Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Λοταρία με έπαθλο… τουριστικό θέρετρο στη Μικρονησία


Λαχνός εισιτήριο για τον παράδεισο - Δείτε φωτογραφίες.

Ο λαχνός κοστίζει 49 δολάρια και είναι πιθανό να αποτελέσει εισιτήριο για τον παράδεισο, και συγκεκριμένα τον επίγειο παράδεισο της Μικρονησίας. Λοταρία που διεξάγεται online- και μοιάζει σχεδόν πολύ καλή για να είναι αληθινή-δίνει ως έπαθλό τουριστικό θέρετρο και καταδυτική σχολή στο τροπικό νησάκι Kosrae, σε μια ήσυχη «γωνιά» του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.

Δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων και εκείνους που αναζητούν ανέγγιχτους τόπους, το Kosrae Nautilus Resort διαθέτει 16 δωμάτια μέσα σε τροπικό τοπίο, πισίνα και ιδιωτική παραλία. Τη λειτουργία του υποστηρίζουν 16 εργαζόμενοι.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο του νησιού, που εξυπηρετεί τους 6600 κατοίκους του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους υφάλους του νησιού με την ορατότητα στο νερό να φτάνει τα 60 μέτρα αλλά και να κολυμπήσουν στα ναυάγια σκαφών και αεροπλάνων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τη λοταρία διοργανώνει ο νυν ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο οποίος θέλει να συγκεντρώσει χρήματα και ταυτόχρονα να δώσει σε κάποιον την ευκαιρία να αποκτήσει την επιχείρησή του.

«Αντί να πουλήσω αυτή την πολύτιμη όαση σε εκείνο που θα έδινε το υψηλότερο τίμημα, σκεφτήκαμε πως θα ήταν υπέροχο να δοθεί το ξενοδοχείο σε κάποιον που θα το αγαπά πραγματικά, για να κάνουμε το όνειρο κάποιου πραγματικότητα», λέει ο ιδιοκτήτης και μάνατζερ Doug. «Νιώθουμε τυχεροί που υποδεχτήκαμε τον κόσμο σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο για 15 χρόνια. Μας αρέσει να ενεργούμε με τρόπο διαφορετικό από το συνηθισμένο, κάποτε συγκεντρώσαμε 45.000 δολάρια μέσω crowdfunding για να τοποθετήσουμε ηλιακά πάνελ στο ξενοδοχείο. Έτσι σκεφτήκαμε πως η λοταρία μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός και πρωτότυπος τρόπος να παραδώσουμε την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου».

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή της Μητέρας: Όσα θέλουν να διαβάσουν στην ευχετήρια κάρτα όλες οι μαμάδες


Κάποιες γυναίκες δεν δυσκολεύτηκαν στην εγκυμοσύνη τους. Άλλες είχαν μια δύσκολη εγκυμοσύνη. Μερικές έχουν παιδιά που δεν προκαλούν προβλήματα στην εφηβεία. Κάποιες άλλες όμως βασανίζονται και ανησυχούν για αυτά τα χρόνια της εφηβείας.

Όλες τους όμως έχουν κάτι κοινό: είναι μητέρες και λατρεύουν τα παιδιά τους. Και η Γιορτή της Μητέρας, την οποία γιορτάζουμε την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο (φέτος 08.05.2016) είναι η ιδανική μέρα για να αναγνωρίσουμε ότι η μαμά μας έχει κάνει πολλές θυσίες για εμάς! Αν λοιπόν σκέφτεστε τι να της γράψετε στην ευχετήρια κάρτα που θα της χαρίσετε, εδώ είναι μερικές ιδέες…

Μιλήστε για τις φορές που την χρειαστήκατε στο πλευρό σας και ήταν εκεί
Είτε για να σας φτιάξει το κέφι επειδή κάποιος σας στεναχώρησε, είτε για να χαρεί με την χαρά σας και να «φουσκώνει» από υπερηφάνεια μετά από κάποιο επίτευγμα, η παρουσία της είναι πάντα σημαντική. Καιρός λοιπόν να την ευχαριστήσετε για την αμέριστη αγάπη και υποστήριξή της.

Πείτε τι είναι εκείνο που λατρεύετε πάνω της
Ίσως να έχει μια κακή αίσθηση του χιούμορ αλλά εσείς να το λατρεύετε. Ίσως η παρουσία της και μόνο να σας χαρίζει τρομερή αίσθηση ασφάλειας. Ίσως να είναι το μοναδικό πρόσωπο που εμπιστεύεστε όσο κανέναν άλλο και οι συμβουλές που σας δίνει να είναι πάντα εύστοχες έστω κι αν είναι περιεκτικές. Ό,τι κι είναι εκείνο που αγαπάτε στην μαμά σας, εκφράστε το στην κάρτα.

Διηγηθείτε μια αστεία οικογενειακή ιστορία
Κάθε μαμά έχει μια αστεία ιστορία με πρωταγωνιστές τα παιδιά της την οποία και διηγείται με την πρώτη ευκαιρία. Υπενθυμίστε της λοιπόν εκείνη την ιστορία που την κάνει πάντα να γελά!

Γράψτε για ένα μάθημα που σας δίδαξε
Πιθανότατα θα σας έχει τύχει μια κατάσταση, την οποία χειριστήκατε ακριβώς όπως θα έκανε και η μητέρα σας, ειδικά αν είστε γονέας. Μοιραστείτε αυτή την ιστορία μαζί της και δείξτε της πόσο ευγνώμων είστε για τα μαθήματα ζωής που σας δίδαξε.

Ζητήστε συγνώμη
Σε όλα αυτά τα χρόνια ως παιδί, προφανώς όλο και κάτι θα έχετε κάνει το οποίο στεναχώρησε τη μαμά σας, έστω και άθελά σας. Αν λοιπόν δεν σας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να της ζητήσετε συγνώμη μήπως να την ζητήσετε γραπτώς στην καρτούλα που θα της γράψετε στην Γιορτή της Μητέρας; Η μητέρα σας σίγουρα θα εκτιμήσει αυτήν σας την χειρονομία.

Πείτε της αυτό που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς εκείνη
Κάθε στοργική μητέρα θέλει τα παιδιά της να επιτυγχάνουν στους στόχους τους. Πιθανότατα να σας βοήθησε να τους επιτύχετε είτε πρακτικά είτε ηθικά. Πείτε της ποια είναι εκείνα που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την αμέριστη βοήθειά της. Ευχαριστείτε την και πάλι. Το αξίζει.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε αυξηση της φορολογίας


Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι τα όρια φοροδότησης στα καύσιμα έχουν εξαντληθεί.

Την αντίθεσή της στα ενδεχόμενα αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι τα όρια φοροδότησης στα καύσιμα έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα αύξηση αντισταθμίζεται με ισοδύναμη μείωση της κατανάλωσης καθώς και ότι εκτός από τους ειδικούς φόρους ο κλάδος θα επιβαρυνθεί και με τη νέα αύξηση, κατά μια μονάδα, του ΦΠΑ.

Σημειώνει, επίσης, ότι η προμήθεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους καταναλωτές μέσω τραπεζών κυμαίνεται από 30% μέχρι και 50% των μεικτών κερδών του πρατηρίου και ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 2/3 του τζίρου των πρατηρίων. Καλεί τέλος την κυβέρνηση να στραφεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου καυσίμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 15% της παραγωγής σόγιας στην Αργεντινή


Σημειώθηκαν 19 συνεχόμενες μέρες βροχής.

Η Αργεντινή έχασε σύμφωνα με εκτιμήσεις 9 εκατομμύρια τόνους σόγιας στις καταιγίδες του Απριλίου οι οποίες πλημμύρισαν την γεωργική ζώνη Πάμπας, είπε αναλυτής της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας χθες, προβλέποντας πτώση 15%-16% στην παραγωγή του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα σόγιας παγκόσμια.

Οι μεγάλοι εισαγωγείς όπως η Κίνα ήδη εξετάζουν τις πιθανότητες να συμπληρώσουν την αναμενόμενη πτώση εφοδιασμού από την Αργεντινή με εισαγωγή από τις κεντρικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Υπολογίζουμε τη συνολική ζημιά παραγωγής στους 9 εκατομμύρια τόνους, προς το παρόν. Αυτή είναι προκαταρκτική εκτίμηση», είπε η Στέλα Καρμπάγιο, κύριος αναλυτής του κυβερνητικού Ινστιτούτου Κλίματος και Νερού.

«Οι πλημμύρες υποχωρούν και η συγκομιδή έχει ξαναρχίσει, αλλά οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Είχαμε 19 συνεχόμενες μέρες βροχής με ψηλές θερμοκρασίες ακριβώς στο τέλος του κύκλου καλλιέργειας – ιδανικές συνθήκες για αρρώστιες καλλιεργειών οι οποίες μειώνουν τις αποδόσεις», πρόσθεσε.

Οι καλλιεργητές πουλούν τους χαλασμένους σπόρους σόγιας σε χαμηλότερες τιμές ενώ μόλις τελειώσει ο κύκλος συγκομιδής θα στραφούν στη συγκομιδή του καλαμποκιού, το οποίο έχει επηρεαστεί λιγότερο από τις βροχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Greenpeace: Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την TTIP


Τι ζητά η οργάνωση από τους έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας κρούει η Greenpeace σχετικά με την υπό διαμόρφωση συμφωνία της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς όπως τονίζει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη εκστρατείας στο ελληνικό γραφείο της οργάνωσης Ναταλία Τσιγαρίδου «η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP».

Μάλιστα, δύο μέρες μετά τη διαρροή μεγάλου μέρους του κειμένου της TTIP, και ενώ ήδη περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει εναντίον της συμφωνίας, η Greenpeace, μέσω ανοιχτής επιστολής καλεί τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν θέση απέναντι στις συμφωνίες TTIP και την αντίστοιχη Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά CETA.

Όπως υπογραμμίζει, «με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους και ότι ο πάταγος από τις αποκαλύψεις καθιστά το μέλλον της συμφωνίας πιο αβέβαιο από ποτέ, είναι καιρός οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα: να δηλώσουν ανοιχτά και έμπρακτα την αντίθεσή τους απέναντι σε δύο συμφωνίες που απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας».

«Από τα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, χωρίς να εγκαταλείψει η Ευρώπη τις κόκκινες γραμμές της για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Οι Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές πρέπει τώρα να κινητοποιηθούν και να πιέσουν την Επίτροπο Μάλμστρομ: αν της προτείνεται μία συμφωνία που βλάπτει τα ευρωπαϊκά και εθνικά συμφέροντα, τότε θα πρέπει να την απορρίψει», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Τσιγαρίδου.

Πρόσθεσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μετά τη διαρροή των εγγράφων Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, όπως ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. «Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP, ειδικά στον αγροτικό τομέα. Παρά τις περί του αντιθέτου βεβαιώσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή πλευρά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την αμερικανική πλευρά για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και του δικαιώματος κάθε χώρας να αρνηθεί την καλλιέργεια μεταλλαγμένων. Η έμπρακτη εναντίωση των Ελλήνων βουλευτών στην TTIP και τη CETA είναι όχι μόνο ζήτημα εθνικού συμφέροντος αλλά και ηθικού χρέους», τονίζει η κ. Τσιγαρίδου.

Όπως επισημαίνει, «η διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία όπως εξελίσσονται μέχρι σήμερα πρέπει να σταματήσουν. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, καθώς μία διαπραγμάτευση σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών. Απαιτείται να γίνει η συζήτηση για ένα ανοιχτό εμπόριο με έναν ανοιχτό διάλογο που θα περιλαμβάνει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών αλλά και εκπροσώπους από την κοινωνία των πολιτών, και σε καμία περίπτωση μόνο με την υπερεκπροσώπηση των λόμπι του εμπορίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την υπεύθυνη εκστρατείας στο ελληνικό γραφείο της οργάνωσης, «όλες οι ενδείξεις και τα έως τώρα κείμενα, καταδεικνύουν ότι αυτό που θα επικρατήσει θα είναι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών, καθώς οι μικρές και οι μικρομεσαίες εταιρείες δεν εκπροσωπούνται και δεν μπορούν να θέσουν τους όρους του παιχνιδιού». Ενώ, επισημαίνει ότι ζημιωμένοι πρόκειται να βγουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Όπως υπογραμμίζει η Greenpeace, «λίγες μέρες πριν την έναρξη του 13ου γύρου των διαπραγματεύσεων για την TTIP στη Νέα Υόρκη, Ομπάμα και Μέρκελ δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στη συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στη Γερμανία, που όμως συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις ενάντια στην TTIP με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές τόσο της TTIP όσο και της CETA, ισχυριζόμενη ότι αυτές οι δύο συμφωνίες θα φέρουν μεγάλη οικονομική ανάπτυξη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ θα συμβάλουν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες όμως, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα».

Ειδικότερα, η Greenpeace καλεί τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές:


  • Για την TTIP να απαιτήσουν τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, την απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
  • Για τη CETA να απαιτήσουν τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή 13 Μαΐου να πιέσουν τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην TTIP και CETA.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αδέρφια χωρίστηκαν στο Ολοκαύτωμα και οι οικογένειές τους επανενώνονται 77 χρόνια μετά


Έψαχναν ο ένας τον άλλον χωρίς να ξέρουν αν είναι ζωντανοί.

Ο νεότερος αδερφός του Abram Belz, Chaim Belzycki, διέφυγε στη Σοβιετική Ένωση από την Πολωνία το 1939 και από τότε τα δύο αδέρφια δεν είδαν ποτέ ξανά ο ένας τον άλλον.

Αδέρφια χωρίστηκαν στο Ολοκαύτωμα και οι οικογένειές τους επανενώνονται 77 χρόνια μετά

Σχεδόν 8 δεκαετίες μετά τον αποχωρισμό τους, οι δύο οικογένειες που άφησαν πίσω τους ενώνονται ζώντας σε δύο διαφορετικά μέρη του κόσμου. Η μητέρα ικέτευσε τότε και τους δύο γιους να σώσουν τον εαυτό τους, όμως ο μεγαλύτερος γιος προτίμησε να μείνει με την οικογένειά του πίσω και έτσι παρέμεινε στην Πολωνία. Ολόκληρη η οικογένεια αναγκάστηκε να μείνει στο Γκέτο Piotrknow Trybunalski με χιλιάδες άλλους Εβραίους πολωνικής καταγωγής εκείνο το έτος. Παρόλο που δεν έπαψαν ποτέ να ψάχνουν ο ένας τον άλλον δεν έζησαν για να δουν τις οικογένειες τους να επανενώνονται 77 χρόνια μετά, μόλις τον περασμένο μήνα.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την εγγονή του Belz, Jess Katz, η οποία έψαξε εντατικά στο διαδίκτυο για λίγο καιρό και χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα γενεαλογίας JewishGen.org για να βρει τους συγγενείς της. Στις 20 Απριλίου, οι οικογένειες των δύο αδερφών, η μία στο Νιου Τζέρσεϊ και η άλλη στη Ρωσία ξέσπασαν σε δάκρυα καθώς μίλησαν στο Skype για πρώτη φορά.

«Συνήθιζα να κοιτάζω στα βαθιά γαλάζια μάτια του παππού μου και αναρωτιέμαι για τον πόνο και την ταλαιπωρία που πέρασε. Τα ζαρωμένα μάτια του έμοιαζαν με εκείνου του 19χρονου κι έκλαιγε σε μένα και μου έλεγε για τους γονείς του, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν με αέρια, την αδελφή του που σκοτώθηκε στο γκέτο και τον αδελφό του ο οποίος διέφυγε στη Ρωσία και δεν τον βρήκε ποτέ ξανά», έγραψε η Katz σε μια δημοσίευση στο blog της και μιλώντας στην Daily Mail αποκάλυψε: «Πάντα ήξερα ότι ήταν ένας επιζών του Ολοκαυτώματος από τότε που ήμουν πολύ μικρή, γιατί ρώτησα τους γονείς μου γιατί είχε ένα μπλε τατουάζ στο μπράτσο του (το σημάδι των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης)».

Όπως αποκαλύπτει η εγγονή του, ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να μιλάει για τα όσα έζησε και αναφέρει ότι αρχικά αντάλλασσε επιστολές με τον αδερφό του, οι οποίες, όμως, αργότερα σταμάτησαν. Ο Belz απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο είχε οδηγηθεί και μεταφέρθηκε το 1945 σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Ιταλία. Τελικά μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1950 και εγκαταστάθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, οπότε και άλλαξε το επώνυμό του από Belzycki, το οποίο είχε και ο αδερφός του φεύγοντας. Στη συνέχεια, άρχισε την προσπάθεια να ανακαλύψει τη μοίρα του χαμένου αδελφού του. Έγραψε στην πολωνική κυβέρνηση και ζήτησε βοήθεια από οργανισμούς που στόχευαν στην επανένωση των επιζησάντων του Ολοκαυτώματος με τις οικογένειές τους, αλλά μάταια.

«Δεν μπορώ να βρω τίποτα για τον αδελφό μου, ο οποίος διέφυγε στη Ρωσία», είπε ο Belz σε μαρτυρία του 1990. «Η κόρη μου έγραψε πολλά γράμματα για να προσπαθήσει να τον βρει. Δεν μπορούμε να τον βρούμε».

Έτσι η εγγονή έβαλε στόχο να βρεθεί ο αδερφός του παππού της, θέλοντας να βάλει και το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια του παππού και της μητέρας της. Μπήκε σε διάφορα εβραϊκά φόρουμ της Ρωσίας και έστειλε επιστολές ώσπου έλαβε ένα μήνυμα από μια γυναίκα πιστεύοντας ότι η εγγονή έψαχνε το θείο της. «Σε λίγες ώρες βρήκαμε περισσότερα απ' όσα βρέθηκαν σε 70 χρόνια ερευνών», είπε στο ABC News.

Ο Chaim Belhitzky πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο στα 51 του το 1970, αλλά εντοπίστηκε ο γιος του, Evgeny Belzhitsky, ο οποίος εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί ο πατέρας του ήταν ότι είχε αλλάξει το όνομά του σε Nikolai «δεδομένου ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να είσαι Εβραίος στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των ετών αυτών», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα και ο ίδιος έψαχνε τόσα χρόνια τον αδερφό του.

Ο Belz πέθανε το 2011, σε ηλικία 95 ετών, χωρίς να μάθει ποτέ τι απέγινε ο αδερφός του, όμως οι οικογένειές τους κατάφεραν να έρθουν κοντά μέσω της τεχνολογίας και να ζήσουν συγκινητικές στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για την χαλάρωση των κανόνων χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους από το Βερολίνο


Η αποξηραμένη κάνναβη και τα εκχυλίσματα κάνναβης θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία έπειτα από συνταγογράφηση.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την χαλάρωση των κανόνων χρήσης κάνναβης από τους σοβαρά ασθενείς, με αφετηρία τον επόμενο χρόνο, στην περίπτωση που οι πάσχοντες δεν διαθέτουν άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Η αποξηραμένη κάνναβη και τα εκχυλίσματα κάνναβης θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία έπειτα από συνταγογράφηση, με το δημόσιο σύστημα υγείας να καλύπτει το κόστος αυτής, σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2017.

Η Ιταλία και η Τσεχία βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που επιτρέπουν την χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει πλήρως την χρήση κάνναβη, ενώ η Πορτογαλία έχει προβεί στην αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών για προσωπική χρήση, χωρίς όμως να επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Μέχρι σήμερα, οι σοβαρά πάσχοντες στην Γερμανία από καρκίνο, AIDS, νόσο Πάρκινσον ή σκλήρυνση κατά πλάκας είχαν πρόσβαση στην κάνναβη μόνο έπειτα από την ειδική έγκριση, ενώ κάλυπταν οι ίδιοι το κόστος αγοράς.

«Ο στόχος μας είναι οι σοβαρά πάσχοντες να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής θεραπείας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χέρμαν Χέρμαν Γκρέχε.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκαταστήσει ειδικές επιτηρούμενες φυτείες καλλιέργειας κάνναβης, ενώ θα εισάγει προς το παρόν όσες ποσότητες χρειαστεί.

Σύμφωνα με προβλέψεις της IBISWorld, μιας εταιρείας έρευνας αγοράς, οι πωλήσεις μαριχουάνας για ιατρική χρήση θα αυξηθούν σε 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020, από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια που βρίσκονταν το 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημιούργησαν τη μικρότερη μηχανή στον κόσμο


Ερευνητές στη Βρετανία δημιούργησαν τη μικρότερη μηχανή στον κόσμο, μεγέθους μόλις λίγων νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου), η οποία τροφοδοτείται με φως λέιζερ και κινείται σαν έμβολο.

Η νανομηχανή μπορεί μελλοντικά, μεταξύ άλλων, να αξιοποιηθεί στην ιατρική νανορομποτική, για να κινεί μικροσκοπικά ρομπότ (νανομπότ), που θα εισχωρούν ακόμη και στα ανθρώπινα κύτταρα για να καταπολεμούν τις ασθένειες. Άλλες πιθανές εφαρμογές είναι νανομηχανές που θα κινούνται στο νερό ή σε άλλα υγρά και θα αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους, λειτουργώντας ως κινούμενοι αισθητήρες.



Οι ερευνητές του Κέντρου Νανοφωτονικής του ιστορικού Εργαστηρίου Κάβεντις του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέρεμι Μπάουμπεργκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Η μηχανή αποτελείται από φορτισμένα νανοσωματίδια χρυσού, προσδεμένα μεταξύ τους με ένα πολυμερές υλικό σε μορφή γέλης που λέγεται pNIPAM και το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Όταν το υλικό αυτό θερμαίνεται με φως λέιζερ, τότε μέσα σε κλάσμα του δευτερολέπτου αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες ελαστικής ενέργειας, καθώς αποβάλλει όλο το νερό από τη γέλη και συρρικνώνεται, με συνέπεια τα νανοσωματίδια χρυσού να προσκολλώνται σφιχτά μεταξύ τους. Όταν όμως αντίθετα η συσκευή ψύχεται κάτω από τους 32 βαθμούς Κελσίου, το πολυμερές απορροφά νερό και φουσκώνει, με αποτέλεσμα -όπως σε ένα ελατήριο- τα νανοσωματίδια να απωθούνται απότομα μακριά το ένα από το άλλο, δημιουργώντας μια προωθητική δύναμη. Καθώς η θερμοκρασία αυξομειώνεται, η νανομηχανή κινείται σαν έμβολο.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής δρ Τάο Ντινγκ, «είναι σαν μια έκρηξη, καθώς εκατοντάδες χρυσά σφαιρίδια απομακρύνονται απότομα το ένα από το άλλο μέσα σε ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, όταν τα μόρια του νερού φουσκώνουν τα πολυμερή υλικά γύρω τους».

«Γνωρίζουμε ότι το φως μπορεί να θερμάνει το νερό για να κινήσει τις ατμομηχανές. Τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φως για να κινήσουμε μια μηχανή σαν "πιστόνι" σε νανοκλίμακα» ανέφερε ο ερευνητής δρ Βεντσισλάβ Βάλεβ.

Η νέα νανομηχανή, με την ονομασία ΑΝΤ (Actuating Nano-Transducer) ή «Μυρμήγκι», μπορεί να κινηθεί τρομερά γρήγορα και να ασκήσει μεγάλες δυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες από άλλες μικροσκοπικές συσκευές. Η ανά μονάδα βάρους ισχύς της είναι σχεδόν 100 φορές μεγαλύτερη από οποιασδήποτε άλλης μηχανής ή μυός. Είναι επίσης βιοσυμβατή, οικονομική στην παραγωγή της και ενεργειακά αποδοτική.

«Όπως τα πραγματικά μυρμήγκια, οι νανομηχανές ΑΝΤ παράγουν μεγάλη ισχύ σε σχέση με το βάρος τους. Η πρόκληση πλέον που αντιμετωπίζουμε, είναι πώς να ελέγξουμε αυτή την ισχύ για νανομηχανικές εφαρμογές», δήλωσε ο Μπάουμπεργκ.

Είπε ακόμη ότι το οριακό σημείο λειτουργίας της μηχανής θα μπορούσε να αναπροσαρμοσθεί από τους 32 στους 37 βαθμούς Κελσίου (όσο η θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος), καθώς επίσης να αναζητηθεί μια εναλλακτική πηγή θερμότητας πέρα από το φως λέιζερ.

Οι ερευνητές ήδη συνεργάζονται με την Cambridge Enterprise, τον επιχειρηματικό «βραχίονα» του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, καθώς και με άλλες εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν σε εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσής τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων


Ένα τρομακτικό ατύχημα συνέβη στο Χιούστον σε αγώνες αυτοκινήτων. Ο "πιλότος" Σίντνεϊ Φρίγκο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο αρχικά προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια έφερε πολλές τούμπες μέχρι να σταματήσει. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στάθηκε πολύ τυχερός, καθώς τη γλίτωσε μόνο με ένα σπασμένο χέρι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας


Ο δικηγόρος των γονιών της Μαρίας: Το κοριτσάκι έχει συγκεχυμένες εικόνες


Ο δικηγόρος των γονιών της μικρής Μαρίας, Κωνσταντίνος Τζινάκος, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και τόνισε ότι ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης εξάντλησε την αυστηρότητά του.

"Το κοριτσάκι είναι τριών ετών και έχει συγκεχυμένες εικόνες. Έχει πει τέσσερα-πέντε διαφορετικά πράγματα" σημείωσε ο κ. Τζινάκος και αποκάλυψε ότι η μικρή Μαρία ανέφερε στη θεία της για έναν άντρα με γκρι αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------

"Λύγισε" ο παππούς της μικρής Μαρίας


Σε ζωντανή σύνδεση από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μίλησε ο παππούς της μικρής Μαρίας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, ξέσπασε εναντίον όσων κατηγορούν τους γονείς της εγγονής του.

"Είναι άξια μάνα" σημείωσε ο παππούς της μικρής Μαρίας για τη νύφη του.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



-----------

Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας


Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η δίκη των γονιών της μικρής Μαρίας η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα, από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά.

Το δικαστήριο αποφάσισε στο μεταξύ οι γονείς να αφεθούν ελεύθεροι.

-----------

"Κάποιος πήρε την Μαρία" λέει ο δικηγόρος των γονιών της 3χρονης


«Κάποιος την πήρε και την πήγε στο σημείο εκείνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος των γονιών της μικρής Μαρίας, Σταύρος Γεωργόπουλος στην Ευελπίδων.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε επίσης ότι αυτό που συνέβη στους κατηγορούμενους «θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Σταύρου Γεωργόπουλου:

«Αυτό που συνέβη σ’ αυτούς τους γονείς θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας. Για ένα λεπτό έχασαν τη Μαρία. Κινητοποιήθηκαν αμέσως πήγαν στην αστυνομία. Μαζεύτηκαν 200 άτομα και όργωσαν την περιοχή. Αποκλείεται να έφυγε μόνη της και να έκανε 4 χλμ., κάποιος την πήρε και την πήγε στο σημείο εκείνο. Οι γονείς είναι Χριστιανοί, ακολούθησαν και τον επιτάφιο».

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίς το πρωί και ο παππούς της Μαρίας υποστήριξε ότι η 3χρονη του ανέφερε πως κάποιος άνδρας την πήρε από το σημείο, κάτι όμως που το κοριτσάκι δεν είπε ποτέ στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

-----------

"Θα μηνυθούν όσοι μας κατηγόρησαν άδικα" λέει ο πατέρας της Μαρίας


«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Μαρία μας είναι καλά» είπε ο πατέρας της 3χρονης η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα, από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά.

«Το μόνο που θέλαμε ήταν να είναι καλά το παιδί μας. Ανυπομονούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Είμαστε δύο ημέρες στα κρατητήρια. Δεν την έχουμε δει, είναι με τη θεία του. Θέλουμε να δούμε το παιδί μας. Αυτό είναι το μόνο που μας νοιάζει» είπε ο Αντώνης Πρίντεζης, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε και πρόσθεσε:

«Δεν ασχολούμαι με τα νομικά. Αν χρειάζεται να έρθει η κοινωνική λειτουργός, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα μηνυθούν όσοι μας κατηγόρησαν άδικα. Εμένα το μόνο μέλημά μου είναι να δω το παιδί μου».

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------

Νέα μαρτυρία για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας: "Μια Ρομά κατέβασε το κοριτσάκι από ένα φορτηγάκι"


Νέα δεδομένα φέρνει στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαρίας η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος, επικοινωνώντας με την εκπομπή «Tatiana live», ανέφερε ότι είδε ένα βαν να αφήνει το παιδί στη μέση του δρόμου.

«Σταμάτησε ένα φορτηγάκι μπροστά από μένα. Εγώ ήμουν στον ίδιο δρόμο που ήταν και το παιδί και τότε μια γυναίκα Ρομά κατέβασε την Μαρία από το αυτοκίνητο και την άφησε στο πεζοδρόμιο στην Λεωφόρο Καβάλας», σημείωσε ο οδηγός ταξί ο οποίος αργότερα, όπως ισχυρίζεται, αποβιβάστηκε από το όχημά του για να δει τι συμβαίνει.

«Το γνωρίζουν όλοι το αυτοκίνητο αυτό», προσέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ισχυρίζεται πως γνωρίζει την ταυτότητα του οδηγού του αυτοκινήτου, στο οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, φέρεται να επέβαινε το μόλις 3μιση χρονών κοριτσάκι που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Δείτε το βίντεο από το E:



-----------

"Μου είπε ότι ήταν στο βουνό" λέει η μητέρα της Μαρίας


«Διέφυγε της προσοχή μας για ένα λεπτό» είπε η μητέρα της Μαρίας, η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα, από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά.

«Της υποσχέθηκα ότι δεν θα την αφήσω ποτέ ξανά μόνη της γιατί μου είπε ότι φοβόταν και με φώναζε. Διέφυγε της προσοχής μας για ένα λεπτό. Άφησα τα παιδιά στον άντρα μου και εγώ πήγα στην κουζίνα» είπε η μητέρα της 3χρονης και πρόσθεσε:

«Αμέσως αρχίσαμε να την ψάχνουμε αλλά δεν μπορούσαμε να την βρούμε πουθενά. Μετά από μερικά λεπτά πήραμε την αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού. Η κόρη μου, μου είπε ότι ήταν στο βουνό και ότι κοιμήθηκε στα χορτάρια. Μου είπε ότι ήθελε να πάει να δει ένα σκυλάκι και ότι μετά χάθηκε και με φώναζε. Αυτό μου είπε και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω».

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------

Νέα τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαρίας


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μικρής Μαρίας που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Με εισαγγελική εντολή το παιδί θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι η δικαστική λειτουργός να πάρει στα χέρια της τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων.

Οι αρχές πήραν αυτή την απόφαση καθώς εξετάζονται καταγγελίες αλλά και φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι γονείς της Μαρίας στο facebook.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.



-----------

Στο νοσοκομείο "Παίδων" οι γονείς της μικρής Μαρίας


Στο νοσοκομείο «Παίδων» πήγαν οι γονείς της μικρής Μαρίας οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη τους αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Η 3χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου θα παραμείνει με εισαγγελική εντολή, μέχρι η δικαστική λειτουργός να πάρει στα χέρια της τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων.

«Θα έρθουν να δουν και θα πάρουμε το παιδί πίσω, όλα καλά» είπε ο πατέρας της Μαρίας.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα αφιερωμένη στους πρόσφυγες


Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις... 8 Μαΐου με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, την Κυριακή 8 Μάη (10 π.μ.), στο Σύνταγμα καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών:

Ρίτα Αντωνοπούλου
Γιώργο Γεωργακάκη
Παντελή Θαλασσινό
Βαγγέλη Κορακάκη
Μίλτο Πασχαλίδη
Λία Ψυχογιού
Και η Χορωδία του ΠΑΜΕ

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!», σημειώνει το ΠΑΜΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κλοπή τροφίμων λόγω πείνας δεν είναι έγκλημα στην Ιταλία


Ιστορική απόφαση για άστεγο που είχε κλέψει τυρί και λουκάνικα αξίας 4,07 ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ.

Η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για καταπολέμηση της ακραίας πείνας δεν είναι έγκλημα, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Οι δικαστές ανέτρεψαν την καταδικαστική απόφαση που είχε ληφθεί εναντίον του Ρόμαν Οστριάκοφ που είχε κλέψει τυρί και λουκάνικα αξίας 4,07 ευρώ από ένα σούπερμαρκετ.

Πρόκειται για άστεγο ουκρανικής υπηκοότητας που είχε πάρει το φαγητό υπό το φως της άμεσης και επείγουσας ανάγκης σίτισης, τόνισε το δικαστήριο.

Επομένως πρόσθεσε δεν πρόκειται για έγκλημα.

Ένας πελάτης είχε ενημερώσει την ασφάλεια του καταστήματος το 2011 όταν ο Οστριάκοφ είχε επιχειρήσει να βγει από το σούπερ μάρκετ στη Γένοβα έχοντας πληρώσει μόνο για κριτσίνια.

Το 2015 καταδικάστηκε για κλοπή και του επεβλήθη ποινή έξι μηνών φυλάκισης αλλά και πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, ήταν σαφές πως ο κατηγορούμενος «δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τροφή, έτσι ενήργησε από ανάγκη» τονίζοντας πως «το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει της περιουσίας».

Η Corriere della Sera έσπευσε να επισημάνει την ειρωνεία του νομικού συστήματος της Ιταλίας, θεωρώντας πως η κλοπή εμπορευμάτων αξίας λιγότερο των 5 ευρώ χρειάστηκε να περάσει από 3 γύρους δικαστικών διαδικασιών πριν απορριφθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα ρομπότ να πάρουν τις δουλειές των ανθρώπων


Πώς σκιαγραφήθηκε το εργασιακό μέλλον στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος Milken.

Έρχονται τα ρομπότ. Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφεραν μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο που συναντήθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος Milken στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. Τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις έως τώρα είχαν ως θέμα την τεχνολογία που υποκαθιστά εργασίες σε τομείς από τις αγορές έως την εξόρυξη και, το σημαντικότερο, δουλειές.

«Τα περισσότερα οφέλη που βλέπουμε από την αυτοματοποίηση σχετίζονται με καλύτερη ποιότητα και λιγότερα σφάλματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όντως μειώνει και τις θέσεις εργασίας», είπε χθες σε συζήτηση ο Μάικλ Τσούι, συνεργάτης του Ιδρύματος McKinsey Global.

Το τετραήμερο συνέδριο, με θέμα «Το μέλλον της ανθρωπότητας» ξεκίνησε την Κυριακή και το παρακολουθούν 3.500 άτομα μόνο με πρόσκληση.

Η τεχνολογία δεν έχει απλώς εξαλείψει τις χαμηλόμισθες δουλειές που απαιτούν λίγα προσόντα, είπαν μερικοί από τους 700 ομιλητές. Αναφέρθηκαν σε ρομπότ που οδηγούσαν φορτηγά σε μερικά ορυχεία της Αυστραλίας, σε δικηγορικά προγράμματα για εταιρείες τα οποία αντικαθιστούν προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές που εξετάζουν χιλιάδες εγγράφων πριν από δίκες, και, στην Γουόλ Στριτ, την αυτοματοποίηση εργασιών που προηγουμένως διεκπεραιώνονταν από τραπεζίτες με πτυχία MBA ή με ντοκτορά.

«Οποιουδήποτε η εργασία αφορά τη μεταφορά στοιχείων από ένα λογιστικό φύλλο σε άλλο [...] αυτό θα αυτοματοποιηθεί», είπε ο Ντάνιελ Νάντλερ, διευθυντής της εταιρείας ανάλυσης χρηματοοικονομικών στοιχείων Kensho, η οποία ανήκε εν μέρει στον όμιλο Goldman Sachs. «Η Goldman Sachs θα εξακολουθεί να υπάρχει σε 10 χρόνια, η JP Morgan επίσης», είπε, αναφερόμενος στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, «απλώς θα είναι πολύ πιο αποδοτικοί όσον αφορά τη λειτουργική απόδοση και τον αριθμό υπαλλήλων».

Οι μεγάλες τράπεζες έχουν απολύσει δεκάδες χιλιάδων άτομα τα τελευταία χρόνια καθώς επιχειρήσεις όπως η διαπραγμάτευση ομολόγων έχουν γίνει λιγότερο κερδοφόρες. Υπό την τεράστια πίεση από επενδυτές να βελτιώσουν τα κέρδη τους αλλά χωρίς να μπορούν να αυξήσουν τις αποδόσεις τους κατά πολύ, οι τράπεζες συνεχώς στρέφονται στην τεχνολογία για να μειώσουν το κόστος τους.

Σύμφωνα με έκθεση της Citigroup τον Μάρτιο, εργαζόμενοι στον χρηματοοικονομικό τομέα θα έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες, καθώς, όπως προέβλεψε η έκθεση, οι θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα θα μειωθούν κατά 30% στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη την επόμενη δεκαετία.

Οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις προέβλεψαν ότι η επιρροή της τεχνολογίας θα γίνει αισθητή πολύ πιό πέρα από την Γουόλ Στριτ. Ο Μάρτιν Φορντ, συγγραφέας και επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι ενώ η οικονομία που βασίζεται σε μη μόνιμο προσωπικό έχει δημιουργήσει προσωρινές δουλειές για ελεύθερους επαγγελματίες, το επόμενο βήμα θα είναι να τις καταργήσει. Ως παράδειγμα έδωσε την υπηρεσία ταξί Uber, η οποία επενδύει μεγάλα ποσοστά στην κατασκευή αυτοκινήτων τα οποία δεν χρειάζονται οδηγό.

Ο Ντέιβιντ Σίγκελ, συνδιευθυντής της εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου Two Sigma, επέρριψε στην τεχνολογία την ευθύνη για τα προβλήματα εισοδήματος που έχουν οδηγήσει σε πολιτικές αναταραχές παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. «Μια από τις μεγαλύτερες αιτίες στασιμότητας των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης είναι ουσιαστικά τα έξυπνα προγράμματα υπολογιστών», είπε ο Σίγκελ κατά τη διάρκεια μιάς συζήτησης περί της τεχνητής νοημοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαριά πρόστιμα για τον ιντερνετικό τζόγο χωρίς άδεια


Οι πάροχοι και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να διακόπτουν αυτεπάγγελτα την πρόσβαση και τις συναλλαγές.

Πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο μη αδειοδοτημένης παροχής τυχερών παιγνίων, μέσω Διαδικτύου, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Η απόφαση, που λήφθηκε αρχές Απριλίου και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τη Μεγάλη Πέμπτη 27 Απριλίου 2016, προβλέπει βαρύτερα πρόστιμα. Επίσης προβλέπει πρόστιμα και στα πιστωτικά ιδρύματα που επιτρέπουν συναλλαγές με μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, ο νέος τροποποιημένος κανονισμός επιβάλλει στους παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet Service Providers, ISPs) και στα πιστωτικά ιδρύματα να διακόπτουν αυτεπάγγελτα την πρόσβαση και τις συναλλαγές σε όλους τους μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων. «Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs)... διακόπτουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, με την ανάρτηση του καταλόγου αυτού στον ιστότοπο της ΕΕΕΠ, την πρόσβαση στους ιστότοπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων, μέσω Διαδικτύου (black list)...». Αντίστοιχη ρύθμιση εισάγεται και για τα πιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην εθνική επικράτεια και τα οποία είναι υποχρεωμένα να «διακόπτουν, χωρίς καθυστέρηση, με την ανάρτηση του καταλόγου στον ιστότοπο της ΕΕΕΠ, οποιασδήποτε συναλλαγή καθώς και πληρωμές ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια...».

Με τον νέο τροποποιημένο κανονισμό αυξάνεται ακόμη το ύψος ορισμένων προστίμων προς τους μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων, μέσω Διαδικτύου. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η συμμετοχή ανηλίκου σε παίγνια μη αδειοδοτημένου παρόχου επιβάλλει πρόστιμο 50.000 ευρώ ανά παικτική συνεδρία, από 20.000 ευρώ που ήταν πριν. Επίσης επιβάλλεται πρόστιμο στα πιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα πληρωμών, ίσο με το δεκαπλάσιο του ποσού που διακινήθηκε προς/από μη αδειοδοτημένο φορέα. Τέλος, μεταβάλλονται οι όροι παραμονής στη λίστα με τους μη αδειοδοτημένους παρόχους (black list).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γη φιλοξενεί έως ένα τρισ. είδη και το 99,99% παραμένουν άγνωστα


Πρόκειται κυρίως για μικροοργανισμούς.

Η Γη μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών και μικροοργανισμών και από αυτά μόλις το ένα χιλιοστό του 1% έχουν ανακαλυφθεί, ενώ το 99,999% παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζέι Λένον του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Η μελέτη βασίστηκε στη μεγαλύτερη έως τώρα ανάλυση μικροβιακών και άλλων βάσεων δεδομένων, καθώς, επίσης, σε οικολογικές και στατιστικές μεθόδους. Συνολικά ελήφθησαν υπόψη πάνω από 5,6 εκατομμύρια γνωστά είδη -ζώα, φυτά και μικρόβια- από 35.000 τοποθεσίες σε όλη τη Γη, εκτός της Ανταρκτικής.

«Η εκτίμηση του αριθμού των ειδών στη Γη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη βιολογία. Η μελέτη μας συνδυάζει τις μεγαλύτερες διαθέσιμες βάσεις δεδομένων με οικολογικά μοντέλα και νέους οικολογικούς κανόνες για τη βιοποικιλότητα, πράγμα που μας επέτρεψε να έχουμε μια νέα και πιο αξιόπιστη εκτίμηση για τον αριθμό των ειδών των μικροβίων στον πλανήτη μας» δήλωσε ο Λένον.

Έως πρόσφατα, η εκτίμηση του αριθμού των μικροβιακών ειδών στη Γη ήταν ουσιαστικά αδύνατη. Όμως η νέα τεχνολογία γενετικής ανάλυσης (αλληλούχισης του γενετικού υλικού των μικροοργανισμών) παρέχει ένα νέο ισχυρό εργαλείο υπολογισμών.

Τα μικρόβια περιλαμβάνουν τις αόρατες με γυμνό μάτι μορφές ζωής, όπως βακτήρια, μύκητες κ.α. Παλαιότερες εκτιμήσεις για τον αριθμό των ειδών στη Γη αγνοούσαν αυτόν τον πλούσιο μικρόκοσμο. Όμως είναι πια γνωστό ότι μόνο ένα γραμμάριο χώματος περιέχει έως ένα δισεκατομμύριο μικροοργανισμούς.

Μέχρι στιγμής το διεθνές διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μικροβιώματος της Γης έχει ταξινομήσει λιγότερα από δέκα εκατομμύρια είδη μικροοργανισμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κατηγορηματικό ΟΧΙ σε μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις


Δελτίο Τύπου 04.05.2016


Αρ. Πρωτ.: 733

Τροπολογία με όλες τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το Ασφαλιστικό στάλθηκε στη Βουλή, όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή στις 26 Απριλίου.

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα και οι φορείς του καλούν όλους τους βουλευτές να την καταθέσουν μέχρι αύριο ενόψει της συνέχειας της συζήτησης στη Βουλή και την ψήφισή του επίμαχου νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Καλούνται όλοι οι βουλευτές να μη συμπράξουν στην κατακρεούργηση των αναπηρικών συντάξεων, να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ζητούν από τους εκπροσώπους τους στη Βουλή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν να μειωθούν οι συντάξεις των φτωχότερων των φτωχών (άρθρα 7, 27 και 96).

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βαρδακαστάνης είχε τονίσει: «Μιλώντας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πρέπει να δούμε το ευρύτερο περιβάλλον: την κατάσταση στις υπηρεσίες, στα μέτρα υποστήριξης, στο κοινωνικό κράτος, στην πρόνοια, στην υγεία... Οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε μια διαδικασία ραγδαίας υποχώρησης του κοινωνικού κράτους. Αν δούμε το ασφαλιστικό κάτω από αυτό το πρίσμα, εάν δεν προσέξουμε πως θα νομοθετήσουμε, θα δημιουργήσουμε περισσότερη φτώχεια, περισσότερες διακρίσεις, εξαθλίωση».

Ο αγώνας συνεχίζεται, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν πληρώνουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται!
Διαβάστε περισσότερα...

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή του «Παναγία Τήνου»


Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες για το ημιβυθισμένο πλοίο.

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες, για την οριστική απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το Σάββατο 7/5 το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα εγκρίνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΛΠ, το «Παναγία Τήνου» που βρίσκεται ημιβυθισμένο μέσα στο λιμάνι, κρίνεται επικίνδυνο για τη ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση απομάκρυνσή του με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ο Οργανισμός, ανέφεραν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή που το πλοίο παρουσίασε δεξιά κλίση 40 μοιρών, έλαβε όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα, ενώ οι αρχικές εργασίες λόγω του επείγοντος της υπόθεσης, είχαν ανατεθεί αρχικά σε ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του πλοίου.

Στελέχη εταιρειών εξειδικευμένων σε ναυάγια, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι το εκτιμώμενο κόστος για την απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου» κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και πιθανόν ξεπερνά την αξία του.

Η επιχείρηση της απάντλησης των υδάτων από το εσωτερικό του πλοίου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει το έργο τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση και των σχετικών αδειών στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Το «Παναγία Τήνου» ήταν παροπλισμένο εδώ και καιρό στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ΝΑΤ είχε προχωρήσει σε κατάσχεση λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

Γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί αντιρρυπαντικό φράγμα ενώ έως τώρα δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ


O Οργανισµός εγκαινιάζει µία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Σε δοκιµαστική λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆, µε την οποία ο Οργανισµός εγκαινιάζει µία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επί 24 ώρες την ηµέρα και επτά ηµέρες την εβδοµάδα.

Ήδη, µέσα στην πρώτη βδοµάδα λειτουργίας του, στο νέο portal έγιναν 1.182.267 προβολές σελίδας από 169.039 χρήστες, εκ των οποίων το 41% συνδέθηκε για περισσότερες από µία φορά. Με βάση τις αξιολογήσεις από τους πρώτους επισκέπτες, που απάντησαν στο πεδίο «Η γνώµη σας µετράει», το 78% δήλωσε ικανοποιηµένο από την πληρότητα των πληροφοριών στις οποίες είχε πρόσβαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κεντρική θέση στην πύλη διατηρεί η µηχανή απλής ή σύνθετης (µε επιλογή περισσότερων κριτηρίων) αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η µηχανή αναζήτησης βιογραφικών των αναζητούντων εργασία από τις αντίστοιχες βάσεις δεδοµένων που τηρούνται στα µητρώα του Οργανισµού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτές οι αλληλένδετες αναζητήσεις ανταποκρίνονται πλήρως στο νέο σύστηµα που προωθεί ο ΟΑΕ∆ για την αποτελεσµατικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Η ανάπτυξη του συστήµατος συνδέεται µε την προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕ∆, για να αυξήσει τον αριθµό των κενών θέσεων που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις, µέσω του portal».

Σηµαντική καινοτοµία στο σχεδιασµό του νέου portal αποτελεί ο προσανατολισµός του στο χρήστη, ανάλογα µε την κατηγορία συναλλασσόµενου στην οποία ανήκει (άνεργος, εργαζόµενος, εκπαιδευόµενος-καταρτιζόµενος, άτοµο που ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες, εργοδότης-επιχείρηση, πάροχος, κλαδικός ή κοινωνικός φορέας).

Επιλέγοντας κατηγορία, εµφανίζεται σε κάθε συναλλασσόµενο όλο το φάσµα των υπηρεσιών στις οποίες έχει δυνητικά πρόσβαση. Στη συνέχεια, ο συναλλασσόµενος µπορεί να προβεί στις επιλογές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του (εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕ∆, συµβουλευτικές υπηρεσίες, προγράµµατα απασχόλησης, συνεχιζόµενη κατάρτιση, επιδόµατα-παροχές, κοινωνική πολιτική, πρωτοβουλίες, συνεργασίες ΟΑΕ∆, δίκτυο Eures, πληροφοριακό σύστηµα «Εργάνη» κλπ).

Το νέο portal ανταποκρίνεται στη γεωµετρία συσκευών τύπου tablet και smartphone και θα παρέχει, στο προσεχές διάστηµα, δυνατότητα ζωντανής συνοµιλίας, σε προκαθορισµένο χρόνο, µε χρήση φωνής ή και video, µε το αρµόδιο προσωπικό του Οργανισµού, ανοίγοντας ένα κανάλι αµφίδροµης επικοινωνίας. Η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕ∆ αναπτύχθηκε, στο πλαίσιο του έργου «Οργανωτικός Ανασχεδιασµός και Επαναπροσδιορισµός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕ∆», το οποίο προβλέπει την αναβάθµιση των παρεχόµενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισµού, ώστε να γίνουν περισσότερο εξατοµικευµένες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο 15χρονος που γερνούσε 8 φορές πιο γρήγορα


Η ιστορία του αγοριού που έγινε διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ο γενναίος έφηβος, Nihal Shrinivas Bitla, που έγινε το δημόσιο πρόσωπο μιας εκστρατείας για περισσότερη έρευνα πάνω σε μια σπάνια ασθένεια γήρανσης από την οποία υπέφερε, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών σε ένα νοσοκομείο στην Τελανγκάνα της Ινδίας αυτήν την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, έκανε εκστρατεία ακούραστα για μια μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την έρευνα για την συγκεκριμένη κατάσταση και ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας του Ιδρύματος Ερευνών της Προγηρίας. Το συγκεκριμένο σύνδρομο από το οποίο έπασχε, η προγηρία, αναγκάζει το σώμα να γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό. Η τυπική αιτία του θανάτου στα άτομα που ζουν αυτή την κατάσταση είναι είτε μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Η οικογένεια του 15χρονου είχε προσπαθήσει να δώσει στον έφηβο όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή και έκαναν ακόμη και ταξίδια, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να ζήσει πολλά χρόνια.

Πριν από λίγες μέρες μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν σκλήρυνση των αρτηριών, ένα τυπικό πρόβλημα σε ηλικιωμένα άτομα, το οποίο θεωρούν πιθανό λόγο για τον ξαφνικό θάνατό του. Ένας από τους θεράποντες ιατρούς του Nihal ανέφερε πως από τότε που ο έφηβος ήταν 10 ετών είχε το σώμα ενός 60χρονου. Το 2014, ο Nihal μαζί με τον 3χρονο Ishan, ένα άλλο παιδί με προγηρία, πήγαν στη Βοστώνη για να υποβληθούν σε μια κλινική δοκιμή ενός φαρμάκου κατά του καρκίνου το οποίο θεωρείτο ότι επιβραδύνει την επιταχυνόμενη γήρανση. Έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έδειξαν ότι τουλάχιστον 60 άτομα στην Ινδία πάσχουν από προγηρία. Ωστόσο μέχρι στιγμής ελάχιστα έχουν διαγνωστεί. Εξάλλου μέχρι το 2009 παγκοσμίως είχαν διαγνωστεί επίσημα με προγηρία 56 παιδιά, ενώ μετά την εκστρατεία έφτασαν τα 125.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά με προγηρία δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα κατά τη γέννηση, αλλά μετά τον πρώτο χρόνο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις όπως αργή ανάπτυξη και απώλεια μαλλιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στις 8 Μαΐου


Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία από την ΟΥΙΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, στις 8 Μαΐου, απευθύνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ανακοινώνοντας απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.00 το πρωί.

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της, «για μία ακόμα χρονιά, η εργατική τάξη της χώρας μας απεργεί την Κυριακή 8 Μάη, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μία ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μία κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μία κοινωνία με δουλειά για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς».

«Και την εφετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 6η συνεχή χρονιά, είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατ΄ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΙΥΕ τονίζει ότι πρέπει:

«- Να υπερασπιστούμε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

- Να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα.

- Να διαφυλάξουμε την Κυριακή-αργία».

Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για την ύπαρξη αξιοπρεπών συντάξεων και παροχών υγείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου, που διαλύουν το ασφαλιστικό μας σύστημα και πετσοκόβουν τις συντάξεις μας. Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 8ωρο-40ωρο, την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, με 751 ευρώ κατώτατο μισθό, την αποκατάσταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα ισχύουν για όλους, την επανακαθιέρωση του εργατικού δικαίου, την εξάλειψη των ελαστικών και επισφαλών μορφών εργασίας. Αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας. Ούτε 52 ούτε και 8, κανένα μαγαζί τις Κυριακές ανοιχτό».

«Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, όλους όσοι πάλεψαν σκληρά και έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο σε όλο τον κόσμο. Τιμούμε και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Αγωνιζόμαστε για το 8ωρο και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, κοινωνική ασφάλιση για όλους, για παιδεία-υγεία-κοινωνική πρόνοια» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...