Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το CNN "πέθανε" τον Πελέ


Σε μία τραγική πραγματικά γκάφα υπέπεσε το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, καθώς ανήρτησε στο twitter ότι ο Πελέ απεβίωσε! Ευτυχώς στη συνέχεια το... μάζεψε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.



Συγκεκριμένα, την «είδηση του θανάτου του Πελέ» ανήρτησε μέσω του λογαριασμού της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η εκπομπή του CNN «New Day» και το μήνυμα ανέφερε πως «ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πελέ απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών».

Αμέσως όμως μετά ο σταθμός διέγραψε την είδηση και παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεράστιο λάθος στο οποίο υπέπεσε

.«Ο εκπρόσωπος του Πελέ ενημερώνει το CNN πως είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», γράφτηκε στο Τwitter της τηλεοπτικής εκπομπής «New Day» λίγη ώρα αργότερα, με το γραφείο Τύπου του Πελέ να γνωστοποιεί πως εκείνη την ώρα ο 74χρονος ήταν σε πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.







Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επίσημη καμπάνια για τον Μπεν


Οι προσπάθειες της Scotland Yard και της οικογένειας του εξαφανισμένου Μπεν Νίνταμ, που χάθηκαν τα ίχνη του στις 21 Ιουλίου 1991 στην Κω, δεν έπαψαν ποτέ.

Στην ιστοσελίδα www.helpfindben.co.uk παρουσιάζεται η επίσημη καμπάνια για την εκστρατεία «Βοηθήστε να βρεθεί ο Μπεν Νίνταμ», υπάρχουν πληροφορίες για την ιστορία του Μπεν, καθώς και ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που έχουν δημιουργήσει οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.






Επίσης, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, την ιστορία όπως έχει εξελιχθεί έως σήμερα, καθώς και ερωταπαντήσεις που πιθανόν να του είναι χρήσιμες.

Τέλος, κλικάροντας στις συντομεύσεις των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), συμβάλλετε στη διάδοση της προσπάθειας για την εύρεση του Μπεν.

Η ελληνική σελίδα στο Facebook έχει δημιουργηθεί και διευθύνεται από τον Scott Morrison και την Αντωνία Παζιώτα με την πλήρη υποστήριξη της μαμάς του Ben, Kerry Grist-Needham.


Διαβάστε περισσότερα...

Με έρανο η κηδεία του 3χρονου στην Κρήτη


Με έρανο που έκαναν άνθρωποι στα Σκούρβουλα και στις Μοίρες, στην Κρήτη, θα καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας για το 3χρονο αγοράκι που υπέστη φρικτά βασανιστήρια από τους γονείς του.

Όπως αναφέρει το irakliolive.gr, οι συγγενείς του 29χρονου Βούλγαρου που βρίσκονταν στο Δικαστικό μέγαρο δεν μπορούσαν να διανοηθούν την εμπλοκή του στην υπόθεση. Οι αδερφές του επαναλάμβαναν συνεχώς «τι να πούμε; Έχουμε κι εμείς παιδιά» ενώ επαναλάμβαναν ότι αν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει οι ίδιες να μεγαλώσουν το παιδί μαζί με τα δικά τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Το χρονικό του θανάτου του ισοβίτη


Νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρέθηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης που σκότωσε πριν λίγες ημέρες, τον υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου. Έρευνα διενεργείται για τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου του, καθώς κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο κελί, έχει καταγράψει όλα όσα συνέβησαν.

Την ίδια στιγμή, ο ιατροδικαστής εντοπίζει το αίτιο του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, σε αλλεπάλληλα χτυπήματα που είχε δεχτεί με κάποιο όργανο, σε όλο του το κορμί και κυρίως σε κάταγμα που είχε στο στήθος.

Δείτε το βίντεο του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνδεση της αυτοαξιολόγησης με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Μελέτη εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης από το ΙΕΠ.

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που θα καταγράψει τον τρόπο της εφαρμογής της. Στην εν λόγω μελέτη μεταξύ των άλλων θα αποτυπωθούν τα συστήματα αξιολόγησης άλλων κρατών μελών του ΟΟΣΑ ενώ θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν σημεία αυτών των συστημάτων στην Ελλάδα.

Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να προτείνει τρόπους ώστε να συνδεθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν από την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων με αυτά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του ΙΕΠ στη μελέτη θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους αξιοποίησης των δεδομένων, των διαδικασιών ή και των αποτελεσμάτων της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας ώστε να διασφαλίζεται η διασταύρωση των στοιχείων, να μειώνεται ο χρόνος και ο φόρτος της συλλογής των δεδομένων και να διαμορφώνεται ένα συνεκτικό πλαίσιο αξιολόγησης που να εξυπηρετεί και τις δυο μορφές της αξιολόγησης.

Με τη σύνδεση των δεδομένων των δυο αξιολογήσεων θα καταφέρει το Υπουργείο Παιδείας να έχει μια σφαιρική εικόνα για την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Βασικά σημεία που θα συμπεριληφθούν στη μελέτη είναι:

- Οι διαδικασίες λειτουργίας του οργάνου της Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)

- Ο τρόπος εφαρμογής αντίστοιχων συστημάτων σε χώρες του ΟΟΣΑ, κυρίως της Ευρώπης

- Ο σχεδιασμός των εντύπων αξιολόγησης για κάθε βαθμίδα προσωπικού που αξιολογείται, ώστε η πληροφορία να δομείται με τρόπο που να την καθιστά μηχανογραφικά αξιοποιήσιμη

- Η περαιτέρω εξειδίκευση και απεικόνιση κριτηρίων αξιολόγησης με μετρήσιμο και αντικειμενικό τρόπο

- Πρόταση για το μηχανικό επεξεργασίας της καταγραφόμενης πληροφορίας που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η πρόταση θα αφορά στο διοικητικό σχήμα και τις διαδικασίες συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, αλλά και στον υπολογισμό του διοικητικού φόρτου και του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού.

- Η σύνδεση του πλαισίου αξιολόγησης με την αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας και την υποβολή πρότασης για το ολιστικό μοντέλο αξιολόγησης που θα λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία από τις επιμέρους διαδικασίες της αξιολόγησης.

- Ο εντοπισμός επιπλέον δεδομένων, ποιοτικών ή ποσοτικών των οποίων η καταγραφή συνεισφέρει στη συνολικότερη αποτίμηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Ο μελετητής θα πρέπει να λάβει υπόψη του το νόμο για το νέο λύκειο.

- Βασικά χαρακτηριστικά, εκπαιδευτικής φύσης, των πληροφοριακών συστημάτων που θα απαιτηθούν για την επεξεργασία των δεδομένων αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και άλλων παραγόντων της εκπαίδευσης. Προσδιορισμός των συσχετίσεων μεταξύ των επιμέρους δεδομένων που θα πρέπει να υλοποιούν τα πληροφοριακά συστήματα, ώστε να προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνολική ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και τη συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού σε αυτή.



Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Σκότωσε τον γιο της γιατί πίστευε ότι είναι γκέι


Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στο Όρεγκον των ΗΠΑ την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας ενός 4χρονου αγοριού από την μητέρα του, επειδή πίστευε πως είναι ομοφυλόφιλος.



Όπως αναφέρει το huffingtonpost, το άτυχο αγοράκι , ο Ζάκαρι, δεν άντεξε και υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά του τον Αύγουστο του 2012, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την 25χρονη μητέρα του, Τζέσικα Ντούτρο και τον φίλο της Μπράιαν Κάναντι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, η μητέρα του αγοριού είχε αναφέρει στο Facebook τις υποψίες της για τη σεξουαλικότητα του γιού της, ενώ όπως υποστήριξε ο Κάναντι, η σύντροφος του πίστευε ότι ο Ζάκαρι θα γίνει γκέι, εξαιτίας του τρόπου που περπατούσε και μιλούσε.

Σημειώνεται ότι και τα άλλα δύο παιδιά της γυναίκας, ο 3χρονος γιος και η 7χρονη κόρη της εμφανίζουν επίσης σημάδια σωματικής κακοποίησης, ενώ ακόμα και ο δικηγόρος της Ντούτρο υποστήριξε ότι η πελάτης του είναι ένας συνηθισμένος γονιός.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός φόρου υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995


Στις αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο αναφέρθηκε ο Γ. Μαυραγάνης.

Βελτιώσεις στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων και στο φόρο υπεραξίας μετοχών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα στο 10 Tax Forum του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο ο υφυπουργός Οικονομικών εστίασε στα εξής:

-Για τις περισσότερες παραβάσεις από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία το πρόστιμο μειώνεται από τα 1.000 ευρώ στα 250, ενώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία μειώνεται στα 500 από 2.500 ευρώ. Επιπρόσθετα τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ και δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου δεν θα υπόκεινται σε πρόστιμο εφόσον η αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

-Το ακατάσχετο όριο αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα ενώ μπαίνει και νομοθετικό φρένο σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο έως 500 ευρώ.

-Από το φόρο υπεραξίας ακινήτων θα εξαιρούνται ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, ενώ θα μειώνεται ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

-Από το φόρο υπεραξίας εισηγμένων μετοχών θα εξαιρούνται οι μετοχές που έχουν αποκτηθεί από την 1 Ιανουαρίου 2009 και μετά, ενώ ο φόρος θα επιβάλλεται μόνο εφόσον ο πωλητής συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5%.

-Σε ότι αφορά στα αποθεματικά εταιρειών από Sale and Lease Back παραμένουν αφορολόγητα για ισολογισμούς που κλείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ από 1 Ιανουαρίου 2015 η υπεραξία που αποκτάται φορολογείται ως έσοδο σύμφωνα με όσα ισχύουν στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

-Δεν θα υπόκεινται σε παρακράτηση οι τόκοι ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου που αποκτούν νομικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοικοι Ελλάδος.

-Δεν θα επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% στις αμοιβές των επιχειρήσεων για δικαιώματα σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας ή έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

-Oι συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακράτησης.

-Το ακατάσχετο όριο αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα ενώ μπαίνει και νομοθετικό φρένο σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο έως 500 ευρώ.

-Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την καταβολή τελών κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες ή εμπόρους αυτοκινήτων πωλούν τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας.

-Σε ότι αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ως πρώτη άδεια κυκλοφορίας δεν θα λαμβάνεται η ημερομηνία εισαγωγής τους στην Ελλάδα αλλά η ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της ΕΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΑΣΕΠ ο πίνακας για τους δημοτικούς αστυνομικούς


Τον τελικό πίνακα διάθεσης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου να επανατοποθετηθούν στα καταστήματα κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τον τελικό πίνακα, ο οποίος αναρτάται και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαβιβάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.



Διαβάστε περισσότερα...

150 εμβόλια μαντού για 200 ασθενείς στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού


150 εμβόλια μαντού, έφτασαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση από τον λογαριασμό «Κολαστήριο Κορυδαλλού», στο Τwiiter, μετά τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας στην εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως αναγράφεται στην ανάρτηση ο αριθμός των εμβολίων δεν επαρκεί για τους κρατούμενους και παράλληλα διευκρινίζουν ότι τα 50 από αυτά θα χορηγηθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται ότι οι γιατροί έχουν πάρει εντολή προς το παρόν, να μην προχωρήσουν στον εμβολιασμό των κρατουμένων.






Διαβάστε περισσότερα...

Τα 10 πιο βάρβαρα κράτη του κόσμου


Τι αναφέρει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις θανατικές ποινές.

Χιλιάδες άνθρωποι εκτελέστηκαν μέσα στο 2013, σύμφωνα με την έκθεση «Θανατικές Ποινές κι Εκτελέσεις του 2013» της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Independent.

Η Κίνα κατέχει τα «πρωτεία», καθώς έχει προχωρήσει στις περισσότερες εκτελέσεις ανθρώπων από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ ακολουθούν το Ιράν με 369 και το Ιράκ με 169 εκτελέσεις.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε δημοσιοποίησε ακριβές νούμερο δημοσίων εκτελέσεων για την Κίνα, καθώς τα στοιχεία που αφορούν την εφαρμογή της εσχάτης των ποινών στη χώρα θεωρούνται «κρατικά μυστικά».

Ο συνολικός αριθμός των γνωστών εκτελέσεων σε όλον τον κόσμο αυξήθηκε κατά σχεδόν 15% μέσα στο 2013, και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν ανάμεσα στις πέντε χώρες με τις περισσότερες καταδίκες ανθρώπων σε θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, την προηγούμενη χρονιά εκτελέστηκαν 778 άνθρωποι, ενώ το 2012 ο αριθμός αυτός ήταν 682.

Εξαιρουμένης της Κίνας, το Ιράν, το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία συγκεντρώνουν το 80% όλων των εκτελέσεων που συντελέστηκαν μέσα στο 2013.

Στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των καταδικαστικών αποφάσεων: αποκεφαλισμός στη Σαουδική Αραβία, ηλεκτροπληξία στις ΗΠΑ και θανατηφόρα ένεση στην Κίνα, το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ. Σε άλλες χώρες οι θανατοποινίτες απαγχονίζονται, ή τους σκοτώνουν πυροβολώντας τους με όπλα.

Στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 2009, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκτέλεση, παρότι η Λευκορωσία – η μόνη χώρα που εξακολουθεί να επιβάλλει τη θανατική ποινή- καταδίκασε τέσσερις ανθρώπους σε θάνατο.

Μέχρι το τέλος του 2013, τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δέκα πιο βάρβαρα κράτη του κόσμου

1. Κίνα
Η Διεθνής Αμνησία δε διαθέτει επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των εκτελέσεων που συντελέστηκαν στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2013, όμως εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε χιλιάδες.

2. Ιράν
Εκτελέστηκαν 369 άνθρωποι μέσα στο 2013.

3. Ιράκ
Εκτελέστηκαν 169 άνθρωποι μέσα στο 2013.

4. Σαουδική Αραβία
Εκτελέστηκαν 79 άνθρωποι μέσα στο 2013.

5. ΗΠΑ
Εκτελέστηκαν 39 άνθρωποι μέσα στο 2013.

6. Σομαλία
Εκτελέστηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο 2013.

7. Σουδάν
Εκτελέστηκαν 21 άνθρωποι μέσα στο 2013.

8. Υεμένη
Εκτελέστηκαν 13 άνθρωποι μέσα στο 2013.

9. Ιαπωνία
Εκτελέστηκαν 8 άνθρωποι μέσα στο 2013.

10. Βιετνάμ
Το Βιετνάμ δε δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία, όμως η οργάνωση εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον 7 άνθρωποι για το 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκαν οι «γονείς» του τρίχρονου αγοριού


Η μητέρα και ο πατριός του τού προκάλεσαν εγκαύματα πρώτου βαθμού.

Προφυλακίσθηκαν σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η μητέρα και ο πατριός τού τρίχρονου αγοριού, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό με εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα από καυτό νερό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα του ιατροδικαστή, το αγοράκι κατέληξε λόγω των εγκαυμάτων πρώτου βαθμού που του προκάλεσαν η μητέρα του και ο πατριός του.

Και οι δυο τους και σήμερα, επαναλάμβαναν όσα προανακριτικά είχαν καταθέσει, επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και πέφτοντας σε αντιφάσεις λέγοντας, ότι έριξαν ζεστό νερό στο αγοράκι προκειμένου να … ενεργηθεί.

Σε βάρος του ζευγαριού έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι θα έχουν πρόσβαση στην τράπεζα θεμάτων


Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι έτοιμη εγκαίρως.

Μια ερώτηση που διατυπώνουν πολλοί εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι το αν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα 300 περίπου θέματα κάθε γνωστικού αντικειμένου τα οποία θα περιλαμβάνονται στην Τράπεζα Θεμάτων.

Στο ερώτημα αυτό δίνει απάντηση ο Υπουργός Παιδείας που αναφέρει «ότι τα θέματα της Τράπεζας θα είναι προσβάσιμα σε όλους, σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν από την έναρξη των εξετάσεων της Α Λυκείου».

Όσον αφορά την εξεταστέα ύλη ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει ότι έχει μειωθεί δραστικά ώστε να μην υπάρξει ύλη που θα εξεταστεί χωρίς να έχει διδαχθεί. Οι φορείς που έχουν αναλάβει τα σχετικά με τη δημιουργία της Τράπεζας Θεμάτων είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό του περιεχομένου της και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαμόρφωση του σχετικού λογισμικού και της υπολογιστικής υποδομής.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε η Τράπεζα Θεμάτων να είναι έτοιμη εγκαίρως για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Α Λυκείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στο Λεωνίδιο


Οι διαδρομές προσέλκυσαν αθλητές από όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 4ήμερο 22-25 Μαρτίου το 1ο επίσημο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, σε έναν από τους πιο υποσχόμενους παγκόσμιους αναρριχητικούς προορισμούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ενώ η «ψυχή» της διοργάνωσης και υπεύθυνος υλοποίησης του αναρριχητικού πάρκου, είναι ο Σταμάτης Κωνσταντακόπουλος, μέσω του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου. Το πάθος του για το άθλημα της αναρρίχησης, αποτελεί και την αφετηρία για νέες εκδηλώσεις και την επιβεβαίωση ότι το Λεωνίδιο, διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις , ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και να καθιερωθεί ως ο νέος παγκόσμιος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του προγράμματος Leader, ανοίχθηκαν 140 αναρριχητικές διαδρομές, οι οποίες προσέλκυσαν, πριν καν την επίσημη έναρξη του αναρριχητικού πάρκου, αθλητές από όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή, το Λεωνίδιο μετράει πάνω από 300 διαδρομές, ενώ η ραγδαία ανάπτυξη του δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινότητας και του Σταμάτη Κωνσταντακόπουλου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το βράδυ του Σαββάτου 22/3, πραγματοποιήθηκε προβολή αναρριχητικών ταινιών και φωτογραφιών, ενώ την Κυριακή 23/3, διοργανώθηκε Ανοιχτός Αγώνας Αναρρίχησης, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αναρριχητών και party όπου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του αγώνα.

Οι επισκέπτες-αναρριχητές, εκτός από την αναρρίχηση στους επιβλητικούς βράχους του Λεωνιδίου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την τσακώνικη φιλοξενία, σε έναν τόπο που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομορφιάς του ελληνικού στοιχείου. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από το να συνδυάζεις το πάθος σου για την αναρρίχηση, με θέα τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου Πελάγους, τα στενά παραδοσιακά σοκάκια και το καλό φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου στο www.climbinleonidio.com








Διαβάστε περισσότερα...

«Σκότωσα τη μητέρα μου»


Τριανταπεντάχρονος ομολόγησε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

Στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας μετέβη σήμερα το πρωί ένας 35χρονος και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ σκότωσε την 59χρονη μητέρα του.

Αμέσως οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι και βρήκαν την άτυχη 59χρονη νεκρή μέσα στο μπάνιο, με τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα της.

Ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ρόλος αξιολογητή για τους γονείς και μαθητές


Θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Τη συμμετοχή των γονιών στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο. Μέχρι στιγμής οι γονείς, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, έχουν έμμεση συμμετοχή στην αξιολόγηση καθώς από το εκπαιδευτικό υλικό, που μοιράστηκε από το ΙΕΠ, διαπιστώνει κανείς ότι η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στους γονείς αποτελεί κριτήριο για το χαρακτηρισμό τους ως ελλιπείς, επαρκείς, πολύ καλοί.

Δίνεται μάλιστα ως παράδειγμα ότι επαρκής είναι ο εκπαιδευτικός που συμμετέχει στις διαδικασίες ενημέρωσης ενώ πολύ καλός είναι ο εκπαιδευτικός που θα αναπτύξει υψηλότερα επίπεδα επικοινωνίας με τους γονείς, πέραν των τυπικών υποχρεώσεων. Για παράδειγμα εκπαιδευτικός βρίσκεται σε επικοινωνία με τους γονείς για να αντιμετωπίσουν από κοινού θέματα της σχολικής μονάδας, αλλά και πιο εξειδικευμένα που μπορεί να αφορούν μεμονωμένες υποθέσεις, για π.χ. οι γονείς διασφαλίζουν κουστούμια για θεατρική παράσταση.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά ο εκπαιδευτικός βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους γονείς υπάρχει το ενδεχόμενο να διανεμηθούν ερωτηματολόγια προς τους γονείς. Άλλωστε δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι οι γονείς έχουν το δικό τους ρόλο και στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας αφού καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων.

Επίσης εκτός από τους γονείς και οι μαθητές έχουν λόγο στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Στο δικτυακό τόπου του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης Καβάλας έχουν αναρτηθεί 6 ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια που καλούνται να τα συμπληρώσουν οι μαθητές του σχολείου καθώς και 2 ερωτηματολόγια για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Παράλληλα ειδική αναφορά στους γονείς γίνεται και στο υλικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που αναφέρει ότι «οι γονείς και οι μαθητές είναι κρίσιμοι παράγοντες της σχολικής κοινότητας αν και συχνά δεν αναγνωρίζεται ο ρόλος τους στην πράξη. Σε μια εποχή που το σχολείο καλείται να «ανοίξει» και να λογοδοτήσει για το έργο του στην κοινωνία, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης θα πρέπει να εμπλέκει τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές σε διαδικασίες επιμόρφωσης και βελτίωσης (Λάμνιας, 2004)».

Στο ερώτημα με ποιο τρόπο μπορούν να εμπλακούν οι γονείς και οι μαθητές στην εν λόγω διαδικασίας δίνεται η απάντηση από το ΙΕΠ ότι μια καλή τεχνική είναι η χρήση τόσο ποσοτικών όσο και ποιοτικών μεθοδολογικών εργαλείων. Μάλιστα καταλληλότερη κατά το ΙΕΠ είναι η ανίχνευση των επιμορφωτικών αλλαγών μέσω προσωπικών συνεντεύξεων ή εστιασμένων συζητήσεων με μικρό αριθμό γονέων ή και μαθητών και εν συνεχεία η επιβεβαίωσή τους στο σύνολο του πληθυσμού της σχολικής μονάδας μέσω ερωτηματολογίων.

Πολλά σχολεία όπως αναφέρθηκε έχουν συντάξει ερωτηματολόγια για τους γονείς και τους μαθητές είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή εμπλέκοντας στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας γονείς και μαθητές.



Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστούν 23.574 ρεπό σε υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού


Στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης ανά κατάστημα κράτησης.

Στα 23.574 ανέρχονται τα οφειλόμενα ρεπό στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, στην οποία είχε επισημάνει ότι ειδικά στην υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης Κορυδαλλού η κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει τραγική και ότι οι υπάλληλοι έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης διότι δεν λαμβάνουν τα ρεπό και τις άδειες τους.

Ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει ότι η υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων δεν αποζημιώνεται από τη διοίκηση του καταστήματος κράτησης, που παρατύπως τους υποχρεώνει να εργάζονται συνεχώς απλήρωτοι συσσωρεύοντας ρεπό.

Στο απαντητικό του έγγραφο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραθέτει τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την αποζημίωση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης εργασίμων ημερών και νυχτερινής και ημερήσιας απασχόλησης κατά τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες ημέρες προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας και καθ’ υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας για το προσωπικό που υπηρετεί εντός των Καταστημάτων Κράτησης και της υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης αυτών.

Ο κ. Αθανασίου διαβιβάζει εξάλλου τα οφειλόμενα ρεπό στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης ανά κατάστημα κράτησης και ενημερώνει τον κ. Κακλαμάνη ότι τα ρεπό αυτά θα χορηγηθούν στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης μετά την τοποθέτηση στα καταστήματα κράτησης των Δημοτικών Αστυνομικών που προέρχονται από κινητικότητα.

Τα οφειλόμενα ρεπό σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Μαρτίου έχουν ως εξής:
Κατάστημα Αλικαρνασσού: 1154
Άμφισσας: 554
Κασσαβέτειας: 358
Νέων Αυλώνα: 1.193
Γρεβενών: 470
Δομοκού: 356
Θεσσαλονίκης: 236
Ιωαννίνων: 251
Κασσάνδρας: 120
ΚΑΤΚ Ελαιώνα: 696
Κέρκυρας: 2.810
Κομοτηνής: 1.334
Κορίνθου: 853
Κορυδαλλού: 23.574
Κω: 225
Λάρισας: 1.059
Μαλανδρίνου: 861
Ναυπλίου: 1.228
Νεάπολης: 1.154
Νέων Βόλου: 144
Νιγρίτας Σερρών: 710
Πατρών: 1.083
Τρικάλων: 1.057
Τρίπολης: 88
Χαλκίδας: 1.416
Χανίων: 380
Χίου: 408



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοικτές διαδικτυακές διαλέξεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Διακεκριμένοι ομιλητές καταθέτουν τις απόψεις τους για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.

Σειρά διαδικτυακών – συζητήσεων διαλέξεων οργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι διαλέξεις αυτές είναι ανοικτές στο κοινό και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρει ο πρύτανης κ. Γάτσιος "λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα ,το δημόσιο πανεπιστήμιο θα πρέπει να ενδυναμώσει τους δεσμούς με την κοινωνία και να συνδράμει με το δικό του τρόπου στην κατανόηση και αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο πρωτοστατεί σε αυτή την κατεύθυνση με τη δημιουργία της σειράς δημόσιων διαλέξεων και συζητήσεων όπου καλούνται πολίτες που έχουν διακριθεί στους τομείς των ενδιαφερόντων τους να συνεισφέρουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας".

Στην 1η διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «το πείραμα του εκσυγχρονισμού» ομιλητές είναι οι ομότιμοι καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριοι Βερέμης και Παπούλιας.

1η Διαδικτυακή Διάλεξη - Συζήτηση, Θέμα: "Το πείραμα του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά του" (Μέρος 1ο)

Ομιλητής: Αθανάσιος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας ΕΚΠΑ
Συντονίστρια: Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ

1η Διαδικτυακή Διάλεξη - Συζήτηση, Θέμα: "Το πείραμα του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά του" (Μέρος 2ο)

Ομιλητής: Δημήτριος Παπούλιας, Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης Διοίκησης ΕΚΠΑ
Συντονίστρια: Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ

1η Διαδικτυακή Διάλεξη - Συζήτηση, Θέμα: "Το πείραμα του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά του" (Μέρος 3ο)

Ομιλητές: Αθανάσιος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας ΕΚΠΑ
Δημήτριος Παπούλιας, Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης Διοίκησης ΕΚΠΑ
Επιστημονική υπεύθυνος & συντονίστρια της σειράς Διαδικτυακών Διαλέξεων - Συζητήσεων: Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Κράββαρης



Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ


«Έκφραση διαμαρτυρίας» η αποχώρηση από την επιτροπή για τους αγνοούμενους.

Έκφραση διαμαρτυρίας για τα κακώς έχοντα σε σχέση με το θέμα της διερεύνησης και εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, χαρακτηρίζει ο Θεόφιλος Θεοφίλου την παραίτηση του από τη θέση του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ.)

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λευκωσία, ο κ. Θεοφίλου, πρέσβης επί τιμή, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι τους λόγους της παραίτησης του αναλύει σε πολυσέλιδη έκθεση προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Ωστόσο, σημειώνει ότι, λόγω της αυστηρής εμπιστευτικότητας που διέπει της εργασίες της ΔΕΑ, δεν του επιτρέπεται να δημοσιοποιήσει τους περισσότερους και πιο σοβαρούς από αυτούς τους λόγους.

Στην δήλωση του, ο κ. Θεοφίλου αναφέρει ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση αιτημάτων του για βελτίωση της λειτουργίας του γραφείου του, αύξηση της απόδοσης και παραγωγικότητας των λειτουργών και επιτάχυνση του έργου της ΔΕΑ, σημειώνοντας: «Όλα τα αιτήματα μου απορρίφθηκαν και μάλιστα, το πιο σημαντικό, με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο».

Αναφέρεται, επίσης, στην προϋπόθεση για αλλαγή δεδομένων, διαδικασιών, πρακτικών και καταστάσεων που αφορούν τη λειτουργία και την αποστολή της ΔΕΑ, που είναι η διερεύνηση και η εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, χωρίς οποιανδήποτε άλλη καθυστέρηση, καθώς και για «πολιτική βούληση και ειλικρινή διάθεση από όσα μέρη έχουν ευθύνη και εμπλέκονται στην ανθρωπιστική υπόθεση της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, είτε μετέχουν στη ΔΕΑ είτε όχι».

Ο κ. Θεοφίλου αναφέρει ότι άλλη προϋπόθεση ήταν η «δυνατότητα και προοπτική επιτυχούς ολοκλήρωσης του έργου της ΔΕΑ, μέσα σε αποδεκτό από τους συγγενείς χρονικό διάστημα». Καταγγέλλει, επίσης, ότι «κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τη ΔΕΑ για προώθηση πολιτικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων».



Διαβάστε περισσότερα...

Αρνούνται να σιτιστούν οι κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας


Ζητούν εξηγήσεις για το ζήτημα του Ιλί Καρέλι.

Την άρνησή τους να σιτιστούν εξέφρασαν οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε χθες ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Εσωτερικών Φρουρών του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης, «ήταν χτυπημένος ο κρατούμενος, όταν μπήκε μέσα, φωτογραφήθηκε και οι σχετικές φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που παραδόθηκε στις αρχές και φαίνονται τα χτυπήματά του». Πρόσθεσε ότι «ρωτήθηκε αν θέλει να μεταφερθεί σε γιατρό, ώστε να εξεταστεί, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε».

«Παρότι του δόθηκαν φαγητό και ρούχα, αρνήθηκε να φάει, ενώ αντί να ντυθεί έβγαλε την φόρμα που φορούσε και έμεινε σχεδόν γυμνός» δήλωσε ο κ. Κονσολίδης, και συμπλήρωσε: «Εγώ πήγα το φαγητό του και του έδωσα ρούχα να ντυθεί, όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι δεν μου απάντησε. Δεν έφαγε τίποτα, σηκώθηκε από το κρεβάτι δύο φορές και έβγαλε τα ρούχα του, μένοντας σχεδόν γυμνός. Μετά ξάπλωσε. Το μόνο που έλεγε συνέχεια ήταν ότι «για όλα φταίει ο εισαγγελέας, θέλω ένα σκοινί. Δεν μου απάντησε όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κρατούμενος παρακολουθούνταν συνέχεια, η ακινησία του μετά από κάποια ώρα, κίνησε υποψίες, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι δεν κουνιόταν καθόλου. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στις 00.50 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

«Τον εξέτασε ο διευθυντής εφημερεύων ιατρός, ο οποίος μετά από καρδιολογικό έλεγχο διαπίστωσε ασυστολία», δηλαδή το θάνατό του. Ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Γρηγόριος Ευσταθιάδης.

«Μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, ήταν όρθιος, μετά ξάπλωσε. Γύρω στις 11 το βράδυ ενημερώθηκα από τον αρχιφύλακα ότι δεν κουνιόταν. Είχε αίματα πάνω όταν ήρθε, του είπαμε να τον πάμε στον γιατρό, αλλά αρνήθηκε. Το απόγευμα δεν υπήρχε γιατρός στο κατάστημα, πήγαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν μας άφηνε να τον πλησιάσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Χάρης Κονσολίδης.

«Ήταν λάθος να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Είναι ένα κατάστημα που υπολειτουργεί καθώς έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα κατάστημα που λειτουργεί πλήρως» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος.

«Στις φυλακές Νιγρίτας που λειτουργούν τα τελευταία τριάμισι χρόνια, είναι ενεργές οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών, ενώ για τη φύλαξη των κρατούμενων, που είναι περίπου τετρακόσιοι, εργάζονται μόνο 38 εσωτερικοί φρουροί και 57 εξωτερικοί. Την ίδια ώρα στις φυλακές δεν υπάρχει νοσηλευτής, ενώ γιατρός βρίσκεται μόνο τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, καταγγέλλει ο κ. Τούσιος και συμπληρώνει: «Είναι άξιο απορίας το συμβάν, όταν ήρθε φαινόταν σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Αριστοτέλη Μανωλά, στις φυλακές Νιγρίτας επικρατεί ησυχία και δεν διατρέχει κανένας λόγος να αποσταλεί επιπλέον αστυνομική δύναμη, πέραν την καθημερινής παρουσίας τους.

Η σορός του Ιλί Καρέλι μετά την ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρεται στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός φασολάδας στη Θεσσαλονίκη


Την Κυριακή 30 Μαρτίου στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Τις μαγειρικές τους ικανότητες στη... φασολάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μικροί και μεγάλοι σεφ σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Φίλοι της Σχολής, που αγαπούν το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, θα μαγειρέψουν και θα διαγωνιστούν με βάση την αυθεντικότητα, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα. Στις τρεις καλύτερες φασολάδες θα απονεμηθούν βραβεία έπειτα από απόφαση κριτών.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από τη φασολάδα, να απολαύσουν και άλλους σαρακοστιανούς μεζέδες, μαγειρεμένους από την Εθελοντική Ομάδα Κυριών της Σχολής, ενώ θα υπάρχουν και δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες για τα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξενάγηση στις εγκαταστάσεις με τρακτέρ.

Τα έσοδα από τον διαγωνισμό φασολάδας θα διατεθούν για το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών και για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Σχολής.



Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στη Θεσσαλονίκη


Η δράση πραγματοποιείται από τις 10.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται αύριο, Σάββατο, 29 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 και θα συμμετάσχει η Ομάδα Διασωστών Χαλκηδόνας, η οποία θα κάνει επίδειξη Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και το μουσικό πρόγραμμα του συγκροτήματος PARANAUE στις 13:00.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Πρόεδρος, Γιώτα Σασοπούλου, «η Οργάνωσή μας είναι σταθερά προσανατολισμένη στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας μας. Οι παρεμβάσεις μας έχουν στόχο να φέρουν προοπτικές και λύσεις στα προβλήματα των ημερών μας. Να τα επισημάνουμε, να τα αναδείξουμε και να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς και την ελληνική κοινωνία να δώσουμε εφικτές και βιώσιμες λύσεις. Σκοπός μας να δράσουμε. Να βοηθήσουμε. Να μη μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι».



Διαβάστε περισσότερα...

«Στο βωμό του φυσικού αερίου εξοντώνονται οι ΑΠΕ»


Αντίθετος σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ο ΑΣΠΗ Ελλάς.

«Άρον άρον ψηφίζονται από τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου και οι διατάξεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Βελτιώσεις επί της ουσίας δεν παρατηρούνται, το αντίθετο μάλιστα, ενώ παράλληλα διέπονται από αντιεπενδυτικές λογικές», επισημαίνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος, καλεί όλους τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να μην μπει στο «ψυγείο» ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, ο τομέας των ΑΠΕ, οδηγώντας παράλληλα στην οικονομική καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες,

Όπως επίσης αναφέρει ο ΑΣΠΗ Ελλάς, «το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει να αρνείται τη λογική ότι το ενεργειακό μίγμα της Χώρας χρήζει ενιαίας αντιμετώπισης και κατά συνέπεια τα μέτρα που προτείνει στερούνται αναλογικότητας και δίκαιης κατανομής των βαρών σε όλους τους συμμετέχοντες της αγοράς ηλεκτρισμού.

Επιβαρύνονται λοιπόν, 250.000 οικογένειες κυρίως μικροπαραγωγών ΑΠΕ για τις υπαρκτές στρεβλώσεις της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ πρέπει να κατανέμονται τα βάρη και στις πέντε ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, που συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόκληση του ελλείμματος».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο:

«Με το παρόν Σχέδιο Νόμου καλούνται οι Βουλευτές να ψηφίσουν στην ουσία για τη μεταφορά των χρημάτων από την πράσινη ενέργεια, που είναι περιβαλλοντικά φιλική και εγχώρια πηγή, στο φυσικό αέριο και τη μεγάλη ΣΗΘΥΑ, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν τα κάτωθι:

• Να εκδοθεί εκπτωτικό-πιστωτικό τιμολόγιο στα πλαίσια της υποπαραγράφου ΙΓ3 και για τους ιδιωτικούς σταθμούς φυσικού αερίου, οι οποίοι λόγω των ΑΔΙ και του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, έχουν εισπράξει κατά τα έτη 2012 και 2013 το ιλιγγιώδες επιπλέον ποσό των 900εκ.€, πριμοδοτούμενοι από το Κράτος χωρίς αυτό να έχει καμία απολύτως υποχρέωση.

• Να σταματήσει η ειδική μεταχείριση για τη ΣΗΘΥΑ, με το ανάλογο κόστος στο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ όταν στο τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου ΙΓ3 μειώνεται περίπου στο μισό η ποινολόγηση μέσω της έκπτωσης που της παρέχεται σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες ΑΠΕ, φωτογραφίζοντας κατ’ ουσίαν εύνοια σε μια μόνο εταιρεία, την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.»

• Να πιστωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ η επιστροφή του ποσού εξαιτίας της μειωμένης τιμής του φυσικού αερίου που είναι ευνόητο ότι δεν θα πρέπει να εισπράξουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί αναδρομικά, δεδομένου ότι έχουν ήδη αποζημιωθεί μέσω του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους.
Υπάρχουν όμως και ειδικότερα θέματα στο Σχέδιο Νόμου που χρήζουν ριζικής αλλαγής ώστε να μην παγιωθεί η ύφεση στον τομέα των ΑΠΕ

• Οι αναδρομικές μειώσεις της τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας σταθμών ΑΠΕ πάσχουν νομικά, αφού παρεμβαίνουν βάναυσα στις καταρτισμένες Συμβάσεις και συνεπώς αντίκεινται στις αντίστοιχες συνταγματικές διατάξεις.
Ιδιαιτέρως για τα φωτοβολταϊκά, τόσο οι αναδρομικές περικοπές όσο κυρίως η ποινολόγηση του τζίρου για το 2013 είναι ακόμη χειρότερες από το προηγούμενο κείμενο που είχε τεθεί σε διαβούλευση, και εξοντωτικές με συνέπεια να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε δημεύσεις περιουσιών από τις τράπεζες χιλιάδων μικροεπενδυτών που πίστεψαν στη φερεγγυότητα του Ελληνικού Κράτους, επένδυσαν τα χρήματά τους σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τώρα βρίσκονται προ των πυλών πλήρους οικονομικού αδιεξόδου.

• Ο μειούμενος επανακαθορισμός της τιμολόγησης νέων αιολικών έργων στα πλαίσια της υποπαραγράφου ΙΓ5 είναι ακατανόητη ενέργεια τη στιγμή που η τιμή της αιολικής ενέργειας είναι χαμηλή και πλήρως ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες συμβατικές τεχνολογίες, δηλαδή είναι φθηνότερη από τις ανταγωνιστικές μονάδες φυσικού αερίου, αφού σήμερα αμείβεται με Feed-in-Tariffπερίπου 90 ευρώ/MWh(πριν την επιβολή της σχετικής έκτακτης εισφοράς), έναντι των 105 ευρώ/MWh που στοιχίζει το ρεύμα από τις μονάδες φυσικού αερίου.

• Είναι αρνητικότατη η διευκρίνιση (περίπτωση 2 της υποπαραγράφου ΙΓ5) που προστέθηκε στην αρνητικότατη διάταξη με την οποία έχει δικαίωμα ο Υπουργός να αλλάζει με απόφασή του τις τιμές των ΑΠΕ δίνοντας «περίοδο χάριτος» δύο ετών, Η παραμονή της διάταξης αυτής θα επιδεινώσει τη δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης και θα πλήξει τα μεγάλα έργα (κυρίως αιολικά με διασυνδέσεις)τα οποία απαιτούν μεγάλο χρόνο υλοποίησης. Προτείνουμε να αποσυρθεί, είτε να εξαιρεθούν από αυτή οι περιπτώσεις συγκροτημάτων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος μεγαλύτερης 150 MW και έργων Α.Π.Ε. που συνδέονται με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

• Η κατάργηση της ετήσιας αναπροσαρμογής της τιμής (περιπτώσεις 1 και 2 της υποπαραγράφου ΙΓ8) δεν συνάδει με καμία οικονομική λογική και πρέπει να αναπροσαρμόζεται με βάση τον πληθωρισμό του προηγούμενου έτους.

• Να επανέλθει η διάταξη του προηγούμενου Ν. 4203/2013 για τη δυνατότητα αποζημίωσης του αυτοπαραγωγού για το ποσοστό του πλεονάσματος της ενέργειας που θα προέκυπτε από τον συμψηφισμό, διότι αυτό αποτελεί το ουσιαστικότερο κίνητρο για τους καταναλωτές να μπουν στη διαδικασία του netmetering.

• Τα προτεινόμενα μέτρα από πλευράς ΥΠΕΚΑ καταστρέφουν ακόμη περισσότερο την φερεγγυότητα του επενδυτικού κλίματος της χώρας μας τόσο στους εγχώριους όσο και τους ξένους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο ότι δεν μπορούν με κανένα τρόπο να εμπιστευθούν το Ελληνικό κράτος και να επενδύσουν τα χρήματα τους.

Η ΑΣΠΗ Ελλάς καταλήγει: «Καλούνται όλοι οι Βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να μην μπει στο "ψυγείο" ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, ο τομέας των ΑΠΕ, οδηγώντας παράλληλα στην οικονομική καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, μένοντας στο απυρόβλητο πέντε μεγάλες οικογένειες, κάτι που έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους. Επιπλέον πρέπει να όλοι οι Βουλευτές να προστατέψουν την φερεγγυότητα της χώρας μας αντιδρώντας στην επιβολή αναδρομικών περικοπών και εκπτώσεων επί εσόδων περασμένων οικονομικών χρήσεων».



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Τζολί κατά της σεξουαλικής βίας στον πόλεμο


«Δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη ενώ γυναίκες σε εμπόλεμες ζώνες βιάζονται».

Αποφασιστικότερη παρέμβαση ώστε σε όλο τον κόσμο να αποτρέπεται η σεξουαλική βία σε πολεμικές συγκρούσεις ζήτησαν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί. Την έκκλησή τους στήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, η οποία είναι μεταξύ των εμπνευστών πρωτοβουλίας για την υιοθέτηση διακήρυξης του ΟΗΕ για την αποτροπή της σεξουαλικής βίας σε πολεμικές συγκρούσεις.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμμετέχοντας στη διάσκεψη για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης σε ένοπλες συγκρούσεις, η οποία διεξάγεται στο Σαράγεβο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και της Κροατίας και η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ προειδοποίησαν ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι στην ωμή βία που καταστρέφει την αξιοπρέπειά τους και αφήνει μακροχρόνιες επιπτώσεις, οι οποίες εξαλείφονται δυσκολότερα απ' ό,τι οι υλικές ζημιές που επιφέρει ο πόλεμος.

Τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη για μεγαλύτερο ρόλο των μελών των διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων στην αποτροπή της σεξουαλικής βίας και των βιασμών σε εμπόλεμες περιοχές.

Την ισχυρότερη παρέμβαση στη μάχη κατά της σεξουαλικής κακοποίησης σε πολέμους προώθησαν πριν από δύο χρόνια οι Ουίλιαμ Χέιγκ και Αντζελίνα Τζολί, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν -μεταξύ άλλων- από τη διαπίστωση ότι στις πολεμικές συγκρούσεις στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας καταγράφηκαν δεκάδες χιλιάδες βιασμοί και μόνο λίγες δεκάδες δράστες τέτοιων εγκλημάτων λογοδότησαν ενώπιον δικαστηρίων.

Στην περίπτωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης υπολογίζεται ότι υπήρξαν 50.000 περιπτώσεις βιασμών και μόνον 33 καταδίκες δραστών.

«Αυτός είναι ο στόχος παγκόσμιας εκστρατείας που ξεκινήσαμε τον Μάιο του 201»," υπενθύμισε ο κ. Χέιγκ, προσθέτοντας ότι ένα από τα κίνητρα ήταν και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αντζελίνα Τζολί, η ταινία «Στη χώρα του αίματος και του μελιού», η οποία αφηγείται τη φρίκη του πολέμου της Βοσνίας και το θέμα των βιασμών γυναικών.

«Επιθυμούμε να βοηθήσουμε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να ξεπεράσει την οδυνηρή κληρονομιά του παρελθόντος» ανέφερε ο κ. Χέιγκ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να αποτραπεί επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων σε όλο τον κόσμο. Η σεξουαλική βία είναι όπλο με καταστροφικές συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Χέιγκ, προειδοποιώντας ότι σήμερα συμβαίνει στη Συρία, στο Νότιο Σουδάν, στο Κονγκό, στη Λιβερία.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ πρότεινε οι υπουργοί Εξωτερικών όλων των κρατών να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή σε αυτό το πεδίο και τα δικαστικά συστήματα να τιμωρούν πιο αποφασιστικά τους δράστες σεξουαλικής βίας στον πόλεμο, επειδή δεν είναι εγκλήματα που θα πρέπει να θεωρούνται λιγότερο σημαντικά από άλλα.

Η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει ειδική στήριξη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για Συμμετοχή σε Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις (PSOTC) που λειτουργεί στο Σαράγεβο, ώστε να διοργανώνει ειδικά προγράμματα κατάρτισης στην αποτροπή της σεξουαλικής βίας για μέλη στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές.

Στο κέντρο εκπαιδεύονται μέλη ενόπλων δυνάμεων χωρών της περιοχής από εκπαιδευτές από την Αλβανία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και τη Σλοβενία που παρακολουθούν ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα και θα αποκτήσουν δεξιότητες, τις οποίες θα μοιραστούν με άλλα μέλη ειρηνευτικών αποστολών στον ΟΗΕ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανήγγειλε πως μαζί με την Αντζελίνα Τζολί θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις για το θέμα αυτό και ευχαρίστησε τη Βέσνα Πούσιτς για τη στήριξη.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας σημείωσε πως «αν δεν είχαν συμβεί ανάλογα εγκλήματα και στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία θα θεωρούσαμε ότι είναι κάτι που συμβαίνει κάπου αλλού, σε κάποιον άλλο».

Στην Κροατία πρόσφατα παρουσιάστηκε πρόταση νόμου για τα δικαιώματα των θυμάτων σεξουαλικής βίας στον Πατριωτικό Πόλεμο, με την οποία η σεξουαλική βία στον πόλεμο χαρακτηρίζεται έγκλημα πολέμου, το οποίο δεν παραγράφεται.

Ως ειδική απεσταλμένη του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί τόνισε ότι είναι σημαντικό οι στρατιώτες να εκπαιδεύονται για τη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας. «Δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη ενώ γυναίκες σε εμπόλεμες ζώνες βιάζονται», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι βιασμοί σε πολεμικές συγκρούσεις είναι γεγονός, ότι οι γυναίκες είναι οι βασικοί στόχοι, αλλά συχνά και οι άνδρες, ανεξάρτητα από ηλικία, γίνονται θύματα. Η μεγαλύτερη παρέμβαση θα βοηθήσει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους βία, ανέφερε η κ. Τζολί.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας δρόμου για καλό σκοπό


Λαϊκός αγώνας δρόμου για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες "Λάμψη" διοργανώνεται την Κυριακή, 30 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στο Δήμο Καλαμαριάς.

Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων και τον λαϊκό αγώνα δρόμου τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος 5.000 μέτρων.

Ο πρώτος αγώνας του ενός χιλιομέτρου θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από τη συμβολή των οδών Μητρ. Χρυσάνθου και Χηλής, ενώ ο δεύτερος θ' αρχίσει μισή ώρα αργότερα μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο Καλαμαριάς.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kalamaria.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών καθώς όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προτίθεται να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του πολυνομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση την Κυριακή.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κάνει λόγο για παραβίαση των αρχών της ισότητας αλλά και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη λειτουργία των φαρμακειών.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανέφερε,

«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών. Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υποδείξουν στον κ. Γεωργιάδη το καταστροφικό λάθος που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα.

Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δις. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του».



Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρίζονται από τα συνθήματα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης


Τον καθαρισμό επιβλέπουν συντηρητές αρχαιοτήτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
.
Σημεία «κλειδιά» της Θεσσαλονίκης, όπως ο Λευκός Πύργος, ο χώρος γύρω από το Βασιλικό Θέατρο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία βεβηλώθηκαν από συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι καθαρίζονται από το πρωί.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί και παλιότερα, του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (Π.Ε.Ε.Β.Ε.) ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η προσπάθεια να «σβήσουν» τα σημάδια από τα αρχαία μνημεία.

«Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Διαρκώς έχουμε άσχημες εικόνες. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να προστατεύει τους χώρους που όλοι χαιρόμαστε και αξιοποιούμε καθημερινά», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τον καθαρισμό των μνημείων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, επιβλέπουν συντηρητές αρχαιοτήτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Τους έκαναν έξωση επειδή έδωσαν τρία ευρώ λιγότερα στο νοίκι!


Οικογένεια στην Ιταλία θα βρεθεί στο δρόμο ανήμερα του Πάσχα.

Ένας ξυλουργός στην πόλη Λούγκο της Ιταλίας θα βρεθεί με την οικογένειά του στο δρόμο, επειδή έδωσε τρία ευρώ λιγότερα στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που νοίκιαζε!

Ο άνδρας δεν κατάφερε να πληρώσει επί 4 μήνες μήνες το ενοίκιο στο σπίτι που έμενε μαζί με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του, λόγω της οικονομικής κρίσης και ο ιδιοκτήτης τον προειδοποίησε πως αν δεν έβρισκε τα χρήματα θα αναγκαζόταν να τον διώξει.

Με την βοήθεια συγγενών και φίλων, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 1.938 ευρώ που χρωστούσε και τα κατέθεσε στην τράπεζα.

Δεν υπολόγιζε όμως στα 3 ευρώ που του παρακρατήθηκαν σαν προμήθεια...

Τα τρία ευρώ που υπολείπονταν από το συνολικό χρέος του άνδρα, ήταν αρκετά για τον δικαστή του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση, να εκδώσει ένταλμα έξωσης στην οικογένεια.

Η μέρα που η οικογένεια θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι, είναι στις 20 Απριλίου, ανήμερα του καθολικού Πάσχα...



Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα για την άντληση μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ενέκρινε η Κομισιόν


Στόχος είναι η επιστροφή της Ευρώπης σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Η προώθηση νέων και διαφορετικών τρόπων για την άντληση μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης και η στήριξη της επιστροφής της Ευρώπης σε μια πορεία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης είναι ο στόχος μιας δέσμης μέτρων, που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα απαιτηθούν σημαντικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020 και της δέσμης μέτρων για το κλίμα και την ενέργεια 2030, σε υποδομές, νέες τεχνολογίες και καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη αλλά και σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι επενδυτικές ανάγκες, όπως προσδιορίστηκαν στην πρωτοβουλία «Συνδέοντας την Ευρώπη», και μόνο στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των δικτύων τηλεπικοινωνιακών υποδομών κοινοτικής σπουδαιότητας εκτιμώνται σε 1 τρισ. ευρώ για την περίοδο έως το 2020, υποστηρίζει η Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας, η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση επηρέασε την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα να παρέχει κεφάλαια στην πραγματική οικονομία, ιδίως για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Η Ευρώπη ανέκαθεν βασιζόταν σε υπερβολικό βαθμό στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες (δύο τρίτα της χρηματοδότησης προέρχεται από τράπεζες, σε σύγκριση με ένα τρίτο στις ΗΠΑ). Καθώς υπάρχει απομόχλευση στις τράπεζες, παρατηρείται μείωση της διαθέσιμης χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς της οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή αναφέρει ως παράδειγμα ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των ΜΜΕ της Ολλανδίας και της Ελλάδας και μόνο το ήμισυ περίπου των ΜΜΕ της Ισπανίας και της Ιταλίας έλαβαν όλο το ποσό των πιστώσεων που είχαν ζητήσει για το 2013.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι η δέσμη μέτρων που εκδόθηκε σήμερα περιλαμβάνει μια ανακοίνωση για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας, μια νομοθετική πρόταση για νέους κανόνες όσον αφορά τα ταμεία επαγγελματικής συνταξιοδότησης και μια ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχική χρηματοδότηση. Η ανακοίνωση βασίζεται στις απαντήσεις που λήφθηκαν στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης και σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διεθνή φόρουμ όπως η ομάδα G20 και ο ΟΟΣΑ. Προσδιορίζει τα ειδικά μέτρα που μπορεί να λάβει η ΕΕ για να προωθήσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση σχετικά με τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση παρουσιάζει μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων που θα αναλάβει η Επιτροπή για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Δύο από αυτές τις δράσεις παρουσιάστηκαν σήμερα.

  • Πρώτον, πρόκειται για μια πρόταση για την αναθεώρηση των κανόνων για τα ταμεία επαγγελματικής συνταξιοδότησης με στόχο τη στήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης ενός σημαντικού είδους μακροπρόθεσμου επενδυτικού φορέα στην Ε.Ε.
  • Δεύτερον, πρόκειται για ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχική χρηματοδότηση που προσφέρει εναλλακτικές δυνατότητες χρηματοδότησης για τις ΜΜΕ.
Όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, οι δράσεις αυτές μπορούν να ομαδοποιηθούν σε έξι βασικούς τομείς:

1. Κινητοποίηση ιδιωτικών πηγών χρηματοδότησης : Οι δράσεις περιλαμβάνουν την οριστικοποίηση των λεπτομερειών του εποπτικού πλαισίου για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες με τρόπο που να ενισχύει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, κινητοποιώντας σε μεγαλύτερο βαθμό συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις ιδιωτών και αναζητώντας τρόπους για την προώθηση των διασυνοριακών ροών αποταμιεύσεων και των πλεονεκτημάτων της ενδεχόμενης καθιέρωσης ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή νομοθετική πρόταση για τους νέους κανόνες σχετικά με τα ταμεία επαγγελματικής συνταξιοδότησης αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση πιο μακροπρόθεσμων επενδύσεων. Η πρόταση έχει τρεις κύριους στόχους:

  • να διασφαλίσει ότι τα συνταξιοδοτικά καθεστώτα προστατεύουν επαρκώς τους ασφαλισμένους έναντι των κινδύνων
  • να διασφαλίσει ότι τα ταμεία επαγγελματικής συνταξιοδότησης θα μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα οφέλη της ενιαίας αγοράς, με την άρση των εμποδίων στη διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών
  • να ενισχυθεί η ικανότητα των ταμείων επαγγελματικής συνταξιοδότησης να επενδύουν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, στηρίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην πραγματική οικονομία.
2. Καλύτερη χρήση της δημόσιας χρηματοδότησης: προώθηση των δραστηριοτήτων των εθνικών τραπεζών στήριξης (χρηματοδοτικοί οργανισμοί που δημιουργούνται από τα κράτη και παρέχουν χρηματοδότηση με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης) και ενθάρρυνση της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των υφιστάμενων εθνικών καθεστώτων εξαγωγικών πιστώσεων (οργανισμοί που ενεργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των εξαγωγέων για την παροχή εξαγωγικών πιστώσεων). Και τα δύο αυτά είδη οργανισμών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

3. Ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών: διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΜΕ στις κεφαλαιαγορές και σε μεγαλύτερους επενδυτικούς σχηματισμούς με τη δημιουργία ρευστής και διαφανούς δευτερογενούς αγοράς εταιρικών ομολόγων, την αναζωογόνηση των αγορών τιτλοποίησης λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τους κινδύνους καθώς και τον διαφοροποιημένο χαρακτήρα αυτών των προϊόντων, και βελτιώνοντας το περιβάλλον της ΕΕ για καλυμμένα ομόλογα και ιδιωτικές τοποθετήσεις.

4. Βελτίωση της πρόσβασης των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση: οι ενέργειες που προβλέπονται στην ανακοίνωση για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση περιλαμβάνουν τη βελτίωση των χρηματοπιστωτικών πληροφοριών για ΜΜΕ, την τόνωση του διαλόγου μεταξύ τραπεζών και ΜΜΕ και την αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών για την υποβοήθηση της πρόσβασης των ΜΜΕ στις κεφαλαιαγορές. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με έργα είναι επίσης μεταξύ των βασικών στοιχείων των δράσεων που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχική χρηματοδότηση που εγκρίθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της οποίας η Επιτροπή προτείνει:

  • την προώθηση βέλτιστων πρακτικών στους επιμέρους κλάδους, τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης ενός σήματος ποιότητας
  • την παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς της εξέλιξης των αγορών συμμετοχικής χρηματοδότησης και των εθνικών νομικών πλαισίων και
  • την τακτική αξιολόγηση της αναγκαιότητας οποιασδήποτε μορφής περαιτέρω δράσης της ΕΕ, περιλαμβανομένης της νομοθετικής δράσης. Στόχος είναι να εντοπιστούν τα ζητήματα που μπορεί να χρειάζεται να αντιμετωπιστούν για να στηριχθεί η ανάπτυξη της συμμετοχικής χρηματοδότησης.
5. Προσέλκυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε υποδομές για την υλοποίηση των στόχων της «Ευρώπης 2020»: διάθεση περισσότερων πληροφοριών για σχέδια επενδύσεων σε έργα υποδομών και βελτίωση των χρηματοοικονομικών στατιστικών δανείων για έργα υποδομών.

6. Ενίσχυση του ευρύτερου πλαισίου για τη βιώσιμη χρηματοδότηση: βελτίωση του καθεστώτος εταιρικής διακυβέρνησης για την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, παραδείγματος χάρη όσον αφορά τη δέσμευση των μετόχων (με την αναθεώρηση της οδηγίας για τα δικαιώματα των μετόχων – πρόταση που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα), τη συμμετοχή των εργαζομένων στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων, την πληροφόρηση όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση και θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και σχετικά με τη διακυβέρνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε το λαιμό της μέσα σε σούπερ μάρκετ


Μια 36χρονη έκοψε το λαιμό της σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βρετανία.

Η 36χρονη Sobia Yousef έδωσε τέλος στη ζωή της μπροστά στα μάτια των πελατών καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, που αντιμετώπιζε εκ γενετής καρδιακά προβλήματα.

Μάλιστα η Sobia Yousef είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική μετά τον θάνατο του παιδιού της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Υπάρχει απαξίωση για το Θεατρικό Μουσείο»


Καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Στην «εκποίηση εκθεσιακού υλικού του Θεατρικού Μουσείου σε διεθνή πλειστηριασμό» ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, στην περίπτωση που, όπως σημειώνει, δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Πολιτεία για τη λύση των προβλημάτων, που αυτό αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων είναι και η αποπληρωμή των χρεών του οργανισμού ύψους 500.000 ευρώ (σε Εφορία, ΙΚΑ και ανάγκες αποπληρωμής των εργαζομένων).

Αυτό τόνισε ο ίδιος σε σημερινή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Το ΔΣ και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ) επέλεξαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ανοίγοντας ξανά στο κοινό τις πόρτες του και απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε πρόσωπα και φορείς του ελληνικού θεάτρου για μια δημόσια συζήτηση με θέμα την «επαναλειτουργία του, αλλά και την απαξίωση του ελληνικού Θεάτρου από την επίσημη πολιτεία».

Στόχος τους, όπως είπαν, ήταν να ...χτυπήσουν «γι άλλη μια φορά το καμπανάκι» για το παρόν και το μέλλον «της μοναδικής κιβωτού διάσωσης της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου δύο αιώνων» και του πλούσιου αρχειακού υλικού με κείμενα και ντοκουμέντα παραστάσεων από το δραματολόγιο του παγκόσμιου θεάτρου, που «έχει αφεθεί στην τύχη του, μια τύχη, που ταυτίζεται με τον θάνατό του».

«Θα ήθελα η σημερινή ημέρα να είναι τελείως διαφορετική. Να είναι μία γιορτή της παγκόσμιας προσφοράς του θεάτρου στον πολιτισμό, ενός θεσμού που ξεκίνησε από τον τόπο μας. Αντ’ αυτού μαζευτήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί μία “κιβωτός μνήμης”, όπως είναι το Θεατρικό Μουσείο, είναι τόσο απαξιωμένο, ώστε να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει προγραμματισμός να περάσει στην αμνησία» ανέφερε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κατήγγειλαν πως έπειτα από τρία χρόνια επίσχεσης και εργασιακής εξαθλίωσης, «στο πρόβλημα της κρατικής αδιαφορίας προστέθηκε και ο κίνδυνος της εγκατάλειψης: ποντίκια, κατσαρίδες, τερμίτες και υγρασίες απειλούν τις συλλογές του θεατρικού μουσείου».

«Είμαστε όλοι πολίτες μια χώρας που μας στερεί την περίθαλψη, την εργασία, την παιδεία και τον πολιτισμό, που παρά τις μεγαλοστομίες περί βαριάς βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια επένδυσε τεράστια ποσά σε πυροτεχνήματα διεθνούς εμβέλειας τύπου Eurovision και Ολυμπιακούς Αγώνες, οδηγώντας μας στην παρακμή της υποκουλτούρας και της οικονομικής εξαθλίωσης» σημείωσαν. Στις δικειδικήσεις τους είναι η άμεση επαναλειτουργία του ΚΜΕΕΘ - Θεατρικού Μουσείου, η αποπληρωμή των χρεών του ύψους 500.000 ευρώ, η άμεση μεταστέγασή του σε ενιαίο χώρο, διαμορφωμένο σύμφωνα με τις διεθνείς μουσειολογικές προδιαγραφές, καθώς και μόνιμος και τακτικός κωδικός χρηματοδότησης για τη βιώσιμη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι η διοίκησή του Θεατρικού Μουσείου διώκεται ποινικά (σσ. Κ. Γεωργουσόπουλος και Γ. Μιχαλακόπουλος) και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να διαστούν για χρέη ύψους 300.000 ευρώ στο ΙΚΑ.

Ο κ. Γεωργουσόπουλος ανέφερε ότι έπειτα από χρόνια απραξίας, σε πρόσφατη συνάντησή τους, ο υπουργός Πολιτισμού πρότεινε την ένταξη του μουσείου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κάτι που -κατά τον κ.Γεωργουσόπουλο- δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο το μουσείο παραμένει κλειστό. «Στο αρχείο υπάρχουν αποκόμματα του Τύπου από το 1896, παρτιτούρες από όλες τις ελληνικές όπερες και οπερέτες και σπάνια χειρόγραφα και προγράμματα, τα οποία απειλούνται από τερμίτες και κατσαρίδες, καθώς και από πιθανές διαρροές λόγω της γειτνίασης του Μουσείου με δημόσιες τουαλέτες. Δεν μπορώ να βρίσκομαι κάθε δύο μήνες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας ποινικό αδίκημα» δήλωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα προχωρήσει σε «εκποίηση κοστουμιών της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη, όπως και σπάνιων χειρογράφων που έχουν ως τώρα διασωθεί, αλλά πλέον αργοπεθαίνουν».

Σε ένδειξη συμπαράστασης των διεκδικήσεων του ΔΣ και των εργαζομένω,έξω από τις εγκαταστάσεις του Μουσείου έσπευσαν εκπρόσωποι από τους θεατρικούς θεσμούς της χώρας (Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (ITI), το Σπίτι του Ηθοποιού, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ένωση Σκηνογράφων & Ενδυματολόγων Θεάτρου Ελλάδας, Καμεράτα, Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής κ.α) αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, είπε πως σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου και θ’ αναλάβει την καθαριότητα και απολύμανση του χώρου.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το όνομα των Γιατρών του Κόσμου


«Ουδέποτε πραγματοποιήσαμε ερανική εκστρατεία πόρτα-πόρτα».

Την εκμετάλλευση του ονόματος των Γιατρών του Κόσμου από επιτήδειους καταγγέλλει η ανθρωπιστική οργάνωση, ξεκαθαρίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε πραγματοποίησε ούτε πραγματοποιεί ερανική εκστρατεία πόρτα-πόρτα είτε για χρηματική ενίσχυση των σκοπών της είτε για ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, δέχονται αποκλειστικά δωρεές σε χρήματα, φάρμακα και τρόφιμα στα γραφεία τους ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών για λόγους διαφάνειας. «Η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου επί 23 χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δρώντας πάντοτε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και διακριτικότητα σε όσους προσέρχονται στα ιατρεία μας. Δίνοντας παράλληλα έμφαση στην απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της στοιχεία, όντας από τις ελάχιστες οργανώσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η οργάνωση απευθύνει παράκληση σε όλους τους πολίτες που τυχόν θα δεχτούν επίσκεψη κατ’ οίκον από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τους Γιατρούς του Κόσμου, να μην δίνουν οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά να ειδοποιούν την άμεση δράση ή να καλέσουν άμεσα στα γραφεία μας.



Διαβάστε περισσότερα...