Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές για το νέο έτος (2015)



Το νέο έτος που θα 'ρθει να φέρει ολόγυρά σας,
όσα έχει βάλει το μυαλό και θέλει η καρδιά σας.
Με τους δικούς σας να 'σαστε καλά και με υγεία,
χωρίς τις λύπες, με χαρά κι απόλυτη ευτυχία.






Θα σας ευχηθώ επίσης το νέο έτος που έρχεται να σας φέρει λίγη τύχη, αρκετή δύναμη, πολύ κουράγιο και απεριόριστη αγάπη τουλάχιστον για την ζωή, για να αντέξει και να βγει ομαλά κι όμορφα η χρονιά που μπαίνει.


Νότης


Καλή Χρονιά... από το ΑμεΑ Blog.
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο ακατάλληλο παιχνίδι


Σάλος με πλαστικό αξεσουάρ που απεικονίζει ένα ανδρικό μόριο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Play-Doh υποσχέθηκε να αντικαταστήσει ένα αντικείμενο από ένα σετ παιχνιδιών, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες γονιών.

Το σετ, είναι μια παγωτομηχανή που αποτελείται από διάφορα πλαστικά αξεσουάρ, ένα από τα οποία έχει το σχήμα ανδρικού μορίου.

Μεγάλο μέρος της οργής εκφράστηκε και σε σχόλια στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook, αν και μερικοί αρκέστηκαν στο να κοροϊδέψουν παρά για να διαμαρτυρηθούν.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της , ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει το επίμαχο αντικείμενο.








Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κικίλιας μοίρασε δώρα σε τροχονόμους


Εθιμοτυπική προσφορά από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Παπαναγιώτου, προσέφεραν σήμερα το μεσημέρι, εθιμοτυπικά δώρα σε τροχονόμο, ρυθμιστή κυκλοφορίας στο Σύνταγμα (συμβολή των οδών Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας).

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που επιτελεί στον τομέα της οδικής ασφάλειας και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία, δύναμη, ελπίδα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπασπύρου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Πέτρο Κωνσταντή και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Ελευθεράκη, ευχήθηκαν και προσέφεραν δώρα σε τροχονόμο, στην Κηφισιά (Πλατεία Πλατάνου).

Δώρα σε τροχονόμους στην Αττική προσέφεραν, ακόμα:

• Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Βλάσιος Βαλατσός, στη Γλυφάδα (συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Γρ. Λαμπράκη).

• Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης προσέφεραν εθιμοτυπικά δώρα σε τροχονόμο στον Πειραιά (Πλατεία Κοραή).

• Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάγκας, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Δραγατάκης, στο Αιγάλεω (συμβολή της Ιεράς Οδού με την Θηβών).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί το Μικτό Τμήμα Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στη Θεσσαλονίκη, στον κόμβο της Πλατείας Λευκού Πύργου την 11.00 ώρα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βάιος Χονδρός αντάλλαξε ευχές και προσέφερε δώρα στο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, οι βουλευτές κ. Σταύρος Καλαφάτης και κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Κων/νος Ζέρβας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσης, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γιώργος Φεστερίδης, ο Β’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τζιμόπουλος, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και Διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας, Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας, Ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών και Λιμενικών Αρχών και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων και Σωματείων της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Βιονικό χέρι για παιδιά με κόστος 50 ευρώ κατασκευάζουν αμερικανοί επιστήμονες


Πολύχρωμα και φαντεζί λειτουργικά βιονικά χέρια για μικρά παιδιά κατασκευάζει με 50 ευρώ μία μη κερδοσκοπική οργάνωση στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, τα οποία δεν χαρίζουν μόνο ελευθερία κινήσεων στους μικρούς κατόχους τους, αλλά πάνω από όλα, τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Η πεντάχρονη Χέιλι Φρέιζερ είναι το πρώτο παιδί στη Βρετανία που λαμβάνει αυτό το χέρι. Η μικρή γεννήθηκε χωρίς δάκτυλα στο ένα της χέρι. Όταν άρχισε να πηγαίνει σχολείο, στις κινητικές δυσκολίες προστέθηκαν και τα ψυχολογικά τραύματα που της άφησαν τα σχόλια των παιδιών για την αναπηρία της.

Οι γονείς της, αφού είδαν ότι καμία επέμβαση δεν μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση, βρήκαν στο Internet μία καινούργια μη κερδοσκοπική οργάνωση, την E-Nable στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, που αναλαμβάνει την κατασκευή βιονικών χεριών για παιδιά σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ηδη, 40 παιδιά στην Αμερική διαθέτουν ένα αντίστοιχο βιονικό χέρι.

Η οργάνωση τούς έφερε σε επαφή με έναν μηχανικό, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, τον Φράνκι Φλαντ, στον οποίο έστειλαν το γύψινο καλούπι του χεριού της.

Αυτός κατασκεύασε το χέρι με το καλούπι οδηγό σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και το «έντυσε» με ροζ και μωβ χρώματα. Το κόστος δεν ξεπέρασε τα 50 ευρώ.

Όλα τα χέρια είναι επίτηδες βαμμένα σε έντονα χρώματα και έχουν πάνω τους χαρακτηριστικά από υπερήρωες, ώστε τα παιδιά να χαίρονται να τα φορούν και να μην ντρέπονται να τα δείχνουν.

«Τα παιδιά διαλέγουν τα ίδια τα σχέδια και τα χρώματα που θέλουν. Τα προσθετικά μέλη τα κάνουν να αισθάνονται ξεχωριστά, και δεν ντρέπονται πια. Ξαφνικά, γίνονται περιζήτητα στο σχολείο», λέει στην «Daily Mail» ο Ντέβιντ Φρέιζερ, πατέρας της Χέιλι «Όλα της τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα μόλις το απέκτησε. Είναι τα μικρά πράγματα που ξαφνικά μπορεί να κάνει, να πιάσει το αρκουδάκι της, να ξεφλουδίσει μία μπανάνα, να βάψει τα νύχια της. Όλα έχουν αλλάξει».




Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές πρότυπο πιστοποίησης της προσβασιμότητας των ξενοδοχείων


Το πρώτο διεθνές πρότυπο πιστοποίησης του επιπέδου προσβασιμότητας των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων για άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένους διαμόρφωσε η ελληνική εταιρεία Peoplecert σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Το ACCESSIBILITY PASS αξιολογεί την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων και προσφέρει αντικειμενική κατάταξη με βάση την προσβασιμότητά τους, αλλά και λεπτομερείς πληροφορίες έτσι ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να πραγματοποιεί μια σωστή και εμπεριστατωμένη επιλογή προσβάσιμων γι’ αυτόν καταλυμάτων.

Παράλληλα, το διεθνές σήμα πιστοποίησης περιλαμβάνει σχετικό σύστημα εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πιστοποιημένο μέλος του προσωπικού έχει λάβει την απαραίτητη κατάρτιση και τις γνώσεις που του επιτρέπουν να εξυπηρετήσει σωστά κάθε πελάτη με αναπηρία.

Οικονομική βαρύτητα

Κατά 35% μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους τα ελληνικά ξενοδοχεία εάν επενδύσουν στην προσβασιμότητα, καθώς τα άτομα που έχουν ανάγκη την ειδική πρόσβαση, είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ηλικίας μαζί με τους συγγενείς και τους συνοδούς τους, ξεπερνούν παγκοσμίως τα 4 δισ. άτομα.

Η δημιουργία του ACCESSIBILITY PASS, στόχος του οποίου είναι να εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα πιστοποιήσεων, βασίστηκε σε 6 διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα και 20 διεθνείς οδηγίες και σύμφωνα με αυτά καταρτίστηκαν 660 κριτήρια για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί στην Ελλάδα 19 ξενοδοχεία. Το κόστος πιστοποίησης ενός ξενοδοχείου 200 δωματίων και του προσωπικού που θα εκπαιδευτεί και θα πιστοποιηθεί ανέρχεται σε 5.000 ευρώ το χρόνο, η διαδικασία πιστοποίησης των εγκαταστάσεων είναι ετήσια, ενώ για το προσωπικό η πιστοποίηση ισχύει μια 5ετία.

Η υιοθέτηση της πιστοποίησης από τον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ύψιστης σημασίας, καθώς προτάσσεται η αναβάθμιση των υπηρεσιών φιλοξενίας και ισότιμης εξυπηρέτησης των φιλοξενουμένων σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες του καθενός.



Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γενναία 30χρονη που γεννήθηκε με ανάποδα πόδια


Μπορεί να γεννήθηκε με μία ανωμαλία στα κάτω άκρα της και οι γιατροί να έλεγαν πως δεν θα επιβιώσει, αλλά η Γουάνγκ Φανγκ διέψευσε τους πάντες και κάνει μία φυσιολογική ζωή σαν όλους τους άλλους.

Η 30χρονη Γουάνγκ γεννήθηκε με τα πόδια της στραμμένα ανάποδα αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει την ζωή της. Μάλιστα, η ίδια αρνείται πεισματικά να πάρει το επίδομα αναπηρίας και δουλεύει σαν σερβιτόρα.

Οι γιατροί είχαν πει στην μητέρα της Γουάνγκ ότι δεν θα τα καταφέρει και σε περίπτωση που επιβιώσει, δεν θα περπατάει καθόλου ή θα περπατάει με πολύ μεγάλη δυσκολία. Η 30χρονη όχι μόνο κατάφερε να περπατήσει αλλά δηλώνει: «τρέχω γρηγορότερα από τους περισσότερους φίλους μου και έχω μία κανονική δουλειά σαν σερβιτόρα στο οικογενειακό εστιατόριο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσω πως είμαι ανάπηρη».

Η Γουάνγκ αρνείται να πάρει επίδομα από το κράτος ενώ έχει και έναν γιο με φυσιολογικά άκρα. «Μπορώ να περπατήσω σαν όλους τους υπόλοιπους και τρέχω γρηγορότερα από κάποιους. Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ βάζω τα παπούτσια μου ανάποδα», λέει η γενναία 30χρονη.

  




Διαβάστε περισσότερα...

«Μου είπαν να περνάω με το αμαξίδιο, κάνοντας ελιγμούς»


Όταν το 2002 η κ. Φανερωμένη Καρακατσάνη έψαχνε να αγοράσει διαμέρισμα, ξεκινούσε με τις πιο περίεργες ερωτήσεις: «Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει σκαλιά;», «το πεζοδρόμιο είναι άνετο»; «πόσο ευρύχωρο είναι το ασανσέρ;». Αυτά που σπανίως οι υπόλοιποι λογαριάζουμε ήταν για εκείνη τα βασικά κριτήρια για την επένδυσή της. Χτυπημένη σε μικρή ηλικία από πολιομυελίτιδα και ένα αυτοάνοσο νόσημα αργότερα, η κ. Καρακατσάνη είναι υποχρεωμένη να κινείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με αναπηρικό αμαξίδιο. Ήταν έπειτα από επίπονη αναζήτηση που κατέληξε στο διαμέρισμα της Πεύκης. Γι’ αυτό είδε με μεγάλη ανησυχία να ξεκινούν προ ημερών εργασίες μετατροπής του δρόμου έξω από το σπίτι της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα πρόσβασής της στην πολυκατοικία. «Μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας μας το πεζοδρόμιο έφτανε τα 3,7 μέτρα. Το ξηλώσανε και το αφήσανε 1,5 μέτρο, ενώ αποφάσισαν να κάνουν τρεις θέσεις πάρκινγκ ακριβώς έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας», λέει στην «Κ». «Στην απορία που εξέφρασα στους μηχανικούς του δήμου για το πώς ακριβώς θα περνάω με το αμαξίδιο, η απάντηση ήταν “να κάνω ελιγμούς”».

Τα έργα ανάπλασης της οδού ξεκίνησαν για να διευκολυνθούν οι δημότες της περιοχής και οι μαθητές των παρακείμενων σχολείων. Όπως σε όλα τα σύγχρονα έργα, υπάρχει πρόβλεψη και για τη διέλευση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, με ειδικές ράμπες, σήμανση κ.ά. Πολύ περίεργο παιχνίδι της τύχης ότι το έργο θα δυσχεράνει την καθημερινότητα του μόνου ατόμου με αναπηρία που κατοικεί στην οδό. Όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Παπανικολάου, με τις εργασίες «ισομοιράστηκε» το πλάτος των πεζοδρομίων. «Πριν ήταν από τη μία 60 πόντους και από την άλλη τρία μέτρα. Τώρα είναι και στις δύο πλευρές περίπου δύο μ.». Επειδή ο στόχος είναι η ελάττωση της ταχύτητας, οι θέσεις στάθμευσης μοιράστηκαν αμφίπλευρα. «Η μελέτη δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτό το στάδιο», λέει. «Ωστόσο, καθ’ υπέρβασιν, μειώσαμε τις τρεις θέσεις στάθμευσης έξω από την πολυκατοικία της κ. Καρακατσάνη σε δύο».



Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο μοντέλο με διπλή αναπηρία


Όταν η Λίζι έχασε την εμπιστοσύνη της και την αυτοεκτίμηση της, η μητέρα της βρήκε έναν τρόπο για να καταφέρει να ανακτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση



Όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο για το δεύτερο ακρωτηριασμό στα πόδια της, η μητέρα της 23χρονης την τράβηξε μία φωτογραφία και την έστειλε σε ένα πρακτορείο.

«Με φωτογράφησε χωρίς να έχω ίχνος μακιγιάζ ενώ φορούσα ένα απλό σορτς και ένα μπλουζάκι. Για καλή μου τύχη, το πρακτορείο απάντησε αμέσως.» δήλωσε η νεαρή κοπέλα.

«Ανυπομονώ να κάνω κάτι στο μόντελινγκ. Δεν τρέφω αυταπάτες. Θα είμαι πάντα το μοντέλο με τα δύο κομμένα πόδια αλλά θα έχω καταφέρει κάτι καλό για μένα» συμπληρώνει η 23χρονη.

«Έσω καταφέρει να έχω τον έλεγχο της δικής μου υγείας και θέλω να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη. Δεν τελειώνει εδώ η ζωή. Θέλω να εμπνεύσω τους άλλους και να τους βοηθήσω να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη τους στον εαυτό τους. »

Η κοπέλα από τη Βρετανία είχε ένα πρόβλημα ανατομίας στα πόδια και αναγκαζόταν να παίρνει καθημερινά μορφίνη για να αντιμετωπίσει τους φρικτούς πόνους που είχε. Τότε ήταν που αποφάσισε να ακρωτηριάσει και τα δύο πόδια της.

«Νιώθω ανακουφισμένη. Δεν πονάω μετά από πολύ καιρό. Ήθελα να τα αφαιρέσω εδώ και πολύ καιρό γιατί ήξερα ότι η ζωή μου θα ήταν ευκολότερη με τα προσθετικά μέλη.»





Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο χιουμοριστικός οδηγός συμπεριφοράς προς τα άτομα με αναπηρία


Πόσες φορές έχετε έρθει σε άβολη ή δύσκολη θέση όταν συναντήσατε ένα άτομο με αναπηρία; Μπορείτε να φανταστείτε τότε, πόσες φορές το άτομο αυτό, ένιωσε άβολα επίσης επειδή δε ξέρατε πώς να συμπεριφερθείτε απέναντι του! Κι όμως δεν είναι δύσκολο, ούτε χρειάζεται ειδικές γνώσεις, απλά συμπεριφερθείτε όπως θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι προς εσάς!

Ένα πολύ έξυπνα χιουμοριστικό βίντεο, μπορεί να αφυπνίσει αρκετούς από τους μη ανάπηρους, στο να κατανοήσουν τι είναι η αναπηρία και πως θέλει τρόπο και όχι κόπο. Κάποιος που είναι τυφλός δεν είναι και κουφός. Κάποιος που θέλει βοήθεια με την πόρτα ή τον κατάλογο ενός εστιατόριου, δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, απλά ρωτήστε το τι ακριβώς χρειάζεται!

Χρόνια τώρα προσπαθούμε να δώσουμε άπλες οδηγίες προς όλους, ότι τα άτομα με αναπηρία, δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι σαν όλους εμάς, απλά έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, σκέψης κα δράσης. Δείξτε το βίντεο στους συγγενείς και φίλους, μοιραστείτε το στα social media που χρησιμοποιείτε και βοηθήστε να καταλάβουν όλοι ότι δε πρέπει να νιώθουν άβολα με την αναπηρία. Απλά είναι θέμα ευγένειας, γνώσης και καλής θέλησης!




Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άλεξ Ζανάρντι, είσαι Ironman


Η ζωή του Άλεξ Ζανάρντι σώθηκε το 2001 στη Γερμανία. Έχασε τα πόδια του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1 να συνεχίσει να προκαλεί το θαυμασμό με τα κατορθώματα του

Όταν ο Άλεξ Ζανάρντι έχασε τα πόδια του σε αγώνα του πρωταθλήματος C.A.R.T το 2011 στο Λάουσιτζρινγκ, ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό γιατί τον κράτησε ζωντανό και έβαλε στόχο να τρέξει ξανά σε αγώνες.

Τα κατάφερε και μάλιστα φέτος έχει συμβόλαιο με την BMW στο πρωτάθλημα "Blancpain GT Sprint Series". Τα τελευταία χρόνια κοιταζει πέρα από τα αυτοκίνητα, τερμάτισε στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 2007, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην ποδηλασία δρόμου το 2012 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και έθεσε τον επόμενο στόχο.

Να λάβει μέρος σε αγώνα τριάθλου Ironman, προπονήθηκε και συμμετείχε στο δυσκολότερο όλων, στη Χαβάη! Ο 47χρονος Ιταλός κατετάγη 247ος σε σύνολο 2,187 αθλητών που τερμάτισαν! Παλιότερα πανηγύριζε τις νίκες του, κάνοντας donuts.




Το σημαντικό είναι ότι τερμάτισε σε χρόνο μικρότερο των 10 ωρών, το στόχο που είχε θέσει. Κάλυψε τη συνολική απόσταση των 226.255 χιλιομέτρων σε εννιά ώρες, 47 λεπτά και 14 δευτερολεπτα. Ο νικητής, ο Γερμανός Σεμπάστιαν Κλένλε έκανε 8 ώρες, 14 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Ο Ζανάρντι έπρεπε να χρησιμοποιήσει μόνο τα χέρια του, ένας από τους δέκα αθλητές με κινητική αναπηρία που συμμετείχαν. Αγωνίστηκε στην ποδηλασία με το handbike, στο τρέξιμο χρησιμοποίησε το αναπηρικό καροτσάκι, ενώ στην κολύμβηση είχε να βασιστεί μόνο στα χέρια του.

"Θα κρατήσω αυτή τη μέρα για πάντα στην καρδιά μου. Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Μπορείτε να φανταστείτε πως ο πρώτος αγώνας τριάθλου μου ήταν στο Κόνα; Είναι σαν να λες "ωραία, μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, θα κάνω έναν αγώνα και σκέφτομαι το Grand Prix στη Μόντσα.

Τα τελευταία 300 μέτρα άξιζαν τα πάντα. Δεν γνωρίζω αν οι υπόλοιποι είχαν την ίδια υποστήριξη από τους θεατές, αλλά όταν διέσχισα τη γραμμή του τερματισμού, να σας πω πως δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν απίστευτο. Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Δεν είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, αλλά αυτό ήταν ξεχωριστό".



Δέχθηκε κλωτσιές στο νερό, έχασε τον αναπνευστήρα του, πήγε να πέσει δύο φορές στην ποδηλασία εξαιτίας του δυνατού ανέμου σε μια απόσταση 180 χιλιομέτρων που του φάνηκε ατέλειωτη. Ακόμα και το τρέξιμο που του φαινόταν ευκολότερο, αποδείχθηκε Γολγοθάς γιατί ο ιδρώτας έπεφτε στις ρόδες, τα γάντια δεν είχαν τριβή και τα χέρια του γλυστρούσαν. "Οι κυρίες το πλάι του δρόμου μου φώναζαν πως είμαι έμπνευση, αλλά εγώ είχα ιδρώσει και δεν μπορούσα να κινήσω γρήγορα τα χέρια μου".

"Τότε άκουσα τον εκφωνητή να λέει, Αλεσάντρο Ζανάρντι, είσαι ένας Ironman! Συγκινήθηκα, όπως δεν έχω συγκινηθεί στη ζωή μου".

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που καθήλωσε το αμερικανικό κοινό τα χρόνια που αγωνίστηκε στο C.A.R.T. και έχει κάνει ένα από τα θεαματικότερα προσπεράσματα στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτων στην Corkscrew, τη θρυλική στροφή της Λαγκούνα Σέκα.

Εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 1 με τη Williams σε ένα σπορ που σπάνια δίνονται δεύτερες ευκαιρίες. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δώσει κάτι στον σερ Φρανκ Γουίλιαμς πιστεύει πως είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της καριέρας του. Επέστρεψε στο C.A.R.T για να δοκιμάσει ξανά, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2001 έμεινε ανάπηρος.

Δύο χρόνια μετά ξαναβρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Το επόμενο σαββατοκύριακο δεν έχει Ironman, αλλά ο Ζανάρντι θα αγωνιστεί με την BMW Z4 στο Ζόλντερ. Αξίζει να παρακολουθήσετε την πορεία αυτού του σπουδαίου χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.sport24.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χορευτές με τα μάτια και τους ήχους της ψυχής


Πώς είναι να χορεύεις όταν δεν βλέπεις; όταν δεν ακούς τους ήχους της μουσικής; Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ξέρουν και ανεβάζουν και υπέροχες παραστάσεις!




























Πηγή: http://www.thetoc.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάστε τα στερεότυπα, τώρα


Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό πρότζεκτ έρχεται να αναδείξει την sexy πλευρά των ατόμων με αναπηρία, προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην πεποίθηση των ανθρώπων ότι ένας ανάπηρος δεν μπορεί να είναι και ερωτικός.

Αρκεί να περπατήσει κανείς στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, για να συνειδητοποιήσει τη δυσμενή θέση που βρίσκονται τα άτομα με αναπηρία. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά σε μπάρες αναπήρων, μηδαμινή πρόληψη σε δημόσιους χώρους και κάθε λογής απροσδόκητα εμπόδια που κάνουν την περιπλάνησή τους στην πόλη να φαντάζει και τελικά να είναι αδύνατη. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια παραδείγματα που δυστυχώς αποδεικνύουν ότι τα άτομα αυτά είναι δύσκολο να ενταχθούν στους ρυθμούς της καθημερινότητας ενώ είναι ενδεικτικά της έλλειψης σεβασμού που επιδεικνύουμε απέναντί τους.

Είναι επομένως και δύσκολο να καλλιεργηθεί η πεποίθηση ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμα με τους σωματικά υγιείς και ακόμα πιο δύσκολο να ανακαλύψουμε την ερωτική τους πλευρά, τον αισθησιασμό τους και το σεξαπίλ τους. Μία ομάδα φωτογράφων όμως από τη Νέα Υόρκη εντοπίζοντας τις στερεοτυπικές πεποιθήσεις που έχουν εμφυτευθεί στη συνείδηση των ανθρώπων απέναντι στα άτομα με αναπηρία, επιχειρούν μέσα από ένα πρωτότυπο, μα πάνω από όλα «ανθρώπινο» φωτογραφικό πρότζεκτ να σπάσουν τα ταμπού. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλά…


Μοντέλο: Carlana Stone Φωτογράφος: Michael Haber

Τα δημιουργικά μυαλά που βρίσκονται πίσω από το “The Raw Beauty NYC Photography Project” επαναπροσδιορίζουν τα στενά όρια της ομορφιάς και δίνουν το βήμα σε γυναίκες με αναπηρία να αλλάξουν την εικόνα τους, προβάλλοντας τον αισθησιασμό τους και τη sexy διάθεσή τους. Στόχος του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι «να εμπνεύσει τους ανθρώπους προκειμένου να δημιουργήσουν νέες αντιλήψεις, να σπάσουν τα στερεότυπα και να βοηθήσουν να ξεπεραστούν εμπόδια που κάνουν τη ζωή αυτών των ατόμων περισσότερο περίπλοκη».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν μένει όμως μόνο στη φωτογραφία. Πίσω από κάθε γυναίκα με αναπηρία που φωτογραφίζεται υπάρχει και μία ιστορία, μία ιστορία που μπορεί να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει και άρα πρέπει να ακουστεί. Μία τέτοια περίπτωση είναι η Wendy Crawford. Στην ηλικία των 19, ήταν ένα ανερχόμενο μοντέλο μέχρι τη στιγμή που ένας μεθυσμένος οδηγός χτύπησε το αυτοκίνητό της στο δρόμο για το αεροδρόμιο για την πρώτη της διεθνή αποστολή στο Τόκιο. Το ατύχημα την καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα, η Wendy έχασε τη δουλειά της καθώς πια δεν ήταν αποδεχτή στη βιομηχανία της μόδας, κυρίως όμως έχασε την ανεξαρτησία της.

Μοντέλο: Wendy Crawford Φωτογράφος: Walter Chin

Μετά από ένα χρόνο στο νοσοκομείο είχε την τύχη να βρει εργασία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Οντάριο προκειμένου να δίνει ομιλίες σε γυμνάσια και ομάδες σχετικά με τους κινδύνους της οδήγησης σε κατάσταση μέθης. Παρόλα αυτά διαρκώς αναπολούσε τον πρότερο βίο της ενώ είχε φοβερή άρνηση να ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία. Λίγο καιρό αργότερα η συμμετοχή της σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα και ο χρόνος που περνούσε με άτομα με αναπηρίες την βοήθησαν να αποδεχτεί την κατάστασή της καθώς αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν γυναίκες με αναπηρίες που είναι καριερίστριες, αθλήτριες, μητέρες.

Άντλησε έμπνευση από αυτές, ξεκλείδωσε τον εαυτό της και τελικά προχώρησε στον σχεδιασμό μίας ιστοσελίδας για γυναίκες σε αναπηρικές καρέκλες προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας χώρος διαλόγου και εμψύχωσης (mobileWOMEN.org).

«Οι γυναίκες αυτές αποδεικνύουν ότι τα πάντα είναι δυνατά», αναφέρει στην προσωπική της αφήγηση, «αντιπροσωπεύουν την ομορφιά και αποκαλύπτουν τη δύναμη που κρύβεται πίσω από κάθε μία από εμάς», συμπληρώνει.

Δυστυχώς η κοινωνία είναι γεμάτη στερεότυπα που τις περισσότερες φορές εμποδίζουν ανθρώπους που ξεφεύγουν από το "κοινωνικά αποδεκτό" να ακολουθήσουν μία ζωή όπως θα την επιθυμούσαν. Τα εμπόδια που τους στήνονται, σε ορισμένες κοινωνίες είναι αξεπέραστα, ενώ θα πρέπει να μάθουν να ζουν ως άτομα του περιθωρίου. Η οποιαδήποτε αλλαγή όμως στη συνείδηση των ανθρώπων δεν έρχεται από μόνη της. Ευτυχώς υπάρχουν τέτοια παραδείγματα ανθρώπων που τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους στην υποκριτική κοινωνία που ζούμε, να ξεπεράσουν φραγμούς και τελικά να επιχειρήσουν να σπάσουν για πάντα τα ταμπού.

Περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες από το φωτογραφικό πρότζεκτ μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο από τις στιγμές των φωτογραφίσεων:




Πηγή: http://www.pathfinder.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και αποφάσισε να κάνει την αναπηρία της «αόρατη»


Σήμερα στα 49 της αποτελεί έμπνευση για πολλές άλλες γυναίκες.
Το να μπορείς να βασιστείς στις δυνάμεις σου και να είσαι κύριος του εαυτού σου, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, που μπορεί κάποιος να απολαύσει στη ζωή του. Υπάρχουν όμως και μερικοί άνθρωποι, οι οποίοι λόγω τραγικών συγκυριών, χάνουν την ικανότητα της κίνησης, ικανότητα που μέχρι κάποια στιγμή θεωρούσαν δεδομένη.

Καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και αποφάσισε να κάνει την αναπηρία της «αόρατη»

Και τι γίνεται όταν μία γυναίκα, η οποία είχε συνηθίσει να είναι δραστήρια, αγαπούσε το χορό ή τον αθλητισμό, καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι ή ακρωτηριάζεται; Πόση αυτοπεποίθηση μπορεί να νιώθει στη συνέχεια, πόσο όμορφη και πόσο σίγουρη για τον εαυτό της;

Μία υπέροχη έκθεση λοιπόν, με τίτλο "Uncensored Life: Raw Beauty", δημιουργήθηκε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο: Για να δείξει ότι μία γυναίκα με αναπηρία, μπορεί να είναι το ίδιο δραστήρια, όμορφη και γοητευτική με οποιαδήποτε άλλη. Εμπνεύστρια της έκθεσης αυτής, είναι η Wendy Crawford ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο, που σε ηλικία μόλις 19 ετών, έμεινε ανάπηρη εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος. Μιας και όπως δηλώνει κανείς δεν έβλεπε πέρα από την αναπηρία της, αποφάσισε να δείξει σε όλους, ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να τη λυπούνται, και πως δεν θα την εμπόδιζε τίποτα, να παραμείνει ακριβώς αυτό που ήταν.

Συναισθήματα που δεν κράτησε μόνο για τον εαυτό της, αλλά θέλησε να μεταφέρει και σε άλλες γυναίκες, φωτογραφίζοντάς τις, και δείχνοντας, όχι την αναπηρία τους, αλλά τη γοητεία και τη δύναμή τους.


Πηγή: http://www.queen.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα καλύτερα του ΝΒΑ για το 2014


Σε ένα βίντεο 2:30 λεπτών η διοργανώτρια αρχή του ΝΒΑ μάζεψε όλες τις «μαγικές» στιγμές από το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο για το 2014. Η επιστροφή του Lebron James στους Cavaliers, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους San Antonio Spurs, καρφώματα, ντρίπλες και τρίποντα στο τελευταίο δευτερόλεπτο περιλαμβάνονται σε αυτό το μικρό βίντεο. Από αυτό το βίντεο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο απόλυτος σταρ των Lakers … ο Kobe Bryant που τα τελευταία δύο χρονιά έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς σε γόνατο και αχίλλειο τένοντα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φαγητά της Πρωτοχρονιάς που φέρνουν τύχη


Κάθε Πρωτοχρονιά, άνθρωποι από όλον τον κόσμο καταναλώνουν συγκεκριμένα τρόφιμα προκειμένου να έχουν καλή τύχη.

Ορισμένες παραδόσεις απαιτούν ζυμαρικά, άλλες φρούτα και όσπρια, ψάρια ή λαχανικά για ευημερία και υγεία όλη τη νέα χρονιά. Είτε είστε προληπτικοί είτε όχι, μπορείτε να δείτε ποια είναι τα 10 φαγητά που οι άνθρωποι ανά τον κόσμο πιστεύουν ότι φέρνουν τύχη.

1. Noodles – Κίνα



2. Χοιρινό – Κούβα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Αυστρία



3. Στρογγυλά φρούτα – Φιλιππίνες



4. Ολόκληρο ψάρι – Ιαπωνία



5. Ρόδι – Τουρκία, Ελλάδα



6. Πράσινα λαχανικά – Βρετανία



7. Φακές – Ιταλία



8. Ρέγγα – Γερμανία, Πολωνία, Σκανδιναβία



9. Φασόλια μαυρομάτικα – Αμερική



10. Καλαμποκίσιο ψωμί – Νότια Αμερική




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...