Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η τούρτα της αυτιστικής κοπέλας που έγινε viral


Μια κοπέλα από το Μίσιγκαν φωτογράφισε την τούρτα γενεθλίων που της ετοίμασε μια υπάλληλος ζαχαροπλαστείου με αυτισμό και ύστερα ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook. H Lisa Sarber Aldrich έγραψε στο Facebook ότι επισκέφθηκε ένα ζαχαροπλαστείο προκειμένου να της διακοσμήσουν την τούρτα γενεθλίων της. Όταν συναντήθηκε λοιπόν με μια υπάλληλο του καταστήματος ζαχαροπλαστικής, της ανακοίνωσε το μήνυμα που επιθυμούσε να αναγράφεται στην τούρτα της. Η υπάλληλος ζήτησε από την πελάτισσα μερικά δευτερόλεπτα και μετά από λίγο επέστρεψε με την τούρτα. Τότε η Aldrich συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό της.

«Αρχικά κοίταξα την υπάλληλο στα μάτια και της ζήτησα ευχαριστώ χωρίς να έχω ακόμα παρατηρήσει την τούρτα μου. Μετά όμως παρατήρησα την τούρτα και με έπιασε νευρικό γέλιο , όταν το ξανασκέφτηκα η τούρτα δεν μου φαινόταν και τόσο άσχημη τελικά. Σκέφτηκα μάλιστα, ότι μερικοί άνθρωποι θα το έβρισκαν αστείο».

Όταν πήγα πίσω στο κατάστημα για να πληρώσω την τούρτα οι υπεύθυνοι του ζαχαροπλαστείου με ενημέρωσαν, ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος έπασχε από αυτισμό.

«Σε ευχαριστούμε που της έδωσες αυτή την ευκαιρία, υποτίθεται ότι δεν είναι εδώ για να γράφει μηνύματα πάνω σε τούρτες, αλλά με την κίνησή σου, της έφτιαξες την ημέρα», είπαν οι υπεύθυνοι στην Aldrich.

Δείτε τη φώτο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη φωτογραφία στο Instagram για το 2015


Η φωτογραφία του 19χρονου μοντέλου Κένταρ Τζένερ, στην οποία είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα και τα μαλλιά της σχηματίζουν καρδιές, κέρδισε τον "τίτλο" της δημοφιλέστερη φωτογραφίας στο Instagram για το 2015 αποσπώντας 3,2 εκατομμύρια likes από τον Μάιο που δημοσιεύτηκε.



Τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησε με δυο φωτογραφίες της η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το σπίτι του οποίου οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μόνο 20 ευρώ το χρόνο σε λογαριασμούς


Εξωτερικά μοιάζει σαν ένα συνηθισμένο σπίτι όμως μπορεί και να πρόκειται για το πιο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι στη Βρετανία.



Ο Κόλιν Ούσερ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, σχεδίασε το σπίτι στην πόλη West Kirby, με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνει μαζί με τη σύζυγό του Τζένυ όσο το δυνατόν λιγότερα σε λογαριασμούς. Φαίνεται ότι τα κατέφερε καθώς το κόστος για θέρμανση, ρεύμα και ζεστό νερό δεν ξεπερνά τις 15 λίρες (περίπου 21, 3 ευρώ)το χρόνο.

Το σπίτι, τεσσέρων υπνοδωματίων, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο με τη χρήση μονωμένου σκυροδέματος και μιας αντλίας θερμότητας υψηλής τεχνολογίας που παίρνει τη θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και τη χρησιμοποιεί για να θερμάνει το σπίτι. Οι ηλιακοί συλλέκτες συγκρατούν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατό.

Όπως είναι λογικό, το σπίτι λόγω της ενεργειακής απόδοσής του, έχει σαρώσει τα βραβεία.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής - συμπεριλαμβανομένων της αγοράς του οικοπέδου και της κατεδάφισης του προυπάρχοντος κτίσματος - ήταν 500.000 λίρες, το οποίο θεωρείται φυσιολογικό για την περιοχή.
















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίχρονος έτρωγε για ένα χρόνο αντικείμενα του σπιτιού


Βρήκαν στην κοιλιά του 29 μαγνήτες αλλά και κέρματα.

Με ένα παράξενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ινδίας όταν αποφάσισαν να κάνουν ακτινογραφία σε ένα 3χρονο αγοράκι το οποίο παραπονιόταν για καιρό ότι πονούσε η κοιλιά του.

Αρχικά οι γιατροί είχαν εξετάσει το μικρό από τη Ματούρα της Ινδίας και είπαν ότι δεν έχει τίποτα, στέλνοντάς τον στο σπίτι με παυσίπονα. Τελικά και μετά από επίμονους πόνους, το αγόρι εισήχθη τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ακτινογραφία. Προς έκπληξή τους οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στην κοιλιά του μικρού υπήρχαν 29 μαγνήτες, μια μπαταρία και ένα νόμισμα. Ο Brahm Datt Pathak, επικεφαλής της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που είδε. «Φαίνεται ότι ο μικρός έτρωγε για πάνω από ένα χρόνο αντικείμενα μέσα από το σπίτι και αυτό του είχε γίνει μια συνήθεια», δήλωσε ο γιατρός.

Επιπλέον εξήγησε ότι οι μαγνήτες είχαν κολλήσει μεταξύ τους, μέσα στο στομάχι του αγοριού, δημιουργώντας μια τεράστια μπάλα που του προκαλούσε έντονο πόνο. «Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση», είπε και πρόσθεσε: «το έντερο του μωρού ήταν εντελώς κατεστραμμένο λόγω του όγκου των μαγνητών στο στομάχι του. Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε για περισσότερο από 3 ώρες και η ομάδα μου κι εγώ τραβούσαμε όλο και περισσότερο μέταλλο από το στομάχι του παιδιού»!

Όπως αποκαλύφθηκε η οικογένεια του νεαρού αγοριού είχε ένα κουτί με διάφορα αντικείμενα, το οποίο είχε βρει ο μικρός και το... άδειαζε με τον καιρό. Ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το νήπιο είχε πάρει από εκεί πολλά αντικείμενα και τα έτρωγε.

Ο Δρ Pathak πρόσθεσε: «Αν τα κομμάτια ήταν αρκετά μικρά θα είχαν αποβληθεί με φυσικό τρόπο από το σώμα του παιδιού, αλλά αυτά τα αντικείμενα ήταν πάρα πολύ μεγάλα και η περίπτωσή του χρειάστηκε ιδιαίτερη προσοχή. Είμαι σίγουρος ότι το αγοράκι πονούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι λυπηρό ότι η κατάστασή του δεν είχε γίνει αντιληπτή νωρίτερα». Το αγοράκι τώρα βγήκε από το νοσοκομείο και η οικογένειά του θα είναι πιο πιο προσεκτική από εδώ και εμπρός με τα αντικείμενα που αφήνει στο σπίτι.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα έκανε «γυαλιά-καρφιά» σε γάμο για τον πιο απίστευτο λόγο…


Ο πιο οξύθυμος καλεσμένος.

Ο 26χρονος Alex Rees από τη Βρετανία είχε εκφράσει από νωρίς τη δυσαρέσκεια στην κοπέλα του να πάνε στο γάμο που ήταν εκείνη καλεσμένη, αλλά η γυναίκα δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτό που ακολούθησε.

Ο νεαρός, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών ήταν ιδιαίτερα νευρικός πριν από την τελετή. Ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο στο οποίο διέμεναν, είπε στην κοπέλα του ότι δεν γνώριζε κανέναν και δεν ήθελε να πάει, όπως είπε ο ίδιος στο δικαστή.

Οι καλεσμένοι έμεναν σε ένα ξενοδοχείο και την ημέρα του γάμου ο Alex κατέβηκε για πρωινό με τους υπόλοιπους. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα νευρικός και φαινόταν σαν να ήταν υπό την επήρεια ουσιών.

Τα έκανε «γυαλιά-καρφιά» σε γάμο για τον πιο απίστευτο λόγο...

Το βράδυ του γάμου, όμως, ήρθε το αποκορύφωμα. Ο Alex έσπρωξε τη φίλη του -που ήταν παράνυφος- στο δρόμο και στη συνέχεια την έσυρε σε ένα κοντινό δάσος της περιοχής, πριν προκαλέσει διάφορες φθορές στο ξενοδοχείο. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς έσπασε 5 αυτοκίνητα, άλειψε με περιττώματα τους τοίχους και έσπασε λάμπες και γλάστρες κατά τη διάρκεια της τελετής!

Όπως ήταν φυσικό, ο ιδιαίτερα οξύθυμος καλεσμένος ζήτησε «συγγνώμη»... κατόπιν εορτής και όντας στη φυλακή, για τα κατορθώματά του από το ζευγάρι κι όλους τους καλεσμένους. Ο δικαστής αποφάσισε να του επιβάλει 16 μήνες φυλάκισης, καθώς όπως ενημερώθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος νεαρός προκαλεί παρόμοιες ζημιές.

«Αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ είναι ότι, έχοντας τσακωθεί με την φίλη σου και έχοντας ορισμένες προσωπικές διαφορές σχετικά με το γάμο, αντί να ηρεμήσεις και να τα βάλεις με τον εαυτό σου, ήπιες πάρα πολύ, της επιτέθηκες και προκάλεσες σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας σε αυτοκίνητα και σε χώρους του γάμου. Οι συνέπειες όλων αυτών δεν ήταν μόνο η ζημιά, γιατί η ζημιά μπορεί να επισκευαστεί. Το ξενοδοχείο μπορεί να επισκευαστεί και να καθαριστεί. Αλλά δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος ώστε η νύφη και ο πατέρας της νύφης να διορθώσουν αυτή την ημέρα του γάμου. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό προσωπικό ζήτημα και υπό τις συνθήκες αυτές, η σοβαρότητα των αδικημάτων κλιμακώνεται», ανέφερε ο δικαστής και επέβαλε την ποινή.

Ομολογουμένως η δικαιολογία του καλεσμένου ότι δεν ήθελε να πάει στον γάμο γιατί δεν γνώριζε κανέναν και γι’ αυτό έφτασε σε αυτό το σημείο δεν ήταν πειστική και δεν ελάφρυνε την ποινή που του επιβλήθηκε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που αν και παντρεμένο από το 2010 δεν έχει κάνει ποτέ σεξ


Θα υποβληθούν σε επέμβαση προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έρωτά τους.

Ένα ζευγάρι από την Κίνα είναι έτοιμο να επισφραγίσει την ένωσή του, να ολοκληρώσει την αγάπη του μιας και λόγω υπερβολικών κιλών η σαρκική του ένωση ήταν αδύνατη. Οι Lin Yue και Deng Yang ζυγίζουν συνολικά, περίπου 400 κιλά και όπως αναφέρει το Central European News, ανυπομονούν να υποβληθούν σε επέμβαση προκειμένου να χάσουν κιλά ώστε να μπορούν να κάνουν παιδιά.

Το plus-size ερωτευμένο ζευγάρι, και οι δυο είναι γύρω στα 30, είναι παντρεμένο από το 2010 αλλά δεν έχουν ποτέ συνευρεθεί ερωτικά εξαιτίας του όγκου τους.

Όταν όμως έμαθαν για το γαστρικό μπαϊμπάς, αποφάσισαν να υποβληθούν στο τέλος του μήνα και εκείνοι σε επέμβαση και να αποκτήσουν μια μεγάλη οικογένεια όπως ονειρεύονται.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η καλύτερη αεροσυνοδός της Ρωσίας


Από οικονομολόγος έγινε μοντέλο και... πετάει στα σύννεφα!

Τη λένε Anastasia Babushkina, είναι μόλις 23χρονών, όμορφη και επιτυχημένη και το όνομά της φιγουράρει στα ρωσικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες, καθώς θεωρείται η καλύτερα αεροσυνοδός της Ρωσίας.

Η 23χρονη σπούδασε οικονομολόγος, αλλά αυτό δεν την ικανοποιούσε και επέλεξε να κάνει μια καριέρα «στα σύννεφα», καθώς αισθάνθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιο ενδιαφέρον από τους αριθμούς και τα ποσά.

«Προσπαθούσα να βρω μια δουλειά που θα ήταν ενδιαφέρουσα και θα με ικανοποιούσε κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μπορούσα να βρω καμία», λέει η νεαρή αεροσυνοδός. Και αφού επέλεξε την περιπέτεια στα ύψη αντί των οικονομικών, τώρα η Anastasia συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό που έκρινε την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και την ικανότητα στη δουλειά των αεροσυνοδών.

Η ίδια, σε συνέντευξή της στη Daily Mail, αναφέρει ότι επέλεξε αυτή τη δουλειά αφενός λόγω της δυνατότητας απεριόριστων ταξιδιών και αφετέρου της ευκαιρίας που της προσφέρει αυτή να συναντά νέους ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου μέχρι σήμερα.

Η Anastasia ταξιδεύει κυρίως με ιδιωτικά τζετ με μικρότερο αριθμό επιβατών. Μπορεί να μην έχει πολλούς επιβάτες, αλλά «σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αεροπορικές, μια αεροσυνοδός στο δικό μου τομέα, έχει πολύ περισσότερες ευθύνες», αναφέρει επιπλέον η 23χρονη. Μια από τις πιο δύσκολες πτυχές της δουλειάς της είναι, παραδόξως, η χορήγηση βίζα στους επιβάτες. Επιπλέον, όπως λέει, πολλοί Ρώσοι πλέον φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο λόγω των γεγονότων με τους τζιχαντιστές και το πρόσφατο συμβάν στην Αίγυπτο.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι το περιστατικό δεν την έχει επηρεάσει και δεν φοβάται, παρά το μεγάλο αριθμό των ωρών που πετάει κάθε εβδομάδα. Σχετικά με αυτό αναφέρει: «Θα πρέπει να παραμένουμε ήρεμοι και επαγγελματίες, αλλιώς η νευρικότητα μας θα μεταφέρεται στους επιβάτες και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει». Η ίδια αισθάνεται περήφανη για τον τίτλο που της δόθηκε και δηλώνει πως δε θα σταματήσει να ταξιδεύει για κανέναν λόγο.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίγινα: Τους έκαψαν ζωντανούς… για μια φήμη


Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το φριχτό έγκλημα στην Αίγινα συγκλονίζουν.

Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη μετά το διπλό φονικό με κίνητρο τη ληστεία, με τους αγνώστους ναι καίνε ζωντανούς μια 71χρονη και τον 44χρονο ανιψιό της, με τις σορούς τους απανθρακωμένες από τη μέση και πάνω.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ηλικιωμένη και ο ανιψιός της υπέστησαν βασανιστήρια από τους δράστες. Τους έδεσαν και τους βασάνισαν με στόχο να τους αποκαλύψουν που βρίσκονται τα χρήματα αλλά και άλλα τιμαλφή και στη συνέχεια τους έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και έβαλαν φωτιά.

Περίοικοι αλλά και συγγενείς, σημειώνουν ότι στην περιοχή υπήρχε μια φήμη που γυρνούσε από στόμα σε στόμα, πως η ηλικιωμένη γυναίκα, κρύβει χρήματα αλλά και λίρες στο σπίτι. «Πολλοί έλεγαν ότι έχει λεφτά και λίρες στο σπίτι. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά συγγενείς, ενώ παράλληλα, βάζουν στο κάδρο και τον θείο του 44χρονου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και στο νησί έλεγαν ότι είχε κρυμμένα χρήματα. Αυτές οι πληροφορίες φέρεται να αποτέλεσε και το κίνητρο των ληστών.

Όπως περιγράφουν, η ηλικιωμένη ήταν σαν μάνα για τον 44χρονο ο οποίος, μαζί με την αδερφή του, έχασαν τους γονείς τους σε πολύ νεαρή ηλικία.

Συγγενείς, υποστηρίζουν σε μερίδα του Τύπου ότι η άτυχη 71χρονη και ο ανιψιός της, αναγνώρισαν τους ληστές και γι αυτό βρήκαν τραγικό θάνατο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε μήνυση στην Apple για διαγραφή φωτογραφιών του στο iPhone


Υπάλληλος ενός Apple Store τις διέγραψε κατά λάθος κατά τη διάρκεια επιδιόρθωσης.

Ένας 68χρονος συνταξιούχος μηνύει την Apple γιατί όπως ο ίδιος υποστηρίζει η Apple του «διέγραψε την ζωή» όταν ένας υπάλληλος του Apple Store στην Regent Street του Λονδίνου κατά λάθος του διέγραψε τις φωτογραφίες και τις επαφές, ενώ επιδιόρθωνε το iPhone 5 του.

Ο Derc White λοιπόν έχασε όλες τις φωτογραφίες του από πολύ προσωπικές στιγμές καθώς και μια σειρά από πολύ σημαντικές επαφές. «Η ζωή μου ήταν αποθηκευμένη σε αυτό το τηλέφωνο» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρει πως ακόμη και φωτογραφίες από τον μήνα του μέλιτος του αλλά και άλλα οικογενειακά βίντεο είχαν αποθηκευτεί σε αυτή την συσκευή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πήγε την συσκευή του στο Apple Store για μια δυσλειτουργία. Ο υπάλληλος το πήρε να το επιδιορθώσει αλλά αφού του επέστρεψε την συσκευή τον ρώτησε αν είχε κρατήσει κάποιο back up. Η απάντηση του White ήταν όχι και έτσι η συσκευή επέστρεψε στα χέρια του χωρίς καμιά επαφή ή φωτογραφία. Ο White ζητά αποζημίωση 5,000 λίρες.

Αν και σίγουρα κάποιος συμπονεί τον 68χρονο δύσκολα μπορεί κάποιος να ρίξει το βάρος της ευθύνης στην Apple ή στον υπάλληλο του Apple Store. Υπάρχουν πλέον πολλοί εύκολοι τρόποι για να κάνει κάποιος ακόμη και σε αυτή την ηλικία κάποιο back up την συσκευή του. Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω ιστορία είναι ακόμη μια απόδειξη πόσο σημαντικές έχουν γίνει οι mobile συσκευές στις ζωές μας...


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τα βασανιστήρια της CIA ζητά το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον 21 πρώην Αμερικανών αξιωματούχων– ανάμεσα τους και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους– για ενδεχόμενες ποινικές παραβάσεις που προκύπτουν από τον ρόλο που διαδραμάτισαν στα βασανιστήρια που υπέβαλαν πράκτορες της υπηρεσίας κατασκοπείας των ΗΠΑ (CIA) σε κρατούμενους, υπόπτους για τρομοκρατία.

Ανάμεσα στους πρώην αξιωματούχους για τους οποίους η HRW ζητά να διεξαχθεί έρευνα, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Τζος Άσκροφτ και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις.

Η HRW υποστηρίζει πως οι λεπτομέρειες των ανακριτικών μεθόδων της CIA που καταγράφονται στην έκθεση της Γερουσίας για τα βασανιστήρια, που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2014, αποτελούν επαρκή στοιχεία για την διακυβέρνηση του Ομπάμα για να προχωρήσει στη διεξαγωγή έρευνας.

«Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δημοσίευση της έκθεσης της Γερουσίας για τα βασανιστήρια και ακόμη η διακυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει ξεκινήσει νέες ποινικές έρευνες για τα βασανιστήρια της CIA», ανέφερε ο Κένεθ Ροθ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης σε ανακοίνωση του.

«Χωρίς ποινικές έρευνες, που θα αποκλείουν η επιβολή βασανιστηρίων να υιοθετείται ως μια πολιτική επιλογή, η κληρονομιά της κυβέρνησης Ομπάμα θα κηλιδωθεί για πάντα».

Εκπρόσωποι των Μπους και Τένε αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωποι των Τσέινι, Άσκροφτ και Ράις δεν εντοπίστηκαν για να προβούν σε κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Μπους και Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν πως η CIA χρησιμοποίησε «βελτιωμένες ανακριτικές μεθόδους», που δεν συνιστούν βασανισμό, ενώ κατηγόρησαν την έκθεση της Γερουσίας για μεροληψία.

«Πρόκειται για ανοησίες», είχε πει πριν περίπου ένα χρόνο, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης στο Ρόιτερς ο Τζέιμς Μίτσελ, ένας από τους σχεδιαστές των ανακριτικών μεθόδων. «Μερικά από τα ευρήματα είναι απλά ψέματα», είχε πει.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε μαζί με την έκθεση που έφερε τον τίτλο «Όχι άλλες δικαιολογίες», «Ένας οδικός χάρτης για την απόδοση δικαιοσύνης για τα βασανιστήρια της CIA», ο πρόεδρος του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου κάλεσε και αυτός με τη σειρά του για τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Τον Ιούνιο ο Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος σε επιστολή του προς την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς επίσης υποστήριξε πως οι περιγραφές που καταγράφονται στην έκθεση της Γερουσίας χρήζουν διερεύνησης.

Η HRW υποστηρίζει πως η έκθεση της Γερουσίας περιλαμβάνει νέες πληροφορίες που δείχνουν βασανισμό κρατουμένων σε παράβαση της αμερικανικής και της διεθνούς νομοθεσίας.

Η Λόρα Πίτερ, σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας της HRW και κύρια συντάκτρια της έκθεσης, δήλωσε πως οι εκκλήσεις κάποιων υποψήφιων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για αναβίωση των ανακριτικών μεθόδων της CIA κάνουν πιο σημαντική τη διεξαγωγή μιας νέας έρευνας.

«Μέχρι να ξεκαθαριστεί η εγγενής εγκληματικότητα αυτών των ενεργειών, υπάρχει ο κίνδυνος οι μελλοντικές κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν ξανά τις ίδιες μεθόδους», ανέφερε.

Τον Οκτώβριο, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) υπέβαλε αγωγή εναντίον των Τζέιμς Μίτσελ και Μπρους Τζέσεν, ψυχολόγων που εκπόνησαν το πρόγραμμα των λεγόμενων «προχωρημένων τεχνικών ανάκρισης» της CIA, την περίοδο διακυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους, καταγγέλλοντας πως οι δύο ψυχολόγοι παρότρυναν την υπηρεσία «να υιοθετήσει τα βασανιστήρια ως επίσημη πολιτική» και στην πορεία ενθυλάκωσαν εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμα κινδύνου από τον πρόεδρο των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου


«Ελλείψεις προσωπικού, κονδυλίων, μέσων, απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Ελλείψεις προσωπικού, κονδυλίων και μέσων, υπηρεσιακά οχήματα με πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα το καθένα, θερμικές κάμερες εκτός λειτουργίας, απειλούν, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, να τινάξουν στον αέρα όλον τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Βαλάντη Γιαλαμά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαλαμάς, επισημαίνει πως είναι επιτακτική η επίλυση των εν λόγω προβλημάτων, καθώς εκτιμά ότι στη διάρκεια του χειμώνα αναμένεται, μετακίνηση του μεταναστευτικού κύματος από τα νησιά στα χερσαία σύνορα του Έβρου, ο οποίος θα αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου όλων των μεταναστευτικών ροών.

Υποστηρίζει πως οι δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις (Α.Δ.) του νομού, σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, αντί να ενισχυθούν, αποδυναμώνονται, καθώς έχει μειωθεί από τον Ιούλιο, ο αριθμός των αποσπασμένων που συνέδραμαν τις δυνάμεις της περιοχής με το πρόγραμμα «Ασπίδα». «Οι οργανικές θέσεις των συνοριακών φυλάκων στον Έβρο δεν ξεπερνούν τις 450 και σημαντικός αριθμός εξ αυτών καλύπτουν και άλλες υπηρεσιακές ανάγκες (τροχαία, μέτρα τάξης). Μέχρι τις 30/6/15 η κάθε Διεύθυνση αριθμούσε πάνω από 300 αποσπασμένους. Σήμερα στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης παραμένουν αδαπάνως 240 αποσπασμένοι και μόλις 60 στην Α.Δ. Ορεστιάδας, από την οποία λείπουν περίπου 150-200 άτομα που ήταν με έξοδα δημοσίου, ερχόταν δηλαδή για ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες.

Ενδεικτικό της αναγκαιότητας ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στον βόρειο Έβρο, είναι σύμφωνα με τον κ. Γιαλαμά και το γεγονός ότι στις περιπολίες στο φράχτη βγαίνει μόνο ένα περιπολικό με δύο άτομα, ανά οχτώ ώρες, ενώ στο επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο έπρεπε να είναι τρεις και τέσσερεις συνοριακοί φύλακες για τις θερμικές κάμερες, επιχειρεί μόνο ένας.

Σε κανένα σημείο των συνόρων της χώρας δεν περισσεύει ούτε ένας συνοριοφύλακας, την ώρα που το προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζον θέμα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, υποστηρίζει ο κ. Γιαλαμάς, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριοφυλάκων να αντιδράσει στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, για κατάργηση τμημάτων συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης, στο πλαίσιο αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Αναφορικά με τον αμφιλεγόμενο φράχτη στις Καστανιές, δηλώνει με απολυτότητα πως δεν πρέπει να καταργηθεί, «όσες φωνές κι αν έχουμε για την κατάργησή του», καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά και δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης όλων αυτών των μεταναστευτικών ροών.

Τέλος αποδίδει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αλλά και τους πολυάριθμους πνιγμούς προσφύγων κυρίως στους διακινητές, οι αντιδράσεις των οποίων όπως λέει είναι απρόβλεπτες, αλλά αντιμετωπίζονται από τους συνοριακούς φύλακες με απόλυτο επαγγελματισμό. «Το μόνο που μπορεί να μας λυγίσει απέναντι σ’ αυτές τις καταστάσεις της δουλειάς μας και πιστεύω ότι εκφράζω όλους τους συναδέλφους μου, είναι τα παιδιά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «παγωμένη» φωτογραφία που σαρώνει τα social media


Μία φωτογραφία από την… παγωμένη Οκλαχόμα κάνει τον γύρο των social media.

Η εικόνα μίας πινακίδας ορίου ταχύτητας και τον πάγο που λιώνει, έχοντας αποτυπώσει με ακρίβεια το ανάγλυφο της πινακίδας, γυρίζει τα social media των ΗΠΑ και όχι μόνο. Η κακοκαιρία «θερίζει» την Οκλαχόμα και η εντυπωσιακή εικόνα την αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο.

Δείτε την φωτογραφία:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για τον κοινωνικό τουρισμό


Από σήμερα Τετάρτη 2/12 μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν ένσταση ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ κατά των πινάκων του κοινωνικού τουρισμού που ανακοινώθηκαν χθες.

Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή, 04.12.2015 και ώρα 23:59. Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την Τετάρτη, 02.12.2015 και ώρα 08:00, μέχρι την Παρασκευή, 04.12.2015 και ώρα 23:59.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (κάντε κλικ ΕΔΩ). Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι που θα καταθέσουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να επισυνάψουν στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση τα δικαιολογητικά εκείνα που τεκμηριώνουν την ένστασή τους.

Οι δικαιούχοι και μόνο αυτοί, αν αδυνατούν να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά στην ένστασή τους, μπορούν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη εργάσιμη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων, δηλαδή την 07.12.2015, και ώρα 15:00.

Τα αποτελέσματα εδω


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας είναι γεγονός!


Δελτίο Τύπου 02.12.2015


Αρ. Πρωτ.: 2745

Τι σημαίνει αυτό για 80 εκ. Ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία;

Σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας (European Accessibility Act). Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ., χαιρετίζει αυτό το πολυαναμενόμενο νομοθέτημα, που ήταν στο επίκεντρο της Εκστρατείας του «Freedom of Movement» περισσότερο από τρία χρόνια.

Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας διαθέτει τη δυνατότητα να επιφέρει μια θετική αλλαγή. Ο νόμος, ο οποίος παίρνει τη μορφή Οδηγίας, θα έχει σημαντική επίδραση για την προσβασιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία σε όλη την ΕΕ.

Η δημοσίευση της πρότασης ακολουθεί τις συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, που καλούσε την ΕΕ να εγκρίνει την Πράξη για την Προσβασιμότητα ως ένα βήμα προς την καλύτερη εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του EDF και της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Επίτροπος M. Thyssen τήρησε τη δέσμευσή της να δημοσιεύσει το νόμο μέσα στο 2015. Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην πρόσβαση και στην ενδυνάμωση. Η συγκεκριμένη νομοθεσία μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία ώστε να απολαμβάνουν καλύτερα την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών και των υπηρεσιών στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Για πολλά χρόνια ο νόμος είχε αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα για το EDF και τα μέλη του, με την Εκστρατεία Freedom of Movement. Τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες το EDF και τα μέλη του θα εργαστούν από κοινού με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις οργανώσεις εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους να κάνουν αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να αποκτήσει νόημα για 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει μια αρχική περίοδο 8 εβδομάδων διαβουλεύσεων, κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν τα σχόλιά τους και στις οποίες το EDF θα συμμετάσχει. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνήθης τακτική νομοθετική διαδικασία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα το EDF εργάζεται σε μια πιο λεπτομερή ανάλυση του κειμένου και μια ολοκληρωμένη θέση θα δημοσιευθεί σύντομα.

Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=2400
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.99 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συναντήσεις με Πρωθυπουργό και ΠτΔ την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα ΑμεΑ


Δελτίο Τύπου 02.12.2015


Αρ. Πρωτ.: 2739


Οριστικοποιήθηκαν οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα έχει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα ορίστηκε για τις 11 το πρωί, ενώ με τον κ. Παυλόπουλο στη 1.30 το μεσημέρι. Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα είχε αποφασιστεί μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Επιδίωξη της Ε.Σ.Α.μεΑ. είναι οι συναντήσεις να είναι ουσιαστικές και όχι συμβολικές. Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Για το 2015, ο ΟΗΕ αφιερώνει την 3η Δεκέμβρη στην Ένταξη: «Inclusion matters: access and empowerment for people of all abilities» (#IDPD2015 #empowerment).

Δείτε τη Διακήρυξη της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την 3η Δεκέμβρη 2015.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. προωθεί το μήνυμα της 3ης Δεκέμβρη με καμπάνια μέσω ραδιοφώνου και ίντερνετ, καθώς και στα social media: https://www.facebook.com/ESAmeAgr και https://twitter.com/ESAMEAgr.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.49 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 9% της αγοράς έχουν διεισδύσει τα Windows 10


Παρά τις δωρεάν αναβαθμίσεις έπεσε ο ρυθμός της Microsoft.

Παρόλο που οι ειδοποιήσεις για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 ήταν συνεχείς, το λειτουργικό φαίνεται πως δεν έχει διεισδύσει σημαντικά στην αγορά. Ειδικότερα, τέσσερις μήνες μετά το λανάσαρισμά τους, τα Windows 10 βρίσκονται στο 9% της αγοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Net Applications.

Το λειτουργικό εγκαταστάθηκε σε πάνω από 75 εκατομμύρια υπολογιστές τον πρώτο μήνα και πέρασε τους 110 εκατομμύρια σε δέκα εβδομάδες. Παρόλο που δεν έχουμε νεότερα στοιχεία, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Microsoft θέλει να φτάσει το ορόσημο των 1 δισ. συσκευών σε περίπου 2 με 3 χρόνια.

Η διείσδυση, σύμφωνα με το Venture Beat, βρισκόταν στο 7,94% τον Οκτώβριο, γεγονός που δείχνει ότι ο ρυθμός έπεσε δραματικά. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα, η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Baidu στην Κίνα για προώθηση του νέου λειτουργικού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το Νοέμβριο, οι προκάτοχοι των Windows 10 δεν είχαν διαρροές. Μάλιστα τα Windows 8 κέρδισαν ποσοστό 0.34% στην αγορά και τα Windows 8.1 έφτασαν το 11,15%.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός Lamborghini «θέρισε» πεζούς έπειτα από κόντρα με Ferrari


Αντί να βγει από το όχημα, έστελνε μηνύματα με το κινητό του.

Οι φωτογραφίες σοκάρουν όπως άλλωστε και η είδηση από την ανατολική Ιάβα. Ο οδηγός που βλέπετε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, «κρέμεται» έξω από τη σμπαραλιασμένη Lamborghini του έχοντας προηγουμένως σκοτώσει έναν πεζό και «θερίσει» άλλους δυο. Αλλά αντί να βγει από τα συντρίμμια του οχήματός του, και να δει πόσους έχει τραυματίσει, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να τσεκάρει το κινητό του.

Ο 24χρονος οδηγός Wiyang Lautner, έχασε τον έλεγχο του σούπερ αυτοκινήτου του, έπειτα από «κόντρα» με έναν οδηγός Ferrari σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης. Ο 24χρονος παρέσυρε ένα ζευγάρι, έναν άντρα 51 και μια γυναίκα 41 ετών, και έναν σερβιτόρο τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα, γράφει το Jakarta Post. Το τροχαίο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, ο οδηγός συνελήφθη ενώ αγνοείται η τύχη του οδηγού της Ferrari.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...