Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Προχωρά η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας


Σε κεντρικό σημείο θα τοποθετηθεί μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να αναδειχθεί το βαρύ ιστορικό φορτίο αφού στο παρελθόν αποτέλεσε τόπο συγκέντρωσης των Εβραίων της πόλης από τους Γερμανούς.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένας ανοιχτός χώρος περιπάτου και αναψυχής για τους δημότες, ενώ σχεδιάζεται διώροφο υπόγειο πάρκιγκ.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ανατεθεί η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας στο γραφείο που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση ειδικής αρχιτεκτονικής, ηλεκτρο-μηχανολογικής και φυτοτεχνικής πλήρους μελέτης για το σύνολο της έκτασης της Πλατείας Ελευθερίας. Σε κεντρικό σημείο προβλέπεται ότι θα στηθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

«Στόχος είναι η απόδοση της Πλατείας Ελευθερίας στους πεζούς, μέσω του ανασχεδιασμού της ως χώρου περιπάτου και αναψυχής με σύγχρονες αρχιτεκτονικές και αστικές παρεμβάσεις, ο εμπλουτισμός του υφιστάμενου πρασίνου, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της ιστορίας της πλατείας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.

Μαζί με τη μελέτη ανάπλασης, η ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο θα παραδώσει και την προμελέτη κατασκευής υπόγειου διώροφου σταθμού αυτοκινήτων στον ίδιο χώρο, προκειμένου η βιωσιμότητα του έργου να αξιολογηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Το κόστος εκπόνησης των προβλεπόμενων μελετών εκτιμάται στο ύψος των περίπου 200.000 ευρώ, ενώ η δαπάνη που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγωγή κατά του ΟΗΕ για τη χολέρα στην Αϊτή


Δικηγόροι ζητούν να αποζημιωθούν τα θύματα
.
Ομοσπονδιακή συλλογική αγωγή κατά των Ηνωμένων Εθνών κατατέθηκε χθες από δικηγόρους, με στόχο την καταβολή αποζημιώσεων σε σχεδόν 1.500 ανθρώπους από την Αϊτή που έχουν πέσει θύματα επιδημίας χολέρας, κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί οι ειρηνευτικές ομάδες του ΟΗΕ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, έχει επίσης ως στόχο να αναγκάσει τα Ηνωμένα Έθνη να προωθήσουν την υγιεινή διαβίωση και το καθαρό νερό στις κοινότητες της Αϊτής, οι οποίες επλήγησαν από την επιδημία που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2010.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, με σκοπό να μελετήσει την επιδημία που έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 8.300 ανθρώπους και έχουν προσβληθεί από αυτήν ακόμα 650.000, εξέδωσε μια έκθεση το 2011 στην οποία δεν καθοριζόταν με βεβαιότητα πώς η επιδημία της χολέρας ξέσπασε στην Αϊτή.

Ωστόσο, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν έντονα ότι οι ειρηνευτικές ομάδες του ΟΗΕ από το Νεπάλ ήταν η πηγή της επιδημίας, όταν αυτοί είχαν κατασκηνώσει κοντά σε ένα μεγάλο ποτάμι. Σύμφωνα με την αγωγή, ζητείται από τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει ότι δεν διαθέτει νομική ασυλία από την ευθύνη για το ξέσπασμα της χολέρας, παρά τον ανθρωπιστικό της ρόλο στην παροχή βοήθειας στην Αϊτή.

Όπως αναφέρει το Reuters ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

Ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει πέρσι ότι δεν σκοπεύει να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα της χολέρας, επικαλούμενος ασυλία στο πλαίσιο μιας σύμβασης που είχε υπογραφεί το 1946.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ του ΟΗΕ υποστηρίζοντας σε γραπτή κατάθεση ότι η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή είχε «απόλυτη ασυλία σε νομικές διαδικασίες», στην αγωγή που είχε κατατεθεί πέρυσι για λογαριασμό των θυμάτων της χώρας.

Στη μήνυση, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη, αναφέρεται η συμφωνία του 2004 μεταξύ του ΟΗΕ και της Αϊτής, παραθέτοντας ότι παραιτείται της ασυλίας όσον αφορά σε αξιώσεις τρίτων για σωματικές βλάβες, ασθένειες ή θανάτους και επιτρέπονται οι αποζημιώσεις.

«Δυστυχώς, αυτό που εξαπέλυσε ο ΟΗΕ στην Αϊτή ήταν μια καταστροφική μόλυνση», δήλωσε ο δικηγόρος Στάνλεϊ Άλπερτ. «Ήταν βαριά αμέλεια και απόλυτα ριψοκίνδυνο να αποστείλει ειρηνευτικές ομάδες από το Νεπάλ χωρίς στα μέλη αυτών να έχουν γίνει εξετάσεις για χολέρα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Αϊτή ήταν απαλλαγμένη από τη χολέρα επί δεκαετίες πριν από το ξέσπασμα, ενώ στο Νεπάλ υπήρχε ιστορικό της νόσου.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γκουστάβο Γκαλόν, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα, στην ετήσια έκθεσή του, ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την επιδημία της χολέρας και να προχωρήσει στην αποζημίωση των θυμάτων. Το ίδιο υποστήριξε και η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Παλάι.

Ο Μπαν Κι-μουν είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο του 2012, διαθέτοντας 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξάλειψη της χολέρας στην Αϊτή μέσα στην επόμενη δεκαετία.



Διαβάστε περισσότερα...

Η κληρονόμος που βρήκε ένα θησαυρό χωρίς καμία αξία...


Ανακάλυψε κρυμμένα στο σπίτι θείου της 100 εκατ. παλιές ιταλικές λίρες.

Η 42χρονη Κλαούντια Μορέτι, είναι μια Ιταλίδα που κληρονόμησε το σπίτι ενός θείου της, που πέθανε το 2000, και ανακάλυψε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί κρυμμένο στο σπίτι ένα πραγματικό θησαυρό.

Στο κουτί υπήρχαν τοποθετημένα από τον θείο Αντώνιο, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών, 100 εκατομμύρια παλιές ιταλικές λίρες, δηλαδή σχεδόν 255.000 ευρώ!

Η γυναίκα που εργάζεται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στο Πέζαρο, ανακάλυψε τα χαρτονομίσματα και νόμιζε πως έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της, μέχρι που απευθύνθηκε στην κεντρική τράπεζα της Ιταλίας...

Όπως της ανακοίνωσαν από την «Bankitalia» η αξία των χρημάτων, είναι ίση με την αξία που έχει ένα μάτσο χαρτιά!

 

Η τυχερή-άτυχη κληρονόμος


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάστε τα USB, έρχονται τα... Datastickies


Post-it με χωρητικότητα 32GB.

Κάποτε υπήρχαν οι δισκέτες, μετά ήρθαν τα CD και τα DVD. Στη συνέχεια περάσαμε στα USB και πλέον φαίνεται πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για να… τα αποχαιρετίσουμε και να περάσουν πια κι αυτά στην ιστορία!

Η μεταφορά δεδομένων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο γίνεται ακόμη πιο εύκολη και απλή με τη βοήθεια των Datastickies.

Τα Datastickies δεν είναι άλλα από μικρές αποθηκευτικές μονάδες, οι οποίες μοιάζουν με τα γνωστά σε όλους μας αυτοκόλλητα Post-it και οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν φακέλους σε έναν υπολογιστή μόλις ο χρήστης τα κολλήσει επάνω σε έναν υπολογιστή (ή οποιαδήποτε άλλη «έξυπνη» συσκευή).

Για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιηθεί γραφένιο, ενώ η χωρητικότητά τους θα φτάνει μέχρι και τα 32GB.

Η τεχνολογία των Datastickies βρίσκεται ακόμη σε κατασκευαστικό στάδιο, όμως οι δημιουργοί τους ελπίζουν ότι πλησιάζει σύντομα η μέρα που θα αντικαταστήσουν τα διάσημα USB drives.
Ξεχάστε τα USB, έρχονται τα... Datastickies

«Γονείς» της νέας αυτής εφεύρεσης είναι η σχεδιάστρια Aditi Singh και ο καθηγητής Parag Anand από το Νέο Δελχί της Ινδίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυοφορούσε έμβρυο έξω από τη μήτρα της


Παρά τους κινδύνους γέννησε ένα υγιές μωρό.

Μια 22χρονη από την Τανζανία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο κυοφορούσε μέσα στην κοιλιά της… και όχι στη μήτρα της!

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι το έμβρυο αναπτυσσόταν έξω από τη μήτρα της στην 32η εβδομάδα της κύησης.

Πιστεύεται ότι το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύτηκε αρχικά στη σάλπιγγα της, από όπου «έφυγε» και «εγκαταστάθηκε» στην κοιλιά της, γράφει η Emma Innes στη βρετανική Daily Mail.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή Mwanza της Τανζανίας, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην περιοχή της κοιλιάς και αφού παρατήρησε ότι το μωρό της δεν κουνιόταν πάρα πολύ.

Ανέφερε ακόμη στους γιατρούς, ότι είχε δυσκολίες κατά την ούρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα για την περίπτωσή της στο επιστημονικό περιοδικό BioMed Central.

Η 22χρονη είχε υποβληθεί μάλιστα σε δύο προγεννητικούς ελέγχους, κατά τους οποίους οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η εγκυμοσύνη της προχωρούσε φυσιολογικά.

Το υπερηχογράφημα που έκανε έμοιαζε φυσιολογικό και οι γιατροί υπέθεσαν, ότι τα συμπτώματά της οφείλονταν σε αναιμία και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Έτσι, της χορήγησαν θεραπεία γι’ αυτά και τα συμπτώματά της υποχώρησαν κάπως, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ένα δεύτερο υπερηχογράφημα δύο ημέρες μετά, έδειξε ότι το μωρό που κουβαλούσε μέσα της… βρισκόταν μέσα στην κοιλιακή της χώρα, έξω από τη μήτρα της.

Το μωρό κρίθηκε ότι ήταν βιώσιμο, παρότι δεν προστατευόταν από τον αμνιακό σάκο, και δεν περιβαλλόταν από τα φυσιολογικά αμνιακά υγρά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχε φυσιολογική, αλλά άδεια (!) μήτρα και φυσιολογικές ωοθήκες και σάλπιγγες.

Η 22χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να… γεννήσει και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ζύγιζε 1,7 κιλά.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη σε δύο μέλη του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν


Αφορά τη μη καταβολή οφειλών στο ΙΚΑ, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της μη καταβολής οφειλών στο ΙΚΑ ασκήθηκε στα δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι οφειλές ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 623.465,11 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χώρος για κυριακάτικο παζάρι παραχωρήθηκε στη Θεσσαλονίκη


Θα πραγματοποιείται στην οδό Νικηφόρου Ουρανού.

Κοινόχρηστο χώρο για τη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού, παραχωρεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στην Ομοσπονδία Μακεδονίας «Μέγα Αλέξανδρος - ΡΟΜ».

Η ομοσπονδία θα επιβλέπει την καθαριότητα, αλλά και την ευταξία της περιοχής, ενώ βασική προϋπόθεση είναι να παραμένουν ανοιχτοί για την κυκλοφορία των οχημάτων οι δρόμοι προς τη δυτική είσοδο της πόλης.

Η οδός Νικηφόρου Ουρανού κρίθηκε ως η καταλληλότερη διότι δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο γραφεία, το πλάτος και το μήκος του χώρου κρίνεται ικανοποιητικό για την ανάπτυξη υπαίθριων πάγκων, ενώ η περιοχή εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία και υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης.

«Αντίστοιχη πετυχημένη λειτουργία κυριακάτικης αγοράς υπάρχει σε πολλές χώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, προσθέτοντας «δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με την αγορά στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο καθώς το παζάρι απευθύνεται σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, είναι σε μακρινή απόσταση και γίνεται την Κυριακή».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι δίδυμες που θέλουν να είναι ίδιες σε όλα!


Μοιράζονται και τον ίδιο σύντροφο...
Ξόδεψαν χιλιάδες δολάρια, για να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού οι δυο 28χρονες δίδυμες από την Αυστραλία, που δεν ήθελαν να έχουν τίποτα διαφορετικό η μία από την άλλη...

Οι κοπέλες από το Περθ, έχουν κοινό τηλέφωνο, κοινό αμάξι και ένα μοναδικό λογαριασμό στο Facebook και πολύ δύσκολα αποχωρίζεται η μία την άλλη...

Η Anna και η Lucia DeCinque, μάλιστα, μοιράζονται και τον ίδιο σύντροφο ώστε να μην έχουν καμία διαφορά τόσο σε εξωτερική εμφάνιση όσο και στον τρόπο ζωής τους!
















Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: Tέλος η ατιμωρησία στο Δημόσιο


«Θα στείλουμε στο σπίτι τους όσους έχουν εμπλακεί σε παρανομίες».

«Εμείς θα προχωρήσουμε τη διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης κόντρα στις αντιστάσεις -και να μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό. Το οφείλουμε στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν ανέχονται άλλο την αδράνεια, αλλά και την επίκληση του πολιτικού κόστους», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, τον επανέλεγχο των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και την αξιολόγηση με προκαθορισμένες ποσοστώσεις βαθμολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης, τόσο στην επιχειρησιακή της ανεπάρκεια όσο και στην απροθυμία του πολιτικού συστήματος και κυρίως εκείνων που δίνουν «μάχες οπισθοφυλακών», υπερασπιζόμενοι ένα «βαθύ κράτος το οποίο αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή».

Από την άλλη, «φωτογραφίζοντας» τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που «δεν λένε εξ αρχής όχι σε όλα, αλλά όμως συχνά περιορίζονται σε κοινότοπες, γενικόλογες διακηρύξεις και εξαγγελίες πολύ επιβλητικών σχεδίων, χωρίς συγκεκριμένο “δια ταύτα”».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επέμεινε πως οι φορείς που αναφέρονται στο νομοσχέδιο, καταργούνται κατόπιν αξιολογήσεων των ίδιων των υπουργείων αλλά και εξωτερικών φορέων, υπογράμμισε ωστόσο πως, όταν καταργείται ένας φορέας, αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται και η δημόσια πολιτική που ασκεί, καθώς πλέον ενδυναμώνονται οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, προκειμένου να την αναλάβουν.

«Στην περιφέρεια του Δημοσίου, δημιουργήθηκαν πάρα πολλά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό έγινε τους καλούς καιρούς, όταν υπήρχε άφθονο χρήμα και όταν το πελατειακό σύστημα εκείνης της εποχής ήθελε να δημιουργεί νομικά πρόσωπα, εν πολλοίς και για να διορίζει κόσμο. Αυτές οι εποχές παρήλθαν πια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το νέο σύστημα αξιολόγησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως «αναγνωρίζουμε τον κόπο του εργατικού υπαλλήλου, ο οποίος δεν θέλει πια να βαθμολογείται το ίδιο με όσους συστηματικά βγάζουν την ουρά τους απέξω και περιμένουν από τους άλλους να βγάλουν τη δουλειά». Ωστόσο, αν και ο ίδιος χθες είχε υπογραμμίσει πως η αξιολόγηση με προκαθορισμένες ποσοστώσεις επιτυχίας, δεν συνοδεύεται με απολύσεις για το 15% των υπαλλήλων που θα λάβουν χαμηλή βαθμολογία, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει εναλλακτική πρόταση αξιολόγησης, καθώς «παραμένει αμετανόητος θιασώτης ενός μεγάλου κράτους».

Τέλος, όσον αφορά τον επανέλεγχο των προσλήψεων στο Δημόσιο, πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε εάν θα πρέπει να γίνουν ανεκτοί υπάλληλοι που το διάστημα που εργάζονταν ως συμβασιούχοι, «ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και λάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν επανειλημμένα με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν με μία σύμβαση αορίστου χρόνου, που χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας τις οποίες χορηγούσαν οι ομοσπονδίες εργαζομένων και όχι η αρμόδια διοίκηση, ή που χρησιμοποιούσαν πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να στοιχειοθετήσουν μετατροπή συμβάσεων».

«Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και στο σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε παρανομίες, αλλά και όσους σιγόνταραν την παρανομία» διατράνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για την άρση του τραπεζικού απορρήτου


Γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, σε γνωμοδότησή του διευκρινίζει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για την άρση του τραπεζικού απορρήτου κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Ο κ. Παντελής γνωμοδότησε ύστερα από ερώτημα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την παροχή στοιχείων από τις τράπεζες σε εντεταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, όταν αυτοί διενεργούν φορολογικούς ελέγχους.

Στη γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι για την άρση του τραπεζικού απορρήτου και την παροχή στοιχείων σε εντεταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, όταν διενεργούν ελέγχους για «τον προσδιορισμό, βεβαίωση και είσπραξη εσόδων του Δημοσίου», ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 15 του νόμου 4173/2013 (Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας) και όχι οι διατάξεις του καταργημένου άρθρου 66 του νόμου 2238/1994, όπως αυτές συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 3943/2011.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξετάσεις θα δείξουν τα αίτια του θανάτου της αθλήτριας


Η 28χρονη ανασύρθηκε χθες νεκρή από πισίνα κολυμβητηρίου της Πάτρας.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων περιμένουν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να καταλήξουν με ακρίβεια στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της 28χρονης αθλήτριας, που ανασύρθηκε νεκρή χθες το απόγευμα από την πισίνα του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός», στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα από την νεκροψία-νεκροτομή δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου της αθλήτριας, γι’ αυτό αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπό επιτήρηση η φάρμα με τις «τρελές αγελάδες»


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απολύτως ασφαλές το βόειο κρέας.

Υπό αυστηρή επιτήρηση τέθηκε η φάρμα στη Λοκρίδα Φθιώτιδας, όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων» (Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας), σε νεκρά βοοειδή, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, εφαρμόζουν από το 1997 Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών, το οποίο επικαιροποιείται κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσημο έλεγχο σε βοοειδή που σφάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση σε όλα τα σφαγεία της χώρας. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών λαμβάνονται δείγματα εγκεφαλικού ιστού, τα οποία αποστέλλονται για έλεγχο στο δίκτυο Κτηνιατρικών Εργαστηρίων για τη ΣΕΒ.

Τα σφάγια δίνονται στην κατανάλωση μόνο σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Κατά συνέπεια, αναφέρει, το κρέας που διατίθεται στην κατανάλωση είναι απολύτως ασφαλές.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έλεγχο και σε νεκρά βοοειδή στις εκτροφές, όπως συνέβη και στην περίπτωση με τα δύο θετικά κρούσματα της νόσου σε μονάδα της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας.

Επιπλέον, το υπουργείο ενημερώνει ότι από το 2007 πραγματοποιείται σε ετήσια βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ζωοτροφών, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και τον έλεγχο των ζωοτροφών για ΣΕΒ. Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε 300 δείγματα ζωοτροφών ανά έτος για τη ΣΕΒ.

Μέχρι σήμερα, προσθέτει, δεν έχουν βρεθεί περιπτώσεις μη συμμορφούμενων δειγμάτων ζωοτροφών για βοοειδή. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος ελέγχονται και οι ζωοτροφές της μονάδας, στην οποία βρέθηκαν τα θετικά κρούσματα της νόσου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποδοσφαιρικός αγώνας ελπίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου


«Φίλοι Βαζέχα» vs ΑΠΕ Λαυρεωτικής.

Ποδοσφαιρικό αγώνα ελπίδας διοργανώνουν την Τρίτη 25 Μαρτίου και ώρα 17:00 οι Γιατροί του Κόσμου, με στόχο τη στήριξη των προγραμμάτων εσωτερικού της οργάνωσης. Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας «Φίλοι Βαζέχα» και της ΑΠΕ Λαυρεωτικής θα διεξαχθεί στο γήπεδο Λαυρεωτικής «Γεώργιος Ραφιάς».

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως Κ. Βαζέχα, Τ. Δέλλας, Γιόσεφ Βάντσικ, Λυμπερόπουλος, Γεωργάτος, Αποστολάκης, Α. Τζόρβας, Α. Μπασινάς, Σ. Αμανατίδης, Γ. Χαϊκάλης, Α. Βαζέχα κ.α. όπου μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και παίζουν ποδόσφαιρο για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Την μέρα του αγώνα, Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα παραβρίσκεται έξω από το γήπεδο Λαυρεωτικής «Γεώργιος Ραφιάς» από τις 10:00 έως 15:00 με διάφορες ειδικότητες ιατρών για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα γενναιόδωρα ξεσπάσματα των celebrities


Οι διασημότητες που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα με τη γαλαντομία τους!

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν κατηγορίες του star system που τα προβεβλημένα μέλη του βγάζουν πολλά περισσότερα απ' όσο ενδεχομένως θα έπρεπε.

Και όταν λέμε πολλά περισσότερα, εννοούμε καραβιές χρημάτων!

Καθώς λοιπόν σε έναν δίκαιο κόσμο άνθρωποι που κάνουν την πραγματική διαφορά σε όρους ανθρωπότητας, όπως επιστήμονες, γιατροί και εφευρέτες, θα έβγαζαν πολλά περισσότερα από ηθοποιούς, τραγουδιστές και αθλητές, κάποια celebrities φαίνεται να έχουν συνείδηση αυτού και θέλουν να επιστρέψουν λίγα από τα πολλά τους στην κοινωνία.

Όχι βέβαια με όρους αγαθοεργίας, αλλά στην επικράτεια του πουρμπουάρ!

Γι' αυτό και δεν θα φιγουράρουν ονόματα όπως του Μπόνο, της Όπρα και του Μπιλ Γκέιτς, γνωστοί για το σοβαρό φιλανθρωπικό τους έργο, αλλά διασημότητες που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συνδράμουν το πενιχρό μεροκάματο σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων...

Τα μυθικά πουρμπουάρ και ακόμα μυθικότερα δώρα του Τσάρλι Σιν



Ο Τσάρλι Σιν είναι γνωστός για πολλά πράγματα, αρκετά εκ των οποίων περιλαμβάνουν ναρκωτικά, ποτό, ξέφρενα πάρτι, θέματα διαχείρισης θυμού αλλά και την πληθωρική αγάπη του για τις πορνοστάρ. Παρά το κακό του όνομα πλέον στο Χόλιγουντ, ο γνωστός σταρ είναι συνώνυμο της γαλαντομίας! Όταν λοιπόν η κόρη του γιόρταζε τα 16α της γενέθλια, ο Τσάρλι έδωσε πριμ σε όλους όσοι εργάστηκαν για το πάρτι της 200 δολάρια, και πιστέψτε μας ήταν πολλοί! Και βέβαια κάθε πορνοστάρ που του κράτησε συντροφιά τις μοναχικές εκείνες νύχτες πήρε γενναιόδωρα μπόνους, όπως χρυσά σκουλαρίκια, κολιέ με μαργαριτάρια, ακόμα και χρυσά ρολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να ξεπεράσει τη στιγμή που ο Τσάρλι έβγαλε από τον τραπεζικό του λογαριασμό -και όχι από καταπίστευμα ιδρύματος!- 75.000 δολάρια για να βοηθήσει ένα παιδί στη μάχη του με τον καρκίνο, περιοριζόμενος απλά να σχολιάσει: «Κανείς γονιός δεν πρέπει να βλέπει το παιδί του να το περνά αυτό»...

Ο Έλβις Πρίσλεϊ χάριζε τις Κάντιλακ σαν καραμέλες



Ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ και ένα από τα μεγαλύτερα ποπ είδωλα του 20ού αιώνα ήταν επίσης θρύλος για την αυθόρμητη γενναιοδωρία του. Τόσο ανοιχτοχέρης μάλιστα που ένα από τα αγαπημένα του χόμπι ήταν να χαρίζει πανάκριβες Κάντιλακ στους φίλους του και κάποιες φορές ακόμα και σε παντελώς αγνώστους! Σε μια από αυτές τις λαμπρές στιγμές, ο Έλβις αγόρασε ένα κίτρινο διθέσιο αμάξι για μια ηλικιωμένη Αφρο-Αμερικανή: ο ίδιος ήταν μέσα στην αντιπροσωπεία ψάχνοντας για το καινούριο του αμάξι όταν είδε την ηλικιωμένη να κοιτά παραπονεμένη έξω από τη βιτρίνα. Και όταν τη ρώτησε αν θα ήθελε ένα από δαύτα, εκείνη του απάντησε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να διαθέσει το απαραίτητο ποσό για ένα κομψοτέχνημα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Μισό λεπτό», της είπε ο Πρίσλεϊ και επέστρεψε στο κατάστημα για να της αγοράσει αυτό που βλεφάριαζε η γυναίκα. Μάλλον το «βασιλιάς» δεν ήταν καθόλου τυχαίο...

Η Έλεν ΝτεΤζένερις στο πουρμπουάρ των 10.000 δολαρίων και του κατακόκκινου αυτοκινήτου



Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια συγκινήθηκε με την ιστορία μιας σερβιτόρας από το New Hampshire, της Sarah Hoidahl, η οποία πλήρωσε από την τσέπη της τον λογαριασμό δύο στρατιωτών όταν τους άκουσε να παραπονιούνται ότι ήταν για καιρό απλήρωτοι εξαιτίας της περιπέτειας με το «κλείσιμο» του δημόσιου τομέα των ΗΠΑ. Η γκαρσόνα και ανύπαντρη μητέρα έδωσε λοιπόν όλο της το μεροκάματο για τα στρατευμένα νιάτα της Αμερικής, φεύγοντας από τη δουλειά με 8 δολάρια στην τσέπη. Η ΝτεΤζένερις δεν έχασε ευκαιρία και κάλεσε την 22χρονη στην εκπομπή της, μόνο και μόνο για να της δώσει ένα παχυλό -και προσωπικό- τσεκ 10.000 δολαρίων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες μετά παρουσιάστηκε στο εν λόγω εστιατόριο προσποιούμενη την τοπική δημοσιογράφο, αυτή τη φορά βέβαια για να κάνει άλλο ένα δώρο στη σερβιτόρα: ένα κόκκινο Hyundai Santa Fe Sport, ώστε να μην αγγαρεύει πια η νεαρή γυναίκα τη μητέρα της να τη μεταφέρει στον χώρο εργασίας της...

Ο Jay Z αφήνει το πλέον περίεργο πουρμπουάρ που μπορείτε να φανταστείτε



Τι είναι το τόσο φοβερό με το tip του Jay Ζ, που περιλαμβάνεται εξάλλου στο προβλέψιμο 20% του λογαριασμού; Μα ότι στη σπάνια αυτή περίπτωση το 20% μεταφράστηκε σε 50.000 δολάρια! Απίστευτο κι όμως αληθινό, ο γνωστός ράπερ έκανε τη διαφορά στο ίδιο μάλιστα κλαμπ του Μαϊάμι που ο Mark Cuban των Dallas Mavericks, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ από την ομάδα του, ξόδεψε 100.000 δολάρια σε ποτά! Πίσω στα 2011 λοιπόν, ο Jay Z και ο κολλητός του Kanye West γιόρταζαν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους «Watch the Throne». Ο Jay άρχισε λοιπόν να παραγγέλνει το ένα μπουκάλι από την ακριβότερη σαμπάνια του μαγαζιού πίσω από το άλλο, καταφέρνοντας να κάνει λογαριασμό 250.000 δολαρίων, όλα σε σαμπάνια. Και όπως ήταν φυσικό, το καθιερωμένο πουρμπουάρ του 20% ανήλθε στα 50.000 δολάρια, κάτι που ο ράπερ πλήρωσε ευχαρίστως και έκανε όλα τα γκαρσόνια του κλαμπ τρισευτυχισμένα...

Το πουρμπουάρ των 4.000 δολαρίων του Τζόνι Ντεπ



Μπορεί να ξέρουμε τον Τζόνι Ντεπ ως ταλαντούχο ηθοποιό, ακόμα και ως γλυκομίλητο και ευγενικό άνθρωπο, η παροιμιώδης γαλαντομία του όμως δεν είναι καθόλου δημοσιοποιημένη. Και δεν μιλάμε φυσικά για τις ηχηρές δωρεές του στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο! Όταν γύριζαν λοιπόν το «Public Enemies», ο Ντεπ οργάνωσε ένα παρτάκι για τον σκηνοθέτη Μάικλ Μαν και τη συμπρωταγωνίστριά του Μαριόν Κοτιγιάρ στο αγαπημένο του φαγάδικο του Σικάγο, το Gibsons. Η τριάδα πλήρωσε λίγο περισσότερο από 500 δολάρια για το φαγητό και μερικά μπουκάλια κρασί, ο Τζόνι αποφάσισε ωστόσο να κάνει τη διαφορά αφήνοντας το αστρονομικό ποσό των 4.000 δολαρίων για πουρμπουάρ! Να σου πω εγώ 20%...

Το επικό tip της Ναόμι Κάμπελ των 5.000 στερλίνων



Αυτό μπορεί και να είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της λίστας μας, καθώς οι ειδήσεις για το πολυθρύλητο μοντέλο δεν περιλαμβάνουν συνήθως πράξεις γενναιοδωρίας, παρά μόνο νέα για το πόσο κακά και βάναυσα φέρεται στους συνεργάτες αλλά και όποιον τύχει να βρεθεί δίπλα της! Μπορεί λοιπόν το συγκεκριμένο βράδυ να αποζητούσε λυσσαλέα λίγο καλό κάρμα ή να ήταν απλά «πίτα», καθώς έκανε τη διαφορά όταν έδωσε στην γκαρσόνα που σέρβιρε αυτή και την Κάμερον Ντίαζ πουρμπουάρ 5.000 λιρών Αγγλίας. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν το πόσο καλά περνούσε η βρετανή μοντέλα χορεύοντας συνεχώς με την Ντίαζ, με τα ποτήρια τους να γεμίζουν διαρκώς με βότκα, γεγονός που εξηγεί ίσως τη μία και μοναδική ασυνήθιστη πράξη γαλαντομίας της Κάμπελ...

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γίνεται πρωτοσέλιδο για τη γενναιοδωρία του φτάνοντας στο Λος Άντζελες



Όταν έρχεται στο μυαλό μας ο βρετανός ποδοσφαιριστής, τον μνημονεύουμε συνήθως ως έναν από τους γνωστότερους και πιο πλούσιους μπαλαδόρους του κόσμου. Άντε και για τις συνεχείς αλλαγές στο κούρεμά του, για το πόσο καλοντυμένος είναι, ακόμα και για τα γρήγορα αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του. Κι αυτό γιατί η ξακουστή γαλαντομία του περνά συνήθως σε δεύτερη μοίρα! Το 2008 λοιπόν, με το που προσγειώθηκε στην Πόλη των Αγγέλων, ο Ντέιβιντ έβγαλε τους νέους του συμπαίκτες στην Galaxy για ποτό, μετά τη νίκη τους σε φιλική αναμέτρηση. Κι ενώ ο λογαριασμός δεν άγγιξε καν τα 100 δολάρια, γιατί ήταν όλοι τους αθλητές, ο ίδιος άφησε ένα χορταστικό ποσό 1.000 δολαρίων στην γκαρσόνα Claudia Belden! Μπράβο ο Ντέιβιντ...

Ο Ράσελ Κρόου αφήνει tip 600 στερλίνων σε μάτσο στιλ



Όταν ακούμε για τον Ράσελ Κρόου, σκεφτόμαστε συνήθως είτε τον «Μονομάχο» είτε τον ενοχλητικό και αγενή σταρ που τα βάζει μονίμως με τους δημοσιογράφους και τους φαν του. Αυτή βέβαια είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς ο Κρόου είναι πολλά περισσότερα: σε μια τέτοια καλή του μέρα λοιπόν, με τον ηθοποιό να βρίσκεται στην Ουαλία για τα γυρίσματα του «Robin Hood», ο Ράσελ έκανε την παμπ Carew Inn πρωτοσέλιδο στον κόσμο της showbiz, όταν μετά το γεύμα με τους 9 φίλους του, που του κόστισε 250 λίρες Αγγλίας, άφησε άλλες 600 ως πουρμπουάρ!

Ο Μπραντ Πιτ εισβάλει στον λαμπρό κόσμο των μεγαλύτερων γαλαντόμων (σε όρους πουρμπουάρ πάντοτε!)



Ένα από τα πιο σέξι πρόσωπα του Χόλιγουντ εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες δεν είχε τη φήμη του ανοιχτοχέρη, μόνο του συζύγου της Αντζελίνα Τζολί. Έλα όμως που το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να το αλλάξει αυτό, όταν πήγε την καλή του σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο στη Γερμανία για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Κι ενώ το τσιμπούσι για δύο ανήλθε στα 1.100 δολάρια, ο Μπραντ άφησε άλλα 700 ως tip, εκτοξεύοντας το πληρωτέο ποσό στα 1.800 δολάρια. Όσο για την γκαρσόνα που δεν πίστευε στα μάτια της, δήλωσε: «Τα γόνατά μου έτρεμαν! Μοιράστηκα το πουρμπουάρ με άλλους 15 συναδέλφους μου». Φήμες που θέλουν τους αμερικανούς σερβιτόρους εξοργισμένους με τη συμπεριφορά του, καθώς σε αμερικανικό έδαφος δεν εμφανίζεται εξίσου γενναιόδωρος, ελέγχονται ως ανακριβείς...



Διαβάστε περισσότερα...

Διαλέξτε το αγαπημένο σας ποίημα και διαβάστε το με παρέα


Βραδιά ποίησης την Τετάρτη 19 Μαρτίου.

Βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στον Πολυχώρο τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανάγνωση θα συνοδεύεται από μελοποιημένη ποίηση από τους μουσικούς Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα), Γεωργία Μαρίνη (βιολί) και Δημήτρη Παπαδάμη (ακορντεόν).

Τραγουδά η Καίτη Ζαραβέλα.

Τη βραδιά θα συντονίσει ο ποιητής Γιάννης Κοντός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν το αγαπημένο τους ποίημα και να το διαβάσουν με παρέα.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:

Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νάσος Βαγενάς, Αναστάσης Βιστωνίτης, Ρέα Γαλανάκη, Μιχάλης Γκανάς, Κωστής Γκιμοσούλης, Λίνα Ζαρκαδούλα, Μάνος Καρατζογιάννης, Στάθης Κουτσούνης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μιχαήλ Μήτρας, Κώστας Παπαγεωργίου, Σταμάτης Πολενάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Θωμάς Τσαλαπάτης

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Τον τίτλο του ποιήματος που θα διαβάσετε, τον ποιητή και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Το ποίημα που θα επιλέξετε δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200 λέξεις.
• Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαβάσουν μόνο εκδοθέντα έργα τρίτων (Ελλήνων και ξένων ποιητών).
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 14/3/2014.
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Τ: 211 3003580, E: polychoros@metaixmio.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Γκιουλέκας: Θα νομοθετήσουμε για τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΑΕΙ


«Αυτό που προέβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011 και που το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, εμείς πρόκειται –σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε προκειμένου η βασική πολιτική βούληση, που είναι να βοηθήσουμε αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, στον Real FM και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ερωτηθείς σχετικά με τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών για να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ο κ. Γκιουλέκας, τόνισε: «Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων για να γνωρίζουν γρήγορα οι εκπαιδευτικοί πώς πρόκειται να γίνει αυτό».

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού


Ανακοίνωση 12.03.2014.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), είναι δικαιούχος της Πράξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9» (Κωδ. ΟΠΣ 277710, 277711, 277712), η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Στο πλαίσιο της παραπάνω Πράξης, η Ε.Σ.Α.μεΑ. δυνάμει του υπ’ αριθ. Νο17/17.02.2014 πρακτικού της Ε.Γ. θα αναθέσει σε φυσικό πρόσωπο ή ομάδα με σύμβαση μίσθωσης έργου, τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τον εκπαιδευτή (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ) για το Υποέργο 1 Δράση 5 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΒΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ».

Οι ειδικότερες υποχρεώσεις του συγγραφέα ή της συγγραφικής ομάδας είναι: α) η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ) που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτών στον τομέα των κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με βαριές αναπηρίες. Το εγχειρίδιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 σελίδες/75.000 λέξεις.

Αναλυτικότερα:

1. Ο συγγραφέας ή η συγγραφική ομάδα, μετά την ανάθεση της συγγραφής με την υπογραφή της σύμβασης, υποχρεούται/νται να καταθέσει/σουν πλάνο εργασίας, με το οποίο θα περιγράφει/ουν τον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού που έχει/ουν αναλάβει, θα θέτει/ουν τους στόχους και τους επιμέρους σκοπούς.
2. Οι προδιαγραφές συγγραφής του εγχειριδίου θα τεθούν από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Πράξης. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, ο οποίος έχει την επιστημονική εποπτεία του εκπαιδευτικού υλικού μέχρι την τελική παράδοσή του, θα πραγματοποιήσει τρεις τουλάχιστον συναντήσεις με τον συγγραφέα ή τη συγγραφική ομάδα, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθοδήγηση, η παρακολούθηση και η εποπτεία του υλικού. Οι συναντήσεις αυτές θα αφορούν την έγκριση των πλάνων εργασίας, την πορεία της συγγραφής του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού μέχρι την ολοκλήρωσή του.


ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ
• Εκπαιδευτικό υλικό για τον εκπαιδευτή (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ)

Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού είναι δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η αμοιβή του συγγραφέα/συγγραφικής ομάδας ορίζεται συνολικά στο ποσό των 9.000€ μικτά. Η καταβολή της αμοιβής θα γίνει με την παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού και την πιστοποίηση της ποιοτικής παραλαβής του από την υπηρεσία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραγωγής, αναπαραγωγής και διάθεσης με κάθε τρόπο του εκπαιδευτικού υλικού. Ο συγγραφέας / συγγραφική ομάδα μπορεί μόνον κατόπιν γραπτής έγκρισης της Ε.Σ.Α.μεΑ. να χρησιμοποιήσει το εκπαιδευτικό υλικό ή μέρος αυτού για ατομικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
• Διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε συναφές αντικείμενο. Εάν οι τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται πράξη ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ για την αντιστοιχία και ισοτιμία του τίτλου
Οι τίτλοι σπουδών που ορίζονται ως συναφείς με το αντικείμενο είναι οι ακόλουθοι:
- Ψυχοπαιδαγωγοί με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Μουσικοθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Παιδαγωγοί Θεάτρου ή Θεατρικού Παιχνιδιού με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Εργοθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Ψυχολόγοι με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Γυμναστής με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Χοροθεραπευτές με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
- Νοσηλευτές με εμπειρία στην Αποκατάσταση Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία ή/και άλλες Αναπτυξιακές Αναπηρίες.
• Δημοσιεύσεις σχετικές με το αντικείμενο σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, κεφάλαια σε πρακτικά συνεδρίων.
• Ανακοινώσεις σχετικές με το αντικείμενο σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια.
• Επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία σχετική με τον τομέα των κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία ή/και άλλες αναπτυξιακές αναπηρίες.

Για την απόδειξη των ανωτέρω προσόντων απαιτείται η προσκόμιση αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος και αντίστοιχων επικυρωμένων φωτοαντιγράφων (τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, κ.λπ.).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00), είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε κλειστούς φακέλους, στην εξωτερική πλευρά των οποίων θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο τίτλος «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ» και στο εσωτερικό των οποίων θα περιέχεται ένας (1) υποφάκελος ο οποίος θα εσωκλείει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΠΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ.16341 Ηλιούπολη,
2ος Όροφος,
Υπ’ όψιν Γραφείου Πρωτοκόλλου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Ορίζεται στις δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενης από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης της παρούσας και λήξης της την 27/03/2014, ώρα 12:00μ. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία παράδοσης στην ταχυδρομική υπηρεσία.
Μετά τη λήξη της παραπάνω οριζόμενης προθεσμίας δεν θα γίνεται αποδεκτή η κατάθεση φακέλων υποψηφιοτήτων.

Η αξιολόγηση και επιλογή του συγγραφέα/συγγραφικής ομάδας θα γίνει από τριμελή επιτροπή, ενώ ενδέχεται οι συμμετέχοντες να κληθούν και σε συνέντευξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Α. Χατζηπέτρου τηλ.: 210 9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 έως 14:00.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1067 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΚΕΠΑ - Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το ΚΕΠΑ ως δημοσιονομικό εργαλείο περικοπής κοινωνικών δαπανών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.03.2014.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. με κατεπείγουσα επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κοινοποιούμενη και προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, επισημαίνει την αναγκαιότητα της πλήρους και εκ βαθέων ανασυγκρότησης του συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, γνωστό ως ΚΕΠΑ, το οποίο από την πρώτη στιγμή ίδρυσής του παρουσιάζει διαρθρωτικές αδυναμίες και προβλήματα σε διοικητικό και υγειονομικό επίπεδο. 


Η Ε.Σ.ΑμεΑ. επισημαίνει ότι η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στη λειτουργία των ΚΕΠΑ, ειδικά την τελευταία περίοδο με την απεργία των ιατρών ΕΟΠΥΥ δεν είναι δυνατόν να εκτονωθεί μόνο με την τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και με την οποία προβλέπεται εκ νέου η σύσταση του Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕΠΑ έως τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4239/2014 με τις οποίες το ΙΚΑ αποσκοπεί στη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής των 85.000 (στοιχεία Φεβρουαρίου 014) αιτούντων την πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας τους, θα πρέπει να συνδυαστούν με ένα σύνολο ενεργειών διαδικαστικού και θεσμικού χαρακτήρα για να οδηγήσουν στην ουσιαστική ανασυγκρότηση του ΚΕΠΑ. 


Υπό αυτό το πρίσμα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέθεσε τις προτάσεις της οι οποίες αφορούν:
 Στη λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των αιτούντων την πιστοποίηση της αναπηρίας τους μέσω της απλοποίησης γραφειοκρατικών διαδικασιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
 Άμεση σύγκληση της Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010 για για την ένταξη πρόσθετων κατηγοριών αναπηρίας/χρόνιας πάθησης στον πρόσφατο Πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων.
 Θεσμικές παρεμβάσεις επιστημονικού και διοικητικού χαρακτήρα για την βαθιά και ουσιαστική ανασυγκρότηση του ΚΕΠΑ. (εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων βάσει ενός επικαιροποιημένου, σύγχρονου Κανονισμού Βαθμού Αναπηρίας, ουσιαστική εκπαίδευση των ιατρών για την επιστημονική διαδικασία της πιστοποίησης κ.ά.)
 Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Εφαρμογής και Ελέγχου του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΠΑ.

Η Ε.Σ.μεΑ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να εξετάσει τις προτάσεις της και να σχεδιάσει την οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ, βάσει την νέας δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία, όπως αυτή αποτυπώνεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με το ν. 4074/2012.
Το ΚΕΠΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί χρήσιμο δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Η επιστολή της Ε.Σ.ΑμεΑ. επισυνάπτεται για την πλήρη ενημέρωσή σας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δελτίο Τύπου σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 172 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή»


5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή»


Έναρξη:
13/03/2014
Λήξη:
14/03/2014

Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΜΕ) διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή». Στόχος του Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την άρση των προκαταλήψεων και στερεοτύπων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην επικοινωνία και την ενημέρωση. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης αναπτύσσει από το 2006 και οι οποίες στοχεύουν στον προβληματισμό και το διάλογο για τα θέματα των ΑμεΑ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ( Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου,Καλλιθέα) στις 13-14 Μαρτίου 2014.

Οι εργασίες τις ημερίδας θα μεταδοθούν σε live streaming μέσα από το δικτυακό τόπο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.amna.gr/).
Επισυναπτόμενα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΑΦΙΣΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Οδηγίες Πρόσβασης - Διευκολύνσεις Μετακίνησης για ΑμεΑ.


Πηγή: http://ggme.gov.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φυτοφάρμακα «σκότωσαν» χιλιάδες σπάνια πουλιά


Φυτοφάρμακα ευθύνονται για το θάνατο χιλιάδων πτηνών στη Νέα Νότια Ουαλία, όπως απέδειξαν τα σχετικά τεστ που έκανε η αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τα πτηνά αυτά, πολλά από τα οποία είναι σπάνια, (ειδική κατηγορία παπαγάλων) εκτέθηκαν σε φυτοφάρμακα που χρησιμοποίησαν γεωργοί, αποφάνθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Εκφράζεται μάλιστα φόβος πως ενδέχεται να απειληθούν με εξαφάνιση κάποια είδη πτηνών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, Αυστραλοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα δώσει την δυνατότητα να κάνει το ζωικό βασίλειο της Ανταρκτικής ευάλωτο σε «εισβολή» άλλων ζωντανών από θερμότερα κλίματα και θα το απειλήσει.


Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει το άσυλο ανιάτων!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, πλ. Βάθη, 2ος όροφος, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ 190 ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ 
ΚΑΙ 150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ

Η πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., οδηγεί τα ιδρύματα για βαριά αναπήρους στη διάλυση και το κλείσιμο.

Σύμφωνα με γράμμα της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων προς τις οικογένειες των 190 αναπήρων που περιθάλπονται στο ίδρυμα, στις 19 Μάρτη είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση του «φιλανθρωπικού σωματείου» που θα αποφασίσει τη διάλυσή του λόγω οικονομικών δυσκολιών και μεγάλων χρεών.
Κλείνουν το  Άσυλο Ανιάτων που λειτουργεί για πάνω από 100 χρόνια επί της οδού Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Να μην το επιτρέψουμε!
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που αρνούνται εδώ και χρόνια να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για την περίθαλψη, τη φροντίδα των βαριά αναπήρων που έχουν ανάγκη από κλειστή νοσηλεία καθώς και την στήριξη των οικογενειών τους. Ευθύνες έχει και η διοίκηση του ιδρύματος που υλοποίησε πλήρως αυτή την πολιτική, συρρίκνωσε τις υπηρεσίες μειώνοντας τα κρεβάτια, μετέφερε το πρόβλημα στους ασθενείς και στους εργαζόμενους και τώρα έρχεται να αναγγείλει το κλείσιμο, ουσιαστικά, του Ασύλου Ανιάτων. 
Το σχέδιο του κλεισίματος του ιδρύματος από κυβέρνηση και διοίκηση πρέπει να ακυρωθεί με τον αγώνα μας. Άμεσα το κράτος να επιχορηγήσει το ίδρυμα για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του και στην πορεία να περάσει στο δημόσιο. 

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί εργαζόμενοι και ανάπηροι ενάντια στην πολιτική που κλείνει δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας για να εξασφαλίσουν «πελατεία» στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, για να φορτώσουν το κόστος στον ίδιο τον ανάπηρο και την οικογένειά του. Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία – Πρόνοια, συγκεντρώνουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του Π.Α.ΜΕ. Γιατί ήταν οι μόνοι που έλεγαν την αλήθεια για το τι ερχόταν και καλούσαν να βάλουμε φρένο σ’ αυτές τις πολιτικές.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κλείσει το Άσυλο Ανιάτων, να χρηματοδοτηθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες της λειτουργίας του στην προοπτική άμεσης ένταξης του στο δημόσιο, μαζί με όλη του την περιουσία
  • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης
  • Καμία απόλυση. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπόμενων 


Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.


Δελτίο τύπου...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εμπειρογνώμονας «καίει» τον Πιστόριους


Εμπειρογνώμονας της αστυνομίας κατέθεσε στη δίκη του αθλητή από τη Νότια Αφρική, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος δικάζεται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Γιοχάνες Γκερχάρντους Βερμόιλεν, ειδικός του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας εξέφρασε αμφιβολίες για την εκδοχή που εκείνος έχει παρουσιάσει για τα γεγονότα της νύχτας της δολοφονίας του μοντέλου.



Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο ανέφερε ότι θεωρεί απίθανο ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων να φορούσε τα προσθετικά του μέλη όταν πυροβόλησε εναντίον της Στέενκαμπ πίσω από την πόρτα του μπάνιου και όταν την έσπασε.

Η κατάθεση αυτή αντικρούει την εκδοχή των γεγονότων κατά τον Πιστόριους, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι φόρεσε τα προσθετικά του μέλη αφότου πυροβόλησε και προσπάθησε να κλωτσήσει την πόρτα για να την ανοίξει πριν την σπάσει με ένα μπαστούνι του κρίκετ.

Ο 27χρονος αθλητής έχει υποστηρίξει ότι νόμιζε πως ένας ληστής είχε εισβάλει στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου, πυροβόλησε πίσω από την κλειδωμένη πόρτα και μόλις συνειδητοποίησε ότι η Στέενκαμπ βρισκόταν στο μπάνιο, έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ σε μια προσπάθεια να της σώσει την ζωή.

Ο Βερμόιλεν επιβεβαίωσε ότι η πόρτα ήταν διάτρητη από σφαίρες και είχε σπάσει. Έδειξε το μπαστούνι του κρίκετ και παρουσίασε πώς ο Πιστόριους προκάλεσε τα χτυπήματα στην πόρτα.

«Τα σημάδια στην πόρτα και στο μπάνιο συνάδουν με την εκδοχή ότι έσπασε την πόρτα με το μπαστούνι, ωστόσο το ύψος των βαθουλωμάτων υποδεικνύει ότι ο Πιστόριους δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη», είπε ο Βερμόιλεν.

Η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτήν την αντίφαση για να προκαλέσει αμφιβολίες για την αξιοπιστία της κατάθεσης του πρωταθλητή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αθλητή επιχείρησε να παρουσιάσει το ενδεχόμενο η αστυνομία να έχει σφάλει με τα ευρήματα του εγκλήματος. Ο δικηγόρος του Πιστόριους Μπάρι Ρουξ κατηγόρησε τον αξιωματούχο της αστυνομίας ότι δεν ερεύνησε ένα εμφανές αποτύπωμα ποδιού πάνω στην πόρτα, το οποίο θα μπορούσε να προέλθει από το προσθετικό μέλος του Πιστόριους.

Ο Ρουξ υποστήριξε επίσης ότι η αστυνομία προκάλεσε φθορές στην πόρτα κατά την περίοδο που φυλασσόταν στο εγκληματολογικό τμήμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ για το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την οποία ζητεί να του χορηγηθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Σωτ. Ρίζο για να «παγώσει» το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων και να ανασταλεί το σχετικό νομοθετικό καθεστώς.

Στην προσφυγή του ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης και προσβάλλει την ιατρική λειτουργία, ενώ δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 18 Μαρτίου 2014 για να καταθέσουν ο ΙΣΑ, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ τις προτάσεις τους και στη συνέχεια θα αποφανθεί εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή.

Να σημειωθεί, ότι παρέμβαση υπέρ του καθεστώτος της συνταγογράφησης έκανε στο ΣτΕ ο ΕΟΠΥΥ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος μετά από 30 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών


Εισαγγελείς ζήτησαν να ακυρωθεί η θανατική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ελεύθερος αφέθηκε αυτή την εβδομάδα ο Γκλεν Φορντ, ο άνδρας από τη Λουιζιάνα που έζησε επί 30 χρόνια στη φυλακή και μάλιστα στην πτέρυγα των θανατοποινιτών. Λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν αναφορικά με την υπόθεση, οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον αρμόδιο δικαστή να ακυρωθεί η θανατική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Στα τέλη του 2013, οι δικηγόροι του Φορντ ενημερώθηκαν πως ένας πληροφοριοδότης είχε αποκαλύψει νέα στοιχεία, εμπλέκοντας έναν άλλον άνδρα στην υπόθεση. Ο τελευταίος συμπεριλαμβανόταν στους 4 αρχικούς υπόπτους για τον φόνο του λευκού ωρολογοποιού Ισαντόρ Ρόζμαν το 1984.

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία, ο Φορντ κατηγορήθηκε για φόνο και από το 1985 κρατείτο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στη διάσημη φυλακή Ανγκόλα της Λουζιάνα.

Φεύγοντας από τις φυλακές όπου παρέμεινε 30 ολόκληρα χρόνια, ο Φορν δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Αισθάνομαι καλά, το μυαλό μου ταξιδεύει σε διάφορες κατευθύνσεις. Αισθάνομαι καλά..».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Πάτρας


Δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων και η γραφειοκρατία εμποδίζει εκπαιδευόμενους.

Υπολειτουργεί το παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας. Σε κείμενό τους, οι εκπαιδευόμενοι αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αν και έφτασαν στη μέσα του σχολικού έτους δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα αγγλικών, πληροφορικής και μαθηματικών (1/3 των μαθημάτων που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών).

Επίσης τονίζουν ότι δεν ξεκίνησαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι τα μαθήματα την ίδια χρονική στιγμή λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης δεδομένου του ότι οι διδακτικές ώρες και μέρες υπολογίζονται ευεργετικά στην εκτιτέα ποινή.

Άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη τετραδίων και γραφικής ύλης, η μη λειτουργία του διαδραστικού πίνακα και το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα project και η εξατομικευμένη διδασκαλία. Επίσης αναφέρουν ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και δεν τους επιτρέπεται η χρήση του κυλικείου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στα θέματα που θέτουν οι κρατούμενοι – μαθητές και άπτονται της αρμοδιότητάς του υποστηρίζοντας, ότι τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (χορήγηση ειδών ατομικής υγιεινής).

Για τα τεχνικά προβλήματα σε υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες διατίθεται τεχνικό προσωπικό, ενώ το υπουργείο τονίζει ότι αν και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του κατέβασε το ποσό που απαιτούνταν για τις μεταφράσεις των εγγράφων που είναι απαραίτητα για τη φοίτηση στο ΣΔΕ.

Στο θέμα της χρήσης του κυλικείου, το υπουργείο τονίζει, ότι το ΣΔΕ λειτουργεί σε Κατάστημα Κράτησης και η κίνηση των κρατουμένων δεν επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας και τάξης.



Διαβάστε περισσότερα...