Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Έκπτωτος ο Αρχιμανδρίτης για «εναγκαλισμούς θηλέων..."


Ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Ο κληρικός αντιμετώπιζε κατηγορίες για «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροή επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του», «κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροή σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του», «παράβαση κατά συρροή της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και «δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντας του ποινή αργίας και πάσης ιεροπραξίας για 7,5 χρόνια, έκπτωση από το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αναφέρει πως «ο μέχρι τώρα κληρικός μας ήρθε στη Μητρόπολή μας πριν από 7 χρόνια, αφού είχε εγκαταλείψει τη Μονή της μετανοίας του στο Άγιο Όρος και είχε περιφερθεί σε άλλες δύο ακόμα Μητροπόλεις της Πατρίδος μας. Προ έτους περίπου, κατ’ αρχήν προφορικές κι έπειτα γραπτές καταγγελίες συμπολιτών μας εις βάρος του τον εγκάλεσαν για πνευματικά παραπτώματα τα οποία βάσει των Κανόνων της Εκκλησίας μας έπρεπε να ελεγχθούν. Ο εν λόγω κληρικός παραδέχτηκε την ενοχή του στον σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, αρνήθηκε όμως την πρότασή του για ειρηνική μετάβασή του στο Άγιο Όρος, προκειμένου να γαληνεύσουν οι συνειδήσεις και να διασωθεί το κλονισθέν κύρος του»

Βάσει του Ν. 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» ο ορισθείς ιερεύς-ανακριτής εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως, εξέδωκε πόρισμα και ο τότε κληρικός μας εκλήθη στις 26 Απριλίου ε.ε. στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως.

Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία το τοπικό Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνταν και αρμοδίως παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περαιτέρω. Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης τον κατέστησε «αργό από πάσης ιεροπραξίας».

Το Α’βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον έκρινε «ένοχο για όλες τις κατηγορίες» και του επέβαλε τις εξής ποινές:

1. «7,5 χρόνια αργία από πάσης ιεροπραξίας»

2. «Έκπτωση από το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου» και

3. «Στέρηση της πνευματικής πατρότητος».

Αυτό σημαίνει ότι στερείται την ιερωσύνη του για 7,5 χρόνια, δεν έχει δικαίωμα να φορέσει πετραχήλι, να ιερουργήσει ή να εξομολογήσει και χάνει κάθε εκκλησιαστικό οφφίκιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρατσιστική επίθεση στη Γαλλίδα υπουργό Δικαιοσύνης


Το εξώφυλλο ενός ακροδεξιού περιοδικού που βάζει, για άλλη μια φορά, στο στόχαστρο την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, με υβριστικές και ρατσιστικές φράσεις, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στον Τύπο, τα πολιτικά κόμματα και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιοδικό Minute κυκλοφόρησε έχοντας έναν τίτλο που στην κυριολεξία μεταφράζεται "Σκανδαλιάρα σαν τον πίθηκο, η Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα", συνεχίζοντας τις ρατσιστικές προσβολές εναντίον της υπουργού, που γεννήθηκε στη Γουιάνα και είναι απόγονος μαύρων σκλάβων.

Το περιοδικό κάνει λογοπαίγνιο στον τίτλο του εξωφύλλου με δύο λαϊκές εκφράσεις αφού το "σκανδαλιάρης σαν πίθηκος" (être malin comme un singe) σημαίνει μεταφορικά "άταχτος" και το "έχω την μπανάνα" (avoir la banane), σημαίνει "είμαι χαρούμενος".



Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε απόψε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ποια μέσα θα μπορούσε να λάβει για να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού. "Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι", τόνισε στο περιθώριο μιας συζήτησης στο κοινοβούλιο.

Ο υπουργός είπε ότι εξετάζει μαζί με την Τομπιρά και την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, τους τρόπους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μην κυκλοφορήσει το περιοδικό το οποίο, όπως τόνισε" επιτίθεται όχι μόνο στη δημοκρατία, αλλά σε όλη τη χώρα".

Στο Twitter, πολλοί πολιτικοί της αριστεράς, αλλά και ανώνυμοι χρήστες, κατήγγειλαν το περιοδικό και πολλοί ζήτησαν να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ο Αρλέμ Ντεζίρ, πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε "αηδιασμένος" από το "απεχθές" πρωτοσέλιδο και έκρινε ότι το συγκεκριμένο τεύχος θα πρέπει να κατασχεθεί.

Η υπουργός Αθλητισμού, Βαλερί Φουρνεϊρόν, έκανε λόγο για "απαράδεκτο πρωτοσέλιδο" και για "αηδιαστικές δηλώσεις".

"Σοκαρισμένος" δήλωσε και ο βουλευτής του δεξιού UMP, Ερίκ Σιοτί, υπογραμμίζοντας ότι "ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική αντιπαράθεση".

Η οργάνωση "SOS Ρατσισμός" ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του περιοδικού με την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους.

Η Κριστιάν Τομπιρά, την οποία στοχοθέτησε η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά κυρίως επειδή εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, εδώ και μερικές εβδομάδες δέχεται ανοιχτά ρατσιστικές επιθέσεις.

Μία υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η Αν-Σοφί Λεκλέρ, τέθηκε εκτός κόμματος επειδή παραλλήλισε την Τομπιρά με πίθηκο, ενώ παιδιά που συμμετείχαν μαζί με τους γονείς τους σε διαδηλώσεις εναντίον του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ακούστηκαν να φωνάζουν "Μαϊμού, φάε την μπανάνα σου". Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους μπανανόφλουδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Επενδυτική πρωτοβουλία για ελληνικές επιχειρήσεις


Την σύσταση επενδυτικού κεφαλαίου 100 εκατ. δολαρίων, με τη μορφή equity fund, που θα επενδύσει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει αναλάβει η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative). Το κεφάλαιο που έχει ήδη συγκεντρωθεί από την «Ελληνική Πρωτοβουλία» έχει αγγίξει τα 15 εκατ. δολάρια και εκτιμάται ότι το κεφάλαιο θα μπορέσει να ξεκινήσει τις επενδύσεις από το επόμενο έτος.

Το Hellenic Investment Fund θα είναι αυτόνομο, κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα διαχειρίζεται από επαγγελματίες επενδυτές. Η Ελληνική Πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία διαχειριστική ή επενδυτική δικαιοδοσία.

Το fund θα παρέχει κεφάλαια ανάπτυξης για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας, του τουρισμού και της πληροφορικής, με βασική προϋπόθεση το επενδυτικό πλάνο των εταιριών να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αλλά και ευκαιρίες αποδόσεων για τον επενδυτή.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 και πρόκειται για ένα διεθνές μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, με έδρα την Νέα Υόρκη που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της Ελλήνων της Διασποράς, αλλά και της Παγκόσμιας Φιλελληνικής κοινότητας, να αναπτύξει βιώσιμα προγράμματα, με μετρήσιμα αποτελέσματα, έχοντας ως στόχο τη γενικότερη ευημερία.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει το υπουργείο τα "ραβασάκια" για ΚΤΕΟ


Για «ανακριβή πληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή το «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο, ωστόσο όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους».

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παράβαση, όπως και κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από τη διαθεσιμότητα επιστροφή στα σχολεία τους


Επανατοποθετούνται στις σχολικές τους μονάδες 24 εκπαιδευτικοί.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησε στην επανατοποθέτηση 24 εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες στις οποίες είχαν την οργανική τους θέση. Η διευθυντής προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά από την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί ανήκουν σε τεχνικές ειδικότητες και τοποθετούνται σε Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές. Οι εκπαιδευτικοί που επανατοποθετούνται είναι οι ακόλουθοι:


ΑΑ
ΑΜ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΚΛΑΔΟΣ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
1
194897
ΑΦΡΑΝΤΟΥ ΒΑΡΣΑΒΟΥΛΑ
ΠΕ1833
1ο ΕΠΑΛ ΕΛ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
2
158313
ΓΚΟΥΒΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕ1801
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
3
194900
ΖΑΡΓΚΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΕ1833
2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
4
188711
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ1810
2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
5
172390
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ    
ΠΕ1827
2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
6
168863
ΚΑΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΠΕ1826
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
7
220083
ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΕ1804
ΕΠΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
8
225477
ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΕ1804
ΕΠΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
9
187565
ΜΟΡΑΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΠΕ1833
2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
10
208799
ΜΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΕ1804
2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
11
174706
ΜΠΙΤΖΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕ1801
2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
12
199564
ΜΠΟΥΡΛΗ ΙΣΜΗΝΗ
ΠΕ1801
1ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
13
206146
ΠΑΖΑΡΣΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΕ1833
1ο ΕΠΑΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
14
172296
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΠΕ1808
ΕΠΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
15
174775
ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΠΕ1827
2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
16
204929
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΗ                 
ΠΕ1810
ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
17
172392
ΡΙΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΠΕ1827
2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
18
187545
ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ1829
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
19
215157
ΥΕΤΙΩΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΠΕ1804
ΕΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
20
192172
ΜΟΥΤΙΑΓΚΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΕ1833
ΕΠΑΛ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
21
192093
ΠΑΡΓΙΑΝΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΠΕ1804
ΕΠΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
22
208807
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕ1804
ΕΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
23
163448
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΕ1809
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
24
175081
ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΤΕ0114
2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσχεση και καταστροφή μυζήθρας άγνωστης προέλευσης


Από τους ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Μυζήθρα, συνολικού βάρους 240 κιλών, άγνωστης προέλευσης, κατασχέθηκε και καταστράφηκε από τους ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συγκεκριμένα οι ελεγκτές, σε ψυκτικούς θαλάμους εγκατάστασης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, εντόπισαν και κατάσχεσαν έξι πλαστικά δοχεία, των 40 κιλών το καθένα, από τα οποία απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση επί της συσκευασίας.

Το παραπάνω τρόφιμο χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε, αφού ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης.


Διαβάστε περισσότερα...

«Έβαψαν» μπλε το Καλλιμάρμαρο


Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Στα μπλε «ντύθηκε» απόψε ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο, μαζί με ιστορικά μνημεία και κτίρια - ορόσημα σε όλον τον κόσμο όπως η «Όπερα του Σίδνεϋ» στην Αυστραλία, το «Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας» στην Δανία, η «Πύλη του Βρανδεμβούργου» στην Γερμανία, ο «Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες» στην Αργεντινή, ενισχύοντας την εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου.

Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή πρωτοβουλία φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην αφύπνιση για τον Διαβήτη, μία νόσος που τείνει να λάβει τη μορφή επιδημίας, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Στυλιανή Ηρακλειανού.

Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε διατροφικές αλλαγές, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, πλήττοντας κυρίως άτομα που ανήκουν σε χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις, ανέφερε, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαίρη Γείτονα. Επισήμανε επίσης τις επιπτώσεις της νόσου σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στον υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Μελέτη με δεδομένα 2012 υπολογίζει το μέσο ετήσιο κόστος ασθενούς στην Ελλάδα περίπου στα 7.100 ευρώ, από το οποίο το 56% αφορά στην αντιμετώπιση συν-νοσηροτήτων και επιπλοκών και το 15% το κόστος της αντιδιαβητικής αγωγής. Το συνολικό κόστος αντιμετώπισης της νόσου επαυξάνεται σημαντικά στους αρρύθμιστους ασθενείς, είπε η κ. Γείτονα.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για την πορεία του σακχαρώδη διαβήτη, που παρουσίασε η κ. Ηρακλειανού, σύμφωνα με τα οποία εκτιμάται πως μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία ο αριθμός των πασχόντων θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια, καθιστώντας τη νόσο έβδομη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8% – 9% του πληθυσμού (800 – 900 χιλιάδες) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3% – 4% του γενικού πληθυσμού που δε γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των ασθενών επεσήμανε από την πλευρά της η κ. Αθανασία Καρούνου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, προσθέτοντας, ότι το σύστημα υγείας θα πρέπει να εστιάσει και στην πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας της νόσου στη χώρα μας.

Στα μπλε φωταγωγήθηκε χθες και η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας μαζί με άλλα ιστορικά μνημεία και κτίρια - ορόσημα από όλον τον κόσμο όπως η «Όπερα του Σύδνεϋ » στην Αυστραλία, το «Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας» στην Δανία, η «Πύλη του Βρανδεμβούργου» στην Γερμανία, ο «Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες» στην Αργεντινή, στην εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που είναι στις 14 Νοεμβρίου. Αύριο και μεθαύριο θα «βαφτεί» μπλε το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στόχος του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η αφύπνιση για τον Διαβήτη, μία νόσος που τείνει να λάβει τη μορφή επιδημίας.








Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά οι αποφάσεις του ΣτΕ


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, προκειμένου να παραστούν στην πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ηλεκτρονική υπογραφή.

Τη διαδικασία πραγματοποίησε η προϊσταμένη του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ Δήμητρα Τετράδη-Χαρλαύτη, και μετά από τρία λεπτά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, με τη σειρά της, διαβίβασε ηλεκτρονικά στο ΣτΕ το αποδεικτικό επίδοσης, δηλαδή τη διαβεβαίωση ότι παρέλαβε ηλεκτρονικά την επίδοση της δικαστικής απόφασης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα την οποία χαρακτήρισε ιστορική για το ΣτΕ, είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως σημείωσε ο υπουργός, από την ηλεκτρονική επίδοση των δικαστικών αποφάσεων είναι τεράστια τα οφέλη, καθώς διακινούνται τρία εκατομμύρια σελίδες μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΣτΕ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣτΕ ότι θα συνεχιστεί η στήριξη του δικαστηρίου με την παροχή πόρων, αλλά και θα επεκταθεί με το επόμενο πλαίσιο στήριξης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ότι «η πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό της ηλεκτρονικής πληροφορίας και επικοινωνίας είναι σχετικώς μακρά και γόνιμη», σημείωσε ότι το ΣτΕ «διακρίνεται έναντι εγχώριων θεσμών και ανταγωνίζεται αξιοπρεπώς αντίστοιχους θεσμούς πολύ προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών», καθώς «το πληροφοριακό του σύστημα έχει πληρότητα και βάθος, που μόνο εκείνοι που το εκμεταλλεύονται γνωρίζουν την αξία του», και τόνισε:

«Το περιβάλλον στο οποίο ανεπτύχθη επί σειρά ετών το σύστημα δεν ήταν ιδιαιτέρως φιλικό. Ελάχιστοι οι πόροι που μας διατέθηκαν. Οικονομία και στους ανθρώπινους πόρους σε εποχή ευμάρειας. Σήμερα, εν μέσω κρίσεως, φαίνεται να υπάρχει μια μεταβολή στάσεως. Αρκεί να είναι συνεχής και ουσιαστική».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγόρασαν ένα γραφείο που έκρυβε στο συρτάρι του χιλιάδες δολάρια


Έδωσαν 200 δολάρια και βρήκαν 98.000!

Όταν ένα ζευγάρι από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ αποφάσισε να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο γραφείο μέσω του Ίντερνετ έναντι μόλις 200 δολαρίων, δεν περίμενε ότι θα βρει μέσα στα συρτάρια του κρυμμένο ένα θησαυρό!

Μόλις έλαβαν το έπιπλο που είχαν παραγγείλει, ο ραβίνος και η γυναίκα του ξεκίνησαν να το καθαρίζουν και να αδειάζουν τα συρτάρια. Τότε ανακάλυψαν ότι υπήρχε μέσα μια πλαστική σακούλα με 98.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 73.000 ευρώ.

«Όπως κοιτούσα πίσω από τα συρτάρια είδα μια σακούλα και φαίνονταν μέσα τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων», δήλωσε ο ραβίνος.

Το ζευγάρι, ωστόσο, επέστρεψε τα χρήματα στην δικαιούχο. Αμέσως ενημέρωσε την γυναίκα από την οποία αγόρασαν το γραφείο. Εκείνη υποστήριξε ότι είχε βάλει τα χρήματα στο συρτάρι όμως η σακούλα «γλίστρησε» στο πίσω μέρος. Όταν το άδειασε για να το πουλήσει θεώρησε ότι θα έχει βάλει τα χρήματα κάπου αλλού.



Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλή ηλικιωμένη κακοποιήθηκε από τους συγγενείς της


Θύμα άγριας κακοποίησης από την αδελφή της και τον ανιψιό της έπεσε μια τυφλή ηλικιωμένη, με σκοπό να της αποσπάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία. Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 80 ετών, η οποία ζούσε για αρκετούς μήνες "φυλακισμένη" στο σπίτι των κακοποιών της στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι Αρχές την εντόπισαν τελικά εμφανώς υποσιτισμένη και με σαφή σημάδια ξυλοδαρμού στο κορμί της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από προ ημερών αναφορά που έκαναν στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της «Σχολής Τυφλών», της οποίας η ηλικιωμένη υπήρξε τρόφιμος, όταν διαπίστωσαν ότι τα ίχνη της είχαν χαθεί τον τελευταίο χρόνο.

Από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να διερευνηθεί η αναφορά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας. Η έρευνα των αστυνομικών αρχών οδήγησε στους συγγενείς της τυφλής γυναίκας κι όπως διαπιστώθηκε πίσω από την μυστηριώδη εξαφάνισή της κρύβονταν η αδελφή της και ο γιος της τελευταίας.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση εμφανώς υποσιτισμένη και με σημάδια ξυλοδαρμού, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσέφεραν στην 80χρονη μία φορά στις τρεις μέρες φαγητό, ενώ της είχαν αποσπάσει την αστυνομική της ταυτότητα και το βιβλιάριο καταθέσεων, προκειμένου να “ξαφρίσουν” τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Οι δράστες που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.



Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την κακοκαιρία


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο αναφορικά με τη νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα που θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα επηρεάσουν τις εξής περιοχές:

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το Ιόνιο (εκτός της νήσου Κέρκυρας) και την Πελοπόννησο. Σταδιακά, από το βράδυ θα επηρεάσουν επίσης τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανόν τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.

Αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο (εκτός της νήσου Κέρκυρας), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και σταδιακά το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πάντως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, ενώ, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις ηπειρωτικές περιοχές και στις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών, δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η δασκάλα ειδικής αγωγής που δίνει μαθήματα ζωής


Η Κατερίνα Μπλέτσα, δασκάλα ειδικής αγωγής στέλνει το δικό της μήνυμα για το πώς θα πρέπει οι Έλληνες να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με κινητική αναπηρία, όπως είναι και η ίδια. Η Κατερίνα αποφάσισε να πάρει μέρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού Σπανίων παθήσεων στέλνοντας μια φωτογραφία της και εξηγεί το γιατί:

«Ευχαριστώ πολύ τόσο τους υπευθύνους της σελίδας http://www.greekteachers.gr, που αναρτήσατε το θέμα,όσο και όσους μπήκατε στη διαδικασία να με ψηφίσετε.Δεν εκπροσωπώ την Ελλάδα,αλλά θέλω να δείξω με τη φωτογραφία στο διαγωνισμό αυτό πως ό,τι και να συμβεί στη ζωή μας πρέπει να προσπαθούμε και να παλεύουμε. Όλα είναι τόσο προσωρινά,ας χαμογελάμε,είναι η καλύτερη αντιμετώπιση σε κάθε δυσκολία..όμως όσοι δε βιώνετε κάποια κινητική αναπηρία,καλό είναι να αλλάξετε νοοτροπία και στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρία γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία… μπορεί να συμβεί στον καθένα μας…Ελπίζω όσοι δάσκαλοι διαβάσουν το άρθρο ,τη Δευτέρα το πρωί να κινητοποιηθούν έτσι ώστε όλα τα δημόσια σχολεία να γίνουν προσβάσιμα και προσπελάσιμα…υπάρχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με αναπηρία ,που έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης…. Μπείτε στη θέση τους!!!».




Στην ιστοσελίδα greekteachers.gr δημοσιεύεται και ένα συγκλονιστικό άρθρο της Κατερίνας για το πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τα άτομα με κινητική αναπηρία:

«Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο. Έχεις ακούσει τη φράση “Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό” Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί την κουταλιά το νερό να την κάνουν θάλασσα κι άλλοι που προτιμούν να μάθουν να κολυμπούν. Το πρώτο άστο. Είναι μίζερο, αγωνιώδες και δεν περνάει και η ώρα. Πιστεύω ότι πιο εύκολο είναι το δεύτερο. Άσε που το διασκεδάζεις κιόλας.

Ήμουν γύρω στα 19 μου όταν άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη αναπηρία. Μια αστάθεια που προϋπήρχε απ’την εφηβική μου ηλικία σε πολύ μικρότερο βαθμό ,είχε εξελιχτεί σε κάτι σοβαρότερο. Σε μια σπάνια προοδευτική νευροπάθεια. Δεν είχα καν φανταστεί ούτε την εξέλιξη της, ούτε τι ακριβώς είχα, οι γονείς μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου ,το περιβάλλον μου γενικότερα ποτέ δε με αντιμετώπισαν ως κάτι διαφορετικό .Σπούδασα, δουλεύω, αθλούμαι, διασκεδάζω, κάνω τις βόλτες μου και ταξίδια με τους φίλους μου, ζω την καθημερινότητα μου όπως οι περισσότεροι. Το ότι κινούμαι με αναπηρικό καροτσάκι, δε με κάνει να νιώθω κατώτερη των άλλων. Απλά κάνω πράγματα με άλλον τρόπο. Όλοι είμαστε ίσοι, εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω….

Ξεκόλλα ρε η ζωή είναι ωραία! Είναι δύσκολο δε λέω: είσαι ενήλικος και πρέπει να μάθεις από την αρχή τα πάντα! Δεν έχεις όμως εναλλακτική, μάθε. Είμαστε και τυχεροί: ζούμε δύο ζωές σε μία. Άσε στην τράπεζα: όλοι περιμένουν με τις ώρες, σε ένα τέταρτο έχεις τελειώσει.

Η μεγαλύτερη και σοβαρότερη αναπηρία είναι της πολιτείας και της κοινωνίας. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει η ανάλογη μερίμνα ούτε στα βασικά τουλάχιστον. πχ στις δημόσιες υπηρεσίες, στα αθλητικά κέντρα, στις τράπεζες, στους δρόμους κτλ. Είναι κρίμα να ζούμε σε μια τόσο όμορφη πόλη, αν και είναι flat το μεγαλύτερο κομμάτι της, το οποίο είναι ευνοϊκό ούτως ή άλλως για κάποιον που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, δυστυχώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις στο θέμα της πρόσβασης, λες και εδώ δεν υπάρχουν ανάπηροι.

Η αναπηρία και το διαφορετικό γενικότερα ξενίζει. Και οι περισσότεροι άνθρωποι, θεωρούν ότι η αναπηρία είναι κάτι το μακρινο…και όμως είμαστε όλοι οι άνθρωποι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία. Ο οίκτος και τα περίεργα βλέμματα είναι καθαρά θέμα παιδείας. Δυστυχώς, μεγαλώνουμε με τα πρότυπα του υγιούς και του αρτιμελούς και η εικόνα της αναπηρίας μας ξενίζει- φοβίζει, γι’ αυτό και οι περίεργες αντιδράσεις απέναντι στο μη συνηθισμένο. Είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής, στο 2ο δημοτικό σχολείο και είμαι πολύ περήφανη που οι μαθητές μου, είναι εξοικειωμένοι μέσω εμού …και στη μετέπειτα ζωή τους δε θα είναι απ ’αυτούς με τα περίεργα βλέμματα στη θέα ενός αναπήρου.

Εντελώς τυχαία είδα στο Facebook τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του οργανισμού των Σπανίων παθήσεων ,το πρότεινα στη φίλη μου τη φωτογράφο Λένα Μαγκούτα και ιδού το αποτέλεσμα.

Η πρώτη θέση δεν είναι αυτοσκοπός, προωθούμε τη φωτογραφία μπας και βοηθήσω έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο , στο να εξοικειωθούν οι άνθρωποι με την εικόνα της αναπηρίας. Δεν αξίζει να το βάζουμε κάτω για τίποτα γιατί όσο κοινότυπο και να ακούγεται, το να έχεις την υγεία σου και να είσαι καλά είναι το σημαντικότερο πράγμα.

Για όλα υπάρχει λύση με τη θέληση και με την αγάπη των γύρω σου».

Kατερίνα Μπλέτσα, Δασκάλα ειδικής αγωγής

Εδώ μπορείτε να ψηφίσετε την Κατερίνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις αρπαγής ανηλίκων


Τα αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA σε άλλες επτά περιπτώσεις, που κρίθηκαν ως «ύποπτες», αναμένει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις με αυτήν την 4χρονης Χριστίνας που αποκαλύφθηκε σε οικισμό ρομά στην περιοχή των Διαβατών, όπου, οι βιολογικοί γονείς της ανήλικης διαπιστώθηκε ότι είναι άλλοι από αυτούς που δήλωσαν τη γέννησή της.

Ήδη στις παραπάνω περιπτώσεις έχουν ληφθεί δείγματα γενετικού υλικού από τους φερόμενους ως γονείς -κάτι που προηγήθηκε και στην περίπτωση της 4χρονης- τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των αντίστοιχων παιδιών, προκειμένου να πιστοποιηθεί εάν τα τελευταία είναι των ζευγαριών με τα οποία ζουν.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται στην πλειονότητά τους για ζευγάρια ρομά, ενώ οι περιπτώσεις τους κίνησαν τις υποψίες της εισαγγελίας, επειδή οι δηλώσεις γέννησης των παιδιών απέχουν μόλις έξι με επτά μήνες από άλλες δηλώσεις προηγούμενων γεννήσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από παραγγελία που είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε όλες τις εισαγγελίες πλημμελειοδικών της χώρας, λίγες μόλις μέρες αφού έγινε γνωστή η υπόθεση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν έλεγχοι σε 3.000 φακέλους που συντάχθηκαν κατά την τελευταία πενταετία στα 47 ληξιαρχεία του νομού.

Στο μεταξύ, σε ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπως η Μαρία, φιλοξενείται η 4χρονη από την Θεσσαλονίκη, η περίπτωση της οποίας αποκαλύφθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, ονομάζεται Χριστίνα, ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, ήδη άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των υποτιθέμενων γονιών της για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Το ζευγάρι των ρομά που εμφανιζόταν ως γονείς της είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλη υπόθεση και για αυτό η ανήλικη ζούσε με την υποτιθέμενη γιαγιά της.

Από το περιβάλλον της οικογενείας υποστηρίχθηκε ότι το παιδί το άφησε στον οικισμό των Διαβατών μία γυναίκα από την Βουλγαρία που δεν εμφανίστηκε ξανά.



Διαβάστε περισσότερα...