Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τηλεπαιχνίδι στο Πακιστάν με έπαθλα... μωρά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους», λέει ο παρουσιαστής.

Φτάνοντας σε νέα επίπεδα, η τηλεόραση του Πακιστάν δίνει ως έπαθλα … μωρά στους νικητές αμφιλεγόμενου σόου που προβάλλεται στην prime-time ζώνη. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Aamir Liaquat Hussain εμφάνισε δύο κοριτσάκια εκπλήσσοντας τα δύο ανύποπτα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του σόου, που προβάλλεται ζωντανά για επτά ώρες κάθε μέρα στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

«Στην αρχή σοκαρίστηκα, δεν μπορούσα να το πιστέψω πως μας δόθηκε αυτό το μωρό», δήλωσε η Suriya Bilqees, μητέρα, σήμερα, ενός μωρού δύο εβδομάδων. «Ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη».

Ακόμα ένα μωρό, αγοράκι αυτή τη φορά, πρόκειται να δοθεί σε ένα άλλο ζευγάρι τις επόμενες ημέρες.

Ο παρουσιαστής του σόου έχει χαρακτηριστεί λόγιος της θρησκείας, αστέρας της τηλεόρασης και… σύμβολο του σεξ, αναφέρει το CNN. Ο ορμητικός τρόπος που συνδυάζει τη θρησκεία και την ψυχαγωγία συχνά προκαλεί αντιδράσεις.

«Τα Χριστούγεννα υπάρχει ο Άγιος Βασίλης που δίνει δώρα σε όλους, είναι σημαντικός για τους Χριστιανούς. Για μας το Ραμαζάνι είναι πολύ ιδιαίτερη περίοδος οπότε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους και να τους επιβραβεύουμε», δήλωσε ο Hussain.

Το σόου του Aman Ramazan θυμίζει κατά κάποιο τρόπο ανάλογα σόου της Δύσης. Τα 500 άτομα του κοινού καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το Κοράνι και κερδίζουν με τον τρόπο αυτό βραβεία. Μεταξύ αυτών μοτοσικλέτες, φούρνοι μικροκυμάτων, πλυντήρια ρούχων και ψυγεία.

Επίσης ο Hussain μαγειρεύει την ώρα που άνδρες ψάλλουν ισλαμικούς ύμνους και συζητά για τη θρησκεία με παιδιά, μέσα σε ένα κήπο με λαγούς, φίδια και κατσίκες.

Τα κοριτσάκια που δόθηκαν ως… βραβεία, είχαν βρεθεί από τη μη κυβερνητική οργάνωση Chhipa Welfare Association, η οποία λέει πως αναλαμβάνει έως και 15 εγκαταλειμμένα παιδιά κάθε μήνα.

«Η ομάδα μας βρίσκει εγκαταλειμμένα παιδιά στο δρόμο, σε σκουπιδοτενεκέδες… κάποια εντοπίζονται νεκρά, κάποια έχουν τραύματα από ζώα. Γιατί λοιπόν να μην διασφαλίσουμε πως θα καταφέρουν να ζήσουν και να βρουν μία καλή οικογένεια;», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ramzan Chhipa.
«δεν δώσαμε απλά τα μωρά. Έχουμε τις δικές μας διαδικασίες αξιολόγησης. Αυτό το ζευγάρι μας είχε προσεγγίσει και είχαμε κάνει τέσσερις ή πέντε συναντήσεις», πρόσθεσε.

Αλλά το ζευγάρι δεν γνώριζε πως θα του δοθεί ένα νεογέννητο όταν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο σόου και το γραφειοκρατικό κομμάτι δεν είχε προχωρήσει πριν τη ζωντανή μετάδοση.

Οι υιοθεσίες επισήμως δεν αναγνωρίζονται στο Πακιστάν και δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Το ζευγάρι θα πρέπει να ζητήσει την κηδεμονία στο δικαστήριο.

Ορισμένοι από τους τηλεθεατές επαίνεσαν την κίνηση αυτή, προσφοράς του μωρού, ενώ άλλοι αντέδρασαν αρνητικά.

«Πακιστάν ξύπνα! Τα μωρά δεν είναι έπαθλα για να δίνονται στον οποιονδήποτε», έγραψε ένας σχολιαστής στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στο facebook.

Ο Ηussain υποστηρίζει πως το σόου του ενώνει ένα κατακερματισμένο έθνος που μαστίζεται από σεχταριστική βία, έλλειψη θρησκευτικής ανοχής και τρομοκρατία.

«Αυτά τα μωρά θα μεγαλώσουν για να γίνουν παιδιά του δρόμου και να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις αυτοκτονίας. Προσπαθούμε να δώσουμε μια εναλλακτική», δήλωσε.

Το σόου έσπασε πάντως όλα τα κοντέρ και μπορεί να παραταθεί η προβολή του και μετά το Ραμαζάνι. «Δημιουργήσαμε ένα σύμβολο ειρήνης και αγάπης, αυτό είναι το θέμα της εκπομπής, η διάδοση της αγάπης. Δίνω εγώ το παράδειγμα. Με το να δίνουμε σε ένα άτεκνο ζευγάρι ένα εγκαταλειμμένο παιδί», κατέληξε ο Hussain.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.