Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή οι προτάσεις για το ασφαλιστικό


Τι περιλαμβάνει το κείμενο του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος δεν θα προκύψει από νέες οριζόντιες μειώσεις αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης». Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δισέλιδο έγγραφο με τις βασικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έδωσε χθες στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο της Ο.Κ.Ε., στα γραφεία της επιτροπής, στο πλαίσιο του διαλόγου και η επιτροπή το προώθησε σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στο κείμενο, το οποίο φέρει τον τίτλο: Γενικές Αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τον διάλογο στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Η μεταρρύθμιση αποσκοπεί στην θέσπιση ενός ενιαίου πλέγματος κοινωνικής προστασίας προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών, με επίκεντρο το καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το νέο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να υπερβαίνει δραστικά την οργανωτική και λειτουργική διάσπασή του, καθώς και τα αποσπασματικά και πελατειακά χαρακτηριστικά που το διέκριναν έως σήμερα, ώστε να εξασφαλίζει κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη.

2. Η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προκύψει από νέες οριζόντιες μειώσεις, αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος. Οι συντάξεις, και ιδίως οι κύριες, θα πρέπει να προστατευτούν από νέες μειώσεις.

3. Η σύνταξη θα αποτελέσει το άθροισμα δυο τμημάτων: της εθνικής σύνταξης και της αναλογικής/ανταποδοτικής σύνταξης, υπό την εγγύηση του κράτους:

Η Εθνική Σύνταξη αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και δεν χρηματοδοτείται από ασφαλιστικές εισφορές αλλά απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνεται σε όλους, όσοι έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Ισόποση με το 60% του ενδιάμεσου εισοδήματος, θα ανεβαίνει μαζί με το ΑΕΠ και τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας. Ισοδυναμεί άρα με ρήτρα ανάπτυξης.
Το αναλογικό μέρος της σύνταξης αποσκοπεί στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, όσον το δυνατόν εγγύτερα προς εκείνο που είχε ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου και αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί στους φορείς κύριας ασφάλισης. Υπολογίζεται βάσει των συντάξιμων αποδοχών και του ποσοστού αναπλήρωσης, σύμφωνα με το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων παροχών.

4. Τα ποσοστά αναπλήρωσης θα προσδιοριστούν στη βάση αναλογιστικής μελέτης με τη βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ούτως ώστε να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συντάξεις και αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων.

5. Πλήρης οργανωτική και λειτουργική ενοποίηση του συστήματος, με σκοπό την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων, την εξοικονόμηση πόρων και την καθιέρωση απλών και διαφανών κανόνων που θα επιτρέπουν γρήγορη έκδοση των συντάξεων:

Οργανωτική ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης, με ταυτόχρονη λειτουργική ενοποίηση των κανόνων παροχών συντάξεων και είσπραξης εισφορών. ΟΓΑ και ΝΑΤ παραμένουν αυτοτελή νομικά πρόσωπα για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων.
Ενιαίος υπολογισμός συντάξεων στη βάση των εξής τριών παραμέτρων: 1. μισθός εργασιακού βίου (ή εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότες. 2. Ενιαίο, ανά μισθολογική ή εισοδηματική κατηγορία, ποσοστό αναπλήρωσης, 3. Τα έτη ασφάλισης
Ενιαίος υπολογισμός εισφορών, βάσει του μισθού ή του εισοδήματος.

6. Επικουρική σύνταξη: μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης το ΕΤΕΑ, υποκατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με τον κανόνα βιωσιμότητας.

7. Ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος μέσω:

Της αξιοποίησης των διαθεσίμων των Ταμείων στο πλαίσιο ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και διαφανούς πλαισίου
Ενός ενιαίου συστήματος κοινωνικών πόρων
Της αξιοποίησης μέρους της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία θα πρέπει να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως περιουσία των νέων γενεών

8. Βελτίωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών και δραστική αντιμετώπιση των ποικίλων εκδηλώσεων του φαινομένου της «μαύρης εργασίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είκοσι νεκροί σε τροχαία το Νοέμβριο


Μία από τις κυριότερες αιτίες η παραβίαση του κόκκινου.

Στα 570 ανέρχονται τα τροχαία ατυχήματα που έγιναν το Νοέμβριο εκ των οποίων 20 θανατηφόρα με 20 νεκρούς, 20 σοβαρά με 20 σοβαρά τραυματίες και 530 ελαφρά με 656 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η απρόσεχτη οδήγηση, η παραβίαση σηματοδοτών, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 37.657 παραβάσεις από τις οποίες 1.004 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

995 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 121 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
2.062 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
524 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
1.241 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
815 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
2.318 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στην αύξηση του φορολογικού βάρους η Ελλάδα


Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2014 κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα και έφθασε το 35,9% του ΑΕΠ από 34,4% το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD's Annual Revenue Statistics). Η αύξηση αυτή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ, με τη Δανία και την Ισλανδία να καταγράφουν υψηλότερες αυξήσεις (3,3 και 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα).

Στην περίοδο 2007-2014, το φορολογικό βάρος αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες - από το 31,2% στο 35,9% του ΑΕΠ - καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Δύο άλλες χώρες, η Δανία και η Τουρκία, σημείωσαν την ίδια περίοδο αύξηση των φορολογικών εσόδων μεγαλύτερη των 4 ποσοστιαίων μονάδων. Το ίδιο διάστημα, για το σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ η αύξηση της φορολογίας ήταν μόλις 0,3 ποσοστιαίες μονάδες (από 34,1% το 2007 στο 34,4% του ΑΕΠ πέρυσι). Επομένως, η Ελλάδα έχει υψηλότερο φορολογικό βάρος από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, ενώ πριν από την κρίση είχε χαμηλότερο. Στις άλλες χώρες που είχαν μνημόνια, μόνο στην Πορτογαλία σημειώθηκε αύξηση των φορολογικών εσόδων (από 32% το 2007 στο 34,4% του ΑΕΠ το 2014), ενώ στην Ισπανία σημειώθηκε σημαντική μείωσή τους κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες (στο 33,2% από 36,5% του ΑΕΠ το 2007) και στην Ιρλανδία μία μικρότερη μείωση (στο 29,9% από 30,4% του ΑΕΠ το 2007).

Το υψηλότερο φορολογικό βάρος από τις χώρες του ΟΟΣΑ έχει η Δανία (50,9% το 2014), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (45,2%) και το Βέλγιο (44,7%). Το χαμηλότερο βάρος έχουν το Μεξικό (19,5% το 2014) και η Χιλή (19,8%), ακολουθούμενες από την Κορέα (24,6%) και τις ΗΠΑ (26%).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η κύρια τάση που παρατηρείται στις χώρες - μέλη μετά την κρίση είναι η μείωση των εσόδων από τη φορολογία των επιχειρήσεων και η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία των φυσικών προσώπων. Τα μέσα έσοδα στις χώρες του ΟΟΣΑ από τα εταιρικά εισοδήματα και κέρδη μειώθηκαν από το 3,6% στο 2,8% του ΑΕΠ την περίοδο 2007-14, ενώ τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αυξήθηκαν την ίδια περίοδο από το 8,8% στο 8,9% και τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν από το 6,5% στο 6,8%.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να πληρώνουν λιγότερο, ενώ τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουν στο τέλος τον λογαριασμό», δήλωσε ο Πασκάλ Σεντ Αμάν, Διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του ΟΟΣΑ. «Η μεγάλη πλειονότητα των αυξήσεων που έγιναν στη φορολογία μετά την κρίση επιβάρυνε τα φυσικά πρόσωπα με υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ. Αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να διασφαλισθεί ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους στη φορολογία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παυλόπουλος: Υποχρέωση της Πολιτείας η ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία


Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παυλόπουλος: Υποχρέωση της Πολιτείας η ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να γίνονται σκέψεις ότι αυτή η κρίση μπορεί να δικαιολογήσει εκπτώσεις όσον αφορά στην προστασία του δικαιώματος, αλλά αντιθέτως, η ως άνω κρίση επιτείνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος τόνισε «Και να θυμάσθε ότι είμαι πάντα εδώ, για να βοηθήσω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, κατά την εκπλήρωση αυτού του χρέους της Πολιτείας απέναντι στα 'Ατομα με Αναπηρία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και το ενδιαφέρον του, υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αποφασίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια κόκκινη γραμμή, που δεν την ξεπερνάμε.

«Διότι τα άτομα με αναπηρία,ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και ευημερίας, βιώνουν φτώχεια, αποκλεισμό, διακρίσεις. Πόσο μάλλον σε κατάσταση οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Τότε, το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας γίνεται δυσβάσταχτο. Εμείς, οι οικογένειές μας, οι συμπολίτες μας, είμαστε αποφασισμένοι με παρρησία, με καθαρότητα, να αγωνιστούμε στην κοινωνία, για να μην μας καταπιεί η κρίση» κατέληξε ο κ.Βαρδακαστάνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωδεκάχρονος βοηθά… σαλάχι που γεννάει


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο 12χρονος Miller Wilson από το Queensland της Αυστραλίας είδε τυχαία ένα σαλάχι μέσα σε ποτάμι της περιοχής και χωρίς δισταγμό το έπιασε και το έβγαλε από το νερό για να το δει.

Καθώς περιγράφει στο βίντεο το σαλάχι, εκείνο αρχίζει να γεννά και ο 12χρονος λαμβάνει… ενεργό ρόλο στη διαδικασία.

«Είσαι καλά;» ακούγεται το αγόρι να ρωτά το σαλάχι χαϊδεύοντάς το. «Είναι πραγματικά πολύ χοντρό, δεν ξέρω αν εγκυμονεί και βγήκε εδώ για να γεννήσει τα μικρά της ή αν απλά κάθισε εδώ μόνη της… θα δούμε».

Εκείνη τη στιγμή το σαλάχι αρχίζει να γεννά και το νερό γεμίζει μικρά σαλάχια. «Δεν είναι αξιολάτρευτα;, λέει με ενθουσιασμό, είναι πολύ γλυκά».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απρόσμενο «δώρο» της Microsoft στους εργαζομένους του Apple Store


Νέο διαφημιστικό σποτ με γυρίσματα έξω από το κατάστημα της Apple.

Η Microsoft ανεβάζει τον ανταγωνισμό φέτος απέναντι στην Apple μιας και πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κατάστημα στην Fifth Ave στην Νέα Υόρκη που μοιάζει ακριβώς όπως ένα Apple Store.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων όμως η εταιρεία θέλει να κατευνάσει τα πνεύματα και για να το δείξει έμπρακτα έστειλε μια σειρά από εργαζομένους της να τραγουδήσουν έξω από το συμβολικό Apple Store της Apple στην Fifth Ave.

Φυσικά πρόκειται για μια διαφήμιση της Microsoft που έχει όμως και βαθύτερα μηνύματα μιας και οι υπάλληλοι της τραγουδούν έξω από το Apple Store «Let There Be Peace on Earth» ενώ μετέπειτα δίνουν τα χέρια με τους υπαλλήλους του καταστήματος της Apple.

Η Microsoft βέβαια δεν έπιασε τόσο εξαπίνης της Apple μιας και πριν κάνει το οτιδήποτε ζήτησε άδεια από αυτή έτσι ώστε να γνωρίζει για τα γυρίσματα έξω από το Apple Store.

Αυτό που δεν γνώριζε η Apple ήταν τι είδους γυρίσματα θα ήταν αυτά.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ισόβια στους δολοφόνους φοιτήτριας στην Τουρκία


Ο ένας δράστης έκοψε τα χέρια του θύματος και έβαλε φωτιά στο πτώμα.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα τρεις άνδρες για το βιασμό και τη δολοφονία τον περασμένο Φεβρουάριο μια 20χρονης φοιτήτριας, που είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα και έφερε σε δύσκολη θέση την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση.

Στο τέλος μιας ακροαματικής διαδικασίας που κράτησε έξι μήνες, δικαστήριο της Μερσίνας έκρινε ενόχους τον κύριο κατηγορούμενο, τον Αχμέτ Σούφι Αλτιντόκεν, και τους δύο συνεργούς του, τον πατέρα του Νετζμετίν Αλτιντόκεν και τον φίλο του Φάτιχ Γκόκτσε, και τους επέβαλε διακεκριμένη ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετέδωσε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η ποινή αυτή, η πιο βαριά στην Τουρκία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 2002 , σημαίνει πως οι τρεις άνδρες θα περάσουν τουλάχιστον 40 χρόνια στη φυλακή, δήλωσε στο NTV ένας από τους συνηγόρους τους, ο Εφκάν Μπόλατζ.

Η έρευνα απέδειξε ότι ο υιός Αλτιντόκεν, οδηγός λεωφορείου, βίασε και στη συνέχεια δολοφόνησε στις 13 Φεβρουαρίου την Οζγκετζάν Ασλάν, μια φοιτήτρια που μετέφερε με το λεωφορείο του από το πανεπιστήμιο στην κατοικία της στην Ταρσίς, μια μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας.

Με τους δύο συνεργούς του, τον πατέρα του και έναν φίλο, ο οδηγός λεωφορείου έκοψε στη συνέχεια τα χέρια του θύματός του και έβαλε φωτιά στο πτώμα για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν διαδηλώσει σε ολόκληρη την Τουρκία τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία της Οζγκετζάν Ασλάν.

Η αντιπολίτευση και τα φεμινιστικά κινήματα επέρριψαν τότε ευθέως την ευθύνη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην κυβέρνησή του, λέγοντας ότι συντηρεί τη βία κατά των γυναικών με τις θρησκευτικές της προκαταλήψεις.

Τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν έχει κάνει πολλές φορές δηλώσεις που έχουν κριθεί ότι είναι σεξιστικές, όπως για παράδειγμα ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών «είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση».

Σύμφωνα με την τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), οι δολοφονίες γυναικών παρουσίασαν σαφή αύξηση στα δέκα τελευταία χρόνια φθάνοντας τις 294 περιπτώσεις το 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 εντολές ενός 11χρονου που έγιναν viral


Οι Δέκα Εντολές της Βίβλου, ως γνωστόν, ήταν γραμμένες πάνω σε πέτρα και αφορούσαν σε ένα αυστηρό σύνολο κανόνων που υπαγορεύονταν από τον Θεό στον Μωυσή. Ωστόσο ένας νεαρός αποφάσισε να δώσει τη δική του ερμηνεία στις θρησκευτικές επιταγές .

Ένας χρήστης του Reddit, ισχυρίστηκε ότι ο 11χρονος ανιψιός του έγραψε τη δική του λίστα με τους ιερούς κανόνες, που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τις 10 εντολές της Βίβλου. Στην πραγματικότητα, η λίστα του μικρού θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν ο Θεός λάμβανε υπόψιν του τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες χιλιετίες, όπως είναι για παράδειγμα οι παγκόσμιοι πόλεμοι, η νέα τεχνολογία και η pop μουσική.

Σύμφωνα με τον 11χρονο οι δέκα εντολές είναι οι εξής :

1.Μην χρησιμοποιείτε όλα σας τα χρήματα

2.Να είστε ευγενικοί

3. Να ακούτε τους γονείς σας

4. Να κάνετε φιλανθρωπίες

5. Να σέβεστε το Θεό

6. Να μην κάνετε κατάχρηση στα βιντεοπαιχνίδια

7. Μη σκοτώνετε

8. Να παίζετε έξω περισσότερο

9. Χορέψτε Νάε-Νάε

10. Χτυπήστε τον Χίτλερ στο πρόσωπο

Η φωτογραφία με την παιδική αυτή λίστα ανέβηκε στο διαδίκτυο από το θείο του 11χρονου αγοριού και έγινε αμέσως viral, καθώς έχει προβληθεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια φορές.

Δείτε εδώ τη φώτο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτήτρια που έμοιαζε με 8 μηνών έγκυος, ανακάλυψε πως επρόκειτο για καρκινικό όγκο


Η απίστευτη ιστορία της νεαρής κοπέλας.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι η νεαρή κοπέλα από τη Βρετανία ήταν έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Όπως όμως αποδείχτηκε, η 18χρονη είχε έναν όγκο στο μέγεθος καρπουζιού!

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παράλυση από τους πόνους στην κοιλιά και οι γιατροί αμέσως είπαν ότι η κοπέλα ήταν έγκυος παρόλο που εκείνη ισχυριζόταν το αντίθετο. Τελικά διαπίστωσαν ότι η νεαρή είχε αναπτύξει καρκινικές κύστες στις ωοθήκες της, που ζύγιζαν αρκετά κιλά. Η Olivia από το Hull, είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά ότι είχε ένα φούσκωμα στο στομάχι το καλοκαίρι του 2013, αλλά το αγνόησε μέχρι που άρχισε να έχει βασανιστικούς πόνους στο στομάχι.

«Η κοιλιά μου ήταν τόσο πρησμένη που όλοι νόμιζαν ότι είμαι έγκυος. Μάλιστα έκανα εξετάσεις αίματος, ούρων ακόμη και εξετάσεις για σκωληκοειδίτιδα, αλλά και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλειστεί ότι ήμουν έγκυος», είπε η νεαρή κοπέλα μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sun. Αλλά τελικά οι ακτινογραφίες στο νοσοκομείο που έγιναν στην κοπέλα το Νοέμβριο έδειξαν το πραγματικό πρόβλημα.

Η Olivia είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν οι γιατροί είδαν τις ακτινογραφίες είπαν "ουάου" και ήταν πραγματικά σοκαρισμένοι από το πόσο μεγάλος ήταν ο όγκος». Όπως λέει η κοπέλα ήταν στο μέγεθος ενός καρπουζιού και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι μπορεί να είναι τόσο μεγάλο στο στομάχι της.

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο έπαθα σοκ και δεν πίστευα ότι μπορεί να μου συμβεί αυτό στα 17 μου χρόνια. Η κύστη ήταν τόσο μεγάλη που σκέφτηκα ότι επρόκειτο να σκάσει σαν μπαλόνι - ανά πάσα στιγμή φοβόμουν ο καρκίνος θα εξαπλωθεί σε όλο το σώμα μου. Ευτυχώς οι χειρουργοί ξεφορτώθηκαν την τεράστια κύστη και ο καρκίνος δεν εξαπλώθηκε περαιτέρω. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να έχω καρκίνο του σε τόσο νεαρή ηλικία, και δεν νομίζω και δεν ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον», δήλωσε η νεαρή κοπέλα.

Ο 30 εκατοστών όγκος αφαιρέθηκε από τους χειρουργούς στο Νοσοκομείο St James στο Λιντς και η φοιτήτρια γυμναστικής ακαδημίας έχει επιστρέψει στο σπίτι της. Εβδομάδες αργότερα επανήλθε πλήρως μετά τη θεραπεία των γιατρών. «Όταν μου είπαν ότι ο καρκίνος δεν θα επέστρεφε ένιωσα απίστευτα, πήγα από τη χειρότερη στιγμή της ζωής μου στην καλύτερη. Ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο»

Ο καρκίνος των ωοθηκών πλήττει περισσότερες από 7.000 γυναίκες στη Βρετανία κάθε χρόνο, ενώ 1 στις 5 είναι κάτω των 50 ετών.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί αυτός ο Άγιος Βασίλης είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα


Ένας Άγιος Βασίλης ήταν τόσο αποφασισμένος να έρθει πιο κοντά με ένα μικρό αγόρι, που έπεσε στο πάτωμα, προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Η μητέρα του παιδιού, εκτιμά ότι χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά, αλλά τελικά ο γιος της Brayden, ο οποίος είναι έξι και έχει αυτισμό, χαμογέλασε και στη συνέχεια έδωσε το χέρι του στον Άγιο Βασίλη. Επίσης, η μητέρα ανέφερε ότι ο γιος της γνωρίζει ποιος είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά "είναι λίγο ντροπαλός, όταν συμπαθεί κάποιον."

"Ο Άγιος Βασίλης ξάπλωσε ξαφνικά στο πάτωμα. Και τότε ούτε αυτός, ούτε ο γιος μου μιλούσαν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, ο Άγιος Βασίλης άρχισε να παίζει με ένα παιχνίδι που είχε φέρει μαζί του ο Brayden. Ξαφνικά, οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά, χωρίς να έχουν ανταλλάξει ούτε μια λέξη."

"Το άγχος, η αναμονή στις μεγάλες ουρές... Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες για τον Brayden", είπε η μητέρα του μικρού. "Η συγκεκριμένη προσέγγιση ήταν απλά τέλεια, γιατί δεν του προκάλεσε άγχος".

Να σημειωθεί, πως η όλη ενέργεια ήταν μέρος μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Autism Speaks στο South Park Mall της Βόρειας Καρολίνας, με σκοπό να προσφέρουν χαρά στα παιδιά με αυτισμό.

Δείτε τις φώτο εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαστικές ενώσεις αντιδρούν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πόθεν έσχες


Έξι δικαστικές Ενώσεις σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι η δημοσιοποίηση των δηλώσεων της περιουσιακής κατάστασης, όλων όσων υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις πόθεν έσχες, εκθέτει τη ζωή και την περιουσία τους και παρέχει την ανεμπόδιστη εκμετάλλευσή της από το κουτσομπολιό έως το έγκλημα, ενώ θέτει σε σοβαρότατη διακινδύνευση ζωτικά αγαθά του ιδιωτικού και του δημόσιου βίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με αφορμή τη θέση των δικαστικών Ενώσεων στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των δηλώσεων πόθεν έσχες, «δημοσιεύθηκαν απόψεις και σχόλια που συσκοτίζουν ή διαστρέφουν σε τέτοιο βαθμό την πραγματικότητα, ώστε να χρειάζεται, για πολλοστή φορά, το άχαρο έργο της επανόδου σε πράγματα γνωστά ή αυτονόητα».

Ακόμα, αναφέρουν οι Ενώσεις ότι «ούτε παραβλέπουν τη σημασία της διαφάνειας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, ούτε αρνούνται μέτρα που τείνουν με σοβαρότητα και βάρος στην εφαρμογή τους στην εξυγίανση του δημόσιου βίου».

Όμως, είναι αντίθετες, «στην επικίνδυνη, και συχνά υποκριτική, επιλογή του εύκολου εντυπωσιασμού στη θέση της υπεύθυνης και αποτελεσματικής πολιτικής» και διαφωνούν με την αντίληψη που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαφθοράς με επίκεντρο την δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Παράλληλα, διευκρινίζουν ότι δεν αναφέρονται μόνο στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστών, αλλά για τον κάθε υπόχρεο να υποβάλει δηλώσεις πόθεν έσχες.

Το γεγονός, επισημαίνουν οι Ενώσεις ότι «εκθέτει κανείς μεγάλο μέρος της ιδιωτικής του ζωής στον έλεγχο της Πολιτείας, δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι ή ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύποπτος ή ως δυνάμει ένοχος διαφθοράς ή ότι χάνει την προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του» και προσθέτουν:

«Μονάχα η σοβαρή και δημιουργική δουλειά για τον ανασχεδιασμό, την οργάνωση και την αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος ελέγχου, εγγυάται όντως την αξιοποίηση της διαφάνειας για την εξυγίανση του τόπου.

Στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση κινείται το μέτρο της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων. Σπασμωδικό και θορυβώδες, εκθέτοντας τη ζωή και την περιουσία των υποχρέων αδιακρίτως στην κοινή θέα και την ανεμπόδιστη εκμετάλλευσή της απ' τον καθένα και με κάθε τρόπο, από το κουτσομπολιό έως το έγκλημα, θέτει σε σοβαρότατη διακινδύνευση ζωτικά αγαθά του ιδιωτικού και του δημόσιου βίου, αποδυναμώνει την άσκηση των οικείων λειτουργημάτων, ευνοεί τον αποπροσανατολισμό του ίδιου τού ελέγχου, και αναπαράγει εν τέλει τη νοσηρότητα που υποτίθεται πως καταπολεμά».

Την ανακοίνωση εξέδωσαν οι: 1) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Διοικητικών Δικαστών, 3) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, 4) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 6) Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των 6 δικαστικών Ενώσεων έχει ως εξής:

« Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Αθήνα 3-12-2015

Με αφορμή τη θέση των δικαστικών ενώσεων στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), δημοσιεύθηκαν απόψεις και σχόλια που συσκοτίζουν ή διαστρέφουν σε τέτοιο βαθμό την πραγματικότητα, ώστε να χρειάζεται, για πολλοστή φορά, το άχαρο έργο της επανόδου σε πράγματα γνωστά ή αυτονόητα.

Οι δικαστικές ενώσεις και η ένωση μελών του ΝΣΚ ούτε παραβλέπουν τη σημασία της διαφάνειας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, ούτε αρνούνται μέτρα που τείνουν με σοβαρότητα και βάρος στην εφαρμογή τους στην εξυγίανση του δημόσιου βίου.

Αντιτίθενται όμως στην επικίνδυνη, και συχνά υποκριτική, επιλογή του εύκολου εντυπωσιασμού στη θέση της υπεύθυνης και αποτελεσματικής πολιτικής.

Γι αυτό και διαφωνούν κατηγορηματικά με την αντίληψη που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαφθοράς εστιάζοντας στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες». (Σημειωτέον, ότι εννοούμε κάθε τέτοια δήλωση. Και αν αναφερόμαστε ειδικότερα στους δικαστικούς λειτουργούς, είναι προφανές ότι δεν το κάνουμε για να τους διακρίνουμε από τους άλλους υπόχρεους, αλλά γιατί γι αυτούς ανακινήθηκε το ζήτημα και αυτούς είναι που εκπροσωπούμε.). Το ζήτημα με τις δηλώσεις αυτές, αν βέβαια επιδιώκεται η χρησιμοποίησή τους πραγματικά στον αγώνα του κράτους κατά της διαφθοράς, συνίσταται στην ανάθεση του ουσιαστικού τους ελέγχου σε όργανο που να διαθέτει το κύρος, την ικανότητα, τις θεσμικές εξουσίες και τα λοιπά μέσα για ένα τέτοιον έλεγχο. Και το οποίο, έχοντας, για όλους αυτούς τους λόγους, την εμπιστοσύνη τού κοινωνικού σώματος, θα κατόρθωνε να εργασθεί απερίσπαστα για το σκοπό του, με την απαιτούμενη ελευθερία, νηφαλιότητα και αμεροληψία· κινούμενο αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση, και σε οποιοδήποτε βάθος, για την αποκάλυψη των επιλήψιμων περιπτώσεων, αλλά και εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την αναγκαία διακριτικότητα στο χειρισμό των προσωπικών δεδομένων των υποχρέων. Γιατί, στο δεδομένο συνταγματικό και πολιτιστικό πλαίσιο, το γεγονός ότι εκθέτει κανείς μεγάλο μέρος της ιδιωτικής του ζωής στον έλεγχο της Πολιτείας, δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι ή ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύποπτος ή ως δυνάμει ένοχος διαφθοράς ή ότι χάνει την προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του. Μονάχα η σοβαρή και δημιουργική δουλειά για τον (ανα)σχεδιασμό, την οργάνωση και την αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος ελέγχου, εγγυάται όντως την αξιοποίηση της διαφάνειας για την εξυγίανση του τόπου.

Στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση κινείται το μέτρο της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων. Σπασμωδικό και θορυβώδες, εκθέτοντας τη ζωή και την περιουσία των υποχρέων αδιακρίτως στην κοινή θέα και την ανεμπόδιστη εκμετάλλευσή της απ' τον καθένα και με κάθε τρόπο, από το κουτσομπολιό έως το έγκλημα, θέτει σε σοβαρότατη διακινδύνευση ζωτικά αγαθά του ιδιωτικού και του δημόσιου βίου, αποδυναμώνει την άσκηση των οικείων λειτουργημάτων, ευνοεί τον αποπροσανατολισμό του ίδιου τού ελέγχου, και αναπαράγει εν τέλει τη νοσηρότητα που υποτίθεται πως καταπολεμά.

Αυτό είναι που καταγγείλαμε οι δικαστικές ενώσεις, επιδιώκοντας, για τον τομέα για τον οποίο έχουμε άμεση αρμοδιότητα, το συνδυασμό μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής πολιτικής διαφάνειας με την απρόσκοπτη άσκηση του δικαστικού λειτουργήματος και την προστασία των δικαστικών λειτουργών.

Στην παρανόηση όμως των πιο πάνω θέσεων, κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων προσέθεσαν, συνδέοντάς την με το ζήτημα του «πόθεν έσχες», και τη γνωστή, παλαιά ρητορική κατά των δικαστών σχετικά με τη διεκδίκηση των αποδοχών τους.

Έχουμε κατ' επανάληψη επιχειρήσει να καταδείξουμε όχι μόνο πόσο επιπόλαιος, εμπαθής και αστήρικτος είναι ο σχετικός λόγος, αλλά και πόσους κινδύνους εμπεριέχει για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και την κοινωνική συνοχή.

Θα αρκεστούμε εδώ να επαναλάβουμε το αυτονόητο: Ότι αναγκαία προϋπόθεση και τελική εγγύηση για τη ζωή των θεσμών και της δημοκρατίας, για τα δικαιώματα των πολιτών, καθώς και για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, είναι η ύπαρξη ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Και να θυμίσουμε ότι στη βάση ακριβώς αυτή - και όχι στην εξομοίωση με τις αμοιβές των άλλων λειτουργιών - στηρίξαμε το δικαίωμα και συνάμα την υποχρέωσή μας να μη δεχθούμε την υποβάθμιση των συνθηκών της ζωής και της εργασίας μας σε σημείο τέτοιο που να διακυβεύεται άμεσα η δυνατότητα να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας. Και ότι στην ίδια βάση θεμελίωσε τις αποφάσεις του και το αρμόδιο Δικαστήριο, που απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από μη δικαστές, και στο οποίο προσφύγαμε, κατά το Σύνταγμα, τότε μόνο όταν οι περικοπές των αποδοχών μας ξεπέρασαν το 50%· διεκδικώντας όχι την επάνοδο στο προ της κρίσεως μισθολογικό καθεστώς, όπως ψευδώς συχνά αναφέρεται, αλλά την αποκατάσταση του 20% και μόνο των αποδοχών που περικόπηκαν.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης

Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος του ΣτΕ

Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Εφετών

Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, Σύμβουλος ΕΣ

Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος του ΝΣΚ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο τα ισόβια στον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου


Οριστική και αμετάκλητη καθίσταται πλέον η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Γεωργιανού, Δαυίδ Μουρτινέλι, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Κατόπιν αυτού, η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον Δαυίδ Μουρτινέλι, καθίσταται οριστική και αμετάκλητη.

Το Κακουργιοδικείο έχει κρίνει ένοχο με πλειοψηφία 6-1, τον Δαυίδ Μουρτινέλι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταδίκασε επιπλέον τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση για τον Γεωργιανό έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιπλέον χρήματα στα νοσοκομεία από το υπ. Υγείας


Στόχος να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων.

Την αύξηση του ορίου δαπανών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενέκρινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η αύξηση του ορίου δαπανών εγκρίθηκε κυρίως για νοσοκομεία που παρέχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (αντιρετροϊκά, ογκολογικά, αυξητική ορμόνη κ.λπ.).

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να διασφαλιστεί η κανονικότητα στην παροχή φαρμάκων, η κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων ομάδων και η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής


Θα ανοιχτεί πεζόδρομος περιμετρικά του βυζαντινού τείχους.

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα για την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, που περιλαμβάνει τη συνολική ανάπλαση της περιοχής η οποία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής και εκτείνεται από την Τσανάκλειο Σχολή μέχρι το Ιμαρέτ, το Εσκί Τζαμί και τη Δημοτική Αγορά, έγινε με την έγκριση των όρων της σύμβασης και την απευθείας ανάθεση της μελέτης «Πράξη διάνοιξης εγκεκριμένης οδού περιμετρικά του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής», που ενέκρινε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής.

Περιμετρικά του βυζαντινού τείχους, εσωτερικά του οποίου η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες ανάπλασης, σχεδιάζεται η διάνοιξη ενός δρόμου, που θα πεζοδρομηθεί και θα λειτουργήσει ως διασυνδετήριος άξονας της υπό ανάδειξη περιοχής.

Ο δρόμος αυτός θα ξεκινάει από την οδό Νικηφόρου Γρηγορά, θα διατρέχει τον χώρο ανάμεσα στο βυζαντινό τείχος και τη Λέσχη Κομοτηναίων και εν συνεχεία θα ακολουθήσει πορεία παράλληλη με εκείνη του πεζόδρομου της Βενιζέλου, για να καταλήξει στην οδό Σωκράτους και στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου. Θα διατρέξει συνολικά 14 ιδιοκτησίες, για τις οποίες ο δήμος θα χορηγήσει αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα την πράξη διάνοιξης, Άγγελο Παπαθεοδώρου, ο βασικός παράγοντας που εξαρτά τον χρόνο υλοποίησης της επίμαχης παρέμβασης είναι η στάση των ιδιοκτητών των ακινήτων, που βρίσκονται περιμετρικά του βυζαντινού τείχους και πρέπει να απαλλοτριωθούν για να περάσει ο δρόμος.

Το έργο «Στερέωση και διαμόρφωση του βυζαντινού τείχους Κομοτηνής» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2011 και ολοκληρώνεται έως τα τέλη του 2015. Είναι η πρώτη φάση για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης και προβλέπει μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση των αυτοκινήτων μπροστά από το μητροπολιτικό μέγαρο και την ανάπλαση του χώρου που θα παραδοθεί στους πολίτες. Ο χώρος μπροστά ακριβώς από το μητροπολιτικό μέγαρο θα μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής, πλατεία, ένας χώρος που θα είναι προσβάσιμος. Θα πεζοδρομηθεί και θα προβλεφθεί η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία με ειδικές ράμπες. Παράλληλα θα φυτευτούν δέντρα. Αυτός είναι ο στόχος για την αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής.

Η δημιουργία του βυζαντινού τείχους ή κάστρου της Κομοτηνής υπολογίζεται στα τέλη του 4ου ή στις αρχές του 5ου αι. Πρόκειται για μια εποχή ιδιαίτερα αυξημένης οικοδομικής και οχυρωτικής δραστηριότητας για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όπου ιδρύονται ή οχυρώνονται εκ νέου μια σειρά από πόλεις και κάστρα, όπως της Τοπείρου, της Αναστασιούπολης, της Μαξιμιανούπολης, της Μαρώνειας και του Διδυμοτείχου. Στο πλαίσιο αυτό, η ίδρυση του βυζαντινού Κάστρου της Κομοτηνής αναμφίβολα συνδέεται με την Εγνατία Οδό, τις ανάγκες προστασίας και ελέγχου της οποίας εξυπηρετούσε σε συνάρτηση με τα μεγάλα αστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα εκείνου της γειτονικής Μαξιμιανούπολης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται ταινίες και σειρές στο YouTube Red


Στον κατάλογο με τις υπηρεσίες streaming στοχεύει να μπει η πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο.

Το ΥοuTube στοχεύει να κατοχυρώσει δικαιώματα για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες στη νέα συνδρομητική του υπηρεσία που ονομάζεται YouTube Red. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η κίνηση προσθέτει το YouTube στον κατάλογο με τους ανταγωνιστές στο χώρο αυτό όπως το Netflix και το Hulu.

Σημειώνεται πως οι συνδρομητές της νέας υπηρεσίας θα μπορούν να βλέπουν μέσω streaming τις ταινίες που θέλουν, πληρώνοντας ένα σταθερό ποσό 9,99 δολαρίων τον μήνα.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό με ποια στούντιο θα συνεργαστεί το YouTube, αλλά αξίζει να αναφερθεί πως στο YouTube Red υπάρχει ειδικός χώρος όπου φιλοξενούνται εκπομπές και videos που έχουν δημιουργηθεί από τους χρήστες της δημοφιλέστερης πλατφόρμας αναπαραγωγής βίντεο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέες ρυθμίσεις για την επιλογή διευθυντών Εκπαίδευσης


Προστίθεται η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης.

«Άνοιξε ο δρόμος» για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, μετά την ψήφιση, χθες, Πέμπτη, της σχετικής τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα προβλέπει η τροπολογία, θα συγκροτηθούν δεκατρία (13) περιφερειακά αποκεντρωμένα συμβούλια επιλογής, με τη δυνατότητα να επιλέξουν τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν τις θέσεις των διευθυντών εκπαίδευσης. Αρχικά, στη μοριοδοτική διαδικασία, διατηρείται η ίδια μοριοδότηση σε σχέση με την επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (11 μόρια κατά ανώτατο όριο), καθώς επίσης και εκείνη της υπηρεσιακής κατάστασης-καθοδηγητικής και διοικητικής εμπειρίας (15 μόρια κατά ανώτατο όριο).

Επίσης, διατηρείται η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για τη μοριοδότηση με βάση το κριτήριο της συμβολής του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο (12 μόρια κατά ανώτατο όριο). Η αλλαγή που φέρνει η εν λόγω τροπολογία στη διαδικασία έγκεται στο ότι οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν το 20% των έγκυρων ψήφων δεν χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στην περαιτέρω διαδικασία, απλά δεν θα προσμετρηθεί η μοριοδότηση των ψήφων επί των 12 μορίων. Επίσης, εάν, κατά τη ψηφοφορία, δεν συμπληρωθεί το ποσοστό του 65% του εκλογικού σώματος, οι υποψήφιοι συνεχίζουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας χωρίς την προσμέτρηση της μοριοδότησης του ποσοστού επί των 12 μορίων.

Στο ίδιο κριτήριο, προστίθεται η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης, η οποία θα διενεργείται από τα περιφερειακά συμβούλια (15 μονάδες κατά ανώτατο όριο). Τέλος, τα αρμόδια συμβούλια θα καταρτίσουν, κατά αξιολογική σειρά, τους πίνακες των υποψηφίων ανά διεύθυνση εκπαίδευσης, σύμφωνα με την συνολική μοριοδότηση και τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, με την συγκεκριμένη διάταξη καθιερώνεται «ένα σύστημα επιλογής βασισμένο στη διαφάνεια», και σε ανακοίνωσή του εγκαλεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν στη Βουλή κατά της συγκεκριμένης διάταξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τονωτική ένεση 25 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες


Τα χρήματα διατίθενται για τη μεταφορά των μαθητών και το διατροφικό επίδομα.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατανέμει στις Περιφέρειες της χώρας 25 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών, καθώς και για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους.

Τα 20 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα κατανέμονται προς κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, για εξόφληση της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2014-2015 και έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2015-2016.

Το υπόλοιπο ποσό (για την ακρίβεια 5.047.667,74 ευρώ) δίνεται αποκλειστικά προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταµοσχευµένους νεφροπαθείς, στους μεταµοσχευµένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για τον Νοέμβριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης


Η πρόσβαση γίνεται μόνο με προσωπικό όνομα χρήστη και κωδικό και καταγράφονται όλες οι ενέργειές.

Νέες ρυθμίσεις για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης και την ηλεκτρονική υποβολή της. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν έκδοσης του ΦΕΚ Β' 2579 στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων-οικονομικών συμφώνησαν ότι όσον αφορά το Άρθρο 1 περί διαδικασίας υποβολής δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης, αυτός που υποχρεούται να δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να το κάνει ηλεκτρονικά μέσω των υπηρεσιών του TAXISnet.

Προκειμένου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων, ο υποβάλλων θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς που έχει αιτηθεί και του παρέχουν πρόσβαση στο σύστημα TAXISnet.


Δήλωση στοιχείων υπόχρεου και οικογένειας

Ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης, ο φορολογούμενος οφείλει να συμπεριλάβει τόσο τα δικά του περιουσιακά στοιχεία όσο και της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του. Αν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, ο υπόχρεος πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια μεταβολή στη δήλωσή του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώσει για τις αλλαγές που έχουν γίνει στα περιουσιακά του στοιχεία από το προηγούμενο έτος, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταβολών, διαγραφών ή προσθηκών. Κλείνοντας, τονίζεται ότι στην αρχική δήλωση αναγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία πέραν των μεταβολών.

Δήλωση από κοινού

Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων γίνεται από κοινού με τη/το σύζυγο. Αν αρνηθεί ή αδυνατεί να κάνει δήλωση από κοινού, τότε ο υπόχρεος οφείλει να το δηλώσει και να κάνει ατομική υποβολή. Αν υπάρχει διαπιστωμένη διάσταση ή διαζύγιο, τότε ο υπόχρεος πρέπει να το δηλώσει και να κάνει δήλωση μόνο της δικής του περιουσίας.

Δήλωση στοιχείων υπόχρεου

Τα στοιχεία του υπόχρεου, όπως το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο και ο ΑΦΜ είναι ίδια με αυτά που εμφανίζονται στο φορολογικό μητρώο. Αν διαπιστωθεί κάποιο λάθος θα πρέπει πρωτίστως να διορθωθούν στο φορολογικό μητρώο πριν τη δήλωση. Ο υπόχρεος δηλώνει τα στοιχεία του, όπως Α.Δ.Τ., διεύθυνση, τηλέφωνο την ημέρα που υποβάλλει τη δήλωση, ενώ άλλα στοιχεία όπως υπηρεσιακά, οικογενειακά κ.λπ. δηλώνονται όπως ήταν το έτος που αφορά η δήλωση.

Περιουσιακά στοιχεία ευρισκόμενα εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων

Γίνεται δήλωση όσων περιουσιακών στοιχείων δεν φυλάσσονται σε πιστωτικά ιδρύματα ή σε θυρίδες και αφορούν μετρητά, πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμους λίθους και τιμαλφή. Να σημειωθεί ότι το ποσό των μετρητών εκτός τραπεζών πρέπει να δηλωθεί εφόσον ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, ενώ η αξία των λοιπών στοιχείων εφόσον υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, αθροιστικά για τον υπόχρεο, τη σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά.
Απόκτηση ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων

Σε περίπτωση που αποκτηθεί ή απολεσθεί εμπράγματο δηλωθέν δικαίωμα όσον αφορά το ακίνητο, πρέπει να γίνει δήλωση αυτής της αλλαγής εντός του έτους, όπως και των στοιχείων του συμβολαίου που αποδεικνύει την απόκτηση ή την μεταβίβασή του. Αν αυτό το δικαίωμα προκύπτει κατόπιν κληρονομιάς, θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία του κληρονομούμενου καθώς και η ιδιότητα του κληρονόμου και το πώς επήλθε η κληρονομιά στα χέρια του. Όσον αφορά τα οχήματα, τα πλωτά και τα εναέρια μέσα, αντιστοίχως πρέπει να δηλωθεί η απόκτηση και η μεταβίβασή τους μέσα στο έτος.

Ηλεκτρονική υποβολή

Υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη δήλωση και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet για εξακρίβωση στοιχείων, ο υπόχρεος μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και ακινήτων (έντυπο Ε9). Στη συνέχεια πρέπει να στείλει μαζί με τη δήλωση τα ηλεκτρονικά αρχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και ακινήτων ή να υποβάλλει απευθείας τις δηλώσεις μέσω του TAXIS. Κατά την υποβολή της δήλωσης θα μεταφέρονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή με βάση αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) όλα τα στοιχεία από την τελευταία δήλωση εισοδήματος και περιουσιακής κατάστασης από τη δήλωση ακινήτων εφόσον οι υπόχρεοι δεχθούν να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από το TAXIS. Ο υπόχρεος μπορεί να κρατήσει αντίγραφο της δήλωσης όπου θα αναγράφονται ο αριθμός και η ημερομηνία υποβολής για να το χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό.

Διασφάλιση απορρήτου στοιχείων

Προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο και η ακεραιότητα των στοιχείων του υπόχρεου χρησιμοποιείται ψηφιακό πιστοποιητικό και κρυπτογράφηση των στοιχείων στη βάση δεδομένων ενώ παράλληλα τηρούνται πολιτικές ασφάλειας.

Ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από τα όργανα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης όπως και των αρχών ελέγχου μόνο για τους υπόχρεους για τους οποίους είναι αρμόδια. Για να γίνει ο έλεγχος ορίζονται οι υπάλληλοι όπως και τα δικαιώματα πρόσβασής τους στα στοιχεία ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο με προσωπικό όνομα χρήστη και κωδικό. Παράλληλα καταγράφονται όλες οι ενέργειές τους στο σύστημα.

Περιεχόμενο, τύπος και διαδικασία υποβολής της δήλωσης οικονομικών συμφερόντων

Το περιεχόμενο και ο τύπος δήλωσης οικονομικών συμφερόντων συνοδεύονται από γενικές οδηγίες και επεξηγήσεις. Μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία δηλώνονται ηλεκτρονικά και τα οικονομικά συμφέροντα είτε από τον υπόχρεο είτε από την ή το σύζυγο και μπορεί να κρατήσει αντίγραφο της δήλωσης στην οποία θα αναγράφονται η ημερομηνία υποβολής και ο αριθμός. Ενδεικτικά, ο φορολογούμενος χρειάζεται να συμπληρώσει τις εταιρείες στις οποίες κατέχει διοικητική θέση ή ασκεί δεσπόζουσα επιρροή λόγω συμμετοχής στο κεφάλαιό της.

Πότε ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολής δηλώσεων

Η ηλεκτρονική υποβολή ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2016, με εξαίρεση τα πρόσωπα της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 3213/2003 που αντικαταστάθηκε από το άρθρο 224 του Ν. 4281/2014, για τα οποία η ηλεκτρονική υποβολή ξεκινά υποχρεωτικά από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοθεία σε υγραέριο κίνησης


Πρατήρια πουλούσαν υγραέριο βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης.

Ένας 59χρονος κι ένας 33χρονος συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης σε Αγία Παρασκευή και Μάνδρα, και τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.

Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση για να διερευνηθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αυτά πρατήρια καυσίμων πωλούσαν ως υγραέριο κίνησης, υγραέριο βιομηχανικής χρήσης.

Όπως διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, σε Δ.Χ. φορτηγό βυτιοφόρο της εταιρείας ιδιοκτησίας των πρατηρίων φορτώθηκαν 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μετέφερε σε ένα εκ των δύο πρατηρίων, όπου άρχισε τη διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης.

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα, η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι αναλογούντες δασμοί.

Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.572,88 ευρώ.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την εμπλεκόμενη εταιρεία, καθώς και από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, λήφθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό για το κοινό την Κυριακή το θωρηκτό Αβέρωφ


Ξεναγήσεις από τις 10:00-17:00.

Δωρεάν θα είναι η είσοδος στο θωρηκτό Αβέρωφ την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της ημέρας του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.

Το θωρηκτό θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 10:00 έως τις 17:00 και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από το πλήρωμα του πλοίου.







Πληροφορίες:

Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»

Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης | Τροκαντερό | 210 9888211

Ωράριο

Τρίτη -Παρασκευή : 09:00 – 14:00

Σάββατο –Κυριακή και Επίσημες Αργίες : 10:00 – 17:00

www.averof.mil.gr

averof@navy.mil.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες αλλαγές στον ιππόδρομο


Απλοί πολίτες μπορούν να αποκτήσουν ποσοστά σε ίππους.

Η αλλαγή σελίδας στις ελληνικές ιπποδρομίες και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με στόχο την άρτια διοργάνωση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο, την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς και την προσφορά στο κοινό μίας σύγχρονης παικτικής εμπειρίας τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς ιπποδρομίες, σύμφωνα με τις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού, παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής της "Ιπποδρομίες ΑΕ", μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, στα μέλη της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ).

Στην εκδήλωση, παρουσία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ, καθώς και Προέδρου της Ιπποδρομίες ΑΕ, Kamil Ziegler, του Προέδρου της «Φιλίππου Ενώσεως» κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη και μελών της ΦΕΕ, οι εκπρόσωποι της Ιπποδρομίες ΑΕ παρουσίασαν τη στρατηγική της εταιρίας για την αναγέννηση του ιπποδρόμου στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης Πρόεδρος της ΦΕΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ελπίδα, η οποία είχε χαθεί, επανήλθε στον χώρο του ιπποδρόμου. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κος Ziegler και όλα τα μέλη που αποτελούν τις ελληνικές Ιπποδρομίες μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για τον ελληνικό Ιππόδρομο, ενδιαφέρονται για τις ελληνικές Ιπποδρομίες και όλοι μαζί εμείς θα είμαστε δίπλα τους να τους βοηθήσουμε».

Ο Σπύρος Φωκάς Α' Αντιπρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ», μίλησε για την απαρχή μιας νέας εποχής, ενός πρώτου καλέσματος σε όσους αγαπούν τις ιπποδρομίες, σε παλαιούς και νέους ιδιοκτήτες, σε όσους για διάφορους λόγους αποστασιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να χάσουν και την αγάπη τους για τις κούρσες. «Επιθυμία του ομίλου ΟΠΑΠ είναι να συμβάλει, μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου και ειδικά τη "Φίλιππο Ένωση", στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζεται με τα Διεθνή standards».

Περιγράφοντας τους στόχους της ΟΠΑΠ ο κος Φωκάς έκανε λόγο για:


  • Ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο πάνω από 1 φορά την εβδομάδα
  • Πληθυσμό αλόγων αυξημένο, πολύ πάνω από τα σημερινά ιστορικά χαμηλά του επίπεδα
  • Υψηλό θέαμα αυξημένου ανταγωνισμού
  • Σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις
  • Ικανοποιημένους παίκτες
  • Να αναδείξουμε την κοινωνικότητα και τη διασκέδαση του σπορ, δένοντάς τα αρμονικά με το υπεύθυνο παιχνίδι
  • Μια Ιπποδρομιακή Κοινότητα να ακμάζει ξανά

«Οραματιζόμαστε ένα θεαματικό ελληνικό ιπποδρομιακό προϊόν, εναρμονισμένο με τα πρότυπα που επικρατούν στις πιο προηγμένες περιοχές του κόσμου, μια συναρπαστική παικτική εμπειρία. Θέτουμε τις βάσεις ώστε στο ορατό μέλλον να εξασφαλίσουμε από την Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (IFHA) την πιστοποίηση που θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε διεθνείς ιπποδρομίες κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα έναν κλάδο που παράγει πλούτο για όλους, με αξιοπιστία και ακεραιότητα».

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Β' Αντιπρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε πως στην νέα αυτή αρχή, οι άνθρωποι που στήριξαν στις δύσκολες ημέρες το άθλημα θα είναι ξανά αρωγοί της νέας προσπάθειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ένα νέο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει για τις ελληνικές ιπποδρομίες και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι απέναντι σας, έχετε έναν αξιόπιστο συνομιλητή και συνεργάτη. Ως εταιρεία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να στηρίξουμε όλους αυτούς που, ακόμη και με προσωπικό κόστος, κράτησαν τα δύσκολα χρόνια τις ελληνικές ιπποδρομίες ζωντανές. Στη νέα αυτή αρχή που κάνουμε, σας θέλουμε δίπλα μας όλους σας - την ιπποδρομιακή κοινότητα, τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, εσάς που είστε εδώ σήμερα, την ραχοκοκαλιά των ελληνικών ιπποδρομιών».

Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος Chief Operations Officer της εταιρείας, μίλησε για τους παράγοντες που θα κρίνουν το νέο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως για την ανάπτυξη των ελληνικών ιππποδρομιών απαιτούνται αύξηση του δυναμικού, διεύρυνση της βάσης των ιδιοκτητών, διεξαγωγής άρτιων και ανταγωνιστικών ιπποδρομιών, προβολή των αγώνων σε ευρύ κοινό και προσέλκυση νέων παικτών.

Επίσης επαναφέρεται ο θεσμός του syndication -με τη συνεργασία «Ιπποδρομίες ΑΕ» και «ΦΕΕ»- δηλαδή της δυνατότητας σε πάνω από 5 άτομα να κατέχουν ποσοστά σε ίππους. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού να εμπλακούν με την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, απολαμβάνοντας το θέαμα, χωρίς απαραιτήτως να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για πέντε χρόνια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με αυτό το δικαίωμα, η εταιρεία αναλαμβάνει:

α) την οργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιών στην Ελλάδα,

β) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων σε σχέση με τις διεξαγόμενες ιπποδρομίες στην Ελλάδα,

γ) την ανάληψη δραστηριοτήτων συναφών προς τα ιπποδρομικά στοιχήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,

δ) τη διοργάνωση και διεξαγωγή προσθέτου αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών (sweepstake) και

ε) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται μέσω διαδικτύου.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης από το ΕΒΕΑ


Συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Φάρμακα, συσκευασμένα τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, για την υποστήριξη και βοήθεια συνανθρώπων μας, σε συνεργασία με την Start Up εταιρεία Philanthropoli.com, η οποία αναδείχθηκε από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ, συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, θέλοντας να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις - μέλη του να εκδηλώσουν την κοινωνική ευαισθησία τους, διοργανώνει δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και μια τέτοια δράση λαμβάνει χώρα στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αθήνα, σε ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο συγκέντρωσης αγαθών, που λειτουργεί στο ισόγειο, τις εξής ημέρες και ώρες:

• Σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, από ώρα 10.00 μέχρι 18.00 και

• το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, από ώρα 10.00 μέχρι 16.00.

Επίσης, τη στήριξή της στη δράση αυτή προσφέρει η εταιρεία ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, μέλος του Ομίλου Quest, μέσω της συγκέντρωσης και μεταφοράς των ειδών πρώτης ανάγκης από τα κατά τόπους καταστήματά της.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΒΕΑ, στα τηλ.: 210.3625342, 210.3382415, e-mail: pr@acci.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...