Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μητέρα κατηγορείται πως έθαψε το νεκρό παιδί της στον κήπο


Το περιστατικό φάινεται πως συνέβη έντεκα χρόνια πριν.

Ενώπιον δικαστηρίου βρέθηκε μια 31χρονη μητέρα έξι παιδιών από το Λονδίνο με την κατηγορία πως συγκάλυψε το θάνατο του γιου της, περισσότερα από έντεκα χρόνια πριν, και τον έθαψε στον κήπο.

Η 31χρονη κατηγορείται πως απέτρεψε τη νόμιμη και πρέπουσα ταφή της σορού του μωρού, καθώς βρέθηκαν ίχνη του στο σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Κατηγορείται επίσης πως εμπόδισε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση συγκαλύπτοντας τον θάνατο του παιδιού.



Αρχικά η γυναίκα συνελήφθη μαζί με μια 50χρονη ως ύποπτες για φόνο και αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση. Στη συνέχεια η έρευνα στο σπίτι της οδήγησε στον εντοπισμό του μωρού.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν εκ νέου μαζί με έναν 52χρονο άνδρα.

Η 31χρονη εμφανίστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου και υποστήριξε πως το παιδί είχε δοθεί στον πατέρα του πολλά χρόνια πριν.

«Είπε πως είχε δώσει το παιδί στον πατέρα του, είπε πως ανήκει σε κοινότητα νομάδων», τόνισε η εισαγγελέας.

«Η αστυνομία είχε αρχίσει να διερευνά το εξαφανισμένο παιδί τον Απρίλιο. Μόνο όταν βρέθηκαν τα απομεινάρια του σκελετού του η γυναίκα παραδέχθηκε πως το αγόρι είχε πεθάνει και πως είχε κρύψει το γεγονός του θανάτου του», πρόσθεσε.

Τα αίτια θανάτου του παιδιού δεν έχουν διακριβωθεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Ουρές και νεύρα στη διανομή τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά: Τα τρόφιμα είναι εξασφαλισμένα για όλους.

Μεγάλος εκνευρισμός, ουρές και αγανάκτηση, επικράτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διανομής αγαθών στο κλειστό γυμναστήριο της Άρσης Βαρών, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης του δήμου Παύλου Μελά.

Περίπου 1.200 δικαιούχοι παρέλαβαν από τις υπηρεσίες του δήμου τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, βρεφικές τροφές και είδη για άστεγους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, για τους 2.500 δικαιούχους. «Δίνουμε τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Δικαιούχοι είναι 2.500 οικογένειες, δηλαδή περίπου 6.000 άτομα. Τα πήγαμε περίφημα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και δώσαμε πολλά πράγματα. Δηλαδή δύο σακούλες με 31 διαφορετικά είδη, ανάλογα με το αίτημα που έκαναν. Τα τρόφιμα είναι εξασφαλισμένα για όλους. Την πρώτη μέρα του προγράμματος υπήρξαν κάποιες αρρυθμίες. Αυτό κράτησε λίγες ώρες και μετά επανήλθε η τάξη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας, Παντελής Νιγδέλης.

--------------

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται το «Προμηθεύς»

Περιοδεία του πλοίου για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται από σήμερα το πλοίο γενικής υποστήριξης του πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς», προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους.

Στο πλοίο επιβαίνει διευρημένη διακλαδική υγειονομική ομάδα που αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων, (χειρουργός, καρδιολόγος, παθολόγος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος και μικροβιολόγος).

Το «Προμηθεύς» θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Στις 15 του μηνός στις Οινούσες και την επομένη στα Ψαρά. Στις 17 και 18 Ιουνίου θα βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας και η περιοδεία του ολοκληρώνεται την επομένη με την επίσκεψη του στους Φούρνους.

--------------

Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Συνεχίζει και ενισχύει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με στόχο να στηρίξει τις οικογένειες που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από τις 15 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου επί των οδών Γ. Αφάρα 101 και Αναλήψεως στη Δραπετσώνα, ώρες 09:00 π.μ.- 12:00 μ.μ.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:
  • Αίτηση ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς.
  • Φωτοτυπία λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας, από τον οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).
  • Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος (φορολογικού έτους 2015).
  • Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 (φορολογικού έτους 2015).
  • Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης 2015.
Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δικαιούχου:
  • Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η.
  • Φωτοτυπία πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ.
  • Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου.
  • Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας στεγαστικού δανείου.
  • Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε πρόγραμμα άλλου Δήμου (όταν ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι δημότης ή κάτοικος άλλου Δήμου).
  • Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρηθεί χρήσιμο από τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος).
Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:
  • Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
  • Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 9.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.
  • Για οφειλέτες δανείου α' κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την Αρμόδια Επιτροπή και οι τελικοί δικαιούχοι θα ενημερωθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία άλλη οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα.

--------------

Συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού

Στόχος η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των δύο μερών.

Πλαίσιο συνεργασίας με τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) συμφώνησε ο δήμος Αθηναίων με αντικείμενο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των δύο μερών για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη Δράσεων Ανοιχτών Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΛ/ΛΑΚ, Δ. Σπινέλλης, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει τους εξής κεντρικούς στόχους:



  • να ενισχυθεί η διάδοση, η διάχυση, η έρευνα και η εφαρμογή ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία, την προώθηση και την επαναχρησιμοποίηση ανοιχτών δεδομένων, ανοιχτού περιεχομένου και λογισμικού στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • να αυξηθεί η τεχνογνωσία των μερών σε σχέση με τα θέματα αυτά, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και των σχετικών υποδομών.
  • να υποστηριχθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μελετών και προτύπων συστημάτων ανοιχτών τεχνολογιών διαμέσου της συνεργασίας με το δίκτυο διακεκριμένων επιστημόνων και μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ και με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, προσβλέποντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Στόχος επίσης είναι η συμβολή στην διαμόρφωση δράσεων Ψηφιακής Πολιτικής για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, πολιτικές ενίσχυσης της διαφάνειας, καταπολέμησης της γραφειοκρατίας καθώς και την βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου. Παράλληλα, η ΕΕΛ/ΛΑΚ, η οποία αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς, στοχεύει, μέσω της συνεργασίας, να συμβάλει στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της ΕΕΛΛΑΚ, στοχεύει στην προώθηση της «ανοιχτότητας» με τις παρακάτω δράσεις:



  • Την οργάνωση εργαστηρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, τα ανοιχτά δεδομένα και το ανοιχτό λογισμικό στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου στην οποία η ΕΕΛ/ΛΑΚ με τα μέλη της, ΑΕΙ, ΤΕΙ & Ερευνητικά Κέντρα μπορούν να αποτελέσουν αρωγούς σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Δήμου.
  • Τη συνεργασία τόσο για την υποβολή προτάσεων όσο και για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και εφαρμογών με θέμα το ανοιχτό περιεχόμενο, τα ανοιχτά δεδομένα ή το ανοιχτό λογισμικό στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.
  • Την παροχή τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων «ανοιχτότητας».
  • Τη συνεργασία με σκοπό την εκπαίδευση και την εξοικείωση του εργατικού δυναμικού των φορέων και των οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων σχετικά με τη χρήση των ανοιχτών δεδομένων και του ανοιχτού λογισμικού καθώς και με την επεξεργασία και την εφαρμογή των αδειών ανοιχτών τεχνολογιών.

--------------

Στο πλευρό 185 οικογενειών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν βοήθεια μηνιαίως.

Χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Ματθαίου «Κοφινά» Χίου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Αφού προσκύνησε τον Άγιο Ματθαίο, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους πιστούς για την φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας και στα πλαίσια της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έγινε η διανομή 205 κιβωτίων σε 185 οικογένειες. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την ίδια βοήθεια μηνιαίως.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η βοήθεια στο πλησίον είναι το ορόσημο της αποστολής μας, είναι το σημείο αναφοράς κάθε δράσης, κάθε προσπάθειας για ουσιαστική προσφορά. Η "Αποστολή" στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συνεχίσει να προσφέρει στον άνθρωπο ανακουφίζοντας τον από πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξη που προσφέρει μέσω της «Αποστολής» σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Χαρακτήρισε συστηματική και ουσιαστική την συνεργασία του με την «Αποστολή» και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε: « Όσο χρόνο, Μακαριώτατεδιηκόνησα πλησίον σας και συνεργάστηκα μαζί σας, εδιδάχθηκα την διάθεσή σας ως φιλανθρωπία, δηλαδή την αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτή την διακονία εφήρμοσα αφ’ότου ο Θεός έβαλε πάνω στους ώμους μου τον Σταυρό της αρχιερατείας στην ακριτική και μακρινή Μητρόπολή μας. Άλλωστε κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο πως μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό που δεν τον βλέπουμε, όταν δεν αγαπάμε τον αδελφό μας που τον βλέπουμε;»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Οι ακρίτες είναι προτεραιότητα στη ψυχή και στη καρδιά μας. Στόχος που υλοποιούμε κάθε φορά η υποστήριξη των ακριτικών νησιών μας σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τρόφιμα. Η «Αποστολή» ιδιαίτερα στη Χίο, στηρίζει συνεχώς με προγράμματα που υλοποιεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά και του προσφυγικού προβλήματος. Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Μάρκο για την άριστη συνεργασία και τη λεπτομερή καταγραφή των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που χρήζουν βοήθειας και ανακούφισης».







--------------


Αναστάτωση στο Γηροκομείο Αθηνών

Έκλεισε αιφνιδίως η μία πτέρυγα.

Την άμεση αντίδραση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ως εποπτεύουσας Αρχής του Γηροκομείου Αθηνών, προκάλεσε η αιφνίδια απόφασή να κλείσει ένα από τα τρία κτίρια διαμονής των ηλικιωμένων και να τους μεταφέρει σε άλλο, μη κατάλληλο, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειάς τους.

Μετά τις παραβάσεις των κανονισμών και την ακαταλληλότητα των νέων συνθηκών διαβίωσης, που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενέργησε κλιμάκιο κοινωνικών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του Γηροκομείου οφείλει να διακόψει, άμεσα, τη διαδικασία μετακίνησης των ηλικιωμένων, ενώ έχει προθεσμία δέκα ημερών για την επαναφορά όσων μετακινήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνταν.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κυπριανίδου, «οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων υποχρεούνται να διασφαλίζουν τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και τον οφειλόμενο στην ανθρώπινη αξία σεβασμό και ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από τη σωματική και πνευματική κατάσταση του φιλοξενούμενου. Εν προκειμένω, η αιφνίδια μεταφορά πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση όλων των ανωτέρω, αγνοώντας ακόμη και βασικές ανάγκες και δυνατότητες των ηλικιωμένων».

Η μετακίνηση αφορούσε την εσπευσμένη απομάκρυνση των 36 φιλοξενούμενων από το κτίριο «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του κλιμάκιου, η μετακίνηση έγινε λόγω επικείμενης ανακαίνισης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κτίριο είναι πιο πρόσφατα και συνολικά ανακαινισμένο από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους και το μόνο που διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ το κτίριο «Εστία», στο οποίο μεταφέρθηκαν κάποιοι από αυτούς, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, εκ νέου, η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες, οι οποίες δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις στην υπόθεση του Ορλάντο - Επίθεση τρομοκράτη και στην Γαλλία


Αντί-γκέι κλίμα στις ΗΠΑ

Η ιστορική απόφαση που κάθησε στον λαιμό των εκατομμυρίων συντηρητικών Αμερικανών.

Η σφαγή που διαπράχθηκε από έναν Αμερικανό αφγανικής καταγωγής σε ντισκοτέκ όπου σύχναζε η κοινότητα των γκέι του Ορλάντο εντάσσεται σε μία συγκυρία αυξανόμενων μέτρων κατά της κοινότητας των ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λίγες ώρες μετά τη σφαγή στην Φλόριντα- με 100 θύματα από τα οποία τα μισά έχασαν τη ζωή τους- η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε το Τζέιμς Χάουλε, 20 ετών, βαριά οπλισμένο, που σκόπευε να επιτεθεί κατά της Gay Pride του Λος Αντζελες.

Οι δύο αυτές υποθέσεις δεν σχετίζονται a priori, αλλά εντάσσονται σε ένα αντι-γκέι κλίμα που επιδεινώνεται στη χώρα, κυρίως εδώ και έναν χρόνο.

Στις 26 Ιουνίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σε μία ιστορική απόφαση που κάθησε στον λαιμό των εκατομμυρίων συντηρητικών Αμερικανών.

Αυτοί υιοθέτησαν την τακτική του ανταρτοπόλεμου που χρησιμοποιούν και κατά των αμβλώσεων: σηκώνοντας τη σημαία της θρησκευτικής ελευθερίας, προσπάθησαν να ανοίξουν ρήγματα στην ομοσπονδιακή νομοθεσία υιοθετώντας πολιτειακούς νόμους.

«Βοήθεια! Transgender στην τουαλέτα...»

Η στρατηγική αυτή επικεντρώθηκε τελευταία στα διαφυλικά άτομα, που αποτελούν μικρό τμήμα του αμερικανικού πληθυσμού, αλλά συνδέονται γερά με την κοινότητα των ομοφυλοφίλων μέσω των LGBT (λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί (transgender) ).

Περί της 12 πολιτείες με ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση προσφεύγουν κατά του Μπαράκ Ομπάμα για το αν τα διαφυλικά πρόσωπα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις γυναικείες ή της ανδρικές τουαλέτες.

Πολλά ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τις συνθήκες του μακελειού στο κλαμπ Pulse. Ο δράστης, ο Ομάρ Σεντίκ Μάτιν, υποτίθεται ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το 911 , τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Αλλά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο δράστης είχε εξοργισθεί βλέποντας δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα του και το παιδί του.

Αντιδρώντας χθες στη σφαγή τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επεδίωξαν να αποκλείσουν την προφανή αιτιολογία του μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, για να σκιαγραφήσουν μία τζιχαντιστική επίθεση, χωρίς αμφιβολία φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν για το αντι-ομοφυλοφιλικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στις ΗΠΑ ευνοώντας την ανάληψη δράση από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο.

Αντίστοιχες κατηγορίες κατά των ρεπουμπλικανών είχαν διατυπωθεί τον Νοέμβριο 2015 μετά την επίθεση κατά κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο, έπειτα από λυσσώδη ρεπουμπλικανική εκστρατεία κατά των αμβλώσεων.

Τους τελευταίους μήνες, στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκαναν επίσης λυσσώδη εκστρατεία με το θέμα ότι οι κυβερνητικές εγκύκλιοι κατά της διάκρισης κατά των διαφυλικών ατόμων θα είχε ως αποτέλεσμα «άνδρες να χρησιμοποιούν τις γυναικείες τουαλέτες». Μία πραγματικότητα την οποία αμφισβήτησαν οργανώσεις και ειδικοί.

«Δεν θέλω να ξανακούσω ποτέ ότι άτομα της κοινότητας των LGBT στις τουαλέτες αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε χθες ο Τζέρεμι Μος, βουλευτής του Μίσιγκαν και ομοφυλόφιλος.

Για τον Μικελάντζελο Σινιορίλε, γνωστό υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Αμερική, η σφαγή του Ορλάντο αποτελεί «υπόμνηση των κινδύνων που διατρέχουν οι LGBT».

Ο αντικυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, αιχμή του δόρατος της εκστρατείας κατά των δικαιωμάτων των LGBT, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον εξής ψαλμό της Βίβλου: ο Θεός δεν εμπαίζεται, εκείνο που θα σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει...

Με αυτό το μήνυμα θεωρήθηκε ότι ο Νταν Πάτρικ επέρριψε την ευθύνη του μακελειού του Ορλάντο στους ομοφυλόφιλους. Μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε, ο Πάτρικ έσπευσε να το διαγράψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινότητα των ομοφυλοφίλων γίνεται στόχος επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Ο Ερικ Ρούντολφ, ο δράστης της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1995, είχε προηγουμένως τοποθετήσει μία βόμβα σε μπαρ λεσβιών της πόλης, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους.

Μετά τη σφαγή του Ορλάντο, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

«Εξαιτίας του καθεστώτος διακρίσεων, η πράξη αυτή είναι απαγορευμένη για τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Μικελάντζελο Σινιορίλε, υπενθυμίζοντας τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί για το θέμα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Χθες το Twitter κατακλύσθηκε από εκκλήσεις για τη άρση της απαγόρευσης αιμοδοσίας για την κοινότητα των γκέι.

---------

Στο επίκεντρο το έργο του FBI μετά τη σφαγή στο Ορλάντο

Ο δράστης είχε ανακριθεί τρεις φορές στο πλαίσιο δύο αστυνομικών ερευνών.

Πώς ένας άνθρωπος γνωστός στο FBI για την υιοθέτηση εξτρεμιστικών θέσεων κατόρθωσε να αγοράσει όπλα και να περάσει στην πράξη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο κλαμπ του Ορλάντο; Το ερώτημα επανέρχεται μετ’ επιτάσεως την επομένη της επίθεσης.

Η έρευνα του FBI επέτρεψε τον εντοπισμό ήδη χθες του Ομάρ Σεντίκ Μάτιν, 29 ετών, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, ως δράστη της επίθεσης κατά του νυχτερινού κέντρου Pulse. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεση, την αιματηρότερη του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ, κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο νούμερο 911 και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος , σύμφωνα με τον αξιωματικό του FBI στο Ορλάντο Ρόναλντ Χόπερ.

Ένας από τους τραυματίες, ο Έιντζελ Κόλον Τζούνιορ, περιέγραψε στον πατέρα του έναν οπλισμένο άνθρωπο, κύριο του εαυτού του, που έδρασε μεθοδικά.

«Περνούσε μπροστά από κάθε έναν που βρισκόταν στο έδαφος και τον πυροβολούσε για να είναι σίγουρος ότι πέθανε» , δήλωσε βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο πατέρας του.

Οι σκηνές που διηγούνται οι μάρτυρες για την επίθεση του Ορλάντο θυμίζουν πολύ τη σφαγή στο παρισινό Bataclan, στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Τη χθεσινή νύχτα οι αρχές δημοσίευσαν κατάλογο με 10 ονόματα αναγνωρισμένων νεκρών, από τους 50 συνολικά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο κλαμπ Pulse.

Στο Ορλάντο, καθώς αρχίζουν να οργανώνονται οι πρώτες εκδηλώσεις μνήμης, τα βλέμματα στρέφονται προς την έρευνα, η οποία καλείται να δείξει εάν ο Ομάρ Σεντίκ Μάτιν έδρασε μόνο ή κατόπιν εντολής και να διευκρινιστεί η διαδρομή του μέχρι την επίθεση.

Χθες, ο Ρόναλντ Χόπερ δήλωσε ότι ο δράστης είχε ανακριθεί από το FBI τρεις φορές στο πλαίσιο δύο αστυνομικών ερευνών.

Η πρώτη, το 2013, είχε σχέση με εξτρεμιστικές δηλώσεις στον χώρο της εργασίας του. Εργαζόταν από το 2007 και μέχρι την επίθεση στη βρετανική G4S, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο.

Έπειτα από έρευνα και αφού συνομίλησε με τους συναδέλφους του, το FBI δεν κατόρθωσε να διαπιστώσει εάν πράγματι ο Ομάρ Μάτιν είχε κάνει τις δηλώσεις αυτές και η ομοσπονδιακή αστυνομία έκλεισε την έρευνα.

Έναν χρόνο αργότερα, νέα ανάκριση, αυτή τη φορά με θέμα τις σχέσεις του με τον Μονέρ Μοχάμαντ Αμπουσάλα, έναν Αμερικανό της Φλόριντα που εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πριν σκοτωθεί σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό τον Μάιο 2014.

Τότε, το FBI είχε φθάσει στο συμπέρασμα ότι η επαφή μεταξύ των δύο ανδρών ήταν «αμελητέα» και «δεν συνιστά σημαντική σχέση ή απειλή».

Ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο, ο Ομάρ Μάτιν είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να δηλώσει ότι η επίθεση του Ορλάντο νομιμοποιεί την πρότασή του για την απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Από την 11 Σεπτεμβρίου πλήθος μετανάστες και τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατική δράση στις ΗΠΑ», σημείωσε.

Η συζήτηση αρχίζει πλέον να επικεντρώνεται στο γνωστό θέμα της οπλοκατοχής και του ελέγχου της στις ΗΠΑ.

Για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η χθεσινή επίθεση αποτελεί «νέα υπόμνηση της ευκολίας με την οποία κάποιος μπορεί να προμηθευτεί ένα όπλο που θα του επιτρέψει να πυροβολήσει ανθρώπους στο σχολείο, σε τόπο λατρείας, σε κινηματογραφική αίθουσα ή σε κλαμπ», εννοώντας τις επιθέσεις του Νιούτον (26 νεκροί, 2012) , του Τσάρλεστον (9 νεκροί, 2015), της Ορόρα (12 νεκροί, 2012).

--------

O δολοφόνος του Ορλάντο σχεδίαζε να αιματοκυλήσει τo πάρκο της Walt Disney


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο μακελάρης του Ορλάντο, Όμαρ Ματίν σκόπευε να αιματοκυλήσει και το τουριστικό θέρετρο Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη.

Το περιοδικό People επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι ο Όμαρ είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα έρευνες και είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το πάρκο διασκέδασης, καθώς εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί και εκεί.

Μάλιστα, ο Όμαρ και η σύζυγός του επισκέφθηκαν το τουριστικό πάρκο τον Απρίλιο. Επιπλέον, η σύζυγός του δήλωσε σε αξιωματούχους την Κυριακή ότι ο άνδρας της ερευνούσε το πάρκο της Disney, όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε.

--------

Πάει την Πέμπτη στο Ορλάντο ο Ομπάμα - Συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο για τα θύματα


Στο Ορλάντο θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως γνωστοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα βρεθεί τις επόμενες ώρες στο Ορλάντο, όπου δολοφονήθηκαν 50 άτομα σε μπαρ για να βρεθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Η αμερικανική προεδρία ανέφερε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό εν ευθέτω χρόνω.

Ο Ομπάμα έκανε ένα σύντομο σχόλιο την Κυριακή για τη σφαγή 49 ανθρώπων στο Ορλάντο, που διέπραξε ένας 29χρονος Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, κάνοντας λόγο για μια «πράξη τρόμου και μίσους».

Χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, εκτίμησε ότι ο δράστης, που κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδρασε μόνος, «εμπνεύστηκε από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο», απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η ενέργεια να καθοδηγήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Και αυτά τη στιγμή που σε πολλές πόλεις του κόσμου, αλλά και στον τόπο της τραγωδίας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων.

--------

Ο ISIS πίσω από την διπλή δολοφονία στο Παρίσι


Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας.

Ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύζυγος του αστυνομικού βρέθηκε νεκρή.

Ο τζιχαντιστής έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας.

Κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση ΙΚ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.



Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση στις 07:45 στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπου 49 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι πενήντα και πλέον τραυματίστηκαν σε ένα γκέι κλαμπ από τα πυρά ενός Αμερικανού αφγανικής καταγωγής. Τη ευθύνη και για αυτή την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.

Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.

Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.



--------

Στο φως μαρτυρίες ότι ο δράστης στο Ορλάντο ήταν ομοφυλόφιλος

Ο Ομάρ Ματίν «ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse».

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν, ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ του Ορλάντο, ήταν ομοφυλόφιλος δημοσιεύθηκαν σήμερα στον αμερικανικό Τύπο, ρίχνοντας νέο φως στις έρευνες για τα κίνητρα της σφαγής και απομακρύνοντας την υπόθεση της τζιχαντιστικής επίθεσης.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσιεύει σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης της φονικότερης επίθεσης στα αμερικανικά χρονικά ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, θαμώνας του Pulse δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το γκέι μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack'd.

Η εφημερίδα Palm Beach Post δημοσιεύει μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Οι μαρτυρίες αυτές απομακρύνουν τη θέση της ριζοσπαστικοποίησης του δράστη και τοποθετούν στο κέντρο της έρευνας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί την Πέμπτη στο Ορλάντο, δήλωσε ότι η έρευνα εμφανίζει έναν Ομάρ Ματίν «που αντλεί έμπνευση από ποικίλες εξτρεμιστικές πηγές πληροφόρησης στο ίντερνετ».

Δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό «σαφή στοιχεία» που να δείχνουν ότι αυτός ο οικογενειάρχης «έπαιρνε κατευθύνσεις από το εξωτερικό», ή ότι «ανήκε σε σχέδιο ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας», εξήγησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η υπόθεση της ομοφυλοφιλίας του Ομάρ Ματίν, εάν επιβεβαιωθεί, μπορεί να βγάλει το FBI από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται βάσει της υπόθεσης ότι παρακολούθησε την ριζοσπαστικοποίηση του δράστη χωρίς να μπορέσει να προβλέψει ότι θα περάσει στη δράση. Όμως, δεν αλλάζει τίποτε στη συζήτηση για το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, που αναζωπυρώθηκε μετά το νέο μακελειό.

--------

Αυτός ήταν ο τζιχαντιστής - δολοφόνος του ζευγαριού στο Παρίσι


Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για τον δολοφόνο του αστυνομικού και της συζύγου του στο σπίτι τους σε προάστειο του Παρισιού, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Αυτός ήταν ο τζιχαντιστής - δολοφόνος του ζευγαριού στο Παρίσι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δολοφόνος ήταν ο Λαροσί Αμπάλα, 25 ετών και είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν.

Παράλληλα, είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

--------

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του Ορλάντο


Παγκόσμια συγκίνηση προκαλούν οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης στο Ορλάντο οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε αγρυπνίες και τελετές στη μνήμη των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:



--------

Μητέρα 11 παιδιών ένα από τα θύματα του Ορλάντο - Είχε νικήσει τον καρκίνο 2 φορές


Μετά τις πρώτες μαρτυρίες όσων επέζησαν του μακελειού στο gay bar στο Ορλάντο, έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες γύρω από τα θύματα. Μια από αυτές τις ιστορίες παρουσίασε το δίκτυο NBC είναι και η ιστορία της 49χρονης Μπρέντα Λι Μαρκέζ Μακκούλ συγκλονίζει. Η Μπρέντα δεν ήταν λεσβία. Ήταν μια μητέρα που απλά πήγε στο μπαρ για να κάνει παρέα στο ένα από τα 11 παιδιά της, των 21 ετών Ισαάκ.

Μητέρα 11 παιδιών ένα από τα θύματα του Ορλάντο- Είχε νικήσει τον καρκίνο 2 φορές

Το μπαρ ήταν το αγαπημένο τους καθότι ο Ισαάκ είναι ομοφυλόφιλος και η Μπρέντα αγαπούσε τον χορό παρά το γεγονός πως ήταν μητέρα 11 παιδιών και είχε νικήσει τον καρκίνο δύο φορές, γεγονός που θα μπορούσε να την έχει καταβάλει ψυχολογικά. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η κόρη της Καλίσα.

Η Μπρέντα έπεσε νεκρή από τα πυρά του Ομάρ Ματίν μέσα στο Pulse στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο γιος της θα αναγκαστεί να ζήσει με τη φρίκη πως είδε τη μητέρα του καθώς κι άλλους 48 ανθρώπους να δολοφονούνται εν ψυχρώ.

Στα 49 είχε παντρευτεί αρκετές φορές και είχε μετακομίσει αρχικά από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια. Το 1985 γνώρισε τον Ρόμπερτ Πρίσλει ο οποίος υπηρετούσε στην αεροπορική βάση του Σαν Μπερναρντίνο. Ο γάμος τους κράτησε τέσσερα χρόνια αλλά μετά το χωρισμό τους κράτησαν επαφή.

«Ήταν μια καλή μητέρα. Πάντα προσπαθούσε να βοηθά τους άλλους, έδινε στέγη σε εκείνους που δεν είχαν που να μείνουν», είπε ο πρώην σύζυγός της στο NBC News.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Ισαάκ τηλεφώνησε στην αδερφή του ουρλιάζοντας. Ήταν λίγα λεπτά μετά το μακελειό στο μπαρ. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως εκείνος είχε επιζήσει αλλά η μητέρα του ήταν νεκρή. «Έπρεπε να δει τη μητέρα του να πεθαίνει. Είδε τους πάντες να πεθαίνουν. Και νομίζει πως είναι δικό του λάθος» είπε η Καλίσα.

--------

Η απειλή του τζιχαντιστή του Παρισιού: Θα κάνουμε το EURO 2016 ένα νεκροταφείο


Ο Λαροσί Αμπάλα, ο τζιχαντιστής δολοφόνος που σκότωσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφο του στο Παρίσι είχε ανεβάσει βίντεο στο Facebook στο οποίο ζητούσε να πραγματοποιηθούν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RFI, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook "είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά".

"Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός", ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους ένα βίντεο στο Facebook "στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γράψει νωρίτερα", εξηγεί ο δημοσιογράφος.

Ο τζιχαντιστής είχε λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι. Στην αρχή του βίντεο ο Αμπάλα "δηλώνει πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός".

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα "λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του". Μετά καλεί τον κόσμο "να επιτεθεί στους αστυνομικούς, τους δημοσιογράφους, τα δημόσια πρόσωπα, τους δεσμοφύλακες στις φυλακές και τους ράπερ", συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει "μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα".

"Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο", απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στη Γαλλία.

Στη συνέχεια "ζητάει από τα 160 άτομα που τον ακολουθούν και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq", εξηγεί ο δημοσιογράφος.



--------

Μέσα στο σπίτι του μακελάρη του Ορλάντο

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο ο υπεύθυνος για τη δολοφονία 50 ανθρώπων σε μπαρ του Ορλάντο ζούσε και σχεδίαζε το έγκλημά του.

Ο Omar Mateen ζούσε στο συγκρότημα κατοικιών στο Fort Pierce από τότε που χώρισε από την πρώτη γυναίκα του το 2011. Πλέον ζούσε εκεί με την γυναίκα που θεωρείται ότι ήταν η τωρινή του σύζυγος και μητέρα του τριών ετών γιου τους. Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος του δολοφόνου στο οποίο μπήκαν για έρευνα την Κυριακή οι αρχές.



Οι τοίχοι του σπιτιού είναι διακοσμημένοι κυρίως με φωτογραφίες του τρίχρονου γιου του ενώ δεκάδες παιχνίδια και παιδικές αφίσες κατακλύζουν το σπίτι των δύο υπνοδωματίων. Μπροστά από την τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού είναι ακουμπισμένο ένα σπαθί ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως, ο Mateen ήταν ένας άνθρωπος που είχε εμμονή με τη φυσική του κατάσταση και το σώμα του και έκανε συχνά προπονήσεις ενώ έπαιρνε και στεροειδή.



Φωτογραφίες δείχνουν και την κύρια κρεβατοκάμαρα στην οποία αποθήκευαν διάφορα αντικείμενα ενώ υπάρχει και ένα έπιπλο με πολλά γυναικεία αντικείμενα, καλλυντικά και μπαλόνια. Τα διαμερίσματα στο συγκεκριμένο κτίριο ενοικιάζονται από 600 ως 1000 δολάρια ενώ σύμφωνα με την Daily Mail ο μακελάρης έβγαζε 1.400 δολάρια μηνιαίως από την εταιρεία που εργαζόταν. Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης διάφορα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου και πάρα πολλές φωτογραφίες σε όλους τους χώρους.



Καθημερινά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για τον μακελάρη και την προηγούμενη ζωή του με την πρώην σύζυγό του να αποκαλύπτει ότι ήταν ιδιαίτερα βίαιος και επιθετικός πράγμα που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους χώρισε και από τότε όπως λέει η ίδια δεν τον ξαναείδε ποτέ.























--------

Η πορεία του Όμαρ Ματίν μέχρι το δολοφονικό ξέσπασμά του στο Ορλάντο

Ένας «ήσυχος» άνθρωπος, «γεμάτος οργή για τα πάντα» που ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός
.

Η φωτογραφία του Όμαρ Ματίν στη σχολική επετηρίδα περνάει σχεδόν απαρατήρητη: δείχνει έναν έφηβο με πεταχτά δόντια, σεμνό χαμόγελο και ένα αδιόρατο μουστακάκι, κάτω από πυκνά μαύρα μαλλιά.

Η μεταμόρφωσή του, από ποδοσφαιριστή στην ομάδα του λυκείου σε δράστη της χειρότερης μαζικής δολοφονίας στα χρονικά των ΗΠΑ, εγείρει το ερώτημα γιατί κανείς δεν πρόσεξε τα σημάδια, το πόσο έντονη ήταν η ταύτισή του με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων και όλη η χώρα θρηνούν για τη νέα τραγωδία, άρχισε να διαγράφεται μια εικόνα του 29χρονου μακελάρη που τον περιγράφει ως έναν ήσυχο, θρησκευόμενο άνθρωπο ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο Ματίν εισέβαλε σε ένα κατάμεστο από κόσμο γκέι μπαρ στο Ορλάντο, όπλισμένος μέ ένα πιστόλι και ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Σκότωσε 49 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 53, προτού να πέσει νεκρός και ο ίδιος από τα πυρά των αστυνομικών.

Η πρώην σύζυγός του, η Σιτόρα Γιουσούφι, τον χαρακτήρισε «διπολικό» και διαταραγμένο, με βίαιο χαρακτήρα. Υποστήριξε ότι στις εκρήξεις του την ξυλοκοπούσε και την κακοποιούσε σωματικά ενώ «εξέφραζε μίσος για τα πάντα». Η Σιτόρα «σώθηκε» από τους συγγενείς της μόλις τέσσερις μήνες μετά τον γάμο της που έληξε με διαζύγιο, το 2009.

«Συχνά τσακωνόταν με τους γονείς του όμως καθώς μόνο εγώ ήμουν στη ζωή του η περισσότερη από τη βία του κατευθυνόταν προς εμένα» είπε η Γιουσούφι μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπόλντερ του Κολοράντο όπου μένει σήμερα.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του ο Ματίν ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός και είχε εργαστεί ως σωφρονιστικός υπάλληλος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα. Κάποια στιγμή προσπάθησε να γίνει δεκτός σε μια αστυνομική σχολή.

Στο Φορτ Πιρς, μια πόλη στα νοτιοανατολικά παράλια της Φλόριντας, σχεδόν 200 χιλιόμετρα από το Ορλάντο, ο ιμάμης του τεμένους όπου εκτελούσε τα θρησκευτικά καθήκοντά του ο Ματίν τον περιέγραψε ως έναν ήσυχο άνθρωπο που σπανίως έκανε σχέσεις με άλλους πιστούς. «Δεν είχε σχεδόν κανέναν φίλο», είπε ο Σιέντ Σαφίκ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κέντρου του Φορτ Πιρς. «Ερχόταν με τον μικρό γιο του το βράδυ για να προσευχηθεί και μετά έφευγε αμέσως», εξήγησε.

Ο Ραχμάν τόνισε ότι ο Ματίν ουδέποτε του εξέφρασε τις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους. Συνήθως προσευχόταν στο τέμενος μερικές ημέρες την εβδομάδα, κυρίως τα βράδια αλλά ποτέ δεν έδειξε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ανέφεραν άλλοι πιστοί στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ματίν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, από Αφγανούς γονείς αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Φλόριντα. Φοίτησε στο Λύκειο Μάρτιν Κάουντι στο Στιούαρτ, μια κωμόπολη που απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Φορτ Πιρς. Ένας παλιός συμμαθητής του είπε ότι ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Ο Σάμιουελ Κινγκ, που φοιτούσε σε μεγαλύτερη τάξη, είπε ότι οι δυο τους μιλούσαν συχνά αφού αποφοίτησε ο Ματίν, το 2004. Εργάζονταν άλλωστε στο ίδιο εμπορικό κέντρο, αλλά σε διαφορετικά καταστήματα. Ο Κινγκ, που ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, είπε ότι ο άνθρωπος που ήξερε μέχρι το 2009 δεν φαινόταν να είναι ομοφοβικός. «Αυτό που με σοκάρει είναι ότι η πλειονότητα του προσωπικού στο (εστιατόριο) Ruby Tuesday όπου εργαζόμουν ήταν ομοφυλόφιλοι. Εκείνος σαφώς και δεν ήταν κατά των γκέι, τουλάχιστον όχι εκείνη την εποχή. Δεν έδειχνε κανένα μίσος εναντίον οποιουδήποτε από εμάς», τόνισε.

Ο Ματίν εργαζόταν στο κατάστημα τροφίμων GNC, σήκωνε βάρη και «είχε φουσκώσει», όπως είπε ο Κινγκ, περιγράφοντας τον φίλο του ως έναν κοινωνικό και ομιλητικό άνθρωπο στα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο. «Κάτι πρέπει να αλλάξε από την τελευταία φορά που τον είδα», κατέληξε.

Ο πατέρας του Ματίν, ο Μιρ Σεντίκ, υποστήριξε μιλώντας στο NBC News ότι το μακελειό δεν σχετίζεται με τη θρησκεία αλλά ότι ο γιος του εξοργίστηκε όταν είδε δύο άνδρες να φιλιούνται στο Μαϊάμι, πριν από περίπου δύο μήνες. Την προηγουμένη του μακελειού πατέρας και γιος συναντήθηκαν αλλά τίποτα δεν πρόδιδε ότι η οργή του Όμαρ ήταν έτοιμη να ξεσπάσει. «Δεν παρατήρησα τίποτα κακό. Ήταν πολύ ομιλητικός», είπε ο Σεντίκ.

Το FBI είχε ανακρίνει δύο φορές τον Όμαρ Ματίν για τους «ύποπτους» δεσμούς του με ισλαμιστές μαχητές. Η πρώτη έρευνα έγινε το 2013, όταν ο Ματίν είχε κάνει κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις σε συναδέλφους του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «συμπαθούσε» τους εξτρεμιστές, όπως ανέφερε ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρον Χόπερ. Τότε ο Ματίν εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στην G4S, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία. Είχε προσληφθεί το 2007 και έφερε όπλο στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Η G4S παρέχει υπηρεσίες φύλαξης σε ομοσπονδιακά κτίρια στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον Χόπερ, ανακρίθηκε δύο φορές αλλά το FBI δεν ήταν σε θέση «να επαληθεύσει την ουσία των σχολίων» που είχε κάνει.

Ο Ντάνιελ Κάιμ, ένας φύλακας που εργαζόταν επίσης στην G4S είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Ματίν τρεις-τέσσερις φορές. «Ποτέ δεν χαμογελούσε. Αν του έλεγες καλημέρα, απλώς σε προσπερνούσε» είπε, ενώ ένας άλλος συνάδελφός τους, ο Ντάνιελ Γκιλρόι χαρακτήρισε «μόνιμο» τον θυμό που εξέφραζε ο 29χρονος «Κάθε φορά που περνούσε μια γυναίκα ή κάποιος Αφροαμερικανός, έλεγε φριχτές λέξεις» ισχυρίστηκε ο Γκιλρόι μιλώντας στο Fox News.

Το 2014 το FBI ανέκρινε ξανά τον Ματίν, αυτή τη φορά για πιθανούς δεσμούς του με τον Μόνερ Μοχάμαντ Άμπου Σάλα, έναν Αμερικανό πολίτη ο οποίος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία την ίδια χρονιά. Οι πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας όμως έκριναν ότι οι επαφές του με τον Άμπου Σάλα ήταν «μηδαμινές» και ότι ο ίδιος δεν συνιστούσε ουσιαστική απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

--------

Η showbiz θρηνεί τα θύματα του Ορλάντο

Δηλώσεις συμπαράστασης στις οικογένειές των θυμάτων.

Παγκόσμια συγκίνηση και παγωμάρα προκάλεσε το θανατηφόρο χτύπημα σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο.

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η τρομοκρατική επίθεση, που άφησε πίσω της 50 νεκρούς και 53 τραυματίες μέχρι και σήμερα, ο κόσμος δεν μπορεί να μην σκέφτεται αυτό που συνέβη ως ένα από τα χειρότερα γεγονότα της αμερικανικής, αλλά και παγκόσμιας ιστορίας.

Πολλές ήταν και οι διασημότητες που πήραν θέση μέσα από τα social media, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα και κάνοντας δηλώσεις συμπαράστασης στις οικογένειές τους.

Η Αντέλ, αφιέρωσε την συναυλία της στην Αμβέρσα του Βελγίου στα θύματα του Ορλάντο, όπως και ο 34χρονος τραγουδιστής Άνταμ Λάμπερτ που βρίσκεται σε περιοδεία με τους Queen.

Η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε στο Twitter ότι δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει τη συγκίνηση που ένιωσε για τα θύματα στο Ορλάντο. Ο Έλτον Τζον έγραψε ότι οι καρδιές όλων βρίσκονται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ έγραψε προσευχόμαστε για το Ορλάντο, ενώ η Λέιντι Γκάγκα, «προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων. Ο πόνος τους θα απαλύνει με την συμπόνια και την συμπαράσταση του κόσμου».

Ο Ντουέιν Τζόνσον έγραψε ότι είναι πολύ θυμωμένος σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η διαφυλική Κέιτλιν Τζένερ (ολυμπιονίκης Μπρους Τζένερ), έγραψε «Σοκαρισμένη και πληγωμένη. Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μου στους αδελφούς και τις αδελφές μου στο Ορλάντο».

Τέλος και η τελετή των βραβείων Tony, που έγινε την Κυριακή το βράδυ ήταν αφιερωμένη στα θύματα του Ορλάντο με τον ηθοποιό Τζέιμς Κόρντεν που παρουσίασε τη βραδιά να λέει «Το μίσος δεν θα κερδίσει».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 14χρονου από τον συμμαθητή του



Πανούσης: Η δολοφονία του 14χρονου δεν έχει σχέση με bullying

«Εδώ έχουμε ένα παιδί, το οποίο έχει την ψυχική δύναμη και την τεχνική να κόψει την καρωτίδα ενός παιδιού».

Απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση με υπόθεση σχολικού εκφοβισμού (bulling), αναφερόμενος στη δολοφονία του δεκατετράχρονου, από συνομήλικο συμμαθητή του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης. Απέκλεισε επίσης να έχει ως κίνητρο παραμέτρους που σχετίζονται με την οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα», ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο και «πρωτόγνωρο» για τα ελληνικά δεδομένα, έγκλημα και δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση με άλλα περιστατικά βίας, που απασχόλησαν τη δημοσιότητα, με θύματα παιδιά, ή νεαρούς, όπως η περίπτωση του Β. Γιακουμάκη ή του 'Αλεξ στη Βέροια, κ.τ.λ.


«Καμία σχέση, οποιαδήποτε, μεταξύ μαθητών διένεξη, επιθετικότητα, τσαμπουκάς, ποιος έχει το πάνω χέρι, σφαλιάρα, ότι θέλετε, με το να πάρεις ένα κουζινομάχαιρο και να πας να κόψεις την καρωτίδα κάποιου, καμία σχέση» είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε:


«Θέλει μια ψυχική προδιάθεση, ότι μπορώ να το κάνω, θέλω να το κάνω και ταυτόχρονα ότι ξέρω να το κάνω…. Εδώ έχουμε ένα παιδί, το οποίο έχει την ψυχική δύναμη και την τεχνική να κόψει την καρωτίδα ενός παιδιού. Τι σχέση έχει τώρα αυτό με τον εκφοβισμό το σχολικό; Καμία».


«Διότι εάν είσαι θύμα κυρίως φοβάσαι, το λες …αποφεύγεις, δε βγαίνεις, πώς να το πούμε με το δήμιο σου έξω… εάν είσαι δράστης δε μπορεί να επικαλείσαι τη θυματοποίησή σου» πρόσθεσε.


Ερωτώμενος, για το ποια ποινική αντιμετώπιση προβλέπεται (σ.σ. δεν είχε ακόμη αποφασιστεί να αφεθεί ελεύθερος, υπό όρους, ο δράστης), ο κ. Πανούσης είπε, ότι προβλέπεται από το νόμο να εγκλειστεί σε ίδρυμα αγωγής, όχι με όρους φυλακής, αλλά πάντως έγκλειστος, με αναμορφωτικά μέτρα.


«Δεν είναι και το καλύτερο να πάει σε μια φυλακή για να είμαστε ειλικρινείς, δηλαδή εκεί θα τύχει μιας μεταχείρισης από άλλους έγκλειστους που δεν ξέρουμε ποιας μορφής θα είναι και ο ίδιος πόσο μπορεί να αντέξει, δε μπορεί να μείνει και ελεύθερος όμως, δηλαδή, με πολύ απαλά αναμορφωτικά, ή θεραπευτικά μέτρα. Τώρα θα δούμε στην πορεία και τι λέει η ανάκριση, κ.τ.λ.» είπε ο κ. Πανούσης.


Ο κ. Πανούσης ήταν καθησυχαστικός και προς τους γονείς των μαθητών. «Αυτό είναι πρωτόγνωρο γεγονός, δε θα έχει επανάληψη» είπε ο κ. Πανούσης, διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελεί μια πράξη που μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο μίμησης». «Άρα, στο σχολείο δεν γεννιούνται δολοφόνοι, ούτε θύματα δολοφονίας, οι γονείς να μην πανικοβάλλονται» πρόσθεσε.


Αναφορικά με το πώς μπορεί να εκδηλωθεί η βία σε ένα παιδί και εάν υπάρχουν σημάδια που προειδοποιούν, ο κ. Πανούσης, επικαλούμενος τη σχετική επιστημονική βιβλιογραφία, είπε:


«Πάντα αυτά τα σημάδια υπάρχουν, απλώς κάποιοι τα παίρνουν στα αστεία, κάποιοι τα περνάνε κάτω από το χαλί, κάποιοι λένε εντάξει είναι η εφηβεία, αλλά πρέπει να δεις πότε κάποιος ξεπερνάει ακόμη και την κακοήθη επιθετικότητα που λέμε, και πάει σε μία βία. Τα παιδιά μέσα έχουν επιθετικότητα άλλοτε καλοήθη, άλλοτε κακοήθη, έχουν μια σκληρότητα, κ.λ.π. αλλά για να φτάσεις στη βία και σε τέτοια βία, αποκλείεται ένα στιγμιαίο γεγονός».


----------------

Μαρτυρία για την άγρια δολοφονία του ανήλικου: "Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι"


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη με την είδηση ότι ένας 14χρονος είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του συνομήλικου συμμαθητή του.


«Αυτό το πράγμα που έχει γίνει στο χωριό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», είπε ένας από τους φίλους της οικογένειας του 14χρονου θύματος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.


Παράλληλα, επισήμανε ότι τα δύο παιδιά ήταν φίλοι μεταξύ τους και πως στο παρελθόν δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα καθώς ήταν δύο παιδιά που δεν έμπλεκαν σε φασαρίες.


Δείτε το βίντεο από τον Ant1:




----------------

Νέα μαρτυρία για το φονικό στη Γέφυρα: Οι δύο οικογένειες μεγάλωσαν μαζί


«Τα παιδιά ήταν φίλοι, είναι ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει» δήλωσε ένας φίλος και των δύο οικογενειών για το φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο με δράστη και θύμα δύο ανήλικους στο χωρίο Γέφυρα, μιλώντας στο MEGA.


«Οι δύο οικογένειες μεταξύ τους είναι φίλοι, είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί. Το τι έχει μεσολαβήσει, για να φτάσει αυτό το παιδί σε αυτό το έγκλημα, κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει» πρόσθεσε.


Δείτε το βίντεο του MEGA:




----------------

Ο θείος του 14χρονου θύματος αποκαλύπτει τη σχέση των δύο παιδιών


«Τα παιδιά είχαν μικροπροστριβές μεταξύ τους, υπήρχε ένας μικρός ανταγωνισμός ειδικά όπως ακούσαμε από την πλευρά του φερόμενου ως δράστη» δήλωσε ο θείος του 14χρονου θύματος που δολοφονήθηκε από συνομήλικο του στο χωρίο Γέφυρα Θεσσαλονίκης.


Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη βρήκε το πτώμα του άτυχου αγοριού είπε ότι «αυτό μας προβλημάτισε στην αρχή» και πρόσθεσε ότι «το παιδί μας έλεγε αρχικά ότι κατέβηκαν από τον κεντρικό δρόμο του χωριού και ότι εκεί χώρισαν οι δρόμοι τους, αυτό μας σοκάρει όλους γιατί δείχνει ότι το είχε στο μυαλό του να το κάνει».


«Ανάμεσα στις οικογένειες δεν υπήρχε η παραμικρή κόντρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος του θύματος.


Δείτε το βίντεο του STAR




----------------

Θείος του 14χρονου θύματος: Όλο το χωριό είχε καταλάβει ποιος είναι ο δολοφόνος

«Εγώ να δεχτώ πώς ο ανιψιός μου τον πείραξε, έπρεπε να αντιδράσει έτσι;».

Ως «ένα ζωηρό παιδί» περιέγραψε τον 14χρονο που φέρεται να διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα στη Θεσσαλονίκη, ο θείος του θύματος.

Μιλώντας στο Mega, είπε για τον 14χρονο πως «είχαν γίνει 2-3 περιστατικά. Κάνα δύο φορές είχε ρίξει κάτι παιδιά στις σκάλες, αλλά μέχρι εκεί...».


Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Παιδιά ήταν, κάθε μέρα ανταλλάσανε κουβέντες. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε, πώς να έφτασε σε αυτό το σημείο. Φαίνεται ότι είχε κάποιο πρόβλημα για να φτάσει να γίνει δολοφόνος σε ηλικία 14 ετών, κάτι δεν πήγαινε καλά».


Μάλιστα, όπως είπε, «όλο το χωριό είχε ψυλλιαστεί τον συγκεκριμένο πιτσιρικά, ότι κάτι συνέβη με αυτό το παιδί…»


Ερωτώμενος, τέλος, ο θείος για τις προστριβές μεταξύ των δύο παιδιών, με βάση και τα όσα δήλωσε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, όπου έκανε λόγο για πειράγματα για το γεγονός ότι ήταν χαμηλής οικονομικής κατάστασης, για την ευφράδειά του, ο συγγενής του θύματος είπε:


«Εγώ να δεχτώ πώς ο ανιψιός μου τον πείραξε. Αυτός δεν τον πείραξε τον ανιψιό μου; Έπρεπε να αντιδράσει έτσι; Εγώ δεν τον ξέρω αυτό για το τρακτέρ, αυτό το είπε μόνο στην αστυνομία».




----------------

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το φόνο του 14χρονου στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Μόλις ο Τάσος εντοπίστηκε νεκρός από τον ίδιο τον πατέρα του δράστη, ο 14χρονος ξέσπασε σε λυγμούς.

Τα υποτιμητικά σχόλια που αντάλλασσαν μεταξύ τους δύο ανήλικοι συμμαθητές, στάθηκαν αφορμή για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Δράστης της δολοφονίας του 14χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός -το πρωί της Κυριακής- με τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό είναι συνομήλικος φίλος του, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Στην κατάθεσή του είπε ότι χτύπησε με μαχαίρι το θύμα επειδή τον κορόιδευε, κάνοντας υποτιμητικά σχόλια για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.


Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ανήλικοι επέστρεφαν από το αναψυκτήριο του χωριού, μεσάνυχτα του Σαββάτου, το θύμα κορόιδεψε τον πατέρα του δράστη, λέγοντας πως δεν είναι ικανός να πάρει ένα καλύτερο τρακτέρ. Το σχόλιο εξαγρίωσε τον δράστη, o oποίος με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα του σπιτιού του χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στον λαιμό.


Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η σορός του 14χρονου εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα από τον πατέρα του δράστη και αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, σε αγροτική έκταση, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού Γέφυρα, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε και το μαχαίρι του φόνου.


Ο ανήλικος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει σήμερα το πρωί.


Όπως φέρεται να είπε ο νεαρός δράστης στους αστυνομικούς, εδώ και δύο χρόνια δεχόταν από το θύμα και άλλους φίλους του προσβλητικές και μειωτικές εκφράσεις για τον ίδιο, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.


Επιθετική συμπεριφορά του δράστη (;)


Ως ένα επιθετικό και οξύθυμο παιδί που προκαλούσε προβλήματα περιέγραψε τον 14χρονο που σκότωσε τον φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ο θείος του άτυχου Τάσου. Παρότι όμως -όπως είπε- ο ανήλικος δράστης ήταν ένα ζωηρό παιδί, ποτέ δεν φαντάστηκε κανείς ότι θα φτάσει στο σημείο να κάνει φονικό.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κ. Χάρης Ζαμπάκης είπε ότι είχαν υπάρξει 2-3 περιστατικά στο σχολείο όπου ο 14χρονος είχε σπρώξει ρίχνοντας από στις σκάλες άλλα παιδιά.


«Παιδιά ήταν, κάθε μέρα ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί, αντάλλασσαν κουβέντες, δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε και να έφτασε σε αυτό το σημείο. Φαίνεται πάντως ότι το παιδί για να φτάσει εκεί είχε κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» δήλωσε.


Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ζαμπάκης, ο ανήλικος φίλος του ανιψιού του ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούσαν το θύμα λίγες μόνο ώρες μετά την εξαφάνισή του και μόλις ο Τάσος εντοπίστηκε νεκρός από τον ίδιο τον πατέρα του δράστη, ο 14χρονος ξέσπασε σε λυγμούς.


«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι όταν βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, φώναζε 'σκότωσαν το φίλο μου σκότωσαν τον αδελφό μου'» ανέφερε ο κ. Ζαμπάκης, ο οποίος είπε πως παρότι όλο το χωριό υποψιαζόταν τον πιτσιρικά, εκείνος προσωπικά δεν ήθελε να το πιστέψει.


Για τον ανήλικο που έφτασε στο έγκλημα μίλησε στο Mega και ο πρόεδρος της Γέφυρας Λουκάς Ευσταθιάδης. Όπως ανέφερε, στο σχολείο είχαν σημειωθεί από την πλευρά του ανήλικου κάποες συμνπεριφορές απέναντι στους συμμαθητές του, «αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα ακραίο και ανησυχητικό που να μας κάνει να φοβηθούμε για οτιδήποτε».


«Υπηρχε μια κόντρα, ειδικότερα από την πλευρά του δράστη προς τον Τασούλη για κάποια ασήμαντα ζητήματα. Εφηβικές διαφορές, ανόητα πράγματα: Ποιος έχει το καλύτερο τρακτέρ, τα δικά μου περιστέρια είναι καλύτερα.... Από κει και πέρα, για να φτάσει ένα παιδί να οπλίσει το χέρι του υπάρχουν και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του παιδιού», είπε.


Πανούσης: Αμφισβητώ αν ήταν η αιτία το bullying


«Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ κρατάω πολλές επιφυλάξεις σχετικά με το εάν έτσι έγιναν τα πράγματα» σημείωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη. «Ο τρόπος με τον οποίο διέπραξε το έγκλημα εμένα με βάζει σε σκέψεις για το τι έχει συμβεί ακριβώς» τόνισε ο κ. Πανούσης επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση θέλει ψάξιμo».


Αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία συσσώρευε οργή λόγω του bullying που του ασκούσαν οι συμμαθητές του, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία καθώς και ότι χρειάζεται ψυχική προετοιμασία για αυτή την πράξη.


«Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να την κάνει εύκολα ακόμα και ο επικίνδυνος ο καθ’ έξιν εγκληματίας» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης.


----------------

Το σημείωμα του ανήλικου δράστη για τον 14χρονο Τάσο - Τι είπε στους αστυνομικούς


Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την τραγωδία που σημειώθηκε στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου ο 14χρονος Τάσος δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο συμμαθητή του.


Την ίδια στιγμή, ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στον 14χρονο Τάσο, άφησε στο σπίτι του ο ανήλικος δράστης, όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα Mega”.


Όπως ανέφερε ο θείος του θύματος, στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: “φίλοι, αδέλφια”.


Ο κ. Ζαμπάκης εκτίμησε ότι το σενάριο της παρενόχλησης του δράστη από τον 14χρονο Τάσο θα πρέπει να αποκλειστεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου. Φαίνεται πως είναι ένα παιδί ψυχικά διαταραγμένο, συμπλήρωσε και επανέλαβε τις μαρτυρίες άλλων ανήλικων, ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν σκύλο, επειδή είχε επιτεθεί σε κότες.


“Έγινε ένα μεγάλο κακό, υπάρχει οργή, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος”, πρόσθεσε ο θείος άτυχου αγοριού.


Σημειώνεται ότι ο ανήλικος δράστης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια.


Η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος τη δολοφονία, σοκάρει. Όπως ισχυρίστηκε, εδώ και δύο χρόνια δεχόταν από το θύμα και άλλους φίλους του ένα ιδιότυπο bullying με προσβλητικές και μειωτικές εκφράσεις για τον ίδιο, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Μεταξύ άλλων ανέφερε:


"Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Δεχόμουν φραστικές επιθέσεις για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει και δεν μπορούμε να αγοράσουμε γιατί είμαστε φτωχοί...".


Δείτε το βίντεο




Αποκάλυψη για τον 14χρονο δράστη της άγριας δολοφονίας: "Το παιδί οπλοφορούσε" – ΒΙΝΤΕΟ


«Το αγόρι οπλοφορούσε» δήλωσε η μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονουδράστη από το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί από τη δασκάλα της τάξης πως ο 14χρονος δράστης βρέθηκε μία ημέρα να έχει μαζί του στο σχολείο, σκάγια.


Ωστόσο, η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου, διευκρίνισε ότι η ίδια δεν τον είχε δει να κυκλοφορεί με όπλο αλλά το είχε ακούσει από τους συγχωριανούς της.


Δείτε το βίντεο από τον Ant1:




----------------

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 14χρονου


Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το έγκλημα στη Γέφυρα με θύμα έναν 14χρονο και δράστη τον συνομήλικο φίλο του.


«Μιλώντας με συμμαθητές του παιδιού στο σχολείο, μου είπαν ότι κάποιες στιγμές καταφερόταν εναντίον τους αναίτια και δημιουργούσε κάποια επεισόδια» σημείωσε σχετικά με τον δράστη, ο θείος του θύματος και κοινοτάρχης Λουκάς Ευσταθιάδης μιλώντας στο STAR.


«H κοινωνία του χωριού έχει σοκαριστεί, έχει προβληματιστεί και δύσκολα θα κάνει αποδεκτούς αυτή τη στιγμή είτε τον πατέρα είτε το παιδί» σημείωσε ο κ. Ευσταθιάδης και πρόσθεσε ότι «και οι ίδιοι προσανατολίζονται να ζήσουν κάπου άλλου».


Δείτε το βίντεο του STAR:




----------------


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χωριό του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος καθ'ομολογία δράστης της δολοφονίας του συνομήλικου φίλου του.

Μετά από 2,5 ώρες απολογίας του στον ανακριτή της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 14χρονος θα βρίσκεται υπ' ευθύνη των γονιών του, ενώ του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χωριό του.


Εν τω μεταξύ, ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στον 14χρονο Τάσο, άφησε στο σπίτι του ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης και όλο το πανελλήνιο.


Όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: φίλοι, αδέλφια.


Ο κ. Ζαμπάκης εκτίμησε ότι το σενάριο της παρενόχλησης του δράστη από τον 14χρονο Τάσο θα πρέπει να αποκλειστεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου.


----------------

Παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η ανακρίτρια για τον 14χρονο

Απολογήθηκε σχεδόν επί 2,5 ώρες έχοντας στο πλευρό του τους γονείς και τη γιαγιά του.

Ελεύθερος- όπως αναμενόταν επειδή είναι ανήλικος- με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 14χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του.

Οι όροι που αποφασίστηκε να του επιβληθούν -με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων- αφορούν τα εξής αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα:


1. Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας του ανηλίκου στους γονείς του. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο οι γονείς του είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε παραβατική πράξη, ενδεχομένως, εκδηλώσει ο 14χρονος αυτό το διάστημα.


2. Παρακολούθηση ψυχολογικού προγράμματος από τον ανήλικο σε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.


3. Απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του 14χρονου κατηγορούμενου στον τόπο κατοικίας του, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, μέτρο που εκτιμάται ότι κινείται προς την κατεύθυνση προστασίας του ίδιου του παιδιού.


Όπως έγινε γνωστό, η ανακρίτρια προσανατολίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα να διατάξει τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, κάτι που βρίσκει σύμφωνο την υπεράσπιση του ανήλικου.


Ο 14χρονος απολογήθηκε σχεδόν επί 2,5 ώρες ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Έχοντας στον πλευρό του, εκτός από τον συνήγορό του, τους γονείς και τη γιαγιά του, ο ανήλικος πέρασε γύρω στις 9:30 την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας, στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη στυγερή δολοφονία που κατηγορείται ότι διέπραξε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν μαχαίρωσε δύο φορές στον λαιμό τον 14χρονο φίλο του Τάσο.


Ο ίδιος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «μπούλινγκ» που υφίστατο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, κατά τα οποία έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από φίλους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και γι' αυτόν τον λόγο απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τη δική του.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 14χρονος αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. «Μιλάμε για μία τραγική κατάσταση κι από τις δύο πλευρές, κι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, πρωτίστως, αλλά κι από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου», πρόσθεσε.


Σημειώνεται, ότι -σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα- σε ανήλικους δράστες που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις (εν προκειμένω ανθρωποκτονία από πρόθεση) και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως ισχύει σε αυτήν την περίπτωση, δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο ανακριτής, όμως, μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα, όπως συνέβη εδώ. Για την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων θα εκδοθεί βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.


----------------


O δικηγόρος του 14χρονου που σκότωσε τον φίλο του: Tο παιδί έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ


«Δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Βεβαίως πρόθεση του κυρίου εισαγγελέα και της κυρίας ανακρίτριας που επέβαλαν τον συγκεκριμένο όρο ήταν προφανώς να μην βρεθεί το παιδί στον τόπο του συμβάντος και για την δική του ασφάλεια αλλά και για να μην οξύνονται τα πνεύματα», επισημαίνει ο δικηγόρος του 14χρονου που σκότωσε με μαχαίρι το συνομήλικό του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


«Το τελευταίο διάστημα η εκτίμησή μου είναι ότι το παιδί διέπεται από ένα ψυχολογικό σοκ», συνεχίζει ο κ. Θεόδωρος Σιμόπουλος περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ανήλικος πελάτης του μετά την αποτρόπαια πράξη την οποία διέπραξε.


Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του 14χρονου, μιλώντας στην εκπομπή Tatiana live, διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον ανήλικο να είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα κατά το παρελθόν.

«Υπήρξε μια πάλη, υπήρξε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση όλα αυτά συνενκτιμώται» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι, αφαιρώντας τη ζωή του άτυχου Τάσου.

Δείτε το βίντεο από το Ε:




----------------


Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 14χρονου – Τι υποστήριξε στην απολογία του


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την άγρια δολοφονία του 14χρονου στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ο συνομήλικος δράστης μεταξύ άλλων δήλωσε στους αστυνομικούς πως «ήθελα μόνο να τον φοβίσω, όχι να τον σκοτώσω». Δείτε το βίντεο του ALPHA.



----------------

Αποκάλυψη για τον 14χρονο δράστη της άγριας δολοφονίας: "Το παιδί οπλοφορούσε"

«Το αγόρι οπλοφορούσε» δήλωσε η μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονου δράστη από το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί από τη δασκάλα της τάξης πως ο 14χρονος δράστης βρέθηκε μία ημέρα να έχει μαζί του στο σχολείο, σκάγια.

Ωστόσο, η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου, διευκρίνισε ότι η ίδια δεν τον είχε δει να κυκλοφορεί με όπλο αλλά το είχε ακούσει από τους συγχωριανούς της.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1:




----------------


Τι λέει ο θείος του 14χρονου θύματος για τον ανήλικο δολοφόνο


«Κάθε μέρα τα παιδιά ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί», λέει συγκλονισμένος ο θείος του 14χρονου Τάσου, προσπαθώντας να εξηγήσει την τραγωδία που έλαβε χώρα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρης Ζαμπάκης, θείος του θύματος, που βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του συμμαθητή του, περιγράφοντας τον ανήλικο δράστη ανέφερε: «Ήταν ένα ζωηρό παιδί στο σχολείο, είχαν γίνει δυο – τρία περιστατικά στο παρελθόν αλλά κανένας δεν φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να γίνει δράστης ενός φονικού. Είχε ρίξει δυο παιδιά από τις σκάλες αλλά μέχρι εκεί τίποτα παραπάνω».

«Φαίνεται ότι το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσει στο σημείο ένα παιδί 14 ετών να γίνει δολοφόνος κάτι δεν πήγαινε καλά», σημείωσε ο κ. Ζαμπάκης μιλώντας στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και συμπλήρωσε: «Όλο το χωριό είχε ψιλιαστεί το συγκεκριμένο πιτσιρικά. Εγώ δεν ήθελα το πιστέψω δεν πήγε ο νους μου εκεί».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...