Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μικρό καλάθι για την επιδότηση μικρών επιχειρήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά την πολύμηνη αναμονή, τελικά χαμηλότερο κάθε προσδοκίας είναι το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων για το 2014.

Ο κύριος λόγος είναι ότι θα επιδοτήσει μόλις 2.000 ανέργους με €10.000 για να ιδρύσουν επιχείρηση την ώρα που το πρόγραμμα ανέμεναν εκατοντάδες ανά περιοχή.

Στα Τρίκαλα, έχουν καταθέσει αιτήσεις περίπου 50 άτομα τα οποία ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να είναι οι τυχεροί των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν. Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με αρμόδια υπηρεσιακά όργανα του ΟΑΕΔ θα παίξει το αντικείμενο των επιχειρήσεων. Προτεραιότητα θα έχουν οι επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων, ενώ στην περιοχή μας όσοι ενδιαφέρονται προσανατολίζονται σε επιχειρήσεις εστίασης κυρίως.

Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επίδοξοι επιχειρηματίες που προέρχονται από τα μητρώα ανέργων μεταξύ άλλων είναι, «Να έχουν παρακολουθήσει και να έχουν ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ, μέχρι και την προηγουμένη από την ημέρα που θα γίνει η έναρξη στην εφορία. Πρόκειται για ένα σεμινάριο επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν δωρεάν τα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ κατά περιόδους. Να έχουν ολοκληρώσει την εξατομικευμένη παρέμβαση. Η ολιγόλεπτη αυτή διαδικασία γίνεται με έναν σύμβουλο του ΟΑΕΔ, στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Σε ότι αφορά στην επιχείρηση στο σπίτι, επιδοτείται μόνο εφόσον πρόκειται για ενδιαφερόμενη μητέρα παιδιού σε προσχολική ηλικία ή γυναίκα που φροντίζει στο σπίτι συγγενή α΄ βαθμού με αναπηρία άνω του 70%».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.