Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη στις Σέρρες για την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας


Καλαφάτης: Οι νόμοι είναι πλέον αυστηροί.

Η καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας στο νομό Σερρών ήταν το κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παρουσία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη.

«Οι νόμοι κατά της παράνομης λαθροϋλοτομίας είναι πλέον αυστηροί. Με τις διοικητικές μας αρμοδιότητες και το συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι και προβαίνουμε άμεσα σε κατασχέσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν 35 υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί φορείς του νομού, συζητήθηκαν θέματα του νομού Σερρών που αφορούν τη λαθροϋλοτομία, τη διαχείριση υδάτων και πολεοδομικά θέματα, παρουσία και του ειδικού γραμματέα Δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη, του ειδικού γραμματέα Υδάτων Κώστα Τριάντη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιου Καρούντζου.

«Η επιτόπου ενασχόληση με συγκεκριμένα ζητήματα ωφελεί την πολιτεία, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Καλαφάτης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη ζώνη καπνιζόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου θα λειτουργεί στο αεροδρόμιο Χίθροου


Θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 25 Νοεμβρίου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου Gamucci πρόκειται να λειτουργήσει την πρώτη στον κόσμο ζώνη καπνιζόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου στο αεροδρόμιο του Χίθροου αργότερα μέσα στο μήνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του.

Ο χώρος αυτός 30 τετραγωνικών μέτρων θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 25 Νοεμβρίου και θα βρίσκεται στον χώρο αναχωρήσεων διεθνών πτήσεων, στον Τερματικό 4, ενώ η είσοδος σε αυτόν θα απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Gamucci.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει εξαιτίας της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Οι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία επιτρέπουν στους χρήστες τους να εισπνέουν ατμό που θυμίζει νικοτίνη και θεωρούνται μία λιγότερο βλαβερή εναλλακτική του καπνίσματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Οπαδός πέφτει από το άνω διάζωμα γηπέδου!


Η «τσουλήθρα» στα όρια της κερκίδας απέβη μοιραία...

Την ώρα που η κάμερα του δικτύου CBS κατέγραφε τον αγώνα Bills εναντίον Jets, οπαδός των Bills αποφάσισε να κάνει λίγη παραδοσιακή «τσουλήθρα» στο κάγκελο του άνω διαζώματος.

Δεν φανταζόμαστε να υπήρχε λόγος γι' αυτό ούτε και έγινε επισήμως γνωστή η πρόθεση του φιλάθλου, ήταν απλώς ένα από τα περίεργα που κάνουν καμιά φορά οι οπαδοί σε όλα τα γήπεδα της οικουμένης.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά και ο φίλαθλος έκανε το κομμάτι του, ξαφνικά γλίστρησε και προσγειώθηκε στο κάτω διάζωμα!

Ο άντρας έφυγε από το γήπεδο δεχόμενος τις πρώτες βοήθειες, βλέποντας τον ώμο του να κομματιάζεται.



Και το χειρότερο της ιστορίας; Η πτώση του οπαδού μέτρησε δύο θύματα, καθώς έπεσε πάνω σε ανυποψίαστο φίλαθλο που απολάμβανε ήσυχα-ήσυχα το ματς!

Σύμφωνα με το δίκτυο Associated Press, ο άντρας μάλιστα που λειτούργησε ως προστατευτικό δίχτυ για τον παράτολμο τραυματίστηκε σοβαρότερα, αφού υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβολή αποδοχών τριών μηνών σε 56 ναυτικούς του «Πηνελόπη Α»


Παροχή προστασίας από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σε καθεστώς προστασίας, μπήκαν οι 56 ναυτικοί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α», με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λόγω της μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για καταβολή μισθών και τροφοδοσία.

Η απόφαση αυτή, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, προβλέπει την πλήρη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών από το ΝΑΤ, έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων.

Η καταβολή αυτή γίνεται σύμφωνα με κατάσταση, που περιλαμβάνει το πλήρωμα και τις αποδοχές του και έχει εγκριθεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ή από την ειδική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν, ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ένας εκπρόσωπος από το υπουργείο Ναυτιλίας και ένας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Με τη βεβαίωση από το Ν.Α.Τ. ότι έχει εκδοθεί επιταγή για την καταβολή των αποδοχών τριών μηνών, για κάθε ναυτικό που έχει εγκαταλειφθεί, αυτοδικαίως λύνεται και η σύμβαση ναυτικής εργασίας και κλείνει το ναυτολόγιο του πλοίου.

Επίσης όπως ανέφεραν στελέχη της ΠΝΟ, αν η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σε ένα συγκεκριμένο διάστημα, τότε το ΝΑΤ αναμένεται να κινηθεί δικαστικά.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ), είχαν καταγγείλει με επίσημη ανακοίνωσή τους ότι οι 56 ναυτικοί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α'» στο λιμάνι της Ραφήνας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έχουν εγκαταλειφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και ζητούσαν την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Καλύπτονται τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα


ΣτΕ και Άρειος Πάγος απέστειλαν έγγραφο στα δικαστήρια και τις Εισαγγελίες.

Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλαν στα Πολιτικά και Ποινικά δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητούν να τους πληροφορήσουν για τα οργανικά κενά των γραμματειών των δικαστηρίων που υπάρχουν, προκειμένου να καλυφθούν από υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (μετατάξεις υπαλλήλων).

Ανάλογο έγγραφο θα σταλεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, αλλά και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι απαντήσεις από όλους τους κλάδους της Δικαιοσύνης θα συγκεντρωθούν και θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε το θέμα των μετατάξεων περίπου 858 υπαλλήλων προς στα δικαστήρια της χώρας προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Εμβολιασμοί από την Τουρκία κατά της πολυομυελίτιδας


Εκστρατεία στα σύνορα με τη Συρία.

Περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών, από την Τουρκία και τη Συρία, θα εμβολιάσει το τουρκικό υπουργείο Υγείας κατά της πολυομυελίτιδας.

Αυτή η ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού πραγματοποιείται μετά την επιβεβαίωση τον Οκτώβριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δέκα κρουσμάτων πολυομυελίτιδας σε παιδιά από τη Συρία.

Η πολυομυελίτιδα έχει εξαλειφθεί εδώ και 15 χρόνια στην Τουρκία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 600.000 σύρους πρόσφυγες.

Η τουρκική εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία άρχισε στο Γκαζιαντέπ, αφορά επτά επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

Περίπου 10 καταυλισμοί στις επαρχίες αυτές φιλοξενούν πάνω από 200.000 σύρους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Με την έξοδο ενός μεγάλου αριθμού σύρων προσφύγων προς γειτονικές χώρες και προς την Ευρώπη, εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο επανεμφάνισης του ιού της πολυομυελίτιδας στις περιοχές στις οποίες είχε εξαλειφθεί.

Ο ΠΟΥ και η Unicef ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα την έναρξη μιας εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού κατά της πολυομυελίτιδας σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην περιοχή.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανενημέρωτοι τεχνολογικά οι Έλληνες


Μόνο ο ένας στους τρεις Έλληνες, ποσοστό 32%, αισθάνεται ότι είναι πληροφορημένος για τις εξελίξεις στην επιστήμη και τεχνολογία, σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου» για το 2013, η οποία διεξήχθη και στις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ποσοστό αυτό είναι κάτω από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων (40%) που δηλώνουν ότι έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Την καλύτερη ενημέρωση έχουν οι Σκανδιναβοί (Δανία 65% και Σουηδία 61%), τη χειρότερη οι Βαλκάνιοι (Βουλγαρία και Ρουμανία από 25%), ενώ κάπως καλύτερη είναι η πληροφόρηση στην Κύπρο (37%).
Λίγο περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (το 53%) δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την επιστήμη και τεχνολογία, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 8% έναντι του 2011. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης δείχνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα επιστημονικά και τεχνολογικά τεκταινόμενα, τόσο επειδή σιγά-σιγά έχουν εξοικειωθεί περισσότερο με αυτά τα θέματα, όσο και επειδή αντιλαμβάνονται το μεγάλο ειδικό βάρος που έχει ο τομέας επιστήμης και τεχνολογίας για την ανάπτυξη μιας χώρας και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Το μεγαλύτερο επιστημονικό - τεχνολογικό ενδιαφέρον καταγράφεται στη Σουηδία (77%) και το μικρότερο στην Τσεχία (34%). Γενικότερα, το «Ευρωβαρόμετρο» αποκαλύπτει ένα ακόμα «χάσμα» μεταξύ των κατοίκων της Β.Δ. Ευρώπης και εκείνων της Ν.Α. Ευρώπης, όσον αφορά τόσο τις γνώσεις τους, όσο και το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι περισσότερες καινοτομίες πηγάζουν από την ομάδα των βορείων χωρών.

Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμα ότι όσο λιγότερο ενημερωμένοι είναι οι κάτοικοι μιας χώρας γι’ αυτά τα θέματα, τόσο περισσότερο αδιαφορούν για το αν θα υπάρχει ο σχετικός δημόσιος διάλογος και αν οι ίδιοι θα εμπλακούν στις αποφάσεις για τα επιστημονικά και τεχνολογικά ζητήματα, τα οποία έχουν ποικίλες επιπτώσεις (κοινωνικές, οικονομικές, υγείας κ.α.). Έτσι, σε χώρες όπως η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία κ.α. η πλειονότητα των πολιτών δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να παρεμβαίνουν στις σχετικές αποφάσεις. Σε πανευρωπαϊκό πάντως επίπεδο, η πλειονότητα (το 55%) ζητούν να γίνεται δημόσιος διάλογος για τα επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν «εξαρτιόμαστε πλέον υπερβολικά από την επιστήμη και όχι αρκετά από την (θρησκευτική) πίστη», οι πιο παραδοσιακές Μεσογειακές χώρες εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας από τις βόρειες. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το 39% των πολιτών συμφωνούν, το 32% διαφωνούν και το 25% είναι ουδέτεροι (όσο χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο έχει ένας Ευρωπαίος, τόσο πιθανότερο είναι να συμφωνεί ότι η πίστη έχει υποσκελιστεί από την επιστήμη).

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος, σχεδόν δύο στους τρεις Ευρωπαίους (ποσοστό 62%) εμφανίζονται ανήσυχοι ότι «η επιστήμη αλλάζει τη ζωή μας υπερβολικά γρήγορα». Από την άλλη όμως, η μεγάλη πλειονότητα (77%) θεωρούν ότι η επιστήμη και τεχνολογία έχει θετική επίδραση στην κοινωνία, κάνοντας τη ζωή μας ευκολότερη, πιο άνετη, πιο υγιή και με περισσότερες ευκαιρίες για τις μελλοντικές γενιές.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι συμφωνούν ότι το ενδιαφέρον στην επιστήμη και τεχνολογία βελτιώνει τις προοπτικές των νέων να βρουν δουλειά (59%), την κουλτούρα τους (72%) και την ικανότητά τους να δρουν ως ενημερωμένοι και υπεύθυνοι πολίτες (68%). Παρ’ όλα αυτά, δύο στους τρεις Ευρωπαίους (65%) θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους κάνει πολύ λίγα για να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 78% και είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία (83%).

Ως συχνότερη πηγή ενημέρωσης για τα επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα αναφέρεται η τηλεόραση (65%) και ακολουθούν το διαδίκτυο (35%) και οι εφημερίδες (33%). Το 47% των ανθρώπων στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι έχουν αποκτήσει γνώσεις επιστήμης και τεχνολογίας στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση (στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 51%: συγκεκριμένα, 33% στο γυμνάσιο - λύκειο, 16% στο πανεπιστήμιο - κολλέγιο και 2% αλλού).

Η έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου» χρηματοδοτήθηκε από το 7ο Πρόγραμμα πλαίσιο για την Έρευνα της Ε.Ε., καθώς κεντρικός στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι να εμπλακούν προσωπικά στην επιστήμη, έρευνα και καινοτομία, σε μια όλο και πιο παραγωγική, αλλά επίσης κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακό «μπλόκο» στην παιδική πορνογραφία


«Μέτωπο» από Google και Microsoft.

Οι εταιρείες Google και Microsoft, που ηγούνται στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο συμφώνησαν να δυσκολέψουν την εύρεση εικόνων παιδικής πορνογραφίας online. Τουλάχιστον 100.000 όροι αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC, δεν θα οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα που να σχετίζεται με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά σε προειδοποιήσεις πως τέτοιες εικόνες είναι παράνομες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που κάλεσε τις εταιρείες να αναλάβουν δράση, καλωσόρισε την κίνηση αυτή αλλά προειδοποίησε πως θα πρέπει να προχωρήσει αλλιώς θα εκείνος θα προωθήσει νέα νομοθεσία.

Τον Ιούλιο ο Κάμερον είχε ζητήσει από τη Google και τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft- που διαχειρίζονται το 95% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο- να κάνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε παράνομες εικόνες.

Είχε πει πως ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί πως όσες αναζητήσεις είχαν χωρίς αμφιβολία στόχο το παράνομο υλικό θα έπρεπε να ολοκληρώνονται χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα.

Τώρα οι δύο εταιρείας εισάγουν νέους αλγορίθμους που θα εμποδίζουν τις αναζητήσεις για εικόνες παιδικής πορνογραφίας να εμφανίζουν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιου είδους υλικό.

«Αυτές οι αλλαγές ‘καθαρίζουν’ τα αποτελέσματα για 100.000 αναζητήσεις που μπορεί να συνδέονταν με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», τόνισε στην Daily Mail ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt. «Σύντομα θα εφαρμοστούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες κι έτσι θα υπάρξουν πραγματικά παγκόσμιες επιπτώσεις», πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι προκλητικές δαπάνες των ΟΤΑ


Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε στο... παρά πέντε προκλητικές δαπάνες ύψους 134,6 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών με κόστος 335.000 ευρώ, έξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου με κόστος 6.690 ευρώ και άλλες δαπάνες εντοπίστηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτικό ασθενοφόρο στο Μαρούσι


Επανδρωμένο και πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό ασθενοφόρο θέτει εκ νέου ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) στη διάθεση των κατοίκων του Αμαρουσίου που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, κινητικά προβλήματα αλλά και μοναχικά άτομα με προβλήματα Υγείας.


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, χορηγία του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» προς τον Δήμο Αμαρουσίου κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το δημοτικό ασθενοφόρο τίθεται ξανά σε λειτουργία, ακόμη αρτιότερο για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το δημοτικό ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο, τέθηκε για πρώτη φορά στην υπηρεσία των δημοτών τον Ιούνιο του 2008 σε μία προσπάθεια του Δημάρχου Γ. Πατούλη, για αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών Υγείας.
Για να χρησιμοποιήσουν το δημοτικό ασθενοφόρο οι κάτοικοι του Αμαρουσίου μπορούν να καλούν στη Γραμμή Δημότη στον πενταψήφιο αριθμό 15321.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρό παζάρι για τους πλειστηριασμούς


Tο ενδεχόμενο ρήγματος στη συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού, με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών, επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των δανειστών μας, στη συνάντηση που έγινε σήμερα το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 επισημαίνοντας στην τρόικα ότι οποία λύση είναι αυτή που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει να θίγει τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και επιπλέον να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δυο κυβερνητικών εταίρων ώστε να περάσει από τη Βουλή.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η απόφαση αφορά τις αποφάσεις και των δυο κομμάτων που την στηρίζουν. Παρά το γεγονός ότι στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου, η σημερινή συνάντηση με την τρόικα δεν κατέληξε σε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Όπως σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση: "Συζητήσαμε επί γενικών αρχών. Η τρόικα δεν ανοίγει θέμα ανατροπής των πάντων. Προκύπτει ότι δεν θίγει ζητήματα που να αφορούν τις ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες". Αξιωματούχοι του υπουργείου σημείωσαν επίσης, πως αυτή η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, αλλά "ούτε μπορεί να πει κανείς ότι συμφωνήσαμε ούτε ότι διαφωνήσαμε".

Ωστόσο, αν και στο θέμα των πλειστηριασμών δεν διαφάνηκε καμιά πρόοδος, στην περίπτωση των εμπορικών μισθώσεων που, επίσης, συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, η τρόικα φαίνεται ότι υποχωρεί, όσον αφορά την προστασία των παλαιών μισθωτηρίων συμβολαίων.

Αντίθετα, για τα νέα συμβόλαια στις εμπορικές μισθώσεις, η τρόικα επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση. Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε σαφές ότι και σε αυτό το θέμα δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς εκκρεμεί ακόμα η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των παρεμβάσεων στην αγορά που θα κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ που θα παρουσιαστεί στις 27 Νοεμβρίου 2013.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν ότι στις προθέσεις είναι να υιοθετηθούν οι περισσότερες προτάσεις του ΟΟΣΑ, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεωργιάδης: «Συνένωση , όχι κλείσιμο μονάδων»


Διευκρινίσεις αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απεργία που εξήγγειλαν οι γιατροί του οργανισμού.

Ο Υπουργός Υγείας με δηλώσεις του καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να καταθέσουν τις αντιπροτάσεις τους στο αρχικό σχέδιο και τόνισε πως «καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η όποια κινητικότητα θα στρέφεται προς την κατεύθυνση της διοικητικής συνένωσης μονάδων και όχι στο κλείσιμο αυτών ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό για όλους.

«Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να μιλήσουμε με όλους και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να εξαγγέλλεται μια απεργία επαναλαμβανόμενη, ενώ ακόμα δεν έχουμε καν το οριστικό σχέδιο».

Επίσης ο Υπουργός Υγείας ήταν απόλυτος όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε αξιολόγηση δε σημαίνει αυτόματα και απολύσεις ενώ αποκάλυψε ότι από τη διαδικασία αξιολόγησης δεν εξαιρείται ούτε ο ίδιος.

«Κάθε αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δε χρειάζονται για αυτή τη δουλειά. Όμως, στη χώρα μας για να γίνουμε επιτέλους ένα κράτος που θα λειτουργεί σωστά, θα πρέπει όλοι να αξιολογούμαστε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η όποια μεταβολή θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτές τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

«Η όποια διοικητική μεταβολή γίνει, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ ούτε για ένα 24ωρο».



Διαβάστε περισσότερα...

Θα συμψηφισθούν οι οφειλές με τις επιστροφές ΦΠΑ


Συμψηφισμό οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και επιδοτήσεων και επιστροφών ΦΠΑ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Παγώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Με τον τρόπο αυτό, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να εισπράξουν εάν δεν έχουν τακτοποιήσει προηγουμένως τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο συζητήθηκε κατά την σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και έγινε κατ' αρχήν δεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας.

Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ από τα 700, που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των ταμείων και να μην θιγούν οι συντάξεις, καθώς μόνο στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) οι οφειλέτες υπερβαίνουν τις 200.000 και οι οφειλές τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά να εισπράξει ακόμη 200 εκατομμύρια ευρώ, από τους οφειλέτες του ΙΚΑ για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές ανάμεσα στις εισφορές που καταβάλλουν και στο περιεχόμενο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες, προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών πάντως φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την αύξηση των 48 δόσεων που ισχύουν σήμερα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδόματα με πλαστά δικαιολογητικά


Προνοιακά επιδόματα ινσουλινοεξαρτώμενων με πλαστά δικαιολογητικά λάμβαναν δέκα άτομα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων στους φακέλους των δικαιούχων.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων,η υπόθεση των πλαστών δικαιολογητικών εστάλη από τον δήμο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας, για περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Θεοχάρης Μασσαράς, ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα, έως ότου ξεκαθαρίσει, πλήρως, το τοπίο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα ελεγχθούν συνολικά 13 κατηγορίες χορήγησης επιδομάτων και 5.100 φάκελοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θερίζουν» οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις


Δείκτης αξιολόγησης των διοικητών όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα θεωρείται πλέον η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της αντοχής των μικροβίων. Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, με αφορμή τη σημερινή ευρωπαϊκή ημέρα κατά των αντιβιοτικών, προχωρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας για την εφαρμογή στην Ελλάδα πρωτοκόλλου δράσης, που έχει εφαρμοσθεί στο Cambridge, μηδενίζοντας τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το πρωτόκολλο θα εφαρμοσθεί πιλοτικά στο νοσοκομείο «Αττικόν» και θα είναι διάρκειας εννέα μηνών.

«Ο έλεγχος των λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία των ασθενών στους χώρους Παροχής Υγείας αποτελεί βασική αρμοδιότητα και ευθύνη των Διοικήσεων», σημείωσε η κ. Μακρή.

Η χώρα μας, τόνισε η υφυπουργός Υγείας, εμφανίζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό νοσοκομειακών λοιμώξεων, με τη μεγαλύτερη συχνότητα απομόνωσης πολυανθεκτικών παθογόνων, αλλά και με το υψηλότερο ποσοστό χρήσης αντιβιοτικών στον νοσοκομειακό χώρο. Επιπλέον η μικροβιακή αντοχή στη χώρα μας δεν περιορίζεται σε κλινικά τμήματα υψηλού κινδύνου όπως στις μονάδες εντατικής νοσηλείας, αλλά αφορά πλέον και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, σε ιδρύματα χρόνιων πασχόντων αλλά και σε κέντρα φυσικής αποκατάστασης.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι θάνατοι στην Ελλάδα κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις υπολογίζονται σε 3.000, παρουσιάζοντας αυξητική τάση, με κόστος νοσηλείας για τα άτομα που προσβάλλονται από ενδονοδοκομειακές λοιμώξεις να ξεπερνά ετησίως 1,2 δισ. ευρώ, ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Δ' παθολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν" Γεώργιος Πετρίκκος.

Η αντοχή στις λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα της κατάχρησης και υπερκατανάλωσης των υπαρχόντων αντιβιοτικών, εξαπλώνεται ταχύτατα εξαιτίας της έντονης μετακίνησης ατόμων μεταξύ των διαφόρων χωρών για λόγους τουριστικούς, ιατρικούς ή οικονομικούς, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της αντοχής των μικροβίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ματώνουν" φοιτητές και γονείς από το χάος στα Πανεπιστήμια


Απεγνωσμένοι είναι οι φοιτητές που βλέπουν να περνάει ο χρόνος και τα Πανεπιστήμια να μένουν κλειστά. Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα


Ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα που είχε νοσηλευτεί επί μήνες πριν το καλοκαίρι και πλέον δέχεται ιατρική φροντίδα στο σπίτι του, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.

«Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου παραμένει περίπου ίδια, δηλαδή σταθερή αλλά κρίσιμη», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως ο 95χρονος Μαντίμπα εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στη θεραπεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε τη ζωή του κυνηγώντας το ρεκόρ


Νεκρός 32χρονος δύτης σε διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης.

Άτυχος ήταν ο 32χρονος Nicholas Mevoli από τη Νέα Υόρκη που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να πετύχει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση. Ο νεαρός βούτηξε σε βάθος 236 μέτρων με μια ανάσα και χωρίς καμία βοήθεια, σπάζοντας το ρεκόρ της κατάδυσης σε βάθος άνω των 60 μέτρων. Στη συνέχεια αναδύθηκε, έκανε το σινιάλο πως είναι εντάξει και τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο Mevoli κυνηγούσε το ρεκόρ βουτώντας στις Μπαχάμες, στη Μπλε Τρύπα του Dean που με βάθος 202 μέτρα θεωρείται η βαθύτερη στον κόσμο, αναφέρει το CNN.

Ο διαγωνισμός διαρκεί δέκα μέρες και αποτελεί αφορμή συνάντησης για 56 δύτες από 21 χώρες που συμμετείχαν σε πολλά events.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως ακόμα ψάχνουν να βρουν τι συνέβη. «Ο διαγωνισμός της ελεύθερης κατάδυσης έχει ρεκόρ ασφάλειας αλλά το άθλημα δεν μπορεί να είναι ακίνδυνο, κάτι που οι δύτες γνωρίζουν», σημείωσαν.



Διαβάστε περισσότερα...

«Στην Ελλάδα τα παιδιά λιποθυμούσαν στις παιδικές χαρές»


Βρετανίδες μέτοικοι που η κρίση ανάγκασε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ήταν το μακρινό 1989 όταν η Lizzie Clifton ήρθε για διακοπές στην Κέρκυρα και γνώρισε τον Νίκο, έναν όμορφο σερβιτόρο που την έπεισε να μείνει στην Ελλάδα. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν το 1994 και έκαναν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Daniel. Η σχέση τους τερματίστηκε το 2002 και για τα επόμενα 12 χρόνια η Lizzie ανέλαβε την ανατροφή των παιδιών της. Όμως η κρίση στην Ελλάδα δυσκόλεψε πάρα πολύ τη ζωή τους και η Lizzie αποφάσισε πως η καλύτερη επιλογή ήταν να επιστρέψει στη Βρετανία εγκαταλείποντας το νησί που αποκαλούσε «σπίτι» για 24 χρόνια, την Κέρκυρα.

Κάθε ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα της διαλύθηκε πολύ γρήγορα. «Γυρίσαμε στη Βρετανία χωρίς τίποτα. Πουλούσα επί μήνες τα υπάρχοντά μου για να έχω φαγητό για τα παιδιά μου», λέει στη Daily Mail η 47χρονη. Χωρίς οικονομίες στην άκρη, ήλπιζε οι τοπικές αρχές στο Claygate του Surrey να τη βοηθήσουν. Ωστόσο δεν της χορηγήθηκε κανένα επίδομα επειδή έλειπε για τόσο μεγάλο διάστημα από τη χώρα.

«Δεν επέστρεψα στη Βρετανία για να ζω με επιδόματα», λέει, «ήθελα απλώς μια μικρή βοήθεια από τη χώρα μου τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να βρω δουλειά».



Αντ’ αυτού η Lizzie βρέθηκε άστεγη μέσα στα Χριστούγεννα. «Ο αρμόδιος υπάλληλος μου είπε πως είμαι ελεύθερη να ζήσω σε αυτή τη χώρα αλλά δεν δικαιούμαι καμία οικονομική βοήθεια, ούτε καν επίδομα τέκνων. Δεν μπορούσα να το πιστέψω πως η χώρα μου αρνιόταν να φροντίσει τους ίδιους τους ανθρώπους της», αφηγείται.

Η περίπτωση της Lizzie δεν είναι η μόνη, σημειώνει η εφημερίδα. Είναι πολλές οι Βρετανίδες που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά ένιωσαν ανεπιθύμητες και αφημένες στην τύχη τους.

Η Lizzie ήταν κτηματομεσίτρια στην Κέρκυρα όταν ο γάμος της διαλύθηκε. Το επάγγελμά της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα και το 2011 ο προϊστάμενός της δεν μπορούσε πια να την πληρώνει. Άλλαξε δουλειά και πήγε σε μία θέση με χαμηλότερο μισθό. Μετά την πληρωμή του ενοικίου όμως της έμεναν περίπου 120 ευρώ για τους λογαριασμούς και το φαγητό.

«Οι χειμώνες στην Κέρκυρα είναι πολύ δύσκολοι και δεν μπορούσα να πληρώσω για θέρμανση. Καθόμασταν με τα αγόρια και ξεπαγιάζαμε κάτω από τα παπλώματα. Δεν νομίζω πως κανείς στη Βρετανία συνειδητοποιεί πόσο φοβερά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Φίλοι του Daniel ήταν τόσο πεινασμένοι που λιποθυμούσαν στην παιδική χαρά!»

Παρότι η Lizzie πλήρωνε τις εισφορές της πρώτα στο βρετανικό και στη συνέχεια στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, σε όλη την επαγγελματική της ζωή, όταν το ασφαλιστικό στην Ελλάδα κατέρρευσε, γράφει η Daily Mail, το επίδομα τέκνων κόπηκε μέσα σε μία νύχτα. Αναγκάστηκε να πουλήσει τα έπιπλά της για να βρει φαγητό.

«Με ακόμα έναν χειμώνα να πλησιάζει συνειδητοποίηση πως δεν θα είχα λεφτά για το ενοίκιο, πόσω μάλλον για φαγητό και θέρμανση», αφηγείται. «Δεν μπορούσα να υποβάλω τους γιους μου σε αυτή τη δοκιμασία για δεύτερη φορά. Ο πρώην σύζυγός μου ξαναπαντρεύτηκε και μετακόμισε κι έτσι δεν υπήρχε βοήθεια από την πλευρά του. Αν μέναμε, θα ήμασταν άστεγοι και θα πεινούσαμε. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να γυρίσω στη Βρετανία και ήλπιζα η ίδια μου η χώρα να με βοηθήσει».

Οι γονείς της Lizzie ζουν στο εξωτερικό αλλά έχει έναν αδελφό, τον Andy, στο Claygate. Ωστόσο, επειδή ο γιος του έχει σύνδρομο Ντάουν δεν μπορούσε να φιλοξενήσει την αδελφή του. Μια επιπλοκή ήταν και το ότι ο Κωνσταντίνος πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και φοβούμενη πως όλη η διαδικασία τα τον πιέσει πολύ, η Lizzie τον άφησε με φίλους στην Ελλάδα μέχρι να εγκατασταθεί.

Πριν από περίπου ένα χρόνο έφτασε με τον Daniel και δυο βαλίτσες στο αεροδρόμιο Gatwick. «Έκλεισα δύο βράδια σε ένα bed and breakfast κι εκεί ξόδεψα τα τελευταία μου λεφτά. Πήγα αμέσως στην αρμόδια υπηρεσία στέγασης με τον Daniel για να ζητήσω βοήθεια. Αλλά ήταν ένας διάλογος κωφών. Μού είπαν πως θα μπορούσαν να με βάλουν σε έναν ξενώνα γυναικών αλλά θα έπρεπε να αφήσω τον Daniel, κάτι αδύνατο για μένα. Όταν ειδοποίησα την πρόνοια για βοήθεια, μου είπαν πως αν δεν βρω κατάλυμα για το βράδυ θα έβαζαν τον Daniel με ανάδοχη οικογένεια! Δεν μπορούσα να πιστέψω το πώς με αντιμετώπιζαν!

Η Lizzie, σημειώνει η Daily Mail, είναι μία από τους 81.000 Βρετανούς πολίτες που επέστρεψαν πέρσι στην πατρίδα τους από τις χώρες του εξωτερικού όπου ζούσαν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο HRT τεστ (Habitual Residence Test) που περνούν και οι πολίτες που δεν έχουν βρετανική υπηκοότητα και φτάνουν στη Βρετανία για πρώτη φορά.

Το τεστ καθορίζει αν κάποιος έχει νόμιμο δικαίωμα να ζει στη χώρα και, κυρίως, αν σκοπεύει να μείνει όντως εκεί- ούτως ώστε να αποτρέπεται ο επιδοματικός τουρισμός.

Αλλά η Lizzie δεν ήξερε καν πως υπάρχει το τεστ αλλά απέτυχε στο δεύτερο σκέλος του γιατί κρίθηκε πως δεν είχε επαρκείς δεσμούς με τη γενέτειρά της.

«Έχουμε αυστηρούς κανόνες για να προστατεύουμε την ακεραιότητα του συστήματος επιδομάτων και να είμαστε σίγουροι πως κανείς δεν το καταχράται», δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας.

«Ο καθένας που επιλέγει να ζήσει σε ξένη χώρα για κάποιο διάστημα- κι έτσι δεν συνεισφέρει στο φορολογική σύστημα της Βρετανίας- πρέπει, όταν επιστρέψει και διεκδικήσει επιδόματα , να αποδείξει πως έχει στενούς δεσμούς με τη χώρα του και σκοπεύει να μείνει εδώ», πρόσθεσε.

Για καλή της τύχη, ο αδελφός της Lizzie της προσέφερε ένα μικρό δωμάτιο στο σπίτι του, εκείνη κοιμόταν στο πάτωμα, ο Daniel στο κρεβάτι. Έμεινε εκεί ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό έγραψε τον γιο της στο σχολείο και έστειλε αιτήσεις για δεκάδες δουλειές. Με αυτό το στοιχείο ως απόδειξη πως σκόπευε να μείνει στη χώρα, ανέτρεψε την απόφαση της υπηρεσίας για μη χορήγηση επιδομάτων. Άρχισε να λαμβάνει 85 ευρώ την εβδομάδα ως επίδομα αναζήτησης εργασίας αλλά δεν της δόθηκε επίδομα στέγασης επειδή θεωρήθηκε πως έχει μέρος να μείνει.

Ωστόσο ο ανιψιός της δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στους επισκέπτες και δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο αδελφός της τής ζήτησε να φύγει από το σπίτι του.

Απελπισμένη επικοινώνησε με την υπηρεσία Citizens Advice Bureau κι εκείνοι την έφεραν σε επαφή με την οργάνωση Walton Charity που της βρήκε χώρο σε έναν ξενώνα. «Είμαστε απλά ευγνώμονες που είχαμε κάπου να κοιμηθούμε», λέει η Lizzie. Έμεινε εκεί με τον Daniel για ένα μήνα μέχρι να βρει δουλειά.

Η οργάνωση αρωγής αστέγων Rent Start τη βοήθησε να βρει σπίτι κι έτσι μπόρεσε επιτέλους να φέρει και τον άλλο της γιο, τον Κωνσταντίνο, που είχε μείνει στην Ελλάδα. Εκείνη κοιμάται στον καναπέ και τα αγόρια στο μοναδικό υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Η 47χρονη έχει βρει δουλειά ως ταμίας και μπορεί και πάλι να πληρώσει για την οικογένειά της. Ωστόσο είναι ακόμα σοκαρισμένη με όλα όσα συνέβησαν με την επιστροφή της στη Βρετανία.

«Ήθελα απλά βοήθεια για να σταθώ στα πόδια μου. Ήταν τόσο επώδυνο που γ ίδια μου η χώρα δεν νοιάστηκε για τα παιδιά της και έμεινα άστεγη», λέει.

Παρόμοια είναι και η ιστορία της Kim Spence που γύρισε στη Βρετανία τον Ιούνιο του 2012. Είχε κι εκείνη έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε Έλληνα κι έκαναν δύο κόρες, τη 19χρονη Μαρία και την 13χρονη Ιωάννα.

Ο γάμος διαλύθηκε το 2002 και η οικονομική κρίση επηρέασε πολύ τη ζωή της 47χρονης. «Οι δάσκαλοι δεν πληρώνοντας και τα σχολεία έκλεισαν κι έτσι έκοψαν τα επιδόματά μας. Δούλευα ως γραμματέας σε ένα ιατρείο και πουλούσα τα ρούχα και τα έπιπλά μας για να πληρώσω το ενοίκιο», αφηγείται στη Daily Mail.



Με τα κορίτσια να μην πηγαίνουν σχολείο και την ίδια να μην έχει άλλη προοπτική για δουλειά, η Kim αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να επιστρέψει στο Yeovil του Somerset.

«Πλήρωνα τους φόρους μου μέχρι που έφυγα από τη Βρετανία στα 27 μου κι έτσι ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα», λέει. «Ο μπαμπάς μου μού βρήκε σπίτι και πλήρωσε το ενοίκιο για τους πρώτους δύο μήνες. Δεν περίμενα να ζω με επιδόματα. Πρόθεσή μου ήταν να βρω δουλειά αλλά ήξερα πως θα χρειαστώ βοήθεια τις πρώτες εβδομάδες».

Ωστόσο η Kim ενημερώθηκε πως δεν δικαιούται καμία βοήθεια από το βρετανικό κράτος!

«Πανικοβλήθηκα εντελώς. Οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι, δεν μπορούν να αναλάβουν και τα δικά μας έξοδα», αναφέρει.

Κατέφυγε στις τράπεζες τροφίμων και επικοινώνησε με τον βουλευτή της περιοχής της για αν τον ενημερώσει για την υπόθεσή της. Μέσα σε έξι εβδομάδες βρήκε δουλειά και ο βουλευτής David Laws παρενέβη για να της χορηγηθούν επίδομα στέγασης και τέκνων.

Εργάζεται σήμερα ως γραμματέας γιατρού και μένει σε ένα σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες. Αλλά η δοκιμασία των πρώτων εβδομάδων της επιστροφής της ακόμα τη στοιχειώνει.

Τέσσερις μήνες περίμενε βοήθεια η 44χρονη Joanne Humphreys που επέστρεψε στη Βρετανία όταν ο 12ετής γάμος της στην Ελλάδα διαλύθηκε. Επέστρεψε κοντά στην οικογένειά της στο Newcastle με δύο από τις τρεις κόρες της τον Οκτώβριο του 2012.

«Μου είπαν πως απέτυχα στο τεστ HRT, αλλά εγώ δεν ήξερα καν πως είχα υποβληθεί σε αυτό», λέει η Joanne στην εφημερίδα.

Χρειάστηκε και πάλι βουλευτική παρέμβαση για να ανατραπεί η απόφαση της υπηρεσίας και σήμερα η 44χρονη έχει τη δική της δουλειά και έχει ξαναρχίσει τη ζωή της. Δεν έχει όμως ξεχάσει το πώς την αντιμετώπισε σαν μετανάστη η ίδια της η κυβέρνηση.

«Γιατί να είναι τόσο δύσκολο για τους Βρετανούς πολίτες να γυρίζουν στο σπίτι τους σε μία ώρα ανάγκης;», διερωτάται. «Ποτέ δεν φανταζόμουν πως δεν θα ήμουν ευπρόσδεκτη», καταλήγει.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα του πανεπιστημίου Αιγαίου σε εργαζόμενους φοιτητές


Τα έσοδα από την εργασία δεν καλύπτουν άμεσες βιοτικές ανάγκες.

Στο παρελθόν ήταν μικρός ο αριθμός των φοιτητών που εργάζονταν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν να εργαστούν για οικονομικούς λόγους. Οι αμοιβές των φοιτητών τις περισσότερες φορές κυμαίνονται μεταξύ των 25 και 30 ευρώ ενώ οι περισσότεροι εργάζονται σε καφετέριες και καταστήματα εστίασης, χώρους όπου αυξημένο είναι το ποσοστό της σεξουαλικής παρενόχλησης αφού σχεδόν ένας στους δυο φοιτητές-τριες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σεξουαλικοί υπαινιγμοί από εργοδότες και πελάτες.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα για τους εργαζόμενους φοιτητές που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελούμενη από τους Ευστράτιο Παπάνη, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Κοινωνιολόγος, Κωνσταντίνα Τσουραπά-Καραθανάση, Μαρία Αποστόλου. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 200 φοιτητές που σπούδαζαν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Η πλειονότητα των φοιτητών επιλέγει να εργαστεί για λόγους οικονομικούς ενώ μειοψηφία αποτελούν όσοι επιλέγουν την εργασία ως μέσο για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται και στη φοιτητική πύλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου myaegean το 75,4% του δείγματος δήλωσε πως εργάζεται για οικονομικούς λόγους, ενώ το 24,6% για να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του.

Παρόλα αυτά διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από την εργασία τους δεν καλύπτουν άμεσες βιοτικές ανάγκες αλλά χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικό εισόδημα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους. Όσον αφορά τους χώρους εργασίας οι περισσότεροι φοιτητές και συγκεκριμένα το 63,2% του δείγματος εργάζονταν σε καφετέριες ενώ το 10,5% απασχολούνται σε ταβέρνες, εστιατόρια, videoclub. Επίσης μικρός αριθμός φοιτητών δήλωσε ως χώρο εργασίας τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ασφαλιστικά γραφεία.

Σχετικά με τις απολαβές αυτές κυμαίνονται από 25 έως και 30 ευρώ. Πιο αναλυτικά από την έρευνα προέκυψε ότι το 50,9% των φοιτητών αμείβεται με 30 ευρώ/οχτάωρο, το 14% με 40 ευρώ/οχτάωρο, το 8,8% με 26,40 ευρώ/οχτάωρο. Μοιρασμένες είναι οι απόψεις των γονιών για το γεγονός ότι τα παιδιά τους εργάζονται. Θετικά διακείμενοι είναι το 33,3% ενώ το 36,8% είναι αρνητικοί.

Επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό 24,6% που δηλώνει ουδέτερο. Η αρνητική στάση κάποιων γονιών ως προς την επιλογή εργασίας μπορεί να ερμηνευτεί αν στηριχτούμε σε άλλο ένα στοιχείο της έρευνας σύμφωνα με το οποίο το 61,4% των εργαζομένων φοιτητών αντιμετωπίζουν λίγες ή πολλές δυσκολίες όσον αφορά τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Οι φοιτητές που δηλώνουν ότι η εργασία δεν τους επηρεάζει αποτελούν το 38,6% του δείγματος. Όσον αφορά τα οφέλη που προκύπτουν από την εργασία οι φοιτητές δεν προτάσσουν το οικονομικό κέρδος. Όπως προκύπτει από την έρευνα το 79,1% των φοιτητών-τριών θεωρεί ως όφελος εργασίας τις γνωριμίες - δημόσιες σχέσεις, το 10,5% την εμπειρία και μόλις το 8,8% την απόκτηση χρημάτων. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι σχεδόν 1 στους 2 φοιτητές και συγκεκριμένα το 45,6% του δείγματος δήλωσε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση με την ευρύτερη έννοια (σεξουαλικοί υπαινιγμοί) στο χώρο της εργασίας τους ενώ το αντίθετο υποστηρίζει το 50,9%. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η πλειονότητα του δείγματος ήταν γυναίκες οπότε ερμηνεύεται σε ένα βαθμό το υψηλό ποσοστό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η συγκεκριμένη έρευνα σύμφωνα με την φοιτητική πύλη myaegean, όπου και δημοσιεύεται, αποδεικνύει ότι οι φοιτητές εργάζονται όχι τόσο για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις άλλα για να κερδίσουν εμπειρία, να αναπτύξουν μη ακαδημαϊκές δεξιότητες και να ενισχύσουν τα κοινωνικά τους δίκτυα. Στο βαθμό που η ευκαιριακή εργασία δεν παρακωλύει την ακαδημαϊκή απόδοση, το γεγονός αυτό είναι θετικό καθώς διαμορφώνει την προσωπικότητα των φοιτητών και τους προσγειώνει στην εργασιακή πραγματικότητα. Θα ήταν προτιμότερο όμως, αναφέρεται στο myaegean, να έδιναν περισσότερη έμφαση στην εμπειρία που αποκομίζουν από την πρακτική άσκηση σε τομείς συναφείς προς το αντικείμενο σπουδών τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Χελώνα περπατάει ξανά λόγω... Lego!


Έλληνας κτηνίατρος τοποθέτησε ρόδα στη θέση του ακρωτηριασμένου μέλους της.

Έλληνας κτηνίατρος εγχείρισε μια χελώνα που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε μια αυλή στο Neuried της Γερμανίας.

Στη θέση του ακρωτηριασμένου μέλους της τοποθέτησαν μια ρόδα από lego.

Σε συνέντευξή του στην The Local ο κτηνίατρος Παναγιώτης Αζμάνης τόνισε: «Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση όταν την έφεραν. Το κάτω μέρος του μπροστινού ποδιού της έλειπε. Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσω το πόδι της. Στη συνέχεια της χορήγησα αντιβιοτικά και παυσίπονα έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάστασή της».





Διαβάστε περισσότερα...

Καθυστερεί η ενισχυτική διδασκαλία


Οι μαθητές και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί ακόμα περιμένουν την έναρξη του προγράμματος.

Ενώ φέτος οι διαδικασίες για την οργάνωση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκίνησαν αρκετά νωρίς ωστόσο το πρόγραμμα που θα προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες μαθητές των γυμνασίων και ταυτόχρονα θα απασχολήσει 2000 εκπαιδευτικούς ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιους δεν έχει ξεκινήσει. Οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου. Πλησιάζουν λοιπόν δυο μήνες και ενώ η εγκύκλιος, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο είναι έτοιμη παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Η καθυστέρηση της έναρξης του προγράμματος συντελεί και στην απαξίωσή του καθώς οι μαθητές βλέποντας ότι το πρόγραμμα δεν ξεκινά αναζητούν άλλες λύσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί καθώς μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα τελικά δεν θα το παρακολουθήσουν με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να καταργηθούν. Σχετικό ερώτημα για την καθυστέρηση του προγράμματος, που η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, έχουν καταθέσει και 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

Ποια είναι τα μαθήματα που προσφέρονται στην ενισχυτική διδασκαλία;

Α Γυμνασίου:
4 ώρες Μαθηματικά
2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
3 ώρες Αγγλικά.

Β Γυμνασίου:
4 ώρες Μαθηματικά
2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2 ώρες Φυσική
1 ώρα Χημεία
1 ώρα Αγγλικά

Γ Γυμνασίου:
4 ώρες Μαθηματικά
2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2 ώρες Φυσική
1 ώρα Χημεία
1 ώρα Αγγλικά



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβολή στη δίκη εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου


Σφοδρές οι αντιδράσεις-Στις 2 Δεκέμβρη η νέα εκδίκαση της υπόθεσης.

Εν μέσω αντιδράσεων αναβλήθηκε η δίκη για την αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου μετά από αίτημα των συνηγόρων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου ενώ με το άκουσμα της αναβολής ξέσπασαν αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την δικαστική αίθουσα.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου ζήτησαν αναβολή επειδή, όπως ανέφεραν, δεν είχαν προετοιμαστεί καθώς δεν είχαν πρόσβαση στους φακέλους των εργαζομένων αφού τόσο καιρό το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ήταν υπό κατάληψη.

Ωστόσο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις από όλους τους εργαζομένους, συνδικαλιστές αλλά και πολίτες για την απόφαση.

Αντίλογος υπήρξε από τον συνήγορο των εργαζομένων, Τάσο Πετρόπουλο, τους δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ αλλά και το Εργατικό Κέντρο οι οποίοι ανέφεραν ότι «είναι αδιανόητο να μην εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι 5 μήνες στον αέρα, δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση κι έχουν καταστραφεί οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί. Η υπόθεση θα έπρεπε να δικαστεί σήμερα» ενώ συνέχισαν: «έχουν έρθει εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργάνων και πολίτες από όλη την Ελλάδα και για λόγους δεοντολογίας και ευπρέπειας θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο να είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του γι’ αυτό και θεωρούμε ότι γίνεται σκόπιμα αυτή η κίνηση για να κερδίσουν χρόνο».

Στο πλευρό όμως τον εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου στάθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος, εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε ότι «Η ΕΡΑ Ηρακλείου πρέπει να λειτουργήσει ξανά με τους εργαζόμενούς της ενώ είναι απαράδεκτο να μην δικαστεί σήμερα η υπόθεση».


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επώνυμοι στηρίζουν την καμπάνια κατά του AIDS


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα παρασκήνια.

Βίκυ Χατζηβασιλείου, Ιωάννα Λίλη, Τάκης Ζαχαράτος φωτογραφίζονται γυμνοί για καλό σκοπό γυμνοί. Αυτοί είναι μόνο οι τρεις από τους τριάντα διάσημους που φωτογραφήθηκαν χωρίς ρούχα για το περιοδικό «Adore» της εφημερίδας «Μακεδονία» την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου.

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, που είναι η «Παγκόσμια Μέρα Κατά του AIDS». Στις 4 Δεκεμβρίου αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η «Adore Week» με έκθεση φωτογραφιών κάποιων επιπλέον γυμνών celebrities.

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Ιωάννα Λίλλη, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Ανθή Σαλαγκούδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Γιολάντα Μπαλαούρα, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, η Άννα Κουρή, η Πηνελόπη Πλάκα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Μαρία Ιακώβου, η Σόφη Πασχάλη, ο Νίκος Μακρόπουλος και η Μαρία Ανδρούτσου είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που φωτογραφήθηκαν για το νέο συλλεκτικό τεύχος του «Adore».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα παρασκήνια...











Διαβάστε περισσότερα...

Απομακρύνονται από τη Φουκουσίμα ράβδοι καυσίμου


Τουλάχιστον δύο ημέρες θα διαρκέσει η επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα άρχισαν την απομάκρυνση ράβδων καυσίμου από δεξαμενή αποθήκευσης στη μονάδα 4 του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Η λεπτή επιχείρηση θεωρείται απαραίτητο βήμα στη σταθεροποίηση της μονάδας.

Σύμφωνα με το BBC, η TEPCO υπολογίζει πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες για να απομακρυνθούν οι 22 ράβδοι καυσίμου.

Συνολικά θα πρέπει να απομακρυνθούν 15.000 ράβδοι και η επιχείρηση αυτή αναμένεται να διαρκέσει συνολικά ένα χρόνο.

Οι ειδικοί λένε πως οι εκρήξεις υδρογόνου μετά το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 έχουν κάνει τη μονάδα αποθήκευσης ευάλωτη σε νέους σεισμούς.

Οι ράβδοι καυσίμου είναι σωλήνες μήκους τεσσάρων μέτρων που περιέχουν σφαιρίδια ουρανίου και υπάρχουν φόβοι πως κάποια από αυτά ίσως έχουν υποστεί κάποια ζημιά κατά την καταστροφή.



Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες στο δημόσιο


Ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν την φύλαξη και την καθαριότητα των κτιρίων.

«Η χάραξη νέων ορίων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» που ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει το μέλλον για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνουν οι υπάλληλοι της καθαριότητας στα κτίρια σχολείων και δήμων, αφού όπως όλα δείχνουν οι περιπτώσεις των σχολικών φυλάκων έχουν δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Το έργο των υπηρεσιών αυτών θα το αναλάβουν ιδιώτες με φθηνότερα εργατικά χέρια, άρα μικρότερο κόστος για το κράτος.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν περίπου 5.000 καθαρίστριες σχολείων και άλλες περίπου 3.000 που υπηρετούν στην καθαριότητα δημοτικών κτιρίων.

Στην ίδια ακριβώς λογική προς κατάργηση φαίνεται πως πάνε οι υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών εγκαταστάσεων, κτιρίων των δήμων κλπ. Στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου 3000 άτομα.

Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν άλλες 10.000 υπάλληλοι που σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία υπηρετούν στις υπηρεσίες πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του κράτους. Δομές στις οποίες μπαίνουν δυναμικά ιδιώτες για να αναλάβουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Το παιδί που έκοψε το κάπνισμα, εθίστηκε στο φαγητό!


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του 5χρονου Aldi.

Σε ηλικία δύο ετών είχε σοκάρει όλο τον κόσμο καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Ο 5χρονος σήμερα Aldi Rizal από την Ινδονησία είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Παρότι κατάφερε να κόψει το κάπνισμα- είχε φτάσει τα σαράντα τσιγάρα την ημέρα!- έχει σήμερα ένα νέο εθισμό: το φαγητό.

Η οργή που είχαν προκαλέσει οι πρώτες εικόνες του Aldi να καπνίζει ανάγκασε την κυβέρνηση της Ινδονησίας να ξεκινήσει εκστρατεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παιδιών- καπνιστών αλλά και να προσφέρει στον Aldi θεραπεία αποκατάστασης για να διακόψει το κάπνισμα.



Ο Aldi μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Τζακάρτα για δύο εβδομάδες για να βγάλει από την καθημερινότητά του το τσιγάρο και να γίνει, για πρώτη φορά, ένα φυσιολογικό παιδί.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη σημερινή ζωή της οικογένειας, αποκαλύπτει πώς ζει ο Aldi, χωρίς τσιγάρο αλλά και πάλι, με πολύ κακή υγεία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ο Aldi είδε ψυχιάτρους που ενθάρρυναν τη μητέρα του να τον κρατά απασχολημένο με το παιχνίδι και της έμαθαν τους κινδύνους του καπνίσματος.





Ένας από τους ψυχιάτρους αυτούς, ο Δρ Kak Seto βλέπει ακόμα τον Aldi και την οικογένειά του διασφαλίζοντας πως δεν θα επιστρέψει στην παλιά του συνήθεια.

Η 28χρονη μητέρα του Diane Rizal είπε στη Daily Mail πως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν στο γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος λέει ‘όχι’. «Λέει ‘αγαπώ τον Kak Seto, θα στεναχωρηθεί αν αρχίσω πάλι να καπνίζω και αρρωστήσω».



«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον Δρ Seto για βοήθεια», τονίζει η μαμά του. «Τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει».

Ωστόσο τώρα η κυρία Rizal ανησυχεί για το βάρος του γιου της καθώς έχει εθιστεί στο φαγητό. Όπως λέει, το αγοράκι ζητά φαγητό όπως απαιτούσε τσιγάρα και η οικογένειά του αγωνίζεται να μην υποκύπτει στα ξεσπάσματά του.

«Όταν πρωτοέκοψε το κάπνισμα ζητούσε πολλά παιχνίδια. Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο αν δεν του δίναμε αυτό που ήθελε. Γι’ αυτό του δίναμε τσιγάρα στην αρχή, λόγω των ξεσπασμάτων και του κλάματός του. Τώρα δεν του δίνω τσιγάρα αλλά τρώει πολύ», λέει.





Συμβουλευόμενοι διατροφολόγο οι γονείς του Aldi επιχειρούν να τον οδηγήσουν στη συνήθεια μιας καλής διατροφής ώστε να χάσει βάρος. «Θα έπρεπε να ζυγίζει από 17 έως 19 κιλά και είναι ήδη 24», λέει η διατροφολόγος. « Είναι δύσκολο για την οικογένεια, η μαμά πιστεύει πως είναι ένα κακομαθημένο παιδί, αν απλά του απαγορεύσει το φαγητό θα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί συνεργασία από όλους στο σπίτι. Του δίνουν τρία κουτιά ζαχαρούχο γάλα την ημέρα…»

Ο παιδίατρος William Nawawi ανησυχεί πως ο κάπνισμα σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να έκανε τον Aldi πιο επιρρεπή σε προβλήματα βάρους.

Σήμερα ο μικρός ζει στο ψαροχώρι του και έχει αυστηρή δίαιτα με πολλά λαχανικά και φρούτα και μικρότερες μερίδες φαγητού.

Η μαμά του δίνει μάχη να πείσει και την υπόλοιπη οικογένεια να μην του δίνει πρόχειρο φαγητό όταν η ίδια δεν είναι σπίτι ενώ οι γιατροί ελπίζουν πως αν ο Aldi χάσει κάποια κιλά, το βάρος του θα «στρώσει» καθώς θα ψηλώνει.
Πιστεύεται πως το ένα τρίτο των παιδιών στην Ινδονησία αρχίζουν το κάπνισμα πριν κλείσουν τα δέκα τους χρόνια και η κυβέρνηση της χώρας εντείνει τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.




Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα τα προγράμματα κατάρτισης ξεναγών


Στο ΣτΕ προσέφυγε η Ομοσπονδία Ξεναγών.

Στον αέρα είναι τα προγράμματα που προσφέρουν αρκετά ΑΕΙ της χώρας σε αποφοίτους τμημάτων Ιστορίας – Αρχαιολογίας που επιθυμούν να εργαστούν ως ξεναγοί. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών με προσφυγή της προς το ΣτΕ ζητά την αναστολή της εφαρμογής και την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για διοργάνωση σεμιναρίων «κατάρτισης» διάρκειας 2 μηνών στο επάγγελμα του ξεναγού και καλεί τους υποψήφιους για την ταχύρρυθμη κατάρτιση επί πληρωμή να μην παρασύρονται από τις σειρήνες του Υπουργείου Τουρισμού και των τουριστικών επιχειρηματιών.

Η Ομοσπονδία Ξεναγών σε θεωρεί ότι η νέα νομοθεσία, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και την μέχρι πρόσφατα ψηφισμένη εθνική νομοθεσία ενώ επιχειρεί σταδιακά την κατάργηση της άριστης επαγγελματικής εκπαίδευσης του ξεναγού της Ελλάδας από τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, οι οποίες έχουν σιωπηρά τεθεί από το Υπουργείο σε αχρηστία.

Παράλληλα αναφέρει στο κείμενό της που έχει αναρτήσει στο δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας ότι οι υποψήφιοι σπουδαστές των Σχολών Ξεναγών τελούν υπό ομηρεία, καθώς έχουν περάσει τις εξετάσεις στις ξένες γλώσσες και περιμένουν εδώ και μήνες να εξεταστούν στα υπόλοιπα εισαγωγικά μαθήματα για να σπουδάσουν με το κανονικό πρόγραμμα σπουδών και όχι να καταρτιστούν σε ένα μίνι-σεμινάριο που θα παράγει μαζικά υποτιθέμενους «ξεναγούς».

Το Υπουργείο Τουρισμού, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ξεναγών, συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας για άνεργους πτυχιούχους από όλον τον κόσμο! Την ώρα που ορίζει υψηλά δίδακτρα - έως 1000 ευρώ - παραχωρεί με νέα πρόσφατη εξωφρενική διάταξη το δικαίωμα διοργάνωσης των ταχύρρυθμων σεμιναρίων για κατάρτιση των μελλοντικών «ξεναγών» της Ελλάδας στα Κέντρα δια βίου Εκπαίδευσης (ΚΕΚ), δίνοντας έτσι την δυνατότητα μαζικής παραγωγής πιστοποιητικών.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται στην υψηλή ανεργία των ξεναγών που φθάνει στο 50-80% τα τελευταία χρόνια γεγονός που θα επιδεινωθεί περαιτέρω με τα προγράμματα που θα προσφέρουν τα ΚΔΒΜ και τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρει στο κείμενό της « Χωρίς ουσιαστική κατάρτιση - πώς να χωρέσουν τα 5 εξάμηνα σπουδών της Σχολής Ξεναγών σε 2 μήνες; - χωρίς κανέναν έλεγχο ποιότητας και καμία πιστοποίηση, οι άνεργοι πτυχιούχοι θα διαθέτουν ένα ακριβοπληρωμένο πιστοποιητικό, το οποίο όμως θα έχουν αγοράσει και άλλοι χιλιάδες άνεργοι, οπότε θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση από όπου ξεκίνησαν, ξεκινώντας μια εργασία όπου ήδη οι διπλωματούχοι ξεναγοί-απόφοιτοι των Σχολών Ξεναγών έχουν 50-80% ανεργία τα τελευταία 3 χρόνια.

Η Ομοσπονδία στο τέλος του κειμένου της στηλιτεύει το Υπουργείο που ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές ατόμων που έχουν ως στόχο να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των ανέργων ενώ η τουριστική εκπαίδευση θα έχει ξεπουληθεί στο βωμό του κέρδους των μεγάλων τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ισχύουν οι παλιοί κλειδάριθμοι του Τaxisnet


Ποιους φορολογούμενους αφορά.

Το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προμηθεύονται τους νέους κλειδάριθμους από τα τμήματα μητρώου των εφοριών.

Σημειώνεται πως η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αφορά μόνο εκείνους τους φορολογουμένους που ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.

Εάν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι δεν παραλάβουν τους κωδικούς τους, από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του Taxisnet.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλους τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας. Στην ηλεκτρονική επιστολή που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χ Θεοχάρη αναφέρονται τα εξής: «Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το password του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφικός συνδυασμός κινητό και οδήγηση


Απαγόρευση χρήσης του στο αυτοκίνητο ζητεί βρετανική οργάνωση.

Οι οδηγοί θα πρέπει να μην χρησιμοποιούν καθόλου το κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν, ακόμα κι αν διαθέτουν hands-free, σύμφωνα με βρετανική οργάνωση για την οδική ασφάλεια.

Η οργάνωση Brake έδωσε στη δημοσιότητα σοκαριστικά στοιχεία, στην έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που δείχνουν πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο οδηγοί- για την ακρίβεια 575.000- επιβαρύνονται με πόντους στο αντίστοιχο σύστημα λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου ή γενικά απόσπασης της προσοχής την ώρα της οδήγησης.

Στη νέα καμπάνια της ο οργάνωση καλεί τους οδηγούς είτε να απενεργοποιούν τα κινητά τους όταν οδηγούν είτε να τα τοποθετούν στο χώρο των αποσκευών. Ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους πολίτες να αρνούνται να συνομιλήσουν στο τηλέφωνο με κάποιον, όταν αυτός οδηγεί.

«Ζούμε σε μία εποχή όπου το να είσαι συνδεδεμένος είναι η νόρμα. Ολοένα και περισσότεροι από εμάς έχουμε smartphones και δυσκολευόμαστε να τα κλείσουμε έστω και για λίγα λεπτά», δήλωσε στο Skynews η αναπληρώτρια διευθύντρια της οργάνωσης Brake Julie Townsend. «Ενώ η νέα τεχνολογία μας παρέχει τεράστια οφέλη, ταυτόχρονα αποτελεί και επικίνδυνο πειρασμό για τους οδηγούς που αποσπά την προσοχή τους», πρόσθεσε.

«Πολλοί οδηγοί που δεν θα σκέφτονταν καν να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους ενώ οδηγούν, αγνοώντας πως η απόσπαση της προσοχής είναι παρόμοια και οι συνέπειες μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικές», κατέληξε.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε ένα ζευγάρι διδύμων


Οκτώ συμβουλές από μία… δίδυμη!

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ακόμη κι αν τους γνωρίζεις όλη σου τη ζωή, υπάρχουν φορές που δε μπορείς να τους ξεχωρίσεις. Οι γονείς τους όταν ήταν μικροί συνήθιζαν να τους ντύνουν με τα ίδια ρούχα, ενώ κάθε φορά που συναντούσαν έναν καινούριο άνθρωπο άκουγαν τα ίδια σχόλια.

«Είστε ολόιδιοι! Μα καλά, πώς σας ξεχωρίζουν;».

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των διδύμων!

Έχοντας μεγαλώσει ως «μια εξ αυτών» η Sydney Phillips, αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της με τον υπόλοιπο κόσμο στο xojane.com, δίνοντας μερικές συμβουλές για το πώς δε θα έπρεπε να συμπεριφέρεται κανείς αν έχει στον κύκλο του ένα ζευγάρι διδύμων.

1. Γονείς, μην ντύνεται τα δίδυμά σας με τα ίδια ρούχα.
Ή τουλάχιστον μην το κάνετε συνέχεια. Μπορεί να σας φαίνεται διασκεδαστικό, όμως όσο κι αν σας είναι δύσκολο να το χωνέψετε, είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι και μπορεί να μην μας αρέσουν τα ίδια πράγματα!

2. Μην χρησιμοποιείτε τις σωματικές μας διαφορές για να μας ξεχωρίσετε.
Μπορείτε να το κάνετε με το χρώμα ή κούρεμα των μαλλιών, ή με ένα διαφορετικό χρώμα ή σχήμα γυαλιών, αλλά μην «βάλετε στο παιχνίδι» σωματικά χαρακτηριστικά όπως μέγεθος μύτης.

3. Αν είστε άντρας και κάνετε σχέση με τη μία από τις δίδυμες, μην τα «ρίξετε» στην άλλη αφότου χωρίσετε.

4. Επίσης, ως συνέχεια του παραπάνω, μην πείτε στη σύντροφό σας ότι η… δίδυμη αδερφή της δεν είναι τόσο «καυτή»!

5. Μην αναφέρεστε σε δίδυμα αδέρφια ως «Οι Δίδυμοι».
Δεν είμαστε μία μονάδα. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά ονόματα. Θα θέλαμε να τα χρησιμοποιείτε.

6. Μην μας αγοράζετε τα ίδια δώρα.

7. Μην προσπαθείτε να μας «τα φτιάξετε» με άλλους δίδυμους.

8. Μην μιλήσετε άσχημα στον ένα δίδυμο για τον άλλον. Οι δίδυμοι είναι πολύ προστατευτικοί μεταξύ τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα σεμιναρίων μαγειρικής για επαγγελματίες


Τα σεμινάρια αφορούν σε επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Πρόγραμμα σεμιναρίων μαγειρικής για επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, το οποίο ξεκινά την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:00-20:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CARVING

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ



Επί χρόνια νικητής σε διαγωνισμούς carving στα Forum γαστρονομίας.

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ:



Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Chef σε gourmet εστιατόριο ξενοδοχείου, με διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το σεμινάριο είναι hands on και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για δύο γκρουπ: για αρχάριους (επίπεδο Α) και για προχωρημένους (επίπεδο Β). Και στα δύο γκρουπ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εργαλεία για carving:

για το επίπεδο Α: κασετίνα με διάφορες μύτες, παπαγαλάκι, ίσιο μαχαίρι, πίλερ, ασέ
για το επίπεδο Β: κασετίνα με διάφορες μύτες, παπαγαλάκι, ασέ, thai μαχαίρι (όποιος έχει), μαχαίρια με λεπτή λάμα
Για το επίπεδο Α, θα παρουσιαστούν λουλούδια από λαχανικά, σχέδια σε πιπεριές, φυλαράκια, απλά σχέδια σε καρπούζι, πεπόνι.

Για το επίπεδο Β, θα παρουσιαστούν τα εξής σχέδια: ντάλια, νούφαρο, τριαντάφυλλο, free style

Τιμή σεμιναρίου CARVING:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16:00-19:30

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΝΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΚΑΒΑΤΖΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρίες επισιτισμού, με πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ



Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ιδρύσει το Ucook.gr, ένα πολυχώρο γαστρονομίας όπου ασχολείται παραδίδοντας σεμινάρια φαγητού και οίνου, δημιουργώντας γαστρονομικά ταξίδια, μαγειρικά video και πολλά άλλα. Παρουσιάζει καθημερινή εκπομπής μαγειρικής στο ΣΚΑΙ με όνομα Μαγειρεύω Οικονομικά.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το σεμινάριο αυτό είναι θεωρητικό και θα παρουσιαστούν τύποι υπολογισμού, τρόποι εξοικονόμησης, critical points και παρουσίαση φόρμουλας συνταγολόγησης/κοστολόγησης.

Τιμή σεμιναρίου ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΝΟΥ:

• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 10 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 20 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:30-20:00

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ



Επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε ξενοδοχεία και catering.

ΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Ειδικός γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επί σειρά ετών chef του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Ex. Chef, τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας του βιβλίου Ξερολιθιές της Γεύσης.

ΤΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είναι στο επάγγελμα από το 1988 και έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, κατασκηνώσεις και τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Σήμερα είναι ex. chef στο εστιατόριο της Νομικής σχολής στο Κολωνάκι.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση σε power point των ΠΟΠ Ελληνικών προϊόντων και στη συνέχεια οι εισηγητές θα μαγειρέψουν με αυτά.

Τιμή σεμιναρίου «Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» :

• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17:00-21:00

ΒΑΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΜΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Εχ. Chef σε πολυεθνική εταιρία τροφίμων και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής και τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

JOSEFINA DESEPEDA

Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, chef της εταιρίας Cardinal και με μεγάλη εμπειρία σε ομαδικά και ατομικά σεμινάρια sushi .

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Maki, Inside Out Rolls, Sasimi, Stir Fries, κοπή ψαριών, διακόσμηση πλατώ από σούσι
Τιμή σεμιναρίου ΒΑΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:30-20:00

ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρείες επισιτισμού, επι χρόνια καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΩ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επί χρόνια ιδιοκτήτης και ex. Chef Εστιατορίων

ΚΑΒΑΤΖΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε εταιρίες επισιτισμού, με πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ



Επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ιδιοκτήτης και ex. Chef εστιατορίων

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Ιστορία του πατέ & της τερίνας, μέθοδοι παρασκευής, συνδυασμοί μπαχαρικών, παρουσιάσεις σε δύο τύπους τερίνας ζεστή και κρύα, παρουσιάσεις σε πατέ.

Τιμή σεμιναρίου ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
• Για μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 15 ευρώ
• Για μη μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – 25 ευρώ

Τα σεμινάρια αφορούν σε επαγγελματίες του χώρου, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

Με την επιμέλεια του μέλους μας Παρθένη Βησσαρίωνα και του Ucook.

Μπορείτε να βρείτε κασετίνα με σετ σκαλίσματος carving 12 διπλών τεμαχίων στην ειδική τιμή των 30 ευρώ από την εταιρία Ucook.gr. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.ucook.gr/ucook-eshop/el/triangle-solingen/155--2-25-.html.



Διαβάστε περισσότερα...