Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία


Άγρια επίθεση σε Πακιστανούς και Σύρο στην Κολωνία

Στις 516 ανήλθαν οι μηνύσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς.

Μια ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν χθες άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Αργά το απόγευμα χθες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα είκοσι περίπου ανθρώπων επετέθη κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επιτέθηκε κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516. Το 40% αυτών αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία. Αιτούντες άσυλο και παράνομοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική αποτελούν την πλειοψηφία των υπόπτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς.

------------

Πρόσφυγες ή μετανάστες οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο.

Το σύνολο σχεδόν των υπόπτων για τις, κυρίως σεξουαλικές, επιθέσεις κατά γυναικών στο κέντρο της Κολωνίας τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ.

«Τόσο οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, όσο και οι αναφορές της τοπικής αστυνομίας, καθώς και οι περιγραφές της ομοσπονδιακής αστυνομίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι σχεδόν αποκλειστικά πρόσφυγες ή μετανάστες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να εξετάσει τις βίαιες επιθέσεις στην Κολωνία.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόσφυγες οι οποίοι αιτούν άσυλο και έφθασαν τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνονται στους υπόπτους», πρόσθεσε.

------------

Μέσω social media οργανώθηκαν οι επιθέσεις στην Κολωνία

Εκκλήσεις της ακροδεξιάς για συμμετοχή σε «περιπάτους» στο κέντρο της πόλης.

Οι ξενοφοβικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) διοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων με εκκλήσεις της ακροδεξιάς για συμμετοχή σε «περιπάτους» στο κέντρο της πόλης, ανέφερε σήμερα η τοπική αστυνομία.

«Στις τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων (με στόχο Σύρους, Πακιστανούς και Αφρικανούς) ξεκινάμε από την υπόθεση ότι συνδέονταν με τους λεγόμενους "περιπάτους"», δήλωσε ο επικεφαλής του ποινικού τμήματος της αστυνομίας της Κολονίας, Νόρμπερτ Βάγκνερ, ο οποίος ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας «από σήμερα» (Δευτέρα) στην πόλη και ιδίως κοντά στον καθεδρικό ναό.

Χθες βράδυ, έξι Πακιστανοί, τρεις από τη Γουινέα, δύο Σύροι καθώς και ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, υπήρξαν θύματα τεσσάρων ξεχωριστών επιθέσεων στο κέντρο της Κολονίας.

Η αστυνομία ανέκρινε περίπου 153 υπόπτους χθες και αναγνώρισε 13 πρόσωπα που ήταν ήδη γνωστά για παραπτώματα και συνδέονται με την ακροδεξιά καθώς και 18 άλλους που προέρχονται από το περιβάλλον των «μοτοσικλετιστών» και κυρίως από τη συμμορία των «Hells Angels» ή των «καθαριστών του δοχείου νυκτός».

Δεν έγινε καμία σύλληψη, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις εκκλήσεις για συμμετοχή στους περιπάτους στο κέντρο της πόλης είχαν κάνει άτομα που προέρχονται από κύκλους των «χούλιγκαν» και αναμεταδόθηκαν από ομάδες όπως η «Altstadt Spaziergaenge» (περίπατοι στην παλιά πόλη) ή η «Armlaenge», μια αναφορά στις λέξεις που χρησιμοποίησε η δήμαρχος της Κολωνίας καλώντας ιδιαίτερα τις γυναίκες να τηρούν «μια κάποια απόσταση, μεγαλύτερη από το άνοιγμα του βραχίονα» από αγνώστους ώστε να προστατευθούν από επιθέσεις.

Περισσότερες από 500 μηνύσεις, το 40% των οποίων αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, έχουν υποβληθεί έπειτα από μια παραμονή Πρωτοχρονιάς στη διάρκεια της οποίας δεκάδες νεαροί άνδρες, στην πλειονότητά τους ξένης καταγωγής, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν σε γυναίκες σε μία πλατεία του κέντρου της Κολωνίας ανάμεσα στον κεντρικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα οπαδού στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ - Τι απαντά η ΚΑΕ


Ένας οπαδός του Ολυμπιακού έχασε τρία δάχτυλα του χεριού του απο κροτίδα στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος και ζητά επιπλέον βοήθεια από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Στους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ ένας οπαδός έχασε τρία δάχτυλα του χεριού του και έσπασε το δεξίο του τύμπανο. Με ενέργειες του Ολυμπιακού είχε προσφερθεί η ιατρική βοήθεια, ωστόσο με δελτίο Τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Μαρακάκη ζητά περαιτέρω βοήθεια.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Την 14.06.2015 μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, και λίγο πριν την απονομή, σημειώθηκε καταιγισμός κροτίδων και βεγγαλικών από τα πίσω και πάνω διαζώματα του σταδίου.

Μια εξ' αυτών χτύπησε και εν συνεχεία εξερράγη στη δεξιά πλευρά του φιλάθλου Γιώργου Κούκιου με συνέπεια να ακρωτηριαστεί το δεξί του χέρι και να σπάσει το δεξί του τύμπανο. Αυτό το περιστατικό βαρύτατου τραυματισμού που έλαβε χώρα σε ελληνικό γήπεδο δυστυχώς αποσιωπήθηκε παρά το γεγονός ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε πειθαρχικά.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό του ανάπηρου πλέον Γιώργου Κούκιου και απορεί πώς η διοίκηση της πρωταθλήτριας ομάδας του μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν έχει ακόμη αγκαλιάσει και στηρίξει μετά από έξι ολόκληρους μήνες τον 31 ετών φίλαθλο και επιστήμονα Γιώργο Κούκιο. Ο μόνος φορέας που βοήθησε - τουλάχιστον ιατροφαρμακευτικά - και δίχως βεβαίως να έχει κάποια σχετική υποχρέωση ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η οικογένεια του Γιώργου Κούκιου αλλά κυρίως η φίλαθλη οικογένεια του ιστορικού σωματείου του Ολυμπιακού, αναμένει με αγωνία από τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να πράξει το αυτονόητο.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Γιάννης Μαρακάκης».

--------------

«Δίπλα του από την πρώτη στιγμή»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζει πως στάθηκε στο πλευρό του οπαδού που τραυματίστηκε από την πρώτη στιγμή και ποικιλοτρόπως.


Το Δελτίο Τύπου που είδε νωρίτερα τη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του άτυχου οπαδού που έχασε τρία δάχτυλα από κροτίδα, σχολιάστηκε από ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ισχυρίζονται πως, «σταθήκαμε δίπλα του από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν και μάλιστα στείλαμε τον ιατρό μας να εξετάσει την περίπτωσή του. Σε επικοινωνία που υπήρχε με τον άτυχο φίλο της ομάδας και την οικογένειά του, ενημερώσαμε πως ήταν στη διάθεσή του οι δύο ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργαζόμασταν χωρίς να πληρώσει το παραμικρό. Τις επόμενες μέρες σε επικονωνία και συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο άτυχος φίλαθλος νοσηλέυτηκε σε άλλη κλινική με εμάς να είμαστε σε συνεχή επικονωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με την οικογένειά του. Βοηθήσαμε όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο, αλλά ποικιλοτρόπως, ωστόσο δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Πριν λίγες μέρες μάθαμε μέσω ενός δικηγόρου πως αξιώνει από μας ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό».


Πηγή: http://www.gazzetta.gr και http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε γιατρούς - Ποιους αφορά


Επιδότηση των ιατρών μέσω του νέου προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ανακοίνωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού για τα θέματα ΕΣΠΑ εντός του τρέχοντος μηνός θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του προγράμματος για την ενίσχυση επιστημόνων.

Μόλις δημοσιευθεί το πρόγραμμα θα επακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση , ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να δοθούν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε όλες τις κατηγορίες των ιατρών.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τhe Bamboo Project: Aμερικανικές οικογένειες υιοθετούν παιδιά με σύνδομο Down από την Κίνα


Όταν η Ντεζιρέ Γουάιτ, 38, εξέφρασε την επιθυμία να υιοθετήσει ένα παιδί με σύνδομο down από την Κίνα, της είπαν ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι διαθέσιμα γιατί θεωρείται ότι «δεν αξίζουν» για υιοθεσία.

Ωστόσο, χάρη στην επιμονή της και την απίστευτη σχέση που δημιούργησε με τον 5χρονο υιοθετημένο γιο της Ισαάκ, ένα αγόρι με σύνδρομο down από την Κίνα, κατόρθωσε να αλλάξει την εικόνα των άλλων για αυτά τα παιδιά και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Το αποτέλεσμα ήταν 200 παιδιά που θα παρέμεναν σε όλη τους τη ζωή σε ιδρύματα στην Κίνα να έχουν την ευκαιρία να βρουν την παντοντινή τους οικογένεια.

Η Γουάιτ, με καταγωγή από την Τακόμα της Ουάσινγκτον, επισημαίνει ότι ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί από τότε που ήταν έφηβη. Αργότερα συνειδητοποίησε ότι ήθελε ένα παιδί με σύνδρομο Down, όταν εργάζονταν σαν νοσοκόμα σε παιδιατρική κλινική και απέκτησε εμπειρία με τους μικρούς ασθενείς που πάσχουν από αυτό.

«Όταν πήρα την απόφαση να υιοθετήσω, ήξερα καλά ότι είχα τις ικανότητες και την εμπειρία να φροντίσω ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, καθώς και το ότι τα συγκεκριμένα παιδιά περιμένουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να βρουν την παντοντινή τους οικογένεια», επισημαίνει η Γουάιτ.



Στην προσπάθεια της να υιοθετήσει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες από την Κίνα, όπου τα παιδιά με σύνδρομο Down έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βρουν οικογένεια σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, ήρθε σε επαφή με το Bethany Christian Services, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1944 και παρέχει υπηρεσίες υιοθεσίας, αναδοχής και επανεγκατάστασης μεταναστών.

Η Ελίζαμπεθ Μακ Γκίνις, συντονίστρια προγράμματος του οργανισμού, εξηγεί ότι αν δεν υιοθετηθούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν λίγες επιλογές. Μερικά από αυτά θα ζήσουν όλη τους τη ζωή σε ιδρύματα ενώ κάποια είναι πιθανό να βρεθούν στους δρόμους.

Έξι μήνες μετά το αίτημα της η Γουάιτ γνώρισε τον Ισαάκ, που ήταν τότε 11 μηνών και ένα από τα πρώτα παιδιά με σύνδρομο Down που έλαβαν έγκριση υιοθεσίας από την Κίνα. Όπως τονίζει η ίδια, το γεγονός ότι η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας είχε μικρή σημασία για εκείνη. «Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι ο γιος μου ήταν εκεί και εγώ ήμουν στην Αμερική και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να καλύψω γρήγορα τη απόσταση αυτή». Εννέα μήνες μετά από την πρώτη φορά που είδε τη φωτογραφία του, το Νοέμβριο του 2011, η Γουάιτ ταξίδεψε στην επαρχία Guizhou της Νοτιοδυτικής Κίνας για να τον πάρει μαζί της.



Επειδή η υιοθεσία του Ισαάκ ήταν από τις πρώτες που αφορούσαν παιδί με σύνδρομο Down, η Γουάιτ ήταν υποχρεωμένη να δίνει τακτικά αναφορά στην Κίνα για την κατάσταση του μικρού. Ο Ισαάκ , ο οποίος σήμερα παρακολουθεί ειδικό σχολείο, έκανε μεγάλη πρόοδο με τη φροντίδα της μητέρας του και ως εκ τούτου το 2013 η Κινεζική κυβέρνηση έδωσε εγκρίσεις υιοθεσίας για 14 ακόμη παιδάκια με σύνδρομο.

Μέσα σε δύο χρόνια το ο οργανισμός Bethany Christian Services έχει βρει σπίτια σε παιδιά με σύνδρομο Down μέσω του προγράμματος που έχει δημιουργήσει με την ονομασία Bamboo Project. Οι οικογένειες που έχουν προχωρήσει σε υιοθεσίες έχουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, διοργανώνουν οικογενειακές συγκεντρώσεις και στηρίζουν την προσπάθεια του οργανισμού να βρει οικογένειες σε 40 ακόμη παιδιά μέσω του προγράμματος.



Όλοι μαζί μια οικογένεια

Ένα από τα 14 παιδάκια που έχουν υιοθετηθεί μέσω του Bamboo Project είναι η Έμι Γουάτσον. Το πιο πιθανό είναι να μην ήτανι σήμερα ζωντανή αν μία οικογένεια από τη Μινεσότα δεν είχε πουλήσει το σπίτι της για να χρηματοδοτήσει την υιοθεσία της. Ο Νταν και η Τζέσικα Γουάτσον ήθελαν πάντα να υιοθετήσουν. Έχουν δύο βιολογικά παιδιά και γνώριζαν ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν αποτελούν επιλογή για τις περισσότερες οικογένειες. Δεδομένου ότι η Τζέσικα είναι νοσοκόμα ένιωσαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση.

«Υπήρξαν στιγμές φόβου» αναφέρει η Τζέσικα, 33, για την πενταετή προσπάθεια της οικογένειας της να ολοκληρώσει ην υιοθεσία. «Ωστόσο, στο τέλος κάναμε αυτό το άλμα πίστης γιατί το να έχει οικογένεια ένα παιδί θα έπρεπε να αποτελεί βασικό του δικαίωμα.»

Οι Γουάτσον πίστεψαν τόσο πολύ σε αυτό ώστε πέρασαν πέντε χρόνια προσπαθώντας με θυσίες να εξοικονομήσουν τα χρήματα για την υιοθεσία, πουλώντας ακόμη και το σπίτι τους και νοικιάζοντας ένα μικρότερο.

Τον Ιανουάριο του 2014, η οικογένεια έμαθε για την 2 ετών Έμι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Νταν και η Τζέσικα πήγαν να τη συναντήσουν. Ταξίδεψαν με άλλες δύο οικογένειες του Bamboo Project, επισκέφτηκαν το ορφανοτροφείο και μόλις την είδαν έβαλαν τα κλάμματα. Ο Νταν έκανε την μικρή να γελάσει λίγα λεπτά από τη στιγμή που την πήρε αγκαλιά και τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο.

«Μόλις την κρατήσαμε καταλάβαμε ότι είχε πρόβλημα υγείας. Καθώς την ταΐσαμε γάλα άκουγα το υγρό να κυλά μέσα στα πνευμόνια της» περιγράφει η Τζέσικα.

Αμέσως την πήραν μαζί τους και μόλις έφτασαν στις ΗΠΑ οι γιατροί ανακάλυψαν δύο τρύπες στην καρδιά της και μόνιμη βλάβη στα πνευμόνια. Οι Γουάτσον όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τις εξελίξεις αλλά ένοιωσαν ευλογημένοι που κατάφεραν να βρουν την μικρή τη σωστή στιγμή. Αν δεν την είχαν υιοθετήσει, ένα απλό κρύωμα θα μπορούσε να της στοιχίσει τη ζωή. Τώρα, μετά από αρκετές εγχειρήσεις και συνεχείς θεραπείες η κατάσταση υγείας της έχει βελτιωθεί.



Το Bamboo Project είχε επιτυχία και με άλλες οικογένειες στις ΗΠΑ. Οι Μπόστρομς από το Τένεσι επισημαίνουν ότι τα τρία μεγαλύτερα παιδιά τους λατρεύουν την 4χρονη Μίλυ, την οποία υιοθέτησαν τον Ιούλιο του 2014. Η μητέρα Ρεμπέκα, 32, αναφέρει ότι όταν την έφεραν στο σπίτι τα αδέλφια της ήταν τόσο ενθουσιασμένα που της έφεραν όλα τα παιχνίδια του σπιτιού. Δεκαπέντε μήνες αργότερα, η Μίλυ απολαμβάνει να είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και να παίζει με τα αδέλφια της στον κήπο. Μάλιστα οι Μπόστρομς είναι τόσο ενθουσιασμένοι που σκοπεύουν να υιοθετήσουν ένα ακόμη παιδί με ειδικές ανάγκες το Μάρτιο.



Οι οικογένειες που τόλμησαν να εντάξουν στην οικογένεια τους ένα παιδί με σύνδρομο Down μοιράζονται με κάθε ευκαιρία την εμπειρία τους με άλλους ελπίζοντας να αποτελέσουν έμπνευση και για άλλες οικογένειες που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Οι Γουάτσον υποστηρίζουν ότι η περιπέτεια της θετής τους κόρης, Έμι, βοήθησε στην υιοθεσία τεσσάρων ακόμη παιδιών από οικογένειες στις ΗΠΑ.




Πηγή: http://www.babyads.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συρία: Πηγαίνουν φαγητό στα παιδιά που πεθαίνουν από ασιτία


Φάλαγγες φορτηγών της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού με ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς την πολιορκημένη πόλη Μαντάγια και τα χωριά αλΦούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σε απελπιστική κατάσταση, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός της Συρίας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Οι φάλαγγες αναχώρησαν από τη Δαμασκό κατ΄εφαρμογήν συμφωνίας ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για τον υπολογισμό έκπτωσης στις διαγνωστικές εξετάσεις


Η έκπτωση στις διαγνωστικές εξετάσεις θα υπολογίζεται στην ασφαλιστική τιμή και η συμμετοχή των ασφαλισμένων θα υπολογίζεται στις νέες τιμές που προκύπτουν, διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτών παρόχων του, οι τιμές 51 αποζημιούμενων από τον Οργανισμό διαγνωστικών εξετάσεων, μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 43% και οι λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%.

Οι τιμές αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και του PET scan μειώνονται κατά 18% και 10% αντίστοιχα, επί των ισχυουσών τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ καθορίζει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ελεγχθεί η δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10 φωτογραφίες αποδεικνύουν πως το 2015 δεν ήταν και τόσο κακό


Μπορεί οι περισσότεροι να εστιάζουν στα κακά του χρόνου που μας αποχαιρέτισε ωστόσο υπάρχουν και πολλά καλά για να το θυμόμαστε… Πόλεμοι, θάνατοι, τρομοκρατικές επιθέσεις, ατυχήματα, δολοφονίες, πολιτικές αλλαγές και ένα σωρό άλλα άφησε πίσω του το 2015 όχι και τόσο όμορφα για να τα κρατήσουμε στην μνήμη μας. Ωστόσο ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων γέμισαν την ψυχή μας και μας έκαναν να αισθανθούμε λίγο παραπάνω άνθρωποι… Πολλά είναι αυτά που θα μας θυμίζουν το 2015 με νοσταλγία, αφού άφησαν το στίγμα τους στο πέρασμά του…

1. Ο άνθρωπος που αγοράζει χελώνες από την αγορά και τις ελευθερώνει στον ωκεανό!




2. Η γειτονιά που έμαθε τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνεί με κουφό γείτονα!



3. Ο εργαζόμενος σε ταχυφαγείο που βοηθά ανάπηρο ηλικιωμένο να φάει το φαγητό του!



4. Ο καρδιοχειρουργός που ηρεμεί μικρό αγόρι λίγο πριν το χειρουργήσει!



5. Ο ηλικιωμένος που βγάζει βόλτα κάθε μέρα την γρια σκυλίτσα του που δεν μπορεί πια να περπατήσει!



6. Αυτή η κεφετέρια στη Μυτιλήνη που ανοίγει το βράδυ τις πόρτες της για να ζεσταθούν τα αδέσποτα!



7. Αυτή η μαμά που υιοθέτησε και τα 4 παιδιά της καλύτερής της φίλης που πέθανε από καρκίνο!



8. Αυτά τα παιδιά στον Καναδά που αφήνουν στον δρόμο ρούχα για τους αστέγους!



9. Αυτός ο μπαμπάς που γίνεται μούσκεμα για να προστατέψει τον γιο του από τη βροχή!



10. Αυτοί οι πυροσβέστες που έσωσαν έναν άνθρωπο από καρδιακή προσβολή και μετά κούρεψαν το γκαζόν του!
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα στο Βερολίνο μέσα από τη μεγάλη οθόνη


Το Hellas Filmbox Berlin με πάνω από 65 ταινίες, στις σκοτεινές αίθουσες ιστορικού κινηματογράφου.

Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, φιλοδοξεί να φέρει την Ελλάδα στο Βερολίνο. Στο φεστιβάλ, θα προβληθούν περισσότερες από 65 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από τις 21 ως τις 24 Ιανουαρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η Ελλάδα στο Βερολίνο μέσα από τη μεγάλη οθόνη

Στόχος του Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε την περασμένη άνοιξη από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο, είναι να φέρει το γερμανικό κοινό σε επαφή με την σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή της Ελλάδας και να συνεισφέρει στην κατανόηση της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και των προβληματισμών που απασχολούν σήμερα το σύνολο της κοινωνίας στη χώρα. «Περισσότερη Ελλάδα δεν γίνεται», λένε χαρακτηριστικά οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και εξηγούν ότι φιλοδοξία τους είναι να προβάλουν ένα πρόσωπο της Ελλάδας διαφορετικό από το στερεότυπο που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Στόχος μας είναι να αποδομήσουμε τα -τόσο πολιτικής όσο και συναισθηματικής υφής- σημεία ρήξης του παρόντος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για παραγωγικό διάλογο στην αντιπαράθεση των δύο χωρών», δηλώνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ και ιδρυτής του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας, ενώ η υποδιευθύντρια του Φεστιβάλ, ηθοποιός Σάντρα Φον Ρούφιν, επισημαίνει ότι με τις επιλογές των ταινιών «θέλουμε πάνω από όλα να φέρουμε σε επαφή τον Γερμανό θεατή με κάθε προσωπική και ιδιαίτερη ενδοσκόπηση των Ελλήνων δημιουργών στην ανθρώπινη ψυχή».

Οι διοργανωτές είναι απόλυτα πεπεισμένοι για την σημασία και τον επίκαιρο χαρακτήρα του εγχειρήματος. Πιστεύουν στο προϊόν που παράγεται τα τελευταία χρόνια από τους Έλληνες δημιουργούς και είναι αποφασισμένοι να φέρουν στο Βερολίνο το σινεμά που αναδείχθηκε μέσα από τις νέες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό μεταξύ της τουριστικής εικόνας που γνωρίζουν οι Γερμανοί και της σημερινής μη ωραιοποιημένης, αλλά αληθινής.

Το ελληνικό κινηματογραφικό τετραήμερο στο Βερολίνο θα ανοίξει την αυλαία του στις 21 Ιανουαρίου με την τελετή έναρξης, στην οποία θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η Βίκυ Λέανδρος, ο Γερμανός ηθοποιός και παραγωγός Αντρέ Χένικε, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης «Apassionatta» και ο Ελληνοσύρος ηθοποιός Γιαζίν Τσαλάχ.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 24 του μήνα με την προβολή της ταινίας «Chevalier» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγκάρη.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι το «Μη με ξεχνάς» του Γιάννη Φάγκρα, «Το πλοίο για την Παλαιστίνη» του Νίκου Κούνδουρου, το «Encardia, η πέτρα που χορεύει» του Άγγελου Γκοβότσου, ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλίδη, το «Φασισμός ΑΕ» του Άρη Χατζηστεφάνου, η «Νονά» του Στέλιου Κούλογλου και η «Αγορά» του Γιώργου Αυγερόπουλου, αλλά και η βουβή «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου και το «Έρεβος» του Νίκου Λυγγούρη.

Εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα, στο οποίο θα δοθούν τα βραβεία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη ταινίες στις κατηγορίες «Επιλογή του σκηνοθέτη», «Έλληνες σκηνοθέτες στο Βερολίνο» και «Νέο όραμα», ενώ θα πραγματοποιηθούν ειδικές προβολές και θεματικές συζητήσεις.

Η κριτική επιτροπή για τις ταινίες μεγάλου μήκους αποτελείται από τον Γερμανό πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και παραγωγό Χανς Β. Γκάισεντέρφερ, την Γερμανίδα συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Γιούτα Μπρίκνερ και τον Τούρκο σκηνοθέτη και ηθοποιό Οκάν Μπαγιουλγκέν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που μπορεί να ζωγραφίσει το δέρμα της με τα χέρια


Η σπάνια πάθηση και πώς την «εκμεταλλεύτηκε».

H Hannah Arbuthnott πάσχει από μια τέτοια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα η παραμικρή «γρατσουνιά» να δημιουργεί ένα φωτεινό κόκκινο σημάδι το οποίο διαρκεί μισή ώρα μέχρι τελικά να εξαφανιστεί. Η 21χρονη υποφέρει από δερματογραφία ή αλλιώς γραφή δέρματος που προκαλείται από την απελευθέρωση της ισταμίνης στο δέρμα, προκαλεί αλλεργική αντίδραση και κάνει το δέρμα να πρήζεται και να έχει φαγούρα.

Η δερματογραφία είναι ουσιαστικά η κατάσταση κατά την οποία, όταν κάποιος ξύσει ελαφρά το δέρμα του, κοκκινίζει και πρήζεται.



Η Hannah από το Herefordshire λέει ότι η παράξενη χαρακτική του σώματός της έχει γίνει κάτι σαν «αστείο τέχνασμα». Η ίδια δήλωσε μάλιστα: «Με κάνει να νιώθω σαν ένα ανθρώπινο «Etch A Sketch» (το παιχνίδι που κάνεις ένα σχέδιο και το σβήνεις) επειδή το εξάνθημα θα αυξηθεί σε αυτό το σημείο που γράφω και θα το κάνει φανερό και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί. Μέσα σε δύο λεπτά μόλις έχω σχεδιάσει κάτι στο χέρι μου ή αγγίξω το δέρμα μου θα εμφανιστούν τα μικρά εξανθήματα. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μου συμβαίνουν όλη την ώρα και είναι πραγματικά δύσκολο να αποφευχθούν, διότι ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, όπως το ελαφρύ ξύσιμο του χεριού μου με το άλλο χέρι μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση. Στο παρελθόν έχω σχεδιάσει χαμογελάκια και άλλες μικρές εικόνες στο χέρι μου είναι να γίνει ένα κομμάτι από αστείο τέχνασμα».



Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι δυσάρεστη, η νεαρή κοπέλα την έχει χρησιμοποιήσει προς όφελός της στο παρελθόν.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε παλιές θέσεις εργασίας συνήθιζα να γράφω τους κωδικούς των προϊόντων στα χέρια μου για να μπορώ να τους θυμάμαι». Στην αρχή λέει ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα καθώς όταν το παθαίνει αισθάνεται μια πολύ έντονη φαγούρα κάτω από το δέρμα της αλλά πλέον έχει συνηθίσει και είναι πολύ καλύτερα. Πιο επώδυνη είναι η κατάσταση μέσα στα χέρια και τα πόδια γιατί υπάρχει πάντα πίεση αλλά πέρα από αυτό δεν αφήνει να επηρεάσει τη ζωή της. «Είμαι αποφασισμένη να το αφήσω να με σταματήσει από το να κάνω οτιδήποτε, γιατί αν το κάνω τότε η κατάστασή μου θα έχει κερδίσει», λέει το κορίτσι.



Η πρώτη εμφάνιση έγινε το 2011 και τότε νόμιζαν ότι είναι απλά μια αλλεργική αντίδραση από κάποια τροφή ή κάτι άλλο μέχρι που έφτασαν τελικά στη διάγνωση καθώς ούτε τα αντισταμινικά λειτουργούσαν. Πλέον έχει μοιραστεί την ιστορία της και στο Facebook και έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από την ίδια κατάσταση και έχει γίνει μέρος της ζωής της οπότε το «εκμεταλλεύεται» σαν ένα αστείο και κάνοντας διάφορα σχέδια στο σώμα της χωρίς να το βάζει κάτω.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Emotient


Δείτε βίντεο με τις τεχνολογίες της Emotient.

Η Apple εξαγόρασε την Emotient, μια start up εταιρεία με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη από το San Diego σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNBC δίκτυο με tweet του.

Καμία πληροφορία δεν δόθηκε στην δημοσιότητα για το ποσό που δόθηκε για αυτή την νέα εξαγορά της Apple. Σύμφωνα με το site της εταιρείας η Emotient ειδικεύεται με επιτυχία στην ανίχνευση συναισθημάτων και ανάλυσης αυτών.

Με άλλα λόγια η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει το να καταλάβει κάποιος τα συναισθήματα ενός χρήση απλά παρατηρώντας και καταγράφοντας τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του σε ένα ζωντανό βίντεο.

Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά αυτή με δήλωση στην The Wall Street Journal αναφέροντας το τυπικό πλέον «Αγοράζουμε μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας συχνά αλλά γενικότερα δεν συζητάμε τους λόγους ή τα πλάνα μας πίσω από τέτοιες κινήσεις». Μια άμεση εφαρμογή της τεχνολογίας της Emotient στο iOS θα ήταν η αυτόματη κατηγοριοποίηση φωτογραφιών στην εφαρμογή Photos με βάση το συναίσθημα.

Δείτε μια σειρά από βίντεο που παρουσιάζουν την τεχνολογία αυτή:






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «εις αύριον τα σπουδαία»


Το περιστατικό με τον άρχοντα της αρχαίας Θήβας που μας έδωσε την έκφραση.

Τη φράση «εις ή ες αύριον τα σπουδαία» τη λέμε όταν αναβάλουμε για το μέλλον υποχρεώσεις με μεγάλη σημασία με μετέπειτα βαριά ζημιά για εμάς. Παράλληλα, τη χρησιμοποιούμε και ειρωνικά όταν θέλουμε να αποφύγουμε κάτι οχληρό.

Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον ολιγαρχικό άρχοντα της αρχαίας Θήβας, Αρχία, ο οποίος έζησε το 4ο αιώνα π.Χ. και ήταν φίλος των Σπαρτιατών.

Κάποια στιγμή βρίσκονταν σε ένα συμπόσιο στο σπίτι ενός έμπιστου φίλου, όταν ένας αγγελιοφόρος του έφερε γράμμα πως κινδύνευε από τον πολιτικό του αντίπαλο Πελοπίδα και τους δημοκρατικούς Θηβαίους, που είχαν γυρίσει κρυφά από την Αθήνα στη Θήβα.

Ο αγγελιοφόρος του είπε πως ήταν πολύ σημαντικό και έπρεπε να το διαβάσει άμεσα. Ο Αρχίας γελώντας απάντησε «εις αύριον τα σπουδαία», και το άφησε δίχως να το διαβάσει.

Η επόμενη μέρα όμως, δεν επρόκειτο να έρθει για τον Αρχία, καθώς δολοφονήθηκε μαζί με τους φίλους του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετράμηνη αναστολή του πρόσθετου τέλους στα παιχνίδια ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ


Ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ για το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη.

Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητάει η ομοσπονδία πρακτόρων του οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ).

Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αναβολή για ένα τετράμηνο, στην εφαρμογή του Ν.4346/15 αρθ.13 για την επιβολή του "τέλους", όπως ζήτησε η ΠΟΕΠΠΠ, νομίζουμε ότι είναι αναγκαία, για να τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, «από την αρχή που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών σαν ισοδύναμο στη συμφωνία με τους δανειστές, από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, την 16η Νοέμβριου 2015 και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ημέρα, είχε προταθεί άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών και τη φορολόγησή τους, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Μια πράξη που θα αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται, σ' αυτή τη λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠΟΙΚ και, έτσι, προχώρησε η επιβολή του "τέλους" στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον Ν.4346/15 αρθ 13».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν επιστημονικοί φορείς


Συνάντηση όλων των φορέων στο ΔΣΑ.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και την έναρξη ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου από μηδενική βάση ζητούν, με κοινή ανακοίνωση τους, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας . Μετά τη συνάντηση τους στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ομόφωνα αποφάσισαν ότι απορρίπτουν «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς».

Όπως επισημαίνουν η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο «συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)» και τονίζουν ότι «Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας».

Στην ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με δεδομένα όλα αυτά, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας

· Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

· Καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12.00΄ , με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Την Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν(ώρα 11.00 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος:

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος και το μέλος του Δ.Σ Σεραφείμ Ζήκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθαν. Κατσίκης, ο Πρόεδρος της Σ.Ε των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γεωρ. Ρούσκας και ο ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθ. Πρεκετές, ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Νικ. Αντωνίου και το μέλος της Ομοσπονδίας Γ. Χαλκιαδάκης, η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ι. Μαρμαράς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδόθηκαν προσωρινά αποτελέσματα για 101 θέσεις σε φορείς του υπ. Υγείας


Έγιναν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Εκδόθηκαν σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2005 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 101 θέσεων τακτικού προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 έως και την πάροδο της 21ης Ιανουαρίου 2016, ημέρας Πέμπτης.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της Προκήρυξης 4Κ/2015 θα εκδοθούν μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης ελεγκτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γιος του David Bowie και η μάχη με τον καρκίνο της γυναίκας του


Ο συντετριμμένος 44χρονος και η αρρώστια της συντρόφου του.

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια του David Bowie μετά τον χαμό του θρυλικού μουσικού από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Ένα από τα μέλη της οικογένειας που έχει βυθιστεί στο πένθος, είναι και ο γιος του, Bowie, Duncan Jones ο οποίος μέσω των social media δεν έκρυψε τη θλίψη του για το χαμό του διάσημου πατέρα του. Ο 44χρονος κινηματογραφιστής, είχε και ο ίδιος «επαφή» με τον καρκίνο όταν νόσησε η σύζυγός του πριν από κάποια χρόνια. Ο Jones παντρεύτηκε την φωτογράφο αγαπημένη του, Rodene Ronquillo, στις 7 Νοεμβρίου 2012-την ίδια μέρα όπου η ίδια διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού.

Έντεκα μήνες αργότερα, το ζευγάρι με χαρά άκουσε τα ενθαρρυντικά νέα των γιατρών ότι η μάχη που έδινε η 35χρονη είχε αίσιο αποτέλεσμα- έπειτα από χημειοθεραπείες και διπλή μαστεκτομή. Τώρα όμως ο ίδιος καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια του πατέρα του- έναν από τους επιδραστικότερους μουσικούς όλων των εποχών-,που «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών.


Ο Duncan Jones με την σύζυγό του, Rodene Ronquillo








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη γιατί έκανε 7 παιδιά με την κόρη του μετά από χρόνια κακοποίησης


Οι φρικτοί βιασμοί μετά το θάνατο της μητέρας.

Η είδηση της σύλληψης ενός άντρα ο οποίος φέρεται ότι απέκτησε επτά παιδιά από την κόρη του, έπειτα από χρόνια κακοποίησης, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Αργεντινής. Όπως γράφει το El Tribuno, ο 56χρονος άντρας συνελήφθη όταν η κόρη του, σήμερα 31 ετών, εμφανίστηκε σε ιατρείο κατόπιν ραντεβού μαζί με ένα από τα παιδιά της. Εκεί, ο γιατρός ζήτησε να μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της και εκείνη εξήγησε πως ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

Συνελήφθη γιατί έκανε 7 παιδιά με την κόρη του μετά από χρόνια κακοποίησης

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν επενέβησαν οι αρχές μετά τις αποκαλύψεις της κόρης, η οποία ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της τη βίαζε από την ηλικία των 9 και ότι είχε αποκτήσει άλλα έξι παιδιά μαζί του. Κατήγγειλε ότι οι βιασμοί ξεκίνησαν όταν πέθανε η μητέρα της, και πως ο πατέρας της της είχε ανακοινώσει πως θα αναλάμβανε χρέη «νέας συζύγου».

«Με κακοποιούσε από εννέα ετών. Με χτυπούσε και με κυνηγούσε σε όλο το σπίτι με μια ξύλινη λάμπα όταν με έβλεπε να μιλώ με γείτονες ή όταν απλά ήθελε να με βιάσει. Με απειλούσε συνεχώς και πάντα φοβόμουν για τη ζωή μου. Μου έλεγε ότι θα με σκότωνε αν αποκάλυπτα το παραμικρό», είπε η ίδια σε τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δεκαετίες κακοποίησης λάμβαναν χώρα στην επαρχία Las Termas de Rio Hondo.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκαν 477 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων


Πράσινο φως από Χριστόφορο Βερναρδάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πράσινο φως για 477 προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα «άναψαν» τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.

Με απόφαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου εγκρίθηκαν συγκεκριμένα οι διαδικασίες πρόσληψης:

  • 40 δικηγόρων και Νομικών Συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής σε δήμους και περιφέρειες και σε νομικά πρόσωπα αυτών.
  • 60 μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών, επιλαχόντων της Προκήρυξης 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Οικονομικών.
  • 202 εργαζομένων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτού, εκ των οποίων οι 56 θέσεις αφορούν σε μόνιμο προσωπικό και οι 146 θέσεις σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Με άλλη απόφαση τέλος, εγκρίνεται η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης 175 εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκτώ μηνών) στην ΕΥΔΑΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι εργασίες για το Apple Campus 2


Βίντεο από την πορεία των έργων.

Με διάστημα 12 μηνών όπως έχει προγραμματιστεί, που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το Apple Campus 2, ολόκληρα γκρουπ εξειδικευμένων εργατών εργάζονται σκληρά για το κυρίως σχήμα του κτιρίου, καθώς και για τα υπόλοιπα βοηθητικά κτίρια, μεταξύ των οποίων το υπόγειο αμφιθέατρο.

Ο πιλότος του Drone, Duncan Sinfield μοιράστηκε μαζί μας ένα ανανεωμένο βίντεο από το campus, δίνοντάς μας μία εικόνα για το πως εξελίσσονται τα έργα από τον Δεκέμβριο. Στα τέλη του περασμένου μήνα και στις αρχές αυτού, αρκετό μέρος από το κεντρικό κτίριο ολοκληρώθηκε δεδομένου ότι τα μοναδικά, με καμπυλωτό γυαλί παράθυρα θα μπορούσαν να αρχίσουν να τοποθετούνται. Στο βίντεο, θα δείτε τα πρώτα πάνελ παραθύρων του κτιρίου, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του δακτυλίου.

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί όσον αφορά την υπόγεια αίθουσα, και τα κτίρια έρευνας και ανάπτυξης παίρνουν σάρκα και οστά και ολοκληρώνονται.

Η δεύτερη αυτή πανεπιστημιούπολη της Apple θα διαθέτει το 80% των χώρων πράσινο, κεντρικό κήπο με εξωτερική τραπεζαρία, καθώς και περισσότερα από 300 είδη δέντρων με μια ποικιλία οπωροφόρων δέντρων. Οι υπόγειες κατασκευές, όπως εγκαταστάσεις στάθμευσης και το αμφιθέατρο θα καλυφθούν με πράσινο.

Όταν τελειώσει η πανεπιστημιούπολη θα περιλαμβάνει αρκετές δομές πάρκινγκ, γυμναστήριο, καφετέρια και Apple Store.




Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το μαύρο φλαμίνγκο εμφανίστηκε στην Κύπρο


Δείτε φωτογραφίες από το σπάνιο είδος.

Το μαύρο φλαμίνγκο βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλυκή Ακρωτηρίου και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φλαμίνγκο της Αλυκής.

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετική σπάνια περίπτωση φλαμίνγκο το οποίο πιστεύεται πως, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, παράγει περισσότερη ποσότητα μελανίνης με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα στο δέρμα του, αναφέρει το sigmalive.com.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν είσοδος για δημοσιογράφους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και όσοι ασχολούνται με το πολιτιστικό ρεπορτάζ, δεν θα αποκλείονται από τη δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ασπασία Λούβη, πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, μετά το θέμα που ανέκυψε με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους της χώρας, όπου αποκλείονταν οι δημοσιογράφοι.

«Η επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής, στην οποία συμμετείχα, αποφάσισε ότι οι δημοσιογράφοι του πολιτιστικού μπαίνουν δωρεάν. Η παραδρομή ήταν ότι δεν γράφτηκε στο πρακτικό, ένα λάθος που έχει πάρει τον δρόμο της διόρθωσης» πληροφόρησε η κ. Λούβη, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση είναι η ελεύθερη πρόσβαση να μην αφορά όλους τους δημοσιογράφους, παρά μόνο του πολιτιστικού. «Είναι θέμα του υπουργού», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), που έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά τα πιστοποιητικά γεννήσεως στη Θεσσαλονίκη


Θα δίνονται σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους που εκπροσωπούν δημότες.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρέχονται πιστοποιητικά γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης και αντίγραφα πλησιέστερων συγγενών, σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους, που εκπροσωπούν δημότες, λειτουργεί από σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να προχωρούν σε εγγραφή, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Delivery» ανθρωπιάς με ποδήλατα


Μοιράζουν φαγητό σε άστεγους της πόλης.

Τα μέλη της συλλογικότητας Room 39, του Κοινωνικού Κέντρου/Στέγη Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη μοιράζουν με τα ποδήλατά τους φαγητό σε άστεγους της πόλης.

«Προμηθευόμαστε μαγειρεμένο φαγητό και αρτοσκευάσματα από διάφορα εστιατόρια και φούρνους που στηρίζουν την προσπάθειά μας και τα διανέμουμε σε ανθρώπους που έχουμε εντοπίσει ότι βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σε διάφορα σημεία» λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος Γεωργιάδης, εθελοντής της συλλογικότητας, προσθέτοντας ότι μοιράζουν καθημερινά περίπου 30 μερίδες φαγητού.

Βέβαια, όπως διαπιστώνει, οι περισσότερο άστεγοι προμηθεύονται με κάποιο γεύμα είτε από την εκκλησία είτε από διάφορες άλλες συλλογικότητες ή απλούς πολίτες. «Η ανάγκη για φαγητό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η στέγαση αφού οι υπάρχουσες δομές στη Θεσσαλονίκη είναι πλήρεις και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες» λέει.

Παράλληλα, στην έδρα του Κοινωνικού Κέντρου/Στέγη Μεταναστών (Ερμού 23) κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι διοργανώνεται κουζίνα αλληλεγγύης όπου προσφέρεται δωρεάν γεύμα σε αναξιοπαθούντες. Επιπλέον, οι εθελοντές του Room 39 δραστηριοποιούνται και στην Ειδομένη με τη συλλογή και διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων σε πρόσφυγες

Όσο γιατί βαφτίστηκε με αυτό το όνομα η συλλογικότητα, ο Χρήστος Γεωργιάδης εξηγεί: «Το Κοινωνικό Κέντρο στεγάζεται στο κτίριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως ξενοδοχείο και στο οποίο είχε μείνει μάλιστα και ο Γρηγόρης Λαμπράκης πριν τη δολοφονία του. Σε εμάς λοιπόν έχει παραχωρηθεί ένας χώρος που ήταν παλαιότερα το δωμάτιο 39 και έτσι αποφασίσαμε να «βγούμε» μ΄αυτό το όνομα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...