Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Περισσότεροι από 3.800 υποψήφιοι για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξεταζομένων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης Περιόδου 2015, οι οποίες διεξήχθησαν πανελλαδικά στις 20, 21, 27 και 28 Ιουνίου 2015, και στις 11, 12, 18 και 19 Ιουλίου 2015.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στην εξεταστική διαδικασία ξεπέρασε τους 3.800 υποψήφιους στο σύνολο των 4.034 αιτούντων. Οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων εξετάστηκαν με στόχο την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής τους επάρκειας τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος, σε εξεταστικά κέντρα που κάλυψαν και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξεταζομένων καταγράφτηκε στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ως αξιολογητές και επιτηρητές στην εξεταστική διαδικασία αξιοποιήθηκαν περίπου 370 εξωτερικοί συνεργάτες, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ τονίζεται ότι οι εξετάσεις αυτές διεξήχθησαν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πολλές από τις οποίες ήταν εντελώς απρόβλεπτες, αλλά ο ΕΟΠΠΕΠ έφερε εις πέρας το έργο της πιστοποίησης, αποδεικνύοντας την πλήρη επιχειρησιακή του ετοιμότητα, ακόμη και μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Η πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες δράσεις του Οργανισμού, με κεντρική επιδίωξη την καθιέρωση πιστοποιημένων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων για το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση του πεδίου της μη τυπικής εκπαίδευσης (της αρχικής και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και της γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων) και την καταπολέμηση της ανεργίας. Η καινοτομία αυτή αποτελεί μια πρώτη ψηφίδα σε ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων που ήδη σχεδιάζονται και αποσκοπούν στην ουσιώδη αναβάθμιση των υπηρεσιών που ο ΕΟΠΠΕΠ προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από πού προέρχεται η άμμος που γεμίζει τις «παραλίες» του Σηκουάνα


Το Παρίσι φιλοξενεί και φέτος αμμώδεις παραλίες δίπλα στον ποταμό.

Για 15η χρονιά φέτος οι κάτοικοι του Παρισιού θα δουν τις όχθες του Σηκουάνα να μετατρέπονται σε αμμώδεις παραλίες. Το Paris Plages αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, χαρίζοντας έναν αέρα… διακοπών στη γαλλική πρωτεύουσα.

PARIS PLAGES ΠΑΡΙΣΙ ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να δημιουργηθούν παραλίες χωρίς άμμο, η οποία μεταφέρεται και τοποθετείται στις όχθες του ποταμού, επιτρέποντας στους Παριζιάνους να μεταφερθούν έστω και εν μέρει στην παραλία.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι άμμος που προέρχεται από τη Νορμανδία και συγκεκριμένα την περιοχή l’Eure. Εξορύσσεται σε μεγάλη ποσότητα- 5000 τόνους!- από το λατομείο Lafarge στο Bernières-sur-Seine.

Είναι άμμος ποιότητας, διευκρινίζουν τα γαλλικά μέσα, πολύ ψιλή και με αξιοσημείωτη λευκότητα!

Η μεταφορά της γίνεται μέσω του ποταμού. Η άμμος «ταξιδεύει» δύο ημέρες διανύοντας απόσταση 175 χιλιομέτρων και καταλήγει στις παρισινές «παραλίες».

Όταν το Paris Plages ολοκληρωθεί, στα τέλη του επόμενου μήνα, η άμμος δεν θα πάει χαμένη. Ανακυκλώνεται μέσω των υπηρεσιών του δήμου διοχετευόμενη σε πάρκα και κήπους ή και σε κέντρα ιππασίας. Ο δήμος την προωθεί επίσης στην Εθνική Φρουρά, σε τσίρκο ή τη χρησιμοποιεί σε οδικά έργα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχία για τις ζωωκλοπές και θανατώσεις ζώων στον Έβρο


Συνεχόμενα τα περιστατικά που καταγράφονται.

Σοβαρή ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής τα συνεχόμενα περιστατικά ζωοκλοπής και θανάτωσης ζώων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις Φέρες του Έβρου.

Συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι άγνωστοι σκότωσαν μοσχάρι εντός του σταυλισμένου χώρου και αφού το έσυραν λίγα μέτρα αφαίρεσαν το κρέας που χρειαζόταν και εγκατέλειψαν τα υπολείμματά του, τα οποία βρήκε ο κτηνοτρόφος.

Με την ίδια πρακτική θανατώθηκε πρόβατο σε ποιμνιοστάσιο του Πέπλου, ενώ πριν λίγες ημέρες κτηνοτρόφος ανέφερε την εξαφάνιση, στο Αινήσιο Δέλτα, έξι μικρών μοσχαριών που ακόμη δεν είχαν απογαλακτιστεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Φερών, Νίκου Γκότση, ο οποίος προχώρησε σε σύγκλιση σύσκεψης στη δημοτική ενότητα Φερών στην οποία συμμετείχε το τμήμα συνοριακής φύλαξης που πραγματοποιεί περιπολίες και αστυνομεύει την περιοχή του Δέλτα, το τοπικό κτηνιατρείο και ο στρατός καθώς το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε στρατιωτική περιοχή ιδιαίτερης σημασίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γκότσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα πρωτοφανή για την περιοχή περιστατικά ζωοκλοπών και θανάτωσης ζώων, τα οποία όπως είπε αποτελούν ιδιαίτερα αδικήματα που κατά περίπτωση οι ποινές που επιβάλλονται από το νομοθέτη είναι αυτές των κακουργηματικών πράξεων.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοια περιστατικά. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να νιώσουν ακόμη μια ανασφάλεια οι κτηνοτρόφοι μας και ιδιαίτερα αυτοί που δραστηριοποιούνται στο Αινήσιο Δέλτα, μια περιοχή ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Πρόκειται για μία αποκομμένη ελληνική περιοχή, ένα νησί ουσιαστικά στο οποίο βόσκουν σήμερα συνολικά έξι κοπάδια. Η παρουσία των κτηνοτρόφων μας στο Αινήσιο Δέλτα διασφαλίζει ουσιαστικά την ελληνική παρουσία» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Φερών.

Αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την αποτροπή νέων περιστατικών, ο κ. Γκότσης τόνισε ότι το θέμα θα παρακολουθείται πλέον πολύ στενά. «Ήδη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ζητήσαμε από την αστυνομία εντατικοποίηση των περιπολιών τόσο με πλωτά μέσα όσο και με οχήματα και λάβαμε διαβεβαιώσεις για την πραγματοποίησή τους. Σε περίπτωση που το θέμα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά για το Δέλτα, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, υπάρχει η σκέψη υποβολής αιτήματος μεγαλύτερης συνδρομής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού».

Τέλος ερωτηθείς για την ταυτότητα των δραστών, ο κ. Γκότσης είπε ότι δεν μπορούν ακόμη να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το να εντοπιστούν οι δράστες στη γείτονα χώρα καθώς όπως σημείωσε «σκοπός μιας τέτοιας πράξης είναι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει και στην Τουρκία το βόειο κρέας είναι γεγονός ότι πωλείται σε υψηλές τιμές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφροαμερικανός αστυνομικός βοηθά μέλος της Ku Klux Klan


Ο λευκός άντρας έπαθε θερμοπληξία σε διαδήλωση της ρατσιστικής ομάδας.

Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου από το προηγούμενο Σάββατο, στο περιθώριο διαδήλωσης της ρατσιστικής οργάνωσης Ku Klux Klan έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας. Τα μέλη της οργάνωσης, διαδήλωσαν εν μέσω αποδοκιμασιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των αρχών να κατεβάσουν από το κτίριο την αμφιλεγόμενη σημαία της Συνομοσπονδίας, δηλαδή των Νότιων Πολιτειών κατά τον εμφύλιο των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη εικόνα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τον αστυνομικό Leroy Smith, ο οποίος είναι αφροαμερικανός, να βοηθά έναν διαδηλωτή και μέλος της ΚΚΚ, να ανέβει τα σκαλιά προκειμένου να τον οδηγήσει σε σκιερό μέρος καθώς φέρεται ότι είχε ένα ήπιο επεισόδιο θερμοπληξίας. Ο διαδηλωτής φορά μπλουζάκι με τη σβάστικα και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συμμετείχε στο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά των μαύρων…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των τραπεζών για ενημέρωση


Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των τραπεζών-μελών της δίνει στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προκειμένου το συναλλακτικό κοινό μπορεί να απευθύνεται αναφορικά με θέματα πρακτικής εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» (ΦΕΚ Α΄84, 18.7.2015).

Τράπεζα Πειραιώς
182838 από Ελλάδα
+30 210 3288000 από εξωτερικό

Εθνική Τράπεζα
181818
+30 210 4806940

Τράπεζα Eurobank Ergasias
+30 210 9555000
801 1111 144

Alpha Bank
+30 210 3260000
801 11 326 0000 (Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 16:00)
+30 210 3266899 (αποκλειστικά για πελάτες που μισθώνουν θυρίδες)

Attica Bank
+30 210 3669000
801 1150 090

HSBC Bank
801 801 4722
+30 210 6962000

Bank of America
+44 207 5732375

The Royal Bank of Scotland
+30 210 4596500

Unicredit Bank
+30 210 3671554
6944 510 284

Credit M
+30 210 6244620 Credit M Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
+30 210 3210400 για κατόχους Simply Visa


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε αρχαία οδός στη Βουλιαγμένη


Τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού μήκους 300 μέτρων έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα, που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, Βουλιαγμένης.



Αναλυτικότερα, ήρθε στο φως τμήμα αρχαίας αμαξιτής οδού στην έκταση που απλώνεται ανάμεσα στη σημερινή οδό Καβουρίου και τον σύγχρονο παραλιακό πεζόδρομο.

Από τη μελέτη της πορείας της οδού συμπεραίνεται ότι η τελευταία συνέδεε τον αρχαίο δήμο των Αιξωνιδών Αλών με το παραλιακό μέτωπο τη περιοχής, όπου ήταν οργανωμένη λιμενική εγκατάσταση.



Το σωζόμενο τμήμα οδοποιίας κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του σε μία ομαλή λοφοπλαγιά, με άξονα διεύθυνσης Α-Δ. Στο παράκτιο μέτωπο ο αρχαίος δρόμος ακολουθούσε άλλη κατεύθυνση και στρεφόταν προς Ν, με σημείο κατάληξης τη σημερινή ακτογραμμή.

Η οδός ορίζεται από δύο αναλημματικούς τοίχους που περικλείουν και συγκρατούν το κατάστρωμα. Το πάχος των αναλημμάτων της οδού είναι περίπου 60-65 εκ. και το ύψος τους κυμαίνεται από 15 εκ. έως 65 εκ.

Το πλάτος της οδού δεν είναι σταθερό και μεταβάλλεται από 1,90 μ. έως 6,10 μ. Το κατάστρωμά της είναι λιθόστρωτο, με μικρούς λίθους σε πυκνή διάταξη, γεγονός που υπαγορεύεται από τη φύση του εδάφους που ήταν μαλακό και αμμώδες και υπήρχε κίνδυνος ο δρόμος να λασπώσει ή να καταστραφεί από νεροσυρμές, για το λόγο αυτό επιβάλλονταν η ενίσχυσή του με λίθους.

Πλησίον του σημείου του δρόμου με το μεγαλύτερο πλάτος, σε άμεση επαφή με το βόρειο ανάλημμά του, εντοπίστηκε ένα κτήριο ορθογώνιας κάτοψης, με διαστάσεις 3,30μ. x 2,50/2,60μ., οι τοίχοι του οποίου σώζονται στο ύψος των θεμελίων. Το λιθόστρωτο δάπεδό του είναι όμοιο με το κατάστρωμα του δρόμου, γεγονός που αποδεικνύει την ταυτόχρονη κατασκευή τους.



Δεδομένου ότι ο δρόμος οδηγούσε στο αρχαίο λιμάνι πιθανολογούμε την ύπαρξη «φρουράς» στο χώρο, που θα ήλεγχε τη διέλευση των αμαξών και τη διακίνηση των προϊόντων.

Με βάση τα ευρήματα, την κεραμική και τα νομίσματα, διαπιστώνεται ότι ο δρόμος ήταν σε χρήση όλη τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ.

Η ανεύρεση του αμαξιτού αυτού δρόμου προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την τοπογραφία, τον τρόπο οργάνωσης και το οδικό δίκτυο του αρχαίου δήμου των Αιξωνίδων Αλών, που ταυτίζεται γεωγραφικά με τις σύγχρονες Δημοτικές Ενότητες της Βούλας και της Βουλιαγμένης.

Ο δρόμος στην πορεία προς τα ανατολικά πιθανότατα διασταυρώνονταν με την «Αστική Οδό», η οποία συνέδεε την Αθήνα με το Σούνιο. Η κεντρική αυτή αρτηρία των παράλιων δήμων Αλιμούντος, Ευωνύμου, Αιξωνής και Αιξωνίδων Αλών έχει εντοπιστεί και ανασκαφεί τμηματικά κατά τη διενέργεια σωστικών ανασκαφών. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Βούλας έχει εντοπιστεί και ερευνηθεί κυρίως κατά μήκος της Λεωφόρου Βάρης στην περιοχή Πηγαδάκια.



Η αστική οδός συναντούσε και την αρχαία παραλιακή οδό που «ακολουθούσε» την ακτή από το Φάληρο ως τη Βούλα. Τμήμα της οδού αυτής αποκαλύφθηκε το 2006 κατά τις εργασίες του τροχιόδρομου στη Βούλα, ενώ ο εντοπισμός νεκροταφείων κατά μήκος της σύγχρονης παραλιακής οδού και κυρίως στο ύψος του Δυτικού Αεροδρομίου επιβεβαιώνουν την πορεία της.

Το οδικό δίκτυο του αρχαίου δήμου των Αιξωνίδων Αλών ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένο και πέρα από τις προαναφερθείσες κεντρικές οδικές αρτηρίες υπήρχαν και δευτερεύουσες που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες μετακίνησης των Αλαιέων εντός των οικισμών, ενώ παράλληλα οδηγούσαν και στο σημαντικότερο ιερό του δήμου, το ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος.

Η αποκάλυψη του δρόμου στην παραλία του Καβουρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική και φωτίζει πτυχές της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας των κατοίκων και βέβαια της πολεοδομικής τους οργάνωσης.



Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχικά στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Διάφορες Κατασκευές και Αναπλάσεις στην περιοχή Μεγάλου Καβουρίου Βουλιαγμένης» και στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκαν από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, η προσφορά του οποίου έδωσε στην Υπηρεσία την ευκαιρία να ολοκληρώσει την έρευνα και παράλληλα τη δυνατότητα να μετατραπεί η παραλία του Μεγάλου Καβουρίου σε ένα ολοκληρωμένο αρχαιολογικό πάρκο.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων (πρώην ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) και έγιναν με την επίβλεψη της αρμόδιας για την περιοχή αρχαιολόγου κας Μ. Γιαμαλίδη και τη συνεργασία των αρχαιολόγων Ι. Εβρενόπουλου και Κ. Νταϊφά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτύριο 41 χρόνων για τους συγγενείς των αγνοουμένων στην Κύπρο


Από τους 81 εξ Ελλάδος αγνοουμένους ταυτοποιήθηκαν τα οστά 17.

Σαράντα ένα πικρά χρόνια από την κυπριακή τραγωδία του 1974, οι συγγενείς των αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και εξ Ελλάδος, βιώνουν ένα αδυσώπητο μαρτύριο και ζούν την πιο οδυνηρή επίπτωση της τουρκικής εισβολής, το πιο τραγικό ανθρώπινο δράμα, το δράμα να αγνοείς την τύχη των αγαπημένων σου.

Η Παγκύπρια και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων οργάνωσαν ειδική εκδήλωση με αίτημα την επίσπευση των ερευνών για την διακρίβωση της τύχης των προσφιλών τους προσώπων. Οι εξ Ελλάδος αγνοούμενοι,που δηλώθηκαν στην Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοουμένους (ΔΕΑ) είναι ογδόντα ένας. Από το 2006,που άρχισε το έργο της η ΔΕΑ, βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους και ταυτοποιήθηκαν, με την μέθοδο του DNA, τα οστά 17.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαιρέτισε ιδιαίτερα τους συγγενείς αγνοουμένων από την Ελλάδα, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κύπρο. «Εκφράζω εκ μέρους της Κυβέρνησης και του συνόλου του κυπριακού λαού, τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την προσφορά των παιδιών σας, των παιδιών μας, που τα ίχνη τους χάθηκαν ενώ υπερασπίζονταν την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τους συγγενείς των αγνοουμένων πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα παύσει να απαιτεί τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων και πως τίποτε δεν θα την εμποδίζει να αναζητεί με κάθε τρόπο την αλήθεια.

Ο στόχος, είπε, είναι να τεθεί επιτέλους τέρμα στο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα που εξακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια να προκαλεί πόνο σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και ειδικά τους συγγενείς που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να πάρουν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους και να μπορέσουν να τελέσουν τις κηδείες τους, σύμφωνα με τη θρησκεία και τις ιερές τους παραδόσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την έκκληση που πρόσφατα έκαναν από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, προς όσους έχουν τις όποιες πληροφορίες για την τύχη των αγνοουμένων , είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, να μην διστάσουν να θέσουν αυτές τις πληροφορίες υπόψη της ΔΕΑ.

Επίσης, δήλωσε ότι ασκούνται πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να πεισθεί επιτέλους η Τουρκία να συνεργαστεί και να επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές, που έχουν μετατρέψει σε κλειστές στρατιωτικές ζώνες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι έχει εγείρει το θέμα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλπουρτζή, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση, σημείωσε ότι απομένουν προς εξακρίβωση περίπου 1000 άτομα, τα 2/3 του συνόλου και επεσήμανε ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων ζητούν τεκμηριωμένη εύρεση της αλήθειας για την τύχη των προσφιλών τους.

«Περιμένουν οι άταφοι νεκροί μας, περιμένουν οι αγνοούμενοι μας και είναι για αυτό που δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε τον αγώνα, είναι για αυτό που συνεχίζουμε τον αγώνα, άκαμπτοι, απτόητοι, αλύγιστοι, παντού και πάντα», τόνισε. Η κα Καλπουρτζή είναι κόρη του Στυλιανού Καλπουρτζή, διοικητή το 1974 της 181 Μ.Π.Π. , η οποία έδωσε επική μάχη στην διάβαση Πέλλα Πάϊς –Συγχαρί, στην οροσειρά του Πενταδακτύλου. ‘Οπως έγραψε το ΑΠΕ - ΜΠΕ αριθμός οστών του Στυλιανού Καλπουρτζή ταυτοποιήθηκε τον Απρίλιο με την μέθοδο του DNA.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης, ο οποίος έχει αδελφό αγοούμενο, ανέφερε ότι οι συγγενείς, στην Κύπρο και την Ελλάδα, απέδειξαν στην πράξη ότι αντέχουν και συνεχίζουν τον ανθρωπιστικό τους αγώνα για ανεύρεση των αγαπημένων τους.

Ο κ. Σεργίδης τόνισε ότι σε ανάμεσα στους προδομένους υπερασπιστές της τιμής και της ελευθερίας της Κύπρου «ξεχωριστή θέση κατέχουν οι εξ Ελλάδος ηρωικοί μαχητές, που πολέμησαν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ και έπεσαν στο πεδίο της τιμής ή αγνοούνται».

Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με το οποίο οι συγγενείς των αγνουμένων τον καλούν:

Πρώτον: να ανανεώσει της προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης του κάθε αγνοουμένου και όλων των αγνοουμένων της Κύπρου με πειστικά και συγκεκριμένα στοιχεία.

Δεύτερον: να ενεργήσει ώστε να δοθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις στη Διερευνητική Επιτροπή για να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Τρίτον: να απευθυνθεί εκ νέου σε όλους, αρχές ή άτομα, που κατέχουν ή γνωρίζουν πληροφορίες που αφορούν αγνοούμενα πρόσωπα, όπως είναι χώροι ταφής κι εκθέσεις για τις μάχες που έλαβαν χώρα το 1974, να τις γνωστοποιήσουν στη Διερευνητική Επιτροπή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» την ώρα που έπαιζε μπάσκετ


Σοκ στην κοινωνία της Πρέβεζας σκόρπισε ο άδικος χαμός του 28χρονου Στάθη Παρούση, ο οποίος κατέρρευσε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του…

«Έφυγε» την ώρα που έπαιζε μπάσκετ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Πρέβεζας και όχι μόνο για τον άδικο χαμό του Στάθη Παρούση, ενώ έπαιζε μπάσκετ με φίλους του σε γήπεδα της πόλης. Ο αθλητής του Σ.Κ. Νικόπολης ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε το έδαφος.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε εγκαίρως στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου και διακομίσθηκε ο 28χρονος, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών…

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους οικείους του», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Σ.Κ. Νικόπολης Πρέβεζας, ο οποίος ακύρωσε το τουρνουά «3on3 basketball tournament» που είχε προγραμματίσει για το διάστημα 22-26/7.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γύπας προσγειώθηκε σε γάμο στα Ζωνιανά!

Σε αυτόν το γάμο την "παράσταση" και τα βλέμματα δεν τα έκλεψαν η νύψη και ο γαμπρός.

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη σε γάμο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ζωνιανά Ρεθύμνου.

Η τελετή του γάμου είχε γίνει και το γλέντι για το νεόνυμφο ζευγάρι είχε ήδη αρχίσει. Οι καλεσμένοι ήταν όλοι εκεί και γιόρταζαν το ευχάριστο γεγονός.

Αυτό που δεν περίμεναν όμως ήταν ένας απρόσκλητο επισκέπτης, όχι από τους συνηθισμένους. Ένας μεγάλος γύπας προσγειώθηκε στον χώρο του γλεντιού, αναστατώνοντας και αφήνοντας άφωνους όλους τους καλεσμένους.

Οι πιο τολμηροί προσέγγισαν το άγριο πτηνό και μετά από λίγη ώρα του έδεσαν τα πόδια, μέχρι να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές.











Σύμφωνα με ενημέρωση, ο γύπας βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του ΕΚΠΑΖ - Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ)



Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση Πειραιώς – Πανελλήνιας Τράπεζας


Όλοι οι πελάτες της πρώην Πανελλήνιας Τράπεζας εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου 2015, η Τράπεζα Πειραιώς, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της Πανελλήνιας Τράπεζας, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του Ομίλου.

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, όλοι οι πελάτες της πρώην Πανελλήνιας Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 834 καταστημάτων, των 1.850 ΑΤΜs και των 475 αυτόματων μηχανημάτων πληρωμών Easypay.

Από την ίδια ημέρα όλοι οι πελάτες της πρώην Πανελλήνιας Τράπεζας, μπορούν να χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank, καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ενοποίηση των συστημάτων της Πανελλήνιας Τράπεζας, είναι η έβδομη στη σειρά των ενοποιήσεων των συστημάτων πληροφορικής της πρώην ΑΤΕbank, της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου, της CPB Bank, της Millenium Bank και της Γενικής Τράπεζας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και σε χρόνο ρεκόρ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκροί δύο ισπανοί μοτοσικλετιστές!


Θρήνος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δύο Ισπανοί πιλότοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από δυστύχημα που έγινε στον αγώνα Moto America στη Λαγκούνα Σέκα.

Νεκροί δύο ισπανοί μοτοσικλετιστές! (video)

Δύο Ισπανοί μοτοσικλετιστές άφησαν την τελευταία τους πνοή τα ξημερώματα.

Πρόκειται για τον 35χρονο, Μπερνάτ Μαρτίνες και τον 27χρονο, Ντανιέλ Ρϊβας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από δυστύχημα που έγινε στον πρώτο γύρου του αγώνα Moto America στη Λαγκούνα Σέκα.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν το «κακό» έγινε στην πρώτη στροφή της πίστας. Οδηγός έκοψε απότομα ταχύτητα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν πέντε πιλότοι.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτά.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουν αυτό που νιώθω», δήλωσε ο Γουέιν Ρέινεϊ, πρόεδρος της MotoAmerica. «Θα θέλαμε να στείλουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους», πρόσθεσε.








Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας - Η φωτιά δεν κατέστρεψε μνημεία


Άμεσα θα καταβληθεί έκτακτο βοήθημα σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αποστόλου.
Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, όπου εκτιμάται ότι έχουν καεί 35.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και 25.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα, κυρίως με ελιές, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, που επισκέφθηκε σήμερα τη Νεάπολη και περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή που επλήγη από τη φωτιά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα καταβληθεί έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών και θα προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναφορικά για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, την ηρτημένη παραγωγή, αλλά και σε αρδευτικά δίκτυα και υποδομές, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των ΠΣΕΑ, όπου θα καταρτιστεί φάκελος για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτραπεί η αποζημίωση των πληγέντων με τη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων, ενώ ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει κανονικά στην αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί, καθώς και των μελισσοσμηνών.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέλαβε να έρθει σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να πραγματοποιηθούν, σε σύντομο διάστημα, οι απαραίτητες εργασίες που θα αποτρέψουν φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων που δημιουργούνται λόγω της αποψίλωσης του δάσους, καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή και να ενισχυθεί η αποκατάσταση καμένων σπιτιών.

-----------------

Αυτοψία από κλιμάκια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αλώβητα έμειναν τα μνημεία που βρίσκονται στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας.

Από την περασμένη Παρασκευή, λόγω της έκτακτης ανάγκης και του υψηλού κινδύνου επέκτασης της φωτιάς και στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεάπολης, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο που υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές αρχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.

Το Σάββατο και ενώ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού υπό την αν. Γενική Γραμματέα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, με συμμετοχή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελίας Πάντου και των υπαλλήλων της ΕΦΑΛΑΚ Αφροδίτης Μαλτέζου και Παναγιώτας Σκάγκου, (αρχαιολόγων), και Παναγιώτη Σκάγκου, (μηχανικού)

Η φωτιά έφτασε σε ελάχιστη απόσταση από το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα, καθώς είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα (αποψίλωση του χώρου και μικρού τμήματος της όμορης προς ανατολικά έκτασης και συνεχής διαβροχή του κτηρίου και του άμεσου περιβάλλοντα χώρου του). Επιπλέον, κοντά στο μουσείο είχε σταθμεύσει πυροσβεστικό όχημα. Τονίζεται ότι ο επί συμβάσει συντηρητής αρχαιοτήτων Νεκτάριος Γρηγοριάδης, που υπηρετεί στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου ΕΣΠΑ, ενήργησε καίρια και με αίσθημα αφοσίωσης στην Υπηρεσία και το έργο, λαμβάνοντας άμεση πρωτοβουλία για την προστασία του Μουσείου.

Σε ό,τι αφορά στα μνημεία που βρίσκονται στην άμεση πληγείσα περιοχή, οι αυτοψίες ολοκληρώθηκαν, ενώ παραμένουν ακόμη άσβεστες μικρές εστίες πυρκαγιάς. Πρόκειται για συνολικά πέντε μνημεία των ύστερων βυζαντινών χρόνων, το Κάστρο των Βατίκων, που βρίσκεται ΒΑ της Νεάπολης Βοιών, τους ναούς των Αϊ-Στράτηγου, Αγ. Κων/νου & Ελένης και Αγ. Νίκωνος στην περιοχή του Φαρακλού και του Πίσω Αϊ-Γιώργη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βοιών, η συντήρηση και αποκατάσταση των οποίων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Στο Κάστρο των Βατίκων, στο οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση το ενταγμένο στο Ε. Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007–2013» έργο δεν προκλήθηκαν προβλήματα από την πυρκαγιά. Ωστόσο, κάηκε μέρος της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και ελαιώνες στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του.

Στους προαναφερόμενους ναούς, επίσης δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα, παρά μόνο καταστροφή του άμεσου περιβάλλοντος χώρου τους, λόγω της καύσης της πυκνής αυτοφυούς βλάστησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί επιλέχθηκε να μπει ΦΠΑ στα φροντιστήρια


Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών.
«Η συμφωνία προβλέπει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ. Έπρεπε να βρεθεί μια κατηγορία υπηρεσιών από εκείνες που δεν επιβάλλονταν ΦΠΑ μέχρι σήμερα. Επιλέξαμε να εντάξουμε στο ΦΠΑ τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να αφήσουμε εκτός πιο βασικές υπηρεσίες όπως οι ιατρικές και ταχυδρομικές».

Τα παραπάνω είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση των επιτροπών για το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της συμφωνίας. Θυμίζουμε ότι η επιβολή του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΟΕΦΕ, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Φροντιστές εκτιμούν ότι η ρύθμιση για το ΦΠΑ θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών φροντιστηρίων και σε απώλεια θέσεων εργασίας καθώς και φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, ενώ θα ανθήσουν τα «μαύρα» ιδιαίτερα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr χαρακτήρισε το ΦΠΑ «ταφόπλακα» ιδίως για το μικρομεσαίο φροντιστήριο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η επιβάρυνση των εκπαιδευτηρίων-φροντιστηρίων θα στρέψει τους μαθητές και πολλούς μικρομεσαίους φροντιστές στην παραοικονομία ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία και τα φροντιστήρια τείνουν στον αφανισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «Αποστολή» στηρίζει τα ακριτικά νησιά


Προχώρησε στη διανομή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών σε Αη Στράτη και Λήμνο.
Ο Αη Στράτης και η Λήμνος ήταν οι σταθμοί του προγράμματος «Κοντά στους Ακρίτες», που υλοποιεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική υποστήριξη ακριτικών νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης βρέθηκε στα δυο ακριτικά νησιά ως επικεφαλής κλιμακίου του οργανισμού ο γενικός διευθυντής της Αποστολής, Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στα δυο ακριτικά νησιά προσφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων καθώς επίσης ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη. Επιπλέον, επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer και παράλληλα χορηγηθήκαν νευροψυχολογικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε άτομα άνω των 60 ετών.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαρχείου Λήμνου, παρουσία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, του έπαρχου Ευάγγελου Γιαρμαδούρου και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αδαμίδη, έγινε πλήρης αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της ραγδαίας εισροής προσφύγων και μεταναστών ενώ ανάλογη καταγραφή έγινε και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Λήμνου με το δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και στο νοσοκομείο με την αν. διοικήτρια, Ισμήνη Λυμπέρη.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» μετέφερε τον προβληματισμό και την αγωνία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για τις ακριτικές περιοχές καθώς και τη βούληση του, όπως είπε, «να στηρίξουμε τους ακρίτες που αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό, φάρμακα και εκπαιδευτικό υλικό». «Αυτή τη δύσκολη εποχή», πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, «δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη περιοχών που πραγματικά βρίσκονται σε δυσκολία και είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι με τη Μητρόπολη, την περιφέρεια και τους δήμους καθορίσαμε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών ανάλογα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στα νησιά μας».

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» για την κοινωνική τους προσφορά και τόνισε ότι διαχρονικά η εκκλησία έχει βοηθήσει τον ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα δύσκολα. «Είχαμε μια συστηματική και πιο μεθοδική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, «ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όφελος για τους συμπολίτες μας που έχουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής κρίσης που μέρα με τη μέρα αποτυπώνεται με το χειρότερο τρόπο στα νησιά μας».

Στον Αη Στράτη, η δήμαρχος Μαρία Κακαλή χαρακτήρισε πολλαπλάσια σε ουσία την πρωτοβουλία της «Αποστολής» και πρόσθεσε «δείχνετε έμπρακτα εσείς ως φιλανθρωπικός οργανισμός αλλά και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ότι είστε κοντά μας. Είναι πολύ σημαντική κίνηση ειδικά τώρα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, το να προσφέρεις χωρίς να ζητάς τίποτα. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να προσφέρουμε και αυτή την κίνηση σας την εκτιμούμε ιδιαιτέρως».

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αίτημα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» ζήτησε αποστολή πρόσθετου υγειονομικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου των Φούρνων Ικαρίας. Ο ΙΣΑ και η «Αποστολή» ανταποκρίθηκαν άμεσα και απέστειλαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για να καλύψει το ιατρείο τις επείγουσες ανάγκες του.


Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις για τη δημοκρατική διοίκηση των σχολείων


Στάλθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη στο υπουργείο Παιδείας.

Τις προτάσεις του για τη δημοκρατική διοίκηση και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την εκπαίδευση των μαθητών στα δικαιώματα, τις σχολικές δραστηριότητες, στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων στο χώρο του σχολείου, απέστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη.

Ο Συνήγορος, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, με πολύχρονη δράση, απέστειλε τις προτάσεις του προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα θέματα που προκύπτουν από τους σχολικούς κανονισµούς, την επικοινωνία µεταξύ µαθητών - εκπαιδευτικών, τη λειτουργία των µαθητικών κοινοτήτων, τη σχολική πειθαρχία, τη λειτουργία της ευέλικτης ζώνης, την προστασία των µαθητών από οικογενειακή βία και παραµέληση, τη δικτύωση των σχολείων µε τις τοπικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Από το 2003 µέχρι σήµερα, η ανεξάρτητη αρχή έχει δώσει ιδιαίτερη έµφαση στην προάσπιση και προαγωγή των δικαιωµάτων του παιδιού στο χώρο του σχολείου. Κάθε χρόνο ο Συνήγορος πραγµατοποιεί δεκάδες επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, όπου συναντιέται και συζητά µε οµάδες µαθητών και εκπαιδευτικούς (ενδεικτικά κατά το 2014 είχε 75 συζητήσεις µε µαθητές και µαθήτριες). Παράλληλα, σε συνεργασία µε ∆ιευθύνσεις Εκπαίδευσης και φορείς επιµόρφωσης, έχει πραγµατοποιήσει µεγάλο αριθµό εκδηλώσεων και σεµιναρίων ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως και συναντήσεις µε Συλλόγους γονέων και κηδεµόνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στη μέγγενη της νέας Συμφωνίας τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους


Δελτίο Τύπου 20.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1959


Εξωφρενικές και άδικες διατάξεις, που οδηγούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους, την ώρα που δεν επιφέρουν καμία βελτίωση στα δημοσιονομικά της χώρας, διαπιστώνει η ΕΣΑμεΑ στο νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή και στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο, με τα προαπαιτούμενα του νέου Μνημονίου.

Απαράδεκτο γεγονός στα οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, κυρίως με κινητική, να επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Σε μια χώρα που ήδη κυκλοφορούν λίγα προσβάσιμα οχήματα, το γεγονός αποκτά εξωφρενικότητα, γιατί αυτή η διάταξη επιβάλλεται στους φορείς του Δημοσίου και στις οργανώσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ή άλλους φορείς του μη κερδοσκοπικού τομέα που μαστίζονται από την οικονομική ασφυξία.

Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, όπως απαιτήθηκε από τους δανειστές της χώρας και ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, οδεύουμε ολοταχώς για τη «σφαγή» των νέων συνταξιούχων. Ειδικά για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, με λίγα χρόνια εργασίας, μετά από εργατικό ατύχημα, τους εντάσσει άμεσα στους πιο φτωχούς των φτωχών, με σύνταξη - χαρτζιλίκι, όπου όχι μόνο δεν καλύπτει το επιπλέον κόστος της αναπηρίας, αλλά δεν φτάνει ούτε για την επιβίωσή τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά επίσης να μην θιγούν τα δικαιώματα των μητέρων, συζύγων, γονέων και αδερφών αναπήρων, καθώς και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Σε ένα κράτος δίχως υποστηρικτές δομές για τα άτομα με αναπηρία, που ρίχνει το βάρος και την ευθύνη αποκλειστικά στην οικογένεια, η άρση προστασίας αυτής της ομάδας δεν χωρά στη συζήτηση.

Τέλος η Ε.Σ.Α.μεΑ. θέλει να τονίσει τη μεγάλη ανησυχία όσον αφορά στα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία. Το αίτημα των δανειστών για την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ», σύμφωνα με την οποία η χορήγηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων θα συνδυάζεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, έτσι ώστε να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων ατόμων με αναπηρία, είναι απαράδεκτο. Τα επιδόματα αποτελούν τη μοναδική ασπίδα προστασίας των ατόμων με αναπηρία, δεν έχουν σχέση με το εισόδημα και δίνονται μόνο λόγω της αναπηρίας.

Το κείμενο της επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.59 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα


Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρος.
Τρία μετάλλια και δυο εύφημες μνείες ήταν η συγκομιδή της ελληνικής συμμετοχής στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης το διάστημα από 4 έως 16 Ιουλίου 2015.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Ελλάδα κατέκτησε ένα Αργυρό, δυο Χάλκινα Μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες. Συγκεκριμένα:

Ντούνης Πέτρος , Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο

Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Χάλκινο Μετάλλιο
Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, Χάλκινο Μετάλλιο
Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, Εύφημη Μνεία
Μελάς Δημήτριος, Αθήνα, Εύφημη Μνεία

Όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος. Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην ανεπίσημη κατάταξη της Μαθηματικής Ολυμπιάδας η Ελλάδα βρίσκεται για το 2015 στην 51η θέση σε σύνολο 104 χωρών. Το 2014 ήταν 41η σε σύνολο 101 χωρών.

Εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος σημείωσε καλή εμφάνιση καθώς η αποστολή της επέστρεψε με ένα ασημένιο μετάλλιο και δυο εύφημες μνείες. Η Κύπρος κατατάσσεται 63η.

Παρατηρώντας της κατάταξη των χωρών διαπιστώνουμε ότι πολύ καλές εμφανίσεις έχει η Τουρκία καθώς στις τελευταίες 10 Ολυμπιάδες βρίσκεται σταθερά στις πρώτες 20 χώρες. Για το 2015 κατατάχθηκε 20η με την αποστολή της να συγκεντρώνει 5 ασημένια μετάλλια.

Στην ανεπίσημη κατάταξη για το 2015 1η κατατάσσονται οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Κίνα, Ν.Κορέα, Β. Κορέα, Βιετνάμ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση υποβολής δηλώσεων για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών το 2013


Παρατείνεται ως τις 20 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των υπόχρεων νομικών προσώπων με έναρξη εργασιών εντός του έτους 2013 και λήξη της πρώτης υπερδωδεκάμηνης χρήσης εντός του έτους 2014. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Στην περίπτωση Ομόρρυθμων και Ετερόρρυθμων Εταιριών (ΟΕ και ΕΕ), η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την ελάσσονα περίοδο με έναρξη εντός του 2013, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Σ.Π.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "πάρτυ" διαφθοράς στο Δημόσιο συνεχίζεται - Ολόκληρη η έκθεση Ρακιντζή


Συνεχίζεται η κακοδιαχείριση και η διαφθορά στο Δημόσιο όπως προέκυψε από την ετήσια έκθεση για το έτος 2014 που υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται η συνολική ετήσια δραστηριότητά του µε στόχο την καταπολέµηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στο δηµόσιο τοµέα, χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερεύνησε, νοµοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε, οι σχετικές µε την πειθαρχική του δικαιοδοσία ενέργειες και τα αποτελέσµατα του ελέγχου περιουσιακής κατάστασης ∆ηµοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έκθεση ο ΓΕΔΔ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά 22 υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα, επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 1.827 περιπτώσεις και την παράσταση πολιτικής αγωγής του θιγόμενου φορέα του δημοσίου σε 41 περιπτώσεις.

Κατά το 2014 κοινοποιήθηκαν στο Γραφείο του ΓΕ∆∆ 2203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρµόδια όργανα του στενού δηµόσιου τοµέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Ο ΓΕ∆∆ υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης.

Ενδεικτικά µερικές χαρακτηριστικές υποθέσεις σύμφωνα με την έκθεση:

1. Σε υπάλληλο του Τµήµατος Γεννήσεων του Ληξιαρχείου του ∆ήµου Αθηναίων δεν επιβλήθηκε ποινή για το πειθαρχικό παράπτωµα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόµους.

Η υπάλληλος σύµφωνα µε τις διαπιστώσεις της έκθεσης επιθεώρησης – ελέγχου του Σώµατος Επιθεωρητών – Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) κατά το χρονικό διάστηµα 2011-2013 προέβη σε ασυνήθιστα µεγάλο αριθµό εκπρόθεσµων δηλώσεων καταχωρίσεων γεννήσεων παρότι οι γονείς εµφανίζονταν να προβαίνουν σε συµπληρωµατικές δηλώσεις γέννησης τέκνων που φέρεται να παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, ενώ αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της προηγούµενης δήλωσής τους.
Δηλώθηκαν από τον υπόχρεο και βεβαιώθηκαν από τους µάρτυρες γεννήσεις, µεταξύ των οποίων µεσολαβεί χρονικό διάστηµα µικρότερο του έτους ή υπολείπεται του µέσου χρόνου κύησης.


Δηλώθηκαν γεννήσεις σε διευθύνσεις που φέρεται να έλαβαν χώρα σε ανύπαρκτες ταχυδροµικές διευθύνσεις και σε επαγγελµατικά κτίρια που σε καµία περίπτωση δεν αποτελούσαν κατοικίες.

Κατά της απόφασης της οικείας Εκτελεστικής Επιτροπής ασκήθηκε ένσταση λόγω παντελούς έλλειψης αιτιολογίας από τον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης ενώπιον του αρµοδίου Πειθαρχικού Συµβουλίου.

2. Στην Αναπληρώτρια Προϊσταµένη της ∆/νσης Οικονοµικών του ∆ήµου Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή για το πειθαρχικό αδίκηµα της αµέλειας, καθώς και της ατελούς ή µη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος.

Η υπάλληλος, σύµφωνα µε Έκθεση Ελέγχου του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) για την υπόθεση της νόµιµης λειτουργίας Λούνα Πάρκ σε µισθωµένο χώρο του ∆ήµου Ελληνικού –Αργυρούπολης στο οποίο σηµειώθηκε την άνοιξη του 2014 θανατηφόρο ατύχηµα ανηλίκου δεν εισηγήθηκε τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης και την αποβολή της από το χώρο της εγκατάστασης, ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε χορηγηθεί σχετική άδεια και εξακολουθούσε η µισθώτρια εταιρεία να χρησιµοποιεί το χώρο αν και είχε λήξει η σύµβαση της µίσθωσης.

Κατά της απόφασης του ∆ηµάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης ασκήθηκε ένσταση λόγω παντελούς έλλειψης αιτιολογίας από τον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης ενώπιον του αρµοδίου Πειθαρχικού Συµβουλίου.

3. Σε υπάλληλο του ∆ήµου Λαρισαίων επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Η εν λόγω υπάλληλος παραπέµφθηκε να δικασθεί ενώπιον του Τριµελούς Εφετείου Λάρισας, γιατί κατά το χρονικό διάστηµα από 01-08-2001 έως 31-10-2011 ενεργώντας µε πρόθεση και κατ' εξακολούθηση έβλαψε το Ελληνικό ∆ηµόσιο µε σκοπό να προσπορίσει παράνοµα ίδιο οικονοµικό όφελος, καθόσον ελάµβανε παράνοµα την σύνταξη της θανούσας µητέρας της, προκαλώντας οικονοµική ζηµία στο ΙΚΑ συνολικού ύψους 77.513,68 Ευρώ.

Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής επιεικούς ποινής.

4. Σε υπάλληλο του ∆ήµου Βόλου επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης έξι µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, καθώς στις 21-09-2013
συνελήφθη επ' αυτοφώρω για κατοχή από κοινού ποσότητας ναρκωτικών ουσιών µε σκοπό τη διάθεσή τους.

Επίσης στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως µέσα διευκόλυνσης της εγκληµατικής δραστηριότητας ενώ µετά από κατ' οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία ναρκωτικών ουσιών και φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών του Ν. 3459/2006.

Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής από το αρµόδιο Πειθαρχικό Συµβούλιο επιεικούς ποινής.

5. Σε υπάλληλο του ∆ήµου Ξάνθης επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα (12) µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό παράπτωµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, καθώς στις

12/09/2013 εισήλθε σε αρτοπωλείο της περιοχής και µε την απειλή όπλου το οποίο έφερε παράνοµα µαζί του επιχείρησε να εξαναγκάσει την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις.

Επειδή η υπάλληλος αρνήθηκε και αντιστάθηκε την χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας της σωµατική βλάβη. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής από το αρµόδιο Πειθαρχικό Συµβούλιο επιεικούς ποινής.

6. Σε υπάλληλο, ∆ιευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του ∆ήµου Αθηναίων (ΚΥΑ∆Α) του ∆ήµου Αθηναίων επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι (6) µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για τα πειθαρχικά αδικήµατα α) της αποδοχής οποιαδήποτε υλικής εύνοιας ή ανταλλάγµατος για το χειρισµό υπόθεσης από υπάλληλο κατά την άσκηση καθηκόντων του και β) της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ο υπάλληλος παραπέµφθηκε από το ∆ήµαρχο στην Εκτελεστική Επιτροπή, επειδή στις 21/07/2011 συνελήφθη επ' αυτοφώρω να λαµβάνει το χρηµατικό ποσό των 10.000 Ευρώ.
Στις 19-07- 2011 ιδιώτης µε την ιδιότητα του Γεν. ∆/ντή εταιρείας που συνεργάζεται µε το ΚΥΑ∆Α για τη βραδινή σίτιση των αστέγων, συνάντησε τον υπάλληλο µε σκοπό να του δώσει σηµαντικό χρηµατικό ποσό για ευνοϊκή µεταχείριση της εταιρείας του καθώς και για την ευµενή έκβαση της υποβληθείσας ένστασής του σε διαγωνισµό σίτισης των αστέγων.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία συµφωνήθηκε το ποσό των 10.000 Ευρώ καθώς και ο τόπος συνάντησης τους.

Σηµειώνεται ότι ο ανωτέρω ιδιώτης ήδη είχε δώσει το ποσό των 7.000 Ευρώ ως αντάλλαγµα για τον ίδιο σκοπό. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής από το αρµόδιο Πειθαρχικό 
Συµβούλιο επιεικούς ποινής.
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι έχασε τη ζωή του από τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη


Υπάλληλος της επιχείρησης ήταν ο άντρας που βρήκε τραγικό θάνατο από τη φωτιά που ξέσπασε στο κατάστημα μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν 45χρονο άντρα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον 3ο όροφο του κτιρίου κι εκεί βρισκόταν ο άτυχος άντρας που έχασε τη ζωή του, πιθανόν από αναθυμιάσεις. Στο ισόγειο υπήρχαν άλλοι τρεις υπάλληλοι οι οποίοι κατάφεραν να βγουν, ενώ η πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο ακόμη άτομα από σπίτι στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε κι ένας πυροσβέστης.

Οι έρευνες στο κτίριο συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβλήθηκε η δόση στους δικαιούχους του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος


Καταβλήθηκε σήμερα στους δικαιούχους ακόμα μία δόση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος. Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, πιστώθηκε το ποσό των 3.780.255 ευρώ στους λογαριασμούς των 16.800 δικαιούχων του προγράμματος. Επομένως, «κατεβλήθη η δόση όπως είχαμε υποσχεθεί», τόνισε η κ. Φωτίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάκερ απειλούν... άπιστους συζύγους


Μια ομάδα χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της προσωπικές πληροφορίες τουλάχιστον 37 εκατομμυρίων... άπιστων συζύγων, τις οποίες έκλεψε από τον ιστότοπο γνωριμιών Ashley Madison, και απειλεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα γυμνές φωτογραφίες και θα αποκαλύψει τις φαντασιώσεις των χρηστών, αν δεν κλείσει άμεσα ο ιστότοπος αυτός.

Η Avid Life Media, η μητρική εταιρεία του ιστότοπου, επιβεβαίωσε ότι το σύστημά της δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της. "Σε αυτό το στάδιο έχουμε λάβει μέτρα ασφαλείας και κλείσαμε τα σημεία πρόσβασης" ανέφερε σε ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Οι χάκερ, που αυτοαποκαλούνται "Ομάδα Κρούσης", ανήρτησαν στο διαδίκτυο μικρά αποσπάσματα από τα δεδομένα που έκλεψαν και προειδοποίησαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά ονόματα, γυμνές φωτογραφίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών και τις "κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις" των πελατών του ιστότοπου Ashley Madison, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων ζητούν να κλείσει ένας άλλος ιστότοπος της Avid Life Media, ο "Established Men" που απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι αναζητούν νεαρές γυναίκες. "Το κλείσιμο του AM (Ashley Madison) και του ΕΜ (Established Men) θα σας στοιχίσει, αλλά η μη συμμόρφωσή σας θα στοιχίσει περισσότερο", προειδοποίησαν. Δεν έβαλαν ωστόσο στο στόχαστρο τον ιστότοπο CougarLife όπου γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αναζητήσουν έναν "νεαρό επιβήτορα".

Οι χάκερ υποστήριξαν επίσης ότι ο όμιλος Avid Life είπε ψέματα στους χρήστες που πλήρωσαν 19 δολάρια ο καθένας για να διαγραφούν δια παντός τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς η εταιρεία έχει κρατήσει τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών των πιστωτικών καρτών τους.

Ο όμιλος, που εδρεύει στον Καναδά, ανέφερε ότι τα "αυστηρά" μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει "δυστυχώς δεν απέτρεψαν αυτήν την επίθεση στο σύστημά μας".

Ο ιστότοπος Ashley Madison, που διαφημίζεται με το σλόγκαν "Η ζωή είναι μικρή, αποκτήστε εραστή", έχει περισσότερους από 37 εκατομμύρια χρήστες από 46 χώρες και ειδικεύεται στην εξεύρεση συντρόφου σε παντρεμένους άνδρες και γυναίκες. Ο ιδρυτής του, ο Νόελ Μπίντερμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, είπε ότι τα συνολικά έσοδά του για το 2014 ανήλθαν στα 115 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 45% σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Η Βρετανία, όπου είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1,2 εκατομμύριο Βρετανοί --ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5% των παντρεμένων της χώρας-- θεωρείται η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή αγορά για τον όμιλο όσον αφορά τα έσοδα, μολονότι στην Ισπανία τα μέλη είναι περισσότερα και φτάνουν το 1,3 εκατομμύριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση καταβολής 1ης δόσης ρύθμισης προς τον ΟΑΕΕ


Η προθεσμία καταβολής 1ης δόσης ρύθμισης προς τον ΟΑΕΕ που έληξε εντός της τραπεζικής αργίας παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 24.7.2015.

Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης για αιτήσεις ρύθμισης που υπεβλήθησαν εντός της ειδικής αργίας και έως Παρασκευή, 17.7.2015.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 3ΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ 2015 ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 3ου διμήνου είναι η Παρασκευή 31.7.2015.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν:

- η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015

- προηγούμενες δόσεις ρυθμίσεων που δεν κατεβλήθησαν επειδή η ημερομηνία πληρωμής τους συνέπιπτε με τον χρόνο της Τραπεζικής Αργίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιντεοσκοπούσε γυναίκες με φούστες σε σταθμούς του μετρό


Συνελήφθη 60χρονος στους Αμπελόκηπους.

Ένας 60χρονος άνδρας από την Κολομβία συνελήφθη, στις 16 Ιουλίου το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο δράστης ευρισκόμενος πίσω από μια γυναίκα στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό, εντοπίστηκε να τη βιντεοσκοπεί με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη θέλησή της και εν αγνοία της.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, στα οποία βρίσκονταν αποθηκευμένο βιντεοληπτικό υλικό.

Όπως εξακριβώθηκε από την εξέταση των 176 αποθηκευμένων βίντεο, ο 60χρονος συλληφθείς από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εντόπιζε σε διάφορα σημεία των σταθμών του μετρό, ανυποψίαστες γυναίκες οι οποίες φορούσαν κυρίως φούστες, και εν συνεχεία προέβαινε στην εν αγνοία τους βιντεοσκόπηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τ.Α. Αμπελοκήπων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης


Αφορούν τα αγγλόφωνα τμήματα.

Εικοσιπέντε θέσεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών και ωρομισθίων προβλέπονται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, η οποία αφορά την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών αγγλόφωνων τμημάτων ΠΕ και ΔΕ για τη διδασκαλία ξένης ή μητρικής γλώσσας εκτός της ελληνικής για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο.

Οι θέσεις προκηρύσσονται ανεξάρτητα από τον υπάρχοντα πίνακα Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών ενώ σημειώνεται ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους φυσικούς ομιλητές της γλώσσας:

1. Δύο θέσεις νηπιαγωγών με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο στον κύκλο Προσχολικής Αγωγής (νηπιαγωγείο) του Αγγλόφωνου Τμήματος

2. Τρεις θέσεις δασκάλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο στον κύκλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγγλόφωνου Τμήματος

3. Δύο θέσεις Φιλολόγων Αγγλικής Γλώσσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας Ι και ΙΙ στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Δύο θέσεις εκπαιδευτικών Αγγλικής με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας ΙΙ στους κύκλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

5. Τέσσερις θέσεις εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας Ι, II και ΙΙΙ στους κύκλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

6. Τρεις θέσεις εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας ΙΙ και ΙΙΙ στους κύκλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

7. Μία θέση εκπαιδευτικού Ισπανικής Γλώσσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας ΙΙ ΙΙΙ και ΙV στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

8. Μία θέση εκπαιδευτικού Ιταλικής Γλώσσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο για τη διδασκαλία της γλώσσας αυτής ως γλώσσας I και ΙΙΙ στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

9. Μία θέση Μαθηματικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

10. Μία θέση Φυσικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

11. Μία θέση εκπαιδευτικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρες ωράριο κλάδου Μαθηματικών, ή κλάδου Φυσικών ή κλάδου Χημικών ή κλάδου Βιολόγων στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γλώσσα διδασκαλίας Γαλλικά)

12. Μία θέση αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου εκπαιδευτικού Καλλιτεχνικών στους κύκλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

13. Μία θέση αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου εκπαιδευτικού Μουσικής στους κύκλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

14. Μία θέση ωρομισθίου εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της Πορτογαλικής γλώσσας ως μητρικής στον κύκλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

15. Μία θέση ωρομισθίου εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της Λετονικής γλώσσας ως μητρικής στον κύκλο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Γενικά και τυπικά προσόντα πρόσληψης

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να:

α) έχουν ως μητρική γλώσσα:

i) την αγγλική προκειμένου για τις θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων καθώς και τις θέσεις Μαθηματικού, Φυσικού, Καλλιτεχνικών και Μουσικής

ii) τη γαλλική προκειμένου για τη θέση του Μαθηματικού ή Φυσικού ή Χημικού ή Βιολόγου

iii) την αντίστοιχη γλώσσα (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική, πορτογαλική, λετονική) την οποία θα διδάξουν στα τμήματα της μητρικής (L1) ή της γλώσσας ΙΙ, ΙΙΙ και IV.

β) είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους παρέχει τη δυνατότητα να ασκούν εκπαιδευτικό έργο δασκάλου/νηπιαγωγού ή εκπαιδευτικού της ειδικότητας που καλούνται να διδάξουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αγγλόφωνης, γαλλόφωνης, γερμανόφωνης, ισπανόφωνης, ιταλόφωνης ,πορτογαλόφωνης χώρας ή σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λετονία.

γ) μην έχουν κώλυμα διορισμού κατά τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3528/9-2-2007 (ΦΕΚ 26 Α΄) Κώδικα Καταστάσεως Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων,

δ) έχουν την υγεία και φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης.

2. Όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παρ. 11 του Ν.3051/2002, ΦΕΚ 220 Α΄/20.9.2002).

3. Κατ’ εξαίρεση, εκπαιδευτικοί που δεν είναι φυσικοί ομιλητές μιας γλώσσας που διδάσκεται ως μητρική ή ως ξένη γλώσσα καθώς και εκπαιδευτικοί κλάδου Καλλιτεχνικών και Μουσικής που δεν έχουν την αγγλική ως μητρική, μπορούν να προσληφθούν για τη διδασκαλία των ανωτέρω, με την προϋπόθεση ότι:

α) κατέχουν τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία προσόντα για τη διδασκαλία των συγκεκριμένων γλωσσών ή μαθημάτων και έχουν άριστη γνώση της αγγλικής κατά περίπτωση.

β) δεν έχουν κώλυμα διορισμού σύμφωνα με την παρ. 1γ και

γ) υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Οικείου Εθνικού Επιθεωρητή Ευρωπαϊκών Σχολείων Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά περίπτωση.

Σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτής της παραγράφου εντάσσονται σε διαφορετικό αξιολογικό πίνακα, ο οποίος τίθεται σε ισχύ μετά την εξάντληση του πίνακα εκπαιδευτικών φυσικών ομιλητών της γλώσσας στην οποία θα διδάξουν το αντικείμενο για το οποίο καλούνται με την παρούσα (παρ. 7 και 8, άρθρο 2 της 3 ΑΣ373/157788/Ζ2/8-12-2008 Κ.Υ.Α. , ΦΕΚ 2559, τ. Β’ και παρ. 4, άρθρο 2 της ΑΣ 48/102381/Ζ2/26-8- 2009 ΚΥΑ, ΦΕΚ 1853, τ. Β’).

Τα κριτήρια επιλογής για την πρόσληψη, σύμφωνα με την αναφερόμενη απόφαση, αποτιμώνται σε εκατό μονάδες, ως εξής:

1. Επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση και συγκρότηση:

(α) Διδακτορικό δίπλωμα ειδίκευσης ή στις επιστήμες της αγωγής, μονάδες 8.

(β) Διδακτορικό δίπλωμα μη συναφές προς την ειδικότητα, μονάδες 4.

(γ) Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή στις επιστήμες της αγωγής επιπέδου master ή άλλου ισοτίμου, μονάδες 4.

(δ) Μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου master ή άλλου ισοτίμου μη συναφές προς την ειδικότητα, μονάδες

2. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει διδακτορικό και master στην ίδια επιστήμη μοριοδοτείται μόνο το διδακτορικό.

(ε) Γνώση της ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο πολύ καλό, μονάδες

Αν η γνώση της ελληνικής γλώσσας είναι σε επίπεδο καλό, μονάδες 5. Η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας προκύπτει από την κατοχή:

ι) πιστοποιητικού ελληνομάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ιι) πιστοποιητικού ελληνομάθειας τουλάχιστον επιπέδου Β του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

ιιι) ελληνικού τίτλου σπουδών οποιασδήποτε βαθμίδας μετά από φοίτηση επί τέσσερα τουλάχιστον χρόνια σε ελληνικό σχολείο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας προκύπτει είτε από την κατοχή πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ή από πιστοποιητικό φοίτησης επί δύο τουλάχιστον έτη σε ελληνικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

(στ) Δημοσιευμένη συγγραφική εργασία, έως μονάδες 3

(ζ) Κατοχή και άλλου πανεπιστημιακού τίτλου ειδικότητας ή στις επιστήμες της αγωγής, μονάδες

2. (η) Γνώση και άλλων γλωσσών, εκτός της μητρικής και της ελληνικής, μονάδες 4 για κάθε μια και μέχρι τρεις το πολύ. Η γνώση των γλωσσών αυτών αποδεικνύεται με την προσκόμιση των απαραίτητων τίτλων (τουλάχιστον επιπέδου Β2).

2. Υπηρεσιακή κατάσταση και διδακτική εμπειρία: Διδακτική υπηρεσία σε Ευρωπαϊκό σχολείο ή στο Σ.Ε.Π., μονάδες 5 για κάθε έτος και μέχρι 5 έτη.

3. Συνέντευξη: (α) Γνώση της ελληνικής γλώσσας στον προφορικό λόγο, μονάδες 20. (β) Γενική εικόνα και συγκρότηση της προσωπικότητας του υποψηφίου, μονάδες 10.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει βαθμολογηθεί στη συνέντευξη για την ίδια θέση σε προηγούμενο έτος από αυτό της υποψηφιότητάς του αυτής μπορεί, μετά από αίτησή του, να μην υποβληθεί σε νέα συνέντευξη και να ληφθεί υπόψη η βαθμολογία της τελευταίας συνέντευξής του.

Τόπος και χρόνος υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης (Λ. Κνωσού 6, 71 306, Ηράκλειο Κρήτη) από 21-7-2015 έως και 28-7-2015.

Περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...