Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Χώρες που επιτρέπουν το γάμο ομοφυλοφίλων


Βροντερό «ναι» είπε με δημοψήφισμα η Ιρλανδία.

Με φόντο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, με το οποίο εγκρίθηκε ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το «Τime» παρουσιάζει κι άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο όπου το δικαίωμα του γάμου έχουν και οι άνθρωποι με ομόφυλους συντρόφους.

Η Ιρλανδία είναι ωστόσο η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων με δημοψήφισμα και όχι με νόμο ή δικαστική απόφαση.

Στην παρακάτω λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ και το Μεξικό όπου ο γάμος ομοφυλοφίλων επιτρέπεται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Χώρες όπου γίνονται γάμοι ομοφυλοφίλων και από πότε

- Ολλανδία (2000)
- Βέλγιο (2003)
- Καναδάς (2005)
- Ισπανία (2005)
- Νότια Αφρική (2006)
- Νορβηγία (2009)
- Σουηδία (2009)
- Αργεντινή (2010)
- Ισλανδία (2010)
- Πορτογαλία (2010)
- Δανία (2012)
- Βραζιλία (2013)
- Αγγλία και Ουαλία (2013)
- Γαλλία (2013)
- Νέα Ζηλανδία (2014)
- Ουρουγουάη (2013)
- Λουξεμβούργο (2014)
- Σκωτία (2014)
- Φινλανδία (υπογράφηκε το 2015, θα τεθεί σε ισχύ το 2017)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είσαι άντρας αν παίζεις με κούκλες;


Αύξηση στις επιθέσεις κατά των τρανσέξουαλ - Ημερίδα αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί ένα αγόρι να παίζει με κούκλες, να μην του αρέσει το ποδόσφαιρο και να μην είναι ομοφυλόφιλο; «Επιτρέπεται» στα αγόρια να έχουν μια άλλη μορφή ανδρισμού; Γιατί έχουν αυξηθεί τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας απέναντι σε τρανς ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα;

«Σεξουαλική διαφορετικότητα. Υπό διωγμό;» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνεται, αύριο, από την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής.

Στην ημερίδα θα τεθούν ζητήματα με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου της βίας, του εκφοβισμού και διακρίσεων κατά των νέων, με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου, ή και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, «το φαινόμενο του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού είναι ένα παραμελημένο ζήτημα στην εκπαιδευτική ατζέντα, που μέχρι τώρα καλυπτόταν από σιωπή και αμηχανία -αν και σύμφωνα με τα δεδομένα ερευνών, τα σχολεία μπορούν να συμπεριληφθούν μεταξύ των πιο ομοφοβικών κοινωνικών χώρων».

«Δυστυχώς, στην Ελλάδα», διαπιστώνει η κ. Κογκίδου, «τα περισσότερα περιστατικά στην εκπαίδευση συχνά δεν γίνονται αντιληπτά ως τέτοια -πλην ακραίων περιπτώσεων -και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα για σχεδιασμό συστηματικής δράσης τόσο στο επίπεδο της πρόληψης, όσο και της αντιμετώπισης».

Όπως εξηγεί, ο ομοφοβικός εκφοβισμός δεν αφορά μόνο LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning, and Intersex) μαθητές/τριες. Αποδέκτες ομοφοβικού εκφοβισμού μπορεί να είναι, για παράδειγμα, όσα αγόρια δεν πληρούν τα κριτήρια του ηγεμονικού ανδρισμού, δηλαδή μπορεί να έχουν «κοριτσίστικες» ασχολίες και ενδιαφέροντα, να επιλέγουν διαφορετικά χρώματα για τα ρούχα, να παίζουν με παιχνίδια «για κορίτσια» ή «με κορίτσια».

«Μέχρι κάποια ηλικία, στα κορίτσια επιτρέπεται να έχουν συμπεριφορά αγοροκόριτσου, αλλά όχι στα αγόρια να παίζουν κοριτσίστικα παιχνίδια, υιοθετώντας συμπεριφορές που δεν εμπίπτουν σε κριτήρια ηγεμονικού ανδρισμού, χωρίς μάλιστα να είναι ομοφυλόφιλα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, και την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τόνισε ότι ο νεαρός φοιτητής έπρεπε επιπλέον να ανταποκριθεί και σε πρότυπα λεβεντιάς και ανδρισμού, που προωθούνται από ένα μέρος κατοίκων της Κρήτης.

«Κρίνεται απαραίτητο να συμπεριληφθούν τα ζητήματα των έμφυλων ταυτοτήτων και της σεξουαλικότητας στην κατάρτιση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και να εισαχθεί επιτέλους η Σεξουαλική Αγωγή στην εκπαίδευση, τόσο ως αυτόνομο αντικείμενο, όσο και στο πλαίσιο ενός δια-θεματικού προγράμματος σπουδών ως τμήμα της καθημερινής σχολικής πρακτικής, βγάζοντας έτσι το ζήτημα της σεξουαλικότητας από την αφάνεια, τη λογοκρισία και τη σιωπή» τονίζει η κ. Κογκίδου, προσθέτοντας ότι το σχολείο οφείλει να διασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα παρενοχληθεί ή εκφοβισθεί με βάση το φερόμενο σεξουαλικό προσανατολισμό, ή την ταυτότητα και έκφραση φύλου του, ή επειδή δεν πληροί τα κριτήρια των έμφυλων στερεοτύπων.

Αύξηση των περιστατικών βίας στην τρανς κοινότητα

Ένταση των περιστατικών σωματικής και λεκτικής βίας σε τρανς διαπιστώνει η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού, η οποία θα μιλήσει στην ημερίδα για τις διακρίσεις και ανάγκες των τρανς ανθρώπων στον χώρο της Υγείας.

«Πάντα, σε περιόδους κρίσης, βλέπουμε ότι αυξάνεται η φασιστική βία απέναντι σε τρανς ανθρώπους και φυσικά, δεν είναι τυχαία και η άνοδος της Χρυσής Αυγής» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γαλανού.

Μεταφέροντας ενδεικτικά μια πρόσφατη εμπειρία μίας τρανς στον χώρο της υγείας, είπε ότι έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ράντζο, παρά την εισήγηση γιατρού για άμεση νοσηλεία, επειδή νοσηλευτές και προσωπικό δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν πρέπει να μπει σε θάλαμο γυναικών ή αντρών.

«Τελικά πήγαμε ως Σωματείο και διευθετήσαμε το θέμα επικαλούμενοι και σχετική εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη όπου αναφέρεται ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η αυτοαντίληψη του καθενός για το φύλο του». Και επειδή, για την κ. Γαλανού, «οι τρανς γεννιούνται», η αγάπη και η αποδοχή που θα νοιώσουν μέσα στην οικογένεια είναι καθοριστικές για την υπόλοιπη ζωή τους....


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»


Παρατείνεται η αντικατάστασή του από το «Πρέβελης».

Παρατείνεται η αντικατάσταση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» για το χρονικό διάστημα από 25/05/2015 μέχρι 29/05/2015, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Το «Πρέβελης» θα εκτελεί τα δρομολόγια του «Κορνάρος» με το ίδιο μίσθωμα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», της εταιρείας ΛΑΝΕ, βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίες στο Μώλο της Δραπετσώνας, ενώ μέλη του πληρώματος προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, που φθάνουν τους 4 μήνες.

Εκπρόσωπος της ΛΑΝΕ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, είπε ότι αυτή τη στιγμή οφείλονται από το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία του «Κορνάρος» 561.68O ευρώ από εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων, που έχουν εγκριθεί εδώ και 20 ημέρες αλλά δεν έχουν κατατεθεί. Επίσης τόνισε ότι έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά από τη ΛΑΝΕ για είσπραξη μισθωμάτων από επιδοτούμενα δρομολόγια ενός ακόμα ποσού 600.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει και νέα δικαιολογητικά για άλλα 600.000 ευρώ από εκτέλεση δρομολογίων.

«Αν δεν μας δώσουν χρήματα το "Βιτσέντζος Κορνάρος" δεν πρόκειται να ξεκινήσει. Είναι άγνωστο πότε θα μας πληρώσουν, και η εταιρεία οφείλει χρήματα για επισκευαστικές εργασίες αλλά και οφειλές σε μισθούς πληρωμάτων» τόνισε το στέλεχος της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου στον νομό Τρικάλων


Υπεγράφη η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη.

Σε εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη σύμβασης, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού που αφορά το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με παρεμβάσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως γίνεται γνωστό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες διαγράμμισης που αφορούν στον άξονα του οδοστρώματος και των οδικών τμημάτων όπου η υφισταμένη διαγράμμιση έχει υποστεί τις μεγαλύτερες φθορές στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως ακόμη και σ' αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα και κατ' επέκταση για την αυτοδιοίκηση, βασικό μέλημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελεί η κατά το δυνατό ασφαλέστερη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και η διακίνηση των εμπορευμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικοί: Αλλαγές για τους αναπληρωτές και παρανομίες στις μετατάξεις


Καταργούνται ρυθμίσεις του Λοβέρδου για αναπληρωτές

Οι πίνακες ξεκλειδώνουν από το 2010.

Καταργείται η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου για το ξεκλείδωμα των πινάκων από 1.9.2012 και εξής. Αυτό αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει στη διάθεσή το newsbeast.gr που μεταξύ των άλλων ορίζει, όπως έχουμε γράψει, ότι οι πίνακες ξεκλειδώνουν από το 2010.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 5 Α του νόμου 3848/2010 καταργείται.

Ωστόσο δεν καταργούνται μέχρι στιγμής, εκτός αν το υπουργείο προχωρήσει και σε άλλες τροποποιήσεις, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του πρώην υπουργού που περιλαμβάνονται στο άρθρο 5 του νόμου 4283 που ψηφίστηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και που εκτός από το ξεκλείδωμα των πινάκων αλλά από το 2012 περιελάμβανε ρυθμίσεις για την επιπλέον μοριοδότηση αναπληρωτών που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Συγκεκριμένα αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«1. Από το σχολικό έτος 2014−2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών, που προβλέπονται στο άρθρο 3 του νόμου 3848.

Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.

2. Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά τη σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.

3. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Για το σχολικό έτος 2014−2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και I΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ΄ ή IB΄, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ΄ και β. στην κατηγορία Ι΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία IB΄».

--------------

Κατάφωρη παρανομία οι μετατάξεις χωρίς διαπιστωτική πράξη

Δεν είναι δυνατόν να ανακληθούν συλλήβδην, λένε οι καθηγητές ξένων γλωσσών.

Επιστολή απέστειλαν οι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών γαλλικής, γερμανικών και πληροφορικής με την οποία τονίζουν μεταξύ των άλλων ότι η μετάταξη είναι καθαρά ατομική διοικητική και υπηρεσιακή πράξη, άρα οι όποιες δικαστικές αποφάσεις τις οποίες ισχυρίζεται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.θ. ότι υπάρχουν, αφορούν προσωπικές προσφυγές και όχι το σύνολο του νόμου.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία οι μετατάξεις ως ατομικές διοικητικές πράξεις δεν είναι δυνατόν να ανακληθούν συλλήβδην με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία από την πλευρά του ανακαλούντος και δεν επιτρέπεται, βάσει των νόμων και της ηθικής σε μία ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία, να καταργούνται αναδρομικά κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμα μέλη της επιτροπής για τις μετατάξεις,

Γνωρίζουμε ότι η επιτροπή στην οποία συμμετέχετε συστήθηκε με σκοπό να εισηγηθεί την προσφορότερη και δικαιότερη λύση στο θέμα των μετατάξεων. Ένα θέμα ιδιαζόντως σοβαρό αφού δεν αφορά μόνο αριθμούς αλλά κυρίως συναδέλφους εκπαιδευτικούς και την επαγγελματική και υπηρεσιακή τους εξασφάλιση και ηρεμία. Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα ότι τα παραπάνω δεδομένα διακυβεύονται αμφότερα επί μια διετία τώρα, τόσο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, όσο και λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία των Υποχρεωτικών Μετατάξεων δεν συνοδεύτηκε και από την απαραίτητη σύσταση οργανικών θέσεων. Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις προσπάθειες των επιστημονικών φορέων μας για την ίδρυση κλάδων εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32, τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Π/θμια και την πλήρωσή τους με μετατάξεις εκπαιδευτικού προσωπικού από τη Δ/θμια στην Π/θμια εκπαίδευση και νέους διορισμούς. (συνημμένα σας υποβάλλουμε σύντομο ιστορικό).

Τον Αύγουστο του 2013, σε συνθήκες πίεσης και ανασφάλειας, αφού πήραν το τεράστιο ρίσκο να χαρακτηριστούν ως «πλεονάζοντες», πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί της Δ/θμιας αιτήθηκαν την μετάταξή τους στην Π/θμια. Από αυτές ικανοποιήθηκαν μέχρι τώρα, αφού την πρώτη ανακοίνωση ακολούθησαν πλήθος ενστάσεων, 3.655 (εκ των οποίων οι 2.349 αφορούν στις μη κοινές ειδικότητες) αιτήσεις μετάταξης. Οι επιστημονικοί φορείς από την αρχή κατήγγειλαν την έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία και ζήτησαν τη δημοσιοποίηση των μορίων ανά κατηγορία και τα ΠΥΣΔΕ προέλευσης και ΠΥΣΠΕ μετάταξης.

Ωστόσο η εισήγηση του Υπουργείου στην επιτροπή για ανάκληση όλων των μετατάξεων βρίσκει όλους τους επιστημονικούς φορείς κάθετα αντίθετους, διότι κρίνουν ότι η συγκεκριμένη εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα και αδικίες από όσα ισχυρίζεται ότι λύνει, αφού θα επιφέρει τεράστια προβλήματα και αναστάτωση, όχι μόνο στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική ζωή των 3.655 συναδέλφων αλλά και στην εκπαίδευση γενικότερα. Οι υπηρεσιακές μεταβολές που έπονται των μετατάξεων θα καθυστερήσουν πολύ, με αποτέλεσμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλά από τα σχολεία της Π/θμιας αλλά και της Δ/θμιας να υπολειτουργούν. Θα ανοίξει νέος κύκλος προσφυγών αφού οι συνάδελφοι που θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στη Δ/θμια, αφενός μεν θα απαιτήσουν την προηγούμενη υπηρεσιακή τους κατάσταση και θέση, η οποία έχει καταληφθεί από άλλους συναδέλφους, αφ’ ετέρου έχασαν επί διετία καίριες υπηρεσιακές μεταβολές (μόρια, μεταθέσεις, αποσπάσεις, δυνατότητα διεκδίκησης διευθυντικών θέσεων κλπ). Θα προτείνατε ή θα αποδεχόσασταν για την αποκατάσταση του δικαίου και της χρηστής διοίκησης και την ανάκληση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών της τελευταίας διετίας; Αδύνατον.

Η μετάταξη είναι καθαρά ατομική διοικητική και υπηρεσιακή πράξη, άρα οι όποιες δικαστικές αποφάσεις τις οποίες ισχυρίζεται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.θ. ότι υπάρχουν, αφορούν προσωπικές προσφυγές και όχι το σύνολο του νόμου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία οι μετατάξεις ως ατομικές διοικητικές πράξεις δεν είναι δυνατόν να ανακληθούν συλλήβδην με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία από την πλευρά του ανακαλούντος και δεν επιτρέπεται, βάσει των νόμων και της ηθικής σε μία ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία, να καταργούνται αναδρομικά κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μην κάνετε αποδεκτή την εισήγηση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και να θέσετε ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΛΜΕ που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1) Να ανακοινωθούν τα μόρια όλων των αιτήσεων, να διασταυρωθούν με στοιχεία από τις ΔΔΕ και για όσους έκαναν ψευδή δήλωση να ανακληθεί η μετάταξη.

2) Να δοθούν οργανικές θέσεις στις ειδικότητες σε ΟΛΑ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.

3) Να γίνουν οι μεταθέσεις στην Α/θμια με βάση ΟΛΕΣ τις οργανικές. Γίνονται οι τοποθετήσεις με τα μόρια (της Α/θμιας) και όσοι μεταταγμένοι δεν πάρουν οργανική παραμένουν στη διάθεση στο ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκαν.

4) Όσοι επιθυμούν, να ανακαλέσουν με αίτησή τους τη μετάταξη.

Συμπληρωματικά στην πρόταση της ΟΛΜΕ προσθέτουμε τα εξής, από τις μεταγενέστερες επεξεργασίες των προτάσεων των μελών μας:

Α.) Ως γνωστόν, οι υποχρεωτικές μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν βάσει των διατάξεων της παραγράφου 11 του άρθρου 82 του Νόμου 4172/2013, σύμφωνα με τις οποίες εκδόθηκαν δύο διαπιστωτικές πράξεις. Η πρώτη στις 13/08/2013 με την με αρ. Πρωτ. 111966/Δ2 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου, όπως τροποποιήθηκε την επόμενη ημέρα με την με αρ. Πρωτ. 113311/Δ2 Υπουργική Απόφαση και η δεύτερη διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε, αφού οι συνάδελφοι είχαν καταθέσει τις αιτήσεις τους, στις 07/10/2013 με την με αρ. Πρωτ. 144049/Δ2 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου. Προτείνουμε να ελεγχθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις που έγιναν με τη δεύτερη διαπιστωτική πράξη σε και από περιοχές στις οποίες δε δόθηκαν κενά ή δηλώθηκαν πλεονάζοντες με την πρώτη διαπιστωτική, αφού αυτές αποτελούν κατάφωρη αδικία.

Β.) Να ακυρωθούν όλες οι μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν σε και από περιοχές στις οποίες δε δόθηκαν κενά ή δεν δηλώθηκαν πλεονάζοντες σε καμία από τις δύο διαπιστωτικές πράξεις, αφού αυτές οι μετατάξεις αποτελούν κατάφωρη παρανομία.

Γ.) Για την επίτευξη διαφάνειας το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να κοινοποιήσει άμεσα το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων, τις οποίες επικαλείται.

Τέλος, ζητάμε να μας καλέσετε για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας αναλυτικότερα, ως εκπρόσωποι του συνόλου των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 και ως έχοντες αγωνιστεί από το 2011 για τη σύσταση οργανικών στην Π/θμια και την πλήρωσή τους με μετατάξεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του έσωσε τη ζωή το iphone


Το smartphone συγκράτησε τα σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Ο νεαρός Daniel Kennedy από το Cheshire της Βρετανίας, δέχτηκε τα πυρά από τον 19χρονο γείτονά του Ryan Duggan, όταν διαμαρτυρήθηκε για μια σειρά βανδαλισμών στη περιοχή-ο Duggan μαζί με μια ομάδα νεαρών, διέκοψαν τη παροχή νερού.

Ο Duggan πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 25χρονο, χωρίς ωστόσο το θέμα να πάθει το παραμικρό. Ο Kennedy, στάθηκε απίστευτα τυχερός στην ατυχία του, όταν τα σκάγια συγκρατήθηκαν από το smartphone της Apple.

«Ευτυχώς, το κινητό τηλέφωνο του θύματος απορρόφησε τις βολές. Είναι απίστευτο γιατί αν εκείνη την ώρα δεν ήταν το τηλέφωνο στην τσέπη του αναμφίβολα θα είχε πεθάνει», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Gary McIntyre.

Ο 19χρονος δράστης








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικές δράσεις της «Αποστολής» με την Μητρόπολη και τον Δήμο Ιωαννίνων


Μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Μεγάλης Γιορτής της Ανακύκλωσης».

Την αξία της αλληλεγγύης στους ανθρώπους που υποφέρουν αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές του 1ου και του 11ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου.

Σε κοινή δράση οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Μεγάλης Γιορτής της Ανακύκλωσης» και στη συλλογή φαρμάκων για τους ανασφάλιστους της πόλης.

Τα παιδιά έδωσαν παράδειγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στις εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας, καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να συνυπάρχουμε οι άνθρωποι με το περιβάλλον μας γι’ αυτό η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και της «Αποστολής» έχει την ολόθερμη στήριξη της Μητρόπολης», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ενώ αναφερόμενος στη συλλογή φαρμάκων υπογράμμισε πως «αντί να πετάμε τα φάρμακα που δεν μας χρειάζονται μπορούμε να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, υπογραμμίζοντας πως «τα παιδιά είναι η ελπίδα μας στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών για να γίνει ‘κτήμα’ της κοινωνίας μας η συνείδηση της ανακύκλωσης, αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων που εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής».

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτή την κρίση μπορούμε να την ξεπεράσουμε όλοι μαζί», υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κωνσταντίνος Δήμτσας, καθώς για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ενισχύεται με ένα ποσό χρημάτων το έργο της «Αποστολής». Επίσης ανέφερε ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής παρέδωσε ικανή ποσότητα φαρμακευτικού υλικού για το έργο της Μητροπόλεως.

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης της άρσης Βαρών, Γιώργος Μαρκούλας, ζήτησε από τα παιδιά τέτοιες ενέργειες να γίνουν η καθημερινή τους συνήθεια.

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών» συνεχίζεται έως 31 Μαΐου 2015.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικές πλημμύρες σε Οκλαχόμα και Τέξας


Στο Σαν Μάρκος οι πολίτες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν χθες την ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες προειδοποίησαν ότι αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Στο Τέξας, οι δημοτικές αρχές του Σαν Μάρκος, την πόλη που επλήγη χειρότερα από τις πλημμύρες, έδωσαν χθες εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα και φορτηγά βυθισμένα στα νερά τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης.

Περίπου 400 σπίτια στην περιοχή αυτή έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δημιούργησαν προσωρινά καταφύγια για τους κατοίκους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Απευθύναμε μηνύματα για την εκκένωση των κατοικιών (...) και αστυνομικοί και πυροσβέστες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις ζώνες που έχουν πληγεί», επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Στο Τέξας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τρεις που αγνοείται η τύχη τους, μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Στην Οκλαχόμα, βόρεια του Τέξας, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους: ένας πυροσβέστης, ο οποίος παρασύρθηκε από τα νερά στην πόλη Κλέρμορ την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει έναν κάτοικό της, σύμφωνα με το CNN, και μια γυναίκα στην Τούλσα μετά την ανατροπή του αυτοκινήτου της.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε εξάλλου στο Σαν Μάρκος από τις 21:00 χθες τοπική ώρα ως τις 07:00 σήμερα (05:00 ως 15:00 ώρα Ελλάδος σήμερα).

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένονται νέες σφοδρές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών και νότιων πεδιάδων προς την κατεύθυνση της κοιλάδας του Μισισιπή.

Η υπηρεσία αυτή προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι και να υπάρξουν χαλαζοπτώσεις, όπως και ισχυροί άνεμοι, αλλά και πλημμύρες στην Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ και στο Τέξας, στις νότιες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To Pac Man έγινε… 35 ετών


Πριν από 35 χρόνια, στις 22 Μαΐου 1980, η Namco κυκλοφορεί ένα νέο παιχνίδι που θα άλλαζε μια για πάντα τον χώρο των arcade games και θα εξελισσόταν, όπως αποδείχτηκε, σε ένα σύμβολο με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, το θρυλικό Pac Man!

Σε μια εποχή όπου τα arcade video games ήταν μονόχρωμα, η Namco αποφάσισε να φέρει χρώμα και να δημιουργήσει έναν κεντρικό ήρωα-καρτούν που καταβροχθίζει μικρά pixels, ενώ τον κυνηγούν πολύχρωμα φαντάσματα.

Ο στόχος της εταιρείας ήταν να προσελκύσει γυναίκες και ζευγάρια στα arcade games, καθώς στην πλειοψηφία τους ήταν shoot ’em up (π.χ. Asteroids, Space Invaders).

Η αρχική ονομασία ήταν Puck-Man, η οποία προέρχεται από την ιαπωνική φράση Paku-Paku (ανοιγοκλείνω το στόμα), αλλά επιλέχθηκε οριστικά το Pac Man μετά από προτροπή του τμήματος marketing της Midway, επειδή με την έλευση του παιχνιδιού στις ΗΠΑ ο κόσμος θα άλλαζε πολύ εύκολα το αρχικό γράμμα από “P” σε “F” με τη γνωστή σημασία…

Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια, η Namco πούλησε περισσότερα από 400.000 arcade μηχανήματα με τιμή $2400 το καθένα παγκοσμίως και είχαν “καεί” περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια νομίσματα σε αυτά!

Κυκλοφόρησαν περισσότερες από 30 παραλλαγές του παιχνιδιού και έγιναν προσπάθειες για αλλαγή στο gameplay (στην πλειοψηφία τους αποτυχημένες), ωστόσο, η αρχική ιδέα του Pac Man θεωρείται αξεπέραστη και σε αντίθεση με άλλα arcade games των 80s, παίζεται ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με το techgear.gr, η μεγαλύτερη επιτυχία του Pac Man είναι ότι παρέμεινε επίκαιρο μέσα στα χρόνια που πέρασαν, καθώς δεν υπάρχει γενιά που να μην έχει παίξει ή έστω να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Επάνω του στήθηκε μια ολόκληρη αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων (μπλουζάκια, φαγώσιμα, αναμνηστικά, επιτραπέζια παιχνίδια, τηλεοπτικά shows, ταινίες, θεματικά πάρκα κλπ.) με αποτέλεσμα να θεωρείται το πρώτο πραγματικό franchise της βιομηχανίας του gaming και μια ένδειξη για τη δυναμική που θα αποκτούσε ο χώρος στα επόμενα χρόνια.

Αν είστε παικταράδες προσπαθήστε να φτάσετε στο level 256 της original έκδοσης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικός καύσωνας στην Ινδία


Στους 539 έφτασαν οι νεκροί – Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί ξεπέρασε τους 43 βαθμούς κελσίου.

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της νότιας αλλά και της βόρειας Ινδίας κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 539 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7° Κελσίου χθες Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5° Κελσίου.

Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι στα νότια ομόσπονδα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και ορισμένοι θάνατοι καταγράφηκαν επίσης στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη.

Η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το κύμα καύσωνα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του κρατιδίου Άντρα Πραντές, ο Κ. Νταναντζάγια Ρέντι, δήλωσε ότι 325 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή αφυδάτωση στο κρατίδιο μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες.

«Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μην εργάζονται από τις 10:00 ως τις 16:00», σημείωσε ο Ρέντι. «Έχουμε επίσης ανοίξει κέντρα σε διάφορες περιοχές, ειδικά σε αστικές περιοχές, για να διανέμεται νερό και βουτυρόγαλα».

Η κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες όλων των γιατρών, καθώς τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από κρούσματα θερμοπληξίας, πρόσθεσε ο ίδιος. Στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, διευκρίνισε ακόμη ο Ρέντι, θα δοθεί αποζημίωση 100.000 ρουπιών (€1.430).

Εξάλλου στο γειτονικό κρατίδιο Τελανγκάνα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 204 άνθρωποι, αξιωματούχοι συμβούλευσαν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και των πρώτων απογευματινών ωρών, να πίνουν πολλά υγρά και να φορούν φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι οδηγοί ταξί στην Κολκάτα —την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, παλαιότερα γνωστή ως Καλκούτα— όπου έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι αρνούνται πλέον να εργαστούν από τις 11:00 ως τις 16:00, αφού δύο συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητά τους την περασμένη εβδομάδα.

Ο μουσώνας, ο οποίος προβλέπεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να πλήξει τις νότιες ακτές της Ινδίας την 31η Μαΐου, θα ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μετεωρολόγους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεμοστρόβιλος στο Μεξικό άφησε πίσω του 11 νεκρούς


Το φαινόμενο διήρκεσε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το βόρειο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, πολύ κοντά στα σύνορα με το Τέξας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.

«Δυστυχώς, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν» ανέφερε μέσω του λογιαριασμού του στο Twitter ο Εβαρίστο Λένιν Πέρες, ο δήμαρχος της πόλης των 136.000 κατοίκων. Περίπου 300 σπίτια καταστράφηκαν από τον ανεμοστρόβιλο.

Πυροσβέστες και άνδρες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη της καταστροφής και αναζητούν ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, είπε ο Πέρες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μιλένιο.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στους δρόμους όταν χτύπησε την πόλη ο ανεμοστρόβιλος που δεν διήρκησε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Ο Πέρες έκανε επίσης έκκληση για βοήθεια και είπε ότι οι πληγέντες χρειάζονται πόσιμο νερό, τρόφιμα και ρούχα.

Στις εικόνες που προέβαλαν τα μεξικανικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται μισογκρεμισμένα σπίτια, κολόνες πεσμένες στους δρόμους και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας είπε εξάλλου ότι το δίκτυο τηλεφωνίας της πόλης έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θα είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα επενδύσουμε στην προστασία της βιοποικιλότητας»


Τσιρώνης: Η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα αποτελεί μέρος του φυσικού μας κεφαλαίου.

«Παρά την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, θα είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θα επενδύσουμε στην προστασία της βιοποικιλότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατά την έναρξη της 12ης συνάντησης των Εθνικών Εστιακών Σημείων του πρωτοκόλλου για τη βιοποικιλότητα και τις ειδικώς προστατευόμενες περιοχές των Ηνωμένων Εθνών.

Επισήμανε δε, ότι «για τη χώρα μας, η αειφόρος ανάπτυξη στο θαλάσσιο περιβάλλον, η πράσινη οικονομία, ο αειφόρος τουρισμός στις ακτές και τα νησιά, η ύφεση της ανεργίας, είναι έννοιες που πάνε χέρι-χέρι με τη διατήρηση της θαλάσσιας και παράκτιας βιοποικιλότητας».

«Η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα αποτελεί μέρος του φυσικού μας κεφαλαίου, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας μας» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, συμπληρώνοντας ότι «η φθορά και η απώλειά της αποτελούν τροχοπέδη για τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση των απειλών απαιτείται «ανταπόκριση φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εφαρμογή εθνικών και περιφερειακών δράσεων, συμμετοχή και δέσμευση όλων των χωρών και όλων των φορέων και των χρηστών του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, συμπληρώνοντας ότι το κόστος της απώλειας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος που απαιτείται για τη διατήρηση της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν δέκα Εθνικά Πάρκα και Καταφύγια με παράκτια και θαλάσσια τμήματα και δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα που καλύπτουν 225.000 εκτάρια θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το θαλάσσιο τμήμα του δικτύου Natura 2000 στη χώρα μας καλύπτει 690.000 εκτάρια θάλασσας και ο συνολικός αριθμός των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών του Δικτύου ΝATURA ανέρχεται σε 225.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή στην υπόθεση με την αρπαγή παιδιού στη Σπάρτη


Νεαρή Ρομά δήλωσε πως το παιδί είναι δικό της και το έδωσε για οικονομικούς λόγους.

Μια νεαρή Ρομά εμφανίστηκε σήμερα στον ανακριτή Σπάρτης και δήλωσε ότι το τετράχρονο αγοράκι που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά στην Τραπεζοντή Λακωνίας, είναι δικό της και το είχε δώσει η ίδια στην οικογένεια όπου βρέθηκε, προκειμένου να το μεγαλώσει - δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η γυναίκα του ζευγαριού, είναι εξαδέλφη της.

Νωρίτερα, το πρωί, το ζεύγος των Ρομά που εγκαλείται για αρπαγή ανηλίκου, είχε παρουσιαστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και είχε δηλώσει πως γνωρίζει τη μητέρα του μικρού αγοριού, υποδεικνύοντας τη συγκεκριμένη νεαρή Ρομά, που έφτασε αργότερα στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο τους.

Η φερόμενη ως βιολογική μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή ότι έχει κι άλλα παιδιά που μένουν μαζί της, την έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός της και έτσι έδωσε το τετράχρονο αγοράκι στην εξαδέλφη της προκειμένου να μπορέσει να το ζήσει - γιατί δεν μπορούσε να το μεγαλώσει η ίδια - με σκοπό κάποια στιγμή να το πάρει πίσω.

Μετά ταύτα, ο ανακριτής Σπάρτης διέταξε και λήφθηκε βιολογικό υλικό από τη φερόμενη ως βιολογική μητέρα, προκειμένου να πιστοποιηθεί με εξέταση DNA, αν είναι αλήθεια τα όσα εκείνη ισχυρίζεται.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων αναμένεται να εκδοθούν αύριο το απόγευμα, και για το λόγο αυτό, το ζευγάρι των συλληφθέντων θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή, μεθαύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί.

Για το άλλο ζευγάρι που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ευρωπαϊκή» επίθεση στις διαφημίσεις στα κινητά


Σφοδρές αντιδράσεις από μεγαθήρια του διαδικτύου.

«Πόλεμος» αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ μεγαθηρίων του διαδικτύου, όπως η Google και η Yahoo, και ευρωπαϊκών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, μετά την απόφαση των τελευταίων να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των διαφημίσεων στα δίκτυά τους.

Μία ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών αποκάλυψε στους Financial Times ότι έχει εγκαταστήσει ήδη στα συστήματά των δεδομένων της ένα πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων και σκοπεύει να το θέσει σε εφαρμογή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Το λογισμικό αποτρέπει τους περισσότερους τύπους διαφήμισης από το να εμφανίζονται σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, ωστόσο δεν παρεμβαίνει σε «in-feed» διαφημίσεις που χρησιμοποιούνται στις υπηρεσίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.

Το πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία Shine. «Δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αποκλεισμό των διαφημίσεων μέχρι το τέλος τους έτους», δήλωσε ο Ρόι Κάρθι, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Shine. «Εάν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εταιρεία ερευνών eMarketer εκτιμά ότι εφέτος αναμένεται να ξοδευτούν περίπου 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε online διαφημίσεις, ποσό τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που δαπανήθηκε 2 χρόνια νωρίτερα.

Εκπρόσωπος της Shine δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με αρκετούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου ενός με περισσότερους από 40 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει οποιαδήποτε από τις εταιρείες αυτές.

Στέλεχος ενός ευρωπαϊκού παρόχου τηλεπικοινωνιών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στους Financial Times ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και άλλες παρόμοιες, σκοπεύουν να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα αποκλεισμού των διαφημίσεων εντός του τρέχοντος έτους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πάροχος σκοπεύει να διαθέσει σύντομα την απαλλαγμένη-από-διαφημίσεις υπηρεσία, την οποία θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μέσω σχετικής επιλογής οι χρήστες.

Από την πλευρά της η Google εξέφρασε την αντίθεσή της στην κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι είναι παράλογο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να προβούν στον αποκλεισμό των διαφημίσεων. «Οι άνθρωποι πληρώνουν για την παροχή ίντερνετ στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές, βίντεο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από διαφημίσεις. Η Google και άλλες εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών επενδύουν σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών», αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Google.

Ο αποκλεισμός των διαφημίσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων από εταιρείες ψηφιακών μέσων ενημέρωσης. Το 2013, ο γαλλικός πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών, Free, που ανήκει στην εταιρεία Iliad, προχώρησε στον αποκλεισμό των διαφημίσεων, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις. Μία εβδομάδα αργότερα η εταιρεία αναγκάστηκε να καταργήσει την πρωτοβουλία αυτή μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Κάρθι της Shine δήλωσε ότι ο αποκλεισμός των ενοχλητικών διαφημίσεων αποτελεί «δικαίωμα των καταναλωτών», ακόμα κι αν κάτι τέτοιο υπονομεύει το επιχειρηματικό μοντέλο των online εκδοτών που στηρίζονται στη διαφήμιση.

«Η online διαφήμιση είναι εκτός ελέγχου και ρυπαίνει την εμπειρία των χρηστών», υποστήριξε ο Κάρθι. Τα pop-ups, τα βίντεο των οποίων η αναπαραγωγή τους ξεκινά αυτόματα καθώς και άλλες μορφές ψηφιακής διαφήμισης καταναλώνουν μεταξύ 10% και 50% των πακέτων δεδομένων για τα οποία πληρώνουν οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times, πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι οι εταιρείες ψηφιακών μέσων επωφελούνται οικονομικά από τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων των παρόχων, χωρίς όμως να επενδύουν ποτέ στις υποδομές των δικτύων αυτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις στο ν/σ για την ελληνική ιθαγένεια


Δελτίο Τύπου 25.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1407

Με επιστολή της στην αρμόδια υπουργό κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η ΕΣΑμεΑ καταθέτει τις προτάσεις της επί του ν/σ «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων η ΕΣΑμεΑ ζητά, στη βάση της επιταγής του άρθρου 5 «Ισότητα - Μη Διάκριση» και του άρθρου 18 «Ελευθερία Μετακίνησης και Ιθαγένειας» της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ΟΗΕ 2007), η οποία κυρώθηκε μαζί με το προαιρετικό της πρωτόκολλο από τη Βουλή των Ελλήνων με τη ψήφιση του ν. 4074/2012 και ως εκ τούτου αποτελεί νομικά δεσμευτικό κείμενο για τη χώρα μας, να προβλεφθούν ειδικές προϋποθέσεις για το δικαίωμα της κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από τα τέκνα αλλοδαπών που είναι άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη του ότι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν πλήθος εμποδίων για την ένταξή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας. Τα τέκνα αλλοδαπών που έχουν αναπηρία ή χρόνια πάθηση ενδεχομένως να μην έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας λόγω κοινωνικών και περιβαλλοντικών εμποδίων -τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα ελληνόπουλα που είναι άτομα με αναπηρία.

Οι προτάσεις αναλυτικά στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.82 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ζητούμενο οι πολιτικές προσβασιμότητας


Δελτίο Τύπου 25.05.2015

Αρ. Πρωτ.: 1399

Τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος για την θέσπιση συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών, απέστειλε με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ, με στόχο να αναπτυχθεί και τεθεί σε εφαρμογή συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Υπουργείου για την προώθηση, εφαρμογή και συντονισμό των απαιτούμενων σχετικών πολιτικών και δράσεων, τις οποίες πλέον υπαγορεύουν οι νεότερες ευρωπαϊκές πολιτικές, Οδηγίες και Κανονισμοί και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και επιβάλλουν οι σημερινές δραματικές συνθήκες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων η ΕΣΑμεΑ ζητά τη συμμόρφωση με τους νέους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για τα δικαιώματα επιβατών με αναπηρία, τη διασφάλιση πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις υπηρεσίες του τομέα των μεταφορών γενικότερα, δράσεις εκπαίδευσης των στελεχών του τομέα μεταφορών στο πλαίσιο των απαιτήσεων των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία και σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ., διασφάλιση της προσβασιμότητας της επικοινωνίας/ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία, δράσεις στο πλαίσιο της παροχής Καθολικής Υπηρεσίας για την βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών με αναπηρία στις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο κ.α.

Αναλυτικά όλες οι προτάσεις στην επιστολή http://is.gd/TDDZcU
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.79 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις αρχές Ιουνίου η προκήρυξη για 20.385 ανέργoυς


Αφορά τη β' φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

* 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

* 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

* 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτιά Κροατίας στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και νεφρών


Το 2014 απέκτησαν ξανά ζωή 354 άνθρωποι.

Η Κροατία είναι η πρώτη στον κόσμο στις μεταμοσχεύσεις ήπατος και νεφρών, ενώ έχει τη δεύτερη θέση στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Η κροατική κοινωνία φαίνεται πως έχει αγκαλιάσει τη δωρεά ανθρώπινων οργάνων, καθώς 44 οικογένειες δώρισαν τα όργανα των οικείων τους το 2014, χαρίζοντας ζωή σε 354 ανθρώπους. Με τα όργανα που δόθηκαν έγιναν μεταμοσχεύσεις βασικών οργάνων (νεφροί, ήπαρ, καρδιά).

Η Κροατία, επί των δεδομένων αυτών, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία για την ενίσχυση της δωρεάς οργάνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις


Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» που παρέχεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενώ για την εισαγωγή δεν απαιτούνται εξετάσεις καθώς η επιλογή πραγματοποιείται με συνεκτίμηση προσόντων και συνέντευξη.

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και το κόστος ανέρχεται στις 3.500 € το οποίο καταβάλλεται σε τρείς δόσεις (1500€ με την εγγραφή, 1000€ στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου και 1000€ στην αρχή του τρίτου εξαμήνου).

Η χρονική του διάρκεια είναι 3+1 εξάμηνα και ο τόπος υλοποίησης, όπως προειπώθηκε, είναι στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται σε 35.

Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, σε πτυχιούχους των ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ) της ημεδαπής και σε πτυχιούχους άλλων ομοταγών Ανωτάτων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. έχει ως αντικείμενο των παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στις Επιστήμες της Αγωγής επιδιώκοντας οι πτυχιούχοι του να εξοικειωθούν και να εδραιώσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε καινοτομίες των Επιστημών της Αγωγής και ιδιαίτερα στην σχολική ηγεσία, οργάνωση και διαχείριση, καθώς και στη δημιουργία πρωτοποριακών διοικητικών εκπαιδευτικών μοντέλων. Περαιτέρω, να συμβάλει στην προαγωγή της έρευνας και στη δημιουργία νέων καινοτόμων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Περισσότερα στην προκήρυξη του ΜΠΣ. Δείτε την Αίτηση


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Έβρο λόγω εργασιών


Επεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.

Την πραγματοποίηση έργων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του βόρειου Έβρου, στο οποίο καθημερινά κινείται μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Από τα μέσα Μαΐου έως και τις αρχές Οκτώβρη 2015 θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά δίκτυα του νομού λόγω εργασιών συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου νοτίως του ποταμού Ερυθροποτάμου.

Οι επεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας αφορούν τα τμήματα: πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Διδυμότειχο - Κυανή - Μεταξάδες - Πολιά (βόρεια είσοδος) - Λάδη, πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάνδρα - Πρωτοκκλήσι - Κυριακή - Μικρό ∆έρειο, δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Σιδηρώ - Κυριακή - Πρωτοκκλήσι - Μαυροκκλήσι - Βρυσικά - Ευγενικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Μικρό ∆έρειο έως Μεταξάδες.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει µε σήμανση, όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων. Επίσης οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και για μήκος ζώνης έργου, τέτοιο ώστε, να ολοκληρώνονται κάθε φορά στο φως της ημέρας και η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αναζητά η Γερμανία


Νέα προγράμματα εύρεσης εργασίας.

Ευκαιρίες εργασίας στη Γερμανία σε νοσηλευτές και γιατρούς παρέχουν δύο νέα προγράμματα που υλοποιεί ο Σύλλογος Διεθνούς Εργασίας για νέους (vij), μέσω των γραφείων διασύνδεσης που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα «Your first Eures job» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές ηλικίας 18 έως 30 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου τα βιογραφικά τους στο Σύλλογο (chasioti@vij-stuttgart.de και vatti@vij-stuttgart.de). Εκείνος αναλαμβάνει στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με επιχειρήσεις και εταιρείες στην περιοχή της Βάδης Βυτεμβέργης, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί μελλοντικοί εργοδότες. Αντίστοιχα αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα Fair Connect Campus που απευθύνεται σε νοσηλευτές ηλικίας 18 έως 35 ετών που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία.

«Η ζήτηση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στη Γερμανία είναι μεγάλη και το σχετικό ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος του Γραφείου διασύνδεσης του Συλλόγου Διεθνούς Εργασίας για νέους (vij) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, Ελίνα Βάττη. Η ίδια αναφέρει ότι από την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, στα τέλη του 2013, 65 με 70 Έλληνες και Ελληνίδες περίπου έχουν βρει δουλειά στη Γερμανία ενώ αναζητούνται άλλα τριάντα άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος «Your first Eures job».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η λειτουργία του γραφείου προσδίδει ασφάλεια στους ενδιαφερόμενους με την έννοια ότι διασφαλίζει την τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν εργαζόμενους και των ατόμων που αναζητούν εργασία. «Το κύμα μετανάστευσης είναι πολύ μεγάλο και έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης και περίεργων συμβολαίων. Υπάρχουν εταιρείες που υπόσχονται συμβόλαια, υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες και πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα αυτής της εμπορευματοποίησης της μετανάστευσης», σημειώνει η κ. Βάττη και τονίζει ότι ο Σύλλογος vij εδώ και 130 χρόνια ασχολείται με την παροχή υποστήριξης και βοήθειας σε μετανάστες που αναζητούν εργασία στη Γερμανία.

Μιλώντας ειδικά για το πρόγραμμα «Your first Eures job», επισημαίνει ότι ο Σύλλογος Διεθνούς Εργασίας για νέους (vij) έχει λάβει ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός μια επιδότηση ώστε να παρέχει υπηρεσίες προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των νέων άνεργων που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ευκαιρία εργασίας στη Γερμανία. Έτσι επιδοτεί με 1200 ευρώ μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας ώστε να φτάσει ο κάθε υποψήφιος σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Παράλληλα τα στοιχεία και το βιογραφικό κάθε ατόμου εισάγονται σε ένα σύστημα αναζήτησης κατάλληλων εργοδοτών στη Βάδη Βυτεμβέργη. Εφόσον προκύψουν δυνατότητες εργασίας, γίνεται πρώτα μια γνωριμία του υποψηφίου εργαζόμενου και του εργοδότη μέσω skype. Ο vij προσφέρει διερμηνεία, βοήθεια και υποστήριξη στον υποψήφιο και όταν υπάρξει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές ο υποψήφιος καλείται να μεταβεί στη Γερμανία για να γνωρίσει από κοντά την εταιρεία στην οποία θα εργαστεί, να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

«Εμείς είμαστε πάντα εκεί για να διασφαλίσουμε ότι το συμβόλαιο που του προσφέρεται είναι καθόλα νόμιμο και σύμφωνο με το Γερμανικό δίκαιο. Παράλληλα διασφαλίζουμε ότι ο εργαζόμενος θα λάβει όλες τις επιδοτήσεις που προβλέπονται όπως και υποστήριξη για τη μετάφραση όλων των απαραίτητων εγγράφων. Προσφέρουμε επίσης πρόσβαση σε υποστήριξη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και ανθρώπους που μπορεί να βοηθήσουν σε πάρα πολλές πτυχές της καθημερινότητας», λέει η κ. Βάττη.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται, άλλωστε, να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα Fair Connect Campus που απευθύνεται σε νοσηλευτές ηλικίας 18 έως 35 ετών που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία. Η διαφορά του από το προηγούμενο πρόγραμμα είναι ότι η εκμάθηση της γλώσσας θα ξεκινά εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και γίνει η πρώτη συμφωνία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Μεταξύ άλλων προσφέρονται μαθήματα για την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας και της ορολογίας που χρησιμοποιείται στη νοσηλευτική, συνολικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, οικονομική υποστήριξη που ανέρχεται στα 400 ευρώ το μήνα, κάλυψη του κόστους για τη διεκπεραίωση εγγράφων, υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία της αναγνώρισης των δικαιολογητικών, επίδομα 890 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης στη Γερμανία και υποστήριξη εκεί από άτομα που μιλούν ελληνικά. Επιπλέον, καθώς προαπαιτείται η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Α2, ο vij προσφέρει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών μέχρι το επίπεδο Α2.

«Είναι δύσκολο για κάθε άνθρωπο να αφήσει πίσω του τη χώρα και το περιβάλλον του. Ανοίγεται όμως μπροστά του ένας δρόμος γεμάτος προκλήσεις», σχολιάζει η εκπρόσωπος του Συλλόγου Διεθνούς Εργασίας για νέους (vij) και μιλά με τα πιο εγκάρδια λόγια για τους Έλληνες που εργάζονται ήδη στη Γερμανία και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος μαζί τους. «Είμαστε φίλοι. Θα έρθουν σύντομα για διακοπές στην Ελλάδα και σίγουρα θα τους συναντήσουμε εδώ σε προσωπικό και φιλικό επίπεδο...», σημειώνει.
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθημα σε αυτοσχέδιες τάξεις στο προαύλιο


Ακατάλληλο για στέγαση το 12ο Δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Ακατάλληλο για μάθημα κρίθηκε το λυόμενο κτίριο που στέγαζε το 12ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες το έκριναν ακατάλληλο διότι την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του μαθήματος, αποκολλήθηκε το τζάμι από ένα κούφωμα, το οποίο έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του κεντρικού Δήμου Ελλη Χρυσίδου, αρχικά, πρότεινε το σχολείο είτε να κλείσει νωρίτερα είτε τα παιδιά να πάνε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των γονέων με την κ. Χρυσίδου, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν έως τη λήξη της σχολικής περιόδου τέσσερις αίθουσες στον πρώην παιδικό σταθμό Πορτοκαλιάν και δύο αίθουσες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Ωστόσο, το πρωί, τα παιδιά δεν μπήκαν στις αίθουσες, με αποτέλεσμα να στηθούν αυτοσχέδιες τάξεις στον προαύλιο χώρο.

Στο σχολείο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» και πολιτικός μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο με τις απαραίτητες υποστηρικτικές εργασίες μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς έγινε μετά τη χρήση στεροειδών


Από σέξι αθλήτρια, απέκτησε αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Το 1993 η Denise Rutkowski κέρδισε τη δεύτερη θέση στον μεγαλύτερο διαγωνισμό bodybuilding στον κόσμο. Ο τίτλος, συνοδεύτηκε και από μια επιταγή ύψους 20.000 δολαρίων, μπορεί να της χάρισε δόξα αλλά ξάφνιασε τον κόσμο του συγκεκριμένου αθλήματος όταν αποφάσισε να αποσυρθεί.

Για τα χρόνια που ακολούθησαν, η Rutkowski παρακολούθησε μαθήματα στο κολέγιο Calvary Cathedral International Bible College, με χριστιανικό προσανατολισμό.

Ώσπου, βρέθηκε ξανά στη δημοσιότητα, περίπου δυο δεκαετίες μετά, όταν συνελήφθη το 2012 και ξανά το 2013- ο λόγος δεν έχει αβέβαιος-, με τις φωτογραφίες από τη σύλληψή της να σοκάρουν. Η Rutkowski όχι μόνο δε θυμίζε τον παλιό εαυτό της, αλλά διέθετε και αντρικά χαρακτηριστικά (έντονη τριχοφυΐα).

Η Daily Star Online, μίλησε με τον ειδικό στο fitness, Yusef Smith, για το τι προκαλούν τα στεροειδή σε μια γυναίκα-επί του παρόντος.

«Ο πρωταρχικός κίνδυνος για μια γυναίκα που κάνει χρήση στεροειδών, είναι η αρρενοποίηση», λέει και συμπληρώνει «Οι γυναίκες ίσως να αρχίσουν να αποκτούν ανδρικά χαρακτηριστικά όπως τριχοφυΐα στο πρόσωπο, διευρυμένη κλειτορίδα, ακμή…».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας την Πέμπτη για την ΑΔΕΔΥ


Συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα διαρκέσει την Πέμπτη 28 Μαΐου η παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ θα γίνει και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12:30.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο, την επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., τη διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του Κράτους για τη βιωσιμότητα των Ταμείων.

Επίσης ζητούν την ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό, την αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI, να μην γίνουν νέες μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Βοήθεια χρειάζονται τα παιδιά στο Νεπάλ


Ένα στα έξι κινδυνεύει από χρόνια σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Ένα μήνα μετά από τους δύο μεγάλους σεισμούς που συγκλόνισαν το Νεπάλ, ένα στα έξι παιδιά στη χώρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας - με αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων σωματικών και ψυχικών τραυμάτων.

Η Unicef Ελλάδος συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση για την στήριξη των σεισμόπληκτων παιδιών και των οικογενειών τους στο Νεπάλ.

Τρόφιμα, νερό και στέγη εξακολουθούν να είναι οι κύριες προτεραιότητες για τη βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Μέσα στον περασμένο μήνα, η Unicef διένειμε σκηνές, μουσαμάδες, σετ προσωπικής υγιεινής, θεραπευτικές τροφές, σετ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενημερωτικό/εκπαιδευτικό/επικοινωνιακό υλικό, πλαστικούς κάδους, σετ «σχολείο σε ένα κουτί» και σετ προσχολικής αγωγής.

Η ανάγκη για πόσιμο νερό και επισκευές των πηγών υδροδότησης ήταν επίσης πολύ εμφανής, ειδικά στα χωριά της υπαίθρου. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Unicef παρείχε καθαρό νερό σε πάνω από 305.100 ανθρώπους, ενώ πάνω από 45.200 έχουν πλέον πρόσβαση σε επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και νιπτήρες για το πλύσιμο των χεριών.

Για την καταπολέμηση των ασθενειών, η Unicef διεξάγει επιπλέον μια σημαντική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς και της ερυθράς, για περισσότερα από 500.000 παιδιά.

Εκτός από τις άμεσες ανάγκες των παιδιών, ο ψυχολογικός αντίκτυπος των δύο σεισμών που βίωσαν μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Έχει υπάρξει μια αυξανόμενη ανάγκη για ασφαλείς χώρους για τα παιδιά, ώστε να είναι μαζί, να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν, να αισθανθούν υποστήριξη και να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Unicef προχωρά στη δημιουργία 65 Φιλικών Προς τα Παιδιά Χώρων, για περισσότερα από 10.000 παιδιά σε εκτοπισμένες κοινότητες. Επίσης, για να βοηθηθούν τα παιδιά να ξαναβρούν την αίσθηση της ομαλότητας, δημιουργήθηκαν προσωρινά κέντρα μάθησης για πάνω από 950.000 παιδιά.

Παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες αρωγής κατά τον τελευταίο μήνα έχουν βοηθήσει για να σωθούν οι ζωές πολλών παιδιών στο Νεπάλ, το μέγεθος του εγχειρήματος να θεραπευθούν οι συναισθηματικές «πληγές» τους, είναι τεράστιο.

Η Unicef οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά στο Νεπάλ - υγιέστερα, καλύτερα εκπαιδευμένα, επαρκώς σιτισμένα και πιο ανθεκτικά σε μελλοντικές καταστροφές. Για να γίνει αυτό, η Unicef προχωρά στις εξής ενέργειες:

Διεύρυνση δικτύου βοήθειας
Για να προσεγγίσει τα πιο ευάλωτα παιδιά, η Unicef θ’ ανοίξει μερικά νέα γραφεία στην περιοχή για να ενισχύσει το δίκτυο συνεργατών της σε τοπικό επίπεδο, καθώς και για να διασφαλίσει τον βιώσιμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό της για τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Εφαρμογή μιας συνολικής προσέγγισης
Μαζί με τους συνεργάτες της στους τομείς της εκπαίδευσης, της διατροφής, της υγιεινής και της παιδικής προστασίας, η Unicef εφαρμόζει μια συνολική προγραμματική προσέγγιση. Για παράδειγμα, στην πόλη Dolakha, η Unicef και οι συνεργάτες για ν’ ανταποκριθούν όσο το δυνατό συντομότερα, συνδύασαν τα προγράμματά τους για την ανακούφιση των παιδιών.

Εφαρμογή μόνιμων λύσεων
Η Unicef συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Νεπάλ, για να εξασφαλίσει ότι θα βρεθούν μόνιμες λύσεις για τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος από μελλοντικές καταστροφές.

Μακροπρόθεσμες καινοτομίες
Η Unicef θα συνεχίσει να εφαρμόζει δημιουργικές λύσεις στα μακροπρόθεσμα προγράμματά της για την αντιμετώπιση της κρίσης, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τα εθνικά και κοινοτικά ραδιόφωνα για την παροχή ψυχό-κοινωνικής υποστήριξης στα παιδιά.

Η Unicef Ελλάδος απευθύνει έκκληση και δέχεται τις προσφορές των πολιτών στους αριθμούς λογαριασμού:

- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480020-64 – (ΙΒΑΝ: GR02 0110 1690 0000 1694 8002 064)

- ALPHABANK: 115-002002-022472 – (IBAN: GR98 0140 1150 1150 0200 2022 472

- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011 – (IBAN: GR30 0172 0490 0050 4902 2842 011)

- EUROBANK: 0026-0102-13-0200612226 – (IBAN: GR26 0260 1020 0001 3020 0612 226)

Αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της Unicef Ελλάδος, www.unicef.gr

Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη Unicef (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρόταση της ΠΕΚΑΠ για τα Τμήματα Πληροφορικής


Τι λέει η Ένωση Καθηγητών για την κατάταξη των τμημάτων.

Τη δημόσια πρότασή της καταθέτει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής σχετικά με τα Τμήματα Πληροφορικής, που θα πρέπει να καταταχθούν στην 3η Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η κατάθεση γίνεται ενόψει της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου με την οποία θα καταταχθούν τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στα αντίστοιχα Επιστημονικά Πεδία όπως ορίζονται στο νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2015-2016.

Σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη 3Π/2008 του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 516/08-10-2008) για τους εκπαιδευτικούς, το Παράρτημα του ΑΣΕΠ για την απόδειξη γνώσης Χειρισμού Η/Υ στο Δημόσιο Τομέα και τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών των ΑΕΙ διαφαίνεται πως τα Τμήματα Πληροφορικής είναι 75 συνολικά και τα οποία φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Εφόσον ισχύουν οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί από επίσημα χείλη μελών της Ομάδας Εργασίας για την αναθεώρηση του εξεταστικού συστήματος, ότι «από τη 2η Ομάδα (Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν σε τμήματα Πληροφορικής που βρίσκονται σε Πολυτεχνεία και από την 3η Ομάδα μπαίνουν σε Τμήματα Πληροφορικής που ανήκουν σε Πανεπιστήμια», τις θεωρούμε άδικες και χωρίς επιστημονικό έρεισμα. Η ΠΕΚΑΠ θεωρεί ότι όλα τα Τμήματα Πληροφορικής και τα συναφή τους πρέπει να καταταχθούν στην 3η Ομάδα Προσανατολισμού. Αν οι ιθύνοντες σε αυτό το μεταβατικό σύστημα και υπό την πίεση του χρόνου δε θέλουν, εσφαλμένα, να «σπάσουν», όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, τις Σχολές του Πολυτεχνείου, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να είναι κοινές και στις δύο Ομάδες (2η και 3η).

Η ΠΕΚΑΠ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της στους φορείς της Εκπαίδευσης, ώστε το νέο εξεταστικό σύστημα να λειτουργήσει υπέρ των μαθητών, της αναβάθμισης της Παιδείας και της προόδου της Κοινωνίας, μακριά πάντα από συντεχνιακές αντιλήψεις, συντηρητικές απόψεις και οικονομικά συμφέροντα.

Τμήματα Πληροφορικής

1. Τμήμα Αυτοματισμού (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης)

2. Τμήμα Αυτοματισμού (ΤΕΙ Μεσολογγίου)

3. Τμήμα Αυτοματισμού (ΤΕΙ Πειραιά)

4. Τμήμα Αυτοματισμού (ΤΕΙ Χαλκίδας)

5. Τμήμα Βιομηχανική Πληροφορική (ΤΕΙ Καβάλας)

6. Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)

7. Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

8. Τμήμα Γεωγραφίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

9. Τμήμα Γεωγραφίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

10. Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

11. Τμήμα Γραφιστικής (ΤΕΙ Αθήνας)

12. Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Πανεπιστήμιο Πατρών)

13. Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Χαλκίδας)

14. Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

15. Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής (ΑΣΠΑΙΤΕ)

16. Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

17. Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Κρήτης)

18. Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Πάτρας)

19. Τμήμα Επιχειρησιακής Πληροφορικής (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

20. Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)

21. Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (ΤΕΙ Μεσολογγίου)

22. Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (ΤΕΙ Πάτρας)

23. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

24. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων (ΤΕΙ Κρήτης)

25. Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

26. Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

27. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

28. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

29. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

30. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

31. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Πατρών)

32. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

33. Τμήμα Ηλεκτρονικής (ΤΕΙ Αθήνας)

34. Τμήμα Ηλεκτρονικής (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης)

35. Τμήμα Ηλεκτρονικής (ΤΕΙ Κρήτης)

36. Τμήμα Ηλεκτρονικής (ΤΕΙ Λαμίας)

37. Τμήμα Ηλεκτρονικής (ΤΕΙ Πειραιά)

38. Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Πολυτεχνείο Κρήτης)

39. Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΤΕΙ Πειραιά)

40. Τμήμα Μαθηματικών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

41. Τμήμα Μαθηματικών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών)

42. Τμήμα Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

43. Τμήμα Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

44. Τμήμα Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

45. Τμήμα Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Πατρών)

46. Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πατρών)

47. Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

48. Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

49. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)

50. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

51. Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

52. Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (ΤΕΙ Κρήτης)

53. Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

54. Τμήμα Πληροφορικής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

55. Τμήμα Πληροφορικής (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)

56. Τμήμα Πληροφορικής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

57. Τμήμα Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)

58. Τμήμα Πληροφορικής (ΤΕΙ Αθήνας)

59. Τμήμα Πληροφορικής (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης)

60. Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

61. Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΤΕΙ Πάτρας)

62. Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΤΕΙ Λαμίας)

63. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

64. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών)

65. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

66. Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

67. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

68. Τμήμα Στατιστικής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

69. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

70. Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ Ηπείρου)

71. Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ Θεσσαλίας)

72. Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)

73. Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ Καλαμάτας)

74. Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕΙ Μεσολογγίου)

75. Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άφαντος 70χρονος κτηνοτρόφος στις Σέρρες - Τραγική ήταν η κατάληξη


Αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένεται βοήθεια από αέρος.

Άκαρπες παραμένουν, μέχρι αυτή την ώρα, οι προσπάθειες εντοπισμού του 70χρονου κτηνοτρόφου από το Αχλαδοχώρι Σιντικής, που αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές διασώστες και κάτοικοι του μικρού ορεινού χωριού «χτενίζουν» και σήμερα τη δύσβατη ορεινή περιοχή, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί ίχνη του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου.

«Όλο το χωριό είναι ανάστατο, Θα ζητήσουμε βοήθεια κι από αέρος» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των κοινοτήτων Αχλαδοχωρίου Καρυδοχωρίου Σάββας Γερμανίδης.

Καθώς οι ώρες περνούν η αγωνία των συγγενών του 70χρονου κορυφώνεται ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σήμερα, στην περιοχή, με συνεχείς βροχοπτώσεις, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των ειδικών ομάδων διάσωσης.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο 70χρονος κτηνοτρόφος ήταν το απόγευμα του Σαββάτου με το γιο του, όταν τον ενημέρωσε ότι θα πήγαινε να βρει μία αγελάδα που χάθηκε. Το ζώο επέστρεψε το ίδιο βράδυ στη μονάδα, αλλά ο κτηνοτρόφος αγνοείται.

--------------

Εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια χαράδρα.

Νεκρός βρέθηκε 70χρονος κτηνοτρόφος από το Αχλαδοχώρι Σιντικής, που αγνοούνταν από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Το άψυχο σώμα του κτηνοτρόφου βρέθηκε το απόγευμα σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την κτηνοτροφική του μονάδα, μέσα σε μια χαράδρα και εντοπίστηκε από εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΜΑΚ.

Ο θάνατος του κτηνοτρόφου φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. «Φως» στην υπόθεση θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...