Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ιστορικοί πανικοί που προκλήθηκαν από λύκους


Μαζικές υστερίες για το σαρκοβόρο θηρίο του δάσους…

Με τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά και τα κοφτερά τους δόντια, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί οι λύκοι ήταν άλλοτε οι πρεσβευτές του τρόμου.

Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις τους στους ανθρώπους παραμένουν διαχρονικά σπάνιες, οι πολίτες παλιότερων κοινωνιών τους έτρεμαν κυριολεκτικά, πόσο μάλλον τις υβριδικές εκδοχές τους που θα έμεναν γνωστές ως λυκάνθρωποι!

Όταν μάλιστα υπήρχε πανσέληνος, τότε ο τρόμος άγγιζε κόκκινο, καθώς λύκοι και λυκάνθρωποι καραδοκούσαν για ανθρώπινη σάρκα…
Ο λύκος του σουηδικού Γκισίνγκε



Ήταν το 1817 όταν ένα λυκάκι πιάστηκε σε επαρχία της Σουηδίας και πέρασε πολλά χρόνια σε κατάσταση αιχμαλωσίας. Κάποια στιγμή το έσκασε βέβαια και γεννήθηκε έτσι ο τρομακτικότατος «λύκος του Γκισίνγκε»! Μεταξύ Δεκεμβρίου 1820 και Μαρτίου 1821, ο λύκος επιτέθηκε σε 31 ανθρώπους και σκότωσε τους 12, όλους στη σουηδική ύπαιθρο γύρω από την κοινότητα Γκισίνγκε.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν μάλιστα παιδιά (ηλικίας 3-15 ετών), τα οποία τα βρήκαν μισοφαγωμένα. Ως απάντηση τόσο στον υπαρκτό κίνδυνο όσο και τη μαζική υστερία που επικράτησε, οι Αρχές της Σουηδίας επικήρυξαν τους λύκους και σύντομα ο πληθυσμός τους αποδεκατίστηκε. Όσο για τον Λύκο του Γκισίνγκε, ακολούθησε τη μοίρα των υπολοίπων και έπεσε θύμα στο κυνηγητό που στήθηκε για την εξαφάνισή του…
Οι λύκοι του φινλανδικού Τούρκου



Όπως και ο σουηδικός λύκος, έτσι και η αγέλη που χτύπησε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Φινλανδίας, το Τούρκου, τρεφόταν με ανθρώπους και έσπειρε θάνατο και πανικό στην περιοχή για κοντά δύο χρόνια. Μεταξύ 1880-1881, δύο ή τρεις λύκοι σκότωσαν 22 παιδιά γύρω από την παράκτια πόλη κομματιάζοντας τα σώματά τους.

Ήδη από το δεύτερο φαγωμένο παιδί, οι τοπικές αρχές έφτιαξαν ένα απόσπασμα από 15 στρατιώτες και 9 επαγγελματίες κυνηγούς από τη Ρωσία ώστε να απαλλαγούν από το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι τους κυνηγούσαν πλέον, οι λύκοι του Τούρκου παρέμεναν ενεργοί και συνέχιζαν τα φονικά, πυροδοτώντας τέτοιον πανικό που η περίοδος 1880-1881 αποκαλείται συχνά στη φινλανδική ιστορία ως «τα χρόνια του λύκου».

Οι γονείς έκλειναν τα παιδιά τους στο σπίτι και οι μετακινήσεις είχαν περιοριστεί δραματικά στο Τούρκου. Αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 1882, όταν ένας ηλικιωμένος και σχεδόν ξεδοντιάρης λύκος σκοτώθηκε από τους κυνηγούς και 12 μέρες μετά δηλητηριάστηκε και το μεγάλο αρσενικό της αγέλης. Όταν εξόντωσαν και τον τρίτο λύκο της παρέας, η μαζική υστερία άρχισε να καταλαγιάζει…
Οι λύκοι του Παρισιού



Ήταν το 1450 όταν το Παρίσι, η μεγαλύτερη τότε πόλη της Ευρώπης, έζησε τον δικό της πανικό με τη λυκοφοβία. Τον μοιραίο εκείνο χειμώνα, μια αγέλη πεινασμένων λύκων κατάφερε να τρυπώσει από τα τείχη της Πόλης του Φωτός, εκμεταλλευόμενη την κακή κατάσταση των οχυρωματικών έργων, και να σκοτώσει 40 ανθρώπους, πυροδοτώντας έναν γενικευμένο πανικό που σπάνια έχουν ξαναπροκαλέσει ζώα σε ανθρώπινες κοινωνίες.

Οι κοκκινόχρωμοι λύκοι είχαν ωστόσο αιχμαλωτιστεί μέσα στα τείχη του Παρισιού και τώρα ήταν ώρα να περάσει ο άνθρωπος στην αντεπίθεση. Ντόπιοι με ρόπαλα και εργαλεία τους στρίμωξαν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, όπου τους λιθοβόλησε ο μανιασμένος όχλος μέχρι θανάτου, με πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο βρήκαν. Η μεσαιωνική βασιλεία του τρόμου πήρε έτσι τέλος…
Οι λύκοι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ’



Ο Λουδοβίκος ΙΕ’ της Γαλλίας είχε το θεματάκι του με τα αρπακτικά πλάσματα, τα οποία απασχόλησαν ένα καλό ποσοστό της βασιλείας του. Η πλέον διαβόητη υπόθεση έλαβε χώρα μεταξύ 1764-1767 σε επαρχία της νότιας Γαλλίας, όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα σκότωσε 80-113 ανθρώπους, πριν ένας ντόπιος αγρότης το εξοντώσει με τη βοήθεια ασημένιας σφαίρας!

Το περιβόητο περιστατικό συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει τους ιστορικούς αλλά και τους συνωμοσιολόγους: οι μεν κάνουν λόγο για λύκο ή ύαινα και οι δε για υπερφυσικό πλάσμα με φονικά ένστικτα. Εξαιτίας του γενικευμένου πανικού, ο Λουδοβίκος εξαναγκάστηκε να στείλει την επίλεκτη βασιλική φρουρά του στο κατόπι του ζώου. Η αποστολή του αποσπάσματος απέτυχε και ο βασιλιάς τους ανακάλεσε για να τους στείλει σε μια κοινότητα στα βορειοδυτικά του Παρισιού για άλλο σκοπό. Και τότε συνέβη το αδιανόητο: ο λύκος εμφανίστηκε εκεί και για δύο μέρες τρομοκράτησε το ήσυχο χωριουδάκι, κατασπαράζοντας 4 και τραυματίζοντας άλλους 14.

Το κυνήγι για την εξολόθρευσή του πήρε τιτάνιες διαστάσεις το 1765 και στο τέλος δύο οπλίτες κατάφεραν να τον σκοτώσουν. Αν και ο πυρετός φόβου δεν θα περνούσε έτσι εύκολα, καθώς τον Φεβρουάριο του 1766 άλλοι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αιμοδιψούς αγέλης. Αντί να περιμένουν τη βασιλική φρουρά βέβαια, οι χωρικοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έπειτα από έναν μήνα λυσσαλέου κυνηγιού, κατάφεραν να απαλλαγούν από τον βραχνά των φονικών λύκων. Δύο από τους λύκους αυτούς εκτίθενται ακόμα και σήμερα σε χωριουδάκι της βορειοδυτικής Γαλλίας…
Ο πανικός με τον λυκάνθρωπο της Αυστρίας



Παρά το γεγονός ότι οι λυκάνθρωποι γνώρισαν τη δική τους ζοφερή δόξα στη Μεσαιωνική Ευρώπη και οι πρώτες δίκες για υπόπτους λυκανθρωπισμού έλαβαν χώρα σε Γαλλία και Ελβετία, ήταν στη Γερμανία και την Αυστρία που θα κλιμακωνόταν το πράγμα εξελισσόμενο σε ένα ζοφερό κυνήγι που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα το αντίστοιχο των μαγισσών.

Στις χώρες αυτές αναπτύχθηκε ο μύθος αλλά και οι δίκες τελικά που στρέφονταν κατά των λυκογητευτών, μάγων που μπορούσαν δηλαδή να χειραγωγούν τους λύκους και να τους μετατρέπουν σε όπλα. Και βέβαια όπως ακριβώς και με τις μάγισσες και τους λυκάνθρωπους, οι λυκογητευτές καταδικάζονταν σε μαρτυρικό θάνατο.

Στην Αυστρία, για παράδειγμα, ο κύριος όγκος των ειδικών αυτών δικαστηρίων λάμβανε χώρα σε ένα φρούριο του 13ου αιώνα που είχε φτιάξει ο επίσκοπος του Σάλζμπουργκ, αν και όλοι αποκαλούσαν «Κάστρο των Μαγισσών», εξαιτίας του γιγαντιαίου κυνηγιού που έλαβε χώρα εκεί μεταξύ 1670-1690. Κατόπιν, το 1715-1717, πολλά οικόσιτα ζώα και είδη κτηνοτροφίας έπεσαν θύματα κάποιου άγριου θηρίου και οι αγρότες έστειλαν στο κατόπι του πληρωμένους κυνηγούς. Όταν οι κυνηγοί απέτυχαν να απαλλάξουν την κοινότητα από τον κίνδυνο, τον πρώτο λόγο ανέλαβε η δεισιδαιμονία, η οποία βάφτισε δράστη κάποιον λυκάνθρωπο ή λυκογητευτή.

Το 1717 οι ζητιάνοι της κοινότητας συνελήφθησαν και βασανίστηκαν για να ομολογήσουν ότι είχαν πάρει μια «μαύρη αλοιφή» από τον ίδιο τον Σατανά, με την οποία μπορούσαν να μετατρέπονται σε λύκους. Γι’ αυτό και έτρωγαν τα βοοειδή, για να συντηρούνται όσο ήταν σε αυτή την κατάσταση. Όπως καταλαβαίνουμε, με το που απέσπασαν την καταναγκαστική ομολογία, οι Αρχές τους εκτέλεσαν ή τους έριξαν για πάντα στα μπουντρούμια του κάστρου…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπληκτικές φωτογραφίες του υπέροχου πλανήτη μας


Πανέμορφα καρέ από εκπληκτικές στιγμές...

Τη μητέρα φύση στα καλύτερά της και εκπληκτικές στιγμές του ζωικού βασιλείου αποτύπωσαν στο φακό τους φωτογράφοι από όλο τον κόσμο συνθέτοντας την υπέροχη συλλογή φωτογραφιών του διαγωνισμού που βραβεύονται στα Sony World Photography Awards.

Αετοί που «παλεύουν» μέσα στο χιόνι, μια τίγρη που δεσπόζει με τη μεγαλοπρέπειά της στην ινδική ύπαιθρο, ηφαίστειο στη Χιλή που εκρήγνυται, ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, κρατήρας- καρδιά στην Ισλανδία είναι μερικά από τα «κλικ» που ξεχωρίζουν.

Από το 2008 που απονεμήθηκαν για πρώτη φορά, τα βραβεία έχουν στόχο να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τη φωτογραφική κουλτούρα και είναι ανοιχτά σε όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Ψαράς στη Μιανμάρ

Η μάχη των αετών

Ηφαίστειο Καλμπούκο, Χιλή

Παγόνι, Ινδονησία

Αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι

Πίθηκοι σε θερμή πηγή, Ιαπωνία

Άλπεις

Η μοναχική πορείας της ζέβρας

Φάλαινα και το μικρό της, Καλιφόρνια

Το άλμα του σκίουρου

Ουαλία

Ελάφι στη βροχή

Αετός στη βροχή

Τίγρη, Ινδία

Πελεκάνος

«Ιπτάμενος» θηρευτής

Το αγέρωχο κολίμπρι

Η κρυμμένη «καρδιά» της Ισλανδίας

Ζέβρες στο νεφοσκεπές τοπίο

Πουλιά… στον αέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Κίνα: Εγκρίθηκαν σχέδια για τη κατασκευή ταχείας σιδηροδρομικής γραμμής


Η Κίνα ενέκρινε τα σχέδια για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού συστήματος υψηλής ταχύτητας, αξίας 58,41 δισεκατομμυρίων γιουάν (9,22 δις δολαρίων, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο), σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους χθες.

Η γραμμή θα καλύπτει 174 χιλιόμετρα, συνδέοντας το Πεκίνο με την βόρεια πόλη Ζανγκζιακού στην επαρχία Χεμπέι. Η κατασκευή υπολογίζεται να διαρκέσει 4,5 χρόνια και η γραμμή θα μπορεί να μεταφέρει 60 εκατομμύρια άτομα ετησίως, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο της επιτροπής ανάπτυξης και μεταρρύθμισης της Ζανγκζιακού.

Το Πεκίνο κέρδισε την ανάθεση των Ολυμπιακών τον Ιούλιο από την Αλμάτι του Καζακστάν, και έγινε η πρώτη πόλη στην οποία έχουν ανατεθεί και οι χειμερινοί και οι καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΗΕ: Σε μία δεκαετία σκοτώθηκαν 700 δημοσιογράφοι εν ώρα καθήκοντος


Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος την τελευταία δεκαετία, ανέφερε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μπουν, με ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε χθες, παγκόσμια ημέρα κατά της ατιμωρησίας των δολοφονιών δημοσιογράφων.

«Περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας – ένας κάθε πέντε μέρες – απλά για τη μεταφορά ειδήσεων και πληροφοριών στο κοινό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Μπαν, ενώ «τόσοι πολλοί» προμελετημένα σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν την αλήθεια, μόλις το 7% τέτοιων υποθέσεων έχει διαλευκανθεί και σε λιγότερο από το 1 στα 10 εγκλήματα έχει διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.

«Αυτή η ατιμωρησία εντείνει τον φόβο ανάμεσα στους δημοσιογράφους και επιτρέπει στις κυβερνήσεις να μην αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από την λογοκρισία που επιβάλουν», σημείωσε ο Μπαν.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ παρότρυνε τις κυβερνήσεις, τις στρατιωτικές οργανώσεις και τις μαχητικές ομάδες να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο, διασφαλίζοντας πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να εργάζονται ελεύθερα, ανεξάρτητα σε ποια περιοχή βρίσκονται και να μην φοβούνται για τη ζωή τους, καθώς μεταφέρουν τις ειδήσεις.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το 2014, 118 επαγγελματίες στα μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντος τους, ενώ το 2013 σκοτώθηκαν 105.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι λιγότερες αυτοκτονίες παιδιών στην Ελλάδα


Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Τον χαμηλότερο δείκτη παιδικών αυτοκτονιών στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα. Η μέση τιμή για τα αγόρια είναι 0,40 ανά 100.000 (με υψηλότερο στη Λιθουανία με τιμή 6,58) και για τα κορίτσια 0,11 στη χώρα μας (με υψηλότερη τιμή 2,09 στην Ιρλανδία). Όμως στη χώρα μας μεταξύ 2012 και 2013 είχαμε αύξηση 20% των θυμάτων- παιδιών (έως 19 ετών) από ανθρωποκτονίες ή άλλες βίαιες ενέργειες.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) που συμμετείχε σε μία μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα με την επωνυμία PIECES. Η έρευνα είχε ως βασικό σκοπό τη μελέτη των επιτροπών αξιολόγησης των παιδικών θανάτων ανά την Ευρώπη με στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, των παιδικών ατυχημάτων, και των παιδικών αυτοκτονιών.

Μόνο από κακώσεις - σύμφωνα με τη μελέτη - χάνουν τη ζωή τους 9.100 παιδιά ηλικίας από 0-19 ετών κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Το ένα τρίτο από αυτές αφορούν κακώσεις που έχουν προκληθεί εσκεμμένα ενώ 18.000.000 παιδιά στην Ευρώπη έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης και 44.000.000 παιδιά μία μορφή σωματικής κακοποίησης. Το 23% αυτών είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Από τα συμπεράσματα της μελέτης προκύπτει ότι θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να εισαγάγουν προγράμματα αξιολόγησης των παιδικών θανάτων από ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές που θα έχουν ως βασικό σκοπό τη μελέτη των θανάτων που διαπιστώνονται στην παιδική ηλικία, καθώς και τη δημιουργία προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τους.

Με αφορμή των τελικών αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Πρόεδρος της ΕΙΕ Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε ότι «Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει μία τέτοια επιτροπή και ελπίζουμε το Υπουργείο Υγείας να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Πολλά σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα αναβάλλονται λόγω κόστους και οικονομικής κρίσης, όμως η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης και την οφείλουμε στα παιδιά μας».

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα προγράμματα αξιολόγησης Των παιδικών θανάτων, θα συμβάλλουν σημαντικά στον εντοπισμό των παραγόντων που οδηγούν σε ατυχήματα, σε αυτοκτονίες ή σε θανατηφόρα περιστατικά κακοποίησης. Με προληπτικά μέτρα, κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες μπορούν να αντιμετωπισθούν, εξηγούν με αποτέλεσμα να έχουμε αντίστοιχη μείωση και στα περιστατικά των θανάτων της παιδικής ηλικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τέτοιες επιτροπές υπάρχουν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ρουμανία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το κράνος σώζει τη ζωή ποδηλάτη


Δείτε καρέ-καρέ το ατύχημα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο που δείχνει ωστόσο πόσο απαραίτητο είναι κράνος στην οδήγηση ακόμη και ενός ποδηλάτου. Το ατύχημα συνέβη στις 17 Οκτωβρίου όταν ο 44χρονος ποδηλάτης Andy που θα δείτε στο βίντεο, που δημοσιεύει η Mirror, δεν κατάφερε να αναπτύξει αρκετή ταχύτητα, πήδηξε ένα χαντάκι και έπεσε στη μέση του δάσους στο Surrey Hills, στη Μεγάλη Βρετανία.




Στο βίντεο φαίνεται ο ποδηλάτης να ισιώνει το τιμόνι και πέφτει με το κεφάλι στο έδαφος. Το ευτύχημα για τον Andy είναι ότι το κράνος απορρόφησε όλους τους κραδασμούς και ο άνδρας δεν χτύπησε σοβαρά. Το κράνος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σχεδόν διαλύθηκε.



Ο 44χρονος έμεινε αναίσθητος στο έδαφος για παραπάνω από 5 λεπτά. Στο βίντεο φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί στη μύτη, το κεφάλι και το στόμα μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι του συνέβη. Οι φίλοι του σοκαρισμένοι προσπαθούν να τον συνεφέρουν λέγοντας του να μην κάνει απότομες κινήσεις στο κεφάλι του.



Το βίντεο κλείνει με τον 44χρονο Andy να απομακρύνεται με το φορείο από το δάσος για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε για να ενθαρρύνει τους ποδηλάτες να φορούν πάντα το κράνος τους και δίνει οδηγίες: «Για να είναι αποτελεσματικό το κράνος πρέπει να τοποθετείται ίσια στο κεφάλι, με τα μαξιλάρια στο εσωτερικό να αγγίζουν όλη την περιοχή και ο ιμάντας να δένεται άνετα χωρίς να σφίγγει».

Στη Βρετανία η χρήση του κράνους στους ποδηλάτες δεν είναι υποχρεωτική, αλλά πάντα οι Αρχές συμβουλεύουν τους οδηγούς να το φορούν για να αποφεύγουν ατυχήματα παρόμοιο με αυτό που μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινη ζωή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε σε real-time τις γεννήσεις και τους θανάτους παγκοσμίως


Στο Διαδίκτυο φιλοξενείται τεράστιος αριθμός ιστοσελίδων, με μία ακόμα μεγαλύτερη «ποικιλία» θεματολογίας και πληροφορίας που δημοσιεύουν. Ανάμεσά τους, εκτός από φρικιαστικές και «σκοτεινές» ιστοσελίδες, υπάρχουν φυσικά και πολλές… περίεργες.

Μία από αυτές είναι η ιστοσελίδα worldbirthsanddeaths.com, η οποία, όπως αναφέρει, μετράει σε πραγματικό χρόνο τις γεννήσεις και τους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα ο χρήστης μπορεί να «τσεκάρει» τα δεδομένα ανά χώρα, ήπειρο, και αρκετές άλλες κατηγορίες.

Στα αριστερά της οθόνης βλέπουμε τον αριθμό των γεννήσεων ανά δευτερόλεπτο, καθώς και τις πρώτες χώρες σε ρυθμό γεννήσεων.

Στη δεξιά της οθόνης βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων ανά δευτερόλεπτο, καθώς και τις χώρες που έρχονται πρώτες σε θνησιμότητα.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αυτοί οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και λαμβάνει υπόψιν στατιστικά δεδομένα και όχι πραγματικά στοιχεία.

Την σελίδα μπορείτε να την βρείτε εδώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φεστιβάλ της Ουγγαρίας που ξορκίζει το χειμώνα


Μια παράδοση που κρατά από τον 16ο αιώνα - Δείτε φωτογραφίες.

Ντυμένοι με προβιές και φορώντας μάσκες και κέρατα, οι κάτοικοι της πόλης Mohács στη νότια Ουγγαρία βγαίνουν στους δρόμους και γιορτάζουν συμμετέχοντας στο φεστιβάλ Busójárás.

Για έξι μέρες, κάθε Φεβρουάριο, η πόλη μεταμορφώνεται καθώς το φεστιβάλ προβλέπει μεταμφιέσεις με συγκεκριμένες «στολές» και κορυφώνεται με το κάψιμο μιας φιγούρας φτιαγμένης από άχυρο- που πολλοί λένε πως αναπαριστά την εκδίωξη του χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι κάτοικοι με προβιές και μάσκες με άγριες μορφές περιπλανώνται στην πόλη, συμμετέχουν στις πολυάριθμες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς και καταναλώνουν άφθονο pálinka, με αποτέλεσμα η ευθυμία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Το φεστιβάλ προστατεύεται από την Unesco ως πολιτιστική κληρονομιά και λέγεται πως διατηρήθηκε στους αιώνες ως φόρος τιμής στο θρύλο σύμφωνα με τον οποίο οι χωρικοί ντύθηκαν γκροτέσκα τέρατα για να τρομάξουν και να διώξουν τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε στην περιοχή το 1526.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίζοντας ανθρώπους που κάνουν αλλαγή φύλου


Η διεμφυλική κοινότητα της Ιαπωνίας.

«Την πρώτη φορά που είδα τη δουλειά της, ένοιωσα σαν κάποιος να με κλώτσησε στα αχαμνά», θυμάται ο διευθυντής του San Francisco’s Pier24 Photography, Christopher McCall κατά την εισαγωγή του για την παρουσίαση της Momo Okabe. O McCall γνωρίζει την φωτογράφο από την Ιαπωνία, μέσα από το βιβλίο της, «Dildo».

«Έμοιαζε με οικογενειακό λεύκωμα», θυμάται για το βιβλίο που περιγράφει τις σχέσεις της Okabe με τις δυο ερωμένες της, την Kaori και Yoko, οι οποίες αντιμετώπιζαν διαταραχές ταυτότητας φύλου και μέσω του βιβλίου, οι αναγνώστες γίνονται μάρτυρες της υποβολής τους σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Μετά το «Dildo», ήρθε η σειρά του «Bible», που πρόκειται για μια προσωπική καταγραφή-γράφει το dazeddigital.com-, της καθημερινής ζωής της Okabe και «της απομονωμένης διεμφυλικής κοινότητας» της Ιαπωνίας.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...