Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τablet προκάλεσε πυρκαγιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου "Constantinos the Great", στον Πρωταρά, το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ηλεκτρονική συσκευή, τύπου tablet, η οποία βρισκόταν τοποθετημένη πάνω σε κρεβάτι ενώ φόρτιζε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 19.04 το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά στο ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Πρωταρά και ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και μια υδραυλική πλατφόρμα, από τον Σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου».

Η πυρκαγιά σε δωμάτιο στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου τέθηκε υπό έλεγχο στις 19.24. Εκδηλώθηκε σε στρώμα κρεβατιού, όπου βρισκόταν ένα tablet σε κατάσταση φόρτισης και κατασβέστηκε από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Από το καπνό και την χρήση νερού για σκοπούς πυρόσβεσης ζημιά έπαθε η επίπλωση και η βαφή του δωματίου καθώς και μέρους του διαδρόμου του ορόφου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια την επικινδυνότητα στη χρήση ελαττωματικών συσκευών και την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε σε σχέση με τη χρήση από παιδιά.


Πηγή: http://www.sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τη συνεχή αύξηση φόρων και εισφορών καταγγέλλουν οι εξαγωγείς


«Η ψήφιση του νομοσχεδίου επιδεινώνει το ήδη έντονα αντιαναπτυξιακό κλίμα».

Την πεποίθηση ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ενισχύει την ήδη έντονη αντιαναπτυξιακή πολιτική των τελευταίων ετών εκφράζει -με σημερινή ανακοίνωση- η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και προσθέτει ότι εδώ και πολύ καιρό εκφράζει δημόσια την έντονη αντίθεσή της απέναντι στη συνεχή αύξηση φόρων και εισφορών.

Όπως επισημαίνει, τέτοιες αυξήσεις «αδιαμφισβήτητα αποτελούν τεράστιο αντικίνητρο προς οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση εγχώριου ή ξένου επενδυτή και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ακόμα και των λίγων υγιών επιχειρήσεων που έχουν παραμείνει στη χώρα».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η διοίκηση του ΣΕΒΕ στην απαράδεκτη -όπως υποστηρίζει- άρση από το υπουργείο Οικονομικών της δυνατότητας χρήσης του Ειδικού Διπλοτύπου Απαλλαγής από τον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εξαγόμενων προϊόντων. Ο ΣΕΒΕ έχει ήδη ζητήσει με παρέμβασή του την αποκατάσταση της προηγούμενης κατάστασης, που διευκολύνει τη ρευστότητα κυρίως των παραγωγικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις μεταφορές των προς εξαγωγή εμπορευμάτων, η διοίκηση του ΣΕΒΕ αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ειδομένης, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος όπως και παρόμοιων που έχουν ήδη εμφανιστεί και μπορεί να εμφανιστούν και πάλι στο μέλλον θα είναι καταστροφική». Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, αν τα προβλήματα συνεχιστούν, ενδέχεται να προκαλέσουν οριστικά ανεπανόρθωτη ζημία σε όλους τους εμπλεκόμενους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας βρήκε ψήγμα χρυσού αξίας 50.000 λιρών σε παραλία


Χρυσοθήρες ξεχύθηκαν στην παραλία αναζητώντας το χαμένο θησαυρό.

Ενθουσιασμένοι κυνηγοί θησαυρών συρρέουν σε μια παραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου ένας 60χρονος βρήκε μέρος ενός θησαυρού που υπολογίζεται ότι αξίζει συνολικά 120 εκατομμύρια λίρες.

Ο Vincent Thurkettle δεν πίστευε στα μάτια του όταν βρήκε τυχαία το ψήγμα χρυσού, αξίας περίπου 50.000 λιρών, στο μέγεθος ενός αυγού κότας. Πιστεύεται μάλιστα ότι είναι μέρος ενός μεγάλου τμήματος χρυσού που βυθίστηκε όταν το Royal Charter ναυάγησε κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα το 1859.

Ο άντρας εντόπισε τον χρυσό στον πυθμένα της θάλασσας στην ακτή του Anglesey της Ουαλίας. Το ψήγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, έχει σχεδόν διπλάσιο βάρος, και συγκεκριμένα 59 γραμμάρια, από το δεύτερο μεγαλύτερο ψήγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρέθηκε στην Κορνουάλη περισσότερα από 200 χρόνια πριν, το 1808.

Για 150 χρόνια κυνηγοί θησαυρών ψάχνουν να βρουν τα ίχνη του χαμένου χρυσού και ο Vincent είναι ένας από αυτούς. Πέρασε 7 καλοκαίρια στη συγκεκριμένη ακτή και η επιμονή του τον επιβράβευσε μετά από τόσο καιρό. «Έμεινα έκπληκτος όταν βρήκα για πρώτη φορά το ψήγμα. Ήταν στην άμμο κάτω από το νερό και φαινόταν τεράστιο στην αρχή. Περίμενα να βρω μόνο σκόνη από χρυσό και δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν βρήκα ένα τέτοιο μεγάλο κομμάτι χρυσού. Ήταν μια μαγική στιγμή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είχα δει ένα ψήγμα σαν αυτό μόνο σε ένα μουσείο». Ο Vincent έκανε την ανακάλυψη το 2012, αλλά το αποκάλυψε τώρα, έχοντας κάνει επιπλέον έρευνα και για άλλο χρυσό στην περιοχή.

Το πλοίο το οποίο είχε βυθιστεί είχε προορισμό το Λίβερπουλ και μετέφερε χρυσό από την Αυστραλία. Περίπου 450 άνθρωποι πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Εφόσον το ψήγμα βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο, ανήκει πλέον στο Στέμμα, ενώ ο 60χρονος θα πάρει την αμοιβή του ανιχνευτή.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θέλει αύξηση του φόρου στα καύσιμα η ΠΟΠΕΚ


Σημαντική η αύξηση του μεταφορικού κόστους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Τις αρνητικές επιπτώσεις από ενδεχόμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

«Η υλοποίηση των προθέσεων του Υπ. Οικονομικών για αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα (βενζίνες, πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο) παράλληλα και με την αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α, θα αυξήσει σημαντικά το μεταφορικό κόστος, καθώς και το κόστος παραγωγής αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο "ράφι", σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν βιώσει, από μήνα σε μήνα, μειώσεις συντάξεων μέχρι και 40%, αλλά και σε βάρος όλων των ήδη υπερφορολογημένων καταναλωτών», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Υπενθυμίζει επίσης ότι προηγούμενες αυξήσεις φόρων είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα. Τέλος υπογραμμίζει πως οι φορολογικές επιβαρύνσεις (Φόροι, Τέλη, Δασμοί) στις τιμές του καταναλωτή στην αντλία είναι: 72% για τις βενζίνες, 55% για το πετρέλαιο κίνησης και 50% για το πετρέλαιο θέρμανσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαλλάσσονται με βούλευμα δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης για υπόθεση του δήμου


Αφορούσε υπόθεση χωροθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε πεζόδρομους της πόλης.

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τα μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της χωροθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος.

Πρόκειται για συνολικά 34 δημοτικούς συμβούλους -αρκετοί εκ των οποίων επανεξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές- που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και κατέστησαν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ύστερα από μήνυση πολίτη, που διαφώνησε με το περιεχόμενο σχετικής απόφασης, που είχε ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο το Μάιο του 2011.

Σε κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν σε πταισματοδίκη, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας, επισήμαναν ότι σκοπός των αποφάσεων τόσο του δημοτικού συμβουλίου όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν «να μπει επιτέλους μια πραγματική τάξη σε ένα μέχρι τότε ασύντακτο καθεστώς, ώστε να πάψουν οριστικά τα παράπονα» και «να χωροθετηθούν ευκρινώς τα όρια, εντός των οποίων θα μπορούσε να γίνεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των μαγαζιών».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που εξέδωσε αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι πλημμελειοδίκες, στο σκεπτικό τους, υιοθέτησαν την άποψη ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είτε ενήργησαν χωρίς δόλο είτε υπέστησαν νομική πλάνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαλλοι οι επιχειρηματίες της Ρόδου για την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος 50% στα αλκοολούχα ποτά


Την χαριστική βολή ετοιμάζεται να δώσει στα Δωδεκάνησα η κυβέρνηση με το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων που θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, με το οποίο αυξάνονται οι περισσότεροι έμμεσοι φόροι που ισχύουν σήμερα.

Μεταξύ άλλων το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων περιλαμβάνει και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα! Μάλιστα το μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου του 2016 (βλέπε επ’ αυτού και σελ. 30).

Στην «δημοκρατική» μίλησαν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο και περιγράφουν με μελανά χρώματα το τι μέλλει γενέσθαι.

Μ. Παπαδημητρίου – Μagnus Magister: «Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον»

«Αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Βαδίζουμε στο πράσινο μίλι, είμαστε ο ένας πίσω από τον άλλον. Στα πρώτα μίλια θα πέσουν μερικοί, στα επόμενα μίλια θα πέσουν άλλοι, στα επόμενα άλλοι και όταν φτάσει το πράσινοι μίλι στο τέλος του, το οποίο τέλος εμείς δεν βλέπουπε, δεν θα έχει μείνει κανείς. Ποιος μπορεί να πληρώσει τέτοιους φόρους; Πρέπει να έχεις βγάλει το Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τη στιγμή που δεν έχεις έσοδα ή έχεις σταθερά έσοδα δεν μπορείς να πληρώσεις αυξημένα έξοδα; Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον».

Θ. Μαρίνος “ΜΑΡΙΝΟΣ”,– Κάβα ποτών: «Οδηγούμαστε σε επιχειρηματικό θάνατο»

«Αυτός ο νόμος ισχύει από το 1947. Είναι ντροπή μεγάλη αυτό που προωθεί η κυβέρνηση. Θα ψηφίσουν οι τρεις βουλευτές της Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Καματερός, Σαντορινιός και Γάκης την καταστροφή της Δωδεκανήσου; Αυτό θα είναι θάνατος. Αυτή η διαφορά του 50% στο φόρο στην αιθυλική αλκοόλη ήταν πόλος έλξης για πάρα πολλούς ξένους. Εφευγαν για την πατρίδα τους και έπαιρναν μαζί τους δεκάδες μπουκάλια για να περάσουν τον χειμώνα. Τώρα αν γίνει η εξομοίωση δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουν από δω αλκοόλ αφου θα τα πληρώσουν πολύ ακριβότερα απ΄ότι στην πατρίδα τους. Η ζημία για τις 5.000 οικογένειες που ζουν στα Δωδεκάνησα από αυτό, θα είναι τεράστια. Στα μπαράκια, ποιο μαγαζί δεν θα κάνει τουλάχιστον 40% αύξηση στα ποτά που πουλάει; Είναι βέβαιον ότι η τιμή του ποτού θα φτάσει τα 8 και 9 ευρώ. Μέχρι τώρα, λόγω της κρίσης, από το 2011 και μετά, ο περισσότερος κόσμος κατανάλωνε ένα ποτό, δύο μάξιμουμ. Τώρα όταν στην τιμή των 2 θα αγοράζει ένα ποτό, αναλογιστείτε τι θα συμβεί. Πόσο θα μειωθεί η κατανάλωση. Αναλογιστείτε από αυτές τις επιχειρήσεις πόσες οικογένειες εξαρτώνται και θα καταλάβετε το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστούμε. Είναι η χαριστική βολή. Αυτοί στην κυβέρνηση σκέφτονται μόνο πώς θα μας κάνουν ζημιά, οδηγούμαστε σε επιχειρηματικό θάνατο όλοι».

Μ. Ζαννής – “M Z MISSIKOS”, Κάβα ποτών: «Ηταν πάντα ο χειρότερός μας εφιάλτης»

«Αυτό ήταν πάντα ο χειρότερός μας εφιάλτης. Ελπίζω να μην πραγματοποιηθεί γιατί το σενάριο είναι εφιαλτικό. Είναι το μόνο κεκτημένο που έχουν κρατήσει τα Δωδεκάνησα. Αν καταργηθεί η έκπτωση του 50% στα αλκοολούχα θα υπάρχουν πάρα πολλές παράπλευρες απώλειες. Δεν είναι μόνο οι εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται αυτά τα προϊόντα όπως εμείς, είναι και όλοι οι κλάδοι που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως είναι η εστίαση, όπως είναι τα τουριστικά καταστήματα και βεβαίως τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα all inclusive διότι ξαφνικά ανεβαίνει πολύ το κοστολόγιό τους το οποίο δεν το έχουν προβλέψει, αυτό είναι και το μεγαλύτερο θέμα. Σκεφτείτε ότι τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει πακέτα και για του χρόνου με τιμές στις οποίες δεν έχει περιληφθεί αυτή η κατάργηση του 50% Βεβαίως θα υπάρξει περιορισμός στη ζήτηση αφού δεν θα έχει κίνητρο ο ξένος να αγοράσει τα ποτά του από εδώ. Σε ένα λίτρο ουίσκι για παράδειγμα, το κόστος θα είναι επιπλέον 5 ευρώ + το ΦΠΑ. Δεν μιλάμε για 15-16 λεπτά όπως επιβλήθηκε στην τιμή του κρασιού, μιλάμε για μια τεράστια επιβάρυνση. Σκεφτείτε μια επιχείρηση που καταναλώνει δεκάδες εκατοντάδες τέτοιες φιάλες τι επιβάρυνση θα έχει και δεν το έχει προϋπολογίσει. Η εξομοίωση αυτή, θα σημάνει απώλεια θέσεων εργασίας και πιθανόν κάποιοι να μην αντέξουν αυτή την μεγάλη επιβάρυνση και να κλείσουν κιόλας. Αν καταργηθεί και το 50%, τότε θα πρέπει να περιμένουμε να έρθουν από την Αθήνα μεγάλες εταιρείες και να πουλάνε τα προϊόντα τους, κάτι που εδώ δεν συνέβαινε μέχρι τώρα διότι δεν τις συνέφερε. Οι τοπικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Είναι τόσο απότομο αυτό, που πολύ δύσκολα θα προσαρμοστούμε».

Γ. Πάππου- πρόεδρος ΕΒΕΔ: «Ακόμα ένα χτύπημα για τα Δωδεκάνησα»

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές, ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν νησιωτική χώρα της Ευρώπης η οποία έχει πλέον παντελή έλλειψη νησιωτικής πολιτικής, παντελή έλλειψη νησιωτικής μέριμνας και δεν έχει κανένα αντισταθμιστικό όφελος για τους νησιώτες οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης πραγματικά μόνοι τους με μηδαμινή συμπαράσταση από την πλευρά της κυβέρνησης. Το μέτρο αυτό είναι ένα ακόμα χτύπημα για τα Δωδεκάνησα και ειδικά για τα μικρότερα νησιά συμπεριλαμβανομένων όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο αυτό μνημόνιο που φέρει την σφραγίδα του ΣΥΖΙΡΑ και των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μέτρα που δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη αλλά ούτε στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της χώρας και ειδικότερα θα επιφέρουν πολύ μεγάλο πλήγμα στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι μέτρα που αυξάνουν την επιβάρυνση στα νοικοκυριά και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε να γίνει η απαραίτητη στροφή της χώρας προς την ανάπτυξη. Η υπερφορολόγηση, όσες φορές έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν είτε στη χώρα μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου έχει οδηγήσει μόνον σε καταστροφικά αποτελέσματα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΔ

Έξι ολόκληρα χρόνια ανηλεούς φορολογικού σφυροκοπήματος και ακόμη οι κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν ότι κάθε νέο φορολογικό μέτρο, βυθίζει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία ακόμη πιο βαθειά στο τέλμα.

Τα νησιά της Δωδεκανήσου βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την κυβέρνηση που θα… έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε με ένα νόμο όλους τους μνημονιακούς νόμους. Βρίσκεται στο στόχαστρο ενός πρωθυπουργού που από την Ρόδο , προεκλογικά, έδωσε αφειδώς ψεύτικες υποσχέσεις, για να αντιληφθούμε δυστυχώς πολύ σύντομα, τι σήμαινε στην πραγματικότητα η χαρακτηριστική φράση του «ιδού η Ρόδος».

Μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρα που έπληξαν την καρδιά της τουριστικής ανταγωνιστικότητας, τα νησιά μας δέχονται ένα ακόμη πλήγμα, με την κατάργηση της έκπτωσης του 50% που ισχύει για τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα. Το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας, ένα καθεστώς που σεβάστηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν το άγγιξαν παρά τις πιέσεις των δανειστών, παύει να ισχύει από τον προσεχή Ιούνιο.

Η κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκανε και με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, το θυσιάζει ευχαρίστως στον βωμό των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και δίνει την χαριστική βολή στις δωδεκανησιακές επιχειρήσεις, που στην διάρκεια της εξαετούς κρίσης, έχουν δεχτεί τα μύρια όσα πλήγματα. Όσες απέμειναν φυσικά…

Η προσπάθεια που κατέβαλε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για να αποτρέψει αυτήν την καταστροφική απόφαση, δυστυχώς έπεσε στο κενό, από εκείνους που καθημερινά αποδεικνύουν ότι στα νησιά μας δεν βλέπουν τίποτα άλλο παρά ένα πεδίο συνεχών ληστρικών φοροεπιδρομών, αγνοώντας εσκεμμένα και προκλητικά όλες τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται η νησιωτικότητα για την επιβίωση των κατοίκων και για την ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας. Αυτής που τόσο βάναυσα πλήττουν με κάθε μετρό και κάθε μέσο που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ψεύδονται ασύστολα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των νησιωτών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στα Δωδεκάνησα, για να μας χρυσώσουν το πικρό χάπι της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μας έταζαν αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των νησιών και θα αποσοβήσουν τις απώλειες.

Αντ’ αυτού, επιτίθενται και πάλι εναντίον της Δωδεκανήσου, της αφαιρούν και το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας. Κι αναρωτιόμαστε: υπάρχει τελικά σ’ αυτόν τον τόπο κανένας πατριώτης Δωδεκανήσιος κυβερνητικός βουλευτής;

Έστω και την ύστατη ώρα, το Επιμελητήριο ζητά από την κυβέρνηση να αφαιρέσει από την λίστα των προτάσεών της προς τους δανειστές την κατάργηση της έκπτωσης του 50% που ισχύει για τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά. Αν δεν μπορεί να θεσπίσει μέτρα που να βοηθούν τα νησιά μας να ανακάμψουν, τουλάχιστον ας σταματήσει να τα σπρώχνει ακόμη πιο βαθειά στην άβυσσο του παραλογισμού της.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕΤΚΕ: Ταφόπλακα το Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια


«Μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου».

Την έντονη διαφωνία της στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερισμάτα/τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν.

«Η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές - οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν», συνεχίζει η ΣΕΤΚΕ. «Γεγονός, το οποίο η ΣΕΤΚΕ έχει επισημάνει με όλους τους τρόπους στα αρμόδια Υπουργεία», προσθέτει.

Τονίζει, ακόμη, ότι η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει, επίσης, ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν, και θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει - σημαντικό μέρος των εσόδων του.

Καταλήγει, δε, τονίζοντας πως «εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, η οποία μόνον ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον ίδιο τον κλάδο, όσο και στον τουρισμό στο σύνολό του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ακραία ομοφοβικό βίντεο των Μαρτύρων του Ιεχωβά


Παρουσιάζει του ομοφυλόφιλους ως επικίνδυνους.

Ένα ακραία ομοφοβικό βίντεο animation εμπνευσμένο από την Pixar δημιούργησαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, προκειμένου να δείξουν στα παιδιά τους ότι είναι λάθος οι ομόφυλες επιλογές και να πείσουν ομοφυλόφιλους να αλλάξουν την, κατά τους ίδιους, «αμαρτωλή» ζωή τους.

Στο βιντεάκι με τίτλο «One Man, One Woman», ένα μικρό κοριτσάκι μιλάει στη μαμά του για τη ζωγραφιά της φίλης της Κάρι, η οποία σκίτσαρε την οικογένειά της στην οποία υπάρχουν δύο ομοφυλόφιλες μητέρες.

Και εκεί αρχίζει η κατήχηση της μικρής από την μητέρα της για τα όσα πιστεύει η Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά για την ομοφυλοφιλία.

«Η Κάρι ζωγράφισε δυο μαμάδες», ακούγεται να λέει το μικρό κορίτσι και προσθέτει: «Μου είπε ότι είναι παντρεμένες. Η δασκάλα μας είπε ότι το μόνο που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να είναι ευτυχισμένοι».
«Χμμμ. Λοιπόν, οι άνθρωποι έχουν τις δικές τους ιδέες για το τι είναι σωστό και τι λάθος», απαντά η μαμά στην κόρη της λέγοντας: «Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αισθάνεται ένας Ιεχωβάς».

Επικαλούμενη διάφορα εδάφια της Βίβλου η μητέρα του κοριτσιού κατηχεί την κόρη της λέγοντάς της ότι οι Ιεχωβάδες δέχονται ότι ο μόνος τρόπος που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βγουν την ευτυχία είναι μέσω του ετερόφυλου γάμου και συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με τα παράνομα πράγματα που προσπαθεί να περάσει κάποιος σε ένα αεροπλάνο, θέλοντας να πει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνοι!
«Τι θα συνέβαινε αν κάποιος προσπαθούσε να περάσει σε ένα αεροπλάνο ένα αντικείμενο που δεν επιτρέπεται; Είναι το ίδιο με τον Ιεχωβά, που θέλει να είμαστε φίλοι του και να ζήσουμε στον παράδεισο για πάντα, αλά θα πρέπει να ακολουθήσει το πρότυπό του για να φθάσει εκεί», προσθέτει και συνεχίζει: «Για να φθάσει κανείς εκεί θα πρέπει να αφήσει πράγματα πίσω του. Οσο δηλαδή ο Ιεχωβάς δεν εγκρίνει».
Το βίντεο κλείνει με το μικρό κοριτσάκι να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πει στην φίλη της ότι ο Ιεχωβάς δεν εγκρίνει τον τύπο της οικογένειας που έχουν δημιουργήσει οι γονείς της με την μητέρα της να την επιβραβεύει.




Πηγή: http://www.e-radio.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του 5χρονου, που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα ροτβάιλερ


Επικίνδυνα τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο λέει η επιστημονική επιτροπή


«Επικίνδυνα» χαρακτήρισε τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που κατασχέθηκαν από τον 72χρονο και ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη, η ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Τα μέλη της τριμελούς επιτροπής αποτελούν, ο Γιώργος Βαμβακάς, κτηνίατρος της περιφερειακής διεύθυνσης της Π.Ε. Κοζάνης και πρόεδρος της επιτροπής, η κτηνίατρος του Δήμου Κοζάνης Βασιλική Ζιώγου και ο κτηνίατρος Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

Η τριμελής επιστημονική επιτροπή του Δήμου συνήλθε, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε στη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων, στην οποία συμμετέχουν και τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

Εκεί υπήρξε σοβαρή διαφωνία από τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία επέμεναν ότι τα σκυλιά του 72χρονου δεν είναι επικίνδυνα και ότι μπορούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να υιοθετηθούν από ενδιαφερόμενους της περιοχής.

Ο πρόεδρος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ζώης Γακίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "το πόρισμα που έχει συντάξει η επιτροπή θα δοθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης, στον Δήμο Κοζάνης και θα διαβιβασθεί στην πενταμελή επιτροπή, προκειμένου να το υλοποιήσει".

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο, που έχει αποσταλεί στους Δήμους και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής όλης της χώρας (2-2-2016|344|13782) "αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι τα ζώα είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν την φροντίδα και εποπτεία υιοθεσίας, τότε υποβάλλονται σε ευθανασία".

Με βάση τον χαρακτηρισμό τους ως "επικίνδυνα", την τελική απόφαση για την τύχη των σκυλιών θα λάβει με απλή πλειοψηφία η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.

Ο κτηνίατρος Γιώργος Βαμβακάς δήλωσε ότι "δύο από τα ζώα είναι άρρωστα από τη νόσο λεϊσμανίασης, που είναι επικίνδυνη και μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενώ άλλα δύο ζώα έχουν ελάχιστη όραση, γεγονός που τα κάνει περισσότερο επιθετικά".

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι κάποια δείχνουν τόσο άγριες διαθέσεις, που έκοψαν ακόμη και την αλυσίδα τους, που τα συγκρατεί μέσα στο κλουβί του καταφυγίου, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους ήταν τόσο άγρια που χρειάστηκε η παρέμβαση του 72χρονου ιδιοκτήτη για να καταφέρει το συνεργείο του Δήμου να τα τοποθετήσει στα ειδικά κλουβιά.

Στο μεταξύ, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης υπάρχει πληθώρα αιτήσεων από πολίτες, που επιθυμούν να υιοθετήσουν τα ροτβάιλερ.

Από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης διευκρινίστηκε πάντως, ότι "εάν τελικά κάποιο από τα ζώα υιοθετηθεί θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες από το καταφύγιο αδέσποτων, δηλαδή στείρωση και ηλεκτρονική σήμανση του ζώου".

-------------------

Ο γιος μου δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να βγουν τα ροτβάιλερ λέει η μητέρα του 5χρονου


Στην αστυνομία κλήθηκε, ως μάρτυρας, η μητέρα του 5χρονου τον οποίο τραυμάτισαν θανάσιμα τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη, δηλώνοντας παράλληλα παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η μητέρα θεωρεί ότι o γιος της δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην απελευθέρωση των σκυλιών, κυρίως λόγω της απόστασης μεταξύ του σημείου που έγινε η επίθεση και του χώρου όπου φυλάσσονταν τα σκυλιά.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ο 5χρονος δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, ώστε να απελευθερωθούν τα σκυλιά, λόγω της δύναμης που θα έπρεπε να ασκήσει προκειμένου να την ανοίξει.

-------------------

Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης θα κρίνει την μοίρα των ροτβάιλερ


Η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κοζάνης θα αποφασίσει ποια θα είναι τελικά η τύχη των ροτβάιλερ του 72χρονου που σκότωσαν τον 5χρονο στην Κοζάνη την Κυριακή του Πάσχα.

Τα σκυλιά χαρακτηρίστηκαν "επικίνδυνα" από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης. Ο κτηνίατρος Γιώργος Βαμβακάς, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή, δήλωσε ότι "δύο από τα ζώα είναι άρρωστα από τη νόσο λεϊσμανίασης, που είναι επικίνδυνη και μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενώ άλλα δύο ζώα έχουν ελάχιστη όραση, γεγονός που τα κάνει περισσότερο επιθετικά".

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο, που έχει σταλεί στους Δήμους "αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι τα ζώα είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν την φροντίδα και εποπτεία υιοθεσίας, τότε υποβάλλονται σε ευθανασία".

Με βάση τον χαρακτηρισμό τους ως "επικίνδυνα", την τελική απόφαση για την τύχη των σκυλιών θα λάβει με απλή πλειοψηφία η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσθετες επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Τρεις συμφωνίες υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα αποφέρουν οι τρεις συμφωνίες που υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με ελληνικές ενδιάμεσες τράπεζες και Ταμεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συγκεκριμένα, το ΕΤΕ υπέγραψε συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία Διόραμα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν επενδύσεις άνω των 125 εκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες εταιρείες.

Επίσης, υπεγράφη συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, καλύπτοντας ένα χαρτοφυλάκιο δανείου 5 εκατ. ευρώ για πάνω από 300 μικροδανειστές, κυρίως αγρότες, νέους άνεργους δανειστές, συνεταιρισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις, καθώς και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πράσινη οικονομία.

Η τρίτη συμφωνία με τον όμιλο ProCredit αναμένεται να χορηγήσει 20 εκατομμύρια ως δάνεια σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τα επόμενα δύο έτη.

Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Aβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Οι μικρές εταιρείες στην Ελλάδα χρειάζονται χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν αυτήν την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την ProCredit, τη Διόραμα και τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας θα βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρουν πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση. Προτρέπω κι άλλες τράπεζες να συνεργαστούν με το ΕΤΕ και να συνάψουν παρόμοιες συμφωνίες, στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερες ελληνικές εταιρείες να αναπτυχθούν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ανάσα από την τελική ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ σχεδόν 300 ορειβάτες


Πέρσι και πρόπερσι τραγωδίες δεν επέτρεψαν την απόπειρα.

Ορειβάτες στο Έβερεστ βρίσκονται μια ανάσα από τις πρώτες απόπειρες, εδώ και τρία χρόνια, να κάνουν την τελική ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, μετά τις μοιραίες χιονοστιβάδες που εμπόδισαν αντίστοιχα εγχειρήματα το 2014 και το 2015.

Οι ορειβατικές ομάδες, σύμφωνα με το Reuters, αναζητούν ένα «παράθυρο» στον καιρό τις επόμενες ημέρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος τους για την κορυφή των 8.850 μέτρων μέσω του μονοπατιού Southeast Ridge από όπου πρωτοπέρασε ο Sir Edmund Hillary και ο σέρπα Tenzing Norgay το 1953.

Ο δρόμος αυτός, στην πλευρά του βουνού προς το Νεπάλ, έγινε σημείο τραγωδιών τα τελευταία 2 χρόνια, με 16 οδηγούς σέρπα να χάνουν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα το 2014.

Πέρσι ο σεισμός που σκότωσε 9000 ανθρώπους στο Νεπάλ προκάλεσε χιονοστιβάδα στο Base Camp, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ορειβάτες και οδηγούς και τερματίζοντας την περσινή απόπειρα.

Τουλάχιστον 289 ορειβάτες και οι οδηγοί τους βρίσκονται σε διάφορα camps περιμένοντας να τους δώσει ο καιρός την ευκαιρία να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Σχεδόν 700 άνθρωποι το κατάφεραν το 2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι γνωρίζουν τον κωδικό του συντρόφου τους στο Facebook


Τι δείχνει νέα έρευνα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πόσοι εμπιστεύονται τον κωδικό πρόσβασής τους στα κοινωνικά δίκτυα ή πόσοι έχουν αυτόν τον κωδικό κρυφά για να μπαίνουν στο προφίλ του συντρόφου τους;

Νέα έρευνα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στη Βρετανία έδειξε ότι ένας στους τρεις γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του συντρόφου του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Σύμφωνα με τη μελέτη,η οποία επίσης ήθελε να αποκαλύψει πόση εμπιστοσύνη έχει ο καθένας στο σύντροφό του, σχεδόν τα τρία τέταρτα από τους χρήστες έχουν μπει στη διαδικασία να διαβάσουν τα μηνύματα που στάλθηκαν μέσω social media σε λογαριασμό κάποιου άλλου χωρίς την άδειά του. Η έρευνα έγινε σε άτομα ηλικία μεταξύ 18 έως 45 ετών που έχουν μόνιμη σχέση τα τελευταία δύο χρόνια και αφορούσε γενικά τους προσωπικούς κωδικούς των χρηστών.

Αρχικά τα άτομα που συμμετείχαν ρωτήθηκαν αν οι σύντροφοί τους, τούς επιτρέπουν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους με την άδειά τους και το 51% απάντησε ότι του επιτρέπεται. Το 21% από αυτούς δεν είχαν απλώς πρόσβαση μέσα από το κινητό, για παράδειγμα, του συντρόφου τους αλλά είχαν και τον κωδικό του, και πάλι εν γνώσει τους. Μετά από αυτό, οι συμμετέχοντες, ερωτήθηκαν αν γνώριζαν τον κωδικό του συντρόφου τους χωρίς αυτός να το ξέρει, και το 34% απάντησε θετικά. Στην απάντηση τώρα, πώς το βρήκαν, το 59% είπε ότι το μάντεψε, το 37% ότι κρυφοκοίταξε κάποια στιγμή την ώρα που το πληκτρολογούσε και το 4% ότι το ζήτησε από κάποιον φίλο του συντρόφου του που τον γνώριζε.

Όσον αφορά το τι έκαναν όσοι είχαν κάποιον κωδικό πρόσβασης του συντρόφου τους, το 74% παραδέχτηκε ότι διάβασε τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα, το 59% ότι κοίταξε φωτογραφικό υλικό στον υπολογιστή, το 54% ότι διάβασε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ το 39% απέκτησε πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα. Εκπρόσωπος της έρευνας πάντως δήλωσε ότι το να χρησιμοποιεί κάποιος κρυφά το λογαριασμό του συντρόφου του, θα τον βάλει μόνο σε μπελάδες και είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Από την άλλη συμβουλεύει τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο και να αλλάζουν τακτικά κωδικούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη διεθνή διαιτησία


Κοντά στις 100 αλλαγές στους διεθνείς κανονισμούς ποδοσφαίρου για τους διαιτητές θα εισάγει η FIFA την 1η Ιουνίου.

Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα σε Άγγλους δημοσιογράφους στο Γουέμπλεϊ και αναμένεται να εφαρμοστούν στα φιλικά των «τριών λιονταριών» πριν την τελική φάση του EURO στη Γαλλία στις 10 Ιουνίου.

Αναλυτικά:
* Ο παίκτης που προσποιείται στην εκτέλεση πέναλτι, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και η υπόδειξη θα μετατρέπεται σε έμμεσο. Δεν θα υπάρχει επανάληψη στην εκτέλεση, επιτρέπεται το διακεκομμένο τρέξιμο.

* Κίτρινη κάρτα και όχι απευθείας κόκκινη θα υπάρξει εάν ένας αμυνόμενος ανατρέψει έναν επιτιθέμενο, ο οποίος βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ εντός περιοχής.

* Οι διαιτητές μπορούν να αποβάλλουν παίκτες οι οποίοι εμπλέκονται σε καυγά στη φυσούνα πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ο αποβαλλόμενος, πριν τη σέντρα, θα αντικαθίσταται στην αρχική ενδεκάδα.

* Τα διαλείμματα για νερό επιτρέπονται σε συνθήκες καύσωνα.

* Στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, επιτρέπεται η μπάλα να εκτελεστεί και προς τα πίσω, οπότε δεν επιτρέπεται οι παίκτες να στέκονται σε ολόκληρη την ακτίνα ελεύθερου πεδίου του χτυπήματος.

* Οι τραυματίες παίκτες που θα δεχτούν τις πρώτες βοήθειες μέχρι 20’’ δεν χρειάζεται να βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου και να εισέλθουν έπειτα με άδεια του διαιτητή. Πλέον, θα συνεχίζουν κανονικά.

* Οι παίκτες, οι οποίοι μένουν χωρίς παπούτσι, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι την επόμενη διακοπή από το διαιτητή.

* Εάν ένας παίκτης φορέσει σορτς κάτω από την εμφάνιση της ομάδας, αυτό πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα και να μην ξεχωρίζει από την υπόλοιπη εμφάνιση.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα προσφυγή για την επένδυση σε έκταση την Μονής Τοπλού


Κάτοικοι ζητούν την ακύρωση Προεδρικού Διατάγματος.

Ένα χρόνο μετά την έγκριση του σχεδίου διατάγματος για την υλοποίηση τουριστικής επένδυσης σε έκταση της Μονής Τοπλού κοντά στο Φοινικοδάσος στο Βάι η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» και 140 κάτοικοι της Κρήτης με νέα προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρούν να μπλοκάρουν το έργο.

Στην προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση Προεδρικού Διάταγματος που υπεγράφη πριν από δυο μήνες με το οποίο άναψε το πράσινο φως στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) “Ίτανος Γαία” στη θέση χερσόνησος Σίδερο, στην περιοχή Ιτάνου, του Δήμου Σητείας της περιφέρειας Κρήτης και τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι η συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται ο Όρμος του Βάι με το γνωστό φοινικόδασος και ο αρχαιολογικός χώρος της Ιτάνου, βρίσκεται σε ζώνη προστασίας του διεθνούς δικτύου NATURA 2000 που δεν επιτρέπει παρόμοιες τουριστικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, εντοπίζουν παραλήψεις στα μέτρα προστασίας και περιορισμού για τη διαχείριση του περιβάλλοντος αλλά και έλλειψη έκθεσης εκτίμησης των επιπτώσεων της ξενοδοχειακής δραστηριότητας στο προστατευόμενο οικολογικό περιβάλλον της επίμαχης έκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική επένδυση έχει προγραμματιστεί να γίνει σε έκταση 22.120,349 στρεμμάτων και προβλέπει τη δημιουργία 1.200 θέσεων εργασίας, την κατασκευή ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, λιμενικά έργα, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και γήπεδα γκόλφ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντόπισαν πόδι αλιγάτορα… σε ταμπλό αυτοκινήτου


«Λαβράκι» έβγαλαν αστυνομικοί της μονάδας προστασίας άγριων ζώων στις ΗΠΑ.

«Λαβράκι» έβγαλαν οι αστυνομικοί της ειδικής μονάδας για την προστασία των άγριων ζώων στο Loxahatchee της Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε ένας άντρας.

Εντόπισαν πόδι αλιγάτορα... σε ταμπλό αυτοκινήτου

Ένας ένστολος είδε ένα πόδι αλιγάτορα να ξεπροβάλει από το σταχτοδοχείο του αμαξιού και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν κι άλλα μέλη του ζώου μέσα στο όχημα!

Οι αστυνομικοί είχαν σταμάτησαν το εν λόγω όχημα κοντά στην προστατευόμενη περιοχή Corbett Wildlife Management Area - μια βαλτώδη έκταση βορειοδυτικά του West Palm Beach, προκειμένου να ελέγξουν το ημερήσιο πάσο του οδηγού. Τελικά, όμως, εντόπισαν διάφορα μέλη ενός αλιγάτορα, διασκορπισμένα στην καμπίνα του οχήματος.

Ο οδηγός, αρχικά ισχυρίστηκε πως είχε κυνηγήσει το ζώο πριν μερικά χρόνια, ενώ αργότερα ομολόγησε πως το σκότωσε πριν μερικές ημέρες, χωρίς άδεια.

Οι αξιωματικοί της Επιτροπής Διαχείρισης Ιχθύων και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, ανέβασαν τη σχετική φωτογραφία στη σελίδα τους στο Facebook και στο Twitter, με τη λεζάντα «σας κατασκοπεύω με τα μικρά μου μάτια» και «πόδι αλιγάτορα στο ταμπλό αυτοκινήτου!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνήγι αλιγάτορα είναι νόμιμο στη Φλόριντα μόνο μεταξύ 15 Αυγούστου και 1ης Νοεμβρίου και μόνο με ειδική άδεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Περιβάλλοντος: Ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι θα συνεχιστεί


«Οι κυνηγοί που σέβονται την φύση, όχι μόνον δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά αντίθετα θα ωφεληθούν».

«Ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι θα συνεχιστεί και οι κυνηγοί που σέβονται την φύση, όχι μόνον δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά αντίθετα θα ωφεληθούν πολλαπλά» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την αποχώρηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ) από τον εθνικό διάλογο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου, «η πόρτα του υπουργείου ήταν και είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων». Επίσης, έκαναν γνωστό ότι ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, έχει δεχθεί προσωπικά 10 φορές εκπροσώπους και τέσσερις φορές τον πρόεδρο της ΚΣΕ σε διάστημα 16 μηνών, δηλαδή περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα.

Όπως υπογραμμίζεται, δυστυχώς «το πρόβλημα της ΚΣΕ δεν είναι ότι δεν ακούγονται επαρκώς οι θέσεις των κυνηγών. Το πρόβλημα είναι ότι επιχειρεί να είναι ο αποκλειστικός συνομιλητής του υπουργείου σε θέματα κυνηγιού και μάλιστα με αδιαφανείς επαφές. Δεν είναι τυχαίο ότι αποχώρησε από τον διάλογο μόλις κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται και είναι στη δημόσια θέα όλες οι απόψεις κάθε πολίτη ή οργάνωσης». Επιπλέον, τονίζεται, σε έντονο ύφος, ότι «δυστυχώς, η ΚΣΕ δεν έχει μάθει να συμμετέχει σε ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο και έτσι βλάπτει τα συμφέροντα των κυνηγών που εκπροσωπεί. Η δημοκρατία οφείλει να λειτουργεί με διάλογο και όχι με λόμπι».

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «η Συνομοσπονδία οφείλει να απολογηθεί σε όλα τα μέλη της για την προσχηματική αποχώρηση από τον εθνικό διάλογο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι:

- Είναι απόλυτα σεβαστά όλα τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που ανήκουν στη Συνομοσπονδία, αλλά εξίσου σεβαστοί είναι και όσοι κυνηγοί δεν ανήκουν. Η ηγεσία της Συνομοσπονδίας πιθανότατα εκφράζει την πλειοψηφία των κυνηγών, αλλά το υπουργείο οφείλει να ακούει όλους τους κυνηγούς.

- Το υπουργείο οφείλει να σέβεται τις 200.000 κυνηγούς μέλη των συνεργαζόμενων συλλόγων της ΚΣΕ και είναι ανοιχτό στις απόψεις τους. Αντίστοιχα οφείλει να είναι ανοιχτό στις εκατοντάδες χιλιάδες φυσιολάτρες, ορειβάτες, ζωόφιλους, που βιώνουν την επαφή με τη φύση χωρίς να είναι κυνηγοί.

- Το υπουργείο οφείλει να είναι πρώτιστα ανοιχτό στις επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία της φυσικής κληρονομιάς, που προφανώς δεν εκπροσωπούνται από την ηγεσία της ΚΣΕ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δίμηνη γιορτή του κινηματογράφου με 168 κλασικές ταινίες


Ξεκινάει την Πέμπτη το «Ταινιόραμα 2016».

Η δίμηνη καλοκαιρινή γιορτή του κινηματογράφου στο κέντρο της πόλης ξεκινάει αυτή την Πέμπτη, στον κινηματογράφο Άστυ, με το φετινό «Ταινιόραμα 2016» το οποίο περιλαμβάνει 168 ταινίες.

Για 2 μήνες, από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου, ο κινηματογράφος θα προβάλει 3 κλασικές ταινίες κάθε ημέρα, τις οποίες θα μπορούμε να δούμε με ένα εισιτήριο.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια νύχτα» του Σκορσέζε, τα υποτιμημένα «διαμάντια» από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, τον Ρόμπερτ Ρόσεν και τον Σίντνεϊ Λιούμετ, η μαγευτική «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, ο «Θρόνος του Αίματος» του Ακίρα Κουροσάβα, κ.α.

Το εισιτήριο είναι στα 7 ευρώ με τη δυνατότητα να δείτε και τις 3 ταινίες της μέρας, ενώ υπάρχει και η κάρτα διαρκείας με την οποία μπορείτε να δείτε και τις 168 ταινίες, στα 45 ευρώ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

AMAFILMS


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοίρασε τρόφιμα σε 11.840 πολίτες ο δήμος Αθηναίων


Η επόμενη φάση διανομής προγραμματίζεται εντός του Μαΐου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διανομής, από τον δήμο Αθηναίων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο της σύμπραξης «Αθήνα Πρωτεύουσα Αλληλεγγύης» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους.

Από 11 σημεία διανομής που είχε ορίσει ο δήμος Αθηναίων, 11.840 δικαιούχοι παρέλαβαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η επόμενη φάση διανομής, με νωπά κυρίως τρόφιμα, προγραμματίζεται εντός του Μαΐου. Παράλληλα ξεκινούν οι δράσεις κοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής σε ενήλικες και παιδιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου στο Λουτράκι


Θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου μεταξύ της χιλιομετρικής θέσης 57,800 και της χιλιομετρικής θέσης 59,000, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας, για το χρονικό διάστημα από 11 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Α΄ φάση:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή, στη μεσαία και σε τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Β΄ φάση:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στη δεξιά και τμήμα της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ την Πέμπτη


Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η 12η Μαΐου.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πεντάμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κοινωνικής Κατοικίας» της Praksis


Περισσότερες από 4.500 οικογένειες έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα.

Τον τέταρτο κύκλο δράσης του σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζει το πρόγραμμα «Κοινωνικής Κατοικίας» της ΜΚΟ Praksis, που υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2012, με κύριο χρηματοδότη το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά Ελλήνων πολιτών με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να έχουν μεγάλες οφειλές, εξαιτίας των οποίων απειλείται η κατοικία τους. Το πρόγραμμα καλύπτει μέρος του στεγαστικού δανείου ή ενοικίου της κατοικίας που διαμένουν, καθώς και λογαριασμούς ΔΕΚΟ και έξοδα διατροφής. Επίσης, μία ομάδα αποτελούμενη από κοινωνικούς επιστήμονες, εργασιακούς συμβούλους, χρηματοπιστωτικό σύμβολο και νομικό, πλαισιώνει την προσπάθεια της κάθε οικογένειας ξεχωριστά.

Από τον Μάρτιο του 2012 έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες, ενώ περισσότερες από 7.500 οικογένειες έλαβαν επιμέρους υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Praksis, το 75% των μέχρι στιγμής ωφελούμενων του προγράμματος έχει δρομολογήσει ή έχει βγει τελείως από τα χρέη που είχε, ενώ το 62% έχει ενταχθεί πλήρως στην αγορά εργασίας.

Αιτήματα για ένταξη στο πρόγραμμα γίνονται δεκτά, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Praksis www.praksis.gr, είτε τηλεφωνικά στο 210-5205200 για την Αθήνα και 2310-502777 για τη Θεσσαλονίκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας μαραθώνιος stand up comedy για την Unicef


Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ένας μαραθώνιος stand up comedy με τίτλο «Stand up for U» διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου, στις 9:00, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» για την ενίσχυση της UNICEF.

Έντεκα καλλιτέχνες θα ενώσουν για τρίτη χρονιά τις δυνάμεις τους σε έναν μαραθώνιο γέλιου, με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για το πρόγραμμα «Νονός της UNICEF».

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Επίσης, συμμετέχουν οι Στέλιος Ανατολίτης, Δημήτρης Δημόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Ήρα Κατσούδα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ανδρέας Πασπάτης, Αριστοτέλης Ρήγας, Αλίκη Τσακούμη και Λάμπρος Φισφής. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Βρετανός κωμικός Μπεν Νόρις, μέλος του θρυλικού «Comedy Store» του Λονδίνου.

Τα εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ) από τα ταμεία του Ιδρύματος Κακογιάννη, από την ιστοσελίδα www.mcf.gr, τηλεφωνικά στο 2103418579, στα εκδοτήρια «Ticket Services» (Πανεπιστημίου 39) και σε όλα τα καταστήματα Forthnet.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook κατηγορείται για διάκριση στις ειδήσεις


Τι κατήγγειλε πρώην εργαζόμενος για τις πρακτικές της εταιρείας.

«Φωτιές» στο Facebook άναψε πρόσφατα ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας με τις δηλώσεις του, αφού αποκάλυψε ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συχνά παραλείπει να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις από το «προτεινόμενο» περιεχόμενο που εμφανίζεται στη σελίδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αναφορές της ιστοσελίδας Gizmodo.

Συγκεκριμένα, ένας πρώην δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook -το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί- δήλωσε στο Gizmodo ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα και συστηματικά να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του συντηρητικού κόμματος», σύμφωνα με το Gizmodo, ενώ προσθέτουν άλλες ειδησεογραφικές ιστορίες στα «προτεινόμενα».

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Ρόιτερς ότι υπάρχουν «αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες» προκειμένου να επικρατεί ουδετερότητα στο θέμα των ειδήσεων και τόνισε ότι στις οδηγίες αυτές δεν αναφέρεται πουθενά η απαγόρευση συγκεκριμένων ειδησεογραφικών άρθρων. Ωστόσο, το Ρόιτερς δεν πήρε ευθείες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι «καθοδηγούνται» ώστε να παραλείπουν ειδήσεις που αφορούν στους Συντηρητικούς.

«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν επιτρέπουν την παράλειψη πολιτικών αντιλήψεων. Ούτε επιτρέπουν την ιεράρχηση μιας άποψης αντί μίας άλλης, ή μιας είδησης αντί μίας άλλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook στο Gizmodo.

Όπως ήταν επόμενο, οι αναφορές αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι και σχολιαστές έσπευσαν να επικρίνουν το Facebook για μεροληψία.

Από την άλλη, η ομάδα Conservative Political Action Conference (CPAC), που φέρεται πως έχει αποκλειστεί από τη λίστα των «προτεινόμενων» ειδήσεων του Facebook, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το Αστεροσκοπείο για τους καύσωνες


Θα δρουν από κοινού σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση φαινομένων καύσωνα ο δήμος Αθηναίων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει ως στόχο την από κοινού αντιμετώπιση φαινομένων καύσωνα και θερμικών πιέσεων στην πρωτεύουσα, με στόχο την προώθηση πολιτικών ανθεκτικότητας βασισμένες στην επιστημονική πληροφορία και τεκμηρίωση. Στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και πείρας του για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης προστασίας των πολιτών. Ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας της πόλης, στο πλαίσιο της ένταξής του στο πρόγραμμα 100 Ανθεκτικές Πόλεις (100 Resilient Cities) του Ιδρύματος Rockefeller.

Βάσει του μνημονίου δίδεται η δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης από τον δήμο Αθηναίων:

- Δορυφορικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το αστικό θερμικό περιβάλλον της Αθήνας, σε πραγματικό χρόνο, για το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας και περιστατικών καυσώνων.

- Δεδομένων κλιματολογικού μοντέλου για την περιοχή της Αθήνας για την πρόβλεψη διάρκειας και έντασης καυσώνων τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

- Εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο που έχει αναπτύξει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την εκτίμηση εξατομικευμένου ρίσκου για άτομα ευπαθών ομάδων με βάση τη θέση και την κατάσταση υγείας τους, αλλά και την καθοδήγησή τους στον κοντινότερο κλιματιζόμενο χώρο.

- Συνεργασία σε δράσεις προστασίας των πολιτών σε περιστατικά καυσώνων.

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) ένα από τα τρία Ινστιτούτα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια την παρακολούθηση του Αστικού Θερμικού Περιβάλλοντος από το Διάστημα. Ανάμεσα σε άλλα έχει αναπτύξει την εφαρμογή για κινητά, TREASURE Mobile App, η οποία υπολογίζει τη θερμοκρασία του αέρα σε μια συγκεκριμένη θέση σε εξωτερικό χώρο. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στο χρήστη σε πραγματικό χρόνο εξατομικευμένες πληροφορίες για τον κίνδυνο που οφείλεται στην έκθεσή του σε υψηλές θερμοκρασίες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το πρόγραμμα «Ανθεκτική Αθήνα», το Ινστιτούτο παραχωρεί στο δήμο Αθηναίων την εφαρμογή αυτή με σκοπό την αξιοποίηση της στο σχεδιασμό.

Την πρωτοβουλία για τη συνεργασία αυτή και το συντονισμό της έχουν αναλάβει η κυρία Ιφιγένεια Κεραμιτσόγλου, κύρια Ερευνήτρια ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και η κυρία Ελένη Μυριβήλη, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του δήμου Αθηναίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από τη νύχτα με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που συγκλόνισε την Κολωνία


Ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «δεν πρέπει να με ακουμπάτε, δεν πρέπει να με ακουμπάτε».

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από όσα συνέβησαν το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία οπότε και καταγράφηκαν μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών κατά γυναικών έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα The Local.

Στο βίντεο ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «δεν πρέπει να με ακουμπάτε, δεν πρέπει να με ακουμπάτε» ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στο χάος που επικρατεί στους δρόμους.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, ακούγεται ένας ένστολος να λέει «δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό».

Οι επιθέσεις στην Κολωνία είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα παρά την αρχική προσπάθεια των τοπικών αρχών να υποβαθμίσουν το γεγονός. Τελικά όμως υποβλήθηκαν εκατοντάδες εγκλήσεις για σεξουαλικές επιθέσεις.

Όπως δήλωσαν στην αστυνομία ορισμένα από τα θύματα, άνδρες «με εμφάνιση από χώρες της βόρειας Αφρικής» προσπάθησαν να βάλουν τα χέρια τους στα παντελόνια τους, τις άγγιζαν χωρίς τη θέλησή τους ενώ μια γυναίκα κατέθεσε ότι «ένιωσα χέρια πάνω στα στήθη και τα οπίσθιά μου».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα αριθμεί 54.347 πρόσφυγες και μετανάστες


Πώς διαμορφώνονται οι αριθμοί.

Στους 54.347 ανέρχονται σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στον Πειραιά υπάρχουν 2.135 άτομα, στον Σκαραμαγκά 2.880, ενώ στον καταυλισμό της Ειδομένης υπάρχουν 9.682.

Στο ανατολικό Αιγαίο υπάρχουν 8.359 άτομα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διασώθηκε το 90% των κτισμάτων από τη φωτιά στον Καναδά


Έκαψε ολικά ή μερικά 2.400 σπίτια και κτίρια.

Το 90% των οικοδομικών κτισμάτων κατάφεραν να διασώσουν οι πυροσβέστες στην πόλη Φορτ ΜακΜάρεϊ που βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης φωτιάς στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας μαζική εκκένωση των κατοίκων της.

«Η πόλη περικυκλώθηκε από μια τεράστια φωτιά, πριν από μερικές ημέρες, αλλά το Φορτ ΜακΜάρεϊ και οι περιοχές γύρω από αυτό, διασώθηκαν» δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ, πρωθυπουργός της Αλμπέρτα στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής.

Η φωτιά έκαψε ολικά ή μερικά 2.400 σπίτια και κτίρια, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν 25.000 κτίρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 90% των σπιτιών, οικοδομικών κατασκευών και κτιρίων που υπάρχουν στην πόλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...