Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η οικολογία στο επίκεντρο της μόδας


Στην Αθήνα πραγματοποιείται το «DoItEco», μια σειρά οικολογικών δραστηριοτήτων, με αποκορύφωμα την οικολογική επίδειξη μόδας (Eco Fashion Show), στο οποίο Έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους από οικολογικά υλικά, ενώ θα συμμετάσχουν και γνωστοί σχεδιαστές από τον διεθνή χώρο της μόδας.

Όπως επισημαίνει η διοργανώτρια εταιρεία Ally, η Ελλάδα θα είναι η 7η χώρα παγκοσμίως που θα φιλοξενήσει το Eco Fashion Event, συνεχίζοντας μια παράδοση καινοτομίας και δημιουργικότητας. Προηγήθηκαν ο Καναδάς (Βανκούβερ) η Γερμανία (Βερολίνο), η Βρετανία (Λονδίνο), η Ρωσία (Μόσχα), οι ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) και η Κύπρος.

Στο DoItEco της Αθήνας θα βάλει τη «σφραγίδα» του ο Ecoluxe London, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με την οικολογική και βιώσιμη μόδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο πατέρας των δύο μικρών παιδιών με αναπηρία μίλησε στο Αθλητικό Metropolis


Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Βασίλης Νικολόπουλος, πατέρας του Σήφη και της Άννας Μαρίας για το πρόβλημα υγεία των οποίων δόθηκε το 10% των εισπράξεων του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε για να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον ΠΑΟΚ. Δεν το πιστεύω ακόμη αυτό που έγινε. Το πιο δύσκολο που μπορεί να συμβεί σε ένα γονιό είναι να μην έχει υγεία το παιδί του. Πάνω στην αγωνία μας απευθυνθήκαμε σε πολλούς. Στον απλό κόσμο μέσω Facebook υπήρξε ανταπόκριση. Απευθυνθήκαμε και σε ανθρωπιους με οικονομική ευρωστία, αλλά από εκεί δεν έχουμε πάρει κάποιες απαντήσεις».

Για το λόγο που τον έκανε να στραφεί στον ΠΑΟΚ: Είμαι ΠΑΟΚτσής. Το βασικό κίνητρο ήταν μια άλλη αντίστοιχη κίνηση στον περασμένο αγώνα του ΠΑΟΚ. Από ένα σημείο και μετά δεν έχεις και πολλές επιλογές, αφού ο χρόνος μας πιέζει. Είναι τέτοια η πάθηση των παιδιών μας που κάθε στιγμή που περνά μας φέρνει πιο κοντά στην χειρουργική επέμβαση. Πήγα στον ΠΑΟΚ, όπως θα πήγαινα και σε κάποιον φίλο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είχα να κάνω με πραγματικούς ανθρώπους. Μετά από μόλις 24 ώρες χτύπησε το τηλέφωνο και με πολύ απλό τρόπο μου είπαν ότι εμείς αποφασίσαμε ότι στο επόμενο εντός έδρας ματς το 10% θα πάει στα παιδιά. Πήγε να μου πέσει το τηλέφωνο. Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω. Εμείς σαν ΠΑΟΚτσήδες και σαν άνθρωποι είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που υπάρχει ένας άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο, ο Ιβάν Σαββίδης. Πραγματικά, μίλησε στην καρδιά μου. Η όλη ανταπόκριση και συμπεριφορά ήταν σαν να με βοηθούσε ο πατέρας μου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Το έκανε μέσα από την ψυχή του. Ο Θεός να του δίνει πολλά χρόνια.

Για τον κόσμου που βρέθηκε στηην Τούμπα: «Ευχαριστώ πολύ και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Το να στερηθεί σήμερα κάποιος ακόμη και 10? σήμερα είναι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φίλους μου Δημήτρη Μαυρίδη, Μαρία Μαυρίδη και Γιάννη Πετραδάκη.

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζαν τα παιδιά: «Ονομάζεται συνδρομική κρανιοσυνοστέωση. Σε απλά ελληνικά δεν αναπτύσσεται το κρανίο τους ενώ αναπτύσσεται κανονικά ο εγκέφαλός τους. Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ο εγκέφαλος θα δεχτεί πίεση και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τύφλωση, αναπηρία οποιασδήποτε μορφής, ίσως και θάνατο. Κάνοντας αυτήν την επέμβαση θα ζήσουν κανονικά χωρίς κίνδυνο. Η επέμβαση θα γίνει σε ένα κέντρο στη Γερμανία από μια εξειδικευμένη ομάδα. Το ποσό που χρειάζεται είναι 50.000 ευρώ. Μας βοήθησε και το Χαμόγελο του Παιδιού, η Φλόγα, ο ΠΑΟΚ φυσικά, αλλά για μας ο αγώνας συνεχίζεται».


Διαβάστε περισσότερα...

Τα Ολοήμερα υπολειτουργούν – Σε αδιέξοδο οι γονείς


Ολοήμερα Σχολεία και Σχολεία Ειδικής Αγωγής αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.

Στα Ειδικά Σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ξεκίνησε χθες, ενώ σε πολλές περιοχές τα Ολοήμερα υπολειτουργούν. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες γονείς, που περίμεναν ότι θα έπαιρναν τα παιδιά στο σπίτι γύρω στις 4-4.30 μ.μ., τα παίρνουν στις 12.30 ή, στην καλύτερη περίπτωση, στις 2 μ.μ., αν είναι σχολείο με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν συνεπώς πρόβλημα, που προσωρινά επιλύουν με επιστράτευση γιαγιάδων και παππούδων...

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαρ. Κόκκινος είπε στα «ΝΕΑ» ότι μέχρι χθες τα Ειδικά Σχολεία δεν είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν ενώ πολλά Ολοήμερα υπολειτουργούσαν, όμως δεν είχε συνολική εικόνα: «Η εικόνα που έχω είναι ότι παίρνουν τους δασκάλους από τα Ολοήμερα για να στελεχώσουν τα κανονικά τμήματα και προτίθενται να φέρουν σε αυτά καθηγητές ειδικοτήτων, όπως γυμναστές, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών κ.λπ. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα μετατρέπουν σε "παιδοφυλακτήρια", γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά με μαθήματα γλώσσας...» υποστηρίζει.


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ. Πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν πάντως στα «ΝΕΑ» ότι η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων ξεκίνησε ήδη, ενώ στα Ολοήμερα οι συνεχόμενες απεργίες εμπόδισαν την έγκαιρη συνεδρίαση των αρμόδιων συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας σε όλα. «Οχι μόνο δεν καταργούμε Ολοήμερα, αλλά φτιάχνουμε κι άλλα. Θα στελεχωθούν επαρκώς όλα. Εξάλλου, πάντα στις αρχές κάθε χρονιάς υπήρχαν κενά στα Ολοήμερα. Εφέτος ζητήσαμε πρώτα να καλυφθούν οι θέσεις στα κανονικά τμήματα ώστε να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις στα Ολοήμερα όχι μόνο δασκάλων αλλά και καθηγητών. Και προφανώς δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι ένας καθηγητής αγγλικών, π.χ., θα μετατρέψει το Ολοήμερο σε "παιδοφυλακτήριο"».

Όντως, πριν μέρες ξεκίνησε - μέσω ΕΣΠΑ - η πρόσληψη 1.450 αναπληρωτών για την παράλληλη στήριξη, 520 για το πρόγραμμα «ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών ένταξης και συμπερίληψης στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία», 300 για τα Γενικά Λύκεια και 1.700 για Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης.


Διαβάστε περισσότερα...

Ερευνα για ΑμεΑ: Τι νιώθουμε, τι πιστεύουμε


Το 93,5% των Πατρινών πιστεύει ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φιλικών σχέσεων, στην εκπαίδευση, στη δημιουργία οικογένειας, στην εύρεση εργασίας, στην αποδοχή από την κοινωνία και στην ιατρική περίθαλψη. Το 63% απάντησε ότι το κράτος είναι «λίγο» αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα άτομα με αναπηρία για μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή. Aξιοσημείωτο είναι ότι ελάχιστοι Πατρινοί γνωρίζουν τι είναι αυτό που συνιστά την αναπηρία ενός ατόμου, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό στέκεται με προκατάληψη απέναντι στα ΑμεΑ.

Τα παραπάνω ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον στατιστικό Αγγελο Γεωργιτσόπουλο, την κοινωνιολόγο Λαμπρινή Κάτσενου και την ψυχολόγο Ελισάβετ Οικονόμου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ).

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάστηκαν αναλυτικά στις 25/9 από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «E-NetS For Meni Hands» στις 10.00 π.μ., στην Αγορά Αργύρη.

Στόχος της έρευνας ήταν να καταγράψει και να μελετήσει τις απόψεις και τις συμπεριφορές των πολιτών της Πάτρας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αναπήρων επιδιώκει τη διαφώτιση της κοινωνίας για τα δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρίες, μέσω της σωστής και πλήρης ενημέρωσης του κοινού.

Όπως παρατηρούν συμπερασματικά οι ερευνητές: «Με την ολοκλήρωση της έρευνας παρατηρούμε ότι επαληθεύτηκαν οι ερευνητικές μας υποθέσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Στα σκαριά νέα παιδική χαρά στο Γάζι


Σε ελεύθερο χώρο ενός περίπου στρέμματος στις εργατικές κατοικίες Γαζίου, κατασκευάζεται από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου μια νέα παιδική χαρά με πρωτότυπα παιχνίδια (μεταξύ των οποίων κύβος αναρρίχησης, σύνθετο παιχνίδι με τσουλήθρα και γέφυρα, παιχνίδι κάθισμα με ελατήριο κατάλληλο και για ΑμεΑ, κ.α.), αλλά και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Παράλληλα με την παιδική χαρά, τοποθετείται και νέος αστικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει παγκάκια, φωτιστικά σώματα, κλπ, γίνονται πλακοστρώσεις, κατασκευάζονται νέα πεζοδρόμια, φρεάτια, τοιχία, κιγκλιδώματα, πέργκολα και μια πέτρινη βρύση, ενώ γίνονται και φυτεύσεις δένδρων και γκαζόν.



Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 155.000 €, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, να απολαμβάνουν ξέγνοιαστες ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού. Τα έργα αυτά, εντάσσονται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης επιθεώρησε τις εργασίες μαζί με τους αντιδημάρχους Ά. Σαλούστρο, Μ. Σαμόλη, Γ. Μακριδάκη και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη και σε δηλώσεις του τόνισε: Μια ακόμα παρέμβασή μας στις εργατικές κατοικίες του Γαζίου, εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η νέα παιδική χαρά, ένας χώρος διασκέδασης και παιχνιδιού για τα παιδιά, συμβάλει στην αισθητική αλλά και λειτουργική βελτίωση μιας μεγάλης περιοχής, η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αρκετά υποβαθμισμένη. Με τις διανοίξεις και τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήσαμε, την ανακαίνιση της πλατείας Πολυδρόσου, τη νέα παιδική χαρά, την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, τις φυτεύσεις, κλπ, μεταμορφώνουμε ουσιαστικά ένα οικόπεδο ενός στρέμματος, σε καλαίσθητο χώρο συνάντησης, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δρώμενων και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια, απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Βελτιώνουμε έτσι αισθητά την εικόνα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα, να δημιουργούμε έναν ακόμα λειτουργικό και ασφαλή χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για κατοίκους και επισκέπτες.

Οι παρεμβάσεις μας όμως στην περιοχή, δεν σταματάνε εδώ. Προχωράμε και σε άλλα έργα, όπως είναι η πίστα για skate board και ο ποδηλατόδρομος που θα ενώσει την Αμμουδάρα με το Πολύδροσο. Έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζουμε ως δημοτική αρχή, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του δήμου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όπως επίσης και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρεια Κρήτης, για την άψογη συνεργασία που και σε αυτά τα έργα έχουμε. Επίσης, να συγχαρώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Χανιά: Ελλείψεις και στα ειδικά σχολεία


Κενές οργανικές και λειτουργικές θέσεις καταγράφονται και στα ειδικά σχολεία του Νομού Χανίων. Το σύνολο των ελλείψεων έχει καταγράψει το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων, το οποίο και δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Σωματείου κα Αμαλία Μπασιά, τα κενά έχουν ως εξής:

- 1ο ειδικό σχολείο: 1 δάσκαλος,
βοηθητικός 1 κοινωνικός λειτουργός
(ούτε οργανική θέση ψυχολόγου - φυσιοθεραπευτή - εργοθεραπευτή)
(νοσηλευτή, λογοθεραπευτή).
- 2ο Ειδικό (ΕΛΕΠΑΠ)
1 δάσκαλος
1 ψυχολόγος, 1 κοινωνικός λειτουργός,
1 κυρίως βοηθητικό προσωπικό λείπει
οργανική θέση: 1 φυσικοθεραπευτή.
- 3ο ειδικό σχολείο
2 δάσκαλοι,
2 βοηθητικό προσωπικό,
1 ψυχολόγος,
1 κοινωνικός λειτουργός,
1 λογοθεραπευτής,
(έχουν 3 δασκάλους, 1 γυμνάστρια, 1 εργοθεραπευτή)
- Ειδικό γυμνάσιο
E.E.E.E.K Χανίων
1 θέση δασκάλου οργανική κενή θέση,
έχουν 1 θέση φιλολόγου οργανική και θέλουν άλλους 2, 1 μαθηματικό λειτουργικό κενό και οργανικό κενό, 1 καλλιτεχνικών οργανική καλυμμένη και άλλες 2 λειτουργικά κενά, 2 Γυμναστές λειτουργικό κενό, 2 δασκάλους λειτουργικό κενό, 3 καθηγητές διατροφολόγους λειτουργικά κενά, 2 λειτουργικά κενά κηπουρικής, 1 καθηγητή (κενό) μουσικής.
Πρέπει να αντικατασταθεί η κοινωνική λειτουργός γιατί έχει πάρει απόσπαση.
Ζητούν 1 επιπλέον σχολικό νοσηλευτή, 1 φυσικοθεραπευτή, 1 λογοθεραπευτή.
- Ειδικό δημοτικό (πρ ΚΑΠΝΚ)
Λειτουργικά: 3 ειδικούς παιδαγωγούς, 1 ψυχολόγος, 1 βοηθητικό προσωπικό, 1 μουσικό ειδικής αγωγής, 1 σχολικό νοσηλευτή.
Οργανικές θέσεις: 6 δασκάλους εκ των οποίων οι 3 είναι καλυμμένες, 1 κοινωνικό λειτουργό καλυμμένη θέση, 1 ειδικό βοηθητικό προσωπικό μη καλυμμένη, 1 ειδικό λογοθεραπευτή καλυμμένη, 1 εργοθεραπευτή καλυμμένη, 1 ψυχολόγο μη καλυμμένη.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναπλάσεις σχολικών αυλών


Αναβάθμιση και αισθητική βελτίωση της εκπαιδευτικής υποδομής, καθώς και τη μετατροπή της σχολικής αυλής σε αυλή πρασίνου προβλέπουν οι εργασίες για την «Ανάπλαση σχολικής αυλής 37ου και 41ου Νηπιαγωγείων» σύμφωνα με την σύμβαση εκτέλεσης του έργου η οποία υπογράφτηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία.

«Βασικός στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τις τσιμεντένιες σχολικές αυλές σε αυλές πρασίνου με διπλή λειτουργία. Τις πρωινές ώρες να εξυπηρετούνται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας, ενώ τις απογευματινές ώρες να λειτουργούν ως ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, χώροι αναψυχής, εκδηλώσεων, παιδικές χαρές κλπ τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

Οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου αρχίζουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός τριμήνου. Οι κύριες παρεμβάσεις της σύμβασης που έχει συνολικό προϋπολογισμό 165.543,33 ευρώ μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δενδροφύτευση, τη δημιουργία καθιστικών, καθώς επίσης και χώρων παιδικής χαράς, την αλλαγή των δαπεδοστρώσεων, την προσθήκη βρυσών, τη δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

Επιπλέον επιδιώκεται η εξασφάλιση της χρήσης του σχολείου και ως ανοιχτού δημόσιου χώρου μέσω της οργανικής ένταξής του στη ζωή της περιοχής έτσι ώστε να επιτελέσει τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο.

Αναλυτικά οι εργασίες προβλέπουν:
• αισθητική αναβάθμιση του χώρου της εισόδου με την προσθήκη πρασίνου.

• Δημιουργία εκπαιδευτικού κήπου με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη φύση.

• Δημιουργία καθιστικού χώρου για την ξεκούραση κατά την ώρα του διαλείμματος και για τη πραγματοποίηση υπαίθριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

• Ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου της αυλής με την προσθήκη νέων δέντρων και θάμνων που δημιουργεί σκιερά τμήματα και συμβάλλει στην αναβάθμιση του αύλειου χώρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

• Αναδιαμόρφωση της υπάρχουσας παιδικής χαράς και δημιουργία δύο χώρων -βάσει των προδιαγραφών που ισχύουν- στους οποίους θα τοποθετηθούν παιχνίδια για τα νήπια.

• Η αυλή επιστρώνεται με πλάκες από ασβεστολιθικά αδρανή και τσιμέντο, ο μαθητικός εκπαιδευτικός κήπος με πατημένο χώμα και το υπόλοιπο της αυλής με χλοοτάπητα. Ο χώρος της παιδικής χαράς οριοθετείται με ξύλινους κορμούς δέντρων, οι οποίοι έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αντέχουν στη φθορά του χρόνου και στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

• Βελτίωση της προσβασιμότητας του σχολείου (όλη η αυλή, αλλά και το εσωτερικό του σχολείου θεωρούνται χώροι προσβάσιμοι για ΑμεΑ).


Διαβάστε περισσότερα...

ΚΕΠΑ: Η ταλαιπωρία των ΑμεΑ συνεχίζεται


Την ταλαιπωρία τους για να λάβουν την βεβαίωση που δικαιούνται για την αναπηρία τους, από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, καταγγέλλουν ασφαλισμένοι από την περιοχή μας! 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» μετά τα προβλήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, η συγκεκριμένη επιτροπή συνήλθε την περασμένη εβδομάδα στο νησί μας προκειμένου να εξετάσει δεκάδες ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν την βεβαίωση για την πάθηση που έχουν.

Βάσει των καταγγελιών όμως, αν και συνολικά επρόκειτο να εξεταστούν 27 άτομα, τελικά από την επιτροπή πέρασαν μόλις 11, αφού οι λοιποί δεν είχαν … ειδοποιηθεί! 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών που έπρεπε να μετακινηθούν από νησί του νομού μας για να περάσουν από την συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή, όμως ουδέποτε ήρθαν αφού ουδέποτε ενημερώθηκαν για την ημέρα και την ημερομηνία που βρισκόταν το ΚΕΠΑ στη Ρόδο!

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει πλέον να περιμένουν όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου η υγειονομική επιτροπή για να εξετάσουν τις περιπτώσεις τους. 

Πάντως ακόμη και αυτοί που εξετάστηκαν για να βεβαιωθεί το ποσοστό αναπηρίας του καταγγέλλουν τη συμπεριφορά ορισμένων από τα μέλη της επιτροπής, ως απαράδεκτη, αφού δεν δίστασαν να κριτικάρουν ακόμη και τις οδηγίες που έχουν δώσει θεράποντες γιατροί στους ασθενείς.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους περιστατικά κάθε άλλο παρά μπροστά οδηγούν, κυρίως σε χρονικές περιόδους όπως αυτές που διανύουμε όπου οι ασφαλισμένοι περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη το όποιο βοήθημα μπορούν να λάβουν είτε για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.


Διαβάστε περισσότερα...

Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης (Προπονητής ΑμεΑ): Τα πιο μεγάλα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στους «αθλητές της ζωής» είναι τα δώρα της ψυχής


«…Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε στον αθλητισμό με ΑΜΕΑ είναι όλοι μας να υποστηρίξουμε το άτομο να κινητοποιήσει και να αναπτύξει ισόρροπα και ισότιμα τις ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητές του…»

Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Προπονητής ΑΜΕΑ


Πως ξεκίνησες να προπονείς ΑΜΕΑ;

Συνήθως όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό με τα ΑΜΕΑ έχουμε στο οικογενειακό ή στο φιλικό μας περιβάλλον κάποιο άτομο. Είμαι στις πισινές από 6 ετών .Όταν έφυγα από το τμήμα της κολύμβησης και πήγα στο πόλο στον ΝΟΧ μεγάλωνε μαζί μας στην πισίνα ένα παιδί με σύνδρομοdown, ο Κυριάκος Πετρόχειλος. Ένα παιδί που έμαθε να κολυμπάει μαζί μας, να παίζει πόλο. Μάλιστα τότε τον παίρναμε μαζί μας στους αγώνες και τον βάζαμε να παίζει. Φαντάξου, ο τότε προπονητής Νίκος Βλαζάκης, όταν είχαμε ένα εύκολο αντίπαλο τον έβαζε στον αγώνα και δούλευε όλη η ομάδα για να σκοράρει και τα κατάφερνε. Το συναίσθημα του γκολ, να πιάσει την μπάλα, ήταν όλη η μαγεία. Αυτό με παρακίνησε και μου έβαλε το μικρόβιο να ασχοληθώ με τον αθλητισμό για ΑΜΕΑ. Η μητέρα του Κυριάκου ίδρυσε το 1992 το τμήμα Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που δουλεύει δωρεάν για παιδιά με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες και φυσικά χωρίς κρατική επιχορήγηση. Με λεφτά του ΝΟΧ και κάποιων χορηγών προσπαθούσε και προσπαθεί να λειτουργήσει. Η εθελοντική και συστηματική ενασχόληση μου με τα ΑΜΕΑ στην κολύμβηση στα special Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2000 όπου επέστρεψα και εγκαταστάθηκα μετά τις σπουδές μου. Από τότε σε καθαρά εθελοντική βάση αφιερώνω το χρόνο μου στον αθλητισμό των ΑΜΕΑ στα Χανιά. Η προσπάθεια περιλαμβάνει την υποστήριξη των ΑΜΕΑ με στόχο την κινητοποίηση και ανάπτυξη των ψυχοκινητικών δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου προπονώντας ΑΜΕΑ;

Με τον αθλητισμό δίνεται η δυνατότητα να πλησιάσεις τους ανθρώπους, να ζήσει κοντά τους, να γνωρίσει τον κόσμο τους, παρέχοντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσουν από κοινού, ισότιμα, με αισθήματα σεβασμού, αλληλοκατανόησης και αξιοπρέπειας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε στον αθλητισμό με ΑΜΕΑ όλοι μας είναι να υποστηρίξουμε το άτομο να κινητοποιήσει και να αναπτύξει ισόρροπα και ισότιμα τις ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητές του. Έχοντας αυτό ως στόχο, θα πρέπει να τονώσουμε την αυτοαποδοχή και την αυτοεκτίμησή του. Δουλεύοντας με ένα Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες προσπαθώ να το ενθαρρύνω, να του προτείνω, να σκέφτομαι μαζί του και το διευκολύνω να παρακάμψει τα εμπόδια που το αναχαιτίζουν. Προσπαθώ να βρω τρόπους και οδούς που θα κινητοποιήσουν το δυναμικό του και τις εν δυνάμει ικανότητές του.



Και η πολιτεία;

Ως προπονητής και μαζί με τους γονείς και των άλλων κοινωνικών και αθλητικών παραγόντων, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας και της στάσης απέναντι στα άτομα με κάποια σωματική ή διανοητική αναπηρία. Η πολιτεία αδιαφορεί και απαξιώνει τον αθλητισμό στα ΑΜΕΑ στην χώρα μας και όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα και σε άλλους όπως την εκπαίδευση και αλλού. Ουσιαστικά τους πετάνε στον καιάδα, χωρίς να υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις στα σωματεία, με ακατάλληλους χώρους άθλησης και πρόσβασης από τα ΑΜΕΑ. Χωρίς να υπάρχουν προγράμματα άθλησης ΆΜΕΣΑ από την τοπική αυτοδιοίκηση, να παραμένουν αδιόριστοι όλοι οι παραολυμπιονίκες από το 2008, να καθυστερούν τις οικονομικές επιβραβεύσεις που δικαιούνται σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και οι παραολυμπιονίκες. Αυτό είναι το πραγματικό τοπίο, και όπως πάντα αυτό που γίνεται είναι όταν έρχεται ένας αθλητής από μια προσωπική επιτυχία να τρέχουν όλοι για τις αναμνηστικές φωτογραφίες, τις βαρύγδουπες και ανέξοδες δηλώσεις και τις δημοσιοσχετίστικες βραβεύσεις. Και μετά; «μην τον είδατε τον Παναή...».



Αντώνης Τσαπατάκης …

Η σχέση μου με τον Αντώνη ξεκινάει τον Απρίλιο 2009 όταν μου ζητήθηκε να τον βοηθήσω να ξανακολυμπήσει. Το σκέφτηκα και του είπα, έλα. Ως τότε ασχολιόμουνα μόνο με άτομα με νοητική υστέρηση. Πριν έρθει ο Αντώνης στην πισίνα σκέφτηκα πως μπορεί να δουλέψει κάποιος ο οποίος είναι παραπληγικός. Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση του, πως να κινηθώ στην πισίνα, στο νερό, γι΄ αυτό έδεσα τα πόδια μου και άρχισα να κάνω εγώ δοκιμές στο νερό. Μπήκα στην θέση του για να κατανοήσω τις πραγματικές δυσκολίες και ανάγκες και με την βοήθεια του διαδυκτίου και την συνεργασία φίλων εξειδικευμένων γυμναστών από την Αθήνα ξεκινήσαμε και φτάσαμε να είμαστε στην κορυφή του κόσμου. Με πολλή δουλειά, πολύ χρόνο στην πισίνα και στο γυμναστήριο, έχοντας μάθει τον Αντώνη να δουλεύει και μονός του και όσο εγώ είμαι στην δουλειά μου, καταφέραμε να σηκώσουμε την ελληνική σημαία ψηλά στον κόσμο. Φυσικά δεν είμαι μόνος μου στον τομές του πρωταθλητισμού είναι ο ΑΣ Μεγαλόνησος, ο διατροφολόγος Αιμίλιος Τσεπέτης , το γυμναστήριο «Παλμός», η φυσιοθεραπεύτρια Στέλλα Πετραντωνάκη, η οικογένεια του ΝΟΧ και του ΕΑΚ Χανίων. Φυσικά οι οικογένειες και οι φίλοι μας που μας στηρίζουν καθημερινά. Παράλληλα μια ιδέα που είχα, και υλοποιούμε σιγά – σιγά με τον Αντώνη, είναι να επισκεπτόμαστε σχολεία ώστε τα παιδιά να μάθουν για την αναπηρία, τον σεβασμό και εάν τύχει σε κάποιον δικό τους να τον βοηθήσουν και να μην τον παρατήσουν, να φέρουμε και άλλα ΑΜΕΑ στον αθλητισμό. Δεν θα αναφερθώ στην σχέση μου με τον Αντώνη αλλά σ΄αυτό που δηλώνει αυτός για εμένα, «άνθρωπος, στήριγμα, φίλος, αδερφός». Πιστεύω αυτές οι κουβέντες τα λένε όλα και για τους δυο μας.

Τι σημαίνει για σένα η προπόνηση ΑΜΕΑ

Τα πιο μεγάλα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στους «αθλητές της ζωής» δεν είναι υλικά, αλλά κυρίως δώρα ψυχής, όπως η αγάπη μας, ο χρόνος μας, η φροντίδα, το δικαίωμα, η καλοσύνη, η ενθάρρυνση, η ευκαιρία.

Άλλωστε, όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης: "ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει μόνος. κι αν είναι τυχερός, θα βρει συνοδοιπόρους στο ενδιάμεσο διάστημα"



special olympics, παραολυμπιονίκες και Χανιά

Τι σημαίνει αθλητισμός για ΑΜΕΑ και τι συμβαίνει στα Χανιά στο χώρο αυτό;

Τα ΑΜΕΑ αποτελούν το 9-10% του συνολικού πληθυσμού της χωράς μας. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται άνθρωποι με προσωρινή η μόνιμη αναπηρία, παραπληγικοι,τετραπληγικοι,ακρωτηριασμενοι,νεφροπαθεις,μυοπαθεις,τυφλοι ολική η μερική ,κουφοί, άτομα με νοητική υστέρηση κ.α.. Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με την ΓΓ Αθλητισμού στο χώρο του αθλητισμού των ΑΜΕΑ δραστηριοποιούνται: η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) στην οποία έχουμε τον Χανιώτη Γιάννη Ερηνάκη μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ και παγκόσμιο πρωταθλητή, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ. Την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) που στα Χανιά έχουμε τους Αετούς Κρήτης. Την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.ΑΜΕΑ) που στα Χανιά έχουμε τον ΑΡΙΩΝ Χανίων και τους ΑΕΤΟΥΣ Κρήτης. Επίσης έχουμε και τον Χανιώτη παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη που ανήκει στο ΑΣ Μεγαλόνησος Ηρακλείου Κρήτης. Τέλος έχουμε τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό special olympics hellas που στα Χανιά σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων έχει τμήμα κολύμβησης, κανόε καγιάκ και τμήμα bowling ΑΜΕΑ.

Ποια η διαφορά των special olympics και των παραολυμπιακών;

Τα special olympics και οι παραολυμπιακοί είναι δύο διαφορετικές οργανώσεις που έχουν αναγνωρισθεί από τη διεθνή ολυμπιακή επιτροπή. Στα special olympics συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία όλων των βαθμίδων ικανότητας. Ένα μικρό ποσοστό των αθλητών special olympics έχει και σωματική αναπηρία. Στους παρολυμπιακούς συμμετέχουν αθλητές έξι κατηγοριών αναπηρίας που αγωνίζονται μόνο σε ανώτατο αθλητικό επίπεδο (πρωταθλητισμό) και έχουν τα ίδια προνόμια με τους ολυμπιονίκες και τους κωφούς αθλητές (οικονομικές επιβραβεύσεις ,διορισμό στο δημόσιο τομέα, παροχή άδειας ΠΡΟΠΟ από τον ΟΠΑΠ) σε περίπτωση επιτυχίας σε αγώνες όπως τους παραολυμπιακούς και τα παγκόσμια πρωταθλήματα όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν χαράτσι από τρία αδέλφια ορφανά από μητέρα και με φυλακισμένο πατέρα


Ο παραλογισμός του κράτους σε όλο του το μεγαλείο.

Η νομοθεσία προέβλεψε εξαιρέσεις δεν προέβλεψε όμως κάτι για την περίπτωση των τριών αδελφών, 19, 15 και 13 ετών, που ζουν στην Κομοτηνή και στερούνται των γονιών τους, καθώς η μητέρα τους πέθανε πριν δύο χρόνια και ο πατέρας τους βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή.

Την μερική ή ολική απαλλαγή τους από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) του 2013, μπορούν να ζητήσουν από τις εφορίες της χώρας άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Εναλλακτικά, έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν την εξόφληση του «χαρατσιού» σε πολύ περισσότερες δόσεις. Οι εναλλακτικές αυτές δυνατότητες παρέχονται: σε κάθε φορολογούμενο που λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ
Η νομοθεσία προέβλεψε εξαιρέσεις, δεν προέβλεψε όμως κάτι για την περίπτωση των τριών αδελφών, 19, 15 και 13 ετών, που ζουν στην Κομοτηνή και στερούνται των γονιών, καθώς η μητέρα τους πέθανε πριν δύο χρόνια και ο πατέρας τους βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή, που εδώ και δύο χρόνια καλούνται να πληρώσουν χαράτσι στη ΔΕΗ. Στις 7 Μαρτίου του 2011 απεβίωσε η μητέρα των τριών αδελφών, όταν ακόμα αυτά ήταν ανήλικα, 17, 13 και 11 ετών. Ο φυλακισμένος πατέρας φυσικά και δε μπορούσε να ανταποκριθεί σε καμία υποχρέωσή του. Ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες από την Κομοτηνή ανέλαβαν την κηδεμονία των τριών αδελφών φροντίζοντας για τα καθημερινά τους έξοδα. Τα τρία παιδιά που έχουν στο όνομά τους το σπίτι στο οποίο διαμένουν είναι αποδέκτες όλων των λογαριασμών, που μέχρι σήμερα τακτοποιούνταν από τους κηδεμόνες τους. Το γεγονός όμως ότι στο λογαριασμό της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και το «χαράτσι» προκάλεσε αγανάκτηση.

ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
Αίτηση απαλλαγής από το ειδικό τέλος κατέθεσαν τα τρία αδέρφια στην εφορία της Κομοτηνής ζητώντας την απαλλαγή τους από το χαράτσι. Εγγράφως έγινε η αίτηση, αλλά απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Προφορικά όταν απευθύνθηκε ο κηδεμόνας τους στην εφορία ζητώντας εξήγηση για το πώς είναι δυνατόν τα τρία αυτά παιδιά που δεν έχουν κανέναν γονιό, καθώς ο ένας είναι στη φυλακή και ο άλλος απεβίωσε και ρώτησε σε ποια κατηγορία αδύναμων κοινωνικά ανήκουν, η απάντηση ήταν ότι δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, γιατί τέτοια περίπτωση δεν έχει προβλέψει ο νόμος. Αποδείχτηκε έτσι ο παραλογισμός ενός κράτους το οποίο δεν προβλέπει για τους πραγματικά αδύνατους.

Να σημειωθεί ότι για να διεκδικήσει ένας φορολογούμενος μερική ή ολική απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Α. του 2013 ή την εξόφλησή του σε πολλές δόσεις θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες πέντε προϋποθέσεις: 1. Το ετήσιο εισόδημά του κατά το έτος 2012 να μην έχει υπερβεί τις 6.000 ευρώ εάν είναι άγαμος ή τις 8.000 ευρώ αν είναι έγγαμος. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του αιτούντος, το ισχύον κατά περίπτωση εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ. 2. Το ακίνητο, για το οποίο ζητά την απαλλαγή, να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ίδιο ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο τέκνο και αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτών. 3.

Ο αιτών, η σύζυγός του και τα προστατευόμενα τέκνα τους να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην αυτού για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία. 4. Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ. 5. Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική δυσκολία, προσκομίζοντας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την περιουσιακή του κατάσταση και το επίπεδο των διαθεσίμων πόρων.

Στο μεταξύ ήδη πληρώθηκε το χαράτσι του 2012, ενώ ήδη ήρθε και η πρώτη δόση του 2013, η οποία επίσης πληρώθηκε. Μήπως πρέπει να σκύψει κάποιος υπεύθυνος και να δει με πραγματική ευαισθησία το θέμα των τριών αδερφών;


Διαβάστε περισσότερα...

Καυσόξυλα από τον Δήμο Πολυγύρου


Οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2013 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Τρίτη 24/9/2013 έως και την Δευτέρα 14/10/2013.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.

Η ποσότητα των καυσόξυλων που θα χορηγηθεί είναι 3 χωρικά κυβικά μέτρα ανά δικαιούχο και θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των οικονομικά ασθενέστερων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το 2013 έχουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα που έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67% και στρατευμένοι οικογενειάρχες), οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Δ.Κ. Πολυγύρου.

Απαραίτητο δικαιολογητικό που θα συνοδεύει την αίτηση των δικαιούχων είναι και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Δ.Ο.Υ. οικονομικού έτους 2013 ή σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει το αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του ίδιου έτους καθώς και η πιο πρόσφατη μηνιαία απόδειξη σύνταξης για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Η τιμή ανά χωρικό μέτρο για το 2013 είναι 16,08 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον καιάδα ο θεσμός της ειδικής εκπαίδευσης λόγω κρίσης


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας κοινοποίησε ο Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Σερρών «Η Ηλιαχτίδα» στην οποία περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση των ατόμων με Αναπηρία και τα οποία επιδεινώθηκαν με την εφαρμογή των νέων περικοπών «ελέω» μνημονίου. Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο 4 του Συντάγματος όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στη δωρεάν Παιδεία. Την υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης των Ατόμων με αναπηρία υπαγορεύει και ο αντίστοιχος νόμος 3699/2008 για την Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση. Βάσει του νόμου αυτού α) Κανένα παιδί με αναπηρία δεν πρέπει να είναι εκτός Σχολείου και β) Η Σχολική χρονιά θα ξεκινά για τους μαθητές με αναπηρία όπως για όλους τους υπόλοιπους μαθητές ως αναφορά την εκπαίδευσή τους και τη μεταφορά από και προς το Σχολείο.
Μια καινούργια σχολική χρονιά άρχισε όχι όμως για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων, τα περισσότερα είναι κλειστά και κάποια υπολειτουργούν. Ο χώρος του Σχολείου για τους μαθητές με αναπηρία είναι χώρος εκπαίδευσης, θεραπειών, κοινωνικοποίησης ,πλήρους αποδοχής.

Για τους μαθητές της Γενικής Αγωγής είναι αυτονόητο ότι την άλλη μέρα μετά τον Αγιασμό θα πάνε στο Σχολείο και θα συναντήσουν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. Στην Ειδική Αγωγή τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για γονείς και παιδιά. Εκπαιδευτικοί που δεν είναι εγκαίρως στη θέση τους (χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι), Ελλιπές Ειδικό εκπαιδευτικό και Βοηθητικό προσωπικό, Προβλήματα στη μετακίνηση των παιδιών που μπορεί να ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος των μαθητών σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά.

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την Ειδική Αγωγή που ήταν και παραμένει ο Μέγας Ασθενής της Εκπαίδευσης. Φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής.

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία βιώνουν κάθε χρόνο την ίδια ζοφερή πραγματικότητα και μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα έρχεται το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Στον Καιάδα λοιπόν τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων, ‘’Είναι μια κάποια λύση’’ για το Υπουργείο Παιδείας και για όλους μας?
Καλή σχολική χρονιά

To ΔΣ της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ


Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ελλάδα καινοτομεί»: Α’ βραβείο καινοτομίας σε σύστημα για πρόσβαση AμεΑ στη θάλασσα


Με το Α’ βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, SEATRAC, στο πλαίσιο του 2ουδιαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργανώθηκε από τη Eurobank και τον ΣΕΒ.

Το SEATRAC δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναπτύχθηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διενεργείται ανά δύο χρόνια, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010.



Φωτογραφία της εγκατάστασης Seatrack σε παραλία στο Αλεποχώρι.

Από τις 21 προτάσεις που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό, 7 ομάδες έχουν ήδη προωθήσει προϊόντα τους στην εγχώρια ή/και τη διεθνή αγορά, 8 ομάδες έχουν υπογράψει επιχειρηματικές συμφωνίες και βρίσκονται στο στάδιο τελικής ανάπτυξης του προϊόντος και προετοιμασίας της εμπορικής παραγωγής και 6 ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης δυνητικών επιχειρηματικών συνεργατών για την εμπορική υλοποίηση των καινοτομιών






Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από το χαράτσι


Την μερική ή ολική απαλλαγή τους από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) του 2013, μπορούν να ζητήσουν από τις εφορίες της χώρας άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία.

Την μερική ή ολική απαλλαγή τους από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) του 2013, μπορούν να ζητήσουν από τις εφορίες της χώρας άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Εναλλακτικά, έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν την εξόφληση του «χαρατσιού» σε πολύ περισσότερες δόσεις.

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, οι εναλλακτικές αυτές δυνατότητες παρέχονται: σε κάθε φορολογούμενο που λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του.

Για να διεκδικήσει ένας φορολογούμενος μερική ή ολική απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Α. του 2013 ή την εξόφλησή του σε πολλές δόσεις θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες πέντε προϋποθέσεις:

1. Το ετήσιο εισόδημά του κατά το έτος 2012 να μην έχει υπερβεί τις 6.000 ευρώ εάν είναι άγαμος ή τις 8.000 ευρώ αν είναι έγγαμος. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του αιτούντος, το ισχύον κατά περίπτωση εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.

2.Το ακίνητο, για το οποίο ζητά την απαλλαγή, να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ίδιο ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο τέκνο και αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτών,

3.Ο αιτών, η σύζυγός του και τα προστατευόμενα τέκνα τους να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην αυτού για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία,

4. Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ.

5. Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Επιπλέον, ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική δυσκολία, προσκομίζοντας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την περιουσιακή του κατάσταση και το επίπεδο των διαθεσίμων πόρων.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποφάσεις πρόκληση κατά ΑμεΑ


«Στα μαλακά» έριξε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΔΥΠΕ τους γιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολιοφθοράς στον αξονικό τομογράφο Λήμνου και της αναπηρίας της 33χρονης δικηγόρου Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις οποίες αρνήθηκαν να διασταυρώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της 2ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, «στα μαλακά» πέφτουν γιατροί των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου που είχαν εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις και που εξετάστηκαν από Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ.

Με δύο μήνες στέρησης μισθού τιμωρήθηκαν γιατροί της Λήμνου για τη δολιοφθορά στον αξονικό τομογράφο του ιδρύματος, ενώ με έξι μήνες στέρησης μισθού και 20.000 πρόστιμο τιμωρείται γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πλημμελή ιατρική αντιμετώπιση της Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη, που το 2009 είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και έκτοτε αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Σύμφωνα με την οικογένειά της, υπήρξαν ευθύνες από πλευράς Νοσοκομείου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η 33χρονη.

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις, είχαν διενεργηθεί Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις. Τα πορίσματα των ΕΔΕ εξετάστηκαν προ 10ημέρου από το Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα της απόφασης πρόκειται να κοινοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δολιοφθορά στον τομογράφο…
Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2012, ο τότε διοικητής του Βοστάνειου, Δημήτρης Κατσιφαράκης, κατήγγειλε στον εισαγγελέα βανδαλισμούς και δολιοφθορές στον αξονικό τομογράφο της Λήμνου, βάσει δελτίου τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας «Proton A.E.» με ημερομηνία 9-4-2012, το οποίο υπογραφόταν από τον τεχνικό της εταιρείας και από δυο τεχνολόγους ακτινολόγους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Δύο χρόνια πριν την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ελέγχου, είχε γίνει σέρβις στο μηχάνημα και είχε διαπιστωθεί ότι αυτό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κατσιφαράκης είχε τότε υποστηρίξει τα παρακάτω εντυπωσιακά: «Έκπληκτος ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί βανδαλισμό και δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί - απ’ ό,τι με ενημέρωσαν - η πόρτα του δωματίου.

Ο τομογράφος βρέθηκε με σημαντικές φθορές και βλάβες, που δεν μπορούν παρά μόνο με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού να γίνουν. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχω ζητήσει από σήμερα το πρωί την παρέμβαση του εισαγγελέα των αστυνομικών αρχών.»
Το Φεβρουάριο που μας πέρασε, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης το πόρισμα της ΕΔΕ για τις σκανδαλώδεις ζημιές στον αξονικό τομογράφο της Λήμνου.

Όπως το πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρει, η ζημιά στον αξονικό τομογράφο δεν ήταν αποτέλεσμα χρήσης, αλλά δολιοφθοράς! Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στους λόγους της δολιοφθοράς, που αφορούν σε μεγάλα κέρδη από τον κύκλο εργασιών που ιδιωτικός αξονικός τομογράφος πραγματοποίησε εξ αιτίας της βλάβης του κρατικού μηχανήματος! Για όλα τα παραπάνω, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο επέβαλε στέρηση δυο μισθών!

Υπόθεση Σπυριάδη…
Ήταν Ιούλιος του 2009 όταν η Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει «φυτό». Σύμφωνα με το περιβάλλον της κοπέλας, η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα ιατρικών λαθών που έγιναν, γι’ αυτό και ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Μάλιστα, όπως είχε πει στο «Ε» δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, ο και γιατρός πατέρας της Κωνσταντίνας - Μαρίνας, ο «Γολγοθάς» που ζει όλη η οικογένεια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όσο ήταν η 29χρονη τότε στη Μυτιλήνη, της γινόταν μία απλή επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουλίου τού 2009, η 33χρονη σήμερα Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, βγήκε από την πορεία του στην περιοχή Πηγαδάκια και καρφώθηκε σε δέντρο. Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου είχε ανασυρθεί από τα συντρίμμια νεκρός. Η 29χρονη τότε Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην Αθήνα. Η ντακότα που επρόκειτο να τη μεταφέρει, υπέστη βλάβη κατά τον ερχομό της, επέστρεψε στην Αθήνα και χρειάστηκε να ειδοποιηθεί και να έρθει άλλο αεροσκάφος για να την παραλάβει.

Σε όλον αυτόν το χρόνο που χάθηκε, οι γονείς της νεαρής θεωρούν ότι αν είχε γίνει μια απλή επέμβαση από το μοναδικό νευροχειρουργό που διέθετε τότε το Νοσοκομείο, σήμερα το παιδί τους θα ήταν καλά. Έξι μισθοί και 20.000 ευρώ πρόστιμο τιμολογήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ η αναπηρία της νέας γυναίκας.


Διαβάστε περισσότερα...

Αθλητισμός ΑμεΑ: Περίοδος μετακινήσεων


Ανακοινώθηκε από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ η έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και η ανακοίνωσή της σχετικώς με την παραπάνω περίοδο έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην 10η συνεδρίασή του στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, λαμβάνοντας υπόψη τα οριζόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1, 2 και 3 του εγκεκριμένου και ισχύοντος Κανονισμού εγγραφών – μετεγγραφών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, απεφάσισε να προκηρύξει την μεταγραφική περίοδο για το έτος 2013 (αγωνιστική περίοδος 2013 – 2014) ως εξής:

-Αιτήσεις μετεγγραφών από 15 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013 (συμπεριλαμβάνονται όλοι οι λόγοι μετεγγραφής πλην αυτού της αποδέσμευσης, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων των άρθρων 15, 16 και 17 του κανονισμού).

-Περιπτώσεις αθλητών που αποδεσμεύονται το χρονικό διάστημα είναι από 1 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2013.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το παράβολο μετεγγραφής για κάθε αθλητή ανέρχεται στα €30,00 (τριάντα ευρώ) τα οποία κατατίθενται στην AlphaBank στον αρ. λογαρ. 349.00.2002.00.3030 της Ομοσπονδίας. 

Παρακαλούμε για την εκ μέρους των σωματείων και την υπό μετεγγραφή αθλητών πιστή τήρηση του ισχύοντος κανονισμού».


Διαβάστε περισσότερα...

«Να σεβαστούμε τα ΑμεΑ»


Με αφορμή την εκ νέου διαγράμμιση των ειδικών θέσεων ΑμεΑ στην πόλη της Λαμίας, αναγνώστης του zougla.gr απευθύνει έκκληση ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης για τους υπόλοιπους οδηγούς.



«Οι θέσεις αυτές πρέπει να χρησιμοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους συμπολίτες μας για τους οποίους κατασκευάστηκαν. Άλλωστε δικαιολογίες πλέον ακόμα και του τύπου ότι δεν τις είδαν, δεν υπάρχουν. Ο λόγος που κατασκευάστηκαν είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πρέπει να χρησιμοποιούνται για το λόγο αυτό από αυτούς στους οποίους απευθύνονται. Ευχαριστώ για την φιλοξενία».


Πηγή: http://tvkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το σύνδρομο «Down»


Αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των γονέων με παιδιά που έχουν σύνδρομο «Down» στην Βουλγαρία και την Ουγγαρία.


Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το σύνδρομο «Down» από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των γονέων με παιδιά που έχουν σύνδρομο «Down» στην Βουλγαρία και την Ουγγαρία. Το πρόγραμμα έχει τίτλο με τίτλο: Re-PoD – Αξιοποιώντας υπάρχουσα εμπειρία: Επέκταση της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Εκπαιδευτών και των Γονέων παιδιών με σύνδρομο Down.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η αναθεώρηση και προσαρμογή του εκπαιδευτικού εργαλείου με τίτλο “PoD”, που αναπτύχθηκε σε προηγούμενο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Leonardo da Vinci (Ανάπτυξη Καινοτομίας), προκειμένου να βοηθήσει μέλη οικογενειών ατόμων να κινητοποιούν και να εκπαιδεύουν κάποιον δικό τους άνθρωπο με σύνδρομο «Down» σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Στην παρούσα φάση της υλοποίησης, η ερευνητική ομάδα έχει ολοκληρώσει την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση αναγκών των οικογενειών ανθρώπων με Σύνδρομο Down, τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ουγγαρία.

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της υλοποίησης ήταν αρκετά διαφωτιστικά. Τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ουγγαρία οι γονείς αγωνίζονται καθημερινά στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην υγεία (συγκεκριμένο πλάνο υγείας σε κάθε ηλικία), στην εκπαίδευση (δομή, χαρακτηριστικά και διαδικασία εισαγωγής στο κάθε επίπεδο), στην ευαισθητοποίηση σε νομικά θέματα και σε αυτά που σχετίζονται με κρατικές παροχές και επιδόματα (διαδικασία πιστοποίησης ΑμεΑ).

Μέσα από ένα μακροχρόνιο αγώνα που έχουν κάνει προσπαθώντας μόνοι τους να ανακαλύψουν κάποιες βασικές αρχές για την ανατροφή του παιδιού τους και αργότερα κάποιο κέντρο απασχόλησης γι αυτά, βιώνουν σε μεγάλο βαθμό την μοναξιά του ανθρώπου που πρέπει να ανακαλύψει τα πάντα μόνος του, έχοντας ταυτόχρονα και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους.

Το στάδιο της προσαρμογής του υπάρχοντος εργαλείου “PoD”, προς τη δημιουργία του επικαιροποιημένου εργαλείο “Re-PoD”, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013, όταν και θα ξεκινήσει και η πιλοτική εφαρμογή του εκαπιδευτικού εργαλείου. Το τελικό επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό εργαλείο “Re-PoD” αναμένεται να παραχθεί εντός του 2014.


Πηγή: http://voria.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μίκα Ιατρίδη: «Δώστε λύση για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ στους Δήμους»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση έκανε η Μίκα Ιατρίδη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, με την οποία ζητά να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των απολυμένων από τους Δήμους εργαζόμενους ΑΜΕΑ, οι οποίοι εξακολουθούν και δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και προέρχονται από δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω Καλλικράτη.

Αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση των εργαζομένων ΑΜΕΑ στη Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, η Μίκα Ιατρίδη σημειώνει ότι από τη στιγμή που έχει γίνει ευνοϊκή ρύθμιση στο νόμο 4186, με το άρθρο 56, θα πρέπει η ρύθμιση αυτή να επεκταθεί και στους εργαζόμενους ΑΜΕΑ που εργάζονταν σε δημοτικές επιχειρήσεις, αφού και το πνεύμα του νομοθέτηση είναι η προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Επέκταση της ρύθμισης του ν.4186/13, άρθρο 56, και στα ΑΜΕΑ που εργάζονταν σε δημοτικές επιχειρήσεις και οι οποίες έκλεισαν λόγω Καλλικράτη».

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4186/13 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», στο άρθρο 56 με τίτλο «Διεύρυνση προστασίας των ΑΜΕΑ» προβλέπονται τα εξής:

«Μετά το τέλος της παρ. 1 του άρθρου 11 ν. 3227/2004 (Α΄ 31) προστίθεται εδάφιο ως εξής: “Τα Άτοµα µε Αναπηρίες που έχουν απασχοληθεί µέσα στο τελευταίο έτος πριν τη δημοσίευση του παρόντος σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις ή φορείς της παρ. 8 του άρθρου 2 του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή δυνάµει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων ή µε προσωρινές διαταγές, θεωρείται ως προς όλες τις συνέπειες, ότι τοποθετήθηκαν και συνεχίζουν να παρέχουν την εργασία τους δυνάµει του ν. 2643/1998, εφόσον ο εργοδότης δηλώνει ότι επιθυµεί να συνεχίσει να τους απασχολεί”».

Είναι γνωστό ότι πολλές Δημοτικές Επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν ΑΜΕΑ, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, έκλεισαν λόγω Καλλικράτη και οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν στους αντίστοιχους Δήμους και συνέχισαν να εργάζονται. Με τη λήξη του προγράμματος, οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ απολύθηκαν από τους Δήμους, αλλά επέστρεψαν στην εργασία τους προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα. Ως παράδειγμα αναφέρεται η πρώην Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, αν και αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Επειδή, οι τροπολογίες που κατατίθενται από βουλευτές της Αντιπολίτευσης δεν γίνονται, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αποδεκτές. Επειδή στην παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση του ν. 4186 δεν εμπίπτουν τα ΑΜΕΑ που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους μετά το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, γιατί οι φορείς της παρ. 8 του άρθρου 2 του νόμου 2643/1998 δεν περιλαμβάνουν ρητά τους Δήμους. Επειδή το σκεπτικό του νομοθέτη είναι να αποκαταστήσει και να προστατέψει τα ΑΜΕΑ, και είναι αδικία να μην ισχύσει η ρύθμιση και για τα ΑΜΕΑ της Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, αλλά και άλλων δημοτικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

Θα προχωρήσουν σε νέα νομοθετική ρύθμιση, ή σε προσθήκη στην υπάρχουσα ρύθμιση του ν.4186, άρθρο 56, ώστε να περιληφθούν και τα ΑΜΕΑ, που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους μετά το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είχε πώς να πάει στο σχολείο


Παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, για τον 11χρονο Θανάση Γεωργακόπουλο από την Απιδούλα Πηνείας, στο νομό Ηλείας, το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε μόλις χθες.

Ο μαθητής που θα έπρεπε να φοιτά στην Α Γυμνασίου, δεν έχει μέσο να μετακινηθεί από το χωριό του στο Σιμόπουλο, όπου βρίσκεται το σχολείο. Ο πατέρας του είναι κτηνοτρόφος και λείπει από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μεταφέρει το μικρό Θανάση, το μικρότερο από τα έξι παιδιά του, στο σχολείο του. Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, το ταξί που έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί μέχρι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε φτάσει ακόμα στην Απιδούλα. "Δεν έχω τρόπο να πάνε τα παιδιά μου σχολείο" είχε δηλώσει ο κ. Γεωργακόπουλος σε τοπικά ΜΜΕ. "Ο Θανάσης δεν έχει πάει καθόλου σχολείο, γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει 12 χλμ. Το βλέπουν δίκαιο αυτό οι υπεύθυνοι , αν ήταν το δικό τους παιδί θα έκαναν το ίδιο; Έχω κάνει τόσες ενέργειες, πηγαίνω στο ΚΤΕΛ και συνέχεια με κοροϊδεύουν. Ούτε ο δήμος κάνει κάτι. Το παιδί κάθε μέρα με ρωτά γιατί δεν πηγαίνει σχολείο. Έχει χάσει τόσα μαθήματα, τι βαθμούς θα μου δώσουν;" είχε πει, προσθέτοντας: "Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αν δεν βρουν τρόπο θα σταματήσω το παιδί από το σχολείο".

Φαίνεται πάντως ότι η περιπέτεια του μικρού Θανάση είχε αίσιο τέλος καθώς χθες το πρωί ήταν η πρώτη του μέρα στο σχολείο, αφού έφτασε επιτέλους το πολυπόθητο ταξί .


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από το ψυχιατρείο στην απεξάρτηση πρώην πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ


Η Αμάντα Μπάινς μεταφέρθηκε σε κλινική αποτοξίνωσης.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που η Αμάντα Μπάινς συνελήφθη με ένα μπιτόνι βενζίνης να προσπαθεί να κάψει την άσφαλτο μπροστά από το γκαράζ σπιτιού ηλικιωμένης στο Thousand Oaks, στην περιοχή όπου μεγάλωσε και η ίδια.

Ύστερα από δικαστική εντολή, οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, στο UCLA Medical Center, όπου και διεγνώσθη πως πάσχει από σχιζοφρένεια.



Πριν μερικές ημέρες, η πάλαι ποτέ πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρεία και μεταφέρθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Μαλιμπού.

Όπως ανακοίνωσαν οι γονείς της Ρικ και Λιν, στο The Canyon η κόρη τους θα έχει προσωπική μεταχείριση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη δική της ψυχολόγο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητώντας μητέρες για τα χωριά SOS


Τα κριτήρια για την πρόσληψη γυναικών και τα προσόντα που απαιτούνται.

Το πρώτο «Xωριό SOS» στην Ελλάδα εντός αστικού ιστού είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο Ηράκλειο και πολύ σύντομα θα υποδεχθεί τα πρώτα παιδιά.

Μέσα από μια καινοτόμα προσπάθεια που πραγματοποίησε η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Κρήτης, έχουν ενοικιαστεί στο κέντρο του Ηρακλείου δύο διαμερίσματα, τα οποία θα υποδεχθούν τα πρώτα παιδιά, στο νέο πρότυπο για την Ελλάδα χωριό, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μόλις βρεθούν οι Μητέρες SOS για να το στελεχώσουν. Οι γυναίκες αυτές θα αναλάβουν το έργο της ανατροφής των παιδιών, με την επίβλεψη και συμπαράσταση επιστημόνων και ειδικών συνεργατών και βοήθεια από τις «θείες SOS», δηλαδή τις αντικαταστάτριες, αναφέρει το cretalive.

Αίτηση για πρόσληψη μπορούν να υποβάλουν γυναίκες από 32 έως 45 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με καλή σωματική και ψυχική υγεία, απόφοιτες λυκείου και με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας στο σπίτι. Τα παιδικά χωριά SOS τους προσφέρουν ικανοποιητικό μισθό, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα.

Στις μητέρες SOS προσφέρεται επίσης διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, συνεχής εκπαίδευση κι επιμόρφωση, καθώς και συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του χωριού.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στην οδό Θεοκρίτου 5 στα Καμίνια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2810 222670 και 2810 222610.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι εργασίες του… «επίσημου» Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη διετία, στην περιοχή της Φοινικιάς. Εκεί θα φιλοξενούνται παιδιά έως και την ενηλικίωσή τους,

Το χωριό, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των νομών της Κρήτης, όπου και θα φιλοξενούνται παιδιά ως και την ενηλικίωση τους, τα οποία για διάφορους οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικογένειες τους και να μεγαλώσουν με τη φροντίδα και την αγάπη μίας μητέρας ή μίας θείας SOS, παρέα με τα αδέλφια τους μέσα στην ασφάλεια ενός δικού τους σπιτιού και κάτω από την εποπτεία ειδικών.

Εκατόν σαράντα οικογένειες και 300 παιδιά εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, από το Κέντρο Στήριξης του Ηρακλείου, το οποίο αποτελεί μια δομή στη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS.

Μεγάλη στήριξη στο Κέντρο παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία για τη θανάτωση αδέσποτων στη Ρουμανία


Στις 8 το βράδυ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Διαμαρτυρία ενάντια στη σφαγή των αδέσποτων ζώων στη Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, μετά από κινητοποίηση που διοργανώθηκε μέσω του facebook.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες διοργανώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δεκάδες πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει προγραμματιστεί μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ από τη συμμετοχή του κόσμου θα κριθεί και το αν θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αφορμή για τις εν λόγω συγκεντρώσεις αποτέλεσε αλλαγή της νομοθεσίας στη Ρουμανία που επιτρέπει τη θανάτωση αδέσποτων σκύλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 395 οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο


Αφαιρέθηκαν 223 ζεύγη πινακίδων
.
Εντατικούς ελέγχους διενεργεί καθημερινά η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας για παράνομες σταθμεύσεις και μόνο χθες κόπηκαν 395 κλήσεις.

Από τις 395 κλήσεις για παράνομη στάθμευση οι 317 βεβαιώθηκαν σε Ι.Χ., 25 σε φορτηγά, 49 σε δίκυκλα και τέσσερις σε φορτηγά. Επίσης αφαιρέθηκαν 223 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλα.


Διαβάστε περισσότερα...

Έψαχνε καλύτερη ζωή και έπεσε θύμα trafficking


Κλειδωμένη σε παράγκα για 15 μέρες μια 32χρονη μαζί με το παιδί της.

Ταξίδεψε μέχρι την Αχαΐα μαζί με το 6χρονο παιδί της για να πιάσει δουλειά και να εξασφαλίσει ένα καλό μεροκάματο, αλλά κατέληξε... κλειδωμένη μαζί με αλλοδαπές σε μία παράγκα και με συμπεριφορά που παρέπεμπε στο trafficking. με θύματα καλλίγραμμες νεαρές από χώρες των Βαλκανίων και την Ρωσία.

Ο λόγος για 32χρονη από την περιοχή της Καβάλας η οποία στην κυριολεξία κατάφερε να... δραπετεύσει νύχτα και να περπατήσει αγκαλιά με το μικρό γιο της μέχρι το πρώτο χωριό, για να ζητήσει βοήθεια.

Το γεγονός στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει σάλος στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως οι αρμόδιες αρχές να έχουν παρέμβει ακόμα για να εξακριβώσουν το αληθές των καταγγελιών που έκανε η κοπέλα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, ενώ όλα άρχισαν προ διμήνου περίπου, όταν μέσω του ίντερνετ η 32χρονη βρήκε τη μικρή αγγελία για εργασία. Επρόκειτο για μία αγγελία επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί ένα μικρό κατάλυμα με εστιατόριο στην ορεινή Αχαΐα και μέσω αυτής υποσχόταν σταθερή δουλειά με καλό μεροκάματο και εξασφαλισμένη τη διαμονή.

Η ίδια επικοινώνησε μέσω email αναφέροντας πως ήταν πολύ καιρό άνεργη και ότι βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο. Και παράλληλα γνωστοποίησε πως ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο έπρεπε να πάρει κοντά της σε περίπτωση που αποφάσιζε να μετακομίσει για να εργαστεί εκεί.

Η απάντηση του επιχειρηματία δεν ήταν απλώς θετική αλλά κάτι παραπάνω... Την παρότρυνε να μην το σκεφθεί πολύ και ότι αυτό που θα συναντούσε θα ήταν ακόμα καλύτερο απ' ό,τι ονειρευόταν.

Την κλείδωνε μαζί με το παιδί

Φθάνοντας όμως εκεί, εκείνη ήρθε αντιμέτωπη με έναν πραγματικό... εφιάλτη, καθώς την έβαλαν αυτή και το παιδί σε μία μικρή και παλιά παράγκα στην οποία διέμενε υπό δύσκολες συνθήκες μαζί με άλλες τρεις αλλοδαπές εργαζόμενες. Και το χειρότερο; Κάθε βράδυ ο επιχειρηματίες... κλείδωνε την πόρτα απαγορεύοντας την έξοδο! Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς και στέρησης της ελευθερίας, η 32χρονη κατάφερε να βρει τρόπο για να βγει από το σπίτι παίρνοντας μαζί το παιδί της. Μόλις έφθασε στο χωριό την φρόντισαν οι κάτοικοι του πρώτου σπιτιού στο οποίο χτύπησε την πόρτα. Κατήγγειλε την περιπέτειά της και μετά από δύο ημέρες αναχώρησε με σκοπό να επιστρέψει στον τόπο της, λίγο πιο έξω από την Καβάλα. Η περίπτωσή της έγινε γνωστή σε όλο το χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες μεταφέρθηκαν και σε αρμόδιες Αρχές. Προς το παρόν όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε σχετική παρέμβαση, σύμφωνα με το dete.gr.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πουλούσαν ναρκωτικά μέσα στο νοσοκομείο


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), δύο άντρες, ηλικίας 60 και 37 ετών και μία 39χρονη, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο και εντόπισαν τους τρεις δράστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 38 ναρκωτικά δισκία.

Στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκαν τα 35 από τα προαναφερόμενα δισκία, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα προόριζε για εμπορία. Επιπλέον, από την κατοχή κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 22 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίαζαν μέχρι θανάτου μικρά παιδιά


Τρεις Έλληνες διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνό με άγριους βασανισμούς ανήλικων κοριτσιών και αγοριών, ορισμένα από τα οποία εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές πως ίσως και να μη βρίσκονται πλέον στη ζωή μετά τα αδιανόητα σεξουαλικά όργια στα οποία τα υπέβαλαν ανθρωπόμορφα τέρατα.

Ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισαν το ανατριχιαστικό υλικό στα χέρια τριών Ελλήνων στην Αττική, υπέστησαν σοκ όταν είδαν τα βίντεο με τις απίστευτες σκηνές βασανισμού παιδιών, ηλικίας 5 έως και 13 ετών, ακόμα και μωρών, που σπάραζαν από τον πόνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που εξέτασαν οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν βάσιμες ενδείξεις πως τα ανήλικα κορίτσια βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια των βασανιστών τους. Τα συγκεκριμένα κοριτσάκια φαίνονται σε βίντεο ντυμένα ως πόρνες να δέχονται, σαν υπνωτισμένα, τη σεξουαλική κακοποίηση από πέντε σωματώδεις άντρες, οι οποίοι τα βασανίζουν άγρια ακόμη και με τη χρήση αντικειμένων, ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν σκηνές και με κτηνοβασίες. Οι ιδιαίτερα σκληρές εικόνες που υπάρχουν στα βίντεο οδηγούν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι κάποια από τα παιδιά έχουν βρει φριχτό θάνατο στα χέρια των τεράτων...

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως και τα τρία ανατριχιαστικά βίντεο είναι γυρισμένα στον ίδιο χώρο (μάλλον σε χώρα του εξωτερικού) και σε αυτά συμμετέχουν πάντα τα ίδια πέντε ανθρωπόμορφα τέρατα. Ήδη το υλικό έχει διαβιβαστεί στην Interpol, ώστε να αρχίσει αμέσως ευρεία έρευνα τόσο από τις ευρωπαϊκές όσο και από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το «κέντρο» που κινηματογραφεί τα -μέχρι θανάτου- σεξουαλικά βασανιστήρια παιδιών προς τέρψιν των οφθαλμών των απανταχού παιδόφιλων ανά την υφήλιο, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να θρέψουν το αρρωστημένο τους πάθος.

Η έρευνα έγινε έπειτα από εντοπισμό από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στοιχείων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων Ελλήνων διακινητών σκληρού παιδικού πορνό. Αμέσως το αποτέλεσμα της αρχικής έρευνας διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την άμεση άρση του απορρήτου, ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες της Δίωξης. Οι ειδικευμένοι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις Έλληνες σε Νέα Ερυθραία και Καματερό, οι οποίοι εδώ και οκτώ μήνες διακινούσαν το ανατριχιαστικό υλικό σε χρήστες του διαδικτύου που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση εικόνων και βίντεο με άγρια βασανιστήρια παιδιών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 49χρονου, ο οποίος συνελήφθη πρώτος στην περιοχή της Ν. Ερυθραίας και δηλώνει άνεργος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι στους οποίους ήταν αποθηκευμένα 386 αρχεία με πολύ σκληρές εικόνες από βασανισμούς ανηλίκων. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς διακινούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση το φριχτό υλικό τους τελευταίους πέντε μήνες.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 29χρονου ανέργου στο Καματερό, ο οποίος επίσης συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 487 αρχεία με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που βρέθηκε στο σπίτι του 49χρονου, αποδεικνύοντας έτσι την ευθεία διασύνδεση που είχαν. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως ο νεαρός διακινούσε αυτό το υλικό για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους πέντε μήνες.

Τέλος, πάλι στο Καματερό, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι ενός 29χρονου φοιτητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 272 αρχεία παιδικού πορνό, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, διακινούσε μέσω διαδικτύου για περίπου οκτώ μήνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκρότημα κατοικιών κατασκευάζει το Facebook


Προορίζεται για τη διαμονή των εργαζομένων στην εταιρεία.

Το δικό της συγκρότημα κατοικιών σχεδιάζει να κατασκευάσει το Facebook. Οι κατοικίες θα βρίσκονται πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Menlo Park.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα είναι τόσο μεγάλο που η Wall Street Journal το παρομοίασε με τις εταιρικές πόλεις του 20ου αιώνα, όπου βιομηχανικοί εργάτες ζούσαν σε κοινότητες που άνηκαν στους εργοδότες τους.

Το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με το γραφείο St. Anton Partners για την κατασκευή και σχεδιασμό του συγκροτήματος, που αναμένεται να κοστίσει 120 εκατ. δολάρια.

Οι ένοικοι θα μπορούν να κάνουν χρήση πισίνας, καθώς και ειδικά διαμορφωμένων χώρων για διασκέδαση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι κατοικίες θα είναι διαθέσιμες για το κοινό, αλλά αναμένεται η πλειοψηφία των ενοικιαστών να είναι υπάλληλοι της εταιρείας, καθώς θα μπορούν να μεταβαίνουν με τα πόδια ή με ποδήλατο στο χώρο εργασίας τους.














Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα της τελετής στο Καλλιμάρμαρο


Το ταξίδι της για τη Ρωσία και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ξεκινά σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα καθώς στις 17.00 αρχίζει η τελετή παράδοσης στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο.



Αναλυτικό το πρόγραμμα της τελετής:

17.15 H ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και σολίστ το βαρύτονο Δημήτρη Βουδούρη και τη σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, θα ερμηνεύσει τα έργα: «Πέντε Ελληνικοί Χοροί για μεγάλη ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα και «Πολοβιτσιανοί Χοροί» του Alexander Borodin από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκορ»

17:45 - Πέρας προσέλευσης επισήμων
17:50 - Άφιξη Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, κ. Dmitry Kozak
17:55 - Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
18:05 - Εθνικός Ύμνος Ρωσίας

- Εθνικός Ύμνος Ελλάδας

- Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών - Πλαισίωση βωμού

- Άφιξη τελευταίου λαμπαδηδρόμου - Αφή βωμού

- Ολυμπιακός Ύμνος

- Χορός Ιερειών

- Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου

- Χαιρετισμός Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, κ. Dmitry Kozak

- Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας

- Αναχώρηση εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής «ΣΟΤΣΙ 2014» με την Ολυμπιακή Φλόγα

18:40 - Αποχώρηση Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...