Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο: Γυναικείο προφυλακτικό κατά των βιασμών


Είναι μία θήκη από λάτεξ, η οποία εσωτερικά περιέχει τρομερά κοφτερά «δόντια» (ακίδες) και τοποθετείται εντός του γυναικείου κόλπου, κι όταν δεχτεί επίθεση από βιαστή, ο ανυποψίαστος θύτης παγιδεύεται.

Πηγή έμπνευσης για το το Rape Axe αποτέλεσαν τα μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας της Νοτίου Αφρικής και δη εκείνα που αφορούν στους βιασμούς. Ποσοστά που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα είναι, καθώς στη Νότιο Αφρική λαμβάνει χώρα ένας βιασμός κάθε 17 δευτερόλεπτα, ενώ μόλις το 8% των δραστών καταδικάζεται.



Εν όψει Μουντιάλ, λοιπόν, η Νοτιοαφρικανή Dr. Σονέτ Έλερς και οι συνεργάτες της προτίθενται να μοιράσουν δωρεάν 30.000 γυναικεία προφυλακτικά κατά του βιασμού.



Πρόκειται για μία θήκη από λάτεξ, η οποία εσωτερικά περιέχει τρομερά κοφτερά «δόντια» (ακίδες) και τοποθετείται εντός του γυναικείου κόλπου, χωρίς να προκαλεί καμία ενόχληση ή τραυματισμό στη γυναίκα που το χρησιμοποιεί.



Όταν όμως δεχτεί επίθεση από βιαστή, ο ανυποψίαστος… θύτης παγιδεύεται, καθώς το προφυλακτικό εφαρμόζει στο ευαίσθητο μέλος του, προκαλώντας του τεράστιο πόνο.



Τον πόνο που προκαλείται μπορεί να καταλάβει όποιος έχει πιάσει το… μέλος που λέγαμε στο φερμουάρ του (άουτς), αλλά, στην περίπτωση του «rape aXe», όπως λέγεται το συγκεκριμένο προφυλακτικό (που παράλληλα προστατεύει, προφανώς, από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες), ο εν δυνάμει βιαστής θα τον νιώσει στο πολλαπλάσιο.



Η έκπληξή του θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν προσπαθήσει να το αφαιρέσει, οπότε και θα διαπιστώσει πως αυτό είναι ανέφικτο. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει μόνο με χειρουργική επέμβαση, με το σκεπτικό ότι, εφόσον καταφύγει σε νοσοκομείο για να του το αφαιρέσουν, οι γιατροί θα καλέσουν την αστυνομία προκειμένου να τον συλλάβει. Και… άντε να αποδείξει μετά στο δικαστήριο πως ουδεμία σχέση είχε με το θέμα, ότι όλα είναι μια πλεκτάνη στην οποία τον ενέπλεξαν αδίκως.



Αυτή είναι η οπτική της Dr. Έλερς. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που αναφέρει πως σε περίπτωση που ο βιαστής νιώσει παγιδευμένος οι πιθανότητες να αντιδράσει ακόμη πιο βίαια εις βάρος του θύματος αυξάνονται κατακόρυφα.



Άσε που υπάρχει και η πιθανότητα, εφόσον το προϊόν πάρει την έγκριση (προφανώς δεν έχει… δοκιμαστεί σε άνθρωπο) για μαζική παραγωγή και διάθεση, γυναίκες οι οποίες, για παράδειγμα, απατήθηκαν από τους συντρόφους τους ή τις παράτησαν ή ό,τι άλλο να βρουν έτσι έναν πρώτης τάξεως τρόπο να εκδικηθούν τον… ατιμούλη πρώην, πείθοντάς τον για ένα… γρήγορο - τις οδυνηρές συνέπειες του οποίου θα συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα το «θύμα».



Έτσι η εφεύρεση της Dr. Έλερς ήδη εκφράζονται κατηγορίες πως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς θα χρησιμοποιείται έτσι για τους αντίθετους λόγους από αυτούς που οδήγησαν στη δημιουργία του. Από την άλλη πλευρά, ως «αντίποινο», το rape aXe δείχνει μάλλον προτιμότερο από τον τρόπο που επέλεξε να τιμωρήσει τον σύζυγό της η Λορένα Μπόμπιτ (σας υπενθυμίζουμε πως έκοψε το πέος του άπιστου συζύγου της ενώ κοιμόταν).



Επιστρέφοντας στη σοβαρότητα και ελπίζοντας να μην μας διαβάζει κάποια απατημένη/παρατημένη/ό,τι άλλο η οποία να μπήκε σε σκέψεις, η Dr. Έλερς απάντησε ως εξής στην πιθανότητα να γίνει ακόμη πιο βίαιος ο βιαστής όταν νιώσει παγιδευμένος:



«Δυστυχώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο βιαστής σου να γίνει και ο δολοφόνος σου: το rape aXe σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο να ξεφύγεις (το ξέρω αυτό από έναν ασθενή μου που… πιάστηκε στο φερμουάρ του). Ευτυχώς, οι βιαστές έχουν μυαλό, το οποίο χάνουν για λίγο, όταν το αίμα τους συρρέει ορμητικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους (sic). Αμέσως μετά θα συνειδητοποιήσει ότι έχει παγιδευτεί και ότι θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα μπλεξίματα εφόσον σε σκοτώσει κιόλας».







Πηγή: http://www.parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθειες για επιτάχυνση των διαδικασιών στη δίκη, έφερε η υπόθεση της επικείμενης αποφυλάκισης Ρουπακιά


Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: Δεν είναι θέμα διάθεσης η έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης


«Δεν είναι θέμα καλής ή κακής διαθέσεως το να θέλουμε να διεξαχθεί εγκαίρως μια δίκη και να αποφευχθούν παρενέργειες. Παρενέργειες, άλλωστε που προβλέπονται από το Σύνταγμα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, μιλώντας στο mega, τόνισε για άλλη μία φορά τα ζητήματα που θίγει και στη χθεσινή του ανακοίνωση ο ΔΣΑ, απαντώντας για δεύτερη φορά, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά



-----------

Έκκληση της προέδρου του δικαστηρίου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής


Έκκληση απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου οπού εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

Η κ. Μαρία Λεπενιώτη επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει κατ΄ εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού, παρακολουθούσαν αμίλητοι την διαδικασία με τον Γιώργο Ρουπακιά να κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του στις 18 Μαρτίου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε γνωστό πως, επίσης, έχουν ζητήσει άδεια για να παραστούν στη δίκη, η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε.

Δώστε άδεια στους δικηγόρους

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Αν. Τζέλης, αφού υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων "είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης" τόνισε πως "θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".

Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά "Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γιώργο Ρουπακιά τον καλύπτουν "αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο".

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη με την έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

-----------

Βασιλική Θάνου: Θα βρούμε αίθουσα να διεξάγεται καθημερινά η δίκη της ΧΑ

«Ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα».

«Θα φροντίσουμε να βρεθεί αίθουσα να διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθημερινά», τόνισε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας στο Μega, η κ. Θάνου σημείωσε πως «υπάρχει έλλειψη στις αίθουσες, ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμφώνησε με όσα αναφέρει χθες στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε τόσο σοβαρές δίκες που κοντεύει να λήξει το 18μηνο θα έπρεπε να χορηγείται η άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η διαδικασία.

-----------

Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες».

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Συγκαλώ από σήμερα μία συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος και η κυρία Θάνου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο κ. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο κ. Σταματογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, να δούμε όλες τις παραμέτρους και να προσπαθήσουμε να βρούμε διεξόδους», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Το μόνο το οποίο έχουμε, προς το παρόν, επιπλέον των όσων μέχρι σήμερα είχαμε, είναι μία επιπλέον διαμορφωμένη αίθουσα στο Εφετείο, η οποία μπορεί να υποδεχθεί μεγάλες δίκες. Ωστόσο, η δυσκολία δεν δημιουργείται μόνο λόγω της έλλειψης ή εν πάση περιπτώσει της σπανιότητας αιθουσών. Η δυσκολία οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί, χρειάζεται ένας χρόνος να εξεταστούν», εξήγησε.

«Δεν θέλω να γίνω τιμητής των δικαστικών, των εισαγγελικών αρχών, να πω ότι θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα, όταν έχουμε να κάνουμε με μία δίκη, η οποία έχει υπερμεγέθη χαρακτηριστικά σε όλα τα πεδία. Αυτό το οποίο θέλω να πω θετικά, είναι ότι νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για τον διαχωρισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής από τη δίκη του Γιώργου Ρουπακιά, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε:

«Αυτό είναι κάτι το οποίο αν γίνει, έχει τα υπέρ έχει και τα κατά. Στα υπέρ οπωσδήποτε είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα για μία υπόθεση, η οποία απομονώνεται. Στα κατά, είναι η δυσκολία να βρεθεί η αλήθεια όταν κάποια δεδομένα που βοηθούν στην αποκάλυψή της, μπορεί να εξαρτώνται από παράγοντες, οι οποίοι μετέχουν σε άλλη δίκη. Επομένως κι εδώ να πω κι εγώ ότι ίσως αυτό αποτελούσε μία διέξοδο, αλλά δεν σπεύδω να πω εδώ ότι κάτι έγινε σωστά ή λάθος».

-----------

Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της δίκης Ρουπακιά

«Καμπανάκι» στο υπουργείο μετά την είδηση της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Φύσσα.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι αποφυλακίζεται ο Γ. Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος συγκαλεί αύριο σύσκεψη «προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον θέμα της επιτάχυνσης των μεγάλων, από την άποψη του πλήθους των συμμετεχόντων, δικών».

Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΔΔΑΔ κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασ. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργ. Σταματογιάννης.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Open Day: Minimalism(s) στη Στέγη


6 MΑΡΤΙΟΥ 2016, σε διάφορους χώρους της Στέγης, από τις 18:00

Μικροί και μεγάλοι, κυκλοφορήστε παντού στη Στέγη, για να γνωρίσετε το ιδιαίτερο μουσικό ρεύμα του μινιμαλισμού.

Το ετήσιο Open Day της Στέγης είναι πλέον θεσμός. Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης αυτής είναι το άνοιγμα της Στέγης στο κοινό: επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του κτιρίου, επιλέγοντας τα δρώμενα της επιλογής τους και δημιουργώντας τις δικές τους αισθητικές διαδρομές.

Στην τέταρτη, ετήσια έκδοσή του, στις 6 Μαρτίου 2016, το Open Day δεν επικεντρώνεται πλέον στο έργο ενός και μόνο σύγχρονου συνθέτη, αλλά επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση στο πολυποίκιλο μουσικό ρεύμα του μινιμαλισμού. Πλάι σε έργα διάσημων συνθετών, όπως των Steve Reich, Philip Glass, Terry Riley, Alvin Lucier, Michael Nyman, John Luther Adams, θα παρουσιάσουμε και καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής λιγότερο γνωστούς στη χώρα μας, με συνθέσεις που χρονολογικά φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.



Σε κάθε γωνιά της Στέγης –στα φουαγιέ, τη Μικρή και την Κεντρική Σκηνή– τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων και συμβάντων, που στην πλειοψηφία τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιεργαστούν παρτιτούρες και βιβλία και να παρακολουθήσουν ταινίες και βίντεο των καλλιτεχνών, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλίες στη Μικρή Σκηνή από σολίστες και σύνολο.

Ο μινιμαλισμός, ένας όρος που εισήχθη από τους συνθέτες και κριτικούς Michael Nyman και Tom Johnson, περιγράφει μια αισθητική τάση που κυριαρχεί στη σύγχρονη μουσική δημιουργία από το τελευταίο τρίτο του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Η ιδέα του μινιμαλισμού είναι πολύ πιο ευρεία από αυτήν που φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος. Περιλαμβάνει εξ ορισμού έργα που χρησιμοποιούν ελάχιστο μουσικό υλικό (έως καθόλου!), νότες ή μουσικά όργανα με περιορισμένες δυνατότητες· συνθέσεις που η ίδια η διαδικασία δημιουργίας τους είναι και η μορφή τους· μουσική βασισμένη σε ισοκράτες, στατικούς θορύβους, σχεδόν ανεπεξέργαστες ηχογραφήσεις της φύσης· έργα με εξαιρετικά αργές, ανεπαίσθητες αλλαγές και με σχεδόν εμμονική έμφαση στην επανάληψη· μικροτονικές συνθέσεις· έργα που ενσωματώνουν διδάγματα από εξωευρωπαϊκούς μουσικούς πολιτισμούς ή συνομιλούν απευθείας με την τζαζ και το ροκ.

Concept, σύνθεση, μουσικολογική & σκηνοθετική επιμέλεια, realisations, ενορχηστρώσεις, οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός

Σκηνοθεσία, video & φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης

Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Προγραμματισμός, Electronics: Νίκος Παλαμάρης

Οργανωτική επιμέλεια: Κατερίνα Τσεσμετζή

Οι συντελεστές θα ανακοινωθούν προσεχώς.



Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη φιλική συμμετοχή των Vicki Ray και Μark Menzies και με την ευγενική συνεργασία της Lauren Pratt από το αρχείο James Tenney στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε περισσότερα:

Από τα πρώτα του βήματα, ο μινιμαλισμός αναπτύχθηκε περισσότερο σε γκαλερί, αίθουσες τέχνης και λοφτ, δημιουργώντας ένα παράλληλο κύκλωμα χώρων ακρόασης της σύγχρονης μουσικής με αυτό των καθιερωμένων συναυλιακών χώρων. Σε μεγάλο βαθμό, συνδιαλέχτηκε και ενσωμάτωσε την πρακτική καλλιτεχνικών κινημάτων όπως το Fluxus, η Performance Art, η Conceptual Art και τα Happenings.

Η φυσική συνύπαρξη στους ίδιους χώρους, το ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική ενίσχυση του ήχου, η απλούστερη φύση δομών και υλικών, καθώς και η ιδέα του «συγκροτήματος», είναι μερικοί από τους λόγους που η μουσική αυτή επηρέασε καθοριστικά ορισμένα συγκροτήματα και τάσεις της ροκ μουσικής. Μάλιστα, δύο από τα μέλη της αρχικής σύνθεσης των θρυλικών Velvet Underground έπαιζαν προηγουμένως στο συγκρότημα ενός από τους «πατέρες» του μινιμαλισμού, του La Monte Young.

Στις επιρροές του μινιμαλισμού συμπεριλαμβάνονται οι συνθέτες του Organum, μορφές της αναγεννησιακής μουσικής, όπως η πασακάλια και το ground bass, o Erik Satie, η αρμονική στάση στα έργα του Claude Debussy, το “Bolero” του Maurice Ravel, η μουσική Gamelan της Ινδονησίας, οι αφρικανικές πολυρρυθμίες, η ιαπωνική μουσική Gagaku, η θιβετιανή ψαλμωδία, η ακραία συμπύκνωση της μουσικής του Anton Webern, o John Cage και οι ρυθμικές δομές του.

Στο μινιμαλισμό οφείλεται, εν πολλοίς, η νέα άνθηση της όπερας και του Νέου Μουσικού Θεάτρου. Πολλοί από τους συνθέτες που συνδέονται με το μινιμαλισμό έχουν γράψει έργα τα οποία γνώρισαν εξαιρετική αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον για τη μορφή αυτή.

Στα αρχικά του βήματα, ο μινιμαλισμός συνάντησε την εχθρότητα των παραδοσιακών σχημάτων και ιδιωμάτων της Νέας Μουσικής. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης ήταν η τεράστια ώθηση που έλαβε η έννοια του συνθέτη-περφόρμερ και η δημιουργία μουσικών συνόλων αφιερωμένων στην εκτέλεση αυτής της μουσικής.

Παρότι αρχικά θεωρήθηκε ένα καθαρά βορειοαμερικανικό πολιτισμικό φαινόμενο, ο μινιμαλισμός είναι στην πραγματικότητα διεθνές ιδίωμα: σημαντικοί εκπρόσωποί του προέρχονται από την Ιαπωνία, τη Λατινική Αμερική, τη Νότια Αφρική, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία. Ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισε και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800



16:00-20:30 | Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης

21:00 | Συναυλία στη Μικρή Σκηνή

Εισιτήρια για τη συναυλία:

Κανονικό: 12 €

Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 9 €

Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €

ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €

Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραμμή εισιτηρίων

Τ.: 210 900 5 800

ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης

Τ.: 213 017 8200

ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

Με την υποστήριξη:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Συγγρού 107

Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ

• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων

• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

• ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen

http://www.sgt.gr/gre/SPG1403/


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αρχιεπίσκοπος Σιγκαπούρης κήρυξε την Μαντόνα ανεπιθύμητη


Ο αρχιεπίσκοπος της Σιγκαπούρης εξέφρασε την ανησυχία και την δυσαρέσκεια του για την επερχόμενη συναυλία της Μαντόνα προειδοποιώντας τους πιστούς να μην στηρίζουν αυτούς που προσβάλλουν τη θρησκεία.

Ο αρχιεπίσκοπος Ουίλιαμ Γκοχ έκανε συναντήσεις με αξιωματούχους της Σιγκαπούρης προκειμένου να εκφράσει τις ανησυχίες του ενόψει της συναυλίας που θα δώσει η διάσημη τραγουδίστρια στις 28 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Στάδιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση της Μαντόνα στη χώρα, καθώς η προηγούμενη προγραμματισμένη συναυλία της το 1993 στη Σιγκαπούρη είχε ματαιωθεί, με την αιτιολογία ότι οι παραστάσεις της διάσημης τραγουδίστριας αγγίζουν τα όρια της αισχρότητας.

Για τον αρχιεπίσκοπο Γκοχ,"δεν επιτρέπεται να επιδεικνύεται υπερβολική ανεκτικότητα στο πεδίο της καλλιτεχνικής έκφρασης, όταν αυτό γίνεται σε βάρος της θρησκείας ορισμένων".

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι έχουν δοθεί σχετικές εντολές ώστε να εξασφαλιστεί ότι τίποτα προσβλητικό για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου δεν θα παρουσιαστεί στη σκηνή.

Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η συναυλία έχει χωρητικότητα 55.000 θέσεων, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον σε ενήλικες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευάζουν άγαλμα της Θάτσερ ύψους 76 μέτρων


Φοιτητές του πανεπιστημίου Κεντ σκοπεύουν να φτιάξουν ένα άγαλμα 76 μέτρων προς τιμήν της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το άγαλμα πρόκειται να κατασκευαστεί από σίδηρο για να δικαιολογεί με τον πιο παραστατικό τρόπο τον χαρακτηρισμό της Θάτσερ ως «Σιδηρά Κυρία».

Το εκτιμώμενο κόστος υπολογίζεται στις 300 εκατομμύρια λίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία ΕΕ - Βραζιλίας για την ανάπτυξη του 5G


Ανακοίνωση της Κομισιόν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Mobile World Congress.

Την επίτευξη συμφωνίας με την Βραζιλία για την ανάπτυξη του 5G, της επόμενης γενιάς τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ανακοίνωσε σήμερα από την Βαρκελώνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Mobile World Congress.

Όπως επισημάνθηκε, η ΕΕ εργάζεται ήδη πάνω σε ένα σχέδιο προκειμένου μέχρι το 2020 η τεχνολογία αυτή να είναι διαθέσιμη, με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής να αναφέρουν ότι το έτος αυτό 26 εκατομμύρια συσκευές θα είναι συνδεμένες με τη νέα τεχνολογία και το 70% του πληθυσμού θα διαθέτει έξυπνο κινητό.

Τη σχετική συμφωνία Υπέγραψαν ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ και ο υπουργός Επικοινωνιών της Βραζιλίας Αντρέ Φιγουιρέντο. Έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ν. Κορέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοσκοβισί: Μια πολυεθνική οφείλει να δημοσιεύει τα στοιχεία της


Προτάσεις από την Κομισιόν για το πώς θα είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει τον Απρίλιο προτάσεις για να διασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τα φορολογικά στοιχεία των πολυεθνικών σε κάθε χώρα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

«Μια πολυεθνική οφείλει να δημοσιεύει από χώρα σε χώρα τις δραστηριότητές της και τα αποτελέσματά της, τα λογιστικά και τα φορολογικά της στοιχεία», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Ο ΟΟΣΑ έχει ορίζει ένα πρότυπο, το οποίο θα μεταφέρουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το οποίο αυτά τα λογιστικά και φορολογικά στοιχεία θα είναι εφεξής διαθέσιμα μεταξύ των φορολογικών αρχών, το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα», υπενθύμισε ο Γάλλος Επίτροπος.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στους απλούς πολίτες της ΕΕ, ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι «το ζήτημα δεν είναι εάν θα δημοσιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία αλλά το πότε».

«Ο πολίτης πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, είμαι υπέρ αυτού, και έχω την αίσθηση ότι είναι μια κίνηση που θα αποκτήσει δυναμική», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει η στήριξη της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Επιτρόπου της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε μια μελέτη επιπτώσεων σχετικά με τον τρόπο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των πολυεθνικών εταιριών, της οποίας τα συμπεράσματα θα λάβει τον Μάρτιο.

«Εάν αυτό δεν τιμωρεί την ανταγωνιστικότητα, και αυτή είναι η αίσθησή μου, θα αναλάβουμε πρωτοβουλία τον Απρίλιο», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομίας επιθυμεί να γίνει ένα βήμα παραπέρα από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η πρωτοβουλία.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien που δημοσιεύεται σήμερα, ο Μοσκοβισί δηλώνει ουσιαστικά ότι «θα πρέπει να απαγορεύεται, στο μέλλον, σε μια επιχείρηση να πληρώνει λίγο ή καθόλου φόρο σε μια χώρα που εκεί καταγράφει κέρδη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Cook: Η Apple ίσως αποφασίσει να μην δημιουργήσει αυτοκίνητο


«Μιλάμε για πολλά αλλά κάνουμε λιγότερα».

Σε ένα Q&A με τον Adam Lashinsky του Fortune ο Tim Cook τόνισε πως η Apple ίσως τελικά αποφασίσει να μην δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία πειραματίζεται και με άλλες τεχνολογίες και προϊόντα γενικότερα.

Επίσης ο ισχυρός άνδρας της Apple απάντησε για τις ανησυχίες που έχουν κάποιοι για το γεγονός πως το iPhone έχει φτάσει πλέον στην κορυφή κάτι που σημαίνει πως κάποια στιγμή θα σημειώσει πτώση.

Για το Apple Car: «Το ευχάριστο γεγονός του να είμαστε εδώ είναι γιατί είμαστε περίεργοι άνθρωποι. Αναζητούμε και ερευνούμε τεχνολογίες και κάτι αντίστοιχο κάνουμε και με τα προϊόντα. Σκεφτόμαστε τρόπους με τους οποίους η Apple μπορεί να παρουσιάσει σπουδαία προϊόντα που οι άνθρωποι θα αγαπήσουν αλλά και που θα τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Δεν πηγαίνουμε σε πολλές κατηγορίες όπως ξέρεις. Κάνουμε πολλή επεξεργασία. Μιλάμε για πολλά αλλά κάνουμε λιγότερα. Συζητάμε και επιχειρηματολογούμε για πολλά αλλά κάνουμε ακόμη λιγότερα».

«Έτσι λοιπόν διερευνούμε διάφορα πράγματα και πολλές διαφορετικές τεχνολογίες. Στην αρχή μάλιστα μπορεί να μην γνωρίζουμε με τι προϊόν τελικά θα καταλήξουμε και αργότερα να δούμε πως μια τεχνολογία μπορεί να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα από ότι τα κάνουμε σήμερα οδηγώντας μας σε κάτι μεγαλύτερο και γιατί όχι κάτι τελείως νέο. Μόλις όμως ξεκινήσουμε να ξοδεύουμε χρήματα και αγοράσουμε και τον αντίστοιχο εξοπλισμό τότε είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι για αυτό που έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε».

Για την επιτυχία του iPhone: «Μας βοηθάει στο εσωτερικό μας να θυμόμαστε πως η Apple έχει περάσει από πολλούς κύκλους. Και αυτός θα περάσει. Οι κύκλοι αυτοί είναι καλοί για την Apple όπως ήταν και στο παρελθόν. Η Apple για παράδειγμα καινοτόμησε την εποχή της dot-com έκρηξης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις μετέπειτα στην δημιουργία του iPod».

«Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις περισσότερα καταστήματα με τα ίδια ακριβώς χρήματα. Μπορείς να πας σε περιοχές όπως η Ινδία όπου εκεί είναι φτηνότερα. Επίσης εξαγοράζουμε εταιρείες κάθε 3 με 4 εβδομάδες κατά μέσο όρο».

Σχετικά με το αν ανησυχεί για το γεγονός πως η μεγαλύτερη κερδοφορία της Apple έρχεται από ένα προϊόν που αυτό είναι το iPhone ο Cook απάντησε: «Τα Mac κάποια εποχή ήταν 100% η κερδοφορία μας και μετά ήρθε το iPod και έτσι είχαμε μια μίξη στην κερδοφορία μας».


Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες από τη Διεθνή Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το προσφυγικό


«Επιμονή της ΕΕ να ευνοεί την προσέγγιση της ασφάλειας σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την άποψη ότι η EE επιλέγει μια προσέγγιση που ευνοεί την «ασφάλεια σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ως προς το προσφυγικό, εξέφρασε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH). «Τα τελευταία συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τη μετανάστευση αντικατοπτρίζουν και πάλι την επιμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευνοεί την προσέγγιση της ασφάλειας σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταγγέλλει η FIDH. Συνεχίζοντας καλεί την ΕΕ να σταματήσει να «επικεντρώνεται στην ασφάλεια» και τη φύλαξη των συνόρων της και να επικεντρωθεί στη «διάσωση ανθρώπινων ζωών, την εύρεση νομικών και ασφαλών διαύλων για τους μετανάστες και την ενίσχυση των δυνατοτήτων φιλοξενίας, άνευ όρων».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, η ανακοίνωση της FIDH σημειώνει πως η ενδεχόμενη αναγνώρισή της ως ασφαλούς χώρας για τους πρόσφυγες εγείρει «ανησυχίες».

«Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, οι οποίες θέτουν ως προϋπόθεση για την παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, την ενίσχυση των ελέγχων των μεταναστευτικών ροών, παρά τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έλλειψη ενός επαρκούς συστήματος ασύλου στην χώρα, είναι ένα παράδειγμα», αναφέρει ακόμη.

«Πόσο μακριά και για πόσο καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της νομίζουν ότι μπορούν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους; Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει αμέσως να αναθέτει σε τρίτους την υποδοχή των μεταναστών. Το να επιδίδεται η ΕΕ σε εκβιασμούς προσφέροντας πολιτικά ή οικονομικά οφέλη για την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με τις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά, δεν είναι η λύση. Μια τέτοια εθελοτυφλία ή ένας τέτοιος κυνισμός θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αντίθετα, θα έπρεπε να πάρει πιο ουσιαστικές δεσμεύσεις για την επανεγκατάσταση και τη διασφάλιση της εφαρμογής μέτρων για την φιλοξενία των προσφύγων σε συνθήκες που σέβονται την αξιοπρέπειά τους », δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της FIDH.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη η απόφαση για επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους ΑΠΕ


Πάνω από 18 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε καταναλωτές ρεύματος.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή ποσού συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές ρεύματος στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης εγκρίνεται η διάθεση των ποσών που έχουν συγκεντρωθεί από σταθμούς ΑΠΕ που βρίσκονται σε μία ή περισσότερες δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, για τα έτη 2010-2014.

Η νομοθεσία για την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους ισχύει από πενταετίας, ωστόσο το μέτρο δεν είχε υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων που ξεπεράστηκαν ύστερα από προσπάθειες του υπουργείου.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για τη χρονική περίοδο από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 -συνολικά 18.310.331,08 ευρώ- θα αποδοθεί μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργών οι σταθμοί ΑΠΕ. Τα ποσά θα αναρτηθούν σε Πίνακα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς η απόφαση προβλέπει διορία ενός μηνός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

-Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια, τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών.

- Με τη διευθέτηση των, από το 2010 ακόμη, ανοιχτών θεμάτων, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να εξαντλεί τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να επιτυγχάνει την κοινωνική «υπεραπόδοση» των μέτρων που λαμβάνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον Πειραιά από την British American Tobacco


Συνάντηση Παππά με τον πρόεδρο της εταιρείας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas κ. Gianpiero Pazzanese.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Επικρατείας, «ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά. Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει το Μάρτιο, στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής", αναφέρει η σχετική ενημέρωση προσθέτοντας ότι «ο επικεφαλής της ΒΑΤ Hellas υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο επενδυτικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τσάρλι Σιν βοήθησε στον αγώνα κατά του HIV


Πάνω από 2.750.000 αναζητήσεις στη Google για θέματα σχετικά με τον ιό.

Ήταν Νοέμβριος του 2015 όταν ο Τσάρλι Σιν προχώρησε σε μια δημόσια ανακοίνωση που σαφώς σόκαρε την κοινή γνώμη. Γνωστοποίησε ότι είναι οροθετικός για να απαλλαγεί από τους εκβιασμούς που του έκαναν τα τελευταία χρόνια. Η γνωστοποίηση αυτή όμως από ό,τι φαίνεται δεν βοήθησε μόνο τον ηθοποιό να απαλλαγεί από τους εκβιαστές, αλλά ευαισθητοποίησε και πολλούς ανθρώπους, που εκείνη την ημέρα στράφηκαν στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν για την ασθένεια.

Σύμφωνα με επιστήμονες, που εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Today» του NBC, η ανακοίνωση από τον Τσάρλι Σιν ότι είναι θετικός στον HIV ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα ευαισθητοποίησης του κόσμου για τον ιό κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ερευνητές που μελέτησαν τις επιπτώσεις της γνωστοποίησης της ασθένειας από τον Σιν, υποστηρίζουν ότι ο όγκος των ειδήσεων που γράφηκαν για την ανακοίνωση, καθώς και τα εκατομμύρια των αναζητήσεων μέσω της Google που έγιναν σχετικά με τον ιό HIV, αποκαλύπτουν ότι ήταν η μεγαλύτερη δραστηριότητα λήψης πληροφοριών από το 2004.

«Η αποκάλυψη του Τσάρλι Σιν είναι η πιο σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης που έγινε στις ΗΠΑ τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε ο Τζον Άγιερς, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας για το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και επικεφαλής της μελέτης.

Σύμφωνα με τον ερευνητή την ημέρα που ο Σιν βγήκε και έκανε την ανακοίνωση αυξήθηκαν κατά 265% οι ειδήσεις που αναφέρονταν στον ιό HIV.

Την ίδια ημέρα μέσω της Google, μόνο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 2.750.000 περισσότερες αναζητήσεις από το κανονικό για θέματα σχετικά με τον ιό HIV. Από αυτά 1.250.000 είχαν σχέση με θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία. Συνολικά στις 17 Νοεμβρίου η αναζήτηση για τον ιό HIV αυξήθηκε κατά 417% από το αναμενόμενο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 86χρονου στο Ηράκλειο


Αγνοείται για 4η ημέρα στην περιοχή του Κρουσώνα.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 86χρονου, ο οποίος πάσχει από άνοια και ο οποίος αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, από τον Κρουσώνα Ηρακλείου. Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και αστυνομία αλλά και κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν για 4η ημέρα τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο ίχνος του ηλικιωμένου.

Παράλληλα έχει σημάνει και silver alert για την εξαφάνισή του αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεν έχουν αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιδιά σώζουν ζωές


Πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει ένα σημαντικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Πρόκειται για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση για μαθητές της ΣΤ' τάξης Δημοτικών Σχολείων, με τίτλο «Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση - Τα παιδιά σώζουν ζωές».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως γίνεται γνωστό, ακολουθεί την πρόσφατη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εκπαίδευση των μαθητών στην ΚΑΡΠΑ, από την ηλικία 12 ετών ή και νωρίτερα, για 2 ώρες το χρόνο, σ' όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε μαθητές της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μάθουν πώς να δράσουν αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει. Εστιάζεται σε βασικές και σωτήριες για τη ζωή γνώσεις και δεξιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν το θύμα να κρατηθεί στη ζωή μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ασθενοφόρο).

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι δύο ώρες και περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση, με χρήση ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων και ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

H εκπαίδευση, επισημαίνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση, θα γίνει από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, ενώ θα συμμετέχουν υποστηρικτικά φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από κατάλληλη επιμόρφωση και θα είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης 2015.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά συμμετέχουν τα: 1ο, 2ο, 9ο, 13ο, 28ο, 33ο Δημοτικά Σχολεία Τρικάλων. Ευελπιστούμε, σημειώνεται από τους υπεύθυνους, ότι σιγά-σιγά το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία, καθώς έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχει ήδη αγκαλιαστεί θετικά απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για τη ΣΕΦΑΑ, συντονιστής είναι ο κ. Νικόλαος Διγγελίδης Αναπληρωτής Καθηγητής και την ΕΕΕΠΦ, συντονίστρια είναι η κα Ελένη Πολύζου, αναισθησιολόγος Γ.Ν. Τρικάλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατάθηκε η προθεσμία για τη απόδοση του φόρου επί του ζύθου


Η 29η Φεβρουαρίου καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων απόδοσης 3% επί του ζύθου σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε χθες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση αυτή:

1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έως τις 29.2.2016 (από τις 22.2.2016, που ήταν η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής).

2. Ο φόρος 3% επί του ζύθου θα αποδίδεται στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στους δήμους, όπως ίσχυε πριν από την υπογραφή της σχετικής ΠΟΛ.

3. Η παράταση αφορά όλους τους υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης απόδοσης 3% επί του ζύθου και αποτελεί διευκόλυνση για τις μικρές ζυθοποιίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η λίμνη με τα 22 ναυάγια


Το Tobermory είναι μια μαγευτική περιοχή στο Οντάριο του Καναδά, που γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του φυσικού τοπίου και των κρυστάλλινων νερών της λίμνης Huron και του Κόλπου Georgian που την περιβάλλει.



Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για φυσιοδίφες, πεζοπόρους αλλά και λάτρεις της φύσης – μια “γιορτή για τα μάτια”, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι για τον τόπο τους. Ειδικότερα, μάλιστα, για τους δύτες το Tobermory θεωρείται… παράδεισος! Για ποιο λόγο;



Στο βυθό της λίμνης Huron υπάρχουν 22 ναυάγια πλοίων, ορισμένα από τα οποία είναι τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ναυάγια του Καναδά, που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.



Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν κοντά σε αυτά ή να κάνουν βαρκάδα στην επιφάνεια της λίμνης, αλλά οι πιο τολμηροί μπορούν να καταδυθούν στο βυθό και να εξερευνήσουν από κοντά τα πλοία. Το πιο παλιό, μάλιστα, ναυάγιο χρονολογείται εδώ και 150 χρόνια, ενώ η φιγούρα του είναι ορατή από κάθε σημείο του κόλπου.



Και μπορεί η εικόνα να φαντάζει τρομακτική στο θεατή, που αναρωτιέται τι θα συναντήσει μέσα στο νερό, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ο πρασινογάλαζος βυθός προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης που κόβει την ανάσα! Άλλωστε λίγες είναι οι ευκαιρίες που έχει ο καθένας να βρεθεί στο… κατάστρωμα ενός ναυαγισμένου πλοίου!






Διαβάστε περισσότερα...

Καρέ καρέ η έκρηξη στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την έκρηξη


Πριν από λίγο, σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ντίντκοτ στην Αγγλία.

Δείτε το βίντεο εδώ:




-------------

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την έκρηξη στην Αγγλία


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ντίντκοτ, στα δυτικά του Λονδίνου.

"Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη", είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας RWE.

Σε δημοσίευμα το BBC αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε στο Ντίτκοτ Α, μια μονάδα που έκλεισε το 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχηθείτε "χρόνια πολλά" μέσω βίντεο στο Facebook


Το Facebook θέλει να εύχεστε «Χρόνια Πολλά» στους φίλους σας με χαρούμενα και ευφάνταστα βιντεάκια. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προωθεί μια νέα λειτουργία, μέσω της οποίας θα έχετε την ικανότητα να καταγράφετε βίντεο - διάρκειας έως και 15 δευτερολέπτων και να στέλνετε με αυτόν τον τρόπο τις ευχές σας στους οικείους σας .

Στην αρχή λοιπόν θα τραβάτε το μίνι βιντεάκι και στη συνέχεια θα μπορείτε να το τροποποιήσετε, πριν το κοινοποιήσετε στο χρονολόγιο του εκάστοτε εορταζόμενου.

Η νέα λειτουργία ονομάζεται "Birthday Video Cam" και θα είναι διαθέσιμη πρώτα σε iPhone και iPad και αργότερα και σε smartphones και tabletsμε Android.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΕ: Μέχρι τη Δευτέρα 29/2 η πληρωμή δόσεων ρύθμισης


Έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου καθορίζεται από τον ΟΑΕΕ η προθεσμία καταβολής των δόσεων για τις ρυθμίσεις οφειλών. Ειδικότερα ο ΟΑΕΕ κάνει γνωστό ότι την Δευτέρα 29.02. 016 καταβάλλονται μέσω πάγιας εντολής:

- η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015,

- η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 1.2.2016 με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση των δόσεων.

Προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Παρασκευή 26.2.2016.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ομπάμα κλείνει το Γκουαντάναμο: Αλλάζουμε πορεία


Το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο ισοδυναμεί με «το κλείσιμο ενός κεφαλαίου στην αμερικανική ιστορία», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζοντας το σχέδιο που κατάρτισε το Πεντάγωνο για τη μεταγωγή των κρατουμένων σε άλλες φυλακές, εντός του αμερικανικού εδάφους.

«Όταν καθίσταται σαφές ότι κάτι δεν λειτουργεί, ότι δεν είναι καλό για την ασφάλειά μας, πρέπει να αλλάζουμε πορεία», είπε ο Ομπάμα στο διάγγελμα που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι η φυλακή της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, είναι αντιπαραγωγική και, επιπροσθέτως, βλάπτει τις σχέσεις των ΗΠΑ με άλλες χώρες. Η διατήρησή της, συνέχισε, αντίκειται στις αμερικανικές αξίες και υπονομεύει το κύρος των ΗΠΑ στον κόσμο.

Είναι «ευρέως παραδεκτό» εδώ και πολύ καιρό ότι το Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσει, δήλωσε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι το Κογκρέσο έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί να δώσει την έγκρισή του σε μια τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αναμένεται να γίνει η μεταγωγή 35 κρατουμένων - από τους 91 που σήμερα κρατούνται στο Γκουαντάναμο - σε άλλες χώρες ενώ ταυτόχρονα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τους υπόλοιπους, ώστε να διαπιστωθεί αν γίνεται να μεταφερθούν σε τρίτες χώρες και κάποιοι ακόμη.

Για όσους απομείνουν τελικά, ο Ομπάμα είπε ότι θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο ώστε να βρεθούν «ασφαλείς τοποθεσίες» για την κράτησή τους. Υπενθύμισε ότι εντός του αμερικανικού εδάφους κρατούνται ήδη «επικίνδυνοι τρομοκράτες» και «τα έχουμε καταφέρει μια χαρά».

Το σχέδιο που υπέβαλε σήμερα το Πεντάγωνο στο Κογκρέσο «έχει την πλήρη στήριξή μου», τόνισε, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο είναι «το σωστό που πρέπει να γίνει για την ασφάλειά μας, αλλά επίσης θα εξοικονομήσουμε και χρήματα». Σύμφωνα με τον Ομπάμα, το υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να εξοικονομήσει 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως με το κλείσιμο του Γκουαντάναμο.

Απευθυνόμενος στο Κογκρέσο, είπε ότι το σχέδιο αυτό «δικαιούται μια δίκαιη εξέταση» ακόμη και σε μια εκλογική χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διαιωνίσει το πρόβλημα του Γκουαντάναμο, παραδίδοντάς το στον επόμενο πρόεδρο, «όποιος κι αν είναι αυτός».

«Ας κάνουμε το σωστό για την Αμερική, ας προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο», τόνισε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφέρει θέση εργασίας με 190.000 δολάρια...και κανείς δεν ενδιαφέρεται


Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει θέση με ετήσιο εισόδημα 190.000 δολάρια, εργασία μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, διακοπές τρεις μήνες τον χρόνο και καθόλου νυχτερινές βάρδιες ποια θα ήταν η απάντησή σας;

Kι όμως κανένας πολίτης της Νέας Ζηλανδίας δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τον γιατρό που προσφέρει τη συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος; H τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το ιατρείο.

Συγκεκριμένα, το ιατρείο βρίσκεται στην μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, γεγονός που κάνει τους υποψήφιους γιατρούς να αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Από την άλλη, ο 61χρονος Βρετανός χειρουργός Alan Kenny, που προσφέρει τη θέση ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων, επί 30 χρόνια, δηλώνει πως έχει φτάσει στα όρια του, επειδή δεν βρίσκει βοηθό παρά τα όσα προσφέρει.

Ο γιατρός επίσης αναφέρει στην εφημερίδα New Zealand Herald ότι κατά καιρούς έχουν εργαστεί στο ιατρείο του γιατροί από το εξωτερικό, αλλά οι γιατροί από την χώρα αρνούνται να εργαστούν στην περιοχή, επειδή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ


Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις μηνός Μαρτίου από το ΙΚΑ και το Δημόσιο στους συνταξιούχους ενώ ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την 1η Μαρτίου ημέρα Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού λογιστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης 25/2 θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Ειδικότερα με την Σύνταξη μηνός Μαρτίου 2016- κατάθεση την 25 Φεβρουαρίου 2016 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κρατους - θα πληρωθούν:

Πολιτικοί συνταξιούχοι:

1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/08/2015

2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 12/01/2015

3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 01/09/2015

4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 30/09/2015 (*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.

5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 29/06/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών

1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 07/07/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 30/06/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών, πρωτόκολλα μέχρι 30/08/2015 Ιερείς, πρωτόκολλα μέχρι 30/08/2015

Επισημαίνεται ότι ορισμένες υποθέσεις που φέρουν πρωτόκολλα των παραπάνω ημερομηνιών και “χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης” είναι προς επεξεργασία και οι συντάξεις που σχετίζονται με αυτέςδεν θα πληρωθούν με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου 2016.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα πλήκτρα του υπολογιστή F και J έχουν προεξοχές;


Οι προεξοχές που βρίσκονται στα κουμπιά F και J σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή, σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.

Ο λόγος για τον οποίο μόνο αυτά τα πλήκτρα έχουν κορυφογραμμές είναι για να βοηθήσουν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους στη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης.

Με τους δείκτες σας στις δύο ραβδώσεις κλειδιά - το αριστερό σας χέρι καλύπτει τα γράμματα A, S, D και F, ενώ το δεξί καλύπτει τα γράμματα J, K, L και το ερωτηματικό.

Και οι δύο αντίχειρες, στη συνέχεια, ξεκουράζονται πάνω στο space.

Oι προεξοχές σε αυτά τα δύο πλήκτρα εφευρέθηκαν από την June E Botich, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα και η ακρίβεια ενός χρήστη όταν πληκτρολογεί.

Η Botich κατοχύρωσε την πατέντα τον Απρίλιο του 2002.

Δείτε στο βίντεο τον σωστό τρόπο πληκτρολόγησης (χωρίς να κοιτάζουμε τα πλήκτρα)




Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρτοποιοί καταγγέλλουν: "Βαφτίζουν" ελληνικό ψωμί από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια


Ψωμί από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια φτάνει καθημερινά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να πωλείται ως ελληνικό, όπως κατήγγειλε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νότης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι το φαινόμενο είναι διαδεδομένο τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια ενώ υπολογίζεται ότι «τουλάχιστον τρεις νταλίκες από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια ξεφορτώνουν ψωμί στην Ελλάδα κάθε μέρα».

"Ο μόνος έλεγχος μπορεί να γίνει από το τελωνείο. Τα ψωμιά αυτά χάνονται στην Ελλάδα και βαφτίζονται ελληνικά δεν ξέρω πώς, πριν καταλήξουν στα πρατήρια άρτου" σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη επισημάνει ότι στα τελωνεία πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, όταν βλέπουν μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης του ψωμιού, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άστεγη οικογένεια πέρασε το βράδυ στο δρόμο


Στο δρόμο βρίσκεται από χθες μία οικογένεια από τη Λαμία και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι και ο ανήλικος γιος τους.

Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούνταν σε δομή του δήμου Λαμιέων, ωστόσο δεν ήταν δυνατό να παραμείνουν για περισσότερο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο χώρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς να περάσουν το βράδυ στο δρόμο ενώ το παιδί φιλοξενήθηκε από έναν φίλο του και σήμερα πήγε στο σχολείο.

«Αυτό που θέλουμε είναι στέγη και μια δουλειά για να ζήσουμε » λέει φανερά συγκινημένη η μητέρα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...