Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

To σκάνδαλο της Volkswagen κλονίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς


Πλήρη συνεργασία με τις Αρχές για το παράνομο λογισμικό θα έχει η VW

Ο επικεφαλής της στις ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν γνώριζε και ενημερώθηκε για το πρόβλημα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρέδωσε μια σειρά εγγράφων στους Γερμανούς εισαγγελείς που ερεύνησαν νωρίτερα σήμερα τα γραφεία της στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Η εταιρεία, που αγωνίζεται να περιορίσει τις συνέπειες από το σκάνδαλο της χρησιμοποίησης παράνομου λογισμικού το οποίο εντόπιζε τους ελέγχους για την εκπομπή καυσαερίων στα ντιζελοκίνητα οχήματά της, πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα της εισαγγελίας για την παραποίηση αλλά και για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Ο πρόεδρος της Volkswagen Βόρειας Αμερικής, ο Μάικλ Χορν, καταθέτοντας στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το παράνομο λογισμικό στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αμερικανικές αρχές.

Όταν ρωτήθηκε πότε ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ο Χορν απάντησε: «Γύρω στις 3 Σεπτεμβρίου» 2015, στη συνάντηση που είχε με έναν ελεγκτή από την Καλιφόρνια. «Λίγες ημέρες νωρίτερα», πρόσθεσε κατόπιν.

Ο επικεφαλής της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική υποστήριξε επίσης ότι η απάτη δεν ήταν μια απόφαση που έλαβε ο όμιλος αλλά «κάτι που έκαναν μεμονωμένα άτομα».

Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος (EPA) κατηγόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου τη VW ότι είχε εγκαταστήσει στα οχήματά της ένα λογισμικό που εντόπιζε τους ελέγχους και επέτρεπε την παραποίηση του αποτελέσματος όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων. Λίγες ημέρες αργότερα ο όμιλος παραδέχτηκε ότι 11 εκατομμύρια οχήματα σε όλον τον κόσμο —εκ των οποίων τα 8 εκατομμύρια στην Ευρώπη— είναι εξοπλισμένα με αυτό το λογισμικό.

Στο γραπτό κείμενο της μαρτυρίας του, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Χορν ήταν ασαφής, γεγονός που οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι γνώριζε το πρόβλημα εδώ και χρόνια. «Την άνοιξη του 2014 (...) μου είπαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα μη συμμόρφωσης (που αφορούσε τις εκπομπές ρύπων) το οποίο μπορούσε να διορθωθεί. Ενημερώθηκα ότι οι κανονισμοί της EPA προβλέπουν πολλές κυρώσεις για τη μη τήρηση των ορίων» εκπομπής ρύπων, ανέφερε στο κείμενο αυτό.

Σήμερα ωστόσο επιχείρησε να αποσαφηνίσει ορισμένα σημεία. «Θέλω να είμαι σαφής: όταν ενημερώθηκα για την έρευνα της EPA δεν μου είχαν πει και εγώ δεν είχα κανένα λόγο να υποψιάζομαι ή να πιστεύω ότι τα οχήματά μας ήταν εξοπλισμένα με ένα τέτοιο λογισμικό», είπε εκφράζοντας την «ειλικρινή συγγνώμη» του ομίλου.

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι και ο ίδιος εξαπατήθηκε στο θέμα αυτό, ο Χορν απάντησε λακωνικά: «Ναι».

--------------

Έφοδοι της αστυνομίας στη Volkswagen στη Γερμανία


H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ, αναφέρει η Deutsche Welle.

H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο για την παραποίηση των τιμών ρύπων και των καυσαερίων. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για το ποιοι συνεργάτες συμμετείχαν στην παραποίηση του λογισμικού και πως ακριβώς υλοποιήθηκε το σχέδιο.

Η Εισαγγελία διέταξε προς το παρόν την διεξαγωγή ερευνών κατ’ αγνώστων. Στο Βόλφσμπουργκ κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ ενώ σε άλλες πόλεις ερευνήθηκαν τα σπίτια συνεργατών. «Υπάρχουν υποψίες για περισσότερα άτομα» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Εισαγγελίας. Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν δεν συγκαταλέγεται στους υπόπτους.

Παραποίηση στοιχείων και στην Ευρώπη

Στις εφόδους συμμετείχαν συνολικά 50 υπάλληλοι και τρεις Eισαγγελίες. Η Volkswagen δήλωσε πως παρέδωσε στις αρχές μια ευρεία συλλογή εγγράφων. «Θα στηρίξουμε τις έρευνες της Εισαγγελίας στην προσπάθειά της να διαλευκάνει την υπόθεση και να εντοπίσει τους υπευθύνους» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η VW έχει καταθέσει και η ίδια μηνύσεις καθώς και μια σειρά πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό η Volkswagen προχώρησε στην τοποθέτηση του παράνομου λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων και των καυσίμων και στην Ευρώπη. Την είδηση αποκάλυψαν το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. H SZ έγραψε πως «τώρα γνωρίζουμε πως το λογισμικό ήταν σε θέση να αναγνωρίζει τα τεστ όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη». Μετά από ερώτηση του Reuters, η VW παραδέχθηκε ότι το λογισμικό που είχε εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα ντίζελ θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τις αναγραφόμενες τιμές ρύπων. Εάν και πως κάτι τέτοιο συνέβη είναι υπό εξέταση, δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

Μέχρι τώρα η VW είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε παραποίηση των στοιχείων στις ΗΠΑ, όπου και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τις Αμερικανικές Αρχές Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕPA).

Από πότε γνώριζε ο Μίχαελ Χορν;

Έρευνες κατά της VW διενεργούνται σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία έχουν κατατεθεί ήδη οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης από εμπόρους αυτοκινήτων. Κυρίως στις ΗΠΑ απειλείται η εταιρεία με ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Ο Μίχαελ Χορν, επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ μιλώντας σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο εξήγησε πως δεν γνώριζε πως υπήρχε ένα προβληματικό λογισμικό και πως έλαβε γνώση των παραποιήσεων μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Λίγο πριν σε γραπτή ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιηθεί, γινόταν λόγος ότι ο Χορν γνώριζε ήδη από την άνοιξη του 2014 ότι υπήρχαν πιθανές παρατυπίες.

--------------

Η Volkswagen δεσμεύεται για επενδύσεις 4,2 δισ. ευρώ στην Ισπανία

Προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσουν οι επενδύσεις ύψους 4,2 δισεκ. ευρώ στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία.

«Χθες είχα μια συνάντηση στη Γερμανία με τον πρόεδρο και εγγυήθηκε ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για την Ισπανία θα διατηρηθούν» είπε ο Σορία στον κρατικό ραδιοσταθμό La COPE.

H VW, που έχει παραδεχθεί ότι χειραγωγούσε τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η επένδυση, σε βάθος πενταετίας, για το εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ έξω από την Βαρκελώνη – τη μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα αυτοκινήτων στην Ισπανία – και το εργόστασιο οχημάτων VW στη Ναβάρα.

Η VW απασχολεί περίπου 22.000 εργαζομένους στη χώρα. Τα ισπανικά εργοστάσια συναρμολόγησης αναλαμβάνουν νέα μοντέλα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στις αναπτυγμένες χώρες.

Καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα δεν βρίσκεται υπό ισπανική ιδιοκτησία -η Volkswagen εξαγόρασε τη SEAT από το κράτος το 1986- αλλά ο συνολικός κλάδος αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ΑΕΠ και απασχολεί περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού.

Η VW είπε την Τρίτη ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε σημαντική εξοικονόμηση δαπανών για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το σκάνδαλο με τις τιμές των ρύπων.

--------------

Σφοδρή κριτική στον επικεφαλής της θυγατρικής της Volkswagen στην Αμερική

Αμερικανοί βουλευτές αντιδρούν στους ισχυρισμούς του περί αποκλειστικής ευθύνης των μηχανικών λογισμικού.

Στους μηχανικούς λογισμικού της εταιρείας συνεχίζει να επιρρίπτει ο επικεφαλής της αμερικανικής θυγατρικής της Volkswagen, Μάικλ Χόρν, την ευθύνη για την τοποθέτηση συστήματος αναστολής των ρύπων στα αυτοκίνητα της εταιρείας, επιμένοντας ότι οι διευθυντές του ομίλου σε Γερμανία και ΗΠΑ δεν είχαν γνώση του θέματος.

Καταθέτοντας σε ειδική επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χορν διευκρίνισε ότι «ήταν οι μηχανικοί λογισμικού που έβαλαν [το σύστημα], για κάποιο λόγο» ενώ εξήγησε ότι η μέθοδος ελέγχου των εκπομπών διαφέρει μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης λόγω των διαφορετικών επιτρεπτών ορίων ρύπων.

Το σύστημα άρχισε να χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα Volkswagen που κινούνται με ντίζελ από το 2009. Την άνοιξη του 2014 είχε περιέλθει σε γνώση της Volkswagen μία ανεξάρτητη έκθεση που έδειχνε ότι δύο από τα μοντέλα των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της έδειχναν παρατυπίες στην εκπομπή των ρύπων, αλλά η εταιρεία υποστήριζε στις αμερικανικές εποπτικές αρχές ότι τα στοιχεία που έδειχναν ψηλότερες εκπομπές ήταν αποτέλεσμα τεχνικών προβλημάτων με τους ελέγχους.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η εταιρεία ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές ότι χρησιμοποιούσε συστήματα αναστολής ελέγχου των εκπομπών στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, και ότι πριν από αυτό ο ίδιος δεν είχε ιδέα τί ήταν αυτά τα συστήματα. Ο αξιωματούχος ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή, αλλά δεν προσέφερε νέες πληροφορίες.

Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των βουλευτών μετά τους παραπάνω ισχυρισμούς με σφοδρή κριτική εναντίον τόσο του ιδίου όσο της εποπτεύουσας αρχής των ΗΠΑ.

Ο αντιπρόσωπος Κρις Κόλλινς (Ρεπουμπλικανός, Νέα Υόρκη), απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Χορν ότι η χρήση των συστημάτων αναστολής δεν ήταν απόφαση της ηγεσίας της εταιρείας. Μιλώντας για την τοποθέτηση του συστήματος που χρησιμοποιήσε η εταιρεία, απάντησε: «Είτε ολόκληρη η εταιρεία σας είναι ανίκανη όσον αφορά τη δημιουργία δικής της πατέντας - πράγμα που δεν πιστεύω ούτε για δευτερόλεπτο - είτε είναι συνεργοί σε ανώτατα κλιμάκια σε μια τεράστια συγκάλυψη που συνεχίζεται και σήμερα».

Ο αντιπρόσωπος Μάικλ Μπέρτζες (Ρεπουμπλικανός, Τέξας), άσκησε σφοδρή κριτική στον αντιπρόσωπο της εποπτικής αρχής, της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), σημειώνοντας ότι η υπηρεσία, με ετήσιο προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων (όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόσωπός της), δεν κατάφερε να ανακαλύψει την παρατυπία που βρήκε μια πανεπιστημιακή μελέτη με προϋπολογισμό λιγότερο από 70.000 δολάρια.

Σε απάντηση, ο Κρίστοφερ Γκράντλερ είπε, «Δεν θα επιρρίψω την ευθύνη για το γεγονός ότι μας διέφυγε η παρανομία στον προϋπολογισμό μας," είπε, προσθέτοντας ότι "πιστεύω ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά στο να θέτουμε προτεραιότητες».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες η EPA είπε ότι η Volkswagen αναμένεται να παραδώσει την επόμενη εβδομάδα σε αυτήν και την Καλιφόρνια ένα προκαταρκτικό σχέδιο με πρόταση διόρθωσης του λογισμικού για συσκευές αναστολής που τοποθέτησε σε αυτοκίνητα Passat μεταξύ του 2012 και 2014.

Στο μεταξύ, η πολιτεία του Τέξας μήνυσε την εταιρεία για ψευδή διαφήμιση αυτοκινήτων με υποτιθέμενη καθαρή τεχνολογία.

Στη Γερμανία, ο όμιλος έθεσε χθες σε διαθεσιμότητα 10 ανώτατους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και οι τρείς ανώτεροι μηχανικοί, ως μέρος μιας εσωτερικής έρευνας. Το σκάνδαλο, η μεγαλύτερη επιχειρηματική κρίση στην 78χρονη ιστορία της Volkswagen, εξανάγκασε σε παραίτηση των διευθυντή της Μάρτιν Βίντερκορν, επικεφαλής επί πολλά χρόνια.

Νωρίτερα γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα κεντρικά και σε άλλα γραφεία της εταρείας ως μέρος έρευνας για να διαπιστωθεί αν η εταιρεία παραποίησε ελέγχους και στην Ευρώπη. Η εταιρεία επέμεινε ότι υποστηρίζει τις έρευνες και ότι είχε παραδώσει στις αρχές «μια περιεκτική σειρά» ντοκουμέντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπε ο Φίλης για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Θα ζητηθεί η ένταξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.

Την πολιτική βούληση με άμεσες πρωτοβουλίες να επιλύσει, στο μέτρο του εφικτού, τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ, εξέφρασαν με τις παρεμβάσεις τους στη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης και η Αναπληρωτής υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, παρόντος του Γ.Γ. του Υπουργείου Δημήτρη Χασάπη.

Αναγνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι: «το Υπουργείο θα ζητήσει – σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- από την ΔΕΗ την υπαγωγή όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο μειωμένο τιμολόγιο, καθώς και την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.»

Ο υπουργός ζήτησε τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών για να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των Ανώτατων Ιδρυμάτων ώστε να δημιουργηθούν πρόσθετοι πόροι για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο κ. Φίλης επανέλαβε την προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης για την έναρξη του εθνικού διαλόγου για την παιδεία που θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε από την νέα χρονιά να αρχίσει η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα προκύψουν μέσα από ευρείες συναινέσεις.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ της χώρας, τόνισε ότι: «πρόθεση του Υπουργείου είναι, σε συνεννόηση με τις Πρυτανικές Αρχές να προχωρήσει στην επίλυσή τους με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται.»

Επανέλαβε ότι: «ενόψει εκλογών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ , τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων αυτοακυρώθηκαν, αποκόπηκαν από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του αποκλεισμού, υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων. Με ΠΝΠ καταργούμε αυτήν την αρμοδιότητα, που αντιβαίνει στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.»

---------------

Φίλης: Τα προβλήματα θα λυθούν συναινετικά

Κλίμα σύμπνοιας στο πρώτο ραντεβού των πρυτάνεων με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Για «ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων» και «συναντίληψη», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο οποίος παρέστη στη σημερινή Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η σύνοδος των πρυτάνεων συνήλθε σήμερα προκειμένου να συζητήσει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πανεπιστήμια, καθώς από τη χρηματοδότηση του 2015 έχει εισπραχθεί το 75%, ενώ στον προϋπολογισμό του 2016 προβλέπεται μείωση της τάξης του 20%.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάστηκαν για την οικονομική ανακούφιση των ανώτατων ιδρυμάτων είναι η συμπερίληψή τους στους μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς μειωμένου τιμολογίου και η μείωση ή και πλήρης απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών. Προς τούτο, θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα συναντήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ και την ΚΕΔΚΕ. Οι πρυτάνεις δεσμεύθηκαν επίσης να καταθέσουν προτάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτουν τα πανεπιστήμια από κληροδοτήματα κ.λπ.

«Η αγωνία των πρυτάνεων και της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων των πανεπιστημίων είναι κοινή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων» και «συναντίληψη».

Τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα θα λυθούν συναινετικά και ότι ο δημόσιος διάλογος για την παιδεία που ξεκινά τώρα θα ολοκληρωθεί την άνοιξη, ενώ επανέλαβε τη στήριξη του στους 14 διοικητικούς υπαλλήλους που δικάζονται τη Δευτέρα για συμμετοχή σε παράνομη απεργία.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που διέπουν την οικονομική λειτουργία των πανεπιστημίων. Παράλληλα ανέφερε ότι τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συναντίληψη φαίνεται ότι υπάρχει και στο θέμα της αλλαγής του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, που προβλέφθηκε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Το μείζον δεν είναι η εκλογή των πρυτάνεων. Μας απασχολούν τα οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα προσωπικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Η σύνοδος των πρυτάνεων εξέλεξε νέο προεδρείο, το οποίο αποτελείται από τον Θ. Δημοπουλο, τον Γ. Πετράκο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπρανη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθημα για την «Τέχνη του Αυνανισμού» σε βρετανικό πανεπιστήμιο


Εντάσσεται στο πλαίσιο της ενότητας «Ευχαρίστηση, Αυτοέλεγχος, Αυτοερωτισμός».

Μάθημα για την «Τέχνη του Αυνανισμού» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία!

Το συγκεκριμένο μάθημα προσφέρεται στους δευτεροετείς φοιτητές της Αγγλικής Φιλολογίας, στην ενότητα «Κριτική και Θεωρία της Λογοτεχνίας», που στόχο έχει την εισαγωγή «σε συγγραφείς, έννοιες και θεμελιώδεις προσεγγίσεις της σύγχρονης λογοτεχνικής θεωρίας».

Στο πλαίσιο της ενότητας αυτής και συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος υπό τον τίτλο «Ευχαρίστηση, Αυτοέλεγχος, Αυτοερωτισμός», πάνω από 200 φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την «Τέχνη του Αυνανισμού».

Μεταξύ των σημαντικότερων προτεινόμενων αναγνωσμάτων για τη συγκεκριμένη διάλεξη, είναι το βιβλίο της Eve Kosofsky Sedgwick, «Η Τζέιν Όστεν και το Αυνανιζόμενο Κορίτσι», που ασχολείται με την ταυτότητα του αυνανισμού και προτείνει ότι η «Λογική και Ευαισθησία» είναι στην πραγματικότητα ένας ύμνος στις ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Μεταξύ των καθηγητών πίσω από τη διάλεξη για τον αυνανισμό, είναι και η δρ Fabienne Collignon, που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

artofmas2


Πηγή:http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγωγή διαζυγίου... βγαλμένη από "ροζ" ταινία


Σενάριο αισθησιακής ταινίας θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο της αγωγής διαζυγίου που κατέθεσε ένας άντρας ο οποίος ανακάλυψε ότι η σύζυγός του και μητέρα του 6χρονου γιου τους ήταν μια αχόρταγη «μηχανή» του σεξ και τον απατούσε συστηματικά με εραστές που «ψάρευε» σε ιστοσελίδες γνωριμιών. Το καυτό μυστικό της γυναίκας, αποκαλύφθηκε, όταν έκλεισε ραντεβού για one night stand και στον ίδιο!

Περιγράφοντας το χρονικό ενός ευτυχισμένου (όπως νόμιζε) γάμου, ο 42χρονος ηλεκτρολόγος από τον Μαραθώνα επισημαίνει ότι τίποτα στην αρχή της κοινής ζωής δεν προμήνυε την κρυφή, γεμάτη απιστία καθημερινότητα της συζύγου του. «στα πρώτα χρόνια του γάμου μας ήμασταν πολύ ερωτευμένοι».

«Έπειτα από περίπου ένα έτος δημιουργούσε σοβαρές προστριβές, με αφορμή κυρίως την επιθυμία της για νυχτερινές εξόδους με την κολλητή της φίλη και κουμπάρα μας. Δεν υποψιάστηκα ποτέ τίποτα περισσότερο να συμβαίνει από τη γυναίκα μου, πέρα από απλές φιλικές εξόδους» αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτοι… ψύλλοι στα αυτιά του συζύγου μπήκαν όταν κατέρρευσε το «άλλοθι» που επικαλέστηκε η 40χρονη για να καλύψει τα νυχτοπερπατήματά της, όπως εξηγεί στην αγωγή: «Ένα βράδυ κι ενώ η σύζυγός μου, μου είχε πει ότι θα βγει για φαγητό με την κουμπάρα μας, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η κουμπάρα που μου ζητούσε να μιλήσει με τη σύζυγό μου!». Το ίδιο βράδυ, οι πειστικές εξηγήσεις της γυναίκας του τον καθησύχασαν προσωρινά, όμως άρχισαν και πάλι να τον ζώνουν τα φίδια, με αποτέλεσμα ο ηλεκτρολόγος να αναλάβει ρόλο… πράκτορα 007.

Οι υποψίες για την άσωτη ζωή της 40χρονης επιβεβαιώθηκαν, όταν διαπίστωσε ότι εκείνη ψάχνει εραστές στο διαδίκτυο. «μπήκα στο ιστορικό αρχείο που κρατάει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαπίστωσα ότι η σύζυγός μου περνά πολλές ώρες της ημέρας στο facebook, σε σελίδες με περιεχόμενο για ανεύρεση ερωτικών συντρόφων. Αμέσως δημιούργησα λογαριασμό με σκοπό να δω αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το πίστευα. Σκοπός ήταν να την παγιδεύω» υποστηρίζει στην αγωγή του.

«Έπεσα από τα σύννεφα όταν ο λογαριασμός “tapeino p...” μου έστειλε φωτογραφία, που ήταν η γυναίκα μου» αποκαλύπτει ο ίδιος, προσθέτοντας: «Ντρέπομαι να αναφέρω τους διαλόγους που έχω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά πλέον έχω πειστεί ότι έχω παντρευτεί όχι απλή γυναίκα, ιδιωτική υπάλληλο, αλλά μία …».

Προκειμένου να την… ξεμπροστιάσει, της έκλεισε ραντεβού σε ξενοδοχείο. Η άπιστη σύζυγος εμφανίστηκε και μόλις συνειδητοποίησε ότι ο υποψήφιος εραστής ήταν ο άντρας της, άρχισε να του επιτίθεται φραστικά.

Η γυναίκα φέρεται ότι απαίτησε από τον σύζυγό της καταβάλει διατροφή προκειμένου να του δώσει συναινετικό διαζύγιο. «Κατά την απόπειρα υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού που απαιτείται για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου απροκάλυπτα μου διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα απαιτούμενο έγγραφο, αν δεν της καταβάλλω μηνιαία διατροφή 1.000 ευρώ!».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Το ΣΔΟΕ δεν καταργείται και δεν αποδυναμώνεται


«Καμία υπόθεση φοροδιαφυγής δεν θα παραγραφεί».

Tο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να καταργηθεί ούτε να αποδυναμωθεί, ενώ καμία υπόθεσή του δεν θα παραγραφεί, διαβεβαιώνει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Αφορμή ήταν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στην οποία επίσης θα μεταφερθούν 500 υπάλληλοι και 3.500 υποθέσεις από το ΣΔΟΕ.

«Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους. Εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που ασκείται, κυρίως από τους κόλπους του ΣΔΟΕ, ότι οι υποθέσεις που θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μετατραπούν σε πληροφοριακά δελτία.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης το ΣΔΟΕ σήμερα έχει 38.000 εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες αφορούν 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων. Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015 κάτι το οποίο, όπως εξήγησε, δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος.

Όσον αφορά τις υποθέσεις που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ -πέραν των 3.500 που θα μεταφερθούν στην ΓΓΔΕ- θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη που θα περάσει από τη Βουλή πώς θα ελεγχθούν, αλλά, σε κάθε περίπτωση, όπως κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ο υπουργός, «καμία υπόθεση δεν πρόκειται να παραγραφεί».

Σχετικά με το προσωπικό, από τους 750 εργαζόμενους, οι 550 θα μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ, χωρίς να καταργηθούν οι υπηρεσιακές θέσεις στο ΣΔΟΕ οι οποίες θα παραμείνουν 830.Όπως τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης «κάποιοι λένε ότι πάμε να "κουκουλώσουμε" υποθέσεις. Αυτή η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε πόντο να υποχωρήσουμε σε θέματα φοροδιαφυγής». Σε άλλο σημείο, επικαλούμενος τα στοιχεία για τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν από το 2010 έως σήμερα, τόνισε ότι «φαίνεται πως από την αρχή είχε αποφασιστεί να οδηγηθεί σε παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος επανέλαβε ότι εντός του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των περιπτώσεων. «Δεν "κουκουλώνουμε" τίποτα, δεν θα μείνουν ανέλεγκτες ούτε οι άλλες λίστες - Λονδίνο, Λιχτενστάιν, σκάφη Ολλανδίας, εμβάσματα εξωτερικού κ.λπ.

Για τους ελέγχους που έχουν καθυστερήσει είπε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τον υπουργό, στο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να μείνει καμία φορολογική ή τελωνειακή υπόθεση για έλεγχο. Θα ασχολείται μόνο με απάτη και οικονομικό έγκλημα, «μαύρο χρήμα», ναρκωτικά όπλα κ.λπ. Τους επόμενους μήνες θα ανοίξει επίσης και το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού του.

Το νομοσχέδιο για τις αδήλωτες καταθέσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τις αδήλωτες καταθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, που θα έχει έναν συντελεστή (και όχι κλίμακα) ανακοίνωσε ο κ. Αλεξιάδης

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ εξωτερικού είπε ότι «μία από τις προτάσεις που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών είναι να εφαρμόσουμε τον Νόμο Μόντι στην Ιταλία, όπου επιβλήθηκε φόρος 0,76% επί της αξίας των ακινήτων που βρίσκονται σε τρίτες χώρες και ανήκουν σε Ιταλούς. Στην περίπτωση που ο φόρος που επιβάλλεται στη χώρα του ακινήτου είναι 0,5% να πληρώνει στην Ιταλία το υπόλοιπο 0,26% και ως αξία να λαμβάνεται αυτή που έχει η ξένη χώρα».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται σε ετήσια βάση γύρω στα 15-20 δισ. ευρώ. «Έχουμε ενδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή από ομίλους που κάνουν κήρυγμα στα συνέδρια κατά της φοροδιαφυγής», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται όλη η φοροδιαφυγή από υδραυλικούς, συνεργεία, ηλεκτρολόγους.

Μικρές αλλαγές στα τέλη ΙΧ

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών πολλών κλάδων με το ΥΠΟΙΚ. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μικρές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος. «Να χαμηλώσουμε στα χαμηλά και να αυξήσουμε στα μεγάλα», είπε αποδίδοντας το πνεύμα των αλλαγών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών από βδομάδα


Σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέες προσλήψεις αναπληρωτών τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Θα έχουμε λοιπόν προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών και προσλήψεις σε ειδικότητες στη Β/θμια. Ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα να γίνουν οι προσλήψεις και στην Παράλληλη Στήριξη. Για τις προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.600-1.800 προσλήψεις και για τη Β/θμια για 1000-1100 προσλήψεις.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προσλάβει έως και σήμερα περίπου 6.700 αναπληρωτές τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική και στις δυο βαθμίδες και είναι αναγκαίες και οι νέες προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν τα πολυάριθμα κενά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Ενέργειας για λίστα με πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων


«Μέρος των δημοσιευθέντων στοιχείων, που αφορούν υποθέσεις από το 2003 και ύστερα, αντλήθηκαν από προγενέστερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας».
«Διευκρινίσεις αναφορικά με λίστα πρατηρίων καυσίμων στα οποία έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), που δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά Μέσα Eνημέρωσης, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει, η λίστα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αποτυπώνει την εξέλιξη της εκδίκασης τυχόν προσφυγών κατά των Υπουργικών Αποφάσεων επιβολής προστίμου και επικαιροποιείται διαρκώς, ενώ αφορά πρόστιμα από το 2009 και ύστερα.

Η τελευταία καταχώρηση πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015, ενώ μεγάλο μέρος των δημοσιευθέντων στοιχείων, που αφορούν υποθέσεις από το 2003 και ύστερα, αντλήθηκαν από προγενέστερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου


Ήδη έχουν προχωρήσει στη θανάτωση 85 βοοειδών.

Δύο νέα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ξάνθης, σε δύο εκτροφές στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης, μόλις 10 χλμ. από το Μοναστηράκι Κεραμωτής (Δήμος Νέστου), όπου είχε εμφανιστεί η ζωονόσος πριν από μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα τη θανάτωση 85 βοοειδών.

Αύριο πρόκειται να θανατωθούν τα βοοειδή στις δύο κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από τη ζωονόσο, οι οποίες αριθμούν 20 και 45 ζώα αντίστοιχα, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των ζώων σε όσες μονάδες βρίσκονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Σωτήρης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.500 βοοειδή στη συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Νέστου, ενώ καθημερινοί είναι οι έλεγχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, υπάλληλοι της οποίας προχωρούν σε τακτικές δειγματοληψίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι δε θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία στους κτηνοτρόφους και τους πολίτες, καθώς οι υπηρεσίες συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς, ενώ σημείωσε ότι σήμερα θα βρίσκονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα εμβόλια που παρήγγειλαν οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα παραληφθούν άλλα 20.000 εμβόλια, τα οποία παρήγγειλε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για την κατασταλτική αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ν’ απαγορεύει τη μεταφορά παραγώγων ή μεταποιημένων προϊόντων από τις πληγείσες περιοχές και συμπλήρωσε ότι αναμένεται νέα οδηγία το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το μόνο που απαγορεύεται, όπως κρίνεται φυσιολογικό, είναι η μεταφορά ζώντων ζώων.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως μια από τις δυσκολότερες της τελευταίας 10ετίας, με την εμφάνιση αρκετών ζωονόσων, όπως της ευλογίας ή του καταρροϊκού πυρετού και τώρα της οζώδους δερματίτιδας, συμπληρώνοντας ότι είναι θετικό ότι χειμωνιάζει και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εξάπλωσης της ασθένειας.

Τέλος, αναφορικά με τη μετάδοση της οζώδους δερματίτιδας, αυτή είναι πιθανότερο, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, να εξαπλώνεται από τα αποδημητικά πουλιά, που μετακινούνται μεταξύ των υδροβιοτόπων και των βοσκοτόπων και σε μικρότερο ποσοστό από τα κουνούπια ή τις αλογόμυγες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει στο ίδρυμα Ευγενίδου


Ένα διήμερο γεμάτες φως με διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια και πλανηταριακές παραστάσεις.

Ένα διήμερο δράσεων με τίτλο: «Δύο ημέρες γεμάτες φως», συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτονικών Επικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της UNESCO για το Διεθνές Έτος Φωτός στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια σειρά ανοικτών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, που θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Το διήμερο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού του Διεθνούς Έτους Φωτός.

Για τα παιδιά και τους γονείς τους το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια, αφηγήσεις και πλανηταριακές παραστάσεις σχετικές με το φως. Τις δραστηριότητες θα καθοδηγούν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ιδρύματος Ευγενίδου. Επίσης, για τους ενήλικες, θα υπάρξει μια ενημερωτική διημερίδα σχετικά με το φως και τις νέες οπτικές τεχνολογίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαίες λίμνες στον Άρη μπορεί κάποτε να φιλοξενούσαν ζωή


Παραμένει μυστήριο πώς ο Άρης διατήρησε νερά στην επιφάνειά του.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι νερά φαίνεται να κυλάνε τα καλοκαίρια στον Άρη, αρχαίες λίμνες που διήρκεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεπώς μπορεί να είχαν φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, ανακάλυψε με τα επιστημονικά όργανά του το ρόβερ «Curiosity» της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στον Άρη. Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι κάποτε υπήρχαν ουκ ολίγα τρεχούμενα νερά στον «κόκκινο» πλανήτη.

Οι παρατηρήσεις του «Curiosity» στον μεγάλο αρειανό κρατήρα Γκέιλ, όπου από τον Αύγουστο του 2012 συνεχίζει να περιφέρεται κάνοντας μελέτες, αποκαλύπτουν ότι κάποτε (πιθανώς πριν από 3,8 έως 3,3 δισεκατομμύρια χρόνια) υπήρχε εκεί μια μεγάλη λίμνη άγνωστου βάθους, η οποία κράτησε το νερό της για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.

Οι λίμνες αυτού του είδους φαίνεται περιοδικά να ξεραίνονταν και μετά να ξαναγέμιζαν με νερό. Ακόμα και όταν ο κύκλος αυτός σταματούσε οριστικά, στο υπέδαφος θα έμεναν αποθέματα νερού για ακόμη περισσότερο χρόνο.

Όλα αυτά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας γεωλόγος Τζον Γκρότσινγκερ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), ενισχύουν τις πιθανότητες να είχε κάποτε αναπτυχθεί ζωή στον 'Αρη, χάρη στο υγρό περιβάλλον του, το οποίο πιθανώς διατηρήθηκε για εκατομμύρια χρόνια.

Παραμένει μυστήριο πώς ο Άρης διατήρησε νερά στην επιφάνειά του, καθώς πολύ νωρίς έχασε το προστατευτικό μαγνητικό πεδίο και την ατμόσφαιρά του. Ίσως, σε αντιστάθμισμα, να υπήρχαν «αέρια του θερμοκηπίου», που βοήθησαν το νερό να διατηρηθεί.

Τα νέα στοιχεία για το υγρό παρελθόν του Άρη παρουσιάσθηκαν σε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science» και βασίσθηκαν σε ανάλυση των ιζημάτων στον πυθμένα του κρατήρα, καθώς και σε φωτογραφίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μποντιμπίλντερ κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την τρανσέξουαλ σύζυγό του


Φέρεται να τη δολοφόνησε όταν την είδε με άλλον άντρα.

α βρετανικά μίντια και η κοινή γνώμη, ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με τη δίκη ενός νεαρού αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε την τρανσέξουαλ συζύγου του, όταν την είδε να επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις με άλλον άντρα.

Ο 24χρονος Joaquin Gomez-Hernandez, ξέσπασε σε κλάματα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τη δίκη, όταν αντίκρυσε την Vanessa Santillan να κάνει σεξ με έναν άντρα στην κρεβατοκάμαρά τους, στο διαμέρισμά τους στο Λονδίνο. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο νεαρός κάλεσε ασθενοφόρο λέγοντας ότι βρήκε την 33χρονη να κείτεται ημίγυμνη στο πάτωμα του σαλονιού, δίπλα σε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και σπασμένα ψεύτικα νύχια.

Επιπλέον, στο διαμέρισμα εντοπίστηκε και το ποσό των 13.000 λιρών, αποτέλεσμα της εργασίας του θύματος ως συνοδός πολυτελείας. Η νεαρή είχε εμφανή σημάδια στο πρόσωπο και όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής είχε υποστεί ισχυρά τραύματα σε κεφάλι και λαιμό.

Όπως ο 24χρονος είπε στην αστυνομία, άφησε τη σύζυγό του στο κρεβάτι και βγήκε για ψώνια ενώ ισχυρίστηκε ότι δολοφονήθηκε από κάποιον από τους πελάτες της. Όπως ανέφεραν μάρτυρες στο δικαστήριο, ήταν το θύμα που συντηρούσε τον Gomez-Hernandez καθώς ο 24χρονος από το Μεξικό, ήταν άνεργος. Επιπλέον, ειπώθηκε ότι ο νεαρός ζήλευε σε υπερβολικό βαθμό τη σύζυγό του και συχνά το ζευγάρι ερχόταν σε αντιπαράθεση.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Gomez-Hernandez και αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του, εκείνος δηλώνει αθώος.

Η δίκη συνεχίζεται...


Το διαμέρισμα του ζευγαριού στο Λονδίνο
Το θύμα, η Vanessa Santillan










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τον Ασωπό


Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Γιάννη Τσιρώνη.
Τη βούληση του για οριστική επίλυση του προβλήματος του Ασωπού, επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση στη Λιβαδειά, όπου ανακοινώθηκε το πλαίσιο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην «οριστική επίλυση ενός τεράστιου κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού προβλήματος, του Ασωπού» όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές «περιβαλλοντικό έγκλημα» που συντελείται στη Βοιωτία, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την τοπική οικονομία.

Στο σχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο κ. Μπακογιάννης περιλαμβάνονται δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ ζητά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους κατάθεση προτάσεων επί του σχεδίου έως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε σύντομα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στη συνάντηση εκτός του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της περιοχής

«Η λέξη "Ασωπός" είναι συνώνυμη της περιβαλλοντικής ρύπανσης» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι «όσο παραμένει το πρόβλημα ακυρώνεται κάθε προοπτική ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης». «Η οικονομία και η κοινωνία της Βοιωτίας βρίσκεται σε έναν παρατεταμένο μαρασμό. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς, διαπιστώνοντας «έλλειμμα πολιτικής βούλησης και ρεαλιστικού σχεδιασμού» για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε οι προτάσεις της Περιφέρειας στηρίζονται στο τρίπτυχο «Επιχειρηματικότητα -Υγεία - Περιβάλλον» και αποσκοπούν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος και την καταπολέμηση του προβλήματος, στη “ρίζα” του», ενώ στους τρεις βασικούς άξονες του σχεδίου περιλαμβάνονται το Επιχειρηματικό Πάρκο, το Παρατηρητήριο Υγείας, το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Ασωπού και το εν εξελίξει Βιομηχανικό και Περιβαλλοντικό Μητρώο της περιοχής.

Συγκεκριμένα στις προτάσεις περιλαμβάνεται η «χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της περιοχής μέσα από ένα σύγχρονο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης», με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομίας της περιοχής. Η Περιφέρεια προτείνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου υποδοχέα επενδύσεων με σύγχρονες υποδομές αξιοποιώντας και ευκαιρίες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επίσης, προτείνεται η σύσταση στο Δήμο Τανάγρας «Παρατηρητηρίου και Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», με στόχο την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων της περιοχής και την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με άλλα καταξιωμένα πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το πανεπιστήμιο του Dartmouth, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κ.ά.

Τέλος, προτείνεται η λειτουργία «Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Ασωπού», σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, που θα παρακολουθεί την κατάσταση και εγκατάσταση εξοπλισμού που θα περιορίσει δραστικά την ρύπανση από βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο.

Κεντρικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στην περιοχή, να αποκαλυφθούν οι εστίες και οι υπεύθυνοι της ρύπανσης, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του Ασωπού, γιατί «η περιβαλλοντική εξυγίανση και προστασία του Ασωπού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμματίζεται και η ολοκλήρωση του Βιομηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με «σκληρές κινητοποιήσεις» προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας με τα απορριμματοφόρα την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί με «σκληρές πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας, με τα απορριμματοφόρα και τα πληρώματα τους, την προσεχή Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!!», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εντάχθηκαν στη διάταξη του Ν.3660/2008 και πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση για τον ιαματικό τουρισμό θα παρουσιάσει ο Μάρδας


Στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ο υφυπουργός.

Τις δυνατότητες αναβάθμισης του ιαματικού τουρισμού, αλλά και προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, θα συζητήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος, για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και θα μετέχουν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των 54 δήμων-μελών του ΣΔΙΠΕ από όλη την Ελλάδα, ο κ. Μάρδας θα παρουσιάσει συγκεκριμένη μέθοδο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.

Η συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μπορεί να είναι καταλυτική στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Όπως σημειώνεται, οι επενδύσεις θα έχουν στόχο, αφενός, τη διαμόρφωση ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος που θα απευθύνεται σε υψηλά εισοδήματα, κυρίως από επισκέπτες του εξωτερικού και, αφετέρου, την κάλυψη των αναγκών της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για βία σε βάρος καθηγήτριας της Φιλοσοφικής


Επίθεση και σε μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ.

Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα «την απαράδεκτη λεκτική και σωματική βία που δέχτηκε η συνάδελφος καθηγήτρια Ελένη Μαντζουράνη, καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, από μια ομάδα "αγνώστων" μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και εξωπανεπιστημιακών "αλληλέγγυων" στοιχείων, που "νέμονται" τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «τα άτομα αυτά, την Τρίτη το πρωί 6 Οκτωβρίου, αφού διέκοψαν βίαια τη διδασκαλία του μαθήματος της κ. Μαντζουράνη, της επιτέθηκαν, την απείλησαν ευθέως και χωρίς κανένα ενδοιασμό και, εν συνεχεία, την κράτησαν δια της βίας στο γραφείο της επί δύο σχεδόν ώρες, συνεχίζοντας να εκτοξεύουν ύβρεις και απειλές εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της ακόμα και για τη σωματική της ακεραιότητα, τώρα αλλά και στο μέλλον. Η βιαιότητα των ενεργειών μάλιστα συνεχίστηκε αμείωτη ακόμα και όταν προσήλθε στο χώρο η Κοσμήτορας της οικείας Σχολής. Πράξεις αυτής της μορφής, που τελούνται τόσο συχνά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε φτάνουν στο σημείο να θεωρούνται «φυσικές», αποπνέουν πολιτικό πολιτισμό των παρακρατικών των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60, από τον οποίο πολλά υπέφερε ο λαός και η χώρα.

Για τη διαμόρφωση αυτής της άθλιας και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί -ειδικά τα τελευταία χρόνια- οι ευθύνες του κυβερνώντος κόμματος, των νυν αλλά και των πρώην συνιστωσών του, είναι τεράστιες. Η ΚΙΠΑΝ, θεωρεί αυτονόητο και αναμένει ότι: το κυβερνών κόμμα και τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία επιτέλους θα ασχοληθούν σοβαρά και με την απαιτούμενη συναίσθηση της τραγικότητας μέσα στην οποία λειτουργούν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση οι διδάσκοντες σε ορισμένα Πανεπιστήμια και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής θα παρέμβουν ενεργά και άμεσα, με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα, θα διερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και θα επιβάλουν τις κυρώσεις που επισύρουν τέτοιες πράξεις. Θεωρούμε προφανές ότι θα έχουν ήδη προβεί στην καταδίκη δημοσίως της επίθεσης αυτής και κάθε σχετικής ενέργειας των γνωστών μειοψηφιών ενάντια στην ελεύθερη έκφραση και δράση όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, 2/2 η Πανεπιστημιακή κοινότητα, τα θεσμικά της όργανα, καθηγητές και φοιτητές, θα καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός, περιφρουρώντας τις στοιχειώδεις ακαδημαϊκές αρχές και αξίες, την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, καθώς και την εφαρμογή των Νόμων μέσα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στον αποκλεισμό υποψήφιων πρυτάνεων από τα Συμβούλια


Εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα καταργεί την αρμοδιότητα των Συμβουλίων Ιδρυμάτων να αποκλείουν υποψήφιους πρυτάνεις και κοσμήτορες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Φίλης ότι «η ισχύουσα νομοθεσία για τα πανεπιστήμια έχει προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, τα οποία άμεσα πρέπει να επιλυθούν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει τρεις εκλογές πρυτάνεων και επίκεινται νέες εκλογές. Τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων αυτοακυρώθηκαν, αποκόπηκαν από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του αποκλεισμού υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργούμε αυτήν την αρμοδιότητα που αντιβαίνει στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας»

Τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας έγιναν πράξη καθώς εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει αλλαγές στη νομοθεσία για την επιλογή των Πρυτάνεων.

Ακολουθούν τα όσα ορίζονται και το τι προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσία

Η παρ. 15 του άρθρου 8 του Ν. 4009/2011 (Α' 195) αντικαθίσταται ως εξής: «15. Ως πρύτανης εκλέγεται καθηγητής πρώτης βαθμίδας του οικείου Ιδρύματος».

Η παράγραφος που αντικαθίσταται όριζε ότι ως πρύτανης εκλέγεται καθηγητής πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Οι περίπτ. α', β', γ', δ' και ε' της παρ. 16 του άρθρου 8 του Ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 2 του Ν. 4076/2012 (Α' 159), αντικαθίστανται και προστίθεται περίπτ. στ΄ ως εξής: «16. α) Ο Πρύτανης εκλέγεται από τους καθηγητές και τους υπηρετούντες λέκτορες του Ιδρύματος με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία και διορίζεται με απόφαση του Συμβουλίου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκδίδει διαπιστωτική πράξη για το διορισμό του Πρύτανη. Ο Πρύτανης δεν μπορεί να εκλεγεί για δεύτερη συνεχή θητεία στο ίδιο ίδρυμα.

β) Η προκήρυξη των εκλογών γίνεται από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, τρεις μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος Πρύτανη. Στα Α.Ε.Ι. των οποίων η θητεία του Πρύτανη ολοκληρώνεται, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 4327/2015 (Α΄ 50), στις 31−10−2015, η προκήρυξη των εκλογών γίνεται εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας. Στα ίδια Α.Ε.Ι. παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σήμερα Πρυτάνεων μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης από την περίπτ. α΄ διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το διορισμό του Πρύτανη.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω κατά περίπτωση προθεσμιών η αρμοδιότητα της προκήρυξης περιέρχεται στη Σύγκλητο. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για την εκλογή των Κοσμητόρων.

γ) Το Συμβούλιο ή η Σύγκλητος κατά περίπτωση, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της προκήρυξης.

δ) Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Πρύτανη υποβάλλονται, με αίτηση των ενδιαφερομένων, ενώπιον του Συμβουλίου ή της Συγκλήτου σε περίπτωση κατά την οποία, σύμφωνα με την περ. β', έχει περιέλθει σε αυτήν η αρμοδιότητα της προκήρυξης των εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για την εκλογή των Κοσμητόρων.

ε) Την ευθύνη διεξαγωγής της ψηφοφορίας έχει τριμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, η οποία συγκροτείται µε απόφαση του Συμβουλίου τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και αποτελείται από καθηγητές πρώτης βαθμίδας του οικείου Ιδρύματος. Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η Επιτροπή συγκροτείται, εντός δέκα (10) ημερών, με απόφαση της Συγκλήτου. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύσσει τους υποψήφιους πρυτάνεις και κοσμήτορες μέσα σε δύο μέρες από την συγκρότησή της.

στ) Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, η εκλογή επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα μεταξύ των δύο πλειοψηφούντων υποψηφίων.

Σε περίπτωση δύο (2) διαδοχικών άγονων εκλογικών διαδικασιών, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υποχρεούται στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας µέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου, το αργότερο εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερών από την τελευταία άγονη ψηφοφορία. Σε περίπτωση άγονης εκλογικής διαδικασίας µέσω επι− στολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου, επαναλαμβάνεται η όλη εκλογική διαδικασία, μεταξύ των δύο πλειοψηφούντων υποψηφίων».
Τι όριζε η προηγούμενη νομοθεσία

«16. α) Ο Πρύτανης εκλέγεται από τους καθηγητές και τους υπηρετούντες λέκτορες του ιδρύματος, με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία, ύστερα από διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εκδίδεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος Πρύτανη.

β) Την ευθύνη της οργάνωσης της διαδικασίας ανά δειξης του Πρύτανη έχει τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Συμβουλίου και αποτελείται από καθηγητές πρώτης βαθμίδας του οικείου ιδρύματος. Η συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή αποτελεί καθήκον στο πλαίσιο του διοικητικού έργου του καθηγητή πρώτης βαθμίδας. Η επιτροπή προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για την προσέλκυση υποψηφιοτήτων, συγκεντρώνει τις υποψηφιότητες και εκθέτει στο Συμβούλιο τα ακαδημαϊκά και διοικητικά προσόντα των υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά.

γ) Το Συμβούλιο, με απόφασή του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών του, επιλέγει, εφόσον είναι ενδεκαμελές, δύο και, εφόσον είναι δεκαπενταμελές, τρεις υποψηφίους μεταξύ αυτών που συγκεντρώνουν τα τυπικά προσόντα, που προβλέπονται στην παράγραφο 15 και ύστερα από εκτίμηση των ουσιαστικών τους προσόντων, προσκαλεί τους υποψηφίους σε ακρόαση ανοικτή στην κοινότητα του ιδρύματος. Μέσα σε προθεσμία δύο ημερών από την ακρόαση, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, καλούνται όλοι οι καθηγητές του ιδρύματος να εκλέξουν, μεταξύ των δύο ή τριών, κατά περίπτωση, υποψηφίων που επιλέχθηκαν, τον Πρύτανη του ιδρύματος. Στην εκλογή συμμετέχουν και οι λέκτορες των Πανεπιστημίων/καθηγητές εφαρμογών των Τ.Ε.Ι., οι οποίοι υπηρετούν στο ίδρυμα σύμφωνα με τα άρθρα 77 και 78, αντίστοιχα. Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, η εκλογή επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα μεταξύ των δύο πλειοψηφούντων υποψηφίων. Σε περίπτωση δύο (2) διαδοχικών άγονων εκλογικών διαδικασιών, το αρμόδιο για τη διενέργεια των εκλογών όργανο υποχρεούται στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας μέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου, το αργότερο εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των επτά (7) ημερών από την τελευταία άγονη ψηφοφορία. Σε περίπτωση άγονης εκλογικής διαδικασίας μέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερών, το αρμόδιο για τη διενέρ− γεια των εκλογών όργανο υποχρεούται στη διεξαγωγή κλήρωσης, μεταξύ των δύο ή τριών, κατά περίπτωση, επιλεγέντων από το Συμβούλιο υποψηφίων, για την ανάδειξη του Πρύτανη, με τους περιορισμούς της περίπτωσης ε΄ της παρούσας παραγράφου. Η διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής των ανωτέρω ψηφοφοριών και της κλήρωσης, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

δ) Ο Πρύτανης διορίζεται με απόφαση του Συμβουλίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για τετραετή θητεία. Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού εκδίδει διαπιστωτική πράξη για το διορισμό του Πρύτανη. Αν ο πρύτανης παραιτηθεί ή για οποιονδήποτε λόγο εκλείψει, εκλέγεται νέος Πρύτανης για πλήρη θητεία. Στην ανωτέρω περίπτωση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, εκδίδει την, κατά την περίπτωση α΄ της παρούσας παραγράφου, διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των επτά (7) ημερών.

ε) Ο Πρύτανης δεν μπορεί να εκλεγεί για δεύτερη συνεχή θητεία στο ίδιο ίδρυμα.».
Άλλες ρυθμίσεις

Τα μονομελή όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παρούσας και η θητεία των οποίων σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 4327/2015 λήγει στις 31−10−2015, αναδεικνύονται σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης της παρούσας διατάξεις.

Τα συλλογικά όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. των οποίων η θητεία σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 4327/2015 λήγει στις 31−10−2015, συγκροτούνται με το ισχύον κατά τη δημοσίευση της παρούσης νομικό καθεστώς.

5. Το πρώτο εδάφιο της περίπτ. β' της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4009/2011, όπως ισχύει, καταργείται.

Τι ανέφερε το άρθρο 9 περίπτ. β παρ.2:

β) Το Συμβούλιο, με απόφασή του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών του, επιλέγει εφόσον είναι ενδεκαμελές δύο και εφόσον είναι δεκαπενταμελές, τρεις υποψηφίους μεταξύ αυτών που συγκεντρώνουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται στο εδάφιο α' της παρούσας παραγράφου και ύστερα από εκτίμηση των ουσιαστικών τους προσόντων.

6. Το εδάφιο α' της περίπτ. γ' της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4009/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «γ) Κοσμήτορας εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων».
Τι όριζε η προηγούμενη νομοθεσία

Κοσμήτορας εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
Άλλες αλλαγές

- Η προθεσμία των έξι (6) μηνών της παραγράφου 1 του άρθρου 47 του Ν. 4310/2014 (Α' 258) παρατείνεται έως τις 31.5.2016. 2. Οι διαδικασίες κρίσης που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 47 του Ν. 4310/2014 αναστέλλονται έως 31.12.2015.

- Το δεύτερο εδάφιο της 4 του άρθρου 30 του Ν. 4327/ 2015 αντικαθίσταται ως εξής: «Η ισχύς της διάταξης αυτής άρχεται από 8.3.2015 και λήγει στις 31.12.2015».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σκούπα» σε εγκαταλελειμμένα περίπτερα στον Πειραιά


Την επόμενη εβδομάδα ο δήμος θα απομακρύνει και τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σε απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων, που παρέμεναν επί χρόνια ανενεργά, αποτελώντας εστία μόλυνσης, προχωρά ο δήμος Πειραιά. Από το πρωί, συνεργεία του δήμου απομακρύνουν τα συγκεκριμένα περίπτερα, τα οποία είναι 70.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Σήμερα ξεκίνησε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από συνεργεία του δήμου μας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, δεδομένης και της έλλειψης χώρων στάθμευσης στον Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα η δίκη των υπαλλήλων των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Κατηγορούνται για απεργία το 2013, που είχε κριθεί παράνομη.

Στις 12 Οκτωβρίου δικάζονται στην Αθήνα 14 εκπρόσωποι εργαζομένων διοικητικού προσωπικού Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την κατηγορία, ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη 48ωρη απεργία, την οποία είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία τους, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των τότε κινητοποιήσεων κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για τρία μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), οκτώ μέλη των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και τρία μέλη του διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ.

Οι κατηγορούμενοι κάνουν λόγο για συνδικαλιστικές διώξεις και καλούν τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων σε 24ωρη απεργία την ημέρα της δίκης.

«Το κατηγορητήριο ως προς την ουσία του δεν στέκει. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, που στοχοποιεί εκλεγμένα μέλη συλλογικών οργάνων, προς εκφοβισμό και υποταγή των εργαζομένων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ και εις εκ των κατηγορουμένων, Σάββας Παπαδόπουλος.

«Κατηγορούμαστε ότι δεν συμμορφωθήκαμε με τη δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, η οποία έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους, όμως όχι καταχρηστική, τη 48ωρη απεργία, που προκηρύξαμε για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013 καθώς και ότι συμπαρασύραμε στην αποχή μας την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων μας», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας, ότι «η Ομοσπονδία μας, μετά τη δικαστική απόφαση, με έγγραφό της προς όλους του συλλόγους- μέλη της, την ίδια μέρα το απόγευμα, ενημέρωσε για την απόφαση αναστολής της απεργιακής κινητοποίησης για την 26η Νοεμβρίου 2013, ημέρα για την οποία προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ».

«Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική, άρα είχαμε αντικειμενικούς λόγους να την κάνουμε, κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, που σχετίζονταν με την επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή. Είχαμε, όμως, κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση της δεύτερης ημέρας, μέσω της απόφασης της ΑΔΕΔΥ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ, ενώ εξέφρασε απορία «γιατί στην προανάκριση από τον πταισματοδίκη, δεν κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις, τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρα και ίσως η υπόθεση πήγαινε στο αρχείο».

Για πολιτικές διώξεις που «επιδιώκουν να προετοιμάσουν τον δρόμο για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο» και «επιχειρούν να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα μέτρα- λαιμητόμο, όπως χρόνια έκαναν οι διάφορες συγκυβερνήσεις», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης. Όσον αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο κ.Κουρμούλης γνωστοποίησε «από τους 169 αιτήθηκαν και επέστρεψαν οι 120, οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία συνταξιοδοτήθηκαν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορθοπεταλιές ασφάλειας σε τουριστικές περιοχές της χώρας


Περιπολίες αστυνομικών πάνω σε ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

Αστυνομικοί «κάνουν τη ζωή … ποδήλατο» σε κακοποιούς σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Το πιλοτικό πρόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες αστυνομικών πάνω σε ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, εφαρμόζεται ήδη στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και στη Θεσσαλονίκη.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

«Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του τουρισμού, με την αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της χώρας μας, από τη μία πλευρά και από την άλλη, με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων, μέσω της αστυνομικής παρουσίας και δράσης» τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Αθήνας, Γεωργία Αρχιμανδρίτη. Επισημαίνει ακόμα, ότι οι περιπολίες με ποδήλατα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι πολύ θετικά τα πρώτα σχόλια του κόσμου για το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

- Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε το πρόγραμμα αστυνομικών περιπολιών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και στη Θεσσαλονίκη. Τι ακριβώς είναι αυτό το πρόγραμμα και ποιος ο στόχος του;

«Το πρόγραμμα αστυνομικών περιπολιών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα είναι κάτι καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα. Για την Ελληνική Αστυνομία είναι πολύ σημαντικό, γιατί αποτελεί έναν ακόμη τρόπο για να έρθουμε κοντά στους πολίτες και στους επισκέπτες της χώρας μας. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε αυτό το νέο πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με στόχο την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, με την αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της χώρας μας, από τη μία πλευρά και από την άλλη, με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης. Η δράση ξεκίνησε πρόσφατα στην Αθήνα - αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης, στύλους Ολυμπίου Διός, Καλλιμάρμαρο, Ζάππειο, Εθνικό Κήπο, Πλατεία Συντάγματος, Ερμού, Πλάκα, Μοναστηράκι, Κεραμεικό και Αποστόλου Παύλου. Η περιοχή έχει κατανεμηθεί σε επιμέρους τομείς για την καλύτερη αστυνόμευσή της και έχουν προβλεφθεί εναλλακτικά και κύρια δρομολόγια, ώστε οι αστυνομικοί να έχουν δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης, σε κάθε περίπτωση. Το πρόγραμμα αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη και στη Θεσσαλονίκη, από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και έχει κερδίσει πολύ θετικά σχόλια από τον κόσμο».

- Οι περιπολίες με ποδήλατα πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας;

«Οι περιπολίες με ποδήλατα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος, τα Χανιά και το Ναύπλιο».

-Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος;

«Για να βγει ο προγραμματισμός αυτός λήφθηκαν υπόψη κάποια κριτήρια, ποσοτικά και ποιοτικά. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον μίας περιοχής και η επισκεψιμότητα. Πέρα από αυτό, λήφθηκαν υπόψη και κάποια χαρακτηριστικά, όπως είναι οι υποδομές και η χωροταξία της περιοχής, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι και διάφορα άλλα».

-Ο εξοπλισμός των αστυνομικών με ποδήλατα, τι ακριβώς περιλαμβάνει και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές τους;

«Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλέχθηκαν αστυνομικοί της Τουριστικής Αστυνομίας, οι οποίοι φέρουν μια ειδικού τύπου στολή, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το κράνος τους, την ειδική στολή, τον οπλισμό τους, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον ασύρματό τους. Κύρια αρμοδιότητα της περιπολίας των ποδηλατών είναι η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες μας. Από κει και πέρα, δρουν αποτρεπτικά στην οποιαδήποτε μορφή εγκληματικότητας. Πέρα από την πρόληψη, είμαστε αστυνομικοί που θα επέμβουμε σε οποιοδήποτε περιστατικό αστυνομικής φύσης. Παραδείγματος χάρη, όταν μια κλοπή είναι σε εξέλιξη, αναλόγως με τις συνθήκες του περιστατικού, οι αστυνομικοί ποδηλάτες μπορούν να προχωρήσουν σε καταδίωξη, αφού πρώτα ενημερώσουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και καλέσουν τις απαραίτητες ενισχύσεις».

-Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι αστυνομικοί ποδηλάτες;

«Για την επιλογή τους έπρεπε να έχουν κάποια προσόντα, όπως πενταετή θητεία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καλή φυσική κατάσταση, ηλικία κάτω των 40 ετών, αγάπη για τα ποδήλατα και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να εξυπηρετήσουμε τουρίστες που δεν μιλούν την αγγλική γλώσσα. Και γι αυτό, όμως, υπάρχει λύση. Στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών υπάρχει το τηλεφωνικό κέντρο 1571, το οποίο είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο και έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης σε τρία επίπεδα. Θα φέρω ένα παράδειγμα, για να γίνει κατανοητό. Οι ποδηλάτες μας περιπολούν στην Πλάκα και σε κάποιο ξενοδοχείο είναι σε εξέλιξη μια μικρή διένεξη, μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών, ας πούμε Ρώσων. Οι ποδηλάτες μας φτάνουν στο σημείο και συνδέονται με το τηλεφωνικό κέντρο. Ο τηλεφωνητής έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης των Ρώσων επισκεπτών με την ρωσική πρεσβεία. Αφού μας εξηγηθεί από την Πρεσβεία ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, τότε ο τηλεφωνητής μπορεί να υποδείξει τι ισχύει και να δώσει τις κατευθύνσεις για την επίλυση της διαφοράς».

-Πώς έχει υποδεχθεί ο κόσμος το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα;

«Η αντίδραση του κόσμου είναι πολύ θετική. Σταματούν τους ποδηλάτες μας στο δρόμο Έλληνες και ξένοι επισκέπτες και τους ρωτούν για τη δράση τους, με ενθουσιασμό, ενώ προσπαθούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες».

- Υπάρχουν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο έργο σας;

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό με πρόγραμμα για όλα τα επίπεδα δράσης και επιδέχεται αξιολόγηση για τη βελτίωσή του. Όπως λέμε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...