Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Τι αλλαγές ζητάνε οι θεσμοί επί του νομοσχεδίου


Θρίλερ με νέες μειώσεις στις συντάξεις

Μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση από τους δανειστές για το Ασφαλιστικό.

Μπροστά σε ένα νέο θρίλερ για το Ασφαλιστικό βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Από τη μία στο εσωτερικό το κίνημα της γραβάτας και των τρακτέρ πιέζουν αφόρητα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την άλλη η τρόικα εμφανίζεται με διαφορετικές γραμμές.

Πλέον το θέμα των μειώσεων στις κύριες συντάξεις, η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, μπαίνει για τα καλά στο τραπέζι από το ΔΝΤ, ενώ από την άλλη η Κομισιόν φέρεται να εστιάζει στις αυξήσεις των εισφορών και να μην τις δέχεται.

Συγκεκριμένα δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις φέρεται να ζητούν οι θεσμοί (το ΔΝΤ), όπως αποκάλυψαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε δραστική περικοπή συντάξεων.

Πάντως οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.

Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου, καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη. Στην τηλεδιάσκεψη οι δανειστές ρώτησαν αν θα χορηγείται μετά από 15 χρόνια ασφάλισης και αν θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Το πρωί της Παρασκευής στις 11.30 κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ. Αποστόλου και η κ. Γεροβασίλη αναμένεται να τοποθετηθούν για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, καθώς και για ενδεχόμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές προτάσεις σχετικά με φορολογικά θέματα των αγροτών, αλλά και των νέων εργαζομένων

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τα σχόλια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγινε δέκτης πιέσεων από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, να ολοκληρώνει με το Ασφαλιστικό.

Στην απομείωση του χρέους το ΔΝΤ φαίνεται να είναι σύμμαχος, καθώς έχει πολλές φορές θέσει το θέμα και μάλιστα ως προϋπόθεση για να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά το Ταμείο εμφανίζεται ανυποχώρητο στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

------------

Ντάισελμπλουμ: Ακόμη τα νούμερα του ασφαλιστικού δεν βγαίνουν


Σοβαρή χαρακτήρισε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Νταβός της Ελβετίας, ωστόσο προσέθεσε πως «ακόμη τα νούμερα του ασφαλιστικού δεν βγαίνουν».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «Η λήψη δράσης για την μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους εξαρτάται από την Αθήνα να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όσον αφορά στο χρέος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι η συμφωνία για την αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να αποτελέσει υπόσχεση για τη λύση δράσης στο μέλλον,όχι τώρα".

------------

Μοσκοβισί: Κάποια θέματα στο ασφαλιστικό χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας

«Το καλοκαίρι βρεθήκαμε κοντά στο Grexit και δεν θέλουμε να ξανανοίξει αυτό το κεφάλαιο».

Ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EurActiv, αναφέρει ότι ζήτησε από την Ελλάδα να είναι πιο φιλόδοξη αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός και για το ζήτημα του ασφαλιστικού, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι κατά τη δεκαπεντάλεπτη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προσπάθησαν να εξετάσουν σφαιρικά το θέμα χωρίς να διαπραγματευτούν τις ακριβείς παραμέτρους στην παρούσα φάση. Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι στόχος τόσο των ελληνικών αρχών όσο και των Ευρωπαίων εταίρων είναι η επιτυχία της Ελλάδας, προϋπόθεση για την οποία είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγοντας στη συνέχεια το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους υπό καλές προϋποθέσεις. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, αφού αυτό αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια και το μέλλον του προγράμματος.

Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε, επίσης, ότι αυτό το οποίο τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα είναι η ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και υλοποίησης του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να απαιτήσει περισσότερες περικοπές, ο Ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε ότι δεν υπεισήλθαν σε τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα. Τόνισε, μάλιστα, ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ούτως ώστε να είναι όλοι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο, επιμένοντας, παράλληλα, στην άποψη ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι πιο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο από οποιοδήποτε προηγούμενο, αλλά, παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια θέματα που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξουν περιθώρια ελιγμών από την πλευρά των πιστωτών, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα ελληνική τραγωδία, δεδομένων και των πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να μειωθούν οι απαιτήσεις, από τη στιγμή που υπάρχει ένας οδικός χάρτης, το μνημόνιο κατανόησης, το οποίο βασίζεται στη συμφωνία του Ιουλίου και το οποίο πρέπει να τηρηθεί. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει ότι το κλίμα, οι συνθήκες εργασίας και οι σχέσεις μεταξύ των θεσμών, των κρατών της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης έχουν βελτιωθεί κατά πολύ από τον περασμένο Ιούλιο.

Καταλήγοντας, ως προς την Ελλάδα, σχολίασε ότι το καλοκαίρι βρεθήκαμε κοντά στο Grexit, το οποίο, όμως, αποφεύχθηκε και κανείς δεν επιθυμεί να ξανανοίξει αυτό το κεφάλαιο. Αντιθέτως, προσέθεσε, πρέπει να διατηρηθεί η παρούσα δυναμική στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, γι’ αυτό και απαιτείται μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η οποία δεν έχει επέλθει ακόμα, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με καλή θέληση και ισχυρό τεχνικό χειρισμό θα επιτευχθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση Πολύζου


Εξέλιξη σοκ στη δολοφονία Πολύζου - Συνελήφθησαν η μάνα και ο πατριός του - Τι έλεγαν στη Νικολούλη


Νέα τροπή στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου που πριν από περίπου 5 χρόνια είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής εντάλματα σύλληψης για τον πατριό, αλλά και για την ίδια τη μητέρα του, με την κατηγορία της δολοφονίας του γιου τους.

Στις 8:30 το πρωί, η μητέρα του και ο πατριός του συνελήφθησαν έξω από το σπίτι τους στην Ελευσίνα, από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας.

Από τις αρχές, τους χαρακτηρίζουν αρκετά ήρεμους και το μόνο που είπαν φέρεται να είναι «δεν το κάναμε εμείς, μας έχουν μπλέξει».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται για φωτογράφιση και δακτυλοσκόπηση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να πάνε στον εισαγγελέα Κοζάνης.

Έχουν ένα ακόμα παιδί το οποίο πάει στο λύκειο της Ελευσίνας.

Το χρονικό

Μετά από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή, της εξαφάνισης του Κωστή ( 18 Φεβρουαρίου 2011) και τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα (24 Σεπτεμβρίου 2011) που βρέθηκε το πτώμα του, η συγκλονιστική αυτή υπόθεση που σόκαρε τόσο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο παίρνει νέα δραματική τροπή.

Να σημειωθεί, πως από την ημέρα εντοπισμού της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.

Τι δήλωνε τότε η μάνα του Κωστή Πολύζου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ:

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του αδικοχαμένου νέου στην εκπομπή Φως στο Τουνελ.

Πριν χαθούν τα ίχνη του 23 γιου της δήλωνε στην κάμερα: «Φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και είπε ότι θα πάει απέναντι στο φίλο του για 10-15 λεπτά κάτι να πούνε και θα επιστρέψει».

Δείτε το βίντεο εδώ:



--------------

Το χρονικό υπόθεσης Πολύζου: Tι δήλωνε πριν από 5 χρονια η μητέρα


Πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και ενδεχομένως να οδηγούν στη διαλεύκανση της μέχρι πρότινος άλυτης πολύκροτης υπόθεσης.

Στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν ο πατριός και η μητέρα του άτυχου 23χρονου από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας ,αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη δολοφονία του γιου τους, μια εξέλιξη που αναμφίβολα θέτει νέα δραματική τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι δύο τους, που έχουν ένα ακόμα έφηβο παιδί ,δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Δεν το κάναμε εμείς, μας έχουν μπλέξει», ενώ η στάση τους χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ψύχραιμη μέχρι στιγμής.

Το χρονικό

Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και η εξαφάνισή του συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της λόγω της έκτασης που δόθηκε και μέσω της προβολής της από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ".

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Η σύλληψη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου ανατρέπει τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Τι δήλωνε τότε η μάνα του Κωστή Πολύζου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ:

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του αδικοχαμένου νέου στην εκπομπή Φως στο Τουνελ.

Πριν χαθούν τα ίχνη του 23 γιου της δήλωνε στην κάμερα: «Φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και είπε ότι θα πάει απέναντι στο φίλο του για 10-15 λεπτά κάτι να πούνε και θα επιστρέψει».

Δείτε το βίντεο εδώ:



--------------

Ούτε λέξη δεν αντάλλαξε η μητέρα του Πολύζου με τους αστυνομικούς


Η μητέρα του Κωστή Πολύζου που οδηγήθηκε από αστυνομικούς νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται, παρέμεινε αμίλητη και δεν άρθρωσε λέξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.

Σε μια περίπου ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ θεωρείται πιθανή ακόμη και σήμερα η μεταγωγή της ίδιας, αλλά και του συζύγου της και πατριού του Κωστή Πολύζου, στον ανακριτή Κοζάνης. Εάν αυτό δε συμβεί, τότε και οι δυο τους θα μεταφερθούν στην Κοζάνη, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

--------------

Η πλαστή υπογραφή του Πολύζου και το μυστήριο για τα κίνητρα της δολοφονίας


Την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού αντιμετωπίζουν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, από τη Σιάτιστα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το kozanimedia.gr, στους δυό τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες. Αυτές είναι η περιύβριση νεκρού, η ψευδορκία, αλλά και η πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του 23χρονου Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει μητέρα και πατριός σε συνάψεις δανείων, βάσει των όσων επισημαίνουν τα τοπικά μέσα.

--------------

Το σοκ από την αποκάλυψη της αλήθειας επιβεβαιώνει τις υποψίες των κατοίκων της Σιάτιστας


Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Σιάτιστας προκάλεσε η συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι στη Σιάτιστα προσπαθούσαν να βρουν απαντήσεις σε ένα τραγικό ερώτημα: Tι πραγματικά συνέβη στον 23χρονο νέο.

Το σοκ από την εξέλιξη της υπόθεσης έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες τους ότι η οικογένειά του δεν είχε πει την αλήθεια. Έτσι το μοναδικό θέμα που μονοπώλησε σήμερα τις συζητήσεις στα καφενεία της περιοχής ήταν οι ανατριχιαστικές λεπτομέριες του χαμού του νεαρού άνδρα.

--------------

Μητέρα και πατριός αρνούνται ότι σκότωσαν τον 23χρονο


Η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου απολογήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικών διώξεων στην Αθήνα για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη με τη δολοφονία του γιου τους.

Τη στιγμή της σύλληψης, μάλιστα, η μητέρα του Κωστή αναρωτήθηκε σοκαρισμένη: «Mα γιατί το κάνετε αυτό;», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Μητέρα και πατριός πρόκειται να μεταφερθούν στο τμήμα μεταγωγών προκειμένου να προσέλθουν στον ανακριτή Κοζάνης είτε το βράδυ της Παρασκευής είτε το πρωί του Σαββάτου.

--------------

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Το σημείο που βρέθηκε νεκρός


Ένα «δάνειο» φέρεται να είναι το κίνητρο της αποτρόπαιης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης, για την οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου. Αξιωματικοί τους συνέλαβαν στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια με τον μικρότερο αδελφό του 23χρονου και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, πλαστογραφία και ψευδορκία. Προς το παρόν αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν ότι τους «έχουν μπλέξει».

Άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζουν ότι το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα είναι δάνεια ύψους 250.000 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε πάρει ο πατριός και η μητέρα του Κωστή στο όνομα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατριός του, ο οποίος εργαζόταν σε έναν εργολάβο μέσα στη ΔΕΗ, ήθελε μεταξύ άλλων με τα δάνεια για να αγοράσει ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών. Μάλιστα, φήμες λένε ότι το φορτηγό αγοράστηκε μεταχειρισμένο έναντι μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα κανείς δεν ξέρει πού πήγαν.

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Το σημείο που βρέθηκε νεκρός - ΦΩΤΟ

Την ίδια στιγμή, το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζει ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και η «μεταμόρφωση» του Κωστή μετά το θάνατο του πατέρα του. Σε αυτό ενδεχομένως να συντέλεσε και το ότι η μητέρα του μετά το θάνατο του πατέρα του πούλησε το σπίτι όπου ζούσαν και μέσα σε ένα χρόνο ξαναπαντρεύτηκε. Η μητέρα του δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένεια του πρώτου συζύγου της και είναι ενδεικτικό ότι δεν ήθελε να πουλήσει το σπίτι στον πεθερό της και παππού του Κωστή παρότι προσέφερε πολύ περισσότερα χρήματα. «Ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά, έγινε ένα άβουλο ον, που έλεγε στα πάντα ναι», αναφέρει στο enikos.gr άνθρωπος από το συγγενικό περιβάλλον του 23χρονου, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι συνέβη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία φίλου του 23χρονου που όμως υποστηρίζει ότι ο Κωστής γνώριζε την ύπαρξη του δανείου και είχε υπογράψει για αυτό. Η δολοφονία όμως φέρεται να έγινε μετά από κάποιον οικογενειακό καυγά με αφορμή ακριβώς αυτό το δάνειο.

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται η μητέρα οτυ προχώρησε σε μια κίνηση που προκαλεί σοκ. Όπως ανακάλυψαν οι αρχές είχαν εκδοθεί δάνεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα και σύμφωνα με την αστυνομία η κατηγορούμενη μητέρα πλαστογράφησε με τον σύζυγός της την υπογραφή του 23χρονου προκειμένου να μπει στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος, η μητέρα και ο πατριός του έκαναν αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος είχε σπουδάσει στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί δηλαδή όπου είχε φοιτήσει και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μια βιοτεχνία γιαουρτιών στην Κοζάνη. Εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα και οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού σε ένα χωράφι της οικογένειας του πατριού του όπου βρισκόταν αποθήκη με κυψέλες για μελίσσια. Ο 23χρονος ήταν θαμμένος με μια φόρμα και χωρίς παπούτσια. Το σημείο μάλιστα είχε καλυφθεί περιμετρικά με κλαδιά, ενώ η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου δεν είχαν αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού όταν υποτίθεται ότι αναζητούσαν τον Κωστή.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου η μητέρα του 23χρονου και ο ανήλικος αδελφός του δήλωναν πως το βράδυ της εξαφάνισής του ο Κωστής επιβιβάστηκε σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι τους και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

Μια μαρτυρία όμως που είχε φτάσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 ήταν η αφορμή για να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ο κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου το πήγε σε ένα πλυντήριο της Κοζάνης, ζητώντας να πλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικού του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καθαρίσουν. Μάλιστα, για το θέμα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Κοζάνης. Το αυτοκίνητο λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε σε μια μάντρα και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κάποιον εκτός Κοζάνης, ο οποίος επίσης όταν το αγόρασε το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Λίγο καιρό αργότερα, ξαφνικά, τον εντόπισε η Αστυνομία που του ζήτησε να μεταφέρει στα εργαστήρια της Σήμανσης στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Όταν του το επέστρεψαν, έχοντας πλέον την περιέργεια και εκείνος να δει τι ακριβώς έχει συμβεί, αντιλήφθηκε πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε το κάλυμμα του αυτοκινήτου στον γενετιστή με τον οποίο συνεργαζόταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά, καθώς εντοπίστηκε ανθρώπινο αίμα….

Τα κενά στη συμπεριφορά της μητέρας αποκαλύπτει ο αδελφικός φίλος του Κωστή Πολύζου

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.



--------------

Τα κενά στη συμπεριφορά της μητέρας αποκαλύπτει ο αδελφικός φίλος του Κωστή Πολύζου


Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το Ε



--------------

Οι φωτογραφίες της μητέρας του Κωστή στο Facebook που θα συζητηθούν


Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, καθώς σήμερα συνελήφθησαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναρτήσεις στον λογαριασμό του Facebook, που φέρεται να ανήκει στην μητέρα του 23χρονου Κωστή, σύμφωνα με το sierafm.gr.

Συγκεκριμένα, για φωτογραφία του προφίλ υπάρχει ένα φωτογραφικό κολάζ με τον Κωστή σε διάφορα ηλικιακά στάδια ενώ και οι υπόλοιπες αναρτήσεις αναφέρονται στον άτυχο νεαρό.

Δείτε ορισμένες από τις αναρτήσεις που έχουν γίνει στον λογαριασμό που φαίνεται να ανήκει στη μητέρα του Κωστή Πολύζου.

Δείτε τις φωτογραφίες









--------------

Το χρονικό της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου


Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου από την Κοζάνη, καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθη η μητέρα και ο πατριός του με την κατηγορία ότι τον δολοφόνησαν.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει πριν από περίπου 5 χρόνια ολόκληρη την Ελλάδα απασχολεί και σήμερα την κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα και ο πατριός δολοφόνησαν τον άτυχο νέο για οικονομικούς λόγους.

Για χρόνια εξαπατούσαν τις αρχές ψάχνοντας δήθεν τους δολοφόνους του Κωστή.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha



--------------

Η συγκίνηση της Νικολούλη για τον Κωστή


Με σπασμένη φωνή και φανερά συγκινημένη η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε το παρασκήνιο της άγριας δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης στις 18 Φεβρουαρίου του 2011.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνεχείς αντιφάσεις της μητέρας του Κωστή και του πατρίου του κατά τη διάρκεια των ερευνών. Ενώ καυτηρίασε και την παγερή στάση της μητέρας του όταν της ανακοινώθηκε πως η σορός που βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι της περιοχής ανήκει στον γιο της.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύελλα αντιδράσεων για τον οδηγό συμπεριφοράς των προσφύγων στη Βαυαρία


Η δημόσια Βαυαρική ραδιοφωνία δημοσίευσε έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να τους μυήσει στα ήθη της χώρας που τους φιλοξενεί προσωρινά.

Τον οδηγό συμπεριφοράς συνοδεύουν σκίτσα που μοιάζουν πολύ με τα φυλλάδια οδηγιών ασφαλείας αεροπορικών εταιριών.

Ο οδηγός ενημερώνει τους πρόσφυγες ότι οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό (χωρίς χειρονομίες), ότι η συμπεριφορά τους μπορεί να έχει ως συνέπεια την απόρριψη της αίτησης παροχής ασύλου και τους συμβουλεύει ότι τις μεταξύ τους διαφορές μπορούν να τις λύνουν με την μεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου.

Επίσης τονίζεται ότι η βία κατά των παιδιών είναι ποινικό αδίκημα στη Γερμανία και υπενθυμίζεται ότι τα θύματα βίας θα πρέπει αν προσφεύγουν στις αρχές.

Ο οδηγός συμπεριφοράς έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού στο Twitter.

Δείτε εδώ σκίτσα από τον οδηγό συμπεριφοράς:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη


Απάντηση δίνει ο Κώστας Βαξεβάνης για τις αποκαλύψεις του “Hot Doc” στην υπόθεση παιδεραστίας στην οποία καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος ο πρώην βουλευτής και συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης. Ο γνωστός δημοσιογράφος , με άρθρο του στο “Κουτί της Πανδώρας”, γράφει:

«Τον Φεβρουάριο του 2008, έτυχε να παρακολουθήσω μια συγκλονιστική δίκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ναντής Χατζηγιάννης, αντιστασιακός στα χρόνια της Χούντας, είχε αναγνωρίσει τον βασανιστή του και φονιά του φίλου του Γιάννη Χαλκίδη σε μια διαδρομή της γραμμής 14 του λεωφορείου ΟΑΣΘ. Ο Χατζηγιάννης αποκάλεσε το βασανιστή του “βασανιστή” και “φονιά” μέσα στο λεωφορείο. Ο βασανιστής έκανε μήνυση στον Χατζηγιάννη και αγωγή αργότερα, γιατί ουδέποτε είχε δικαστεί για τα εγκλήματά του και όπως είπε στο δικαστήριο είχε το τεκμήριο της αθωότητας. Βλέπετε οι μεταχουντικές ελληνικές κυβερνήσεις είχαν καλύψει και σε άλλες περιπτώσεις αμνηστεύσει τους βασανιστές της χούντας.

Στη δίκη λοιπόν η οποία δεν επιτρεπόταν να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή αν ο βασανιστής ήταν βασανιστής αφού έπρεπε να περιοριστεί στον αν υπήρχε τέτοια καταδίκη, ο Χατζηγιάννης με σύμμαχο την ίδια την ιστορική αλήθεια κινδύνευε να καταδικαστεί. Αν δεν υπήρχε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει το δικαστήριο έξω από τα όρια της τυπολατρίας, και δικαστές που αντιλαμβάνονταν την αθωότητα όχι μόνο ως μια τυπική νομική έννοια αλλά ως ουσία, η Ιστορία και μαζί και ο Χατζηγιάννης θα είχαν τιμωρηθεί.

Θυμήθηκα τη δίκη αυτή την ώρα που με την αποκάλυψη της υπόθεσης Νίκου Γεωργιάδη, το πρώτο πράγμα που χρησιμοποίησαν οι κάθε είδους υπερασπιστές του ήταν πως “αφού δεν έχει δικαστεί είναι αθώος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας”.

Εκτός από τους καλοπροαίρετους ανησυχούντες ή απορούντες για την “ενοχοποίηση” του Γεωργιάδη, υπήρξαν και οι άλλοι. Αυτοί που κράδαιναν το τεκμήριο της ανοησίας ή ακόμη χειρότερα των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων απέναντι στην πραγματικότητα.

Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει νομικά και κυρίως δημοσιογραφικά και δεν συνίσταται στο να αντιστρατεύεσαι τη λογική ή την αλήθεια, δεν σημαίνει να συμπορεύεσαι με τη συγκάλυψη, αλλά να δίνεις το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να απαντήσει εκφράζοντας ο ίδιος τα επιχειρήματα για την αθωότητά του. Το τεκμήριο της αθωότητας όταν πρόκειται ειδικά για δημόσια πρόσωπα που είναι υποχρεωμένα να απαντούν για τη δράση τους, οφείλει να συμβαδίζει με το σεβασμό του ρόλου τους και της αθωότητάς τους πρωτίστως από τους ίδιους.

Το δημόσιο πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία, δεν είναι αθώο επειδή ψελλίζει ή φωνάζει “έχω το τεκμήριο της αθωότητας” αλλά επειδή ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στην κοινωνία, στην οποία κατ’ επιλογή του είναι υπόλογο. Στην περίπτωση Γεωργιάδη, που υπάρχουν τόσο σοβαρά στοιχεία για ένα έγκλημα όπως η παιδεραστία, το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να το σεβαστεί και να υποστηρίξει ο ίδιος και όχι να το διαρρέει ως νομική απαίτηση. Ο Γεωργιάδης μετά τη σύλληψή του απέφυγε τη νομική κρίση επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο. Στη συνέχεια, όταν τα θύματά του προσέφυγαν εναντίον του, έστειλε δικηγόρο να υποστηρίξει όχι την αθωότητά του αλλά πως δεν πρέπει να δικαστεί γιατί υπάρχει παράθυρο στο νόμο. Και όταν όλα αυτά δημοσιεύτηκαν, αντί να υποστηρίξει την αθωότητά του απαντώντας δημόσια όπως επιβάλει ο δημόσιος ρόλος του, απείλησε με μηνύσεις και αγωγές.

Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει όσα προσπαθούν να καλύψουν. Όταν βρίσκεται μπροστά στην αλήθεια την οποία κρύβει η συγκάλυψη πρέπει να το δημοσιοποιήσει χωρίς να αρνείται το δικαίωμα αυτού τον οποίο καταγγέλλει να απαντήσει. Η δημοσιογραφία δεν παράγεται σε γραφεία με συνεδριακού τύπου αναζητήσεις αλλά στην ιστορική πραγματικότητα. Πολλές υποθέσεις φτάνουν στα δικαστήρια (να θυμίσω από το Βατοπέδι ως τη Χρυσή Αυγή) επειδή ακριβώς τις καταδεικνύουν οι δημοσιογράφοι. Πολλές φορές η δημοσιογραφία μπορεί και να συγκρούεται με διαδικασίες που θεωρητικά αποδίδουν Δικαιοσύνη όταν δεν την αποδίδουν. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι γεμάτα με τίτλους για νομικές συγκαλύψεις υποθέσεων ή και παραδικαστικά κυκλώματα, ακόμη και αν υπάρχουν όχι τεκμήριο αθωότητας, αλλά αθωώσεις. Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου.

Φαντάζομαι εξαιτίας αυτού του ρόλου και του σεβασμού στην αλήθεια και όχι τις νομικές προφάσεις, οι εφημερίδες, με πρώτη την Εφημερίδα των Συντακτών, αποκαλούν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και αρκετά μέλη της δολοφόνους χωρίς καν να υπάρξει δίκη. Με την ίδια λογική ο Πινοσέτ αποκαλείται δολοφόνος και βασανιστής στα ιστορικά βιβλία, αν και δεν έχει δικαστεί ποτέ.

Στην περίπτωση Γεωργιάδη, δεν αποκαλέσαμε το Γεωργιάδη παιδεραστή, αλλά περιγράψαμε πώς κατάφερε να αποφύγει τη Δικαιοσύνη σε μια υπόθεση παιδεραστίας στην οποία έχει εμφανή εμπλοκή.

Τώρα που τελείωσα με αυτή τη θεωρητική ανάλυση ας πάμε λίγο στη δημοσιογραφική πραγματικότητα. Υπάρχει στη δημοσιογραφική πιάτσα ένα είδος δημοσιογράφων που αποκαλώ “οι επαγγελματίες της κριτικής των άλλων”. Δεν ξέρω αν το κίνητρό τους είναι η ζηλοφθονία, αν κονταίνουν τους άλλους για να φανούν οι ίδιοι ψηλοί, αν απλώς είναι αυτάρκεις και αυτοθεοποιημένοι μεταφράζοντας την ημιμάθειά τους σε σοφία. Το θέμα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, οι ίδιοι πάντα, βγάζουν μεροκάματο κανιβαλίζοντας τους συναδέλφους τους, κατηγορώντας τους για τα πάντα και φροντίζοντας σιωπηλά να υπονοήσουν πόσο καλά ασκούν οι ίδιοι τη δημοσιογραφία. Για να τα πετύχουν όλα αυτά προτάσσουν μεγάλες αξίες, όπως τα δικαιώματα ή η Αριστερά την οποία συνήθως υπηρετούν. Αν δεν χρησιμοποιούσαν άλλωστε αυτό το άλλοθι και τον ιδεολογικό καπνό, θα ήταν απλώς μίζεροι και εμφανώς κακόβουλοι στα μάτια του κόσμου.

Το μεγαλύτερο παράδοξο είναι πως ενώ υποστηρίζουν τα δικαιώματα και την κομψή αντιμετώπιση των κατηγορουμένων είναι έτοιμοι να εξακοντίσουν βαριές κατηγορίες απέναντι σε συναδέλφους τους, όπως έκανε για μένα η ΕΦΣΥΝ αποκαλώντας με (με φωτογραφία παρακαλώ) πάτο της δημοσιογραφίας. Την απάντηση σε αυτό έδωσαν οι ίδιοι οι αναγνώστες της ΕΦΣΥΝ με σχόλιά τους κάτω από το σχετικό άρθρο. Βλέπετε οι γραφικοί φανφαρόνοι της βαριάς ιδεολογικής κριτικής των άλλων, αγνοούν πως δεν μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν πια γιατί το μέσο είναι διαδραστικό και μπορεί όλο το στομφώδες δημιούργημά τους που στηρίζεται στην σαρκοφαγία, να γκρεμιστεί από τον αναγνώστη με δυό γραμμές. Έφτασε στο σημείο η εφημερίδα, προκειμένου να χτυπήσει εμένα, να βαφτίσει την παιδεραστία σεξουαλική επιλογή την οποία δεν σέβομαι.

Μετά την κατακραυγή, η ΕΦΣΥΝ πόσταρε άλλο άρθρο στο οποίο διευκρινίζει πως στην εφημερίδα οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να γράφουν ό,τι θέλουν.

Απ’ ό,τι είδα στα σχόλια των αναγνωστών απαντούσε η ΕΦΣΥΝ και όχι η κρινόμενη δημοσιογράφος. Δεν μπορείς όμως να βαφτίζεις την αυθαιρεσία και την επιπολαιότητα ελευθερία για να μην απολογηθείς. Δεν μπορείς θεωρητικά να απαιτείς σεβασμό σε κανόνες, όπως αυτόν του τεκμηρίου της αθωότητας, αλλά οι δημοσιογράφοι να γράφουν χωρίς κανόνες σεβασμού. Αυτή η ψευδεπίγραφη ελευθερία που είναι ο ευτελισμός του επαγγέλματος, εμφανίζεται μόνο όταν πρόκειται να κανιβαλίσουν ανθρώπους αλλά όχι συμφέροντα. Ψάχνω για παράδειγμα να βρω ένα ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ για κάποιο από τα σκάνδαλα της Πειραιώς από την οποία παίρνει συστηματικά διαφήμιση. Η ελευθερία είναι λοιπόν στην αφ’ υψηλού σαρκοφαγία αλλά όχι στα υπόλοιπα. Εκεί είναι “τύπος και υπογραμμός”.

Δεν γνωρίζω τι ζόρι τραβάνε που λένε και στην πιάτσα μερικοί άνθρωποι στην εφημερίδα με μένα. Ξέρω όμως πως αυτή η τακτική του “κρίνω τους πάντες και αυτοδίκαια αποκτώ εγώ σπουδαιότητα”, “σηκώνω το δάχτυλο άρα έχω χέρι”, “ανοίγω το στόμα άρα έχω άποψη” ήταν από τις αιτίες που γκρέμισαν μια από τις πιο σπουδαίες εφημερίδες, την Ελευθεροτυπία. Αυτό το φαινόμενο της δημοσιογραφίας, επί χρόνια και πολύ φοβάμαι εξαιτίας των ίδιων ανθρώπων, έπαψε να δημοσιογραφεί και ζούσε διατυπώνοντας απόψεις για το πόσο κακοί είναι οι άλλοι. Άνθρωποι που δεν πάταγαν στο ρεπορτάζ, αντέγραφαν τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης και στη συνέχεια έγραφαν και ένα σχόλιο για το πόσο κακή ήταν οι τηλεόραση. Δημοσιογράφοι που ξέχασαν πώς είναι να είσαι δημοσιογράφος και όρισαν στον εαυτό τους το ρόλο του παραγωγού απόψεων που αρκετές φορές παράγονταν απλώς για τον εαυτό τους. Η Ελευθεροτυπία κατρακύλησε έτσι ως την απαξίωση πριν κλείσει

Φαίνεται πως η δημοσιογραφία ξεχνιέται. Η συνήθεια δύσκολα».

Ο Real Fm 97,8 μετέδωσε πρώτος την είδηση της παραίτησης του Νίκου Γεωργιάδη

Η πολιτική συντάκτρια του Real Fm 97,8 Χριστίνα Κοραή μετέδωσε πρώτη την είδηση της παραίτησης του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ακούστε το ηχητικό




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πείραμα με την τόπλες κοπέλα που κάνει ηλιοθεραπεία


Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι αντιδράσεις του κόσμου αν έβλεπαν μια όμορφη κοπέλα να απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της χωρίς να φοράει το πάνω μέρος του μαγιό της;

Σίγουρα, μερικοί θα υποδέχονταν τη συγκεκριμένη κίνηση με ενθουσιασμό. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, όπως στο Περού, ο κόσμος είναι περισσότερο συντηρητικός με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να ποικίλλουν.

Το βίντεο, που ακολουθεί ελήφθη στην κοσμοπολίτικη παραλία του Cape Verde και προκάλεσε διχασμό στο διαδίκτυο με κάποιους να υπερασπίζονται το δικαίωμα της νεαρής να απολαύσει την ηλιοθεραπεία της γυμνόστηθη και άλλους να θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική της ακεραιότητα.

Να σημειωθεί, πως δεν πρόκειται για ένα απλό βίντεο αλλά για ένα κοινωνικό πείραμα που διεξήχθη με σκοπό να αποτυπωθεί η κοινή γνώμη επί του θέματος.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… αυτοκινούμενο καρότσι που ακολουθεί τους γονείς


Εφοδιάζεται με πλήθος τεχνολογιών που λύνουν τα χέρια των γονιών.

Στην εποχή που τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι πλέον γεγονός, έστω και υπό δοκιμή, μία παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει κι ένα «έξυπνο» καροτσάκι για τα μωρά. Αν και σε πολλούς μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν να ενθουσιάζονται με το πρωτότυπο αυτό καρότσι κι όσα προσφέρει.

Το «έξυπνο» καρότσι Smartbe τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph θα δίνει μια εναλλακτική λύση στους γονείς γιατί μπορεί να κινείται χωρίς χέρια και μάλιστα να ακολουθεί το γονέα! Το συγκεκριμένο καροτσάκι προωθείται από μια νεοσύστατη εταιρεία στη Νέα Υόρκη και χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης όχι μόνο εντοπίζει τα εμπόδια, αλλά επιπλέον παραμένει κοντά στον γονέα ανά πάσα στιγμή, ο,τι κι αν κάνει αυτός.

Όταν ο χρήστης κινείται με τα πόδια προς τα πίσω, το καρότσι πηγαίνει με την όπισθεν, όταν τρέχει, τρέχει κι αυτό μαζί του, ενώ εάν ένας γονέας σταματήσει να περπατάει, το ίδιο κάνει και το καρότσι που επικοινωνεί με την συσκευή που έχει ο γονέας.

Ο κινητήρας το βοηθά να κινείται πιο εύκολα στις ανηφόρες, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στα βαριά ψώνια, για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν κι έτσι το καροτσάκι τους.

Εκτός όμως από την κίνηση του, το καρότσι κρύβει και άλλες τεχνολογικές διευκολύνσεις για τους γονείς. Μεταξύ άλλων ελέγχει τη θερμοκρασία για να είναι η επιθυμητή, ζεσταίνει μπουκάλια και παίζει ακόμη και νανουρίσματα. Επιπλέον θα διαθέτει κάμερα και συναγερμό για όποιον προσπαθήσει να το κλέψει.

Ωστόσο λόγω όλων αυτών τον προδιαγραφών, όταν διατεθεί προς πώληση κάθε άλλο παρά οικονομικό θα είναι, καθώς το μοντέλο θα κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ!

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει καμία επεξεργασία νομοσχεδίου για θέματα φορολογίας των αγροτών


«Τα θέματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης».

«Καμία επεξεργασία νομοσχεδίου ή σχεδιασμός για τα θέματα φορολογίας των αγροτών δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών. Τα θέματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής». Αυτό τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής της.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών σε ενημερωτικό σημείωμα παρουσιάζει το καθεστώς που ίσχυε για τη φορολογία των αγροτών, μέχρι τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, τις αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία και ψηφίστηκαν στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία 221 βουλευτών, καθώς και το τι ισχύει σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη σταδιακή εξομοίωση της φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτικών εισοδημάτων με τα εισοδήματα των άλλων κατηγοριών φορολογούμενων σημειώνεται ότι θα ξεκινήσει από τα εισοδήματα που αποκτώνται το 2016.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα:

«ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Ν. 4336/2015-ΦΕΚ Α 94/14.8.2015)

1. Ο προσδιορισμός του καθαρού αγροτικού εισοδήματος γίνεται λογιστικά, δηλαδή από τα έσοδα αφαιρούνται τα έξοδα.

2. Το καθαρό αγροτικό εισόδημα φορολογείται με συντελεστή φόρου εισοδήματος που είναι 13%.

3. Τα έξοδα που αναγνωρίζονται, για να αφαιρεθούν, έχουν καθοριστεί με το Ν. 4172/2013 «για τη φορολογία εισοδήματος» και έχουν διευκρινιστεί με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ πολ. 1116/2015. Περιλαμβάνουν όλες τις δαπάνες (αγορές σπόρων, νεογνών, λιπασμάτων, φαρμάκων, καλλιεργητικές δαπάνες, δαπάνες άρδευσης, δαπάνες για ημερομίσθια εργατών, κόστος καυσίμων και συντήρησης των αγροτικών μηχανημάτων, τόκους και έξοδα δανείων, αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού, ασφαλιστικές εισφορές κλπ), εφόσον αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά.

4. Δεν φορολογούνται οι αγρότες, για τις επιδοτήσεις που εισπράττουν μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ. Δεν φορολογούνται στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις.

5. Για το πετρέλαιο κίνησης ντίζελ που χρησιμοποιούν, λαμβάνουν επιστροφή φόρου κατανάλωσης που ανέρχεται σε 264 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Ν. 4336/2015-ΦΕΚ Α 94/14.8.2015). Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 221 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

1. Από Οκτώβριο 2015 σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ σε δύο ίσα στάδια, από τον Οκτώβριο 2015 και τον Οκτώβριο 2016 . Συγκεκριμένα, από 1/10/2015 μέχρι 30/9/2016, επιστρέφεται ποσό 130 ευρώ και από 1/10/2016 καταργείται η επιστροφή. Νομοθετήθηκε με το άρθρο 2 παράγραφος Δ, Υποπ/φος Δ5 του Νόμου (σελίδα 966 και προαπαιτούμενα σελίδα 1015).

2. Από το έτος 2016 για τα εισοδήματα που αποκτώνται προβλέπεται σταδιακή εξομοίωση των εισοδημάτων των αγροτών με τις άλλες κατηγορίες (στο πλαίσιο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος) με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017 (προαπαιτούμενα σελίδα 1016).

ΑΛΛΑΓΕΣ με το Ν.4342/2015 (ΦΕΚ Α 143/9.11.2015) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις κλπ».

Στο άρθρο 51 έγινε νομοτεχνική διόρθωση σχετικά με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ. Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκε η ημερομηνία 30/9/2016 που είχε παραληφθεί στο κείμενο του Ν. 4336/2015. Δηλαδή με το Ν. 4342/2015 για τους αγρότες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ !!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.

1. Προβλέπεται για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακατάσχετο ποσό ύψους 1.250 ευρώ, εφόσον έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο στο taxis ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού.

2. Για όσους φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και δεν έχουν κάνει ρύθμιση καταβολής τους, στέλνεται εντολή στις τράπεζες να διενεργούν κατάσχεση των οφειλόμενων ποσών και να τα αποδίδουν στο Δημόσιο.

3. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση για τις οφειλές των αγροτών και εφαρμόζονται όσα ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους.

4. Για τους αγρότες που είχαν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και δεν τις είχαν ρυθμίσει ή δεν είχαν δηλώσει ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό έγινε αυτομάτως κατάσχεση των ποσών που κατατέθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενισχύσεις τους.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, οι γενικές ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που αφορούν και τους αγρότες είναι οι ακόλουθες:

ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Οι επαγγελματίες υποχρεώνονται να τηρούν λογιστικά βιβλία και να αναγράφουν σε αυτά τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Οι αγρότες τηρούν βιβλία, όταν τα έσοδά τους υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

Στους επαγγελματίες τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται με αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα που έχουν αναγράψει στα βιβλία τους.

Για όλους τους αγρότες ακόμα και αν δεν τηρούν βιβλία, υπολογίζονται τα κέρδη με αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα.

ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ

Τα έξοδα που αναγνωρίζονται, για να αφαιρεθούν, αφορούν γενικά αγορές εμπορευμάτων και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα. Απαραίτητο είναι τα έξοδα να αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά.

Ειδικότερα, για τους αγρότες τα έξοδα που αναγνωρίζονται περιλαμβάνουν τις αγορές σπόρων, νεογνών, λιπασμάτων, φαρμάκων, καλλιεργητικές δαπάνες, δαπάνες άρδευσης, δαπάνες για ημερομίσθια εργατών, κόστος καυσίμων και συντήρησης των αγροτικών μηχανημάτων, τόκους και έξοδα δανείων, αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού, ασφαλιστικές εισφορές.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Για τον υπολογισμό του φόρου τα καθαρά κέρδη πολλαπλασιάζονται με το συντελεστή φόρου που για το έτος 2015 για τους επαγγελματίες είναι από 1 μέχρι 50.000 ευρώ 26% και πάνω από 50.000 ευρώ 33%. Για τους αγρότες ο συντελεστής φόρου είναι 13% για όλα τους τα κέρδη.

ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Για τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος ισχύουν τα τεκμήρια για όλους τους φορολογούμενους. Εάν τα τεκμήρια είναι μεγαλύτερα από τα πραγματικά εισοδήματα, τότε το φορολογητέο εισόδημα είναι το τεκμαρτό.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ

1. Για όλους τους επαγγελματίες υπολογίζεται προκαταβολή φόρου έναντι των εισοδημάτων του έτους που υποβάλλεται η φορολογική δήλωση. Για τα εισοδήματα του έτους 2015, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους αγρότες, η προκαταβολή υπολογίζεται στο 75% του ποσού του φόρου εισοδήματος.

2. Η προκαταβολή δεν συνιστά φορολογική επιβάρυνση, γιατί αφαιρείται από το φόρο εισοδήματος κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του επόμενου έτους.

3. Κατά τον υπολογισμό της προκαταβολής αφαιρούνται ποσά που έχουν παρακρατηθεί.

4. Εάν κατά το έτος που υποβάλλεται η φορολογική δήλωση έχουν μειωθεί τα εισοδήματα, τότε προβλέπεται διαγραφή της προκαταβολής.

Είναι ενδεικτικό το παρακάτω παράδειγμα:

Φορολογητέα Κέρδη 10.000,00

Φόρος εισοδήματος 2.600,00

Υπολογισμός προκαταβολής

2.600,00 ευρώ Χ 75% = 1.950,00 ευρώ

Εάν έχει παρακρατηθεί από τους πελάτες φόρος 1.500,00 ευρώ, τότε η προκαταβολή είναι 450,00 ευρώ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικά Λαχεία: Στις 28 Ιανουαρίου η πληρωμή της τελευταίας δόσης της ετήσιας αμοιβής


Στο 30% του μικτού κέρδους η μηνιαία πληρωμή προς το δημόσιο.

Μηνιαία αμοιβή, η οποία ανέρχεται στο 30% του μικτού κέρδους, καλείται να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο η Ελληνικά Λαχεία, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση παραχώρησης.

Όπως επισημαίνουν τα Ελληνικά Λαχεία, η μηνιαία αμοιβή καταβάλλεται εντός 28 ημερών από το τέλος του μήνα, στον οποίο αφορά η αμοιβή αυτή (άρθρο 11.4 παρ. α). Η Σύμβαση Παραχώρησης ορίζει ως Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή για το 2015 το ποσό των 50 εκατομμύρια Ευρώ (άρθρο 11.2).

Η ετήσια αμοιβή που καταβάλλει η Ελληνικά Λαχεία για το 2015 υπερκαλύπτει την Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή των 50 εκατομμυρίων ευρώ και η τελευταία δόση θα καταβληθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 , όπως προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα η Ελληνικά Λαχεία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 30/07/2013 Σύμβαση Παραχώρησης που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Νόμο 4183/2013 και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΦΕΚ Α’ 186) η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ υποχρεούται να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο μηνιαία αμοιβή (άρθρο 11.1 παρ. β), υπολογιζόμενη σε ποσοστό 30% επί του μικτού κέρδους (συμμετοχή GGR).

Η μηνιαία αμοιβή προς το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλεται εντός 28 ημερών από το τέλος του μήνα, στον οποίο αφορά η αμοιβή αυτή (άρθρο 11.4 παρ. α). Η Σύμβαση Παραχώρησης ορίζει ως Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή για το 2015 το ποσό των 50 εκατομμύρια Ευρώ (άρθρο 11.2).

Η ετήσια αμοιβή που καταβάλλει η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ για το 2015 υπερκαλύπτει την Ελάχιστη Ετήσια Αμοιβή των 50 εκατομμυρίων Ευρώ και η τελευταία δόση θα καταβληθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016, όπως προβλέπει η Σύμβαση Παραχώρησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμο το νέο ταμείο εγγύησης καταθέσεων


Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο.
Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμο για το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων, το οποίο ενσωματώνει τη σχετική οδηγία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η οδηγία 2014/49/ΕΕ στοχεύει πρωταρχικώς στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης των καταθετών σχετικά με την ασφάλεια των καταθέσεών τους στα πιστωτικά ιδρύματα. Συνεισφέρει έτσι σημαντικά στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μετάδοσης του κινδύνου μαζικών αναλήψεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με την εν λόγω οδηγία θεσπίζονται κοινοί κανόνες για όλα τα ΣΕΚ, γεγονός που συμβάλλει στην εξάλειψη στρεβλώσεων και στην περαιτέρω ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς.

Τα νέα στοιχεία του σχεδίου νόμου σε σχέση με τις προς κατάργηση προβλέψεις του ν. 3746/2009 αφορούν στα ακόλουθα:

-Εισάγει νέες ρυθμίσεις ως προς το επίπεδο, τους όρους και προϋποθέσεις κάλυψης (100.000€) και τη μείωση της προθεσμίας καταβολής αποζημίωσης σε επτά (7) ημέρες.

-Μεριμνά για προστασία άνω του ορίου των 100.000 ευρώ για ορισμένες περιπτώσεις καταθέσεων.

-Το ΤΕΚΕ οφείλει να διενεργεί τουλάχιστον ανά τριετία ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

-Για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θεσπίζεται ελάχιστο επίπεδο κεφαλαίων που οφείλει να διαθέτει ένα ΣΕΚ.

-Πέρα, όμως, από την προστασία των καταθετών, τα ΣΕΚ, συνεχίζει το υπουργείο, αποτελούν ουσιώδες μέρος της Πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 806/2014 με σκοπό τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλισης Καταθέσεων (ΕΣΑΚ). Εν προκειμένω, το ΕΣΑΚ θα αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της υπό διαμόρφωση τραπεζικής ένωσης μαζί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης.

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση θα διαρκέσει για δέκα ημέρες, έως την 1η Φεβρουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο φωτογράφος που πούλησε την "πατάτα" του για 1 εκατομμύριο ευρώ


Ένας πασίγνωστος φωτογράφος στο Λος Άντζελες κατάφερε να εισπράξει για την φωτογραφία μιας πατάτας το απίστευτο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.



Ο λόγος για τον Kevin Abosch, ο οποίος ακριβωπληρώνεται επειδή έχει καθιερωθεί ως ο φωτογράφος των celebrities.

Τα πορτραίτα του είναι περιζήτητα στους χώρους που κινείται, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν από 250 έως 500 χιλιάδες δολάρια για να φωτογραφηθούν στο κλασικό μαύρο φόντο που είναι το σήμα κατατεθέν του.

Δείτε εδώ τον φωτογράφο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια… μεθυσμένη παμπ στη Βρετανία


Ονομάζεται “The Crooked House” και βρίσκεται στο South Staffordshire της Βρετανίας, ενώ με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης καταλαβαίνει πως εδώ κάτι δεν πάει καλά! Η κλίση του μαγαζιού προς τη μία πλευρά είναι ολοφάνερη, γεγονός άλλωστε στο οποίο οφείλει και το όνομά του, ενώ χιουμοριστικά οι ντόπιοι το ονομάζουν “μεθυσμένη παμπ”.




Η ιστορία του κτηρίου πηγαίνει πίσω στο 1765, όταν πρωτοχτίστηκε, αρχικά σαν αγροικία. Κατά τη διάρκεια του 1800, μια εξόρυξη λατομείου στην περιοχή δημιούργησε κλίση στη μία πλευρά του κτιρίου, που άρχισε σταδιακά να βυθίζεται. Τη δεκαετία του 1940 κρίθηκε ακατάλληλο και είχε προγραμματιστεί για κατεδάφιση. Διασώθηκε από την εταιρεία Wolverhampton και Dudley Breweries που έκανε τη δομή ασφαλή χρησιμοποιώντας αντηρίδες και δοκούς, έτσι ώστε να διατηρήσει τη μονόπλευρη εμφάνισή του. Στην πορεία έγινε ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά της περιοχής, η πιο αγαπημένη παμπ των ντόπιων που απολαμβάνουν εδώ… άφοβα μερικά ποτά παραπάνω!

 



Διαβάστε περισσότερα...

Το «Χέρι της Ερήμου» στη Χιλή


Τι θέλει να δείξει το σπουδαίο αξιοθέατο.

Το γιγάντιο «Χέρι της Ερήμου» ή αλλιώς «Mano de Desierto» βρίσκεται έρημο Ατακάμα στη Χιλή, 75 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Αντοφαγάστα.

Πρόκειται για μια γιγάντια παλάμη κατασκευασμένη από σίδηρο και τσιμέντο ύψους περίπου 11 μέτρων, η οποία φαίνεται να ξεπροβάλλει μέσα από την άμμο. Είναι έργο του χιλιανού γλύπτη Mario Irarrázabal, ο οποίος μέσω αυτού του έργου θέλησε να εκφράσει συναισθήματα, όπως η αδικία, η μοναξιά, η θλίψη και τα βασανιστήρια.

Σύμφωνα με το amusingplanet.com, ο γλύπτης το δημιούργησε προς τιμήν των θυμάτων της αδικίας και των βασανιστηρίων, κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος στη Χιλή.

Όσον αφορά το υπερβολικό του μέγεθος του, σύμφωνα με το ίδιο, ήθελε να τονίσει την ανθρώπινη τρωτότητα και την απόγνωση. «Το χέρι αυτό υπενθυμίζει σε όλους την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, τον αγώνα για την επιβίωση», είχε πει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης. Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από την Corporación Pro Antofagasta, μια τοπική οργάνωση και το γλυπτό εγκαινιάστηκε στις 28 Μαρτίου του 1992.

Το πασίγνωστο πλέον αξιοθέατο «Χέρι της Ερήμου» στέκεται στην έρημο της Χιλής για να υπενθυμίζει διαρκώς στον κόσμο που το βλέπει και στους επισκέπτες που φτάνουν εκεί για να το θαυμάσουν, τη μοναξιά, αλλά και την ανθρώπινη ευπάθεια. Όσοι έχουν την τύχη να το δουν και να το θαυμάσουν από κοντά εκπλήσσονται από το γιγάντιο μέγεθός του και πόσο επιβλητικό είναι.

Πράγματι το έργο του καλλιτέχνη είναι εντυπωσιακό και προκαλεί δέος σε όσους το αντικρίζουν, ενώ κάποιοι λένε ότι μοιάζει σαν να βγαίνει ένας γίγαντας μέσα από τη Γη. Πολλές φορές το γλυπτό γίνεται «στόχος» για σχέδια γκράφιτι και έτσι συντηρείται και καθαρίζεται αρκετά συχνά.

Το «Χέρι της Ερήμου» δεν είναι το μοναδικό γιγάντιο έργο του Mario Irarrázabal. Έχει κάνει ένα παρόμοιο με αυτό στην Ουρουγουάη, στην παραλία Brava, στην Punta del Este, και είναι γνωστό με διάφορα ονόματα όπως το «Ο άνθρωπος που αναδύεται στη ζωή».

Δείτε φωτογραφίες...















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...