Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μπέζας: Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή, Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό.

«Τίποτα από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ δεν αποτελούν δεσμεύσεις. Κάποιες από αυτές θα υιοθετηθούν γιατί βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό έχει ζητηθεί από την τρόικα και είναι ανάγκη του ίδιου του συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας και συνέχισε:

«Αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε ένα περεταίρω νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος που θα ολοκληρωθεί με την διοικητική ενοποίηση των ταμείων. Αυτή η ενοποίηση θα γίνει χωρίς να θιγούν καθόλου παροχές και συντάξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί με όλα τα πράγματα. Με όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το ΚΕΠΕ χαρτογραφεί την κατάσταση. Η μελέτη του ΚΕΠΕ δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Οι περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούσαν για χρόνια μια ακριβή πολυτέλεια. Ωστόσο δεν προβλέπεται κάποια νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό συμπολιτών μας οι οποίοι θεμελίωσαν η θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα, δικαίωμα συνταξιοδότησης», πρόσθεσε.

«Οι αναπηρικές συντάξεις δεν πρέπει να ανακόπτονται περεταίρω. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε μία συνεχή κατάσταση παροχολογίας. Δίνονται παροχές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν δοθεί», είπε ακόμα ο κ. Μπέζας.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.