Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Υπέστη τέσσερα εμφράγματα και εγκεφαλικό επεισόδιο στη γέννα της



Αλλά κατάφερε να γεννήσει δύο υγιέστατα μωρά.

Μια μητέρα-θαύμα, όχι μόνο επέζησε τέσσερα εμφράγματα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά κατάφερε επίσης να φέρει στη ζωή δύο υγιέστατα παιδιά και μάλιστα δίδυμα.

Η 33χρονη George Cormack βρέθηκε αντιμέτωπη με το θάνατο όταν γέννησε το πρώτο της παιδί, καθώς σταμάτησε η καρδιά της και υπέστη διμερή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το δεύτερο παιδί της δεν ανέπνεε όταν γεννήθηκε, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή, στο Γενικό Νοσοκομείο του Colchester, στο Έσσεξ.

Η κ. Cormack υπέστη εμβολή του αμνιακού υγρού – μια σπάνια και θανατηφόρο πάθηση, η οποία συμβαίνει σε μία από τις 20.000 εγκυμονούσες γυναίκες. Το υγρό που περιβάλλει το έμβρυο εισέρχεται στο αίμα της μητέρας μέσω της μήτρας και προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

«Τη στιγμή που θα έπρεπε να γιορτάζω τη πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, βρισκόμουν σε μία απελπισμένη κατάσταση και δεν θυμάμαι πολλά», δήλωσε η μητέρα.

Η ανάρρωση της 33χρονης διήρκησε τρεις μήνες και με τη βοήθεια αρκετών θεραπευτών κατάφερε να ανακτήσει το περπάτημα και την ομιλία της.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά τη τραυματική εμπειρία της, η κ. Cormack είναι σε θέση να απολαμβάνει ξανά τη ζωή με τα δίδυμα μωρά της, στη κατοικία της στο Έσσεξ.

«Οι τελευταίοι δέκα μήνες ήταν τόσο τραυματικοί όσο και συγκινητικοί. Περισσότερο αισθάνομαι τυχερή που σήμερα μπορώ να κρατάω τα παιδιά μου στα στην αγκαλιά μου», τονίζει καταληκτικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχής η επέμβαση στο βρέφος με τα έξι πόδια



Αφαιρέθηκαν τα επιπλέον μέλη του μωρού
.
Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το μωρό που γεννήθηκε με έξι πόδια στο Πακιστάν, καθώς έπασχε από μία πολύ σπάνια γενετική ασθένεια.

«Μια ομάδα πέντε έμπειρων γιατρών κατάφερε σήμερα να αφαιρέσει με επιτυχία τα επιπλέον μέλη του μωρού. Είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του», δήλωσε ο Τζαμάλ Ραζά, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο Καράτσι.

Το βρέφος υπέφερε σύμφωνα με τον κ. Ραζά, από παρασιτική σύζευξη (παρασιτικά δίδυμα), ένα σύνολο πολλών μωρών που μόνο το ένα έχει σχηματιστεί πλήρως.

«Αυτό είναι μεγάλο νέο για μας», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους Ιμράν Σάιχ. «Αυτό που οι γονείς θέλουν πάνω απ' όλα είναι τα παιδιά τους να είναι γερά και υγιή. Προσευχόμαστε να έχει μια φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή», πρόσθεσε.

Το παιδί, του οποίου η μητέρα είναι σύζυγος ενός ειδικού στις ακτίνες Χ, γεννήθηκε πριν από δέκα μέρες στο Σουκούρ περίπου 450 χιλιόμετρα βόρεια του Καράτσι, όπου και είχε μεταφερθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.










Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη κομπίνα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση



Άγνωστοι καταχώρησαν πλαστές συνταγές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Άγνωστοι παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης πριν από δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Απριλίου «παρουσιάστηκε τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και των γιατρών.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε πως κάποιοι παραβίασαν ηλεκτρονικά το σύστημα, καταχωρώντας πλαστές συνταγές ύψους 1.500.000 ευρώ με αποτέλεσμα το σύστημα να υποστεί βλάβη».

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αναζήτηση των υπευθύνων όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ατυχές» το μπέρδεμα των δύο κοριτσιών στην Κύπρο



Δόθηκαν και μεγάλωσαν το ένα στην οικογένεια του άλλου.

Πολύ σπάνιο και ατυχές χαρακτήρισε το λάθος που έγινε με τα δύο βρέφη στην Κύπρο που δόθηκαν το ένα στην οικογένεια του άλλου, με αποτέλεσμα οι 27χρονες σήμερα κοπέλες να μεγαλώσουν με λάθος γονείς.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μάρκος Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι κάτι πρέπει να πήγε λάθος, προσθέτοντας ότι γνωρίζει προσωπικά το γιατρό, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό και σωστό επιστήμονα». Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει διακριτικότητα όσον αφορά την προβολή του θέματος και σεβασμός στις δύο οικογένειες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της γυναικολογικής εταιρείας Μάριος Λιασίδης αναφέρθηκε στις ασφαλιστικές δικλείδες κατά τη διαδικασία τοκετού και επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς ήθελε να γίνει λάθος, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν χωρεί συγγνώμη.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλονται οι προσλήψεις στο δημόσιο και οι υπηρεσιακές μεταβολές



Μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο μέχρι και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, όπως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του δημοσίου, ενώ εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση είναι:

- Οι δημόσιες υπηρεσίες.

- Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

- Οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου.

- Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

- Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

- Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

- Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί, όλων αυτών που υπάγονται στο κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005.

- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στα υπό στοιχεία β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.2527/1997 ή επιχορηγούνται από αυτά τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή που τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα κατέχουν το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Οι ειδικές άδειες εκλογικού δικαιώματος

Με την ίδια εγκύκλιο ρυθμίζονται και οι ειδικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι υπάλληλοι, που θα μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος δικαιούνται ειδική άδεια ως εξής:

1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στις προδιαγραφές συνταξιοδότησης των διαζευγμένων



Το ποσό που θα πάρουν είναι ανάλογα με τα έτη του έγγαμου βίου.

Αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των διαζευγμένων προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Το ποσό της σύνταξης που θα πάρουν οι διαζευγμένοι είναι ανάλογα με τα έτη του έγγαμου βίου, τα οποία πρέπει να ξεπερνούν τα δέκα.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν αναδρομική ισχύ και ισχύουν σε όσες περιπτώσεις ο θάνατος έχει επέλθει μετά την ισχύ του ν. 3996/2011, δηλαδή μετά τις 5 Αυγούστου 2011.



Διαβάστε περισσότερα...

«Τρέχουν» να φουλάρουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης



Ακριβότερα κατά 40% θα πωλείται το καύσιμο από Οκτώβριο
.
Σπεύδουν να φουλάρουν τις δεξαμενές τους με φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές, αφού από τον Οκτώβριο θα το πληρώνουν ακριβότερα κατά περίπου 40%.

Στις 30 Απριλίου σταματάει η διάθεση του καυσίμου και μάλιστα θα είναι η τελευταία φορά που θα πωλείται με χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, από την ερχόμενη χειμερινή σεζόν θα ανέβει στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή στα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, με τα σημερινά δεδομένα, ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτιναχτεί σε 1,40 ευρώ το λίτρο.

Σήμερα η τιμή του είναι σε μέσα επίπεδα στα 1,043 ευρώ το λίτρο. Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η πώλησή του, ήταν στα 0,90 ευρώ το λίτρο, δηλαδή έχει αυξηθεί κατά 14,3 λεπτά το λίτρο.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαεπτάχρονη έκρυβε από όλους τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία



Οι γονείς της το έμαθαν αφού την έχασαν...

Τα τέσσερα από τα δεκαεπτά της χρόνια η Charlotte Seddon έδινε μάχη με τη νευρική ανορεξία, προσπαθώντας μάλιστα να κρύψει τις συνέπειες της ασθένειας από τους γονείς της.

Αποκάλυπτε όμως τα πραγματικά της συναισθήματα στο ημερολόγιό της, το οποίο ανακαλύφθηκε μετά το θάνατό της. Η Charlotte έγραφε για τα συναισθήματά της, παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο απώλειας βάρους, άσκησης, μέτρησης θερμίδων, περιόδων κατάθλιψης και χρήσης καθαρτικών.

Το 17χρονο κορίτσι δεν έτρωγε στο τραπέζι με την υπόλοιπη οικογένεια λέγοντας πως είχε ήδη φάει. Στην πραγματικότητά όμως ήθελε να αποφύγει το φαγητό. Η διαταραχή που βασάνιζε την Charlotte δεν την εμπόδισε να διαπρέπει στο σχολείο, αποσπώντας επαίνους και βραβεία για τις επιδόσεις της.

Την τελευταία της σχολική χρονιά βραβεύτηκε και για την εθελοντική προσφορά της. Όταν έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, είχε βάρος μόλις 38 κιλά και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική μόλις λίγες ημέρες πριν.

Η οικογένειά της απευθύνει έκκληση στους άλλους γονείς να επαγρυπνούν για τα συμπτώματα της ασθένειας στα παιδιά τους, όπως το να αποφεύγουν το φαγητό ή το να εξαφανίζονται μόλις φάνε. Η 48χρονη μητέρα της Charlotte λέει: «Τα καταφέρνουν πολύ καλά στο να κρύβονται, στην αρχή πας με τα νερά τους για να μην τα στεναχωρήσεις».

«Είναι για μας μία τραγική απώλεια, ήταν ξαφνικό και σοκαριστικό. Μάθαμε για την κατάστασή της από τα κείμενα που άφησε πίσω της», λέει ο μπαμπάς της. Η νεκροψία έδειξε πως η καρδιά της ζύγιζε μόλις 190 γραμμάρια και οι μύες γύρω της είχαν αποδυναμωθεί λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή της. Το φυσιολογικό βάρος για μια καρδιά είναι 320 γραμμάρια.








Διαβάστε περισσότερα...

Οδεύει προς λουκέτο το «18 ΑΝΩ»;



Τι καταγγέλλουν οι γιατροί Αθήνας-Πειραιά.

Για οριστικό λουκέτο σε ένα από τα πλέον πετυχημένα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης - το 18 ΑΝΩ - κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας- Πειραιά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει την απεξάρτηση δίνοντας την δυνατότητα σε ιδιώτες να ιδρύσουν προγράμματα αποτοξίνωσης.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο στόχος, που για άλλη μια φορά γίνεται το 18 ΑΝΩ, δεν μας εκπλήσσει πλέον. Είναι γνωστό ότι είναι το μοναδικό στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης του ΕΣΥ. Έχει όμως κόστος. Κι ό,τι έχει κόστος για τον κ. Λοβέρδο πρέπει ν’ απαξιωθεί, να συκοφαντηθεί και να διαλυθεί.

Άλλωστε, υπάρχουν και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που περιμένουν χρόνια να καρπωθούν όλο το κομμάτι της απεξάρτησης. Και ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι δεν θέλει να τους απογοητεύσει.

Έτσι, με αφορμή κάποια αναφορά νοσηλεύτριας, γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί ένα μεμονωμένο γεγονός και να συκοφαντηθεί το έργο τόσων χρόνων του 18 ΑΝΩ και της επιστημονικής του υπεύθυνης της συναδέλφισσας Κατερίνας Μάτσα, που έχει αφιερώσει τη ζωή της σ’ αυτή την υπόθεση.

Γνωρίζοντας από πολύ κοντά τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτή τη Μονάδα Απεξάρτησης, τα χιλιάδες άτομα που έχουν αποθεραπευτεί και είναι πλέον ενεργοί πολίτες, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν’ αμαυρώσει το έργο που επιτελείται εκεί, χρόνια τώρα, και θα σταθούμε στο πλευρό θεραπευτών και θεραπευομένων, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Και θα σταθούμε επίσης και στο πλευρό της σ. Κατερίνας Μάτσα, που ξέρει να κάνει καλύτερα απ΄ όλα τ’ άλλα ένα πράγμα: να μην αφήνει την ελπίδα να σβήνει».

Διαβάστε περισσότερα...

Χρησιμοποιούσαν φτωχούς ανθρώπους ως σκλάβους!



Φωτογραφίες από την απίστευτη «επιχείρηση» της οικογένειας.

Άστεγους και ανθρώπους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ προσέγγιζε η οικογένεια Connors δήθεν προσφέροντάς τους δουλειά. Μόλις εκείνοι συμφωνούσαν να τους ακολουθήσουν, τους μεταχειρίζονταν σαν σκλάβους, τους ανάγκαζαν να δουλεύουν 19 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα, να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να λιμοκτονούν!

Για μισθό, ούτε λόγος.

Οι «σύγχρονοι σκλάβοι» φοβούνταν να δραπετεύσουν από τη «φυλακή» τους λόγω της σωματικής βίας που υφίσταντο και της απειλής σωματικής βίας.

Οι Connors τους ξύριζαν το κεφάλι και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπάνιο για μήνες. Επίσης δεν τους επέτρεπαν να πλένουν τα ρούχα τους και όταν διαλύονταν απλά τα πετούσαν!

Ένας από αυτούς περιέγραψε το χώρο όπου ζούσαν σαν «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Κάποιοι αναγκάζονταν να κοιμηθούν σε υπόστεγα και ακόμα και σε ένα τρέιλερ για άλογα.

«Η υπόθεση αφορά έλεγχο και εκμετάλλευση. Τα θύματα- σκοπίμως τους αποκαλώ θύματα- έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης επειδή ανήκαν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε η εισαγγελέας. «Μπορεί να μην ήταν σκλάβοι, με το αυστηρό νόημα της λέξης, αλλά σίγουρα δεν ήταν ελεύθεροι άνθρωποι».

Τα μέλη της οικογένειας, ο 52χρονος Tommy Connors, τα παιδιά του ο 28χρονος Johnny, ο 26χρονος Tommy, ο 24χρονος James, ο 20χρονος Patrick, η 30χρονη Josie και ο 34χρονος σύζυγός της James John Connors αντιμετωπίζουν είκοσι κατηγορίες που σχετίζονται με οκτώ «εργαζόμενους».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους «σκλάβους» κατάφερε να διαφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία. Στην επιχείρηση που ακολούθησε «απελευθερώθηκαν» δεκατρείς άνθρωποι.

Όπως κατέθεσε ένας από αυτούς, που ζούσε με προνοιακό επίδομα, ο Tommy Connors τον πλησίασε και του προσέφερε πενήντα λίρες μεροκάματο και στέγη. Από τότε του επιτέθηκε τουλάχιστον δώδεκα φορές, συνήθως με γροθιές. Κάποιες φορές τον είχε χτυπήσει με ένα ραβδί και τον είχε γρατζουνίσει τόσο βαθιά που έτρεχε αίμα.

Ένας άλλος κατέθεσε πως είδε έναν «εργαζόμενο» να χρησιμοποιείται σαν «σάκος του μποξ».
Το θύμα, που είναι πλέον στα 50, ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια σε μία καλύβα. Τα σεντόνια του άλλαζαν κάθε τέσσερις μήνες.

Οι «εργάτες» έκαναν μπάνιο συνήθως τις Παρασκευές για να είναι καθαροί το Σαββατοκύριακο που συνήθως αναλάμβαναν δουλειές. Μπορεί όμως να μεσολαβούσαν και μήνες από το ένα μπάνιο ως το επόμενο. Γεύμα δινόταν μία φορά τη μέρα, το βράδυ, εφόσον επέστρεφαν στο «σπίτι» νωρίς.

Σε διάστημα 15 ετών ένα από τα θύματα είχε λάβει συνολικά 80 λίρες. Όπως είπε στο δικαστήριο, ήταν πολύ φοβισμένος για να το σκάσει και δεν ήξερε πού να πάει.

Ένας από τους εργαζόμενους έκανε λόγο για επτά χρόνια κακοποίησης, πείνας και βασανισμού. «Ο χαρακτηρισμός σκλάβος είναι επιεικής», είπε.












Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα



Τα κτίρια του μέλλοντος πρέπει να έχουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση
.
Στην παλαιά Πεντέλη κατασκευάστηκε το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Deutsche Welle, ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Παλλαντζάς και μία ομάδα νέων επιστημόνων προσπαθούν να διαδώσουν ότι και στην Ελλάδα το κτίριο του αύριο πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να δημιουργήσουν μια βάση ενημέρωσης για τα παθητικά σπίτια, στην οποία θα ανατρέχουν αρχιτέκτονες, μηχανικοί, κατασκευαστές, παραγωγοί υλικών αλλά και τελικοί χρήστες.

Εδώ και καιρό η παγκόσμια κοινότητα προσαρμόζει τα ενεργειακά της πρότυπα σε αυτά του παθητικού σπιτιού. Ιδιαίτερα στον κτηριακό τομέα υπάρχει τεράστιο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, που αγγίζει το 90% χωρίς απώλεια της ποιότητας των ανέσεων στο εσωτερικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την αρχή του χρόνου στην Κίνα έχουν επιβληθεί στη δόμηση αυστηρά κριτήρια εξοικονόμησης, μέχρι και 70%.

Στη Ν. Κορέα και την Καλιφόρνια από το 2020 θα κτίζονται μόνο «net zero energy building», ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ισχύει για όλα τα νεόδμητα το «nearly zero energy building».

Η μεγαλύτερη ημερίδα για το παθητικό σπίτι

Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο η 16η Διεθνής Ημερίδα για το παθητικό σπίτι, όπου εκτός από ομιλίες, οι διοργανωτές προσφέρουν ένα ολόκληρο πρόγραμμα μαθημάτων για τις βασικές αρχές του παθητικού σπιτιού, φόρουμ με εφαρμογές για τεχνίτες και επισκέψεις σε παθητικά κτήρια.

Παράλληλα 100 εκθέτες παρουσιάζουν στους επισκέπτες προϊόντα και λύσεις για το πώς χτίζεται ένα παθητικό σπίτι.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γερμανία φέρνει τον ενιαίο κατώτατο μισθό




Ο χάρτης μισθών και ανεργίας στην Ευρώπη των 27.

Με τα ποσοστά φτώχειας να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Επιτροπή επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους μη έχοντες και τις κοινωνικές ομάδες, που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αρχίσει η συζήτηση για την καθιέρωση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού στις 27 χώρες - μέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση, που βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων, ξεκίνησε - μεταξύ άλλων - και υποστηρίζεται θερμά από το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, από τους εκπροσώπους των Γερμανών εργαζομένων, οι οποίοι επιχειρούν να περιορίσουν το εκτεταμένο φαινόμενο της ελαστικής απασχόλησης με αποδοχές 400 ευρώ.

Άλλωστε, στη Γερμανία, δεν υπάρχει κατώτατος μισθός. Συνολικά, από τις 27 χώρες - μέλη, κατώτατος μισθός είναι θεσπισμένος στις 20. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα επίπεδα των συγκεκριμένων αποδοχών, αλλά και τα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ένωση.



ΧΩΡΑ                    
ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ              
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ              
1.801                            
5,2%
ΙΡΛΑΝΔΙΑ                            
1.461
14,7%
ΟΛΛΑΝΔΙΑ                          
1.446                             
4,9%
ΒΕΛΓΙΟ                                
1.443                            
7,2%
ΓΑΛΛΙΑ                                 
1.398                           
10%
ΗΝΩΜ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ              
1.201
8,3%
ΣΛΟΒΕΝΙΑ                              
763
8,7%
ΙΣΠΑΝΙΑ                                  
748                           
23,6%
ΜΑΛΤΑ                                   
679                              
6,8%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ                          
565                           
15%     
ΕΛΛΑΔΑ                                 
511                             
21,8%
ΠΟΛΩΝΙΑ                               
336                             
10,2%
ΣΛΟΒΑΚΙΑ                             
327                             
14%
ΤΣΕΧΙΑ                                  
310
6,8%
ΟΥΓΓΑΡΙΑ                               
295                            
11%
ΕΣΘΟΝΙΑ                                
290                            
11,7%
ΛΕΤΟΝΙΑ                                
286                             
14,6%
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ                             
231                            
14,3%
ΡΟΥΜΑΝΙΑ                             
162                              
7,1%  
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ                            
138                             
12,4%
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...