Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Στην Πεντέλη η Ανθούσα και το Ντράφι με το νέο Καλλικράτη


Φουντώνουν τα σενάρια για τη νέα χωρόθετηση της Ανθούσας και του Ντραφίου,με τις αλλαγές στον Καλλικράτη που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ανθούσα αυτή τη στιγμή ανήκει στο δήμο Παλλήνης, μαζί με την Παλλήνη και το Γέρακα και η περιοχή του Ντραφίου στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Και οι δυο περιοχές του Πεντελικού, δεν έχουν καμία σχέση με τους δήμους που εντάχθηκαν, ούτε χωροταξικά, ούτε ποιοτικά. Αντιμετωπίζουν ζητήματα που μόνο ένας ορεινός δήμος θα μπορούσε να στηρίξει, ενώ είναι αρκετά τα παράπονα των κατοίκων προς τις σημερινές δημοτικές αρχές για ουσιαστική εγκατάλειψη.
Διαβάστε περισσότερα...

Θανατηφόρο τροχαίο: Κατέβηκε από το ΙΧ του και παρασύρθηκε από αυτοκίνητ


Θύμα ένας ηλικιωμένος άνδρας 82 ετών που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον δρόμο Λιβαδειάς – Ορχομενού. Στο 11ο χλμ. στάθμευσε το όχημά του και κατέβηκε από αυτό.

Τη ώρα εκείνη ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, μπροστά μάλιστα στα μάτια της συζύγου του ηλικιωμένου άνδρα που βρισκόταν στο σταματημένο αυτοκίνητο.

ee56209b7f85fc05c479296a489d0182 L

Ο δράστης πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε ωστόσο εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη.


Πηγή: http://lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Επιχειρηματίες» μόλις 15 ετών εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους


Παρουσίασαν «εικονικές επιχειρήσεις» βάζοντας τα θεμέλια για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Είτε ζουν στην Αθήνα, είτε στην περιφέρεια, τα παιδιά έχουν την ικανότητα και το ταλέντο να πετυχαίνουν ότι βάζουν στο μυαλό τους. Ακόμα και να γίνουν «επιχειρηματίες» από την ηλικία των 15 ετών. Αυτό απέδειξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από την Αττική, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις μαθητικές επιχειρήσεις τους στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, την Παρασκευή, 1η Απριλίου.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, είχαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, και κατάφεραν να τις υλοποιήσουν μέσα σε μόλις λίγους μήνες, με τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος στα σχολεία που υποβάλλουν αίτηση σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές, ευαισθητοποιημένοι από την οικονομική κρίση και το προσφυγικό, κινήθηκαν επιχειρηματικά με στόχο την καινοτομία, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Δημιούργησαν ισοθερμικά ρούχα για τους πρόσφυγες, επιχειρήσεις για τη φροντίδα προσφύγων και αστέγων, επιτραπέζιο παιχνίδι και κόμικς κατά του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και χειροποίητα ξύλινα στυλό από ελιά και πλάτανο με ενσωματωμένο USB stick, gadget για το αυτοκίνητο που στέλνει SMS σε 5 άτομα σε περίπτωση ατυχήματος, έξυπνες εφαρμογές για κινητά, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, μπασκέτα από ανακυκλώσιμα υλικά που κρατά σκορ και επιβραβεύει την ανακύκλωση και πολλά άλλα.

Στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας συμμετείχαν 42 ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Πρότυπα Πειραματικά, αλλά και Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Στο πλευρό της ομάδας του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και της επιχείρησής τους «ΦρουτοΕΕΕΕΚ…πλήξεις» ήταν ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από όλη την εκδήλωση και το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση».

«Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επαγγελματική πορεία των παιδιών», είπε ο κ. Μαμαλάκης. «Στην εποχή μας δεν υπήρχαν τέτοια προγράμματα, βγήκαμε εντελώς απροετοίμαστοι στην αγορά εργασίας και αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες. Τώρα τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" μαθαίνουν πρακτικά πως είναι η ζωή μετά το σχολείο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους».

«Δικός μου μαθητής που συμμετείχε στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση προτιμήθηκε από εργοδότη καθώς έδειχνε στο βιογραφικό του ότι είχε ήδη από τα μαθητικά του χρόνια εργασιακή εμπειρία», δήλωσε από το The Mall Athens, ο καθηγητής του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, κ. Παύλος Κουτσοβίτης, που υλοποιεί το πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece για έκτη συνεχόμενη χρονιά. «Είτε θελήσουν να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση, είτε να εργαστούν ως υπάλληλοι, η εμπειρία αυτή τους αναβαθμίζει σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της αληθινής ζωής».

Μετά την Αθήνα, σειρά έχει τώρα η Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει τις επιχειρηματικές ιδέες των σχολείων από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Εμπορική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, την Παρασκευή, 8 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece, αφού αξιολογήσει όλες τις ομάδες, θα αναδείξει το «Καλύτερο Περίπτερο», την «Καλύτερη Ομάδα» και την πιο «Καινοτόμο Ιδέα». Επίσης θα απονεμηθούν και έπαινοι για επιμέρους τομείς όπως μάρκετινγκ, πολιτισμού, εκπαίδευσης κ.ά.

Στις 30 Απριλίου, οι ομάδες θα καταθέσουν τα business plan των επιχειρήσεών τους και μετά θα γίνει η επιλογή των 10 «Εικονικών Επιχειρήσεων» που θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» που θα γίνει τον Ιούνιο. Η ομάδα που θα κερδίσει θα διαγωνιστεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του «Junior Achievement Europe», στις 25-28 Ιουλίου, στη Λουκέρνη της Ελβετίας.









------------

Οι μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις πάνε… Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Τις δικές τους καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιάσουν μεθαύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές της Βόρειας Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, το οποίο πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές 25 γυμνασίων και λυκείων από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας, Κατερίνης, Βέροιας, Καβάλας, Ιωαννίνων, Πιερίας, Κοζάνης, Ημαθίας και Λευκάδας θα εκθέσουν τις υλοποιημένες ιδέες τους στο Mediterranean Cosmos της συμπρωτεύουσας από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Τα παιδιά, 15-18 ετών έχουν δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα πρωτότυπων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και επιχειρήσεις με περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία, ειδικά προς τους πρόσφυγες. Μεταξύ των προϊόντων που θα είναι προς πώληση, είναι αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα, χειροποίητα καλλυντικά, υγιεινά τρόφιμα αλλά και είδη διακόσμησης από πρωτότυπα υλικά.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν επίσης τις έξυπνες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που δημιούργησαν, διαδικτυακές υπηρεσίες, πρωτότυπους κάδους ανακύκλωσης και πολλά άλλα.

Συνολικά στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» συμμετέχουν 100 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Η κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece αξιολόγησε τα 42 περίπτερα που παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή 1η Απριλίου στην Αθήνα και θα κάνει το ίδιο και στην Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Για την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η εκτιμώμενη απήχηση που μπορούν να έχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες στην κοινωνία.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα αναδειχθεί το «Καλύτερο Περίπτερο», η «Καλύτερη Ομάδα» και η πιο «Καινοτόμος Ιδέα». Επίσης θα απονεμηθούν και έπαινοι για επιμέρους τομείς όπως μάρκετινγκ, πολιτισμού, εκπαίδευσης κ.ά.

Στις 30 Απριλίου, οι ομάδες θα καταθέσουν τα business plan των επιχειρήσεών τους και μετά θα γίνει η επιλογή των δέκα «Εικονικών Επιχειρήσεων» που θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» που θα γίνει τον Ιούνιο. Η ομάδα που θα κερδίσει, θα διαγωνιστεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του «Junior Achievement Europe», στις 25-28 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βασιλάκης: Τροχοπέδη για τους προϋπολογισμούς τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα


«Ζημιώνουν την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, μέσω της οποίας προκύπτουν φορολογικά έσοδα».

Τροχοπέδη για τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών χαρακτήρισε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γ. Βασιλάκης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο Γ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στις συνέπειες στην αγορά αυτοκινήτου, στα έσοδα του κράτους, στο περιβάλλον και στους καταναλωτές, από τις αθρόες εισαγωγές μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων προηγούμενων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και μεταξύ άλλων σημείωσε τα ακόλουθα:

- Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αποτελούν «τροχοπέδη» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κάθε ευρωπαϊκού κράτους, αφού ζημιώνουν σοβαρά την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, μέσω της οποίας προκύπτουν σημαντικά φορολογικά έσοδα, αλλά και πλήρης είσπραξη του ΦΠΑ, ενώ επίσης απαξιώνουν την αγορά των εγχωρίων κυκλοφορούντων μεταχειρισμένων.

- Από τις αρχές του 2014, εξαιτίας ατυχούς προσαρμογής του φορολογικού πλαισίου, προέκυψε μια εξαιρετικά ευνοϊκή φορολόγηση στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα εις βάρος των εγχωρίων μεταχειρισμένων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό των πωλήσεων των πρώτων και της βαρύτητας αυτών επί του συνόλου της αγοράς.

- Προς επιδείνωση αυτών, υφίστανται σκέψεις επί του παρόντος στο οικονομικό επιτελείο για νέα, περαιτέρω επιδότηση των εισαγομένων μεταχειρισμένων, μέσω της αναβολής της προσαύξησης του φόρου (τέλους ταξινόμησης) που προβλέπεται στα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα.

- Μια τέτοια εξέλιξη θα επιδείνωνε την ήδη ανεξέλεγκτη κατάσταση σε βάρος: του επίσημου κλάδου του αυτοκινήτου που θα δεχτεί καίριο πλήγμα, των εσόδων του κράτους (υστέρηση κατά 50-60 εκατομμύρια ευρώ /έτος), του περιβάλλοντος και των καταναλωτών.

- Προπαντός για τους καταναλωτές, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τεράστια απαξίωση που υπέστησαν τα εγχώρια μεσαία και μεγαλύτερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις, αυτή η εξέλιξη θα προκαλούσε σχεδόν ανάλογη ζημιά στις αξίες των εγχώριων μικρών, ευρύτερα πωλούμενων αυτοκινήτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν πληρώθηκαν το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου


Αποφασίστηκε η μείωση του μερίσματος κατά 32%.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι είδαν μειωμένη τη σύνταξη που έλαβαν.

Συγκεκριμένα δεν πληρώθηκαν το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Πλέον το μέρισμα θα πληρώνεται κάθε τρεις μήνες, καθώς το Tαμείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν κατορθώνει να συγκεντρώνει κάθε μήνα το κονδύλι των 40 εκατομμυρίων που απαιτείται για την παροχή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του μερίσματος κατά 32%. Τους τελευταίους μήνες το Ταμείο αντιμετώπιζε με δανεισμό από άλλα ταμεία τα προβλήματά του.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα δανείστηκε 16 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ, τα οποία συμφωνήθηκε να αποπληρώσει εντόκως σύμφωνα με το επιτόκιο που ισχύει για το Κοινό Κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η επόμενη κατάβολή της σύνταξης ( μέρισμα) θα γίνει στις 29 Ιουνίου ( τρεις μήνες αναδρομικά) , στη συνέχεια θα πιστωθουν ποσά στις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία καταβολή έχει προγραμματιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές ανά τρίμηνο αποτελούν την πρόσκαιρη λύση στην αδυναμία καταβολής των μερισμάτων σε 284.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, το επόμενο μέρισμα θα θα είναι μειωμένο κατά τουλάχιστον 32%, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός του ταμείου που εγκρίθηκε επίσης από το υπουργείο Εργασίας.

Πλέον, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, τα μερίσματα του Ταμείου θα καταβάλλονται από τον Απρίλιο 2016 και εφεξής, ανά ημερολογιακό τρίμηνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την Κρήτη


Το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο την Παρασκευή σε Χανιά και Λασίθι.

Υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα εμφανισθούν κυρίως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και θα επηρεάσουν ολόκληρη τηΠεριφέρεια Κρήτης αλλά το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της ΠΕ Λασιθίου, όπως τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3. Το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο μετά το μεσημέρι την Πέμπτη 7 Απριλίου, θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και σταδιακά θα εξασθενήσει από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 9 Απριλίου.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρεια Κρήτης συστήνει:

α) Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους,

β) Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα,

γ) Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση - δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους

δ) Στους πολίτες συστήνεται να περιορίσουν την άσκοπη χρήση ΙΧ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για παράνομη αμμοληψία από την κοίτη του Αχελώου


Εντοπίστηκαν να φορτώνουν τα υλικά σε δύο φορτηγά.

Για παράνομη αμμοληψία από την κοίτη του ποταμού Αχελώου κατηγορούνται τρία άτομα ηλικίας 47, 43 και 26 ετών αντίστοιχα, τα οποία συνελήφθησαν στην περιοχή Ρίγανη του Αγρινίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο ελέγχων για την προστασία του περιβάλλοντος, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν επ' αυτοφώρω, τους τρεις άνδρες να αφαιρούν αδρανή υλικά από την κοίτη του ποταμού Αχελώου και να τα φορτώνουν σε δύο φορτηγά.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 62 και 52 ετών, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες του εκσκαφέα και των δύο φορτηγών που χρησιμοποιούνταν για την αμμοληψία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακάλυψε ότι ο άντρας της είναι παιδόφιλος, στο μήνα του μέλιτος


Γιατί δεν μπορεί να πάρει διαζύγιο.

Είναι από τις περιπτώσεις που νιώθεις, το λιγότερο, προδομένος και σοκαρισμένος. Η γυναίκα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι η 24χρονη Jazmin Cullen η οποία απασχόλησε τα μέσα της χώρας της, της Βρετανίας, για την δυσάρεστη περίπτωσή της. Η νεαρή, βρισκόταν στο Brighton για το μήνα του μέλιτος με τον σύζυγό της Jason Cullen, όταν η γιαγιά της ανακάλυψε ότι ο νεαρός διατηρούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο υπολογιστή του.

Ο νεαρός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jason Hodson, συνελήφθη στις 25 Φεβρουαρίου του 2011, έπειτα από τις καταγγελίες της ηλικιωμένης γυναίκας στην αστυνομία. Όπως αργότερα ανακάλυψε η 24χρονη, ο 31χρονος σύζυγός της -εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του βρετανικού ΕΚΑΒ-, είχε αποκρύψει το εγκληματικό παρελθόν του για το οποίο είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης 2,5 ετών το 2009, για την κατοχή 8.000 εικόνων παιδικής πορνογραφίας,.



Όταν μάλιστα οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον Hodson, εκείνος ομολόγησε στους αστυνομικούς: «Είμαι παιδόφιλος, δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Δε μπορώ να το ελέγξω αλλά δεν λαμβάνω καμία σεξουαλική απόλαυση». Η ιστορία του ζευγαριού, ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς η νεαρή αδυνατεί εδώ και πέντε χρόνια να πάρει διαζύγιο. Κι αυτό, γιατί τα ζευγάρια στη Βρετανία, πρέπει να είναι παντρεμένα για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν υποβληθεί αίτημα διαζυγίου. Εντούτοις, αν ένας από τους δυο αρνηθεί να δώσει τη συγκατάθεσή του, το διαζύγιο δίνεται όταν το ζευγάρι μείνει για πέντε χρόνια χωριστά ασχέτως αν ένας από τους δυο αντιδρά.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Νοβότνι: Ανόητη η συζήτηση για κατάργηση των μετρητών


Τι είπε για το ενδεχόμενο κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.

«Δυστυχώς έχουμε στα Μέσα Ενημέρωσης μία συζήτηση για την κατάργηση του μετρητού χρήματος και αυτό αποτελεί εντελώς ανοησία», τονίζει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, όμως κατά τα φαινόμενα αυτό δεν θα τυπώνεται πλέον στο μέλλον, ενώ τα παλαιά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα παραμείνουν ως μέσο πληρωμών.

Ο διοικητής της ΑΚΤ παρατηρεί με έμφαση πως το μετρητό χρήμα είναι φυσικά ένα κεντρικό τμήμα των μέσων πληρωμής και πρόκειται επίσης να παραμείνει, ενώ προσθέτει πως ο ίδιος προσωπικά είναι κατά της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, για να μη δοθεί με τον τρόπο αυτό, τροφή στην συζήτηση ως προς τα μετρητά χρήματα.

Ήδη προ διμήνου, ο κ. Νοβότνι ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε τοποθετηθεί κατηγορηματικά εναντίον της θέσπισης ενός ορίου για πληρωμές σε μετρητά κατά τις χρηματικές συναλλαγές, όπως επίσης είχε ταχθεί εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.

Μπορεί το θέμα να μην εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, ωστόσο στο πνεύμα της γενικής οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για τέτοια ανώτερα όρια, είχε αναφέρει, σχολιάζοντας προφανώς τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, των πληρωμών με μετρητά, για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Ο Έβαλντ Νοβότνι είχε επίσης διευκρινίσει πως στην Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα επικρατεί ενιαία στάση εναντίον της κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ψυχολογικά ένα λάθος μήνυμα και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως το τέλος της διάθεσης μετρητών, ενώ είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πως «εμείς, ως νομισματική τράπεζα, δηλώνουμε πως το μετρητό χρήμα είναι κεντρικό και αναπόσπαστο μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Σε πρόσφατη αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ίδια η ΑΚΤ σε παναυστριακό επίπεδο, διαπιστώνεται ότι το 80% του συνόλου των συναλλαγών στην Αυστρία γίνεται με μετρητά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρή έστησε απάτη μέσω διαδικτύου


Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου ελληνικής εταιρείας.

Υπόθεση απάτης κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος γυναίκας, 26 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου ελληνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών. Στην εταιρεία περιήλθαν καταγγελίες πελατών της, σύμφωνα με τις οποίες, κάτοχος ηλεκτρονικού λογαριασμού της προέβαινε στην αναγραφή ηλεκτρονικών κωδικών σε διάφορες αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπου διέθετε δήθεν προς πώληση προϊόντα σε τιμές ευνοϊκότερες της αγοράς. Και αυτό το έκανε, προκειμένου οι καταναλωτές να προβούν σε κατάθεση προκαταβολής για την αγορά συγκεκριμένου προϊόντος, με τη χρήση των κωδικών πληρωμής.

Όταν οι καταναλωτές κατέθεταν προκαταβολή σε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου αντιπροσώπων της συγκεκριμένης εταιρείας, το άγνωστο άτομο σταματούσε αμέσως οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτούς, κατακρατώντας το χρηματικό ποσό της προκαταβολής. Όπως διαπιστώθηκε, με τα ίδια στοιχεία συναλλασσόμενου προσώπου, πραγματοποιήθηκαν και άλλες απατηλές συναλλαγές στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν πλέον των 20 ατόμων και η εταιρεία να υποστεί ζημία, η οποία υπερέβαινε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε έρευνα και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 26χρονης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή και τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η νεαρή γυναίκα δεν συνελήφθη, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι απεργούν αύριο - Αλαλούμ στις πτήσεις από την απεργία


Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λουκέτο μπαίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του Ασφαλιστικού, με το ραντεβού να δίνεται στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και η ΟΛΜΕ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άγνωστο παραμένει ακόμα πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην απεργία. Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Εκτός από την 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ 4ωρη στάση εργασία 8:00 – 12:00 πραγματοποιεί την Πέμπτη και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Η Aegean και η Olympic Air ανάφεραν ότι λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία αναγκάζονται να ακυρώσουν 66 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

-------------

Ποιες ακυρώνονται και ποιες αλλάζουν ώρα σήμερα και αύριο.

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει αύριο όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο, καθώς πολλές πτήσεις θα επηρεαστούν από την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, η ΟΣΥΠΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Η Aegean και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν και να τροποποιήσουν τις πτήσεις τους σήμερα Τετάρτη 6 και αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου ως εξής:

Α3 948 Αθήνα – Τεχεράνη
Α3 949 Τεχεράνη – Αθήνα
Α3 930 Αθήνα – Κάιρο
Α3 940 Αθήνα – Αμμάν
Α3 928 Αθήνα – Τελ Αβίβ
Α3 936 Αθήνα – Βηρυτός
Α3 932 Αθήνα – Γιερεβάν
Σήμερα επίσης τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης των εξής πτήσεων:

Α3 608 Αθήνα – Λονδίνο, Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:25 αντί στις 19:10
A3 609 Λονδίνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Λονδίνο στις 17:30 αντί στις 22:15
A3 614 Αθήνα – Παρίσι, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15:50 αντί στις 17:25
A3 615 Παρίσι – Αθήνα, Αναχώρηση από Παρίσι στις 19:00 αντί στις 20:35
A3 510 Θεσσαλονίκη – Στουτγάρδη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 16:30 αντί στις 17:30
A3 511 Στουτγάρδη – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Στουτγάρδη στις 18:50 αντί στις 19:50
A3 510 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15:00 αντί στις 16:00
A3 511 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 22:55 αντί στις 23:55
ΟΑ 148 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 21:15 αντί στις 22:00
ΟΑ 149 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 22:45 αντί στις 23:30
Αύριο ακυρώνονται όλες οι πτήσεις του δικτύου της Aegean και της Olympic Air εκτός από 7 σκέλη πτήσεων εξωτερικού που θα πραγματοποιηθούν κανονικά καθώς και 2 σκελών πτήσεων εξωτερικού που θα τροποποιηθεί η ώρα αναχώρησής τους.

Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις:

Α3 749 Τελ Αβίβ – Λάρνακα
Α3 756 Λάρνακα – Τελ Αβίβ
Α3 757 Τελ Αβίβ – Λάρνακα
Α3 772 Λάρνακα – Λονδίνο
Α3 773 Λονδίνο – Λάρνακα
Α3 770 Λάρνακα – Παρίσι
Α3 771 Παρίσι – Λάρνακα
Στις 7 Απριλίου θα τροποποιηθεί η ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις:

A3 946 Αθήνα – Τζέντα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 00:05 (8 Απριλίου) αντί στις 23:10 (7 Απριλίου)
Α3 998 Αθήνα – Σμύρνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 00:05 (8 Απριλίου) αντί στις 23:30 (7 Απριλίου)
Επιπλέον, στις 8 Απριλίου 2016 θα τροποποιηθεί η ώρα αναχώρησης σε 1 σκέλος πτήσης εξωτερικού της AEGEAN, ως εξής:

A3 947 Τζέντα – Αθήνα, Αναχώρηση από Τζέντα στις 04:40 αντί στις 03:45

Για περισσότερες πληροφορίες:

Aegean

www.aegeanair.com, 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Olympic Air

www.olympicair.com, 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aεροδιακομιδή 29χρονης εγκύου από την Κω στο Ηράκλειο


Ακόμα μια σωτήρια αεροδιακομιδή πραγματοποίησαν τα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το απόγευμα της Τρίτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε ένα ελικόπτερο CH-47D της Αεροπορίας Στρατού για την αεροδιακομιδή εγκύου, 29 ετών με πρόωρη ρήξη θυλακίου, από την Κω στο Ηράκλειο.

Η έναρξη της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε στις 18:22 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 20:21.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Κοζάνης


Υποστελεχωμένα τα Επείγοντα.

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση των Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την ομαλή λειτουργία των εφημεριών του νοσοκομείου.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφασίστηκε, ομόφωνα, να πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου με θέμα τη στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς. Υποστηρίζουν ότι για την ομαλή λειτουργία επί 24ώρου του ΤΕΠ απαιτείται η παρουσία τεσσάρων γιατρών (δύο ειδικούς Γενικής Ιατρικής και δύο αγροτικούς), οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς ειδικότητας του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν ότι «εάν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης, θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με κάλυψη στο νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο των επειγόντων περιστατικών».

Αποφάσισαν ακόμη να προβούν στην κατάθεση καταγγελίας - μήνυσης, τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, σε σχέση με την κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, όσο και στον 'Αρειο Πάγο κατά του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για την υποστελέχωση και τα λειτουργικά αδιέξοδα του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αποφάσισαν οι λογιστές


Θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι αύριο θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση της κόμπρας


Μία τραγουδίστρια στην Ινδονησία γνωστή για τις παραστάσεις που έδινε πάνω στη σκηνή, χρησιμοποιώντας δηλητηριώδη φίδια, έχασε τη ζωή της όταν ένα από αυτά τη δάγκωσε.

Η νεαρή γυναίκα έκανε ένα από τα συνηθισμένα σόου της όταν πάτησε κατά λάθος μία κόμπρα και το φίδι την δάγκωσε στο πόδι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Το περιστατικό συνέβη στη μέση του δεύτερου τραγουδιού, όταν η Irma πάτησε την ουρά του ενός φιδιού. Το φίδι στη συνέχεια τη δάγκωσε στο μηρό», δήλωσε ένας από τους θεατής

Η 29χρονη δεν σταμάτησε το σόου της, ενώ όπως λέγεται της χορηγήθηκε αντίδοτο.

Μετά από λίγο, η τραγουδίστρια κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και συλλέγει πληροφορίες από το κοινό που παρακολουθούσε το θέαμα.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα διορισμών και αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων


Εκδόθηκαν σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα για 125 διορισμούς σε φορείς του υπουργείου Υγείας από το ΑΣΕΠ, αλλά συγχρόνως ξεκίνησε και η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 36 θέσεων στα ΕΛΤΑ.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Πρόκειται για τα αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για κάλυψη με σειρά προτεραιότητας 125 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στη "Διαύγεια" μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι άρχισε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Κ/2016(ΦΕΚ 2/18-03-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 36 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου Δ.Ε. Διανομέων, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω της επιλογής «Online Υπηρεσίες», ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε'). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της 20ής Απριλίου 2016. Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τις 25 Απριλίου 2016, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2015

Τ.Θ. 14.308

Αθήνα Τ.Κ. 115.10

Αιτήσεις μπορούν να εκτυπωθούν μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβλήθηκε», από την επιλογή «ΠΡΟΒΟΛΗ». Σε περίπτωση που υποψήφιος επιλέξει ήδη υποβληθείσα αίτηση και την επιλογή «Συμπλήρωση», η κατάσταση της αίτησής του αλλάζει από «Υποβλήθηκε» σε «Ανοιχτή (Συμπλήρωση)» και είναι απαραίτητο να υποβληθεί εκ νέου προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή του στο διαγωνισμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένος στους πρόσφυγες ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision


Αφιερωμένος στους πρόσφυγες θα είναι ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, στόχος τους είναι μέσω του διαγωνισμού να αναδειχθούν τα δεινά των προσφύγων .

Η Eurovision θα γίνει στη Σουηδία και ο περσινός νικητής, Mans Zelmerlow, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός SVT, ανέφερε ότι το σλόγκαν του διαγωνισμού θα είναι «Come Together» .

«Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να είμαστε ενωμένοι, να ενώσουνε τις δυνάμεις μας. Ουσιαστικά αυτό κάνουμε στη Eurovision, όπου συναντιούνται οι περισσότερες χώρες της Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να θίξουμε το θέμα και να μην σκύψουμε το κεφάλι» δήλωσε ο Mans Zelmerlow, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική των κλειστών συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε κλείσει τα σύνορα και δεν πρέπει να είμαστε καθόλου περήφανοι για αυτό».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: 413 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ για 413 θέσεις πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. της 8ης -04 - 2016 και λήγει στις 12 μ.μ. της 18ης -04 - 2016.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις κατηγορίες, ως κατωτέρω:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα.
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι διατιθέμενες θέσεις απασχόλησης αφορούν ειδικότητες Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι μόνο πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, των ανωτέρω κατηγοριών αντίστοιχων ειδικοτήτων, διαφορετικά αποκλείεται η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) , και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ - Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (18-04-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των ανέργων

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω εφτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5. Την ηλικία.
6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι συντάξεις χηρείας στο στόχαστρο των δανειστών


Στο στόχαστρο των δανειστών έχουν μπει περίπου 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις λόγω θανάτου, που καταβάλλονται στους ασφαλισμένους, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε η Αργυρώ Μαυρούλη στον Real FM 97,8.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πράσινο φως" για 3.982 προσλήψεις από Τσακαλώτο και Βερναρδάκη


Την πρόσληψη 3.737 ατόμων, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για 111 προσλήψεις, ενέκρινε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, 103 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εβδομήντα άλλες ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Κατανέμονται, επιπλέον, 54 δόκιμοι ειρηνοδίκες Δ’ τάξεως, που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την υπ' αριθμ. 104572/24.12.2014 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για το 2016.

Οι υπόλοιπες 80 κατανομές αφορούν σε δικαστικούς λειτουργούς, απόφοιτους της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων 21 για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, 45 για την Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και 14 για τους Εισαγγελείς.

Δόθηκε επίσης το "πράσινο φως" για να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην ΑΔΜΗΕ του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, στον ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λένε οι ειδικοί φρουροί μετά τη σύλληψη των συναδέλφων τους για εμπορία όπλων


Το Σωματείο Ειδικών φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής καταδικάζει τις πράξεις των τεσσάρων συναδέλφων τους που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα..

"Με αφορμή τη σύλληψη τεσσάρων Ειδικών Φρουρών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας, εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων , φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με την επιφύλαξη του "οξέος οφθαλμού της δικαιοσύνης", καταδικάζει απερίφραστα πράξεις που δεν συνδέονται μόνο με παράνομες συμπεριφορές αλλά αυτή τη φορά ενδεχομένως οι πράξεις τους να έβαλαν όπλα στα χέρια κακοποιών, όπλα που στράφηκαν ή θα στραφούν εναντίων των ιδίων και συναδέλφων μας" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός στην Ηλεία για απειλητικό σημείωμα που βρέθηκε σε πολυκατοικία


Ένας λευκός κλειστός φάκελος με σημείωμα που περιείχε την φράση «Θα πεθάνεις» βρέθηκε σήμερα στο μεσημέρι στο εσωτερικό της εισόδου της πολυκατοικίας στα Λεχαινά Ηλείας, όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος.

Συναγερμός στην Ηλεία για απειλητικό σημείωμα που βρέθηκε σε πολυκατοικία - ΦΩΤΟ

Τον φάκελο, με άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη, εντόπισε αρχικά η κόρη μιας εργαζόμενης στα γραφεία του Τοπικoύ Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Μυρτουντίων που βρίσκονται στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Το κοριτσάκι ενημέρωσε στη συνέχεια την μητέρα του.

Ο φάκελος και η επιστολή με το απειλητικό περιεχόμενο παραδόθηκε από τον δημοσιογράφο στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών το οποίο σχημάτισε αμέσως δικογραφία κατά αγνώστων ενώ διατάχθηκε ειδική έρευνα για την πιθανή ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία εκτός από τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο διαμένει ο αναπληρωτής δήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Διονύσιος Μάλλιαρης, δύο αστυνομικοί με τις οικογένειές τους, ενώ στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει δεχθεί τελευταία τηλεφωνικές απειλές για την ζωή του.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος με το απειλητικό περιεχόμενο εμφανίζεται μερικές ώρες μετά τις ύβρεις και τις έμμεσες απειλές που δέχθηκε ο δημοσιογράφος μετά τη συμμετοχή του σε δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Μυρσίνη Ηλείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίρνεις ρέστα δίευρο ή μονόευρο; Με αυτά τα κέρματα σε ξεγελούν


Σε ευρεία κλίμακα "κυκλοφορούν" στις λαϊκές αγορές ψεύτικα κέρματα, κυρίως του ενός ή των δύο ευρώ, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιαμτσίκας μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook.





Όπως σημειώνει, πρόκειται είτε για ιταλικές λίρες είτε για αλβανικά λεκ που μοιάζουν με μονόευρα και δίευρα ενώ φυσικά δεν έχουν καμία αγοραστική αξία.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής των μαθητών στα σχολεία - Τι θα ισχύει


Την απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου, ανακοίνωσαν οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών.

Η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών είναι πλέον εφικτή μέσω της διασύνδεσης του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα των σχολείων, "My School".

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή των καθηγητών. αλλά και των γονέων» και υπογράμμισε ότι θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μελετώνται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και κόστους για να λειτουργούν απερίσπαστα τα σχολεία, αναφέροντας για παράδειγμα τον τρόπο καταγραφής απουσιών. «Θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του έργου τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενός προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια». Παράλληλα, ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διασύνδεση όλων των προγραμμάτων του υπουργείου για να απαλλαχθεί το Δημόσιο από «εκατομμύρια εργατοώρες, βεβαιώσεις, έγγραφα».

«Μικρό, αλλά σημαντικό πρώτο βήμα για να χτυπηθεί μια μεγάλη γάγγραινα που λέγεται γραφειοκρατία», χαρακτήρισε τη νέα διαδικασία ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Σημειώνεται ότι η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών θα αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία για αρχή, ωστόσο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα εξεταστεί και η καταχώρηση των ιδιωτικών σχολείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας


Η πρόταση που έχει υποβάλει η ελληνική πλευρά στους δανειστές για τη φορολογία του αυτοκινήτου αφορά σε συνολική αναμόρφωση της φορολογίας και όχι μόνο στα τέλη ταξινόμησης που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR.

Στο ασφαλιστικό κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πρόταση είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλουν οι θεσμοί και αυτό το μέτωπο μπορεί να κλείσει σύντομα.

Όπως έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, στόχος είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο συμφωνίας τις επόμενες μέρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επικυρωθεί στο Εurogroup στις 22 Απριλίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κεραυνός χτύπησε Αυστραλό τερματοφύλακα


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται Αυστραλός τερματοφύλακας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Stefan Petrovski μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου ο τερματοφύλακας «έλαβε κάθε δυνατή φροντίδα στα επείγοντα περιστατικά και πλέον βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάσταση του είναι για την ώρα σταθερή, ωστόσο η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστάτωση στον Μαραθώνα: Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από παιδική χαρά


Δικογραφία για οπλοκατοχή, ναρκωτικά και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου σχηματίστηκε σε βάρος ενός ζευγαριού, η δράση του οποίου προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το irafina.gr, το απόγευμα της Δευτέρας, σε παιδική χαρά του Μαραθώνα ένα αυτοκίνητο χρώματος ασημί παρακολουθούσε διακριτικά τα παιδάκια που έπαιζαν. Μόλις εντόπισαν κάποιο παιδί που δεν είχε συνοδό μαζί του, η κοπέλα του ζευγαριού, το πλησίασε και προσπάθησε να το οδηγήσει μέσα στο αυτοκίνητο, με πρόσχημα τη λειτουργία ενός mp3 player.

Το παιδί τρόμαξε, έφυγε και ειδοποίησε άμεσα τους γονείς του για το περιστατικό. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε από τους γονείς η αστυνομία με αποτέλεσμα, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύσουν στην περιοχή και να αρχίσουν τις έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και την Τρίτη, όταν σε μία παιδική χαρά στη Νέα Mάκρη εντόπισαν το αυτοκίνητο.

Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο του ζευγαριού, βρέθηκαν δεκάδες ναρκωτικά χάπια και σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...