Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Αμφίπολη έγινε επιτραπέζιο


Το μυστήριο με τον αρχαιολογικό χώρο, στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, που απασχόλησε για μεγάλο διάστημα την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ειδησιογραφία, κυκλοφόρησε σε επιτραπέζιο.

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Δεσύλλας, εμπνεύστηκε από την Αμφίπολη, και δημιούργησε το επιτραπέζιο στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να σώσουν το ιστορικό μνημείο από τις κατολισθήσεις.

«Η σημαντικότερη ανασκαφή των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, απειλείται από κατολισθήσεις. Διαφορετικές ομάδες αρχαιολόγων δουλεύουν πυρετωδώς με σκοπό να διασφαλίσουν όσα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν.

«Στο οικογενειακό παιχνίδι “Αμφίπολη” καλείστε να συντονίσετε όσο καλύτερα μπορείτε την ομάδα αρχαιολόγων σας που θα διασώσει τα περισσότερα πολύτιμα ευρήματα, μένοντας στην ιστορία ως οι καλύτεροι αρχαιολόγοι όλων των εποχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή του παιχνιδιού από την εταιρεία Δεσύλλας.

Σημειώνεται ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 10 ετών, και παίζεται από έναν έως τέσσερις παίκτες.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε οργισμένη από το τεχνητό κώμα η Μίνα Αρναούτη


Καλυτερεύει η κατάσταση της υγείας της Μίνας Αρναούτη, η οποία, μετά το τροχαίο που κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, έχοντας υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Όπως αποκαλύπτει το youweekly, η 30χρονη ξύπνησε και οι γιατροί την αποσωλήνωσαν, ενώ κατάφερε να μιλήσει και να πει κάποιες κουβέντες μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Το κοριτσάκι μου ξυπνάει και βρίζει όλο τον κόσμο...», έλεγε στους συγγενείς της η μητέρα της, Νατάσα, από το τηλέφωνο που τους κάλεσε κατευθείαν για να τους πει τα ευχάριστα.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι ο κάθε ασθενής μετά από τόσα φάρμακα που έχει δεχτεί αντιδρά διαφορετικά… Εμάς αντί να βάλει τα κλάματα ασυναίσθητα, χωρίς να ξέρει το γιατί, βρίζει όποιον την πλησιάζει, αυτό μου είπαν όλοι οι γιατροί που μίλησα, ότι είναι πάρα πολύ θετικό!» εξηγεί η μητέρα της Μίνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάκερ κέρδισε 15.000 δολάρια εντοπίζοντας λάθος στο facebook


Ένας προγραμματιστής από την Ινδία κατάφερε να βρει τον τρόπο να μπαίνει σε οποιοδήποτε λογαριασμό του Facebook.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph», πρόκειται για τον Anand Prakash, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Flipkart. Ο Arnard εντόπισε πως μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε λογαριασμό όταν παρατήρησε πως στην beta έκδοση του Facebook που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές, δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για τα passwords.

Συγκεκριμένα, όταν χάσεις το password σου, το Facebook σου στέλνει έναν 6ψήφιο κωδικό μέσω email και κλειδώνει την διαδικασία όταν γίνουν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου στον λογαριασμό. Ωστόσο, οι ίδιοι αυστηροί κανόνες δεν ίσχυαν και στην beta έκδοση του Facebook.

Ο Arnard χρησιμοποιώντας το Burp Suite, δοκίμαζε πιθανούς συνδυασμούς και μπορούσε έτσι να μπει σε οποιοδήποτε λογαριασμό. Μάλιστα στα τέλη Φεβρουαρίου ανέβασε στο διαδίκτυο και ένα βίντεο που έδειχνε πως ακριβώς το έκανε.

Βέβαια ο ίδιος δεν το εκμεταλλεύτηκε αφού ειδοποίησε το Facebook που την επόμενη μέρα διόρθωσε το πρόβλημα και τον ευχαρίστησε, δίνοντάς του 15.000 δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιερός ναός της Λαμίας διεκδικεί το μισό... Περιστέρι


Μια ένα άνευ προηγουμένου είδηση έρχεται από το Περιστέρι. Συγκεκριμένα, ένας ιερός ναός της Λαμίας διεκδικεί το μισό Περιστέρι, τη μισή Πετρούπολη και γενικά το 1/3 της πόλης της Δυτικής Αθήνας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι δεν «έρχεται τώρα η μονή να πάρει τα σπίτια των ανθρώπων που με τόσο κόπο απέκτησαν. Εγώ πάντως θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω τον μόχθο των ανθρώπων της πόλης μου, που πλήρωσαν τα οικόπεδά τους».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 320 ευρώ η Εθνική Σύνταξη και με εισοδηματικά κριτήρια


«Κίτρινη» κάρτα για την Εθνική Σύνταξη δείχνουν οι δανειστες καθιστώντας περίπλοκη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εργασίας για το τελικό κείμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Εκτός από το μείζον θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης των νέων συντάξεων και τις περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις οι δανειστές επιμένουν η Εθνική Σύνταξη να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια. Θεωρούν μάλιστα υψηλό για βάση συζήτησης το ποσό των 384 ευρώ και ζητούν μείωση της Εθνικής Σύνταξης στα 320 ευρώ.

Ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, σύμφωνα με Τα Νέα, είναι να κεθιερωθεί Εθνική Σύνταξη τριών ταχυτήτων αλλά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης, 290 ευρώ για 15 χρόνια ασφάλισης και κάτω από 290 ευρώ για λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης).

Πάντως οι δανειστές απέκλεισαν να δοθεί στους ήδη συνταξιούχους αγρότες ενώ η κυβέρνηση ήδη πρότεινε μειωμένη Εθνική Σύνταξη στους αγρότες που θα επιλέξουν εισφορές κάτω του 20% για κύρια ασφάλιση...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εννέα «κλειδιά» του νέου αναπτυξιακού


Φοροαπαλλαγές και απευθείας επιδοτήσεις ύψους 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετίας και σταθερό φορολογικό καθεστώς για 12 χρόνια προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Το νομοσχέδιο, που αποκαλύπτει το 'Εθνος, αναμένει το «πράσινο φως» της τρόικας προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή και οι στόχοι του είναι η ενίσχυση κατά κύριο λόγο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η βελτίωση του τεχνολογικού επιπέδου των επιχειρήσεων, η επανεκβιομηχάνιση της χώρας, η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας προκειμένου να αντιστραφεί το κύμα φυγής νέων επιστημονων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ανάπτυξη συνεργειών και συνεταιριστικών πρωτοβουλιών και η ενθάρρυνση των συγχωνεύσεων.

Συνοπτικά το σχέδιο διατάξεων που έχει ετοιμάσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού περιλαμβάνει 8 καθεστώτα ενισχύσεων για μικρές, πολύ μικρές, μεσαίες, μεγάλες αλλά και νέες ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Οι μορφές ενισχύσεων είναι εννέα και περιλαμβάνουν:

1. Φορολογική απααλλαγή για 15 χρόνια.

2. Δημόσια επιχορήγηση από 10% έως 45% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και τη γεωγραφική θέση της επένδυσης.

3. Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

4. Επιδότηση επιτοκίου.

5. Συμψηφισμός οφειλών με φόρους.

6. Επιδότηση του κόστους απασχόλησης.

7. Δωδεκαετές σταθερό φορολογικό πλαίσιο για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ.

8. Fast Track αδειοδοτήσεις.

9. Χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου μέσω Ταμείου Συμμετοχών.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηγουμενίδης: Πολιτική η δίωξη 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος


«Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις αλληλέγγυοι, στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία».

«Η δίωξη 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος στην Κρήτη, είναι δίωξη πολιτική. Στρέφεται σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του και ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημερινή έγγραφη δήλωση του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή την αυριανή δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι αγώνας κάθε φοιτητή, της νεολαίας, που υπερασπίζεται ένα άλλο Πανεπιστήμιο, μια άλλη Παιδεία, ένα διαφορετικό μέλλον σε μια νέα Ελλάδα» αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να διώκονται οι αγώνες, οι ιδέες αλλά και ευρύτερα όποιος αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του για ένα καλύτερο μέλλον».

Επίσης, σημειώνει ότι «οφείλουμε - ο καθένας από το πόστο του - να περιφρουρήσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης και να δώσουμε τον αγώνα για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Τέλος, ο κ. Ηγουμένιδης αφού τονίζει ότι «θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις αλληλέγγυοι, στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία», προσθέτει ότι «Ο αγώνας των διωκόμενων φοιτητών είναι και δικός μας αγώνας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαριές «καμπάνες» για τη συμμορία των «παππούδων»


Οι συνταξιούχοι διαρρήκτες είχαν κάνει ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τα μέλη μιας συμμορίας παππούδων, που πραγματοποίησε ένα θρασύτατο ριφιφί πέρσι στη συνοικία των κοσμηματοπωλών στο Λονδίνο. Οι κατηγορούμενοι, καταδικάστηκαν για μια από τις μεγαλύτερες διαρρήξεις στην ιστορία της Βρετανίας.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι διαρρήκτες καταδικάζονταν για το ριφιφί, πέρσι το Πάσχα στο κτίριο των θυρίδων ασφαλείας του Χάτον Γκάρντεν, η αστυνομία επαναλάμβανε την έκκλησή της για τον εντοπισμό ενός μυστηριώδους προσώπου, του αποκαλούμενου «Μπάζιλ», που θεωρείται εκ των εγκεφάλων της υπόθεσης. Οι αρχές αναζητούν επίσης ακόμη μεγάλο μέρος της λείας.

«Είναι σαφές ότι η διάρρηξη αυτή βρίσκεται από μόνη της σε μια δική της κλίμακα, όσον αφορά τη φιλοδοξία, τον λεπτομερή σχεδιασμό, το επίπεδο της προετοιμασίας και την οργάνωση της ομάδας που τη διέπραξε, αλλά επίσης και σε ό,τι αφορά την αξία των κλοπιμαίων», είπε ο δικαστής Κρίστοφερ Κιντς.

Στις 2 Απριλίου 2015 οι «παππούδες» συναντήθηκαν στο κτίριο των θυρίδων ασφαλείας και ο «Μπάζιλ» τους οδήγησε στο εσωτερικό του. Μπήκαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα και κατέβηκαν στο θησαυροφυλάκιο όπου χρησιμοποίησαν βαριά μηχανήματα για να τρυπήσουν τον χοντρό, τσιμεντένιο τοίχο. Η πρώτη προσπάθειά τους απέτυχε και έτσι επέστρεψαν την επόμενη ημέρα, οπότε κατάφεραν να διαρρήξουν 73 θυρίδες και να κλέψουν χρυσό, ασήμι, διαμάντια και κοσμήματα αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τζον Κόλινς, 75 ετών, ο Τέρι Πέρκινς, 67 ετών, ο Ντάνιελ Τζόουνς, 59 ετών και ο Ουίλιαμ Λίνκολν, 60 ετών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών ενώ ο 59χρονος Καρλ Γουντ σε κάθειρξη 6 ετών. Ο νεότερος όλων, ο 49χρονος Χιου Ντόιλ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή.

Ο Μπράιαν Ρίντερ, ο 76χρονος που θεωρείται «αρχηγός» της συμμορίας ασθενεί βαριά και το δικαστήριο δεν αποφάσισε σήμερα την ποινή του. Ο Ρίντερ είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα άτομα τρίτης ηλικίας προκειμένου να μεταβεί στο σημείο της διάρρηξης.

Πολλά από τα μέλη της συμμορίας είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο: ο Ρίντερ είχε καταδικαστεί για τη διάρρηξη, το 1983, στο θησαυροφυλάκιο της Brink's-Mat, στο Αεροδρόμιο Χίθροου, όταν κλάπηκαν ράβδοι χρυσοί αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τα δύο τρίτα της λείας από το ριφιφί στο Χάτον Γκάρντεν δεν έχουν βρεθεί ακόμη και οι αρχές δίνουν αμοιβή 20.000 λιρών για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη του «Μπάζιλ».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση επιχορήγηση 250.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Κιλκίς


Αυξημένες ανάγκες λόγω της μεγάλης προσφυγικής ροής – Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για έλλειψη κονδυλίων.

Σύμφωνα με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Στρατή Πλωμαρίτη, δόθηκε άμεση επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ δόθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο νοσοκομείο προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που δέχεται.

Ο κ. Πλωμαρίτης, απαντώντας σε καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, δήλωσε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ που δόθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Κιλκίς προέρχεται από περικοπές που έγιναν στους προϋπολογισμούς των άλλων νοσοκομείων της περιφέρειας. «Όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, έτσι και το νοσοκομείο Κιλκίς έχει πρόβλημα και τώρα με τη ροή προσφύγων οι ανάγκες είναι αυξημένες. Πέρα από τις 250.000 ευρώ ζήτησα από το υπουργείο δύο εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου Κιλκίς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλωμαρίτης.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλωμαρίτη ότι μείωσαν κατά 40% τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο δέχεται όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η υποχρηματοδότηση αυτή έχει ως συνέπεια την παντελή έλλειψη υλικών, τη μη συντήρηση των μηχανημάτων, την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος και την ανεπάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

«Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου. Προτείνουμε την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Επίσης την άμεση πλήρωση με ιατρικό προσωπικό των κλινικών αιχμής, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι την τοποθέτηση μόνιμων ή επικουρικών ιατρών. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα είτε μέσω της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο», αναφέρει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκες ώθησαν άντρα να αυτοκτονήσει


«Τελείωνε. Είμαστε παγιδευμένες εδώ για πολλές ώρες εξαιτίας σου. Άντε πήδα!».
Στο εδώλιο θα καθίσουν δυο γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος τους καθώς «υποκίνησαν» έναν άνδρα που απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, αλλά δίσταζε να το κάνει με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο άντρας απειλούσε να πηδήξει από τη μία από τις δύο γέφυρες που ενώνουν τα στενά του Βοσπόρου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Τελείωνε. Είμαστε παγιδευμένες εδώ για πολλές ώρες εξαιτίας σου. Άντε πήδα!» φώναξαν οι δύο βιαστικές γυναίκες σε έναν άνδρα που είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του στη γέφυρα απειλώντας ότι θα πέσει στο κενό.

Ο Ερόλ Τζετίν ανέβηκε στο κιγκλίδωμα της γέφυρας και πήδηξε από ύψος 64 μέτρων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν τη σορό του από τα νερά του Βοσπόρου.

Αμέσως μετά η αστυνομία συνέλαβε τις δύο γυναίκες από την Κωνσταντινούπολη, ηλικίας 49 και 27 ετών, κατηγορώντας τις ότι ώθησαν τον άτυχο άνδρα στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι άνδρες της ειδικής ομάδας της αστυνομίας ήταν πολύ κοντά στο να αποτρέψουν τον άτυχο 45χρονο άνδρα να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Οι γυναίκες συνελήφθησαν και πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή. Σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν ενώπιον ενός εισαγγελέα, που διέταξε την προφυλάκισή τους.

Ένας δικαστής επιβεβαίωσε τις διώξεις, αποφάσισε ωστόσο να τις θέσει υπό δικαστικό έλεγχο εωσότου δικαστούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουτιά στο κενό για 15χρονη μαθήτρια


Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Μαθήτρια της γ' γυμνασίου αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον 5ο όροφο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε με την οικογένειά της, χάνοντας ακαριαία τη ζωή της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κοπέλα είχε ειδοποιήσει λίγα λεπτά νωρίτερα τις φίλες της, οι οποίες ενημέρωσαν τη μητέρα της, που απουσίαζε στην εργασία της. Η γυναίκα έσπευσε να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι της, αλλά όταν έφτασε ήταν πλέον αργά, καθώς η μαθήτρια είχε ήδη βουτήξει στο κενό.

Η αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία προανάκρισης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκρυψε την 4χρονη που ήθελε να υιοθετήσει σε σακίδιο


Συνελήφθη μια γυναίκα σε αεροδρόμιο του Παρισιού.

Σε μια… χειραποσκευή είχε κρύψει ένα τετράχρονο κορίτσι μια γυναίκα που συνελήφθη τη Δευτέρα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, με πτήση της Air France από την Κωνσταντινούπολη.

Η νεαρή γυναίκα είναι μόνιμη κάτοικος Γαλλίας, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε η υπηκοότητά της. Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να υιοθετήσει το παιδί που κατάγεται από την Αϊτή. Βρισκόταν στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης αφού πέρασε κανονικά από τους ελέγχους, μαζί με την 4χρονη, αλλά κατόπιν της απαγόρευσαν να επιβιβαστεί μαζί της στο αεροπλάνο, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Τότε, η γυναίκα αποφάσισε να κρύψει τη μικρή σε ένα σακίδιο. Αγόρασε επίσης άλλο εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Γαλλία με άλλη πτήση. «Αφού επιβιβάστηκε, έβαλε το σακίδιο στα πόδια της, κάτω από μια κουβέρτα. Όμως το μικρό κορίτσι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και έγιναν αντιληπτές από άλλους επιβάτες».

Σε ανακοίνωσή της η Air France αναφέρει ότι «ένας ενήλικας ταξίδεψε μαζί με ένα παιδί που το είχε κρύψει σε μια αποσκευή». Η εταιρεία ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο, το βράδυ της Δευτέρας.

Η νεαρή γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση, όμως οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην της ασκήσουν δίωξη, ανέφερε η πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μαζί με το κοριτσάκι παραμένουν ακόμη στο Ρουασί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγό για τους κρατούμενους εκδίδει το υπ. Δικαιοσύνης


«Το αλφαβητάρι του κρατουμένου» περιλαμβάνει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων φιλοξενούνται σε καταστήματα κράτησης.

Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε «Το αλφαβητάρι του κρατουμένου», το οποίο είναι ο οδηγός για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατουμένων και θα διανέμεται σ' όλους τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους.

Σκοπός του οδηγού αυτού είναι η ενημέρωση με τρόπο κατανοητό του κάθε κρατούμενου για τους κανόνες ασφαλούς συμβίωσης μέσα στη φυλακή.

Οι πληροφορίες που περιέχονται αφορούν το δικαίωμα άδειας, την εκπαίδευση, τα αντικείμενα που επιτρέπονται ή απαγορεύονται στη φυλακή, την υπό όρους απόλυση, το «βραχιολάκι», την κατ' οίκον έκτιση της ποινής, την απεξάρτηση, τα μεροκάματα, τα επισκεπτήρια, τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις ποινές τους, το ωρολόγιο πρόγραμμα της φυλακής, αλλά και τις βασικές υποχρεώσεις του κρατουμένου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο οδηγός έχει τη μορφή αλφαβηταρίου για να είναι εύκολος στη χρήση του. Έχει γραφεί σε απλή γλώσσα, ενώ θα ακολουθήσει η μετάφραση του σε γλώσσες που κατανοούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι των φυλακών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με «Το αλφαβητάρι του κρατουμένου» η χώρα μας ανταποκρίνεται στη διεθνή υποχρέωση που προκύπτει από τους «ελάχιστους βασικούς κανόνες για τη μεταχείριση των κρατουμένων» των Ηνωμένων Εθνών (Κανόνες του Μαντέλα) του 2015 και τους «Ευρωπαϊκούς Σωφρονιστικούς Κανόνες» του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2006, αλλά προβλέπεται και από το δικό μας Σωφρονιστικό Κώδικα.

Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ την εικαστική επιμέλεια και την έκδοση σε 6.000 αντίτυπα ανέλαβε το Εθνικό Τυπογραφείο, και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό «αφενός δεν απαιτήθηκαν πρόσθετες δαπάνες, αφετέρου αξιοποιήθηκαν ικανά στελέχη της σωφρονιστικής διοίκησης με γνώση και εμπειρία».

Το έντυπο εμπλουτίζεται με σχέδια και πίνακες που παραχώρησαν κρατούμενοι που φοίτησαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» και το ΙΕΚ Κορυδαλλού.

Το αλφαβητάρι μπορεί να βρεθεί με ένα κλικ εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένοχοι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Κατσούλη


Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Δύο ενόχους έκρινε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Νεάπολη Λασιθίου, για την υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη στη Νέα Αλικαρνασσό, το Σεπτέμβριο του 2014 ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο, και υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα.

Πρόκειται για ένα 34χρονο και ένα 28χρονο κατηγορούμενους για θανάσιμες σκοπούμενες βλάβες και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 χρονών. Σε άλλους τρεις που κατηγορούνταν για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Ακόμη ένας από τους κατηγορούμενους, ο 29χρονος αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθώος κρίθηκε και ένας 24χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορία για πλημμεληματική πράξη.

Η όλη ακροαματική διαδικασία διήρκησε μαζί με τις διακοπές της σχεδόν για τρεις μήνες ενώ με την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξε ένταση και λιποθυμίες στο Δικαστήριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέβασαν συνοδεία αστυνομίας μουσουλμάνες από αεροπλάνο γιατί «κοιτούσαν την αεροσυνοδό»


Τι ισχυρίζεται η αεροπορική εταιρεία - Δείτε το βίντεο.

Είναι η στιγμή που δύο μουσουλμάνες αποβιβάζονται από το αεροπλάνο συνοδεία της αστυνομίας επειδή μια αεροσυνοδός της πτήσης ανέφερε ότι την κοιτούσαν επίμονα.

Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube από τον Mark Frauenfelder του οποίου η φίλη ήταν στην πτήση και δείχνει τις δύο γυναίκες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, οι γυναίκες ταξίδευαν κανονικά με την πτήση από την Βοστώνη στο Λος Άντζελες χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα αλλά τις κατέβασαν νωρίτερα από το αεροπλάνο συνοδεία αστυνομίας όταν αυτό προσγειώθηκε. Επιβάτες της πτήσης αναφέρουν ότι είχαν ακούσει ένα μέλος του πληρώματος της καμπίνας επιβατών να λέει σε συνάδελφό της ότι «δεν εκτιμά» το γεγονός ότι την κοιτούν οι δύο γυναίκες.

Μια επιβάτης της πτήσης έγραψε στο Facebook: «Ήταν μια τρομερή στιγμή, ειλικρινά αυτές οι γυναίκες κάθονταν ήσυχα και παρακολουθούσαν ταινίες. Ένιωσα μια υπερβολή από αυτήν την αεροσυνοδό.» Όπως μεταφέρει ο άνδρας που ανέβασε το βίντεο και με βάση τα λεγόμενα της επιβάτιδος, η αεροσυνοδός δεν φάνηκε να είναι φοβισμένη ή ταραγμένη όταν μιλούσε στη συνάδελφό της αλλά περισσότερο φαινόταν να είναι αυτάρεσκη. Στη συνέχεια, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, η αεροσυνοδός ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα μπουν στο αεροπλάνο και ότι θα πρέπει οι επιβάτες να μείνουν στις θέσεις τους με δεμένες τις ζώνες ασφαλείας.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε αργότερα ότι η αεροσυνοδός είχε την εντύπωση ότι μια από τις γυναίκες μαγνητοσκοπούσε τις διαδικασίες που γίνονταν εν πτήσει. «Η πρώτη προτεραιότητα για τα μέλη του πληρώματος μας είναι η ασφαλής λειτουργία των πτήσεων μας και ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, καλούνται να ενημερώνουν αν κάποιος κινηματογραφεί ή βγάζει φωτογραφίες κατά τις διαδικασίες που γίνονται εν πτήσει ή στην περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης», ανέφερε η εταιρεία και πρόσθεσε «Εάν ένα μέλος του πληρώματος επίσης πιστεύει ότι ένας επιβάτης πιθανόν να κινηματογραφεί τις διαδικασίες ασφάλειας, μπορεί να υποβάλει έκθεση για περαιτέρω εξέταση. Σε αυτή την περίπτωση, τα μέλη του πληρώματος μας ενήργησαν σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συνεργασία και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το προσφυγικό


Οκτάμηνη απασχόληση σε 2.297 θέσεις εργασίας για ανέργους.

Πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά 2.297 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν άμεσα hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων, θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους Δήμους των περιοχών.

Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε Hot Spots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών , βρεφονηπιοκόμων , ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, σε ημερομηνία που θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες.

«Οι συμπολίτες μας, μήνες τώρα, συμπαραστέκονται στους ξεριζωμένους από τον πόλεμο ανθρώπους. Τα προγράμματα που ενεργοποιεί άμεσα το Υπουργείο Εργασίας θα συμβάλουν στην συστηματική, οργανωμένη και συνεκτική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Οι άνεργοι που θα εργαστούν στο πρόγραμμά μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής έχω κάνει λόγο για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε προσωπικό. Αυτές οι 5.000 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προορίζονται για την κάλυψη θέσεων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, είναι μια σημαντική κίνηση, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην διαχείρισή του», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Η νέα αυτή πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία πλήρως λειτουργικών hot spots που θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες με τη συμβολή και αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών. Η χώρα μας πρωτοστατεί στη μάχη υλοποίησης μιας πολιτικής αντίστοιχης με το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, παρά το βάρος μιας μακρόχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Οι άνεργοι θα προσληφθούν στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία πλέον είναι οκτάμηνης και όχι πεντάμηνης διάρκειας, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα αμείβονται επιπλέον για τη νυκτερινή τους εργασία, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη για οκτώ μήνες άλλων 2.703 ανέργων. Προς διάψευση ανακριβών δημοσιευμάτων του Τύπου διευκρινίζεται ότι συνολικά και στις δύο φάσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα απασχοληθούν 5.000 ωφελούμενοι.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020, και από εθνικούς πόρους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική εκδήλωση του ΕΒΕΑ για το νέο ΕΣΠΑ


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:30, στην Αίθουσα «Ερμής» του Μεγάρου.

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΕΣΠΑ 2014 - 2020: Νέα Προγράμματα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας», διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων και του ΕΛΙΑΜΕΠ και με την υποστήριξη του E.B.E.A. και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:30, στην Αίθουσα «Ερμής» του Μεγάρου του Ε.Β.Ε.Α., Ακαδημίας 7, στην Αθήνα.

Στην ανωτέρω εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι τέσσερεις νέες προκηρύξεις του Ε.Σ.Π.Α.:

«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
«Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».
«Αναβάθμιση πολύ Μικρών & Μικρών Υφιστάμενων Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη των Ικανοτήτων τους στις Νέες Αγορές».
«Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον Εκσυγχρονισμό τους και την Ποιοτική Αναβάθμιση των Παρεχομένων Υπηρεσιών».
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου για τα επιμέρους τεχνικά θέματα των Προκηρύξεων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα σχετικά ερωτήματα τους και να καταστεί απρόσκοπτη η ανταπόκρισή τους στην αντίστοιχη υποβολή προτάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λουκέτο σε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία


Η δικαστική απόφαση βασίστηκε στα διδάγματα από το δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Ένα δικαστήριο στην Ιαπωνία έδωσε σήμερα εντολή για τη διακοπή της λειτουργίας για λόγους ασφαλείας δύο πυρηνικών αντιδραστήρων, που μόλις και μετά βίας είχαν ξαναρχίσει να λειτουργούν, επικαλούμενο τα διδάγματα από το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα πριν από πέντε χρόνια.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αφορά τους αντιδραστήρες 3 και 4 του σταθμού της Τακαχάμα, στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το πράσινο φως από τεχνικής και πολιτικής πλευράς για την επαναλειτουργία τους.

«Υπό το φως του δυστυχήματος της Φουκουσίμα (...) εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά τα μέτρα προστασίας απέναντι σε ένα τσουνάμι και όσον αφορά τα σχέδια εκκένωσης» της περιοχής, υπογράμμισε ο δικαστής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία παρέδωσε επαρκείς διευκρινίσεις όσον αφορά το σχέδιο για την ασφάλεια», σημείωσε επίσης ο δικαστής.

Αυτοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, μια ομάδα 29 ανθρώπων από την περιφέρεια της Σίγκα, η οποία γειτονεύει με αυτήν της Φούκουι, όπου βρίσκονται οι αντιδραστήρες της Τακαχάμα, πανηγύρισαν μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση και άνοιξαν πανό στα οποία αναγραφόταν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και χαιρετίζουμε το θάρρος των ενόρκων».

«Είναι μια νίκη που θα δημιουργήσει προηγούμενο», δήλωσε παράλληλα ο Χισάγιο Τακάντα, υπεύθυνος της Greenpeace στην Ιαπωνία.

«Το δικαστήριο δίνει με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα στον πυρηνικό τομέα, μία εβδομάδα μετά την απόφαση να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι πρώην υπεύθυνοι της εταιρείας εκμετάλλευσης του σταθμού της Φουκουσίμα για επαγγελματική αμέλεια που μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα» του Μαρτίου του 2011, πρόσθεσε.

Η νίκη αυτή στη δικαστική σάγκα της Τακαχάμα διάρκειας περίπου ενός έτους συνιστά ένα πισωγύρισμα για την κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Αυτή διαβεβαιώνει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ιαπωνίας μπορούν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν χωρίς να υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια από τη στιγμή που η αρμόδια πυρηνική Αρχή τους έχει χορηγήσει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τις νέες αυστηρές προδιαγραφές που ισχύουν στη χώρα.

«Η κρίση (της πυρηνικής Αρχής) σύμφωνα με την οποία οι αντιδραστήρες αυτοί ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές, οι οποίες είναι οι πιο αυστηρές στον κόσμο, δεν αλλάζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Τώρα η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον σταθμό αυτόν, η Kansai Electric Power, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δικαστική αυτή απόφαση, για την οποία εξέφρασε τη λύπη της και τη χαρακτήρισε απαράδεκτη, τουλάχιστον εν αναμονή μιας ενδεχόμενης ανάκλησής της από εφετείο.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποδείξουμε την ασφάλεια των αντιδραστήρων 3 και 4 της Τακαχάμα», αντέδρασε εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύτηκε η απόφαση που φέρνει πρόστιμα 250 ευρώ στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα


Έρχονται ραβασάκια για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις διασταυρώσεις στοιχείων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων και όσοι πιάνονται στην τσιμπίδα, θα έχουν περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο καταβάλλοντας όμως παράλληλα και ειδικό πρόστιμο 250 ευρώ.

Για όσους αγνοήσουν το ραβασάκι, η υπόθεση θα παραπέμπεται στην ελληνική Αστυνομία για αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο, τουλάχιστον 500 ευρώ.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ανοίγει το δρόμο για την αποστολή ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η οποία περιγράφεται στην απόφαση, δύο φορές το χρόνο, η ΔΗΛΕΔ προχωρεί σε διασταύρωση στοιχείων ανάμεσα στα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε τρία αρχεία:

1. Το αρχείο της ΓΓΔΕ ,όπως αυτό ενημερώνεται με τις μεταβολές και τις νέες άδειες κυκλοφορίας που εκδίδονται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθώς και με τις μεταβολές (όπως ακινησίες) των κατά τόπους Δ.Ο.Υ.,

2. του αρχείου του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων (εφεξής Κέντρο Πληροφοριών), για τα αυτοκίνητα οχήματα που είναι ασφαλισμένα, και

3. των αρχείων οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή Υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με την νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.

Το Κέντρο Πληροφοριών και οι δημόσιες υπηρεσίες ή Υπουργεία υποχρεούνται να θέτουν, σε διαρκή βάση, στη διάθεση της Δ.ΗΛΕ.Δ. τα παραπάνω αρχεία και στοιχεία τους, όταν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να διενεργείται, με ηλεκτρονικό τρόπο, ο έλεγχος και εντοπισμός των αυτοκίνητων οχημάτων για τα οποία δεν υφίσταται η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη (εντοπισμός ανασφάλιστων οχημάτων).

Μετά τη διασταύρωση στοιχείων, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των πιθανώς ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί, να προβούν άμεσα, στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος τους.

Με την ίδια επιστολή ενημερώνονται για τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου το όχημα να εξαιρεθεί από το αρχείο των πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος, υπάρχει απαλλαγή της υποχρέωσης ασφάλισής του σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του, διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του. Επιπρόσθετα, οι πιστοποιημένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet χρήστες ενημερώνονται με την ανάρτηση της ίδιας επιστολής στο λογαριασμό τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο θα μετατραπεί ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα


Θα έχει δική του είσοδο - Tέλος στα προβλήματα πρόσβασης.

Με μια σημαντική γνωμοδότηση -που αλλάζει τα δεδομένα ως προς την πρόσβαση του Ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος βρίσκεται εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης- έληξε χτες στο ΚΑΣ η συζήτηση για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) της παραπάνω έκτασης, που πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο.

Σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο θα μετατραπεί ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην πρόταση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ για τη δημιουργία, εντός της αδόμητης Ζώνης Απόλυτης Προστασίας (Α1) στην οποία βρίσκεται ο Ναός, ενός οργανωμένου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, που θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Ο χώρος αυτός θα έχει είσοδο από τον δημόσιο δρόμο, η οποία θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις λουτρικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μια γνωμοδότηση που θα βάλει τέλος στα προβλήματα πρόσβασης στον Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα -ιδιοκτησία ελληνικού δημοσίου- οι επίδοξοι επισκέπτες του οποίου συχνά καλούνται είτε να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου είτε να παρατηρούν το μνημείο μέσω ενός ανοίγματος στην περίφραξη.

Στον παραπάνω όρο κατέληξε το Συμβούλιο έπειτα από συζήτηση των μελών του, τόσο με την αρμόδια διεύθυνση όσο και με τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Από τους υπόλοιπους όρους που τέθηκαν στη γνωμοδότηση ξεχωρίζουν η εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της ανασκαφικής έρευνας και της απόλυτης πρόσβασης στον προϊστορικό οικισμό με την εγκατάσταση ελληνιστικών χρόνων, που βρίσκεται εντός της έκτασης και των ορίων Ζώνης Απολύτου Προστασίας (Α2), καθώς και η αποφυγή, σε περίπτωση κατεδάφισης και ανακατασκευής των καμπανών πλησίον της παραπάνω ζώνης, ύψους μεγαλύτερου από εκείνο των υφιστάμενων κτιρίων, προς αποφυγή έμμεσης βλάβης στον αρχαιολογικό χώρο.

Το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» στο νέο ΕΣΧΑΔΑ (και στην τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης»), καθώς και στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο πλαίσιο της προσαρμογής του ΕΣΧΑΔΑ στις παρατηρήσεις της γνωμοδότησης 28/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν στην Κρήτη «μαιμού» αποκλειστικές νοσοκόμες


Χειροπέδες σε οκτώ γυναίκες.

Οκτώ γυναίκες, έξι αλλοδαπές και δύο Ελληνίδες, συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς, σε νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων.

Ειδικότερα, στα πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου και των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι συνολικά οκτώ γυναίκες εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών. Πρόκειται για δύο ημεδαπές (ηλικίας 38 και 58 χρονών), μια 58χρονη από την Αλβανία και ακόμη πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία (ηλικίας 42, 51, 34, 33 και 52 χρονών).

Από τις παραπάνω, στο Ηράκλειο συνελήφθησαν οι πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία και η 58χρονη από την Αλβανία, έπειτα από έλεγχο από αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Τμημάτων Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Επίσης, στα Χανιά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, μετά από έλεγχο στο νοσοκομείο της πόλης οι δύο Ελληνίδες και η 52χρονη από τη Βουλγαρία για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Οι συλληφθείσες οδηγούνται στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή η έφηβη που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή στην Ινδία


Κάηκε στο 90% του σώματός της κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε.
Μια 16χρονη Ινδή που είχε πέσει θύμα βιασμού και στη συνέχεια ο δράστης την έκαψε ζωντανή πάνω στη στέγη του σπιτιού της υπέκυψε τελικά στα τραύματά της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η έφηβη, η οποία κάηκε στο 90% του σώματός της κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε τη Δευτέρα, πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί. «Δυστυχώς δεν μπόρεσε να σωθεί παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας», δήλωσε ο αστυνομικός Ασουάνι Κουμάρ, αρμόδιος για την έρευνα. «Συλλάβαμε τον κατηγορούμενο. Είναι ένας 19χρονος ο οποίος φυλακίστηκε. Η έρευνα θα επιτρέψει να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις λεπτομέρειες του εγκλήματος αυτού», ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο, που επικαλείται τον πατέρα του θύματος, ένας γείτονας από το χωριό τους στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές παρενοχλούσε την κόρη του εδώ και έναν χρόνο, παρά τις προειδοποιήσεις που του είχαν γίνει.

Ο ομαδικός βιασμός φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο του Νέου Δελχί που οδήγησε στον θάνατό της στα τέλη του 2012 είχε φέρει στο φως το μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων βίας με θύματα τις γυναίκες στην Ινδία.

Ο νόμος για τους δράστες βιασμών έχει γίνει αυστηρότερος μετά το έγκλημα αυτό που είχε προκαλέσει διεθνή καταδίκη, κυρίως όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή της δίκης και την ενίσχυση των ποινών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή ατυχημάτων


Θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου.

Ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτροπής τροχαίων ατυχημάτων, μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των επικίνδυνων παραβάσεων, θέτει σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία από την Τρίτη 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων που αναπτύσσει στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι ο δραστικός περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων, που έχουν ως επακόλουθο θανάσιμους και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε με βάση την ποιοτική ανάλυση και αξιολόγηση στατιστικών στοιχείων και δεδομένων για τα τροχαία ατυχήματα και η εφαρμογή του αποσκοπεί στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη μέριμνα στο σχεδιασμό, αλλά και στην εφαρμογή του προγράμματος, έχει δοθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και των επιπτώσεων τους, με στόχο τη βελτίωση και την παγίωση ορθής οδηγικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Οι επικίνδυνες παραβάσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι:

*Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

*Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

*Μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση παιδικών καθισμάτων

*Μη χρήση κράνους

*Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

*Υπερβολική ταχύτητα

*Κυκλοφορία οχήματος που δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο

*Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Με την εφαρμογή του προγράμματος και σε εβδομαδιαία βάση κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο αναφορικά με τις επικίνδυνες παραβάσεις, υπό τον επιτελικό συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος προβλέπει και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίησή του, με τη διάθεση του απαραίτητου προσωπικού της Τροχαίας, του αναγκαίου αριθμού περιπολικών και συμβατικών οχημάτων, καθώς και μοτοσικλετών με ανάλογο εξοπλισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο θρυλικός παραγωγός των Beatles George Martin


Τον απόκαλούσαν «το 5ο Σκαθάρι» για την καταλυτική συμβολή του στην πορεία της μπάντας.

Ήταν ο άνδρας πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των «Σκαθαριών». Παραγωγός τους και «θησαυρός» του συγκροτήματος, ο George Martin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Ήταν ο ντράμερ των Beatles Ringo Starr που μοιράστηκε την είδηση της απώλειας στο Twitter. «Ο θεός να ευλογεί τον George Martin, ειρήνη και αγάπη στη Judy και την οικογένειά του, θα μας λείψει», έγραψε.



«Είμαι τόσο διαλυμένος που δεν βρίσκω λόγια», έγραψε ο γιος του Τζον Λένον Sean.



Ο Martin ήταν ο άνθρωπος πίσω από 23 No. 1 singles στις ΗΠΑ και 30 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον αποκαλούσαν συχνά «το 5ο Σκαθάρι» και ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε ουσιαστικά το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης με τους Beatles.



Γεννήθηκε στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1926, υπηρέτησε στο Ναυτικό έως το 1947 και στη συνέχεια σπούδασε πιάνο και όμποε.

Όταν οι Beatles ηχογραφούσαν το πρώτο τους single για τις ΗΠΑ, το «Please Please Me», τους έπεισε να επιταχύνουν το ρυθμό. Το τραγούδι έγινε χιτ. «Κύριοι, μόλις κάνατε τον πρώτο σας No. 1 δίσκο» τους είπε από το κοντρόλ, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Είχε επίσης βάλει το χέρι του στο «Yesterday».

Ο John Lennon είχε πει το 1971: «Ο George Martin μας έκανε αυτό που είμαστε στο στούντιο. Μας βοήθησε να αναπτύξουμε μια γλώσσα για να μιλάμε σε άλλους μουσικούς».

Το 2011 ο Martin είχε πει για τους Beatles: «Πιστεύω πως είναι τόσο καλοί που θα είναι μαζί μας για πολλές γενιές, και τον επόμενο αιώνα. Θα είναι εδώ και σε 100 χρόνια, αλλά εγώ δεν θα είμαι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άλλοι 3 αθλητές από τη Ρωσία «ντοπέ» με την... ουσία της Σαράποβα


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για αθλητές, που χρησιμοποιούν την ουσία με την οποία συνελήφθη «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ η Μαρία Σαράποβα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη ρωσική αθλητική ιστοσελίδα, «R-Sport» η διάσημη τενίστρια δεν είναι η μοναδική αθλήτρια από τη Ρωσία που κάνει χρήση του «meldonium». «Θετικοί» στην ίδια ουσία ανιχνεύθηκαν και οι ρωταθλητές του πατινάζ ταχύτηταςΣεμιόν Ελιστράτοφ και Πάβελ Κουλίζνικοφ, ενώ το νέο όνομα είναι ο διεθνής βολεϊμπολίστας της Ντιναμό Μόσχας, Αλεξάντερ Μάρκιν.

Την περίπτωση του, μάλιστα, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο εν λόγω σάιτ και ο γενικός γραμματέας της ρωσικής ομοσπονδίας βόλεϊ, Αλεξάντερ Γιαρεμένκο. Μάλιστα, ανέφερε ότι η υπόθεση του Μάρκιν θα εξεταστεί από την FIVB στις 19 Απριλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περού: Οι αυτόχθονες απελευθέρωσαν τους δημόσιους υπαλλήλους, που κρατούσαν ομήρους


Οι αυτόχθονες ενός χωριού στον Αμαζόνιο στο Περού απελευθέρωσαν δημόσιους υπαλλήλους που είχαν κρατήσει ως όμηρους για να απαιτήσουν κρατική βοήθεια μετά από τη ρήξη ενός αγωγού από όπου διέρρευσαν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, είπε η δημόσια επιχείρηση ενέργειας Πετροπερού (Petroperu).

Η Πετροπερού, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, ήρθε σε συμφωνία με τους αρχηγούς του χωριού Γουαμπίς στην περιοχή Μαγιουριάγκα η οποία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών στην κοινότητα και βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, είπε η εταιρεία σε δήλωση.

Οι χωρικοί της Μαγιουριάγκα κατάσχεσαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή και κρατούσαν όμηρους το προσωπικό της εταιρείας και του κράτους για να απαιτήσουν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα άμεσης βοήθειας.

Η ρήξη του αγωγού έγινε στις 3 Φεβρουαρίου και ακολούθησε μια παρόμοια της ίδιας εταιρείας κατά την οποία χύθηκε όγκος 2.000 βαρελιών κοντά σε άλλες κοινότητες αυτόχθωνων.

Ο μηχανισμός επίβλεψης του κράτους είπε ότι η Πετροπερού δεν έχει συντηρήσει τον 40χρονο αγωγό σωστά και θα κληθεί να πληρώσει περίπου 15,4 εκατομμύρια ευρώ (17 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα μετά την ρύπανση από πετρέλαιο σε τουλάχιστον δύο παραπόταμους του Αμαζονίου.

Ο αγωγός μετέφερε μεταξύ 5.000 και 6.000 βαρελιών την ημέρα προτού κλείσει λόγων των διαρροών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς ασανσέρ η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας


Ένα μήνα τώρα τα ασανσέρ της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδού Ερμού της Πάτρας υπολειτουργούσαν, ενώ τα δύο από τα τέσσερα είχαν νεκρώσει τελευταία.

Από το μεσημέρι και τα τέσσερα έπαψαν να λειτουργούν, ελλείψει συντηρήσεως.

Δεν είναι γνωστό εάν τα διαθέσιμα κονδύλια στέρεψαν λόγω των ηλεκτρονικών αισθητήρων, που μπήκαν στην κεντρική πόρτα του κτιρίων, αλλά σίγουρα δεν είναι και ότι ευχάριστο να ανεβαίνει κανείς τις σκάλες για να εξυπηρετηθεί, ιδιαίτερα εάν είναι και κάποιας ηλικίας!

Επειγόντως πρέπει να βρεθεί κονδύλι για την συντήρησής τους ειδάλλως βλέπω τους ενδιαιτούμενους στα επάνω παρτμάν να προετοιμάζουν πόδια προπονημένα για μαραθώνιο! Ειδικά στους 3ο και 4ο ορόφους...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριες συμπλοκές Ελλήνων και Αλβανών μαθητών στην Κρήτη


Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην μαθητική κοινότητα οι καταγγελίες ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης γίνονται συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές είχαν δώσει ραντεβού εκτός σχολείου για να λύσουν τις διαφορές τους.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για την αναστολή πώλησης «κόκκινων» δανείων


Τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατατέθηκε στη βουλή, στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Απόδημων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ε.Ε." του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου, έως την 15η Απριλίου 2016 η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις.
Με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμένης διάταξης του νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ Α' 176), παρατείνεται η περίοδος της εξαίρεσης από την πώληση σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Ε.Μ.Α.Μ.Ε.Δ.) συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.

Η προτεινόμενη διάταξη

Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει τα εξής:

Άρθρο ...............«Ρυθμίσεις θεμάτων περί μη εξυπηρετούμενων δανείων- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ του ν. 4354/2015 (Α' 176)»
1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 9 του άρθρου 3 του Α' Κεφαλαίου του Ν. 4354/2015 (Α' 176) όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου Τρίτου του ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α' 18) τροποποιείται ως ακολούθως:

«Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αναστέλλεται ως προς τις καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, τις συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας και τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (Επίσημη Εφημερίδα L124/20.5.2003), καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι την 15η Απριλίου 2016».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...