Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Σάλος στην Ιταλία για την καλόγρια που δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος


Έδωσε στο νεογέννητο το όνομα του Πάπα Φραγκίσκου.

Τη φωτογραφία της 33χρονης καλόγριας Roxana Rodriguez, η οποία έφερε την περασμένη εβδομάδα στον κόσμο ένα αγοράκι, χωρίς να γνωρίζει –όπως υποστήριξε η ίδια- ότι είναι έγκυος, δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Η νεαρή μοναχή εξέπληξε την ηγούμενη και τους υπεύθυνους της τοπικής εκκλησίας στην Ιταλία, όταν οι «κράμπες στο στομάχι» που ένιωθε, αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν οι… πόνοι της γέννας.

Η Roxana κατέρρευσε από τους πόνους στο γυναικείο μοναστήρι όπου βρισκόταν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Η ιταλική εφημερίδα, που πραγματοποιεί έρευνα γύρω από τη γέννηση του… Francis (από το όνομα του Ποντίφικα), αναφέρει ότι η νεαρή γυναίκα εισήχθη στο μοναστήρι τον περασμένο Σεπτέμβρη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Νιώθω περισσότερο μητέρα, παρά μοναχή. Αποφάσισα να του δώσω το όνομα Francis, προς τιμήν του υπέροχου Νοτιοαμερικανού Πάπα. Δε νιώθω ενοχές. Θα τον κρατήσω και θα τον μεγαλώσω» φέρεται να έχει πει η ίδια στην κοινωνική λειτουργό Anna Fontanella, με την οποία μίλησε δημοσιογράφος της εφημερίδας.

«Είναι ένα δώρο Θεού. Ανησυχώ λίγο για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στο Ελ Σαλβαδόρ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μιλούν γι’ αυτό και δεν ξέρω αν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, πόσω μάλλον στο μοναστήρι στο Rieti» πρόσθεσε.

Η αδερφή Roxana έγραψε μια επιστολή απολογίας στην ηγουμένη της, ενώπιον της οποίας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε πάρει όρκους «εγκράτειας, φτώχειας και υπακοής».

Η ίδια ανέφερε στις Αρχές ότι πατέρας του παιδιού της είναι ένας άντρας από το Ελ Σαλβαδόρ, τον οποίο δεν έχει κατονομάσει.


Σάλος στην Ιταλία για την καλόγρια που δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος

«Όλα πρέπει να συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο ή Απρίλιο, όταν επέστρεψε στο Ελ Σαλβαδόρ για να ανανεώσει το διαβατήριό της. Φαντάζομαι ότι ο πατέρας του παιδιού είναι κάποιο παλιό της φλερτ. Δεν μας έχει δώσει το όνομά του, όμως ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα του πει ότι έχει ένα γιο και θα συναντηθούν όλοι μαζί, αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό» ανέφερε ο ιερέας Benedetto Falcetti από την εκκλησία St Michael στο Rieti, όπου βρίσκεται το μοναστήρι.

«Δεν πρόκειται να την επισκεφτούμε. Αυτό που έκανε δεν ήταν καθόλου σωστό. Παρέβη τους όρκους της και σίγουρα δεν θα επιστρέψει εδώ» είπε μια μοναχή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα.

«Κάποια στιγμή θα την επισκεφτεί ο επίσκοπος, όμως δεν γνωρίζουμε πότε ακόμη. Θα ερευνήσουμε την υπόθεση, γιατί το παιδί μπορεί να είναι ο καρπός συναίνεσης, αλλά μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα μιας βίαιης πράξης» πρόσθεσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Επισκόπου του Rieti, Massimo Casciani.



Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας Ελλάδας-Βικτόριας


Αναμένεται η υπογραφή ανάλογων μνημονίων και με άλλες πολιτείες της Αυστραλίας.

Μνημόνιο εκπαιδευτικής συνεργασίας θα υπογράψουν εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα και η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια υπογραφής ανάλογων μνημονίων και με άλλες πολιτείες της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΕΠ, σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου, Βασίλη Γκόκα, στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας του SBS, μπορεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας να εντάχθηκε στο εθνικό πρόγραμμα διδασκαλίας γλωσσών της Αυστραλίας, όμως «επιβάλλεται να κινητοποιηθεί η ομογένεια, να δείξει ενδιαφέρον και οι μαθητές να ζητούν να διδαχθούν ελληνικά».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ομογένεια θα πρέπει να συνεργαστεί για την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία για να πειστούν και μη Έλληνες μαθητές να την διδάσκονται.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά


Προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου «European Express».

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά προστέθηκε ένα ακόμη, αυτό της προσωρινής αποδρομολόγησης του πλοίου «European Express».

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το πλοίο της Nel Lines δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά λόγω σχετικής απόφασης από την επιτροπή επιθεώρησης πλοίων.

Στην γραμμή μπήκε προσωρινά το άλλο πλοίο της Nel Lines «Θεόφιλος» το οποίο αναχώρησε την Κυριακή από την Σάμο και το επόμενο δρομολόγιο θα είναι την Πέμπτη αφού το συγκεκριμένο πλοίο εξυπηρετεί και την γραμμή που συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Σάμου και με τη συμμετοχή του δημάρχου Σάμου, του προέδρου του Επιμελητηρίου και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές με τους δημάρχους της Ικαρίας, των Φούρνων και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε, η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άθλια και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού, η υποβολή και συζήτηση του θέματος, εκτός ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και η συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδος, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των Τοπικών Φορέων, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε και ανακοίνωση της Μητρόπολης Σάμου η οποία κάνει λόγο για ενδεχόμενες απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από την αγανάκτηση του Σαμιακού λαού με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των συγκοινωνιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Tι πρέπει να γνωρίζουν οι 18αρηδες για την στρατιωτική τους θητεία


Αν δεν απογραφούν από τις 2/1 έως και 31/3 θα υπηρετήσουν 1 μήνα επιπλέον.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 και συγκεκριμένα από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι άρρενες που γεννήθηκαν το 1996 και ως επί το πλείστον είναι μαθητές της τρίτης λυκείου να πάνε σε Στρατολογική Υπηρεσία ή σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών προκειμένου να απογραφούν και να δηλώσουν μεταξύ των άλλων στοιχείων και τον κλάδο των ενόπλων δυνάμεων που επιθυμούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία για όσους δεν απογραφούν

Όσοι άρρενες γεννήθηκαν το 1996 θα πρέπει στην πιο πάνω προθεσμία να προσέλθουν σε ΚΕΠ ή Στρατολογική Υπηρεσία. Σε περίπτωση που η απογραφή τους γίνει την 1η Απριλίου και έπειτα αυτή θεωρείται εκπρόθεσμη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τους επιβληθεί επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία ενός μήνα.

Συγκεκριμένα η επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία που μπορεί να επιβληθεί ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να φθάσει και τους 3 μήνες σε περίπτωση κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών ή στοιχείων στο απογραφικό δελτίο.

- Ενός (1) μήνα, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής Δελτίου Απογραφής.

- Δύο (2) μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής Δελτίου Απογραφής.

- Τριών (3) μηνών, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.

Πότε η απογραφή των στρατευσίμων είναι εκπρόθεσμη

Οι στρατεύσιµοι, που υποβάλουν ∆ελτίο Απογραφής από την 1η Απριλίου του έτους που διανύουν το 19ο έτος της ηλικίας τους µέχρι και την προηγούµενη της ηµεροµηνίας αρχικής κατάταξης της κλάσης τους, θεωρούνται ότι το υπέβαλαν εκπρόθεσµα. Μετά την ηµεροµηνία αυτή, θεωρούνται ότι δεν υπέβαλαν ∆ελτίο Απογραφής είτε το καταθέσουν είτε όχι.

Διαμένοντες στο εξωτερικό

Όσοι στρατεύσιμοι διαμένουν στο εξωτερικό µπορούν να απογραφούν στις αρµόδιες Προξενικές Αρχές, συµπληρώνοντας το έντυπο του ∆ελτίου Απογραφής, το οποίο µπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα της ∆ΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ (www.stratologia.gr) και να το αποστείλουν συµπληρωµένο στην αρµόδια ΣΥ µέσω της αρµόδιας προξενικής αρχής.

Μη εγγεγραμμένοι στα μητρώα αρρένων

Οι µη εγγεγραµµένοι σε µητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειµένου να θεωρηθούν ως εµπροθέσµως καταθέσαντες, οφείλουν µέχρι την καθορισµένη προθεσµία από την παράγραφο 1 του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης, να υποβάλουν στην αρµόδια ΣΥ βεβαίωση της αρµόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε µητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός µηνός από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο µητρώο αρρένων.

Στρατεύσιμοι με προβλήματα υγείας

Όσοι έχουν προβλήµατα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλλουν ιατρικές γνωµατεύσεις ή βεβαιώσεις.

Ποια στοιχεία θα αναγράφονται στο Απογραφικό Δελτίο των στρατεύσιμων

α. Στρατολογικά στοιχεία, [αρµόδια Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) και Στρατιωτικό Αριθµό (ΣΑ)].

β. Ληξιαρχικά Στοιχεία (Ονοµατεπώνυµο, όνοµα πατέρα και µητέρας, ηµεροµηνία και έτος γέννησης).

γ. Στοιχεία Ταυτότητας [Αριθµό ∆ελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας (Α∆Τ) ή διαβατηρίου], Αριθµό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθµό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Μητρώο Αρρένων ∆ήµου στο οποίο είναι εγγεγραµµένος ο στρατεύσιµος.

δ. Πλήρη διεύθυνση διαµονής, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (e-mail), τηλέφωνα επικοινωνίας.

ε. Γραµµατικές γνώσεις, ειδικές γνώσεις και ικανότητες (ναυταθλητισµός, κολύµβηση, πολεµικές τέχνες, άδεια οδήγησης κλπ.), ξένες γλώσσες και βαθµό γνώσης τους, θρήσκευµα, επάγγελµα του γονέα τους, επάγγελµα που ασκούν οι ίδιοι και χρονικό διάστηµα άσκησής του. Η δήλωση του θρησκεύµατος είναι προαιρετική.

στ. Σωµατοµετρικά στοιχεία, οµάδα αίµατος και τυχόν παθήσεις.

ζ. ∆ιάρκεια πιθανής µειωµένης στρατεύσιµης στρατιωτικής υποχρέωσης.

η. Προτίµηση Κλάδου των Ενόπλων ∆υνάµεων και επιθυµία εκπλήρωσης στρατεύσιµης στρατιωτικής υποχρέωσης στις Ειδικές ∆υνάµεις.

θ. Κάθε άλλο στοιχείο, που κρίνεται απαραίτητο για την απογραφή των στρατευσίµων.

2. Ο τύπος και το περιεχόµενο του εντύπου του ∆ελτίου Απογραφής, καθορίζεται και τροποποιείται από τη ∆ΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ

Ηλεκτρονικά θα λάβουν το αποδεικτικό κατάθεσης

Αποδεικτικό κατάθεσης ∆Α δεν εκδίδεται από τις ΣΥ και τα ΚΕΠ. Οι στρατεύσιµοι µπορούν να το εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της ∆ΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ (www.stratologia.gr), πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθµό τους ή τον Αριθµό του ∆ελτίου της Αστυνοµικής Ταυτότητάς τους.

Αναζήτηση όσων στρατευσίμων δεν απογραφούν

Οι ΣΥ από την 1η Απριλίου αναζητούν, µέσω των ∆ηµοτικών, Αστυνοµικών και Προξενικών Αρχών, όσους δεν απογράφηκαν, προκειµένου να εξακριβώσουν τους λόγους, για τους οποίους ο κάθε στρατεύσιµος δεν υπέβαλε ∆ελτίο Απογραφής.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κόκκινο κουμπί της εκτόνωσης


Το απόλυτο gadget για τις δύσκολες στιγμές.

Το αφεντικό έφερε ένα συρφετό δουλειά 5 λεπτά πριν το σχόλασμα; Ο εκτυπωτής μάσησε το χαρτί; Μοχθηρά trolls κατέστρεψαν το πιο προσεγμένο σας post στο Facebook;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνετε έξαλλοι μπροστά στον υπολογιστή και αυτό το gadget είναι ο ιδανικός τρόπος για να εκτονώσετε την οργή σας. Ονομάζεται «Big Red Button» και είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε...

Ανοίγετε το πλαστικό κάλυμμα και πατάτε το κόκκινο κουμπί για να διοχετεύσετε το θυμό. Τόσο απλά και τόσο λυτρωτικά. Οι επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας μετά το πάτημα του κουμπιού είναι οι εξής:

- Η οθόνη γεμίζει εκρήξεις.

- Με το αριστερό πλήκτρο του mouse δίνετε γροθιές σε μια φωτογραφία.

- Ανοίγει ένα αρχείο excel που δείχνει ότι δήθεν κάνετε δουλειά.

- Ανοίγει αυτόματα το αγαπημένο σας site.







Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας δικτυώνεται


Δημιούργησε σελίδα στο Facebook.

Παρουσία σε Facebook απέκτησε και επισήμως το πανεπιστήμιο Πάτρας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση σχεδόν 4.200 likes έχει ήδη η επίσημη σελίδα του πανεπιστήμιου στο Facebook που λειτουργεί εδώ και μερικές βδομάδες στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/upatras με τίτλο «Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras».

Η σελίδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο με σκοπό να καλύψει το κενό της επίσημης εκπροσώπησης του πανεπιστημίου στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Η κίνηση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει ως στόχο «να συμβάλει στην ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας με ζωντάνια και αλληλεγγύη και στη σύνδεση με τους αποφοίτους μας».

Ήδη η σελίδα είναι γεμάτη προτάσεις σχετικά με τη δημιουργική έκφραση των φοιτητών, προτάσεις προς τις Αρχές κλπ, ενώ εκεί αναρτώνται ειδήσεις που αφορούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κάποιοι σχολίασαν ότι οι φοιτητές δεν είχαν ως τώρα βήμα να ακουστούν εκτός από εκείνα των φοιτητικών παρατάξεων.

«Τα 4.000 likes είναι βέβαια λίγα σε σχέση με το μέγεθος της κοινότητας μας και τον αριθμό των αποφοίτων μας. Επειδή υπήρχαν στο παρελθόν διάσπαρτες άλλες σελίδες στο Facebook που είχαν δημιουργηθεί, γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν στην επίσημη σελίδα. Ενημερώστε το προφιλ σας για το πού σπουδάζετε ή εργάζεστε, χρησιμοποιώντας την επίσημη σελίδα μας με τίτλο "Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras"», εξηγεί το πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο Πατρών στο Twitter μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://twitter.com/upatras.

To Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στο Twitter από τα τέλη του 2009. Στο προφίλ του αναρτώνται οι σημαντικές ανακοινώσεις και εκδηλώσεις από τον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Μικρότερες ποινές για όσους επιστρέφουν τα "κλεμμένα"


Νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται, μεταξύ των άλλων και η τύχη των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων κατηγορουμένων για τα κακουργήματα των νόμων που αφορούν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, του τελωνειακού κώδικα, την προστασία των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και το πόθεν έσχες, καθώς και τα κακουργήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, θα καταθέσει σύντομα στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τις νέες ρυθμίσεις θα προβλέπεται ότι δικαιούχος χρηματικών απαιτήσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι κατάσχονται ή δεσμεύονται ή απαγορεύεται η κίνησή τους καθίσταται αυτοδικαίως το Δημόσιο και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό του Δημόσιου που θα τηρείται σε κάθε Τράπεζα.

Εξάλλου, σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι όσοι επιτρέψουν «μαύρο χρήμα», όπως είναι χρήματα που προέρχονται από ξέπλυμα βρώμικού χρήματος, υπεξαιρέσεις, απιστία, μίζες, φοροκλοπή, δωροδοκίες, απιστίες, κλπ, τα οποία, όμως, δεν έχουν δεσμευτεί, ούτε έχουν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, τότε θα τύχουν επιεικέστερης ποινικής μεταχείρισης, σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι από τα ελληνικά δικαστήρια.

Ακόμη, θα υπάρξει πρόβλεψη και για τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί σε Τράπεζες του εξωτερικού.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: Έφηβοι το "έσκασαν" και βρέθηκαν στην Καραϊβική


Σε θέρετρο της Καραϊβικής βρέθηκαν, δύο έφηβοι που το έσκασαν την περασμένη εβδομάδα από το οικοτροφείο όπου φοιτούσαν, στη βόρεια Αγγλία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Τα δυο παιδιά, ο Έντουαρντ Μπάνιαν, 16 ετών και η Ίντιρα Γκαϊνίγιεβα, 17 ετών, εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής να ζουν τον έρωτά τους σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Πούντα Κάνα της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το ζευγάρι το είχε σκάσει την περασμένη εβδομάδα από το Κολέγιο Στόνιχερστ, κοντά στο Κλίδερο του Λάνκασερ. Για τελευταία φορά τους είδαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στις 3 τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες ο Έντουαρντ και η Ίντιρα είχαν πει στους συμμαθητές τους ότι "βαρέθηκαν" το κρύο και τη βροχή στο Λάνκασερ και προφανώς αναζήτησαν λίγη λιακάδα στην Πούντα Κάνα.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι σχεδιάζεται η επιστροφή τους στη Βρετανία, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πότε θα γίνει αυτό. "Προτεραιότητά μας ήταν να φροντίσουμε για την ασφάλειά τους", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι αφού συμφωνήσουν να επιστρέψουν στη χώρα οι αστυνομικές αρχές δεν θα αναμιχθούν άλλο στην υπόθεση.

Το Κολέγιο Στόνιχερστ είναι ένα ανεξάρτητο ρωμαιοκαθολικό οικοτροφείο. Λειτουργεί εδώ και 400 χρόνια και χρεώνει ετήσια δίδακτρα 30.000 λιρών. Ο διευθυντής του, Άντριου Τζόνσον, είπε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένος" που βρέθηκαν οι μαθητές, τους οποίους χαρακτήρισε "καλά παιδιά". Όπως είπε, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους δύο οικότροφους. "Τις επόμενες ημέρες θα συζητήσουμε με τους δύο νέους και με τις οικογένειές τους για το τι συνέβη και τι θα γίνει στο μέλλον. Προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε εικασίες για το μέλλον", πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα PISA 2012


Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μαθητών.

Το Δ.Σ του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος Αξιολόγησης PISA2012 του οποίου «η προσπάθεια που γίνεται να εκφραστούν με ποσοτικά στοιχεία μια σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει αμφισβητηθεί σε μεγάλο βαθμό από πολλούς ειδικούς επιστήμονες».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΜΕΤΕ «η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς Προγράμματος Αξιολόγησης Μαθητών/Μαθητριών PISA 2012 υπήρξε αφορμή για να ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ελλάδα και διεθνώς».

Το ΚΕΜΕΤΕ προκειμένου να τεκμηρίωσει τη θέση του για το αίολο των αποτελεσμάτων ασκεί κριτική στο γεγονός ότι συγκρίνονται διαφορετικές χώρες τη στιγμή που τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών, όπως και το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτά διαμορφώνονται, είναι τόσο διαφορετικά.

Πιο αναλυτικά, τονίζει το ΚΕΜΕΤΕ, διαφέρουν από χώρα σε χώρα και οι παράγοντες που αφορούν το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών συστημάτων, την κουλτούρα των εκπαιδευτικών και μαθητών, την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση και το επίπεδο ανάπτυξης και τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογούνται τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, έχει ήδη επισημανθεί από τον ΟΟΣΑ μια σαφής διαφορά μεταξύ των συνήθων τρόπων μάθησης σε διαφορετικές χώρες. Στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη οι μαθητές αποδίδουν καλύτερα στις φυσικές επιστήμες από την άποψη των θεωρητικών γνώσεων (δηλ. σε ό,τι αφορά επιστημονικά φαινόμενα και έννοιες), ενώ στις δυτικές χώρες οι μαθητές συνήθως κατέχουν μια καλύτερη δυνατότητα κατανόησης των επιστημονικών διαδικασιών (που αναφέρονται σε γνώσεις σχετικά με τις φυσικές επιστήμες). Επομένως τα αποτελέσματα του PISA δεν μπορούν να αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης εκπαιδευτικών συστημάτων ούτε η κατάταξη των κρατών στην έρευνα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως βάση για τη διατύπωση «οδηγιών» για τα κράτη που συμμετέχουν σχετικά με το πώς ή τι πρέπει να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα.

Το ΚΕΜΕΤΕ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ότι το πρόγραμμα PISA από τη φύση του δεν προσφέρεται σε μια αιτιακή ερμηνεία του φαινομένου των διαφορετικών επιδόσεων διεθνώς ή στο πλαίσιο μιας χώρας, ενώ μπορεί να παρέχει όντως ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι συμβαίνει σε σχέση με τον παράγοντα της αποτελεσματικότητας. Καθώς βασίζεται σε περιορισμένο δείγμα σχολείων και μαθητών/-τριών σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, παρέχει απλώς ένα στιγμιότυπο των επιδόσεων της ομάδας-δείγματος, σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στους τρόπους με τους οποίους θα βελτιωθεί το μαθησιακό αποτέλεσμα και τονίζεται ότι σε χώρες που έχει ακολουθηθεί αντισταθμιστική εκπαιδευτική πολιτική υπέρ των πιο υποβαθμισμένων εκπαιδευτικών περιοχών οι εκπαιδευτικές ανισότητες και η σχολική αποτυχία μειώνονται. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα PISA έδειξε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των χωρών με υψηλές επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών τους είναι ότι έχουν κατορθώσει να τοποθετούν κατάλληλα επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς σε κοινωνικώς μειονεκτούντα σχολεία.

Αντίθετα, η μείωση των πόρων που διατίθενται στην εκπαίδευση, στοιχείο που χαρακτηρίζει έντονα την ελληνική περίπτωση κάτω από την ασφυκτική πίεση των μνημονιακών πολιτικών, συναρτάται με μείωση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών δομών.

Οι ίδιοι οι ερευνητές του PISA συνδέουν την περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας στους πίνακες κατάταξης με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών σε συνθήκες κρίσης.

Από το ΚΕΜΕΤΕ επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος της πρωτοσχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης στην περαιτέρω σχολική πορεία του παιδιού. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναβαθμιστεί, να γενικευτεί και να παρέχεται σε όλα τα παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας μια δημόσια προσχολική αγωγή. Επίσης για τα παιδιά που συναντούν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες απαιτείται η λήψη των κατάλληλων μέτρων από την πολιτεία.

Το ΚΕΜΕΤΕ μεταξύ των άλλων θεωρεί αναγκαίο να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού, που αποτελεί το κλειδί για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην εκπαίδευση. Τέτοια μέτρα είναι η ποιοτική βελτίωση της αρχικής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η καθιέρωση, επιτέλους, της συστηματικής, ετήσιας διάρκειας επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, η ουσιαστική εισαγωγική επιμόρφωση μετά το διορισμό, η διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών, που η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει καταργήσει, η θεσμοθέτηση της Μετεκπαίδευσης και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και η διεύρυνση και ενίσχυση των προγραμμάτων ανταλλαγής εκπαιδευτικών και των υποτροφιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Εκτός από τη θέση του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης παρουσιάζεται και η θέση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (Education International) κατά την οποία υπάρχουν δυο βασικά προβλήματα:

Το πρώτο είναι η χρήση των πινάκων κατάταξης των χωρών σύμφωνα με τις επιδόσεις τους στο Πρόγραμμα PISA. Αυτή η κατάταξη είναι συχνά παραπλανητική και άδικη. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικά συστήματα που εμφανίζονται κατά κοινή εκτίμηση προηγμένα συχνά καταλαμβάνουν το κατώτερο μέρος των πινάκων. Επίσης, από την πλευρά του ίδιου του ΟΟΣΑ αναγνωρίζεται ότι εξαιτίας της δειγματοληψίας η κατάληψη απλώς μιας θέσης στον πίνακα κατάταξης δεν είναι ακριβής.

Δεύτερο, η μέτρηση της απόδοσης (performance) κάθε χώρας ορίζεται από τρεις μόνο περιοχές μάθησης: την αριθμητική, την ανάγνωση και κατανόηση κειμένου και τις φυσικές επιστήμες. Αυτές οι περιοχές είναι μεν σημαντικές, αλλά δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν την ποιότητα του μαθησιακού αποτελέσματος του σχολείου στο σύνολό του. Οι καλές τέχνες, οι σύγχρονες ξένες γλώσσες και οι ανθρωπιστικές σπουδές (humanities) είναι μόνο κάποια παραδείγματα τομέων μάθησης που δεν καλύπτονται από το PISA.

Η Education International, τέλος, συμφωνεί με την άποψη που διατυπώνεται στα συμπεράσματα του PISA 2012 ότι η ποιότητα του σχολείου συναρτάται άμεσα με την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ διαφωνεί με ένα άλλο συμπέρασμα που αναφέρει ότι για να εξασφαλιστούν υψηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών απαιτείται να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στην τάξη. Επίσης θεωρείται σημαντικό το εύρημα ότι όταν οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι υψηλοί, αυτός ο παράγοντας συσχετίζεται θετικά με τη συνολική απόδοση των μαθητών. Αυτό το εύρημα η Education International το θεωρεί σημαντικό.

Το Διοικητικού Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών θέτει το ερώτημα: «Κατά πόσο είμαστε βέβαιοι ότι τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται από το πρόγραμμα PISΑ όντως είναι αυτά που εξηγούν την απόκλιση στην επίδοση των μαθητών ή είναι απλώς παράπλευρες επιπτώσεις άλλων παραγόντων, πέρα από το πεδίο και τη κλίμακα του Προγράμματος PISA;

Για αυτούς και άλλους λόγους έχουν εκφραστεί διεθνώς σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα του Προγράμματος PISA από παράγοντες της πολιτικής προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Αυτός ο κίνδυνος είναι διακριτός και στην πρόσφατη περίπτωση, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του PISA2012. Παράλληλα, οι σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης τείνουν να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στους πίνακες κατάταξης και διολισθαίνουν εύκολα σε μια απλουστευτική προσέγγιση του τύπου «πίνακας βαθμολογίας πρωταθλήματος». Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της εκπαίδευσης δεν επιτρέπει τέτοιες προσεγγίσεις, στις οποίες οι μαθητές και μαθήτριες κάποιων χωρών απεικονίζονται ως νικητές και άλλων ως ηττημένοι».



Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικη ομολόγησε ότι τη βίασαν πέντε άντρες


Έκρυβε για τρία χρόνια το «μυστικό» της.

Ένα κορίτσι 13 ετών έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πέντε άντρες το βράδυ της 24 Φεβρουαρίου του 2011, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Το ανήλικο κορίτσι κράτησε κρυφή τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τη μητέρα της και τις Αρχές, καθώς είχε υποστεί σοκ και φοβόταν να το εξομολογηθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Rayleigh στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνει το δημοσίευμα, και συνέβη την ώρα που η 13χρονη επέστρεφε σπίτι της.

«Πρόκειται για ένα τρομακτικό περιστατικό, το οποίο συνέβη όταν το παιδί ήταν 13 ετών. Το κορίτσι ήταν πολύ τρομαγμένο και φοβισμένο και κατάφερε να βρει το κουράγιο να πει στη μητέρα της τι της συνέβη, τρία χρόνια μετά το βιασμό της. Η μητέρα της την προέτρεψε να προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία» δήλωσε ο ντετέκτιβ Danny Cooper στην εφημερίδα.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί από το Τμήμα Σεξουαλικών Αδικημάτων της αστυνομίας του Essex ανέκριναν το θύμα και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σκίτσο με έναν από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Πέρασε στα... ψιλά νέο χαράτσι στα αυθαίρετα


Διπλασιάζονται τα πρόστιμα.

Με υπουργική απόφαση, που δεν ανακοινώθηκε, αυξάνεται κατακόρυφα η επιβάρυνση για την τακτοποίηση αυθαίρετων χώρων, που είναι βοηθητικοί.

Δεν έφταναν οι διαρκείς εκπλήξεις, που βιώνουν οι φορολογούμενοι από την εφορία, με τις συνεχείς αλλαγές σε πρόστιμα και συντελεστές, πλέον και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αιφνιδιασμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με μια απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, που επιχειρήθηκε να περάσει στα... ψιλά, το ΥΠΕΚΑ διπλασίασε μέσα σε μια νύχτα το πρόστιμο, που επιβάλλεται στους βοηθητικούς χώρους, οι οποίοι είναι αυθαίρετοι και επιχειρείται να τακτοποιηθούν. 


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο τελευταίος νόμος για τα αυθαίρετα προβλέπει ότι τα πρόστιμα υπολογίζονται επί τετραγωνικών, με μειωτικό συντελεστή 50% όταν πρόκειται για συγκεκριμένους χώρους, τους λεγόμενους βοηθητικούς.
Δηλαδή, υπόγεια, πατάρια και σοφίτες, που έχουν χτιστεί αυθαίρετα, επιβαρύνονται με πρόστιμο, το οποίο υπολογίζεται στο μισό της επιφάνειάς τους.

Ξαφνικά, την προηγούμενη Τρίτη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση του Σταύρου Καλαφάτη, σύμφωνα με την οποία η παραπάνω ρύθμιση περιορίζεται στους χώρους με επιφάνεια μέχρι 50 τμ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όλοι οι βοηθητικοί χώροι με επιφάνεια άνω των 50 τετραγωνικών, θα υπολογίζονται ως κύριοι - δηλαδή το πρόστιμο θα επιβάλλεται για όλα τα τετραγωνικά και όχι μειωμένα στο μισό. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η έκπτωση χάνεται για το σύνολο της επιφάνειας και όχι μόνο για το τμήμα του εμβαδού από τα 51 τετραγωνικά και πάνω ! Πολύ απλά, σε πολλές περιπτώσεις κτισμάτων, το τελικό πρόστιμο των βοηθητικών χώρων διπλασιάζεται, αφού λογίζονται ως κύριοι !

Τα παραδείγματα, που ακολουθούν, είναι χαρακτηριστικά και αφορούν ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές της ιδίας βαρύτητας:

Αυθαίρετο κτίσμα με κύριους χώρους 100 τ.μ. και βοηθητικούς 50 τ.μ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ:

ΙΣΧΥΩΝ ΝΟΜΟΣ: Επί κυρίων χώρων 125 τ.μ.
ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ: Επί κυρίων χώρων 125 τ,μ,
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Αυθαίρετο κτίσμα με κύριους χώρους 100 τ.μ. και βοηθητικούς 100 τ.μ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ:

ΙΣΧΥΩΝ ΝΟΜΟΣ: Επί κύριων χώρων 150 τ.μ.
ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ: Επί κύριων χώρων 200 τ.μ.
ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 33%

Αυθαίρετο κτίσμα με κύριους χώρους 100 τ.μ. και βοηθητικούς 200 τ.μ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ:

ΙΣΧΥΩΝ ΝΟΜΟΣ: Επί κύριων χώρων 200 τ.μ.
ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ: Επί κύριων χώρων 300 τ.μ.
ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 50%

Είναι προφανές ότι - με το νέο τρόπο υπολογισμού - παγιδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα. Την επιβάρυνση δεν θα γλυτώσουν και όσοι έχουν υποβάλλει δηλώσεις με τον Ν. 4014/2011 και επιθυμούν να μεταφέρουν την δήλωσή τους στον Ν. 4178/2013. Μάλιστα, για να μπορέσει να προχωρήσει σε αυτή την ξαφνική απόφαση, το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε φροντίσει στο κείμενο του νόμου να περιλάβει ότι ο αναπληρωτής υπουργός μπορεί - με απόφασή του - να αλλάξει τους συντελεστές και οποιοδήποτε άλλο κριτήριο υπολογισμού.

Μπορεί, βέβαια, το Υπουργείο να διευκρινίσει ότι το μέτρο αφορά μόνο στους ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι στάθμευσης κλπ.), αλλά και στην περίπτωση αυτή η αναστάτωση των πολιτών είναι δικαιολογημένη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάει η λειτουργία δημοτικού λαχανόκηπου στην Πάτρα


Θα παραχωρηθεί σε άπορους πολίτες.

Την έναρξη λειτουργίας δημοτικού λαχανόκηπου, που θα παραχωρηθεί σε άπορους, πολίτες, ανακοίνωσε ο δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο λαχανόκηπος θα λειτουργήσει σε μία έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, ιδιοκτησίας του δήμου, που βρίσκεται στην περιοχή Παραλία της Πάτρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη χρήση του λαχανόκηπου, σε κάθε ωφελούμενο θα δοθεί μία έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων, για να την καλλιεργεί μαζί με την οικογένειά του, ενώ τα προϊόντα που θα παράγει, θα είναι μόνο για να καλύπτουν τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Όμως, το 10% από την παραγωγή οι καλλιεργητές θα το προσφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Επίσης, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να καλλιεργούν μόνο βιολογικά κηπευτικά προϊόντα, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός, εργαλεία και σπόροι, θα δίνονται στους καλλιεργητές, από τους υπευθύνους του δημοτικού λαχανόκηπου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ατελείωτες ουρές στην ΦΑΕΕ Αθηνών


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή τριμηνιαίων καταστάσεων των επιχειρήσεων.
Μια διαφορετική... Οδύσσεια περνούν από το πρωί όσοι πήγαν στην Καλλιθέα για να υποβάλουν τις καταστάσεις τριμήνου των επιχειρήσεών τους στη ΦΑΕΕ αφού για να φτάσουν να εξυπηρετηθούν περιμένουν αρκετές ώρες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει του newsbeast.gr, πρωτοφανής ταλαιπωρία περίμενε όσους πήγαν από το πρωί στην Καλλιθέα για να υποβάλλουν τις τριμηνιαίες καταστάσεις των επιχειρήσεων στη ΦΑΕΕ Αθηνών.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών και γι’ αυτό στη συγκεκριμένη εφορία έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές.

«Υπάρχει μια τεράστια ουρά γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρονικός τρόπος αποστολής όλων αυτών των συμφωνητικών με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εφοριακοί υπάλληλοι να προσπαθούν να βγάλουν πέρα τους χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί σήμερα για να μπορέσουν να μην έχουν τα πρόστιμα των 2.500 ευρώ», τονίζει στο newsbeast.gr ο φοροτεχνικός, Παναγιώτης Παντελής.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γνωρίστε το μωρό σας πριν αυτό γεννηθεί»


Εταιρεία προσφέρει μοντέλα εμβρύων όπως είναι στην κοιλιά της μητέρας.

«Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε το μωρό σας πριν αυτό γεννηθεί;» Την ασυνήθιστη αυτή πρόταση κάνει μια νέα εταιρεία που βασιζόμενη στην τρισδιάστατη εκτύπωση, δημιουργεί μοντέλα εμβρύων που αναπτύσσονται ακόμη στην κοιλιά της μητέρας.

Η αμερικανική εταιρεία«3D Babies» πραγματοποιεί υπερηχογράφημα και κατόπιν ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει την εκτύπωση, που αναπαριστά τις εκφράσεις του προσώπου και τη θέση του, όπως είναι κουλουριασμένο μέσα στη μήτρα.

Η ιστοσελίδα της εταιρείας διαφημίζει τα τρισδιάστατα «μωρά» ως «ένα προϊόν που θα αποτελέσει μια πολύτιμη οικογενειακή ανάμνηση της εγκυμοσύνης σας».

Τα εκτυπωμένα έμβρυα πωλούνται σε τρεις διαστάσεις: σε φυσιολογικό μέγεθος μήκους περίπου 20 εκατοστών (κοστίζει 600 δολάρια), σε μεσαίο δέκα εκατοστών (400 δολάρια) και σε μικρό πέντε εκατοστών (200 δολάρια. Το μεγάλο μέγεθος αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα έμβρυο 23 - 24 εβδομάδων.

Ο γονιός-πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θέλει να εμφανίζεται το φύλο του παιδιού του στην εκτύπωση, ενώ μπορεί να επιλέξει το δέρμα του ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις (ανοικτή, μεσαία, σκούρα), προφανώς ανάλογα και με το χρώμα των ίδιων των γονιών.

Δεν διευκρινίζεται πάντως το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση.
















Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι στις οικοδομές


Μετά το πρώτο διάστημα εφαρμογής του θεσμού των ελέγχων από Ελεγκτές Δόμησης, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στη σύνταξη νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία επανακαθορίζονται με περαιτέρω ακρίβεια οι διαδικασίες και τα έντυπα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης», που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ (Β57/17-1-2014), προώθησε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και συνυπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την κοινή υπουργική απόφαση «Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης» γίνεται πιο αντικειμενικός ο έλεγχος των κατασκευών από τους ελεγκτές δόμησης, ώστε κάθε έλεγχος, σε οποιοδήποτε στάδιο, να είναι ίδιου περιεχομένου για όλους. Τυποποιούνται οι έλεγχοι, με συγκεκριμένα πεδία ελέγχου, συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα πορίσματα, ώστε να μη γεννούνται αμφιβολίες για την περιγραφή των αποτελεσμάτων του ελέγχου.

"Σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο γίνεται απολύτως ξεκάθαρο σε ποιες περιπτώσεις οικοδομικών έργων γίνεται έλεγχος και σε ποιο στάδιο κάθε οικοδομής, καθώς είχαν προκύψει προβλήματα εφαρμογής. Για παράδειγμα, αν γινόταν τμηματικά η οικοδομή, δεν ήταν ξεκάθαρο πότε και πόσες φορές πρέπει να γίνει έλεγχος. Επιπλέον εξειδικεύθηκαν και αναλυθήκαν περαιτέρω κάποιες από τις εργασίες που περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη σχετική απόφαση του 2012. Με την κοινή υπουργική απόφαση γίνεται πιο αντικειμενική η διαδικασία ελέγχου και πιο συγκεκριμένο το περιεχόμενο του ελέγχου κάθε οικοδομής. Με όσα προβλέπονται, ο κάθε μηχανικός - ελεγκτής δόμησης γνωρίζει επακριβώς τι και πως πρέπει να ελέγχει, χωρίς να υπάρχουν «θολά σημεία» σε ειδικά ζητήματα. Παράλληλα κάθε επιβλέπων μηχανικός, κατασκευαστής και ιδιοκτήτης γνωρίζει επακριβώς τι θα εξετάσει ο ελεγκτής στην οικοδομή του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται νέα έντυπα πορισμάτων, τυποποιημένα για κάθε περίπτωση ελέγχου, ώστε και οι Υπηρεσίες Δόμησης με αντικειμενικό τρόπο να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Επιπλέον με το νέο πλαίσιο αλλάζει ο τρόπος κλήρωσης των ελεγκτών δόμησης που ορίζονται προς έλεγχο κάθε οικοδομής, με βελτιωμένο αλγόριθμο, ώστε να μην κληρώνονται συνεχώς οι ίδιοι. Έτσι, όσοι ελεγκτές κληρώθηκαν για έλεγχο, εξαιρούνται πλέον από την επόμενη κλήρωση, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα εχέγγυα ισοτιμίας και δικαιοσύνης" επισημαίνει το υπουργείο.

Ακολουθούν οι βασικές προβλέψεις της ΚΥΑ, όσον αφορά τους ελέγχους.

Αριθμός ελέγχων:
Διενεργούνται από τους Ελεγκτές Δόμησης και ο αριθμός καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το είδος των έργων και των εργασιών δόμησης, μόνο για περιπτώσεις όπου απαιτείται έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης, ως εξής:
α) Κατηγορία Α - ένας έλεγχος: τελικός
i) Εργασίες επισκευής σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης τους.
ii) Εργασίες δόμησης που απαιτούνται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου, ανεξαρτήτως της επιφάνειας και της χρήσης του.
iii) Προσθήκες καθ’ ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και τη χρήση τους.
iv) Εργασίες κατεδαφίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και της κατηγορίας του έργου.
v) Εργασίες περιτοιχίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
vi) Εργασίες κατασκευής έργων αντιστήριξης, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, κατασκευής κολυμβητικών δεξαμενών και υδάτινων επιφανειών, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
vii) Εργασίες κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης νερού, υγρών και αερίων καυσίμων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
viii) Εργασίες κατασκευής στεγάστρων, ανεξαρτήτως του είδους και του μεγέθους τους.
β) Κατηγορία Β - δύο έλεγχοι: αρχικός και τελικός
i) Νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας έως και δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
ii) Προσθήκες κατ’ επέκταση σε υφιστάμενα κτίρια, όταν η συνολική επιφάνεια της προσθήκης είναι έως και δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
iii) Προκατασκευασμένα κτίρια, ανεξάρτητα από τη χρήση και την επιφάνειά τους.
γ) Κατηγορία Γ - τρεις έλεγχοι: αρχικός, ενδιάμεσος και τελικός
i) Νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των δύο χιλιάδων (2.000) τ.μ., ανεξάρτητα από τη χρήση τους.
ii) Προσθήκες κατ’ επέκταση σε υφιστάμενα κτίρια, όταν η συνολική επιφάνεια της προσθήκης είναι μεγαλύτερη των δύο χιλιάδων (2.000) τ.μ., κτίρια ανεξάρτητα από τη χρήση τους.

Είδος ελέγχου ανά στάδιο και κατηγορία ελέγχου:
1. Οι έλεγχοι διενεργούνται με βάση τις σχετικές μελέτες που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και τα στοιχεία και το έντυπο της Ταυτότητας Κτιρίου.
2. Ο τελικός έλεγχος για τις εργασίες δόμησης της Κατηγορίας Α΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και αφορά στη διαπίστωση των εκτελεσθεισών εργασιών σύμφωνα με την άδεια δόμησης. Για τις περιπτώσεις των προσθηκών καθ΄ ύψος επιβεβαιώνεται επιπλέον και η αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου.
3. α) Ο αρχικός έλεγχος για τα κτίρια των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των ξυλοτύπων, του οπλισμού θεμελίωσης και των τοιχίων του υπογείου εφόσον υπάρχουν και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης:
i) Η θέση του κτιρίου στο οικόπεδο ή στο γήπεδο.
ii) Οι διαστάσεις του κτιρίου (περίγραμμα).
iii) Οι πλάγιες αποστάσεις στις θέσεις που εμφανίζονται στα υποβαλλόμενα σχέδια.
β) Σε περιπτώσεις θεμελίωσης που υλοποιείται σε διαφορετικά στάδια ο αρχικός έλεγχος διενεργείται όταν είναι δυνατός ο έλεγχος των διαστάσεων του κτιρίου και της θέσης του στο οικόπεδο ή στο γήπεδο, ήτοι κατά το τελικό στάδιο της θεμελίωσης, περιλαμβάνει ωστόσο και τα προηγούμενα στάδια της θεμελίωσης. Εναλλακτικά δύνανται να διενεργηθούν περισσότεροι από έναν έλεγχο, μετά από αίτηση του επιβλέποντα μηχανικού.
γ) Εάν κατά την εκσκαφή προκύψει η ανάγκη για τη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων ασφαλείας (π.χ. αντιστηρίξεις, θεμελιώσεις, ντουλάπια κ.λπ.), αυτά λαμβάνονται άμεσα και ο αρχικός έλεγχος διενεργείται όταν ολοκληρωθεί ο ξυλότυπος της γενικής θεμελίωσης και
η τοποθέτηση των οπλισμών της.
4. Ο ενδιάμεσος έλεγχος των κτιρίων της Κατηγορίας Γ΄ διενεργείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού και της εξωτερικής τοιχοποιίας και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθούν τα εμφανή σημεία του αρχικού ελέγχου:
α) Το τελικό διαμορφωμένο ύψος του κτιρίου (σημείο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του εδάφους έως το δάπεδο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του δώματος).
β) Οι τελικές διαστάσεις του κτιρίου (τελικό περίγραμμα) σε όλες τις στάθμες.
γ) Το εύρος του αντισεισμικού αρμού.
δ) Το ύψος της στέγης.
ε) Οι θέσεις των εξωστών και των ημιυπαίθριων χώρων.
στ) Οι διαστάσεις των εξωστών και των ημιυπαίθριων χώρων.
ζ) Η θέση του λεβητοστασίου.
η) Οι διαστάσεις του λεβητοστασίου.
θ) Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων του λεβητοστασίου.
ι) Το πάχος της εξωτερικής τοιχοποιίας μόνο στις περιπτώσεις όπου αυτή δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης.
5. α) Ο τελικός έλεγχος των κτιρίων της Κατηγορίας Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου ή της προσθήκης κατ’ επέκταση και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθούν τα εμφανή σημεία του αρχικού και του ενδιάμεσου ελέγχου (αν δεν υπάρχει ενδιάμεσος έλεγχος εξετάζονται και τα στοιχεία της παραγράφου 4):
i) Οι όψεις και συγκεκριμένα η τήρηση εφαρμογής των ειδικών όρων και περιορισμών που έχουν επιβληθεί από ειδικά διατάγματα και αποφάσεις υπαγωγής περιοχών ή κτιρίων σε καθεστώς προστασίας (όπως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, διατηρητέα κτίρια και μνημεία κα), όπως απεικονίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη της άδειας δόμησης.
ii) Η τήρηση των θέσεων στάθμευσης (υποχρεωτικών και προαιρετικών).
iii) Η θέση των κολυμβητικών δεξαμενών και των υδάτινων επιφανειών, εάν υπάρχουν.
iv) Οι διαστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών και των υδάτινων επιφανειών, εάν υπάρχουν.
v) Η θέση των δεξαμενών λυμάτων.
vi) Η τήρηση της πρόβλεψης χώρου για την υποχρεωτική φύτευση του προκηπίου και του ακάλυπτου χώρου.
β) Για τις περιπτώσεις των προσθηκών κατ’ επέκταση επιβεβαιώνεται επιπλέον και η αποτύπωση του υφιστάμενου κτιρίου.
6. Για τις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων ελέγχονται επιπλέον από μηχανικό ειδικότητας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κατά τον τελικό έλεγχο τα εξής:
α) ο τύπος των δεξαμενών λυμάτων.
β) Ο τύπος των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, αερισμού, κλιματισμού.
γ) Η μη διέλευση δικτύων/εγκαταστάσεων από/σε χώρους που δεν επιτρέπεται (π.χ. ύπαρξη δεξαμενών πετρελαίου και λεβητοστάσια σε εξωτερικούς χώρους κ.λπ.).
δ) Η θέση της απόληξης των φρεατίων και των αντλιών και η ύπαρξη βαλβίδας αντεπιστροφής στο κεντρικό φρεάτιο σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης πόλης.
ε) Η ύπαρξη ηλεκτρονόμων διαρροής (ρελέ) στους πίνακες φωτισμού.
στ) Ο τύπος, τα χαρακτηριστικά και το πλήθος των στοιχείων της εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας όπου απαιτείται.
Ως ειδικά κτίρια νοούνται τα εξής: εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού (μουσεία, χώροι συναυλιών, αίθουσες δικαστηρίων, κλειστοί χώροι αθλητικών συγκεντρώσεων, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων), υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, ψυχιατρεία, ιδρύματα ατόμων με αναπηρία, ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οίκοι ευγηρίας, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί), καταστήματα σωφρονισμού, κύρια και σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εμπορίου (αυτοτελή κτίρια για εμπορικά κέντρα, αγορές και υπεραγορές), γραφεία δημόσιων υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και πρατήρια υγρών καυσίμων, εκκλησιαστικά κτίρια.
7. Σε περίπτωση που κατά τον αρχικό ή ενδιάμεσο έλεγχο διαπιστωθεί ότι η κατασκευή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εργασιών, ο Ελεγκτής Δόμησης διενεργεί τον έλεγχο και σημειώνει στις παρατηρήσεις του το στάδιο των οικοδομικών εργασιών (επισυνάπτεται
και φωτογραφία του έργου), καθώς επίσης και τη μη έγκαιρη υποβολή αιτήματος για έλεγχο δόμησης από τον επιβλέποντα μηχανικό, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στον επιβλέποντα μηχανικό, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της διαπίστωσης ή μη παραβάσεων.

Διαβάστε εδώ την απόφαση


Διαβάστε περισσότερα...

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 22 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα καλεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ προκήρυξε τετράωρη παναττική στάση εργασίας για την επόμενη ημέρα, 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της 8ης Ιανουαρίου, ημέρα της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας και της σύλληψης του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου που συμμετείχε σε αυτήν.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσει 4ωρη παναττική στάση εργασίας στις 23 Ιανουαρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπιδων (κτήριο 7), όπου δικάζεται η υπόθεση.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος και στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ στις 11.00 το πρωί της ίδιας μέρας.


Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά στα νοσοκομεία


Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο να παραμένουν για σημαντικό χρονικό διάστημα βρέφη και παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επειδή τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα και υποστελεχωμένα.

Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η νομοθεσία για τις υιοθεσίες δεν έχει συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες αλλαγές και ακόμη επειδή στην Ελλάδα ο θεσμός της αναδοχής δεν έχει αναπτυχθεί.

Η εικόνα που αποτυπώνεται σε έγγραφα Νοσοκομείων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι πολλά παιδιατρικά νοσοκομεία αναγκάζονται να φιλοξενούν για μήνες βρέφη και παιδιά σε χώρους ακατάλληλους για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, να μένουν υγιή παιδιά μαζί με άρρωστα, σε περιβάλλον που δεν βοηθά την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος να τα φιλοξενήσει. Πρόκειται κυρίως για βρέφη και παιδιά που ήρθαν στον κόσμο εκτός γάμου, παιδιά με μητέρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια.

Τον περασμένο Οκτώβριο επτά βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά αυτά που ενώ είναι υγιή βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Στις 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφα των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που διαθέτουν Μαιευτικά ή και Παιδιατρικά Τμήματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού», όπου εισάγονται παιδιά κατόπιν εντολής των εισαγγελέων Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιώς κυρίως, και των εισαγγελέων Πρωτοδικών της Χώρας, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι οι εισαγωγές αυτές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία υφίστανται κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη από τα πρόσωπα φροντίδας τους.

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι:

-Το 2010 εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή συνολικά 42 παιδιά.

-Το 2011 εισήχθησαν 96 παιδιά.

-Το 2012 τα παιδιά που εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή έφθασαν τα 130 και το

-2013, για το διάστημα μόνο έως την 29.10.2013, εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή 102 παιδιά.

«Τα παιδιά αυτά εισάγονται στην εκάστοτε κλινική που εφημερεύει και φιλοξενούνται σε δωμάτια που νοσηλεύονται άρρωστα παιδιά», σημειώνεται στο έγγραφο και αναφέρεται ότι «τη δημιουργική απασχόληση και φροντίδα των παιδιών αυτών, για κάποιες ώρες της ημέρας, αναλαμβάνουν εθελοντές, μετά από αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Οι εθελοντές προέρχονται από τον Σύλλογο "Το χαμόγελο του παιδιού" και την Εθελοντική Διακονία Ασθενών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Η διαδικασία της εξεύρεσης του κατάλληλου για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη περιβάλλοντος, «πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών προστασίας στη χώρα μας», ενώ «η αναζήτηση συχνά γίνεται χωρίς να μπορεί να καλύψει συναισθηματικές ανάγκες αλλά σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα, τους όρους και τις προϋποθέσεις του εκάστοτε χώρου φιλοξενίας όπως ηλικία, φύλο, νοητικό δυναμικό, χρόνια προβλήματα υγείας κλπ». Από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου που απαριθμεί μόλις δύο άτομα (συν ένα άτομο επικουρικά δύο φορές την εβδομάδα) καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση των περιστατικών, αναφέρεται στο έγγραφο.

Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Το ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» είναι κέντρο προστασίας της ανύπαντρης μητέρας και του εκτός γάμου βρέφους και ως εκ τούτου δέχεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών που γεννούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (μητέρες εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια). Πολλά βρέφη των παραπάνω κατηγοριών παραμένουν φιλοξενούμενα στο νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείο από 1 έως 5 μήνες εξαιτίας:

-Της αναμονής εισαγγελικής εντολής για τη διερεύνηση της καταλληλότητας του οικογενειακού περιβάλλοντος ή την μεταφορά του βρέφους σε Ίδρυμα για την αποκατάστασή του.

-Λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής της μεταφοράς των βρεφών ελλείψει προσωπικού των Ιδρυμάτων.

-Ελλείψει χώρων υποδοχής και φιλοξενίας των βρεφών αυτών.

-Λόγω της εγκατάλειψης των βρεφών με ειδικές ανάγκες και την έλλειψη χώρων υποδοχής τους.

«ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

Τον φόβο ότι αν δεν ενισχυθούν οι δομές υποδοχής, τότε μονίμως «θα λιμνάζουν» παιδιά στα Νοσοκομεία, «χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, εκφράζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου- Αλεξάνδρα». Προτείνει ειδικότερα:

-Να αναδιοργανωθούν οι δομές του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Η ΜΗΤΕΡΑ, του ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, του ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΑΠ Βούλας ώστε άμεσα να φιλοξενούνται βρέφη με κοινωνικό ή ιατρικό πρόβλημα. (Σε διάστημα ενός μηνός από τη γέννησή τους να φιλοξενούνται εκεί, από τα Μαιευτήρια και τα Νοσοκομεία Παίδων).

-Να υπάρξει μεγάλος αριθμός ειδικών σε αυτές τις δομές (παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ) ώστε γρήγορα να γίνονται οι αξιολογήσεις ζευγαριών (για υιοθεσία ή αναδοχή ή προσωρινή φιλοξενία).

-Να αλλάξει ο τρόπος υιοθεσιών και αυτές να γίνονται μόνο από κρατικούς φορείς. Να καταργηθούν οι ιδιωτικές υιοθεσίες.

-Να αναπτυχθεί ο θεσμός της αναδοχής.

-Να στηριχθεί η οικογένεια.

«Αν δεν ενισχυθούν οι προαναφερόμενες δομές εισροής εγκαταλελειμμένων βρεφών, με εξειδικευμένο προσωπικό και ταχύτερες διαδικασίες αξιολόγησης οικογενειών, μονίμως θα λιμνάζουν παιδιά στα Νοσοκομεία, χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη», αναφέρεται στο έγγραφο.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Όπως αναφέρει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία-Παίδων Πεντέλης», οι εισαγωγές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία αφού γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και εξετασθούν από επιστήμονες της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο φιλοξενίας για το καθένα από αυτά. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έρχεται καθημερινά σε επικοινωνία με αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφευχθεί η μακροχρόνια παραμονή τους στο Νοσοκομείο, εφόσον δεν απαιτείται νοσηλεία. Η διαδικασία αυτή όμως πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών παιδικής προστασίας της χώρας μας.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι δηλώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα παραλαμβάνουν οι τράπεζες υπεύθυνες δηλώσεις από όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών- μελών της, ενημερώνει ότι οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 2, παρ. 2α του ν.4224/2013 για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ηθοποιός Γιώργος Κατινάς


Θρήνο έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, ο τραγικός χαμός του ηθοποιού Γιώργου Κατινά, ο οποίος «έφυγε» σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, χωρίς να φορά κράνος.

Ο Γιώργος Κατινάς, ήταν κοντά στα 40, και μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής showbiz σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση, ενώ παράλληλα ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας «4actors».



Η κηδεία του, θα γίνει την Τετάρτη, στις 16:00 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο του Κόκκινο Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.



O Γιώργος Κατινάς αποφοίτησε το 2003 από τη Δραματική Σχολή Ίασμος-Β. Διαμαντόπουλος.

Έπαιξε στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της χώρας, ενώ στην τηλεόραση, συμμετείχε στις πιο γνωστές σειρές, όπως η «Βέρα στο Δεξί», «Ένας μήνας και κάτι», «7 Θανάσιμες Πεθερές», «Οικογενειακές Ιστορίες», αλλά και στα «Μυστικά της Εδέμ».

Τα τελευταία χρόνια, ήταν casting director του γραφείου ηθοποιών «4actors».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπηκε η σίτιση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού


Μειώθηκαν οι δαπάνες για τη ναυτική εκπαίδευση.

Μπορεί η ναυτική εκπαίδευση να αποτελεί πυλώνα της ναυτιλιακής πολιτικής και η ποιοτική αναβάθμισή της να είναι μέλημα του υπουργείο Ναυτιλίας, όμως όλο και μειώνονται οι δαπάνες ελέω της οικονομικής συγκυρίας που μαστίζει τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σίτιση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού διακόπηκε το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης πόρων. Από τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας προκύπτει ότι οι μισθοδοσίες και οι ασφαλιστικές εισφορές προσωπικού των σχολών ανέρχονται στο 39-45% του συνόλου των δαπανών.

Από τα στοιχεία που παρατίθενται διαπιστώνει κανείς ότι οι δαπάνες το 2012 μειώθηκαν περίπου κατά 1.328.000 ευρώ, ήτοι 14,5% συγκριτικά με το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειώθηκαν οι δαπάνες για τη γραφική ύλη, τα καύσιμα-θέρμανση, ενώ μικρή μείωση υπάρχει και στις δαπάνες για τα συγγράμματα. Από την άλλη, αυξήθηκαν οι δαπάνες για τη συντήρηση των κτιρίων.

Απολογισμός Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης



2009
2010
2011
2012
10.352.510.85
8.883.853,78
9.126.117.71
7.797.713
Θέρμανση-καύσιμα
2009
2010
2011
2012
127.877
117.045
135.516
92.236
Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολών για το 2014 έχει ζητηθεί η δέσμευση πιστώσεων ύψους 793.800 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης για εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ έχει ζητηθεί η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου της αποκατάστασης της στατικής επάρκειας των κτιρίων της ΑΕΝ Μακεδονίας προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ επίσης ζητήθηκε από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων η ένταξη στο ΠΕΠ του έργου της επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Κεφαλληνίας με προϋπολογισμό 576.000 ευρώ.

Εκπαιδευτικά ταξίδια σπουδαστών: Θα ωφεληθούν 5.000

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών για τους πρωτοετείς έχουν προβλεφθεί 41.439.000 ευρώ, ποσό που αφορά τα έτη 2007-2015.

Σημειώνεται ότι στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού εφαρμόζεται το σύστημα της εναλλασσόμενης διαδοχικής εκπαίδευσης με βάση το οποίο οι σπουδαστές παρακολουθούν πρακτική άσκηση διάρκειας δυο εξαμήνων σε εμπορικά πλοία.

Για την περίοδο 2007-2010, 3.800 σπουδαστές πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά ταξίδια ενώ το συνολικό κόστος για το Α' ταξίδι ανήλθε σε 14.750.000 ευρώ.

Για το διάστημα 2011-15 το ποσό για το Α' εκπαιδευτικό ταξίδι ανέρχεται σε 24.760.000 ευρώ για 5.000 σπουδαστές.


Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορεύσεις και νόμοι με εξαιρέσεις για τους εκλεκτούς


Απαγόρευση του καπνίσματος με τους μη ισχυρούς να είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» η Ζέττα Μακρή μιλούσε περί εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης καπνίσματος... Όπως και η ίδια είπε, το μέτρο εξαιρεί τα μπουζούκια και τα καζίνο!

Δεν αναρωτιέται κανείς γιατί εξαιρούνται τα καζίνο και τα μπουζούκια; Μήπως διότι η εφαρμογή σε αυτά θα ρίξει την επισκεψιμότητα σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις; Και βέβαια αυτό δεν πρέπει να συμβεί διότι οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν επενδύσει και η εφαρμογή της απαγόρευσης θα επιφέρει καθίζηση στους τζίρους, κέρδη αυτών.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κ. Μακρή είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι ιδιοκτήτες καφενείων, μπαρ και άλλων που επένδυσαν και άνοιξαν (όπως και τα καζίνο και τα μπουζούκια), τις επιχειρήσεις τους γιατί τους αντιμετωπίζει ο νόμος διαφορετικά;

Αυτά είναι λύσεις δύο ταχυτήτων και αντικειμενικά θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε προκλητικές.

Συμφωνούμε με την απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά με μια λογική μέθοδο ώστε και οι άνθρωποι που έβαλαν τα χρήματα τους να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Υπάρχει σοβαρό σύστημα να επιβάλει την εφαρμογή; Αν ναι, γιατί δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά;

Τέλος, όπως συμβαίνει πάντα, κάποιοι θα ακολουθήσουν την εφαρμογή του μέτρου και κάποιοι όχι. Αυτοί που δεν θα ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου θα ωφεληθούν έναντι αυτών που θα την ακολουθήσουν.
Πάντως, η υφυπουργός Υγείας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα εφαρμόσουμε το νόμο. Θα βγαίνουν κλιμάκια, τα οποία θα ελέγχουν. Θα γίνει γενική απαγόρευση, απαγόρευση που εξαιρεί τα καζίνο και τα μπουζούκια».

Και τόνισε ότι στην περιφέρεια που «κατεβαίνει», ήδη έχει επιβληθεί και η πρώτη «καμπάνα». «Στη δική μου περιφέρεια ήδη έγινε έλεγχος. Επεβλήθη ποινή σε γυναίκα γιατρό μητέρα ανήλικου παιδιού». Συνεχίζοντας μίλησε και για τα τσουχτερά πρόστιμα λέγοντας ότι: «Αν εντοπιστεί να καπνίζει κάποιος σε χώρο που απαγορεύεται, επιβάλλεται πρόστιμο από 50 μέχρι 500 ευρώ στον πολίτη, από 50 μέχρι 10.000 ευρώ στον μαγαζάτορα και στην τέταρτη παραβίαση σφραγίζεται το κατάστημα». Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχει κόσμος για να γίνονται οι έλεγχοι αλλά δε χρειάζεται στρατιά ατόμων να βγαίνει.

Υποστήριξε πάντως ότι: «Δε νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν παραβατική συμπεριφορά από πεποίθηση. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος, συνεπώς, δεν τον ακολουθούν. Όταν αντιληφθούν ότι θα εφαρμοστεί, είμαι βέβαιη ότι δε θα χρειαστεί να επιμείνουμε περισσότεροι».

Επίσης, ανέφερε ότι η πρώτη σύσταση έγινε στα νοσοκομεία γιατί εκεί, είπε, οι περισσότεροι καπνίζουν. Σχολιάζοντας όμως την αύξηση στην τιμή του τσιγάρου, είπε ότι η άνοδός την αποτρέπει τον καπνιστή και προέτρεψε τους πολίτες να συμμορφωθούν με την απαγόρευση.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσχεσαν 80 από τα 110 ευρώ λογαριασμού!


Έκπληκτο το ζευγάρι είδε ότι είχαν μείνει 30 ευρώ...
Αντιμέτωπο με την κατάσχεση των 80 ευρώ, από τον κοινό λογαριασμό καταθέσεων που διατηρούσε και στον οποίο υπήρχαν μόλις 110 ευρώ, βρέθηκε ζευγάρι από την Πάτρα.

Το ποσό που αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό, ο οποίος προερχόταν από μισθοδοσία της γυναίκας, αφορούσε σε οφειλή προς την εφορία για το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Το ζευγάρι έκπληκτο διαπίστωσε πως από τα λίγα χρήματα που είχε στο λογαριασμό είχε «πετάξει» το μεγαλύτερο μέρος και διαθέσιμα για ανάληψη ήταν μόνο 30 ευρώ!

Έρχεται «μπόρα» κατασχέσεων σε επιχειρήσεις
Τα πιο δύσκολα, όπως αποκαλύπτουν κύκλοι από το χώρο των φοροτεχνικών στην περιοχή, έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς περίπου 6.000 επαγγελματίες από την Πάτρα θα φλερτάρουν καθημερινά με την κατάσχεση.

Αιτία η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο για εξόφληση τιμολογίων πάνω από 500 ευρώ, ο πελάτης θα πρέπει να κάνει κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ή να εκδίδει η επιταγή η οποία επίσης θα «περνάει» μέσα από το λογαριασμό της επιχείρησης που είναι να τα εισπράξει.

Αυτή η διαδικασία αυτομάτως θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία, να ενεργοποιεί τη διαδικασία κατάσχεσης των χρημάτων, σε βάρος των επιχειρηματιών από την περιοχή, που έχουν οφειλή στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό φορέα.

Με δεδομένο το γεγονός πως το 80% και πλέον των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών της Πάτρας, έχουν οφειλές προς το δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ, αυτό συνεπάγεται πως έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πουλήθηκαν ως καινούργια...


Σκάνδαλο στην αγορά αυτοκινήτου.

Όταν επισκέπτεται κανείς μια εξουσιοδοτημένη μονάδα για να παραγγείλει το καινούργιο του αυτοκίνητο αισθάνεται τουλάχιστον σίγουρος πως το αυτοκίνητο που παραλαμβάνει είναι καινούριο, έχει όλα τα χαρτιά από το εργοστάσιο και βέβαια όλα τα παραπάνω δικαιολογούν και το αυξημένο τίμημα που είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο που μπορεί να βρει σε κάποιον ελεύθερο έμπορο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η «Ημερησία» αποδεικνύεται πως τελικά στην Ελλάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα ούτε καν για το πολυτελές καινούριο αυτοκίνητο που παραγγέλνεις και παραλαμβάνεις από εξουσιοδοτημένους εμπόρους καταβάλλοντας πάνω από 50.000 ευρώ!

Με το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη ασχοληθεί ο Εισαγγελέας, Διευθύνσεις Μεταφορών, Τελωνεία ενώ παράλληλα έχει γίνει και καταγγελία στο ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάτοχοι καινούργιων πολυτελών αυτοκινήτων οι οποίοι τα έχουν αγοράσει από εξουσιοδοτημένες μονάδες εισαγωγικής εταιρείας ανακάλυψαν πως τα οχήματά τους δεν εμφανίζονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών, καθώς φαίνεται πως δεν έχουν εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ στους φακέλους των αυτοκινήτων που δόθηκαν στους κατόχους μετά από εισαγγελική παραγγελία βρέθηκαν τρία πιστοποιητικά συμμόρφωσης αντί για ένα, τρεις άδειες κυκλοφορίας αντί για μία και τα στοιχεία που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης δεν ταιριάζουν με εκείνα που αναγράφουν οι άδειες κυκλοφορίας.

Το κορυφαίο όμως εύρημα αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης πολυτελούς μοντέλου καθώς η ημερομηνία εισαγωγής του προσδιορίζεται στα τέλη Αυγούστου του 2008 ωστόσο από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών εμφανίζεται περιορισμός ή απαγόρευση μεταβίβασης του ΙΧ επτά μήνες νωρίτερα από την εισαγωγή του!

Στα «παράξενα» των επίσημων εγγράφων που βρίσκονται στους φακέλους των πολυτελών αυτοκινήτων και ειδικότερα στο έγγραφο της δήλωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και λοιπών φορολογιών ως αποστολέας δεν εμφανίζεται κάποιο εργοστάσιο παραγωγής, αλλά ένα «αυτοκίνητο που πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές της οδηγίας ΕΟΚ 98/69 φάση Β' 'η μεταγενέστερη φάση Β». Επίσης, αναγράφεται σωστά η χώρα αποστολής αλλά λείπει η χώρα προορισμού.

Παράλληλα, στα παραστατικά φαίνεται ως λιμάνι προορισμού το λιμάνι του Πειραιά αλλά τα πλοία που φέρνουν τα ΙΧ από Ιταλία δένουν μόνο Πάτρα και Ηγουμενίτσα. Οπότε η πρόσδεσή τους στον Πειραιά δεν έχει γίνε ποτέ. Επίσης, από τους φακέλους των αυτοκινήτων λείπουν τα παραστατικά μεταφοράς των οχημάτων από τη Γερμανία προς την Ιταλία και βέβαια δεν γνωρίζει κανείς με τι μέσο έφτασαν εκεί τα οχήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, οι αριθμοί των τιμολογίων για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν φαίνονται καταχωρημένα στο σύστημα Instrasat και βέβαια δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα παραστατικά στους φακέλους των αυτοκινήτων.

Πώληση εν αγνοία του ιδιοκτήτη!
Ένας εκ των ιδιοκτητών των καινούριων πολυτελών αυτοκινήτων με «περίεργα» στοιχεία, είχε αφήσει το μεταχειρισμένο όχημά του προς πώληση στην εξουσιοδοτημένη μονάδα μήπως και βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος εξαιτίας της προσέλευσης ιδιωτών. Ωστόσο, μετά από ένα μήνα αντιλήφθηκε ότι το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχε αφήσει προς επίδειξη είχε πουληθεί χωρίς να ενημερωθεί και μάλιστα μέσω τραπεζικού δανεισμού!

Επίσης, διαπιστώθηκε από υπεύθυνη δήλωση, που φαίνεται πως έχει βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής πως ο κάτοχος ζητά την παρακράτηση κυριότητας που και σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν είχε μεταβεί ο κάτοχος στον συγκεκριμένο δήμο αλλά ούτε η υπάλληλος του δήμου που βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής δούλευε τη συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσής του!

Όσον αφορά στην πώληση του μεταχειρισμένου οχήματος στο οποίο είχαν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας και υπήρχαν δύο ιδιοκτήτες, υπάρχει πλαστή εξουσιοδότηση μόνο από τον έναν ιδιοκτήτη για άρση της ακινησίας και κατόπιν η μεταβίβαση έγινε σε άλλη Διεύθυνση Μεταφορών χωρίς πάλι να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Το μεταχειρισμένο όχημα δόθηκε μέσω τραπεζικού δανεισμού από συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό φορέα κατασκευάστριας εταιρείας, που βάσει του καταστατικού της δεν μπορεί να χρηματοδοτεί οχήματα άλλων κατασκευαστών.

Η λύση δόθηκε απλά με την «αλλαγή» της μάρκας του οχήματος σε ένα άλλο πολυτελές μεταχειρισμένο μοντέλο που αναγράφεται στη σύμβαση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...