Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.





Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Προ μερικών μηνών με την υπ. αρίθμ. Φ. 113221/οικ.26012/1718/31.10.2011 (περισσότερες λεπτομέρειες στο ακόλουθο θέμα: Αριθμ. Φ. 11321/οικ.26012/1718/31.10.2011: Ενιαίος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας) είχαμε την αντικατάσταση του παλαιότερου κανονισμού εκτίμησης βαθμού αναπηρίας (μπορείτε να τον βρείτε εδώ ΥΠ.ΑΠ21-2361_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ_ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ_ΒΑΘΜΟΥ_ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.pdf.).

Με άλλα λόγια από την 1/11/2011 οι επιτροπές των ΚΕ.Π.Α (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) έκριναν με αυτόν τον ενιαίο νέο πίνακα:
Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Πλέον έρχεται (μετά και από έντονες αντιδράσεις) η αντικατάσταση του Κ.Ε.Β.Α που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον νέο που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες (4/5/2012).

Άρα βάσει αυτού θα στηρίζονται πλέον οι επιτροπές (είτε α' βάθμιες είτε β' βάθμιες - ΑΥΕ ή ΒΥΕ δηλαδή) των ΚΕ.Π.Α ώστε να κρίνουν και να ορίζουν το ποσοστό ή αλλιώς τον βαθμό αναπηρίας κάποιου, για όποιον λόγο κι αν έχει κάνει αίτηση ώστε να αξιολογηθεί από την επιτροπή ο βαθμός αναπηρίας του. Σίγουρα υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με τον προηγούμενο Κ.Ε.Β.Α οι οποίες θα βλάψουν έως κάποιο βαθμό ομάδες ασθενών που αλλάζει προς τα κάτω το ποσοστό αναπηρίας τους, πιθανότατα όμως να συμβεί και με άλλους το αντίθετο. Στο πιο κάνω σύνδεσμος θα βρείτε τον πίνακα ή εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ. Μπορείτε αν θέλετε να τα κατεβάσετε ή να τα διαβάσετε με ένα πάτημα στον σύνδεσμο τους.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Επίσης:

Στο ακόλουθο θέμα θα βρείτε πληροφορίες για την μέθοδο υπολογισμού του ποσοστού:

Μέθοδος και Κανόνες υπολογισμού του ποσοστού αναπηρίας

Στην ακόλουθη κατηγορία μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα ΚΕ.Π.Α:

ΚΕ.Π.Α: Κέντρο Πιστοποίησης της Αναπηρίας

Και στο ακόλουθο θέμα μπορείτε να βρείτε τι μπορεί να χρειαστείτε στις επιτροπές:

Τι χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του στις υγειονομικές επιτροπές;

2 σχόλια:

  1. με 2 γκιουλεν μπαρε σε 3 χρονια τι ποσοστο συνταξης μου βγαζει το κεπα ξερει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσεις τον Κ.Ε.Β.Α που βρίσκεται πιο πάνω θα πάρεις την απάντηση σε ότι ρωτάς... για αυτό νομίζω μπήκε: για να μπορείτε όλοι να το διαβάζετε και να βρίσκετε αυτό που θέλετε.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.