Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ο γιατρός που έβγαλε το στηθοσκόπιο κι έπιασε τη φωτογραφική μηχανή


Στιγμιότυπα από τα ταξίδια του στον κόσμο.

Γιατρός στο επάγγελμα ο 49χρονος Marcellian Tan από τη Μαλαισία έβγαλε το στηθοσκόπιο, στη θέση του κρέμασε μια φωτογραφική μηχανή κι άρχισε να αποτυπώνει στο φακό του στιγμιότυπα από τα ταξίδια του στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες του 40χρονου αντανακλούν την εκθαμβωτική ομορφιά του πλανήτη μας, από τα ηφαίστεια της Ισλανδίας ως τος ορυζώνες της Κίνας.

«Τα ταξίδια με ώθησαν στη φωτογραφία, όταν βλέπω διαφορετικές κουλτούρες, αρχιτεκτονικές γραμμές, τοπία, φυλές, αυτό με κάνει να θέλω να βγάζω καλές φωτογραφίες», λέει ο φωτογράφος στη Daily Mail.

O Τan δεν γοητεύεται μόνο από τα τοπία και τα μέρη που έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από τους ανθρώπους αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι ως φορείς πολιτισμών και ιστορίας.

Παρότι βλέπει ακόμα τακτικά τους ασθενείς του στο Sarawak της Μαλαισίας, από τότε που άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία, πριν από πέντε χρόνια, έχει ταξιδέψει σε Κίνα, Θιβέτ, Ινδονησία, Μιανμάρ, Ιταλία και Ισλανδία και δεν σκοπεύει να σταματήσει τις περιπέτειές του στον κόσμο.

Μιανμάρ

Θιβέτ

Ισλανδία

Ισλανδία

Μπουτάν

Ιταλία

Νεπάλ

Κίνα

Βιετνάμ

Ιαπωνία
Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα


Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Τα ρεκόρ συνεχίζουν να καταρρίπτονται σε ό,τι αφορά τη ζέστη και το κλίμα από την έναρξη του 2016, έπειτα από ένα 2015 κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα χρονικά, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ), μια υπηρεσία του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη.

«Τα ρεκόρ ζέστης, κατά μηνιαίο μέσο όρο, καταρρίφθηκαν τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο του 2016, ειδικά στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη του βόρειου ημισφαιρίου», ανέφερε ο ΠΜΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας μετεωρολογίας (23η Μαρτίου).

Στην Αρκτική, «η έκταση των θαλάσσιων πάγων έφθασε σε ιστορικό χαμηλό και τους δύο μήνες», συνέχισε ο ΠΜΟ, ενώ «σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ξεπεράστηκε το συμβολικό και σημαντικό φράγμα των 400 μερών ανά εκατομμύριο».

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κάρλσον, τον διευθυντή του παγκόσμιου προγράμματος έρευνας για το κλίμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον ΠΜΟ, «οι εκπληκτικά αυξημένες θερμοκρασίες μέχρι στιγμής το 2016 έχουν προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους της κοινότητας των κλιματολόγων».

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να λεχθεί εάν το 2016 θα είναι μια χρονιά που θα καταγραφεί νέο ρεκόρ (υψηλών θερμοκρασιών), πρέπει να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο» ώστε να διατυπωθεί μια εκτίμηση για το σύνολο του έτους, διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του ο Πέτερι Τάαλας, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΜΟ, εκτίμησε πως «μπορούμε να εμποδίσουμε την πραγματοποίηση των πιο απαισιόδοξων σεναρίων λαμβάνοντας, επειγόντως, ριζοσπαστικά μέτρα για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Ο Τάαλας σημείωσε επίσης ότι έχει κεφαλαιώδη σημασία να ενισχυθεί η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, επενδύοντας σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης καταστροφών και συστήματα ειδοποίησης για κύματα καύσωνα.

«Ο πλανήτης μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες να υπογράψουν και να κυρώσουν τη συμφωνία του Παρισιού» για το κλίμα, συνέχισε ο Τάαλας. Ο ΓΓ του ΠΜΟ θεωρεί πως η COP21 είναι μια «καλή συμφωνία», αλλά το σημαντικό είναι «να τεθεί σε εφαρμογή».

«Δεν έχουμε ακόμη αλλάξει τα συμπεριφορά μας», ανέφερε ο Τάαλας, απευθύνοντας έκκληση να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Ο ΠΜΟ δημοσίευσε επίσης σήμερα τη Δήλωσή του για την Κατάσταση του Κλίματος Παγκοσμίως το 2015, η οποία περιέχει λεπτομερή στοιχεία για τις θερμοκρασίες-ρεκόρ οι οποίες καταγράφηκαν το 2015, την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, την αύξηση του επιπέδου της θάλασσας, την υποχώρηση των πάγων και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται σε όλο τον κόσμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλά μέτρα προστασίας από υψηλές χρεώσεις στην κατανάλωση νερού


Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται 22 Μαρτίου, αποτελεί αφορμή για την ευαισθητοποίηση όλων, στην υιοθέτηση απλών αλλά αποτελεσματικών καθημερινών πρακτικών, με τις οποίες και η κατασπατάληση του νερού αποφεύγεται και η εξοικονόμηση πόρων, υδάτινων και οικονομικών, επιτυγχάνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα των διαρροών, οι οποίες αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες για υψηλές χρεώσεις των καταναλωτών που προσφεύγουν στην Αρχή. Πρόκειται για αφανείς διαρροές σε σημεία του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και ιδίως στο φρεάτιο ύδρευσης ή για μικρές, εμφανείς διαρροές ή για μη ορθολογική χρήση της ύδρευσης (όπως με το αυτόματο πότισμα). Με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη των υψηλών καταναλώσεων αλλά και τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των υδάτινων πόρων, ο Συνήγορος του Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των προμηθευτών και των καταναλωτών, στη λήψη απλών μέτρων καθημερινής επιμέλειας.

Οι προμηθευτές νερού πρέπει ιδίως:

1. Να προβαίνουν σε πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών, με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως μέσω ευδιάκριτης, έγγραφης ειδοποίησης στην οικία τους, αλλά και τηλεφωνικά και με αποστολή σχετικού γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος ή/και αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση νερού κατά την καταμέτρηση της παροχής.

Επιπλέον, και εφόσον η διαρροή είναι ορατή εντός του φρεατίου, να προχωρούν οι ίδιοι, χωρίς καθυστέρηση, στη διακοπή της υδροδότησης.

2. Να μειώνουν δραστικά τις ιδιαίτερα αυξημένες χρεώσεις από αφανείς διαρροές, μέσω της τιμολόγησης του νερού με χαμηλότερη τιμή χρέωσης (ιδίως οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης), καθώς και να μη χρεώνουν τέλη αποχέτευσης (τα οποία, σημειωτέον, για την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., ανέρχονται σε 75% επί της αξίας της κατανάλωσης νερού).

3. Να προχωρούν σε αντίστοιχη μείωση του τιμήματος της ύδρευσης και στις περιπτώσεις μεγάλων καταναλώσεων, οι οποίες οφείλονται σε ελαφρά αμέλεια του καταναλωτή ως προς τον περιορισμό της κατανάλωσης (π.χ. όταν πρόκειται για δυσδιάκριτες διαρροές, για κακή χρήση ποτιστικού ή προκειμένου για ακατοίκητα ακίνητα ή εξοχικές κατοικίες), εφόσον διαπιστώνεται από το ιστορικό κατανάλωσης η διαχρονικά ορθή χρήση της ύδρευσης από τον καταναλωτή.

Οι καταναλωτές πρέπει, μεταξύ άλλων:

1. Να ελέγχουν τακτικά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, την καλή κατάσταση του φρεατίου ύδρευσης και ιδίως την ένδειξη του μετρητή ύδατος. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να λάβουν, χωρίς καθυστέρηση, τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού των μεγάλων καταναλώσεων, είτε λόγω διαρροών είτε λόγω ελαττωματικής λειτουργίας εξοπλισμού ή ασυνείδητης, αυξημένης χρήσης του ύδατος. Ειδικά στους ιδιοκτήτες ακατοίκητων ή απομακρυσμένων ακινήτων προτείνεται να ελέγχουν τακτικά (ηλεκτρονικά από τις σχετικές ιστοσελίδες των προμηθευτών ύδατος, όπου υφίστανται ή με αίτηση για ταχυδρομική αποστολή των λογαριασμών στον τόπο κατοικίας τους) τις καταμετρήσεις των παροχών τους.

2. Να γνωστοποιούν στους προμηθευτές ύδατος τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, σε περίπτωση αλλαγής, να τα επικαιροποιούν (βλ. και σχετικό πεδίο σε λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ), ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη ενημέρωσή τους για τυχόν προβλήματα της παροχής ύδρευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10 πράγματα που δεν φαντάζεστε ότι πλένονται στο πλυντήριο


Όλοι ξέρουμε ότι τα ρούχα πλένονται στο πλυντήριο, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσα άλλα είδη οικιακής χρήσης πλένονται άνετα στο πλυντήριο.

Θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα και θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο φρέσκα και καθαρά θα βγουν τα παρακάτω αντικείμενα!

Λούτρινα ζώα
Τα λούτρινα ζωάκια των παιδιών σας, τύπου αρκουδάκια, γατάκια και σκυλάκια, μπορείτε εύκολα να τα πλύνετε στο πλυντήριο για έναν βαθύ καθαρισμό.

Αθλητικά παπούτσια: Για να πλυθούν καλά τα αθλητικά σας παπούτσια, πρέπει να μπουν στο πλυντήριο. Αφαιρέστε πρώτα τα κορδόνια και στη συνέχεια τοποθετήστε το κάθε παπούτσι ξεχωριστά σε μια παλιά μαξιλαροθήκη. Κλείστε την καλά για να μην φύγει το παπούτσι από μέσα.

Μαξιλάρια
Τα μαξιλάρια ύπνου είναι επίσης ασφαλές να τα βάλετε για πλύσιμο στο πλυντήριο. Δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε; Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr τις σχετικές λεπτομέρειες.

Σακίδια
Τα σακίδια από υφάσματα τζιν, βαμβακερά αλλά και νάιλον, είναι επίσης ασφαλή να μπαίνουν στο πλυντήριο ρούχων. Προσέξτε μόνο για πλαστικά μέρη και διατηρήστε το νερό κρύο για να αποφευχθεί τυχόν συρρίκνωση.

Λαστιχένια χαλιά
Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τα λαστιχένια χαλιά του μπάνιου ή της κουζίνας μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ελέγξτε πρώτα την ετικέτα που υποδεικνύει αν επιτρέπεται το πλυντήριο ή μόνο το στεγνό καθάρισμα.

Μαξιλάρια καρέκλας
Τα μαξιλάρια της βεράντας για τις πλαστικές ή ξύλινες καρέκλες, είναι «μαρτύριο» για την νοικοκυρά . Ευτυχώς πλένονται εύκολα στο πλυντήριο!

Πατάκια αυτοκινήτου
Aανανεώστε τα πατάκια σας βάζοντάς τα στο πλυντήριο. Γίνεται καλύτερη απολύμανση και παραμένουν σαν καινούργια.

Πλαστική κουρτίνα μπάνιου
Η κουρτίνα του μπάνιου λερώνει εύκολα, αφού τα άλατα του νερού και τα σαπούνια την λεκιάζουν και γίνεται θολή και μπορεί να δεις και κόκκους υγρασίας πάνω της. Μπορείτε να την πλύνετε εύκολα μαζί με λίγες πετσέτες μπάνιου, ώστε να μην σκιστεί, με απαλό στύψιμο ή και καθόλου.

Τσάντα γυμναστηρίου
Είτε πάνινες, είτε ναύλον, οι τσάντες του γυμναστηρίου, μπαίνουν για πλύσιμο στο πλυντήριο και δεν παθαίνουν τίποτα.

Στρώμα γυμναστικής
Το σέρνετε από δω κι από ‘κει και γεμίζει συνεχώς με βακτήρια από τον ιδρώτα σας. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το πλύνετε; Tο βάζετε στο πλυντήριο σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα με απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζώα που μπορούν και κλωνοποιούνται!


Ασεξουαλικές γονιμοποιήσεις και άλλα πολλά από το πάντα θαυμαστό βασίλειο των ζώων.

Είναι γεγονός ότι ο όρος «κλωνοποίηση» είναι συνυφασμένος στις συνειδήσεις μας με την Ντόλι το πρόβατο, άντε και με μια χούφτα αξιομνημόνευτων ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Στην πραγματικότητα όμως η κλωνοποίηση λαμβάνει χώρα καθημερινά στη Φύση, αποτελώντας μια γενικευμένη πρακτική διαιώνισης των ειδών.

Πάμπολλα φυτά αναπαράγονται χωρίς γονιμοποίηση και αποδίδουν αντίγραφα-καρμπόν του εαυτού τους, την ίδια στιγμή που αντίστοιχες τεχνικές κλωνοποίησης συναντιόνται και στο βασίλειο των ζώων.

Κι αν εδώ τα σφουγγάρια είναι ορόσημα, δεν είναι φυσικά τα μόνα πλάσματα του κόσμου μας που βγάζουν αυθάδικα τη γλώσσα στο σεξ…

Μέδουσα



Μυστηριώδεις και σχεδόν εξώκοσμες, οι τσούχτρες παρουσιάζουν έναν ιδιαιτέρως περίπλοκο κύκλο ζωής, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγονται τόσο σεξουαλικά όσο και ασεξουαλικά. Το χαρισματικό αυτό πλάσμα, όταν φτάσει στην ενηλικίωσή του, απελευθερώνει είτε σπερματοζωάρια είτε αυγά, τα οποία γονιμοποιούνται μέσα στο νερό αποδίδοντας απογόνους. Αν και αυτό δεν είναι παρά τμήμα της όλης διαδικασίας.

Κι αυτό γιατί μόλις η μικρή μέδουσα βρει κατάλληλο σημείο, αρχίζει να κλωνοποιείται! Ο πολύποδας αυτός χωρίζεται στα δύο, παράγοντας έτσι ένα γενετικά ταυτόσημο αδελφάκι. Αν και σε άλλα είδη η κλωνοποίηση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη: κάθε πολύποδας τεμαχίζεται σε έναν καλό αριθμό διαιρέσεών του, οι οποίες θα μεγαλώσουν και θα γίνουν κανονικές μέδουσες…

Βόας



Σε μια σπάνια στιγμή επιστημονικής παρατήρησης το 2010, ένας θηλυκός βόας σφιγκτήρας γέννησε δύο φορές μικρά που δεν έφεραν ίχνος αντρικού DNA μέσα τους! Ακόμα πιο εντυπωσιακό λογίστηκε μάλιστα το γεγονός ότι όλοι οι απόγονοι (22 φιδάκια) και των δύο γεννών διατήρησαν τη σπάνια χρωματική μετάλλαξη της μητέρας, κάνοντας τους ζωολόγους να πονοκεφαλιάζουν.

Και μιας και τα φιδάκια παράχθηκαν με παρθενογένεση, όλοι οι απόγονοι είναι θηλυκοί. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε κλωνοποίηση σε ερπετά, κάτι που έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για το πώς αναπαράγονται τα φίδια…

Σαύρα



Αρκετά είδη σαύρας γονιμοποιούνται χωρίς σεξουαλική επαφή, ακολουθώντας τους νόμους της αναγκαιότητας. Όμοια με αρκετά είδη ζώων δηλαδή, όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα, που έχουν τη δυνατότητα να κλωνοποιούνται όταν οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν κάτι άλλο. Αν και υπάρχουν είδη σαύρας που αναπαράγονται ασεξουαλικά καθώς αυτά δεν έχουν άλλη επιλογή.

Κι αυτό γιατί οι παρθενογενετικές αυτές σαύρες (τις οποίες ξέρουμε ήδη από τη δεκαετία του 1960) διαθέτουν διπλάσια χρωμοσώματα από τις άλλες και η γενετική αυτή παραδοξότητα επιτρέπει στα θηλυκά να αναπαράγονται χωρίς τη βοήθεια του αρσενικού γενετικού υλικού. Το αποτέλεσμα είναι αποκλειστικά θηλυκά άτομα, τα οποία μεταφέρουν ωστόσο ζεύγη χρωμοσωμάτων από τη μητέρα τους και μόνο. Η γενετική αυτή αλλοκοτιά της σαύρας της επιτρέπει να είναι ιδιαιτέρως αποδοτικό είδος, καθώς αυξάνει τον πληθυσμό της χωρίς την ανάγκη αρσενικού παρτενέρ…

Δράκος του Κομόντο



Ήταν το 2006 όταν συνέβη κάτι μαγευτικό: ένας δράκος του Κομόντο γέννησε τέσσερα παιδιά στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου, την ίδια στιγμή που ένας ακόμα κυοφορούσε άλλα οκτώ. Ποιο το περίεργο; Ότι οι δράκοι δεν είχαν αρσενικό ταίρι! Ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε ασεξουαλική γονιμοποίηση στο ιδιαίτερο αυτό είδος σαύρας της Ινδονησίας, η οποία δεν απέδωσε μάλιστα ακριβείς θηλυκούς κλώνους, καθώς μεταξύ των μικρών υπήρχαν και αρσενικά μέλη!

Κάποια γενετικά τεστ αργότερα και μάθαμε ότι τα μικρά δεν ήταν αντίγραφα-καρμπόν της μητέρας τους. Αντιθέτως, το DNA της μητέρας διπλασιάστηκε για να αποδώσει καρπούς και δεν εμφανιζόταν πια στο γενετικό υλικό των αρσενικών παιδιών. Οι ερπετολόγοι υποθέτουν ότι οι δράκοι του Κομόντο αναπτύσσουν την παρθενογενετική τεχνική αυτή στο πλαίσιο της επιβίωσης σε απομονωμένα περιβάλλοντα. Η παρθενογένεση ελλοχεύει ωστόσο κινδύνους για τα μικρά σαν την ενδογαμία, κι έτσι οι δράκοι καταφεύγουν σε αυτή μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη…

Σφυροκέφαλος καρχαρίας



Σε κάτι που έρχεται να κάνει τους καρχαρίες ακόμα πιο τρομακτικούς, υπάρχουν ποικιλίες σφυροκέφαλου που αναπαράγονται ασεξουαλικά, αποτελώντας ακόμα μεγαλύτερες βιολογικές απειλές. Αυτό συνέβη πράγματι το 2001 σε θηλυκό σφυροκέφαλο που κρατούνταν σε θαλάσσιο πάρκο της αμερικανικής Ομάχα, όταν εντελώς αναπάντεχα γέννησε ένα μικρό θηλυκό.

Το 2007 μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκαν όλοι οι γενετικοί έλεγχοι, μάθαμε ότι το παιδί διέθετε πανομοιότυπο DNA με τη μητέρα του, μην έχοντας ίχνος αρσενικού γενετικού υλικού εντός του. Η παρθενογένεση είναι για άλλη μια φορά ο ένοχος εδώ, αν και η ευρεία χρήση μιας τέτοιας αναπαραγωγικής στρατηγικής θα καταλήξει σε μειωμένη γενετική ποικιλότητα…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο χρυσός μποξέρ που πληρώνεται ακόμα και όταν... κοιμάται


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι πολλοί αθλητές στον κόσμο κερδίζουν χρήματα, που μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας θα μπορούσαν να θεωρηθούν λογικά.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει και ο διάσημος πυγμάχος, Loyd Mayweather, ο οποίος αποκάλυψε πόσο είναι το μηνιάτικο του, τώρα που δεν παίζει μποξ.



Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, οι επενδύσεις που έκανε όταν έπαιζε πυγμαχία είναι τόσο πετυχημένες που τη δεδομένη στιγμή του αποφέρουν 7.000.000 δολάρια το μήνα. Κάπου δηλαδή 84.000.000 δολάρια το χρόνο ο Floyd ο οποίος τονίζει προς στον κόσμο ότι συνεχίζει να έχει πολύ καλούς κοιλιακούς και βγάζει χρήματα χωρίς να χρειάζεται να κουνιέται...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο πιο σέξι κρεοπώλης της Βρετανίας


Ο Marcus Harrison σηκώνει κρέατα και λουκάνικα αντί για βάρη.

Ο 22χρονος Marcus Harrison, κέρδισε τον τίτλο του πιο σέξι κρεοπώλη της Βρετανίας.

Ο ίδιος, εάν και ντροπαλός όπως είπε, αποφάσισε να πάρει μέρος στον ασυνήθιστο αυτό διαγωνισμό ομορφιάς που διοργάνωσε εφημερίδα στέλνοντας φωτογραφίες του στις οποίες σήκωνε κρέατα και λουκάνικα αντί για βάρη.

Όπως δήλωσε στην Mirror ο διαγωνισμός ήταν διαδικτυακός και πως δεν περίμενε να κερδίσει, καθώς δεν έχει αρκετούς φίλους στα social media. Όμως το κρεοπωλείο που δουλεύει τον στήριξε αρκετά, καθώς έδινε έκπτωση στους πελάτες που θα τον ψήφιζαν για να βγει στην πρώτη θέση. Μάλιστα, όπως λέει μετά τη νίκη του οι πωλήσεις του κρεοπωλείου που εργάζεται αυξήθηκαν κατακόρυφα, καθώς είχε γίνει γνωστός για τη διάκριση του.

Η κοπέλα του, Emma Leckenby, δηλώνει περήφανη για τον τίτλο του καλού της που φυσικά θεωρεί ότι τον άξιζε.

Όσο για το πώς έχει χτίσει αυτό το κορμί, ο Marcus Harrison, γυμνάζεται σκληρά και εργάζεται παράλληλα ως personal trainer.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δίδυμες αδερφές του Instagram που έγιναν περιζήτητες για τουριστικές καμπάνιες


Οι ξανθιές κοπέλες που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Η 22χρονη Lauren Bullen είναι μια ταξιδιωτική blogger από την Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας της οποίας οι φωτογραφίες στο Instagram τράβηξαν τα βλέμματα. Οι υπεύθυνοι μιας εταιρείας τουριστικού μάρκετινγκ είδαν τις φωτογραφίες της ίδιας και της δίδυμης αδερφής της, Ellie, στο δημοφιλές κοινωνικό και τους ζήτησαν να συνεργαστούν για μια καμπάνια για την προβολή του Κουίνσλαντ.

Οι νεαρές κοπέλες δέχτηκαν και οι νέες φωτογραφίες δείχνουν τις δίδυμες αδερφές να κάνουν βουτιές σε φυσικές πισίνες, να εξερευνούν σπηλιές και την άγρια φύση. Μέσω του προφίλ τους στο Instagram δημοσιεύουν στιγμιότυπα με ονειρεμένες διακοπές στην Αυστραλία και έχουν γίνει τα πρόσωπα της καμπάνιας, η οποία όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.

Η 22χρονη Lauren έχει πάνω από 62.000 followers στο Instagram και, όπως λέει η ίδια, είναι αυτοδίδακτη όσον αφορά τον τομέα της φωτογραφίας και των κοινωνικών δικτύων. Κάθε φωτογραφία που ανεβάζει στο προφίλ της είτε μόνη της είτε με την αδερφή της μέσα στη φύση συγκεντρώνουν χιλιάδες likes και σχόλια. Μάλιστα, οι αναρτήσεις άνοιξαν την πόρτα για μια καριέρα που της αποφέρει μάλιστα καλά έσοδα.

«Είμαστε αυτοδίδακτες στο πώς να βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες και πρόσφατα ξεκινήσαμε να πειραματιζόμαστε με τη δημιουργία μικρών τουριστικών βίντεο για τους πελάτες μας» αναφέρει η Lauren η οποία αποκαλύπτει στην Daily Mail ότι ήδη συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν μέσω του προφίλ της.

Το blog της 22χρονης που ανεβάζει τις περιπέτειές της με την αδερφή της ονομάζεται Gypsea Lust και η ζωή της μοιάζει να είναι γεμάτη θάλασσες και καταρράκτες. Η ξανθιά blogger δείχνει να απολαμβάνει την επιτυχία της και την εκπλήρωση του ονείρου της, να κάνει το χόμπυ της επάγγελμα, ενώ βλέπει τις προτάσεις για συνεργασία να αυξάνονται. «Ζωή σημαίνει καλοί φίλοι και ωραίες περιπέτειες» γράφει η ίδια σε πρόσφατη δημοσίευσή της και όπως φαίνεται ακολουθεί πιστά αυτή την άποψη...






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «γκουρού» της κλιματολογίας εκπέμπει SOS


Σε μερικές δεκαετίες θα σκεπαστούν από νερά όλες οι παράκτιες πόλεις της Γης.

Ο σημερινός ρυθμός αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τουλάχιστον 66 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή από το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι ανθρωπογενείς εκπομπές στην εποχή μας αυξάνονται σχεδόν με δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τότε.

Μια δεύτερη διεθνής μελέτη από κορυφαίους κλιματολόγους (μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Δρ. Γιώργος Τσελιούδης του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA) προειδοποιεί ότι, με αυτό τον ρυθμό, δεν πρέπει να αποκλείεται μια απότομη κλιματική αλλαγή -με ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. ξαφνική και μεγάλη άνοδος της στάθμης των θαλασσών)- μέσα στις επόμενες δεκαετίες και όχι στους επόμενους αιώνες.

Η πρώτη έρευνα, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ζίμπε του Πανεπιστημίου της Χαβάης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», βασίστηκε σε χημική ανάλυση απολιθωμάτων μικροσκοπικών θαλάσσιων οργανισμών, που αποτελούν «καθρέφτη» της κλιματικής αλλαγής στο μακρινό παρελθόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι τωρινές εκπομπές άνθρακα, κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων, φθάνουν τους δέκα δισεκατομμύρια τόνους ετησίως περίπου, έναντι το πολύ 1,1 δισεκατομμυρίων τόνων τον χρόνο πριν από 56 εκατ. χρόνια. Την εποχή εκείνη, που ονομάζεται «Θερμικό Μέγιστο Παλαιοκαίνου-Ηωκαίνου» (ΡΕΤΜ), είχε υπάρξει μια μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας κατά περίπου πέντε βαθμούς Κελσίου. Η δεύτερη έρευνα από 18 επιστήμονες, με επικεφαλής τον «γκουρού» της κλιματολογίας Τζέημς Χάνσεν, πρώην επιστήμονα της NASA (έως το 2013), η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ατμοσφαιρικής χημείας και φυσικής «Atmospheric Chemistry and Physics», επισημαίνει τον κίνδυνο να λιώσουν μαζικά οι πάγοι και να ανέβει απότομα η στάθμη των θαλασσών κατά αρκετά μέτρα όχι στο απώτερο μέλλον, αλλά μέσα σε έναν αιώνα, αν όχι μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η εξέλιξη αυτή θα πλημυρίσει τις παράκτιες μεγαλουπόλεις και θα τις καταστήσει πλέον ακατοίκητες. Σύμφωνα με τον Χάνσεν, «αυτό θα σημαίνει την απώλεια όλων των παράκτιων πόλεων, των περισσότερων μεγάλων πόλεων του πλανήτη και όλης της ιστορίας τους».

Ο Χάνσεν, θεωρούμενος και ως «πατέρας» της σύγχρονης έρευνας πάνω στην κλιματική αλλαγή, προειδοποιεί ότι το λιώσιμο της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας θα έχει πιο γρήγορες και πιο σοβαρές συνέπειες από ό,τι έχει υποτεθεί έως τώρα. Αρκετοί επιστήμονες συμφωνούν μαζί του, αν και πολλοί άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους.

Η νέα μελέτη σοκάρει με την εκτίμηση-προειδοποίηση ότι -αν δεν μπει «φρένο» στις εκπομπές άνθρακα- η παγκόσμια στάθμη των θαλασσών μπορεί να ανέβει αρκετά μέτρα μέσα στα επόμενα 50 έως 150 χρόνια, θυμίζοντας ότι είχε ανέβει κατά έξι έως εννέα μέτρα πριν από περίπου 120.000 χρόνια, όταν μάλιστα η τότε θερμοκρασία ήταν κατά ένα βαθμό Κελσίου χαμηλότερη σε σχέση με σήμερα.

Η απαισιόδοξη -αν όχι «τρομοκρατική»- αυτή εκτίμηση διαφέρει σημαντικά πάντως από την πρόβλεψη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) ότι η στάθμη θα ανέβει έως ένα μέτρο μέχρι το 2100, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Όμως ο Χάνσεν και άλλοι θεωρούν ότι αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολικά συντηρητική.

Από την άλλη, ένας άλλος κορυφαίος κλιματολόγος, ο Μάικλ Μαν του Πανεπιστημίου του Πενσιλβάνια, δήλωσε ότι η εκτίμηση του Χάνσεν είναι υπερβολική και έρχεται σε σύγκρουση με την υπάρχουσα συναίνεση μεταξύ των κλιματολόγων. Παραδέχθηκε όμως ότι «θα ήταν λάθος μας να αγνοήσουμε τον Τζέημς Χάνσεν...».

Ο Χάνσεν -ο οποίος, εκτός από επιστήμονας, έχει αποκτήσει και το ρόλο του πολιτικού ακτιβιστή (κάτι που έχει ενοχλήσει ορισμένους συναδέλφους του)- αντιτείνει ότι «ο πλανήτης πλησιάζει πλέον υπερβολικά κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή» και εισηγείται δραστικές περικοπές της τάξης του 6% ετησίως στις εκπομπές άνθρακα, για να σταθεροποιηθεί το κλίμα. Επιπλέον, επιμένει για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στον άνθρακα.

Αν και μεταξύ των οικολόγων είναι «ήρωας», μεταξύ των επιστημόνων η φήμη του Χάνσεν έχει κάπως αμαυρωθεί από την υποψία ότι τείνει να βάζει σε προτεραιότητα τον ακτιβισμό υπέρ του περιβάλλοντος, αντί για τα επιστημονικά δεδομένα. Αλλά είναι όντως έτσι; Μήπως το σενάριο της καταστροφολογικής ταινίας «Μετά την επόμενη μέρα» (2004) έχει πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα;


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 22χρονος που «καίγεται» συνεχώς


Σπάνια πάθηση τού προκαλεί «εγκαύματα» σε κάθε άγγιγμα.

Ο νεαρός James Dunn γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση του δέρματος που του προκαλεί «κάψιμο» με το παραμικρό άγγιγμα και ο πόνος μοιάζει με αυτόν που προκαλούν τα εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Η καθημερινότητα του 22χρονου είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι υποχρεωμένος να φοράει συνεχώς επιδέσμους μέχρι το λαιμό, ενώ η κατάστασή του, που ονομάζεται πομφολυγώδης επιδερμόλυση, τον κάνει επιρρεπή στον καρκίνο του δέρματος από τον οποίο μάλιστα πρόσφατα ανάρρωσε.

Ο ίδιος υποφέρει κάθε μέρα, αλλά -όπως λέει- δεν το βάζει κάτω. «Πρέπει να ζήσω με αυτό όλη μου τη ζωή, άρα πρέπει να συνηθίσω να ζω έτσι. Οι άνθρωποι με ρωτούν αν με παίρνει από κάτω κι αν με καταθλίβει αυτή η κατάσταση. Για να είμαι ειλικρινής, όχι», αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στη βρετανική Sun και προσθέτει: «Όσο περισσότερα εμπόδια αντιμετωπίζεις, όσο περισσότερα είναι τα προβλήματα που έρχονται στη ζωή σου, τόσο πιο θετικός και ευτυχισμένος μπορείς να γίνεις. Στο τέλος σου βγαίνει ένα χαμόγελο και δεν έχει σημασία τι θα συμβεί».

Πέρυσι ο νεαρός διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, αλλά θεραπεύτηκε και κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μην αστειευτεί ή να μην κάνει πλάκα, ακόμη κι αν αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής του σωματικά και ψυχικά.

Ο 22χρονος δεν αφήνει καμιά μέρα της ζωής του να περνάει άσκοπα και είναι πολύ δραστήριος. Οδηγεί ένα ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο, παίζει ποδόσφαιρο καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και βγαίνει συχνά έξω για ψώνια. «Κάνω ό,τι κάνει ένας 22χρονος», αναφέρει και πιστώνει αυτή την ενέργεια και καλή διάθεση στην οικογένεια και τους φίλους του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθησή του και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαχειρίζεται τον πόνο και να προλαμβάνει τις λοιμώξεις. Κάθε δεύτερη μέρα αλλάζει επιδέσμους, ενώ το να τον αγγίξει κάποιος στο δέρμα είναι απαγορευτικό καθώς «καίγεται» με κάθε επαφή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το δέρμα του είναι τόσο ευαίσθητο, όσο και το φτερό μιας πεταλούδας και σπάνια δεν πονάει. Ο ίδιος διατρέχει πάντα τον κίνδυνο να εμφανίσει εκ νέου καρκίνο και το μόνο που κάνει είναι να καταγράφει μελλοντικούς στόχους σε μια λίστα και να τους πραγματοποιεί όταν μπορεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Το σπαρακτικό γράμμα που βρήκε 9χρονη σε μπουκάλι


Η μυστηριώδης γυναίκα που γράφει στο νεκρό φίλο της.

Η 9χρονη μαθήτρια με το όνομα Noelia βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο της σε παραλία σε βορειοδυτική ακτή της Ισπανίας όταν βρήκε ένα μπουκάλι μπύρας και μέσα σε αυτό ένα γράμμα. Το γράμμα, το οποίο ήταν ακόμη σε καλή κατάσταση, ήταν γραμμένο στα αγγλικά από μια γυναίκα με το όνομα Katie προς τον φίλο της Craig, η οποία του έγραφε πόσο πολύ της λείπει. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά ή ένδειξη για το πώς ο άνδρας πέθανε αλλά τα λόγια της γυναίκας στο γράμμα είναι σπαρακτικά.

«Πέρασε καιρός από τότε που σε είδα αλλά ακόμη δεν είναι εύκολο. Μου λείπεις συνεχώς. Ο θάνατός σου μου έχει δώσει ένα μάθημα για τη ζωή και πώς οφείλουμε όλοι να ζούμε. Υπάρχει τόση ομορφιά και ένα θαύμα στον κόσμο και ποτέ δεν κατάφερες να τα δεις», αναφέρει.



Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρει επίσης: «Σε παρακαλώ δέξου τα μάτια μου και τις εμπειρίες μου σαν δικά σου. Έχω δει τόσα καταπληκτικά πράγματα ήδη. Το μόνο που εύχομαι είναι να ήσουν εδώ να μοιραστούμε τις περιπέτειες. Ελπίζω να υπάρχει ομορφιά και δέος όπου κι αν είσαι γιατί αξίζεις να έχεις ομορφιά στη ζωή σου αφού έφερες εσύ τόση στη ζωή των άλλων. Ελπίζω να γνωρίζεις ότι όπου κι αν βρίσκεσαι, έχεις αγαπηθεί από τόσους πολλούς ανθρώπους. Από εμένα, τους γονείς σου, τον αδερφό σου και όλους τους φίλους σου. Θέλω να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία πριν πόσο καιρό σε είδα τελευταία φορά, θα σε αγαπάω για πάντα. Πάντα θα μου λείπεις και ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.» Η Katie καταλήγει λέγοντας ότι αφού πιει την μπύρα, θα βάλει το γράμμα μέσα στο μπουκάλι της και θα το πετάξει στον ωκεανό ελπίζοντας ότι κάποτε κάποιος θα το βρει και κλείνει λέγοντας «Ελπίζω να είσαι σε ένα πανέμορφο μέρος. Αναπαύσου εν ειρήνη για πάντα. Katie».



Η μόνη ένδειξη για την ταυτότητα της Katie είναι ότι αποκαλύπτει ότι έγραψε την επιστολή σε ένα σκάφος «στη μέση του Ατλαντικού» με κατεύθυνση προς την Ισπανία.



Η 9χρονη εξερευνούσε την παραλία με τους φίλους της στη σχολική εκδρομή με μια περιβαλλοντική οργάνωση όταν ανακάλυψε το μπουκάλι. Μάλιστα ο αρχηγός της εκδρομής είχε αστειευτεί νωρίτερα με το ενδεχόμενο να βρουν ένα μπουκάλι στην παραλία με κάποιο μήνυμα μέσα σε αυτό. Δεν περίμενε βέβαια να συμβεί στην πραγματικότητα. Η ανακάλυψη της Noelia δημοσιεύτηκε σε διάφορες ισπανικές εφημερίδες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει φως στη μυστηριώδη γυναίκα που έγραψε το γράμμα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...