Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άνδρες που είναι ερωτευμένοι με πλαστικές κούκλες


Ζουν όλη τη ζωή τους μαζί τους πληρώνοντας ακόμη και 41.000 ευρώ – Δείτε τις φωτογραφίες.

Δύσκολο πράγμα η μοναξιά και ιδίως όταν δεν υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτήν και στη φαντασία. Την ανθρώπινη ύπαρξη προσπαθούν να υποκαταστήσουν κάποιοι άνδρες με μια πλαστική κούκλα, η οποία μπορεί να κοστίζει μέχρι και-περίπου- 41.000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους δηλώνουν και ερωτευμένοι με τις άψυχες κούκλες.

Η κούκλα μπορεί να πάρει το ρόλο μιας χαμένης συζύγου ή μιας συντρόφου που ποτέ δε βρέθηκε για να τους «γεμίσει» τα συναισθηματικά κενά τους. Με αγκαλιές, βόλτες και ότι άλλες στιγμές –ερωτικές και μη- προτιμά ο καθένας, οι κούκλες γίνονται ένα υποκατάστατο για να βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη ζωή. Μπορεί να ακούγεται… ψεύτικο, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν στ’ αλήθεια και η φωτογράφος Benita Marcussen, αποφάσισε να εξερευνήσει αυτό τον αθέατο κόσμο. Μπήκε σ’ αυτόν, αφού πρώτα χρειάστηκε να εντρυφήσει στο κρυφό φόρουμ που διαθέτουν οι άνθρωποι που ζουν με κούκλες και να τους πείσει για το αγαθό των προθέσεών της. Μπήκε και στα σπίτια τους, τους απαθανάτισε σε καθημερινές οικείες στιγμές, ήταν σαν να βλέπει αγαπημένα ζευγάρια να μοιράζονται κοινές στιγμές.

«Πολλοί άνδρες απάλυναν τον πόνο τους αγοράζοντας μία από αυτές τις κούκλες, που στοιχίζουν τουλάχιστον 1.000 λίρες. Δεν μπορεί κανείς να κατηγοροποιήσει τους λόγους που τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την αγορά», ανέφερε στη Mirror.

O Deerman, ένας άνδρας που δεν θέλει να δώσει άλλα στοιχεία, έχασε προ καιρού τη γυναίκα του από την επάρατη νόσο. Προσπάθησε να καλύψει το κενό με μια άλλη γυναίκα, αλλά δεν βρήκε αυτό που ήθελε. Έτσι κατέφυγε στην αγορά μιας τέτοιας κούκλας. Μάλιστα, έκανε ειδική παραγγελία έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά της να φέρνουν στον νου του τη γυναίκα του. Ένας από τους λόγους που αυτές οι κούκλες έχουν τσιμπημένη τιμή είναι ότι, πέραν του «φυσικού» μεγέθους τους, μπορούν να έχουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο αγοραστής. Χρώμα μαλλιών και σώματος, χείλη, δάχτυλα, μέγεθος στήθους και εθνικότητα καθορίζονται κατά το δοκούν.

«Ο κάθε άνδρας έχει μια δική του ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιλογή του αυτή. Δεν μπορείς να τους κατηγοριοποιήσεις, ακόμη και παρότι όλοι τους συμφωνούν ότι οι κούκλες απαλύνουν τον πόνο που προκαλεί η μοναξιά», εξηγεί η Marcussen.

Οι κούκλες αυτές είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη και χρειάζονται περί τις 80 ώρες για να παραχθούν σε ένα εργοστάσιο στην Καλιφόρνια. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν τον σωματότυπο της κούκλα, το χρώμα των μαλλιών της, το μέγεθος του στήθους της, την εθνικότητα, ακόμη και τα νύχια ή και το σχήμα των χειλιών της.

Δείτε ορισμένους από τους άνδρες που ζουν με αυτές τις κούκλες:


















Διαβάστε περισσότερα...

16 χρόνια για υπεξαίρεση από τη ΔΕΥΑΠ


Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας της ΔΕΥΑΠ, για την υπεξαίρεση του ποσού των 440.000 ευρώ και την πλαστογραφία μέσω της αγοράς γραμματοσήμων.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Το Δικαστήριο αν και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του εντίμου βίου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άδικη, όμως το Τριμελές Εφετείο δεν πείσθηκε για την αθωότητά του.

Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής έκαναν λόγο για απόφαση - μήνυμα για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικίνες θα υποβάλλονται σε επώδυνα τεστ παρθενίας


«Φοβόμουν ότι μετά το τεστ, δεν θα ήμουν πλέον παρθένα».

Όσες γυναίκες επιθυμούν να ενταχθούν στην αστυνομία της Ινδονησίας είναι υποχρεωμένες να υποβάλλονται σε τεστ παρθενίας. Όπως περιγράφεται , τα συγκεκριμένα αυτά τεστ αγνότητας, είναι «επώδυνα και τραυματικά».

Αν και αξιωματικοί της αστυνομίας επιμένουν ότι η πρακτική αυτή έχει καταργηθεί, εντούτοις σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Right Watch-HRW), δεκάδες αστυνομικίνες έχουν υποβληθεί στο ταπεινωτικό αυτό τεστ εντός του 2014.

Η Nisha Varia, που εργάζεται για λογαριασμό του HRW, ανέφερε, σύμφωνα με το Time, ότι η πρακτική αυτή εξευτελίζει τις γυναίκες και κάλεσε τις αρχές να την καταργήσουν άμεσα.

«Φοβόμουν ότι μετά το τεστ, δεν θα ήμουν πλέον παρθένα», λέει μια 24χρονη αστυνομικός «πραγματικά είναι απίστευτα επώδυνη. Μια φίλη μου μάλιστα λιποθύμησε γιατί πονάει, πονάει πολύ».



Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα αδέλφια αποκαλύπτουν στους γονείς τους ότι είναι γκέι


Ανακοίνωσαν ότι γνώριζαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι από τεσσάρων ετών.

Η κάμερα στήθηκε στο τραπέζι της κουζίνας. Ο πατέρας τρώει κάποιο σνακ, και η μητέρα βγάζει τα πιάτα από το πλυντήριο την ώρα που οι δυο γιοι τους, οι Luke και ο Adam μπαίνουν στη κουζίνα και η κάμερα αρχίζει να καταγράφει τα όσα έχουν να τους ανακοινώσουν.

Τα δίδυμα αδέλφια-δεν μοιάζουν εξωτερικά-, δηλώνουν ενώπιον των ανυποψίαστων γονιών τους ότι είναι γκέι: «Νόμιζα πως ήταν ο Luke, δεν ήξερα ότι ήσουν και εσύ;», είπε η μητέρα απευθυνόμενη στον Adam ενώ ο πατέρας χωρίς να σταματήσει το φαγητό του, έλεγε «αλήθεια;αλήθεια;».

Οι Luke και ο Adam αποκάλυψαν ότι γνώριζαν για την ομοφυλοφιλία τους από την ηλικία των τεσσάρων ενώ η μητέρα τους απλά τους επαναλάμβανε, μεταξύ άλλων, ότι η ζωή και οι αποφάσεις είναι δικές τους.

Τα αδέλφια, που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να παροτρύνουν και άλλους που κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα να αποκαλυφθούν καθώς όπως υποστηρίζουν οι γονείς σας θα σας αγαπούν ότι και να γίνει: «Ήταν καλύτερα (η αντίδρασή τους) από ότι περιμέναμε… Να είστε ο εαυτός σας, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε…», λένε στο παρακάτω βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου από μαθητές στα Χανιά


Ανέλαβαν το ρόλο των «μεγάλων».

Τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου Χανίων, ανέλαβαν σήμερα μαθητές σχολείων της πόλης που συμμετείχαν σε εικονικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα: «Έχεις φωνή...μίλα».

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου από μαθητές στα Χανιά

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι, έλαβαν μέρος μαθητές που εκπροσωπούσαν σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χανίων.

Οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου, των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων, ζήτησαν μεταξύ άλλων, περισσότερα πάρκα και χώρους πρασίνου, ποδηλατόδρομους, αθλητικούς χώρους, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε και σε θέματα καθαριότητας.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο δήμαρχος Τάσος Βαμβουκας, ενώ ο αντιδήμαρχος πρασίνου, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης του χώρου γύρω από το 1ο Λύκειο Χανίων στη Νέα Χώρα, την οποία εκπόνησαν μαθητές και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάστε το skateboard, ήρθε το hoverboard


Το new age πατίνι.

Εξελισσόμαστε και μαζί με εμάς και τα μέσα μεταφοράς. Έτσι, και το παραδοσιακό πατίνι δε θα μπορούσε να μείνει πίσω…

Αφήνουμε λοιπόν πίσω μας το skateboard και υποδεχόμαστε το hoverboard.

Δείτε μια επίδειξη στο παρακάτω βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων υποχρεώνει σε τρομακτική ειλικρίνεια


Επιτρέπει στο συνομιλητή να βλέπει τι πληκτρολογούμε σε πραγματικό χρόνο.

Μια νέα εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για smartphone φιλοδοξεί να αναγκάσει τους χρήστες να γίνουν αφοπλιστικά ειλικρινής στα όσα σκέφτονται και γράφουν! Όσο για το πώς το πετυχαίνει αυτό, η εφαρμογή Beam Messenger αποκαλύπτει σε πραγματικό χρόνο τι γράφει ο συνομιλητής.

Έως τώρα, οι εφαρμογές ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων είτε απλά εμφανίζουν το μύνημα που στέλνεται χωρίς περεταίρω πληροφορίες, είτε ο χρήστης βλέπει πότε ο συνομιλητής τους γράφει, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να δουν τι ακριβώς πληκτρολογεί.

Με το να βλέπουν ότι ο συνομιλητής γράφει ο κάθε χρήστης φρόντιζε να μην ανταλλάζει ταυτόχρονα μηνύματα και να γίνεται έτσι καλύτερος διάλογος. Παράλληλα, αναγνώριζε την ύπαρξη κινητικότητας από πλευράς του συνομιλητή του αναμένοντας σύντομα την έλευση ενός μηνύματος.

Ωστόσο, καμιά εφαρμογή μέχρι σήμερα δεν έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να διαβάσει γράμμα προς γράμμα σε πραγματικό χρόνο τα όσα γράφει ο συνομιλητής του. Βέβαια, αυτό δεν αφήνει περιθώρια για «λάθη», καθώς ό,τι σκεφτόμαστε και γράφουμε, ακόμη και αν τελικά δεν το στείλουμε, ο συνομιλητής μας θα το έχει δει! Έτσι, αρκετοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη νέα εφαρμογή «τρομακτικά ειλικρινή», ενώ οι δημιουργοί από την άλλη ισχυρίζονται πως είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει στον προφορικό λόγο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή από το Google Play. Σύντομα, αναμένεται να κυκλοφορήσει νέα έκδοση της εφαρμογής για iOS.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι εξελίξεις και πότε να περιμένουμε για την Αμφίπολη


Απαντήσεις για τον τάφο της Αμφίπολης δίνει ο τάφος των Φιλίππων

Νέα θεωρία για την ταυτότητα του νεκρού κάνει λόγο για κοινό θνητό.
Μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του, πιθανολογείται ότι είναι το μνημείο που ανασκάφτηκε στον τύμβο της Αμφίπολης, και αυτό συγκλόνισε όλη τη ανθρωπότητα λόγω της μοναδικότητάς του. Πρόκειται για ένα μνημείο που αποκαλύφθηκε από τον Δημήτρη Λαζαρίδη πριν 50 χρόνια και ίσως να κρύβει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ταφική τελετουργία των ηρώων στα ελληνιστικά χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronometro.com, από το ελληνιστικό ταφικό ηρώο σώζεται στις μέρες μας ο υπόγειος θάλαμος, καθώς και ένα τμήμα του κρηπιδώματος του ναόσχημου κτιρίου που υψώνονταν πάνω από τον καμαροσκέπαστο τάφο, σε τρείς μάλιστα βαθμίδες. Ο υπόγειος τάφος είναι ένας μονόχωρος ορθογώνιος χώρος με καμάρα στην οροφή και είσοδο στα νότια.

Η μαρμάρινη θύρα του βρέθηκε ολόκληρη στη θέση της. Στο εσωτερικό του θαλάμου υπάρχουν πέντε κόγχες στους πλάγιους τοίχους και μια τράπεζα προσφορών στη βορειοανατολική γωνία, ενώ κάτω από το δάπεδο, η ανασκαφή αποκάλυψε ασύλητο κιβωτιόσχημο τάφο στο κέντρο του θαλάμου.

Στην περίπτωση των Φιλίππων, στο κάλυμμα του τάφου σώζεται το όνομα του νεκρού, που ήταν «ΕΥΗΦΕΝΗΣ ΕΞΗΚΕΣΤΟΥ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αξιοσημείωτη η εμφάνιση αυτού του ταφικού κτιρίου στο κέντρο της αρχαίας πόλης των Φιλίππων, αλλά και τα κοσμήματα και η νεαρή ηλικία του νεκρού. Μεταξύ των κοσμημάτων ήταν ένα χρυσό στεφάνι, ένα χρυσό διάδημα, και χρυσά επιρράμματα στα ρούχα του, τα οποία δείχνουν την επίσημη θέση του νεκρού στην αρχαία πόλη των Φιλίππων.

Στον τόμο Φίλιπποι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σημειώνεται ότι είναι πολύ πιθανό ο νεκρός να ταυτίζεται με τον Ευηφένη Εξηκέστου, ο οποίος σε επιγραφή των Φιλίππων εμφανίζεται ως μύστης των Καβειρίων μυστηρίων του ιερού της Σαμοθράκης.

Ο τάφος χρονολογείται στο 2ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο, η λατρεία στο ταφικό ηρώο πρέπει να συνεχίστηκε και στη ρωμαϊκή εποχή και να μεταλλάχθηκε σε χριστιανική λατρεία στον 4ο με 5ο αιώνα μ.Χ. όπως προκύπτει από το σεβασμό με τον οποίο το κτίριο ουσιαστικά ενσωματώθηκε στον παλαιοχριστιανικό ναό, το γνωστό Οκτάγωνο των Φιλίππων.

-----------------

«Δεν άφησαν ούτε ένα μάρτυρα στην Αμφίπολη»

Νάκασης: Η ανασκαφή έγινε με λάθος τρόπο.

Δριμεία κριτική για τον τρόπο που έγινε η ανασκαφή στην Αμφίπολη από την Κατερίνα Περιστέρη άσκησε ο Θανάσης Νακάσης, επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και είπε πως κανείς δεν έδωσε συγχαρητήρια για τον τρόπο της ανασκαφής.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» σε κάθε ανασκαφή «αφήνουμε ένα κομμάτι από το χώμα που βγάζουμε. Είναι ο μάρτυρας. Μαρτυρά δηλαδή τι βρήκαμε εκεί. Έτσι αργότερα με εξελιγμένες μεθόδους να μπορούν να γίνουν αναλύσεις. Εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τα έβγαλαν όλα έξω».

Παράλληλα, ο κ. Νακάσης σημείωσε πως δεν περιμένει τίποτα από τον σκελετό της Αμφίπολης. «Ο νεκρός είναι Αμφιπολίτης που ζούσε στην περιοχή. Δεν περιμένω τίποτα από την εξέταση DNA. Ο νεκρός ετάφη με τιμές και τον κάψανε» επεσήμανε.

Υπογράμμισε ότι «ο τάφος φτιάχτηκε για Μακεδόνα της εποχής ή για κάποιον πλούσιο που είχε τα λεφτά». Πρόσθεσε ότι υπήρξαν φάσεις για την κατασκευή του τάφου και εκτίμησε ότι έγιναν τουλάχιστον 3 ταφές και κατέληξε πως δεν υπάρχει θέμα να είναι βασιλική ταφή και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.


-----------------

«Τουλάχιστον έξι μήνες για να μάθουμε την ταυτότητα του νεκρού»

Μενδώνη: Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

Αρκετά επιφυλακτική υπογραμμίζοντας πως θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης εμφανίστηκε σήμερα η η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

«Ο τρόπος που έχουν περισυλλεγεί τα οστά κατά τη διάρκεια της ανασκαφής πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να υπακούει σε κάποιες προδιαγραφές. Φοβάμαι, σύμφωνα με αυτά που μας λένε ειδικοί επιστήμονες ότι όταν τα οποιοδήποτε οστά, το οποιοδήποτε γενετικό υλικό, τα έχουν πιάσει πολλά ανθρώπινα χέρια και έχουν κυκλοφορήσει από εργαστήριο σε εργαστήριο, από αποθήκη σε αποθήκη, εκεί τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα" είπε η κ. Μενδώνη στο ραδιόφωνο του «Σκάι».

Ταυτόχρονα, κορυφώνεται η αγωνία για την ταυτότητα του νεκρού που είναι θαμμένος στην Αμφίπολη, όμως οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί και λένε ότι χρειάζεται υπομονή έως ότου συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

Για να γίνει σύγκριση των DNA με τα οστά από τον βασιλικό τάφο της Βεργίνας, θα πρέπει πρώτα να απομονωθεί γενετικό υλικό από τα υπολείμματα των αποτεφρωμένων οστών που βρέθηκαν στη λάρνακα του Φιλίππου. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο λόγω της πυράς, αλλά και λόγω πιθανής αλλοίωσης καθώς εδώ και πενήντα χρόνια έχουν έρθει σε επαφή με πολλά χέρια.

-----------------

Σε ελληνικό εργαστήριο ο σκελετός της Αμφίπολης


Στο μικροσκόπιο ελληνικού εργαστηρίου θα τεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο σκελετός που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ειδική μελέτη για τα εκατό μαρμάρινα μέλη του περιβόλου που εντοπίστηκαν στη λίμνη Κερκίνη. Όταν δρομολογηθεί το έργο για την αναστήλωση του μνημείου, θα «κουμπώσουν» με τα τμήματα στα οποία ανήκουν.

Ο τρόπος που θα αναδειχθεί το μνημείο στο λόφο Καστά συζητείται τις τελευταίες εβδομάδες, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το επιβεβαιώνει η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει. Όμως, το τι τελικά θα αποφασιστεί εξαρτάται από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης του Τύμβου. Από το αν θα χρειαστεί, δηλαδή, να διευρύνουμε την ανασκαφή».

Στην περίπτωση που η γεωφυσική έρευνα «δείξει» και άλλους τάφους, «τότε το έργο της αποκατάστασης και της ανάδειξης θα περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό, το σύνολο του χώρου», διευκρινίζει η κ. Μενδώνη. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, «αυτή τη στιγμή εκπονούνται τα σχέδια του περιβόλου και θα εκπονηθεί ξεχωριστή μελέτη για τα μέλη του που βρέθηκαν στη λίμνη Κερκίνη».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:



-----------------

Παλιαδέλη: Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι στην Αμφίπολη


Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι τάφοι στην Αμφίπολη εξέφρασε η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Χρυσούλα Παλιαδέλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η κ. Παλιαδέλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι τουλάχιστον στο τεχνητό κομμάτι αυτού του τεράστιου τύμβου είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι τάφοι. Αυτό θα το δείξει η γεωφυσική διασκόπηση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο».

Παράλληλα, η κ. Παλιαδέλη αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Βεργίνας, λέγοντας: «Στη Βεργίνα, αυτή τη στιγμή, καταρτούμε μία βάση δεδομένων εδώ και τέσσερα χρόνια του σκελετικού υλικού από τους τάφους της Μεγάλης Τούμπας και από την αγορά των Αιγών, προκειμένου να τα αναρτήσουμε στο διαδίκτυο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη μορφή και την περιγραφή αυτών των οστών. Στόχος είναι πρώτον να προστατεύσουμε το σκελετικό υλικό από την ανάγκη για συνεχή επιστροφή και αυτοψία, επανεξετάσεις δηλαδή και δεύτερον, για να ξαναδούμε, με βάση τις ιστορικές ερμηνείες, τις πιθανές συγγένειες που μπορεί να προκύψουν, εφόσον εντοπιστεί DNA, στην επόμενη φάση, ανάμεσα στους νεκρούς της Βεργίνας».

Δείτε το βίντεο από το Star:


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά κάνουν οι υπάλληλοι στις τουαλέτες των γραφείων τους


Από κουτσομπολιό μέχρι γυμναστική και... φαγητό.

Ότι συμβαίνει στις τουαλέτες του γραφείου, μένει στις τουαλέτες! Μέχρι που μια Σουηδική εταιρεία υγιεινής, η Svenska Cellulosa Aktiebolaget, αποφάσισε να ρωτήσει 14.000 εργαζόμενους σε 13 χώρες για το τι στο καλό συμβαίνει στο «μέρος».

Ιδού τα αποτελέσματα:
- 81% απλά χρησιμοποιεί την τουαλέτα
- 46% φρεσκάρεται
- 24% μιλάει στο κινητό
- 22% αλλάζει ρούχα
- 19% στέλνει μηνύματα με το κινητό
- 15% φορά μέικ απ
- 15% κάνει ένα διάλειμμα για να βρεθεί λίγο με τον εαυτό του
- 11% κάνει ένα διάλειμμα για να χαλαρώσει μετά από μια διαφωνία
- 10% πραγματοποιεί προσωπικές συζητήσεις με άλλους συναδέλφους
- 8% κάνει μπάνιο
- 7% κάνει διάλειμμα και ξεσπά σε κλάματα
- 7% καπνίζει
- 6% εξακολουθεί και δουλεύει στέλνοντας emails
- 5% τρώει κάποιο σνακ
- 3% παίρνει έναν γρήγορο υπνάκο
- 3% κάνει κάποιου είδους γυμναστική



Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα μπορείτε να κάνετε βίντεο-κλήση με το... σκύλο σας


Η συσκευή κάνει ρεκόρ πωλήσεων στο διαδίκτυο.
Φιλόζωοι όλου του κόσμου ενωθείτε! Μια νέα συσκευή που ονομάζεται iCPooch επιτρέπει τους ιδιοκτήτες τετράποδων να συνομιλούν μέσω βίντεο με τα αγαπημένα κατοικίδιά τους, είτε βρίσκονται εκτός πόλης ή στην εργασία.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσαρμόσετε το tablet πάνω στη συσκευή του iCPooch. Το καλύτερο όλων;

Η συσκευή, που κάνει ήδη ρεκόρ πωλήσεων στο διαδίκτυο, προέκυψε έπειτα από μια ιδέα που είχε ο 14χρονος Brooke Martin.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λοβέρδος: Να καλύψουν τα κενά οι εκπαιδευτικοί που τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων


Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων, θα απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής τέκνων, είναι περίπου 3.000. Η πρόταση του υπουργείου είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί να καλύπτουν εφόσον το επιθυμούν, κενά που υπάρχουν στα σχολεία αντί ενός επιδόματος 300 ευρώ που θα δίδεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε, ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα κενά, καθώς μετά την έναρξη του σχολικού έτους προστέθηκαν νέα.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι από τις 350 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου, έγιναν δεκτές μόνο οι πενήντα. «Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις», τόνισε.

Κενά θα καλυφθούν επίσης από 86 εκπαιδευτικούς, των οποίων ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις, 1000 εκπαιδευτικούς οι μισθοί των οποίων θα καλυφθούν από τις άδειες που έχουν πάρει συνάδελφοί τους άνευ αποδοχών, ενώ θα προσληφθούν εκατό μόνιμοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης θα προσληφθούν 800 αναπληρωτές για τα σχολεία ειδικής αγωγής.

«Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική κριτική, δεν μας ενοχλεί η ειρωνεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε τα κενά. Είναι κυνισμός να λες ότι δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς αν δεν συνοδεύεται αυτή η αλήθεια από μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά», τόνισε.

Ως προς το θέμα της υπερφόρτωσης των πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε σε υψηλούς τόνους, ότι εξετάζεται το θέμα της μεταφοράς της αρμοδιότητας καθορισμού του αριθμού των εισακτέων και των μετεγγραφέντων στα ιδρύματα. Δήλωσε μάλιστα έτοιμος, η σχετική νομοθετική ρύθμιση, εφόσον συμφωνήσουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, να κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μαζί με το νομοσχέδιο για την έρευνα.

«Το πρόβλημα έχει το ένα τέταρτο των διαστάσεων, που δόθηκε πριν δούμε τον τελικό αριθμό των αιτήσεων. Οι λύσεις προκύπτουν από τον διάλογο όχι από τις συγκρούσεις. Αιφνιδιάστηκα αρνητικά από τον κ. Φορτσάκη, τον οποίο στηρίξαμε. Είναι δυνατόν καθηγητής δημοσίου δικαίου να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο, ενώ επικαλείται τη νομιμότητα για τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν είναι επιθετική λογική αλλά ορθολογική. Δεχόμαστε το παράπονα των ιδρυμάτων, ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, των γονέων, των φοιτητών όλων. Υπάρχει η συμφωνία από τη δεκαετία του 80 να μην σχετίζεται το μαζικό πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας. Ας καθορίσουν τα πανεπιστήμια με βάση τη χρηματοδότηση ανά φοιτητή τον αριθμό των εισακτέων. Αλλά αυτό είναι ένα καλβινιστικό μοντέλο. Αυτό θα εφαρμόσουν τα πανεπιστήμια στην κρίση του 2014; Τότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ελληνική κοινωνία», ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής, ανέφερε, ότι τη μεγαλύτερη πίεση έχουν δεχθεί τα τμήματα μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων στο ΕΜΠ, καθώς και οι σχολές νομικής, ιατρικής και τα τμήματα παιδαγωγικής και νηπιαγωγών στο ΕΚΠΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΠΑ: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις καταλήψεις


Με ηλεκτρονική ψηφοφορία, προτείνουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών, να λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητών συλλόγων για μείζονα θέματα όπως είναι οι καταλήψεις.

«Υπό συνθήκες δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ανεκτή ούτε η βίαιη κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων (και ο σταθερός κίνδυνος φθορών τους όπως επανειλημμένα συνέβη στο παρελθόν) ούτε βέβαια η παραχάραξη της δημοκρατίας με διάφορους τρόπους, αλλά ακριβώς στο πνεύμα του Πολυτεχνείου του 1973, αποτελεί επιτακτικό αίτημα απλής λογικής η αποκατάστασή της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας του Ιδρύματος με τίτλο «Μνήμη και τιμή Πολυτεχνείου, 2014», που εκδόθηκε σήμερα, και προστίθεται.

«Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/-τριών να αποφασίζουν όλοι απ' ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν. Πρέπει να δοθεί στη δημοκρατική πλειοψηφία η σύγχρονη δυνατότητα να μιλήσει και να χειρισθεί τις τύχες της αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Η έξοδος από το τέλμα μη δημοκρατικών πρακτικών δεν είναι ο δρόμος της οποιασδήποτε βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων αλλά μόνον η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων μιας δημοκρατικής πολιτείας. Είναι καθήκον όλων μας να τη στηρίξουμε, με στοργή και τόλμη. Αλλιώς η φάρσα μπορεί να εξελιχθεί κι αυτή σε δράμα, μοιραίων κι άβουλων αντάμα».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ αναφέρουν πως «το 1973 μια φοιτητική εξέγερση που έκανε το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου φρούριο ελευθερίας ενάντια σε μια στρατιωτική δικτατορία και τις προσχηματικές μεταλλάξεις της έγραψε ιστορία αντίστασης, ανθρωπιάς και υπευθυνότητας της σπουδάζουσας νεολαίας και όσων αγκάλιασαν την προσπάθειά της» και υπογραμμίζουν ότι «και σήμερα και πάντα αξίζει να θυμόμαστε εκείνα τα παιδιά που δεν συμβιβάσθηκαν κι οδήγησαν τον τόπο πίσω στη δημοκρατία με την παρέμβασή τους», και «να τιμούμε εκείνο το θαρραλέο κι έντιμο παράδειγμα», «με την προάσπιση της δημοκρατίας και την τήρηση των κανόνων της».

Σημειώνοντας επίσης, ότι οι πολίτες «αυτής της χώρας, που παραδοσιακά σέβονται και σταθερά υποστηρίζουν την παιδεία του λαού και τον θεσμό του δημόσιου πανεπιστημίου ως την ανώτατη έκφρασή της» περιμένουν από όλους τους υπεύθυνους την έμπρακτη στήριξη της Παιδείας με κάθε τρόπο, αναφέρουν «ότι η παρούσα συγκυρία δεν παρέχει τις δυνατότητες εκείνες που θ' άξιζαν τα ελληνικά πανεπιστήμια», καθώς «αλλεπάλληλα πλήγματα οικονομικού υποσιτισμού και στελεχικών περικοπών, παράλληλα με παλιές εγγενείς κι επίκτητες αδυναμίες και δυσλειτουργίες, έχουν φέρει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο σε κατάσταση κρίσιμη».

«Όμως και τραυματισμένο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο οφείλει και κατορθώνει ν' αποδίδει σημαντικούς και διεθνώς αναγνωριζόμενους καρπούς και να συμβάλλει σταθερά στην πρόοδο της χώρας, υπό ένα βασικό όρο: να μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει. Δεν το βοηθεί λοιπόν οποιαδήποτε διακοπή προσφοράς των υπηρεσιών του, έστω και μιας μέρας, με την επίκληση οποιωνδήποτε, δικαιολογημένων ή όχι, διεκδικήσεων. Είναι δε πράξη όχι μίμησης άλλοτε ηρωικών προτύπων αλλά έσχατης ανευθυνότητας να εμποδίζεται η δράση του με τις περιβόητες πια “καταλήψεις”» τονίζουν στην ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και προσθέτουν:

«Οι ενέργειες αυτές αντιστρατεύονται κάθε έννοια δημοκρατικής λογικής και με τα χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μια ακόμη επικίνδυνη γραφικότητα της χώρας μας. Μειοψηφικές ομάδες φοιτητών με επιτήδεια χάλκευση δημοκρατικών διαδικασιών, τετραπέρατοι ήδη σκηνοθέτες μιας εικονικής φοιτητικής δημοκρατίας, περιβάλλονται επί χρόνια ένα πλασματικό μανδύα δημοκρατικής νομιμοποίησης κι επιμένουν να παίζουν τον ρόλο των κλειδοκρατόρων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Όποιος τολμήσει ν' αμφισβητήσει αυτές τους τις πρακτικές και να επισημάνει τις ολέθριες συνέπειές τους (από άποψη καθαρά παιδευτική αλλά σωρευτικά και οικονομική), στιγματίζεται εύκολα ως αντιδραστικός, χουντικός και άλλα παρόμοια. Η παράλυση των πανεπιστημίων παρουσιάζεται αδίστακτα ως αγώνας προόδου τους, για τη διεξαγωγή του οποίου κανένας φραγμός δεν δικαιολογείται».

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα και τα ΑΕΙ του 2014 βρίσκονται πια στους αντίποδες του πνεύματος και των διεκδικήσεων του Πολυτεχνείου του 1973. Τη θέση μιας πραγματικής επιθυμίας επαναφοράς της δημοκρατίας και στήριξης της γνώσης ως εργαλείου φωτισμού του λαού έχει πάρει στα χέρια ορισμένων θλιβερών δήθεν απογόνων εκείνων των αγωνιστών η προσπάθεια ανάσχεσης κάθε πορείας προς τα εμπρός και κάθε πραγματικής δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν τους ενδιαφέρει κανένας γνήσιος διάλογος, κανενός είδους συναναζήτηση λύσεων στα υπαρκτά προβλήματα. Κραυγάζουν άρα υπάρχουν, παρεμποδίζουν άρα (αυτο)δικαιώνονται, ενώ η ανώτατη παιδεία αυτοχειριάζεται όσο τους αφορά» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και τονίζουν:

«Είναι επομένως υποχρέωση των πανεπιστημιακών αρχών που έχουν νόμιμα εκλεγεί για να βελτιώσουν την κατάσταση των ιδρυμάτων τους, να θέσουν ένα τέρμα σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απευθύνει έκκληση προς την πλειοψηφία των φοιτητών, την πολιτεία και την ελληνική κοινωνία να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».



Διαβάστε περισσότερα...

Για όσους βαριούνται περιμένοντας στο... φανάρι


Videogame σε φανάρι για τους πεζούς μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε να δει κανείς! Η σκέψη ανήκει σε δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου της πόλης Hildesheim.





Η Amelie Kuenzler και ο Sandro Enge δεν έμειναν όμως απλά στη σκέψη αλλά προχώρησαν στην πράξη.



Δημιούργησαν το Streetpong το οποίο εγκατέστησαν σε φανάρι της πόλης με σκοπό να περνούν το χρόνο τους ευχάριστα όσοι περιμένουν να ανάψει το πράσινο κι έτσι να μην βαριούνται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρώτος ΑμεΑ με δίπλωμα πτήσης trike


Ο Γιώργος Κυράδης είναι ο πρώτος Έλληνας με κινητικά προβλήματα που παίρνει δίπλωμα πτήσης για trike κι απολαμβάνει μόνος τις βόλτες του στους ουρανούς.

Τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων του. Ίσως να μην μπορεί να περπατήσει, μπορεί όμως να πετάξει. Μετά τα απαραίτητα μαθήματα, ο κ.Κυράδης είναι ο πρώτος ΑμεΑ που αποκτά δίπλωμα πτήσης trike.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Καλύφθηκαν 2.500 θέσεις εργασίας σε 45 λεπτά


Συνεχίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των επιχειρήσεων για προγράμματα επιδότησης απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα το πρωί άνοιξε η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για 2,5 χιλιάδες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας οι οποίες και καλύφθηκαν σε 45 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι οι 2,5 χιλιάδες θέσεις προέρχονταν από προηγούμενο πρόγραμμα το οποίο δεν είχε καλυφθεί στις αρχές του 2014.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση 6.000 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας από 18 ετών και άνω.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμος Γλυφάδας μαζεύει λάδι για τους άπορους


Μια σημαντική κοινωνική δράση ξεκινά αύριο ο δήμος Γλυφάδας. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και τη συμμετοχή υπηρεσιών του δήμου και εθελοντών, ο δήμος θα μαζέψει ελιές από όλους τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.

Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς θα ξεκινά στις 11 το πρωί και θα συνεχίζεται μέχρι τις 5 το απόγευμα. Το λάδι που θα παραχθεί από τις ελιές θα διανεμηθεί στις φτωχές και άπορες οικογένειες του δήμου Γλυφάδας.

Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025381 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Το "κουτί" που κάνει το παλιό αυτοκίνητο "έξυπνο"


Ένας φοιτητής μηχανολογίας στο MIT κατάφερε μετά από 6 χρόνια έρευνας να δημιουργήσει ένα μικρό κουτί το οποίο ονομάζει Carduino. Το μικρό κουτί μπορεί να τοποθετηθεί στην υποδοχή του εγκεφάλου του αυτοκινήτου και επιτρέπει να προσθέσεις στο παλιό σου αυτοκίνητο λειτουργίες που υπάρχουν μόνο σε νέα μοντέλα.



Συγκεκριμένα, μπορείς να ρυθμίσεις τα παράθυρα να κλείσουν όταν αλλάζει ο καιρός, μπορείς να συνδέσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου με το smartphone μέσω μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει να τις κλειδώνεις από εκει μέσω internet. Η ιδέα είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Carduino προκειμένου να μετατρέψει οποιαδήποτε ιδέα σε εφαρμογή.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, στόχος του δημιουργού του είναι να το διαθέσει αρχές του 2015 και όπως αναφέρει θα κοστίζει περίπου το ίδιο με ένα σημερινό smartwatch. Η συσκευή θα έχει διάφορα apps μέσα που θα λειτουργούν σχεδόν σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μπροστά στην 3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα ΑμεΑ Συνέδριο για την κοινωνική προστασία, 24/25 Νοεμβρίου


Δελτίο Τύπου 18.11.2014


Αρ. Πρωτ.: 4607

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ.

Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική.

Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση και τις δύο ημέρες, μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.gr και του καναλιού της ΕΣΑμεΑ στο youtube
https://www.youtube.com/user/ESAmeAGr

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου ακολουθήστε τον σύνδεσμο

http://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/1414-synedrio-gia-tin-koinoniki-prostasia-pronoia-kai-ta-toma-me-anapiria-athina-24-25-noembrioy-2014-sto-plaisio-tis-3is-dekembri-ethnikis-imeras-atomon-me-anapiria

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.1 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών (από τη χιλιομετρική θέση 128+600 έως τη χιλιομετρική θέση 129+700) από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ.

Ειδικά κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα δίδονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής.

Όπως αναφερει με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός, οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του νότιου τμήματος της Κάτω Διάβασης που βρίσκεται στην περιοχή των Κάτω Πιτσών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη


Σε ηλικία 92 ετών πέθανε σήμερα το πρωί η Ντένη (Θεώνη) Βαχλιώτη, η πρώτη γυναίκα ενδυματολόγος του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».



Γεννημένη το 1922 στην Αθήνα, η Ντένη Βαχλιώτη μεγάλωσε σε ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον, ενώ σπούδασε στο Παρίσι, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1955, όταν της ανέθεσαν τα κοστούμια για την παράσταση «Ωραία Ελένη» του Ρουσέν στο Θέατρο Ρεξ- Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυράτ και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη. Με την αξέχαστη Μελίνα υπήρξαν φίλες από τα εφηβικά τους χρόνια, ενώ είχαν συνεργαστεί σε ταινίες και παραστάσεις όπως: «Ποτέ την Κυριακή» και «Φαίδρα» (για τις οποίες ήταν υποψήφια για Όσκαρ ενδυματολογίας), «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Τοπ Καπί» του Ζυλ Ντασέν καθώς και στους «Νικητές» του Μίλος Φόρμαν.

Η Ντένη Βαχλιώτη σχεδίασε τα κοστούμια στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσυ Ουίλιαμς στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, αλλά και το κοστούμι της «Μήδειας» του Ευριπίδη για το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη (1975), το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο του Κόβεν Γκάρντεν (αναπαραγωγή του υπάρχει στο Θεατρικό Μουσείο του Τόκυο). Έκανε επίσης τις ταινίες «Ο δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, το 1956, «Οιδίποδας» του Φίλιπ Σέβιλ, το 1967, με τους Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Όρσον Ουέλς, ενώ υπέγραψε σκηνικά-κοστούμια στη σειρά «Ακυβέρνητες πολιτείες» της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη το 1986.

Έγραψε δοκίμια για τη σύγκρουση των φύλων μέσα από τη μόδα και για την κοινωνιολογική σημασία του κοστουμιού στον κινηματογράφο. Αδελφός της ήταν ο σκηνοθέτης Χρήστος Βαχλιώτης, εξαδέλφη της η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Θεώνη Βαχλιώτη-Ολντριτζ, ενώ ανιψιές της είναι η επίσης ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη και η σκηνοθέτρια Ειρήνη Βαχλιώτη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τετάρτη (19/11), στις 13.00 από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 7,4% των νοικοκυριών δεν μπορούν να προσφέρουν κρέας ή ψάρι σε καθημερινή βάση


Δραματικά τα μηνύματα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση των παιδιών.

Δραματική αύξηση - απόρροια της οικονομικής κρίσης- μέσα στην πενταετία 2009- 2013, παρουσιάζουν τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως, π.χ. σε καθημερινή βάση ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, καθώς και νωπά φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον και νοικοκυριά που θεωρούνται μη φτωχά.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση των παιδιών, σε σύγκριση µε τα στοιχεία της έρευνας για το 2009, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές, το οποίο ανέρχεται σε 25,4% το 2013 από 7,6% που ήταν το 2009. Κατάλληλο χώρο για σχολική µελέτη δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, για οικονομικούς πάντα λόγους, τα νοικοκυριά σε ποσοστό 18,4%, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 11,7%.

Αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4% το 2009), καθώς και τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009).

Αναλυτικότερα, από την έρευνα προκύπτουν τα εξής:

-Τα νοικοκυριά µε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα σε ποσοστό 98,7%, και δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος σε ποσοστό 99,3%. Το 1,3% και το 0,7% των νοικοκυριών αντίστοιχα δηλώνει ότι δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα να παρέχει τα παραπάνω στα παιδιά του. Τα νοικοκυριά που δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα ή δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος, ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό

-Το 90,3% των νοικοκυριών, παρέχει στα παιδιά του ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 94,7% των νοικοκυριών παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα. Το 1,7% των µη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα να παρέχει στα παιδιά του ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 1,3% δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον φτωχό πληθυσμό είναι 22,3% και 12,6% αντίστοιχα

-Το 20,8% των φτωχών νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν µπορεί να παρέχει στα παιδιά του εξοπλισµό υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, ενώ το 15,4% δεν µπορεί να παρέχει στα παιδιά του παιχνίδια εσωτερικού χώρου

-Σε ποσοστό 82,9% τα νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν οικονοµικά την τακτική συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες αναψυχής. Τα φτωχά νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν έχουν αυτή την οικονοµική δυνατότητα σε ποσοστό 36,3%

-Το 86% περίπου των νοικοκυριών, µπορεί να καλύψει οικονοµικά τη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (γενέθλια, ονοµαστικές εορτές κ.λπ.), ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 66,9% και 93,4%, αντίστοιχα

-Το 68,7% των φτωχών νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν µπορεί να καλύψει οικονοµικά την συμμετοχή των παιδιών του σε σχολικές εκδροµές και εκδηλώσεις µε ίδιους οικονοµικούς πόρους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα µη φτωχά νοικοκυριά ανέρχεται σε 8,8%

-Σε ποσοστό 9,2% τα νοικοκυριά, δηλώνουν ότι δεν µπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να προσκαλούν περιστασιακά, στο σπίτι ή αλλού, φίλους για παιχνίδι και φαγητό, ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 23,7% και 3,7% αντίστοιχα

-Το 18,4% των νοικοκυριών, δεν έχει κατάλληλο χώρο στην κατοικία για την σχολική µελέτη των παιδιών, ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 31,6% και 13,1% αντίστοιχα

-Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο αδυναµία να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες είναι τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές σε ποσοστό 45,1%, ενώ για τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά το ποσοστό ανέρχεται σε 66,5%. Αντίστοιχα, τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων (γενέθλια, ονοµαστικές εορτές κλπ.), δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά σε ποσοστό περίπου 16%, ενώ τα νοικοκυριά µε 4 ή περισσότερα παιδιά δηλώνουν ότι δεν µπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή στα παιδιά τους σε ποσοστό 28,6%.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη μπάτλερ που βίασε 7χρονο κοριτσάκι


Ο 55χρονος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της οικογένειας.

Ένας άνδρας 55 ετών κατηγορήθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός κοριτσιού 7 ετών και συνελήφθη από τους καραμπινιέρους της Ρώμης.

Το 7χρονο κοριτσάκι εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας με υψηλό πυρετό και όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία για να διεξαγάγει έρευνες.

Ο άνδρας που είναι ινδικής καταγωγής και εργάζεται στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια σαν μπάτλερ σε σπίτια οικογενειών από την χώρα του, κατηγορείται από την δικαιοσύνη για τουλάχιστον δύο βιασμούς ανήλικων κοριτσιών από τις οικογένειες για τις οποίες εργαζόταν.

Ο 55χρονος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη των οικογενειών στις οποίες εργαζόταν, που τον άφηναν μόνο να προστατεύει τα μικρά κοριτσάκια στα σπίτια τους, όταν εκείνοι απουσίαζαν…

Ο άνδρας βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακές της Ρώμης και αναμένεται η δίκη του.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο νόμο για τις μετεγγραφές


Πως εξελίσσεται η πορεία των φετινών μετεγγραφών.

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο μετεγγραφών σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στις οποίες ανέφερε «κι εμείς έχουμε πει ότι θα αλλάξει, δεν μπορεί να αντέξει αυτός ο νόμος του χρόνου».

Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνει συνεδρίαση με βασικό θέμα τον καθορισμό των εισακτέων, από τα ίδια τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μεταφορά της αρμοδιότητας καθορισμού των εισακτέων από το κράτος στα αυτοδιοικούμενα ιδρύματα.

«Πάγιο αίτημά τους, χρόνια τώρα, οι ίδιοι να αποφασίζουν. Το Υπουργείο δε θα συμμετέχει, θα συμμετέχει η ΑΝΔΗΠ βέβαια, η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, προφανέστατα. Και μαζί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας ας αναλάβουν και τη διαχείριση της κοινωνίας και διαχειριζόμενοι το θέμα των εισακτέων ας διαχειριστούν και το θέμα των μεταγραφών» υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας ενώ σχολιάζοντας την κριτική που του ασκείται για τις μετεγγραφές ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι « εμείς όλα τα κύματα της κοινωνικής διαμαρτυρίας τα δεχόμαστε, υπομονετικά, συζητάμε με όλους, στηρίζουμε, το ξύλο που τρώμε είναι ανελέητο, αλλά αυτή είναι η υποχρέωση ενός Πολιτικού. Θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο; Ωραία, ας πάρουν την αρμοδιότητα αφού τη διεκδικούν κι ας πουν στην ελληνική κοινωνία ότι μειώνεται λόγου χάρη ο αριθμός των εισακτέων. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα αυξηθεί.

Όσον αφορά τις φετινές διαδικασίες των μετεγγραφών ο κ. Κυριαζής ενημέρωσε ότι πολλά Τμήματα έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων αφού από τις 24 Οκτωβρίου έχουν σταλεί οι καταστάσεις με τους αιτούντες μετεγγραφής που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.

Για την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων ο κ. Κυριαζής δήλωσε ότι «τα μεν κριτήρια των 9 χιλιάδων ευρώ είναι στο Υπουργείο Οικονομικών, ήδη το Υπουργείο Οικονομικών μας έστειλε χθες αργά το βράδυ μια πρώτη κατηγορία κάποιων από τους υποψήφιους, τους επεξεργάζεται σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, γιατί είναι η περίπτωση εκείνη που είναι κάποιοι των οποίων δεν ανταποκρίνονται τα ΑΦΜ τους ή ο ΑΜΚΑ με τα στοιχεία αυτά τα οποία μας έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών».

Σύμφωνα με τον κ, Κυριαζή οι υποψήφιοι στους οποίους εντοπίστηκαν λάθη θα κληθούν να δηλώσουν «σήμερα αύριο να ακριβώς πάλι τα στοιχεία και θα γίνει πάλι επεξεργασία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επειδή υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία αυτή τη στιγμή με το Υπουργείο Οικονομικών και με τη Γενική Γραμματεία και την κα Σαββαΐδου ελπίζουμε μήπως μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου έχουμε τα στοιχεία που μας χρειάζονται για να προχωρήσουμε να βγάλουμε το αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Κυριαζής.

Όσον αφορά τη διαδικασία δήλωσε ότι «θα μας στείλουν τα στοιχεία, θα γίνει επεξεργασία από μας, θα ξαναστείλουμε και μετά θα έρθουν ανάλογα να κατανείμει ανάλογα με τη σειρά, με τα χρήματα τα οποία έχει ο καθένας, να τους κατανείμει σε μια σειρά και να μπει μέσα μετά το 10% που προβλέπεται. Αυτή είναι η μία κατηγορία».

Επιτροπή για προβλήματα που προκύπτουν

Ο κ. Κυριαζής αναφέρθηκε σε μια Επιτροπή που συστάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η οποία εξετάζει τις ενστάσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

«Εκείνο που έχουμε εντοπίσει είναι δύο ουσιαστικά τα θέματα τα οποία υπάρχουν. Το ένα έχει να κάνει με τα δυο τμήματα ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, εκεί είναι το ένα θέμα και τ’ αντίστοιχα τμήματα που έχουμε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που έχει να κάνει με το τμήμα στο Μεσολόγγι και το αντίστοιχο στην Πάτρα. Ένα είναι αυτό το σημείο» δήλωσε ο κ. Κυριαζής ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν την κατηγορία του 5% των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις καθώς και με τις κατευθύνσεις που υπάρχουν στο Τμήμα Εθνολογίας του Δημοκριτείου.

Παράθυρο για αλλαγές

Ο κ. Κυριαζής άφησε «παράθυρο» για αλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Θέλουμε να πιέζουμε γρήγορα μήπως και χρειαστεί κάποια αλλαγή να γίνει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Οι άλλες περιπτώσεις είναι για το 10% που ζητάνε, το οποίο δεν προβλέπεται από το νόμο».
Μέτρα ενίσχυσης των πανεπιστημίων
Ο κ. Κυριαζής αναφέρθηκε και σε μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση των Πανεπιστημίων όπως είναι τα 9 εκατομμύρια που διανεμήθηκαν από τα «κλεμμένα». «Αυτά τα διανείμαμε όλα στα Πανεπιστήμια. Δώσαμε 2 εκατομμύρια για επιπλέον θέρμανση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα που είχε πρόβλημα και τα υπόλοιπα, αν εξαιρέσουμε τα δυο εκατομμύρια που πήγαν στα δυο νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, πήγαν στα Πανεπιστήμια για τα λειτουργικά τους έξοδα για να βοηθηθούν».

Το δεύτερο μέτρο ήταν να δοθούν 100 πιστώσεις 407 ενώ πέρσι δόθηκαν μόνο 20 και «δώσαμε και στα κεντρικά Πανεπιστήμια, παρ’ όλο ότι υπήρξε μια κριτική, ότι έχουν πολύ κόσμο κτλ., παρ’ όλα αυτά για να βοηθηθεί και το Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό και το Αριστοτέλειο, δώσαμε πιστώσεις 407 και εκεί. Και έχουν και τη δυνατότητα να πάρουν και τους μεταπτυχιακούς υποτρόφους τόνισε ο κ. Κυριαζής .

«Από κει και πέρα, το αίτημα «δώστε μας παραπάνω λεφτά», αυτή τη στιγμή αν οτιδήποτε γίνει για επιπλέον επιχορήγηση θα γίνει για το 2015, γιατί το 2014 δεν προλαβαίνουν ν’ απορροφήσουν οποιαδήποτε χρήματα και αν δοθούν. Αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε, πιστεύουμε ότι υπάρχει δυσκολία μεγάλη, το καταλαβαίνουμε, πολλά Πανεπιστήμια και πολλά Τμήματα επειδή είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία μαζί τους, κάνουν επιπλέον μαθήματα, δε θέλουν ν’ αφήσουν τους φοιτητές αυτούς χωρίς εκπαίδευση και θα γίνουν μαθήματα και πρωί και απόγευμα και θα δουλεύουν και Σάββατα και Κυριακές» δήλωσε ο κ. Κυριαζής.



Διαβάστε περισσότερα...

Τμήμα επιτύμβιας στήλης βρέθηκε στον Κεραμεικό


Χρονολογείται την κλασική περίοδο ανακοίνωσε το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Μια αττική επιτύμβια στήλη, που χρονολογείται την κλασική περίοδο, έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη στον Κεραμεικό, όπου σε ένα μικρό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου συνεχίζονται οι έρευνες του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (www.dainst.org), πρόκειται για τμήμα επιτύμβιας στήλης, που απεικονίζει ανάγλυφα σε πρώτο επίπεδο μια καθιστή γυναίκα και ένα κοριτσάκι και σε δεύτερο επίπεδο μια άλλη γυναίκα και έναν γενειοφόρο άνδρα. Οι μορφές βρίσκονται κάτω από ανάγλυφο επιστύλιο αετώματος, όπου υπάρχει δυσανάγνωστη επιγραφή, από την οποία ξεχωρίζει το όνομα «Δημόστρατος».

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τόσο το σχήμα της επιτύμβιας στήλης όσο και το είδος και το ύφος τής παρουσίασης, καθιστούν σαφές ότι το ταφικό μνημείο χρονολογείται στο τρίτο τέταρτο του 4ου πΧ αιώνα. Πιθανόν το επιτύμβιο ανάγλυφο είχε αρχικά τοποθετηθεί στο αρχαίο νεκροταφείο, κατά μήκος του δρόμου μπροστά από την Ιερά Πύλη, ενώ σε άγνωστη χρονική στιγμή χρησιμοποιήθηκε ως δομικό υλικό, και συγκεκριμένα ως κατώφλι θύρας. Στη συνέχεια, σε μια τρίτη χρήση, το θραύσμα της στήλης που εντοπίστηκε αποτέλεσε κάλυμμα του αποχετευτικού δικτύου κάτω από την Ιερά Οδό, όταν τον 6ο αιώνα επισκευάστηκε το σύστημα υδροδότησης της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της ανασκαφής στον Κεραμεικό, σε ένα μικρό τμήμα προς την πλευρά της Ερμού, που θα αποδώσει τη συνέχεια της Ιεράς Οδού εντός του αρχαιολογικού χώρου. Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής, το τμήμα αυτό θα ενοποιηθεί με τον υπόλοιπο χώρο και θα αποδοθεί στο κοινό. Σύμφωνα με την ανασκαφική πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου, οι έρευνες θα ολοκληρωθούν εντός του 2014, με τη δυνατότητα τα επόμενα δύο χρόνια να ερευνηθεί η στρωματογραφία του πρανούς και να δημιουργηθεί ένας τοίχος αντιστήριξης στο τμήμα που δεν υποστηρίζεται (κάτω από τις οδούς Μελιδώνη και Ερμού).






Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν ευσταθούν εκτιμήσεις πως τα εφάπαξ θα μειωθούν»


Βρούτσης: Δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός.

«Δεν ευσταθούν οι όποιες εκτιμήσεις πως τα εφάπαξ βοηθήματα θα μειωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφά του που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, καθότι, όπως αναφέρει, «δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός, αλλά ούτε και να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 και εφεξής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον νέο τρόπο υπολογισμού».

Τα έγγραφα του κ. Βρούτση διαβιβάστηκαν στη Βουλή με αφορμή ερωτήσεις ως προς την εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων από τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Γαβριήλ Αβραμίδη, που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στις απαντήσεις που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται στο πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με το οποίο προβλέφθηκε ότι τα Ταμεία Πρόνοιας θα ακολουθούν το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς- τομείς πρόνοιας θα τηρούνται σε ατομικές μερίδες.

Ο κ. Βρούτσης ενημερώνει με το έγγραφό του, ότι το υπουργείο μελετά τις απαιτούμενες προεργασίες για την πρακτική εφαρμογή, την απαιτούμενη μηχανογραφική υποστήριξη και τη διοικητική και τεχνική υποδομή που θα απαιτηθεί για το νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και την ομαλή μετάβαση από τον παλαιό τρόπο υπολογισμού βάσει των καταστατικών διατάξεων, στη νέα τεχνική βάση.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχει το θράσος αυτού του άντρα


Δείτε τι έκανε για να φάει πολλή πίτσα.

Σε όλους αρέσει η πίτσα, αλλά αυτό που έκανε ο άντρας της φωτογραφίας σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει.

Είναι από τη Φλόριντα και βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος ότι έκλεψε πίτσα από ένα ντιλιβερά και στη συνέχεια βγήκε μπροστά και έκανε το μάρτυρα για να ρίξει το φταίξιμο στον ξάδερφό του.

Ο 26χρονος, Joseph Wantz, έκανε μία παραγγελία πίτσας αξίας 107 δολαρίων λέγοντας ότι κάνει πάρτι. Ο ντιλιβεράς έφτασε και αμέσως του μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά γιατί δεν είδε έξω από το σπίτι ούτω αυτοκίνητα ούτε του φάνηκε να γίνεται κάποια γιορτή.

Ο 26χρονος κατηγορείται ότι απείλησε με όπλο τον εργαζόμενο της Pizza Hut και του πήρε όλο το φαγητό και τα χρήματα που κουβαλούσε.

Ο ύποπτος και άλλος ένας άντρας αργότερα είπε στην αστυνομία ότι ήταν μάρτυρας της ληστείας και ότι το όπλο κρατούσε ο ξάδερφος του Joseph Wantz.

Την περασμένη Τετάρτη ο 26χρονος άντρας ξαναβρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα όταν υπήρξαν παράπονα για φασαρία και τότε ο ντιλιβεράς τον αναγνώρισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγόρησε τον ξάδελφο του, επειδή ούτως ή άλλως μοιάζουν και δεν υπάρχει λόγος να βρουν το μπελά τους και οι δύο.

Φυσικά, πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες ένοπλης ληστείας και επίθεσης.




Διαβάστε περισσότερα...

Το δημοτικό σχολείο της ντροπής στα Χανιά


Μικροί μαθητές κάνουν μάθημα υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Υπό άθλιες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα συνθήκες κάνουν μάθημα (αλλά και παίζουν στο προαύλιο τις ώρες των διαλειμμάτων τους) οι μικροί μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, εδώ και ημέρες στο σχολικό συγκρότημα έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή, τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και στα μπαλκόνια.

Με έγγραφο του Διευθυντή από τις 03/11 ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τις ζημιές και μηχανικοί του Δήμου επισκέφτηκαν τα σχολεία για έλεγχο. Ωστόσο μέχρι και την περασμένη Πέμπτη δεν εμφανίστηκε κάποιο συνεργείο για αποκατάσταση των ζημιών.

Συνεργείο τελικά μετέβη στο σχολικό συγκρότημα στις 14/11, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες δηλαδή και αφού έπεσαν σοβάδες από την οροφή, ευτυχώς, την ώρα που οι αίθουσες ήταν άδειες.

Σήμερα διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες γίνονται την ώρα του μαθήματος, αφού η αποκατάσταση των ζημιών από τους λιγοστούς υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσιας του Δήμου, γίνεται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες, δηλαδή το πρωί, τις ώρες που και οι μαθητές είναι σχολείο.

Τα παιδιά παίζουν αμέριμνα χωρίς να καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα κάτι που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν όμως ούτε οι «μεγάλοι», ενώ οι δασκάλοι του σχολείου παίρνουν όσα μέτρα μπορούν για να μην κινούνται τα παιδιά στο σημείο των εργασιών.

Επιπλέον, στο χώρο υπάρχουν επικίνδυνα σημεία όπως σύρματα ενώ η μια πλευρά του τοίχου της αυλής είναι ετοιμόρροπη. Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Παιδιά κάνουν μάθημα δίπλα σε... λίμνη από νερό που τρέχει από το ταβάνι, άγνωστο γιατί, ενώ καθημερινά η δασκάλα σφουγγαρίζει την αίθουσα.

Και όταν λέμε καθημερινά, εννοούμε εδώ και δύο χρόνια που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και έχει ενημερωθεί ο Δήμος Χανίων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κεμεσίδης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα, σύντομα θα προστεθεί και άλλο ένα, το οποίο προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Χρήματα για το σχολείο δεν έχουν δοθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου πετρέλαιο για θέρμανση.












Διαβάστε περισσότερα...