Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Χριστιανοί που ανταλλάσσουν τις ... συζύγους τους


Μελετούν τη Βίβλο και επιδίδονται στην εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Ένα ζευγάρι Χριστιανών από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για την πίστη τους: Διαθέτουν ιστοσελίδα για αφοσιωμένος Χριστιανός swingers! Όπου swinger η ανταλλαγή συντρόφων…

Η Cristy Parave και ο σύζυγός της Dean, είναι λάτρεις του Ιησού, του μποντιμπίλντινγκ και της … ποικιλίας στο κρεβάτι τους. Όταν οι ιστοσελίδες για το swinging δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους, τη FitnessSwingers.com. Εκτοτε, ταξιδεύουν ανά τη χώρα, γνωρίζουν ζευγάρια και τα εντάσσουν στην ιερή ασυδοσία τους!

Οι γκουρού του fitness γνωρίστηκαν σε ένα διαγωνισμό μποντιμπόλντινγκ και ειλικρινά αδιαφορούν για το τι λέει ο κόσμος για τις εκκεντρικές συνήθειές τους. «Δε θεωρώ ότι ο Θεός είναι έξαλλος με εμάς», αναφέρει ο άντρας σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει τη πράξη του.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καυτές σερβιτόρες που αποτελούν το αντίπαλο δέος των Hooters


Τα εστιατόρια Twin Peaks ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις ΗΠΑ και ενδείκνυνται για οφθαλμόλουτρο.

Το γυναικείο στήθος και εν γένει το σέξι θηλυκό σώμα θα αποτελεί πάντα ατραξιόν για κάθε λογής επιχείρηση.

Έτσι σκέφτηκε και ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Twin Peaks» που έχουν αρχίσει και κάνουν θραύση στην Αμερική. Μια άκρως επιτυχημένη συνταγή, μια κερδοφόρο αλυσίδα εστιατορίων που οι θαμώνες κρίνουν καθαρά με βάση την εξωτερική εμφάνιση.

Τα «Twin Peaks» αποτελούν το φόβο και των τρόμο των Hooters και θα τα βρείτε σε 57 τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Με κέρδη περί τα 165 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, ο Randy DeWitt, ο «εγκέφαλος» πίσω από την επιχείρηση, λέει για το μυστικό της επιτυχίας

«Οι σερβιτόρες κερδίζουν στα σημεία σε μαλλιά, μακιγιάζ, κομψότητα και καθαριότητα των στολών τους: μπότες με γούνινη επένδυση, χακί σέξι παντελόνι και κοντά μπλουζάκια…».









Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ από το σκληρό υλικό παιδόφιλου καθολικού Αρχιεπισκόπου


Πάνω από 100.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδοπορνογραφικού περιεχομένου είχε στον υπολογιστή του ο συλληφθείς Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόσεφ Βεσολόφσκι, έγραψε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.



Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τρομακτικές εικόνες» τις οποίες ο Πολωνός διπλωματικός αντιπρόσωπος, «νούντσιος» του Βατικανού, είχε μεταφορτώσει τόσο σε υπολογιστή της καθολικής αντιπροσωπείας στον Άγιο Δομίνικο, όσο και στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Πολλά από τα απεικονιζόμενα παιδιά είναι κατά πληροφορίες είναι θύματά του, ακριβώς—ο νούντσιος φέρεται να πλήρωσε τα παιδιά αυτά για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ο Βεσολόφσκι παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό στην Αγία Έδρα με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού. Όπως διαρρέει από το παπικό κρατίδιο «τα αδικήματα διεπράχθησαν σε συνέργεια με πρόσωπα τα στοιχεία των οποίων παραμένουν ακόμη άγνωστα».

Η δικαιοσύνη του Βατικανού προσπαθεί να εντοπίσει τους συνεργούς του 66χρονου αρχιεπισκόπου, στον οποίο έχει απαγορευθεί πλέον να ιερουργεί.

Το μόνο που έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, είναι ότι κύριος συνεργός του και σημερινός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρώην διάκος του.

«Υπάρχει η υποψία ότι ο Γιόσεφ Βεσολόφσκι ήταν μέρος ενός διεθνούς δικτύου πολύ ευρύτερου από ό,τι προέκυψε έως τώρα», αναφέρει η Κοριέρε Ντελα Σέρα.

Οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί στην Κόστα Ρίκα, στο Ουζμπεκιστάν και σε χώρες της Αφρικής όπου ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος καθολικός κληρικός είχε τοποθετηθεί ως διπλωματικός αντιπρόσωπος πριν μεταβεί στην Δομινικανή Δημοκρατία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο αστείος λόγος που ταχυδρόμος δεν παρέδωσε δέμα


Όταν ο ταχυδρόμος δεν βρίσκει τον κάτοικο του σπιτιού για να παραδώσει το δέμα, συνήθως αφήνει ένα σημείωμα που γράφει την ώρα που πήγε και γενικά το λόγο που δεν έγινε η παράδοση.

Ένα τέτοιο κλασσικό σημείωμα βρήκε και ο Matthew Fane που κατοικεί σε προάστιο του Βανκούβερ στον Καναδά.

Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο σημείωμα ανέφερε ως λόγο που δεν έγινε η παράδοση: "Αρκούδα στην πόρτα".

Ο Fane μοιράστηκε τη φωτογραφία στο twitter γράφοντας: "ΟΚ, αρκετά δίκαιο! Αυτός είναι ένας αξιοπρεπής λόγος για να μην αφήσουν το δέμα στην πόρτα μου".



Μετά από αυτό που έγραψε στο twitter το ταχυδρομείο του Kαναδά του ζήτησε την ακριβή τοποθεσία του για να ελέγξουν το περιστατικό.



Ο ίδιος απάντησε με ευγένεια οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι η εξυπηρέτηση ήταν υπέροχη απλά το μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί το βρήκε πολύ αστείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις οι υποθέσεις των πέντε δημάρχων


Κινδυνεύουν με αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου.

Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να πράξουν τα δέοντα, απέστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τους φακέλους των πέντε δήμων, που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ατάραχη ζωή ενός παντρεμένου για 60 χρόνια ζευγαριού


Καθημερινές στιγμές ρουτίνας ενός «ρυτιδωμένου» έρωτα.

Η Licia και ο Ryan είναι παντρεμένοι επί 60 ολόκληρα χρόνια. Ζουν σε μια κωμόπολη πλησίον της πόλης Ουντίνε, στην Ιταλία. Πέρασαν μισό αιώνα και μια δεκαετία μαζί, σε μια ζωή που είχε πίκρες, χαμόγελα, ρουτίνα, καυγάδες, άνοστα φαγητά και πολύ μα πολύ συντροφικότητα.

Η φωτογράφος Marina Rosso πέρασε σχεδόν δυο χρόνια δίπλα στο δεμένο αυτό ζευγάρι και κατέγραψε όλων των ειδών τις εικόνες: μπροστά στην τηλεόραση, στο τραπέζι, ένα φιλί στα γρήγορα, στον κήπο.. Ο έρωτας με ζαρωμένο και ρυτιδωμένου πρόσωπο.




















Διαβάστε περισσότερα...

Υπόγειους κάδους απορριμμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη


Το σχέδιο του δήμου για τον εκσυγχρονισμό της πόλης.

«Τέλος» στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στις άκρες των πεζοδρομίων και προκαλούν τη δυσφορία των κατοίκων και των επισκεπτών, λόγω της δυσοσμίας και της εικόνας που παρουσιάζουν, σχεδιάζει να βάλει, σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αρχικό «βήμα» έγινε με τους πρώτους 80 υπόγειους κάδους αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, οι οποίοι σε πιλοτική φάση θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές που έχουν αναπλαστεί στο ιστορικό κέντρο.

Η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, θέλοντας να προχωρήσουν τα «βήματα», διερεύνησε την ανάπτυξη ενός δικτύου υπογειοποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης σκουπιδιών, με την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 647 συστημάτων υπόγειων κάδων.

Θεωρείται πως η μέχρι σήμερα τοποθέτηση των σκουπιδιών σε υπέργειους κάδους τοποθετημένους παραπλεύρως των πεζοδρομίων είναι ξεπερασμένη στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Για τον παραπάνω λόγο, την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου προμήθειας και εγκατάστασης 647 υπόγειων κάδων απορριμμάτων από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας JESSICA, δαπάνης που ξεπερνά τα 8,7 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ψωμί με καρκινογόνο ουσία


Βουλγάρικο ψωμί το οποίο περιέχει σταχτίνη, καρκινογόνα ουσία η οποία έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και φτάνει στη χώρα σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη.

Πρόκειται για καταγγελία στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ μέσω άρθρου που είχε δημοσιεύσει και στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως "πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες οι οποίοι πλουτίζουν «εισάγοντας» στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» - καρκινογόνα ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών".

Ο κ. Μωραϊτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή του καταγγελία μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη σημείωσε: "Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό. Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια. Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες" επισημαίνοντας πως αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και στη Δράμα, όπου έγιναν έλεγχοι και εντοπίστηκαν όντως ψωμιά τα οποία περιείχαν την απαγορευμένη και καρκινογόνα ουσία. Μάλιστα συμπληρώνει πως "μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης".

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει πως η εν λόγω ουσία αν και έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη γειτονική χώρα, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης τονίζει πως δεν υπάρχει αρτοποιός στην Ξάνθη ο οποίος να πουλά ψωμί από τη Βουλγαρία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κομισιόν για χημικές ουσίες σε καλλυντικά


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την ελάττωση των επιτρεπόμενων ορίων συγκέντρωσης δύο παραβένων στα καλλυντικά προϊόντα, ενώ τις απαγόρευσε στις κρέμες για την αντιμετώπιση των ερεθισμών στα βρέφη.

Αυτή η απόφαση, που αφορά τις δύο χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά (την propylparaben και την butylparaben), ανακοινώθηκε μετά την αξιολόγηση που διεξήγαγε η επιστημονική επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτών, διευκρίνισε η Κομισιόν σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο συγκέντρωσής τους μειώθηκε δραστικά στο 0,14% έναντι των ορίων που ίσχυαν προηγουμένως τα οποία κυμαίνονταν μεταξύ 0,4 και 0,8%, ανάλογα με το αν οι χημικές αυτές ουσίες χρησιμοποιούνταν μεμονωμένες ή αναμεμιγμένες με άλλες.

Η χρήση τους «απαγορεύεται στα μη εκπλυόμενα προϊόντα που εφαρμόζονται στην περιοχή της βρεφικής πάνας σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της διείσδυσης τους στο δέρμα είναι αυξημένος εξαιτίας της ύπαρξης ενός ερεθισμού και της διαπερατότητας του δέρματος σε σύγκριση με την ανέπαφη επιδερμίδα».

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί «θα εφαρμοστούν στα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν μετά την 16η Απριλίου του 2015».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση αυτή ότι οι δύο αυτές χημικές ουσίες δεν «ενέχουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία» όταν χρησιμοποιούνται στα προκαθορισμένα όρια και ότι παίζουν «ένα σημαντικό ρόλο ως συντηρητικοί παράγοντες» προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των καλλυντικών προϊόντων.

Η μείωσή ωστόσο στην χρήση τους συνιστά σε κάθε περίπτωση «μια έμμεση αναγνώριση της πιθανής επιβλαβούς επενέργειας στο ενδοκρινολογικό σύστημα και της ενδεχόμενης αλλεργιογόνου δράσης τους» σχολίασε μία ευρωπαϊκή πηγή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστήριο με την ανεύρεση πτώματος


Για περισσότερους από τέσσερις μήνες βρίσκεται στο ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου Λαμίας ένα πτώμα, που κανείς δεν το έχει αναζητήσει. Η ύπαρξη της σορού ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου καθαρισμού στο χώρο των θαλάμων, σύμφωνα με το lamiastar.gr.

Ο καθαρισμός όμως την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε και όταν οι υπεύθυνοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας θέλησαν να μάθουν τους λόγους, τους ανέφεραν πως σε έναν θάλαμο υπάρχει ένα πτώμα εδώ και τέσσερις μήνες και φοβούνται να τον ανοίξουν γιατί δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα το βρουν.
Το πτώμα ανήκει σε ένα άνδρα από την Αλβανία και κανείς δεν το έχει αναζητήσει με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη στον θάλαμο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει αύριο λόγω κακοκαιρίας το Φαράγγι της Σαμαριάς


Το Φαράγγι θα μείνει κλειστό όλη μέρα σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών Χανιών.

«Κλειστόν λόγω κακοκαιρίας» θα παραμείνει αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκει ότι λόγω του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων της ΕΜΥ, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστός αύριο Σάββατο 27-09-2014.

Αν τα καιρικά φαινόμενα συνεχιστούν και την Κυριακή 28-09-2014 τότε ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα συνεχίσει να είναι κλειστός.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελλείψεις γυμναστών σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας


Θα καλυφθούν με μετακινήσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών εφόσον το επιθυμούν.

Σε 12 ανέρχονται τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής στην Κεντρική Μακεδονία. Κάποια εξ αυτών θα καλυφθούν με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς από Πιερία και Χαλκιδική.

Με έγγραφό της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις Διευθύνσεις Πιερίας και Χαλκιδικής να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11, που πλεονάζουν, για τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά σε άλλες Διευθύνσεις Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και να τους καλέσουν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης (ή διάθεσης, εφόσον πρόκειται για αποσπασμένους από άλλο ΠΥΣΠΕ).

Ο αριθμός των λειτουργικών κενών της ειδικότητας ΠΕ11, σύμφωνα με τον από 25-09-2014 επικαιροποιημένο πίνακα κενών – πλεονασμάτων των Διευθύνσεων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

ΠΥΣΠΕ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΠΕ11
ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΟΚΤΩ
8
ΗΜΑΘΙΑΣ
            ΔΥΟ
2
ΠΕΛΛΑΣ
            ΔΥΟ
2

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, έως την Παρασκευή 26-09-2014, ώρα 12:00, στις οικείες Διευθύνσεις Π.Ε., οι οποίες θα τις διαβιβάσουν αυθημερόν στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, με φαξ (2310 474328), συνοδευόμενες από συγκεντρωτικό πίνακα αιτούντων εκπαιδευτικών, με τα μόρια μετάθεσής τους.

Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες κατόπιν της απόσπασής τους σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. θα πραγματοποιηθούν με απόφαση των Διευθυντών Π.Ε., ύστερα από πρόταση των οικείων Π.Υ.Σ.Π.Ε.


Διαβάστε περισσότερα...

Ακτίνες «Χ» στα ελληνικά τελωνεία


Εξοπλίζονται στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου.

Στα 650 με 700 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ετήσια διαφυγή των δημοσίων εσόδων μόνο από τα καπνικά προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και εκτιμάται ότι με την εγκατάσταση ακτίνων X στα ελληνικά τελωνεία, στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα μπουν αυτά τα χρήματα στα δημόσια ταμεία και θα παταχθεί δραστικά και συνολικά το λαθρεμπόριο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, συζήτησαν το θέμα και όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ακτινών X θα προωθηθεί άμεσα με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η Διυπουργική Eπιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι, νωρίτερα από το τέλος του έτους, θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και θα εγκατασταθούν τα πρώτα 10 συστήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Το σύστημα, με συνολικό προϋπολογισμό 30 με 40 εκατ. ευρώ θα εγκατασταθεί στα λιμάνια και τις μεγάλες πύλες εισόδου της χώρας και θα αφορά και αυτοκινούμενη τεχνική υποστήριξη, προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι φυσικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μόνο από τα καπνικά προϊόντα, εκτιμάται πως θα μπουν στα δημόσια ταμεία 650 με 700 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μηταράκης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπέβαλε πρόταση προς την αρμόδια Ειδική Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα - Υπηρεσίες Καταγραφής Διερχόμενων Οχημάτων και Ανίχνευσης Φορτίων» στα τελωνεία της χώρας (x-ray scanners), με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Η προτεινόμενη σύμπραξη έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των εντεινόμενων ενεργειών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και τον περιορισμό των σχετιζόμενων με αυτό διαφυγόντων εσόδων. Το έργο θα είναι υπό δημόσιο έλεγχο και ο ιδιώτης ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή, προμήθεια, θα είναι υπεύθυνος για τη μακροχρόνια καλή λειτουργία του συστήματος για 12 έτη. Θα αμείβεται στη βάση της λειτουργικότητας του συστήματος από το ελληνικό δημόσιο. Η υλοποίηση και εφαρμογή της σχετικής Σύμπραξης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, εκτός από την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών στο επιθυμητό επίπεδο ποιότητας, αναμένεται να ενδυναμώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις σχετικές διαδικασίες» δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο λαθρεμπόριο και επισήμανε: «Αντίθετα, υπάρχει η πλήρης πολιτική βούληση για την πάταξη του λαθρεμπορίου, σε κάθε μορφή, όπως αποδεικνύεται και σήμερα».

Από την πλευρά της, η κυρία Σαββαΐδου είπε: «Με την υλοποίηση του έργου των αυτοκινούμενων ανιχνευτικών συστημάτων ελέγχου μέσω ΣΔΙΤ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενισχύσει το οπλοστάσιό της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Η αύξηση του ποσοστού διενεργούμενων μη παρεμβατικών ελέγχων επί των διακινούμενων φορτίων θα οδηγήσει στη μείωση των δομών παραβατικότητας, στον περιορισμό των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου, στη βελτίωση του ρυθμού διεκπεραίωσης των τελωνειακών διαδικασιών, καθώς και στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με θετικό αντίκτυπο στη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νικόλαος Μαντζούφας.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματική η κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών τεχνικών Λυκείων


Το ΣτΕ δέχτηκε πως οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας στηρίζονται σε κριτήρια συνδεόμενα με οργανικές ανάγκες
.
Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθηγητών τεχνικών Λυκείων που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί αφού καταργήθηκαν οι οργανικές τους θέσεις. Η απόφαση –μειοψήφησαν οκτώ δικαστές- δέχτηκε πως οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας στηρίζονται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζουν τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας. Αντίθετα οι δικαστές που μειοψήφησαν θεωρούν πως οι διατάξεις του υπό κρίση ν.4172/13 αντίκεινται στις συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας (31.7.2013) . Εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ. ) που καταργήθηκαν οι οργανικές τους θέσεις και μπήκαν σε διαθεσιμότητα προσέφυγαν υποστηρίζοντας ότι η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013 είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Το ΣτΕ δέχτηκε εκτός των άλλων πως δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας αξιοκρατίας καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα σε αυτή τη γειτονιά


Ο λόγος ήταν η επιθυμία ενός γείτονα που είχε μόλις 15 μέρες ζωής.

Μία ολόκληρη γειτονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες γιόρτασε τα Χριστούγεννα μέσα στο Σεπτέμβριο εξαιτίας ενός πατέρα στη γειτονιά που είχε μόλις 15 μέρες ζωής.

Ο 60χρονος Frank Henderson μετά από μία εξέταση ρουτίνας βρέθηκε να έχει καρκίνο και μάλιστα οι γιατροί του έδιναν μόλις ένα δεκαπενθήμερο ζωής.

Ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε για την κατάστασή του έκανε μία λίστα με τις εκκρεμότητές του γιατί δεν ήθελε να επιβαρύνει τα παιδιά του. Όμως είχε και μία ιδιαίτερη επιθυμία.

Λάτρης των Χριστουγέννων, θέλησε να ζήσει για τελευταία φορά τα Χριστούγεννα έστω και στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η γειτονιά δεν του χάλασε χατίρι. Όλοι με χριστουγεννιάτικα στολίδια τα σπίτια τους και έτσι γιόρτασαν την ημέρα αυτή νωρίτερα.

Η οικογένειά του όμως του επιφύλαξε άλλη μία έκπληξη. Γνωρίζοντας ότι εκείνος δεν θα ήταν «παρών» στο γάμο της κόρης του, έστησαν μία γαμήλια φωτογράφιση όπου η κόρη του φόρεσε ένα νυφικό και εκείνος ένα κοστούμι και φωτογραφήθηκαν όπως ακριβώς θα έκαναν εκείνη τη μέρα.










Διαβάστε περισσότερα...

Ποινικές ευθύνες για μη παραλαβή προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ


«Κόκκινη κάρτα» δείχνει στους εφοριακούς ο ΔΣΑ.

«Κόκκινη κάρτα» στους εφοριακούς που αποτρέπουν τους πολίτες να καταθέσουν προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ δείχνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει ποινικές ευθύνες. «Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η στάση αυτή μπορεί να επιφέρει σοβαρές έννομες συνέπειες, ειδικά στην περίπτωση που χαθεί για τους πολίτες, η προθεσμία άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εξαιτίας τέτοιων ανεύθυνων συμπεριφορών υπαλλήλων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς της ΔΟΥ στο οποίο απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους αρμόδιους υπαλλήλους «να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια προς τους πολίτες» και να δέχονται τα σχετικά έγγραφα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΔΣΑ :« αντιμετωπίζει με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό τα περιστατικά εφοριακών υπαλλήλων, ακόμη και Προϊσταμένων ΔΟΥ οι οποίοι προφασιζόμενοι τις απαλλαγές που αναφέρονται στο άρθρο 7, αποτρέπουν τους πολίτες να καταθέτουν ενδικοφανείς προσφυγές κατά των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ.

Επισημαίνουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές παρεμποδίζουν ευθέως τους πολίτες στην άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας τους απέναντι σε φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που βρίσκεται στο στόχαστρο ολόκληρου του νομικού κόσμου ως προς τη νομιμότητα και την συνταγματικότητα του.

Σχετικά με το θέμα αυτό πάντως, έχει εκδοθεί το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. Δ6Δ1124ΖΖΕΞ2014ΕΜΠ της 15ης Σεπτεμβρίου 2014, του Υπουργείου Οικονομικών(Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) προς όλη τη φορολογική διοίκηση, όπου τονίζεται ότι όλοι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ «οφείλουν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των πολιτών και να τις διεκπεραιώνουν εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις».

Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, το έγγραφο αυτό του υπουργείου Οικονομικών, οι αρχικές προβλέψεις απαλλαγών του άρθρου 7 του ν. 4223/2013 καθώς και το οριστικό κείμενο του άρθρου 7, όπως ισχύει με τις τροποποιήσεις βάσει του άρθρου 18 του νόμου 4286/2014, αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας (www.dsa.gr)».



Διαβάστε περισσότερα...

Απλουστεύεται η εισαγωγική διαδικασία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης


Σε σχέδιο νόμου προτείνεται οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται σε μόνο ένα στάδιο.

Μια διαγωνιστική διαδικασία πιο απλουστευμένη, εκσυγχρονισμό του πλαισίου και προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς και ενίσχυση της αξιολογικής διαδικασίας επιλογής των ικανότερων υπαλλήλων, είναι οι βασικότερες αλλαγές που προτείνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Γιάννη Χρυσουλάκη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, όλοι οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται σε ένα και μόνο στάδιο πλέον, το οποίο περιλαμβάνει υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στις ακόλουθες ενότητες: «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους», «Μικροοικονομική- Μακροοικονομική και Δημόσια Οικονομική» και «Γνώσεις και Δεξιότητες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η προφορική εξέταση στην ξένη γλώσσα, που, έως σήμερα, διεξαγόταν στο 2ο στάδιο και μόνο για τους επιτυχόντες του 1ου σταδίου, καταργείται. Η επάρκεια στη γνώση ξένης γλώσσας στο εξής θα αποδεικνύεται μόνο από τους υφιστάμενους διεθνώς πιστοποιημένους τίτλους και πτυχία.

Ακόμη, η παρουσίαση του φακέλου, που επίσης προβλεπόταν στο 2ο στάδιο, αντικαθίσταται με την εξέταση (τεστ) στην ενότητα «Γνώσεις και Δεξιότητες» που ισχύει και εφαρμόζεται σε αντίστοιχους διαγωνισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται ότι επί σειρά ετών οι ενστάσεις των υποψηφίων ως προς την εξέταση ξένης γλώσσας και την παρουσίαση του φακέλου ξεπερνούσαν το 90%.

Το τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων που υιοθετείται για πρώτη φορά καλύπτει:
α. Βασικές γνώσεις σχετικές με τη νεότερη και τη σύγχρονη οικονομική και πολιτική ιστορία, τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, τους θεσμούς, τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον πολιτισμό, όπως εκφράζεται μέσα από τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς και θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.
β. Δεξιότητες, όπως η ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου, η αναλυτική σκέψη και η κριτική ικανότητα, η επεξεργασία πληροφοριών, η ταχύτητα και ακρίβεια αντίληψης, καθώς και βασικές νοητικές δεξιότητες, προκειμένου οι υποψήφιοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εφεξής θα έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Η ρύθμιση αυτή εισάγεται προκειμένου το επίπεδο σπουδών των υποψηφίων να είναι το δυνατότερο υψηλό (μεταπτυχιακές σπουδές), αλλά και για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των δύο φύλων δεδομένου ότι, για τους άρρενες υποψήφιους, τίθεται ως ρητή προϋπόθεση συμμετοχής η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστρια με καρκίνο ξύρισε το κεφάλι της


«Δεν ήθελα να περιμένω να μου πέσουν τα μαλλιά».

Η Joan Lunden ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα έχανε τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες καθώς πριν λίγο καιρό διεγνώσθη με καρκίνο στο στήθος.

Η 64χρονη πρώην παρουσιάστρια του «Good Morning America» με το που έμαθε τα δυσάρεστα νέα αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να δώσει τη δική της μάχη. Ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες, ώστε να καταπολεμήσει τον όγκο και στη συνέχεια να χειρουργηθεί.

Πριν της πέσουν τα μαλλιά από τις χημειοθεραπείες, η Joan αποφάσισε να τα ξυρίσει μόνη της, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκε καραφλή στο εξώφυλλο του περιοδικού «People», στέλνοντας το δικό της, αισιόδοξο μήνυμα:

«Δεν ήθελα να περιμένω να μου πέσουν τα μαλλιά.Το να ανησυχείς πως θα σου πέσουν και πότε θα σου πέσουν τα μαλλιά, δεν έχει νόημα. Ήξερα πως θα τα χάσω ούτως ή άλλως κι έτσι τα ξύρισα μόνη μου» λέει στο περιοδικό.



Αν και έκτοτε φορά περούκα, στο περιοδικό αποφάσισε να ποζάρει χωρίς αυτήν, λέγοντας πως «δεν ήταν και ο,τι πιο άνετο. Όταν χάνεις τα μαλλιά σου, επηρεάζει τον τρόπο που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Νιώθεις λιγότερο θηλυκή, χαριτωμένη και επιθυμητή. Δεν είναι κάτι εύκολο. Έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση, γιατί ήθελα να δείξω στις γυναίκες πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη ζωή σου, και αυτό σου δίνει πολλή δύναμη!».

Η Joan Lunden, έχει συνολικά εφτά παιδιά. Τρία από τον πρώτο της γάμο με τον Michael Krauss, και άλλα τέσσερα από τον σύζυγό της Jeff Konigsberg, δυο ζευγάρια διδύμων, τα οποία απέκτησε με παρένθετη μητέρα λόγω προβλημάτων γονιμότητας.

Έπειτα από 12 βδομάδες χημειοθεραπειών, η 64χρονη παρουσιάστρια έμαθε τα ευχάριστα νέα ότι οι όγκοι συρρικνώθηκαν κατά 95% και θα υποβληθεί σε επέμβαση ώστε να αφαιρεθούν.  



Διαβάστε περισσότερα...

Με υδροπλάνο στο… ταφικό μνημείο της Αμφίπολης


Να εντάξει στα τουριστικά δρομολόγια της την Αμφίπολη θέλει εταιρεία υδροπλάνων.

Η «άνοιξη» που έφεραν στην τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, οι ανασκαφές στον τύμβο του λόφου Καστά, είναι γνωστές και έχουν ήδη αποδώσει καρπούς ειδικά στο Μουσείο της πόλης. Τώρα ήρθε και η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδος Α.Ε.» να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω.

Με έγγραφο που απέστειλε χθες στο Δήμαρχο Κωσταντίνο Μελίτο, η εταιρεία, σύμφωνα με το thousandnews.gr, ζητάει να δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρονται οι τουρίστες από Αθήνα και άλλους σταθμούς που ήδη έχει . Το θέμα της αδειοδότησης υδατοδρομείου θα τεθεί αρχικά στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και εντός των ερχόμενων ημερών στο δημοτικό συμβούλιο ενώ η ανάθεση της εταιρείας που θα αναλάβει τα δρομολόγια γίνει με διαγωνισμό.

«Είναι κάτι ευχάριστο για την Αμφίπολη» τονίζει o νέος δήμαρχος ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσο πόσο έχει αλλάξει η ζωή των κατοίκων σε διάστημα πενήντα ημερών από τότε, δηλαδή, που αποκαλύφθηκε το ταφικό μνημείο λέει : «Δεν έχει αλλάξει κάτι που να είναι τόσο αισθητό, σίγουρα όμως τα ευρήματα θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα τα οποία θα αξιοποιήσουμε. Εμείς δουλεύουμε εδώ με αγάπη και μεράκι και πέρα από κόμματα. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και το καλό των κατοίκων»

Ο Κώστας Μελίτος είναι ο εργολάβος που έκανε την μελέτη ύδρευσης στην Μεσολακκιά το χωριό που βρίσκεται 7οο μόλις μέτρα από τον τάφο. Πριν εκλεγεί δήμαρχος της Αμφίπολης συμμετείχε μαζί με τους συμπολίτες σε εθελεοντικές δράσεις που στόχο είχαν την ανάπτυξη της περιοχής.

Έως τώρα λειτουργούν στην Ελλάδα περίπου 30 υδατοδρόμια και σχεδόν όλα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.

Στόχος των εταιριών που δραστηριοποιούνται είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων που μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 195 δασκάλων και 110 νηπιαγωγών


Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι τις 30/9.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις 305 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών. Οι 195 από τους προσληφθέντες είναι δάσκαλοι και οι 110 νηπιαγωγοί.

Οι προσλήψεις έγιναν τόσο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όσο και μέσω του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα 219 προσλήψεις ήταν μέσω του ΠΔΕ και 86 μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι 86 εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ θα καλύψουν λειτουργικά κενά απόλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων ( 35 προσλήψεις) καθώς στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων (51 προσλήψεις) στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

«Να μην έρθει η διάταξη για τις μετεγγραφές σε αδυναμία εφαρμογής» - Στους πρυτάνεις οι τροπολογία


Λοβέρδος: Σκοπός του νομοθέτη ήταν να προστατέψει τη φτώχεια.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι και θα έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 5 ημερών για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Τα παραπάνω προκύπτουν από σημερινή συνέντευξη του κ. Λοβέρδου στον REAL FM στην οποία και τόνισε ότι η διατύπωση του νόμου έχει πρόβλημα αφού ο σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να προστατέψει τα κέφια των παιδιών αλλά σκοπός του ήταν να προστατέψει τη φτώχεια.

Όπως έγραψε και το newsbeast.gr στα ομοειδή τμήματα που βρίσκονται στην ίδια πόλη η κατανομή των φοιτητών σε αυτά θα γίνεται με την επίδοση. Τέτοια τμήματα υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:
«Στα τμήματα τα ομοειδή, στα πανομοιότυπα που είναι στην ίδια πόλη, λόγου χάρη δηλαδή οικονομικά μπορείς να κάνεις στην ΑΣΟΕ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορείς και στον Πειραιά, εκεί θα μπαίνουνε με κριτήριο την επίδοσή τους».

Οι μετεγγραφές θα γίνονται στον τόπο κατοικίας των γονέων ή εκεί όπου φοιτούν τα αδέρφια όσων καταθέσουν αιτήσεις μετεγγραφής. Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη και ένα παράδειγμα. Φοιτητής από την Πάτρα εισάγεται στη Νομική Κομοτηνής. Ο εν λόγω φοιτητής δεν θα πάρει μετεγγραφή στη Νομική Αθήνας που είναι η πλησιέστερη στην Πάτρα η οποία φυσικά δεν έχει Νομική.

Παραθέτουμε το παράδειγμα όπως το έδωσε ο Υπουργός Παιδείας: Είμαι από την Πάτρα, οι γονείς μου είναι στην Πάτρα, επιτυγχάνω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στη Νομική, αλλά εγώ θέλω να πάω Αθήνα, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει ότι οι φοιτητές μπορούν να πάρουν μετεγγραφή στην πλησιέστερη σχολή στον τόπο κατοικίας εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Μεταξύ των άλλων ο Υπουργός ανέφερε ότι «εγώ διαχειρίζομαι κάτι το οποίο δεν έκανα, αλλά η συνέχεια του κράτους επιβάλλει να το εφαρμόσω όσο πιο έντιμα μπορώ, πράγματι θα υπάρξουνε ανακόλουθες δημόσιες συμπεριφορές, σου είπα ότι έχεις το δικαίωμα αλλά μετά σου το περιορίζω. Αλλά ο σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να προστατέψει τα κέφια των παιδιών αλλά σκοπός του ήταν να προστατέψει τη φτώχεια. Η διατύπωση έχει πρόβλημα. Άρα στο σκοπό πρέπει να ανατρέξουμε. Επίσης εάν το 80% για παράδειγμα των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης θέλει να πάει στη νομική της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, που θα τους βάλουνε τα Πανεπιστήμια; Εάν το τμήμα πει εγώ δεν τους δέχομαι; Πρέπει να φροντίσουμε να μην έρθει η διάταξη σε πραγματική αδυναμία εφαρμογής, γιατί έτσι θα αδικηθούνε περισσότεροι».


----------------------

Σε πρυτάνεις-προέδρους ΤΕΙ η τροπολογία για τις μετεγγραφές

Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή

Θα αποσταλεί σήμερα στα συντονιστικά των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ η τροπολογία για τις μετεγγραφές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Λοβέρδος.

Ο Υπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ώστε ώστε να υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων το Σαββατοκύριακο και ακολούθως να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στην Επιτροπή ότι «Θα ζητήσω από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής μας να σας τις περάσει με e mail ούτως ώστε να μπορείτε να την δείτε από τη Δευτέρα και να μην αιφνιδιαστείτε την Τρίτη, την Τετάρτη αν και θα περιλαμβάνει ότι είπα εδώ. Δεν έχουμε βρει κάτι άλλο και δεν μας έχουν πει οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι κάτι διαφορετικό».


Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των εικονικών γάμων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα εγχειρίδιο για να βοηθήσει, όπως επισημαίνει, τα κράτη-μέλη της ΕΕ να λάβουν μέτρα κατά των εικονικών γάμων μεταξύ πολιτών της ΕΕ και υπηκόων τρίτων χωρών.

Η Επιτροπή κατάρτισε το εγχειρίδιο μετά από αίτημα ορισμένων μελών για στήριξη στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στόχος του εγχειριδίου είναι, να βοηθήσει τις εθνικές αρχές να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τους εικονικούς γάμους, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Το εγχειρίδιο της Επιτροπής περιλαμβάνει τις επιχειρησιακές οδηγίες σχετικά με την προσέγγιση των ερευνών για εικαζόμενες περιπτώσεις εικονικών γάμων, τις αποτελεσματικές τεχνικές έρευνας που αναπτύσσονται από τις εθνικές αρχές, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Europol, η Eurojust και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην υποστήριξη των εθνικών αρχών.

Επίσης στις οδηγίες προς τα κράτη μέλη είναι η παροχή συμβουλών σχετικά με την εφαρμογή ενός «μηχανισμού διπλής ασφάλειας» για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εσφαλμένου χαρακτηρισμού μιας γνήσιας ένωσης ως καταχρηστικής και τέλος την επισκόπηση των κανόνων που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι εθνικές αρχές όταν ενεργούν για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της κατάχρησης, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν στην πράξη οι εν λόγω κανόνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιπλέον 20.000 δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού


Στα 150.000 άτομα, από 130.000 που ήταν ο αρχικός στόχος, θα ανέλθει ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2014 - 2015 με επιταγή, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Διοικητής του Οργανισμού Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί με τον ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελεσίγραφο Λοβέρδου στα ΙΕΚ που χρωστούν


Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην επιστολή που απέστειλε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς των οποίων οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν, συνολικά, τα 140 εκατ. ευρώ.

«Είναι τεράστιο πρόβλημα. Είναι οφειλές περίπου 140 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι μία πρακτική που ίσως ο νόμος δεν την κατοχυρώνει απόλυτα, αυτών των μεταλυκειακών ιδρυμάτων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ο νομοθέτης, αν το πάρεις με το γράμμα της διατύπωσής του, δεν επιτρέπει ρυθμίσεις. Αλλά επειδή έχει γενικώς επικρατήσει το ότι ακόμη κι όταν αφορά εκχωρημένα δημόσια αγαθά επιτρέπονται οι ρυθμίσεις γίνεται αυτή η πρακτική εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Όταν όμως ο άλλος, όπως αυτά τα ΙΕΚ που έκλεισα, δεν πληρώνει καθόλου, δεν μπορεί να είναι στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και να φωτογραφίζεται δίπλα μας. Όταν ο άλλος έχει άλλες οφειλές ρυθμισμένες και άλλες αρρύθμιστες, και αδιαφορεί για τις αρρύθμιστες, δεν μπορεί να είναι στον χώρο. Γι’ αυτό είπαμε πριν από 20 ημέρες περίπου, ότι σε 15 ημέρες τους καλούμε αυτούς που οφείλουν και μιλάμε τώρα για τρεις μεγάλες περιπτώσεις και για καμιά 50αριά μικρές, περιφερειακές ή τοπικές, εταιρειών που άλλα χρέη τα έχουν ρυθμίσει και άλλα είναι αρρύθμιστα, να πάνε στο ΙΚΑ και να τα ρυθμίσουν. Αδιαφόρησαν. Με ενημέρωσε ο κ. Σπυρόπουλος ότι ουδείς εξ αυτών, εμείς έχουμε πλήρεις καταλόγους των οφειλών, πήγε να ενδιαφερθεί και να πει “τι είπε το υπουργείο Παιδείας, μήπως μας απειλεί;” και είναι περίοδος εγγραφών τώρα. Φαίνεται θα ισχυριστούν “το είπατε σε συνέντευξη εμείς δεν το ακούσαμε”».

Συνέχισε δε λέγοντας ο υπουργός Παιδείας: «Γι’ αυτό λοιπόν, πράγματι έστειλα μία επιστολή στην οποία τους λέω ότι “εσείς κύριοι οφείλετε”. Προσέξτε κάνουν και την τεχνική να αλλάζουν επωνυμία εταιρείας και τα ίδια πρόσωπα να ασκούν την ίδια δραστηριότητα υπό άλλη εταιρική μορφή. Εδώ όμως το νομικό συμβούλιο του κράτους, εν ολομελεία, έχει πει ότι όπου υπάρχει συνυπευθυνότητα του νέου προς το παλιό μεταφέρονται και οι οφειλές. Οπου λοιπόν υπάρχει συνυπευθυνότητα εμείς λέμε με την επιστολή μας, ελάτε σε 15 ημέρες να τις ρυθμίσετε γιατί μετά θα κλείσουμε και εσάς. Και σας διαβεβαιώνω ότι το εννοώ. Και δεν έχω κανένα κίνητρο άλλο παρά να τακτοποιηθεί αυτός ο χώρος».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Ηλθε μάλιστα η Ένωσή τους την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο και είπε ότι “εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά τα μέτρα γιατί θέλουμε πραγματικά ο χώρος να ξεκαθαρίσει”. Θέλουμε να κάνουμε πρόσκληση όλων των πρεσβειών, που έχουμε την ελπίδα οι σπουδαστές τους να έρθουν από τις χώρες τους εδώ, να τους παρουσιάσουμε εκπαιδευτικά προϊόντα τα οποία αυτή η μορφή εκπαίδευσης παρέχει. Να φέρουμε κόσμο στην Ελλάδα. Είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική Δημοκρατία να τακτοποιήσει τον χώρο αυτό».

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κέντρο αποκατάστασης ο Μπάρκουλης


Το τελευταίο διάστημα η επιδείνωση της υγείας του δεν επιτρέπει στον Ανδρέα Μπάρκουλη να περπατά, με αποτέλεσμα να κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ωστόσο πρόσφατα ο ηθοποιός πήρε τη μεγάλη απόφαση να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης με την ελπίδα να ξαναπερπατήσει.

Η σύζυγός του, Μαίρη Μπάρκουλη, ξέσπασε στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, λέγοντας: «Δεν πιστεύω πια στους ανθρώπους. Ζώντας τόσα χρόνια δίπλα στον Ανδρέα τον Μπάρκουλη και εισπράττοντας κι εγώ αυτή την αδιαφορία, δεν πιστεύω πια στους ανθρώπους κι έτσι ζω κι εγώ καλύτερα. Είναι ντροπή να λέγονται άνθρωποι. Είναι ντροπή. Όλοι οι άνθρωποι με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Όλοι αυτοί που κάθονται στον καναπέ τους και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρίνουν χωρίς να έχουν καν δει ούτε το σπίτι μου ούτε τον Αντρέα, ούτε το παιδί μου, δεν με ενδιαφέρει, μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν οτιδήποτε. Δεν με απασχολεί και δεν με αγγίζει».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Με τη Καλημέρα":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...