Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Όχι, στον επανέλεγχο των συμβάσεων με κριτήρια διαφορετικά από το Π.Δ. Παυλόπουλου»


Θυελλώδης η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Αρνείται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «τον επανέλεγχο - επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν».

Αυτό αναφέρει το ψήφισμα που εγκρίθηκε ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία υπέρ του επανελέγχου -με τα κριτήρια που ορίζονται από το νομοθέτημα του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης- τάχθηκαν ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, επανεκλεγέντες και οι δυο στους δήμους Αμφιλοχίας και Νεάπολης-Συκεών αντίστοιχα.

Συγχρόνως, στην απόφαση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν «ουδεμία ευθύνη για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες οι εργαζόμενοι».

Γι αυτό και το ΔΣ ζητά «την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση με σαφήνεια, το περιεχόμενό τους, με βάση την πρότασή μας» και ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, η ΚΕΔΕ επανέρχεται στην πρότασή της και ζητά «την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου - ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επιλογή κοινά αποδεκτού και αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε πρόταση να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ που θα καταδικάζει τη δίωξη των πέντε δημάρχων (Χαλανδρίου, Λαρισαίων, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου) που παραπέμφθηκαν για άρνηση ελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Την πρόταση υποστήριξαν οι Γ. Ιωακειμίδης και Φ. Προβατάς (ΔΗΜΑΡ), Σπ. Τζόκας (ΣΥΡΙΖΑ), Ελ. Παντελάκη (ΚΚΕ) και ο Λ. Κυρίζογλου (Ν.Δ.). Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Μενεμένης- Αμπελοκήπων είναι ο μοναδικός δήμαρχος της ΝΔ που στήριξε την πρόταση, με κριτήρια -όπως επισήμανε- σαφώς αυτοδιοικητικά και ουδόλως πολιτικά. Τελικά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΚΕΔΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε πύθωνα στο μπάνιο του


Ένας ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Κουήνσλαντ της Αυστραλίας μπήκε στο μπάνιο του να κάνει ένα ντους, όταν είδε ένα πύθωνα 4 μέτρων να κρέμεται από το ταβάνι της οροφής.





Για κάποιους θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Στις φωτογραφίες που ανέβασε η εταιρεία από το Μπρισμπέιν που έπιασε το μεγάλο φίδι φαίνεται ο πύθωνας να εξέχει από μία τρύπα στο μέρος που είναι τα φωτιστικά του δωματίου.



Σύμφωνα με την dailymail, ο μεγάλος πύθωνας εντοπίστηκε από τους ειδικούς της εταιρείας κάτω από τα σεντόνια του κρεβατιού.



Το φίδι περιορίστηκε με μία μεγάλη θηλιά και μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική μεταφορική τσάντα, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερο στη φύση, μακριά από κατοικημένες περιοχές.



Διαβάστε περισσότερα...

"Πρεμιέρα" για τον προαστιακό στον Ταύρο


Το νέο σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, ο οποίος και θα τεθεί σε λειτουργία, θα επισκεφθεί αύριο στις 10 το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, αποτελεί τμήμα του Προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά - Αθηνών επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς.

Εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα...

"Όχι" από το ILO για αλλαγές σε ομαδικές απολύσεις - απεργίες


Υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO).

Κατά τη συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, ο διεθνής οργανισμός φάνηκε ότι στηρίζει τις ελληνικές θέσεις καθώς συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

Σε ότι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, επίσης συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας. Σημειώνεται ότι υπουργός Εργασίας το πρωί ταχθεί υπέρ του "εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας".

Επαρκές θεωρήθηκε, κατά τη συνάντηση, και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας («λοκ άουτ») εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Τέλος, εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΦΙΑ 2.430 ευρώ σε ετοιμόρροπη εκκλησία


Για γέλια και για κλάματα είναι οι αποκαλύψεις για τον ΕΝΦΙΑ και τα λάθη που εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε ΕΝΦΙΑ ακόμα και στην Αγία Τριάδα Κυθήρων, την εκκλησία που σχεδόν κατέρρευσε με τον μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ στα Μητάτα Κυθήρων, ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις 10 Ιανουαρίου 2006.

Όπως αναφέρει το star.gr, η συγκεκριμένη εκκλησία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο το 2006 όταν υπέστη καθίζηση και σοβαρότατες ζημιές. Μάλιστα η εικόνα της έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπών της εποχής. Έκτοτε δεν λειτούργησε ποτέ ξανά και μάλιστα το εκκαθαριστικό εμφανίζει το ακίνητο ως μη ηλεκτροδοτούμενο.
ΦΩΤΟ-ΕΝΦΙΑ 2.430 ευρώ σε ετοιμόρροπη εκκλησία

Επίσης το τραγελαφικό που προκύπτει από το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό είναι πως όλα τα παρεκκλήσια εμφανίζονται ως επαγγελματικοί χώροι και καλούνται να πληρώσουν σχετικό φόρο.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

H Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 10


Η Microsoft ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας κάποια στοιχεία από το νέο της λειτουργικό σύστημα το οποίο ονομάζει Windows 10, και όχι Windows 9, όπως θα περίμενε κανείς μετά τα Windows 8.

Στην παρουσίαση που έκανε η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα «τρέχουν» σε μία ευρεία γκάμα smartphones, tablets σε PC, καθώς και σε κονσόλες Xbox.



Σύμφωνα με την εταιρεία, στο καινούριο λειτουργικό θα επιστρέψει το Start Menu, το οποίο δεν υπήρχε στην προηγούμενη έκδοση των Windows 8.

Στο Start Menu θα υπάρχουν και οι λίστες των εφαρμογών καθώς και τα «τετράγωνα» που υπήρχαν στα «8».



Η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπός της είναι η λειτουργία να είναι πιο οικεία στους χρήστες των Windows 8 και των Windows 7.

Δείτε τον αντιπρόεδρο της Microsoft, Τζο Μπελφιόρε, που παρουσιάζει τα νέα Windows 10.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις


Από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαϊδου, υπεγράφη σήμερα, η απόφαση για τη δημιουργία ειδικού καταλόγου επιχειρήσεων με σκοπό την άμεση, κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο επιστροφή του ΦΠΑ. Πρόκειται για τον κατάλογο των επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις οι οποίες θα δικαιούνται άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.

Στόχος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά σε συνδυασμό με την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική απόφαση:

α) Στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο απαλλασσόμενες πράξεις ή πράξεις φορολογητέες εκτός Ελλάδας με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, οι οποίες θεωρούνται ως εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου, με βάση την ανάλυση κινδύνου.

β) Οι επιχειρήσεις που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά ορισμένα κριτήρια (όπως κυρίως μη ύπαρξη ή τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων τις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους, μη διάπραξη αδικημάτων φοροδιαφυγής κλπ) και επομένως να έχουν επιδείξει αυξημένη φορολογική συμμόρφωση κατά τις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους.

γ) Ο κατάλογος των επιχειρήσεων καθορίζεται τον Ιανουάριο κάθε έτους, ενώ ειδικά για το 2014 θα καταρτισθεί άμεσα και θα ισχύσει για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 01.01.2014, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου είναι δυνατή, παρά την ένταξη στον ως άνω κατάλογο, η διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή του ΦΠΑ σε περίπτωση ύπαρξης ισχυρών ενδείξεων παραβατικότητας της επιχείρησης, ενώ σε κάθε περίπτωση διενεργείται ετησίως δειγματοληπτικός έλεγχος του ΦΠΑ ποσοστού τουλάχιστον 10% των επιχειρήσεων του καταλόγου, μετά τη διενέργεια της επιστροφής.



Διαβάστε περισσότερα...

Απαντήσεις από το παρελθόν στο βυθό των Αντικυθήρων


Μπορεί τους τελευταίους μήνες τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, ωστόσο στη χώρα διεξάγεται ακόμη μία έρευνα που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Είναι αυτή στο διάσημο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Οι νέες έρευνες που διενεργούνται στο βυθό από Έλληνες αλλά και Αμερικανούς αρχαιολόγους στοχεύουν στην ανακάλυψη νέων θησαυρών που πιθανόν κρύβει το περίφημο ναυάγιο. 


ΒΙΝΤΕΟ-Απαντήσεις από το παρελθόν στο βυθό των Αντικυθήρων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το econews.gr, τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το φορτηγό πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά του νησιού δεν μετέφερε μόνο τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και πολλά ακόμα αντικείμενα. Εκτιμάται μάλιστα ότι το πλοίο μετέφερε ως εμπόρευμα έργα τέχνης, τα οποία έχουν καταποντιστεί σε μεγαλύτερα βάθη.

Δεν αποκλείεται να υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός

Στο βυθό των Αντικυθήρων έχει εντοπιστεί και δεύτερο ναυάγιο, 250 μέτρα πιο μακριά από το πρώτο, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός, αφού εικάζεται ότι τα δύο πλοία ταξίδευαν μαζί. Οι καταδύσεις και οι γεωφυσικές έρευνες με ανιχνευτές μετάλλων που εξελίσσονται στα Αντικύθηρα θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου.

Την επιχείρηση που διενεργείται μετά από διετή προετοιμασία επιβλέπει η εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσσέτης.

Η στολή Exosuit

Οι δύτες φορούν την ειδική, προηγμένη στολή Εxosuit, η οποία τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και την ικανότητα να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό.



Όπως αναφέρει το econews, η Exosuit κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρία και δίνει τη δυνατότητα στον δύτη να φτάσει σε βάθος ακόμη και 300 μέτρων, χωρίς να χρειάζεται να περάσει αργότερα από τη διαδικασία της αποσυμπίεσης.



Έχει βάρος 240 κιλά και είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου.



Η στολή μοιάζει με εκείνες των αστροναυτών και καθελκύεται/ανελκύεται μονάχα με γερανό. Εχει προωθητήρες που βοηθούν την πλοήγησή της από τον χειριστή, ειδικά πετάλια στα πόδια του δύτη, με τα οποία εκείνος ρυθμίζει την κατεύθυνση, ρομποτικά χέρια με τσιμπίδα, ειδικά φώτα, κάμερα και ενδοεπικοινωνία.



Το σκάφανδρο συνδέεται με την επιφάνεια με λώρο, με τον οποίο τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια και επικοινωνίες οπτικών ινών. Ένας χημικός παράγοντας δεσμεύει μέσα στην καμπίνα το διοξείδιο και ένας μηχανισμός επαναπληρώνει τον χώρο με το απαιτούμενο οξυγόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά από τη Ζάμπια πίνουν για πρώτη φορά καθαρό νερό


Οι συναρπαστικές αντιδράσεις για κάτι που στο δυτικό κόσμο θεωρείται δεδομένο.

Η ανήλικη Violet από τη Ζάμπια, κάθε πρωί, αξημέρωτα, διασχίζει μια απόσταση τουλάχιστον δυο μιλίων προκειμένου να προμηθεύσει με πόσιμο νερό την οικογένειά της.

Νερό που αντλεί από μια τρύπα με λασπόνερα…Οσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό στο δυτικό κόσμο, αυτό αποτελεί καθημερινότητα για τα περισσότερα παιδιά της Αφρικανικής αυτής χώρας.

Στο παρακάτω βίντεο, παιδιά δοκιμάζουν για πρώτη φορά καθαρό πόσιμο νερό. Το συγκεκριμένο απόσπασμα, αποτελεί μέρος της καμπάνιας του World Vision, ενός οργανισμού που κάνει σημαντική δουλειά τόσο στη Ζάμπια όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Σκοπός τους; να έχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι πρόσβαση στο καθαρό νερό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άγρυπνοι πιλότοι και άλλες φοβιστικές αλήθειες για τις πτήσεις


Γιατί δεν αποφεύγουν τις αναταράξεις και γιατί πετούν πολλές φορές στα τυφλά.

Κάθε φορά που περνάτε το κατώφλι ενός αεροσκάφους, γνωρίζετε εκ των υστέρων ότι η ζωή σας εξαρτάται από έναν άγνωστο. Αν και το κόκπιτ ίσως να φαντάζει ως ένα ... ιερό, το τι συμβαίνει σε αυτό το μικροσκοπικό κέντρο εντολών γίνεται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια σας.

Αλλά-πάντα υπάρχει ένα αλλά-, υπάρχει σημαντικός λόγος που οι δραστηριότητες που συμβαίνουν σε ένα κόκπιτ δεν μεταδίδονται στα μικρόφωνα για κοινή λήψη.

Ίσως γιατί οι επιβάτες θα τρομοκρατούνταν.... Ιδού μερικές τέτοιες αλήθειες όπως τις αναφέρει το New York Post:

«Πετάμε στα τυφλά»
Αν είχατε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το πιλοτήριο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης την ημέρα, τότε μάλλον θα δείτε ένα μεγάλο μέρος του παρμπρίζ καλυμμένο. Οι πιλότοι χρησιμοποιούν ό, τι βρεθεί στο χέρι τους - έγγραφα, χάρτες κλπ - για να εμποδίσουν τις ακτίνες του ήλιου. .

Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό που οι πιλότοι πετούν στα «τυφλά» , να είστε σίγουροι ότι όλα τα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με TCAS, δηλαδή ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων.

«Παίρνουμε έναν υπνάκο»
Δεν είναι νόμιμο, αλλά νόμιμο ή όχι, ο ύπνος είναι αναγκαίος. Στις μεγάλες νυχτερινές πτήσεις, ο καλύτερος τρόπος για να μην κοιμηθούν ταυτόχρονα οι δυο πιλότοι, είναι να το αναλαμβάνουν εκ περιτροπής, απολαμβάνοντας δηλαδή έναν δεκαπεντάλεπτο υπνάκο για να ξεγελάσουν την υπνηλία τους. Αν και παράνομο για τους αμερικανούς πιλότους, στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπονται.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις αναταράξεις»
Όταν το αεροπλάνο αρχίζει να ταρακουνιέται, έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο πιλότος απλά δεν κατευθύνει το αεροσκάφος αλλού; Αν και ο πιλότος θα προσπαθήσει πάντα να σας δώσει την ομαλότερη δυνατή διαδρομή, οι αναταράξεις του αέρα (CAT), δεν μπορούν να προβλεφθούν με αρκετή ακρίβεια. Η μόνη αξιόπιστη προειδοποίηση προέρχεται από τους πιλότους που έχουν μπροστά τους και έκαναν την ίδια διαδρομή.

Αν ένας πιλότος που προπορεύεται αναφέρει αναταράξεις, ο δικός σας πιλότος θα προσπαθήσει να τις αποφύγει. Δεν βοηθά να πάει αριστερά ή δεξιά, να στρίψει δηλαδή το αεροσκάφος. Η παράκαμψη των αναταράξεων δεν λειτουργεί, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να καλύψει μεγάλη απόσταση εκτός πορείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία ο Ανδρέας Λοβέρδος


«Να βάλετε την άθληση στη ζωή σας και εκτός ωρών του σχολείου» είπε στους μαθητές.

Με τον διευθυντή και τους καθηγητές της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στο 'Αγιο Όρος. Ο υπουργός μάλιστα μοίρασε και μπάλες στους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου». 


Στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Να ακούτε τον γυμναστή σας σε ό,τι σας λέει και να προσπαθήσετε να βάλετε την άθληση στην ζωή σας και εκτός των ωρών του σχολείου», τόνισε απευθυνόμενος στους μαθητές. «Η υγεία δεν εξαρτάται από το φάρμακο, αλλά από την καλή διατροφή και την άθληση. Το φάρμακο είναι να θεραπεύει τις αρρώστιες» πρόσθεσε.

Στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Αθωνιάδας μίλησε και ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σάκης Τζαλαλής και τους ανέλυσε τους άξονες του «Κοινωνικού Σχολείου», δίνοντας βαρύτητα στην άθληση και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκινεί η οικογένεια του αδικοχαμένου οπαδού


Ενίσχυση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών αντί στεφάνων ζητά η οικογένεια του Κώστα Κατσούλη.

Παρά την πικρία και την στεναχώρια της για την απώλεια του του Κώστα Κατσούλη, η οικογένεια του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού που έσβησε μετά από μάχη δύο εβδομάδων να κρατηθεί στην ζωή, κρατά ψύχραιμη στάση και στέλνει συγκινητικά μηνύματα με τις πράξεις της.



Αρχικά έχοντας την αγνή πρόθεση να δωρίσει τα όργανα του 46χρονου (κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό λόγω της εντολής για ιατροδικαστικής εξέτασης και νεκροτομής) και εν συνεχεία προτρέποντας όσους επιθυμούν αντί της κατάθεσης στεφάνων να να ενισχύσουν είτε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, είτε οποιοδήποτε άλλο οργανισμό υποστηρίζει αδύναμους ανθρώπους.

«Κηδεύουμε τον πολυαγαπημένο μας γιο, αδελφό, σύντροφο και πάνω απ’ όλα Άνθρωπο Κώστα Κατσούλη την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Πλατανιά Χανίων στις 12 το μεσημέρι. Αντί στεφάνων επιθυμούμε να ενισχύσετε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά ή οποιαδήποτε δομή υποστηρίζει αδύναμους ανθρώπους κατά τη συνείδησή σας».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη στις 12:00 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας για όπερα


Θα διεξαχθεί στην Αθήνα 4-10 Οκτωβρίου.

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του 38ου και του 39ου Διεθνών Διαγωνισμών Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα το 2014 και Πιάνο 14-23.5.2015.

Η Αθήνα, από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2014, στον πιο δύσκολο παγκοσμίως διαγωνισμό, αφιερωμένο στη μεγάλη Μαρία Κάλλας, θα υποδεχθεί και πάλι νέους τραγουδιστές της Όπερας από όλο τον κόσμο και το φιλόμουσο κοινό.

Για το μεγάλο βραβεςίο διαγωνίζονται 52 νέοι λυρικοί τραγουδιστές από 15 χώρες. Το Grand Prix Μαρία Κάλλας για Όπερα - Πιάνο, παρόλα τα δύο χρόνια σιωπής του, αποδείχτηκε ότι είναι ένας θεσμός βαθιά ριζωμένος στο διεθνές κλασικό στερέωμα αφού για την 38η διοργάνωση συνολικά κατατέθηκαν 74 αιτήσεις συμμετοχής και τελικά έγιναν δεκτοί 52 νέοι λυρικοί τραγουδιστές από τέσσερεις ηπείρους και 15 χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αρμενία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Ουκρανία, Ρουμανία, και Τσεχία.

Τους νέους καλλιτέχνες θα κρίνουν και φέτος διάσημοι ερμηνευτές, δάσκαλοι και συντελεστές της Όπερας όπως: Cheryl Studer (η Σέριλ Στιούντερ, Πρόεδρος της Επιτροπής, Υψίφωνος, ΗΠΑ/Γερμανία), Martina Arroyo (η Μαρτίνα Αρρόγιο, Υψίφωνος, ΗΠΑ), Christian Carlstedt (ο Κρίστιαν Κάρλστεντ, Casting Manager/ Bayerische Staatsoper, Γερμανία), Dame Gwyneth Jones (η Ντέιμ Γκουίνεθ Τζόουνς, Υψίφωνος, Ουαλία), Peter Katona (ο Πήτερ Κάτονα, Casting Director/ Royal Opera House - Covent Garden, Αγγλία), Μύρων Μιχαηλίδης (Αρχιμουσικός/ Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Μίλτος Λογιάδης (Αρχιμουσικός), Sherrill Milnes (ο Σέριλ Μιλνς, Βαρύτονος, ΗΠΑ), Guy Montavon (ο Γκυ Μονταβόν Γενικός Διευθυντής Όπερας της Ερφούρτης, Γερμανία)



Το Πρόγραμμα του Διαγωνισμού

Α΄ Κύκλος

Σάββατο 4, Κυριακή 5 & Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, από τις 14:30*

Αίθουσα: Θέατρο, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Β΄ Κύκλος, Ρεσιτάλ

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, από τις 14:30*

Αίθουσα: Θέατρο, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων

*Ο Α΄ & Β΄ Κύκλος αρχίζουν περίπου στις 14:30

Γ΄ Κύκλος

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στις 19:30

Εθνική Λυρική Σκηνή , Θέατρο Ολύμπια



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το κλιματιστικό... χεριού


Το «έξυπνο» μπρασελέ που σας δροσίζει ή σας ζεσταίνει.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τις ημέρες που κάνει πάρα πολύ ζέστη να μπορείτε να κυκλοφορείτε με ένα… «φορετό» κλιματιστικό, με τη μορφή ενός μπρασελέ, στο χέρι σας;

Μια ομάδα ερευνητών από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) κατασκεύασαν ένα μπρασελέ, το οποίο λειτουργεί ως ατομικό κλιματιστικό και μπορεί να φορεθεί στον καρπό ενός ατόμου.

Η συσκευή ονομάζεται «Wristify» και είναι προγραμματισμένη έτσι ώστε να δροσίζει (ή να ζεσταίνει) την επιφάνεια του δέρματος, προκειμένου να εξισορροπείται η θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Οι κατασκευαστές/εφευρέτες της συσκευής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, είναι οι Matthew Smith, Sam Shames, Megha Jain και David Cohen-Tanugi.

Την περασμένη χρονιά η ιδέα τους κέρδισε το πρώτο βραβείο και 10.000 δολάρια στο διαγωνισμό «Making and Designing Materials Engineering Contest», που διοργανώνει το πανεπιστήμιο.



Τώρα, το Wristify έχει περάσει στην ομάδα των φιναλίστ που διαγωνίζονται στο διαγωνισμό της Intel «Make it Wearable».

Οι φιναλίστ βραβεύονται με επιπλέον 50.000 δολάρια, για να βοηθηθούν να κάνουν τις «ιδέες» τους πραγματικότητα.
Μια πρωτότυπη εκδοχή της συσκευής έχει ήδη κατασκευαστεί και πραγματοποιούνται διάφορες δοκιμές.

«Το Wristify χρησιμοποιεί όλα τα φυσικά κύματα δροσιάς ή θερμότητας για να ενεργοποιήσετε τους υποδοχείς θερμότητας στην επιφάνεια του δέρματός σας, αφήνοντας σας ένα αίσθημα ανανέωσης» αναφέρει ο σχεδιαστής της συσκευής Niccolo Casas, στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο νικητής του διαγωνισμού της Intel θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητείται ξεκάθαρη σήμανση του κρέατος


Οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν από πού προέρχεται, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα του ΚΕΠΚΑ.
Την ανάγκη η νέα ηγεσία της ευρωπαϊκής πολιτικής τροφίμων να ενσωματώσει στην πολιτική της για τα επόμενα πέντε χρόνια την επιθυμία των Ευρωπαίων, που σε 90% δήλωσαν ότι επιθυμούν να γνωρίζουν την προέλευση του κρέατος που τρώνε -νωπό και επεξεργασμένο- υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Επισημαίνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, η ίδια η ΕΕ είχε διεξάγει έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι το 90% των Ευρωπαίων καταναλωτών θέλουν να γνωρίζουν την προέλευση του κρέατος που τρώνε.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον τρέχοντα μήνα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών και το ΚΕΠΚΑ πραγματοποίησαν εκστρατεία, ζητώντας να επεκταθεί η σήμανση της χώρας προέλευσης σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν κρέας -όπως λαζάνια, ζαμπόν και λουκάνικα- και τα οποία πωλούνται σε όλη την ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, πάνω από 9.000 καταναλωτές έκαναν «share» ή «like» στις σελίδες προώθησης της εκστρατείας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter).

«Το πρόσφατο σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας έχει πλήξει σοβαρά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα τρόφιμα. Η αλυσίδα παραγωγής- κατανάλωσης κρέατος πρέπει να γίνει πιο διαφανής. Η διαφάνεια αποτελεί μέρος της λύσης, για την αποκατάστασή της χαμένης εμπιστοσύνης. Η υποχρεωτική σήμανση της προέλευσης παίζει σημαντικό ρόλο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφθασαν τις 2.150 οι προσλήψεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων


Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 82 νέοι αναπληρωτές.

Σε νέες προσλήψεις, αυτή τη φορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνοντας 82 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου στις ειδικότητες των Θεολόγων, Αγγλικών, Οικονομολόγων και καθηγητών πληροφορικής.

Οι προσλήψεις έγιναν μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο είναι ύψους 43.000.000 ευρώ και με τις σημερινές προσλήψεις έχει δώσει μέχρι στιγμής 2.150 θέσεις εργασίας και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, την Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2014 έως και την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αμπιντάλ: «Κάθε μέρα είναι δώρο για μένα»


Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιόφωνο.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για τις αναμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του αρετές, αλλά και για τον τρόπο που πάλεψε και τελικά νίκησε τον καρκίνο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε για τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό και έστειλε πολλά μηνύματα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση.

«Στο νοσοκομείο πέρασα δύσκολες στιγμές, αλλά ήμουν τυχερός να έχω γύρω μου καλούς ανθρώπους. Πρέπει να ακούς συνέχεια ό,τι σου λένε οι γιατροί και να γνωρίζεις ότι μια μέρα τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά και κάποια άλλη άσχημα. Και φυσικά να πιστεύεις στο Θεό. Η ζωή έχει δυσκολίες για πολλούς ανθρώπους και είμαι περήφανος και χαρούμενος που αποτελώ ένα παράδειγμα που ξεπέρασε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οικογένειες που έχουν υποφέρει πολύ από αυτή την ασθένεια», τόνισε ο Γάλλος άσος.

Μετά τη «νίκη» του, έχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση στη ζωή. «Κάθε λεπτό έχει ξεχωριστή σημασία και νιώθω πλέον πως κάθε στιγμή είναι ένα δώρο για μένα. Είμαι ακόμη ζωντανός και σε αυτό τον κόσμο, κάτι που με χαροποιεί. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω: πρέπει να νιώθεις κάθε μέρα τυχερός που είσαι ζωντανός. Ο καθένας στη θέση μου θα έδινε την ίδια μάχη. Η δύναμη που μας δίνει αυτό το σπορ είναι για να παλεύουμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Είναι απαραίτητο να μην τα παρατάμε, ακόμη κι αν υπάρχουν λίγες πιθανότητες. Το έκανα για την οικογένειά μου και το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.



Δεν βγαίνουν όμως όλοι νικητές στη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο θάνατος του Τίτο Βιλανόβα ήταν κάτι που στοίχισε στον Αμπιντάλ. «Στην Μπαρτσελόνα ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ένας προπονητής που μου άρεσε πολύ. Θυμάμαι όταν είχε έρθει στο σπίτι μου και είχαμε συζητήσει για το ποδόσφαιρο και την ασθένεια αυτή. Με επηρέασε πολύ αυτό που του συνέβη. Όσο και να προσπαθήσεις, μερικές φορές δεν είναι αρκετό και τα πράγματα πάνε άσχημα στο τέλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν πολύ καλό άνθρωπο και επαγγελματία».

Ερωτηθείς αν θα επέστρεψε στην «Μπάρτσα», απάντησε: «Είναι στο χέρι της Μπαρτσελόνα. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός. Η Βαρκελώνη είναι η πόλη μου και η Μπαρτσελόνα η ομάδα μου. Θα δούμε. Είχα μια σχετική πρόταση από τον Σάντρο Ροσέλ, αλλά θα δούμε. Και να μην επιστρέψω όμως, θα νιώθω πάντα τον ίδιο σεβασμό απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Λιονέλ Μέσι: «Δεν κέρδισε τυχαία τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα. Φυσικά δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να παίζει στο 100%. Δέχεται πάντα μεγάλη πίεση, αλλά τώρα που ξεκουράστηκε και ηρέμησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να πετύχει πολλά», ανέφερε, ενώ για τον αποψινό αγώνα μεταξύ Παρί και Μπαρτσελόνα σημείωσε: «Η Παρί είναι καλύτερη από πέρσι. Θα είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους


Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης η πρόταση στη μνήμη των θυμάτων του Μπράιβικ.

Η 22η Ιουλίου αναμένεται να καθιερωθεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους», πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πρόταση είχε υποβληθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου και αφορά στην μνήμη των 77 σφαγιασθέντων νέων στο νησί Ούτεγια της Νορβηγίας από τον νεοναζιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Η Ολομέλεια ενέκρινε την έκθεση της Σουηδής βουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μαριέττας ντε Πουρμπάιχ-Λουντίν για το νεοναζισμό, ενώ υποστήριξε την πρόταση που υποβλήθηκε, για να καθιερωθεί η 22η Ιουλίου ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους."

Με το σημερινό Ψήφισμα της η Συνέλευση καλεί πολιτικούς και βουλευτές να αντικρούσουν την άνοδο και τις πρακτικές του νεοναζισμού στην Ευρώπη, εκθέτοντας το πρόβλημα δημοσίως, με σαφήνεια, απορρίπτοντας και καταδικάζοντας την νεοναζιστική ιδεολογία και πρακτική.

Οι δράσεις των νεοναζί δεν πρέπει να αγνοηθούν και οι ίδιοι δεν πρέπει να μετατραπούν σε «μάρτυρες», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο Ψήφισμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Πάτρας


Συνολικά 13 άτομα θα τοποθετηθούν στις κενές θέσεις.

Εγκρίθηκαν σήμερα, από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργο Διδασκάλου, οι προσλήψεις συνολικά 13 ατόμων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πρόκειται να απασχοληθούν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Πάτρας

Ειδικότερα, έξι θα προσληφθούν στο δημοτικό βρεφοκομείο Πατρών, πέντε σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Ναυπακτίας και δύο σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Καλαμάτας.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Γιώργος Διδασκάλου ενέκρινε τις προσλήψεις ακόμη 27 ατόμων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων Τρίπολης, Ναυπλιαίων και Τριφυλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Από άνεργοι πτυχιούχοι… καταστηματάρχες


Στράφηκαν στην επιχειρηματικότητα και δη στην εστίαση για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Οι ευκαιρίες ελάχιστες για να καταφέρουν να βρουν μια δουλειά στον τομέα τους. Μπορεί να σπούδασαν, να πήραν τα πτυχία τους, αλλά επέλεξαν να στραφούν αλλού για να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Πολλοί νέοι άνεργοι πτυχιούχοι άνοιξαν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας , όπως μια η Ελένη Λάμπου που έχει πάρει το πτυχίο της «στη διοίκηση και οικονομία στην Αθήνα», όπως λέει, και άνοιξε αρτοποιείο στο Μοναστηράκι . Εξηγώντας την απόφαση της γόσον αφορά στο σημείο που επέλεξε για το μαγαζί της λέει: «Έχει κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας». Παράλληλα, προσέλαβε μια 23χρονη φίλη της φυσικοθεραπεύτρια, η οποία τόνισε ότι «δεν έβρισκα κάτι πάνω στο αντικείμενο μου».

Λίγο πιο πέρα μια 24χρονη πτυχιούχος θεολογίας έχει ένα κατάστημα με αξεσουάρ, το οποίο πριν πουλούσε αναμνηστικά της Ακρόπολης και σουβενίρ. Σύμφωνα, με τους περιοίκους –στο Μοναστηράκι- τους τελευταίους επτά μήνες έχουν ανοίξει περίπου 25 νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση στους δρόμους γύρω από την Αρχαία Αγορά και στην Αιόλου.

Για του λόγου το αληθές, άλλο ένα κατάστημα έχει εμφανιστεί στην περιοχή, το οποίο προσφέρει παγωτά, παγωμένο γιαούρτι και γρανίτες . «Σπούδασα οικονομικά και μάρκετινγκ στην Αγγλία και βοήθησα τον φίλο μου να ανοίξουμε αυτή την επιχείρηση», λέει ο Χρήστος Χρήστου.

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ισόβια έγιναν... 6 χρόνια


Από την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, «έπεσαν στα μαλακά» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τρεις Αργεντινούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για το φορτίο των 293 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί, τον Μάιο του 2011 και ύστερα από μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις παραπάνω καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν επιπλέον δύο Αλβανοί στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, αφού το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για συμμορία και ηθική αυτουργία στην απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος -ελληνικής καταγωγής- καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε φυλάκιση 6,5 ετών. Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία για δύο Έλληνες που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Παραγουάη και ήταν «καμουφλαρισμένα» σε φορτίο ξυλείας.

Στην επιχείρηση σύλληψης των κατηγορουμένων και την κατάσχεση του φορτίου συμμετείχαν το Τμήμα Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) - Γραφείο Αθηνών της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοκαΐνη, αξίας περίπου 12 εκατ. ευρώ (σε χονδρική), προοριζόταν για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε κρίσιμη κατάσταση ανεμοπτεριστής


Ήταν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ανεμοπτεριστής προσπάθησε να πετάξει με αλεξίπτωτο πλαγιάς από τον Αγ. Δημήτριο στην Άνω Βέργα.

Όπως αναφέρει το tharrownews.gr, ο άτυχος άνδρας έπεσε και χτύπησε κάτω από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας όπου στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και απεκγλώβισμό του.

Πριν λίγα λεπτά διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για άνδρα 55 ετών, Ταξίαρχο εν αποστρατεία, της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε περισσότερα...

«Η χώρα δεν είχε ποτέ μία ιδιαίτερη ευνοϊκή αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας»


Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλ. Σπανού για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
.
«Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ μία ιδιαίτερα ευνοϊκή αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα οι αδυναμίες ή αμέλειες της διοίκησης μπορεί να εξυπηρετούσαν τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα ορισμένου αριθμού επιχειρηματιών» επισημαίνει η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, σε ηλεκτρονική συνέντευξη που παραχώρησε μέσω της ιστοσελίδας της ανεξάρτητης Αρχής, για το ζήτημα της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Αναφέρει δε, ότι «τα προβλήματα που εντόπισε και ανέδειξε ο Συνήγορος του Πολίτη για την επιχειρηματικότητα σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση, πριν από περίπου δέκα χρόνια, παραμένουν τα ίδια μέχρι σήμερα», ενώ προσθέτει: «Όταν, όμως, ανατρέπεται άρδην το οικονομικό περιβάλλον όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα δημόσια οικονομικά, οι συνθήκες γίνονται εκρηκτικές».

Κατά την κ. Σπανού, «σημαντικές καθυστερήσεις, πολύπλοκες διαδικασίες, αλλά και συχνές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου ή της ασκούμενης πολιτικής ανατρέπουν τα δεδομένα βάσει των οποίων καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις» και φέρνει ως παράδειγμα την επιστροφή φοροαπαλλαγών, οι οποίες δόθηκαν στις επιχειρήσεις ως κίνητρα για επενδύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, διότι εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν συμβατές με τους κανόνες της ΕΕ.

Ωστόσο, τα μεγάλα αγκάθια αποτελούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, οι προϋποθέσεις και διαδικασίες αδειοδότησης, για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή οφειλών εκ μέρους του δημοσίου.

Όσον αφορά τον ρόλο του κράτους απέναντι στην επιχειρηματικότητα, η Συνήγορος τονίζει: «Το κράτος έχει διπλό ρόλο απέναντι στην επιχειρηματικότητα: Από τη μια πλευρά οφείλει να διασφαλίζει την ελεύθερη ανάπτυξή της προς όφελος της συνολικής οικονομίας. Από την άλλη, να ελέγχει την τήρηση εκ μέρους των επιχειρήσεων ενός πλαισίου υποχρεώσεων, που διασφαλίζουν την προστασία ευρύτερων κοινωνικών αγαθών και της κοινωνίας στην οποία μετέχουν (πχ προστασία της απασχόλησης και του περιβάλλοντος, συμβολή στα οικονομικά και λοιπά βάρη µέσω των φόρων και των κοινωνικών εισφορών). Η ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών πλευρών στον ρόλο του κράτους μπορεί και πρέπει να καθορίζεται από σαφείς και διαφανείς κανόνες, που εφαρμόζονται ισότιμα σε όλες τις επιχειρήσεις. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στη χώρα µας. Αντίθετα, συχνά οι δύο αυτές λειτουργίες άτυπα αλληλοακυρώνονται και μάλιστα εκ των υστέρων».

Η κ. Σπανού αναφέρεται και σε μία παθογένεια του κράτους, το οποίο, όπως υποστηρίζει, «αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις- όπως και τους πολίτες βέβαια- εκ προοιμίου ως υπόπτους για αθέτηση των υποχρεώσεών τους απέναντι του και δημιουργεί ένα περίπλοκο νομικό πλαίσιο και διαδικασίες για να τις ελέγχει».

Σημειώνει δε, ότι «οι μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, έχουν δημιουργηθεί και λόγω της προβληματικής λειτουργίας του δημοσίου».

Τέλος, για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες («κόκκινα» δάνεια), η κ. Σπανού λέει ότι ο Συνήγορος του Πολίτη δεν παρεμβαίνει στις σχέσεις των επιχειρήσεων με τις τράπεζες, εκτός κι αν η τράπεζα απλώς διαμεσολαβεί για οφειλή προς το δημόσιο, αλλά υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση των οφειλών πρέπει να γίνεται με ρεαλιστικούς όρους. Σε αυτήν τη φάση, η συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων καθιστά αδύνατη την ανταπόκριση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών».



Διαβάστε περισσότερα...

Πέπλο προστασίας σε επιχειρηματία που χρωστά 14.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ


Αναστέλλονται προσωρινά οι κατασχέσεις με δικαστική απόφαση.

Πέπλο προστασίας σε επιχειρηματία της Κομοτηνής ο οποίος απειλήθηκε με κατάσχεση για χρέος 14.000 προς τον ΟΑΕΕ έριξε δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr, ο επιχειρηματίας είχε συσσωρευμένες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ειδοποιητήριο από το ΚΕΑΟ και απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων. Πρόκειται για μέλος της Κίνησης Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ Ν. Ροδόπης, ο οποίος ωστόσο κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του ανακοπή και αίτηση αναστολής με το δικαστήριο έστω και προσωρινά να τον δικαιώνει εκδίδοντας προσωρινή απόφαση με την οποία αναστέλλονται όλα τα μέτρα εκτέλεσης σε βάρος του.

«Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι δύσκολος, σύμφωνα με όσα μου έχουν μεταφέρει οι νομικοί, γιατί αυτό το φαινόμενο του ΚΕΑΟ είναι κάτι πρωτόγνωρο και δικαστικά αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, τουλάχιστον στην Κομοτηνή. Συγχαρητήρια και ευχόμαστε και άλλες νίκες σε αυτόν τον δύσκολο δικαστικό αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στη Ροδόπη.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας δήλωσε αδυναμία τα τελευταία χρόνια να φανεί συνεπής στην καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών, ενώ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και στις ρυθμίσεις αποπληρωμής του χρέους.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπέμπουν SOS για τον καταρροϊκό πυρετό


Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι κτηνοτρόφοι.

Τον φόβο ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα κατασταλτικά μέτρα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει χαθεί το 20%-30% του ζωικού κεφαλαίου των προβάτων, λόγω του καταρροϊκού πυρετού, εκφράζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλώντας τους για «άμεση παρέμβαση».

«Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και πρέπει να γίνει αμέσως αντιληπτό ότι απειλείται σοβαρά το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής κτηνοτροφίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.

«Κινδυνεύει η ελληνική κτηνοτροφία, κινδυνεύει η οικονομία της χώρας μας, κάνουμε έκκληση για τη σωτηρία των προβάτων που έχουν μείνει», τόνισε.

Η ΠΕΚ, στην επιστολή της, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, δεδομένου ότι έχουν χαθεί ήδη χιλιάδες πρόβατα και ζητά άμεσα να γίνει ψεκασμός για τα κουνούπια- είτε ως αεροψεκασμός, με κεντρική ευθύνη, είτε να ξεκινήσει ο ψεκασμός των ποιμνιοστασίων και των χωρών βοσκής, με ευθύνη των Περιφερειών.

Ταυτόχρονα, η ΠΕΚ επαναφέρει το θέμα του εμβολιασμού των ζώων, ζητώντας «να επιχειρηθεί ο εμβολιασμός εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση και αναμονή άλλων αποτελεσμάτων».

Επίσης, ζητά να υπάρξει άμεση αναπλήρωση ή αποζημίωση των θανόντων ζώων και της παραγωγής που έχει ήδη χαθεί, όπως και αυτής που πρόκειται να απολεσθεί την επόμενη χρονιά.

«Οι κτηνοτρόφοι της χώρας περιμένουν την άμεση παρέμβαση όλων των θεσμικών παραγόντων για την άμεση πλέον αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού που μαστίζει το ζωικό κεφάλαιο στη χώρα μας», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- η ΠΕΚ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης των βοσκοτόπων, σημειώνεται ότι ο ορισμός του κανονισμού της ΕΕ σχετικά με το θέμα «δημιούργησε και θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με τις πληρωμές των επιδοτήσεων του 2013-2014 και πιθανόν να δημιουργήσει και επιπρόσθετα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2015-2020)».

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού κατέθεσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ζητώντας -μεταξύ άλλων- να μάθει σε τι ενέργειες θα προβεί το υπουργείο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στα αιγοπρόβατα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και για να προληφθούν νέα κρούσματα, καθώς και τι μέτρα προβλέπεται να ληφθούν για εκείνους τους κτηνοτρόφους που τα κοπάδια τους έχουν ήδη εκδηλώσει κρούσματα της ασθένειας, τόσο για την προστασία των υπόλοιπων αιγοπροβάτων, όσο και για την προστασία των καταναλωτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο ξύλινο ποδήλατο κυκλοφορεί στα Τρίκαλα


«Με κοιτάει όλος ο κόσμος και νιώθω ότι οδηγώ… Ferrari»
Το πρώτο ξύλινο ποδήλατο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους των Τρικάλων.

«Με κοιτάει όλος ο κόσμος και νιώθω ότι οδηγώ… Ferrari», δηλώνει στο trikalanews.gr ο 36χρονος κατασκευαστής του, Άγγελος Πατσιατζής.

Ο 36χρονος, γιος ξυλουργού, εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια ως καθηγητής Ξυλογλυπτικής στη Σχολή της Καλαμπάκας και κατασκεύασε το πρώτο ξύλινο ποδήλατο που το τελευταίο 10ήμερο άρχισε τα… δρομολόγια στην πόλη των Τρικάλων.



«Έχω έτοιμα τα σχέδια και ξεκίνησα την κατασκευή για ένα γυναικείο και ένα ακόμη ανδρικό σε μια αποκλειστικά δική μου σχεδίαση», αναφέρει ο 36χρονος πατέρας μιας 4χρονης κόρης που προφανώς θα έχει ποδήλατο… ξύλινο για τις πρώτες ποδηλατάδες της ζωής της.

Ο καταγόμενος από το Βροντερό Τρικάλων κατασκευαστής του ξύλινου ποδηλάτου, τονίζει πως «το ποδήλατο έχει κατασκευαστεί με ειδικό ξύλο αντοχής αφρικανικής προέλευσης, που είναι ελαφρύ και συντηρείται μόνο με φυσικά υλικά». Όπως σημειώνει ακόμη, «το βλέπω πλέον από τις… αντιδράσεις του κόσμου, ότι είναι πολύ πιθανό να ασχοληθώ και επαγγελματικά με την κατασκευή ξύλινων ποδηλάτων, αφού πόλεις όπως τα Τρίκαλα, είναι ευνοϊκές για τη χρήση ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς».



Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 4.500 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Πώς κατανέμονται στα 6 προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ.

Συνολικά 4.790 θέσεις θα προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για τα προπτυχιακά του προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Ο αριθμός των θέσεων βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014-15 όπου ο αριθμός των θέσεων ήταν 4.890.

Πιο αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής στα 6 προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ...



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2015-16
2014-15
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες
200
200
Πληροφορική
900
1000
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
1500
1500
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
1100
1100
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
1000
1000
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός
90
90
ΣΥΝΟΛΟ
4.790
4.890
Επίσης καθορίζεται η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή 240 φοιτητών πασχόντων από σοβαρές παθήσεις οι οποίοι και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄).


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βρούτσης θέλει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του συνδικαλιστικού νόμου


Για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τον συνδικαλισμό νόμο έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνάντηση στη Γενεύη, μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα.

Ο κ. Βρούτσης τάχθηκε υπέρ του «εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να διασφαλίζονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και «η αντιπροσωπευτική συμμετοχή της εργασίας και της παραγωγής στο πλαίσιο της κοινωνικής διαπραγμάτευσης».

Υπογράμμισε ότι «ο διάλογος είναι αναγκαίος», ενώ συμπλήρωσε ότι «η όποια βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για το συνδικαλισμό, δεν μπορεί παρά να γίνει μαζί με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και τους εκπροσώπους τους».

«Η κοινωνική συνεννόηση και διαπραγμάτευση, η συνεργασία και οι συναινέσεις αποτελούν πυλώνα τόσο της κοινωνικής συνοχής όσο και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, τάχθηκε κατά των περαιτέρω αλλαγών στο όριο αυτών και χαρακτήρισε την ισχύουσα διαδικασία σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις «ορθολογική και ισορροπημένη, μέσω της αναβάθμισης του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η «νέα τριμερής διαδικασία επιτρέπει τόσο την ελεύθερη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγική αναδιοργάνωση, όσο και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων και τη διάσωση θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 70χρονου


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 70χρονου, την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την Εισαγγελία, ο άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί κι ενώ ανέμενε ήδη περί τη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και το πλήρωμά του, κατά τη διακομιδή του 70χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου, κατέβαλε προσπάθειες να τον επαναφέρει. Το ίδιο έκαναν και οι γιατροί του νοσοκομείου, χωρίς όμως επιτυχία, αφού λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο ηλικιωμένος κατέληξε.

Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε, σήμερα, σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς -όμως- το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση. Και αυτής της περίπτωσης επιλήφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτυρία για τους παράνομους διορισμούς στο ΑΠΘ


Την μέθοδο με την οποία γίνονταν τα πάρτι των παράνομων προσλήψεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, η υπάλληλος που κατήγγειλε το σκάνδαλο.

Μάλιστα παραδέχεται ότι και η ίδια, το 1990 υπήρξε «ρουσφέτι» των εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας που επί δεκαετίες τους τοποθετούσαν ως υπαλλήλους γραφείου.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φρένο" στις προσλήψεις εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας


Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας αποκλείει να προσλαμβάνονται αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αν τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή υπάρχει καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Με την ίδια ρύθμιση ορίζεται επίσης ότι για την πειθαρχική ευθύνη και την εν γένει διαδικασία, καθώς και για κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά στην πειθαρχική δίωξη και τις ποινές για τους εκπαιδευτικούς των Ιδιωτικών Σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε επί της αρχής απόψε στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία


Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πόσο άλλαξαν τα γραφεία από το 1980;


«Η εξέλιξη του γραφείου» είναι ένα βίντεο που δημιούργησαν φοιτητές του Harvard Innovation Lab με στόχο να παρουσιάσουν μέσα σε λίγα λεπτά πόσο έχει αλλάξει η τεχνολογία τη ζωή μας τα τελευταία 35 χρόνια.

Όλα τα vintage στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο είναι αυθεντικά λένε οι δημιουργοί του. Στην αρχή μάς παρουσιάζουν ένα ακατάστατο γραφείο, που πάνω του βρίσκονται έγγραφα, ένα μηχάνημα φαξ και πολλά άλλα γκάτζετ που στη συνέχεια….

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί



Το αυθεντικό βίντεο υπάρχει εδώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...