Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πώς να αναβαθμίσετε την θέση σας


Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε την πολυπόθητη business class.




Ακολουθήστε τα έξυπνα "τρικ" και συμβουλές που ακολουθούν και θα συνειδητοποιήσετε ότι τελικά η αναβάθμιση της θέσης σας στο επόμενο ταξίδι δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση.

1. Προτιμήστε να ταξιδέψετε σε αργίες ή τα σαββατοκύριακα, ημέρες δηλαδή που όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικό σκοπό συνήθως τότε δεν πραματοποιούν κάποιο ταξίδι. Έτσι, το αεροπλάνο διαθέτει σίγουρα περισσότερες ελεύθερες θέσεις, κι εσείς έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε κάποια από αυτές.

2. Να παραμείνετε "πιστοί" στην αεροπορική σας και να γίνετε μέλος του club της. Ακόμη κι αν είστε στην αρχή, ή μετράτε λίγα αεροπορικά μίλια με την συγκεκριμένη εταιρεία, όλο και κάποιο "δωράκι" θα κερδίσετε.



3. Τσεκάρετε πάντα τα emails σας. Υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες που ενημερώνουν τους πελάτες τους ακόμη και λίγες ώρες πριν την πτήση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα αναβάθμισης θέσης με μικρό κόστος (όχι δωρεάν). Αν είστε τυχεροί και πρόθυμοι να ξοδέψετε το κάτι παραπάνω, μπορεί και να προλάβετε.

4. Να είστε ευγενικοί. Η καλοσύνη πάντα επιστρέφεται σε όσους την πρεσβεύουν. Γι αυτό ένα χαμόγελο προς το προσωπικό της αεροπορικής που πετάτε ή μια κουβεντούλα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σας από το αεροδρόμιο στο αεροπλάνο δεν θα σας κοστίσει τίποτα. Αντιθέτως, αν είστε τυχεροί θα σας χαρίσει την αναβάθμιση της θέσης σας.



5. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο καλοντυμένοι μπορείτε. Αποφύγετε τις φόρμες, μην επιλέξετε φυσικά κάτι εξεζητημένο, αλλά μια casual ενδυμασία αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για να ταξιδέψετε. Μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε την εμφάνισή σας και με το πιο λαμπερό χαμόγελό σας!

6. Χρησιμοποιείστε την γοητεία σας. Πάντα με ευγένεια και με μέτρο βέβαια, αλλά πού ξέρετε; Μπορεί να γίνεται ο/η αγαπημένος του προσωπικού και να μεταφερθείτε στην business θέση που τόσο ονειρεύεστε!

7. Μην ζητήσετε ποτέ την αναβάθμιση της θέσης σας. Το πιο πιθανό –τις περισσότερες φορές πάντως αυτό συμβαίνει– είναι να πάρετε το "όχι" ως απάντηση.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με δόλωμα ένα iPhone


Την φαεινή ιδέα να πάει για ψάρεμα και να χρησιμοποιήσει στη θέση του δολώματος ένα παλιό χαλασμένο iPhone είχε η ομάδα του YouTube καναλιού How Ridiculous. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο ψαράς έβαλε το αγκίστρι πάνω στο κινητό τηλέφωνο και έπειτα από περίπου 15 λεπτά έπιασε ένα ψάρι περίπου 5 κιλών.

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής του βίντεο δεν αναφέρει αν στη συνέχεια και κατάφερε να πιάσει και άλλα ψάρια χρησιμοποιώντας για δόλωμα το iPhone

Δείτε το βίντεο με το κατόρθωμα του ψαρά και το δόλωμα iPhone:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εναλλακτικές χρήσεις για τα σφουγγάρια πιάτων


Μπορείτε να φυτρώσετε σπόρους ή να αποψύξετε το ψυγείο σας.

Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρώμικων πιάτων.

Το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φυτρώσετε σπόρους, να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, αφαιρέσετε τις διαρροές πετρελαίου, να αποψύξετε το ψυγείο σας, και πολλά άλλα.

1. Χαλαρώστε την ταπετσαρία

Για να χαλαρώσετε την ταπετσαρία αν θέλετε να την βγάλετε, βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια περάστε το επάνω από τις άκρες της ταπετσαρίας.

2. Αρωματικό για το ψυγείο

Βουτήξτε το σφουγγάρι σε μαγειρική σόδα και βάλτε το στο ψυγείο. Θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.

3. Ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο

Ρίξτε μερικές σταγόνες από γαρυφαλέλαιο σε ένα σφουγγάρι καθαρό και βάλτε το στα δόντια σας και μασήστε.

4. Κρατήστε τα φυτά σας ενυδατωμένα

Βάλτε στον πάτο της γλάστρας ένα σφουγγαράκι. Αυτό θα κρατήσει την υγρασία από το νερό και θα μαζέψει το περίσσευμα νερού για να μην πέσει από το πιατάκι.

5. Κρατήστε στεγνά τα λαχανικά σας στο ψυγείο

Βάλτε στον πάτο του συρταριού των λαχανικών δύο τρία σφουγγαράκια και από επάνω τα λαχανικά σας. Τα σφουγγαράκια θα ρουφήξουν την υγρασία και θα αποτρέψουν τη δημιουργία μούχλας και αποσύνθεσης.

6. Κάντε το σαπούνι χεριών να διαρκέσει περισσότερο

Βάλτε το σαπούνι χεριών επάνω σε ένα σφουγγάρι και αυτό θα απορροφά κάθε φορά τα νερά που διαλύουν το σαπούνι.


Πηγή: neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «στοιχειωμένες» εικόνες από ένα λούνα παρκ του Τσέρνομπιλ σήμερα


Τι απέμεινε μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης.

Οι εικόνες δείχνουν ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο στο Pripyat στην Ουκρανία, όταν η πόλη επλήγη από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο, αυτό του Τσέρνομπιλ, πριν από 30 χρόνια.

Ο 29χρονος φωτορεπόρτερ και τουριστικός οδηγός Anton Petrus τράβηξε φωτογραφίες από ό,τι έχει απομείνει από το πάρκο ψυχαγωγίας μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον πυρηνικό σταθμό το 1986. Το λούνα παρκ επρόκειτο να ανοίξει μόλις μια εβδομάδα μετά την καταστροφή που χτύπησε την περιοχή και έτσι χωρίς να λειτουργήσει ποτέ, έμεινε απλά να καταστρέφεται μετά την εγκατάλειψη της πόλης. Κατασκευάστηκε για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά του 1986 και είχε ως σκοπό να διασκεδάσει τους 50.000 ανθρώπους που κάποτε ζούσαν στην πόλη αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Αυτό που έχει μείνει τώρα είναι τα ερείπια του πάρκου και τα παιχνίδια να σκουριάζουν και καταστρέφονται μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο.



«Καμιά από τις ρόδες στο πάρκο δεν έχουν κάνει ποτέ βόλτα. Για τα τελευταία 30 χρόνια, το πάρκο μένει απλά να σκουριάζει στη βροχή. Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το πάρκο πριν από πέντε χρόνια, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «αυτό δείχνει ότι ο πλανήτης μας μετά από την ανθρωπότητα εξαφανίζεται. Παντού γύρω έβλεπα κάποια δέντρα και ραγισμένο σκυρόδεμα. Ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο, ήταν ένα πολύ παράξενο θέαμα. Το Pripyat είναι το χειρότερο μέρος που έχω πάει ποτέ αλλά είναι ένα πολύ μοναδικό μέρος για τους φωτογράφους».



Σήμερα, το λούνα παρκ και ιδίως η ρόδα του είναι ένα σύμβολο της καταστροφής του Τσερνομπίλ και δημιουργούν «στοιχειωμένες» εικόνες όπως συνηθίζουν να τις χαρακτηρίζουν. Τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, η κούνια και τα άλλα παιχνίδια αποπνέουν μόνο την εικόνα της εγκατάλειψης και της καταστροφής.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα χελωνάκια παγιδεύονται από τα τεχνητά φώτα


Οι διαδρομές που ακολουθούν διαταράσσονται σε μεγάλο βαθμό.

Τα χελωνάκια-βρέφη, τα οποία με φυσικό τρόπο προσελκύονται στη θάλασσα μετά τη γέννησή τους χάρη στην αντανάκλαση του φεγγαριού στο νερό, αποπροσανατολίζονται από τα τεχνητά φώτα που κατακλύζουν ολοένα και περισσότερο στις ακτές και στη θάλασσα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει σήμερα η επιστημονική εφημερίδα Royal Society Open Science.

Τα χελωνάκια παγιδεύονται από τα τεχνητά φώτα

Για τη μελέτη τους, η Μισέλ Θαμς του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και η ομάδα της εξόπλισαν 40 πολύ νεαρής ηλικίας πράσινες χελώνες (Chelonia mydas) με έναν μικροσκοπικό πομπό υπερήχων. Στη συνέχεια τις παρακολούθησαν χάρη σε ένα υποβρύχιο δίκτυο 36 δεκτών που είχαν τοποθετηθεί γύρω από την ακτή όπου οι χελώνες γεννήθηκαν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διαδρομές που ακολούθησαν τα χελωνάκια-βρέφη διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του τεχνητού φωτός.

Σε συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος, οι διαδρομές που ακολούθησαν οι χελώνες ήταν παρόμοιες, με κυρίως βόρειο/βορειοδυτικό προσανατολισμό από το σημείο όπου αφέθηκαν ελεύθερες.

Με την παρουσία του τεχνητού φωτός, οι πορείες διέφεραν εντελώς, κατά 80% την πρώτη νύχτα του πειράματος και έως και 100% τη δεύτερη νύχτα.

«Αυτή είναι η πρώτη πειραματική απόδειξη ότι τα χελωνάκια στη φύση προσελκύονται από τα τεχνητά φώτα πριν και μετά την είσοδό τους στον ωκεανό», επισημαίνει η μελέτη.

Αυτή η συμπεριφορά είναι πιθανό να τα εκθέτει σε έναν μεγαλύτερο αριθμό αρπακτικών, κυρίως ενθαρρύνοντάς τα να μείνουν περισσότερο χρονικό διάστημα στην παραλία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα χελωνάκια προσελκύονται σαφέστατα από το τεχνητό φως, αλλά δεν παραμένουν παγιδευμένα επ' αόριστον από τον φωτισμό και μπορούν να ξαναρχίσουν το κολύμπι τους έπειτα από μια παύση.

Όμως, η φωτορύπανση είναι όλο και μεγαλύτερη και επεκτείνεται πλέον πολύ πιο μακριά από την παραλία, με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως εξέδρες άντλησης πετρελαίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αέρας... σαφάρι στους δρόμους της Νότιας Αφρικής


Ο καλλιτέχνης του δρόμου Φάλκο γέμισε με ελέφαντες τους δρόμους της Νότιας Αφρικής, ενώ προσόψεις σπιτιών και δρόμων απέκτησαν αέρα… σαφάρι.





Ο ίδιος ζει και εργάζεται στο Κέιπ Τάουν, κάνει τοιχογραφίες στην περιοχή από το 1988, απεικονίζοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα έργα του, με πρόσφατη προτίμηση στους ελέφαντες.

Στις περισσότερες, μάλιστα, των περιπτώσεων ενσωματώνει στοιχεία του περιβάλλοντος στα έργα του, έτσι ώστε να είναι απόλυτα ενταγμένα στο περιβάλλον. Οι δημιουργίες του κάνουν, ήδη, θραύση στα social media, ενώ οι ντόπιοι δεν σταματούν να εκθειάζουν το ταλέντο του.

Δείτε τις φωτογραφίες:










Διαβάστε περισσότερα...

Το κορίτσι που επέστρεψε στο σχολείο σαν αγόρι


Η ιστορία του 12χρονου που πάντα ένιωθε άσχημα με το φύλο του.

Ο 12χρονος Shane Oliver από το Ηνωμένο Βασίλειο έκοψε τα μακριά μαλλιά του, ξεφορτώθηκε τη φούστα κι άλλαξε το όνομά του από Shanicee, για να αλλάξει τρόπο ζωής.

Για 6 χρόνια ένιωθε παγιδευμένος μέσα στο σώμα του, καθώς ήταν κορίτσι εξωτερικά, αλλά μέσα του ένιωθε αγόρι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Δύο μήνες νωρίτερα, η μητέρα του τον έστειλε σχολείο για να ξεκινήσει την πρώτη μέρα της νέας ζωής του. «Ήταν πολύ καλύτερα όταν ξεκίνησα να πηγαίνω στο σχολείο ως Shane και όλοι οι φίλοι μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Οι περισσότεροι από τους συμμαθητές μου κατάλαβαν γιατί επέστρεψα στο σχολείο ως αγόρι και στους υπόλοιπους το εξήγησα με ένα διαφορετικό τρόπο ώστε να καταλάβουν. Τους είπα ότι ήταν γραφτό να είμαι αγόρι, αλλά γεννήθηκα κορίτσι, δηλαδή λάθος άτομο».

Ο Shane ήταν μόλις 6 ετών όταν είπε για πρώτη φορά στη μητέρα του ότι μισούσε τα μακριά μαλλιά και τα κοριτσίστικα φορέματα. Μάλιστα η μητέρα του είχε παρατηρήσει ότι έπαιζε περισσότερο με αγορίστικα παιχνίδια και δεν του άρεσαν οι κούκλες και τα υπόλοιπα παιχνίδια των κοριτσιών.

Μεγαλώνοντας, της ζητούσε να μην φοράει φορέματα, αλλά τα ρούχα που φοράνε και τα υπόλοιπα αγόρια. Τελικά ξέσπασε σε κλάματα πριν από 2 χρόνια, δηλώνοντας ότι μισούσε τη ζωή του επειδή ήταν κορίτσι εξωτερικά, αλλά αγόρι εσωτερικά. Πλέον σε ηλικία 12 ετών έχει το όνομα Shane και πηγαίνει στο σχολείο με ανδρικά ρούχα.

Μιλώντας στη Daily Mail, η μητέρα του παιδιού αποκαλύπτει ότι όταν είδε το παιδί της να κλαίει έτσι, έσπασε η καρδιά της και αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του για να ζήσει από εδώ και πέρα όπως το ίδιο επιθυμεί.

Όπως αποκαλύπτει, η αυτοπεποίθηση του παιδιού ανέβηκε πάρα πολύ από τη στιγμή που εμφανίστηκε ως αγόρι στο σχολείο, ενώ συμμαθητές και δάσκαλοι ήταν πολύ ενθαρρυντικοί. Το παιδί τώρα θα μιλήσει και θα λάβει συμβουλές από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για να συζητήσουν για τα μελλοντικά του σχέδια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο πατέρας μου σκότωσε δύο ανθρώπους»


Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που έζησε με έναν πατέρα-δολοφόνο.

Τη μαρτυρία μιας γυναίκας που έζησε την σκληρή πραγματικότητα να έχει έναν πατέρα - δολοφόνο, φιλοξενεί η ιστοσελίδα themarshallproject.org.

Διαβάστε τη συγκλονιστική αφήγηση της Pamela Brunskill…

«Ο πατέρας μου σπούδασε φιλοσοφία στο Κολέγιο, αγαπούσε την ποίηση και τη φύση. Όταν ήμουν στην εφηβεία, συνηθίζαμε να κάνουμε μαζί κανό. Κι όταν ήμουν μαθήτρια Λυκείου, στο Buffalo της Νέας Υόρκης, σκότωσε τη μητριά μου και τον εραστή της.

Μεγάλωσα με την αρχή, ότι οι εγκληματίες ήταν επικίνδυνα άτομα, άνθρωποι που καταστρέφουν τις κοινωνίες και δημιουργούν σε εμάς ένα κλίμα ανασφάλειας. Αλλά είχα έρθει σε επαφή με τη βία μόνο μέσα από την τηλεόραση, οπότε ήταν εύκολο για μένα να κρίνω.

Όταν ο πατέρας μου έγινε δολοφόνος, μοιράστηκα τα νέα με τους κοντινούς μου φίλους. Ακόμα και έτσι, φοβόμουν την αντίδρασή τους. Όταν το είπα στον Jeff, που τώρα είναι ο τωρινός μου σύζυγος, ήταν τη βραδιά μετά τους πυροβολισμούς. Ήμασταν δευτεροετείς φοιτητές και εκείνο το βράδυ είχαμε βγει για χορό. “Ο πατέρας μου σκότωσε τη μητριά μου χθες”, του είπα και με τράβηξε ώστε να με κοιτάξει στο πρόσωπο. “Δεν είναι μόνο αυτό. Σκότωσε και τον εραστή της”, είπα. Έγνεψε αμυδρά, έβαλε το κεφάλι μου στον ώμο του και συνεχίσαμε να χορεύουμε σα να μην είχε γίνει κάτι κακό. (...)

Μερικές φορές εύχομαι ο πατέρας μου να ήταν εκείνος που είχε πεθάνει το μοιραίο βράδυ. Δεν τα πηγαίναμε καλά από πριν και μετά το συμβάν, μέσα μου γινόταν μάχη για το αν άξιζε ή όχι τη συμπαράστασή μου. Αλλά ποτέ δεν τον εγκατέλειψα: εξακολουθούσε και ήταν ο πατέρας μου.

Γι' αυτό έδειξα συμπάθεια για κάποιον που οι πράξεις του ήταν κατακριτέες. Και γι’ αυτό, έξι μήνες μετά την επιθυμία της μιας μου κόρης να γνωρίσει τον πατέρα μου, πήρα και τα δυο μου παιδιά και τον επισκεφτήκαμε στις φυλακές Clinton Correctional Facility, στη Ν.Υ.

Βρεθήκαμε στο χώρο συνάντησης. Τον είδα να μας κοιτάζει μέσα από το τζάμι. Δεν είχε αλλάξει καθόλου από την τελευταία φορά που τον είδα, πριν από δυο χρόνια. Καράφλα, μικρή κοιλιά, κόκκινη μύτη... Μου έγνεψε, όταν βρεθήκαμε από κοντά, με έσφιξε στην αγκαλιά του και άρχισε να κλαίει. Λίγο έλειψε να κλάψω και εγώ, αν και δε μπορώ να εξηγήσω το γιατί.

“Έφερες τα κορίτσια!”, είπε. Απευθυνόμενος στις κόρες μου, τις ρώτησε αν ξέρουν ποιος ήταν. “Είμαι ο παππούς σας. Η μαμά σας είναι κόρη μου, όπως εσείς είστε οι κόρες της”, αποκρίθηκε.

Έπειτα από λίγο, η Makenzie -η κόρη μου- κι εγώ, πήγαμε να αγοράσουμε κάποια σνακ όταν με σταμάτησε στο διάδρομο και με ρώτησε: “Θα επιστρέψει στο μπουντρούμι;”

“Ναι. Παραβίασε τους νόμους και τώρα πληρώνει το τίμημα”.

“Είναι κακός άνθρωπος;”

Για μια στιγμή σκέφτηκα πριν απαντήσω. “Όχι, αλλά έκανε κάποια κακά πράγματα”».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η NOAA επιβεβαιώνει πως ο Απρίλιος ήταν ο θερμότερος από το 1880


Ήταν ο 12ος συνεχόμενος μήνας που σπάει ρεκόρ ανώτατης θερμοκρασίας.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός Απρίλιος που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από το 1880, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία των θερμοκρασιών, ανέφεραν σήμερα οι μετεωρολόγοι της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Σύμφωνα με τη NOAA ο φετινός Απρίλιος ήταν ο 12ος συνεχόμενος μήνας που σπάει ρεκόρ ανώτατης θερμοκρασίας.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας έρχονται να επιβεβαιώσουν τη NASA η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ο Απρίλιος του 2016 υπήρξε ο θερμότερος Απρίλιος στη μετεωρολογική ιστορία των τελευταίων περίπου 130 ετών

Σύμφωνα με τη NASA η παγκόσμια θερμοκρασία, σε ξηρά και θάλασσα, φέτος τον Απρίλιο ήταν 1,11 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία μηνός Απριλίου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2010, όταν τότε ο Απρίλιος ήταν κατά 0,87 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των ετών 1951-1980.

Μία βασική αιτία για τη φετινή άνοδο της θερμοκρασίας είναι το έντονο φαινόμενο Ελ Νίνιο, που απελευθερώνει μεγάλη θερμότητα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φυσικό αποσμητικό χώρου με μέντα


Ένα έξυπνο tip.
Για ένα σπίτι μυρωδάτο δεν χρειάζεστε πολλά, αλλά λίγα και καλά!

Θα χρειαστείτε
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας νερό από λουλούδι πορτοκαλιού

Τι πρέπει να κάνετε
1. Συνδυάστε τα αιθέρια έλαια και το νερό από λουλούδι πορτοκαλιού με αρκετό νερό για να αναπληρώσετε 125 ml (½ φλιτζάνι). Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση του και χρησιμοποιήστε το ως αρωματικό σπρέι χώρου.

2. Αποθηκεύστε σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίμωλος, ένα μικρό στολίδι στο Αιγαίο


Με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Εάν κάποιος θέλει να κάνει ένα ταξίδι διαφορετικό στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες, τότε πιθανόν η Κίμωλος είναι αυτό που ψάχνει. Το νησί που έδωσε το όνομά του στη γνωστή σε όλους μας κιμωλία είναι έτοιμο κάθε χρόνο να υποδεχτεί επισκέπτες που θέλουν να περάσουν γαλήνιες διακοπές. Γραφικοί κολπίσκοι με λευκούς βράχους σε ένα ηφαιστειογενές νησί με πλούσιους γεωλογικούς «θησαυρούς» οι οποίοι δένουν αρμονικά με ένα κυκλαδίτικο στυλ δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ομορφιά και ένα γραφικό τοπίο.

Το πιο γνωστό σημείο του νησιού με την περισσότερη ζωή είναι το Χωριό ενώ υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι οικισμοί με λιγότερους κατοίκους. Στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά ξωκλήσια και το μεσαιωνικό κάστρο είναι μερικές από τις πινελιές που κάνουν την Κίμωλο ένα μικρό αλλά όμορφο στολίδι στο Αιγαίο ιδιαίτερα για όσους αναζητούν διακοπές με κυκλαδίτικο αέρα αλλά χαλαρούς ρυθμούς.

Αυτή η λευκή πινελιά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου προσφέρεται για μέρες χαλάρωσης μακριά από τον πολύβουο τουρισμό σε προσεγμένα ωστόσο καταλύματα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αυτό που κερδίζει σίγουρα τους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί είναι η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο. Ήσυχες παραλίες χωρίς φασαρία είναι ο,τι πρέπει για όσους αναζητούν αυτό ακριβώς το είδος διακοπών. Από την άλλη μπορεί ο καθένας να βρει και πιο οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και κάποιο beach bar. Τα κρυστάλλινα νερά εξάλλου σίγουρα ανταμείβουν όποιον επιλέξει την Κίμωλο για να αποδράσει για λίγες ή περισσότερες μέρες. Μπορεί να αποτελεί ένα μικρό νησί αλλά ιδιαίτερα οι φυσιολάτρες θα βρουν μικρά μυστικά που θα λατρέψουν.

Επιπλέον, οι τουρίστες απολαμβάνουν την παρθένα ομορφιά του νησιού μαζί με το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων που είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν και να κάνουν να νιώσει άνετα ο κάθε επισκέπτης. Σήμα κατατεθέν βέβαια του νησιού αποτελεί το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης στη μέση ενός γυμνού πλατώματος το οποίο έχει μεταξύ άλλων υπέροχη θέα. Το σίγουρο είναι πως ο καθένας θα βρει μια όμορφη γωνιά στην Κίμωλο για να περάσει μερικές ξέγνοιαστες αλλά αξέχαστες στιγμές...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αληθινό «χωριό των Φλίνστοουνς»


Στις σπηλιές των 9.000 ετών της Ιταλίας που μένουν ακόμη άνθρωποι.

Χρονολογείται από την λίθινη εποχή, αποτελεί έναν από τους πρώτους ανθρώπινους οικισμούς στην Ιταλία και εξακολουθεί να κατοικείται. Μοιάζοντας σαν μια σκηνή από τους γνωστούς Φλινστόουνς, η Sassi di Matera η οποία ταλαντεύεται στην άκρη μιας απότομης χαράδρας στο νότιο τμήμα της χώρας, χρονολογείται στα 9.000 χρόνια πριν και πιστεύεται ότι είναι η αρχαιότερη αδιάλειπτα κατοικημένη πόλη-σπήλαιο στον κόσμο.

Με μια πρώτη ματιά, η περιοχή Sassi μοιάζει με ένα συνονθύλευμα από πέτρινα καλύβια που συνδυάζονται αρμονικά με το εκπληκτικό τοπίο. Ωστόσο, πίσω από τις γραφικές κατοικίες υπάρχουν ιστορίες επιβίωσης και καθημερινού αγώνα.

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν είχαν καμία πρόσβαση σε τρεχούμενο, πόσιμο νερό και υπήρχε έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας ή κατάλληλων εγκαταστάσεων αποχέτευσης. Οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε κομμάτι του βράχου που μπορούσαν και πολλά από τα σπίτια διαθέτουν δαιδαλώδη δρομάκια και σκάλες.

Με την πάροδο των ετών, νέες τρύπες σκαλίζονταν συνεχώς στους βράχους για να δημιουργηθεί νέος χώρος για τις κατοικίες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού αλλά ένα από τα προβλήματα των κατοίκων ήταν η προμήθεια με βασικά αγαθά καθώς δεν υπήρχαν καταστήματα με εύκολη πρόσβαση. Οι οικογένειες ζούσαν μαζί με τα ζώα τους, διατρέφονταν πολύ λιτά και ασθένειες όπως η ελονοσία ήταν μια συνεχής απειλή.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πολλές κατοικίες στις σπηλιές εγκαταλείφθηκαν με τους ανθρώπους να μετακινούνται σε πιο σύγχρονα οικήματα, αλλά όχι όλες. Μάλιστα η Unesco χαρακτήρισε τον οικισμό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1993. Πολλά από τα σπήλαια συνέχισαν να κατοικούνται ενώ κάποια από αυτά μετατράπηκαν και σε ξενοδοχεία ως εναλλακτικά καταλύματα.

Κάποια από αυτά έχουν γίνει επίσης εστιατόρια έχοντας διαμορφωθεί κατάλληλα. Ο γνωστός, πλέον, γραφικός αυτός ο οικισμός έχει χρησιμοποιηθεί μάλιστα ως το τοπίο για διάφορες ταινίες συμπεριλαμβανομένης της ταινίας με τα Πάθη του Χριστού το 2004.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...