Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι τίγρεις έγιναν... κατοικίδια


Δύο τίγρεις της Βεγγάλης, έχει στον κήπο της για κατοικίδια , μια Αμερικανίδα στη Φλόριντα, ενώ όπως υποστηρίζει φαίνεται και στο βίντεο δεν διστάζει να παίζει μαζί τους, να τα φιλάει και να τα χαϊδεύει. Μάλιστα όπως η ίδια υποστηρίζει είναι η «μαμά» τους και για αυτό δεν τα φοβάται.

Δείτε το βίντεο του ANT1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλαν από το ΣΕΦ οπαδούς του Ολυμπιακού με λέιζερ


«Βήμα» μπροστά από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα έκτροπα στα γήπεδα.

Σε μία κίνηση που συμβάλει σημαντικά στο να γίνει ένα βήμα για την καταπολέμηση της βίας ή αν θέλετε της γηπεδικής… βλακείας, προχώρησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στον χθεσινό δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ως είθισται τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το γήπεδο, αλλά και στο ΟΑΚΑ (μιλώντας για μπάσκετ) δύο οπαδοί της ομάδας, σημάδευαν με λέιζερ τον πάγκο και τους παίκτες των «πράσινων».



Παρά τις συνηθισμένες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου (έγιναν πολλάκις και για τα υβριστικά συνθήματα), οι οπαδοί συνέχιζαν τον… χαβά τους, που πολλές φορές έχει στοιχίσει ακριβά (πρόστιμα) σε όλες τις ομάδες. Οι υπάλληλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, άρχισαν αμέσως έρευνα για να εντοπίσουν τους «δράστες» και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πήγαν άμεσα στο μέρος που κάθονταν για να τους κάνουν συστάσεις και να τους συνετίσουν.

Μετά από ευγενική συζήτηση που είχαν μαζί τους, τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, κάτι που έγινε, χωρίς μάλιστα να αντιδράσουν οι γύρω οπαδοί, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και για παραδειγματισμό, αλλά σίγουρα αν υιοθετηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά για την… αποβολή των στοιχείων που καταστρέφουν τον ελληνικό αθλητισμό.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβόπουλος: Όχι δάνεια σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις


Τα σχέδια της κυβέρνησης για να υπάρξει ελάφρυνση των δανείων που «στραγγαλίζουν» τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, αποκάλυψε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στον Τάσο Τέλλογλου.

«Οι τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν με μεγάλη προσοχή την χρηματοδότηση που κάνουν στις επιχειρήσεις. Δεν θα πρέπει να στερούν χρηματοδότηση από υγιείς επιχειρήσεις, βιώσιμες επιχειρήσεις, διότι εάν αυτές οι εταιρείες, οι δυναμικές, αποκόπτονται -στον βαθμό που η χρηματοδότηση μεταφέρεται σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις- είναι καθαρό, ότι το πρόβλημα το έχει η χώρα συνολικά, με την έννοια ότι μένει στάσιμη, δεν μπορεί να αναπτυχθεί», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ, όπως το μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικη συμμορία επιτέθηκε σε παιδί


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες από την Κίνα.

Σοκαρισμένοι χρήστες του διαδικτύου παρακολούθησαν βίντεο με την κακοποίηση ενός αγοριού στο Πεκίνο. Το συγκεκριμένο, που έκανε το γύρο του κόσμου, δείχνει τρία παιδιά να πετούν κομμάτι βράχου σε ένα 13χρονο ανυπεράσπιστο αγόρι, να το ξυλοκοπούν, αλλά και να ουρούν πάνω του. Ο τέταρτος της «παρέας» βιντεοσκοπούσε.

Η αστυνομία έμεινε έκπληκτη όταν ενημερώθηκε για την κακοποίηση ενός αγοριού από άλλα παιδιά. Οι συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν την βάναυση επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές που δεχόταν στο κεφάλι και το σώμα ο 13χρονος επί 5 λεπτά, αλλά και την μεγάλη πέτρα που εκτόξευσαν προς το μέρος του, όσο και την έτερη βάναυση και εξευτελιστική πράξη στην οποία προχώρησαν μετά.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι αστυνομικοί ήταν ότι επρόκειτο για συμμορίτες. Όσοι παρακολούθησαν τις σκληρές εικόνες που παρουσιάζονται τόσο στο βίντεο, όσο και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έμειναν άναυδοι. Κάποιοι είπαν ότι κατάλαβαν το μέρος όπου έγινε η επίθεση και ότι πρόκειται για την επαρχία Τσάογιανγκ, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

Πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να αναγνωρίσουν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα που άφησε ο χρήστης που «ανέβασε» το βίντεο στο διαδίκτυο την επόμενη μέρα της επίθεσης. Παράλληλα, αποφάσισαν να δώσουν το βίντεο στη δημοσιότητα (προηγουμένως δεν είχε κυκλοφορήσει ευρέως παρότι ανέβηκε στο ίντερνετ) με στόχο να βοηθηθεί η αστυνομία στην ανεύρεση των δραστών.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθαναν μετά από 19 ημέρες τα σιαμαία που γεννήθηκαν στην Αυστραλία


Μοιράζονταν το ίδιο σώμα αλλά είχαν δύο εγκεφάλους και δύο πρόσωπα.

Έφυγαν από τη ζωή τα σιαμαία δίδυμα που έκλεψαν τις καρδιές των Αυστραλών νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Hope (Ελπίδα) και η Faith (Πίστη) απεβίωσαν την Τρίτη σύμφωνα με το Channel 9. Τα κορίτσια μοιράζονταν το ίδιο σώμα, είχαν όμως ξεχωριστά πρόσωπα και εγκεφάλους.

«Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε» δήλωνε η μητέρα Renee Young. «Μερικές φορές η Faith μπορεί να κλαίει και να ξυπνήσει τη Hope.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν έξι εβδομάδες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού. Οι γιατροί είχαν συμβουλέψει τη μητέρα να τερματίσει την εγκυμοσύνη όταν σε ένα υπέρηχο διαπίστωσαν πως τα δίδυμα ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό. Όλοι όμως εντυπωσιάστηκαν όμως από την απροσδόκητη πρόοδο των κοριτσιών. Η μητέρα ανέφερε πως τα μωρά της είχαν πιθανότητες να ζήσουν αν ξεπερνούσαν το ορόσημο των πέντε εβδομάδων.

«Αναπνέουν και τρέφονται μόνες τους», λέει ο πατέρας τους Simon Howie, «μπορεί να έχουν ένα σώμα αλλά για μας είναι τα διδυμάκια μας, είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε».

«Νιώθουμε ευλογημένοι που κάνανε τέτοια πρόοδο, τις βρίσκουμε αξιαγάπητες δήλωσε η μητέρα. Η Faith και η Hope, όπως είναι τα ονόματά τους, γεννήθηκαν με διπροσωπία, όπως σημειώνει η Daily Mail, που σημαίνει πως έχουν ένα σώμα αλλά δύο εγκεφάλους και δύο πρόσωπα. Πρόκειται για μια σπάνια νόσο που φαίνεται πως έχει προσβάλλει μόλις 40 ανθρώπους στην ιστορία.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελίες από φαντάρους για στρατόπεδο στη Σαμοθράκη


Μιλούν για αδικίες και κομματικές παρεμβάσεις.

Εξοργισμένοι δηλώνουν ότι είναι στρατιώτες και υπαξιωματικοί που υπηρετούν στο Στρατόπεδο Σαμοθράκης με τα έργα της διοίκησης και τους υπεύθυνους έργων, σύμφωνα με το diktiospartakos.blogspot.gr.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους το τελευταίο δίμηνο, μερίδα ΕΠ.ΟΠ. (περίπου 10) απαλλάσσονται των 24ωρων υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν, με αποτέλεσμα το έργο που θα έπρεπε να εκπληρώσουν, να μεταφέρεται στις πλάτες των στρατιωτών και των υπαξιωματικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι (4) π.χ. υπηρεσίες που έπρεπε να δώσουν οι τελευταίοι, γίνονται (6) και αυξάνονται.

«Η αδικία αυτή είναι συνέπεια της εκτέλεσης έργων στη μονάδα, όπου για να κατασκευαστούν οι νέες τουαλέτες των αξιωματικών, οι συγκεκριμένοι ΕΠ.ΟΠ. που εργάζονται σε αυτά (κυρίως ειδικότητες κατασκευαστικές), δε δίνουν υπηρεσίες.

Η κατάσταση αυτή βολεύει τη διοίκηση της μονάδας που θα παρουσιάσει αύριο έργο, αλλά χώνει το υπόλοιπο προσωπικό. Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα , καθώς σημειώνονται αισχρές κομματικές παρεμβάσεις, προκειμένου να βολέψουν τους ντόπιους ΕΠ.ΟΠ. ψηφοφόρους τους, εξαγοράζοντας ψήφους με παροχή επιπλέον εξόδων!

Όλο το υπόλοιπο προσωπικό αισθάνεται απογοήτευση και αδικία καθώς σημειώνεται κατάφωρη παραβίαση των σχετικών διαταγών και νόμων, που διαφυλάττουν την ισότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει η καταγγελία.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε τη μητέρα του σε... φυλή του Αμαζονίου


Η συγκινητική προσπάθεια του David Good να επανενώσει την οικογένειά του.

Όταν ο David Good ήταν παιδί και οι φίλοι του τον ρωτούσαν για τη μητέρα του, αυτός απαντούσε ότι πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα. Έτσι πίστευε και ο ίδιος γιατί αυτά του είχαν πει. Ωστόσο, η μητέρα του στην πραγματικότητα είχε αποσυρθεί στην πατρίδα της και η πατρίδα της Yarami ήταν η ζούγκλα του Αμαζονίου και «σπίτι» της μια φυλή ιθαγενών.

Ο David Good μεγάλωσε μαζί με τα δύο αδέρφια του στο άνετο διαμέρισμα του πατέρα του σε ένα προάστιο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αλλά μια επίσκεψη σε ένα μουσείο φυσικής ιστορίας, όταν ήταν 10 ετών, τον έφερε αντιμέτωπο με το πρόσωπο της μητέρας του σε μια φωτογραφία. Τότε, ρώτησε τον πατέρα του και έμαθε τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια άρχισε να μαζεύει χρήματα προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στον Αμαζόνιο για να τη συναντήσει.

«Μαμά, τα κατάφερα, γύρισα σπίτι» είπε ο 24χρονος David στη μητέρα του όταν τη συνάντησε.

Όλη η συγκινητική ιστορία ξεκινάει με τον πατέρα του Kenneth, ο οποίος ήταν φοιτητής ανθρωπολογίας και ερωτεύτηκε τη Yarami το 1978 . Αφού έμειναν μαζί για πολλούς μήνες στον Αμαζόνιο αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Βενεζουέλα και στη συνέχεια παντρεύτηκαν και έζησαν στη Φιλαδέλφεια. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά αλλά η Yarami δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους ρυθμούς ζωής της μεγαλούπολης στις ΗΠΑ και γι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της.




Η φωτογραφία που είδε ο David στο Μουσείο



Το ζευγάρι αποφάσισε ότι καλύτερο για τα παιδιά ήταν να μεγαλώσουν στην πόλη, με αποτέλεσμα να χωριστεί η οικογένεια. Πάντως, ο David ακόμα και όταν έμαθε για το που βρίσκεται η μητέρα του συνέχισε να λέει στους φίλους του την ιστορία με το δυστύχημα.

«Δεν ήθελα οι φίλοι μου να ξέρουν ότι η μαμά μου είναι μια γυμνή γυναίκα που ζει στη ζούγκλα και τρώει ταραντούλες. Ήμουν και θυμωμένος μαζί της» εξηγεί σήμερα μετά την επίσκεψή του στη φυλή Yonomami. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο David νιώθει ότι η οικογένειά τους έχει ενωθεί ξανά.

Σύμφωνα με τη NΥpost, ο David έμεινε με τους Yonomami για δύο εβδομάδες και έκανε και ένα ταξίδι ενός μήνα στο σημείο τον περασμένο χρόνο. «Ο πατέρας μου λέει να μην κυκλοφορώ ξυπόλητος στα δάση, αλλά εμένα μου αρέσει» λέει ο David και προσθέτει πως όταν είναι στη ζούγκλα τρώει ό,τι και οι Yonomami δηλαδή αρμαντίλο και σκουλήκια.










Διαβάστε περισσότερα...

Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έως τις 10 Ιουνίου


Δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014, όποτε θα εκδικασθεί η αίτηση αναστολής της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό διευκρινίζεται:

«Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών».

Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή στην εκτέλεση της απόφασης.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφάνιση 64χρονου στα Τρίκαλα


Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία στα Τρίκαλα μετά την εξαφάνιση ενός 64χρονου.

Όπως αναφέρει, το trikalanews.gr, πρόκειται για ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

Την εξαφάνιση του 64χρονου δήλωσε σήμερα το πρωί η σύζυγός του στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και έκτοτε έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την λιθοβόλησαν γιατί... αγάπησε


Μια 25χρονη γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από μέλη της ίδιας της οικογένειάς της έξω από ένα δικαστήριο στην πόλη Λαχόρη του κεντρικού Πακιστάν, διότι παντρεύτηκε τον άνδρα τον οποίο αγαπούσε και επέλεξε η ίδια.

Η νεαρή Φαρζάνα Ικμπάλ δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα της, τα αδέλφια της, τον πρώην αρραβωνιαστικό της και άλλα μέλη της οικογένειας της ακριβώς έξω από την πύλη του δικαστηρίου της Λαχόρης, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ράνα Μουτζαχίντ Χουσάιν.

Οι άνδρες αυτοί έσυραν την κοπέλα σε μια γωνία και την χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι με τούβλα. Όταν η 25χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της, όμως άλλοι άνδρες της οικογένειάς της που συμμετείχαν στο φόνο της διέφυγαν.

Η Ικμπάλ παντρεύτηκε τον Ιανουάριο τον άνδρα που αγαπούσε – αψηφώντας τη γνώμη της οικογένειάς της.

Πολλές οικογένειες στο Πακιστάν, μια βαθιά συντηρητική κοινωνία η οποία εφαρμόζει αυστηρές ισλαμικές αρχές, θεωρούν προσβολή στην τιμή τους οι κόρες να επιλέγουν εκείνες τον άνδρα με τον οποίο θα παντρευτούν.

Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο σε φόνους για λόγους «τιμής», ή μάλλον με το πρόσχημα της τιμής, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation και άλλες ΜΚΟ που συγκεντρώνουν στοιχεία για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Ωστόσο, οι ύποπτοι για την διάπραξη τέτοιων δολοφονιών συχνά μένουν ατιμώρητοι, χάρη σε παραθυράκια σε νόμους τους οποίους ειδικοί χαρακτηρίζουν απαρχαιωμένους, αλλά και περίπλοκες νομικές διατάξεις οι οποίες επιτρέπουν σε οικογένειες να «συγχωρούν» τους φονιάδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικό το καθεστώς της αυτόματης αργίας


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ' αριθμ. 1900/2014 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η ισχύουσα διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται αυτομάτως σε αργία (αυτοδίκαιη θέση σε αργία).

Ειδικότερα, το άρθρο 103 του παλαιού Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007) αναμορφώθηκε με τον νόμο 4093/2012 και αυστηροποιήθηκε ο θεσμός της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε «να επιτυγχάνεται η άμεση και έγκαιρη απομάκρυνση όσων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα».

Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, ο υπάλληλος τίθεται αμέσως σε αργία μόλις ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη ή παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας επιβάλλεται σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ «η κατάσταση σε αργία δεν επιφέρει τη λύση της υπαλληλικής σχέσεως, ούτε την απώλεια της οργανικής θέσεως ή του κατεχόμενου από τον υπάλληλο βαθμού, ούτε αποτελεί πράξη απολύσεως από την υπηρεσία».

Ακόμη, η αυτοδίκαιη θέση σε αργία «συνιστά προσωρινό διοικητικό μέτρο, το οποίο συνεπάγεται την για λόγους δημοσίου συμφέροντος διακοπή της ενεργού ασκήσεως των υπηρεσιακών καθηκόντων του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας της πειθαρχικής ή ποινικής υποθέσεως», αλλά και η επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας «δεν ισοδυναμεί από πλευράς εννόμων αποτελεσμάτων προς απόλυση ή υποβιβασμό».

Επίσης, στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε αργία λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους και η όλη πειθαρχική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί (σύμφωνα με τον νόμο) το πολύ μέσα σε τέσσερεις μήνες.

Η ισχύουσα διάταξη του άρθρου 103 του Υπαλληλικού Κώδικα δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 20 του συνταγματικού χάρτη που κατοχυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως, αλλά ούτε και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ.

Την Ολομέλεια του ΣτΕ την απασχόλησε περίπτωση εκπαιδευτικού ο οποίος προσελήφθηκε στο Δημόσιο το 2000 και παράλληλα τη δωδεκαετία 2000-2012 δίδασκε και αλλού (Κέντρο Επιμόρφωσης) ως ωρομίσθιος καθηγητής με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ την τετραετία 2000-2004 δίδασκε και σε Σχολή. Για τις παράλληλες απασχολήσεις του δεν είχε λάβει την άδεια όπως προβλέπει ο νόμος για την πολυθεσία. Ακόμη, υπέβαλε ψευδώς δηλώσεις ότι δεν ενέπιπτε στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου περί πολυθεσίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάκερς έκλεβαν στοιχεία πιστωτικών καρτών


Δύο άτομα, ένας 52χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος Ρουμάνος, υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών και προέβαιναν σε παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χάκερ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος των δύο ατόμων για απάτες κατά συναυτουργία μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., στις αρχές του έτους, καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος, ότι άγνωστος πραγματοποιούσε συχνά ηλεκτρονικές αγορές, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες αγνώστων ατόμων.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χάκερ, ενώ παράλληλα από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών και προέβαιναν στη συνέχεια σε παράνομες ηλεκτρονικές αγορές, εξαπατώντας τους επιχειρηματίες των ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και τους πραγματικούς κατόχους των πιστωτικών καρτών.

H δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Που θα αναρτώνται τα θέματα των Πανελλαδικών


Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 28 Μαΐου, θα αναρτώνται, εκτός από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στους δικτυακούς τόπους της ΝΕΡΙΤ, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr), αλλά και στις διευθύνσεις www.nerit.gr, www.sch.gr
και www.oefe.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Ασέλγησαν σε 17χρονη


Συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια και στις Αχαρνές δυο ρομά, πρόκειται για έναν 28χρονο και μια 26χρονη, για ασελγείς πράξεις και συνέργεια σε αυτές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η 26χρονη συλληφθείσα, στις 2 Απριλίου, προσέγγισε μια 17χρονη στην Πλατεία Ομονοίας και την έπεισε να την ακολουθήσει σε καφετέρια στις Αχαρνές.

Στη συνέχεια εμφανίσθηκε ο 28χρονος, ο οποίος τις μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία, όπου η 26χρονη προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 17χρονης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

"Η Wikipedia έχει ιατρικά λάθη"


Εννέα στα δέκα άρθρα ιατρικού περιεχομένου της δημοφιλούς διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia περιέχουν λάθη ή ξεπερασμένες αναφορές από τις πιο σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις, γι' αυτό οι χρήστες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί και να προτιμούν να εμπιστεύονται τον γιατρό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι δέκα ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ρόμπερτ Χέιστι της Σχολής Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Οστεοπαθητικού Συλλόγου, σύμφωνα με το ΒΒC, συνέκριναν λήμματα της Wikipedia με άρθρα σε επιστημονικά ιατρικά περιοδικά σε σχέση με διάφορες παθήσεις, όπως καρδιολογικές, καρκίνο, κατάθλιψη, διαβήτη, άσθμα, οστεορθρίτιδα, πόνους στη μέση κ.α.

Η μελέτη ανέδειξε πολλά επιστημονικά λάθη της ανοικτής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, η οποία προσφέρει περίπου 30 εκατ. άρθρα σε 285 γλώσσες και είναι ο έκτος δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος. Στη συγγραφή της Wikipedia συνεισφέρει κάθε ενδιαφερόμενος, αν και στη συνέχεια αρκετοί εθελοντές από τον ιατρικό χώρο ελέγχουν τυχόν ανακρίβειες (οι οποίες όμως, όπως φαίνεται, τελικά δεν αποφεύγονται).

Πολλοί γιατροί και φοιτητές ιατρικής χρησιμοποιούν τη Wikipedia (έως το 70%, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις), αλλά κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ανησυχίες από επαγγελματίες γιατρούς για την αξιοπιστία των λημμάτων της - κάτι που τώρα επιβεβαιώνεται.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε, ότι περίπου το 90% των άρθρων της περιέχουν αναφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις τελευταίες ιατρικές έρευνες και δημοσιεύσεις. Όπως είπε ο Χέιστι, μπορεί η Wikipedia να είναι ένα βολικό εργαλείο για αναζητήσεις και έρευνες στο ιατρικό πεδίο, όμως από άποψη δημόσιας υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως βασική πηγή, αλλά οι άνθρωποι καλά θα κάνουν να συμβουλεύονται πρώτα ένα γιατρό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Κώστα Ηλιάκη


Η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στην Κάρπαθο, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του Σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη, στον χώρο του μνημείου του.



Ο Κώστας Ηλιάκης, 37 ετών, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, πέταξε στις 23 Μαρτίου 2006 για τελευταία φορά σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Κρήτης. Πάνω από την Κάρπαθο δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα από τουρκικό αεροσκάφος και κατέπεσε στο Αιγαίο.

Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

11:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση

12:15 Ομιλίες

12:25 Καταθέσεις στεφάνων

12:35 Ενός λεπτού σιγή

12:36 Εθνικός ύμνος

12:40 Πέρας τελετής



Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στην... τρύπα


Τι απαντά ο γενικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης για το πρόβλημα στο δρόμο.

Οι οδηγοί που έρχονταν από και προς το Ηράκλειο στο ύψος της γέφυρας του Παλαιόκαστρου είδαν μια τρύπα στην άσφαλτο.

Έτσι, ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης δεν άργησε να εντοπίσει το πρόβλημα, που μόνο ολοφάνερο ήταν.

«Δυστυχώς έχουμε μια γέφυρα που φτιάχτηκε πριν 50 χρόνια και ήταν επόμενο κάποια στιγμή να μας δώσει προβλήματα.

Η τρύπα αυτή που έβλεπε ο κόσμος ήταν ένα πρόβλημα στο μεταβατικό επίχωμα της γέφυρας προφανώς από τα νερά που έχουν περάσει» είπε στο cretalive.gr ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης που έσπευσε με τα συνεργεία για να δουν πως μπορούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.




Διαβάστε περισσότερα...

Η Λήμνος στη... Μελβούρνη


Στο παραλιακό προάστιο Albert Park της Μελβούρνης θα στηθεί ένα μπρούτζινο άγαλμα που θα απεικονίζει μια νοσοκόμα και έναν στρατιώτη στη Λήμνο, για να αναδείξει -αλλά και να θυμίζει στις επόμενες γενιές- τον ρόλο που έπαιξε το νησί του Αιγαίου στο σημαντικότερο κεφάλαιο της αυστραλιανής πολεμικής ιστορίας.

Την πρωτοβουλία για το άγαλμα αυτό έχει η επιτροπή Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα Βετεράνων Αυστραλών (RSL). Μάλιστα για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου οι δυο φορείς δίνουν μεγάλη χοροεσπερίδα το Σάββατο 28 Ιουνίου στο St Kilda Town Hall.

Εδώ και καιρό γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί η Λήμνος στο πρόγραμμα των εκδήλωσεων για τα εκατό χρόνια από την απόβαση στην Καλλίπολη, όπου αναμένεται να μεταβούν δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί τον Απρίλιο του 2015.

Η εκστρατεία στην Καλλίπολη ήταν η πρώτη μεγάλη πολεμική επιχείρηση των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Συνολικά 50.000 Αυστραλοί μαχητές έλαβαν μέρος στην εκστρατεία, από τους οποίους 8.700 φονεύθηκαν και 19.000 τραυματίστηκαν. Η σπουδαιότητα αυτής της εκστρατείας για την Αυστραλία και η σημαντική της επίδραση στην αυστραλιανή ιστορία, έχουν αναγνωριστεί εδώ και χρόνια.



Η Λήμνος, που βρίσκεται κοντά στη χερσόνησο της Καλλίπολης, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εκστρατεία και είναι στοιχείο-κλειδί στην ιστορία των ANZAC's (Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών) και στη συμμετοχή της Αυστραλίας στον πόλεμο.

Μερικά στοιχεία- κλειδιά που δείχνουν τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορία των ANZAC's στην Καλλίπολη, είναι:

* Η Λήμνος ήταν το κυριότερο σημείο συγκέντρωσης, επιβίβασης και εφοδιασμού για τις αποβάσεις στη χερσόνησο της Καλλίπολης.

* Στη Λήμνο έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές αποβάσεις, πριν την πραγματική απόβαση στην Καλλίπολη.

* Το λιμάνι της Λήμνου ήταν μια μεγάλη βάση εξόρμησης για ναυτικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της δράσης των υποβρυχίων.

* Ήταν ο τόπος εγκατάστασης μεγάλων νοσοκομειακών σταθμών για την εκστρατεία, με συμμετοχή για πρώτη φορά σε μακρινή χώρα Αυστραλών νοσοκόμων σε πολεμικό θέατρο.

* Σημαντικές στρατιωτικές φυσιογνωμίες της Αυστραλίας επισκέφτηκαν τη νήσο, όπως ο Albert Jacka που είχε τιμηθεί με το Βικτωριανό Σταυρό και οι Αυστραλοί στρατηγοί Birdwood και Monash. Κάποτε την είχε επισκεφθεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ.

* Στη Λήμνο βρίσκονται δύο μεγάλα στρατιωτικά νεκροταφεία της Κοινοπολιτείας. Ένα στο Μούδρο και ένα στο Πορτιάνου, στα οποία υπάρχουν 148 τάφοι Αυστραλών.

* Τα πρώτα στρατεύματα που έφθασαν στη Λήμνο ήταν ομάδες πεζοναυτών, την 23η Φεβρουαρίου 1915.

* Οι πρώτες Αυστραλιανές Δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στη Λήμνο, ήταν την 4η Μαρτίου 1915.

* Χιλιάδες αξιωματικοί, οπλίτες και νοσοκόμες θα έφθαναν τις επόμενες ημέρες για να μετατρέψουν τη νήσο σε ένα απέραντο συμμαχικό στρατόπεδο.

* Η Λήμνος έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διάρκεια των οκτώ μηνών της εκστρατείας της Καλλίπολης, αφού από αυτή ξεκινούσαν τα στρατεύματα και σε αυτή είχαν οργανωθεί μεγάλα νοσοκομεία και χώροι ανάπαυσης.

* Στις πολλές νοσοκομειακές σκηνές [τέντες] που είχαν στηθεί, θα μπορούσαν να έχουν περίθαλψη 3.000 ασθενείς και τραυματίες.

* Μέχρι τον Οκτώβριο του 1915 τα δύο αυστραλιανά νοσοκομεία διέθεταν 9.000 κλίνες [κρεβάτια], για ασθενείς και τραυματίες.

* Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1915, 57,000 ασθενείς και 37.000 τραυματίες μεταφέρθηκαν από τις ακτές της χερσονήσου της Καλλίπολης στα συμμαχικά νοσοκομεία στη Λήμνο.

* Έχει υπολογισθεί ότι περισσότερες από 200 Αυστραλές νοσοκόμες ήσαν στη Λήμνο, στη διάρκεια της εκστρατείας στην Καλλίπολη.

* Ένα από τα χαρούμενα γεγονότα στη νήσο, ήταν ο γάμος μεταξύ του Λοχία Ernest Lawrence και της νοσοκόμας Clarice Daley στο ναό του στρατοπέδου στο Δυτικό Μούδρο, στις 21 Οκτωβρίου 1915. Και οι δύο επέζησαν του πολέμου και αργότερα έζησαν στο Elwood της Βικτόριας.

* Η ανακωχή μεταξύ των Συμμάχων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπεγράφη στο κατάστρωμα του πλοίου HMAS Agamemnon στο λιμάνι του Μούδρου, το φθινόπωρο του 1918.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική κακοποίηση είναι έγκλημα του Σατανά


Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε για πολλοστή φορά τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, αναφέροντας ότι είναι ένα έγκλημα που μπορεί να συγκριθεί με τα « έργα του Σατανά». Όπως είπε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα υπάρξει μηδενική ανοχή για όποιον μέσα στην Καθολική Εκκλησία κακοποιεί παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των επισκόπων.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε επίσης ότι θα έχει την πρώτη του συνάντηση με μια ομάδα θυμάτων κακοποίησης στο Βατικανό στις αρχές του επόμενου μήνα. Ερωτηθείς για το αν θα κινηθεί εναντίον επισκόπων οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, είπε δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, προσθέτοντας ότι τρεις επίσκοποι είναι υπό έρευνα.

«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα μεγάλο έγκλημα γιατί ένας ιερέας που το κάνει αυτό προδίδει το σώμα του Κυρίου. Είναι ένα έργο του Σατανά», είπε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την κρίση που συγκλόνισε την Εκκλησία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο πάπας ανέφερε επίσης ότι οι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς κατά τη γνώμη του πρέπει να είναι άγαμοι, αλλά ο κανόνας δεν είναι ένα μη αναστρέψιμο δόγμα και ως εκ τούτου « η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή» για αλλαγές. «Είναι ένας κανόνας ζωής που εκτιμώ πάρα πολύ και νομίζω ότι είναι ένα δώρο για την Εκκλησία, αλλά δεδομένου ότι δεν είναι ένα δόγμα, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή», ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Για το θέμα της αγαμίας των καθολικών κληρικών εδώ και καιρό ασκούνται πιέσεις ώστε να υπάρξουν αλλαγές της ιδίως στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με τους υποστηρικτές της προαιρετικής αγαμίας στην Εκκλησία να υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική απογοήτευση οδηγεί ορισμένους ιερείς στο να κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για τρέξιμο στο στάδιο με νυφικό και κοστούμι


Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ένα ζευγάρι χρειάστηκε λίγο… ζέσταμα και γυμναστική. Νύφη και γαμπρός βρέθηκαν στο στάδιο Φώτης Κοσμάς μαζί με τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "έξυπνο" ποδήλατο του μέλλοντος


Στην εποχή των έξυπνων συσκευών το ποδήλατο δεν είχε βρει ακόμα τη δική του θέση στον διασυνδεδεμένο κόσμο. Αυτό ήρθε να αλλάξει η εταιρεία Vanhawks του Ali Zahid από τον Καναδά, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα «έξυπνο» ποδήλατο που μαθαίνει το δρόμο, ανιχνεύει την κίνηση, μετράει την απόσταση που διένυσε, διαθέτει GPS, με φωτεινές ενδείξεις στο τιμόνι και έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Internet παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες (όπως τη συντομότερη διαδρομή) και ασφαλείς βόλτες στον αναβάτη.



Επίσης, ένα χρήσιμο app, συνδέεται με το ποδήλατο και αναλαμβάνει να μετρήσει τις θερμίδες που έκαψε ο αναβάτης, την απόσταση που διένυσε, να ανιχνεύσει την απόσταση από άλλους κατόχους Valour και να δημιουργήσει μια κοινότητα αναβατών, που δίνουν πληροφορίες για την κίνηση και την κατάσταση των δρόμων στην πόλη. Και αν δεν έφταναν όλα αυτά, σημειώνεται ότι είναι πανάλαφρο καθώς ο σκελετός του είναι φτιαγμένος από ανθρακονήματα.

Αυτό είναι το Vanhawks Valour. Το «ποδήλατο του μέλλοντος» όπως το χαρακτηρίζουν τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site, που με τόσες καινοτομίες σε ένα τόσο καλοσχεδιασμένο σκελετό, όπως το πρωτοποριακό σύστημα ειδοποίησης του αναβάτη για λακκούβες, κίνηση και διερχόμενα αυτοκίνητα, ήταν φυσικό να σαρώσει με την καμπάνια του στο Kickstarter.


Πηγή http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...