Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Λαρισαία του έσπασε το πέος κατά τη διάρκεια της... πράξης


Οι γιατροί αποκατέστησαν τη ζημιά.

Εμβρόντητοι έμειναν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι νοσοκομείου της Λάρισας με ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και ίσως είναι ένα από τα πλέον σπάνια που μπορούν να συμβούν.

Στο νοσοκομείο εμφανίστηκε ένας ώριμος άνδρας, γνωστός στην τοπική κοινωνία, με φοβερούς πόνους στα γεννητικά του όργανα, αφού όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης με τη σύντροφό του κάτι δεν πήγε καλά, και το πέος του έδειχνε σαν να έσπασε.

Οι γιατροί στο χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση στο μόριο του ώριμου κυρίου, φαίνεται να απεκατέστησαν τη ζημιά. Παρόλα αυτά στον τραυματία έμεινε μια πικρή γεύση από την περιπέτεια που έζησε και δεν αποκλείεται να χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη.


Πηγή: http://www.thessalianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του έκαναν έξωση για μια... κούνια


Αναγκασμένος να φύγει από το σπίτι που νοίκιαζε είναι ένας Γερμανός μετά την έξωση που του έκανε η ιδιοκτήτρια λόγω μιας... κούνιας. Μάλιστα την ιδιοκτήτρια δικαίωσε και το δικαστήριο του Μονάχου μιας και στο συμβόλαιο αναφερόταν όταν πρέπει να επικρατεί ησυχία από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.



Ο άνδρας είχε εγκαταστήσει την συγκεκριμένη κούνια με τις χοντρές αλυσίδες στο διαμέρισμα από το 2012 και την χρησιμοποιούσε για τις ερωτικές του συνευρέσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεσήκωνε τη γειτονιά με τους θορύβους που έκανε με αποτέλεσμα να του γίνει έξωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο ελέφαντας έχει… φαγούρα


Ανακουφίζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Εάν έχετε φαγούρα σε σημείο που δεν μπορείτε να φτάσετε, τότε χρησιμοποιείτε όττι βρίσκεται πλησίον σας προκειμένου να σας ανακουφίσει.

Όπως έκανε και ο συγκεκριμένος ελέφαντας των παρακάτω φωτογραφιών, από το Εθνικό πάρκο του Pilanesburg στη Νότια Αφρική. Το χαριτωμένο ζώο χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Polo που βρέθηκε στο πάρκο, προκειμένου να ανακουφίσει τη φαγούρα που έχει στη κοιλιά του, δίνοντας ένα δυνατό ταρακούνημα στους επιβάτες.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφιακό... μακιγιάζ


Η τεχνολογία τα σαρώνει όλα!

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το μαξιλάρι μας


Μπορεί να έχετε το τέλειο μαξιλάρι, που σας βοηθάει να κοιμάστε βαθιά και ξεκούραστα όλο το βράδυ, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που το αλλάξατε;

Αν η απάντησή σας είναι «πριν από πολλά χρόνια» (πράγμα που είναι και το πιθανότερο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία), θα πρέπει επειγόντως να πάρετε άλλο, συνιστούν δύο αμερικανοί ειδικοί.

Και αυτό, διότι με τον καιρό έχει γεμίσει βρωμιές, σμήγμα (λίπος) από το πρόσωπό σας, νεκρά δερματικά κύτταρα και ακάρεα, που προκαλούν σπυράκια και ακμή, κατά τον δρα Ρόμπερτ Έξμαν, διευθυντή του Ιδρύματος Sleep to Live, στη Βόρειο Καρολίνα, στο οποίο επιστήμονες και κατασκευαστές δημιουργούν προϊόντα για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Από την πλευρά του, ο δρ Μαρκ Νιούστρομ, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο Κάνσας, εξηγεί πως τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (είναι ένα είδος μικροσκοπικών εντόμων) που συσσωρεύονται στα πολυκαιρισμένα μαξιλάρια μπορεί να επιδεινώσουν τις κρίσεις άσθματος και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως το - φαινομενικά αναίτιο - συνάχι ή βήχας.

Ο δρ Νιούστρομ εκτιμά ότι τα δύο τρίτα των πασχόντων από αλλεργίες έχουν αυξημένη ευαισθησία στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, τα οποία ζουν στα κλινοσκεπάσματα και στα χαλιά του σπιτιού.

Αν, λοιπόν, ένας πάσχοντας από αλλεργία συνέχεια παρουσιάζει αλλεργική κρίση το πρωί, είναι πιθανό να ευθύνεται το μαξιλάρι του.

Οι δύο ειδικοί λένε πως το ιδεώδες είναι να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε 6 μήνες έως το αργότερο 2 χρόνια. Την διετία συνιστά και το Συμβούλιο Ύπνου της Βρετανίας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πολύ περισσότερα χρόνια για να αντικαταστήσουμε το μαξιλάρι μας: κατά μέσον όρο περιμένουμε από 3,5 χρόνια έως και 5 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, διότι τόσο χρειάζεται έως ότου γίνει τόσο λεπτό, ώστε να μη στηρίζει άλλο το κεφάλι.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές που σας κάνουν κακό και δεν το γνωρίζετε


Υπάρχουν κάποια "ύπουλα" τρόφιμα, που κάνουν κακό στην υγεία σας κι όμως δεν έχουν κακή φήμη, όπως θα έπρεπε. Σας τα παρουσιάζουμε, καθώς είναι διατροφικοί πειρασμοί που καταστρέφουν τον οργανισμό και τη σιλουέτα σας.

Σόδα διαίτης

Κάθε γεύμα είναι μια καλή ευκαιρία να αναπληρώσουμε τη χαμένη ενέργεια. Στη διατροφή σας δεν πρέπει να έχουν θέση τα φαγητά και τα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά κι αυτό όχι μόνο δεν σας προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά επίσης ένα κουτάκι διαιτητική σόδα την ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σας και σίγουρα θα σας προσθέσει κιλά, σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Purdue.

Κονσέρβα

Μπορεί να είστε εργένης και κάθε φορά που δεν έχετε χρόνο να προτιμάτε να ανοίξετε τη κονσέρβα, από το να κόψετε μια σαλάτα ή να ψήσετε ένα κοτόπουλο. Είναι όμως μια εξαιρετικά ανθυγιεινή τροφή. Για να καταλάβετε, είναι λίγο πολύ σαν να τρώτε γαριδάκια, οπότε καλό είναι να την αποφύγετε.

Ρυζογκοφρέτες

Είναι από τις τροφές που έχουν τη φήμη πως είναι ένα υγιεινό σνακ, αλλά από διατροφικής άποψης δεν σας προσφέρουν τίποτε! Μπορεί να μην έχουν πολλές θερμίδες, αλλά χρειάζεστε τις θερμίδες ώστε να διατηρήσετε ψηλά τα επίπεδα ενέργειας. Καλύτερα να φάτε λίγα φρούτα, ακόμη κι ένα μπισκότο.

Δημητριακά με ζάχαρη

Ποτέ δεν θα δείτε αθλητή να καταναλώνει για πρωινό δημητριακά με ζάχαρη. Η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να είναι γευστική, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τα καταναλώνετε, εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα ξαναπέφτουν.

Ψωμί

Το άσπρο ψωμί μπορεί πάρα πολύ εύκολα να αφομοιωθεί από το ανθρώπινο σώμα, με συνέπεια την πιο δραστική αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αντίθετα το ψωμί ολικής άλεσης και ακόμη περισσότερο το ψωμί σίκαλης δεν αφομοιώνεται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό με αποτέλεσμα να μην έχουμε απότομη αύξηση του γλυκαιμικού δείκτη.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έχτισε" την ακρόπολη πάνω σε ένα… κοχύλι


Η καλλιτέχνιδα Aki Inomata εμπνεύστηκε και υλοποίησε μια ομολογουμένως… σουρεαλιστική δημιουργία με διττή χρησιμότητα:

Την προβολή των αγαπημένων της πόλεων και περιοχών του πλανήτη και την προσφορά καταφυγίου για… «άστεγα» καβουράκια.

Η καλλιτέχνιδα σκάναρε το εσωτερικό από ένα κοχύλι και δημιούργησε ένα τρισδιάστατο αντίγραφο. Στη συνέχεια «έχτισε» πάνω στο κάθε κοχύλι τις αγαπημένες της περιοχές…

Ιδού τα αποτελέσματα:

Σαντορίνη



Ακρόπολη



Νέα Υόρκη



Τόκιο



Ταϊλάνδη



Μύλοι



Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πραγματικοί ήρωες με τα κολάν


Άντρες που δικαίωσαν το καυτό γυναικείο παντελόνι!

Ήταν τον Αύγουστο του 1769 όταν γεννήθηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος θα γινόταν κατόπιν γνωστός για πολλά πράγματα αλλά όχι για το κολάν του!

Κι ενώ έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες για τον Βοναπάρτη, η Ιστορία έχει κρατήσει περιέργως το στόμα της κλειστό για τα κολάν του, καθώς οι ιστορικοί τα θεώρησαν προφανώς ψιλοπράγματα για να ασχοληθούν με την αντρική μόδα της εποχής.

Καθώς λοιπόν πολλοί άντρες έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ανθρωπότητα μέσα στα κολλητά παντελόνια τους, είναι ώρα να αφιερώσουμε ένα θέμα στον ιδιαίτερο αυτό τύπο παντελονιού, που στις μέρες μας προσιδιάζει κυρίως στις κυρίες…

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι άντρες αυτοί προέρχονται από τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα και εθνικότητες, έχουν όλοι κάτι κοινό: τα κολάν τους! Κι έτσι, στα καλά και τα κακά της ζωής τους, είχαν πάντα κάτι να τους κρατά συντροφιά…

Lazare Carnot



Άλλος ένας πιστός εργάτης της Γαλλικής Επανάστασης, αν και σαφώς λιγότερο γνωστός από τα πρωτοπαλίκαρα της πολιτικής εξέγερσης που άλλαξε τον κόσμο, ο Carnot συστρατεύτηκε στην πολεμική προσπάθεια της Γαλλίας κατά της Αυστρίας και της Πρωσίας. Τα πήγε μάλιστα τόσο καλά στρατιωτικά που κέρδισε κατόπιν μια θέση στη νεοσύστατη Δημοκρατία ως ένα από τα πρώτα μέλη της. Και βέβαια δεν ήταν απλώς διαπρεπής πολιτικός και στρατιωτικός, αλλά ήξερε πώς να μοστράρει με χάρη τα κολάν του…

Λουδοβίκος ΙΣΤ’ της Γαλλίας



Ο βασιλιάς της Γαλλίας από το 1774-1792 προσπάθησε να φανεί λαοφιλής, γι’ αυτό και σύναψε διεθνή δάνεια αντί να φορολογήσει τους υπηκόους του. Αυτό τον ανάγκασε βέβαια να εφαρμόσει σαρωτικές δημοσιονομικές ρυθμίσεις, κάτι που έστρεψε τελικά τον λαό εναντίον του. Κι ενώ δεν κέρδισε σαφώς μια θέση στις καρδιές του γαλλικού έθνους, κέρδισε αναμφίβολα την εκτίμηση όλων για τον εντυπωσιακό τονισμό των μηρών του! Αν και ούτε αυτό μπόρεσε τελικά να τον σώσει από την εκτέλεσή του το 1793…

Jacques-Pierre Brissot



Δικηγόρος και δημοσιογράφος, ο Jacques Pierre Brissot ίδρυσε ουκ ολίγες ευρωπαϊκές εφημερίδες στον καιρό του. Ταγμένος ανθρωπιστής και σταυροφόρος κατά της δουλείας, ο ένθερμος υποστηρικτής της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι και στη φυλακή βρέθηκε για την καυστική του πένα και την αντικυβερνητική κριτική του. Ως μέλος μάλιστα της διπλωματικής αποστολής της Δημοκρατίας, έπαιξε κεφαλαιώδη ρόλο στον γαλλικό πόλεμο κατά της Αυστρίας, της Πρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Και βέβαια, παρά το τεράστιο σώμα έργου που άφησε και τη συνεισφορά του στα δημόσια πράγματα, ήταν τα κολάν του που γίνονταν συνεχώς πρωτοσέλιδα…

Ερρίκος Δ’ της Γαλλίας



Εστεμμένος βασιλιάς της Γαλλίας το 1594, ο προτεστάντης δελφίνος αναγκάστηκε να ασπαστεί τον καθολικισμό για να πάρει τον γαλλικό θρόνο. Κατόπιν βέβαια έμεινε γνωστός για τα πάμπολλα ειδύλλια, τις αμέτρητες ερωμένες και τα εξίσου αναρίθμητα εξώγαμα τέκνα του, καθώς το να μπαινοβγαίνει στα κολάν του ήταν φαίνεται πανεύκολο γι’ αυτόν…

Φρειδερίκος Ε’ της Βοημίας



Ο προτεστάντης ηγέτης έμελλε να έχει σύντομη βασιλεία: πήρε το παρατσούκλι «Βασιλιάς του Χειμώνα» από τη μόλις μία σεζόν που κυβέρνησε τη Βοημία! Πέθανε το 1620 την ώρα που μαχόταν με τους καθολικούς στη Μάχη του Λευκού Βουνού. Ο γερμανός πρίγκιπας της Χαϊδελβέργης έκανε το κολάν μόδα στις γερμανικές φυλές…

Φίλιππος Γ’ της Ισπανίας



Ο βασιλιάς της Ισπανίας από το 1598-1621 ήταν ένας εξαιρετικά βαρετός μονάρχης χωρίς διακρίσεις και στρατιωτικές δάφνες, με τη μόνη τιμή που κατάφερε να αποσπάσει να είναι αυτή της «παντελούς απουσίας κακίας». Του άρεσε βέβαια να κυνηγά πάνω στη σέλα, εκεί δηλαδή που τα κολλητά παντελόνια του έδειχναν μούρλια!

Ερρίκος Η’ της Αγγλίας



Ο βρετανός μονάρχης είχε έξι γυναίκες κρατώντας το μοτίβο της ζωής του απαράλλακτο: γάμος, διαζύγιο, αποκεφαλισμός κ.ο.κ. Παρά το γεγονός ότι επέκρινε την τέταρτη σύζυγό του για την εξωτερική της εμφάνιση, ούτε εκείνος ήταν κάνας κούκλος, έχοντας βέβαια την εξυπνάδα να αναγκάζει τους ζωγράφους που φιλοτεχνούσαν τα πορτρέτα του να τον κάνουν να δείχνει ωραίο. Δίνοντας φυσικά έμφαση στους καλοσμιλεμένους μηρούς του, που τονίζονταν υπέροχα από τα εξίσου μοναδικά κολάν του…

Γουσταύος Β’ Αδόλφος της Σουηδίας



Ήταν κατά τον Τριαντακονταετή Πόλεμο που ο προτεστάνης μονάρχης της Σουηδίας μέτρησε εμφατική νίκη κατά του ιμπεριαλισμού των καθολικών και έσωσε τη μέρα για τις προτεσταντικές δυνάμεις. Παρά τη νικηφόρα εκστρατεία του όμως, ο ίδιος σκοτώθηκε στη μάχη, λεκιάζοντας ταυτοχρόνως το καλοσιδερωμένο κολάν του. Παρά ταύτα, η πολεμική του πορεία τον μετέτρεψε σε μια από τις στρατιωτικές διάνοιες της εποχής του…

Φίλιππος Β’ της Ισπανίας



Μπορεί ο Φίλιππος Β’ να κράτησε το τιμόνι της χώρας στην περίοδο της μεγάλης ακμής της, συνέβαλε ωστόσο καθοριστικά στην παρακμή της όταν η ισπανική αρμάδα υπέφερε ταπεινωτική ήττα στη θάλασσα από τον βρετανικό στόλο. Όχι μόνο έχασε τα πλοία του, αλλά και περισσότερα από 10 εκατομμύρια δουκάτα! Κατόπιν αναγκάστηκε να δανειστεί τεράστια ποσά από ιταλούς τραπεζίτες, βυθίζοντας την Ισπανία στα χρέη και φέρνοντάς τη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και βέβαια, όσο κι αν δεν κατάφερε να κρατήσει τα πλοία και τη χώρα του στην επιφάνεια, με τα κολάν του δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα…

Ναπολέων Βοναπάρτης



Ο διαπρεπέστερος ήρωας με τα κολάν της ιστορίας μας, ο μεγάλος στρατηλάτης που άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό από τα κατακτητικά του κατορθώματα, ήταν ταυτοχρόνως ένας άνθρωπος αθεράπευτα ρομαντικός. Σφόδρα ερωτευμένος με την Ιωσηφίνα, της έγραφε τρυφερά ερωτικά γράμματα όντας στην εκστρατεία του. Με τέτοιο πάθος, είναι να απορείς πώς κατάφερε να κρατήσει τα κολάν του στη θέση τους…



Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πώς ένα μωρό αποχαιρετά την πιπίλα του


Τον τρόπο σκαρφίστηκε η μαμά του.

Η μαμά της 17 μηνών Κόρα, βρήκε τον πιο γλυκό τρόπο για να πείσει την κόρη της να αποχωριστεί την πιπίλα της.

Η οικογένεια πήγε σε ένα πάρκο και «αποχαιρέτησαν» την πιπίλα αφήνοντάς την να... πετάξει στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί το στρες να εμποδίζει την εγκυμοσύνη;


Οι ιατροί γνωρίζουν ήδη ότι το στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής καθώς και με τη εκδήλωση άλλων καταστάσεων, όπως είναι η κατάθλιψη, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το στρες μπορεί επίσης να εξηγήσει σε ένα βαθμό τη δυσκολία που συναντούν κάποιες γυναίκες στην προσπάθεια τους να συλλάβουν.

Τα ευρήματα της νέας αυτής μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας, έρχονται να συμπληρώσουν προηγούμενα ευρήματα της ίδιας ερευνητικής ομάδας που αναδείκνυαν τη σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων στρες και της μειωμένης πιθανότητας εγκυμοσύνης.

Στην πρόσφατη μελέτη εξετάστηκαν δεδομένα από 501 ζευγάρια που προσπαθούσαν να συλλάβουν και τα οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν για 12 μήνες. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν ηλικία 18-40, δεν ανέφεραν προβλήματα υπογονιμότητας και έδωσαν δείγμα σίελου το πρωινό της εισαγωγής τους στη μελέτη, καθώς το πρωινό μετά την πρώτη περίοδο που ακολούθησε την εισαγωγή. Από τα δείγματα σίελου οι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της άλφα-αμυλάσης, οι οποίες συνιστούν γνωστούς βιοδείκτες του στρες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα των βιοδεικτών του στρες στο σίελο συνδέονταν με διπλάσια πιθανότητα υπογονιμότητας.

Μέσα στους 12 μήνες της μελέτης, από τις 401 γυναίκες που την ολοκλήρωσαν, οι 347 έμειναν έγκυες και οι 54 δεν τα κατάφεραν.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα άλφα –αμυλάσης είχαν κάθε μήνα κατά 29% μειωμένη πιθανότητα να συλλάβουν, σε σύγκριση με τις γυναίκες με τα χαμηλότερα επίπεδα.

Επίσης, οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα στρες είχαν παραπάνω από διπλάσια πιθανότητα να πληρούν τα κριτήρια της κλινικής διάγνωσης της υπογονιμότητας, η οποία προϋποθέτει τη μη σύλληψη παρά τους 12 μήνες συστηματικής και ελεύθερης συνουσίας.

Οι παραπάνω συσχετίσεις παρέμειναν στατιστικά σημαντικές ακόμα και μετά τον έλεγχο για την επίδραση παραγόντων, όπως είναι η ηλικία, η φυλή, το οικογενειακό εισόδημα, η χρήση αλκοόλ, η κατανάλωση καφεΐνης και το κάπνισμα.

Για πρώτη φορά η έρευνα καταδεικνύει τη κλινική σημαντικότητα της συσχέτισης του στρες με την υπογονιμότητα και οι ερευνητές ευελπιστούν τα ευρήματα να οδηγήσουν τις γυναίκες που δυσκολεύονται να συλλάβουν στην αναζήτηση μεθόδων διαχείρισης του στρες, όπως είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να κατηγορούν τον εαυτό τους για κακή διαχείριση του στρες στην περίπτωση που δυσκολεύονται να συλλάβουν, γιατί δεν είναι παρά ένας από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να εξηγήσουν τη δυσκολία τους.

Μια πρόσφατη δημοσίευση μάλιστα, αναφέρει ότι η εργασία σε βάρδιες συνδέεται σημαντικά με την υπογονιμότητα. Μετά από επανεξέταση των δεδομένων σχετικά με την επίδραση των βαρδιών στην υγεία οι ερευνητές βρήκαν πως οι γυναίκες που εργάζονταν σε βάρδιες ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές του κύκλου τους, ενώ παράλληλα είχαν αυξημένα ποσοστά αποβολών.


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα τροφές που μας κάνουν ευτυχισμένους


Τροφές που όχι μόνο μας προσφέρουν καλύτερη υγεία αλλά μας κάνουν και πιο ευτυχισμένους. Το πιστεύετε; Κι όμως υπάρχουν φυσικά αντικαταθλιπτικά από το φαρμακείο της φύσης, τροφές που δεν γνωρίζουμε καν πως εκτός από θρεπτικά συστατικά μάς προσφέρουν και περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας.

Άλλωστε για πολλούς το φαγητό είναι από μόνο του… ευτυχία.

10. Σέσκουλα



Περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ζωτικό μέρος των βιοχημικών αντιδράσεων που αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέθηκαν με υψηλότερα σκορ κατάθλιψης.

9. Μοβ πατάτες



Μπορεί να μην είναι και τόσο συνηθισμένες, ωστόσο έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά γνωστά ως ανθοκυανίνες, που παρέχουν νευρο-προστατευτικές ιδιότητες και ενίσχυση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Επίσης περιέχουν ιώδιο που ενισχύει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ο οποίος με τη σειρά του συντελεί στη ρύθμιση της καλής διάθεσης.

8. Μύδια



Έχουν μέτρια έως υψηλά ποσοστά βιταμίνης Β12, σελήνιο, ιώδιο, πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και λίπος. Το ιώδιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν τον θυρεοειδή αδένα και η βιταμίνη Β12 βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων του εγκεφάλου, κάτι που συντελεί στην καλύτερη ποιότητα ζωής άρα και διάθεσης.

7. Μαύρη σοκολάτα



Βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και προσφέρει στιγμιαία καλύτερη συγκέντρωση και διάθεση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ενεργητικός και ζωντανός. Ωστόσο, μην το παρακάνετε: Η εφημερίδα «Journal of Psychopharmacology» αναφέρει ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά γραμμάρια μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα για να καρπωθείτε τα οφέλη.

6. Γιαούρτι



Πλούσιο σε ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλο να απελευθερώσει περισσότερη ευτυχία ενεργοποιώντας τους νευροδιαβιβαστές. Επίσης έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το κανονικό γιαούρτι, το οποίο καθιστά την απώλεια βάρους ευκολότερη.

5. Σπαράγγια



Έχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος και τρυπτοφάνης. Τα χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Η τρυπτοφάνη χρησιμοποιείται επίσης από τον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί σεροτονίνη, που είναι ένα από τα βασικά σταθεροποιητικά της διάθεσης.

4. Μέλι



Σε ό, τι αφορά στην υγεία, το μέλι είναι πολύ καλύτερο από την κανονική ζάχαρη. Επιπλέον βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης μειώνοντας τις φλεγμονές στον εγκέφαλο.

3. Ντοματίνια



Όλες οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και γενικά τον προστατεύει. Για καλύτερα αποτελέσματα, να τα φάτε με ελαιόλαδο, το οποίο συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση του λυκοπένιου.

2. Αυγά



Τα αυγά που περιέχουν μέτριες έως μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, βιταμινών Β, ιώδιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Όχι μόνο μπορούν να σας κρατήσουν ενεργούς, αλλά και με καλύτερη διάθεση, ενώ συντελούν σημαντικά στη μείωση του σωματικού βάρους. Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Obesity» αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά για πρωινό έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν κουλούρια.

1. Καρύδες



Παρά το γεγονός ότι οι καρύδες θεωρούνται ανθυγιεινά επιδόρπια, περιέχουν τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, τα οποία είναι ειδικά λίπη που τροφοδοτούν την καλύτερη διάθεση και ενισχύουν τη γενική υγεία του εγκεφάλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η φώκια Αργυρώ κάνει ηλιοθεραπεία σε ξαπλώστρα


Αφού έκανε παρέα με τους τουρίστες, αφού τους έκανε κάθε δυνατή επίδειξη για να τους εντυπωσιάσει, η μασκότ πλέον της Σάμου, η Αργυρώ ανέβηκε σε μια ξαπλώστρα για να κάνει ηλιοθεραπεία με την ησυχία της!

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που έχουν φθάσει στο νησί, παρακολουθούν τα έργα και τις ημέρες της κοινωνικής μεσογειακής φώκιας.

Δείτε τις φωτογραφίες







Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο απομονωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο


Στο νησί El Hierro, ένα ξενοδοχείο προκαλεί εντύπωση.

Το «Punta Grande» δεσπόζει πάνω σε έναν απομακρυσμένο βράχο, πολύ μακριά από τη μοναδική πόλη της περιοχής, και αποτελεί το μικρότερο και πιο απομονωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Χωρίς ανέσεις και πολύ κοντά στη θάλασσα, με τα κύματα να σκάνε στην κυριολεξία στους τοίχους του, το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Μοναδική ενασχόληση… το ψάρεμα και οι βόλτες κατά μήκος της ακτής.







 
Διαβάστε περισσότερα...