Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το ήσυχο και ευγενικό κοριτσάκι που έγινε διακινητής κοκαΐνης


Μιλάει για την ιστορία της.

Τίποτε από την παιδική της ηλικία και την ανατροφή της δεν προμήνυε ότι θα έρθει αντιμέτωπη με το νόμο και ότι θα μπει στο φυλακή ως ένοχη για διακίνηση ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο.

Μεγαλωμένη σε μια πόλη βορειοανατολικά της Γλασκώβης, οι εργατικοί γονείς εξασφάλισαν στην ίδια και στα αδέρφια της ο,τι ήθελαν. Η οικογένεια ζούσε σε μια βίλα 400.000 λιρών και κάθε καλοκαίρι έκαναν όλοι μαζί διακοπές.

Η νεαρή Melissa ήταν μια μαθήτρια ευγενική και δημοφιλής, αρκετά ήσυχη ενώ σαν έφηβη είχε πιάσει δουλειά σε ένα κατάστημα με αθλητικά είδη. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολιόταν με την τοπική θεατρική ομάδα έχοντας πολλές φορές και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορες δουλειές ενώ η νοσηλευτική ήταν στις προσδοκίες της.



Η οικογένεια δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα με τα παιδιά. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιοι οι γονείς στη Daily Mail, το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους είχαν δημιουργήσει τα παιδιά τους ήταν κάποια νύχτα που ήπιαν μερικά ποτά παραπάνω και μέθυσαν. Η ήρεμη και ευτυχισμένη οικογένεια όμως διαταράχθηκε τον Αύγουστο του 2013 όταν η μεγαλύτερη κόρη που πάντα πίστευαν ότι ήταν ένα «καλό κορίτσι» βρέθηκε να έχει στην κατοχή της μια βαλίτσα γεμάτη με κοκαΐνη.



Η Melissa εκφράζει πλέον την αμέριστη ευγνωμοσύνη της στην οικογένειά της που τη στήριξε και δεν της γύρισε την πλάτη όταν συνέβη αυτό. «Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά για όσα έχουν κάνει για μένα και για τον τρόπο με τον οποίο τους απογοήτευσα. Θα μπορούσαν να έχουν γυρίσει την πλάτη τους και να με αφήσουν να λύσω μόνη μου το πρόβλημα, αλλά δεν το έκαναν. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι είχα την οικογένειά μου ως δεδομένη. Είχα ως δεδομένο το να τους βλέπω και να τρώω το γεύμα τους μαζί μου και να τους αγκαλιάζω» λέει η ίδια περιγράφοντας πώς έμπλεξε και πώς από ένα μικρό και αθώο κορίτσι κατέληξε στη διακίνηση ναρκωτικών.



Η ίδια προσθέτει ότι ήταν το κορίτσι του μπαμπά ο οποίος της έκανε όλα τα χατίρια ενώ είχε μια πολύ άνετη ζωή χάρη στα πολλά χρήματα που έβγαζαν οι γονείς της. Προσθέτει μάλιστα ότι ο τρόπος με τον οποίο έμπλεξε θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε κορίτσι. Γνώρισε, όπως λέει, πολλές γυναίκες οι οποίες ήταν απελπισμένες για τα χρήματα αλλά η ίδια κατάφερε να ξεμπλέξει χάρη στη στήριξη της οικογένειάς της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φθιώτιδα: Κραυγή αγωνίας για την όμορφη παραλία του Βαθύκοιλου


Περιβαλλοντική καταστροφή του κόλπου Βαθυκοίλου, που βρίσκεται κοντά στη Γλύφα Φθιώτιδας.



Το κακό ξεκίνησε με την την έναρξη των εργασιών του έργου κατασκευής του τελευταίου τμήματος του δρόμου που συνδέει την ΠΑΘΕ με το Πορθμείο της Γλύφας. Όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις μεταφέρεται από τα νερά της βροχής μεγάλος όγκος φερτών υλών, οι οποίες καταλήγουν στην παραλία και στη θάλασσα του κόλπου Βαθυκοίλου.



Το συγκεκριμένο φαινόμενο επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ειδικά φέτος μάλιστα μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια. Έχει εξαφανιστεί το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας και ο βυθός έχει γεμίσει με φερτές ύλες, βάθους 50 εκατοστών για αρκετά μέτρα από την ακτογραμμή. Το γεγονός αυτό πέραν της τεράστιας οικολογικής καταστροφής καθιστά αδύνατη ή εξαιρετικά επικίνδυνη την κολύμβηση και τη χρήση της παραλίας γενικότερα.



Η συγκεκριμένη παραλία ήταν ιδιαίτερης ομορφιάς αλλά και οικολογικής σημασίας καθώς λόγω της γεωμορφολογίας της αποτελεί σημείο αναπαραγωγής των ψαριών. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πλήθος θαλάσσιων ειδών κάνουν κάθε χρόνο την εμφάνισή τους όπως φώκιες και δελφίνια τα οποία βρίσκουν στο συγκεκριμένο χώρο καταφύγιο αλλά και χώρο αναπαραγωγής!!



«Η άλλοτε πανέμορφη παραλία Βαθύκοιλου με την πλούσια άμμο της, όχι απλά έχει καταπλακωθεί από χώμα και χαλίκι, αλλά έχει εντελώς εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει πλέον κυριολεκτικά παραλία, αφού περπατώντας μέσα στα ρηχά νερά του όρμου, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, πλέον τα πόδια βουλιάζουν μέσα στον κολλώδη, λασπώδη βυθό, που βρίθει από κοκκινόχωμα και άλλα υλικά οδοποιίας. Χωρίς υπερβολή, η πανέμορφη παραλία του Βαθύκοιλου έχει μετατραπεί σε βάλτο...», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην καταγγελία τους οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της περιοχής.



Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει παρατηρηθεί άναρχη απόθεση των υλικών εκσκαφής ακόμη και σε σημεία που καταλήγουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, έχουν προβεί σε ενέργειες - καταγγελίες προς κάθε αρμόδιο φορέα και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και των αρμόδιων υπηρεσιών για να σταματήσει η οικολογική καταστροφή.








Πηγή: http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τόσκας: Προσπάθειες αντικατάστασης των παλιών αεροσκαφών


«Με δανεισμό, ενοικίαση και χρηματοδοτική μίσθωση».

Σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με αφορμή την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, υπενθύμισε ότι ένα μεγάλο μέρος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι ηλικίας 45 χρόνων κι επισήμανε ότι από τη στιγμή που η αντικατάσταση του στόλου με αγορά νέων αεροσκαφών δεν είμαι εφικτή, λόγω οικονομικής συγκυρίας, θα αναζητηθούν οι παραπάνω λύσεις.

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες, όπως δανεισμός, leasing, ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα δούμε. Είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε από τώρα για του χρόνου το καλοκαίρι, γιατί κακά τα ψέματα αυτό το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι κανονικά η αντικατάσταση των αεροσκαφών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με γενικότερο σχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλες χώρες. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι σε σχέση με πέρσι, τα πυροσβεστικά μέσα είναι ενισχυμένα, καθώς έχουν προστεθεί δύο ελικόπτερα Σινούγκ και άλλα δύο Σούπερ Πούμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κομισιόν: «Δεσμευμένος» για τους έλληνες παραγωγούς ο όρος «φέτα»


Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Αποκλειστικά και μόνο για τους πραγματικούς Έλληνες παραγωγούς ΠΟΠ, θα δεσμευτεί ο όρος «φέτα» με την ισχύ της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης της ΕΕ με την Κοινότητα για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής (ΚΑΜΑ), επισήμανε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου επιτυχία» το επίπεδο προστασίας που εξασφαλίστηκε στις διαπραγματεύσεις για τις καταχωρημένες γεωγραφικές ενδείξεις της γηραιάς ηπείρου, οι οποίες περιλαμβάνουν και τον «λευκό χρυσό» της Ελλάδας.

Διευκρίνισε, δε, ότι με τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης της ΕΕ με την Κοινότητα για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής «εξασφαλίζεται πως η ονομασία "φέτα" δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γενικής χρήσης στην αγορά της Νότιας Αφρικής, κάτι που σήμερα συνιστά κίνδυνο, λόγω της διαδεδομένης της χρήσης».

Με την ισχύ της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τη Νότια Αφρική, όπως εξήγησε ο ίδιος, θα επιβληθούν απαιτήσεις επισήμανσης της προέλευσης και του τύπου γάλακτος, «γεγονός που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να διακρίνουν εύκολα το αυθεντικό προϊόν στην αγορά».

Η κατάσταση στην αγορά της Νότιας Αφρικής «ήταν εξαιρετικά δύσκολη» σημείωσε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε: «Τεράστιες ποσότητες του τυριού που παράγεται στη Νότια Αφρική ονομάζονται "φέτα" και με τη συμφωνία που επετεύχθη η ονομασία αυτή δεν θα θεωρείται πλέον γενικής χρήσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν τόνισε ότι «η εναλλακτική αντιμετώπιση θα ήταν να διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, γεγονός που θα σήμαινε καμία απολύτως προστασία για τη φέτα. Η νέα προστασία που κατοχυρώνεται στη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης, αντιπροσωπεύει εμπορικές ευκαιρίες για τους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι μπορούν πλέον να εισέλθουν στην αγορά της Νότιας Αφρικής έχοντας τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μοναδικής και αληθινής ελληνικής φέτας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εκτός από τις σχετικές προβλέψεις της συμφωνίας για τις γεωγραφικές ενδείξεις (ΓΕ), η Επιτροπή παρουσίασε στην Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη της γηραιάς ηπείρου, δήλωση, με την οποία επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να εξασφαλίσει την αυστηρή εφαρμογή της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων που προβλέπονται στο σχετικό πρωτόκολλο και να αναλύσει το αποτέλεσμα της συμφωνίας, ιδίως όσον αφορά το επίπεδο της προστασίας τους». Έτσι, εντός πενταετίας από την έναρξη ισχύος της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με την Κοινότητα για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής, η Κομισιόν «δεσμεύεται να δρομολογήσει διαδικασία αναθεώρησης του σχετικού με τις ΓΕ πρωτοκόλλου (πρωτόκολλο 3), με στόχο να πετύχει το ίδιο επίπεδο προστασίας για όλες τις ΓΕ της ΕΕ που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο, συμπεριλαμβανομένης και της Φέτας».

Η Κομισιόν, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό επίπεδο προστασίας για τις καταχωριμένες γεωγραφικές ενδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των εν εξελίξει αλλά και των μελλοντικών διαπραγματεύσεων για εμπορικές συμφωνίες, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, κάθε εμπορικού εταίρου και τα συμφέροντα των κρατών μελών.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, αποκλείονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

* Παραγωγός στη Νότια Αφρική παράγει τυρί από αγελαδινό γάλα κι επιθυμεί να το διαθέσει στην αγορά ως «φέτα». Αυτό δεν είναι δυνατόν, επειδή η συγκεκριμένη ονομασία μόνη της προστατεύεται βάσει της συμφωνίας.

* Ο παραγωγός αποφασίζει να αποκαλέσει το προϊόν με άλλη ονομασία. Διαλέγει την ονομασία «φέτα Αθηνών». Αυτή η ονομασία υποδηλώνει ότι το τυρί παράγεται στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι δυνατόν, επειδή η συμφωνία απαγορεύει τις παραπλανητικές ενδείξεις όσον αφορά την προέλευση του προϊόντος.

* Ο παραγωγός στρέφεται στην ονομασία «σε στυλ φέτας» (Feta style), αλλά προσθέτει και εικόνες από ελληνικά νησιά και ελληνικά γράμματα. Ούτε και αυτό είναι δυνατόν, επειδή η συμφωνία προστατεύει από την επίκληση. Δηλαδή, όταν ο καταναλωτής κοιτάζει την ετικέτα, δεν πρέπει να σκέφτεται το πρωτότυπο ελληνικό προϊόν.

* Ο παραγωγός φτιάχνει μια απλή ετικέτα, παραλείποντας όμως να αναφέρει τον τόπο παραγωγής του τυριού ή ότι παράγεται από αγελαδινό γάλα. Ύστερα από πέντε χρόνια και αυτό θα σταματήσει, δεδομένου ότι η συμφωνία προβλέπει πως όλα τα τυριά θα πρέπει να αναφέρουν σαφώς στην ετικέτα το είδος του γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κ.λπ.) και τη χώρα προέλευσης.

«Στον παραγωγό απομένει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ετικέτα χωρίς αναφορά στην Ελλάδα, χωρίς ελληνικές εικόνες, ή άλλες επικλήσεις στην Ελλάδα, ετικέτα η οποία θα καθιστά σαφές στους καταναλωτές την πραγματική προέλευση και τον τύπο του χρησιμοποιούμενου γάλακτος. Αυτό διευκολύνει τον καταναλωτή να διακρίνει το προϊόν, ενώ οι πωλητές του αυθεντικού ελληνικού προϊόντος μπορούν να κάνουν σαφή διάκριση του προϊόντος στην αγορά», σημειώνει ο εκπρόσωπος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Για τρίτη χρονιά στην Αντίπαρο οι Ημέρες Κινηματογράφου

Από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου.

Στην Αντίπαρο επιστρέφουν, από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου, οι Ημέρες Κινηματογράφου, για τρίτη χρονιά, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, στο θερινό κινηματογράφο του νησιού «Cine Oliaros»,με ελεύθερη είσοδο.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού. Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στο σύγχρονο κινηματογράφο, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου είναι ιδιαίτερα περήφανες που «οι διδάσκοντες του προηγούμενου καλοκαιριού διέπρεψαν με τα ντοκιμαντέρ τους στα διεθνή φεστιβάλ: Ο Απόστολος Καρακάσης συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), το σπουδαιότερο στο είδος του, με το ντοκιμαντέρ του, «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» (και το οποίο θα προβληθεί εφέτος στην Αντίπαρο) ενώ ο Θάνος Αναστόπουλος παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του, "Η Τελευταία Παραλία" στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο».

Εφέτος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, όπως ο Παναγιώτης Φαφούτης (Παράδεισος), η Αρασέλη Λαιμού, ο Θάνος Αναστόπουλος, ο Απόστολος Καρακάσης, η Αφροδίτη Νικολαϊδου, να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας. Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των προβολών είναι δωρεάν.

--------------

Άνοιξε τις πόρτες του το 25ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Ναύπλιο

Εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον παγκοσμίου φήμης Νορβηγό, βιρτουόζο των πνευστών, Οystein Baadsvik.

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία του 25ου φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, για να παρακολουθήσει την εναρκτήρια συναυλία με πρωταγωνιστή της βραδιάς, τον παγκοσμίου φήμης Νορβηγό, βιρτουόζο των πνευστών, Οystein Baadsvik.

Ο Νορβηγός εντυπωσίασε με την δεξιοτεχνία του στο όργανο της τούμπας, όπως επίσης και με την έντονη και ιδιαίτερα ζωντανή σκηνική του παρουσία, σε ένα πρόγραμμα που μόνο συνηθισμένο δε θα μπορούσε να το πει κανείς, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε το μικρό όγκο έργων που έχουν γραφτεί για το εν λόγω όργανο.

Άξια συμπαραστάτης του η Πολωνή πιανίστα Katarzyna Wieczorek που συνόδευσε σταθερά, διακριτικά και με ακρίβεια την βιρτουοζιτέ του συναδέλφου της.

Η εναρκτήρια συναυλία λειτούργησε ως ιδανική πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη φετινή διοργάνωση, που το φεστιβάλ γιορτάζει την αργυρή του επέτειο.

Την πρεμιέρα του φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Νορβηγίας, Jοrn Eugene Gjelstad, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ο επιβλέπων του Φεστιβάλ Κώστας Χελιώτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου καθώς και ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Γιώργος Τσούρνος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιβάτες εγκαταλείπουν το αεροσκάφος στο Χίθροου


Ταξιδιώτης κατέγραψε τη διαδικασία εκκένωσης του αεροσκάφους της American Airlines στο αεροδρόμιο Heathrow. Όπως θα δείτε οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροπλάνο από την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εντολή για εκκένωση του αεροσκάφους δόθηκε επειδή η καμπίνα είχε γεμίσει καπνούς.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυνηγούσε παράνομα και πυροβόλησε τον φίλο του κατά λάθος


Τον πέρασε για θήραμα και τον τραυμάτισε.

Κυνηγός ξεγελάστηκε και πυροβόλησε τον φίλο του πιστεύοντας ότι είναι θήραμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει- ευτυχώς- ελαφρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν τρεις άνδρες 43, 40 και 46 ετών, με κυνηγετικά όπλα που είχαν εφοδιαστεί από έναν 32χρονο και έναν 38χρονο, πήγαν σε αγροτική περιοχή της Λάρισας προκειμένου να κυνηγήσουν παράνομα.

Όμως 40χρονος πυροβόλησε τον 46χρονο θεωρώντας ότι είναι θήραμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αστυνομικοί του Α.Τ Ραψάνης συνέλαβαν τους τρεις κυνηγούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των παραβάσεων των νόμων περί θήρας και περί όπλων.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κυνηγετικά όπλα, δύο θήκες φυσιγγίων, πενήντα φυσίγγια, ένας μεταλλικός τρίποδας και δύο φακοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που απαθανάτισε όλο το γαμήλιο ταξίδι του με ένα drone


Δείτε τις λήψεις σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο 26χρονος Kaz και η 34χρονη Mariko Yamaguchi από την Ιαπωνία ήθελαν να διασφαλίσουν ότι το 400 ημερών ταξίδι του μέλιτός τους θα απαθανατιζόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έτσι, αντί για selfie και συνεχείς πόζες για να βγουν οι φωτογραφίες, το ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει ένα drone και να τραβήξει εκπληκτικά εναέρια πλάνα. Από τον Ιούλιο του 2015 το ευτυχισμένο ζευγάρι μοιράζεται τις εικόνες από το drone στη σελίδα τους στο Facebook και στο blog τους, «Honeymoon Traveler».

«Όταν σχεδιάζαμε το ταξίδι για το μήνα του μέλιτος είδαμε κάποια εναέρια πλάνα που είχαν ληφθεί από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στο YouTube. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να τα αναμείξουμε με selfies και να το κάνουμε ακόμη πιο επικό», λέει ο γαμπρός.

Το ζευγάρι απαθανατίζει τις περιπέτειες του σε διάφορες εκπληκτικές τοποθεσίες, από τη Μποτσουάνα μέχρι την Καππαδοκία στην Τουρκία, τους χορούς με τους ντόπιους στην Αιθιοπία και τα χιονισμένα βουνά στο Τρόμσο της Νορβηγίας. Οι ίδιοι λένε ότι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς ένα drone απ’ ό,τι φαίνεται. Κάνει λήψεις περίπου 20-30 λεπτά την ημέρα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αυτό είναι το τρίτο drone που χρησιμοποιούν καθώς το πρώτο το έχασαν σε ένα χιονισμένο βουνό στη Νορβηγία, ενώ το δεύτερο συνετρίβη σε ένα φαράγγι στη Ναμίμπια.

Παρά το κόστος των drones, το ζευγάρι όπως αναφέρει, ταξιδεύει με έναν πολύ αυστηρό προϋπολογισμό. «Είμαστε ταξιδιώτες με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, και μένουμε σε ξενώνες με κάτω από 10 δολάρια», είπε ο κ Yamaguchi.

Το ζευγάρι δημοσιεύει τις φωτογραφίες του στο blog του και μοιράζεται την ιστορία του...




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κουρεύτηκε το χρέος ξεναγού κατά 58%


Η 55χρονη συντηρεί τους υπερήλικες γονείς της.

Το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου κούρεψε κατά 58% το χρέος μιας υπερχρεωμένης 55χρονης δανειολήπτριας από την Ελούντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την ξεναγό, η οποία είναι άγαμη, χωρίς παιδιά, αλλά με υπερήλικες γονείς, που τους στηρίζει οικονομικά, σώζοντας τη μοναδική κατοικία της, αφού «κούρεψε» το χρέος της κατά 58%.

Πρόκειται για δανειολήπτρια με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, καθώς τη βάραινε συνολικό χρέος 57.742 ευρώ σε τρεις τράπεζες και τον ΟΑΕΔ.

Το μηνιαίο εισόδημά της είναι 932,33 ευρώ από την εργασία της ως ξεναγός και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της μία κατοικία, επιφάνειας 77,87 τμ.

Παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών τραπεζών, το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου αποφάσισε ότι δέχεται την αίτηση της αιτούσας, ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας με καταβολές επί τετραετία, 24 μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ κατά αντιστοιχία στην κάθε μία, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, χορηγεί «περίοδο χάριτος» τετραετία, επιβάλλει στη δανειολήπτρια, για τη διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μετά την πάροδο της τετραετίας και «κουρεύει» το χρέος της, συνολικά, κατά 58%.

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, επί της ουσίας, η δανειολήπτρια καλείται να καταβάλλει, την τετραετία, προς όλους τους πιστωτές της μόνο το ποσό των 9.600 ευρώ, ενώ για τη διάσωση της μοναδικής κατοικίας της καλείται να καταβάλλει το ποσό των 13.680 ευρώ, σε χρονικό διάστημα δέκα ετών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφοδος της εφορίας σε σπίτια φορολογουμένων


Απαραίτητη για την είσοδο στα σπίτια των φορολογουμένων και η παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Όλοι όσοι χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, είτε σε φόρους είτε σε ασφαλιστικές εισφορές είτε ευρύτερα στο Δημόσιο, απειλούνται πλέον με διαδικτυακή διαπόμπευση, ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα και υπό την προϋπόθεση παρουσίας δικαστικού λειτουργού οι ελεγκτές της Εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και ελέγχους κατ' οίκον.

Η δυνατότητα των ελεγκτικών οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης να εισέρχονται και στην κατοικία των φορολογουμένων για διενέργεια ελέγχου -κατόπιν σχετικής εντολής εισαγγελέα- προβλέπεται ήδη από το 2013 με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Νόμου 4174.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τώρα, με διατάξεις τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εισηγούνται τα επιτελεία τόσο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη όσο και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, γίνονται τροποποιήσεις ώστε να είναι απαραίτητη για την είσοδο στα σπίτια των φορολογουμένων και η παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις εισπράξεις από μεγαλο-οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών προωθεί ειδική διάταξη στη Βουλή με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία και των ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Οι σχετικές διατάξεις θα προωθηθούν σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρωμή των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ στις 4 Ιουλίου


Ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα ορίζεται, στο εξής, ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αρχής γενομένης με τις συντάξεις του Ιουλίου, οι λογαριασμοί των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης θα πιστωθούν στις 4/7/2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματίας δικαιώθηκε μετά από 14 χρόνια


Εισέπραξε αποζημίωση λόγω φυσικής καταστροφής μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια και να διαμεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, προκειμένου να εισπράξει γυναίκα επιχειρηματίας την αποζημίωση που δικαιούτο, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στην επιχείρησή της από φυσική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2002 ο Κηφισός ποταμός υπερχείλισε στο ύψος του Νέου Φαλήρου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ζημιές, αρχικά, οι επιχειρήσεις αποζημιώθηκαν με ένα χαμηλό, σε σχέση με την εκτιμηθείσα ζημιά, ποσό. Επειδή η υπόλοιπη αποζημίωση δεν καταβλήθηκε, οι πληγέντες επιχειρηματίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με αποφάσεις, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες το 2014.

Η γυναίκα προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος απευθύνθηκε στις οικονοµικές υπηρεσίες, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, ζητώντας την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και την καταβολή της επιδικασθείσας αποζηµίωσης, ύψους 315.100 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή, διαπίστωσε σημαντική κωλυσιεργία από την πλευρά της διοίκησης στην καταβολή των ποσών, ενώ και οι αλλαγές στις αρµοδιότητες των εµπλεκόµενων υπηρεσιών επιβράδυναν κατά πολύ τη σχετική διαδικασία.

Τελικά, κατόπιν της παρέµβασης του Συνηγόρου, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία, µε τη διαβίβαση των σχετικών δικαιολογητικών προς την υπηρεσία δηµοσιονοµικού ελέγχου και έτσι η δικαιούχος εισέπραξε το ποσό που της είχε επιδικαστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκλονιστική επιστολή μιας μαμάς επειδή ο γιος της με Down δεν καλέστηκε σε πάρτι


Μοιράστηκε μέσω Facebook το μήνυμά της.

Η απογοητευμένη μαμά ενός παιδιού με σύνδρομο Down το οποίο δεν είχε προσκληθεί στο πάρτι για τα γενέθλια ενός συμμαθητή του, δημοσιεύει μια επιστολή για την ανατροφή των παιδιών.

Η Jennifer Kiss-Engle έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στο Facebook όταν ο γιος της Sawyer ήταν ο μόνος από τα 23 παιδιά που δεν έλαβε πρόσκληση για ένα πάρτι. Στο μήνυμα το οποίο απευθύνεται κυρίως σε έναν γονέα, λέει ότι «δεν είναι τρελή» γι’ αυτό το ζήτημα αλλά θέλει να τον εκπαιδεύσει καλύτερα όσον αφορά το μεγάλωμα του γιου του.



«Ξέρω ότι δεν είναι επειδή είναι κατσούφης, δε θα μπορούσατε να συναντήσετε ένα πιο ευτυχισμένο παιδί. Ξέρω ότι δεν είναι επειδή δεν έχει πλάκα, έχει μια μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και ένα μεταδοτικό γέλιο. Ξέρω ότι δεν είναι επειδή το παιδί σας και το δικό μου δεν κάνουν παρέα. Έχει αναφέρει το όνομα του παιδιού σας σε αρκετές περιπτώσεις» αναφέρει η μητέρα μεταξύ άλλων και τονίζει:

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισατε ότι ήταν εντάξει να μην καλέσετε τον γιο μου στο πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας είναι γιατί έχει σύνδρομο Down».



Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν επίγνωση της διαταραχής μπορεί να είναι «επιφυλακτικοί» ή να «φοβούνται» αλλά πρόσθεσε ότι τα άτομα με σύνδρομο Down «θέλουν να έχουν στενές σχέσεις, θέλουν να αισθάνονται αγάπη, θέλουν να συνεισφέρουν, θέλουν να έχουν νόημα στη ζωή, και θέλουν να πάνε σε πάρτι γενεθλίων».

Η μητέρα από τον Καναδά ενθαρρύνει τον γονέα να μιλήσει με το δικό του παιδί σχετικά με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία. Η ίδια αναφέρει ότι ο γονέας θα πρέπει να εξηγήσει στο παιδί ότι δεν είναι σωστό να κάνει διακρίσεις εναντίον κάποιου εξαιτίας της «αναπηρίας, της φυλής ή φύλου».



Η δημοσίευσή της κοινοποιήθηκε περισσότερες από 3.000 φορές και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.000 σχόλια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα προϊόντα που γίνονται πιο ακριβά και πιο φθηνά για τους έλληνες μετά το Brexit


Η λίστα του ΕΒΕΠ.

Φάρμακα, πετρελαιοειδή, τυριά, σωλήνες, ηλεκτρικοί αγωγοί, προϊόντα αλουμινίου, σταφύλια και σταφίδες, γιαούρτι και ντοματοπολτός είναι τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας προς τη Βρετανία, τα οποία καθίστανται ακριβότερα στη βρετανική αγορά, εφόσον συνεχίζεται η διολίσθηση της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές της χώρας μας συνίστανται κυρίως σε αυτοκίνητα, φαρμακευτικά προϊόντα, αλκοολούχα ποτά (ουίσκι και τζιν) και καταναλωτικά προϊόντα (ρούχα, βιντεοπαιχνίδια κ.ά.), είδη σπιτιού, υγιεινής, ζωοτροφές και άλλων ειδών μη τρόφιμα, τα οποία καθίστανται φθηνότερα για τους Έλληνες εισαγωγείς και καταναλωτές. Επίσης, εισάγονται χιλιάδες δημοφιλή βρετανικά τρόφιμα, όπως μπισκότα, τσάι, φασόλια, τυριά, λουκάνικα, γάλα, κρέμες και σοκολάτες.

Τα στοιχεία για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προκύπτουν από ανάλυση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), σύμφωνα με την οποία οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας φθάνουν σε 2,27 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων 1,07 δισ. ευρώ ελληνικές εξαγωγές προς τη Βρετανία (4,2% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών) και 1,19 δισ. ευρώ ελληνικές εισαγωγές από τη βρετανική αγορά (2,9% των συνολικών ελληνικών εισαγωγών).

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, την τελευταία πενταετία προκύπτει τάση εξισορρόπησης στο εμπορικό ισοζύγιο, καθώς οι εξαγωγές αυξάνονται (ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά το 2015), ενώ οι εισαγωγές, μετά από μία μεγάλη υποχώρηση τη διετία 2012-2013, δείχνουν να σταθεροποιούνται στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το εξαγωγικό πρότυπο της Ελλάδας προς τη Βρετανία χαρακτηρίζεται ως εξελιγμένο, καθώς αφορά σε ποσοστό 60,5% βιομηχανικά προϊόντα, ενώ ακολουθούν με 29,5% τα αγροτικά προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνουν τα εξής:

- Τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα ροδάκινα αναδεικνύονται οι «πρωταθλητές» όλων των αγροτικών προϊόντων. Η αξία των εξαγωγών είναι στα 234,5 εκατ. ευρώ και γίνονται ανάρπαστα αποσπώντας το 29,4% στην Αγγλία.

- Στα λαχανικά η Ελλάδα είναι ο τρίτος προμηθευτής της Αγγλίας, με τα προϊόντα μας να αντιπροσωπεύουν το 8,5% των εισαγωγών τους, αντίστοιχα. Η αξία των εξαγόμενων λαχανικών είναι 237,9 εκατ. ευρώ.

- Το παρθένο ελαιόλαδο αγοράζεται, επίσης, από την Αγγλία, αποσπώντας το 2,7% των εισαγωγών τους. Η αξία του εξαγόμενου ελαιολάδου είναι 198,1 εκατ. ευρώ.

- Οι ελληνικές ντομάτες πωλούνται στην Αγγλία με ποσοστό 13,2% και καταλαμβάνουμε την τέταρτη θέση των προμηθευτών.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, το «Brexit» θα επηρεάσει, επίσης, τον τουρισμό, τους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές στη Μεγάλη Βρετανία, τους Έλληνες κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Βρετανία, κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα προγράμματα του ΟΓΑ για το 2016


Τι ισχύει για τον κοινωνικό τουρισμό.

Εγκρίθηκαν, για το έτος 2016, τα ακόλουθα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ:

- Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα.

- Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως πέντε απλών λούσεων σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων ή ιαματικών πηγών.

- Εκδρομικό πρόγραμμα τριήμερων και μονοήμερων εκδρομών.

- Παροχή δωρεάν βιβλίων.

- Παροχή δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2016 περιλαμβάνει διακοπές έως έξι ημέρες (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 23/7/2016 έως 8/5/2017 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 55.000 δικαιούχους και για τη συμμετοχή σε αυτό απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν, έπειτα από κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες δικαιούχοι). Οι κληρωθέντες δικαιούχοι, για να παραλάβουν το δελτίο κοινωνικού τουρισμού από οποιοδήποτε ΚΕΠ, πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher), για να μπορούν οι ίδιοι ή, μέσω ΚΕΠ, να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 23/7/2016 έως 31/8/2016. Μετά την ημερομηνία αυτή και, συγκεκριμένα, από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία και, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 55.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2016, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει, μέχρι τότε, τα δελτία τους.

Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού 2016

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έτους 2016 απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους δικαιούχους του ΛΑΕ, οι οποίοι είναι κάτοχοι ατομικού δελτίου ιαματικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, από 23/7/2016 έως 8/5/2017 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας, με τις ίδιες διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν χρήση του δελτίου ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις) έως 8/5/2017. Όμως, μόνο μέχρι 31/12/2016, μπορούν, παράλληλα με τη διαμονή τους, να πραγματοποιούν μέχρι και πέντε απλές λούσεις δωρεάν είτε σε υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν, έπειτα από κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες δικαιούχοι).

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Η διαδικασία κράτησης δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, καταχώρησης της κράτησης και παραλαβής των δελτίων ιαματικού τουρισμού, είναι όμοια με εκείνη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Επιπρόσθετα, οι δικαιούχοι επιλέγουν το υδροθεραπευτήριο από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων για τις λούσεις. Κατά την προσέλευση τους στο υδροθεραπευτήριο, πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του δελτίου ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις λούσεις τους. Οι δικαιούχοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να μην κάνουν χρήση της παροχής λούσεων και να χρησιμοποιήσουν το δελτίο ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή, (μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις).

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 23/7/2016 έως 31/8/2016. Μετά την ημερομηνία αυτή και, συγκεκριμένα, από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία και, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 4.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2016, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

Εκδρομικό πρόγραμμα 2016

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 37.000 δικαιούχους, περιλαμβάνει μονοήμερες και τριήμερες εκδρομές σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, τουριστικά γραφεία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 23/7/2016 έως 8/5/2017 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).

Ειδικότερα, γι' αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25.000 δικαιούχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εκδρομές (επιστροφή αυθημερόν) και 12.000 δικαιούχους για τριήμερες εκδρομές (δύο διανυκτερεύσεις).

Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλαδή μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2016 να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται, ειδικά, για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι επιλέγουν το τουριστικό γραφείο της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείων.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος εκδρομικού τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 23/7/2016 έως 31/8/2016. Μετά την ημερομηνία αυτή και, συγκεκριμένα, από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία και, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 37.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2016, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει, μέχρι τότε, τα δελτία τους.

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 2016

Το πρόγραμμα ισχύει από 23/7/2016 έως 31/12/2016 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 175.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα, κλπ) από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία, αλλά απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η προμήθεια άλλων ειδών, εκτός από βιβλία.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής εισιτηρίων θεάτρου 2016-2017

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 66.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα προμηθευτούν τα δελτία θεάματος από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο με τα συμβεβλημένα θέατρα.

Το πρόγραμμα ισχύει από 23/7/2016 έως 31/5/2017 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 23/7/2016 έως 31/8/2016. Μετά την ημερομηνία αυτή και, συγκεκριμένα, από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία και, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 66.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2016-2017, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει, μέχρι τότε, τα δελτία τους.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν:

- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.

- Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών των αναφερόμενων παραπάνω με στοιχεία 1 και 2 (σύζυγοι-παιδιά) που διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

- Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλλουν μηνιαία ατομική εισφορά.

- Τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών της προαναφερόμενης κατηγορίας (στοιχείο 4), με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει από τον υπάλληλο ή συνταξιούχο πρώην υπάλληλο του ΟΓΑ.

Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους, λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και, εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός. Σημειώνεται ότι οι αναφερόμενοι στην εν λόγω κατηγορία (στοιχείο 6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού ή εκδρομών.

Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο προγράμματα. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού συμμετέχουν μόνο οι συνταξιούχοι-δικαιούχοι του ΛΑΕ (εξαιρούνται, όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη) και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος και όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ποδηλάτες με τα ξύλινα ποδήλατα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη!


Μικρή βόλτα και για το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη - Δείτε φωτογραφίες.

Τους ποδηλάτες της πρωτοβουλίας "Pumpkin and bamboo" υποδέχθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ήταν ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, ενώ παρών στην υποδοχή των ποδηλατών ήταν και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Κατά την υποδοχή των πέντε ποδηλατών ο Γιάννης Μπουτάρης τους ζήτησε να του δανείσουν για λίγο ένα από τα ποδήλατα τους για να το δοκιμάσει κάνοντας μια βόλτα στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου.

Οι 300 ποδηλάτες που μετακινούνται με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής, ξεκίνησαν την πορεία τους ανά την Ελλάδα την 1η Ιουνίου, με στόχο να διανύσουν συνολικά 9.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες.

"Με αυτό το ταξίδι θέλουμε να δείξουμε τα μυστικά της Ελλάδας και τις ομορφιές της", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πολ Ευμορφίδης.

Πριν από λίγο ξεκίνησαν με προορισμό τη Βέροια ενώ το ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Έκθεση εικόνων
















Πηγή: http://thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...