Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Όταν τα ζώα κοιμούνται


Ζωάκια απολαμβάνουν χαλάρωση και ηρεμία. Ήμερα και άγρια είδη του ζωικού βασιλείου βρίσκουν μια γωνιά για να ξαποστάσουν και απαθανατίζονται το φακό του φωτογράφου με κάθε λεπτομέρεια. Μόνα ή με παρέα, μωρά ή μεγαλύτερα, όλα έχουν τη δική τους χάρη καθώς κοιμούνται και δεν μπορεί παρά να γεννήσουν στο θεατή ποικίλα συναισθήματα.
































Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "αντίο" της πεταλούδας


Ένα μικρό παιδάκι απελευθερώνει, με τη βοήθεια του πατέρα του, μία πεταλούδα. Πριν όμως η πεταλούδα πετάξει μακριά, στέκεται στο μέτωπο του μικρού, σαν να τον αποχαιρετά και στη συνέχεια φεύγει.

Το βίντεο του Νταγκ Τόμσον με το «αντίο» της πεταλούδας έχει γίνει viral, ενώ η αντίδραση του μικρού είναι αξιαγάπητη. Στο τέλος ο μικρός χαιρετά την πεταλούδα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι παθαίνει το σώμα μας όταν δέχεται επίθεση κουνουπιού


Τα κουνούπια είναι ίσως οι πιο ενοχλητικοί επισκέπτες του καλοκαιριού ειδικότερα όταν έρχονται για να διαταράξουν τον ύπνο μας. Τι παθαίνει όμως το ανθρώπινο σώμα όταν δέχεται το τσίμπημα ενός κουνουπιού δείχνει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αποτυπώνει σε ανάλυση την επίθεση του εντόμου.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο "ιπτάμενος δίσκος" της NASA σε πτήση


Η NASA συνεχίζει τις έρευνες για να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη, αυτή τη φορά δοκιμάζοντας ένα νέο διαστημικό σκάφος με σχήμα ιπτάμενου δίσκου (επίσημη ονομασία Low Density Supersonic Decelerator – LDSD).

Η υπηρεσία πραγματοποίησε εκτόξευση του “κλασικού” αυτού σκάφους τον περασμένο Ιούνιο στη Χαβάη, ανεβάζοντας το σε ύψος περίπου 60.000m για να φτάσει σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στον πλανήτη Άρη. Αφού επιβεβαίωσε ότι μπορεί να πετάξει σε τέτοιες συνθήκες, επιχείρησε να το προσγειώσει συνδυάζοντας δύο τεχνολογίες (Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator και ένα αλεξίπτωτο διπλάσιου μεγέθους από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Curiosity).

Σημειώνεται ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν, αλλά για την ώρα μπορούμε να απολαύσουμε το video της NASA.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πώς βλέπουν τον κόσμο τα ζώα


Τα ζώα βλέπουν πράγματα που εμείς δε μπορούμε να φανταστούμε. Η οπτική γωνία τους είναι διαφορετική από την ανθρώπινη, λόγω διαφορών στη δομή του ματιού.

Οι εικόνες που αντικρίζουν τα μάτια τους μεταβάλλονται σε σχέση με αυτά που μπορεί να δει ο άνθρωπος. Όσοι θέλουν να καταλάβουν τι εννοούμε μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το εκπληκτικό βίντεο.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική αναπαράσταση, η οποία δημιουργήθηκε μετά από επιστημονικές έρευνες, για τις ιδιομορφίες της όρασης των σκύλων, των γατών, των εντόμων, των πουλιών, των ψαριών, μέχρι και των αρουραίων.

Η σύγκριση –που γίνεται στην εικόνα- είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Η αναπαράσταση έχει δημιουργηθεί για να μας δείξει τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Για την προσομοίωση έχουν ληφθεί υπόψη δεδομένα όπως τα χρώματα ή η ευκρίνεια της όρασης κάθε ζώου βάσει των σχετικών ερευνών.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πράσινο φως" από το ΣτΕ για το ΑΤ Ακροπόλεως


Το «πράσινο φως» για την ίδρυση αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως και τμήματος ασφάλειας Ακροπόλεως «άναψε» το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως υπάγεται διοικητικά στη διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως αλλά και το τμήμα ασφαλείας είχαν καταργηθεί με προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξαν προσομοιωτή θανάτου


Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι...

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι υπόσχεται ότι μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργεια του τι συμβαίνει όταν «μεταναστεύουμε» σε άλλο κόσμο.

Το «Samadhi -- 4D Experience of Death» είναι ένα νοσηρό «δωμάτιο απόδρασης» όπου οι χρήστες μέσω δραματικών σπέσιαλ εφέ, έρχονται πολύ κοντά στην εμπειρία του θανάτου.



Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, το παιχνίδι όταν θα παρουσιαστεί στην Σαγκάη τον προσεχή Σεπτέμβριο, καλεί τους συμμετέχοντες να ανταγωνιστούν σε μια σειρά από προκλήσεις για την αποφυγή του «θανάτου».

Οι χαμένοι θα «αποτεφρωθούν»- θα βρεθούν πάνω σε ιμάντα που θα τους μεταφέρει μέσα σε έναν ψεύτικο αποτεφρωτήρα.

Στο ψεύτικο κρεματόριο χρησιμοποιείται ζεστός αέρας και φως από προβολείς για να δημιουργηθεί αυτό που οι διοργανωτές αποκαλούν «μια αυθεντική εμπειρία καύσης».


Μετά την «καύση», οι συμμετέχοντες μεταφέρονται σε μια μαλακή, στρογγυλή, μήτρα- που σηματοδοτεί τους «αναγέννηση».

Και ο νικητής; «Πάλι θα πρέπει να πεθάνει, φυσικά», λέει ο συν-ιδρυτής του παιχνιδιού Ding Rui. «Όπως και στη ζωή», εξηγεί ο Κινέζος, «ο καθένας θα πεθάνει τελικά, δεν έχει σημασία αν θα έχουν διασωθεί».

Πέρα από τον Rui, ιδρυτής του παιχνιδιού είναι και ο Huang Wei-Ping.



Διαβάστε περισσότερα...

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά σε εκκλησία!


Στριπτιζέζ και πιστοί σε ιερό πόλεμο στο Οχάιο.

Η κόντρα εκκλησίας και στριπτιζάδικου στην πόλη Warsaw του Οχάιο των ΗΠΑ κλιμακώθηκε και μόλις πέρασε στο επόμενο επίπεδο, αφού οι χορεύτριες πρόταξαν τα στήθη τους και πέρασαν στην αντεπίθεση!

Κι έτσι αυτή τη φορά βρέθηκαν αυτές έξω από την εκκλησία να διαμαρτύρονται για τη σκληροπυρηνική στάση που κρατούν οι πιστοί απέναντί τους.

Μια ομάδα 30 χορευτριών, υπαλλήλων, συγγενών και φίλων του καταστήματος βρέθηκε λοιπόν έξω από την εκκλησία με πλακάτ, ενώ 6 από αυτές δεν δίστασαν να βγάλουν τις μπλούζες τους, παρά τον πολιτειακό νόμο του Οχάιο που απαγορεύει τόσο σε γυναίκες όσο και άντρες να περιφέρονται γυμνόστηθοι δημοσίως.



Τα μέλη της εκκλησίας διαμαρτύρονται βέβαια για την ύπαρξη του στριπτιζάδικου τα τελευταία 9 χρόνια(!) και αυτή ήταν πράγματι η πρώτη φορά που οι όροι της συζήτησης άλλαξαν και το σκηνικό μεταφέρθηκε μπροστά στον ναό.



Βαριά λόγια ανταλλάχθηκαν, πολλές απειλές εκτοξεύτηκαν και το πράγμα λίγο έλειψε να ξεφύγει, αν και τελικά επικράτησε η ψυχραιμία.



Το πράγμα μπορεί ωστόσο να κλιμακωθεί την επόμενη βδομάδα, καθώς οι στριπτιζέζ υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν μετά την κυριακάτικη λειτουργία για τον δεύτερο γύρο…






Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε τοίχος από τη βροχή στη Μονή Μεγίστης Λαύρας


Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές.

Η βροχή ήταν η αιτία που υποχώρησε κομμάτι από την εσωτερική βορειοανατολική πτέρυγα στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας.

Στο σημείο κάτω από το κτίριο εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση της Βιβλιοθήκης και του Σκευοφυλακίου. Η δυνατή βροχή παρέσυρε τα θεμέλια του κτιρίου-ξενώνα στη βοριοανατολική πλευρά της Μονής, με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί μέρος του σύμφωνα με το romfea.gr.

Στο κτήριο στεγάζονταν η Ιματιοθήκη της Μονής και κελιά που φιλοξενούν μοναχούς προσκυνητές.
















Διαβάστε περισσότερα...

Τα μονόπετρα του… σπασίκλα


Έτσι κάνουν την πρόταση οι gamers και τα geeks του πλανήτη!

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων έχουν τη δική τους ιστορία και συμβολική φυσικά, αποτυπώνοντας κάτι από την κοινή ιστορία του ζευγαριού.

Αν είσαι λοιπόν σκληροπυρηνικός gamer, οπαδός κινηματογραφικού franchise ή σπασίκλας γενικώς, κολλημένος πάντα με τη δική σου ιστορία, δεν θα ήθελες το δαχτυλίδι που θα σφραγίσει την ένωση με το μελλοντικό έτερον ήμισυ να δηλώνει κάτι από τον «πειραγμένο» ψυχισμό σου;

Φυσικά και θα ’θελες, γι’ αυτό εξάλλου κυκλοφορούν εκεί έξω μονόπετρα με άρωμα geek!

Ιδού λοιπόν μια σειρά από γαμήλια δαχτυλίδια που καμιά σχέση με το παραδοσιακό μονόπετρο, καθώς προορίζονται για ιδιαίτερους ανθρώπους στις ιδιαίτερες στιγμές τους. Μέχρι ο Darth να τους χωρίσει οριστικά…

Pokemon Ball Ring



Star Wars Engagement Ring



Harry Potter Golden Snitch



Zelda Triforce Ring



Playstation Remote Ring



Batman Ring



Lord of the Rings Ring



Star Τrek Ring



«Intend to» Marry You Ring (Nintendo)



Space Invaders Ring



Super Mario Bros Brick Ring



Mass Effect Ring



Halo Ring



Pac-Man και Mrs Pac-Man Ring



Assassin’s Creed Ring



Διαβάστε περισσότερα...