Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα ονομαστεί «Γεράσιμος Αρσένης»


Την απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Να ονομαστεί το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων «Γεράσιμος Αρσένης» αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση που έκανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

«Ο Γεράσιμος Αρσένης, ως υπουργός Παιδείας, ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση αλλά και την τοπική οικονομία στα Ιόνια Νησιά, ενώ μέχρι και την τελευταία του στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του. Μάλιστα η οικογένειά του είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της αντί στεφάνων να κατατεθεί δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του εκλιπόντος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γαλιατσάτος στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης», θα αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς έγκριση και υλοποίηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην κορυφή του Έβερεστ δύο Βρετανοί και ένας Μεξικανός ύστερα από 2 χρόνια


Κατάφεραν να φτάσουν στα 8.850 μέτρα.

Δύο Βρετανοί κι ένας Μεξικάνος είναι οι πρώτοι ξένοι που ανέβηκαν στο όρος Έβερεστ, από την πλευρά του Νεπάλ, μετά τις καταστροφές που έγιναν το 2014 και το 2015 και προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, οδηγώντας τους ορειβάτες εκτός της υψηλότερης κορυφής του κόσμου.

Ο 42χρονος Βρετανός Κέντον Κουλ και ο 36χρονος Μεξικανός Κονζάλεζ έφτασαν πρώτοι στην κορυφή των 8.850 μέτρων, σύμφωνα με τον Άνγκ Τσέρινγκ Σέρπα, που είναι επικεφαλής της Ένωσης Ορειβατών στο Νεπάλ.

Ο 47χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Ρίτσαρντ Λούκας, έφτασε επίσης στην κορυφή, σύμφωνα με τον Ισαούρι Πάουντελ από τους Οδηγούς των Ιμαλαίων. «Όλοι οι ορειβάτες άρχισαν τη διαδικασία καθόδου» δήλωσε ο Πάουντελ χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περίπου 100 ορειβάτες σκοπεύουν να αναρριχηθούν έως την κορυφή της επόμενες μέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η στιγμή της διάσωσης ενός υπαλλήλου που θάφτηκε κάτω από τόνους τυριού


Τον εντόπισε σκύλος διασώστης μετά από 8 ώρες.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή διάσωσης ενός οδηγού φορτηγού ο οποίος πέρασε περισσότερες από οκτώ ώρες παγιδευμένος κάτω από τόνους τυριού.

Ο 34χρονος Tomasz Wiszniewski φοβήθηκε ακόμη και για τη ζωή του όταν τα σιδερένια ράφια ύψους 18 μέτρων στα οποία στοιβάζονταν χιλιάδες κιλά τυρί, κατέρρευσαν σε μια αποθήκη και τον εγκλώβισαν. Μετά από μακρά αναζήτηση, τον εντόπισε τελικά ένας σκύλος διασώστης θαμμένο ζωντανό κάτω από σωρούς τυρί μέσα σε ένα κτίριο στο Shropshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα πλάνα δείχνουν τον 34χρονο να βγαίνει στην επιφάνεια από πυροσβέστες μετά από οκτώ ώρες αφού τα ράφια κατέρρευσαν σαν ντόμινο στο έδαφος. Για ώρες έψαχναν τέσσερα λαμπραντόρ να τον εντοπίσουν στο σημείο που θάφτηκε.



Στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία στο προφίλ στο Twitter φαίνεται η διάσωση του άνδρα που ήταν ο μόνος που παγιδεύτηκε στα συντρίμμια και τελικά απομακρύνεται σε ένα ασφαλές σημείο. Τον άνδρα εντόπισε η Belle, ένας θηλυκός σκύλος ερευνητής και διασώστης του οποίου το έργο επαίνεσαν οι Πυροσβέστες. «Η Belle έκανε φανταστική δουλειά και εκτέλεσε αυτό που έπρεπε να κάνει. Κάνει έρευνες από το τότε που ήταν 18 μηνών και είναι επίσης μέλος της Ομάδας Διεθνούς Έρευνας και Διάσωσης που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.



Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό γιατί ο άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός και σώος. Η όλη ατμόσφαιρα στην αποθήκη ήταν έντονη όταν βρέθηκε καθώς ενδιαφερόμασταν για την ασφάλειά του» ανέφερε επικεφαλής της έρευνας. Στη συνέχεια ο διασώστης σκύλος ανταμείφθηκε με την αγαπημένη μπάλα τένις, η οποία είναι το κίνητρό του για όλες τις έρευνες και διασώσεις.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημοπρασία το όπλο του φόνου του μαύρου εφήβου στις ΗΠΑ


«Ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας», λέει ο δράστης.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο πρώην φύλακας που αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο του μαύρου εφήβου Τρέιβον Μάρτιν το 2012 στη Φλόριντα, σε μια υπόθεση που αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι θα διαθέσει σε δημοπρασία το όπλο που χρησιμοποίησε για τον φόνο.

Σε δημοπρασία το όπλο του φόνου του μαύρου εφήβου στις ΗΠΑ

Πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επέστρεψε στον Ζίμερμαν το όπλο αυτό, σύμφωνα με το Gunbroker.com, την ιστοσελίδα από την οποία θα δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο όπλο.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ζίμερμαν γράφει: «Με υπερηφάνεια ανακοινώνω την πώληση ενός εμβληματικού αμερικανικού πυροβόλου όπλου. Αυτό το όπλο χρησιμοποιήθηκε για να προασπίσω τη ζωή μου και να θέσω τέρμα στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν». Είναι μια «ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας», τονίζει προσπαθώντας να προσελκύσει πιθανούς αγοραστές.

Το όπλο, ένα Kel-Tec PF-9 9 χιλιοστών, θα διατεθεί σε δημοπρασία από τις 18.00 ώρα Ελλάδας και για μία ημέρα, με αρχική τιμή τα 5.000 δολάρια.

Το Ίδρυμα Τρέιβον Μάρτιν «δεν έχει σχόλια για τις ενέργειες του προσώπου που δολοφόνησε τον Τρέιβον», γράφει ο πατέρας του αγοριού, ο Τρέισι Μάρτιν, σε ανακοίνωση.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2012, ο Ζίμερμαν, ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας στη συνοικία Σάνφορντ στη Φλόριντα την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, πυροβόλησε τον Μάρτιν, έναν 17χρονο άοπλο μαύρο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα. Η οικογένεια του Μάρτιν είπε ότι έφηβος περνούσε απλώς από την κατοικημένη αυτή περιοχή επιστρέφοντας στο σπίτι του από ένα παντοπωλείο.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, και τις κλιμάκωσε το 2013, μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από ορκωτό δικαστήριο.

Έκτοτε ο Ζίμερμαν είχε διάφορα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, κάθε φορά για υποθέσεις βίας, από τις οποίες βγήκε αλώβητος, καθώς δεν υπήρξαν μηνύσεις σε βάρος του.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε μετά την αθώωση του Ζίμερμαν ότι «στη θέση του Μάρτιν θα μπορούσε να ήταν αυτός πριν από 35 χρόνια», ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να καταλάβουν τον πόνο που ένιωσαν οι Αφροαμερικανοί στην υπόθεση αυτή.

Ρητορική κατά των όπλων

Ο Ζίμερμαν δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των εσόδων για την καταπολέμηση του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο συγκροτήθηκε μετά το περιστατικό αυτό, όπως και για την καταπολέμηση της «βίας κατά των αστυνομικών».

Πρόσθεσε ότι μέρος των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καταπολέμηση της «ρητορικής κατά των πυροβόλων όπλων» της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεθυσμένος βοηθός διαιτητή σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Τσεχία


Την παράσταση έκλεψε ο τέταρτος βοηθός διαιτητή στην αναμέτρηση της Σπάρτα Πράγας με την Πρίμπραμ, καθώς, όπως φαίνεται και στο βίντεο, είχε πιεί λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Την ώρα που ακολουθούσε τον επόπτη έχασε την ισορροπία του και έπεσε κάτω, ενώ αργότερα είχε αντιπαράθεση με τους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου, οι οποίοι τελικά τον απομάκρυναν από το γήπεδο.

Δείτε τα βίντεο






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι


Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και τις 24 Μαΐου 2016.

Υιοθετώντας την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποτιμώντας τις εξελίξεις, μετά την εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων.

Συγκεκριμένα , η Ολομέλεια αποφάσισε:

1. Την δημόσια καταγγελία του ψηφισθέντος νόμου, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω νόμος: α)αντιβαίνει το Σύνταγμα και την Ευρωπαική δημόσια τάξη. β) αγνοεί την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, β) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, δ) δεν θεμελιώθηκε σε αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση του επαχθούς ασφαλιστικού συστήματος.

2. Την άσκηση όλων των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προβάλλοντας την αντισυνταγματικότητά του.

3. Την αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.)

4. Με δεδομένη τη δημόσια εκπεφρασμένη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 8.5.2016, σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και αφορούσαν τους δικηγόρους-ελεύθερους επαγγελματίες, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ζητεί την άμεση υιοθέτηση και νομοθέτηση αυτών και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση της υποχρέωσης των νέων ασφαλισμένων να επιστρέψουν τα ποσά των "εκπτώσεων" που τους παρέχονται για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης, β) τη δυνατότητα σύστασης επαγγελματικού ταμείου, με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής και γ) τη δυνατότητα επιστροφής (ή συμψηφισμού με τις εισφορές του επομένου έτους) των τυχόν επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.

5. Εξέφρασε την πολιτική αποδοκιμασία της προς τους βουλευτές δικηγόρους που υπερψήφισαν το ως άνω, κατάφωρα αντισυνταγματικό ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο.

Κατόπιν τούτων η Ολομέλεια αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και τις 24 Μαΐου 2016.

Το πλαίσιο των αδειών αποφασίζεται να διαμορφωθεί ως εξής:

1. Παραγραφές – Προθεσμίες

2. Για τις ποινικές υποθέσεις:

i. Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

ii. Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)

iii. στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

3. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.

4. Συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων όπου έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

5. Καταθέσεις αγωγών και λοιπών ενδίκων βοηθημάτων καθώς και ενδίκων μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠολΔ) και εκτός των Διαταγών Πληρωμής.

6. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

7. Προσθήκες

8. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

9. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

10.Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (μόνο προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μαρτυρία για τον μικρό Μπεν: "Tον είδα στη Σάμο πριν από 25 χρόνια"


Ο Γιώργος Γαρυφάλλου, δημοσιογράφος της «Σαμιακής Γνώμης» μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν και έδωσε κάποιες πληροφορίες που αλλάζουν τα δεδομένα.

Ο Γιώργος Γαρυφάλλου συναντήθηκε με τους επιθεωρητές της Βρετανικής αστυνομίας και κατέθεσε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με αυτά υπάρχει μάρτυρας που του έχει δώσει συνέντευξη και αναφέρει πως είδε τον μικρό Μπεν λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαφάνιση του (το 1991) να συνοδεύεται από Ρομά σε πρόχειρο καταυλισμό σε χωριό της Σάμου.

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως τότε υπήρχε δρομολόγιο πλοίου που πήγαινε μετά την Κω στη Σάμο και πως υπάρχει περίπτωση ο μικρός Μπεν να πήγε στη Σάμο με μια παρέα Ρομά.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκριση για τη Σάκκαρη


Το «2 στα 2» έκανε η Μαρία Σάκκαρη στο «Engie Open Saint-Gaudens» και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 50.000 δολαρίων. 


Πρόκριση για τη Σάκκαρη

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο 2 στο ταμπλό της γαλλικής διοργάνωσης και Νο 122 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί της Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το αποτέλεσμα.


Ο αγώνας, που κράτησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω βροχής, ενώ υπήρξε και μικρή διακοπή στο 10ο game του 2ου σετ.

Στα προημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα, Αμρα Σαντίκοβιτς, Νο 8 στο ταμπλό και Νο 153 στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε στη θάλασσα μπουκάλι με τάμα και χρήματα


Κάτοικος του Ηρακλείου πήγε χθες το απόγευμα για μπάνιο, στην παραλία του Μαδέ και βρέθηκε να κολυμπά δίπλα σε ένα από τα χιλιάδες μπουκαλάκια τάματος που ρίχνονται στη θάλασσα από πιστούς, από πολλές περιοχές της χώρα μας, τα οποία, όπως λέει η παράδοση, έχουν προορισμό την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη της Σύμης.



«Μόλις είχα κάνει την πρώτη βουτιά στη θάλασσα και χαλάρωνα, ώσπου διαπίστωσα ότι δίπλα μου επέπλεε ένα λευκό πλαστικό μπουκάλι. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν σκουπίδι και είπα να το βγάλω έξω, αλλά φθάνοντας κατάλαβα, ότι ήταν κάτι άλλο», αναφέρει στο ekriti.gr ο λουόμενος που βρήκε το μπουκαλάκι με το τάμα.



Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ekriti.gr, και ανέφερε ο πολίτης που εντόπισε το μπουκαλάκι, αυτό έγραφε: «ΠΡΟΣ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΥΜΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ».





«Επειδή δεν γνώριζα τι ήταν, μαζί με τον ξάδελφο μου που ήταν μαζί μου, το άνοιξα. Διαπίστωσα ότι το μπουκάλι περιείχε τρεις επιστολές και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Το ένα χαρτί έγραφε «Υπέρ Υγείας», το άλλο «Υπέρ Αναπαύσεως» και το τρίτο ήταν ένα γράμμα αφιερωμένο στον Πανορμίτη με κάποιο πρόβλημα του ανθρώπου που το έγραψε. Ζητούσε να τον βοηθήσει ο Αρχάγγελος, στο τέλος της επιστολής ήταν γραμμένο το όνομα του και το τηλέφωνό του», ανέφερε ο λουόμενος, δείχνοντας στον φωτογραφικό φακό τα ευρήματά του.





«Χωρίς δεύτερη σκέψη, κλείσαμε ξανά το μπουκάλι με όσα περιείχε μέσα πήγαμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε και το αφήσαμε στη θάλασσα. Είμαι θρήσκο άτομο και χωρίς να ξέρω τι ήταν αυτό που βρήκα, αργότερα έμαθα για τα τάματα στον Πανορμίτη», ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος και πρόσθεσε: «Τα λόγια του κυρίου που έγραψε τα γράμματα με συγκίνησαν και ένιωσα ότι ήταν μπροστά μου. Έπρεπε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα, όπως ξέρει ο Θεός και ο Πανορμίτης. Ίσως το μπουκαλάκι έχασε το δρόμο του και εγώ έπρεπε να το βοηθήσω να το βρει. Αυτό έκανα».





Σύμφωνα με το ekriti.gr, το έθιμο με το τάμα μέσα σε μπουκάλι για τον Πανορμίτη Σύμης, ξεκίνησε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, και κρατά μέχρι σήμερα.

Παλαιότερα, οι πιστοί έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και σε κιβώτια, ενώ, ακόμα και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αντίστοιχα τάματα, γράφοντας πάντα στο εσωτερικό του μπουκαλιού την διεύθυνση, το όνομα, την παράκλησή τους, καθώς επίσης και τα τηλέφωνά τους.

Εκείνος που αδυνατεί να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή.

Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι, είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να το πετάξει στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.

Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.

Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία κ.α) αλλά και περασμένες δεκαετίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαραθώνιος μπύρας για τη "διμοιρία της ηλιοθεραπείας" που ψάχνει τον Μπεν στην Κω


Η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, το καλοκαίρι του 1991 στην Κω, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων δεκαετιών.

Βρετανοί αστυνομικοί βρίσκονται για έρευνες στο νησί και ο βρετανικός Τύπος τους κατηγορεί ότι ξεφαντώνουν στην Κω, αντί να ψάχνουν για τον Μπεν.

«Η διμοιρία της… ηλιοθεραπείας επέστρεψε» είναι ο τίτλος της Daily Mail.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν «παγώνει» η νομοθέτηση για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο


Η νομοθέτηση της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων και του περιουσιολογίου, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου ότι παγώνει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στις ΗΠΑ: Αποπειράθηκε να αποκεφαλίσει τη μητέρα του στη μέση του δρόμου


Ένας 26χρονος άνδρας αποπειράθηκε να αποκεφαλίσει τη μητέρα του με ένα τσεκούρι στη μέση του δρόμου στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον άνδρα, η μητέρα του οποίου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε μία απόπειρα δολοφονίας, η επέμβαση των αστυνομικών έσωσε μία ζωή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός σε τροχαίο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός


Ο 28χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στο Φράμινχαμ.

Νεκρός σε τροχαίο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός

Πρόκειται για τον Νικ Λάσαγουεϊ ο οποίος είχε παίξει στις γνωστές τηλεοπτικές σειρές «Girls», «The X Files» και «8 Simple Rules», αλλά και στις ταινίες «In Time», «The 40-Year-Old Virgin» και «The Last Song».

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, ο νεαρός ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στη θέση του οδηγού, ενώ το τζιπ του είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο MetroWest Medical Center όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λήμνου


Χωρίς αναισθησιολόγο παραμένει εδώ και μια εβδομάδα το νοσοκομείο της Λήμνου με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να μην αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Σύμφωνα με το limnosfm100.gr, έγγραφα με αίτημα την προσωρινή, έστω, κάλυψη της θέσης, αποστέλλονται σχεδόν καθημερινά προς κάθε αρμόδιο χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Το θέμα του νοσοκομείου απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τον Δήμαρχο του νησιού να εμφανίζεται απαισιόδοξος ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά τα ξημερώματα στο κτίριο του τελωνείου της Σύμης


Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα σκάφη, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στον χώρο του τελωνείου της Σύμης, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, στο οποίο συστεγάζεται το κατάστημα αφορολογήτων ειδών.

Στο σημείο κατέπλευσε πλωτό του Λιμενικού από τη Ρόδο, μεταφέροντας τέσσερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία, με τη χρήση βενζινοκίνητων αντλιών εκτόξευσης νερού, την κατέσβησαν.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο του τελωνείου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον χώρο, τα προϊόντα και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης αφορολογήτων ειδών, σε ένα ΙΧ, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά


Αντιπροσωπεία ακτιβιστών επισκέφθηκε το δημαρχείο Περάματος.

«Είναι μεγάλη τιμή που αντιπροσωπεία από το πλοίο της Ειρήνης επισκέπτεται σήμερα το Πέραμα, μια πόλη που γεννήθηκε από την προσφυγιά. Είσαστε οι πρεσβευτές του μεγαλύτερου μηνύματος που αφορά την ειρήνη αλλά και την αλληλεγγύη των προσφύγων». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, το μεσημέρι ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, υποδεχόμενος στο δημαρχείο αντιπροσωπεία του πλοίου της Ειρήνης, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), Πάνο Τριγάζη και μέλη Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής.

Το πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά

«Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί σας, για να γίνει πιο δυνατή στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο να σταματήσουν οι πόλεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων από τις εστίες τους» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης, απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία.

Ο δήμαρχος Περάματος υπέγραψε στο παγκόσμιο κίνημα των δημάρχων για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ενώ η αντιπροσωπεία εξήρε τον ρόλο του δήμου που δέχθηκε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο Σχιστό.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε από την αντιπροσωπεία η Έκκληση Ειρήνης και Αλληλεγγύης, στην οποία διατυπώνονται αιτήματα, όπως η μετατροπή της Μ. Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως, ενθυμούμενοι και τιμώντας τα θύματα των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το 1945. Υποστηρίζουμε πλήρως κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανόμενης της εκστρατείας 2020 Vision Campaign του διεθνούς κινήματος «Mayors for Peace» και του «Humanitarian Pledge. Απαιτούμε τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής. Εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους λόγω των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, αναζητώντας ασφάλεια στην Ευρώπη. Αποδοκιμάζουμε τη συμπεριφορά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους στη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκκληση Ειρήνης και Αλληλεγγύης.

Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το πλοίο της Ειρήνης θα παραμείνει μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κατάνια της Ιταλίας.

Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 1.000 ακτιβιστές, κυρίως Ιάπωνες, Κορεάτες, Ινδοί, Βορειοαμερικάνοι και Λατινοαμερικανοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πύργος: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σχολική τροχονόμο


Μια σχολική τροχονόμος παρασύρθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Ρήγα Φεραίου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Τερζης. Σπευδει ασθενοφόρο στο σημείο.

Νεότερη ενημέρωση 14:27

Στο νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκε η γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο την παρέσυρε και την τίναξε αρκετά μέτρα ψηλά, για να πέσει στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του αυτυκινήτου βρίσκεται υπό την επήρεια μέθης και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Νεότερη ενημέρωση 15:25

Τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας αναμένουν οι γιατροί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της γυναίκας.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...










Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης


Αποκλεισμένη μια λωρίδα κυκλοφορίας από την επόμενη εβδομάδα.

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα μεταξύ των κόμβων Κ10 και Κ12.

Συγκεκριμένα θα γίνουν αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός επί της κεντρικής νησίδας στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Πυλαίας-Πανοράματος (Κ11) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10), με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Στο εν λόγω σημείο θα αποκλειστεί μία λωρίδα κυκλοφορίας και οι εργασίες θα ξεκινούν στις 9:00.

Κοπή βλάστησης θα γίνει στη δεξιά λωρίδα στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου-Ν. Μουδανιών (Κ12) με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Και σε αυτό το τμήμα θα αποκλειστεί μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι εργασίες θα ξεκινούν στις 7:00.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενώσεις Γονέων ΠΚΜ: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει αμέσως πίσω την απαράδεκτη απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «γιατί με τη νέα επαίσχυντη υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία, συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και οδηγεί σε απόγνωση πολλές οικογένειες, τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτουν δε ότι «η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση ή συγχώνευση πολλών νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και στις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης».

Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί όλους τους γονείς «να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε η κυβέρνηση:
• Να πάρει πίσω ΤΩΡΑ την υπουργική απόφαση και κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία
• Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων
• Να αποσύρει την τροπολογία που καταργεί Τμήματα Ένταξης, καθώς και το άρθρο που κλείνει Νηπιαγωγεία.
Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για τα ολοήμερα σχολεία την Παρασκευή, 13 Μαΐου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.»


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδια για νέο ζωολογικό κήπο και περισσότερο πράσινο από το Δήμο Θεσσαλονίκης


Όλα όσα διαδραματίζονται στο 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.

Να αλλάξει χαρακτήρα ο ζωολογικός κήπος της Θεσσαλονίκης και να κάνει «στροφή» σε οικόσιτα ζώα, που θα προέρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας, επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πλήρες σχέδιο για το πώς θα διαμορφωθεί η τελική εικόνα του χώρου έχει αναλάβει μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή αρκετών αρμόδιων φορέων.

Την ομάδα εργασίας αποτελούν μέλη από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τη Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Δασών.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, η συγκεκριμένη ομάδα αναμένεται να καταθέσει στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, το σχέδιο για να προχωρήσουν οι μελέτες έργων και αναπλάσεων για το ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στον Κέδρινο Λόφο.

«Ο ζωολογικός κήπος πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα με οικόσιτα ζώα. Δεν είναι λογικό να σκλαβώνουμε άγρια ζώα. Το προσεχές διάστημα να έχουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό για την αναβάθμιση του χώρου» είπε ο κ.Παππάς.

Πόσο «πράσινη» είναι η Θεσσαλονίκη

Τα 41.859 «αγγίζουν» τα δέντρα, ενώ 516 είναι τα πάρκα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την ψηφιακή καταγραφή πρασίνου, που ολοκληρώθηκε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, εκτός από την περιοχή της Τριανδρίας.

«Η εικόνα της Θεσσαλονίκης πρέπει να αλλάξει, να μην έχουμε κομμένα δέντρα και άδειες δενδροδόχους. Η ψηφιακή καταγραφή αφενός θα μας βοηθήσει για επιστημονικούς λόγους και από την άλλη για να κάνουμε καλύτερη δουλειά» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Από την ψηφιακή καταγραφή προκύπτει πως τα 37.866 είναι ζωντανά δέντρα, τα 1.251 είναι άρρωστα, ενώ 2.742 δενδροδόχοι είναι κενές. Τα πιο σημαντικά δέντρα που καταγράφηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 228, με τα περισσότερα να είναι πλατάνια, λόγω της μεγάλης ηλικίας τους.

Από την άλλη, τα πιο συνηθισμένα δέντρα που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης είναι η ψευδακακία, η σοφόρα, η νερατζιά, το λιγούστρο και το πλατάνι, ενώ συνολικά στα δημοτικά διαμερίσματα υπάρχουν 92 είδη δέντρων.

Η ψηφιακή καταγραφή των δέντρων και των πάρκων έγινε στο πλαίσιο του έργου για τη «δημιουργία ολοκληρωμένου προτύπου συστήματος για την κυβερνητική στη διαχείριση της αστικής δασοπονίας και την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή». Για κάθε δέντρο καταγράφηκαν περισσότερα από 100 χαρακτηριστικά του, που αφορούν το είδος, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, σε εξέλιξη είναι εργολαβία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των κενών δενδροδόχων και την αντικατάσταση των άρρωστων δέντρων στην πόλη, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Τα παραπάνω θέματα τονίστηκαν στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, 14 Μαΐου, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

Το Φεστιβάλ είναι σε συνεργασία με τη HELEXPO, το ΦΟΔΣΑ και την ΕΥΑΘ και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, λούνα παρκ ανακύκλωσης, παρουσίαση καλών πρακτικών και έκθεση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινέζικη εταιρεία απαγορεύει την πώληση μικρών οικιακών συσκευών


Η ανακοίνωση της Alibaba για τα 14 προϊόντα που απαγορεύθηκαν να πωλούνται.

Η Alibaba ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την πώληση 14 τύπων μικρών οικιακών συσκευών από τις διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών Taobao και Tmall.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προϊόντα που απαγορεύθηκαν περιλαμβάνουν από βραστήρες μέχρι συσκευές για το μαγείρεμα ρυζιού και αφορούν οκτώ μάρκες. Η εταιρία ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τα παράπονα των καταναλωτών για τα προϊόντα αυτά ήταν πολύ περισσότερα του μέσου όρου.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας απαγόρευσης προϊόντων από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της Alibaba.

«Οι οικιακές συσκευές που δεν πληρούν τα πρότυπα μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια. Ελπίζουμε οι κατασκευαστές να βελτιώσουν την ποιότητά τους», ανέφερε η εταιρία.

Πέρυσι, μέσω της Alibaba πουλήθηκαν βραστήρες από οκτώ διαφορετικές μάρκες αξίας περίπου 70 εκατ. γιουάν (10,75 εκατ. δολάρια).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκοιμήθη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος


Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών.

Εκοιμήθη, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών, πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης.

Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο από τις 7:00 στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών. Αρχικά, θα τελεστεί θεία λειτουργία και στη συνέχεια, στις 11:00, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομου.

Ο πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης είχε υπηρετήσει, ως καθηγητής, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είχε διατελέσει γυμνασιάρχης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αναποδιές «γέννησαν» τον αυτόματο πωλητή παγωτού


Μία νέα πρόταση από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός».

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμος ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του, ενώ με το καλοκαίρι προ των πυλών ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά, εκτός από τους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος και ΑΤΜ παγωτού!

Μπορεί κάποιες «αναποδιές» να έχουν καθυστερήσει τη λειτουργία ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο, όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, «όσο περισσότερο κάποιοι ή ακόμα και η τύχη, επιχειρούν να πάψουν την πραγματοποίηση των στόχων μας, τόσο πιο ευρηματικοί γινόμαστε εμείς».

«Αρχικά ήταν τα capital control, ακολούθησαν οι αργίες της κινεζικής πρωτοχρονιάς και μόλις πρόσφατα γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία αθέτησε τη συμφωνία της μαζί μας για παστερίωση του γίδινου γάλακτος που θα τροφοδοτούσε τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αν και οι υποδομές είναι πανέτοιμες», εξηγεί ο κ. Παρασχούδης.

Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις καθυστερήσεις «ως οφείλει να κάνει κάθε επικεφαλής», ο κ. Παρασχούδης σημειώνει πως «μπορεί να μην είχαμε την πονηριά να ενσωματώσουμε σχετική ρήτρα στη συμφωνία μας με τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία, ωστόσο είχαμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του δικού μας τυροκομείου» και «μέσα στις επόμενες 15 ημέρες όλα θα είναι έτοιμα και θα ξεκινήσουμε την παστερίωση των προϊόντων μας εμείς οι ίδιοι».

Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, έξω από την Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, «υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού».

Αρχικά, το τυροκομείο θα αξιοποιηθεί για την παστερίωση του γίδινου γάλακτος του συνεταιρισμού, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η παραγωγή και τυποποίηση και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, όπως γιαούρτι, γίδινα τυριά και φέτα, τα οποία «θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των αυτόματων πωλητών ΑΤΜ του συνεταιρισμού σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παρασχούδης, «δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε προϊόντα του συνεταιρισμού σε κάποιο ράφι. Η μόνη περίπτωση να δει κάποιος τα προϊόντα μας σε ράφι θα είναι μόνο σε καταστήματα του εξωτερικού».

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος και το... παγωτό σε τέσσερις γεύσεις

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές. «Η τιμή θα είναι ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση δεν θα διαμορφώνεται στα 2-2,5 ευρώ/λίτρο, που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», επεσήμανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Μέσω των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως, ενώ τα μηχανήματα διαθέτουν και ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός.

Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Παρασχούδης αποκάλυψε, επίσης, ότι ο συνεταιρισμός είναι ήδη έτοιμος να ενσωματώσει στα δύο σημεία πώλησης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και ΑΤΜ παγωτού σε τέσσερις γεύσεις, που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο (από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό).

Ο συνεταιρισμός σε αριθμούς και το μεγάλο στοίχημα

Ο συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι. Η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Το μεγάλο «στοίχημα» για τους ανθρώπους του συνεταιρισμού είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν «πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και κατανάλωση γίδινου γάλακτος».

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, έως τη δεκαετία του '80 η βοοτροφία δεν ήταν ανεπτυγμένη και η κατσίκα, που οι κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν «κατσαρίδα των μηρυκαστικών» (λιτοδίαιτο ζώο, ανθεκτικό στις ασθένειες), αποτελούσε τη βασική πηγή για την προμήθεια γάλακτος. «Ο Δίας μεγάλωσε, πίνοντας γίδινο γάλα», τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, υπογραμμίζοντας ότι οι επιστήμονες θεωρούν πως «το γίδινο γάλα είναι πιο υγιεινό και ανεπιφύλακτα μπορούν να το πίνουν παιδιά και μεγάλοι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γιόρτασαν» με κινητοποιήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή


Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στον Άρειο Πάγο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή η σημερινή και, όπως αναφέρουν οι νοσηλευτές, θα μπορούσε να ήταν γιορτή και όχι κραυγή αγωνίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας (08:00-12:00), που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Κινδυνεύουν ζωές στο ΕΣΥ» έγραφαν οι «ματωμένες μπλούζες», που κρέμασαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, καθώς και την επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αναφορά για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν, οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε Δημόσια Νοσοκομεία».

Η ΠΑΣΟΝΟΠ πραγματοποίησε ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, διεκδικώντας ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές και αποδοτικές αναλογίες νοσηλευτών/ ασθενών, εκσυγχρονισμό της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ με ειδικό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, καθώς και ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο, ειδικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο δεκαήμερο προσφορών στα καταστήματα ζητούν οι έμποροι


Δεν βοήθησε τις επιχειρήσεις η προηγούμενη περίοδος.

Δεν βοήθησε, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων της άνοιξης, όπως προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία και αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει νέο δεκαήμερο προσφορών από 14 έως 24 Μαΐου.

Σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων, ανέφεραν στην έρευνα της ΕΣΕΕ ότι σημειώθηκε μείωση στις πωλήσεις στην περιοχή τους, σε σχέση με πέρυσι, ενώ μόλις οι 7 στους 74 αναφέρουν πως οι πωλήσεις των καταστημάτων της περιοχής τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2015. Σημαντικό τμήμα των εκπροσώπων (οι 30 στους 74) εκτιμούν ότι η μείωση των πωλήσεων κινήθηκε στο 11-20% σε σχέση με πέρυσι.

Στο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων μόλις μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έκανε προσφορές ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην Αττική μόνο το 2% των επιχειρήσεων είχαν έκπτωση σε όλα τους τα εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκπτωτική περίοδο του Μαΐου, αποτελούν τα τρία τέταρτα του δείγματος ενώ μία στις τέσσερις δεν πραγματοποίησε προσφορές. Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων επέλεξε να διαμορφώσει το επίπεδο των εκπτώσεων μεταξύ 11% και 20% και εν συνεχεία μεταξύ 21% και 40%.

Εκπτώσεις ανά κλάδο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επίπεδο των εκπτώσεων ανάλογα με τον κλάδο δραστηριότητας των επιχειρήσεων:


  • Μία στις δύο επιχειρήσεις στον κλάδο των επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών ειδών δεν συμμετείχαν στις εκπτώσεις του Μαΐου
  • Το αντίστοιχο ποσοστό στις επιχειρήσεις με είδη ένδυσης/υπόδησης περιορίζεται στο 10%. Επίσης παρατηρείται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος πραγματοποιεί ως επί το πλείστον χαμηλής τάξεως εκπτώσεις, δεδομένου ότι περίπου οι μισοί επιχειρηματίες δήλωσαν ότι μείωσαν τις τιμές των εμπορευμάτων τους μεταξύ 11% και 20%.
  • Μία στις τρεις επιχειρήσεις διέθεσαν σε έκπτωση συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων
  • Μία στις πέντε μείωσαν τις τιμές σε όλα τα εμπορεύματά τους, είτε αυτά ήταν νέες παραλαβές, είτε εμπορεύματα που είχαν σε απόθεμα.
  • Μεγάλη διαφοροποίηση προκύπτει αν συγκριθούν οι επιχειρήσεις της Αττικής, με αυτές που δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αττική το 47% διέθεσε σε έκπτωση μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 24% των επιχειρήσεων.
  • Στην Αττική, το ποσοστό των επιχειρήσεων που είχαν σε όλα τα εμπορεύματά τους έκπτωση είναι μόλις 2%, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες φτάνει στο 45% των επιχειρήσεων του δείγματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαρροή χημικών σε εργαστήριο στη Στοκχόλμη


Μεγάλος κίνδυνος για έκρηξη - Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση ενός εργαστηρίου Ινστιτούτου στην Στοκχόλμη της Σουηδίας έπειτα από διαρροή χημικών ουσιών, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σημειωθεί έκρηξη.

Διαρροή χημικών σε εργαστήριο στη Στοκχόλμη

Όπως αναφέρουν το RT, η διαρροή των χημικών ουσιών έγινε στον έβδομο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το εργαστήριο.

Άνδρες της αστυνομίας και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ έχει εκκενωθεί όλο το Ινστιτούτο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο από τις εθνικές οδούς η διέλευση των βαρέων οχημάτων


Απαγόρευση κυκλοφορίας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, με τροπολογία Σπίρτζη.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία θα απαγορεύεται στο εξής η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε, ως Δημόσιο, εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου από το οποίο διέρχονται ξένες νταλίκες», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της τροπολογίας. Ακόμη, σημείωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για τις εταιρείες, η έδρα των οποίων βρίσκεται κοντά σε κάποιο παράπλευρο δρόμο και διευκρίνισε ότι με το νέο καθεστώς οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων με ξένες πινακίδες θα προμηθεύονται ειδικό σήμα, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η τροπολογία είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράκ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Επίσης, προβλέπει εξαιρέσεις από τον αποκλεισμό, όπως είναι τα ΚΤΕΛ, τα αγροτικής χρήσης οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες αλλά και βαρέα οχήματα, με την προϋπόθεση ο ιδιοκτήτης να είναι κάτοικος της περιοχής.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας οδικών τελών για την ηλεκτρονική διαχείριση των οδικών υποδομών.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισαν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...