Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τις δηλώσεις Στουρνάρα για τους ψυχικά ασθενείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ο υπουργός έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό του στα άτομα με αναπηρία».

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, προέβη στις δηλώσεις που του αποδίδονται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση-διάψευση του υπουργείου, «δεν χρειάζεται να ανακαλέσει, όπως του ζητείται, λόγια που του αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς».

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, εάν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας, τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ σε χθεσινή της ανακοίνωση είχε επικαλεστεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Στουρνάρας, στη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, φέρεται να είπε ότι «πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνια πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες». Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΕΣΑμεΑ που κάλεσε μέσω της ίδιας ανακοίνωσης των υπουργό Οικονομικών να διαψεύσει ότι έκανε τέτοια δήλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.