Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συνελήφθη σε ληστεία ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε γυναίκες στη Κολωνία


Πρόκειται για έναν 19χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία (δυτικη Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον έναν άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κολωνίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από 1 εκατομμύριο το 2015).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριες συγκρούσεις στο Παρίσι


Τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί σε επεισόδια με διαδηλωτές που αντιδρούν σε νομοσχέδιο για την εργασία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων στη Γαλλία εναντίον του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ υπάρχουν επίσης τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: «Πράσινο φως» σε ΠΔ που καθορίζει τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας ακινήτου


Αφορά όσα ακίνητα κατάσχονται και βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας ακινήτου που κατάσχεται και βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα, το Ε Τμήμα του ΣτΕ με γνωμοδότηση του (98/2016) έκρινε νόμιμο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης και σύμφωνα με το οποίο αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής.

Όπως προβλέπεται από την διαδικασία, που αναφέρεται στο ΠΔ, ο δικαστικός επιμελητής υποχρεούται να προσλάβει -κατά την κρίση του- πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στην Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πιστοποιημένος εκτιμητής με τη σειρά του μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία πρέπει να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή. Όσο για την αμοιβή που αφορά στην εκτίμηση του ακινήτου καθορίζεται «εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου» και υποχρεωμένος να την καταβάλει είναι «ο επισπεύδων την αναγκαστική εκτέλεση (Τράπεζα, κ.λπ.) και το ποσό αυτό βαρύνει τελικά «εκείνον κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση», δηλαδή τον οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύστημα εισροών-εκροών στα πλωτά μέσα εφοδιασμού καυσίμων


Θα εφοδιαστούν και με ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού της θέσης τους.

Όλα τα πλωτά εφοδιαστικά μέσα καυσίμων υποχρεούνται εντός των επομένων 12 μηνών - ή στον πρώτο κατά το νόμο δεξαμενισμό τους - να εγκαταστήσουν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισφορών - εκροών. Έναν μήνα μετά την εγκατάσταση θα αποστέλλουν καθημερινά τα σχετικά στοιχεία των εισροών - εκροών τους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ θα εφοδιαστούν και με ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού της θέσης τους (GPS).

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός προδιαγραφών και απαιτήσεων για την έγκριση πλωτών μέσων μεταφοράς καυσίμων ναυτιλίας ως πλωτών εφοδιαστικών μέσων».

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, εντάσσεται στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και συμβάλλει στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και ειδικά των ναυτιλιακών καυσίμων.

Με την απόφαση καλύπτεται η ανάγκη για την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και καθορίζονται οι απαιτήσεις για συμμόρφωση, καταγραφή, λειτουργία και διασφάλιση των μετρήσεων.

Επίσης, καθορίζονται οι διαδικασίες και οι προδιαγραφές, με την εγκατάσταση Ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (σύστημα GPS), συλλογής και αποστολής δεδομένων, στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και η ηλεκτρονική αποστολή τους στο Κέντρο.

«Ο αγώνας κατά του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι δύσκολος και καθημερινός, αλλά η κυβέρνηση προχωρώντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, δημιουργεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για την καταπολέμησή τους» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους 53.717 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα


Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 60.

Σε 53.717 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση που εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 60 και το σύνολο των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά σε 7.773.

Στην Αττική διαμένουν 14.393 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 1.920 και στη νότια Ελλάδα 338. Η βόρεια Ελλάδα φιλοξενεί 29.293 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 10.172 βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης και οι 1.137 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.

Αναλυτικά στοιχεία εδώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακές εικόνες από το μισοβυθισμένο «Παναγία Τήνου» - Από τις 18 Απριλίου είχε πάρει κλίση


Δείτε το βίντεο που καταγράφηκε από drone.

Εικόνες του μισοβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στο λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε από ψηλά ένα drone.

Το πλοίο παρουσίασε την Τρίτη δεξιά κλίση 40 μοιρών λόγω εισροής υδάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών συνεργείων και με σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» κατ’ εκτίμηση έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό του από τα νερά φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ. Χθες, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δολιοφθοράς για την εισροή υδάτων στο πλοίο.

Δείτε το βίντεο…-------------


Από τις 18 Απριλίου το πλοίο «Παναγία Τήνου» είχε πάρει κλίση λόγω εισροής υδάτων

Το ΝΑΤ είχε προειδοποιήσει το υπ. Ναυτιλίας.

Από τις 18 Απριλίου το ΝΑΤ σε σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ .

Προσθέτουν ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»


Η ΕΕΤΑΑ έχει απευθυνθεί σε 139 φορείς ισάριθμων δήμων της χώρας.
Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιόδου 1/1/2016 - 31/12/2016, ύψους 60 εκατ. ευρώ, μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ήδη, η ΕΕΤΑΑ έχει απευθυνθεί σε 139 φορείς ισάριθμων δήμων της χώρας για να αποστείλουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, ώστε να λάβουν την πρώτη δόση της χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από τον λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ύψους 40 εκατ. ευρώ, από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (5 εκατ. ευρώ), την ειδική εισφορά ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ύψους 14 εκατ. ευρώ και τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (1 εκατ. ευρώ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπήκαμε στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο City Plaza


Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr.

Ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, μέλη των συλλογικοτήτων της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, άνοιξαν τη σφραγισμένη είσοδο του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου City Plaza, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Κατριβάνου, και προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου.

Αμέσως έκαναν εκκαθάριση και οργάνωση των χώρων του ξενοδοχείου και σταδιακά άρχισαν να φιλοξενούν πρόσφυγες που είχαν παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά και αλλού. Μέχρι χθες, περίπου 150 πρόσφυγες είχαν βρει στέγη στους δύο πρώτους ορόφους του ξενοδοχείου.

Το City Plaza Hotel παρέμενε κλειστό για περίπου έξι χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών και από τότε δεν είχε επιτευχθεί καμία λύση για την αξιοποίησή του.

Στην επιτόπου βόλτα στους χώρους του υπό κατάληψη ξενοδοχείου, το newsbeast.gr μίλησε με αλληλέγγυους και πρόσφυγες και διαπίστωσε πως παρά την αντισυμβατικότητα της κίνησης να προχωρήσουν σε κατάληψη του χώρου, η κατάσταση μέσα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή που θα περίμενε να δει κάποιος, ακούγοντας για το όλο συμβάν.

Περιηγηθήκαμε σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου από τη ρεσεψιόν, την κουζίνα και τις αποθήκες μέχρι τα δωμάτια. Παντού συναντήσαμε ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι λειτουργεί κανονικά.

Η προσπάθεια οργάνωσης φαίνεται ως τώρα να έχει επιτύχει, καθώς οι χώροι ήταν ιδιαίτερα καθαροί, ενώ έχουν καταφέρει να οργανώσουν ακόμα και παιδότοπο για τα μικρά παιδιά. Υπάρχει επίσης επαρκής ηλεκτροδότηση και ύδρευση.

Η κουζίνα του ξενοδοχείου λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντή μάγειρα, ο οποίος ετοιμάζει τα τρία γεύματα την ημέρα που παρέχονται στους πρόσφυγες.

Πίνακες ανακοινώσεων βρίσκονται σε διάφορα σημεία των εσωτερικών χώρων που ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τη λειτουργία του παιδότοπου, για την κουζίνα, για τις επισκέψεις γιατρών και άλλες χρηστικές πληροφορίες, ενώ σε άλλο σημείο υπάρχουν πίνακες για τη διαθεσιμότητα εθελοντών και τις ανάγκες που υπάρχουν σε πρώτες ύλες, φαγητό ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σε όλους τους χώρους που κινηθήκαμε δεν εντοπίσαμε καταστροφές ή άλλου είδους κακομεταχείριση των χώρων, ενώ ακόμα και στα δωμάτια των προσφύγων που μπήκαμε δεν συναντήσαμε κάτι που δεν θα θύμιζε κανονική λειτουργία ξενοδοχείου.

Μέχρι και χθες ανάμεσα στους πρόσφυγες που διέμεναν εκεί υπήρχαν 77 παιδιά τα επτά ασυνόδευτα και τρεις έγκυοι, ενώ οι χώρες προέλευσης τους ήταν από Συρία, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Μαρόκο, Ιράν και Ιράκ.

Ο φόβος για την αντίδραση της αστυνομίας ή ατόμων που αντιτίθενται στο όλο εγχείρημα είναι υπαρκτός, με την είσοδο του ξενοδοχείου να περιφρουρείται κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου, ενώ από τις 22:00 το βράδυ κλείνει για τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης έχουν ληφθεί μέτρα και στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, με την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ.

Μιλώντας με πρόσφυγες που μένουν εκεί, διαπιστώσαμε την ανακούφισή τους για το γεγονός ότι κατάφεραν να βρουν ένα καλύτερο μέρος για να μείνουν, ειδικά όσοι το προηγούμενο διάστημα διέμεναν στις πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Μας δήλωναν ότι οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές. Ωστόσο δεν βγαίνει από το μυαλό τους ούτε η στιγμή, η επιθυμία να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού. Όπως μας έλεγαν, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και περιμένουν τη στιγμή που θα ανοίξουν τα σύνορα. Οι περισσότεροι από αυτούς, άλλωστε, έχουν ήδη δικούς τους ανθρώπους που τους περιμένουν σε αρκετές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με...μέτρο θα πετούν οι Θεσσαλονικείς τα σκουπίδια τους τις μέρες του Πάσχα


Να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους κατά τις πέντε ημέρες της εορταστικής περιόδου του Πάσχα καλεί τους πολίτες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, θα υπάρχουν μειωμένα δρομολόγια αποκομιδής, λόγω και της οικονομικής πολιτικής που περιορίζει τα κονδύλια για αποζημίωση αργιών και εξαιρέσιμων, ενώ και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα παραμείνει κλειστός από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

«Η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, κάνει καθημερινές προσπάθειες για την καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, πέραν αυτού όμως, η συμβολή των δημοτών είναι απαραίτητη», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κερκυραϊκά Πασχαλινά έθιμα που κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον


Μια μοναδική εμπειρία ζωής σας περιμένει το Πάσχα στην Κέρκυρα.
Αν και σε ολόκληρη την Ελλάδα ο εορτασμός του Πάσχα, της μεγαλύτερης γιορτής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διεξάγεται με ιδιαίτερη κατάνυξη και σεβασμό προς τα ήθη και έθιμα, στην Κέρκυρα θα ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία. Μία εμπειρία που αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος κόσμου που καταφτάνουν στο νησί προκειμένου να βιώσουν από κοντά τον ιδιαίτερο κερκυραϊκό εορτασμό του.

Οι ντόπιοι ονομάζουν το Πάσχα Λαμπρή ή Λαμπριά, ημέρα χαράς και απολαύσεων μετά από 7 εβδομάδες τηρουμένης νηστείας, με την πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική, που έχει τις ρίζες της στο 17ο αιώνα στην Κρήτη, να κυριαρχεί στα καντούνια της Παλιάς Πόλης μέχρι και σήμερα.Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων, με τη λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα –πολιούχου αγίου της Κέρκυρας– μια τελετή που ακολουθείται από το 1630. Πρόκειται για τη λιτανεία με τη μεγαλύτερη διαδρομή και τη μοναδική στην οποία συμμετέχουν και οι 18 φιλαρμονικές του νησιού. Το βράδυ της ίδιας μέρας η καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας "Μάντζαρος" διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο, εισάγοντας το κοινό στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας.Από τις πιο σημαντικές ημέρες η Μεγάλη Πέμπτη, όπου στον Duomo στην πλατεία Δημαρχείου ανάβουν 12 κεριά, τα οποία σβήνουν ένα ένα με την ανάγνωση κάθε Ευαγγελίου. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εκκλησίες γεμίζουν πριν από το μεσημέρι με πιστούς για την τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου και την περιφορά του νεκρού Ιησού. Αργότερα, το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά των επιταφίων των εκκλησιών στα καντούνια της Παλιάς Πόλης. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον επιτάφιο της Μητροπόλεως, όπου η παρουσία της Παλαιάς Φιλαρμονικής (κόκκινη) γίνεται αισθητή με το Adagio του Albinoni, της "Μάντζαρος" (μπλε) με τη Marcia Funebre του Verdi, της "Καποδίστριας" με την Elegia Funebre και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin.Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, με την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα των σπιτιών στο Λιστόν πέφτουν μπότηδες (κανάτια) γεμάτοι νερό, ένα έθιμο που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.Η αναστάσιμη ακολουθία λαμβάνει χώρα στην Πάνω Πλατεία, παρουσία του μητροπολίτη και των Αρχών του νησιού. Μετά το πέρας και της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οι φιλαρμονικές περιφέρονται στην πόλη, παίζοντας εύθυμα εμβατήρια και μεταδίδοντας το ευχάριστο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «νέος και ταλαντούχος» Ισπανός που βρέθηκε νεκρός στα κεντρικά γραφεία της Apple


Τι ανακοίνωσε η εταιρεία κολοσσός για την αυτοκτονία του υπαλλήλου.

Η Apple αποτίει φόρο τιμής στον ισπανό υπάλληλο ο οποίος αυτοκτόνησε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο την Τετάρτη.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας για το περιστατικό ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail: «Είμαστε πληγωμένοι για την τραγική απώλεια ενός νεαρού και ταλαντούχου συνεργάτη. Οι σκέψεις μας και η βαθύτατη λύπη μας βρίσκονται στην οικογένεια και στους φίλους του, συμπεριλαμβανομένων και των πολλών ανθρώπων με τους οποίους εργάστηκε εδώ στην Apple».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι προσφέρει στήριξη στους συναδέλφους του άνδρα του οποιου το σώμα ανακαλύφθηκε μέσα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων δίπλα σε ένα όπλο. Εκπρόσωπος του Τμήματος της Πυροσβεστικής δήλωσε στη Daily Mail ότι κλήθηκαν στο σημείο όταν ενημερώθηκαν ότι ένας άνδρας έχει υποστεί ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Η Apple αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του εργαζομένου ενώ το όνομα του δεν δόθηκε ούτε από τον ιατροδικαστή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.Ωστόσο η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι κανένας άλλος δεν έχει εμπλακεί στο περιστατικό παρά τις αρχικές αναφορές ότι μια γυναίκα μπορεί να ήταν μέρος κάποιου επεισοδίου που έλαβε χώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος για το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται στην εταιρεία. Ένας υπάλληλος της Apple δήλωσε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν το θύμα και ότι απλά τους δόθηκε η δυνατότητα να μην συνεχίσουν τη βάρδιά τους την υπόλοιπη μέρα ενώ βέβαια υπήρξε κάποια αναστάτωση από το περιστατικό. Η αστυνομία επιπλέον ανέφερε ότι έχει στα χέρια της λίγες λεπτομέρειες και ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρει κάτι περισσότερο για το συμβάν και τι μπορεί να οδήγησε σε αυτή την πράξη τον νεαρό υπάλληλο.

Διαβάστε περισσότερα...