Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

«Δεν είμαστε περίγελος, είμαστε άνθρωποι»


Στα παρασκήνια των πιο γνωστών καλλιστείων για τρανσέξουαλ στον κόσμο.

Φορούν τα μαγιό τους, φτιάχνουν τα μαλλιά τους και περπατούν στην πασαρέλα διεκδικώντας έναν τίτλο στον διαγωνισμό ομορφιάς για τρανσέξουαλ στην Ταϊλάνδη, τα πιο δημοφιλή καλλιστεία αυτού του είδους στον κόσμο.

Με περίπου 100 συμμετοχές απ’ όλη την Ταϊλάνδη, τα Miss Tiffany's Universe είναι περισσότερο ανταγωνιστικά από ποτέ και μπορεί να δει κανείς δεκάδες τρανσέξουαλ να δίνουν μάχη για το στέμμα της πρώτης θέσης. Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε το 1998 και διοργανώνεται χωρίς διακοπή κάθε χρόνο από το 2004, μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση της Ταϊλάνδης, και στον τελευταίο γύρο οι διαγωνιζόμενες κάνουν πασαρέλα με τα μαγιό τους για να αναδειχθεί η νικήτρια.

Οι υποψήφιες που μπορούν να λάβουν μέρος, πρέπει να είναι τρανσέξουαλ από την Ταϊλάνδη ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών, ενώ αν είναι κάτω από την ηλικία των 20 ετών χρειάζεται γονική άδεια για να συμμετέχουν πράγμα που δεν είναι εύκολο γιατί πολλοί γονείς αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νέα ταυτότητα του παιδιού τους.

Τις επόμενες εβδομάδες οι διαγωνιζόμενες θα δώσουν τον αγώνα τους για τον τίτλο Miss Tiffany Universe ο οποίος έρχεται με μια εντυπωσιακή σειρά από βραβεία, μεταξύ των οποίων 120.000 μπατ (δηλαδή περίπου 2.300 λίρες) – περισσότερο και από το μέσο μισθό στην Ταϊλάνδη - και ένα αυτοκίνητο. Όλες οι συμμετέχουσες βέβαια γεννήθηκαν άνδρες πριν πάρουν την απόφαση της αλλαγής φύλου και οι διοργανωτές του διαγωνισμού ελπίζουν ότι θα βοηθήσουν να φύγει το στίγμα από την κοινότητα των τρανσέξουαλ με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά τα μέλη της.

Η περσινή νικήτρια, Sopida Siriwatananukul, δήλωσε για τη στάση του κόσμου απέναντί τους: «Δεν είμαστε περίγελος ή κλόουν. Είμαστε απλά άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους». Ο φετινός διαγωνισμός ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαΐου στην παραλία Pattaya, 60 μίλια νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες παρασκηνίων από το διαγωνισμό με την προετοιμασία των τρανσέξουαλ πριν βγουν στη σκηνή αλλά και την εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό...






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύψεις από τη νέα έρευνα για το χαμόγελο της Μόνα Λίζα


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πρόσωπο της Μόνα Λίζα, στο διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Μία έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το χαμόγελο της Μόνα Λίζα.

Αποκαλύψεις από τη νέα έρευνα για το χαμόγελο της Μόνα Λίζα

Ο Ιταλός ερευνητής, Silvano Vinceti υποστηρίζει ότι ο διάσημος πίνακας βασίστηκε σε δύο μοντέλα, στο πρόσωπο του μαθητευόμενου του διάσημου ζωγράφου και στο πρόσωπο μίας γυναίκας εμπόρου από την Φλωρεντία.

«Η Μόνα Λίζα είμαι μία μίξη άνδρα και γυναίκας. Αυτό φαίνεται στο χαμόγελο της, στην μύτη της και στο μέτωπό της. Βρήκαμε την απάντηση σε ένα ερώτημα που βασανίζει για χρόνια τους επιστήμονες» δήλωσε ο ερευνητής.

Η αποκάλυψη του Vinceti έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η θεωρία του δεν στηρίζεται σε βάσιμα στοιχεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειρηνική συγκέντρωση για μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών


Συγκέντρωση με αίτημα τη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Ερμού το Σάββατο στις 2:30 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών», η οποία απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε επαγγελματικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες να δράσουν από κοινού για να μπει, όπως επισημαίνει, ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της αποσάθρωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

«Ιδιωτικός τομέας, δημόσιο και συνταξιούχοι από κοινού απαιτούμε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης της διακυβέρνησης, καθώς αν δεν ενισχυθεί τώρα και αποφασιστικά η ιδιωτική οικονομία, η κατάρρευσή της θα συμπαρασύρει τόσο το δημόσιο όσο και το ασφαλιστικό σύστημα.

Στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών βάζουμε εμείς τη δική μας κόκκινη γραμμή: άμεση εφαρμογή προγράμματος ραγδαίας μείωσης των κρατικών δαπανών με ταυτόχρονη και αντίστοιχη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης κάθε παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Ξεκινάμε με μια ειρηνική διαδήλωση, το Σάββατο 23/04/2016 στις 14:30 στην αρχή του πεζοδρόμου της Ερμού στο Σύνταγμα. Σε αυτήν προσκαλούμε κάθε συλλογικότητα (οργανώσεις, κόμματα, σωματεία κλπ.) που αναγνωρίζουν την ανάγκη για μείωση των κρατικών δαπανών. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις.

Ας βάλουμε τέλος στο σπιράλ της αφαίμαξης. Διεκδικούμε εμπράκτως το μέλλον που δικαιούμαστε για εμάς και τα παιδιά μας. Ξεκινάμε με μια ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, για να δούμε τελικά ποιοι και πόσοι είμαστε αυτοί που θέλουμε χαμηλότερη κρατική δαπάνη και περισσότερη παραγωγή και δουλειά. Πιστεύουμε πως είμαστε πολλοί, πολύ περισσότεροι από ό,τι φανταζόμαστε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

- Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκέντρωση: https://goo.gl/OmPmmj

- Ομάδα συντονισμού της πρωτοβουλίας: https://goo.gl/YY613N

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία:

«Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών»

"Πρόκειται για πρωτοβουλία πέρα από κόμματα και πλατφόρμες. Μια μονοθεματική κίνηση πολιτών με θέμα την ταχεία και ταυτόχρονη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών.

Ταυτόχρονη, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Ούτε υπάρχει δυνατότητα, ούτε θέλουμε άλλα δανεικά. Ταχεία, γιατί ο χρόνος που απομένει για τη χώρα είναι ελάχιστος.

Ως τώρα:

1. Φτιάξαμε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Οικονομικό & Ανταποδοτικό κράτος» (https://goo.gl/YY613N).

2. Προγραμματίζουμε ειρηνική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των κρατικών δαπανών και την ταυτόχρονη και ισοδύναμη μείωση φόρων & εισφορών, στην αρχή του πεζοδρόμου της Ερμού στην Αθήνα, το Σάββατο (του Λαζάρου) 23/04/2016 στις 14:30 (https://goo.gl/OmPmmj).

3. Τρέχουμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για δημόσιο διάλογο και διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τις στρατηγικές επιλογές της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας (https://goo.gl/oMRYMA).

Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πάντα στο πλαίσιο της μονοθεματικής μας στόχευσης.

Ελπίζουμε σύντομα να βρούμε κι άλλους «ονειροπόλους» σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ήδη με αρκετούς μιλάμε. Προσκαλούμε επαγγελματικές οργανώσεις κι ενώσεις. Προσκαλούμε πολιτικά κόμματα και κινήματα. Προσκαλούμε τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες. Ζητάμε από όλους να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια στο μεγάλο δίλημμα:

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών;

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των κρατικών δαπανών;

Τα δυο ερωτήματα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ποιος έχει τα κότσια να λάβει ξεκάθαρη θέση; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για πολίτες, συλλογικότητες και πολιτικούς.

Προσωρινή συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας:

Διονύσης Βενιεράτος, Ιατρός Γενικής Ιατρικής – Πανεπιστημιακός

Θανάσης Αγγελόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Μιχάλης Ιακωβίδης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας

Γιώργος Μπιλίνης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας

Σεραφείμ Κοτρώτσος, Ηλ. Μηχανικός Η/Υ – Επιχειρηματίας".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης του Τζέιμς Μποντ, Γκάι Χάμιλτον


Σε ηλικία 93 ετών, πέθανε την Τετάρτη ο Βρετανός σκηνοθέτης, Γκάι Χάμιλτον, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τέσσερις θρυλικές ταινίες του Τζέιμς Μποντ,συμπεριλαμβανομένων των «Goldfinger» (1964) και «Diamonds are Forever» (1971).





Την τραγική είδηση θανάτου του σκηνοθέτη, ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, ο οποίος είχε υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα σε αρκετές ταινίες της κινηματογραφικής σειράς.

Το «The Battle of Britain», το «Force 10 From Navarone», το «Evil Under the Sun» και το «The Mirror Crack'd» αποτελούν μερικές από τις εμβληματικές ταινίες του Χάμιλτον.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέρρευσε ποδηλατόδρομος στο Ρίο ντε Τζανέιρο - Πέντε αγνοούμενοι


Συναγερμός έχει σημάνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς κατέρρευσε ένα κομμάτι ποδηλατοδρόμου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αγνοούνται πέντε άνθρωποι ενώ υπάρχουν κάποιες αναφορές για δύο νεκρούς που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο


Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης καθώς και με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης. Ως παρασκευαστής φέρεται ανύπαρκτο/α φυσικό/ά πρόσωπο/α, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου/πλαστού κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιόλαδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντων παραπέμπει σε τοπωνύμια γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ειδικότερα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων, με την εμπορική ονομασία "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο" και ημερομηνία λήξης την 31-12-2018, χωρίς να αναγράφεται ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μονάδας τυποποίησης EL-40-_ _ _ ενώ διακινήθηκε πλανόδια στην περιοχή Ελευθερούπολης Καβάλας. Ο διακινών το εν λόγω νοθευμένο ελαιόλαδο συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και κατασχέθηκαν 36 πλαστικές συσκευασίες των 5 λίτρων.



-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, με εμπορική ονομασία "ΑΜΒΡΟΣΙΑ" και ημερομηνία ανάλωσης 31-12-2017. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από το παντοπωλείο ΚΙΟΥΡΤ ΤΖΕΜΙΛΕ που βρίσκεται στη ΜΥΚΗ ΞΑΝΘΗΣ.



-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία του 1 λίτρου, με εμπορική ονομασία "ΚΤΗΜΑ ΒΗΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ", ημερομηνία ανάλωσης 1-1-2017. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από το παντοπωλείο ΑΛΕΜΔΑΡ ΤΖΕΜΗΛ που βρίσκεται στη ΣΜΙΝΘΗ ΞΑΝΘΗΣ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κουτρουμάνης: Έρχονται μειώσεις από 10% έως 30% στις επικουρικές


«Εφόσον υπήρξε η συμφωνία για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα χρειαστεί να καλυφθεί, είναι μικρότερο κατά περίπου 380 εκατ.» επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη. Πρόσθεσε ότι «θα γίνουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, απλά θα ήταν πολύ μεγαλύτερες εάν δεν υπήρχε η συμφωνία για τις ασφαλιστικές εισφορές».

«Θα είναι της τάξεως του 10% μεσοσταθμικά. Εάν ξεκινήσουν από ένα ποσό 150 ευρώ και πάνω, τότε οι μειώσεις στις επικουρικές θα είναι από 10% έως 30%» εκτίμησε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Βόρειο Σέλας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει το Βόρειο Σέλας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που λαμβάνει μέρος στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, αλλά και στην ατμόσφαιρα άλλων πλανητών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως 22.000 ευρώ η οικονομική ενίσχυση που μπορεί να λάβουν νέοι αγρότες


Αφορά όσους εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από 17.000 έως 22.000 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι νέοι αγρότες οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η πρόσκληση για την ένταξη στο σχετικό Μέτρο 6.1 του Προγράμματος έχει ήδη προδημοσιευτεί στις ηλεκτρονικές σελίδες www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικά στοιχεία για τους όρους, τις προϋποθέσεις, αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η προκήρυξη του Μέτρου προγραμματίζεται να γίνει ανά Περιφέρεια μετά το καλοκαίρι 2016. Δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών, που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ -τουλάχιστον για το έτος 2016 -και έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ, πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας 8.000 ευρώ. Για πρώτη φορά είναι επιλέξιμα για ενίσχυση και νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, η διάρκεια υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 3 έτη και μεγαλύτερη από 4 έτη. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το βασικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 17.000 ευρώ, το οποίο όμως μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 2.500 ευρώ, εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά και κατά 2.500 ευρώ για ζωική παραγωγική κατεύθυνση στη μελλοντική κατάσταση της εκμετάλλευσης. Συνεπώς, το ποσό ενίσχυσης ανάλογα διαμορφώνεται από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Επιπλέον, η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τουλάχιστον σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 70% της συνολικής ενίσχυσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των πολιτών ενόψει των εορτών του Πάσχα


Συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση, πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και αποφυγή χρήσης κροτίδων.

Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει:

Φεύγοντας από το σπίτι:

-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας, και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

-Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

-Ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.

-Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι:

-Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

-Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

-Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.

-Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

-Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

-Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

-Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή:

-Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

-Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση:

-Στη διασκέδασή σας σε κέντρα και υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει:

-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

-Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

-Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

-Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

-Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, γιατί κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

-Οι ενήλικοι μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

-Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βάση αερόστατων δημιουργείται στην Καλαμάτα


Βάση αερόστατων δημιουργείται στην Καλαμάτα και από τις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις πάνω από τη Μεσσηνία, από την αεροπορική εταιρεία Olympic Balloons.

Βάση αερόστατων δημιουργείται στην Καλαμάτα

Οι πτήσεις θα είναι καθημερινές και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016, ενώ η πίστα απογείωσης-προσγείωσης στην Καλαμάτα θα είναι το γήπεδο των πρώην Σφαγείων, στη δυτική παραλία της πόλης, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε προσωρινά, «διότι ήδη έχει δημοπρατηθεί από το Δήμο η προμήθεια των σχετικών υλικών, ώστε από την επόμενη σεζόν να δοθεί στη νεολαία που αθλείται, για την εξυπηρέτηση του ποδοσφαίρου», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε τις πτήσεις αεροστάτων «κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον» για επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, ενώ επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα», προσθέτοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας με χαρά την υποδέχεται και παραχωρεί το συγκεκριμένο χώρο για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε ότι από τις 10 Μαΐου θα λειτουργήσει ο μηχανισμός που έχει τοποθετηθεί στην παραλία της Καλαμάτας και διευκολύνει τα άτομα με κινητικά προβλήματα να κάνουν θαλάσσιο μπάνιο.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε το περσινό καλοκαίρι στην παραλία και βρίσκεται νοτίως της πλατείας του Ιερού Ναού Αναστάσεως Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ράμπα αυτή είναι η μοναδική που έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί στην Πελοπόννησο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα καπάκια των στυλό έχουν τρύπα;


Αυτά τα στυλό υπάρχουν στα σπίτι των περισσότερων από εμάς. Αλλά λίγοι ως ελάχιστοι είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί το καπάκι σχηματίστηκε με αυτόν τον τρόπο.

Το 1991, η BIC εισήγαγε στον κόσμο αυτό το στυλό σκεπτόμενη πολλούς παραμέτρους πριν την κυκλοφορία του. Στο καπάκι αποφάσισαν ότι θα είναι απαραίτητο να υπάρχει μια τρύπα.

Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν καμία προσοχή σε αυτόν. Εν τω μεταξύ, η λύση αυτή σώζει τις ζωές πολλών παιδιών. Για να είμαστε πιο ακριβής περίπου 100 παιδιών. Και ελαφρώς λιγότερους ενήλικες. Ετησίως.

Τα μικρά παιδιά αγαπούν να δοκιμάζουν διάφορα πράγματα που βρίσκουν στον δρόμο τους. Ειδικά τα πιο μικρά που μπορούν να τα χώσουν ολόκληρα στο στόμα τους. Και οι ενήλικες όμως αγαπούν να μασάνε τα καπάκια όταν σκέφτονται και θέλουν να συγκεντρωθούν ή όταν αγχώνονται. Το καπάκι θα μπορούσε πολύ εύκολα να σας κόψει την αναπνοή. Η τρύπα στο καπάκι βοηθά το άτομο να πάρει την απαραίτητη δόση οξυγόνου πριν από το ασθενοφόρο.

Η απόφαση στηρίχθηκε από σχεδόν όλες τις μεγάλες μάρκες του στυλό και το British Standards Institution τροποποιήθηκε με της συστάσεις σχετικά με την παραγωγή και τη χρήση τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήξερες γιατί παλιά παίρναμε το μηδέν;


Ποιος μπορεί να ξεχάσει μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις κυρίως της δεκαετίας του 80' ; "Πάρε το μηδέν" έλεγε η φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής όταν ακούγαμε παράσιτα ή ο συνομιλητής ακουγόταν από το βάθος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, αφού δεν υπήρχε αναγνώριση κλήσεων και έπρεπε να σηκώσεις το ακουστικό για να καταλάβεις ποιος σε καλεί, το "πάρε το μηδέν" ήταν η απόλυτη δικαιολογία για να το κλήσεις και να έχεις την δικαιολογία ότι δεν άκουγες καλά.

Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί πέρναμε το μηδέν; Τεχνικός των εποικοινωνιών μας λύνει την απορία και λέει ότι όποιο πλήκτρο κι αν πατούσαμε θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, η γραμμή, έστω και για λίγο θα καθάριζε από τα παράσιτα αλλά για κάποιον, άγνωστο λόγο, όλοι μας επιλέγαμε το "0" και όχι κάποιον άλλο αριθμό. Το πάτημα του πλήκτρου έδινε λίγο ρεύμα, δηλαδή μεγαλύτερη ισχύ στη γραμμή με αποτέλεσμα να μειώνονται ή να εξαφανίζονται τα παράσιτα.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Aniston είναι η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου για το 2016


Κολακευμένη δηλώνει η 47χρονη ηθοποιός.

Το περιοδικό People ανέδειξε την Jennifer Aniston την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για το 2016. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός κερδίζει αυτόν τον τίτλο. Το 2004 το περιοδικό της είχε χαρίσει και πάλι αυτόν τον τίτλο. Η 47χρονη ηθοποιός ποζάρει στο εξώφυλλο του People για το τεύχος Μαΐου.

«Ενθουσιάστηκα, λίγο σαν έφηβη και ένιωσα πολύ, πάρα πολύ, κολακευμένη», παραδέχθηκε όταν την ρώτησαν πώς αισθάνεται για τη «διάκρισή» της.

Όσο για το πώς παραμένει τόσο όμορφη μεγαλώνοντας, αποκάλυψε ότι έχει ένα τσαντάκι γεμάτο βιταμίνες, τις οποίες παίρνει καθημερινά, ενώ γυμνάζεται τακτικά, τονίζοντας ότι αισθάνεται πιο όμορφη κάθε φορά που το κάνει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε 90 ετών


Σε εορταστικούς ρυθμούς η Βρετανία.

Με τρεις φωτογραφίες από τη διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz γιορτάζει η βασίλισσα Ελισάβετ το πέρασμά της στην 9η δεκαετία της ζωής της.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εν ζωή αρχηγός, μετά τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε, απεικονίζεται ευτυχής με τα δισέγγονά της, με την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα και τα τέσσερα σκυλιά της.

Ολόκληρη η Βρετανία και τα μέσα ενημέρωσης ετοιμάζονται για τους εορτασμούς των γενεθλίων της βασίλισσας απ’ άκρη σε άκρη στη χώρα. Το μεσημέρι αναμένονται να πέσουν εορταστικοί κανιοβολισμοί, ενώ και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο για την Ελισάβετ, κάνοντας λόγο για «ένα βράχο δύναμης για το έθνος και τα κοινοπολιτειακά βασίλεια».

Η Ελισάβετ θα δεχθεί ως τούρτα γενεθλίων ένα κέικ πορτοκαλιού που θα ετοιμάσει η Ναντίγια Τζαμίρ Χουσέιν, νικήτρια της τηλεοπτικής εκπομπής ζαχαροπλαστικής «The Great British Bake Off» του BBC. «Πρέπει να τσιμπιέμαι για να το πιστέψω», έγραψε στο Twitter η 31 ετών βρετανή σεφ, αρθρογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές.

Το βράδυ η βασίλισσα θα παραστεί σε οικογενειακό δείπνο και θα ανάψει έναν πυρσό, τον πρώτο από τους πολλούς που θα ανάψουν σε όλο τον κόσμο για να εορταστεί το γεγονός.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στα social media όταν πεθαίνει ο χρήστης


Η πολιτική που εφαρμόζεται σε Facebook, Instagram και Twitter.

Με το Facebook να μετρά ήδη 30 εκατομμύρια «νεκρούς χρήστες» των οποίων τα προφίλ συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο, το κάθε κοινωνικό δίκτυο ακολουθεί τη δική του πολιτική για όσους πεθαίνουν.

Σύμφωνα με το ABC, 8.000 άνθρωποι που έχουν λογαριασμό στο Facebook πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι ένα ποσοστό από αυτούς έχει επίσης ένα προφίλ στο Instagram και στο Twitter. Οι ειδικοί παραδέχονται ότι αυτό είναι ένα από τα «προβλήματα» της επανάστασης των κοινωνικών δικτύων, καθώς πολλά από αυτά τα προφίλ δε σβήνονται και παραμένουν οι λογαριασμοί των νεκρών στον «αέρα».

Οι νόμοι προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εταιρειών, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προβλέπουν ότι κανείς δεν επιτρέπεται να συνδεθεί στο λογαριασμό κάποιου άλλου εκτός αν του έχει δοθεί η έγκριση από τον ίδιο τον χρήστη.
Δείτε τι ισχύει σε κάθε κοινωνικό δίκτυο...

Facebook



Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αναφέρει στους χρήστες ότι μπορούν να διαλέξουν εκ των προτέρων αν θα ήθελαν ο λογαριασμός τους να μετατραπεί σε σελίδα μνήμης ή να διαγραφεί οριστικά από το Facebook σε περίπτωση θανάτου τους, όπως αναφέρει η Mirror. Επιπλέον ο κάθε χρήστης μπορεί να ορίσει ένα πρόσωπο από τους φίλους ή τους συγγενείς του το οποίο θα έχει μετά το θάνατο περιορισμένο έλεγχο και διαχείριση του προφίλ του, εάν αυτός πεθάνει. Μεταξύ αυτών μπορεί να δημοσιεύσει ένα τελευταίο μήνυμα μετατρέποντας το προφίλ σε σελίδα μνήμης.
Twitter



Σε περίπτωση θανάτου ενός χρήστη του Twitter, η εταιρεία λέει ότι μπορεί να υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί να ενεργεί για λογαριασμό του θανόντος ή ένα μέλος της άμεσης οικογένειας του που έχει επαληθευτεί ώστε ο λογαριασμός να απενεργοποιηθεί. Μπορεί κάποιος επίσης να ζητήσει την απενεργοποίηση ενός λογαριασμού για κάποιον που έχει πεθάνει, αλλά θα πρέπει να προσκομίσει κάποια στοιχεία όπως το αντίγραφο της ταυτότητάς του και το πιστοποιητικό θανάτου του χρήστη. Δεν μπορεί ωστόσο κανείς να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό και να κάνει μια δημοσίευση όπως συμβαίνει με το Facebook.
Instagram



Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τις φωτογραφίες δημιουργεί επίσης προφίλ μνήμης για τους θανόντες όπως το Facebook, αλλά με κάποιες διαφορές. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να συνδεθεί σε ένα προφίλ μνήμης και δεν μπορεί κανείς να χειριστεί τις πληροφορίες του χρήστη. Τα προφίλ εμφανίζονται σε όσους είχαν ακολουθήσει τον χρήστη όπως παλιά αλλά δεν είναι ορατά στην αναζήτηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άντρας που ισχυρίζεται ότι κάνει την καλύτερη δουλειά του κόσμου


«Το μόνο που κάνεις είναι να κάθεσαι και να λες ψέμματα στα παιδιά κάθε μέρα».

Ο Archie από το Μάντσεστερ ισχυρίζεται ότι είναι πολύ παχύς για να βρει μια δουλειά εκτός από αυτήν που κάνει για 4 εβδομάδες το χρόνο, όταν ντύνεται Άγιος Βασίλης και υποδέχεται τα μικρά παιδιά για να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο άνδρας που ζυγίζει 165 κιλά δεν έχει δουλέψει με πλήρη απασχόληση τα τελευταία 6 χρόνια. Η μόνη δουλειά του είναι να προσποιείται τον Άγιο Βασίλη κάθε Δεκέμβριο, μία εργασία η οποία, όπως λέει, είναι η καλύτερη, καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι «να μένει καθισμένος σε μία καρέκλα και να λέει ψέμματα όλη μέρα στα παιδιά».

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε εκπομπή του Channel 5 και σε ένα κλιπ από τη ζωή του, εμφανίζεται να δηλώνει: «Είναι η καλύτερη δουλειά. Δεν υπάρχει καμία δουλειά σαν αυτή. Απλά κάθεσαι και λες ψέμματα στα παιδιά», είπε και πρόσθεσε ότι κάνει ερωτήσεις όπως: «Είναι καλό παιδί; Ήταν αρκετά καλός για να του φέρω δώρο; Αν κοιμάσαι στο κρεβάτι σου και όχι στο κρεβάτι των γονιών σου θα σου φέρω πολλά δώρα».

Ο Archie αποκαλύπτει ότι είναι τόσο παχύς ώστε ακόμη κι αν κατάφερνε να αδυνατίσει θα ήταν ιδανικός για την εποχιακή δουλειά που κάνει κάθε Χριστούγεννα και λέει χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να χάσω 60 κιλά και να είμαι ακόμα κατάλληλος για Άγιος Βασίλης γιατί είμαι 165 κιλά».

Η εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε είναι ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ για τους παχύσαρκους ανθρώπους της Βρετανίας και τη ζωή τους, με τους περισσότερους απ' αυτούς να λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά λόγω των κιλών τους.

Σε κάθε επεισόδιο εμφανίζεται και μια διαφορετική ιστορία με μία από αυτές να είναι του Archie ο οποίος βέβαια δείχνει να μην τον ενδιαφέρει να βρει κάποια άλλη δουλειά απ' αυτή του «Άγιου Βασίλη» η οποία θεωρεί πως είναι η καλύτερη που υπάρχει. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν ντρέπεται να λέει ότι του αρέσει να κάθεται και να «λέει ψέμματα» στα παιδιά αφού αυτή είναι η πραγματικότητα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...