Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γνωρίστε το «Βουνό του Σεξ»


Μυστικό μέρος όπου διάσημοι και άσημοι κάνουν έρωτα για… τύχη - Δείτε το βίντεο.

Ήταν ένα από τα πλέον καλά κρυμμένα μυστικά της Ινδονησίας. Είναι το «Γκούνουνγκ Κεμέκους» ή αλλιώς το Βουνό του Σεξ. Εκεί φαίνεται πως το σεξ με άγνωστους φέρνει... τύχη, όμως για να έχει αποτέλεσμα το «τελετουργικό» πρέπει να γίνει σωστά. Δηλαδή; Θα πρέπει να κάνουν έρωτα επτά διαδοχικές φορές, κάθε 35 μέρες.

Στη χώρα όπου το προγαμιαίο σεξ θεωρείται ταμπού, χιλιάδες προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, νοικοκυρές, αλλά και ιερόδουλες ταξιδεύουν στο συγκεκριμένο όρος όπου βρίσκεται ο «Ναός του Έρωτα». Αρκετοί απ’ τους προσκυνητές είναι παντρεμένοι γιατί η μοιχεία συγχωρείται στον ιερό τόπο, σύμφωνα με το SBS, το οποίο «μπήκε» στα άδυτα του «Βουνού του Σεξ». Μάλιστα, αν δεν μπορούν να βρουν κάποιον ή κάποια για να «κοιμηθούν», κάποιοι πληρώνουν εκδιδόμενες γυναίκες. Τα δωμάτια ενοικιάζονται με την ώρα στην ιερή αυτή περιοχή.

Στο «Βουνό του Σεξ» λοιπόν συρρέουν άνδρες και γυναίκες για να επιδοθούν σε ερωτικές περιπτύξεις με άγνωστους. «Δεν θα το πω στη γυναίκα μου. Δεν θα το μάθει» δήλωσε ένας προσκυνητής στην κάμερα, ευρισκόμενος στο μέρος το οποίο επιφέρει κέρδος χιλιάδων δολαρίων στην τοπική οικονομία και έχει την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάντως, υπάρχει και… τελετουργικό. Για καλή τύχη δεν αρκεί κανείς να κάνει μόνο μία φορά σεξ με άγνωστο. «Θα πρέπει να κάνει έρωτα επτά διαδοχικές φορές, κάθε 35 μέρες, για να έχει αποτέλεσμα αυτό το τελετουργικό», αναφέρει ο δημοσιογράφος του SBS Patrick Abboud. Τις νύχτες που η ζήτηση είναι μεγάλη, μπορεί να διαβούν το κατώφλι του «Βουνού του Σεξ» τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες άτομα. Το παράδοξο αυτό θρησκευτικό έθιμο, που για πολλά χρόνια φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους στην κεντρική Ιάβα.

Πρόκειται για μια παράδοση του 16ου αιώνα. Τον αιώνα εκείνο, ένας νεαρός πρίγκιπας της Ινδονησίας είχε ερωτικό δεσμό με τη μητριά του. Όμως το ζευγάρι δεν μπορούσε να χαρεί ανενόχλητο τον έρωτά του στο παλάτι. Έτσι αποφάσισαν να πάνε κάπου μακριά κι έτσι βρήκαν καταφύγιο σε αυτό το βουνό . Εκεί όταν άρχισαν να απολαμβάνουν τον έρωτα κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών περιπτύξεων, οι κάτοικοι τους έπιασαν στα πράσα οι ιππότες του παλατιού και τους σκότωσαν. Επειδή οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σεξουαλική πράξη, πιστεύεται ότι όσοι το κάνουν, θα έχουν καλή τύχη. Είναι τόσοι πολύ οι απογοητευμένοι Ινδονήσιοι που θέλουν να αλλάξει η τύχη τους που πλέον, το μέρος έχει εξελιχθεί σε ατραξιόν με τους ντόπιους να χρεώνουν τους επισκέπτες.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι που πηγαίνουν εκεί είναι άνδρες, το μέρος εξελίχθηκε σε χρυσωρυχείο για τις ιερόδουλες που καλούνται να… καλύψουν το κενό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο τα θέματα αυτοδίκαιης αργίας


Εγκύκλιος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό προς όλους τους φορείς του δημοσίου ότι έχει κάνει αποδεκτή τη σχετική γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με τα θέματα αυτοδίκαιης αργίας και σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι το Ε' Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ομόφωνα γνωμοδότησε ότι σε περίπτωση καταδίκης δημοσίου υπαλλήλου σε στερητική της ελευθερίας ποινή, η οποία δεν επιφέρει πραγματική απώλεια της προσωπικής του ελευθερίας, λόγω αναστολής εκτέλεσης της εν λόγω ποινής ή λόγω μετατροπής της σε χρηματική και καταβολής του σχετικού ποσού ή λόγω άσκησης έφεσης κατά της οικείας ποινικής απόφασης με ανασταλτικό αποτέλεσμα ή τέλος λόγω παραγραφής της ποινής κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 4043/2012, ο ανωτέρω υπάλληλος δεν περιέρχεται σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας κατά το άρθρο 103 παρ. 1 περ. α του ΥΚ όπως το άρθρο αυτό ισχύει.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κοινωνία που να δίνει προτεραιότητα στο παιδί»


Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, επιβάλλουν τη συστράτευση, όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για να συγκροτήσουμε μια κοινωνία, που να δίνει προτεραιότητα στο παιδί, να κατοχυρώνει και να προστατεύει τα δικαιώματα του στην Εκπαίδευση, στην Εργασία, στη Στέγη, στη Διατροφή, στην Υγεία». Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε ημερίδα στη Βουλή που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή όλων των αρμόδιων φορέων και ΜΚΟ. Ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι σημείο αναφοράς πρέπει να είναι "Μια κοινωνία που να μπορεί να υποδέχεται τους νέους, μέσα σε πνεύμα Ειρήνης, Αξιοπρέπειας, Ανοχής, Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

Μια Πολιτεία που οφείλει να μεριμνά, ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη Παιδεία, για την ανάδειξη ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών με προτεραιότητα το σεβασμό στους νόμους και την καλλιέργεια ηθικής συνείδησης.
Πάνω σε αυτά τα θεμέλια μπορούμε να χτίσουμε «Έναν κόσμο κατάλληλο, για τα παιδιά», και να προσδοκούμε σε ένα πιο ανθρώπινο, πολύ καλύτερο μέλλον, συνεχώς βελτιούμενο".

Το σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη πολυτομεακή και συντονισμένη προσπάθεια της Ελληνικής Διοίκησης και εκπονείται από Διυπουργική Ομάδα Εργασίας, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την συνεισφορά των αρμοδίων Υπουργείων και φορέων, ΜΚΟ καθώς και από προτάσεις μαθητών μετά από Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα η υιοθέτηση Εθνικού Σχεδίου, απορρέει από το Σύστημα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που υιοθέτησε η χώρα μας (2014-2016), και αναφέρεται ως ειδική δράση.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει: το θεσμικό πλαίσιο, την υφιστάμενη κατάσταση, συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την βελτίωση, την προστασία και προαγωγή των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τους φορείς υλοποίησης καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δράσεων.

Το περιεχόμενο του Σχεδίου περιλαμβάνει, εκτός από τα Γενικά Μέτρα Εφαρμογής Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις Γενικές Αρχές, για την μη διάκριση εις βάρος των παιδιών, το Δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη, τον Σεβασμό των απόψεων του παιδιού, την αρχή του «υπέρτερου συμφέροντος του παιδιού».

Τα Ατομικά δικαιώματα όπως, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, πρόσβαση στην κατάλληλη πληροφόρηση, οικογενειακό περιβάλλον, Υιοθεσία, Βία κατά των παιδιών συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης και της παραμέλησης, Υγεία και Πρόνοια, Αναπηρία, Αντιμετώπιση παιδικής φτώχειας, Υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, Προσχολική φροντίδα, Εκπαίδευση, Ελεύθερος χρόνος και Μέτρα ειδικής προστασίας: Ασυνόδευτα παιδιά, αιτούντα άσυλο – πρόσφυγες, παιδιά θύματα εμπορίας ανθρώπων ή παράνομης διακίνησης μεταναστών, Παιδιά στο δρόμο, Απονομή Δικαιοσύνης σε Ανηλίκους, Παιδιά θύματα και μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών, Παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, Ρομά κλπ. καθώς και τα Προαιρετικά πρωτόκολλα της Σύμβασης ΟΗΕ σχετικά με την Πώληση και εμπορία παιδιών, παιδική πορνεία και παιδική πορνογραφία και τα παιδιά σε ένοπλες συρράξεις.



Διαβάστε περισσότερα...

«Χάκερς» παραβίασαν βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο


Πουλούσαν το περιεχόμενό της σε τρίτους.

Μια σοβαρή υπόθεση παραβίαση βάσης δεδομένων με νομικό περιεχόμενο, σε ιστοχώρο του διαδικτύου εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθησαν δύο 36χρονοι Έλληνες στη Πάτρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, σε εμπορική κλίμακα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν «σπάσει» τους κωδικούς πρόσβασης στην παραπάνω βάση δεδομένων και μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, δύο Έλληνες 36 ετών, οι οποίοι είχαν παραβιάσει - «σπάσει» τους κωδικούς σε βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο που ανήκει σε μεγάλη εταιρεία, και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία – μήνυση, που κατέθεσε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος της παραπάνω εταιρείας.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα διαδικτυακή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας, μαζί με τα καταγγελλόμενα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων που ακολούθησε, οδηγήθηκαν στα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο 36χρονων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην πόλη της Πάτρας και χθες το μεσημέρι, πραγματοποίησε έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες των δύο 36χρονων.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η παράνομη δράση τους ως διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενώ κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι δύο 36χρονοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι ενδείξεις υπάρχουν για την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης


Φουντώνει το μυστήριο με το μπλε μάτι του αλόγου στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Ποιοι ισχυρίζονται ότι φανερώνει την ταυτότητα του νεκρού.

Μπορεί να είναι ένα «παιχνίδισμα» του φωτογραφικού φακού; Μάλλον όχι… Τις τελευταίες ώρες «φούντωσε» και πάλι η συζήτηση σχετικά με το περίφημο ψηφιδωτό του ταφικού μνημείο της Αμφίπολης.



Αφορμή το γαλάζιο μάτι του αλόγου το οποίο σύμφωνα με αρκετούς «δείχνει» την ταυτότητα του νεκρού. Όσοι υποστηρίζουν με πάθος το συγκεκριμένο σενάριο είναι προφανές πως «φωτογραφίζουν» τον Μέγα Αλέξανδρο καθώς σύμφωνα με αρχαίες πηγές ο Μακεδόνας στρατηλάτης είχε δυο διαφορετικά μάτια. Ένα σκούρο μαύρο και ένα γαλάζιο.

Προχωρούν, μάλιστα, ακόμα περισσότερο τη σκέψη τους (και το σενάριο τους) και επικαλούμενοι επίσης κάποιες αρχαίες πηγές λένε πως το ίδιο συνέβαινε και με το άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Βουκεφάλα.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, μάλιστα, η καθηγήτρια Έβα Κανταρέλα, από το Πανεπιστήμιο Μιλάνου σημείωνε πως, παρότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, η Αθηνά είχε γαλάζια μάτια, οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν το χρώμα των ματιών σύμβολο ξεχωριστής ωραιότητας. Εκτιμούσαν περισσότερο τη λάμψη και το σχήμα τους και ιδιαίτερα τα οβάλ. Παρόλα αυτά, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες το γαλάζιο χρώμα των ματιών, ή τουλάχιστον του ενός ματιού, θεωρήθηκε ένα εξαιρετικό διακριτικό χαρακτηριστικό, σημάδι θεϊκής προέλευσης…


-------------

Ο «αζουρίτης» μπορεί να κρύβει τη λύση στο αίνιγμα της Αμφίπολης

Πώς συνδέεται με το Αφγανιστάν το μπλε μάτι του αλόγου στο περίτεχνο ψηφιδωτό.

Από ορυκτές ψηφίδες, και όχι από κάποιο… «παιχνίδισμα» του φωτογραφικού φακού προέρχεται το μπλε μάτι του αλόγου στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης.



«Είναι πιθανότατα αζουρίτης δηλαδή, ορυκτό του χαλκού, του οποίου και σήμερα η τριμμένη σκόνη χρησιμοποιείται σε φυσικές βαφές. Οπως η ώχρα δηλ. πηλός εμπλουτισμένος με ένυδρα οξείδια του σιδήρου, χρησιμοποιείται για να αποδώσει χρωστικές με αποχρώσεις από ανοιχτό κίτρινο ως σκούρο καφέ. Η ποσότητα μάλιστα των ένυδρων οξειδίων του σιδήρου (αιματίτη, λειμωνίτη και μαγνητίτη) που αποτελούν τις φυσικές χρωστικές του σιδήρου, καθορίζει την απόχρωση του κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου. Συνήθη ονόματα χρωστικών από κόκκινη ώχρα είναι το ινδικό κόκκινο, το κόκκινο της Πομπηίας, Terra Pozzuoli, κόκκινο της Τοσκάνης, κόκκινο της Βενετίας. Αντιστοίχως, η αποκαλούμενη "πράσινη γη" (terre verte) χρωστική, αποτελείται κυρίως από τα ορυκτά σελαδονίτη και γλαυκονίτη, τα οποία δίνουν χρώματα από γαλαζοπράσινο μέχρι κίτρινο-λαδί» γράφει στο oryktosploutos.net ο κ. Πέτρος Τζεφέρης ( δρ. Μηχ. Μεταλλείων και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΚΑ.).

Στη συνέχεια της ανάλυσης του ο κ. Τζεφέρης ξαφνιάζει: «Για να επιστρέψουμε στην Αμφίπολη, με τον αζουρίτη μοιάζει πολύ στο χρώμα, ο ημιπολύτιμος λίθος λάπις λάζουλι ή λαζουρίτης (lazurite ή Lapis Lazuli = λίθος (Λατινικά) + μπλε (Περσικά)). Η κύρια πηγή του ορυκτού λάπις λάζουλι βρισκόταν στο Αφγανιστάν, στα αρχαία λατομεία του Badakshan, τα οποία πρωτο-χρησιμοποιήθηκαν το 6.000 π.Χ. Το υλικό μεταφερόταν αρχικά στην Αίγυπτο και από εκεί στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, αζουρίτης (συνήθως μαζί με μαλαχίτη οπότε αποκαλείται αζουρομαλαχίτης) απαντάται στη Μακεδονία, την Θάσο, το όρος Όθρυς, το Λαύριο και αλλού. Mήπως λοιπόν το βασιλικό μπλέ του ψηφιδωτού της Αμφίπολης προερχόταν όχι από το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο αλλά από τα γειτονικά αρχαία μεταλλεία της Αλιστράτης; Αλλωστε ο ορυκτός αζουρίτης, έχει τεκμηριωμένη παρουσία στις λαβυρινθώδεις στοές τους, με κομμάτια του πετρώματος να περιλαμβάνονται και στα σύγχρονα εκθέματα του «Σπηλαίου Αλιστράτης», ως χαρακτηριστικά δείγματα των ορυκτών της περιοχής. Τα άγνωστα στους περισσότερους μεταλλεία χρυσού της περιοχής Αλιστράτης Σερρών, απέχουν μόλις 20 χιλιόμετρα από την Αμφίπολη».


-------------

Επιχείρηση ταυτοποίησης του ενοίκου της Αμφίπολης


Στη συντήρηση των εντυπωσιακών ευρημάτων της Αμφίπολης, προχωρούν οι επιστήμονες, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ανθρωπολογικών αναλύσεων που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ενοίκου της Αμφίπολης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η εξέταση αναμένεται να γίνει από Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελικοί αξιολογικοί πίνακες για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία


Προσλήψεις στους τομείς Θεάτρου-Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι με την υπ΄ αριθμ. 187844/Ε2/ 19-11-2014 Υ.Α. (ΑΔΑ: 6ΗΑΝ9-2Ψ5) κυρώθηκε ο Τελικός Αξιολογικός Πίνακας των υποψηφίων, ανά μάθημα και ανά σχολείο.

Αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς Θεάτρου-Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 1, 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Για τους πίνακες των ονομάτων, ανά μάθημα και ανά σχολείο πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτάζουν αύριο οι Ένοπλες Δυνάμεις


Θα υπάρξει δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.

Επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα για τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και η βράβευση σπουδαστών Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου ΑΔΙΣΠΟ) και παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Πολεμικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία- επίδειξη από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα.

Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό.



Διαβάστε περισσότερα...

Ραδιομαραθώνιος της ΝΕΡΙΤ για την «Κιβωτό του Κόσμου»


Με ποιον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε.

Στο πλευρό των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», που χρειάζονται στήριξη και αγάπη, θα βρεθεί η ΝΕΡΙΤ μέσω του ραδιομαραθωνίου της.

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου το Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ μαζί με τη ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας (102 FM) διοργανώνει μεγάλο ραδιομαραθώνιο, με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση της «Κιβωτού», σε συνεργασία με τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Από τις 8 το πρωί έως και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, όλο το πρόγραμμα του Πρώτου θα διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες του ραδιομαραθωνίου, ενώ θα υπάρχουν διαρκείς συνδέσεις με τις εκπομπές της ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας και του «Αθήνα 9.84».

Το νήμα της αφήγησης θα στηριχθεί κυρίως στις μαρτυρίες των εθελοντών - πάσης φύσεως και ειδικότητας - που επί πολλά χρόνια προσφέρουν τη στήριξή τους σε παραμελημένα παιδιά. Μαζί τους, θα είναι και παιδιά που αποφοίτησαν από την «Κιβωτό», στάθηκαν στα πόδια τους χάρη στη μέριμνα της οργάνωσης και σήμερα, μετά από κάποια χρόνια, είναι φοιτητές, συνεχίζουν τη ζωή τους, έχουν τα δικά τους παιδιά. Στο στούντιο θα είναι ακόμα καλεσμένοι και πολλοί καλλιτέχνες, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά επί χρόνια τη βοήθειά τους.

Τον ραδιομαραθώνιο θα ενισχύσει και η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, αφιερώνοντας σε αυτόν την τελευταία ώρα της πρωινής εκπομπής «ΕΞΙ – ΔΕΚΑ», ενώ θα υπάρχουν συνδέσεις και αναφορές σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους με τους εξής τρόπους:
1. Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο στο 901.11.170.170 (3,67€/κλήση, εντός δικτύου ΟΤΕ),
2. Στέλνοντας sms με τη λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ στο 19888 (2€/sms),
3. Καταθέτοντας χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς:
• EUROBANK : 0026 0178 870100 872073
• ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 – 032595 – 870

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

Με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και τη Χίο, καλύπτει τις βασικές ανάγκες των παιδιών σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. Για την κοινωνική της προσφορά έχει βραβευτεί από την Unesco, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.



Διαβάστε περισσότερα...

Κουπόνια σε άνεργους στον δήμο Ωραιοκάστρου


Θα μπορούν να αγοράζουν είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20%.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου θα διανείμει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου εκπτωτικά κουπόνια σε άνεργους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα Σωματεία Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας. Με τα κουπόνια αυτά, οι άνεργοι θα αγοράζουν καθημερινά το ψωμί και άλλα είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθημερινά από τις 8.30 έως τις 12.30 το πρωί στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας για να παραλάβουν τα κουπόνια, προσκομίζοντας την ταυτότητα και την κάρτα ανεργίας τους.

Στο μεταξύ, για να βοηθηθούν οικογένειες που χρειάζονται τις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω) αλλά αδυνατούν να καταβάλλουν τροφεία, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκπτωση ή απαλλαγή τροφείων -κατά περίπτωση- σε οικογένειες με ένα μόνο γονέα και σε οικογένειες με μηδενικό εισόδημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι κοπάνες για τους «άρρωστους» μαθητές


Πλέον μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα χάρη σε ρομπότ.

Άδικα τρίβετε το θερμόμετρο! Όσο πυρετό και να ανεβάσετε, το σχολείο δε το γλιτώνετε! Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πλέον οι μαθητές που δηλώνουν ασθένεια, πραγματική ή εικονικά, θα μπορούν να δίνουν το παρών στη τάξη τους, χάρη στα ρομπότ Avatar.

Μια νέα προσέγγιση, υψηλής τεχνολογίας που επιτρέπει στα άρρωστα παιδιά να πάνε στο σχολείο χωρίς ποτέ να αφήσουν το υπνοδωμάτιό τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ταιριάξτε λόγια και έργα»


Έκθεση που «σπάει» κόκαλα από μία 14χρονη μαθήτρια απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΟΗΕ.

«Ταιριάξτε λόγια και έργα». Αυτή είναι η «πρόκληση» που θέτει η 14χρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Περαίας Δήμητρα Νικολούλη απευθυνόμενη στο πρόεδρο του ΟΗΕ, μέσα από την βραβευμένη έκθεση της με θέμα «Καταπάτηση Δικαιωμάτων του Παιδιού».



Μια έκθεση που «σπάει κόκαλα» αφού καταγράφει με τρόπο μοναδικό την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα ιδωμένη μέσα από τη ματιά μιας έφηβης που ανησυχεί για το μέλλον και αγωνιά για τα παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά όσο εκείνη καθώς και οι δυο γονείς της εργάζονται.

«Είμαι μονάχα παιδί και δεν διαθέτω εναλλακτικές λύσεις. Βλέπω καθαρά όμως όσα συμβαίνουν γύρω μου και προβληματίζομαι», λέει η 14χρονη μαθήτρια που παραδέχεται πως κλαίει τα βράδια αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη.


«Αυτά που συμβαίνουν με κάνουν να κλαίω τα βράδια, δεν σταματώ, όμως, να μάχομαι για το μέλλον. Το να χάσουμε το μέλλον μας δεν είναι σαν να χάνει κάποιος τις εκλογές ή μερικά εκατομμύρια στο χρηματιστήριο. Είναι σαν να ξεγυμνώνεται η ελπίδα από τα όνειρα σου. Εμείς όμως είμαστε τόσο μικροί! Για αυτό εσείς αποφασίζετε σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε. Σκεφτείτε… Εσείς χρειάστηκε να ανησυχείτε για τέτοια πράγματα, όταν ήσασταν στην ηλικία μου; Ισχυρίζεστε ότι μας αγαπάτε. Έχετε όμως κατά νου ότι είμαστε τελικά ό,τι κάνουμε και όχι ότι λέμε!

Είμαι περήφανη για τη χώρα μου, καυχιέμαι που είμαι Ελληνίδα και δέκτης ενός τόσου λαμπρού πολιτισμού. Ανησυχώ για το μέλλον μου. Αγωνιώ για την τύχη όλων εκείνων των παιδιών που κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε οικονομικό, συναισθηματικό και κοινωνικό θάνατο. Δεν θα σας ζητήσω πολλά. Απλά θα σας θέσω μια πρόκληση: «Ταιριάξτε λόγια και έργα».








Διαβάστε περισσότερα...

Οι δήμοι που θα γίνουν οι περισσότερες και λιγότερες προσλήψεις


Δείτε πώς κατανέμονται οι θέσεις.

Περίπου 50.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Από αυτές τις προσλήψεις οι 31.953 θα πραγματοποιηθούν σε δήμους.

Όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Το newsbeast.gr παρουσιάζει τους δήμους όπου θα γίνουν οι περισσότερες προσλήψεις αναλογικά με τον πληθυσμό. Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί μικροί και ακριτικοί δήμοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό προσλήψεων με πρώτο το δήμο Γαύδου ενώ ακολουθούν οι δήμοι Αγαθονησίου, Ανάφης κλπ.




    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    ΔΗΜΟΣ
    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
    ΚΡΗΤΗΣ
    ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ
    152
    8
    5,26%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ
    185
    8
    4,32%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ
    271
    8
    2,95%
    ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
    270
    6
    2,22%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ
    273
    6
    2,20%
    ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ
    458
    8
    1,75%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ
    492
    8
    1,63%
    ΚΡΗΤΗΣ
    ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
    2.387
    35
    1,47%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ
    478
    7
    1,46%
    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
    1.041
    12
    1,15%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
    1.420
    16
    1,13%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
    1.211
    13
    1,07%
    ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
    1.142
    12
    1,05%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ
    780
    8
    1,03%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ
    1.084
    11
    1,01%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ
    790
    8
    1,01%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
    1.008
    10
    0,99%
    ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
    826
    8
    0,97%
    ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ
    1.456
    14
    0,96%
Στον αντίποδα οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Πετρούπολης παρουσιάζουν το μικρότερο ποσοστό προσλήψεων επί του πληθυσμού τους καθώς αυτό ανέρχεται σε 0,06 και 0,09% αντίστοιχα. Να σημειώσουμε ότι όσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν μισθό ύψους 427 και 490 ευρώ ανάλογα με την ηλικία τους. 427 ευρώ όσοι έχουν ηλικία μέχρι 25 ετών και 490 ευρώ οι άνω των 25 ετών.

Δείτε εδώ πως κατανέμονται οι θέσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την κατάργηση των διακρίσεων με βάση την καταγωγή ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη


«Τις απαγορεύει και το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία».

Να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις με βάση την καταγωγή, που παραμένουν σε ισχύ διάσπαρτες περιπτώσεις στην ελληνική νομοθεσία, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την πρόσφατη επιβεβαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της δυνατότητας εισαγωγής σε στρατιωτικές σχολές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή.

Η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει, ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύουν κάθε άμεση διάκριση για λόγους φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής στην εργασία και την απασχόληση γενικώς.

Ήδη από πενταετίας, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη, ως φορέας προώθησης της ίσης μεταχείρισης, μετά από αναφορά Έλληνα δικηγόρου, του οποίου η αίτηση για συμμετοχή σε διαγωνισμό προέδρων Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων είχε απορριφθεί με την αιτιολογία, ότι «έχει μεν την ελληνική ιθαγένεια, πλην όμως οι γονείς του δεν είναι Έλληνες το γένος αλλά Πακιστανοί». Ο Συνήγορος επισήμανε, ότι η απαγόρευση κάθε άμεσης διάκρισης για λόγους φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής στην εργασία και την απασχόληση εν γένει, ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία κανόνα δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης οπότε κατισχύει κάθε αντίθετης διάταξης εσωτερικού δικαίου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστήριξε αρχικά, ότι «ενόψει της φύσεως, της ιδιαίτερης θεσμικής αποστολής και του σκοπού των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί ο κοινός νομοθέτης να κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την άσκηση του επαγγέλματος του στρατιωτικού δικαστή μόνο από Έλληνες πολίτες που είναι συγχρόνως και Έλληνες το γένος». Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2010 με αφορμή την έκδοση των ετήσιων προκηρύξεων εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, το υπουργείο απάλειψε τελικά την προϋπόθεση καταγωγής, επικαλούμενο την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη. Πάντως, όπως σημειώνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, μέχρι στιγμής η απάλειψη περιορίζεται στο κείμενο των προκηρύξεων, καθώς οι επίμαχες διατάξεις νόμων ουδέποτε μεταβλήθηκαν.

Μετά την πρόσφατη απόφαση 3317/2014 του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε, ότι ορθώς απαλείφθηκε από τις παραπάνω προκηρύξεις η προϋπόθεση «ελληνικού γένους» ως αντίθετη στη Συνταγματική Αρχή της ισότητας, ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί, ότι είναι πλέον απολύτως αναγκαίο, υπό το πρίσμα του κράτους δικαίου, να καταργηθούν από τον νομοθέτη όλες οι περιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης µε βάση την καταγωγή.



Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης


Προθεσμία μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων και θέτοντας σε νέες βάσεις τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, εκκινούμε σήμερα τη διαδικασία εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανοίγοντας νέους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες για την νέα γενιά. Κεντρικός στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης, προσφέροντας ειδικότητες αυξημένης ζήτησης» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι «βασική επιδίωξη είναι η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας. Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων, προκειμένου το εγχείρημα αυτό να αποτελέσει εργαλείο τόσο για την είσοδό των σπουδαστών μας στην αγορά εργασίας όσο και την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης».

Συνολικά θα λειτουργήσουν πιλοτικά 21 από τις 96 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, στοχευμένα στην Ελληνική Επικράτεια, με κριτήρια την κατά το μέγιστο δυνατή γεωγραφική διασπορά και την δυνατότητα απορρόφησης των σπουδαστών στην αγορά εργασίας μετά το πέρας της κατάρτισης και της μαθητείας.

Οι ειδικότητες των ΣΕΚ:
Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – τυροκομίας
Τεχνίτης Ζωικής παραγωγής
Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία)
Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής
Τεχνίτης Ανθοκομίας – Φυτοτεχνίας
Τεχνίτης Αρδεύσεων
Τεχνίτης Κομμωτικής Τέχνης
Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
Τεχνίτης Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
Τεχνίτης Γραφικών Τεχνών
Τεχνίτης Εργαλειομηχανών, Φρεζαδόρων, Τορναδόρων
Τεχνίτης Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων
Τεχνίτης Εργαστηρίου Φωτογραφίας
Τεχνίτης Εστιατορίου – Επισιτισμού (Σερβιτόρος)
Τεχνίτης Ηλεκτρονικών Συσκευών
Τεχνίτης Μηχανικός Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών και Μηχανών Θαλάσσης
Τεχνίτης Ποτών και Οινολογίας (Μπαρίστας)
Τεχνίτης Μηχανικός Μηχανημάτων Έργων (Γερανών, Γερανοφόρων, Κλαρκ και Γεωτρύπανων)
Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων Οχημάτων
Τεχνίτης Μελισσοκομίας
Τεχνίτης Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας
Τεχνίτης Συντήρησης Μουσικών Οργάνων
Τεχνίτης Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας – Ποτοποιίας
Τεχνίτης Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Κατασκευών
Τεχνίτης Γραφικών Τεχνών
Τεχνίτης Κατασκευής Εγχόρδων Μουσικών Οργάνων
Τεχνίτης Λιθοξόος – Μαρμαράς και Λιθοχαράκτης
Τεχνίτης Πτηνοτροφίας
Τεχνίτης Αργυροχρυσοχοΐας
Τεχνίτης Κεραμικής Αγγειοπλαστικής Τέχνης
Τεχνίτης Κοπτικής – Ραπτικής
Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων
Τεχνίτης Φανοποιός και Βαφής Οχημάτων
Τεχνικός Ξυλουργικής και Επιπλοποιίας

Υπενθυμίζεται ότι οι τίτλοι των ΣΕΚ είναι διαβαθμισμένοι (όπως περιγράφεται στο άρθρο 19 του Ν. 4186/2013) κατά το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.

Καλούνται ,λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να φοιτήσουν στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης όπως προσέλθουν για εγγραφή στα ΔΙΕΚ που αντιστοιχούν με τις ΣΕΚ, όπως αναλυτικά περιγράφεται στο σύνδεσμο http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1193-anakoinosi-eggrafon-s-e-k μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 και κατά τις ώρες 13.00 μέχρι 18.00.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή συμβάσεων για 201 αναπληρωτές


Από μειωμένου ωραρίου έγιναν πλήρους.

Άλλαξαν οι συμβάσεις 201 αναπληρωτών που είχαν προσληφθεί για το Πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης στη Β/θμια Εκπαίδευση. Οι εν λόγω αναπληρωτές είχαν υπογράψει σύμβαση απασχόλησης μειωμένου ωραρίου έως 15 ώρες εβδομαδιαίως και οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε πλήρους ωραρίου κερδίζοντας χρήματα, ένσημα και μόρια.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΔΕΕΑΕ για την παράλληλη στήριξη, πραγματοποιούνται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου. Για τους ανωτέρω προσληφθέντες εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου, η σύμβαση πρόσληψής τους μπορεί με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου, εφόσον οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, για το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ και ΠΕ Γενικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη, εφόσον δε συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες με σειρά προτεραιότητας: α) παράλληλη στήριξη- συνεκπαίδευση και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β) ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους οποίους παρέχεται παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, στην ίδια σχολική μονάδα ή σε άλλη σχολική μονάδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γ) υπηρεσίες σε ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται.

Δείτε εδώ ποιοι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου έγιναν πλήρους ωραρίου από τις 19/11.



Διαβάστε περισσότερα...