Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη: Βάζουν ρούχα στους κάδους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταχειρισμένα ρούχα αποθέτουν πολίτες της Ξάνθης μέσα σε σακούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων της πόλης.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά, καταδεικνύοντας, ταυτοχρόνως τόσο το αίσθημα αλληλεγγύης που διακατέχει πολίτες της περιοχής όσο και τη δραματική ένδεια που βιώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο αναζητά λύσεις στα καθημερινά βιοποριστικά του προβλήματα ακόμη και στα σκουπίδια.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, οι εικόνες απόρων που αναζητούν τροφή μέσα στους κάδους απορριμμάτων ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε καθημερινή βάση.



Ακολούθως, πολίτες που απόθεταν υπολείμματα τροφών στα σκουπίδια, το έκαναν, τοποθετώντας τα σε σακούλες τις οποίες, στη συνέχεια, δεν πετούσαν μέσα στους κάδους, μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα, αλλά άφηναν έξω απ’ αυτούς, ώστε κάποιος που αναζητά τροφή, να τη βρει σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Πλέον, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ρούχα, καθώς σε αρκετά σημεία της πόλης συναντά κανείς σακούλες με μεταχειρισμένα ρούχα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.

Βέβαια, φορείς, όπως η Μητρόπολη ή η ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης διατηρούν κοινωνικές ιματιοθήκες, όπου μπορεί κάποιος να προσφέρει ρούχα τα οποία δεν έχει πλέον ανάγκη, ώστε, στη συνέχεια, αυτά να δοθούν σε άπορους πολίτες της περιοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.