Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πέτυχε το στόχο της η Ειρήνη Ρομποτή στο Sachsenring


Η 17χρονη Ελληνίδα προσαρμόστηκε γρήγορα και εντυπωσίασε.

Ήταν η πρώτη έξοδος της έφηβης οδηγού από την Ελλάδα έχοντας σαν αποκλειστικό στόχο να γνωρίσει το περιβάλλον των μεγάλων διοργανώσεων. Η συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό θεσμό του ADAC Juniors Cup αποδείχθηκε καταλυτική για τη συνέχεια της πορείας της στους αγώνες.

Στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία παράλληλα με το MotoGP έγινε και ο 4ος γύρος του Ευρωπαϊκού κυπέλλου νέων οδηγών, το ADAC Juniors Cup, με συμμετοχές από 8 χώρες και ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκε και η 17χρονη Ελληνίδα Ειρήνη Ρομποτή.

Η Ρομποτή παρά τη μικρή της εμπειρία στους αγώνες έχει ξεχωρίσει τόσο για την τεχνική και τη μαχητικότητά της όσο και για την ταχύτητά της, στοιχεία όμως που κατά γενική ομολογία δεν αρκούν για την συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι περισσότεροι συναθλητές της έχουν τουλάχιστον 3-4 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας πριν περάσουν στο Juniors Cup, όταν η Ειρήνη μετρά μόλις μερικούς μήνες και μόλις 3 συμμετοχές σε αγώνες ταχύτητας, στο Ελληνικό Έπαθλο Νέων Οδηγών.

Η γρήγορη προσαρμογή της όμως και το φυσικό της ταλέντο έπεισαν την ίδια και τον προπονητή της να πραγματοποιήσουν το μεγάλο αυτό βήμα. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο θεσμό μόνο θετικά μπορούσε να λειτουργήσει για την ίδια και την πορεία της, υπήρχε όμως και το ρίσκο της απογοήτευσης στο ενδεχόμενη της μη πρόκρισης στον αγώνα.

Σε έναν αγώνα που τελικά αποδείχθηκε πιό απαιτητικός απ' ό,τι αναμενόταν η Ελληνίδα οδηγός κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλαπλές δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της γεμάτη εμπειρίες και ικανοποίηση.

Το γεμάτο πρόγραμμα ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας motoGP, δεν άφηνε πολλά χρονικά περιθώρια για τις μικρότερες κατηγορίες. Έτσι το ADAC Juniors Cup στο οποίο συμμετείχε η Ειρήνη Ρομποτή δεν περιελάμβανε ελεύθερες δοκιμές για τους οδηγούς. Οπότε οι οδηγοί μπαίνοντας στην πίστα είχαν από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουν τη χρονομέτρηση της διαδικασίας των κατακτηρίων δοκιμών που θα τους έδινε πέρα από την πρόκριση και τη θέση τους στη σειρά εκκίνησης.

Η πίστα του Sachsenring είναι κατά γενική ομολογία μία από τις πιό δύσκολες στην εξοικείωση και την αναζήτηση των γραμμών, με πολλές τυφλές στροφές και έντονο ανάγλυφο, ανηφόρες και κατηφόρες, καθώς και συνεχόμενες στροφές διαρκείας που κρατούν τη μοτοσυκλέτα για αρκετό χρόνο υπό κλίση.

Επιπλέον αυτών η Ρομποτή είχε να γνωρίσει και τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα έτρεχε, ένα ΚΤΜ RC390, που διέθετε όμως «ανάποδο» κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι για το οποίο δεν είχε προετοιμαστεί. Έτσι, η Ρομποτή από τον πρώτο της κιόλας γύρο έπρεπε να γνωρίσει μια πίστα «παγκοσμίου», να βρει τις γραμμές της και να συνηθίσει την μοτοσυκλέτα της, ενώ ταυτόχρονα πάλευε για την πρόκριση.

Ακολουθώντας το σχέδιο που είχε καταστρώσει με τον προπονητή της η 17χρονη οδηγός, έδειξε από νωρίς οτι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Αξιοποίησε αρχικά όσους γύρους χρειαζόταν για να συνηθίσει την πίστα και να βρει τις γραμμές της, στη συνέχεια ακολουθώντας πιό έμπειρους αθλητές προσπάθησε να ανεβάζει διαρκώς το ρυθμό της ώστε να πετύχει τον χρόνο της πρόκρισης.



Προς το τέλος της πρώτης σειράς κατατακτηρίων δοκιμών έδειχνε οτι είχε εξασφαλίσει το όριο του χρόνου, όμως όσο οι πρώτοι βελτίωναν το χρόνο τους, το όριο αυτό διαμορφωνόταν διαρκώς. Μία πτώση 8 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης σειράς χρονομέτρησης εξ αιτίας λάθους αλλαγής ταχύτητας λόγω του ανάποδου σασμάν, διέκοψε την πορεία της και έπρεπε πλέον να αναμένει τη δεύτερη χρονομέτρηση. Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος, είχε χαθεί και το όριο πρόκρισης, οπότε έπρεπε να πιέσει ακόμη περισσότερο. Η πτώση ήταν ανώδυνη για την ίδια αλλά και για τη μοτοσυκλέτα που σε λίγη ώρα είχε επιστρέψει σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Στη δεύτερη χρονομέτρηση η Ρομποτή βρήκε γρήγορα το ρυθμό της, κατέβασε σημαντικά το χρόνο της στο 1:52 όταν το όριο πρόκρισης διαμορφώθηκε στο 1:54, εξασφαλίζοντας μια θέση στην εκκίνηση του αγώνα. Ήδη ο στόχος της αποστολής είχε εκπληρωθεί, καθώς για πρώτη φορά σε μια τόσο γρήγορη πίστα και μόλις στον 4ο αγώνα ταχύτητας στη ζωή της είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον αγώνα.



Στον αγώνα μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση πέρασε 4 οδηγούς τους οποίους κράτησε πίσω της για έναν γύρο, μεταξύ των οποίων και η πολύ πιό έμπειρη γερμανίδα αντίπαλός της που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο θεσμό. Στη συνέχεια και αφού την πέρασαν οι δύο οδηγοί, έβαλε στο στόχαστρο τον έναν από αυτούς, επίσης πολύ πιό έμπειρο καθώς ήταν ο 12ος της περσινής κατάταξης. Βελτιώνοντας τους χρόνους της διαρκώς, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τα 8 δευτερόλεπτα στο 1,2, έναν γύρο πριν το τέλος, χωρίς τελικά να «προλάβει» να τον περάσει, παρότι σημείωνε διαρκώς ταχύτερους γύρους από εκείνον.

Τερμάτισε στην 26η θέση μεταξύ 30 συμμετοχών, κάτι που σε αυτό το επίπεδο αγώνων και για μια οδηγό με τόσο μικρή εμπειρία, αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία, δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της (1:48.01) μόλις στον προτελευταίο γύρο, καθώς ακόμη εξοικειωνόταν με την πίστα και τις υψηλές ταχύτητες του αγώνα. Ένδειξη οτι είχε ακόμη αρκετά περιθώρια για μια ακόμη καλύτερη θέση.



Η ίδια δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμπειρία που έζησα. Δεν μπορούσα να φανταστώ όλο αυτό το περιβάλλον και τί σημαίνει να συμμετέχεις σε έναν αγώνα αυτού του επιπέδου. Ειδικά όταν δίπλα σου κυκλοφορούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που βλέπεις στην τηλεόραση και στις φωτογραφίες. Απογοητεύτηκα όταν είχα την πτώση, όμως το ξεπέρασα γρήγορα και μπόρεσα να προσαρμοστώ. Στον αγώνα παρότι έκανα ακόμη αρκετά λάθη ξέρω οτι θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα, όμως είμαι ευχαριστημένη. Λάθος, ενθουσιασμένη! Τώρα δεν βλέπω την ώρα να συμμετάσχω στον επόμενο αγώνα του εξωτερικού, δεν ξέρω ακόμη πού θα είναι αλλά ελπίζω να είναι σύντομα».



Ο προπονητής της, Θανάσης Χούντρας δήλωσε μετά τον αγώνα. «Η Ειρήνη είναι μια διαρκής έκπληξη. Δεν κρύβω ότι τα στενά χρονικά περιθώρια προσαρμογής και το θέμα με το κιβώτιο δημιούργησαν μια ανησυχία για το κατά πόσο θα καταφέρει τελικά να ανταπεξέλθει σε όλα μαζί ταυτόχρονα και να πάρει την πρόκριση, που ήταν και ο στόχος της αποστολής. Τελικά όχι μόνο τα κατάφερε περίφημα, αλλά έγινε η οδηγός που βελτίωσε το χρόνο της περισσότερο από κάθε άλλον συναθλητή της, μέσα στον αγώνα σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μια ένδειξη για τα περιθώρια βελτίωσης που έχει και τις δυνατότητές της ως οδηγού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγωτά στον… υπόνομο


Δροσερή τέχνη σε… ακατάλληλα σημεία.

Ο Jim Bachor είναι ο καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από μωσαϊκά-παγωτό! Έχει την τρέλα να καλύπτει τα καπάκια των υπονόμων με σχέδια παγωτών γιατί έτσι είναι αισθητικά πιο ωραία!




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιερώνυμος: Είναι πολύ σπουδαίο να μάθουμε να συνεργαζόμαστε


Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Στη σπουδαιότητα της συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σε κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος επεσήμανε ότι «είναι πολύ σπουδαίο να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, να μοιραζόμαστε, να επικοινωνούμε και να λειτουργούμε ομαδικά», ενώ παράλληλα τόνισε τη σπουδαιότητα και τα πνευματικά οφέλη της συνύπαρξης σε μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή της κατασκήνωσης.

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν τα παιδιά, τα οποία τραγούδησαν και χόρεψαν, ήταν ενθουσιώδης, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις κατασκηνωτικές αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργούν στο νεοσύστατο «Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» της Αρχιεπισκοπής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Mozilla απέκλεισε την εμφάνιση στοιχείων του Flash στον Firefox


Χρησιμοποιούνται από χάκερς για επιθέσεις.
Η Mozilla, η εταιρεία που έχει αναπτύξει τον Firefox web browser, εφάρμοσε αποκλεισμό του λογισμικού Flash της Adobe εξαιτίας ευπαθειών (bugs) που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε αυτό και χρησιμοποιούνται από χάκερς για επιθέσεις.

Οι ευπάθειες αναφέρονται αναλυτικά σε έκθεση που συνέταξε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Hacking Team, η οποία έπεσε πρόσφατα θύμα κυβερνο-επίθεσης.

Η Adobe έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει το ζήτημα «με σοβαρότητα» και ότι βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης των διορθωτικών.

Το πρότυπο Flash χρησιμοποιείται ευρέως στην πλειονότητα των ιστότοπων τόσο για διαδραστικά στοιχεία, όσο και για στοιχεία πολυμέσων.

Η Mozilla σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο αποκλεισμός θα παραμείνει σε εφαρμογή έως ότου «η Adobe διαθέσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού, η οποία θα περιλαμβάνει τα διορθωτικά που θα επιλύουν αυτό το κρίσιμο ζήτημα ασφαλείας». Η εταιρεία ανήρτησε επίσης συμβουλές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις παραμέτρους του Flash ώστε αυτό να ζητά άδεια προτού τρέξει ένα στοιχείο. Όπως αναφέρεται, οι χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιούν το Flash μόνο σε ιστοσελίδες τις οποίες εμπιστεύονται.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, χάκερς εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία στο Flash και εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές με σκοπό να υποκλέψουν δεδομένα που βρίσκονται στο σύστημα. Το Flash, καθώς και άλλα προϊόντα της Adobe, είναι μεταξύ των στοιχείων που επιλέγουν συχνά οι χάκερς για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, επειδή είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και χρησιμοποιούνται ευρέως.

Σε ανακοίνωσή της η Adobe αναφέρει ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός διορθωτικού που αφορά στη μία εκ των ευπαθειών που ανακάλυψε η Hacking Team. Ωστόσο εμμένουν τα διορθωτικά για δύο ακόμα bugs, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα στο τέλος αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση - σοκ του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Στο 200% του ΑΕΠ το χρέος - Πρέπει να ελαφρυνθεί το χρέος


Το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει γίνει ιδιαίτερα μη βιώσιμο, επισημαίνεται στην επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην χαλάρωση πολιτικών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ενώ η πρόσφατη επιδείνωση στο εγχώριο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον λόγω του κλεισίματος του τραπεζικού συστήματος επιβαρύνει σημαντικά την δυσμενή δυναμική.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες έως τα τέλη του 2018 εκτιμώνται τώρα στα 85 δισ. ευρώ και το χρέος αναμένεται να κορυφωθεί κοντά στο 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια, υπό τον όρο ότι θα υπάρξει νωρίς συμφωνία για ένα πρόγραμμα. Το Ελληνικό χρέος μπορεί τώρα να καταστεί βιώσιμο μέσω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που εξέτασε η Ευρώπη μέχρι στιγμής.

1.Η πιο πρόσφατη Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) του προσωπικού του ΔΝΤ δημοσιεύθηκε πριν από λιγότερο από δυο εβδομάδες. Η ανάλυση αυτή σημείωνε ότι:

(i) Πριν από περίπου έναν χρόνο, αν είχαν εφαρμοστεί οι πολιτικές του προγράμματος όπως είχαν συμφωνηθεί, δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να επιτευχθούν οι στόχοι στο πλαίσιο του Νοεμβρίου του 2012 (χρέος στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020 και «σημαντικά χαμηλότερα» από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022)

(ii) Όμως οι σημαντικές αστοχίες στην εφαρμογή του προγράμματος τον τελευταίο χρόνο οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της χρηματοδοτικής ανάγκης – κατά περισσότερο από 60 δισεκ. ευρώ – που υπολογιζόταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έως το 2022 προβλεπόταν να αυξηθεί από την εκτίμηση του 105% πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, στην αναθεωρημένη εκτίμηση του 142%, σημαντικά υψηλότερα από τον στόχο του 110% του ΑΕΠ. Αυτό, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2012, θα σήμαινε σημαντικά επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους.

(iii) Ωστόσο, όπως παρουσιάστηκε με λεπτομέρεια στην DSA που δημοσιοποιήθηκε – δεδομένου του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ανήκει τώρα σε επίσημους Ευρωπαίους πιστωτές με όρους εκτός αγοράς – θα μπορούσαν να υπάρξουν επιχειρήματα για αλλαγή από το πλαίσιο του βασικού κορμού χρέους που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, σε ένα πλαίσιο επικεντρωμένο στον δρόμο των μικτών χρηματοδοτικών αναγκών.

Αυτό θα στήριζε το συμπέρασμα ότι τα κουρέματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν αντ’ αυτών υπήρχε μια σημαντική περαιτέρω επέκταση των ωριμάνσεων του συνολικού αποθέματος του ευρωπαϊκού χρέους (Ελληνική Δανειακή Διευκόλυνση/GLF, Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/EFSF) υπό την μορφή ενός διπλασιασμού των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής, με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους για νέα χρηματοδότηση. Στον πυρήνα αυτού του συμπεράσματος βρίσκεται η θεμελιώδης υπόθεση ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να υποτεθεί ότι θα μεταφερθεί και πάλι στον ισολογισμό του ιδιωτικού τομέα με επιτόκια που να συνάδουν με την βιωσιμότητα του χρέους έως ότου το χρέος να είναι πολύ χαμηλότερο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές σύντομα με επιτόκια που να μπορεί να αντέξει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

2. Τα γεγονότα των τελευταίων δυο εβδομάδων –το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων – επιφέρουν ένα βαρύ τίμημα στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία, οδηγώντας σε περαιτέρω σημαντική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους σε σχέση με αυτό που προβλέπονταν στην DSA που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα. Μια πλήρης και ολοκληρωμένη αναθεώρηση αυτής της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους μπορεί να γίνει μόνο σε μετέπειτα στάδιο, λαμβάνοντας υπ' όψιν την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης ως αποτέλεσμα του κλεισίματος του τραπεζικού συστήματος και των λεπτομερειών των πολιτικών που μένει να συμφωνηθούν. Ωστόσο, είναι ήδη ξεκάθαρο σ' αυτό το στάδιο ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση της χρηματοδοτικής ανάγκης.

Η προκαταρκτική (αμοιβαία συμφωνηθείσα) εκτίμηση των τριών θεσμών είναι ότι οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες έως τα τέλη του 2018 θα αυξηθούν στα 85 δισεκ. ευρώ, ή περίπου 25 δισεκ. ευρώ περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν στην DSA που ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εκτιμώμενης ανάγκης για μεγαλύτερο «μαξιλάρι» για τον τραπεζικό τομέα στα 25 δισ. ευρώ. Προχωρώντας σε μηχανική προσαρμογή της πρόσφατης DSA μας σε αυτές τις αλλαγές και λαμβάνοντας υπ' όψιν τον πιο αδύναμο δρόμο ανάπτυξης που συμφωνήθηκε για τα επόμενα δυο χρόνια, δημιουργούνται οι ακόλουθες βασικές αναθεωρήσεις:

α. Το χρέος θα κορυφωνόταν κοντά στο 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες προβλέψεις πως η κορύφωση του χρέους –στο 177% του ΑΕΠ το 2014- βρίσκεται ήδη πίσω μας.

β. Έως το 2022, το χρέος προβλέπεται τώρα ότι θα βρίσκεται στο 170% του ΑΕΠ, συγκριτικά με την εκτίμηση για 142% του ΑΕΠ που προβλέπονταν στη δημοσιευμένη DSA μας.

γ. Οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα αυξάνονταν σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά που ήταν κατά την τελευταία αξιολόγηση (και πάνω από το όριο του 15% του ΑΕΠ που θεωρείται ασφαλές) και θα συνεχίζονταν να αυξάνονται μακροπρόθεσμα.

3. Επιπλέον, οι προβλέψεις αυτές συνεχίζουν να υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους καθοδικών αποκλίσεων, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει η ανάγκη για επιπρόσθετη περαιτέρω έκτακτη χρηματοδότηση από τα κράτη-μέλη με συνακόλουθη επιδείνωση της δυναμικής του χρέους:

(i) Μεσοπρόθεσμος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος: Η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για τις αρκετές επόμενες δεκαετίες. Λίγες χώρες το έχουν καταφέρει αυτό. Η αντιστροφή βασικών μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα που είχαν ήδη εφαρμοστεί –ιδιαίτερα οι μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις και τον δημόσιο τομέα- χωρίς συγκεκριμενοποίηση των εναλλακτικών μεταρρυθμίσεων μέχρι στιγμής, εγείρει ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Επιπλέον, η αποτυχία να αντισταθεί σε πολιτικές πιέσεις για να χαλαρώσει τον στόχο, η οποία έγινε εμφανής μόλις το πρωτογενές ισοζύγιο πέρασε σε πλεονάσματα, επίσης εγείρει αμφιβολίες για την υπόθεση ότι τέτοιοι στόχο μπορούν να διατηρηθούν για παρατεταμένες περιόδους. Η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες αυτές τους επόμενους μήνες.

(ii) Ανάπτυξη: Η Ελλάδα ακόμα προβλέπεται ότι θα περάσει από τα χαμηλότερα σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης της παραγωγικότητας και συμμετοχής του εργατικού δυναμικού στην ευρωζώνη, κάτι που θα απαιτήσει πολύ φιλόδοξες και σταθερές μεταρρυθμίσεις. Για να συμβεί αυτό, η κυβέρνηση – η οποία έχει βάλει σε αναμονή βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις- θα πρέπει να ορίσει ισχυρές και αξιόπιστες εναλλακτικές στο πλαίσιο των επερχόμενων συζητήσεων για το πρόγραμμα

(iii) Τραπεζική στήριξη: η προτεινόμενη επιπρόσθετη ένεση μεγάλης κλίμακας στήριξης για το τραπεζικό σύστημα θα είναι η τρίτη τέτοια διάσωση που χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους τα τελευταία πέντε χρόνια. Μελλοντικά ίσως χρειαστούν περαιτέρω ενέσεις κεφαλαίων, απουσία μιας ριζοσπαστικής λύσης στα ζητήματα διακυβέρνησης που βρίσκονται στη ρίζα των προβλημάτων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το θέμα αυτό.

4. Η δραματική επιδείνωση στη βιωσιμότητα του χρέους υποδεικνύει την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους σε κλίμακα που θα χρειαστεί να υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που εξετάζεται μέχρι σήμερα – και αυτό που έχει προταθεί από τον ESM. Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Αν η Ευρώπη προτιμά και πάλι να παράσχει ελάφρυνση χρέους μέσω παράτασης των ωριμάνσεων, θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ δραστική παράταση με περιόδους χάριτος ας πούμε 30 ετών για το συνολικό απόθεμα του χρέους, συμπεριλαμβανομένης της νέας βοήθειας.

Αυτό αντανακλά την βασική υπόθεση πως το χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα περάσει και πάλι πίσω στους ισολογισμούς του ιδιωτικού τομέα με επιτόκια κοντά στα τρέχοντα επιτόκια AAA πριν τα επίπεδά του μειωθούν κατά πολύ. Ο δανεισμός με επιτόκια άλλα εκτός των ΑΑΑ, βραχυπρόθεσμα θα επιφέρει μια μη βιώσιμη δυναμική του χρέους για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ετήσιες μεταβιβάσεις προς τον ελληνικό προϋπολογισμό ή βαθιά «κουρέματα» εκ των προτέρων.

Η επιλογή μεταξύ των διαφόρων επιλογών είναι κάτι που θα αποφασίσουν η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι εταίροι της.

-------------------

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού Χρέους, τάσσεται ο Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί το Χρέος, ώστε να μπορέσει έτσι να ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας. Το θέμα του Χρέους, βρίσκεται και στην ατζέντα των συναντήσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, με τους Ντράγκι, Σαπέν και Σόιμπλε.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία πραγματική γοργόνα


Το ζει στο έπακρο.

Η Γοργόνα Μελίσα (ναι, αυτό είναι το επίσημο όνομα της) εργάζεται ως performer και κολυμπάει μαζί με τα ψάρια σε ενίδρυα και πισίνες.

Αγαπάει τόσο πολύ την δουλειά της ως γοργόνα που ακόμα κι όταν δεν εργάζεται, παίρνει την ουρά της και βουτάει σε ανοιχτά νερά.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαμμένα πολύχρωμα μαλλιά και γένια


Τα αγόρια πήραν τις... βαφές τους.

Η νέα μόδα που κυκλοφορεί στα social media λέγεται «merman». Πρόκειται για άντρες που βάφουν μαλλιά και γένια σε διάφορα χρώματα που παραπέμουν σε πλάσματα της θάλασσας.




































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γερμανοί σατυρίζουν τα στερεότυπά τους για τους Έλληνες


Το νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου ως επίδειξη αυτογνωσίας και αλληλεγγύης από το Βερολίνο.
Ένα νέο βίντεο αποκτά διαστάσεις viral τις τελευταίες ώρες κι έρχεται να προστεθεί στις φωνές υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες. Στο βίντεο απεικονίζονται δύο πλούσιοι Γερμανοί σε δωμάτια ακριβών ξενοδοχείων να μιλούν στο τηλέφωνο σχετικά με την ελληνική κρίση, χρησιμοποιώντας στην συνομιλία τους όλα όσα αβάσιμα και κακόπιστα έχουν γραφεί κατά καιρούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας εναντίον των Ελλήνων.

Τα στερεότυπα που έκαναν τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο καιρό παρελαύνουν στην συνομιλία των δύο ανδρών την ίδια ώρα που στην οθόνη γίνεται η παραπομπή στο Μέσο το οποίο είχε αναφέρει την συγκεκριμένη φράση.

«Θα πρέπει να ερωτηθούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε», «οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», «τυφλοί ταξιτζήδες, παντρεμένες χήρες και συντάξεις για πεθαμένους», είναι μερικές από τις ατάκες που χρησιμοποιούνται ξανά για να σατιρίσουν όλους εκείνους που καταφέρονταν εναντίων μας. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η «ψευτομάγκικη κυβέρνηση» που προβάλει επιχειρήματα τύπου«δεν μπορεί να κάνουν κάποιοι διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για μικρό»που κατά καιρούς έχουν ακουστεί από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν πια η κατάσταση μεταξύ των δύο συνομιλητών ξεφεύγει και περνά στα επίπεδα υστερίας, εμφανίζεται το τελικό μήνυμα του βίντεο για να αποκαταστήσει την χαμένη ισορροπία. Ένα μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι: «Αυτό το καλοκαίρι, εμείς οι Γερμανοί, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να μην φερθούμε σαν... Έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Γιατί πρόκειται για κάτι για το οποίο δεν μιλάμε πια εδώ και καιρό. Για την Ευρώπη!»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου ζητούν οι εξαγωγείς


Έκκληση Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων για χαλάρωση των capital controls.

«Προκειμένου να μη χαθεί άλλο πολύτιμο έδαφος στις ελληνικές εξαγωγές», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με σημερινή ανακοίνωσή του τη χαλάρωση των capital controls για το εξωτερικό εμπόριο.

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη το άνοιγμα των τραπεζικών διαδικασιών για την εκκαθάριση συναλλαγών και επιταγών και το "ξεπάγωμα" του εξωτερικού εμπορίου της χώρας, μέσω της έκδοσης εγγυητικών επιστολών, αυτόματων εγκρίσεων εμβασμάτων για την εισαγωγή πρώτων υλών, ενδιάμεσων προϊόντων μεταποίησης και συσκευαστικών υλικών, ειδικά για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις», αναφέρει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συνδέσμου Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Ο ΠΣΕ επικαλείται το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία πριν προχωρήσει στη χαλάρωση των διαδικασιών βίωσε μία μείωση εξαγωγών κατά 7% και εισαγωγών κατά 28% στις 2 πρώτες εβδομάδες κεφαλαιακών ελέγχων. Τονίζει ακόμη ότι ο Αύγουστος κατά τον οποίο παραδοσιακά περιορίζονται οι εμπορικές συναλλαγές, είναι κοντά και μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην προμήθεια της ελληνικής αγοράς με αναγκαίες πρώτες ύλες και προϊόντα, ενώ δυσχεραίνει και τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών. Κατά την περασμένη διετία στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, οι ελληνικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν σωρευτικά στα 4,5 δισ. ευρώ περίπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε μια φυλακή


Στόχος να «πέσει φως» στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος
.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε σήμερα ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε μια φυλακή, το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα.

Η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο να ρίξει λίγο φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με εκείνες άλλων χωρών, ακόμη και της Ρωσίας ή της Κίνας.

ΟΜΠΑΜΑ ΦΥΛΑΚΕΣ

Μολονότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 25% των φυλακισμένων όλου του κόσμου κρατείται σε αμερικανικές φυλακές. Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να μειώσει τον αριθμό αυτό, καθώς και τον αριθμό των κρατουμένων που βρίσκονται στην απομόνωση και έχει ζητήσει να βελτιωθεί το σύστημα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφυλακισθέντων.

«Υπάρχει μακρά ιστορία ανισοτήτων στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα (...) δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια» είπε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος καταγγέλλοντας τις ποινές που επιβάλλονταν στο παρελθόν και ήταν «δυσανάλογες σε σχέση με το αδίκημα».

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα 2,2 εκατομμύρια κρατούμενοι (άνδρες και γυναίκες), περισσότεροι απ' όσους είναι σε φυλακές 35 ευρωπαϊκών χωρών μαζί. Το 60% των φυλακισμένων είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ο προϋπολογισμός των φυλακών ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, δηλαδή είναι το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον ένας νεκρός από πυρά σε στρατολογικό γραφείο στο Τενεσί


Μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης
.

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ σήμερα σε ένα στρατολογικό γραφείο στο Τενεσί, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν αστυνομικό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Τσατανούγκα, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Πολιτείας, ο Τζον Χάρμον, έκανε λόγο για «πολλούς πυροβολισμούς σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Η κατάσταση είναι ρευστή», πρόσθεσε.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WRCB, το οποίο ανήκει στο δίκτυο του NBC, μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ένα εμπορικό κέντρο, στη βάση του ναυτικού και σε άλλα σημεία.

«Έχουμε πληροφορίες που κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό που δέχτηκε πυρά. Ο ύποπτος έχει πέσει επίσης στο έδαφος», είπε ο δήμαρχος Άντι Μπέρκι ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν ο δράστης είναι νεκρός ή τραυματίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε ένα κτίριο στην πόλη Τσατανούγκα, όχι όμως και στη στρατιωτική βάση του που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Για προληπτικούς λόγους οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν όλη την περιοχή της βάσης που περιλαμβάνει επίσης εμπορικά καταστήματα και ένα σχολείο.

Μια αυτήκοος μάρτυρας που εργάζεται σε υαλοπωλείο κοντά στη βάση επιβεβαίωσε ότι η περιοχή αποκλείστηκε λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς... Ήταν τρομαχτικό» είπε η Μέριλιν Χάτσισον.

Το Πανεπιστήμιο Λι που βρίσκεται στο Κλίβελαντ του Τενεσί και απέχει 50 χιλιόμετρα, αποκλείστηκε επίσης για προληπτικούς λόγους. Με ανάρτηση στον ιστότοπό του το εκπαιδευτικό ίδρυμα κάλεσε όλους τους σπουδαστές να παραμείνουν στους κοιτώνες τους μέχρι νεωτέρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις διακοπών για πολύ τολμηρούς


Μια ανάσα από… τα σαγόνια του καρχαρία.

Από το 1975 που βγήκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία», μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προκαλεί ανατριχίλα σε όσους την παρακολουθούν.

Κι ενώ η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ γιορτάζει φέτος τα 40α γενέθλιά της, πλέον οι ατρόμητοι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να νιώσουν… ρίγη τρόμου και αδρεναλίνης να κατακλύζουν το κορμί τους.

Πού;

Σε διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Νότια Αφρική μέχρι το Ντουμπάι, όπου οι τολμηροί τουρίστες βουτούν στα νερά και έρχονται σε απόσταση αναπνοής από τα θεριά της θάλασσας.

1. Cage diving - Γουαδελούπη, Μεξικό



Το νησάκι της Γουαδελούπης βρίσκεται 150 μίλια στα ανοιχτά των ακτών της Μπάχα στο Μεξικό. Τα καθαρά και σχετικά ζεστά νερά της θαλάσσιας αυτής περιοχής το έχουν αναδείξει ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για το λεγόμενο «cage diving», δηλαδή καταδύσεις μέσα σε προστατευτικά κλουβιά για την παρακολούθηση μεγάλων λευκών καρχαριών.

2. Mossel Bay - Νότια Αφρική 


Στη Νότια Αφρική υπάρχουν αρκετά μέρη, δημοφιλή στους λάτρεις των καρχαριών που πηγαίνουν εκεί για να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το θαλάσσιο αυτό πλάσμα.

Ο κόλπος Mossel Bay είναι ένα από αυτά. Ο καιρός είναι σχετικά σταθερός, με αποτέλεσμα οι συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα να το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες τοποθεσίες, όπως το Κέιπ Τάουν και το Gansbaai.

3. Leap of Faith, Atlantis - The Palm, Ντουμπάι


Μια εμπειρία «2 σε 1». Αντιμετωπίστε δύο φόβους σας μαζί, κάνοντας βουτιά σε μια σχεδόν κάθετη τσουλήθρα 27,5 μέτρων, η οποία καταλήγει μέσα σε μια λιμνοθάλασσα με καρχαρίες.


4. Neptune Islands - Νότια Αυστραλία


Τα νησιά Neptune Islands πήραν το όνομά τους από τον άγγλο εξερευνητή, Matthew Flinders το 1802, λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας τους.

Στην περιοχή ζουν πολλοί αρσενικοί λευκοί καρχαρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ οι θηλυκοί κάνουν την εμφάνισή τους με τα μικρά τους.

5. Cage diving in Gansbaai - Νότια Αφρική


Θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά μέρη για καταδύσεις μέσα σε κλουβιά για την παρακολούθηση των λευκών καρχαριών και απευθύνεται αυστηρά σε όσους αντέχουν την… αδρεναλίνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...