Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η γυναίκα που κάνει σχέσεις μόνο με ζάμπλουτους


Επιλέγει μόνο μεγαλύτερους που της χαρίζουν ακριβά δώρα.

Δηλώνει εθισμένη στην πολυτέλεια που μόνο οι σούπερ πλούσιοι μπορούν να της χαρίσουν. Εθισμένη ωστόσο είναι και στους ηλικιωμένους ζάμπλουτους τους οποίους αποκαλεί «sugar daddies»…

Η 26χρονη Alex Munoz από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες, θέλει οι «αγαπημένοι» της να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει για εκείνη τουλάχιστον 250.000 δολάρια.

Η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της «sugar baby» και σπουδάζει νοσηλευτική. «Ένας μου χάρισε μια Bentley και ένας άλλος, μου αγόρασε σπίτι. Ένας τρίτος πλήρωσε τα δίδακτρα των σπουδών μου και ένας άλλος μου αγόρασε έναν πάνθηρα και αρκετά άλογα…», λέει σε βρετανικό μέσο.

Η νεαρή με τα μακριά μαύρα μαλλιά και τα ακριβά γούστα, ξεκίνησε το ιδιαίτερο αυτό «χόμπι» όταν ήταν 21 ετών. Εντούτοις έκρυψε αυτό το πάθος της από τον Caesar Romero, με τον οποίο υπήρξε αρραβωνιασμένη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, έπρεπε να «θυσιάσει» την αγάπη, για να ακολουθήσει τη μεγάλη ζωή.

«Βγαίνω με πολλούς "sugar daddies" εδώ και χρόνια, και ο Caesar δεν μπορεί να μου δώσει αυτό τον τρόπο ζωής. Ήταν καλός και όμορφος, αλλά έβαλα τα κοσμήματα πάνω από την αγάπη», λέει με απίστευτα κυνικό τρόπο.

Η 26χρονη βρίσκει τα άλλα της… μισά σε σάιτ γνωριμιών και όταν αποφάσισε να το κάνει ήταν «απένταρη και δεν είχα τίποτα να χάσω».

 

 



Με τον πρώην αρραβωνιαστικό της, Caesar Romero


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η πικρή γεύση των ευρωπαϊκών μήλων»


Έρευνα της Greenpeace ανακαλύπτει τη χρήση απαγορευμένων κι επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στην Ευρώπη.

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων υψηλής τοξικότητας, ανάμεσά τους και απαγορευμένα επί σειρά δεκαετιών, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Greenpeace σε δείγματα νερού και χώματος από οπωρώνες μηλιών στην Ελλάδα και έντεκα ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων εντοπίστηκαν στα 2/3 του συνόλου των δειγμάτων, ενώ το 70% των ουσιών που ανιχνεύθηκαν είναι υψηλής τοξικότητας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η Greenpeace καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου «να εφαρμόσει σύστημα ελέγχου και καταγραφής της χρήσης φυτοφαρμάκων, να προχωρήσει αποφασιστικά στην κατάργηση των συνθετικών-χημικών φυτοφαρμάκων (ξεκινώντας από την απαγόρευση του «πιθανώς καρκινογόνου» Glyphosate, ενεργού συστατικού του Roundup της Monsanto) και να υποστηρίξει έμπρακτα τη βιώσιμη γεωργία στη χώρα».

Στην Ελλάδα αναλύθηκαν 5 δείγματα (3 χώματος και 2 νερού) από οπωρώνες μηλιών σε τρεις περιοχές της χώρας (Κορινθία, Ημαθία, Αρκαδία) και βρέθηκαν ίχνη από 5 φυτοφάρμακα, εκ των οποίων το εντομοκτόνο Dieldrin που είναι απαγορευμένο επί σειρά δεκαετιών στην Ε.Ε., καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο, έχει 10/10 τοξικότητα στις μέλισσες και 10/10 εμμονή στο περιβάλλον. Η ανίχνευση του Dieldrin ενισχύει τις υποψίες ότι μερικά από τα πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα για την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη χώρα μας παρά την απαγόρευσή τους.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των ελληνικών δειγμάτων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της Greenpeace, η οποία αποκαλύπτει το τοξικό φορτίο που προκαλεί η βιομηχανική παραγωγή μήλων στην Ευρώπη και παράλληλα προβάλλει κάποιες από τις βιώσιμες λύσεις που ήδη εφαρμόζονται από αγρότες σε όλη την Ευρώπη, για την προστασία της παραγωγής τους χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων.

«Τα άσχημα νέα είναι ότι στα περισσότερα τυχαία δείγματα νερού και χώματος που αναλύσαμε, βρέθηκαν γεμάτα υπολείμματα χημικών φυτοφαρμάκων υψηλής τοξικότητας. Τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημα της κατεστραμένης και καταστροφικής βιομηχανικής γεωργίας έχει λύση και λέγεται «βιώσιμη γεωργία», στην οποία πρέπει επειγόντως να στραφεί η αγροτική παραγωγή. Η βιώσιμη γεωργία είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να παράγουμε τροφή χωρίς να δηλητηριάζουμε το νερό, το χώμα, τον αέρα, την τροφή και την υγεία αγροτών, καταναλωτών και περιβάλλοντος», τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Η έρευνα της Greenpeace πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015. Αναλύθηκαν δείγματα νερού και χώματος από Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία. Τα χαρακτηριστικά των φυτοφαρμάκων που ανιχνεύθηκαν στα ελληνικά δείγματα είναι σύμφωνα με τον Δείκτη Τοξικού Φορτίου (TLI - ToxicLoadIndicator) της βάσης δεδομένων για τα φυτοφάρμακα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα «ΤρικαλART»


Πρωτότυπες εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου και χορού για μια εβδομάδα.

Εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «ΤρικαλART», ανακοινώθηκαν σήμερα από το Δήμο Τρικκαίων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Άθλησης Βασιλένα Μητσιάδη, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη και εκπρόσωποι από τα σχήματα τέχνης.

Όπως τονίστηκε, επιχειρείται μια σύζευξη μουσικής, θεάτρου, χορού σε μια πρωτότυπη μουσική εβδομάδα, με έμφαση στους Τρικαλινούς, ερασιτέχνες κυρίως, καλλιτέχνες, με προώθηση των ντόπιων σχημάτων, με «άνοιγμα» σε μουσικές και εκτός της λαϊκής.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Η αντιδήμαρχος σημείωσε, την ανάγκη έκφρασης όλων όσοι από τα Τρίκαλα ανησυχούν και δημιουργούν. Και για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, ο Δήμος Τρικκαίων «δημιουργεί» συνθήκες για παραγωγή πολιτισμού, καθώς αυτή η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης, αποτελεί ταυτοχρόνως το έναυσμα για νέες δημιουργίες.

Από την πλευρά της, η κ. Λεβέντη σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και τόνισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να προωθηθούν δράσεις, ενώ ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καλώντας όλους τους Τρικαλινούς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Επίσης, η φιλόλογος Λίλια Τσούβα μίλησε για το αφιέρωμα στον Γιώργο Σαμολαδά (τον Τρικαλινό, κύριο στιχουργό τού επίσης Τρικαλινού Απόστολου Καλδάρα), τονίζοντας ότι έχει γίνει μελέτη για τη ζωή και τους στίχου του, με στοιχεία και από την οικογένεια, ορισμένα εκ των οποίων σε φωτογραφικό υλικό θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά. Αλλά ουσιαστικά, πρόσθεσε, θα γίνει και μια σαφής αναφορά στη λαϊκή στιχουργία, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του στιχουργού, Ελευθερία Σαμολαδά.

Την επιμέλεια της φωτογραφικής έκθεσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, έχει ο ερασιτέχνης φωτογράφος Θανάσης Πρεβέντης, μέλος των ερασιτεχνών μουσικών της Τρικαλινής Μουσικοπαρέας, που θα αποδώσει τραγούδια του μεγάλου αυτού στιχουργού.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κλείσουν με πρωτότυπο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Καραγιώργος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου Τσιτσάνη, αναφέρθηκε σε μια ακόμη τρικαλινή πρωτοτυπία: το κλείσιμο των εκδηλώσεων με το «Δείπνο στα λευκά». Βασισμένο στην ιδέα «Γεύμα στα Λευκά», καλούνται όλοι οι Τρικαλινοί, απαραιτήτως ντυμένοι στα λευκά, το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου, να φέρουν ό,τι διαθέτουν από φαγητό και ποτό και να μετάσχουν στο δείπνο... μετά μουσικής (που θα παρέχει ο Δήμος) και στον χορό που θα ακολουθήσει, σε μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή, στον χώρο ανάμεσα στις παλιές φυλακές και το τζαμί, στο νέο πάρκο-στέκι της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου, στο υπαίθριο θέατρο στο Φρούριο και στον χώρο πίσω από τις παλιές φυλακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, φορώντας μία κόκκινη τήβεννο, αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχαήλ Μπρατάκο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας.






















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αποκαλύπτει το τραγούδι των αηδονιών


Καυχιούνται για το πόσο καλοί σύντροφοι και πατεράδες θα γίνουν.
Όσοι έχουν ακούσει αηδόνια να κελαηδούν τη νύχτα, γνωρίζουν τους μαγευτικούς ήχους που βγάζουν αυτά τα μικρόσωμα ωδικά πτηνά.

Τι προσπαθούν όμως άραγε να πουν μέσα από το τραγούδι τους;

Όπως αναφέρει μια ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία, το κελάηδισμα των αηδονιών δεν είναι τίποτε άλλο από ένας… «μονόλογος»-καύχημα για το πόσο καλός πατέρας και σύντροφος θα γίνει.

aidoni 1

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι τα καλύτερα αρσενικά αηδόνια ταΐζουν τους νεοσσούς πιο συχνά και «διαφημίζουν» τα κατορθώματά τους στις πιθανές τους συντρόφους -οι οποίες εξαρτώνται από αυτούς για την παροχή τροφής- μέσω ενός περίτεχνου, νυχτερινού τραγουδιού.

Κελαηδούν με ένα πιο οργανωμένο τρόπο, μέσω επαναλαμβανόμενων αλληλουχιών και χρησιμοποιούν μια μεγαλύτερη ποικιλία ήχων.

«Εδώ και καιρό, οι ειδικοί υπέθεταν ότι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό –το μέγεθος του ρεπερτορίου ενός πτηνού- μπορεί να είναι σημαντικό για τα θηλυκά, κατά τη διαδικασία της επιλογής του κατάλληλου συντρόφου» ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Conny Bartsch.

«Όμως η έρευνά μας έδειξε, ότι στα αηδόνια, ένα μίγμα ειδικών χαρακτηριστικών στο τραγούδι φαίνεται να είναι πιο σημαντικό για τον καθορισμό των προσπαθειών τους ως πατεράδες» εξήγησε η ίδια.

Στο 80% όλων των ειδών πτηνών, τα αρσενικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των νεοσσών. Τα αηδόνια ταΐζουν τα θηλυκά κατά το στάδιο της επώασης, ενώ παρέχουν τροφή και στα μικρά τους και προστατεύουν τη φωλιά από αρπακτικά.

Επομένως, οι πατρικές δεξιότητες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για τα θηλυκά σε ό,τι αφορά την επιλογή ενός συντρόφου. Τα θηλυκά αξιολογούν αυτές τις δεξιότητες των αρσενικών, βάσει μερικών χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των χρωματισμών στο φτέρωμά τους και τη συμπεριφορά ερωτοτροπίας τους.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι στα αηδόνια ένα πολύπλοκο νυκτερινό τραγούδι αποτελεί το «κλειδί» στη διαφήμιση των δεξιοτήτων τους ως πατεράδες.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BMC Evolutionary Biology.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ματιά σε μια πόλη-φάντασμα της Κίνας


Χτίστηκε ως αθλητικό χωριό για αγώνες διάρκειας 13 ημερών - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι δρόμοι είναι έρημοι, τα κτίρια στέκουν σαν άδεια σπιρτόκουτα και οπουδήποτε κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του… δε βλέπει ψυχή.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς, όταν επισκέπτεται το αθλητικό χωριό Shenyang - κάποτε σύμβολο ευημερίας και πηγής εθνικής υπερηφάνειας.





Τώρα αποτελεί μια εγκαταλελειμμένη πόλη - φάντασμα, που θα μπορούσε πολύ άνετα να «πρωταγωνιστήσει» σε μια ταινία τρόμου.

Οι τεράστιες πινακίδες που διαφημίζουν τα μοντέρνα διαμερίσματα έχουν γεμίσει σκόνη, ενώ τα ζιζάνια και τα παρατημένα δέντρα ενισχύουν την αίσθηση υποβάθμισης και παρακμής, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline επικαλούμενη σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας People's Daily Online.



Η συνοικία Hunnan Xin στην πόλη Shenyang καλύπτει μια έκταση 120 στρεμμάτων, ενώ στο «χωριό» υπάρχουν εμπορικά ακίνητα, χώροι γραφείων και πολυκατοικίες διαμερισμάτων.



Χτίστηκε με αφορμή τους 12ους Εθνικούς Αγώνες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ως ιδανική ευκαιρία για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων φιλοξενίας των αθλητών, αλλά και τη δημιουργία μιας ολόκληρης υποδομής για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όταν όμως τελείωσαν οι αγώνες, η περιοχή αντί να μεταμορφωθεί σε μια ακμάζουσα πόλη - όπως ήλπιζαν οι ιθύνοντες - εγκαταλείφθηκε.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πατούλης: Η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι ευθύνη της Τ.Α.


Ξεκίνησε η διήμερη Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκήσουν οι Δήμοι τις αρμοδιότητες και το ρόλο που προβλέπει για αυτούς ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ένα σταθερό και ξεκάθαρο νομικό καθεστώς τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης μιλώντας σήμερα στην έναρξη της διήμερης Πανελλήνιας Συνόδου των ΦοΔΣΑ, στη Χερσόνησο Ηρακλείου, που έχε θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων- Κυκλική οικονομία- ΦοΔΣΑ και κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων». Όπως είπε ο κ. Πατούλης , οι Δήμοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο σημερινό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα.

Παράλληλα όμως επισημαίνουν στην Πολιτεία ότι η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι θεσμική αρμοδιότητά της και πρέπει να διασφαλιστούν από εκείνη όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό και αίσιο τέλος στο χρονίζον αυτό πρόβλημα. Επίσης υπογράμμισε «η θεσμική αρμοδιότητα στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι ευθύνη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης όπως είναι ευθύνη της αυτοδιοίκησης και σε όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό χώρο. Σε αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι» είπε.

Τέλος παρουσίασε έξι προτάσεις - θέσεις της ΚΕΔΕ για ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όπως είπε , το οποίο θα βασίζεται στα εξής: - Στην οικονομική στήριξη των Δήμων, μέσω ανακατεύθυνσης των πόρων που αφορούν στην διαχείριση των ΑΣΑ, για την άμεση εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, - Στην αποδοχή μίας Αρχής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε αυτά να έχουν ρόλο αποκλειστικά νομοθετικό ρυθμιστικό αφήνοντας τον επιχειρησιακό ρόλο μόνο στους φορείς της αυτοδιοίκησης (Δήμοι, ΦΟΔΣΑ κτλ). - Στη θεσμοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προτεινομένων, με ολοκληρωμένα τεκμηριωμένη πρόβλεψη και διασφάλιση του οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού οφέλους ώστε να καλύπτονται οι επιταγές της εθνικής νομοθεσίας και οι δεσμεύσεις της χώρας μας προς την ΕΕ, χωρίς συγκυριακές αλλαγές και μικροπολιτικού χαρακτήρα σκοπιμότητες. - Στην ανάδειξη και υποστήριξη καλών πρακτικών που ευθυγραμμίζονται με το πνεύμα και το γράμμα της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά και της προβολής κακών πρακτικών του παρελθόντος με την αναλογούσα και δική μας ευθύνη που πρέπει ν’ αποφευχθούν στο μελλοντικό σχεδιασμό. - Στην άμεση χωροθέτηση δημοτικών σταθμών μεταφόρτωσης και την προώθηση της κομποστοποίησης, με την παράλληλη επιτάχυνση στην κατασκευή ΣΜΑ και ΧΥΤΑ που καθυστερούν αδικαιολόγητα, αναπαράγοντας έτσι αρνητικές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. -

Την ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου των ΦΟΔΣΑ, και τη θωράκισή τους με θεσμικές ρυθμίσεις που θα οδηγούν σε μία ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το ναυπηγείο Νεωρίου πρέπει να μείνει ανοιχτό και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται»


Για δημιουργία δημόσιου εποπτικού φορέα μίλησε ο Σκουρλέτης.
Τη δημιουργία ενός εθνικού, δημόσιου, εποπτικού φορέα για τα ναυπηγεία μελετά η κυβέρνηση, καθώς πιστεύει ότι παρά την απαξίωση που έχει υποστεί ο κλάδος εξακολουθεί να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ναυπηγείο Νεωρίου, που αντιδρούν τόσο για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, όσο και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

«Το Ναυπηγείο πρέπει να μείνει ανοικτό και να αξιοποιηθεί, γιατί υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται στην ώρα τους», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως αναγνώρισε ο υπουργός Εργασίας, σε τρίτο έλεγχο που έγινε στις 11 Ιουνίου στο συγκεκριμένο ναυπηγείο, διαπιστώθηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης ενώ απέδωσε «πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές».

«Στις δεδομένες συνθήκες, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε βήμα-βήμα κάποια από όσα έκαναν στις εργασιακές σχέσεις οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αυτού του είδους συμπεριφορές, προφανώς, έχουν και πολιτική σκοπιμότητα και αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν πίεση σε μια κυβέρνηση που με αποφασιστικό τρόπο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, παρά την προσπάθεια εκβίασης και τρομοκράτησης από την εταιρεία, συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους καθώς είναι απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας από το 1994 κ. Ταβουλάρης, έστειλε προκλητική επιστολή στο σωματείο των εργαζομένων, με την οποία τους κατηγορεί ότι με ευθύνη τους το ναυπηγείο χάνει πελάτες, ενώ παράλληλα τους εκβιάζει και τους τρομοκρατεί και τους καλεί να δουλέψουν στην επιχείρηση παίρνοντας το 50% της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου.

«Είναι προκλητικοί κ. υπουργέ. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχουν επισκευαστεί 27 πλοία στο συγκεκριμένο ναυπηγείο. Δεν είναι λίγα, αν πάρουμε υπόψη μας ότι πέρσι, όλο το 2014, επισκευάστηκαν συνολικά 67. Άρα η επισκευαστική εργασία στο ναυπηγείο πάει καλά. Ωστόσο ο κ. Ταβουλάρης και στο Ναυπηγείο Νεωρίου και στα ναυπηγεία Ελευσίνας εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια τακτική και να μην πληρώνει», ανέφερε ο κ. Κατσώτης και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα οξυμένο ζήτημα, το θέμα της απλήρωτης εργασίας. Πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε αυτό».

«Είμαστε απόλυτοι, συγκεκριμένοι και αποφασιστικοί στο να χτυπήσουμε φαινόμενα αδήλωτης εργασίας. Καμία ανοχή σε πρακτικές οι οποίες λειτουργούν απεργοσπαστικά. Αυτό είναι απαράδεκτο», αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης μετά και τη συνάντηση που είχε με το σωματείο του Νεωρίου στις 5 Μαΐου, ενώ έκανε λόγο για μια ιστορική επιχείρηση την μεγαλύτερη του νησιού, που εκ των πραγμάτων έχει δεσπόζουσα σημασία για την οικονομία της Σύρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκαν η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη - Συνελήφθη ο 21χρονος μακελάρης του Τσάρλεστον


Η αστυνομία αναζητά έναν 21χρονο λευκό άντρα.

Ο νεαρός που φέρεται ως ο δράστης της επίθεσης σε εκκλησία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, είναι ο 21χρονος Dylann Storm Roof, σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπου του FBI. Ο νεαρός άνοιξε πυρ μέσα στην εκκλησία σκοτώνοντας αδιακρίτως αλλά άφησε μια γυναίκα προκειμένου εκείνη να μεταφέρει το τι ακριβώς συνέβη. Ο νεαρός λευκός άντρας πιστεύεται πως είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής εννέα ανθρώπων μέσα σε εκκλησία αφροαμερικανών και οι Αρχές προειδοποιούν πως θεωρείται πολύ επικίνδυνος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, ο νεαρός έλαβε ως δώρο γενεθλίων τον περασμένο, ένα όπλο.

 


 



---------------------

Είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφία όπου φόραγε ένα μπουφάν με σημαίες του απαρτχάιντ.

O 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, που φέρεται να άνοιξε πυρ εντός μιας εκκλησίας Αφροαμερικανών στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, συνελήφθη στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ανήρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόβοι για μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ


Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Χιλιάδες χωρικοί που ζουν στις περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, ένα από τα 130 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι Αρχές φοβούνται μεγάλη έκρηξή του.

Το ηφαίστειο παρέμενε αδρανές για 400 χρόνια, «ξύπνησε» τον Αύγουστο του 2010 και έκτοτε έχει εκραγεί έξι φορές. Η πρόσφατη δραστηριότητά του προκαλεί ανησυχία στους ηφαιστειολόγους κι έτσι οι Αρχές ενίσχυσαν το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο δυνατό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψαράς βγάζει 34 νεκρά μικρά από την κοιλιά σφυροκέφαλου καρχαρία!


Πιάστηκε στα δίχτυα και είχε σημάδια από σφαίρες και λόγχες- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ παρακολουθούν ψαρά να βγάζει μέσα από την κοιλιά νεκρού σφυροκέφαλου καρχαρία τριάντα τέσσερα επίσης νεκρά μικρά, στο βίντεο που ακολουθεί.

Το είδος είναι απειλούμενο αλλά όχι προστατευόμενο, σύμφωνα με τη Daily Mail, και ο καρχαρίας έφερε τραύματα από σφαίρες και λόγχες στο σώμα του ενώ το πτερύγιό του ήταν κομμένο.

Οι μεγάλοι σφυροκέφαλοι έχουν κατηγοριοποιηθεί ως απειλούμενοι στην «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, ωστόσο δεν προστατεύονται με νόμο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το κρέας τους δεν συνηθίζεται να καταναλώνεται, σημειώνει η εφημερίδα, αλλά τα πτερύγιά τους χρησιμοποιούνται ως εκλεκτό έδεσμα σε σούπες με πτερύγια καρχαρία.

Εννέα αμερικανικές πολιτείες απαγορεύουν την κατοχή ή πώληση πτερυγίων καρχαρία αλλά στη Φλόριντα είναι νόμιμο.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους ακούγονται να γελούν ενώ μία γυναίκα παραπονιέται για τη δυσοσμία. Το αλιευτικό που έβγαλε έξω τον καρχαρία δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες αλλά στη συνέχεια τις κατέβασε ύστερα από πλήθος αρνητικών σχολίων.

Πριν η ανάρτηση σβηστεί, ο καπετάνιος είχε γράψει πως ο καρχαρίας πιάστηκε σε διεθνή ύδατα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βενεζουέλα: "Βρέχει"... μπάλες του γκόλφ στην κατοικία της πρέσβειρας της Ελβετίας


Μια διαφωνία έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρέσβειρας της Ελβετίας στη Βενεζουέλακαι ενός γειτονικού πολυτελούς ομίλου γκολφ, με την ανάρτηση ενός πανό στην κατοικία της διπλωμάτη που προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε μπάλα του γκολφ τραυματίσει ή σκοτώσει κάποιον μέσα στο σπίτι θα έχει παραβιάσει τη Σύμβαση της Βιέννης.



Η πινακίδα, σε μέγεθος αφίσας που βρίσκεται στον φράχτη της κατοικίας, κοντά στην 3η από 18 τρύπες του Caracas Country Club, ξεκινά με μια εξήγηση ότι η κατοικία θεωρείται έδαφος που ανήκει στην Ελβετία.

"Το να εκτοξεύονται μπάλες μέσα στην κατοικία αυτή αποτελεί κίνδυνο για οποιονδήποτε βρίσκεται σε ελβετικό έδαφος και παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης εάν η μπάλα τραυματίσει ή σκοτώσει κάποιον σε ελβετικό έδαφος".

Η πρέσβειρα Σαμπίν Ούλμαν είπε στο Ρόιτερς ότι δεν έχει να πει τίποτα για το θέμα. Η κατοικία της βρίσκεται σε μια περιοχή πλουσίων στο Καράκας, κοντά σε επίσημες κατοικίες πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Το ιδιωτικό Caracas Country Club είναι ένα από τα πιο ελίτ σημεία συγκέντρωσης της Βενεζουέλας, ενώ ο εκλιπών πρόεδρος Ούγκο Τσάβεζ ειρωνευόταν το γκολφ ως σπορ της μπουρζουαζίας.

Σύμφωνα με το 'Αρθρο 30 της Σύμβασης (1961) για διπλωματικές σχέσεις, "Η ιδιωτική κατοικία ενός διπλωμάτη δικαιούται την ίδια μη παραβίαση και προστασία όπως και ο χώρος της πρεσβείας", μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο λεπτή λάμπα στον κόσμο πάχους… 1 ατόμου


Η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ λεπτές, εύκαμπτες οθόνες.

Την πιο λεπτή λάμπα που υπάρχει στον κόσμο δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το υλικό «θαύμα», γραφένιο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια λάμπα πάχους μόλις… ενός ατόμου!

Το γραφένιο -μια μορφή άνθρακα- έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, ενώ η ικανότητά του να παράγει φως θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία υπερ-λεπτών υπολογιστών και οθονών τηλεόρασης.

Η «λάμπα» δημιουργήθηκε συνδέοντας μια μικρή λωρίδα του «ατομικά λεπτού» γραφενίου -η οποία ενεργεί ως νήμα- με μεταλλικά ηλεκτρόδια. Όταν πέρασε ρεύμα μέσα από αυτό, το γραφένιο φωτίστηκε.

«Ουσιαστικά, δημιουργήσαμε την πιο λεπτή λάμπα που υπάρχει στον κόσμο», ανέφερε ο καθηγητής μηχανολογίας στο γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο, James Hone. Ο ίδιος σχολίασε ακόμη, ότι το φως αυτό «θα ανοίξει το δρόμο προς την υλοποίηση "ατομικά" λεπτών, ευέλικτων και διαφανών οθονών», αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ξεχωριστή «σούπερ-γιαγιά»


Είναι 97 ετών, γεμάτη ενέργεια και φωτογραφίζεται για να αποδείξει πως το κέφι χρόνια δεν κοιτά.

Θα μπορούσε να αποτελεί τον ορισμό για το περίφημο «είσαι τόσο χρονών, όσο αισθάνεσαι», εφόσον η ενέργεια και η ζωτικότητα είναι δύο συστατικά που δεν της λείπουν καθόλου, παρά τα 97 της χρόνια. Η αεικίνητη γιαγιά Marie Ulmer γίνεται η μούσα της φωτογράφου Candace Karch και ποζάρει με το δικό της μοναδικό τρόπο, για να μας παρουσιάσει καθημερινές στιγμές της τρίτης ηλικίας, με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ.

Διαβάζει με τον μεγεθυντικό φακό, ποζάρει με νάζι σε νοσοκομειακό κρεβάτι, στεγνώνει τα μαλλιά της με χάρη, αράζει στον καναπέ, παίζει με τα φτερά ενός παγωνιού και πολλά άλλα. Η «αιώνια έφηβη», έρχεται να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς ακόμα και νεότερους αποδεικνύοντας πως «το νάζι χρόνια δεν κοιτά». Ιδού και οι αποδείξεις...




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...