Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αθλητές τοξοβόλοι αντιμέτωποι με τον νόμο για… οπλοκατοχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προβλήματα δημιούργησε η μη δήλωση των τόξων σε αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια αγώνων τοξοβολίας που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης φαίνεται πως δεν είχαν προβλέψει ότι η μη δήλωση των τόξων των αθλητών θα τους δημιουργούσε προβλήματα με τις Αρχές. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν η αστυνομία προχώρησε σε σχετικό έλεγχο, να διαπιστώσει πληθώρα παραβάσεων και να προχωρήσει μάλιστα και στην προσαγωγή της υπεύθυνης του αγώνα.

Σημειώνεται πως ένα τόξο πρέπει να διαθέτει άδεια οπλοκατοχής και μάλιστα πρέπει να δηλώνεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την αγορά του. Στους αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, οι αθλητές δεν διέθεταν τη συγκεκριμένη άδεια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κυρώσεις του νόμου.

Η αστυνομία κατέγραψε τα ονόματά τους, αποστέλλοντας μάλιστα στη συνέχεια τρεις λίστες με 109 εγγεγραμμένα άτομα που συμμετείχαν στους αγώνες προς την Ομοσπονδία, ζητώντας της να γνωστοποιήσει εγγράφως «τα πλήρη στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων που ήταν κάτοχοι άδειας κατοχής όπλου, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, από αρμόδια αστυνομική Αρχή». Ζήτησε επίσης να αποσταλούν μαζί με τα στοιχεία και οι σχετικές άδειες.



Μετά και το παραπάνω περιστατικό, προβληματισμό αποτελεί το γεγονός ότι για το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί ξανά αγώνες τοξοβολίας και μάλιστα για νέους, αφού σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν έχει μεριμνήσει για τις άδειες των τόξων, κι άλλοι αθλητές ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Δείτε εδώ την προκήρυξη των αγών του Σαββατοκύριακου 26-27 Σεπτεμβρίου και εδώ την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Ανοιχτού Χώρου Νέων 2015 Ολυμπιακού και Σύνθετου Τόξου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.