Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εισαγγελέας για τα προγράμματα ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το διαχειριστικό έλεγχο αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ.

Διαχειριστικό έλεγχο στα επιμορφωτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που εφαρμόζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ζητά εισαγγελέας.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία για τη σχετική επιχορήγηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια και δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης, αναθέτοντας την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Ο εισαγγελέας ζητά να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στα επιμορφωτικά προγράμματα εσωτερικού-εξωτερικού του ΟΑΕΔ, στο Ιπποκράτειο αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Να συγκεντρωθούν όλα τα παραστατικά και να προσδιοριστεί η τελική ζημία που υπέστη το Δημόσιο.

Στο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας από την πρώτη προκαταρκτική εξέταση αναφέρεται ότι τα παραστατικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχουν υποβληθεί όπως ορίζεται από τις σχετικές εγκυκλίους του ΟΑΕΔ. Δεν έχουν καταχωρηθεί εισιτήρια και άλλες αποδείξεις για τη διατροφή και τη διαμονή του κάθε καταρτιζόμενου. Δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.