Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κι άλλο οι μισθοί


Συνεχίστηκε και το α΄ τρίμηνο εφέτος η μείωση των μισθών, και κατ' επέκταση η πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, για το σύνολο της οικονομίας της χώρας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο σχετικός δείκτης για τους μισθούς (χωρίς να έχει εφαρμοστεί κανενός είδους προσαρμογή- ούτε εποχική ούτε ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), μειώθηκε 1,8% το α΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, έναντι μείωσης 11,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012. Μάλιστα, οι μισθοί βρίσκονται σε συνεχή μείωση από το γ΄ τρίμηνο 2010 και το πρώτο Μνημόνιο.

Με διόρθωση των στοιχείων ως προς τις εργάσιμες ημέρες, αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των πέντε κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία σημειώθηκαν μειώσεις μισθών το α΄ τρίμηνο εφέτος. Συγκεκριμένα, πρώτη είναι η Κύπρος (-7,9%) και έπονται η Ελλάδα (-3,3%), η Κροατία (-1,7%), η Ιρλανδία (-0,3%) και η Ιταλία (-0,2%). Σε μέσο όρο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφονται αυξήσεις 1,7% και ξεχωρίζουν οι αυξήσεις μισθών σε Λετονία (7,7%), σε Εσθονία (7%) και σε Ρουμανία (5,3%). Αυξήσεις μισθών καταγράφονται, επίσης, μεταξύ άλλων, σε Λουξεμβούργο (3%), Αυστρία (3%), Σουηδία (2,8%), Γερμανία (2,3%), Γαλλία (1,8%), Μάλτα (1,7%), Πορτογαλία (0,9%), Βέλγιο (0,8%) και Ισπανία (0,6%).

Τέλος, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με εποχική προσαρμογή, αλλά χωρίς προσαρμογή ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, καταγράφηκε αύξηση του δείκτη των μισθών κατά 0,6% το α΄ τρίμηνο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2013, έναντι μείωσης 12,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Για τον υπολογισμό του δείκτη, χρησιμοποιούνται οι ακαθάριστες αμοιβές προς τις ώρες εργασίας. Οι ακαθάριστες αμοιβές περιλαμβάνουν τους μισθούς και τα ημερομίσθια (τακτικές αμοιβές και υπερωρίες), τα επιμίσθια και τις έκτακτες αμοιβές (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας και κάθε μορφή bonus που δεν καταβάλλεται τακτικά), καθώς και τις αμοιβές για ημέρες που δεν πραγματοποιήθηκε εργασία (πχ ημέρες άδειας, αργίας, κύησης, λοχείας, ασθένειας, αποζημιώσεις απόλυσης, κλπ).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βιβλιοφάγος του Γιοχάνεσμπουργκ


Ο Philani Dladla, είναι άστεγος, αρνείται να ζητιανέψει και πουλάει βιβλία για να ζήσει.

«Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να αλλάξεις τον κόσμο». Αυτό είναι το μότο του 24χρονου Philani Dladla ο οποίος ζει στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ πουλώντας βιβλία στους ενήλικες, και χαρίζοντάς τα στα παιδιά.

Ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας, Tebogo Malope εμπνεύστηκε από την ιστορία του Dladla και κατέγραψε τη ζωή του μέσα από μια συνέντευξη.

Στη συνέντευξη που ονομάζεται «Ο βιβλιογράφος του πεζοδρομίου» και η οποία αποτελείται από δύο μέρη, ο Dladla περιγράφει μια τυπική του μέρα στους δρόμους της πόλης.

Ο Dladla πιστεύει πολύ στη μεγάλη επιρροή που έχει το διάβασμα στους νέους ανθρώπους για το λόγο αυτό χαρίζει απλόχερα βιβλία στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον Tebogo, ο Philani μπορεί να γίνει ένας καταπληκτικός πρεσβευτής για τους νέους ανθρώπους και η νοοτροπία του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε τα δύο μέρη της συνέντευξης






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

20.000 οι "σκλάβες του σεξ" στην Ελλάδα


Ζούσε σε ένα χωριό μίας βαλκανικής χώρας. Η Α.Ρ. είναι η πρωτότοκη κόρη μίας πενταμελούς οικογένειας, με τον πατέρα στη φυλακή και τη μητέρα αλκοολική.

Στα 14 της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί. Ώσπου, κάποια ημέρα, ένας γνωστός της, γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας, της υποσχέθηκε δουλειά σερβιτόρας σε εστιατόριο στην Ελλάδα, σε ένα τουριστικό μέρος.

Έτσι, ξεκινά η ιστορία της Α.Ρ., μίας από τις δεκάδες περιπτώσεις θυμάτων trafficking που φθάνουν στα γραφεία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).

Τρεις ιστορίες γυναικών – θυμάτων εκμετάλλευσης, όπως καταγράφηκαν από τους ειδικούς του Κέντρου, φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ»: Ο φόβος που εξακολουθεί να συνοδεύει τις γυναίκες δεν επιτρέπει, ωστόσο, τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση και στον εντοπισμό τους από τους άλλοτε «προστάτες» τους.

Εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 20.000 γυναίκες είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία «Stop trafficking» που άρχισαν στα μέσα Μαΐου το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ), με μία σειρά από δράσεις, όπως η λειτουργία σημείων ενημέρωσης σε τριτοβάθμια ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων που αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα, μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αθώος ο επιχειρηματίας που κατηγορήθηκε για τριπλή ανθρωποκτονία


Με ψήφους έξι υπέρ και έναν κατά, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας έκρινε αθώο τον 57χρονο Καβαλιώτη επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά.

Ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για την πολύκροτη υπόθεση της τριπλής ανθρωποκτονίας που είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά, καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα.

Το δικαστήριο στην απόφασή του που ανακοινώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, έκρινε ότι υπήρχαν μόνο ενδείξεις για την ενοχή του κατηγορημένου και όχι αποδείξεις. Μειοψήφησε ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την τιμωρία του επιχειρηματία.

Ο Ανδρέας Χτενάς και οι συνήγοροί του καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που κράτησε τέσσερις μέρες και στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από 80 μάρτυρες, επέμεναν ότι την ημέρα και την ώρα των γεγονότων, ο 57χρονος επιχειρηματίας ήταν σε διαφορετικά σημεία και με συγκεκριμένους ανθρώπους.

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν από την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης του Καβαλιώτη επιχειρηματία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

1η Ημερίδα ΑμεΑ και Αθλητισμός "Ξεπερνάμε τα όρια"


Αύριο Σαββάτο 28 Ιουνίου 2014 και ώρα 12 μ.μ. θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου, η 1η Ημερίδα ΑμεΑ και Αθλητισμός "Ξεπερνάμε τα όρια".

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας ειναι η καθιέρωση μιας ημέρας γιορτής, με στόχο την προβολή μορφών άθλησης ατόμων με αναπηρία & άλλων δραστηριοτήτων (μουσική, ζωγραφική κτλ).


Για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλους και όλες να γίνεται συμμέτοχοι στη προσπάθειά μας και να γίνεται κοινωνοί της χαράς, της δημιουργίας και της προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Οι πόρτες των σχολείων πρέπει να ανοίξουν την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές!


Δελτίο Τύπου 27.06.2014

Αρ. Πρωτ.: 2482


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να βρει τις πόρτες των σχολείων ανοιχτές, παρέχοντας ουσιαστική εκπαίδευση στους μαθητές με αναπηρία, χωρίς τις ελλείψεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα έτη.
Είναι αδιανόητο, αντισυνταγματικό και απαράδεκτο για τους μαθητές με αναπηρία να βρουν ξανά κλειστές τις πόρτες των σχολείων τους την εναρκτήρια ημέρα του σχολικού έτους 2014-2015 ή να παραλάβουν τα βιβλία τους με υπερβολική χρονική καθυστέρηση, όπως συνηθίζεται ή ακόμη οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό να τοποθετηθούν στις θέσεις τους με μεγάλη καθυστέρηση, σημειώνει σε ανοιχτή επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας η Συνομοσπονδία.

Υπό την γενική παραδοχή ότι το σύστημα εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία έχει πληγεί σκληρά από τα μέτρα λιτότητας και τη μνημονιακή πολιτική, η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί από την νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ουσιαστικές, αποτελεσματικές ενέργειες και παρεμβάσεις, ώστε να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις και ολιγωρίες του παρελθόντος, οι οποίες αντικειμενικά έχουν υποβαθμίσει την παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία.

Τα σχολεία, είτε πρόκειται για ειδικά σχολεία είτε πρόκειται για τα τμήματα ένταξης των σχολείων της γενικής εκπαίδευσης, πρέπει να είναι για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χώροι ουσιαστικής μάθησης και εκπαίδευσης. Γι’ αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ ζητά να προχωρήσει το Υπουργείο άμεσα στην κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή του σχεδίου νόμου «για την Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», προκειμένου να δοθεί λύση σε πάγια και διαχρονικά προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία. Για αυτό το λόγο το αναπηρικό κίνημα ζητά επίσης τη διασφάλιση ισχυρής και σταθερής χρηματοδότησης Υπάρχει η πληροφόρηση ότι δεν έχουν διασφαλιστεί ακόμη οι πόροι για το διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και των άλλων στελεχών που είναι απολύτως απαραίτητα και αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης, παράλληλης στήριξης κ.τ.λ.

Η ευθύνη προκειμένου το κουδούνι να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια μέρα και για τους μαθητές με αναπηρία, όπως για όλους τους μαθητές, είναι αποκλειστικά του υπουργείου και της ηγεσίας του!

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 97-2003 (102 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Στοχευμένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε ευρωπαϊκή τράπεζα


Σύμφωνα με την Kaspersky Lab. εκλάπησαν περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχασαν πελάτες ευρωπαϊκής τράπεζας, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως αποκάλυψε η ομάδα παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης της εταιρείας Kaspersky Lab. Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, έκαναν «φτερά» πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά «σημάδια» της συγκεκριμένης ενέργειας ανακαλύφθηκαν στις 20 Ιανουαρίου, όταν ειδικοί της Kaspersky Lab εντόπισαν «ίχνη» ενός προγράμματος Trojan, που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, οι ειδικοί εντόπισαν αρχεία καταγραφής συναλλαγών, τα οποία περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τα χρηματικά ποσά που αποσπάστηκαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Συνολικά, κατάφεραν να εντοπίσουν πάνω από 190 θύματα, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονταν στην Ιταλία και την Τουρκία.

Τα ποσά που εκλάπησαν από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, κυμαίνονταν από 1.700 έως 39.000 ευρώ.

«Λίγο αφότου εντοπίσαμε τα ίχνη της κλοπής, επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία ασφαλείας της τράπεζας και τις Αρχές και υποβάλαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε συλλέξει» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του τομέα ασφαλείας στην Kaspersky Lab, Βιθέντε Ντίαθ.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση της ΔΟΕ προς τον Υπουργό Παιδείας


Ζητά την άμεση απόσυρση όλων των σχετική εγγράφων για την εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ κάνει γνωστό ότι σήμερα κατατίθεται, με επίδοση από δικαστικό κλητήρα, εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία του ζητείται να προβεί σε άμεση απόσυρση όλων των σχετικών με την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση εγγράφων ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήριος αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την όλη διαδικασία της επιμόρφωσης για την αξιολόγηση.

Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την απόφασή του στις 20-6-2014 (α.π.921) κάλεσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.

Στην ίδια απόφαση αναλύθηκε και το ότι η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλη. Επισυνάφθηκε, μάλιστα, γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με την οποία «οι εντολές για συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις είναι προδήλως παράνομες», επομένως «ο υπάλληλος δεν υποχρεούται να εκτελέσει την εντολή αναφέροντας παραλλήλως στο προϊστάμενο όργανο αυτού, που έδωσε την εντολή, χωρίς να αποκλείεται και ο καταλογισμός πειθαρχικών ευθυνών προς τους περιφερειακούς διευθυντές, που παρείχαν κατευθύνσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους, καθ’ υπαγόρευση οργάνου μη αρμοδίου και με αποστολή καθαρά συμβουλευτική.»

Επίσης απόφαση για τη μη συμμετοχή των διευθυντών σχολικών μονάδων στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης πήρε και η 83η Γενική Συνέλευση του Κλάδου στις 23-6-2014.

Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απέστειλε κείμενο αναφοράς που μπορούν να υποβάλλουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προς το όργανο διοίκησης που είτε τους διαβίβασε την απόφαση του Ι.Ε.Π. είτε τους κάλεσε να την υλοποιήσουν (κατά κύριο λόγο περιφερειακοί διευθυντές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές εκπαίδευσης). Το έγγραφο συντάχθηκε από τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. και ενισχύει με νομική τεκμηρίωση την απόφαση των διευθυντών των σχολείων να μη συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Μία ζωή ήρθε... μία άλλη έφυγε


Μητέρα κρατάει το νεογέννητο μωρό της και δύο μέρες μετά πεθαίνει.

Λένε ότι μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η συγκεκριμένη δείχνει το μοναδικό δεσμό που υπάρχει μεταξύ μιας μητέρας και του νεογέννητου μωρού της.

Η Lisa Parkisson κρατούσε στην αγκαλιά της τον Zac και ήταν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.

Ωστόσο, δύο ημέρες η 36χρονη πέθανε ξαφνικά στο νοσοκομείο. Η οικογένειά της έλαβε μια κλήση από το προσωπικό του νοσοκομείου Royal Oldham στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα.
Μία ζωή ήρθε... μία άλλη έφυγε

«Είπαν ότι μια μαία είχε πάει για έλεγχο στις 8.30 π.μ. και παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν στο κρεβάτι, υπήρχε αίμα παντού, ήταν τόσο τρομερό» είπε η αδερφή της, στη Mirror.

Η Lisa πέθανε στη μεταγεννητική πτέρυγα και η οικογένεια προσπαθεί να σκεφτεί το μέλλον του μικρού χωρίς τη μαμά του. Η ίδια ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα παιδί και μάλιστα φοβόταν ότι μπορεί να μην τα καταφέρει.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου σε ανακοίνωση ανέφερε ότι η αιτία του θανάτου δεν είναι γνωστή ωστόσο ήδη διενεργείται έρευνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τζιν κατά του βιασμού στην Ινδία


Ειδικό κουμπί θα στέλνει σήμα κινδύνου στην αστυνομία.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δυο φοιτήτριες ηλεκτροτεχνολογίας στην Ινδία προκειμένου να καταπολεμήσουν τους βιασμούς που αποτελούν μάστιγα για τη χώρα: δημιούργησαν ένα τζιν κατά του βιασμού.

Το τζιν έχει ραμμένο ένα ειδικό κουμπί το οποίο θα πατάει η κοπέλα που κινδυνεύει για να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το συγκεκριμένο κουμπί στέλνει σήμα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα δίνει στις αρχές το στίγμα της κοπέλας.

Οι δημιουργοί αυτού του πρωτότυπου ρούχου είναι η 21χρονη Diksha Pathak και η 23χρονη Anjali Srivastava.



Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα και αν όλα πάνε καλά, το παντελόνι θα διατεθεί πολύ σύντομα στην αγορά. Η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 43 σεντς, ενώ η μπαταρία θα αλλάζει κάθε τρεις μήνες.

«Σκεφτόμασταν πολύ καιρό να φτιάξουμε ένα μηχάνημα που θα εκπέμπει σήμα σε περίπτωση κινδύνου», λέει μία από τις δυο δημιουργούς. «Ο πατέρας μου αρρωσταίνει από την αγωνία του κάθε φορά που αργώ να γυρίσω σπίτι. Όλες αυτές οι ιστορίες με τους ομαδικούς βιασμούς που ακούμε τελευταία, μας έχουν σοκάρει βαθιά. Ελπίζουμε ότι χάρη στο ρούχο μας, πολλές γυναίκες δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν άλλο».

Ο ομαδικός βιασμός και ο θάνατος νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012 ευαισθητοποίησε την ινδική κοινή γνώμη στο θέμα των επιθέσεων εναντίον γυναικών και ανάγκασαν την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία συμβαίνει ένας βιασμός κάθε 22 λεπτά!




Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο φιλόξενες και αφιλόξενες πόλεις του κόσμου


Νέα Υόρκη και Παρίσι κατέχουν τις πρωτιές.

Την πρώτη θέση της πιο φιλόξενης πόλης στον κόσμο κατέχει η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, ενώ η περίφημη ερωτική «Πόλη του Φωτός», το Παρίσι, βρίσκεται στην πρώτη θέση των… πιο αφιλόξενων πόλεων στον κόσμο.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε μέσα από μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ιστοσελίδα Coupon Code Pro, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο, η Ευρώπη φαίνεται να είναι το πιο αφιλόξενο μέρος στον πλανήτη, με το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και τη Ρώμη –δύο από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές, ευρωπαϊκές πόλεις- να βρίσκονται επίσης στην πρώτη πεντάδα των λιγότερο φιλόξενων πόλεων.

Δείτε παρακάτω τις πρώτες πέντε φιλόξενες και αφιλόξενες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση:



Top 5 των πιο φιλόξενων πόλεων στον κόσμο:

1. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (11%)

2. Πεκίνο, Κίνα (10%)

3. Τορόντο, Καναδάς (8%)

4. Άμστερνταμ, Ολλανδία (8%)

5. Σίδνεϊ, Αυστραλία (7%)



Top 5 των πιο αφιλόξενων πόλεων στον κόσμο:

1. Παρίσι, Γαλλία (13%)

2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (9%)

3. Βαρκελώνη, Ισπανία (8%)

4. Ρώμη, Ιταλία (5%)

5. Τόκιο, Ιαπωνία, (3%)



Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα φορές που θα άλλαζε η Ιστορία


Απόπειρες δολοφονίας και άλλα γεγονότα που θα σταματούσαν εύκολα τον Χίτλερ!

Ως ένας από τους κορυφαίους κακούς του 20ου αιώνα, ο Αδόλφος Χίτλερ αιματοκύλισε την οικουμένη και έφερε όλεθρο και καταστροφή στο πέρασμά του.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσα εκατομμύρια ζωές θα είχαν σωθεί αν τον είχαν σταματήσει πριν ανέλθει στην εξουσία!

Όλος ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είχε αποτραπεί και οι ασύλληπτες ναζιστικές θηριωδίες θα έμεναν για πάντα καλά κλεισμένες στα σκοτεινά μυαλά των λογής χιτλερίσκων.

Και η πλάκα είναι ότι οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του δεν ήταν και λίγες, καθώς κάθε παράφρονας δικτάτορας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει στις ζοφερές του πλάτες αναρίθμητα τέτοια περιστατικά.

Η μόνη όμως απόπειρα κατά της ζωής του Χίτλερ που τελεσφόρησε ήταν στις 30 Απριλίου 1945, όταν συνάντησε τον θάνατο από το δικό του χέρι…

30 Ιουνίου 1934: Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών



Ο φίλος και συναγωνιστής του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ, ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), ενδυναμωνόταν συνεχώς και το πράγμα θα έφτανε στα άκρα του, με το αιματηρό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών να φαντάζει σίγουρο. Ο ίδιος ο κατοπινός Φύρερ λοιπόν πήγε ασυνόδευτος στο σαλέ του Ρεμ, εισέβαλε στα προσωπικά διαμερίσματά του και λίγο αργότερα ο Ρεμ διέταξε τους φρουρούς του να κατεβάσουν τα όπλα, καθώς είχε παραδοθεί στον Χίτλερ. Την ώρα που η σκοτεινή παρέα έβγαινε από το σαλέ, ένα απόσπασμα των Φαιοχιτώνων κατέφτανε πάνω στην ώρα για να συνοδεύσει τον Ρεμ σε προγραμματισμένη συνάντηση. Ο Χίλτερ διέταξε τον διοικητή τους να απομακρυνθούν, όπως και έγινε. Αν όμως ο Χίτλερ είχε καθυστερήσει καμιά ωρίτσα και οι παραστρατιωτικοί ήταν ήδη στο σαλέ κατά την άφιξή του, τότε η ιστορία θα ήταν σαφώς διαφορετική, καθώς ο Ρεμ δεν θα παραδινόταν έτσι αμαχητί. Και αντί να συλληφθεί εκείνος, θα μπορούσε να είχε συλλάβει αυτός τον Φύρερ. Ο Ρεμ και η παρέα του ξεπαστρεύτηκαν από την ηγετική χιτλερική ομάδα…

8 Νοεμβρίου 1939: Η βόμβα στο Burgerbraukeller



Εδώ κι έναν χρόνο, ο Johann Georg Elser συνωμοτούσε να δολοφονήσει τον Χίτλερ στο Burgerbraukeller, τον τόπο όπου είχε λάβει χώρα το αποτυχημένο χιτλερικό πραξικόπημα του 1923. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο Elser συγκέντρωνε αργά αλλά σταθερά εκρηκτικά και περνούσε τις νύχτες του κρυμμένος στο Burgerbraukeller, βάζοντας σε εφαρμογή το δολοφονικό του πλάνο. Στο τέλος, κατάφερε να κρύψει τα εκρηκτικά του δίπλα στο πόντιουμ του ομιλητή και όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο «μπαμ». Τη μέρα που θα μιλούσε λοιπόν ο Χίτλερ η βόμβα ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί στις 9:20, κατά τη διάρκεια δηλαδή των θρυλικά μεγάλων λόγων που εκφωνούσε ο δικτάτορας. Ο κακός καιρός μεσολάβησε όμως και ακύρωσε όλες τις πτήσεις της ημέρας, αναγκάζοντας τον Χίτλερ να κουτσουρέψει τον λόγο του για να προλάβει το τελευταίο τρένο. Κι έτσι κατέβηκε από το πόντιουμ στις 9:07! Ναι, 13 μόλις λεπτά πριν σκάσει η βόμβα του Elser. Η έκρηξη ήταν μάλιστα γιγαντιαία και άφησε πολλούς νεκρούς και τραυματίες στο φονικό της πέρασμα. Αν ο Χίτλερ μιλούσε ακόμα, δεν θα τη γλίτωνε στα σίγουρα…

13 Μαρτίου 1943: Η βόμβα στο αεροπλάνο



Αρχικά, ο Henning von Tresckow ήταν σκληροπυρηνικός ναζιστής, με όσα έγιναν όμως κατά τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών και τον Χίτλερ να βάζει πια στο στόχαστρο γερμανούς πολίτες, ο Tresckow άρχισε να ψάχνει τρόπους για να κουτσουρέψει τη σταδιοδρομία του παράφρονα. Με μια ομάδα ομοϊδεατών του, άρχισαν να σχεδιάζουν την Επιχείρηση «Σπινθήρας», που έψαχνε να σκοτώσει τον Χίτλερ και να ανακαταλάβει τις θέσεις εξουσίας του Γ’ Ράιχ. Η συνωμοσία είχε να κάνει με μια βόμβα που θα κρυβόταν μέσα σε κάσα ποτών: ο Treschow έπεισε έναν λακέ του Χίτλερ ότι είχε χάσει στοίχημα λέει και γι’ αυτό έφερε την κάσα με τα ποτά στον νικητή, τον συνταγματάρχη Helmuth Stieff. Το πακέτο αποθηκεύτηκε λοιπόν στο αεροπλάνο, και με τον Χίτλερ στην πτήση το σκάφος έφυγε για Βερολίνο. Όλα είχαν πάει κατ’ ευχή, μόνο που η βόμβα πρόδωσε τους πραξικοπηματίες και δεν έσκασε ποτέ. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικότατα στο Βερολίνο και το πραξικόπημα αναβλήθηκε…

21 Μαρτίου 1943: Η βόμβα στο μουσείο



Μην έχοντας αποθαρρυνθεί καθόλου από την ηχηρή αποτυχία του, ο Henning von Tresckow θα προσπαθούσε ξανά: αυτή τη φορά, προσέλαβε τον Rudolf Christoph Freiherr von Gersdorff, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να λειτουργήσει ως καμικάζι αυτοκτονίας, τέτοια μανία τον είχε τον Χίτλερ. Κι έτσι τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς ο Χίτλερ ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί σε έκθεση κατασχεμένων σοβιετικών όπλων στο μουσείο πολεμικής ιστορίας, ο Gersdorff, ειδικός στα όπλα, προθυμοποιήθηκε να του κάνει την ξενάγηση. Όταν λοιπόν κατέφτασε ο παράφρων, ο Gersdorff ενεργοποίησε δύο βόμβες και τις προσάρμοσε στην τσέπη του: ήταν προγραμματισμένες να σκάσουν 10 μόλις λεπτά αργότερα. Για άγνωστο λόγο, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο Χίτλερ ενημερώθηκε για κάτι απρόοπτο και εγκατέλειψε άρον-άρον το μουσείο, με τον Gersdorff να αποσύρεται παρακεί και να απενεργοποιεί τις βόμβες την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή…

1929: Η βόμβα στο Sportpalast



Ήταν το 1929 όταν δυσαρεστημένο στέλεχος των SS αποφάσισε να βγάλει τον Χίτλερ από τη μέση κατά τη διάρκεια ομιλίας του δικτάτορα στη μεγαλύτερη αίθουσα του Βερολίνου, το Sportpalast. Η βόμβα θα έσκαγε κλασικά κατά την ώρα του μακροσκελή χιτλερικού λόγου, που έδινε στον φρουρό των SS όλα τα χρονικά περιθώρια να προγραμματίσει το πράγμα στην εντέλεια. Κάποια στιγμή λοιπόν σηκώθηκε και κλείστηκε στις τουαλέτες, για να ετοιμάσει τη συσκευή του θανάτου, όταν και επενέβη το φριχτό πεπρωμένο: ο φρουρός κλείστηκε μέσα στις τουαλέτες, καθώς η πόρτα είχε φρακάρει. Και για όλο το υπόλοιπο της ομιλίας, ο SS που θα μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της παγκόσμιας Ιστορίας έμεινε κλειδαμπαρωμένος στο μπάνιο…

1921: Όταν ο Χίτλερ κατασκόπευε τους ομοϊδεάτες του



Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Χίτλερ βρέθηκε να υπηρετεί ως μυστικός πράκτορας (Verbindungsmann) σε μια αναγνωριστική ομάδα του γερμανικού στρατού (Aufklarungskommando). Στο πλαίσιο αυτό, του ανατέθηκε αποστολή να παρακολουθεί τις διάφορες ομάδες που απειλούσαν τη σταθερότητα του κράτους. Και σε άλλη μια τραγική ειρωνεία της Ιστορίας, το πόστο που επιλέχθηκε ήταν να παρεισφρήσει στον ακραίο εθνικιστικό σχηματισμό DAP, τον πρόδρομο του ναζιστικού κόμματος. Κι όμως, ο ιδρυτής του, Αντόν Ντρέξλερ, κατάφερε να κερδίσει τον Χίτλερ και να τον μεταστρέψει στους σκοπούς του. Η αντισημιτική και αντικομουνιστική προπαγάνδα έπεισε τον κατοπινό Φύρερ, ο οποίος όχι μόνο άρχισε να δουλεύει για λογαριασμό του DAP, αλλά στο τέλος θα γινόταν και ο ηγέτης του. Αν λοιπόν οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αναθέσει άλλη αποστολή στον Χίτλερ, να παρεισφρήσει δηλαδή σε άλλον εθνικιστικό σχηματισμό, η εξέλιξη του πράγματος θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Θα παρέμενε μέλος του στρατού και τίποτα απ’ όσα επακολουθήσαν δεν θα είχε συμβεί…

20 Ιουλίου 1944: Η Επιχείρηση «Βαλκυρία»



Το περίφημο πραξικόπημα που οργανώθηκε κατά του χιτλερικού καθεστώτος παραμένει ένα από τα αξιομνημόνευτα περιστατικά του Γ’ Ράιχ. Παρά το γεγονός ότι δεν στέφθηκε από επιτυχία, η φιλόδοξη αποστολή που θα δολοφονούσε τον Χίτλερ είναι από τις πλέον περίφημες μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα πολεμικά χρονικά! Η απόπειρα έγινε από τον αξιωματικό της Βέρμαχτ, συνταγματάρχη Claus von Stauffenberg, και άλλους αντιναζιστές Γερμανούς στις 20 Ιουλίου 1944. Η συνωμοσία περιλάμβανε βομβιστική επίθεση κατά του ναζιστή δικτάτορα και ο Claus ήταν ιδανικός γιατί είχε πρόσβαση κοντά του, η επιχείρηση θα ακυρωνόταν ωστόσο δύο φορές, καθώς οι συνωμότες ήθελαν να «φάνε» όσο περισσότερους υψηλόβαθμους γερμανούς αξιωματούχους μπορούσαν. Την επίμαχη μέρα, ο συνταγματάρχης Stauffenberg μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων της Ανατολικής Πρωσίας, τοποθέτησε τον μοιραίο χαρτοφύλακα δίπλα στον Χίτλερ και εγκατέλειψε το δωμάτιο με πρόφαση επείγοντος τηλεφώνου. Κι όμως, ο συνταγματάρχης Heinz Brandt θα έβρισκε τον «αδέσποτο» χαρτοφύλακα και θα τον μετακινούσε στην άλλη άκρη της αίθουσας, καθώς θέλησε να ανοίξει έναν χάρτηπάνω στο τραπέζι(!), με την έκρηξη να τραυματίζει απλώς ελαφρά τον ναζιστή δικτάτορα. Αν ο Χίτλερ πέθαινε εκείνη τη μέρα, ο Stauffenberg και οι συνεργάτες του θα οδηγούσαν 1.200 άντρες στο Βερολίνο για να αρχίσει η Επιχείρηση «Βαλκυρία», που περιλάμβανε εξέγερση κατά των ναζί και ανακωχή με τους Συμμάχους. Η ιστορία είχε ωστόσο άλλα στο μυαλό της, με τον Χίτλερ να παραγγέλνει την εκτέλεση του Stauffenberg, των συνεργατών του και όλων τελικά όσοι ήταν αντίθετοι στις πολιτικές των Ναζί...

16 Νοεμβρίου 1943: Το εκρηκτικό παντελόνι



Ο γερμανός αριστοκράτης Axel Freiherr von dem Bussche-Streithorst είχε κουραστεί από τον πόλεμο και ήθελε τον Χίτλερ νεκρό. Πεπεισμένος από τον Claus von Stauffenberg , αποφάσισε να θυσιαστεί ως βομβιστής αυτοκτονίας: θα λειτουργούσε ως μοντέλο για τη νέα φθινοπωρινή κολεξιόν των ναζιστικών στολών και προγραμμάτιζε να γεμίσει το παντελόνι του με εκρηκτικά, στέλνοντας τον Χίτλερ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του στον άλλο κόσμο. Έλα όμως που οι Βρετανοί, καθώς δεν γνώριζαν για τη γερμανική συνωμοσία, βομβάρδισαν το τρένο που μετέφερε το εκρηκτικό παντελόνι του Bussche, ματαιώνοντας έτσι μια και καλή τα σχέδια του συνωμότη…

28 Σεπτεμβρίου 1918: Ο βρετανός στρατιώτης που μπορούσε να σκοτώσει τον Χίτλερ



Ήταν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου όταν ο Χίτλερ υπηρετούσε ως δεκανέας στον γερμανικό στρατό. Την επίμαχη μέρα λοιπόν τραυματίστηκε στη μάχη και επιχείρησε να εγκαταλείψει το πεδίο, όταν τον έβαλε ο βρετανός φαντάρος Henry Tandey στο στόχαστρο του όπλου του, αν και έμελλε να μην πυροβολήσει. Κι αυτό γιατί ο τύπος είχε τιμή, δεν μπορούσε λέει να σκοτώσει έναν άοπλο και τραυματισμένο εχθρό! Και έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να συνειδητοποιήσει ο Βρετανός σε ποιον είχε χαρίσει τη ζωή! Παρά το γεγονός ότι οι τύψεις τού κατέστρεψαν τη ζωή, δεν θα μπορούσε να ξέρει ο στρατιώτης σε τι έμελλε να εξελιχθεί ο νεαρός δεκανέας του γερμανικού στρατού…

14 Σεπτεμβρίου 1938: Η Πολιτική Κατευνασμού του Τσάμπερλεν ανέκοψε πραξικόπημα κατά του Χίτλερ



Πλησιάζοντας γοργά στον Β’ Παγκόσμιο, ο χιτλερικός επεκτατισμός άρχισε να τρώει τις γειτονικές χώρες, ξεκινώντας από την Αυστρία. Οι επιτελάρχες του στρατού όμως ήξεραν καλά το ανέτοιμο των μονάδων τους, με τα ναζιστικά τανκς, για παράδειγμα, να μένουν στον δρόμο για την Αυστρία! Κι αν ο πρόεδρος της χώρας δεν διέταζε τις δυνάμεις του να παραδοθούν, η έκβαση αυτού του πολέμου θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική. Το ίδιο συνέβη και όταν ο Χίτλερ έβαλε στο στόχαστρο την Τσεχοσλοβακία, με τους υπευθύνους των ενόπλων δυνάμεων να παραμένουν ανήσυχοι για την πολεμική τύχη της χώρας του. Τρομαγμένος λοιπόν από τον ιμπεριαλισμό του Χίτλερ, ο στρατηγός Franz Halder προετοίμαζε πραξικόπημα κατά του ναζιστή ηγέτη για τις 14 Σεπτεμβρίου. Κι όμως, εκείνη την αποφράδα ημέρα έγινε γνωστό ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλεν θα επισκεπτόταν το Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Χίτλερ. Ο Halder ματαίωσε λοιπόν το πραξικόπημα περιμένοντας τις εξελίξεις και υπολογίζοντας ότι ο Βρετανός θα έκοβε τον βήχα στον Φύρερ. Κι όμως, εντελώς αναπάντεχα, ο ηγέτης της Βρετανίας συγκατατέθηκε σε όλες τις ναζιστικές διεκδικήσεις, κάτι που έπεισε τον Halder για τις ηγετικές ικανότητες του Φύρερ του, αποσπώντας πια την τυφλή του εμπιστοσύνη. Ο μύθος του Χίτλερ ως του ανθρώπου που μπορούσε να καταφέρει τα πάντα είχε μόλις γεννηθεί…



Διαβάστε περισσότερα...

Με χορό κλείνει ο Ιούνιος στο Φεστιβάλ Αθηνών


Τέσσερις παραστάσεις, πού και πότε θα δοθούν.

Με τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις κλείνει ο χορευτικός Ιούνιος για το Φεστιβάλ Αθηνών.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε έργα που μιλούν για τον παραλογισμό της ανθρώπινης κατάστασης, τα όρια της παρουσίας μέσα στην απουσία, τις μυστικές συνδέσεις των σωμάτων και τη διαρκή ροή της κίνησης. Όλα αυτά επεξεργασμένα και δουλεμένα από ταλαντούχους και καταξιωμένους χορογράφους, έτοιμα να αγγίξουν τις ψυχές των θεατών.

Οι παραστάσεις αναλυτικά:

«Μίκαελ Κλίεν- Jerusalem - Choreography for Greece», 27-29 Ιουνίου

Είναι ο εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, μεταξύ άλλων, για το Ballett Frankfurt, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του και στη Hayward Gallery. Ο λόγος για τον αυστριακής καταγωγής Μίκαελ Κλίεν, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Υπόθεση: Η παράσταση «Jerusalem» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οκτώ πολίτες της Αθήνας, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, εκπαίδευση, θα συμπράττουν επί πέντε μέρες σ' έναν ανοιχτό χώρο του Φεστιβάλ. Το δρώμενο θα φέρνει στην επιφάνεια τις μυστικές συνδέσεις αυτού του ξεχωριστού «αστερισμού σωμάτων», ενώ οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα ανάμεσά τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα: 19:00. Πειραιώς 260, Κτίριο

«Ίρις Καραγιάν- Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ - Tracing» 27 - 28 Ιουνίου

Η γνωστή χορογράφος Ίρις Καραγιάν, μετά το έργο «Μητέρες» (2012), επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση «Tracing». Διατηρώντας το ενδιαφέρον της για τη δομή στη χορογραφική της προσέγγιση, δοκιμάζει διαρκώς τις ιδέες της πάνω στο ζωντανό κινητικό υλικό που γεννιέται από τους περφόρμερ. Υπόθεση: Tο «Tracing» διερευνά τις δυνατότητες για δράση τη στιγμή ακριβώς που αυτή τελειώνει, αφήνοντας τα ίχνη της. Παίζει με τα όρια της παρουσίας μέσα στην απουσία, ενεργοποιώντας την κίνηση σε μια οριακή, στιγμιαία συνθήκη, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε. Ώρα: 21:00 (23:00 στις 28/6). Εισιτήριο: 15 ευρώ, μειωμένο: 10ευρώ, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας,

'ΑμεΑ: 5 ευρώ.

«Γιουβάλ Πικ- Score» 28 - 29 Ιουνίου

Με την αυθεντική και εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του παράσταση, ο ισραηλινής καταγωγής χορευτής και χορογράφος Γιουβάλ Πικ, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το «Score» για να μεταφέρει στο κοινό ένα «μωσαϊκό συγκινήσεων». Ο διευθυντής του Χορογραφικού Κέντρου Rillieux-la-Pape, παρουσιάζει ένα έργο που γίνεται άλλοτε βίαιο και αισθησιακό, άλλοτε πάλι τρυφερό. Υπόθεση: Ξαφνιάζει θετικά με τη διαρκή ροή μιας κινητικής ενέργειας, από τρεις εξαιρετικούς χορευτές, και με φόντο ένα πρωτότυπο και ακατέργαστο ηχητικό υλικό που συνέλεξε ο ίδιος ο χορογράφος, στους δρόμους του Τελ Αβίβ. Πειραιώς 260, Κτίριο Η. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 15 ευρώ, κάρτα ανεργίας, 'ΑμεΑ: 5 ευρώ.

«Γίρζι Κύλιαν- East Shadow» 28 - 29 Ιουνίου

Με περισσότερες από 90 χορογραφίες στο ενεργητικό του, ο Γίρζι Κύλιαν επιστρέφει αυτή τη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια νέα δημιουργία εμπνευσμένη από τον Μπέκετ και το δικό του θέατρο του Παραλόγου, φέρνοντας στη σκηνή ώριμους ηλικιακά χορευτές. Υπόθεση: Το έργο «East Shadow», είναι μια τραγικωμωδία για τον παραλογισμό της ανθρώπινης κατάστασης, που έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία, στη σκιά της ανυπολόγιστης καταστροφής του 2011 στη Φουκουσίμα. Πειραιώς 260, Κτίριο Δ. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 25 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 20 ευρώ, κάρτα ανεργίας, 'ΑμεΑ: 5 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγριογούρουνο… τα έβαλε με κάμεραμαν


Του επιτέθηκε σε δρόμο της Ιαπωνίας – Δείτε το βίντεο.

Σοκ έπαθε ένας κάμεραμαν όταν ξαφνικά είδε ένα αγριογούρουνο να ορμά κατά πάνω του και να μην τον αφήνει σε ησυχία, ώσπου τον… άφησε με πατερίτσες. Την ίδια ώρα, οι περαστικοί είχαν βάλει τα βίντεο των κινητών τηλεφώνων τους να δουλεύουν και κατέγραψαν το περιστατικό.

Ένα αγριογούρουνο βρέθηκε ελεύθερο σε δρόμο της Ιαπωνία και αφού χτύπησε μια γυναίκα, έστρεψε την προσοχή του στον κάμεραμαν, ο οποίος εκείνη την ώρα κρατούσε την κάμερα του και τραβούσε πλάνα στην περιοχή, σύμφωνα με τη Daily Mail. Μόλις το είδε να έρχεται άρχισε να τρέχει κρατώντας την κάμερα, αλλά δεν ήταν εύκολο να του γλιτώσει.

Το ζώο όχι απλώς τον έφτασε, αλλά του κατάφερε αρκετά χτυπήματα, ώσπου τον έριξε κάτω ανάσκελα. Ο κάμεραμαν προσπάθησε να το κλωτσήσει, αλλά τον είχε αρπάξει από το παπούτσι μέχρι που του το έβγαλε. Τελικά, ο άνδρας κατέληξε να τραυματιστεί, να βρεθεί στο νοσοκομείο και μετά να κουτσαίνει και να περπατά με πατερίτσες, αλλά και να γίνει πρωταγωνιστής σε βίντεο.

Φαίνεται πως τα αγριογούρουνα αποτελούν… πρόβλημα στην Ιαπωνία, καθώς το 2013 ένα είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει οκτώ ανθρώπους, ενώ έχουν εμφανιστεί κι άλλα στους δρόμους της χώρας, τα οποία έχουν προκαλέσει και τροχαία ατυχήματα.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαιολογικά ευρήματα και θεωρίες μυστηρίου...


Η Ατλαντίδα, το Stonehenge, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, οι Πυραμίδες και οι Γραμμές της Nazca.

Τα μυστηριώδη, αινιγματικά, αρχαία ευρήματα έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να σαγηνεύουν το κοινό. Ίσως, επειδή έχουν αποτελέσει την αφορμή για πληθώρα από ενδιαφέρουσες εξηγήσεις γύρω από το πώς και γιατί δημιουργήθηκαν.

Οι παρακάτω αρχαιολογικές ανακαλύψεις έχουν καταφέρει να διατηρήσουν θερμό το ενδιαφέρον του κοινού και των επιστημόνων, με πολλές «εμφανίσεις» σε εξώφυλλα περιοδικών και άλλα μέσα ενημέρωσης χρόνο με το χρόνο, εμπνέοντας ολοένα και περισσότερες θεωρίες γύρω από την ύπαρξή τους.

Δείτε μερικά από τα πιο μυστηριώδη αρχαιολογικά ευρήματα του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν από το LiveScience:

1. Ατλαντίδα



Η χαμένη πόλη της Ατλαντίδος έχει ανακαλυφθεί στις Μπαχάμες, στην Ελλάδα, στην Κούβα, ακόμη και στην Ιαπωνία… αν λάβουμε υπόψη όσες θεωρίες υπάρχουν γύρω από αυτή.

Περιγράφηκε πρώτη φορά από τον αρχαίο έλληνα ιστορικό, Πλάτωνα, το 360 π.Χ. Το μυθολογικό νησί, υποτίθεται ότι ήταν μια πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη προτού βυθιστεί πριν από περίπου 10.000 χρόνια στα βάθη της θάλασσας εξαιτίας ενός καταστροφικού γεγονότος.

Οι αρχαιολόγοι αμφιταλαντεύονται ως προς την ιστορική ύπαρξη του νησιού, καθώς και την πιο πιθανή θέση του -αν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα μεταξύ των πολλών βυθισμένων ερείπιων που ανακαλύφθηκαν σε όλον τον κόσμο.
Ακόμη και χωρίς οριστικές αποδείξεις,, η Ατλαντίδα συνεχίζει να εξάπτει τη λαϊκή φαντασία, όπως και άλλα αρχαιολογικά μυστήρια «εκεί έξω».

2. Stonehenge



Το προϊστορικό μνημείο, γνωστό ως Stonehenge, είναι ένα από τα πιο διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το νεολιθικό, μεγαλιθικό μνημείο χτίστηκε πριν από περίπου 4.000 χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για τους πρωτόγονους ανθρώπους που το κατασκεύασαν, οι αρχαιολόγοι δε γνωρίζουν πολλά περισσότερα γύρω από αυτό.

Καμία από τις υπάρχουσες θεωρίες –που εκτείνονται από αστρονομικό παρατηρητήριο, μέχρι λατρευτικός ναός- δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα του LiveScience.

3. Αρχαίες παγίδες ζώων



Οι χαμηλοί πέτρινοι τοίχοι που διασχίζουν τις ερήμους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας προβληματίζουν τους αρχαιολόγους από την ανακάλυψή τους από κάποιους πιλότους στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η αλυσίδα των γραμμών σε σχήμα χαρταετού εκτείνεται σε απόσταση 64 χιλιομέτρων. Πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι ο σκοπός ύπαρξής τους ήταν να διοχετεύουν τα άγρια ζώα προς ένα μικρό λάκκο, όπου θα μπορούσαν εύκολα να σκοτωθούν σε μεγάλους αριθμούς.

Αυτό το αποτελεσματικό σύστημα δείχνει ότι οι τοπικοί κυνηγοί γνώριζαν περισσότερα για τη συμπεριφορά της πανίδας της περιοχής τους από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

4. Μηχανισμός των Αντικυθήρων



Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό, αναφέρει η Wikipedia.

Ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο ενός ελληνικού πλοίου τουλάχιστον 2.000 ετών.

Είναι η πιο εξελιγμένη συσκευή που έχει βρεθεί ποτέ από εκείνη την περίοδο, που προηγείται της επόμενης εμφάνισης παρόμοιων συσκευών πριν από 1.000 χρόνια.

5. Γραμμές της Nazca



Από το έδαφος οι γραμμές Nazca στο Περού δεν είναι τίποτε το εντυπωσιακό. Όταν όμως τις δει κανείς από ψηλά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι τα τεράστια σχήματα, που ποικίλουν από γεωμετρικές γραμμές μέχρι περίπλοκες αναπαραστάσεις ζώων, φυτών και φανταστικών φιγούρων, κατασκευάστηκαν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια από έναν προ-Ίνκας πολιτισμό.

Το γιατί έφτιαξαν αυτά τα γεωγλυφικά παραμένει ένα μυστήριο, τροφοδοτώντας διάφορες θεωρίες συνομωσίας γύρω από την ύπαρξή τους.

6. Πυραμίδες



Οι Πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν πριν από περίπου 5.000 χρόνια.

«Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη είναι η πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) ενώ οι άλλες δύο είναι μικρότερες και βρίσκονται κάποια μέτρα μακρύτερα από την πυραμίδα του Χέοπα.

Έχει ύψος 146,60 μ. και τέλεια τετράγωνη βάση με πλευρά 230,35 μ. προκαλεί δε εντύπωση στους σύγχρονους ερευνητές για τα δεδομένα της εποχής της κατασκευής της. Έχει όγκο 2.521.000 κυβικά μέτρα, καλύπτει επιφάνεια 54.000 τετραγωνικών μέτρων και το υπολογιζόμενο βάρος της φθάνει τους 6,5 εκατομμύρια τόνους. Συμπεριλαμβάνονταν στα Επτά Θαύματα του κόσμου. […] Το μνημείο σήμερα συγκινεί τους επισκέπτες της Αιγύπτου για το μεγαλείο του και την τεχνική του και προβληματίζει τους σύγχρονους ειδικούς για το πώς μπόρεσαν να λύσουν τα τόσα προβλήματα μηχανικής και στατικής οι αρχαίοι συνάδελφοί τους» αναφέρει η Wikipedia.

Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέα τούνελ και θαλάμους μέσα στις πυραμίδες, ενώ δεν έχουν σταματήσει να αναζητούν στοιχεία για το ποιος τις έχτισε, πώς και γιατί.

7. Gobekli Tepe



Το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι αρχαιολογικός τόπος στην σημερινή Τουρκία ο οποίος βρίσκεται ακόμα υπό ανασκαφή. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα, σύμφωνα με τη Wikipedia.

Στην περιοχή αυτή έχουν βρεθεί προϊστορικοί ναοί της νεολιθικής εποχής που χρονολογούνται γύρω στο 11.500 π.Χ. Είναι οι αρχαιότεροι στον κόσμο και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από κυνηγούς-συλλέκτες, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο εντυπωσιακός αυτός αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1994.



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα δημιουργεί η παράταση του διδακτικού έτους στους αναπληρωτές


Θα χρειαστεί να αλλάξουν τα εισιτήρια και θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους.

Η παράταση του διδακτικού έτους και η συνακόλουθη παράταση της λήξης των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, έως και τις 4 Ιουλίου, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ειδικά σε αυτούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές.

Οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζοντας ότι οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιουνίου είχαν προμηθευτεί ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, ενώ μεγάλο πρόβλημα έχουν όσοι αναπληρωτές υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές και διαμένουν σε καταλύματα που από την 1η Ιουλίου θα τα αξιοποιήσουν τουριστικά οι ιδιοκτήτες καθώς και αυτοί γνώριζαν ότι τα δωμάτια θα απελευθερωθούν στις 30 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναπληρωτές που υπηρετούν στην άγονη γραμμή και πιθανόν με τη λήξη της σύμβασης τους στις 4 Ιουλίου να χρειαστεί να μείνουν κάποιες μέρες επιπρόσθετα καθώς πιθανόν να μην υπάρχει δρομολόγιο τη μέρα της λήξης της σύμβασης.

Η παράταση δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στους αναπληρωτές καθώς κάποιοι μπορεί να μην καταφέρουν να αλλάξουν τις ημερομηνίες των εισιτηρίων τους ενώ αρκετοί ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν 4 -5 διανυκτερεύσεις σε διάφορα καταλύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αιφνιδίασε τους αναπληρωτές καθώς η παράταση ανακοινώθηκε στις 26/6, 4 μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων τους.

Οι αναπληρωτές που έχουν θέσει τα πιο πάνω ζητήματα, περιμένουν μια λύση από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δερμεντζόπουλο ο οποίος και έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση που μεταξύ των άλλων αναφέρει «η ισχύς των συμβάσεων εργασίας των υπηρετούντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ανωτέρω σχολικές μονάδες παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014».



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητής κέρδισε το δικαίωμα να είναι μακρυμάλλης


Έσυρε το σχολείο του στα δικαστήρια για να μην κόψει τα μαλλιά του.

Ο 16χρονος μαθητής Lucan Battison απεβλήθη από το σχολείο του στο St John στο Ουέλινγκτον γιατί δεν ήθελε να κόψει τα μαλλιά του.



Οι κανόνες στο καθολικό σχολείο είναι ξεκάθαροι: οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μπούκλες να μην καλύπτουν τα μάτια τους, σε διαφορετική περίπτωση η αποβολή είναι μονόδρομος.

Όμως ο 16χρονος μαθητής προσέφυγε στο δικαστήριο για να συνεχίσει να έχει μακριά μαλλιά.

Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε καμία αντίρρηση να τα έχει πιασμένα, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν σέβεται τους κανόνες του σχολείου όμως το σχολείο δεν δεχόταν ούτε αυτό.

Ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του μαθητή, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποβολή από το σχολείο. Μάλιστα ζήτησε από τη διεύθυνση να είναι πιο σαφής στους κανόνες που θέτει για την εμφάνιση.


Διαβάστε περισσότερα...

Ικανοποίηση εισαγγελέων για την αποκατάσταση των αμοιβών τους


«Η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας».

Την πλήρη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων κατάργησης, ως αντισυνταγματικών, διατάξεων του νόμου 4093/2012, σε συμμόρφωση με όσα έκρινε το Μισθοδικείο για τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων, εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2013 το Μισθοδικείο έκρινε πως οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η υποχρέωση αναδρομικής επιστροφής (από 1η Αυγούστου 2012) των αποδοχών που νόμιμα είχαν εισπράξει, αντιβαίνει στα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι «η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας στα αιτήματα του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και στη συναφή δικαστική απόφαση».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης «διατηρεί την ελπίδα ότι ανάλογη θα είναι η ανταπόκριση των πολιτειακών οργάνων, όσον αφορά στην ικανοποίηση και των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης».



Διαβάστε περισσότερα...