Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πώς ο δημιουργός του συναρμολογούμενου αεροπλάνου ξεπέρασε τη γραφειοκρατία


Η χώρα δεν του έδινε άδεια για δοκιμαστική πτήση!

Χωρίς να είναι ναυπηγός, αλλά αστυνομικός, ο Γιώργος Ηλιόπουλος από τη Φλώρινα κατασκεύασε ένα συναρμολογούμενο αεροπλάνο, το οποίο εντυπωσίασε μέχρι και τη NASA!

«Πιστέψτε με κουραστικά πάρα πολύ. Έχω βάλει στη σειρά πολλά θαύματα μαζί για να το τελειώσω. Όταν το πετάω, σβήνουν όλα όσα πέρασα», δηλώνει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του Mega.

Μιλώντας για το αεροσκάφος «Άρχων 1», ο Γιώργος Ηλιόπουλους, εξηγεί: «Μοιάζει με μαχητικό, αλλά δεν είναι τέτοιο. Ανήκει στην κατηγορία των ελαφρών αεροσκαφών. Είναι μόνο για αναψυχή».

Ενδιαφέρον για το «Άρχων 1» έχουν δείξει εταιρείες από την Αμερική, επιστήμονες από τη NASA, αλλά και αγοραστές από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, ο Γιώργος Ηλιόπουλους περιγράφει πως βρήκε εμπόδιο στο δρόμο του… την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία! Η χώρα δεν του έδινε άδεια για δοκιμαστική πτήση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απευθυνθεί στην Ιταλία.

«Το νηολόγιο στην Ιταλία κόστισε 450 ευρώ κι αυτό είναι όλο», εξηγεί. «Στην Ελλάδα έχει τεκμήριο 23.000 ευρώ και η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη».

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στην Ιαπωνία


Σοκάρει το βίντεο.

Δέος προκαλεί η εικόνα της έκρηξης ηφαιστείου στην Ιαπωνία, η οποία καταγράφηκε σε κάμερα από ένα πλοίο που έπλεε κοντά στο μικρό νησί της Ιαπωνίας.

Το νησί έχει γύρω στους 150 κατοίκους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν το νησί και βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νότια από τον πυρηνικό σταθμό Σεντάι, της εταιρείας ηλεκτρισμού Kyushu, στο ομώνυμο νησί Κιούσου, το νοτιότερο από τα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βασανιστήρια που σοκάρουν από γυναίκα στο σύντροφο της


Μία γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε για ένα διάστημα 15 μηνών τον πρώην σύντροφό της καταδικάστηκε σήμερα στο Παρίσι σε κάθειρξη τριών ετών, εκ των οποίων οι 18 μήνες με αναστολή, και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Η ποινή αυτή είναι εφέσιμη και δεν οδηγεί αυτόματα τη γυναίκα στη φυλακή, ωστόσο εκείνη πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία.



Οι οργανώσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μετρούν κάθε χρόνο περίπου 7.000 προσφυγές ανδρών που έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού και εκτιμάται ότι ένας άνδρας πεθαίνει κάθε 13 ημέρες, αφού τον έχει χτυπήσει η σύντροφός του.

Από την άλλη, μία γυναίκα πεθαίνει κάθε τρεις ημέρες, αφού την έχει κακοποιήσει ο σύντροφός της.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον Απρίλιο, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή της αυστηρότερης ποινής, δηλαδή ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ υποστήριξε ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται η Ζάκια Μεντκούρ «ξεπερνούν τα όρια της βίας».

Ο Μαξίμ Γκαζέ, 37 ετών, γνώρισε την Ζάκια Μεντκούρ, 43 ετών το 2007 μέσω του διαδικτύου και 7 μήνες αργότερα αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στο στούντιο που νοίκιαζε εκείνη στο Παρίσι, όπου διέμενε με τα δύο της παιδιά. Ωστόσο, ο έρωτας γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο άνδρας απουσίαζε συχνά από τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μετατράπηκε έτσι σε ένα είδος «οικιακού σκλάβου», καθώς εκείνη τον υποχρέωνε να κοιμάται στο πάτωμα στην είσοδο, χωρίς να του επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο. Η γυναίκα είχε κατασχέσει τα προσωπικά του έγγραφα και τις πιστωτικές του κάρτες, του είχε αρπάξει τις οικονομίες του και απειλούσε ότι θα τον καταγγείλει για παιδεραστία εάν αντιδρούσε.

Η γυναίκα του προκαλούσε κατ’ εξακολούθηση εγκαύματα με τσιγάρα ή με ένα πυρακτωμένο μαχαίρι, τον ανάγκαζε να καταπίνει σφουγγάρια ή καθαριστικά τζαμιών.

Ο Μαξίμ Γκαζέ εξέδωσε ένα βιβλίο για τον εφιάλτη που βίωσε με τίτλο «Η σύντροφός μου. Ο δήμιος μου» που συνέβαλε στο να αρθεί το ταμπού σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία με θύματα άνδρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί έχει τρύπες το ελβετικό τυρί;


Επιστημονική έρευνα λύνει το αιώνιο μυστήριο.

Χρειάστηκε σχεδόν ένας αιώνας ερευνών και μελετών ώστε το μυστήριο των… τρυπών που δημιουργούνται σε διάφορα ελβετικά τυριά να λυθεί, από ελβετούς επιστήμονες.

Το... σκοτεινό μυστικό των τυριών ήρθε στο φως χάρη στις μελέτες που διενήργησαν οι ερευνητές του Agroscope, του ινστιτούτου επιστημών και τροφίμων που εδρεύει στη Βέρνη, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του Empa (Ομοσπονδιακό Εργαστήριο Δοκιμών Υλικών και Έρευνας). Με βάση τα συμπεράσματά τους οι τρύπες στο τυρί δημιουργούνται από μικροσωματίδια άχυρου που πέφτουν στο γάλα κατά το άρμεγμα των αγελάδων.

Το ινστιτούτο διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι τα σωματίδια αυτά εκλύουν αέρια κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «κενά» στο τυρί.

Η αποκάλυψη έγινε αφού οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι τρύπες «εξαφανίζονταν» όταν το άρμεγμα των αγελάδων γινόταν με σύγχρονες μεθόδους. «Αυτό οφείλεται στην εξαφάνιση του παραδοσιακού κάδου» που τοποθετούσαν οι κτηνοτρόφοι κάτω από τους μαστούς της αγελάδας, εξήγησαν. Με τις πιο σύγχρονες και υγιεινές μεθόδους αρμέγματος, χάνονται και οι τρύπες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Agroscope, ενώ συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια «ανακάλυψη που έγινε εντελώς τυχαία, όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες ανακαλύψεις.

Χάρη στην έρευνα αυτή, οι τυροκόμοι θα μπορούν πλέον να ελέγχουν με ακρίβεια τον αριθμό των... τρυπών στο τυρί, εισάγοντας στο γάλα συγκεκριμένη δόση μικροσωματιδίων αχύρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα βόμβα απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα


Νέα βόμβα απειλεί το ασφαλιστικό από τις υψηλές δαπάνες που υπολογίζονται να φτάσουν σε ρεκόρ 16 ετών, καθώς προστίθενται δυο ακόμα κατηγορίες συνταξιούχων, την ώρα που οι πιστωτές εκβιάζουν για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ημερησίας», 130.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο για σύνταξη ενώ άλλοι 150.000 είναι «εγκλωβισμένοι» καθώς δεν έχουν συμπληρώσει είτε την ηλικία, είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο αυτές κατηγορίες ασφαλισμένων, αναμένεται να προστεθούν, αργά ή γρήγορα, στο σύνολο των 2.654.748 συνταξιούχων, εκτινάσσοντας την ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη πάνω από τα 28,14 δισ. ευρώ σημειώνοντας ρεκόρ 16ετίας.

Τα ελλείμματα των ταμείων μόνο για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1,8 δισ. ευρώ με τάση προς τα πάνω. Η νέα αυτή εξέλιξη προεξοφλεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, εξαιτίας της ταχείας αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων αλλά και της δαπάνης για πληρωμές συντάξεων που σήμερα φτάνει τα 2,35 δισ. ευρώ τον μήνα, από τα οποία 1,35 δισ. «βαρύνουν» τον κρατικό προϋπολογισμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το 90% των χημικών όπλων όλου του κόσμου έχει καταστραφεί»


«Στο σωστό δρόμο για την εξάλειψη τους» λέει ο ΟΑΧΟ
.
Σχεδόν το 90% των δηλωμένων αποθεμάτων χημικών όπλων σε όλον τον κόσμο έχουν καταστραφεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό βήμα» στον αγώνα του για την εξάλειψή τους.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αποδεικνύει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο: να απαλλάξουμε τον κόσμο από τα χημικά όπλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ, ο Τούρκος διπλωμάτης Αχμέτ Ουζουμτζού.

Τα αποθέματα χημικών όπλων αποτελούνταν κυρίως από αέρια μουστάρδας και χημικές ουσίες για την παρασκευή του νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν, μιας τοξικής ουσίας που είναι θανατηφόρα ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις.

Ένας εκπρόσωπος του ΟΑΧΟ, ο Πίτερ Σόουζακ, είπε ότι έχουν καταστραφεί περίπου 63.000 τόνοι χημικών όπλων που προέρχονταν κυρίως από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι 1.300 τόνοι των χημικών όπλων της Συρίας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταστράφηκε πάνω σε ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το MV Cape Ray.

«Η διαδικασία καταστροφής των αμερικανικών και ρωσικών αποθεμάτων που χρονολογούνται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου είναι σε καλό δρόμο και θα ολοκληρωθεί, αντίστοιχα, πριν από το τέλος του 2023 και του 2020», πρόσθεσε ο Οργανισμός.

Ο ΟΑΧΟ επιβλέπει την εφαρμογή της Συνθήκης για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που υπογράφηκε στις 13 Ιανουαρίου 1993 στο Παρίσι και τέθηκε σε ισχύ στις 29 Απριλίου 1997. Ο στόχος της ήταν να απαγορευτούν πλήρως τα χημικά όπλα και να καταστραφούν τα υπάρχοντα οπλοστάσια σε όλον τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, τέσσερις χώρες δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στη Συνθήκη αυτή: η Αίγυπτος, η Βόρεια Κορέα, το Ισραήλ και το Νότιο Σουδάν ενώ η Αγκόλα και η Μιανμάρ δεν την έχουν επικυρώσει.

Τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ευρεία κλίμακα κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδίως στην Υπρ του Βελγίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Champions League των φυλακών


Η φυλακή Λουζίρα της Ουγκάντα ετοιμάζει για το δικό της Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη φυλακή Λουζίρα της Ουγκάντα έχει το δικό του Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πως η μπάλα μπορεί να δώσει ένα σκοπό στους απελπισμένους.

Σε σχετικό συνέδριο που έλαβε χώρα στο Παρίσι τον προηγούμενο Ιούνιο, οι ομιλητές παρουσίασαν τα οφέλη του αθλητισμού για τις συνθήκες της φυλακής, ενώ ο επιστημονικός συγγραφέας Ραούλ Μάρτος Γκαρθία είχε γράψει πως: «Μαζί με τον συνεχή αύξηση στους πληθυσμούς των φυλακών στις δυτικές κοινωνίες, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χρησιμοποίηση και την αξία του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στις φυλακές». Σε σχετική έρευνα που διεξήχθη, οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες για την άσκηση υπό κράτηση ήταν η βελτίωσης της υγείας, οι προϋποθέσεις ομαλοποίησης και βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων. Στην ταλαιπωρημένη Ουγκάντα, ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό πείραμα βασισμένο στην ασπρόμαυρη θεά αποδεικνύει πως η πράξη μπορεί να γίνει καλύτερη από τη θεωρία.

Η Λουζίρα ήταν μία από τις ελάχιστες φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αφρικανική χώρα και η φήμη της μόνο καλή δεν ήταν. Κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς την δεκαετία του '20 και οι συνθήκες κράτησης ήταν πραγματικά απάνθρωπες, ενώ στις αρχές του '90 «χτυπήθηκε» από το AIDS και τη φτώχεια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στο άκρως αντίθετο. Ένα σωφρονιστικό ίδρυμα με παροχές και διαδικασίες επανένταξης. Ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί το 46% των πρώην κρατούμενων διαπράττουν εκ νέου εγκλήματα μετά την αποφυλάκισή τους, το ποσοστό στην Λουζίρα έχει πέσει κάτω από το 30%. Και φιλοξενεί κάθε λογής εγκληματίες: Δολοφόνους, ληστές, βιαστές, απαγωγείς.

Ο επικεφαλής, Γουίλσον Μαγκόμου, δήλωσε στον Guardian που έστειλε άνθρωπο για ρεπορτάζ στην Λουζίρα και παρουσίασε την ποδοσφαιρική πραγματικότητα εντός των τειχών της φυλακής, πως όλα βασίζονται στην αρχή ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι απασχολημένος». Έτσι, πέραν από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, το πιο δημοφιλές event είναι το ποδόσφαιρο.

Προσέξτε, δεν πρόκειται για απλά ένα χώρο, τους κρατούμενους να χωρίζονται και να κλοτσούν ένα τόπι. Στην Λουζίρα υπάρχουν ομάδες, κάποιες εκ των οποίων με παράδοση χρόνων και κανονική οργάνωση. Διοίκηση, κανονισμούς, δελτία παικτών, πειθαρχικές επιτροπές, ακόμα και χορηγούς και οπαδούς! Γίνονται προπονήσεις, φιλικά και κανονικά τουρνουά, με οργανωτικές επιτροπές εντός φυλακής και διαιτητές.

Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας που η φυλακή απέκτησε δορυφορική τηλεόραση, η Premier League έγινε κάτι σαν θρησκεία. Έτσι, οι περισσότερες ομάδες είναι εμπνευσμένες από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Έβερτον, η Νιούκαστλ, η Λιντς και η Άστον Βίλα. Υπάρχουν φυσικά και ομάδες εκτός Νησιού. Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και το Αννόβερο!

Το γήπεδο Μπόμα Α, στο οποίο γίνονται τα ματς έχει διαστάσεις κανονικού αγωνιστικού χώρου και όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, έχει χορτάρι. Τις εποχές της ξηρασίας, οι ποδοσφαιριστές αρκούνται στο «ξερό». Ο υπερπληθυσμός της φυλακής βοηθάει την κάθε ομάδα να χτίζει το κοινό της. Κι όμως, παρότι αντιστοιχεί ένας φύλακας για 15 κρατούμενους, σε έναν χώρο σχεδιασμένο για 500 άτομα που φιλοξενεί 3500 για σοβαρά εγκλήματα, το ποδόσφαιρο και οι υπόλοιπες δραστηριότητες βοηθούν την κατάταση να παραμένει ήρεμη. Ο Άγγλος δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γκόλντμπλατ που έμεινε εκεί για μια βδομάδα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του, δεν παρατήρησε την παραμικρή ένταση. Εντός γηπέδου, τα τελετουργικά είναι εντελώς κανονικά. Παρουσίαση ομάδων, θέσεις επισήμων, φωτογράφιση πριν τη σέντρα.

Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει πρόεδρο, προπονητή, γραμματέα και ταμεία. Μίνιμουμ ρόστερ και εθελοντές που παίζουν το ρόλο των γιατρών, των φροντιστών και των... οπαδών! Κάποιοι, έχουν φτιάξει τα δικά τους πανό, ενώ οι οπαδοί της αφρικανικής Λίβερπουλ κουβαλούν σημαία και αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του Χίλσμπορο. Τον έλεγχο της όλης δραστηριότητας έχει η επιτροπή της UPSA. Φυσικά, υπήρχε και εκεί διαφθορά στην αρχή. Είχε όλα τα στοιχεία μιας κανονικής Ομοσπονδίας. Γίνονταν δωροδοκίες με τρόφιμα σε παίκτες. Ωστόσο, σταδιακά αντιμετωπίστηκαν.

Μια κανονική ποδοσφαιρική ρέπλικα, περιφραγμένη από συρματοπλέγματα, η οποία δίνει την ψευδαίσθηση της κανονικής ζωής. Το ποδόσφαιρο κάνει τους κρατούμενους να αισθάνονται σημαντικοί για την κοινωνία την οποία πλήγωσαν. Ο Άγγλος ανταποκριτής μεταφέρει πως δεν παρατήρησε σχεδόν καθόλου λεκτικές επιθέσεις σε διαιτητές ή αντιαθλητικές συμπεριφορές. Η κόκκινη κάρτα άλλωστε σημαίνει αποβολή για δύο μήνες, κόβοντας τους αυτό που αγαπούν περισσότερο. Προφανώς, θα υπάρχουν και τα έκτροπα. Το αποτέλεσμα όμως δείχνει πως με μπόλικο μεράκι και αγνές διαθέσεις, μια μπάλα μπορεί να ξανακάνει παιδιά ακόμα και τους πιο σκληρούς εγκληματίες.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ηλεκτρονικό περίπατο 4 αθηναϊκών διαδρομών» σχεδιάζουν φορείς της πόλης


Θα κατευθύνει τους τουρίστες στα δημοφιλέστερα ελληνικά προϊόντα.

Παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την καθαριότητα στην περιοχή από το Πεδίο Άρεως και το Αρχαιολογικό Μουσείο έως την Ακρόπολη και από το λόφο του Αρδηττού έως την «Τεχνόπολη», με έμφαση στο εμπορικό κέντρο και ειδικό σημείο αναφοράς την περιοχή της πλατείας Ομονοίας ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων της αγοράς.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών συνάντηση φορέων της αγοράς και της πολιτείας, με θέμα την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του προέδρου του ΕΣΑ Παναγή Καρέλλα και μελών του προεδρείου του, συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Τροχαίας Αθηνών, του ΕΒΕΑ, του ΣΕΛΠΕ, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, της ΚΙΠΟΚΑ και της ΕΑΤΑ.

Παρουσιάστηκαν τέσσερις επίκαιρες μελέτες που συνοδεύουν και αφορούν στην υλοποίηση άμεσων δράσεων και παρεμβάσεων εντός του κέντρου της Αθήνας, με στόχο την αναβάθμιση της αγοράς, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας:

1. Η πιλοτική δράση «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου», με άμεση έναρξη υλοποίησης και τόπο παρέμβασης που περικλείεται μεταξύ των οδών Χ.Τρικούπη, Πανεπιστημίου, Σόλωνος και την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κάνιγγος.

2. Το έργο, με τίτλο «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας/Coopetitive Open Innovation Networks», που υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και αφορά ανάπτυξη κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική περιοχή της Αθήνας.

3. Θέσεις και προτάσεις του Ε.Σ.Α., βασιζόμενες στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ), που υλοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από το δήμο Αθηναίων και έχει τη στήριξη του εμπορικού συλλόγου στους άξονες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την αγορά της Αθήνας.

4. Η ηλεκτρονική αποτύπωση της αγοράς της Αθήνας, που απευθύνεται στους ξένους επισκέπτες της πόλης και αφορά πρόταση τεσσάρων διαδρομών με συνοπτική παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων ειδικής προστιθέμενης αξίας που μπορεί να βρει ο επισκέπτης ανά διαδρομή.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθούν και οριστικοποιηθούν οι τοπικές συνολικές προτάσεις μας, προς τα αρμόδια όργανα και φορείς της πολιτείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου


Το ανακοίνωσε ο Πανούσης.

Την επαναλειτουργία φέτος της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, με τουλάχιστον 200 σπουδαστές, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο υπουργείο, με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και Γιώργο Καΐσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, μάλιστα, ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να ενισχυθεί η εν λόγω σχολή και να μετατραπεί και σε ευρωπαϊκό κέντρο για αστυνομικά ζητήματα, σε συνεργασία με άλλες σχολές ευρωπαϊκών χωρών.


Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης. «Εξήγησα στον κ. Πανούση ότι η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εδρεύει στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας και γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο προσφέρει στο αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων καθώς βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία περιοχή που αποτελεί πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα. Επίσης υπάρχουν λόγοι κοινωνικοί, οικονομικοί και αναπτυξιακοί που επιβάλουν τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής. Τη λειτουργία της σχολής επιτάσσουν και λόγοι ισονομίας, ισοπολιτείας και ισότιμης μεταχείρισης μιας και η περιοχή μας ούτε τουριστική είναι αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πλήττονται και οι βασικοί πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας, όπως είναι ο αγροτικός τομέας (από τις συνεχείς πλημμύρες και τις καταστροφές) και η κτηνοτροφία (από τις ζωονόσους που προέρχονται από τις γειτονικές χώρες)», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου χαρακτήρισε, μετά τη συνάντηση, τη δέσμευση του κ. Πανούση για επαναλειτουργία της σχολής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, κάνοντας λόγο για αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας που είχε σημειωθεί σε βάρος του Διδυμοτείχου, ενώ έδωσε έμφαση στα οφέλη που θα έχει από αυτήν την πρωτοβουλία η τοπική κοινωνία.

«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών και δημόσιας τάξης κ. Πανούση, ενώπιον του δημάρχου Διδυμοτείχου με πρωτοβουλία του οποίου έγινε αυτή η συνάντηση με τη συμμετοχή σε αυτή και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να λειτουργεί η σχολή αυτή συνεχώς και αδιαλείπτως. Ήταν ατύχημα το ότι έπαψε η λειτουργία της για δύο χρόνια. Οφείλει το ελληνικό κράτος για την προστασία του οι σχολές αυτές και του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής και της Ξάνθης, που είναι εγγύς των συνόρων, να είναι "φορτωμένες" με αστυνομικούς που θα εκπαιδεύονται για την αποστολή τους. Αυτές τις σχολές πρέπει να τις κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί είναι απαραίτητες» δήλωσε ο βουλευτής Ν.Δ. Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ωστόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι στην ίδια δέσμευση είχε προχωρήσει ο κ. Πανούσης και στις 30 Απριλίου 2015 κατά τη συνάντηση, παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης -Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, και ενώ είχαν εφησυχάσει ο Γ.Γ. Δημήτρης Αναγνωστάκης στις 15 Μαΐου, ευρισκόμενος στον Έβρο στο πλαίσιο υπηρεσιακής του επίσκεψης και παρουσία στελεχών του σώματος δήλωνε ότι θα λειτουργήσουν μόνο οι σχολές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.

Ο κ. Δημοσχάκης πρόσθεσε ότι σχετικά με την επαναλειτουργία της σχολής κατέθεσε χθες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση.

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων είχε ταχθεί και ο δήμαρχος Ορεστιάδος, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό. «Η επαναλειτουργία της σχολής ήταν μια συνολική προσπάθεια όλων των δημάρχων και των τεσσάρων βουλευτών του νομού Έβρου. Είμαστε ικανοποιημένοι, είναι ένα θετικό βήμα και μακάρι να υλοποιηθεί, δεν αμφισβητούμε την πρόθεση και τη δήλωση του υπουργού και μας γεμίζει με ικανοποίηση ότι κατάλαβαν και κατανόησαν την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας της σχολής. Η απόφαση αυτή είναι ένα σημάδι πολύ χαρακτηριστικό της συγκυβέρνησης ότι έχει κατανοήσει ότι ο βόρειος Έβρος δεν πρέπει να μαραζώνει άλλο και πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο και με αυτή την κίνηση αποδεικνύουν ότι έχουν πρόθεση να στηρίξουν τον βόρειο Έβρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ανακοίνωση επαναλειτουργίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Γ. Πανούσης, σημείωσε ότι παράλληλα με τη σχολή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν και αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανανεώνει τις συμβάσεις των καθαριστριών του ο δήμος Αθηναίων


Προϋπόθεση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.

Την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστών και καθαριστριών στα δημόσια σχολικά κτήρια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους έως ότου συνταξιοδοτηθούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα καθαριστών-καθαριστριών δημοσίων σχολείων Αθήνας, όπου ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων για όλη τη σχολική χρονιά ή μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκε μικροένταση έξω από το δημαρχείο, ανάμεσα σε εκπρόσωπους των καθαριστριών και της ασφάλειας του κτηρίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη διαγωνισμού για την σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπου το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί πρόβλημα, με ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής. Το ποσό του διαγωνισμού ανέρχεται σε 12.309.557,57 ευρώ.

Στο μεταξύ, απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης 350 εργαζομένων, που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, αναμένει ο δήμος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο


Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

-Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

-Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

Θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Μαΐου, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 30 Μαΐου, για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-Στη νέα εθνική οδό και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.

-Στη ν.ε.ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χιλιομετρική θέση 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

-Στην εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη νέα εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 ( μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00 ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-Στη ν.ε.ο. και στην π.ε.ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
-Στη ν.ε.ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου.
-Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην εθνική οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ν.ε.ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
-Στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.
Την Κυριακή 31 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

- Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

- Τα φορτηγά οχήματα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

- Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

- Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

- Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

- Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

- Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

- Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

- Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θρίλερ» με εξαφάνιση 54χρονου στα Τρίκαλα


Ομάδα της ΕΜΑΚ τον αναζητά στον Πηνειό ποταμό.

Τα ίχνη ενός 54χρονου, ο οποίος εξαφανίστηκε, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ομάδα ΕΜΑΚ, στον Πηνειό ποταμό του νομού Τρικάλων, μεταξύ Κεραμιδίου και Φαρκαδόνας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες από την Apple για «κακόβουλο γραπτό μήνυμα»


Πώς θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα στο λειτουργικό.

Η Apple εξέδωσε σήμερα μια προσωρινή λύση για το σφάλμα που εντοπίστηκε πρόσφατα στο λειτουργικό της iOS για φορητές συσκευές και έχει προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, ιδιαίτερα των iPhones. Ένα γραπτό μήνυμα που περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες προκαλεί αυτόματα την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχεται μια προσωρινή λύση για τους χρήστες του iOS που έχουν επηρεαστεί από αυτό το σφάλμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες, τρία στάδια τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης ώστε να αποφύγει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κακόβουλο γραπτό μήνυμα.

1. Ζητήστε από το Siri (τη φωνητική λειτουργία του iOS) να «σας διαβάσει τα μηνύματα που δεν έχουν ανοιχτεί».

2. Χρησιμοποιήστε το Siri προκειμένου να απαντήσετε στο κακόβουλο μήνυμα. Αφότου αποστείλετε το μήνυμα με μια απάντηση θα είστε σε θέση να ανοίξετε και πάλι τα Μηνύματά σας.

3. Στα Μηνύματα αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το κακόβουλο μήνυμα. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέξτε το More και διαγράψτε το μήνυμα.

Το σφάλμα φαίνεται ότι έχει προκύψει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι (της Ινδίας) και τα κινέζικα. Κατά το άνοιγμα του κακόβουλου μηνύματος προκαλείται διακοπή στη λειτουργία του συστήματος και εξαναγκασμένη επανεκκίνηση.

Το μήνυμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κυρίως για φάρσες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτού του είδους σφάλματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και από χάκερς για πιο δόλιους σκοπούς.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να διαθέσει ένα διορθωτικό για την επίλυση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απατεώνες... υποδύονται τους επόπτες Υγείας


Προειδοποίηση προς τους επαγγελματίες από την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

«Προσοχή», απατεώνες υποδυόμενοι του επόπτες Δημόσιας Υγείας ή υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Αυτό επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε επιστολή του προς τους Επαγγελματικούς Συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων,τους δήμους και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, με αφορμή πολλές καταγγελίες επαγγελματιών στην περιφέρεια.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης εφιστά την προσοχή στους επαγγελματικούς συλλόγους, υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοί της Δ/νσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε.Α.Α. είναι συγκεκριμένοι και διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα. Ασκούν τα καθήκοντά τους ανά δύο σε κάθε τομέα και δεν ενημερώνουν εκ των προτέρων για την ημέρα και ώρα των ελέγχων.

Τέλος, προτείνει σε όλους τους επαγγελματίες, κατά τον έλεγχο να ζητούν την υπηρεσιακή ταυτότητα και όταν πέφτουν θύματα εκβιασμού να το καταγγέλλουν στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα ή στον Εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυνηγώντας ένα… κεφάλι τυρί στους λόφους της αγγλικής υπαίθρου


Ο ετήσιος αγώνας στα περίχωρα του Γκλουσεστερσάιρ.

Τα λάφυρα πηγαίνουν στους νικητές. Σε αυτήν την περίπτωση το λάφυρο δεν είναι άλλο από ένα… κεφάλι τυρί.

Και ο νικητής είναι μόνο ένας. Οι υπόλοιπο… έχουν μερικές μελανιές (στην καλύτερη περίπτωση) για αναμνηστικό της συμμετοχής τους στο ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται στα περίχωρα του Γκλουσεστερσάιρ!

Ο ετήσιος διαγωνισμός Cheese Rolling Race έχει γίνει πια παράδοση και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μπροστά από ένα ενθουσιώδες κοινό, που πιάνει από νωρίς τη θέση του στους λόφους Cooper's Hill στην περιοχή Μπρόκγουορθ του Γκλουσεστερσάιρ στην Αγγλία.





Οι ατρόμητοι διεκδικητές του… τυριού και οι θεατές απ’ όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται στην πόλη αυτή το τριήμερο της αργίας στα τέλη του Μαΐου (Spring bank holiday), προκαλώντας ένα πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές, που ανησυχούν για την ασφάλεια των διαγωνιζομένων.





Ο αγώνας αποτελούσε μια ετήσια διοργάνωση από τα τέλη του 1880. Το 2010 ακυρώθηκε, όμως επέστρεψε ξανά το ίδιο… επικίνδυνος.





Η περιοχή γεμίζει με πινακίδες που προειδοποιούν τους πάντες, ότι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.



Κι ενώ η ιδέα είναι γενικά, ότι νικητής αναδεικνύεται όποιος πιάνει το τυρί… στην πραγματικότητα αυτό είναι αδύνατο, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσει κατρακυλώντας στο λόφο. Έτσι νικητής ορίζεται αυτός που θα καταφέρει να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού.  

Διαβάστε περισσότερα...

Υπό παρακολούθηση τραυματισμένη φώκια στο Σίδνεϊ


Δέχθηκε επίθεση καρχαρία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Θύμα επίθεσης καρχαρία έπεσε η φώκια της φωτογραφίας στα νερά της Αυστραλίας. Η φώκια εντοπίστηκε στα βράχια στην ακτή Freshwater στις βόρειες ακτές του Σίδνεϊ με ένα μεγάλο τραύμα κοντά στην ουρά.

Το νεαρό αρσενικό πιστεύεται πως τραυματίστηκε στα δόντια καρχαρία και πως παραμένει στα βράχια φοβούμενο να ξαναμπεί στο νερό.

Η οργάνωση ORRCA για την προστασία θαλασσίων ειδών επιβεβαίωσε στη Daily Mail πως το τραύμα προέρχεται από καρχαρία και πως δείχνει «απαίσιο και πολύ σοβαρό». Ωστόσο η φώκια είναι ζωντανή και πιστεύεται πως μπορεί να επιστρέψει στο νερό.

Κτηνίατροι της κλινικής ζώων Taronga Wildlife Hospital θα παρακολουθούν τη φώκια τις επόμενες ημέρες για να διασφαλίσουν την ανάρρωσή της.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η νέα εφαρμογή απογραφής δημοσίων υπαλλήλων


Εγκύκλιο με οδηγίες εξέδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εγκύκλιο με οδηγίες και συστάσεις εξέδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τη νέα εφαρμογή απογραφής προσωπικού του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία θα απογράφεται πλέον και το προσωπικό των ΝΠΙΔ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ακριβής ημερομηνία της έναρξης θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα apografi.gov.gr, ενώ η νέα ονομασία θα είναι «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου».

Όπως επισημαίνεται δεν υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης στο μητρώο (δεν απαιτείται απόφαση κατανομής ή εγκριτικής απόφασης) των μετακλητών, αιρετών, ιδιωτών - μέλη επιτροπών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, μέλη της κυβέρνησης, για πρακτική άσκηση, μαθητεία, αποσπασμένοι από ΝΠΙΔ, αντιρρησίες συνείδησης, θεραπαινίδες ΥΕΘΑ, καθώς και επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών, υπότροφους, σχολικούς τροχονόμους, απασχολούμενους με προσωρινή διαταγή, προέδρους, μέλη ΔΣ, εκπαιδευτές, συμβασιούχους έργου (μέσω ΕΣΠΑ) και με σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Επίσης, προστίθενται νέα πεδία υπηρεσιακής κατάστασης στα στοιχεία των τακτικών υπαλλήλων (Κατηγορία Προσωπικού, Τρόπος Διορισμού, ΦΕΚ Διορισμού/Μετάταξης, Αναγνωρισμένη προϋπηρεσία, Προϋπηρεσία στον Ιδιωτικό Τομέα, Μισθολόγιο, Μισθολογικό Κλιμάκιο). Παράλληλα, μειώνονται και απλοποιούνται τα πεδία που συμπληρώνονται για τους απογεγραμμένους που δεν αποτελούν τακτικό προσωπικό του δημοσίου (όπως π.χ. για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων, τους αιρετούς των Ο.Τ.Α. κλπ).

Επιπροσθέτως, στην εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στο πεδίο «Αναγνωρισμένη Προϋπηρεσία» καταχωρείται ο χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας πριν την ημερομηνία που έχει καταχωρηθεί στο πεδίο Ημερομηνία Πρόσληψης/Μετάταξης, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται ότι αποτυπώνεται όλος ο χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας του υπαλλήλου. Στις περιπτώσεις εργαζόμενων στα Ν.Π.Ι.Δ. καταχωρείται ο χρόνος που έχει αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη πριν την ημερομηνία πρόσληψης.

Τέλος, στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση των νέων πεδίων των υπηρετούντων υπαλλήλων τους μέχρι το τέλος του 20115.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτάχρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε νεκροταφείο


Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγοράκι στη Γλασκόβη.
Με τον πλέον τραγικό τρόπο βρήκε τον θάνατο ένα οκτάχρονο αγοράκι στη Σκωτία. Το παιδί έχασε τη ζωή του στο νεκροταφείο Craigton Cemetery στη Γλασκόβη, όταν το καταπλάκωσε μία βαριά πέτρα από έναν τάφο.


Οκτάχρονος έχασε τη ζωή του μέσα σε νεκροταφείο

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο Sky News, ο οκτάχρονος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ ακόμη αγόρια ηλικίας 10 ετών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένα.

Το ένα συνεχίζει να νοσηλεύεται και η κατάσταση του είναι σταθερή, ενώ το άλλο έχει ήδη πάρει εξιτήριο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να δει τι συνέβη, ωστόσο δε θεωρούν, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στην υπόθεση.

Η οικογένεια του παιδιού ανακοίνωσε ότι το παιδί πέθανε μετά από τραγικό δυστύχημα σε νεκροταφείο και ζητούν να γίνει σεβαστή η επιθυμία τους για ησυχία και να μην παραβιαστεί η ιδιωτικότητά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» στην ένταξη των τμημάτων Πληροφορικής στο 5ο Πεδίο


Αντίδραση του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.

«Επιστημολογικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την ένταξη των Τμημάτων Πληροφορικής της χώρας στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), βάσει των σχετικών ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας για την «Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος, «η Πληροφορική ανήκει στις Θετικές Επιστήμες και τα τμήματα Πληροφορικής ανήκουν στο 2ο ΕΠ Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Με τη ρύθμιση αυτή του Υπουργείου, πλέον οι υποψήφιοι των Ανωτάτων Σχολών δεν έχουν τη δυνατότητα που είχαν μέχρι τώρα να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ταυτόχρονα τόσο τα Πολυτεχνικά τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ όσο και τα Τμήματα Πληροφορικής».

Εκτιμάται δε, ότι «αυτή η ρύθμιση περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες σωστής επιλογής κατεύθυνσης σπουδών των υποψηφίων».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιο κριτήριο διαχωρίζει το υπουργείο τα Τμήματα Πληροφορικής σε τρεις κατηγορίες- σε αυτά που ανήκουν στο 2ο, σε αυτά που ανήκουν στο 5ο και σε αυτά που ανήκουν ταυτόχρονα και στο 2ο και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο. Από τον τίτλο τα διαχωρίζει και όχι από το περιεχόμενο σπουδών;», δήλωσε στο Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ Ιωάννης Βλαχάβας, εξηγώντας ότι «πρακτικά, οι μαθητές, για να μπουν σε κάποια Τμήματα Πληροφορικής θα εξετάζονται στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ για άλλα τμήματα θα εξετάζονται στη Χημεία».

Το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ γνωστοποιεί πως «επιφυλάσσεται για την με κάθε νόμιμο τρόπο ακύρωση αυτής της άδικης ρύθμισης στη συνέχεια», ενώ ο κ. Βλαχάβας ανέλαβε πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους προέδρους των άλλων τμημάτων Πληροφορικής και συλλογής υπογραφών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Της κάρφωσε το πιρούνι στο μάτι


Το θύμα την κατηγόρησε ότι πήγε να κλέψει το τελευταίο κομμάτι κρέατος.

Μια γυναίκα από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ με τη κατηγορία ότι έμπηξε το πιρούνι στο μάτι μιας άλλης γυναίκας, κατά τη διάρκεια καβγά για το τελευταίο κομμάτι κρέατος σε μπάρμπεκιου

Όπως αναφέρει η Star Press, η 45χρονη Sabrina A. Davis, τέθηκε υπό κράτηση για την εγκληματική αυτή πράξη της. Ιδού πώς έχει η ιστορία: Η γυναίκα βρέθηκε καλεσμένη σε μπάρμπεκιου, στην περιοχή Muncie, όταν δέχτηκε την οργή της κόρης του οικοδεσπότη, επειδή «πήρε το τελευταίο παϊδάκι…».

Η απάντηση της 45χρονης ήταν άμεση, καθώς κάρφωσε το πιρούνι στο μάτι του θύματος. Η μια κατέληξε στη φυλακή και η άλλη στο νοσοκομείο.

Η Sabrina A. Davis




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φορητή, οικολογική κάψουλα για εναλλακτικούς ταξιδιώτες


Για διαμονή στα πιο απίθανα μέρη με τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου
Αποτελεί την ιδανική ιδέα για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες, που θέλουν πάντα να διαμένουν σε… δωμάτιο με θέα!

Η φορητή, οικολογική κάψουλα EcoCapsule μπορεί να μεταφερθεί με αυτοκίνητο (σαν τροχόσπιτο) και να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το καινοτόμο αυτό σχέδιο, σε σχήμα αυγού, απευθύνεται σε όλους λατρεύουν την εμπειρία της κατασκήνωσης, διασφαλίζοντας όμως όλες τις ανέσεις ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Η κάψουλα προσφέρει επίσης ανεξαρτησία σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, διαθέτει ντουζιέρα (με ζεστό νερό!) και τουαλέτα, μια μικρή κουζινούλα και μπορεί να κοιμίσει δύο ανθρώπους.



Η εξωτερική της εμφάνισης θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς είναι καλυμμένη με ηλιακά πάνελ, μια αναδιπλούμενη ανεμογεννήτρια, ενώ μπορεί ακόμη να συλλέξει και το νερό της βροχής.



Η αρχιτεκτονική εταιρεία Nice Architects, που εδρεύει στη Μπρατισλάβα, βρίσκεται πίσω από την πρωτοποριακή αυτή ιδέα. Όπως αναφέρει η MailOnline, αρχικά το σχέδιό τους απευθυνόταν σε ανθρώπους που ενδιαφέρονταν να διαμείνουν στη Φύση για αρκετό χρόνο, όπως για παράδειγμα επιστήμονες, φωτογράφους, φύλακες σε πάρκα και… περιπετειώδεις τουρίστες.



Ωστόσο, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι η ιδέα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε αστικές περιοχές.



Για όσους θα ήθελαν να επενδύσουν στη δική τους EcoCapsule, οι προπαραγγελίες πρόκειται να ανοίξουν στο τέλος του χρόνου, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στο πρώτο μισό του 2016.  
Διαβάστε περισσότερα...

Σκαρφάλωσε και μπήκε στο κλουβί μιας αρκούδας


Ο τολμηρός άντρας, θέλησε να την τρομάξει.

Τελικά, είναι αλλόκοτοι αυτοί οι άνθρωποι… Ο άντρας που βλέπετε στις φωτογραφίες, είχε τη φαεινή ιδέα να σκαρφαλώσει στα διαχωριστικά που τον προστάτευαν από μια αρκούδα, και βρέθηκε μια ανάσα από το άγριο ζώο!

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στα social media (imgur) και όπως αναφέρθηκε, το συμβάν έλαβε χώρα στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία. Όπως φαίνεται, ο ...τολμηρός πλησιάζει την αρκούδα και βάζει το χέρι του στο στόμα της ενώ σε ένα άλλο καρέ, ο άντρας μοιάζει να τη χτυπάει και να τρέχει μακριά.

Οι υπεύθυνοι πάντως του ζωολογικού κήπου είναι έξαλλοι με τον εν λόγω άντρα. «Η αρκούδα δεν επιτέθηκε στον άντρα. Η αρκούδα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στέκεται στο ίδιο σημείο όταν ο άντρας την πλησιάζει και της επιτίθεται», ανέφερε η Maria Krakowiak, επιστάτρια του ζωολογικού κήπου.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρτογράφηση των αναγκών στις δομές υγείας σε νησιά και ορεινές περιοχές


Η ΚΕΔΕ καταγράφει τις υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες η Πολιτεία ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με τη θεσμοθετημένη λειτουργία πιστοποιημένων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τοπικό επίπεδο,ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προβεί στην πλήρη χαρτογράφηση των αναγκών υγείας,ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές (καταγραφή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ιατρικός εξοπλισμός, αριθμός αερομεταφορών).

«Βάσει και της απόφασης του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, δήλωσε ο πρόεδρός της,Γιώργος Πατούλης, διεκδικούμε τη θεσμοθετημένη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων και Φαρμακείων με την πιστοποίηση δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Όπως είπε ο κ. Πατούλης «η Αυτοδιοίκηση ως εγγύτερος στον πολίτη θεσμός, μπορεί να ηγηθεί επίσης μιας προσπάθειας συντονισμού όλων των φορέων παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες, όπως για παράδειγμα των ΜΚΟ, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κ.α., ορίζοντας μια Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις και κενά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή: Παράνομη ιστοσελίδα πώλησης φαρμάκων εντόπισε ο ΠΦΣ


Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων εντόπισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και άμεσα προέβη σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.



Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ιστότοπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/) και στην ελληνική γλώσσα, έχει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη: "φαρμακείο" και κάτω από αυτήν τη φράση: "φάρμακα χωρίς συνταγή".

Επίσης, υπάρχει η πρόταση: "Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών, χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου".



Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ΠΦΣ, εμφανίζεται η εικόνα μιας γυναίκας, με λευκή στολή, παραπέμπουσα σε φαρμακοποιό. "Δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν", αναφέρει ο ΠΦΣ.

Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων," με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία»,

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.

Ο ΠΦΣ ζητά να ελεγχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και αν ευσταθεί να εφαρμοστεί η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα 30.000 ευρώ έως 50.000, σε όποιον χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού και σε περίπτωση υποτροπής, τα χρηματικά πρόστιμα είναι από 50.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...