Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες



Η αίτηση υποβάλλεται στο λύκειο.

Αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 πρέπει να υποβάλουν ως τις 28 Φεβρουαρίου όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η αίτηση υποβάλλεται στο λύκειο όπου φοιτούν και η προθεσμία, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη του εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.

Επίσης, μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για : Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ. Όσοι από τους αποφοίτους αυτούς έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την αρχική Αίτηση-Δήλωση για να την ανακαλέσουν.


Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για το καθεστώς εισαγωγής αποφοίτων εσπερινών λυκείων



Από το 2013 οι νέες προϋποθέσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά ένα έτος, της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης σύμφωνα με την οποία για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι απόφοιτοι των Εσπερινών Λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων) πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ως άνω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από Εσπερινό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Δεν υπάρχει δηλαδή ουσιαστικά αλλαγή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς η ενημέρωση των μαθητών για την προαναφερθείσα νομοθετική αλλαγή έγινε σε πολλές περιπτώσεις καθυστερημένα, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2010-2011, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012, αιφνιδιάζοντας σημαντικό αριθμό μαθητών.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η προθεσμία υποβολής αίτησης-δήλωσης για τους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων, που αφορά η ρύθμιση, εκπνεύσει πριν την ολοκλήρωση των απαραιτήτων διαδικασιών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τους υποψηφίους αυτούς.


Διαβάστε περισσότερα...

Φθηνές πατάτες χωρίς... μεσάζοντες



Οι αγορές γίνονται διαδικτυακά με μόλις 25 λεπτά το κιλό!

Άρχισαν να κατατίθενται μέσω Διαδικτύου οι πρώτες παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Οι κάτοικοι της Κατερίνης θα μπορούν από σήμερα να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 ευρώ το κιλό ή «2,5 ευρώ το δεκάκιλο», σύμφωνα πάντα με την ονομασία της δράσης την οποία επέλεξαν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.

Στην ιστοσελίδα αναφέρονται όλα τα ονόματα των πολιτών, καθώς και οι ποσότητες που έχει παραγγείλει ο κάθε ένας από αυτούς. Μάλιστα ακόμη και ο παραγωγός θα μπορεί να παρακολουθεί την ιστοσελίδα και να προετοιμάζει τις συσκευασίες, ανάλογα με τις παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα.

Για να γίνει αποδεκτή μία παραγγελία, πρέπει ο χρήστης να δηλώσει οπωσδήποτε, εκτός από το ονοματεπώνυμο και την ποσότητα, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και το κινητό τηλέφωνο. Η διαδικτυακή εφαρμογή δεν μπορεί να δεχτεί δεύτερη παραγγελία από την ίδια διεύθυνση email, ενώ για λόγους ασφάλειας απαιτείται τελική επιβεβαίωση μέσω της επιστολής που στέλνει αυτόματα το σύστημα στο χρήστη.

Η εφαρμογή, με μια ελάχιστη τροποποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν πρόθυμα να διαθέσουν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για να βοηθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα - Καταγγελία σοκ: «Αν δεν μπορείτε να έρθετε, καθίστε να πεθάνετε!»

Απίστευτος ρατσισμός από το ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου σε γυναίκα με κινητικά προβλήματα από την Κεφαλλονιά.



Απίστευτος ρατσισμός, απίστευτη συμπεριφορά όσων νομοθετούν και αποφασίζουν! Απαιτούν από γυναίκα με μεγάλα προβλήματα υγείας, καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, να προσέλθει από την Κεφαλλονιά στο ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου για να μπορέσει να απογραφεί!

Όπως κατήγγειλε η κ. Γερασιμούλα Μαγουλά, μιλώντας στο patrastimes.gr, «η πρώτη επαφή μου με το ΚΕΠΑ Πατρών ήταν όταν έλαβα το χαρτί για να περάσω από επιτροπή. Εχω περάσει δύο φορές, βέβαια, από επιτροπή και με έχουν κρίνει ανάπηρη, αλλά με τον νέο νόμο πρέπει να περάσω και πάλι».

Η κ. Μαγουλά πάσχει από σοβαρή ασθένεια που όχι μόνο την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά αδυνατεί μόνη της να κάνει οτιδήποτε και χρειάζεται μόνιμα βοήθεια από κάποιον.

Η συνέχεια της καταγγελίας της κ. Μαγουλά είναι ακόμα πιο απίστευτη! «Όταν πήρα τηλέφωνο στο ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου για να ρωτήσω τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η διευθύντριά του κ. Βρούλια μου είπε:

΄΄Κυρία μου, αν δεν μπορείτε να παρουσιαστείτε, να κάτσετε στο νησί σας να πεθάνετε!΄΄.


Ούτε τα χαρτιά που έφερε η κόρη μου στην Πάτρα, με υπεύθυνη δήλωση του γιατρού που με παρακολουθεί, δεν δέχτηκαν να παραλάβουν. Και όλα αυτά, όταν το ΚΕΠΑ Αγ. Αλεξίου δεν διαθέτει ούτε ράμπα, και θα πρέπει να μπεις από την είσοδο του ΙΚΑ για να φτάσεις στα γραφεία του», συνεχίζει η κ. Μαγουλά.

Και όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται, γιατί δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί μία επιτροπή σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών αυτών να εξυπηρετούνται στον τόπο τους και όχι να χρειάζεται να προσέρχονται στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, όταν άλλαξε ο νόμος κατατέθηκε αίτημα να δημιουργηθούν κατά τόπους επιτροπές ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα άτομα με αναπηρίες. Όμως για τα δύο αυτά νησιά δεν έχει ακόμα αυτό καταστεί εφικτό.

Ετσι, άνθρωποι χάνουν ακόμα και μέρος των συντάξεών τους, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι να μπορέσουν να περάσουν από επιτροπές.


Διαβάστε περισσότερα...

Έξι εκατομμύρια ευρώ για μία κατεστραμμένη ζωή



Η μικρή Cerys ζει πλέον με 24ωρη φροντίδα.

Ένα 6χρονο κορίτσι από τη Βρετανία, που υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες σε τροχαίο στο οποίο εμπλεκόταν ένας οδηγός που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αποζημιώθηκε με σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ.

Η μικρή Cerys Edwards χρειάζεται 24ωρη φροντίδα μετά το τροχαίο που της άλλαξε τη ζωή, το 2006.

Η οικογένειά της θα λαμβάνει επίσης ενίσχυση 530.000 ευρώ το χρόνο για την υπόλοιπη ζωή της.
Ο Antonio Singh Boparan καταδικάστηκε για επικίνδυνη οδήγηση τον Απρίλιο του 2008.

Ο Boparan που έτρεχε με περισσότερα από 110 χιλιόμετρα την ώρα σε σημείο όπου θα έπρεπε να οδηγεί με λιγότερα από πενήντα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους έπειτα από έξι μήνες.

Οι γονείς της μικρής Cerys ξεκίνησαν καμπάνια για την επιβολή αυστηρότερων ποινών σε επικίνδυνους οδηγούς.
Η Cerys ήταν μόλις 11 μηνών όταν ο Βoparan έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο αυτοκίνητο των γονιών της το Νοέμβριο το 2006.

Μετά τη σύγκρουση δεν μπορούσε πια να αναπνέει χωρίς υποστήριξη και χρειάστηκε δεκάδες επεμβάσεις και φροντίδα επί 24ώρου βάσεως.

Πριν από τέσσερα χρόνια συμφωνήθηκε η οικογένεια να λάβει περίπου 950.000 ευρώ από την ασφαλιστική του Boparan.

Ο τελικός διακανονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές επικυρώθηκε από το Ανώτατο δικαστήριο στο Μπέρμιγχαμ.
Ο Boparan, γιος εκατομμυριούχου, ήταν την εποχή του ατυχήματος 19 ετών. Ο ίδιος και οι γονείς του εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για το ατύχημα και τις συνέπειές του.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία μιας 19χρονης που χάνει τη μνήμη της κάθε 24 ώρες



Πρόκειται για την εξαιρετικά σπάνια νόσο Susac.

Παγιδευμένη στα δεσμά του χρόνου, η Τζες Λίντον, ξυπνά κάθε πρωί χωρίς να θυμάται τι έκανε τη προηγούμενη ημέρα.

Η 19χρονη κοπέλα διαγνώστηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες με το σύνδρομο Susac, μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική πάθηση που προκαλεί απώλεια μνήμης κάθε 24 ώρες.

Η Τζες, από το Κόβεντρυ της Βρετανίας, δεν μπορεί να θυμηθεί το χθεσινό της γεύμα, τα περασμένα Χριστούγεννα, ακόμη και το γεγονός ότι έχει χωρίσει με τον φίλο της.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαγνωστεί μόλις 250 άνθρωποι με τη συγκεκριμένη πάθηση και η 19χρονη κοπέλα συγκαταλέγεται σ’ αυτούς.

Για την Τζες – μια επίδοξο ηθοποιό που μόλις πέρυσι απομνημόνευσε ολόκληρο το σενάριο του μιούζικαλ «We Will Rock You», για πρωταγωνιστικό ρόλο - η πάθηση δεν της επιτρέπει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

«Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από το φετινό έτος. Ούτε καν τα Χριστούγεννα ή την ημέρα των γενεθλίων μου. Όταν κοιτάζω φωτογραφίες, μου προκαλούν τρομερή σύγχυση. Δεν θυμάμαι καν τη κηδεία των γιαγιάδων μου», δηλώνει η ίδια.

Η κατάσταση αυτή προκαλείται από φλεγμονή στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και επηρεάζει την όραση, την ακοή, την ισορροπία και τη μνήμη.

Ωστόσο, η ασθένεια έχει ήδη δυσκολέψει αρκετά τη ζωή της Τζες. Χώρισε με τον φίλο της πριν από δύο χρόνια και αναγκάστηκε να εγκατασταθεί μόνιμα στο σπίτι με τη μητέρα της, Τρέισι.

Η μητέρα της αναγκάζεται να τη βοηθάει σε καθημερινές εργασίες, όπως στο μπάνιο και το λούσιμο. Η Τζες δουλεύει σε μια αίθουσα bingo και φοβάται ότι μια μέρα θα χάσει την ισορροπία της και θα καταρρεύσει. Τόσο η ισορροπία της όσο και το περπάτημα της έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τη νόσο.

«Δεν μπορώ, πλέον, να βγαίνω έξω μόνη μου. Τη περασμένη βδομάδα έπεσα κάτω και ήταν τόσο οδυνηρό, που νόμιζα ότι είχα σπάσει το πόδι μου. Φοβάμαι πολύ».

Η Τζες λαμβάνει καθημερινά κάρτες από κοντινά της πρόσωπα, που γράφουν «Περαστικά», αλλά η 19χρονη δεν γνωρίζει τους αποστολείς. Η μητέρα της, της υπενθυμίζει ποια είναι αυτά τα άτομα. Επιπλέον, έχει υποστεί απώλεια όρασης και ακοής, καθώς και έντονους πονοκεφάλους και μια έντονη αποστροφή προς το φως του ηλίου – όλα συμπτώματα της νόσου Susac.

Ωστόσο, ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της νόσου, είναι οι συνεχείς και τακτικές αυταπάτες. Όταν η Τζες εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πίστευε ότι οι χειρουργοί προσπαθούσαν να της αφαιρέσουν ένα παπούτσι από το στομάχι της. Αργότερα πείστηκε ότι ήταν σε νοσοκομείο κοντά στο παλιό σπίτι των παππούδων της.

«Έκλαιγα τόσο πολύ όταν συνέβη αυτό το περιστατικό. Δεν είναι δίκαιο. Η Τζες είναι ακόμα πολύ νέα και έχει όλη τη ζωή μπροστά της. Ωστόσο, αυτή η ασθένεια της καταστρέφει τη ζωή και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πολλά πράγματα για τη νόσο», τονίζει η μητέρα της.

Το σύνδρομο Susac είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών. Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε χρόνια για να αναρρώσει η Τζες, ενώ οι απώλειες όρασης και ακοής μπορεί να παραμείνουν μόνιμες.

«Το σύνδρομο Susac είναι μια πολύ σπάνια πάθηση, την οποία τα περισσότερα κέντρα νευροεπιστήμης θα διαγνώσουν σε έναν ασθενή κάθε λίγα χρόνια» ,επισημαίνει ο νευρολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Holger Allroggen, που διέγνωσε την Τζες.


Διαβάστε περισσότερα...

«Αθώα» η φρουκτόζη



Δεν συνδέεται με την αύξηση του βάρους.

Λίγη περισσότερη ζάχαρη στη διατροφή μας δεν θα μας φορτώσει με πολλά επιπλέον κιλά εφόσον περιορίσουμε άλλους υδατάνθρακες για να ισοσκελίσουμε την κατανάλωσή της, σύμφωνα με νέα ανάλυση παλιών μελετών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει το Reuters.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερη φρουκτόζη μέσα είδη ψωμιού ή μέσα στα ροφήματά τους δεν πήραν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν αντί για τη φρουκτόζη άλλους υδατάνθρακες- παρότι ο αριθμός των θερμίδων ήταν ίδιος.


Διαβάστε περισσότερα...

Νηστεία κατά της άνοιας!



Μπορεί να προστατεύσει από Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

«Μην καταναλώνετε πολλές θερμίδες αν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια» ξεκαθαρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι ερευνούν τον μηχανισμό γήρανσης εδώ και χρόνια.

Μια νεότερη αμερικανική μελέτη επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους η νηστεία μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Όσοι νηστεύουν για μικρά χρονικά διαστήματα βοηθούν τον εγκέφαλό τους να προστατευτεί από εκφυλιστικές νόσους.

Μελέτες ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης στη Βαλτιμόρη έδειξαν ότι η αυστηρή νηστεία, όταν γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, προστατεύει τον εγκέφαλο από τις καταστροφικές επιπτώσεις των παραπάνω νόσων, καθώς και από άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Μαρκ Μάτσον, ο οποίος είναι καθηγητής Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα πρέπει οι θερμίδες να μην ξεπερνούν τις 500. Αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας η διατροφή θα πρέπει να αποτελείται από χόρτα ή λαχανικά και λίγο τσάι.

Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή Μ. Μάτσον και τους συνεργάτες του, όταν η πρόσληψη ενέργειας μειώνεται απότομα, ενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο μηχανισμό που αυξάνει το μέγεθος των νευρώνων στον εγκέφαλο, καταπολεμώντας τις επιπτώσεις του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης στο Ίλιον



Δίπλα στους άπορους ο δήμος.

Το πρόγραμμα αλληλεγγύης «Φροντίζω» εγκαινίασε ο δήμος Ιλίου με την έναρξη λειτουργίας κοινωνικής τράπεζας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

«Στα χέρια μας η ζωή» είναι το μήνυμα του προγράμματος που γίνεται σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη πυρήνα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς στο Ίλιον.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κάλεσε τη Δευτέρα όλους τους παρευρισκομένους να στηρίξουν αυτή την προσφορά αγάπης, που θα προσφέρει ανάσα σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πλήθος κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων, ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, πρόεδροι των ΚΑΠΗ, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, συμμετείχαν σε μια γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καταθέτοντας τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι τέτοιες προσπάθειες δεν θα πρέπει να πηγάζουν από αισθήματα οίκτου, αλλά να στηρίζονται στο αυτονόητο: τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις ώρες, μία ανοιχτή καρδιά και… εκατό tweets!




Βίντεο από εγχείρηση μπάι πας με… live μετάδοση στο twitter.

Τι ακριβώς γίνεται κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης ανοιχτής καρδιάς; Δεν θα σας μείνουν και πολλές απορίες εάν παρακολουθήσετε τα post, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβαζαν στο twitter οι γιατροί από το νοσοκομείο Memorial Hermann την ώρα που η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη!

Κάποια από τα πλάνα λήφθηκαν από την κάμερα που είχε στο κεφάλι του ο Δρ Michael Macris, επικεφαλής της ομάδας που εγχείρησε έναν 57χρονο άνδρα.

Στο πρώτο tweet η ιατρική ομάδα προειδοποιούσε για το περιεχόμενο που θα ακολουθούσε και ορισμένοι από τους χρήστες ενδεχομένως να χρειάζονταν γερό στομάχι για να το παρακολουθήσουν.

Κάποια από τα μηνύματα προκαλούσαν όντως ένα μικρό… ανακάτεμα, όπως το «Ο Δρ άνοιξε το στέρνο του ασθενή με μαχαίρι, ηλεκτροκαυτηρίαση και μετά πριόνι». Υπήρχαν και κάποια tweet που έβγαζαν νόημα μόνο σε… πτυχιούχους ιατρικής.

Ωστόσο περιείχαν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την καρδιά, όπως ότι έχει το μέγεθος μίας σφιγμένης γροθιάς και ζυγίζει έως μισό κιλό.

Το νοσοκομείο μετέδωσε την πρώτη live κάλυψη μέσω Twitter της επέμβασης- με την καρδιά να πάλλεται!- στο πλαίσιο του «Μήνα Υγείας»

Οι χρήστες που ενδιαφέρονταν για τη διαδικασία και κατάφεραν να την παρακολουθήσουν μπορούσαν να κάνουν και ερωτήσεις στον Δρ Paresh Patel που ήταν μέλος της ιατρικής ομάδας.

Όλα πήγαν καλά στην επέμβαση, χωρίς επιπλοκές, και ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει μέσα σε μία εβδομάδα.
«Επιπλοκές» υπήρξαν ωστόσο στο Twitter καθώς κάποιοι χρήστες εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι όλο αυτό συνέβαινε την ώρα της επέμβασης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο




 

 

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού!




Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή ατυχήματος.

Αν ήδη έχετε αρχίσει να κάνετε έρευνα αγοράς για να επιλέξετε τον καλύτερο χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα, τότε πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, εκτός από την εμφάνισή του, και στον τρόπο που θα τον πετάξετε!

Σύμφωνα με τις συμβουλές που δίνει η ΔΕΗ δεν πρέπει να πετάξετε τον αετό κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, αλλά και διακοπής του ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί στα σύρματα τότε δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Η ΔΕΗ έχει σε ετοιμότητα αυξημένο αριθμό συνεργείων σε όλες τις Μονάδες ανά την Ελλάδα, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν βλάβες που θα προκύψουν από το πέταγμα του αετού..


Διαβάστε περισσότερα...

Υπέργηρη «έγδαρε» το ταμείο πρόνοιας



Εισέπραξε 17 επιδόματα μέσα σε μία ημέρα!

Πολλά εκατομμύρια ευρώ έχανε κάθε χρόνο το δημόσιο από τα μαϊμού επιδόματα που εισέπρατταν δικαιούχοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μια υπέργηρη, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, «έγδαρε» το ταμείο πρόνοιας εισπράττοντας επίδομα… λόχου!





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαιζε μπάσκετ ενώ βρίσκονταν σε κώμα!



Ενστικτώδη κίνηση είχε γίνει το σουτάρισμα για τη νεαρή Αμερικανίδα.

Την έκπληξη των γιατρών είχε προκαλέσει μια μαθήτρια λυκείου και λάτρης του μπάσκετ, που ενώ βρισκόταν σε κώμα, είχε τη «συνήθεια» να βαράει σουτ!

Η Maggie Meier από το Κάνσας των ΗΠΑ, είχε βρεθεί να πάσχει από ένα είδος μηνιγγίτιδας, κάτι που της προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, για 3 μήνες.

Η συντετριμμένη οικογένειά της, είχε τοποθετήσει στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου και βρίσκονταν μια μπασκέτα για να της θυμίσει ποια ήταν, όταν επανακτούσε τις αισθήσεις της. Και ξαφνικά, τα αντανακλαστικά της νεαρής κοπέλας επανήλθαν και ξεκίνησε να βαράει σουτ!

Ο νευρολόγος William Graf που την παρακολουθούσε δήλωσε: «Η ενέργεια του να σουτάρεις, πρέπει να είχε ενσωματωθεί στα ένστικτα της Maggie. Η κίνηση του σουτ επανήλθε πριν ακόμη καταστεί ικανή να σηκωθεί και να περπατήσει ξανά».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η Maggie σούταρε κάμποσες φορές και στη συνέχεια έπεφτε ξανά σε κωματώδη κατάσταση. Όταν επανήλθε οριστικά, η νεαρή κοπέλα έπρεπε να θυμηθεί ξανά διάφορες βασικές λειτουργίες όπως η ομιλία, η ανάγνωση και το περπάτημα.

Πρόσφατα μπόρεσε να επιστρέψει στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να συνεχίσει να παίζει και κανονικά πλέον το αγαπημένο της άθλημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα αξίας 20 εκατ. από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης



Μεγαλύτερο ποσό διεκδικεί από την Ε.Ε το υπουργείο.

Είδη διατροφής, όπως ρύζια, ζυμαρικά αλλά και τυριά, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, διανεμήθηκαν δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών το 2011, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από αυτά ωφελήθηκαν περίπου 250.000 δικαιούχοι, κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των δήμων, άποροι, άστεγοι και πολύτεκνες οικογένειες.

Το πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πρόκειται να συνεχισθεί και φέτος μετά από επιμονή της Ελλάδας κι άλλων χωρών -εξαίρεση αποτελεί η Γερμανία που ήθελε κατάργηση του προγράμματος.

Το φετινό πρόγραμμα θα είναι επίσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, αν και το υπουργείο έχει ζητήσει με παρέμβασή του στην Ε.Ε. αύξηση του ποσού αυτού αλλά και τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν κι άλλα βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το ελαιόλαδο.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι έκφραση ηθικού πολιτισμού. Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, η δωρεάν διανομή βασικών τροφίμων σηματοδοτεί τη φροντίδα στους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας που απειλούνται ιδιαίτερα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

«Με την ευαισθησία όλων, της πολιτείας, των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και τους καθενός μας προσωπικά, πρέπει κατ' αρχήν να προστατεύσουμε το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, την πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και υγιεινή διατροφή, αλλά και το δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα αυτών που το έχουν ανάγκη» προσθέτει.


Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπική παράσταση την Ημέρα της Γυναίκας



Τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο «Η Λάμψη».

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης «Γράμμα σ' ένα παιδί» και το θέατρο Αυλαία της πόλης, διοργανώνουν φιλανθρωπική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη».

Η εκδήλωση, η οποία αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη την οποία πραγματοποίησαν η ηθοποιός, Ζέτα Δούκα και ο πρόεδρος του θεάτρου Αυλαία, Δημήτρης Μητσόπουλος, στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, ενώ οι συντελεστές της παράστασης θα συμμετάσχουν σε αυτήν αφιλοκερδώς και ο χώρος του θεάτρου θα παραχωρηθεί δωρεάν.

Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο θέατρο Αυλαία που στεγάζεται στο κτίριο της ΧΑΝΘ, ενώ το κόστος του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα αντιγηραντικά βότανα που μας κάνουν καλό!



Βρείτε τα στη φύση και επωφεληθείτε χωρίς κόστος!
Ένα αφέψημα από μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων κλείνει μέσα σε ένα φλιτζάνι το άρωμα και τη γεύση τους, προστατεύει από το στρες, βοηθάει στην καλή πέψη, τονώνει τη μνήμη, ενώ με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλει στην αντιγήρανση.

Τα βότανα μπορείτε να τα βρείτε παντού αφού η φύση είναι γεμάτη από αυτά και με σχεδόν μηδαμινό κόστος να κάνετε ένα δώρο υγείας, ευεξίας και αντιγήρανσης στον οργανισμό σας.

Κατά του άγχους: κρόκος Κοζάνης (σαφράν)

Η ανάλυση του αποδεικνύει την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία με σπουδαιότερα την α-κροκίνη, τα σύμπλοκα καροτενοειδών όπως η ζεαξανθίνη, το λυκοπένιο, το α- και β- καροτένιο κ.ά. Στα στοιχεία αυτά οφείλεται και το χρυσοκίτρινο χρώμα του. Η επαρκής πρόσληψη των εν λόγω συστατικών, στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής, εξυπηρετεί την προστασία του σώματος από οξειδωτικές διαδικασίες που οφείλονται στο στρες, σε διάφορες μορφές καρκίνου και σε ιώσεις. Παράλληλα κινητοποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, βάσει ερευνητικών στοιχείων, υπάρχουν ισχυρισμοί για την ευεργετική του δράση κατά της γήρανσης, στην καταπολέμηση του άγχους και στη βελτίωση της μνήμης και της ικανότητας μάθησης.

Κατά του καρκίνου του μαστού: Τσάι του βουνού και γλυκάνισος

Περιλαμβάνονται μεταξύ των όπλων που έχει να προσφέρει η ελληνική φύση στην πρόληψη του καρκίνου, κυρίως του μαστού αλλά και της οστεοπόρωσης. Αυτό έδειξαν έρευνες, που αφορούν τη βιολογική δράση σε κύτταρα των εκχυλισμάτων από φυτά της ελληνικής χλωρίδας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακογνωσίας.

Για το αναπνευστικο σύστημα: Θυμάρι

Περιέχει συστατικά με έντονη αντιμικροβιακή δράση έναντι βακτηρίων όπως η Λιστέρια, το οποίο αναπτύσσεται σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα και πουλερικά, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά αλλά και σε ωμά λαχανικά. Πλούσιο επίσης σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε φαινόλες, Λειτουργεί ως σπασμολυτικό, διουρητικό, αντιβιοτικό αλλά και επουλωτικό. Βοηθά στη ρύθμιση του γυναικείου κύκλου, θεωρείται εξαιρετικό για τη χώνεψη, ενώ αξιόλογη είναι η δράση του και στο αναπνευστικό σύστημα.

Για το στομάχι: Χαμομήλι

Περιέχει κουμαρίνες, διάφορα φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια, χαμαζουλένιο, αιθέρες, κ.ά. με αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονωδεις, αντισπασμωδικές, ηρεμιστικές, αντι-ελκωδείς, αντιικές και υποουραιμικές ιδιότητες. Σε κλινικές μελέτες τα εκχυλίσματα του χαμομηλιού αναφέρεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, αντισηπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες στον ανθρώπινο στόμαχο και δωδεκαδάκτυλο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δημοσίευσε προ διετίας ανάλυση μερικών μελετών, σε μία από τις οποίες είχαν εξεταστεί υγιή βρέφη, ηλικίας 2 έως 8 εβδομάδων που υπέφεραν από κολικούς. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πως όσα έπιναν χαμομήλι μείωσαν τους κολικούς.

Για γερή μνήμη: Φασκόμηλο

Περιέχει ουσίες που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και σχετίζονται με το νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη. Έρευνες έδειξαν ότι αυξάνει τη μνήμη και την εγρήγορση. Διακρίνεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της καταρροής, γιατί βοηθάει να καθαρίσει ο βλεννογόνος της μύτης και των πνευμόνων από τις υπερβολικές εκκρίσεις.Το μυστικόΡίξτε στο φλυτζάνι δάφνη, γαρύφαλλο, κανέλα ή δυόσμο. Τα αιθέρια έλαιά τους που απελευθερώνονται έχουν αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ χαρίζουν υπέροχο άρωμα στα αφεψήματά σας.


Πηγή: http://www.omorfamystika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H σωστή διατροφή για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ



Όταν τρώμε σωστά παρέχουμε στον οργανισμό μας αρκετό «καύσιμο» για δραστηριότητες
.
Οι χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες έχουν αυξημένες διατροφικές ανάγκες, σε σχέση με τη διατροφή της καθημερινότητας και άλλων αθλημάτων.

Είτε πάμε για παιχνίδι, είτε για άλλες δραστηριότητες στο χιόνι (χιονοπόλεμος, έλκηθρο, σκι, snowboard) η διατροφή μας θα ήταν καλό να προσαρμοστεί ανάλογα. Αυτό που τρώμε και πίνουμε μπορεί να μας εξασφαλίσει αντοχή στο κρύο, αντοχή στις δραστηριότητες που εκτελούμε και διατήρηση της υγείας και των κιλών μας!

Ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας στα χιόνια, η διατροφή μας αλλάζει και πάλι. Πιο συγκεκριμένα, αν απλά πάμε/ παίζουμε στα χιόνια ή κάνουμε έλκηθρο, η διατροφή μας θα ήταν καλό να περιέχει κυρίως σύνθετους υδατάνθρακες, για να αυξάνεται η αντοχή μας στο κρύο αλλά και στο παιχνίδι. Αν όμως, είμαστε πάνω στην πίστα και κάνουμε σκι ή snowboard, τότε, εκτός από αντοχή χρειαζόμαστε και δύναμη. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από σύνθετους υδατάνθρακες, θα πρέπει να καταναλώνουμε και πρωτεΐνη.

Όταν κάνει κρύο, η θερμοκρασία του σώματος κανονικά πέφτει. Ο μεταβολισμός του ανθρώπου αυξάνεται ελαφρώς και υπάρχει τάση για περισσότερες καύσεις απ’ ό,τι συνήθως για να κρατήσει ο οργανισμός την θερμότητα του. Αυτό αυξάνει και την πείνα.

Η σωστή διατροφή, μάς βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, κρατώντας το σώμα ζεστό και παρέχει αρκετό καύσιμο για τις δραστηριότητές μας. Στη ζέστη, ο οργανισμός ρυθμίζει τη θερμοκρασία του αποβάλλοντας θερμότητα με τον ιδρώτα, ενώ στο κρύο πρέπει να παράγει περισσότερη θερμότητα, για να παραμείνει ζεστός. Στην κρύα/ ξηρή ατμόσφαιρα, ο αέρας που φεύγει από το σώμα κατά την εκπνοή, υγροποιείται και έτσι χάνουμε σημαντική ποσότητα νερού. Να προστεθεί σε αυτό και η μειωμένη επιθυμία για νερό, καθώς ο μηχανισμός δίψας μειώνεται στο κρύο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αυτοί που κάνουν χειμερινά σπορ θα πρέπει να πίνουν περισσότερα υγρά.

Όσο και αν σας εκπλήσσει λοιπόν, μια από τις σημαντικότερες διατροφικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της χειμερινής άσκησης είναι η σωστή ενυδάτωση. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους κύριους λόγους για μειωμένη απόδοση/ αντοχή στις πίστες του χιονοδρομικού. Η καλύτερη επιλογή ενυδάτωσης στο κρύο είναι τα ζεστά ροφήματα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα πολύ πρακτικό. Πρέπει όμως να αποφεύγονται τα κρύα ποτά και ειδικά σε μεγάλες ποσότητες. Τα πιο ιδανικά τρόφιμα για τις χειμερινές δραστηριότητες, είναι οι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι πρέπει να καταναλώνονται 2 ώρες πριν την άσκηση.

Προτείνεται να:
-Τρώτε ένα καλό πρωινό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες
: σάντουιτς με (κατά προτίμηση μαύρο ψωμί) με ζαμπόν- τυρί με λίγα λιπαρά και χυμό, μηλόπιτα/ κέικ με γάλα με λίγα λιπαρά, τυρόπιτα με χυμό, σπανακόπιτα με χυμό, αυγά με ψωμί και χυμό, γάλα με λίγα λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης, γιαούρτι με λίγα λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης και μέλι/ μαρμελάδα/ γάλα με λίγα λιπαρά και ψωμί ολικής άλεσης με λίγο βιτάμ και μέλι/ μαρμελάδα.

-Αποφύγετε τα τηγανητά/ λιπαρά τρόφιμα:
αυγά, μπέικον, λουκανικάκια, ζαμπονοτυρόπιτες, μπουγάτσα, βούτυρα, πλήρη γαλακτοκομικά, γλυκά.

-Προτάσεις για κυρίως γεύματα, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται πάντα από λαχανικά (ψητά- βραστά- ωμά λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, χόρτα, παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθια, λάχανο καρότο, σούπες λαχανικών κ.ά.).

Κυρίως γεύμα πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες:
όσπρια (φασολάδα, γίγαντες, ρεβίθια, φάβα), διάφορα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας (λαζάνια, χυλοπίτες) και λίγο τυρί.

Κυρίως γεύμα πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες:
ζυμαρικά – ρύζι- πατάτα ψητή/ φούρνου με μοσχάρι, κοτόπουλο, κόκορα, κουνέλι, όσπρια, κρεατόσουπα, κοτόσουπα.

-Αποφύγετε τα τηγανητά/ λιπαρά: πατάτες τηγανητές, τηγανητά λαχανικά (κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές), μακαρονάδες με κρέμα γάλακτος και μπέικον, λουκάνικα χωριάτικα, ψητά λιπαρά κρέατα (παϊδάκια, χοιρινές μπριζόλες, μπιφτέκια με λιπαρό κρέας), τυριά με λιπαρά/ τηγανητά τυριά.

-Καταναλώνετε επίσης συχνά ενδιάμεσα σνακς, για να μη κουράζεστε και να μην κρυώνετε: π.χ. μπάρες δημητριακών, μπάρες σοκολάτας, ρόφημα σοκολάτας, μπανάνες, άλλα φρέσκα- αποξηραμένα φρούτα, σαντουιτσάκια με σκούρο ψωμί – ζαμπόν και τυρί, ξηρούς καρπούς, νιφάδες δημητριακών.

-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, διότι έχουν αρκετές θερμίδες και διουρητική δράση, οπότε συνιστάται να καταναλώνονται με μέτρο.

-Σχεδιάστε το ιδανικό σας μενού, σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις. Μην τρώτε υπερβολικές ποσότητες. Η ποσότητα καθορίζεται από το φύλο, την ηλικία, το ύψος και το σωματικό βάρος του ατόμου και την δραστηριότητα που θα ακολουθήσει.

Η απόλαυση της χαράς του χιονιού σε συνδυασμό με μια «έξυπνη» διατροφή θα μας κάνει να χαρούμε την άσκηση μέσα στην φύση και να έχουμε καλή υγεία!


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «σημείο μηδέν» η ελληνική φαρμακοβιομηχανία



Προειδοποιούν για φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας από χώρες του τρίτου κόσμου.

Σοβαρότατο πλήγμα τόσο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία όσο και στη φαρμακευτική περίθαλψη του έλληνα πολίτη αποτελεί το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με τους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους. Αναφερόμενοι στα φθηνά γενόσημα κάνουν λόγο για φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας που προέρχονται από χώρες του τρίτου κόσμου τα οποία θα υποβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), υπογραμμίστηκε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει φτάσει σε «σημείο μηδέν» καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του ελληνικού φαρμάκου ενώ ταυτόχρονα απειλούνται 8.500 θέσεις εργαζομένων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για τα φθηνά γενόσημα υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν προηγηθεί επαρκείς μελέτες με αποτέλεσμα να έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε ασθενείς των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεία της υπέρτασης με χειρουργείο



Πρωτοποριακή μέθοδος η απονεύρωση της νεφρικής αρτηρίας.

Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα για την θεραπεία και τη μείωση της ανθεκτικής αρτηριακής υπέρτασης μετά απο μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο, την απονεύρωση των νεφρών, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και ασφαλής, ενώ απαιτεί νοσηλεία μόνο μίας ημέρας.

«Σήμερα γνωρίζουμε ότι κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανθεκτικής υπέρτασης παίζει η υπεδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Με σκοπό το σημαντικό περιορισμό της διέγερσης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στην ανθεκτική υπέρταση, αναπτύχθηκε μία νέα μέθοδος, η κατάλυση της συμπαθητικής νεύρωσης του νεφρού με την διαδερμική εισαγωγή - με τοπική αναισθησία - ειδικού καθετήρα στις νεφρικές αρτηρίες και χρήση υψίσυχνου ρεύματος» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσιούφης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε απονεύρωση της νεφρικής αρτηρίας παρουσίασαν σημαντική μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης έως και 32 mmHg κατά μέσο όρο, σε διάστημα παρακολούθησης 6 μηνών. Μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α? Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, επιτυχής κατάλυση της συμπαθητικής νεύρωσης του νεφρού σε 15 επιλεγμένους ασθενείς της Μονάδας Υπέρτασης με ανθεκτική υπέρταση (επίπεδα αρτηριακής πίεσης ιατρείου) 180/100 mmHg, παρά τη λήψη άνω των 5 αντιυπερτασικών σκευασμάτων) υπό την εποπτεία του κ Τσιούφη.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε 63 πολίτες



Προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Απαγορεύει το Μονομελές Πρωτοδικείο, με προσωρινή εντολή, που θα ισχύει έως τις 4 Ιουλίου 2012, τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα σπίτια 63 πολιτών, που προσέφυγαν στο δικαστήριο, λόγω αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων.

Οι 63 πολίτες κατέθεσαν αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία και προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα ζήτησαν από το δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Στην αίτηση, κατά περίπτωση, γίνεται επίκληση λόγων υγείας, που επιβάλουν τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησής τους ή ανεπανόρθωτης οικονομικής βλάβης, σε περιπτώσεις επαγγελματικής στέγης, που θα επιφέρει η διακοπή του ρεύματος.

Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο (υπ΄αριθμόν 1878/2012 της προέδρου Πρωτοδικών, Αγγελικής Προύντζου) απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους προσφεύγοντες πολίτες, αποδεχόμενο το αίτημά τους και θεωρώντας βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται. Αντίστοιχες αποφάσεις, κάποιες μάλιστα εισήλθαν και στην ουσία της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί από δικαστήρια όλης της χώρας.

Στο δικόγραφό τους, οι 63 χαρακτηρίζουν «καταχρηστικό» το δικαίωμα της ΔΕΗ να μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως τονίζουν, «υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη» ενώ σημειώνουν ότι παρανόμως περιελήφθη το έκτακτο τέλος στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης.

Τέλος, επικαλούνται κοινοτική οδηγία (2009/72) η οποία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλώνουν συνεχώς οι ουρές στα συσσίτια



Επιπλέον βοήθεια σε αδύναμες οικογένειες από το δήμο Ρεθύμνου.

Περίπου 35 μαθητές θα ενισχύσει με χρήματα από δωρεές ιδιωτών, επιχειρήσεων, αλλά και από τους συμβούλους του, ο δήμος Ρεθύμνου, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει στοιχεία για τις αδύναμες οικογένειες και τους μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία της περιφέρειάς του.

Η πρωτοβουλία είναι του τμήματος Παιδείας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Γεωργαλή, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής παρέμβασης, την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Εξετάζεται, μάλιστα, η δυνατότητα, οι συγκεκριμένες οικογένειες των μαθητών να υποστηρίζονται μέσω κουπονιών, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης τροφίμων.

Αύξηση, εξάλλου, παρατηρείται στον αριθμό των ατόμων που καταφεύγουν σε συσσίτια, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες κυρίως στην πόλη του Ρεθύμνου. Σε περισσότερα από 300 άτομα προσφέρονται ενοριακά συσσίτια. Πρόκειται για ντόπιους και αλλοδαπούς, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κατάστασης ζητούν βοήθεια από όπου κι αν προέρχεται αυτή.

Παράλληλα, με τα συσσίτια έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ρεθυμνιωτών εθελοντών οι οποίοι παρέχουν βοήθεια βοηθήσουν σε ευρισκόμενους σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Όπως ανέφερε εθελόντρια σε συσσίτιο «η εικόνα ανθρώπων μέσα στη βροχή, παιδιών με νάιλον σακούλα με φαγητό και κάποιων να ψάχνουν στα σκουπίδια, με οδήγησε στο να προσφέρω από το χρόνο μου, ώστε να βοηθήσω όσο και όπως μπορώ».


Διαβάστε περισσότερα...

Κολικός για τα μωρά... ο πονοκέφαλος της μαμάς



Άμεση η συσχέτιση των δύο συμπτωμάτων.

Οι μητέρες που υποφέρουν από πονοκεφάλους έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που υποφέρουν έντονα από κολικούς, σε σχέση με τις μαμάδες που ποτέ δεν είχαν ιστορικό πονοκεφάλων και ημικρανιών.

Αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι οι κολικοί πιθανώς αποτελούν ένα πρώιμο σύμπτωμα των μελλοντικών πονοκεφάλων, όταν το παιδί θα έχει πια μεγαλώσει.

Οι κολικοί αποτελούν μια από τις συχνότερες αιτίες του υπερβολικού κλάματος των μωρών. Οι γιατροί τούς έχουν συσχετίσει με γαστρεντερικά προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, μετά από τουλάχιστον 50 χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι όντως οι κολικοί οφείλονται σε τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι τα μωρά που διατρέφονται αποκλειστικά μέσω μητρικού γάλακτος από θηλασμό, είναι εξίσου πιθανό να πάθουν κολικούς με τα μωρά που δεν θηλάζουν και τρέφονται με γάλα του εμπορίου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι μητέρες με ημικρανίες και πονοκεφάλους στο παρελθόν έχουν δυόμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μωρά που υποφέρουν από κολικούς. Συνολικά, το 29% των μωρών που είχαν μαμάδες με ιστορικό πονοκεφάλων, είχαν κολικούς, έναντι ποσοστού μόνο 11% των μωρών που είχαν μαμάδες χωρίς ανάλογο ιστορικό.

Οι Αμερικανοί νευρολόγοι πιστεύουν ότι ο κολικός πιθανότατα αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα των λεγόμενων «περιοδικών συνδρόμων παιδικής ηλικίας», που θεωρούνται πρόδρομα των πονοκεφάλων, τους οποίους παθαίνουν αργότερα οι ενήλικοι.

Τα μωρά με κολικούς είναι πιθανώς πιο ευαίσθητα και ευάλωτα στα διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα του περιβάλλοντος, όπως τα φώτα και οι ήχοι, κάτι που συμβαίνει και στους ενήλικους, οι οποίοι πάσχουν από πόνους στο κεφάλι.

Καθώς το μωρό βγαίνει από το σκοτεινό και ζεστό χώρο της μήτρας και δέχεται πλέον έναν καταιγισμό ερεθισμάτων, σε ένα κρύο, φωτεινό και θορυβώδη κόσμο, το νευρικό του σύστημα μπορεί να αντιδράσει με τρόπο τέτοιο που προκαλούνται κολικοί, κάτι που όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από νέες μεγαλύτερες μελέτες.


Διαβάστε περισσότερα...

Πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος



Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκεται η έρευνα.

Νέο όπλο κατά του καρκίνου του παγκρέατος φαίνεται πως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια, τα οποία έδειξαν ότι η χημειοθεραπεία με γεμσιταμπίνη σε συνδυασμό με πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται MRK003 έχει ως αποτέλεσμα μια αλυσίδα γεγονότων που τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Πλέον, εθελοντές ασθενείς δοκιμάζουν την αγωγή προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν αποτελέσματα σε ανθρώπους. Σημειώνεται ότι βρετανός ασθενής 41 ετών λαμβάνει μέρος στη δοκιμή, από τον Μάιο του 2011, που διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μετά από 6 κύκλους αγωγής, οι όγκοι είχαν μειωθεί. Σημειώνεται ότι η έρευνα χρηματοδοτείται από το Cancer Research, που θέτει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο είδος καρκίνου επειδή τα ποσοστά επιβίωσης παραμένουν χαμηλά.

Ο καθηγητής Duncan Jodrell, επικεφαλής των ερευνών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε ευχαριστημένος από το ότι τα αποτελέσματα της σημαντικής έρευνας αξιολογούνται τώρα σε κλινική δοκιμή για να ερευνηθεί αν θα μπορούσε να αποτελέσει νέα επιλογή αγωγής για ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος.

Βέβαια θα περάσει κάποιο διάστημα πριν μπορέσει να αποφανθεί πόσο αποτελεσματικό θα είναι στους ασθενείς. Συνολικά θα επιλεγούν 60 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο παγκρέατος για την κλινική δοκιμή φάσης I/II.


Διαβάστε περισσότερα...

Κατέληξε αγοράκι 6 ετών από ιογενή λοίμωξη



Οι γιατροί υποψιάζονται ότι προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1.

Ένα αγοράκι έξι ετών, που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού , προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή. «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κ Τσούγκας.

Στο μεταξύ δείγματα από το πτώμα του άτυχου παιδιού εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ σήμερα ελήφθησαν δείγματα από τα μέλη της οικογένειας του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα θα βγουν την προσεχή Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις.

Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.


Διαβάστε περισσότερα...

O χαλκός προστατεύει τον εγκέφαλο



Μάθετε σε ποιες τροφές υπάρχει σαν ιχνοστοιχείο.

Ο χαλκός παίζει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η ελάττωσή του μπορεί να είναι επιζήμια για τη μνήμη τη σκέψη και την προσωπικότητα μας.

Επειδή ο χαλκός είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία για το σώμα, είμαστε ευτυχείς, για μια φορά ακόμα, διότι η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι ο χαλκός, βοηθάει στην προστασία του εγκεφάλου από τη νόσο Αλτσχάιμερ», λέει ο John Fennell, Διευθύνων Σύμβουλος, του Κέντρο Ανάπτυξης Χαλκού.

Ένα πειραματικό φάρμακο (PBT2) που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία Ερευνών Νευροεκφυλιστικών Διαταραχών, βελτίωσε την αποκατάσταση της γνωστικής λειτουργίας (μνήμης και σκέψεις) σε πάσχοντες από Αλτσχάιμερ με την δράση ενεργών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σε νευρώνες του εγκεφάλου που έχουν πληγεί από την ασθένεια.

O χαλκός σαν ιχνοστοιχείο υπάρχει στα στρείδια την σοκολάτα και τα μανιτάρια σε μεγάλες ποσότητες. Εάν σκεφτούμε ότι 1 στα 25 άτομα άνω των 60 ετών, πάσχουν από την νόσο του Αλτσχάιμερ, με έκπτωση των λειτουργιών του εγκεφάλου δηλαδή της μνήμης, της σκέψης και απώλεια της προσωπικότητας τους, τότε τα παραπάνω νέα είναι ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα. Συμπερασματικά …«λίγη σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει περά».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα τρώτε και θα το... ευχαριστιέστε



Ποιες τροφές σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Ξυπνάτε το πρωί και δεν έχετε διάθεση για τίποτα; Άραγε υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας δώσουν ευχαρίστηση; Πάντα στη διατροφή υπάρχουν τροφές που κάνουν... θαύματα.

Γι’ αυτό να θυμάστε ότι αν στο μενού σας περιλαμβάνεται σε καθημερινή βάση μια χούφτα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια, τότε θα αισθανθείτε πιο καλά.

Κι αυτό, αν αναρωτιέστε που θα οφείλεται, οι επιστήμονες συνεχίζει λέγοντας ότι με τις τροφές αυτές αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή και ως ορμόνη της ευχαρίστησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα νικήσετε την αϋπνία



Τρόποι για να κοιμάστε εύκολα.

Νυστάζετε αλλά όταν πέφτετε στο κρεβάτι, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με τίποτα; Για όλα υπάρχει η αιτία όπως και η λύση. Γι’ αυτό πρέπει να βρείτε από πού ξεκινάει το πρόβλημά σας. Δηλαδή σε περίπτωση που φταίει το στρώμα, πρέπει να το αλλάξετε και να χρησιμοποιείτε όσα μαξιλάρια, χρειάζεστε.

Καλό είναι μάλιστα, όταν ξαπλώνετε να μην παρακολουθείτε τηλεόραση. Κι αυτό γιατί μπορεί να νυστάζετε αλλά η αγωνία για το τέλος μιας ταινίας, μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία. Εάν πάντως κοιμάστε με δυσκολία, καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ μετά το μεσημέρι. Στο μεταξύ πάντως, υπάρχουν και τρόφιμα που σας βοηθούν να κοιμάστε ξεκούραστα όπως το ζεστό γάλα, η γαλοπούλα, οι μπανάνες, το γιαούρτι, το ρύζι κ.ά.

Πριν πέσετε πάντως για ύπνο, καλό είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με χαλαρωτικά έλαια και να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Με αυτούς τους τρόπους θα αποβάλλετε την ένταση που είχατε και θα διώξετε την αϋπνία.

Το πιο σωστό βέβαια είναι να μπείτε σε πρόγραμμα. Δηλαδή να προσπαθήσετε να κοιμάστε και να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Και να θυμάστε ότι προτού κοιμηθείτε, δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πολύ για να μη φουσκώσετε.


Διαβάστε περισσότερα...

Διέγνωσαν καρκίνο σε υγιή κοπέλα



Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες, από τότε που μία μετανάστρια από την Αλβανία κατήγγειλε ότι της είχαν κάνει λάθος διάγνωση ότι είχε καρκίνο και έρχεται ένα νέο περιστατικό να επιβεβαιώσει, ότι κάτι δεν πάει καλά στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Τελευταίο «θύμα» μία 21χρονη, στην οποία οι εξετάσεις που της έδωσαν, διέγνωσαν καρκίνο στα γεννητικά της όργανα και της συνέστησαν να πάει στην Αθήνα, για περαιτέρω αντιμετώπιση του προβλήματός της.

Όπως ήταν φυσικό, η κοπέλα σοκαρίστηκε από τα αποτελέσματα που πήρε και χωρίς χρονοτριβές ενημέρωσε την οικογένειά της και αμέσως ταξίδεψε στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Κι εκεί, «ω του θαύματος», οι γιατροί τους διαβεβαίωναν, ότι η 21χρονη κοπέλα χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το lesvosnews, το πιθανότερο είναι να έγινε μπέρδεμα στα αποτελέσματα των εξετάσεων και να δόθηκε στην 21χρονη γνωμάτευση, που μάλλον προοριζόταν για άλλη ασθενή.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα διανομή τροφίμων από την Περιφέρεια Κρήτης



Το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν έμποροι και Αρχιεπισκοπή.

Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου. Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 στην οδό Καζαντζάκη 6-8, στο Ηράκλειο, από τις 10:30 έως τις 14:30.

Επιπλέον, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις Μοίρες η διανομή θα γίνει από τις 9:30 έως τις 14:30 στο γραφείο αγροτικής οικονομίας Μοιρών.

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, και 18 έμποροι προμηθευτές και επιχειρηματίες τροφίμων.


Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο πλεούμενο νοσοκομείο



Θα νοσηλεύει μέχρι και 50 ανθρώπους την ημέρα.

Ο 29χρονος Ιταλός σχεδιαστής σκαφών, Μαρίνο Αλφάνι, σε μία συζήτηση του με τον ιατρό και παιδικό του φίλο, Ταντέο Μπαΐνο, σκαρφίστηκε την ιδέα να αναπτύξει το πρώτο πλεούμενο νοσοκομείο.

Ο Αλφάνι επισημαίνει ότι ένα πλεούμενο νοσοκομείο θα μπορούσε να νοσηλεύει ανθρώπους σε παράκτιες περιοχές, οι οποίες συνήθως υπολείπονται ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού.

Επιπλέον, θα μπορούσε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο ναυάγιο του Costa Concordia. Θα φαινόταν, επίσης, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως το τσουνάμι του 2004, που είχε αφανίσει ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Έτσι, σχεδίασε ένα σύγχρονο καταμαράν, το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με τον τελευταίο ιατρικό εξοπλισμό και θα διαθέτει χειρουργεία, εργαστήριο, χώρους αποκατάστασης και υπερβαρικό θάλαμο (για τη θεραπεία οξυγόνου). Επιπλέον, θα διαθέτει ελικοδρόμιο, καθώς και γκαράζ για την αποθήκευση ασθενοφόρου.

Το σκάφος θα φιλοξενεί τρία μέλη πληρώματος και εννέα ιατρούς, οι οποίοι θα είναι σε θέση να νοσηλεύουν 50 άτομα την ημέρα.

Μιλώντας στο L'Eco Di Bergamo, ο Ιταλός σχεδιαστής επισημαίνει: «Η γη περιβάλλεται από νερό και είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένα σκάφος που να επιτρέπει την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών».

Το σκάφος, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και με διαστάσεις 35 μέτρα μήκος, 15 μέτρα πλάτος και 8 μέτρα ύψος, θα προωθείται από δύο 1.200 ντίζελ ηλεκτροκίνητους κινητήρες και με μέγιστη ταχύτητα τους 10 κόμβους. Η χωρητικότητα καυσίμου υπολογίζεται στα 50.000 λίτρα.

Ο Αλφάνι έχει πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνο, καθώς και μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό σκάφων. Σήμερα, διαθέτει το δικό του σχεδιαστικό στούντιο και έχει διατελέσει και ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων.

Το έργο του 29χρονου σχεδιαστή κέρδισε το βραβείο των 2012 Millennium Yacht Design Awards.






Διαβάστε περισσότερα...