Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του “δράκου” του Αμαρουσίου


Συνελήφθη ο “δράκος” του Αμαρουσίου


Συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης ο «δράκος» του Αμαρουσίου, λίγο πριν επιτεθεί σε γυναίκα σε πάρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Η γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της περιοχής.

Ο 35χρονος δράστης το έβαλε στα πόδια, αλλά μερικά στενά πιο κάτω τον συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 35χρονος κρατείται στο ΑΤ Αμαρουσίου.

Δείτε το βίντεο



-------------

Αναγνωρίστηκε από τα θύματά του ο “δράκος” του Αμαρουσίου


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται, από σήμερα το πρωί, ο 35χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, ο οποίος πριν από λίγη ώρα αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν ο δράστης, περίπου στις 6:00 το πρωί, επιτέθηκε σε μια γυναίκα σε δρόμο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Η γυναίκα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές.

Ο 35χρονος έτρεξε μακριά από το σημείο, αλλά σε μικρή απόσταση τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο συλληφθείς, όπως αναφέραμε αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, ενώ μαζί του είχε και μία μονωτική ταινία, την οποία θα χρησιμοποιούσε για να ακινητοποιήσει το θύμα του.

-------------

Η γειτονιά που δρούσε ο δράκος του Αμαρουσίου


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται, από σήμερα το πρωί, ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν ο δράστης, περίπου στις 6:00 το πρωί, επιτέθηκε σε μια γυναίκα σε δρόμο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Η γυναίκα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές.

Μέχρι στιγμής ο 30χρονος έχει αναγνωριστεί από πέντε γυναίκες στις οποίες είχε επιτεθεί σεξουαλικά, ενώ η ασφάλεια του Αμαρουσίου θα ζητήσει να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Δείτε το βίντεο του "Ε"



-------------

Τι λέει η γυναίκα που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράκο του Αμαρουσίου


Τον εφιάλτη που έζησε περιγράφει μία γυναίκα που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επίδοξο βιαστή στο Μαρούσι. Όπως λέει, στην αρχή πίστεψε ότι ήθελε να την ληστέψει και πάλεψε μαζί του.

«Κατέβαινα τις σκάλες της υπόγειας διάβασης. Μπροστά μου ήταν δύο κυρίες και πίσω μου ένας άνδρας. Τον κοίταξα, τον είδα νορμάλ και συνέχισα να περπατάω προς την έξοδο. Τέσσερα – πέντε σκαλοπάτια πριν βγω από την έξοδο Χαλανδρίου, ένιωσα ένα χέρι να με τραβάει προς τα πίσω με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA



-------------

Ομολόγησε ο "δράκος" του Αμαρουσίου – Τον αναγνώρισαν 6 γυναίκες


Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι καταγγελίες των γυναικών που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύμα του φερόμενου ως «δράκου» του Αμαρουσίου που συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος ομολόγησε τις πράξεις του ενώ πριν από λίγα λεπτά και έκτη γυναίκα τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου και ισχυρίστηκε πως ο συλληφθείς της είχε επιτεθεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο «δράκος» υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η αιτία των επιθέσεων του ήταν η απόρριψη που είχε από μια γυναίκα πριν μερικούς μήνες.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.



-------------

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή σε βάρος του "δράκου" του Αμαρουσίου


Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 30χρονου "δράκου" του Αμαρουσίου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον 27ο τακτικό ανακριτή από τον όποιο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει Ελληνίδα τραγουδίστρια: Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω- Πήρα τηλέφωνο στο Δαφνί


Το ότι σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και ότι τηλεφώνησε στο Δαφνί ζητώντας να νοσηλευτεί, εξομολογείται Ελληνίδα τραγουδίστρια, μιλώντας για τις στιγμές μοναξιάς που βίωσε και την οδήγησαν στην κατάθλιψη.

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Είμαι και νιώθω εντελώς μόνη. Κανένας συγγενής, κανένας φίλος. Όλοι οι άντρες με έβλεπαν σαν ένα κομμάτι κρέας, για να περάσουν καλά μαζί μου. Ακόμα και οι σύζυγοί μου», λέει, στην εφημερίδα «Freddo», η Μπέμπα Μπλανς.



Η τραγουδίστρια, που έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα και χαρακτηρίστηκε «Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό», πάλεψε προ ετών με τον καρκίνο στο έντερο, ενώ παραδέχεται ότι βίωσε κατάθλιψη.

«Έφτασα στο σημείο να πάρω τηλέφωνο μέχρι και στο Δαφνί για να νοσηλευτώ. Για να με βοηθήσουν να ξεπεράσω την κατάθλιψη. Έκανα πολλά λάθη, τα οποία τα χρεώνω στον εαυτό μου και μόνο. Τώρα που ξεπέρασα τον καρκίνο, θέλω να βγω να τραγουδήσω και πάλι. Νιώθω δυνατή, νιώθω έτοιμη για μία νέα αρχή» σημείωσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα έξι προαπαιτούμενα που ξεκλειδώνουν τις δόσεις


Ένα ακόμη πακέτο προαπαιτούμενων θα αναγκαστεί να φέρει σε πέρας σε περίπου ένα μήνα η Ελλάδα ώστε να φτάσει επιτέλους στο σημείο να αναμένει τα πρώτα 7,5 δις ευρώ από τα συνολικά 10,3 δις ευρώ που εγκρίθηκαν από το χθεσινό Eurogroup.

Οι εκκρεμότητας που εντοπίστηκαν αρχικά από τους τεχνοκράτες του Euroworking και στην συνέχεια από το συμβούλιο υπουργών της ΕΕ και αφορούν τα «κόκκινα» δάνεια την μη είσπραξη των αναδρομικών του ΕΚΑΣ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις που χρειάζονταν περισσότερες διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα:

1. Δόθηκαν άμεσα διευκρινήσεις και στο χθεσινό Eurogroup για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εξήγγειλε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο του πακέτου για τους έμμεσους φόρους του δημοσιονομικού κόφτη και του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το ταμείο θα αντλεί πόρους από την υπέρβαση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τους φόρους που θα συγκεντρώνονται από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε καύσιμα και καπνικά προϊόντα. Οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες ζήτησαν εξηγήσεις για την μορφή και τους σκοπούς του ταμείου και κυρίως για το τρόπο χρηματοδότησης του και πήραν διαβεβαίωση ότι οι πόροι του ταμείου θυα προέρχονται από την ρήτρα υπεραπόδοσης στο πρωτογενές πλεόνασμα και όχι με ήδη άλλους τακτικούς δημοσιονομικούς πόρους

2. Οι ευρωπαίοι επίσης να μάθουν για την αναστολή είσπραξης των αναδρομικών του ΕΚΑΣ από τους 100.000 δικαιούχους που το χάνουν φέτος λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Η αναστολή αυτή αναμένεται να δημιουργήσει ένα κενό περίπου 85 εκατ. ευρώ (το σύνολο της περικοπής είχε στόχο εξοικονόμηση 168 εκατ. ευρώ) η οποία αν ισχύσει θα πρέπει να καλυφθεί με άλλο μέτρο που θα προέρχεται από την γενικότερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση .

3. Οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης εντόπισαν ότι στο κομμάτι με τα κόκκινα δάνεια εξαίρεση από τις αγοραπωλησίες μεταξύ τραπεζών και distress funds πήραν και τα κόκκινα δάνεια που είχαν την εγγύηση του δημοσίου χωρίς όμως να υπάρχει στο θέμα συναίνεση των θεσμών. Ζήτησαν και αυτό το κομμάτι να συμπληρωθεί

4. Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε είναι η ρύθμιση Σπίρτζη για τα διόδια από την Εγνατία οδό. Τούτο σε συνδυασμό και με την πορεία μακροχρόνιας παραχώρησης της είσπραξης τους σε ιδιώτη η οποία έχει συμφωνηθεί από πέρσι το καλοκαίρι στο πλαίσιο της υποχρέωσης των 9 αποκρατικοποιήσεων που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Ελληνική Κυβέρνηση .

5. Σε ότι αφορά την σύμβαση για το Ελληνικό επισημάνθηκε ότι με βάση τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς με βάση τις οποίες θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή μέχρι και το τέλος Ιουνίου . Συγκεκριμένα ζητήθηκε η πορεία της συμφωνίας και το χρονοδιάγραμμα μέχρι και την έγκριση του από το Κοινοβούλιο

6. Έλλειψη εντοπίστηκε επίσης και στις πολυσέλιδες διατάξεις για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων αφού απουσίαζε από το κείμενο διάταξη με την οποία να υπάρχει το δικαίωμα αποποίησης ευθύνης για τα μέλη της διοίκησης σχετικά με τις διαδικασίες και την ολοκλήρωσης αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου

Όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να ρυθμιστούν και να νομοθετηθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αρχίσει ο κύκλος των εγκρίσεων από τα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας της Αυστρίας της Ολλανδίας της Φιλανδίας και Σλοβακίας και της Σλοβενίας πριν εκταμιευτούν προς την Ελλάδα

Πάντως η δεύτερη υποδόση των 2,8 δ ις ευρώ θα συνδεθεί με άλλο πακέτο προαπαιτούμενων και αναμένεται να δοθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινεζικό σχολείο ανακοίνωσε ο Μπουτάρης


Στα θρανία ενός νέου κινεζικού σχολείου-φροντιστηρίου αναμένεται να καθίσουν από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά των Κινέζων που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δημιουργία κινεζικού σχολείου-φροντιστηρίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας. Το αίτημα των Κινέζων να έχουν τα παιδιά τους μεγαλύτερη επαφή με την κινεζική γλώσσα έγινε δεκτό και ήδη εντοπίστηκε ο κατάλληλος χώρος στο Διαπολιτισμικό Σχολείο.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση του δημάρχου με τους Κινέζους της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως μετά από πρόταση της διοίκησης του δήμου, στο ίδιο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κινεζικά και παιδιά άλλων εθνικοτήτων, που το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα μαθήματα της κινεζικής γλώσσας θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, από ένα τρίωρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε λειτουργία η εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για ενημέρωση των μελών του ΔΣΑ


Θα έχει μηδενικό κόστος για τον Σύλλογο και τους δικηγόρους χρήστες της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανακοινώνει στα μέλη του, ότι λειτουργεί ήδη η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα(smart phones), η οποία επιτρέπει την άμεση μετάδοση σημαντικών ειδήσεων και πληροφοριών με μηδενικό κόστος για τον Σύλλογο και τους Δικηγόρους χρήστες της.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Enginius, και προσφέρει τη δυνατότητα γνωστοποίησης των ανακοινώσεων και των Δελτίων Τύπου του Δ.Σ.Α . Παράλληλα με την χρήση των Push Notifications είναι δυνατή η κοινοποίηση οποιασδήποτε επείγουσας ειδοποίησης-ενημέρωσης προς τα μέλη του ΔΣΑ.

Επιπλέον η εφαρμογή διαθέτει μια σειρά από πληροφορίες για τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος των Δικηγόρων του Λεκανοπεδίου Αττικής(Δικαστήρια και υπηρεσίες) ενώ με την χρήση της τεχνολογίας iBeacon, η υλοποίηση μπορεί να προσφέρει διαδραστική ενημέρωση.

Οι Δικηγόροι που διαθέτουν iOS & Android συσκευές κινητών τηλεφώνων, μπορούν να την εγκαταστήσουν δωρεάν στην συσκευή τους από το App Store και το Google Play αντίστοιχα.

Παρακάτω θα βρείτε τους σχετικούς συνδέσμους:

iOS: http://apple.co/1s6uzq7
Android: http://bit.ly/1TtwTni


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σμήνος μελισσών κυνηγούσε ένα ΙΧ για 2 μέρες!


Η αιτία που οδήγησε τα έντομα να συμπεριφέρονται έτσι.

Ένα σμήνος μελισσών «κόλλησε» κυριολεκτικά στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου για δύο μέρες, επειδή η βασίλισσα είχε εγκλωβιστεί εντός του οχήματος!

Οι μέλισσες κάλυψαν την πίσω δεξιά γωνία του ΙΧ, χωρίς ωστόσο η 65χρονη ιδιοκτήτριά του να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Ένας δασοφύλακας πρόσεξε την «καφέ κηλίδα» στο αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένο έξω από μια παμπ, στο Haverfordwest.

«Αρκετός κόσμος πλησίαζε το όχημα και έβγαζε φωτογραφίες. Ανησύχησα γιατί ένα τέτοιο σμήνος βρισκόταν εντός της πόλης κι αν κάποιος έκανε κάτι ανόητο θα τραυματιζόταν ο ίδιος ή οι μέλισσες», λέει ο άντρας ο οποίος προνόησε και επικοινώνησε με μελισσοκόμους.

Για την απομάκρυνση του σμήνους επιχείρησαν τρεις μελισσοκόμοι, ο δασολόγος και ένας περαστικός, καταφέρνοντας να κλείσουν ένα μεγάλο μέρος των εντόμων σε ένα κουτί.

Όμως, όταν η οδηγός αποχώρησε οι μέλισσες άρχισαν να συγκεντρώνεται ξανά γύρω από το αυτοκίνητό της ίσως γιατί οι ειδικοί δεν εντόπισαν έγκαιρα ότι η βασίλισσά τους είχε παγιδευτεί μέσα στο πορτ μπαγκάζ.

Η ίδια κάλεσε ξανά τους μελισσοκόμους για να απομακρύνουν όσες μέλισσες είχαν «σταθμεύσει» στο αυτοκίνητό της. 

Διαβάστε περισσότερα...

Παίρνει το «Βραβείο ζωής» ο Μίκαελ Σουμάχερ


Ο Μίκαελ Σουμάχερ παλεύει εδώ και 2,5 χρόνια να κρατηθεί στη ζωή. Η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο επτάκις πρωταθλητής της F1 έχει συγκινήσει άπαντες, ενώ αποφασίστηκε να του δοθεί το «Βραβείο ζωής».

Η προσπάθεια που κάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ για να κρατηθεί στη ζωή, εδώ και περισσότερα από 2,5 χρόνια έχει συγκινήσει άπαντες. Εκατομμύρια κόσμος βρίσκεται δίπλα στον θρύλο της Formula 1, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, δείχνοντας πως τον στηρίζουν στον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του.

Η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Γερμανός πιλότος για να μείνει κοντά μας, δεν θα μπορούσε φυσικά να μη συγκινήσει και τους συμπατριώτες του. Την ερχόμενη Παρασκευή, μάλιστα, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά τα «Βραβεία του Νίρμπουργκρινγκ» και οι άνθρωποι που έχουν επιμεληθεί τη διοργάνωση, αναμένεται να βραβεύσουν τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 αναμένεται να δεχθεί το «Βραβείο ζωής», για τον μεγάλο αγώνα που δίνει. Την απονομή του βραβείου θα κάνει ο Νόρμπερτ Χογκ, πρώην αντιπρόεδρος της Mercedes, και ο άνθρωπος που είχε πείσει τον συμπατριώτη του, Μίκαελ Σουμάχερ, να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να αγωνιστεί με την γερμανική εταιρεία.

Το βραβείο θα παραλάβει η Σαμπίν Κεμ, και όλος ο κόσμος θα περιμένει να δει εάν η εκπρόσωπος τού 47χρονου θα πει κάποιο νέο, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την πόρτα του Εφετείου πέρασε σήμερα ο Χατζηγιάννης για το πρόστιμο των 4 εκατ. ευρώ


Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του.

Την πόρτα του Διοικητικού Εφετείου πέρασε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επιχείρησε, με την κατάθεση του ενώπιον του Δικαστηρίου, να ανατρέψει απόφαση με την οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφαση σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν» είπε ο γνωστός τραγουδιστής απευθυνόμενος στους δικαστές. Μάλιστα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατέθεσε στο Δικαστήριο , με τη βοήθεια του λογιστή του, πλήθος εγγράφων και παραστατικών στην προσπάθεια του να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ , για τα οποία… έφαγε την «καμπάνα» , ήταν νόμιμα και φορολογημένα.

Όπως ανέφερε η συνήγορος του τραγουδιστή Ευαγγελία Μάντζου για τα επίμαχα εμβάσματα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το εξοντωτικό, πως το χαρακτήρισε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον, η συνήγορός μίλησε για την πολύχρονη παρουσία του τραγουδιστή στην μουσική σκηνή αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εργάζεται από 18 ετών και υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως από εκείνον ζουν 100 οικογένειες. Μάλιστα, η κα Μάντζου σημείωσε πως τη δεκαετία 2000-2010 ο εντολέας της κατέβαλε φόρους που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενη δε στα επίμαχα εμβάσματα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο καλλιτέχνης μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν «φορολογημένα και γνωστής προέλευσης».

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του γνωστού καλλιτέχνη αποτέλεσε την αφορμή να εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση «σταθμός» για την αναδρομική φορολόγηση των εμβασμάτων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό πριν την 30η Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του ν. 3888/2010, γνωστού ως νόμου Παπακωνσταντίνου. Η επίμαχη απόφαση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις αντικρουόμενες αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων στα οποία είχε προσφύγει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα κινητά-βραχιόλια


Είναι εύκαμπτα και φοριούνται στο χέρι σαν βραχιόλι.

Κατασκευασμένο από μια εταιρεία στην Κίνα, το πρώτο εύκαμπτο κινητό στον κόσμο με τη χρήση γραφενίου, το οποίο αναπτύχθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία, βγαίνει προς πώληση.

Είναι τόσο ευέλικτο ώστε μπορεί να φορεθεί ως ένα ογκώδες βραχιόλι. Το επαναστατικό υλικό συνδυάζει δύο πλεονεκτήματα! είναι εξαιρετικά λεπτό και ισχυρό, συγκεκριμένα 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι. Το γραφένιο απομονώθηκε για πρώτη φορά το 2004 από δύο επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στους οποίους στη συνέχεια απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ. Εκτός από τη δημιουργία ευέλικτων οθονών, το υλικό θα έχει και άλλες χρήσεις όπως στην κατασκευή αεροσκαφών και σε διάφορες άλλες ιατρικές συσκευές.

Το τηλέφωνο έχει δημιουργηθεί από μια ελάχιστα γνωστή νεοσύστατη εταιρεία στην Κίνα, που ονομάζεται Moxi Group, η οποία έχει έδρα στο Chongqing. Φαίνεται ότι μπαίνει στον ανταγωνισμό απέναντι στην Apple και την Samsung οι οποίες έχουν εργαστεί για τις δικές τους ευέλικτες συσκευές. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει στην κινέζικη αγορά 100.000 συσκευές μέσα στο έτος σε μια τιμή που θα φτάνει τα περίπου 800 δολάρια. Οι πρώτες συσκευές θα έχουν μια απλή ασπρόμαυρη οθόνη, αλλά η εταιρεία έχει επιδείξει και μια έγχρωμη έκδοση. Το βάρος της συσκευής θα είναι 200 γραμμάρια και θα μπορεί να μετατρέπεται σε βραχιόλι και να φοριέται στον καρπό του χεριού.

Η οθόνη αφής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν είναι κυρτό το τηλέφωνο σαν βραχιόλι, αλλά και όταν είναι σαν κανονικό smarphone. «Το έγχρωμο μοντέλο θα έχει πολύ ψηλότερη ενέργεια σε σχέση με την ασπρόμαυρη μονάδα. Θα πουλήσουμε μοντέλα στην Κίνα και αν υπάρχει ζήτηση στο εξωτερικό, θα το εξετάσουμε και αυτό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελβετία καταργεί εξαίρεση για μουσουλμάνους μαθητές


Τους «επιβάλλει» να χαιρετούν διά χειραψίας τους καθηγητές τους.

Η εξαίρεση που δόθηκε από το περασμένο φθινόπωρο σε δύο μουσουλμάνους μαθητές λυκείου κοντά στη Βασιλεία (Ελβετία) από την «υποχρέωση» να χαιρετούν διά χειραψίας τους καθηγητές τους, θα καταργηθεί, σύμφωνα με μία απόφαση που ανακοίνωσαν οι αρχές του καντονιού της Βασιλείας.

Οι αρχές εκτιμούν πως μία «καθηγήτρια μπορεί να απαιτήσει» από τον μαθητή να κάνει χειραψία μαζί της, μια χειρονομία που κάνουν οι μαθητές στην Ελβετία σε ένδειξη σεβασμού, και πως οι μουσουλμάνοι μαθητές αρνούνται να το κάνουν «λόγω φύλου ή θρησκευτικών λόγων».

Το σχολείο όπου φοιτούν οι μαθητές αυτοί αντέδρασε αμέσως γνωστοποιώντας την «ανακούφισή του» για το γεγονός ότι έλαβε απάντηση στα ερωτήματά του. Προσέθεσε ότι θα καταργήσει την προσωρινή εξαίρεση και πως η οικογένεια των δύο νεαρών αγοριών έχει ενημερωθεί.

Οι αρχές του καντονιού, στις οποίες απευθύνθηκε η διεύθυνση του σχολείου, κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού πραγματοποίησαν νομική ανάλυση.

«Το δημόσιο συμφέρον όσον αφορά την ισότητα ανδρών και γυναικών καθώς και η ενσωμάτωση ξένων προσώπων επιβάλλουν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία της πίστης των μαθητών», αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Εκπαίδευσης του καντονιού.

Η διευθέτηση έχει αλλάξει και η διεύθυνση του σχολείου θα καταργήσει την εξαίρεση που είχε δώσει στους δύο μαθητές, ανέφερε η διοίκηση του καντονιού.

Αν οι μαθητές εξακολουθήσουν να αρνούνται να χαιρετούν διά χειραψίας τις καθηγήτριες τους, οι γονείς μπορεί να λάβουν ειδοποίηση ακόμη και να τους επιβληθεί πρόστιμο το οποίο μπορεί να φθάσει τα 5.000 ελβετικά φράγκα (4.521 ευρώ).

Η υπόθεση, που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην Ελβετία, ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη στις αρχές Απριλίου από τα μέσα ενημέρωσης της γερμανόφωνης Ελβετίας της εξαίρεσης που δόθηκε στους δύο σύριους μαθητές, ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με μια συνήθεια που συνίσταται στη χειραψία με τους καθηγητές τους κατά την έναρξη και το τέλος του μαθήματος.

Η ελβετίδα υπουργός Εσωτερικών, Σιμονέτα Σομαρούγκα, είχε εκφράσει την οργή της με αυτή την απόφαση εξαίρεσης.

«Στη βάση των αποτελεσμάτων της νομικής ανάλυσης, το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Τερβίλ θα ακυρώσει την ενδιάμεση διευθέτησή και θα θέσει σε ισχύ τη χειραψία για αυτούς τους μαθητές. Σε περίπτωση μη σεβασμού αυτού του κανόνα, θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο», αναφέρει ακόμη η διοίκηση του καντονιού, που αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το θέμα πήρε άλλη τροπή όταν ο ελβετικός Τύπος αποκάλυψε πως η οικογένεια των δύο νεαρών Σύρων είχε καταθέσει αίτηση για την απόκτηση της ελβετικής υπηκοότητας.

Αμέσως το Γραφείο Μετανάστευσης, το αρμόδιο όργανο «πραγματοποίησε συνεντεύξεις με τα μέλη της οικογένειας», ανέφερε η διοίκηση του καντονιού, και ένα πρόσωπο, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έλαβε μια προειδοποίηση για «αξιοποίηση της βίας».

Αυτή η προειδοποίηση θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο αίτημα πολιτογράφησης, αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του καντονιού.

Ο πατέρας των δύο εφήβων, ιμάμης ενός αμφιλεγόμενου τεμένους της Βασιλείας, έφθασε στην Ελβετία το 2001 ως αιτών άσυλο με προέλευση τη Συρία.

Το Γραφείο Μετανάστευσης του καντονιού, που είναι επιφορτισμένο με της εξέταση των αιτήσεων πολιτογράφησης, ανέφερε στα μέσα Απριλίου πως είχε καλέσει την οικογένεια για να δώσει διευκρινίσεις κυρίως για τους συνθήκες υπό τις οποίες ο πατέρας μπόρεσε να επωφεληθεί από το καθεστώς του αιτούντος άσυλο.

Σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, οι μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας επέστρεψαν στη Συρία όπου τελείωσαν το σχολείο.

Η Ελβετία αριθμεί περίπου 350.000 μουσουλμάνους σε έναν πληθυσμό περίπου οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων από τους οποίους τα δύο εκατομμύρια είναι ξένοι. Έχει ήδη συναντήσει προβλήματα με μουσουλμάνους μαθητές, κυρίως εκ μέρους των γονιών που αρνούνται οι κόρες τους να παρακολουθήσουν μαθήματα κολύμβησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρινές αποδράσεις στην πόλη για τα παιδιά


Δημιουργικές δραστηριότητες για τους ζεστούς μήνες του έτους.

Υπάρχουν αρκετές δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, εντός της πόλης, τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Πέρα από τις αναβαθμισμένες -σε πολλές περιοχές- παιδικές χαρές και τις κατασκηνώσεις, υπάρχουν και άλλοι χώροι που φιλοξενούν θερινά προγράμματα και απασχολούν παιδιά από τριών ετών, με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χειροτεχνίες και γυμναστική.

Αδιάψευστα η θάλασσα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των παιδιών. Όταν όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα μέσα από βόλτες και περιπάτους σε διάφορα πάρκα της Αττικής, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη φύση, ενώ μπορούν να κάνουν ξέγνοιαστα ποδήλατο και να αθληθούν. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κι άλλες προτάσεις που μπορούν να κάνουν πιο δροσερή τη ζωή των παιδιών και τη δική σας μέσα στο μακρύ καυτό καλοκαίρι.

Το παιδί και το άλογο

Για τους πιο περιπετειώδεις, μια βόλτα με άλογο θα ήταν αξέχαστη εμπειρία. «Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των πέντε ετών περίπου. Ωστόσο η ηλικία εξαρτάται και από τη σωματική διάπλαση αλλά και την ωριμότητα του κάθε παιδιού», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Νέλλη Σακελλαρίου, εκπαιδεύτρια στον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης.

«Η επαφή του παιδιού με τα άλογα είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί το παιδί είναι εκούσια υπεύθυνο για ένα ζωντανό όν. Η αλληλεπίδραση της αγάπης μεταξύ παιδιού και αλόγου είναι εμφανής. Το παιδί καθώς φροντίζει το άλογό του, το μαθαίνει και το αγαπάει. Η ιππασία άλλωστε ξεκινά από τον στάβλο και την επαφή που αναπτύσσει ο ιππέας με το άλογο», λέει η έμπειρη αναβάτης. Ο ιππικός όμιλος Βαρυμπόμπης λειτουργεί καθημερινά το πρωί (09:00- 12:00)και το απόγευμα (17:00- 20:00), εκτός Δευτέρας. Το μάθημα διαρκεί μισή ώρα για τους αρχάριους και μία για τους προχωρημένους, ενώ το κόστος ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ.

«Περνάς καλά και μαθαίνεις» στην Τεχνόπολη

Το ενδιαφέρον όμως των παιδιών αλλά και των μεγάλων φαίνεται να κερδίζουν τα διάφορα summer camps που διοργανώνονται από μεγάλους δήμους και αφορούν συνήθως παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών. Πρόκειται για πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα, με παιχνίδια, εργαστήρια, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο...

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και αυτό που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη και είναι σχεδιασμένο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τις «Μικρές Ιστορίες». Για την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος καθώς συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μαρία Φλώρου διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. «Καταφέραμε μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων να δώσουμε τέσσερις διαφορετικές θεματικές. Συνεχίζουμε τις δύο περσινές θεματικές (εικαστικά και τεχνολογίες) της περσινής χρονιάς, αφού τα παιδιά τις αγάπησαν πολύ και προσθέσαμε δύο καινούριες θεματικές».

Τα παιδιά προσέρχονται 8-9 το πρωί, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται έως τις 4 το απόγευμα. «Είναι πολύ βασικό να πραγματοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να σχεδιάζονται τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, γιατί τα παιδιά μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, θέλουν να περάσουν καλά. Το σημαντικότερο λοιπόν, είναι ότι πρέπει να τους δείξουμε ότι περνάς καλά και μαθαίνεις ταυτόχρονα και μάλιστα αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ κοντά στο σπίτι σου», εξηγεί η κ. Φλώρου. Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου μπορούν να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην Τεχνόπολη.

Ένα… ολοήμερο μουσείο

Για την ένατη επιτυχημένη συνεχή χρονιά του καλοκαιρινού προγράμματος «Ταξιδεύω με τις συλλογές του Μουσείου», μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Φανή Λαμπαδαρίου, ειδική παιδαγωγός του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. «Τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 29 Ιουλίου, συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα του Μουσείου. Προσέρχονται στις 08:30 το πρωί και φεύγουν στις 16:30 το απόγευμα, ενώ τους παρέχεται και δεκατιανό. Εκτός από τα εκθέματα, τα παιδιά γνωρίζουν άλλους λαούς, διατροφικές συνήθειες, ενώ έχουμε αρκετά συχνά και εξωτερικές επισκέψεις σε άλλους χώρους και μουσεία», αναφέρει η ειδική παιδαγωγός.

«Υπάρχουν γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους εννιά χρόνια τώρα, αυτό για μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες δράσεις γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο εξοχικό ή διακοπές με τους παππούδες, οπότε ερχόμαστε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες», λέει χαρακτηριστικά η κ. Λαμπαδαρίου.

Τα παιδιά χρειάζονται κοινωνικοποίηση, λένε οι ειδικοί

«Το καλοκαίρι, μόλις τελειώσει το σχολείο, σημαίνει συναγερμός για τα περισσότερα νοικοκυριά. Οι περισσότεροι γονείς- οι εργαζόμενοι κυρίως- τρέχουν με μεγάλη αγωνία, για το πώς θα μπορέσουν να περάσουν τα παιδιά τους το υπόλοιπο διάστημα μέχρι να πάρουν και οι ίδιοι άδεια», αναφέρει η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου. «Ακόμα όμως και εκείνοι οι γονείς που δεν εργάζονται, όταν τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο αισθάνονται ότι το παιδί τους πλήττει, γιατί δεν έχουν την άνεση να πάνε το παιδί τους κάθε μέρα στη θάλασσα. Σε περίπτωση λοιπόν που τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο εξοχικό και να βρεθούν με τον παππού και την γιαγιά, υπάρχουν λύσεις όπως τα ημερήσια κέντρα απασχόλησης-τα summer camps και οι κατασκηνώσεις που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τα παιδιά», λέει η κ. Καππάτου.

«Το καλοκαίρι», τονίζει η γνωστή παιδοψυχολόγος, «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να συναναστραφούν με άλλα παιδιά. Η κοινωνικοποίησή τους μπορεί να προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μέσα από την κοινωνικοποίηση γίνεται άλμα και σε άλλους τομείς. Το παιδί ωριμάζει, παίρνει ευθύνες, καθώς επικοινωνεί με άλλα παιδιά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα χαρακτηριστικά υγείας αναμένονται στο Apple Watch


Τι είπε ο Tim Cook για την wearable τεχνολογία.

Ο Tim Cook άφησε να εννοηθεί πως το Apple Watch θα έχει ακόμη περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να παρατηρεί και να ελέγχει την υγεία του και την σωματική του άσκηση. Μιλώντας στο Startup Fest Europe στο Άμστερνταμ σήμερα τόνισε πως η wearable τεχνολογία μια μέρα θα μπορεί να σας ειδοποιεί πότε θα πρέπει να κάνετε την επόμενη επίσκεψη στο γιατρό σας.


Περισσότερα χαρακτηριστικά υγείας αναμένονται στο Apple Watch

Το Apple Watch αυτή την στιγμή θέλει να είστε υγιείς. Σας υπενθυμίζει πότε πρέπει να σηκωθείτε, σας επιτρέπει να θέσετε στόχους άσκησης σε καθημερινή βάση ενώ παράλληλα κάνει καταμέτρηση όλων των δεδομένων σας. Η αλήθεια είναι όμως πως θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα.

Ο έλεγχος της υγείας θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με τον έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο τόνισε ο Tim Cook. Θα πρέπει να υπάρχει μια συσκευή που θα μας υπενθυμίζει πότε πρέπει να πάμε να δούμε τον γιατρό μας ή να βρίσκει πιθανά προβλήματα στην υγεία μας και να μας ειδοποιεί για αυτά συνέχισε λέγοντας παράλληλα πως καμιά συσκευή δεν το κάνει αυτό σήμερα.

«To Άγιο δισκοπότηρο του ρολογιού είναι να μπορεί να ελέγχει όλο και περισσότερο το τι συμβαίνει στο σώμα μας. Αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό θα ήταν πραγματικά φανταστικό μιας και θα έχει άμεση επίπτωση στην υγεία και στην ποιότητα ζωής» δήλωσε.

Είναι γνωστό πως η Apple έχει μεγάλο όραμα για το Apple Watch. Αρχικά εξάλλου η συσκευή είχε δοκιμαστεί με περισσότερους αισθητήρες που τελικά όμως δεν πέρασαν τον τελικό ποιοτικό έλεγχο της Apple εκείνη την περίοδο.

Έτσι λοιπόν τόσο ο Tim Cook όσο και η εταιρεία πιέζουν τις εξελίξεις έτσι ώστε πολύ σύντομα να ενσωματωθούν νέες τεχνολογίες σε αυτό και να μπορεί να κάνει πιο πολλές και ακριβείς μετρήσεις. Ο ίδιος ο Cook μάλιστα παραδέχτηκε πως παρόλο ο τομέας της υγείας δεν αποτελεί στόχο κέρδους για την Apple αλλά το ενδιαφέρον όλων στην εταιρεία είναι τεράστιο για αυτό τον τομέα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η απόδραση του βουβαλιού από πέντε πεινασμένα λιοντάρια


Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα βουβάλι στη Νότια Αφρική. Και αυτό γιατί ενώ το είχαν εξουδετερώσει πέντε λιοντάρια και ήταν έτοιμα να το φάνε, ξαφνικά άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους αδιαφορώντας για το... θήραμα τους. Έτσι το βουβάλι βρήκε την ευκαιρία να το βάλει στα πόδια και να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι «Κινέζες Ραπουνζέλ»!


Μακραίνουν τα μαλλιά τους για περισσότερα από 20 χρόνια για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Αυτές οι οκτώ γυναίκες που έχουν μακρύνει τα μαλλιά τους μέχρι 3,5 μέτρα γυρνούν σε όλη την Κίνα θέλοντας να περάσουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα.

Οι γυναίκες που τις χαρακτηρίζουν και «Ραπουνζέλ της Κίνας», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail ταξιδεύουν στην Κίνα με σκοπό να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον HIV και θεωρούν ότι το να «δείχνουν τα τόσο μακριά μαλλιά τους» κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα είναι ένας τρόπος να τραβήξουν τα βλέμματα και να μιλήσουν για την ασθένεια τους σε περισσότερο κόσμο. Οι γυναίκες που μακραίνουν τα μαλλιά τους για περισσότερα από 20 χρόνια προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κίνας, όπως το Πεκίνο και το Σανντόνγκ.



Παραδέχονται ότι είναι δύσκολο και αποτελεί ταλαιπωρία να διατηρούν τόσο μακριά μαλλιά αλλά έτσι κι αλλιώς μεταξύ άλλων ο στόχος τους είναι να προωθήσουν την παραδοσιακή ομορφιά στον κόσμο. Το να μεγαλώνουν εξαιρετικά μακριά μαλλιά είναι μια αρχαία παράδοση σε πολλές μειονότητες στην Κίνα, πράγμα που ακολουθούν και οι οκτώ «Ραπουνζέλ». Τα μακριά μαύρα μαλλιά είναι ένα σημάδι της υγείας και της ευημερίας μεταξύ των φυλών, με τις γυναίκες να πλένουν τα μαλλιά τους συνήθως μόνο μία φορά κάθε μήνα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail που παρουσιάζει τις γυναίκες, το AIDS είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Κίνα, με τους πάσχοντες αλλά ακόμη και τις οικογένειές τους να αποφεύγονται ενίοτε από τις κοινότητές τους, έχοντας πολλές φορές ακόμη και έναν παράλογο φόβο ότι έχουν μολυνθεί. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια αναφέρουν επίσης ότι θέλουν να παρέχουν περισσότερη ενημέρωση καθώς η έλλειψη εκπαίδευσης είναι μεγάλη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην ξέρουν ούτε καν τους τρόπους μετάδοσης ή πώς έχει εξαπλωθεί η ασθένεια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ξεχασμένο αρχοντικό του Λονδίνου με τα τρομακτικά γλυπτά και τα ταριχευμένα ζώα


Θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια της περιοχής - Δείτε φωτογραφίες.

Ένα ξεχασμένο αρχοντικό που βρίσκεται κρυμμένο στην καρδιά του Ανατολικού Λονδίνου πωλείται στην τιμή των 3 εκατομμυρίων λιρών.

Το Malplaquet House, δεσπόζει άδειο και ακατοίκητο για περισσότερο από έναν αιώνα ενώ τώρα οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πωλήσουν έχοντας αποκαταστήσει κάποια τμήματά του.

Το Malplaquet House έχει πέντε υπνοδωμάτια, είναι γεμάτο πορτρέτα, ανατριχιαστικά θρησκευτικά αγάλματα και ταριχευμένα ζώα.

Το αρχοντικό, που χτίστηκε περίπου το 1741 με 1742 από τον Thomas Andrews, διατηρεί πολλά από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του και θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια της περιοχής.

Πέρα από τα πέντε υπνοδωμάτια, έχει αίθουσα πρωινού, κελάρι αλλά και δωμάτια που προορίζονται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών τα οποία είναι κοσμημένα με έργα τέχνης.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η ξηρή και άνυδρη Κοιλάδα του Θανάτου γίνεται… λίμνη


Στην έρημο για καγιάκ - Δείτε φωτογραφίες.

Η Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα πιο ξηρά και πιο ζεστά μέρη στον πλανήτη αλλά μερικές φορές κάποια τμήματά της πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα στο συνήθως άνυδρο και άγονο τοπίο να μπορεί κανείς να κάνει ακόμα και καγιάκ.

Έτσι ο Steve Hall κατευθύνθηκε στην περιοχή για να αποτυπώσει στο φακό του στην εκπληκτική μεταμόρφωση.

Ο 41χρονος έκανε βόλτα με το καγιάκ του σε μια μικρή λίμνη που σχηματίστηκε στη Death Valley- άλλωστε το έρημο τοπίο της φιλοξενούσε τη λίμνη Manly, πριν από περίπου 2000 χρόνια.

Η λίμνη ενίοτε «επιστρέφει» στην Κοιλάδα του Θανάτου, ύστερα από καταιγίδες που προκαλούν πλημμύρες.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από ταξίδι του Hall στην περιοχή το 2010.

«Η λίμνη Manly επανεμφανίζεται κάθε περίπου πέντε χρόνια κι έτσι τακτικά επισκέπτομαι την Κοιλάδα του Θανάτου για να κάνω καγιάκ», εξηγεί.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι για φίλους στο Αθέατο Μουσείο


Παρουσιάζεται ένα πήλινο σύμπλεγμα παικτών του 1ου αι. μ.Χ.

Επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών προβάλλει το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα οκτώ θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα παιχνίδι για φίλους». Πρόκειται για ένα πήλινο σύμπλεγμα δύο ανδρών και μιας γυναίκας, που είναι απασχολημένοι με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τύχης και στρατηγικής. Το «παιχνίδι για φίλους» αναδύθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.

Πήλινο σύμπλεγμα παικτών, 1ος αι. μ.Χ.

Στις 10 και 17 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και στις 12 Ιουνίου και 17 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα αρχαία παιχνίδια τύχης και στρατηγικής και για την αιώνια ανάγκη των ανθρώπων να συνάπτουν και να ενισχύουν δεσμούς φιλίας, σε στιγμές ανάπαυλας και ευχαρίστησης.


Εξαρτήματα αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αθέατο Μουσείο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...