Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τι περιλαμβάνει η... παλαβή τσάντα δώρων που κερδίζει ο κάτοχος του χρυσού αγαλματιδίου


Μαζί με το Όσκαρ, ο νικητής παίρνει sex toys, ταξίδια και χαρτί υγείας αξίας 275 δολαρίων!

Θα περίμενε κανείς πως μόνο και μόνο το χρυσό αγαλματίδιο, το Όσκαρ, αυτό κάθε αυτό, θα ήταν αρκετό για εκείνον που το κερδίζει.

Αλλά αλίμονο! Γνωρίζετε, ότι ο εκάστοτε κάτοχος ενός τέτοιου βραβείου, δεν αποχωρεί περιχαρής με το επιχρυσωμένο αγαλματίδιο από χαλκό και κασσίτερο, αλλά και μαζί με άλλα «μπιχλιμπίδια»- όπως ένα sex toy και μια θεραπεία ανόρθωσης στήθους, για τις γυναίκες, και ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στην Ιαπωνία.

Φέτος, το σετ δώρων, που προσφέρει η Distinctive Assets από το Λος Άντζελες, αξίζει κατά πολύ περισσότερο από όσο το προηγούμενο έτος – το 2015 η αξία του ήταν 124.000 δολάρια. Τα πιο ακριβά δώρα του πακέτου, είναι ένα 10ήμερο ταξίδι στο Ισραήλ (55.000 δολάρια) και το ταξίδι στην Ιαπωνία (45.000 δολάρια). Η προσφορά, περιλαμβάνει ενοικιάσεις αυτοκινήτων μάρκας Audi, αξίας 45.000 δολαρίων, εφ όρου ζωής προμήθεια με κρέμες περιποίησης Lizora αξίας 31.200 δολαρίων για τις γυναίκες, οι οποίες θα λάβουν και μια ανόρθωση στήθους.

Επιπλέον, οι θηλυκοί κάτοχοι του ύψους 34 εκατοστών και βάρους 4 κιλών αγαλματιδίου, θα λάβουν, μεταξύ άλλων, περιποίηση προσώπου με λέιζερ αξίας 5.530 δολαρίων - αλλά η περιποίηση δε τελειώνει εδώ μιας και λόγο έχουν και τα... οπίσθια. Κι αυτό γιατί ο νικητής θα λάβει ένα πολυτελές χαρτί υγείας Joseph’s Toiletries, αξίας 275 δολαρίων…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «διά πυρός και σιδήρου»


Πού συναντούμε τη γνωστή έκφραση.

Για κάποιος που περνάει από κινδύνους και ταλαιπωρίες, λέμε ότι περνά «διά πυρός και σιδήρου». Η ίδια έκφραση χρησιμοποιείται για να δηλώσει και την άγρια χρήση βίας.

Η έκφραση έγινε παροιμιώδης ύστερα από το βιβλίο του πολωνού συγγραφέα Ερρίκου Σιένκεβιτς (1846 - 1916). Ο Σιένκεβιτς έγινε γνωστός από το τριλογικό του μυθιστόρημα, παρμένο από την ιστορία της Πολωνίας του 17ου αιώνα: «Διά Πυρός και Σιδήρου».

Ωστόσο, την έκφραση «πυρί και σιδήρω» βρίσκουμε και σε διάφορα αρχαία κείμενα, μεταξύ των οποίων και στον Πλούταρχο, στο «Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής»: «[…] ἡ δὲ πάλιν αὐτῷ τὰς Θήβας ἐνέσεισε καὶ πόλεμον Ἑλληνικὸν ἐμποδὼν κατέβαλε, καὶ δεινὴν πρὸς ἄνδρας ὁμοφύλους καὶ συγγενεῖς διὰ φόνου καὶ σιδήρου καὶ πυρὸς ἀνάγκην ἀμύνης, ἀτερπέστατον τέλος ἔχουσαν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαεπτά προσωπικότητες έγιναν πωλητές της «Σχεδίας»


Διέθεσαν το περιοδικό δρόμου για μία ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Εκείνη τη μέρα κατάλαβα ότι οι πωλητές της Σχεδίας είναι ήρωες και για άλλον έναν λόγο. Γιατί εκτός από όλον αυτόν τον αγώνα επιβίωσης που έχουν να κάνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και το σκληρό πρόσωπο της ανθρώπινης αγένειας. Του να σε αντιμετωπίζουν σαν να ζητάς τη βοήθειά τους, σαν να εισβάλλεις και να ενοχλείς την καθημερινότητά τους. Χωρίς καμία ευγένεια. Χωρίς κανένα σεβασμό. Του να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα με τον ίδιο σου τον εαυτό. Και να παλεύεις με την ίδια την αυτοεκτίμησή σου».

Με αυτά τα λόγια που ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook, η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μαριέττα Φαφούτη περιγράφει πώς είναι να είσαι πωλητής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Μία εμπειρία, την οποία βίωσε και η ίδια για δύο συνεχόμενες χρονιές, συμμετέχοντας στη διοργάνωση «Πωλητές για μία ώρα».

Δεκαεπτά προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, τραγουδιστές, συγγραφείς, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι φόρεσαν για μία ώρα τα γιλέκα των πωλητών της «Σχεδίας» το περασμένο Σάββατο (από τις 12:00 έως τις 13:00) και βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να πουλήσουν το περιοδικό και να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Φέτος ήταν η τρίτη συνεχής χρονιά που η «Σχεδία» διοργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου, που υλοποιείται ετησίως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

«Η διοργάνωση γίνεται, κυρίως, για να μάθει ο κόσμος για το τι είναι η "Σχεδία" και οι άνθρωποί της. Οι πωλητές της "Σχεδίας" είμαστε εσύ και εγώ, είναι οι καθημερινοί άνθρωποι που η ζωή μας έχει πάει πολύ ανάποδα. Πολλοί έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους, άλλοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όλοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της ζωής τους» εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της «Σχεδίας», Χρήστος Αλεφάντης.

Στη Αθήνα, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Γιούλικα Σκαφιδά, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, οι τραγουδιστές Μαριέττα Φαφούτη, Πάνος Μουζουράκης, Νατάσα Μποφίλιου και Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ήταν οι συμμετέχοντες στη δράση.

Στη Θεσσαλονίκη, εννέα άνθρωποι από τον χώρο των ΜΜΕ και των Τεχνών κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα, πώς είναι να είσαι πωλητής της Σχεδίας για μία ώρα: Οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς από τους «Ράδιο Αρβύλα», η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης και οι δημοσιογράφοι Χάρης Αρβανιτίδης, Κωστής Ζαφειράκης, Νικόλ Καζαντζίδου, Έλσα Ποιμενίδου και Στέφανος Τσιτσόπουλος. Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό, δεν στάθηκε εμπόδιο στο να εκτελέσουν όλοι το καθήκον τους και μάλιστα με πολύ καλή διάθεση. Ο καθένας είχε το στυλ του αλλά ο σκοπός ήταν κοινός. Να γίνει η φωνή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη πιο δυνατή και το όνομα της «Σχεδίας» να ακουστεί παντού. Στη συνέχεια, οι πωλητές μαζί με τους εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι περαστικοί σταματούσαν για να μάθουν τι γίνεται. Γέλια, πειράγματα και φυσικά πολλές, πολλές φωτογραφίες.

Οι παραπάνω προσωπικότητες δεν ήταν, όμως, οι μόνοι συμμετέχοντες στη δράση. Τη «σκυτάλη» έλαβαν στη συνέχεια και ισάριθμοι αναγνώστες της «Σχεδίας», οι οποίοι έζησαν την εμπειρία των πωλητών, μία «πρωτόγνωρη εμπειρία», όπως αρκετοί σχολίασαν στους υπεύθυνους του περιοδικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαλλαγείτε από τη σκόνη σε τέσσερα βήματα


Συμβουλές για να κερδίσετε τη «μάχη».

Πάνω από το 90% της οικιακής σκόνης προέρχεται από τους ανθρώπους και τα υφάσματα: μικροσκοπικές νιφάδες του δέρματος, μόλις ορατές ίνες που επιπλέουν στα ρεύματα αέρα και εγκαθίστανται σε κάθε επιφάνεια στο σπίτι σας.

Ακόμα κι αν η καταπολέμηση της σκόνης είναι μια μάχη που δεν μπορείτε ποτέ να κερδίσετε εντελώς, μπορείτε όμως να κάνετε κάποιες κινήσεις για την μειώστε ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση σε αντιδράσεις από την αλλεργία στη σκόνη.
Αλλάξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Το κρεβάτι σας είναι ένας σημαντικό διανομέας σκόνης. Μια λύση; Για την ελαχιστοποίηση της σκόνης, πλύνετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα. Τις κουβέρτες που δεν πλένονται στο πλυντήριο, μετά το καθαριστήριο, μπορείτε να τις τινάζετε έξω.
«Καθαρίστε» τον αέρα

Όταν καθαρίζετε το σπίτι, η σκόνη που σκόρπισε στον αέρα κατακάθεται τελικά στις επιφάνειες που έχετε μόλις καθαρίσει. Μπορείτε να φιλτράρετε μερική σκόνη, βάζοντας το airocondition σε λειτουργία «ανεμιστήρα». Αυτό ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα και φιλτράρει τον αέρα ακόμα και όταν το σύστημα δεν είναι σε θέρμανση ή ψύξη. Αφήστε τον ανεμιστήρα για περίπου 15 λεπτά αφού τελειώσετε τον καθαρισμό.
Χρησιμοποιήστε τα σωστά είδη καθαρισμού

Το κλειδί είναι να συλλάβετε τη σκόνη, όχι να εξαπλωθεί γύρω. Τα υγρά πανιά ή πανιά μίας χρήσης που προσελκύουν και συγκρατούν τη σκόνη με ένα ηλεκτροστατικό φορτίο λειτουργούν πολύ καλύτερα. Πανιά που προσελκύουν τη σκόνη με λάδια ή κεριά επίσης λειτουργούν πολύ καλά, αλλά μπορεί να αφήσουν υπόλειμμα στα έπιπλα.
Τινάξτε τα χαλιά

Τα χαλιά είναι μια τεράστια δεξαμενή σκόνης, αφού όλες οι ίνες τους απορροφούν τη σκόνη σαν ένα γιγάντιο σφουγγάρι και τη στέλνουν στον αέρα κάθε φορά που κάνουμε ένα βήμα. ΤΟ σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μερικές φορές περισσότερο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, μπορεί να βοηθήσει, αλλά η το να βγάλετε τα χαλιά έξω για ένα καλό τίναγμα είναι μια αναγκαιότητα που δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Διαβάστε περισσότερα...

Τεστ IQ και για σκύλους


Όπως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, έτσι και οι σκύλοι.

Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να δείξει ότι οι σκύλοι έχουν νοημοσύνη που, όπως και στους ανθρώπους, μπορεί να μετρηθεί με τα κατάλληλα τεστ IQ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής τη δρ. Ρόζαλιντ Άρντεν και τον δρ. Μαρκ Άνταμς, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα νοημοσύνης «Intelligence» σύμφωνα με τη βρετανική Indepedent δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τεστ, που χρησιμοποίησαν για να αξιολογήσουν την εξυπνάδα 68 σκυλιών.

Το τεστ διήρκεσε σχεδόν μια ώρα για κάθε ζώο, περίπου όσο και για έναν άνθρωπο και περιλάμβανε δοκιμασίες προσανατολισμού, διάκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές ποσότητες τροφής, ικανότητας να ακολουθούν την χειρονομία ενός ανθρώπου που έδειχνε ένα αντικείμενο κ.α. Όπως διαπιστώθηκε, αν ένας σκύλος τα κατάφερνε καλά σε μια δοκιμασία, έτεινε να είναι εξίσου καλός και στις υπόλοιπες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους που κάνουν τεστ «γενικής νοημοσύνης» (IQ).

Όπως είπε η Άρντεν, «όπως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, έτσι και οι σκύλοι, ακόμη και της ίδιας ράτσας».

Στους ανθρώπους έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες ότι οι πιο έξυπνοι συνήθως είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια. Πιθανώς αυτό συμβαίνει και στους «καλύτερους φίλους» των ανθρώπων.

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα μόνο. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ένα τεστ νοημοσύνης για σκύλους, που θα είναι αξιόπιστο και εύκολο. Ένα τέτοιο τεστ θα βελτιώσει γρήγορα την κατανόησή μας για τη σχέση ανάμεσα στη νοημοσύνη των σκύλων, την υγεία και τη διάρκεια ζωής τους, αποτελώντας το θεμέλιο για μια επιδημιολογία των σκύλων. Οι σκύλοι, άλλωστε, δείχνουν άκρως πρόθυμοι για κάτι τέτοιο και φαίνεται να απολαμβάνουν την όλη διαδικασία του τεστ», δήλωσε ο Άνταμς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιμένουν οι επιστημονικοί φορείς - Ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού


Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του.

"Οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο, όπως επιχειρείται από την Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Θεωρούν ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού. Διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει ασφαλίστρου και παροχής και ουχί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης. Ζητούν ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Είναι έτοιμοι, όταν θα λάβουν συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες από το Υπουργείο, να καταθέσουν συγκεκριμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις" αναφέρεται στην ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων - ελευθέρων επαγγελματιών την οποία υπογράφουν οι εξής: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Συμβολαιογράφοι

Έπειτα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, οι συμβολαιογράφοι της χώρας θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους πανελλαδικά από αύριο Τρίτη, 9/2 έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 11/2 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για μεθαύριο, Τετάρτη, 10/2 πλειστηριασμοί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μητέρα - πολυμηχάνημα που αλλάζει τα 4 παιδιά της ταυτόχρονα


Ο αγώνας μιας μητέρας να αλλάξει ταυτόχρονα τις πάνες στα 4 παιδιά της έγινε viral στο διαδίκτυο. Η γλυκιά μανούλα από τον Καναδά απαθανατίστηκε σε ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο το οποίο δείχνει την ίδια να προσπαθεί τα φέρει εις πέρας με τα τέσσαρα παιδάκια της.

Τα ξαπλώνει λοιπόν ένα ένα στο κρεβάτι τα βάζει στη σειρά και στη συνέχεια προσπαθεί να τους αλλάξει τις πάνες και να τους φορέσει τις πιζάμες τους.

Η γυναίκα είναι μητέρα μιας δίχρονης κορούλας που ακούει στο όνομα Έμιλυ και των αξιολάτρευτων τρίδυμων Τζάκσον, Ολίβια και Λέβι που είναι 8 μόλις μηνών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλόξενο καταφύγιο το Αιγαίο για τη μεσογειακή φώκια


Αισιοδοξία καθώς δεν θεωρείται πλέον «κρισίμως κινδυνεύον» είδος.

Φιλόξενο καταφύγιο στο Αιγαίο έχει βρει ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας, ο οποίος παρουσιάζει πλέον σημάδια ανάκαμψης, με αποτέλεσμα να «κατέβει» μια κατηγορία κινδύνου στον «Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Ειδών» και από «κρισίμως κινδυνεύον» είδος να θεωρείται «κινδυνεύον».

Την αισιόδοξη αυτή εξέλιξη για το μέλλον του είδους ανακοίνωσε η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, ύστερα από ενημέρωση της Παγκόσμιας Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, που βασίστηκε σε συγκεκριμένα βιολογικά κριτήρια.

«Η θετική αυτή εξέλιξη βασίστηκε στην επιστημονική επαναξιολόγηση του είδους, την οποία ζήτησε η Παγκόσμια Ένωση για την Προστασία της Φύσης από τους ειδικούς ερευνητές της MOm, οι οποίοι σε συνεργασία με ειδικούς από όλο τον κόσμο συγκέντρωσαν και αξιολόγησαν τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση διατήρησης της μεσογειακής φώκιας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.



Μάλιστα, βιολόγοι της MOm τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις στην κατάσταση διατήρησης της μεσογειακής φώκιας σε τουλάχιστον τρεις από τις τέσσερις βασικές περιοχής εξάπλωσης του είδους, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και οι γνώσεις μας σχετικά με τη βιολογία και τις απειλές για το είδος.

«Αυτό που φαίνεται να έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της κατάστασης του είδους είναι η θετική πλέον αντιμετώπιση από την πλειοψηφία των πολιτών, ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνολικότερης ευαισθητοποίησής τους» επισημαίνεται σχετικά.

Ωστόσο, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο κίνδυνος εξαφάνισης του είδους δεν έχει εκλείψει, καθώς οι πληθυσμοί του παραμένουν ακόμη μικροί και ευάλωτοι και πολλές από τις κύριες απειλές για το είδος, παραμένουν σημαντικές, όπως η υποβάθμιση των βιοτόπων του και ο ανταγωνισμός με την αλιεία.

«Η μεσογειακή φώκια κινδυνεύει ακόμα εξαφανισθεί αλλά έχει γίνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προστασίας και γι' αυτό βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης», διευκρινίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιστημονικός συντονιστής της MΟm Αλέξανδρος Καραμανλίδης, συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία και η πιο σημαντική της μεσογειακής φώκιας.

«Πλέον, βλέπουμε φώκιες παντού, ακόμα και στον Θερμαϊκό κόλπο ή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αττικής», καταλήγει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δάση που θερμαίνουν αντί να δροσίζουν την ατμόσφαιρα


Τι υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα.

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι όλα τα δάση αποτελούν «όπλο» κατά της κλιματικής αλλαγής, φαίνεται πως τελικά δεν ισχύει για όλα τα δέντρα της Ευρώπης, που μάλλον φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, θερμαίνοντας κι άλλο τον πλανήτη.

Η αναδάσωση από μόνη της δεν θα περιορίσει την κλιματική αλλαγή, αν δεν φυτεύουν τα κατάλληλα δέντρα. Σε αυτό το μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα κατέληξε μια νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η σταδιακή αντικατάσταση των πλατύφυλλων και φυλλοβόλων δέντρων με κωνοφόρα μετά το 1750 έχει ως συνέπεια να διευκολύνεται η άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα κωνοφόρα, όπως τα πεύκα και τα έλατα, έχουν πιο σκούρο πράσινο χρώμα και απορροφούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και θερμότητα από άλλα είδη δέντρων, όπως οι βελανιδιές και οι σημύδες, παγιδεύοντας έτσι θερμότητα που αλλιώς θα διέφευγε στο διάστημα. Επίσης απελευθερώνουν λιγότερο νερό στην ατμόσφαιρα (άρα δημιουργούν λιγότερα σύννεφα που μπλοκάρουν την ηλιακή ακτινοβολία), ενώ δεσμεύουν και λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Τα ευρωπαϊκά δάση συρρικνώθηκαν δραματικά μεταξύ 1750-1850, κατά περίπου 190.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά έκτοτε και μέχρι σήμερα -χάρη στην χρήση των ορυκτών καυσίμων που μείωσε την ανάγκη για ξυλεία- τα δάση αυξήθηκαν ξανά στην Ευρώπη κατά 386.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα πια εκτιμάται ότι καταλαμβάνουν μια έκταση 10% μεγαλύτερη από ό,τι πριν τη βιομηχανική επανάσταση. Παρόλη όμως αυτή την επέκταση των δασών, η θερμοκρασία της Ευρώπης έχει αυξηθεί κατά 0,12 βαθμούς Κελσίου από το 1750 έως σήμερα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Κιμ Νάουντς του γερμανικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας Μαξ Πλανκ στο Αμβούργο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science, επεσήμαναν ότι τα πιο πρόσφατα δάση έχουν διαφορετική σύνθεση δέντρων σε σχέση με τα παλαιότερα δάση και αυτή η νέα σύνθεση ευνοεί τελικά την κλιματική αλλαγή. Σήμερα περίπου το 85% των ευρωπαϊκών δασών βρίσκονται υπό ανθρώπινη διαχείριση, η οποία όμως ευνοεί τα κωνοφόρα δέντρα, που αναπτύσσονται ταχύτερα και έχουν μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Έτσι, αν και οι αναδασώσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν θεωρηθεί θετική εξέλιξη, καθώς τα δέντρα απορροφούν άνθρακα από την ατμόσφαιρα, φαίνεται πως το τελικό «ισοζύγιο» δεν έχει θετικό αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν η φύση είχε αφεθεί μόνη της, τα ευρωπαϊκά δάση θα είχαν πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στη μάχη κατά της ανόδου της θερμοκρασίας. Εκτιμάται ότι τα σημερινά ευρωπαϊκά δάση δεσμεύουν 3,1 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα λιγότερους από ό,τι το 1750.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, εκτός της Ευρώπης, και σε άλλες ηπείρους έχει συμβεί κάτι ανάλογο με τα δάση, γι' αυτό εισηγούνται να προτιμούνται πλατύφυλλα και φυλλοβόλα δέντρα αντί κωνοφόρων, όταν γίνεται αναδάσωση σε μια περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν στο κράτος από 52% έως 68% του εισοδήματός τους


Η εξίσωση με τις τελευταίες προωθούμενες αλλαγές.

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν στη... γωνία από το 2016 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εφόσον υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Ένας επαγγελματίας με φορολογητέο εισόδημα 50.000 ευρώ, σήμερα καταβάλλει το 35% του εισοδήματός του σε εφορία και ασφαλιστικό ταμείο. Από το 2016, ο συντελεστής των συνολικών κρατήσεων θα εκτοξευτεί στο 52%.

Όσο για τον αγρότη με εισόδημα 15.000 ευρώ θα βλέπει τις καθαρές του αποδοχές να μειώνονται σταδιακά μέχρι και το 2020. Ύστερα από αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και εισφορών, οι συνολικές κρατήσεις θα εκτιναχτούν από το 19% που είναι σήμερα στο 45%, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους επαγγελματίες που ζημιώνονται και σε αυτούς που κερδίζουν χαράσσονται ως εξής:

1. Για τους σημερινούς ασφαλισμένους στην 1η κατηγορία του ΟΑΕΕ, κερδισμένοι είναι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα έως 8.180 ευρώ.

2. Για τους ασφαλισμένους στη 2η κλάση, η διαχωριστική γραμμή τοποθετείται στα 9.990 ευρώ.

3. Στην 3η κλάση, κερδίζουν οι έχοντες εισόδημα έως 11.925 ευρώ και χάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

4. Το όριο που διαχωρίζει κερδισμένους και χαμένους της 4ης κατηγορίας τοποθετείται στις 13.020 ευρώ.

5. Στην 5η κατηγορία, ωφελούνται οι έχοντες εισόδημα έως 15.020 ευρώ και ζημιώνονται οι έχοντες εισοδήματα από αυτό το όριο και πάνω.

6. Στην 6η κατηγορία η «διαχωριστική γραμμή» μπαίνει στα 16.940 ευρώ και στην 7η κατηγορία στα 18.300 ευρώ.

Όλοι ανεξαιρέτως οι αυτοαπασχολούμενοι θα καταβάλλουν στην εφορία και στο ασφαλιστικό ταμείο από το 52% έως το 68% του φορολογητέου εισοδήματός τους.

Έστω ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα (μετά την αφαίρεση των επαγγελματικών δαπανών) ύψους 25.000 ευρώ. Αν σήμερα ασφαλίζεται στη 2η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ, πληρώνει 3.088 ευρώ.

Με το που θα συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα, το ποσό θα εκτοξευτεί στα 8.613 ευρώ (σ.σ.: προστίθενται εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική και υγεία). Λόγω του ότι αυξάνονται οι εισφορές και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει μειώσεις φόρων για τους επαγγελματίες με εισοδήματα κάτω των 25.000 ευρώ, ο φόρος για τον επαγγελματία του παραδείγματος θα μειωθεί από τα 6.654 ευρώ το 2015 στα 3.940 ευρώ το 2016. Και πάλι όμως, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα υποστεί μείωση του καθαρού του εισοδήματος κατά 3.241 ευρώ. Ενώ πλήρωνε το 39% του εισοδήματός του σε κρατήσεις, τώρα θα καταβάλλει το 52%.

Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στις τάξεις των αυτοαπασχολούμενων ευνοούνται. Ελεύθερος επαγγελματίας που σήμερα ασφαλίζεται στην 3η ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ, αποδίδει σε φόρους και εισφορές το 71% του εισοδήματός του, ύψους 7.500 ευρώ. Με το νέο σύστημα, ο συντελεστής θα περιοριστεί στο 58%. Αυτό θα συμβεί διότι οι ασφαλιστικές εισφορές, από τα 3.686 ευρώ που ήταν, τώρα (3η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ) θα μειωθούν στα 2.584 ευρώ. Ο φόρος θα αυξηθεί από τα 1.642 στα 1.997 ευρώ και τελικώς οι καθαρές αποδοχές θα αυξηθούν από τα 2.172 ευρώ στα 3.185 ευρώ.

Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των εισφορών το 2016, τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα το 2017, τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26%, αλλά και την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 27,5% που ήταν πέρυσι στο 100%. Ακόμη και για έναν αγρότη με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα, της τάξεως των 2.500 ευρώ, προκύπτουν επιβαρύνσεις.

Αν σήμερα είναι ασφαλισμένος στην 3η κλάση του ΟΓΑ, ο αγρότης πληρώνει 954,2 ευρώ τον χρόνο. Το 2016, οι εισφορές θα ανέβουν στα 1.215,6 ευρώ. Ο φόρος σήμερα είναι 200,95 ευρώ, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί στα 357 ευρώ. Αν ληφθεί υπ’ όψιν και η σταδιακή αύξηση της προκαταβολής, τότε οι κρατήσεις από τα 1.210,4 ευρώ που είναι σήμερα (ή το 48% του εισοδήματος) θα διαμορφωθούν το 2018 ή το 2019 στα 1.583,2 ευρώ ή στο 63% του εισοδήματος. Αντίστοιχα, ένας αγρότης των 10.000 ευρώ, που επιβαρύνεται σήμερα με το 20%-25% του εισοδήματός του για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα φτάσει να δίνει το 47% του εισοδήματός του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του έκοψαν κλήση και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του


Πέρα από κάθε λογική ήταν η αντίδραση ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου όταν διαπίστωσε πως οι αρχές του είχαν κόψει κλήση καθώς δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι αρχές τοποθέτησαν στη μπροστά δεξιά ρόδα ένα ειδικό τρίγωνο που ακινητοποιεί τα οχήματα και όταν ο οδηγός το είδε βγήκε έκτος εαυτού. Αρχικά με ένα αιχμηρό αντικείμενο έσκασε τα λάστιχα ενώ στη συνεχεία έσκισε τα καθίσματα.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς ξερίζωσε και τους υαλοκαθαριστήρες. Η μανία του όμως δεν έχει τελειώσει και με μια βαριοπούλα κατέστρεψε τον κινητήρα του αυτοκινήτου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι


Δεν θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Παράταση των κινητοποιήσεων τους για το ασφαλιστικό αποφάσισαν και οι συμβολαιογράφοι. Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του Κλάδου κατά του προσχεδίου νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως επισημαίνουν, έχει φορολογικό και όχι ασφαλιστικό χαρακτήρα.

Έτσι, οι συμβολαιογράφοι απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους από Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2016 έως και Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016. Μάλιστα, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 πλειστηριασμοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ασφυκτικός» ο θάνατος της άτυχης γυναίκας στον Πειραιά


Οι ληστές έφραξαν το στόμα και τη μύτη της 59χρονης για να μη φωνάξει.

«Ασφυκτικό» χαρακτηρίζει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής, το θάνατο της άτυχης 59χρονης, που μαζί με τον 75χρονο σύζυγό της έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής θύματα ληστείας από τρία άτομα, μέσα στην οικία τους στον Πειραιά, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 25.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έφραξαν το στόμα και τη μύτη της 59χρονης, είτε με τα χέρια είτε με κάποιο μαξιλάρι, προκειμένου να μη φωνάξει και τους αποκαλύψει. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εστιάζονται στη μαρτυρία του 75χρονου συζύγου, προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Σημειώνεται ότι η 59χρονη ακινητοποιήθηκε από τα τρία άτομα την ώρα που επέστρεψε στο σπίτι από έξοδο με το σύζυγό της, ο οποίος καθυστέρησε να ανέβει στον 5 όροφο του διαμερίσματος όπου διέμεναν, αφού προσπαθούσε να παρκάρει το ΙΧ αυτοκίνητό του.

Οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά, ενώ όταν έφθασε στο σπίτι και ο σύζυγος τον ακινητοποίησαν και αυτόν και τον έδεσαν. Κάποια στιγμή ο 75χρονος, όπως είπε, κατάφερε να λυθεί και στο διπλανό δωμάτιο βρήκε νεκρή τη σύζυγό του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πετρόπουλος: Ποσοστιαία μείωση της εθνικής σύνταξης αν δεν βρεθεί άλλη λύση


«Δεν είναι ισοπεδωτικά ούτε αντιασφαλιστικά τα μέτρα που παίρνουμε» σημείωσε ο Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος με αφορμή τη βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων. "Η σκέψη να υπάρξει κάποια ποσοστιαία μείωση της εθνικής σύνταξης συνδυαζόμενη με τα ελάχιστα χρόνια που απαιτούνται, είναι μια εκδοχή η οποία θα μπορούσε εν τέλει να υπάρξει, σε περίπτωση που δεν θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση. Εμείς δεν φτάσαμε στην ύστατη λύση" τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μια μπαταρία παραλίγο να σκοτώσει δίχρονο κορίτσι


Χρειάστηκαν χειρουργικές επεμβάσεις και πολύμηνη νοσηλεία για να διαφύγει τον κίνδυνο - Δείτε φωτογραφίες.

Είναι τυχερή που ζει η μικρή Sophie Skill από τη Βρετανία, καθώς κατάπιε μια μπαταρία κι αυτό παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Τα οξέα της μπαταρίας της προκάλεσαν πολύ μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα η 2χρονη να μείνει έξι ημέρες σε μηχανική υποστήριξη ζωής ύστερα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Ακολούθησαν μήνες ανάρρωσης στο νοσοκομείο.



Όλα άρχισαν όταν η Sophie κατάπιε μια μικροσκοπική μπαταρία λιθίου ενώ έπαιζε στο σπίτι της. Η μητέρα της, Clare, την άκουσε ξαφνικά να κλαίει. «Έκλαιγε υπερβολικά, όπως δεν την είχα ξανακούσει ποτέ, και κρατούσε το πίσω μέρος του λαιμού της», περιγράφει στη Daily Mail, «κατάλαβα πως είχε καταπιεί κάτι».

Τη μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν πως είχε καταπιεί μια μικρή μπαταρία. Δύο ώρες αργότερα, το κοριτσάκι βρισκόταν ήδη στο χειρουργείο.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μπαταρία από τον οισοφάγο της μικρής αλλά η περιοχή είχε πρηστεί κι έτσι δεν μπόρεσαν αμέσως να εντοπίσουν την τρύπα που είχε προκαλέσει το περιεχόμενο της μπαταρίας.

Ύστερα από 24 ώρες, έγινε προφανές πως το κοριτσάκι δεν ανέρρωνε όπως αναμενόταν. Νέες εξετάσεις και ακτινογραφίες αποκάλυψαν την τρύπα στο λαιμό της και τη λοίμωξη.

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως τα οξέα είχαν κάψει και τον πνεύμονά της.



Η Sophie μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου συνδέθηκε με αναπνευστήρα. «Τρομοκρατήθηκα, σκεφτόμουν το χειρότερο», εξομολογείται η μητέρα της, «μια εβδομάδα αργότερα η τρύπα δεν επουλωνόταν αλλά μεγάλωνε επειδή το οξύ εξακολουθούσε να διαλύει τον οισοφάγο της».

Η 2χρονη βρέθηκε και πάλι στο χειρουργείο όπου αφαιρέθηκαν υγρά από το σώμα της και ιστός από τα πλευρά της τοποθετήθηκε στην τρύπα για να συμβάλει στην επούλωσή της.

Στη συνέχεια η Sophie συνδέθηκε με μηχανική υποστήριξη για έξι μέρες.

Η περιπέτεια της Sophie άρχισε τον Ιούλιο και εξιτήριο πήρε οριστικά τον Σεπτέμβριο. Πλέον πρέπει να παίρνει ένα ειδικό χάπι κάθε μέρα αλλά δεν έχει υποστεί άλλες μακροχρόνιες βλάβες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποσύρονται από το διάλογο με την κυβέρνηση οι μηχανικοί


Ζητούν να πάρουν πίσω οι κυβερνώντες την πρότασή για το Ασφαλιστικό.

Στην απόφαση να αποσυρθεί από το διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό κατέληξε η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, ζητώντας απόσυρση της πρότασης για το ασφαλιστικό.

Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της αποκαλούμενης και «Βουλής των μηχανικών», χαρακτηρίζεται «ιστορική» καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση για οποιοδήποτε θέμα.

Το ΤΕΕ υπογραμμίζει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στην ομόφωνη απόφαση συμφώνησαν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, ο κατάλογος των ομιλητών ξεπέρασε τους 30 από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του Επιμελητηρίου και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους θέσεις και απόψεις, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην ιστορική ομόφωνη απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατά της πρότασης της κυβέρνησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από 200 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και η έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με αυξημένη απαρτία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διδάσκοντας στα υπόγεια σχολεία στο Χαλέπι της Συρίας


Τα παιδιά δε βγαίνουν έξω στα διαλείμματα υπό το φόβο των βαρελιών-βομβών.

Στα ανεπίσημα σχολεία που διαχειρίζεται η οργάνωση ακτιβιστών Kesh Malek, στις περιοχές γύρω από το Χαλέπι, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, τα παιδιά δε βγαίνουν έξω στα διαλείμματα για να παίξουν υπό το φόβο των βαρελιών-βομβών, που πέφτουν από τον ουρανό.

Έχοντας στο δυναμικό του 100 δασκάλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι στο επάγγελμα, ο αναφερόμενος οργανισμός διαχειρίζεται επτά σχολεία με περίπου 3.000 μαθητές, στην πόλη, που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Διδάσκοντας στα υπόγεια σχολεία στο Χαλέπι της Συρίας

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, πριν από το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων, το Χαλέπι είναι σήμερα το πολεμικό θέατρο ισχυρών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων, καθώς ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προσπαθεί να το περικυκλώσει και να ανακαταλάβει τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 350.000 κατοίκων της περιοχής.

Τα σχολεία που διοικεί η Kesh Malek, έκλεισαν για μία περίοδο διακοπών και από τότε, δεν ξανάνοιξαν, εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών που γίνονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνει η Marcell Shehwaro, διευθύντρια της ακτιβιστικής οργάνωσης, δηλώνοντας ότι δεν ξέρει πότε τα σχολεία θα λειτουργήσουν πάλι, ενώ διατηρεί τις ελπίδες της. «Όταν δουλεύεις στην εκπαίδευση, αισθάνεσαι τη σημασία της νέας γενιάς, αλλά και το πόσο ανάγκη έχει η γενιά αυτή, για μια ευκαιρία στην εκπαίδευση», δήλωσε σε συνέντευξή της, στο Reuters από το Λονδίνο.

«Σκεφτόμαστε μεσοπρόθεσμα. Πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως είναι τώρα. Αν το Χαλέπι περικυκλωθεί αύριο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν δημιουργικό τρόπο και να το αντιμετωπίσουμε. Όλα ξεκινούν από την αντίσταση», τονίζει η Shehwaro.

Η Kesh Malek έχει κάνει προσπάθεια να εγκαταστήσει τα σχολεία της σε υπόγεια τα οποία περιβάλλονται από μεγάλα κτίρια (τα οποία αποτελούν τους κύριους στόχους) προκειμένου να εξασφαλίσει στα παιδιά στοιχειώδη προστασία από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Η Shehwaro είναι πρώην οδοντογιατρός, η οποία εγκατέλειψε το επάγγελμά της, το 2010, προκειμένου να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, ενώ αργότερα συμμετείχε από την αρχή, στις διαδηλώσεις κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αργότερα, οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, ενώ άλλα 11 εκατ. Σύρων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ίδια, είναι χριστιανή και εξυπηρετεί τις ανάγκες της σουνιτικής, μουσουλμανικής κοιινότητας, στο Χαλέπι.

Το όνομα της ακτιβιστικής οργάνωσης Kesh Malek σημαίνει «κάνω κίνηση ματ» ή ήττα κατά του βασιλιά στο σκάκι και αναφέρεται στον ιδεολογικό προσανατολισμό της οργάνωσης για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας, κατά της δικτατορίας του Άσαντ. Η οργάνωση άρχισε να ιδρύει σχολεία στο Χαλέπι το 2011. Στην αρχή χρησιμοποιούσε κτίρια σχολείων, αλλά μετά από κυβερνητικό βομβαρδισμό σχολείου τον Απρίλιο του 2014, που κόστισε τη ζωή 23 παιδιών, η οργάνωση άλλαξε την πρακτική της, ως προς την επιλογή και αξιοποίηση κτιρίων, που χρησιμοποιούνται σήμερα για σχολεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διχάζει η μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας


Πώς αντιμετωπίζονται οι αιτούντες άσυλο που πάσχουν από καρκίνο.

Στην Αυστραλία οι αιτούντες άσυλο φτάνουν τους 267 και κάποιοι εξ αυτών πάσχουν από σοβαρές και ανίατες ασθένειες, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε υπέρ του δικαιώματος της κυβέρνησης ν' απελαύνει όσους έχουν αιτηθεί άσυλο και κρατούνται στο μικρό νησί Ναούρου, στα νότια του Ειρηνικού ωκεανού και σε απόσταση 3.000 χλμ από τη βορειοανατολική Αυστραλία. Η απόφαση προκάλεσε την άσκηση κριτικής από τον ΟΗΕ, αλλά και διαμάχες με θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι προσφέρουν καταφύγιο στους αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Το κέντρο έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για υποθέσεις κακοποίησης παιδιών, αλλά και σεξουαλικών επιθέσεων.

Οι απελάσεις ενδέχεται ν' αρχίσουν εντός των ημερών, ενώ κάποιες περιπτώσεις χρίζουν ειδικής αντιμετώπισης, εξαιτίας ασθενειών, δήλωσε ο Μάικλ Πεζούλο, γραμματέας στη Διεύθυνση Μετανάστευσης και Συνοριακής Προστασίας.

«Σε μερικές περιπτώσεις μιλάμε για καρκίνο, αλλά και για άλλες μακροχρόνιες ασθένειες. Σε κάποιες περιπτώσεις, για λόγους που σχετίζονται με μακροχρόνιες και ανίατες ασθένειες, μερικοί από αυτούς υποθέτω ότι θα μείνουν εδώ για αρκετό χρόνο» δήλωσε ο Πεζούλο στη διάρκεια ακρόασης στο κοινοβούλιο.

Μεταξύ των προσφύγων συμπεριλαμβάνονται 37 μωρά, που μεταφέρθηκαν στην Αυστραλία από το Ναούρου και χρίζουν ιατρικής αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Αυστραλία, οι αιτούντες άσυλο, που προσπαθούν να φτάσουν δια θαλάσσης στη χώρα και η προσπάθειά τους ανακόπτεται, στέλνονται σε κέντρα στο Ναούρου ή στο νησί Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα, χάνοντας το δικαίωμα επανεγκατάστασης στην Αυστραλία.

Τόσο το κυβερνών συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ, αλλά και το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, υποστηρίζουν την εφαρμογή της πολιτικής αυτής, που εισήγαγε ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Κέβιν Ραντ. Τα δύο κόμματα υποστηρίζουν ότι η πολιτική της αποτροπής είναι αναγκαία για να σταματήσουν οι αιτούντες άσυλο να χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα, καθώς τη διασχίζουν με σάπιες βάρκες, έχοντας πέσει θύματα εκμετάλλευσης από λαθροδιακινητές.

Οι αριθμοί των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Αυστραλία είναι σχετικά μικροί, σε σύγκριση με τους αριθμούς αυτών, που αιτούνται άσυλο στην Ευρώπη, ωστόσο το ζήτημα αποκτά σοβαρή πολιτική διάσταση στην Αυστραλία, αλλά και στο εξωτερικό. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Αυστραλία ανακοίνωσε την τοποθέτηση του βετεράνου πολιτικού Φίλιπ Ράντοκ στη θέση του πρώτου ειδικού της απεσταλμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Αυστραλία έχει σοβαρή παράδοση στην προώθηση και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κ. Ράντοκ αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεισφοράς της Αυστραλίας στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε η υπουργός των Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η νέα πρόταση για το ασφαλιστικό - Πίνακες και παραδείγματα - Τι αλλάζει στις εισφορές


Τη νέα βελτιωμένη πρόταση για τις εισφορές των συλλόγων των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά την άρνησή τους να προσέλθουν την προηγούμενη Παρασκευή στην ορισθείσα συνάντηση, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο γίνεται αναφορά στη σημερινή κατάσταση και βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ, ταμείου των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών.

"Μολονότι όσοι έχουν παράλληλα με την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και μια παράλληλη έμμισθη δραστηριότητα είναι πολύ λιγότεροι από τους αποκλειστικά αυτοαπασχολούμενους, καλύπτουν σχεδόν τα δύο τρίτα των εισφορών προς το Ταμείο (με εξαίρεση το Ταμείο Νομικών). Αυτό δείχνει, προφανώς, την αδυναμία καταβολής εισφορών που υπολογίζονται στη βάση εικονικού και όχι πραγματικού εισοδήματος. Ως αποτέλεσμα, οι δύο από τους τρεις κλάδους του Ταμείου είναι βαρύτατα ελλειμματικοί: Ο κλάδος σύνταξης του ταμείου Νομικών το 2015 παρουσίασε έλλειμμα 68 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο καλύφθηκε με επιχορήγηση από τον ΑΚΑΓΕ κατά 40 εκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο ποσό 28 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά του. Ο κλάδος σύνταξης του ΤΣΑΥ είχε 53 εκατομμύρια έλλειμμα που καλύφθηκε από τα αποθεματικά του.

Και στους τρεις κλάδους, ο μέσος όρος των εισφορών για την κύρια σύνταξη αντιστοιχεί σε εισοδήματα εικονικών κλάσεων μέσου ύψους των 830 ευρώ, ενώ οι καταβαλλόμενες συντάξεις ήταν αρκετά υψηλότερες από το ύψος αυτό. Αυτό οφειλόταν στο ότι τα έσοδα των Ταμείων συμπληρώνονταν από κοινωνικούς ή άλλους πόρους που σήμερα έχουν περιοριστεί δραστικά ή και καταργηθεί" επισημαίνει το υπουργείο.

Κατανομή των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση τα έσοδα από ελεύθερο επάγγελμα και οι εισφορές που αναλογούν

"Το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προβλέπει σχετικά με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών ότι από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Η κατώτατη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά αντιστοιχεί στο 20% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.

Η βασική διαφοροποίηση του νέου συστήματος έγκειται, συνεπώς, όχι στα ποσοστά των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, αλλά στη βάση υπολογισμού τους που δεν είναι πλέον εισόδημα εικονικών κλάσεων, που αυξανόταν ανάλογα με τα έτη στο επάγγελμα, αλλά το πραγματικό. Τα ποσοστά δε αυτά είναι τα ίδια με τα ποσοστά των μισθωτών, όπως πρέπει να γίνεται σε ένα ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχουν μεταβιβάσεις από τον κλάδο που έχει μεγαλύτερο συντελεστή σε αυτόν που έχει μικρότερο, με άλλα λόγια επιχορήγηση της σύνταξης των αυτοαπασχολούμενων από τους μισθωτούς.

Όπου δεν υπάρχει άλλη ασφαλιστική επιβάρυνση, δηλαδή εισφορά για επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ, ο νέος τρόπος υπολογισμού καταλήγει σε μικρότερες εισφορές για όλους όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 Ευρώ το χρόνο, που είναι η μεγάλη πλειονότητα., Μόνο το 11% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ", τονίζεται στην ανακοίνωση ενώ στη συνέχεια αναλύονται οι βελτιωτικές και μεταβατικές προτάσεις του Υπουργείου

"Για τις ευάλωτες κατηγορίες από την αρχή ο νόμος προέβλεπε ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, όσοι εργάζονται με μπλοκάκια θα καταβάλλουν το 6,5% των εισφορών και οι εργοδότες τους το υπόλοιπο. Ειδικά για τους νέους επιστήμονες, ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τους επιστημονικούς συλλόγους, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα, γιατί αποτελεί εθνικό σκοπό να σταματήσει το brain drain και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Για αυτούς, λοιπόν, για τα πρώτα πέντε χρόνια από την έναρξη του επαγγέλματος, θα ισχύει ειδική ασφαλιστική κλάση, ίδια για αυτή των αγροτών: θα καταβάλλουν 786 Ευρώ το χρόνο για τα πρώτα δύο έτη και 954 για τα άλλα τρία για την κύρια σύνταξη. Όσοι από αυτούς είναι σε αναστολή άσκησης του επαγγέλματος θα μπορούν, με αίτηση τους, να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής κάθε εισφοράς.

Για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες-επιστήμονες, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στους εκπροσώπους τους, το Υπουργείο προτείνει μια μεταβατική περίοδο τριών ετών κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν μια σημαντική μείωση, που ξεκινά από 50% για όσους έχουν εισόδημα έως 10.000 Ευρώ και αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε πρόσθετα 1000 Ευρώ εισοδήματος, ώστε να είναι, π.χ. 40% για όσους έχουν εισόδημα 20.000, 30% για όσους έχουν εισόδημα 30.000 κ.οκ. Στο τέλος της μεταβατικής αυτής περιόδου θα επανεξετασθούν συνολικά οι συντελεστές, ενόψει της απόδοσης τους και του κατά πόσο συνεισέφεραν στην αύξηση της εισφοροδοτικής βάσης.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως προκύπτει από τους αναλυτικούς πίνακες που επισυνάπτονται στο τέλος, το 66% των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος τους μετά από την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

Άλλες προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τους συλλόγους των ελεύθερων επαγγελματιών εξετάζονται θετικά, όπως, π.χ. η πρόταση όσοι έχουν συμπληρώσει δικαίωμα πλήρους σύνταξης να μπορούν, με αίτηση τους, να παραμένουν ασφαλισμένοι καταβάλλοντας μειωμένες εισφορές που δεν θα προσαυξάνουν το ποσοστό αναπλήρωσης της μελλοντικής τους σύνταξης, ή η πρόταση εφάπαξ και επικουρική να χορηγούνται από επαγγελματικά ή αλληλοβοηθητικά ταμεία ανά κλάδο, ώστε να μειωθεί η σχετική υποχρεωτική ασφαλιστική επιβάρυνση (προφανώς λαμβάνοντας πλήρη μέριμνα για την καταβολή των συντάξεων των νυν επικουρικών συνταξιούχων)".

"Το Υπουργείο είναι ανοικτό σε κάθε άλλη δημιουργική πρόταση. Δεν υπάρχουν όροι για τον διάλογο, εκτός από τον προφανή: να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρύθμισης, η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου ενώ επισυνάπτονται αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες.

Δείτε εδώ την πρόταση του υπουργείου

Δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες

Δείτε εδώ συγκεκριμένα παραδείγματα

-------------------

Η νέα πρόταση Κατρούγκαλου - Τι αλλάζει στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών


Ανοικτή πρόσκληση προς τους επιστημονικούς φορείς να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσιάζοντας επίσημα την πρόταση που ήδη έχει κατατεθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το υπουργείο προτείνει μια μεταβατική περίοδο τριών ετών κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν μείωση που ξεκινά από το 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε πρόσθετα 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ



-------------------

Κατρούγκαλος: Ωφελημένοι 2 στους 3 ελεύθερους επαγγελματίες με τις παρεμβάσεις μας


Τη βελτιωμένη πρόταση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

"Εισάγουμε προσαρμογές, μειώσεις δηλαδή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών όπως υπολογίζονται με το νέο σύστημα για μια μεταβατική περίοδο τριών ετών. Στο τέλος της περιόδου αυτής θα επανεξεταστούν συνολικά οι εισφορές διότι πράγματι είναι ιδιαίτερα υψηλές σήμερα" είπε ο υπουργός Εργασίας.

"Σήμερα δεν μπορούν να μειωθούν πρώτον γιατί αν μειωθούν οι εισφορές δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις υφιστάμενες συντάξεις και δεύτερον γιατί σήμερα ειδικά στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, περίπου 1 στους 2 δεν μπορεί να πληρώσει. Ελπίζουμε ότι με τις παρεμβάσεις που κάνουμε που όπως θα δείτε θα οδηγήσουν σε ωφέλεια τα 2/3 των ελευθέρων επαγγελματιών- δηλαδή μικρότερη επιβάρυνση- θα αυξηθεί η φοροδοτική βάση έτσι ώστε σε τρία χρόνια να μπορούμε να μειώσουμε συνμολικά τις εισφορές" τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δείτε το βίντεο από το MEGA




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα γεννήθηκαν…. με διαφορετικό χρώμα


Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στο εκατομμύριο.

Μπορεί οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι μία στο εκατομμύριο, αλλά η 20χρονη Hannah Yarker και ο 24χρονος Kyle Armstrong κρατούν στην αγκαλιά τους τα δίδυμα κορίτσια τους που έχουν διαφορετικό χρώμα!

Το ένα έχει πάρει τα λευκά χρώματα της μαμάς του, ενώ το άλλο τα πιο σκούρα χρώματα του μπαμπά του! Οι ευτυχισμένοι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Η μητέρα, αναγκάζεται να εξηγεί συνεχώς ότι τα 10 μηνών κοριτσάκια της είναι δίδυμα, καθώς κανείς δεν μπορεί να την πιστέψει.

Η ίδια είπε ότι οι φίλοι τους -αστειευόμενοι- τους έλεγαν τι θα γίνει αν τα παιδιά γεννηθούν με διαφορετικό χρώμα και εκείνη γελούσε και έλεγε ότι δεν νομίζει πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν. «Τώρα τα κορίτσια μας τραβούν όλα τα βλέμματα όπου και αν πάμε και όχι μόνο επειδή είναι τόσο χαριτωμένα. Δεν μπορώ να πάω στο σούπερ μάρκετ και να μην με σταματήσει κάποιος για να με ρωτήσει: Είναι και τα δύο δικά σας; Είναι αδερφές; Έχουν κάποια σχέση;», δήλωσε η μητέρα, η οποία αναφέρει ότι τα κοριτσάκια μεγαλώνοντας φαίνεται ήδη ότι αρχίζουν και αναπτύσσουν διαφορετικές προσωπικότητες.

«Η μία κινείται συνεχώς, ενώ η άλλη είναι πιο χαλαρή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δίδυμα. Έχουν γενέθλια την ίδια μέρα, τον ίδιο μπαμπά και μαμά, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά σε όλα», πρόσθεσε.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και στην αρχή δεν είχαν καταλάβει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, ενώ μετά από κάποιες εβδομάδες έγινε ξεκάθαρο ότι το ένα κοριτσάκι έχει το λευκό δέρμα της μαμάς του και ανοιχτόχρωμα μάτια και το άλλο το πιο σκουρόχρωμο δέρμα του μπαμπά του και καστανά μάτια. Τα διζυγωτικά δίδυμα κληρονόμησαν διαφορετικά γονίδια και σύμφωνα με την Mirror που δημοσιεύει την ιστορία, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο και τα δίδυμα να έχουν διαφορετικό χρώμα είναι μία στο ένα εκατομμύριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φυσικοθεραπευτές


Ζητούν κατάργηση του clawback και των επιστροφών.

Με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απειλούν οι φυσικοθεραπευτές, ενώ την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών θα τεθεί σε εφαρμογή, στην περίπτωση κατά την οποία αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν κατάργηση του clawback και των επιστροφών που, όπως αναφέρουν, τους «στερούν 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας», καθώς και τη σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή «να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάραξαν καρδιές στο μνημόσυνο του Γιακουμάκη


Εκατοντάδες άτομα, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς αλλά και άγνωστοι άνθρωποι βρέθηκαν το Σάββατο, στο Σελί Ρεθύμνου, όπου τελέστηκε μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το μνημόσυνο του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τραγικές φιγούρες, η μητέρα του, ο πατέρας του και τα αδέλφια του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την έντονη συγκίνηση τους και το παράπονο τους που ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του άτυχου Βαγγέλη.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκλονιστική ιστορία της 7χρονης από τη Συρία που έγινε καρτούν


Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων της Unicef περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία της Μαλάκ από τη Συρία.

«Η 7χρονη Μαλάκ είναι ένα από τα οκτώ εκατομμύρια παιδιά που οι ζωές τους είναι στο περιθώριο εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Λέει την ιστορία του τρομακτικού ταξιδιού της να διασχίσει τη Μεσόγειο», γράφει η περιγραφή του συγκινητικού σποτ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Διονυσία χρειάζεται την βοήθειά μας


Μέσω διαδικτύου κάνει έκκληση για βοήθεια η Διονυσία Παράσχη (ή για τους φίλους και Ντένια), μια νεαρή κοπέλα που έχει διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Όποιος θέλει και μπορεί να την βοηθήσει, ας το κάνει:

Ακολουθεί το μήνυμά της:

"Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θά μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς!

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου

Aν σας το ζητάει με λατινικούς χαρακτήρες: Paraschis Spyridon Georgiou

SWIFT CODE: ETHNGRAA"



Διαβάστε περισσότερα...

Κατρούγκαλος: Aν είναι τέχνασμα το κλείσιμο της Softex θα εξαντλήσουμε κάθε αυστηρότητα


"Θα είμαστε με τους εργαζόμενους της Softex και αν πράγματι είναι τέχνασμα αυτή η απόφαση των μετόχων, να μην κλείσει η επιχείρηση αλλά να αλλάξει ένδυμα απλώς και μόνο για να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε αυστηρότητα που μας επιτρέπει το υφιστάμενο νομοθετικό οπλοστάσιο" είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη.

Ωστόσο ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι τα περιθώρια που έχει ένα υπουργείο σε ένα καπιταλιστικό σύστημα είναι περιορισμένα. "Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να κάνουμε οτιδήποτε είναι εντός των αρμοδιοτήτων του υπουργείου για να αποφύγουμε και το κλείσιμο της επιχείρησης και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο πίεσης που μπορεί να έχει σε μια καπιταλιστική χώρα ένα υπουργείο Εργασίας. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της αποβιομηχάνισης στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας των προηγουμένων ετών" τόνισε και πρόσθεσε:

"Μολονότι προσπαθήσαμε να πιέσουμε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο της επιχείρησης, μας δήλωσαν οι εκπρόσωποι ότι είναι ειλημμένη απόφαση των μετόχων. Εξακολουθούμε να πιέζουμε στην κατεύθυνση αυτή με ό,τι μέσο έχουμε".

Σε ότι αφορά την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε:

"Δεν θα γίνουν δεκτές ομαδικές απολύσεις και η νομιμότητα θα περιφρουρηθεί. Από εκεί και μετά σε ένα καπιταλιστικό υπάρχουν όριο το τι μπορεί να κάνει ένα υπουργείο Εργασίας. Αυτά τα όρια θα τα φτάσουμε μέχρι το τέλος αλλά είναι πεπερασμένα".

Στη συνέχεια είπε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί τις δυνάμεις της εργασίας στη σύγκρουση μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνικής Ευρώπης και επισήμανε: "Εμείς ρητά περιλάβαμε ακόμα και σε αυτό το γενικά νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης μνημόνιο την πρόβλεψη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγμάτευσεων γιατί ξέρουμε ότι είναι ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζόμενων το να μην έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση: 8η SciFY Academy - "Χρήσιμες λύσεις για την αναπηρία"


Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00 @ INNOVATHENS

Είσοδος ελεύθερη


Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (ηλεκτρονικά).
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω συνδεσμο:
http://go.scify.gr/sfacIN08Tickets

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN08Progr

"Με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας"

Αυτό το μήνα ο καθηγητής κ. Γιώργος Κουρουπέτρογλου, επικεφαλής του Εργαστηρίου Προσβασιμότητας & Τεχνολογιών Φωνής και Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 1ο Μέρος της εκδήλωσης “Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Ηλεκτρονική Προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία” θα παρουσιάσει:
- Oι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής για την αντιμετώπιση της αναπηρίας & για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
- Η Σχέση Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής με την Καθολική Σχεδίαση.
- Υλικό & Λογισμικό Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής για άτομα με αναπηρίες.
- Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής χωρίς κόστος.

Ενώ στο 2ο Μέρος η κα. Καλλιόπη Λάππα, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Επιστημονική Συνεργάτιδα για τη οργάνωση και λειτουργία χώρων Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» και στη ΜΑΦ του Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», θα μας εξηγήσει:
- Ποιοι είναι οι τομείς εφαρμογής της υποστηρικτικής τεχνολογίας στην καθημερινότητα
- Πότε και τι αξιολογούμε - πως διαρθρώνεται η παρέμβαση
- Ποια είναι η ομάδα ειδικών υποστηρικτικής τεχνολογίας
- Τι γίνεται στον Ελλαδικό χώρο

Όπως πάντα η εκδήλωση θα έχει πρακτικό προσανατολισμό και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις κοινού (Q&A).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, σε οργανισμούς και φορείς που ασχολούνται με την αναπηρία και τις υποστηρικτικές τεχνολογίες, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και επαγγελματίες στον χώρο της αναπηρίας. Επίσης σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών Ειδικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών, ειδησεογραφικά και ενημερωτικά sites, και φυσικά σε όσους θέλουν να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις υποστηρικτικές τεχνολογίες.

Περισσότερες πληροφορίες: Δέσποινα Χαλβατζή,
M: dchalvatzi@scify.org, T: 211 400 4192

Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:
http://go.scify.gr/sfacIN08Info
http://go.scify.gr/sfacIN08PR
Διαβάστε περισσότερα...